Un produs Blogger.

duminică, aprilie 04, 2021

NATO nu se va angaja în mod direct într-un război cu Rusia pentru Ucraina

159 comments



Cu un probabil atac asupra sudului Ucrainei, Rusia însăși se va conduce într-o capcană, care se va transforma în înfrângerea Moscovei din două direcții simultan.  Unitățile paramilitare ale mercenarilor ruși vor fi înfrânte de Forțele Armate ale Ucrainei în direcția Mariupol, iar tentativa de atac va declanșa o a doua rundă de sancțiuni americane la scară largă împotriva Kremlinului, inclusiv un embargo asupra petrolului și deconectarea de la SWIFT.
Andrey Piontkovsky, politolog rus, expert la Institutul Hudson (SUA), a spus acest lucru pe pagina sa de  Twitter .

читайте подробнее на сайте "Диалог.UA": https://www.dialog.ua/war/226863_1617526236




preluare din DefenceRomania
Fostul comandant al Trupelor de Desant-Asalt din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, general locotenent Mikhail Zabrodski, a declarat, pe 03.04.2021, că, “în cazul unui război cu Rusia, trupele NATO nu vor veni să salveze Ucraina”.

Potrivit site-ului dialog.ua, în cadrul emisiunii politice “Libertatea de exprimare” a lui Savik Shuster, generalul a spus că apărarea independenței Ucrainei va fi realizată numai de către unitățile Forțelor Armate ucrainene.

Zabrodski a precizat în mod clar că “asistența promisă Ucrainei nu prevede participarea soldaților americani sau din alte state membre NATO la război”.

“Nicio divizie din cadrul Forțelor Armate ale SUA nu va apărea în Ucraina”, a menționat Zabrodski. Acesta le-a cerut autorităților ucrainene să-și întărească armata proprie și să nu se bazeze pe nimeni.

Anterior, pe 02 aprilie, președintele american, Joe Biden, i-a promis omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, asistență în problemele legate de Donbas și Crimeea. Liderul de la Casa Albă a precizat că “nu-și va abandona aliații în fața agresiunii rusești”.

De asemenea, cu o zi înainte, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a discutat despre aceleași probleme cu ministrul ucrainean al apărării, Andrei Taran. Ca și în cazul lui Zelenski, acesta a primit asigurări privind sprijinul american.

În aceste condiții, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitry Peskov, a anunțat că, “în cazul în care trupele NATO vor intra pe teritoriul Ucrainei, vor fi adoptate măsuri suplimentare pentru asigurarea securității Rusiei”.

Comentariul autorului: Procedurile de angajare a trupelor NATO în război sunt destul de complicate chiar și în cazul unui stat membru. Ținând cont de situația actuală din interiorul alianței, probabil că, în cazul unei țări din afara NATO, consensul liderilor statelor membre va fi imposibil de obținut.

În această situație, în cazul unui conflict cu Rusia, Ucraina nu se poate baza decât pe un sprijin bilateral, din partea unor state membre NATO, precum SUA și Marea Britanie. Probabil că, asistența promisă de reprezentanții americani se referă mai mult la nivel politic decât militar. Astfel, este posibil ca reprezentanții conducerii Forțelor Armate ale Ucrainei să beneficieze numai de consiliere din partea specialiștilor militari americani și britanici, precum și de un sprijin informațional, prin acordarea accesului la informațiile culese de dronele și avioanele de cercetare privind componența și mișcările trupelor ruse.

Acestea sunt și motivele pentru care Forțele Armate ale Ucrainei ezită să declanșeze o ofensivă împotriva republicilor separatiste. Aceasta va fi urmată cu certitudine de o reacție foarte dură a trupelor ruse din vestul țării și din Crimeea, care poate avea consecințe imprevizibile pentru integritatea teritorială a statului ucrainean.  
Convoaie din Belarus se îndreaptă spre granița cu Ucraina
https://twitter.com/Dialog_UA/status/1378675526726995975?s=20

159 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Noi românii ştim foarte puţin despre Ucraina, un stat care de fapt nu a existat până în 1918 şi o etnie care nu a existat, de fapt, niciodată. Ucraina este în estul Europei echivalentul Iugoslaviei, forme statale artificiale, înglobând etnii diverse şi fostele teritorii ale acestora, deci zone foarte permisive pentru o politică de învrăjbire, de dezorganizare, de conflict şi de haos.

CEZAR spunea...

SUA..baga demult armament si consilieri in Ukraina !
O vor in NATO...ca stat tampon la granita NATO..
Greu de realizat...

Calinmihaib12 spunea...

..da,..majoritatea populației UCRAINEI: imensă ca suprafață ..este slavă,limbile ucraineană și rusă..fiind asemănătoare ( nu știu cât de bine: un ucrainian și un rus se pot înțelege "vorbind"..direct.!

micutzul spunea...

SUA nu poate angaja Romania sau alt stat membru NATO.
Dacă se escaladeaza conflictul, inceput deja, vom vedea reacția a cel putin două state NATO , Ungaria si Turcia care este posibil să,,defecteze,,.
Este posibil ca Turcia să folosească situatia pentru a prelua Ciprul si Ungaria.....
Este posibil ca vartejul sa se extindă!

GO spunea...

NATO nu se va angaja! Luand de bune declarația recentă a lui Biden, doar SUA se vor angaja in mod particular, in afara cadrului NATO.

Problema este ca SUA are ca partener strategic, cică pe ... România. Ceea ce inseamna ca orice conflict direct SUA-Rusia, atrage automat ca tinta pe orice stat partener al SUA. Mai ales un stat cum este Romania, care gazduieste baze, sisteme, armamente, trupe s.a.m.d. apartinand SUA.

Logic ca daca SUA loveste obiective apartinand Rusiei, Rusia poate riposta oriunde au obiective si SUA. Avand dreptul reciproc sa loveasca si MK, si Deveselu si oriunde mai au americanii faclitati in Romania.

Totul depinde daca Biden isi tine sau nu, cuvantul! In cazul in care pe Biden doar l-a luat gura pe dinainte si ulterior a realizat ce perla a scos, ucrainenii iar pică de șase, avantandu-se pe langa bazele rusesti.

GO spunea...

Ca fapt divers, eu nu suport politica ucrainenilor de nici o culoare. Urlca le-au luat rusii Crimeea! Dar Crimeea a fost teritoriu rusesc, donat de fosta URSS, Ucrainei. S-a desfiintat URSS, si-au si rusii cadoul inapoi!

Iar Ucraina a mai primit de la fosta URSS si 2 teritorii romanesti: Bucovina de Nord si Cadrilaterul. Si care acum sunt ocupate faptic de Ucraina! Cu Crimeea fac scandal ca le-au luat-o rusii inapoi! Dar de ce nu fac scandal ucrainenii sa returneze Romaniei, teritoriile care nu i-au partinut niciodata?

Tot ca fapt divers, Ucraina este singurul stat european care NU a denuntat Tratatul Ribbentrop-Molotov. Tratat care a fost declarat nul (pentru cine nu cunoaste), chiar inainte de dizolvarea URSS, de ultimul parlament (soviet suprem cum ii spunea atunci) al URSS. Asa ca cui trebuie sa plangem de mila?

Tot ca fapt divers, Ucraina a sicanat Romania, inclusiv militar, acum vreo 10 ani, in probleme legate de gurile Dunarii si de apele riverane Insulei Serpilor! Asa ca din punctul meu de vedere, poate sa ii friga rusii pe ucraineni pana le vine mintea la cap!

raul spunea...

Facem si noi pregatiri!
https://politica-dezastrului.ro/articol/armata-romana-prima-infrangere-batalia-din-ghencea-1120

Calinmihaib12 spunea...

..în plus,ISTORIA..primului mileniu.."întunecat" a acestei zone..ESTICE a EUROPEI..este cam..POLITIZATĂ..după..valurile de migrație a slavilor..peste teritoriile est-europene..spre vest,centru și sud-estul Europei ..!,peste care s-a suprapus valul migrației triburilor "hungare"( de origine:..turanică si/sau fino-ugrică = după păreri..diverse..!?)..!

GO spunea...

Pai ne-au pacalit americanii ca intram in NATO, numai daca nu avem litigii cu Ucraina. Ai nostri au semnat ca tontii tardatori. Iar Ucraina este singurul stat care NU a denuntat Pactul RM.

BatistaPeTambal spunea...

@Catalin: Sa nu ne alipeasca pe noi rusii la Transnistria ;)

Iulian Mareș spunea...

Noi romanii nu uitam de foametea din 32 și 33 pregătită de Stalin și adjuncții lui țăranilor din Ucraina și numai lor!
"Holodomor-ul a avut loc în 1932 și 1933, după ce autoritățile sovietice i-au obligat pe fermierii ucraineni să intre în colhozuri, confiscîndu-le grîul și produsele alimentare.

Se estimează că numărul oamenilor care au pierit în timpul foametei este între trei și șapte milioane. Unii afirma kiar 10-12 mil, iar foametea a împins kiar spre canibalism în familiile sărace. Prin Holodomor se înțeleg strict evenimentele care au afectat teritoriile locuite de etnicii ucraineni."

Iulian Mareș spunea...

Va rog sa va aduceți aminte ca înainte de aderarea la NATO, ROU a încheiat un acord diplomatic prin care s-au exclus diferențele teritoriale. Nu spun cine a negociat pe repede înainte și cine era președinte...

Huhu Rezea spunea...

Hei, Ucraina a primit Bucovina de Nord, Herța și Sudul Basarabiei.
Cadrilaterul este la Bulgaria.

GO spunea...

Imagini cu trupe ucrainene. https://www.facebook.com/groups/Militar.RO/permalink/4220817341264304

GO spunea...

Scuze. Repezeala, nu incultura. Bugeac doream sa zic, nu Cadrilater. Deci Ucraina a primit Bucovina de Nord si BUGEAC!

Gigi spunea...

Era unul care i se spunea Tapul.Un Don Juan Dimbovitean.
Nu mai spun nimic.De ce? De lehamite>:)

anonim spunea...

Bun titlu de articol
"NATO nu se va angaja în mod direct într-un război cu Rusia pentru Ucraina"
Va asigur ca e valabil si in cazul in care inlocuim cuvantul "Ucraina" cu "Romania"(chiar daca noi suntem facem si dregem in alianta asta sparta in 28 de interese europene+2(canada si sua).E de ajuns sa zica (de pilda) Olanda NU si gata s-a dus totul de rapa(sau ungaria sau polonia,whatever....
Consens in NATO pt.RO??? care? de unde?....vor gasi "scuze peste scuze" si 'jde mii de motive care mai de care mai ridicole in caz de....."la o adica"

GO spunea...

Americanii nu vor Ucraina in NATO, doar o pacalesc. O vor doar pe post de stat tampon ca si pe R. Moldova! Ucrainenii insista sa intre in NATO, dar li se vand iluzii ...

Sincer acum, si in Ucraina, ca si in R. Moldova, existente populatii masiv pro-ruse. Chiar daca unii dintre politicienii lor vor in NATO, vede si NATO ca isi bate cuie in talpa. Este ca si cum NATO si-ar baga singur atomica rusesca in curtea proprie!

anonim spunea...

Oricum din asa ceva nu putem iesi noi Romania decat maxim șifonati de nu mai ramane piatra pe piatra.Alta varianta decat pacea NU EXISTA pur si simplu....pierzatorii de serviciu ca deobicei....brrrrr!!!

Gigi spunea...

Nimic nou sub soare! Se inscie şi el in multele numiri aberante,pe criteriile bine cunoscute.Nu cunosc peesoana,dar dacã este aşa cum spune aci,e clar!

Huhu Rezea spunea...

În 2014 pe teritoriile regiunilor Donețk și Lugansk au fost proclamate republici nerecunoscute, a căror conducere a anunțat crearea statului confederal Novorossia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E bine ca unchiul Sam nu-si baga suzeta-n diham, pentru ca i-ar ustura pe toti rozeta si la hemoroizi, mai ales ca e si pandemia de carcalaci si guvizi, asa ca hămăiala politică ramane in stare critica, mai putin cea militară, deloc precară in care traseistele si centuristele pot castiga ceva parale de țoale si mancare prin taberele de campare in asteptare, doar punandu-si poalele in cap pentru 20 de santime de darap... Vinovata pentru toata pricina este doar si numai Ukraina, intrucat a calcat in picioare toate tratatele internationale referitoare la persoanele conlocuitoare, de alte nationalitati, caci in numeroase dăți s-au auzit voci disperate ca nu-s lasate sa invete carte pe limba maternă, apoi discriminari pe linie internă, uluitoare, in care, daca nu stiau sa ceara la magazin paine in ucrainiana li de dadeau hușcheală sau o salata generoasa de cafteală de se lasa la unii chiar cu damblageală, si cate si mai cate de la ucrainienii cu pohtă de-ai vute, doar ca să se dea cocoșei de rasă față de prostimea galinacee de alte natii sau rasă, dar cel mai tare din parcare au fost discrimnati romanii, mai rau ca paganii, care au fost trimisi cu forta pe fronturile contras din sud si din Dombas pe ideea dilie sa lupte numai pe intâia linie, asa ca daca ridichea le e frecata de rusnaci, si asta in draci, cred isi merita frecusul cu arcusul de la vioara rezbelului, care să le canta kazaciocul cu snopul de la mitraliere sau șrapnelele de la boambele de mortiere, care nu-s deloc jartele de muiere sa li se infașoare pe șele sa-si dea drumul intre ele! Traiasca fratia și pretenia intre boboare, ca sa dea posibilitatea sa se omoare intre ei, ca niste zmei paralei contra miei sugei, sa castige bani grei doar puterile care stau intre ei si le vand, din prietenie si viclene atașamente, căcălau de armamente si echipamente!

y spunea...

Să ne reamintim
EXTRAS
„În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se gasi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului”, scrie academicianul Florin Constantiniu în prefața volumului Istoria unei trădări naționale: Tratatul cu Ucraina, de Tiberiu Tudor, carte scrisă în perioada iulie 1997 – iulie 1999, imediat după semnarea tratatului cu Ucraina.
EXTRAS
„Severin (Adrian Severin, nota mea) a intrat în camera de la MAE unde se executa colaţionarea textului Acordului şi a spus că [România mai] are o propunere, la care Buteiko, şeful delegaţiei ucrainene, a avut un gest nervos, trântindu-şi ochelarii pe masă [ministrul român de externe încălcase cutuma]. Propunerea adresată de ministrul de Externe român a fost: în rândul patru de jos se pune virgulă2, după Insula Şerpilor, şi se adaugă „care aparţine Ucrainei”3. Lui Buteiko nu i-a venit să creadă şi s-a adresat în rusă - „pavtarite pajalusta” (repetaţi, vă rog!), iar Severin a reiterat fraza, după care Buteiko a reluat discuţia, în engleză, murmurând: Isle of Serpents, comma, „belongs to Ucraine”!”

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/50921
https://www.art-emis.ro/istorie/tratatul-romania-ucraina-ratificat-in-1997-un-act-de-inalta-tradare-nationala
https://ioncoja.ro/cum-ne-au-tradat-emil-constantinescu-adrian-severin-si-petre-roman-multumesc/
https://www.activenews.ro/cultura-istorie/7-iulie-1997-Ratificarea-Tratatului-cu-Ucraina.-Prof.-Florin-Constantiniu-Pentru-prima-data-de-la-constituirea-Romaniei-Mari-un-guvern-roman-a-cedat-parti-ale-teritoriului-national-fara-a-fi-amenintat-cu-agresiunea-144496
https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2020/05/04/tratatul-cu-ucraina-din-3-mai-1997-una-dintre-cele-mai-mari-tradari-din-istoria-romaniei/
https://razboiulinformational.ro/site/2020/06/2-iunie-1997-tratatul-de-la-neptun/
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/insula-serpilor-un-conflict-incheiat
https://www.dacoromania-alba.ro/nr43/insula_serpilor.htm

Dar, să presupunem că recuperăm teritoriile (conform prevederilor din tratat, după primii 10 ani, acesta se prelungește automat din 5 în 5 ani parcă, dacă nu este denunțat de una din părți - iar românia denunță tratatul deși tare m-aș mira), ce urmează? Le luăm înapoi și gata, asta este tot? Avem noi clasa politică care să fie în stare de această măreață lucrare de dreptate istorică?

https://foaienationala.ro/romnia-trebuie-denune-tratatul-cu-ucraina.html

Calinmihaib12 spunea...

AKORD: dacă s-ar întâmpla(Doamne feri'..!)..ce spui,s-ar crea o BREȘĂ LARGĂ..spre "EUROPA UNITĂ" ..de la sudul la nordul țării noastre..+ hungaria..!adică o mare "gaură" între..SERBIA și ..POLONIA..!

Calinmihaib12 spunea...

.Iulian M.:.."diferende",..nu "diferențe"..= de(=din)viteză..!

Leo spunea...

Tancurile din imagine , par a avea un tip de blindaj de protecție autodetonant la impact , care în RO a fost studiat în anii 85 pt. a fi utilizat pe T85RO.

Iulian Mareș spunea...

Se inteleg 99%!

Iulian Mareș spunea...

Nici US nu se angajeata fara o rezolutie de securitate a unui organism international in spate! Dupa, prin manevre politice, isi va crea o coalitie de state, in scopul justificarii actiunii prin internationalizarea interventiei, multinationalitatea fortelor, conturand cadrul juridic legal al actiunii!

*Partea buna: Razboiul este generator de energii!

Iulian Mareș spunea...

In conformitate cu ARTICOLUL 5, nu vad o prevedere referitoare la consultari.

”Părțile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor părților și, în consecință, sunt de acord că, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă, recunoscut prin art. 51 din Carta Organizației Națiunilor Unite, va sprijini partea sau părțile atacate, prin realizarea imediată, individual și împreună cu celelalte părți, a oricărei acțiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forței armate, în vederea restabilirii și menținerii securității în spațiul Atlanticului de Nord.

Orice astfel de atac armat și toate măsurile adoptate ca urmare a acestuia vor fi imediat aduse la cunoștință Consiliului de Securitate. Aceste măsuri vor înceta după adoptarea de către Consiliul de Securitate a măsurilor necesare pentru restabilirea și menținerea păcii și securității internaționale.”

Important: important pentru celelalte state membre NATO faptul este ca atacul sa vina din străinătate/ex spatiul Aliantei. Aceasta e fost si teoria justificativa dupa atacul terorist din 11 septembrie 2001, cand US a condus coalitia in Afganistan!

Leo spunea...

USA nu va face nimic , deoarece NATO e vulnerabilizat de atitudinea și situația Turciei , pe care NATO nu poate conta în caz de acțiune în rgiune. Turcia este un picior rupt și bandajat al NATO.

sosaro spunea...

"Consiliul Legislativ – Aviz favorabil nr. 158/29.03.2021 referitor la proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar, semnat la Bucureşti la 05 septembrie 2020;"
Consiliul Legislativ a dat un aviz favorabil cooperării militare a RO cu unul dintre beligeranți (Rusia – Ucraina). Cine a impus asta, la comanda cui, cine își asumă riscurile imense?! Probabil proiectul de lege va fi impus pe Ordinea de zi la Parlament pe "repede-nainte", precedat fiind de niște provocări rusești (regizate sau nu!) prin spațiile maritime sau aeriene ale României.

raul spunea...

👍👍👏👏O spun de cand am intrat in NATO si de cand prostii nostri de conducatori au distrus armata!Sa dea Domnul sa nu avem dreptate Akord !

GO spunea...

Ca sa realizați ce ipocriti sunt ucrainenii in relatiile cu România. Mint, ațâță si jignesc în față. Ucraina pozeaza in fată mare, omitand ca era cea mai loiala parte a URSS.

Aici greșesc și mulți români, confundând Rusia cu URSS. Nu, Rusia era doar una din cele vreo 15 republici ale URSS. Ucraina era o astfel de republica, parte egala la atrocitatile comise de Rusia contra diferitelor altor popoare.

Tupeu de scrof. Cică serviciile secrete ale României au masacrat românii la Fântâna Albă. Nicicum. Este evident ca trupele ucrainene au comis masacrul. Nici macar cele rusesti, in conditiile in care fiecare stat sovietic, avea propriile trupe de represiune si propria armata.

https://m.defenseromania.ro/ucraina-sustine-ca-serviciile-secrete-ale-romaniei-au-masacrat-romanii-la-fantana-alba-daniel-gheorghe-denunta-o-insulta-fara-margini_609477.html

raul spunea...

O pun si aici ,poate o citi-o vreo minte luminata de pe la Mianister:
Gargara ucraineana .la care noi am pus botul ca prostii!In Tratatul tradator cu Ucraina din 1997 ,
Articolul 27
Prezentul tratat se incheie pe termen de 10 ani. Valabilitatea lui se prelungeste automat pe noi perioade de cate 5 ani, dacă nici una dintre părţile contractante nu va incunostinta în scris cealalta parte contractantă despre intentia sa de a-l denunta, cu cel puţin un an inaintea expirarii perioadei de valabilitate respective.

Ucrainenii ,baieti destepti ,scoliti in diplomatia sovietica ,previn si ne-o trag la gioale !Si noi incasam ca prostii!

Gigi spunea...

Bine,ne acuzã,ce fac in schimb cei din ministerul de externe? O lasã aşa sã scuipe pe noi?

GO spunea...

@ Iulian Mares. Faci misto? Dar ce SUA au avut vreo rezolutie a Consiliului de Securitate la invaziile din Irak, Panama, Vietnam si Afgsnistan?

GO spunea...

D.p.d.v. militar, a devenit distractiv cum opiniei publice, dar si militarilor din nolle generatii, li s-au bagat in cap ca razboiul pe stil nou, se duce cu 3 avioane, niste drone acolo, vreo 20 tancuri si un nr. de soldati de ... 2000 ar fi deja prea mult!

Si zbang! Vin rușii si strica invataturile pe stil nou, aducand nu mai puțin de .... 28 grupuri tactice la granita cu Ucraina! Repet pt. profesionisti: 28 de grupuri tactice.

In conditiile in care armatele a 4 state NATO (cele baltice plus inca unul) abia au reusit sa incropeasca de un grup tactic.

https://alephnews.ro/guvern/video-moscova-a-trimis-mii-de-soldati-si-armament-la-frontiera-cu-ucraina-lumea-se-teme-de-un-razboi-nimicitor/

M spunea...

Ce mie rușii ce mie ucrainenii?

Popoare slave cu o ură constantă față de români.
Îmi vine însă să vomit când văd propaganda rusească, băloasă și grețoasă: "Rusia nu e URSS", "Să vorbim doar de armată ucraineană cât e de nenorocită dar să nu suflăm un cuvințel de Armata 14 a rusă de la Tiraspol", "Da, rușii au intrat în teritorii ucrainene dar și SUA a făcut nu știu ce, nu știu când!" 🤮

Pe scurt:
Ucraina = 🤮
Rusia = 🤮🤮🤮
Cozile de topor filo-ruse = 🤮🤮🤮🤮🤮🤮

PS - postarea reprezintă o impresie generală și nu are absolut nicio legătură cu onorabilii postaci de pe acest onorabil forum!!!!!!!!

IulianC spunea...

Problema nu este grija fata de Ucraina, problema este ca daca pica Ucraina, devenim vecini cu rușii pe jumătate din granița tarii.

CEZAR spunea...

Hoolesculew
Grup tactic...valoare batalion.....

Skoda 4x4 spunea...

KKT..restul vb.despre cancan.ro

Iulian Mareș spunea...

Cu siguranță, diferendele ...! 😛🥵, am tastat și nu am corectat ce s-a pus!
Inițiații au înțeles iar neinițialor nu le mai ajuta la nimic!
Mulțam pt corectura!

Iulian Mareș spunea...

Asa e...!
Uite așa va ieși un raport cu date, concluzii și posibilități in timp și spațiu ale adversarului super!

Iulian Mareș spunea...

Cum cine? Liderul Maxim al politicii externe și al apărării naționale!

Iulian Mareș spunea...

In mai multe materiale cât și în interviurile celor ce au scăpat sunt menționați rusi, cu Mitraliere, la liziera, care așteptau sa deskida focul.
Asa și rusii dădeau vina pe nemți pentru uciderea polonezilor în Pădurea Katin.

Iulian Mareș spunea...

Cine este liderul politicii externe în ROU?

Alex spunea...

Si inca n-ati vazut nimic,d-le.....profesor! Aceasta este doar incalzirea.

Leo spunea...

La 01083 și 01085 în acei ani 85, au fost "parcate de sămânţă" astfel de T85RO. Trebuia ca şi RTc Caracal să fie dotat cu ele , dar a venit RĂSCOALA din dec. '89 şi s-a ales praful de cercetarea şi de industria de apărare a RO. GĂBIȚĂ a încercat ceva prin 2009 dar nu a mai avut timp, deoarece politica a avut prioritate......

Leon spunea...

Noul tanc, proiectat între 1978-1986, a fost denumit TR-85-800 (Tanc Românesc model 1985 cu motor de 800 de cai putere). Producția a fost realizată între anii 1986 și 1990, cu un ritm mediu de 100 de exemplare pe an, la Fabrica de Mașini Grele Speciale a Întreprinderii "23 August" din București.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/armata-rusa-se-deplaseaza-pentru-a-garanta-securitatea-tarii-kremlinul-explica-activitatea-de-la-frontiera-cu-ucraina_1725820.html

Iulian Mareș spunea...

In primul rand grupurile de lupta NATO sunt multinaționale, din mai multe pdv, unul din ele fiind reasigurarea coeziunii in cadrul Alianței pe art 5! Adevărat este ca ele au valoare mică, batalion întărit, cu posibilități de expandare, prin adăugare de forțe, însă beneficiază de sprijin și masuri de asigurare de luptă robuste.
GB le numesc Battlegroup și au ca nucleu BI, BTc sau R.
Într-unul din aceste grupuri de luptă avem și noi o Cp.
Eu ma îndoiesc de aprecierile defetiste ale unor "specialiști militari" care fac afirmații lejere ca nu ar rămâne piatră pe piatră!
Asta îmi amintește de Antonescu "Care nu s-a dus cu dușii/Care s-a bătut cu rușii.
*desigur, nimeni nu-și dorește dezlegarea câinilor războiului, însă, întrucât războiul este un Generator de energii creatoare, putem argumenta cu N considerente că numai astfel se poate reseta establishmentul ROU si astfel un Nou Început! Astfel ieșim din baltirea actuală. Nu oblig pe nimeni sa fie de-acord cu mine, însă frica și lașitatea nu constituie modele demne pt analiza istorică.

http://presamil.ro/grupurile-de-lupta-ale-nato-sunt-operationale/

Iulian Mareș spunea...

Programatorul pensionar a avut Covid?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Profesor de logică, e o concluzie categorică la atatea anale si analisme, armonios impletite cu sofisme, si cred ca trebuiesc facute cateva clisme de constiinte cu ceaiuri si esente din legumele prune, scorușe sau corcodușe, asta ca sa mai bag cate o ironie amuzantă cu fitilul de la lampă, in loc de o boambă fuzant percutantă pe directia perpendiculara catre anala ukrainiană, cauza trezirii ursului din fundul bârlogului, ca daca sovieticii le baga cateva unitati de infanterie, sa-i perie, o sa se sperie, ca un banc de pesti, ca o sa ne trezim cu ei refugiati in Onesti, Bumbești si Bucuresti, via prin Transnistria, ca sa-si ia fiecare simbria de luptatori in parteneriat de mercenariat contra vestitului stat, Republicii Moldavia, tot o soră rahitică cu Moscova! In zona asta ex sovietică, sitiatia e atat de critică, cu atatea nationalitati, triburi si entitati, ca e o torboseala ca nu stii la ce sa le mai tii socoteala, bat-o boala, ca un compot de borhot, in care se poate manca cu matrioșka doar salata de beuf, STALINSKAYA VOTKA, in rest toate fiind niste
resturi, mici pohte si mofturi, caci vodka-i temelia, nu gubernia! Al naibii sa fiu ca, mai devreme sau mai tarziu, amalgamul de nații, traditii, triburi si găsti din Ukrania, bat-o vina, la o adică si pentru ca o revendică, va redeveni gubernie sovietică, deoarece Marele Urs nu-i o vaca de muls si slugă de supus, si nu poate admite ca Țara Nimanui si hai hui, cu o vechime de 100 de paltini peste carbuni si mlaștini, cu exprimari de limbi slavonice si comportamente haotice sa ramana o arogantă stapană, cand de fapt le-a fost slugă la stână, si in rezbelul mundial a fost aliatul ideal lui Fritz sa-i bage pe rusnaci la Dachau si Auschwitz... Deocamdata, acum sunt active doar niste harnice sugatoare batante in cadrul taberelor beligerante, fiind moașe de la Crucea Roșie, avand grijă ca toți barzoii din dotare sa execute exercitii de miscare in mobilizare, si inainte si inapoi cum e hora pe la noi, caci doar instrucțiile in mare viteză pot tine vigilența trează in orice conflit armat pe mare, uscat sau faleză, daca vrei sa-i o tragi inamicului eficient sicu priză in freză!

y spunea...

Câteva păreri pe repede înainte:
Varianta cea mai plauzibilă, preferabilă și fezabilă este menținerea conflictului la nivel local bilateral, cu folosirea exclusivă a armamentului clasic, convențional, Hi-Tech, FĂRĂ apelarea la lovituri nucleare.
De foarte de curând, sua și rusia au încheiat un acord de cooperare spațială, este greu de crezut că vor conlucra în spațiu și în același timp își vor da pumni pe pământ.
Faptic, Ucraina a încălcat acordurile Minsk I și Minsk II încheiate în formula de discuții Germania – Franța – Ucraina – Rusia. Faptic, președintele Ucrainei emite un decret care seamănă foarte mult cu o declarație de război împotriva Rusiei. Faptic, urmare a DECIZIEI și STRATEGIEI elaborate de Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Ucraina deplasează trupe la granița cu Rusia și începe să bombardeze localități rusești. Pur teoretic: Genialitate militară sau nebunie?

sua NU se poate angaja direct în conflict, cel mult, va adopta poziția unui suporter înflăcărat care-și încurajează echipa favorită, dar nu poate să intre în teren.
sua poate apela la facilitățile bazelor nato din ue, dar acest lucru va fi perceput și interpreptat ca un atac nato îndreptat împotriva rusiei.
sua poate împinge la înaintare un stat membru nato (singurul stat/colonie atât de prost care este candidat la acest scenariu, vă las să ghiciți); și în acest caz, gestul va fi perceput și interpreptat ca un atac nato îndreptat împotriva rusiei.
În orice situație care va implica întrun fel sau altul un atac nato împotriva Rusiei, este aproape sigur că va duce la implicarea Chinei.
Orice scenariu care implică nato, duce la escaladarea și generalizarea conflictului, cu consecințe imprevizibile și ... catastrofale.
Orice implicare directă sau nu a sua/nato împotriva Rusiei ar putea fi interpretată ca un pericol viitor pentru orice altă țară din lume și nicio țară nu va avea siguranța că nu se va afla la rândul ei sub atac, pentru orice motiv ar vrea sua.
În momentul actual, sua este implicată deja pe extrem de multe fronturi care se pot destabiliza în scenarii greu de prevăzut, piesele de domino fiind întrun echilibru foarte fragil.
sua-Taiwan-China
sua-Coreea de Sud-Coreea de Nord / sua-Coreea de Nord
sua-Arabia Saudită-Yemen
sua-Japonia cu posibila extindere spre însulele Kurile și reaprinderea unui conflict Japonia-Rusia (Bine, Japonia nu este ca Ucraina, dar rămâne o posibilitate)
sua-Israel-Siria / sua-Israel-Iran
sua/nato-Irak / sua/nato-Afganistan
sua-Venezuela / sua-Cuba
interesele sua în Africa vs interesele Chinei în Africa
interesele sua în Arctica vs interesele Rusiei în Arctica
Disesiuni între sua/nato-Turcia, sua/nato-Germania, sua/nato-Franța
Disesiuni interne profunde în sua.

Cu ceva timp înainte, sua și China s-au întâlnit în Alaska pentru discuții bilaterale, fără a ajunge la un acord. China are încheiate mai multe acorduri/tratateînțelegeri cu Rusia, India, Iran ... bilaterale dar și regionale.

Nu ar fi prima oară când sua/nato nu țin cont de recomandările consiliului de securitate ONU din cauza dreptului de veto al țărilor membre în consiliu. Poate nici nu se mai obosesc să ceară un vot, cum s-a mai întâmplat dealtfel.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Adineaori am postat repede pe pagina mea de fb o felie de Notă de turnatorie de tipografie la securitate de catre vestitul călău si boșcău, Clondir Băsănău, in care isi toarnă pambleg un coleg la Institutul de Marină de Uscat pe Benzină si Motorină, pentru o zimplă vină ca ar fi vandut un ceas, de mâna sau de masa, si o pereche de butoni de cămașă de mătasă, deci niste periculoase mărfuri de contrabandă ce ar fi putut inept si indirect sa rastoarne statul de drept, sa distruga vietile romanilor patrioti lasandu-i cu goaiele goale in chiloti, sa lase țara flamandă dramatic in spatiul de dominatie, sovietic, cat si alte pericole de talie mondială ce putea sa declanseze chiar arma zuper mortală, nucleara si duce la temuta eclipsă, numită si Apocaclismă!

Leo spunea...

prolog :
În 85, România proiecta și fabrica singură tancuri, cînd avea cam 7000 de doctori în ştiințe.
În 2021 România nu mai fabrică singură nici biciclete.
Iar țara e plină de cam 70000 doctori și doctorițe în toate științele terestre și extraterestre.

Iulian Mareș spunea...

Eu știu de mai multe grupuri tactice, a căror conducere este asigurata de tari cum ar fi: Canada, Polonia, Germania, US...
Numărul mare de unități tactice rusești au menirea de a expune forta și a exacerba conflictul. În definitiv eu nu am auzit de acuze rusești precum ca Ucraina a depășit frontiera a violat spațiul aerian sau apele teritoriale, ci doar ca rusii întrețin separatistii și kuar grupări paramilitare pătrund de pe teritoriul Rusiei și acționează armat în zona fierbinte. Eu nu cred ca la talcioc găsești piese si instalații de artilerie și rakete AA, TAB, Tc, armament ATc, mine...etc
Ca a fost stat sau nu, creat de Stalin, mai puțin contează. Așa, vom ajunge la concluzia ca în istorie Italia, Germania și Polonia nu au existat ca state cândva. Sunt state recunoscute internațional, cu misiuni permanente la ONU.
Eu cred ca Ucraina, după ruptura și împărțirea tehnicii la destrămarea URSS a făcut un gest de onoare, cedând la presiunile EU și a distrus foloasele N.
La fel uitam cum Putin inkidea gazul spre EU, acuzând Ucraina de șmenuială. Drept este ca nici ucrainenii nu se spala de păcate ușor...mai ales pt WW2.
Asa nu o mai scoatem la capăt.
Organismele internaționale de profil au pe conștiință prea puținele masuri luate pt răcorire combatantilor; au fost pedepsiți cei care au produs catastrofa aeriana, cursa aceea de pasageri?
Cine a spart masurile împotriva Rusiei după anexarea Crimeei? Cine vrea gaz și gazoduct preferențial? Ah rusii sunt urâți și nemții frumoși? Mulțumesc! Când s-au mai inkis okii și s-au dat mâinile pe sub masă?

Iulian Mareș spunea...

👍

E. Cristescu spunea...

Incerc sa va ignor comentariile, dle Mares. E greu s-o fac deoarece administratorul site-ului are politica perversa de a va incuraja postarile repetate, interminabile si senile. N-o face degeaba, e clar. Dar sa spui/citezi ca "desigur, nimeni nu-și dorește dezlegarea câinilor războiului, însă, întrucât războiul este un Generator de energii creatoare" e un act criminal/iresponsabil. Daca ne ataca rusii, dvs. va vedeti combatand la baioneta sau sef de stat major?

E. Cristescu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GO spunea...

@ Iulian Mareș. De ce eschivezi esențialul? Cantitatea? Nu vezi ca rușii merg pe numar, la fel ca in WW2?

Asadar, 4 state NATO abia se spârcâie de 4 grupuri de lupta. Si vine Rusia care aduce la misto 28 grupuri, doar la granita cu Ucraina? Si nu pe toata granita, ci doar in zonele separatiste?

Intelegi acum? Noi ne strofocam cu cateva avioane si tancuri pe la MK. Si rusii au 3 divizii mecanizate tot numai pe granita cu Ucraina.

Aici este manevra. Merg tot pe cantitate. Doar stim ca aveau raport de ofensiva optim 50:1, iar fara 10:1 nici macar nu se agita sa treaca la vreo ofensiva. Iar noi si aliatii, tot 3:1.

Asta spune tot despre ce conceptie eronata avem noi, privind abordarea unui posibil conflict cu Rusia.

Altfel? Acum cativa ani rusii scosesera la incalzire ... 2 milioane numai de rezervisti. Si atentie, doar in raionul militar de sud.

GO spunea...

@ IulianC. Si care este problema ca am avea granita directa cu rusii! Tie ti se par mult 500 km? Atat avem acum distanta intre Constanta si malul rusesc opus. Inseamna doar vreo ... 8 minute de zbor al unei rachete hipersonice intre malul rusesc al M. Negre si Bucuresti!

Iulian Mareș spunea...

1-primul Tc ROU a fost TR-500!
2-or fi mulți doctori însă putini ingineri militari...se cauta IT-iști și manageri...

anonim spunea...

Ce-mi mai place....
Unii maseaza din greu trupe altii "exprima preocupari"
preluare din "stiri pe surse" via Leon
"Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupări privind suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei. "Membrii Alianţei Nord-Atlantice împărtăşesc preocupările referitoare la activităţile militare ruse de amploare efectuate în interiorul şi în jurul Ucrainei", a declarat un oficial NATO citat de agenţia Reuters."
Eu tot n-am inteles care sunt miscarile "de amploare"ruse ,efectuate in interiorul(sic) Ucrainei???? ca doar asa zice "inaltul" oficial NATO sau minte "inaltul"ziar numit "stiri pe surse"
Concluzie:informatii generaliste fara nimic concret(nume-date-fapte) scrise de (probabil) o ziarista care mima orgasmul...:)))castiga si ea/el banul mancand c..cat cu polonicul
PS Ultima informatie de la agentia Reuters...."pe surse" bineinteles hi,hi
Maine pe Marte se va trece la ora de vara Venusiana.
Clar,nu?

GO spunea...

Ucrainenii sunt rusi asimilati. Ca sa intelegem fenomenul, ar trebui sa cunoastem ceva despre tacticile Rusiei privind asezarea unor anumite populatii in zonele de granita ale Rusiei.

Ai auzit precis despre cazaci. Cazacii nu reprezinta o etnie propriu-zisa. Ci reprezinta o populatie, formata din diverse etnii, asezata de rusi la granitele Rusiei cu Europa si spre sud-est. Care este componenta acestei populatii? Aici este tâlcul. Cazacii au in ascendenti diversi emigranti predominant din zona europeana, dar si dinspre Asia de sud-est. Care de-a lungul istoriei, din diverse motive, s-au refugiat in Rusia. De exemplu, din cauza saraciei, razboaielor etc.

Iar rusii au primit aceste populatii, le-au dat pamanturi ca ... slava Domnului ca au de unde, le-au creat si o anumita autonomie - chiar extinsa, dar ... si aici este tâlcul. Rusii i-au obligat pe cei in cauza sa se aseze la granitele Rusiei si in caz de razboi etc. cu alte natii, sa isi apare pamanturile. La fel au procedat si cu rusi get-beget, care din diverse motive doreau sa migreze din Ural sau dincolo de Ural, catre zonele mai cultivabile spre marginea europeana a Rusiei. Cererea si acceptul unui astfel de targ sunt oarecum firesti.

Asa au aparut cazacii. Practic, cam jumatate din Ucraina de azi (cea de est si de sud) este o zona cazaceasca. La fel ca zona dinspre Europa de Sud a Rusiei de azi. Odata cu ruperea Ucrainei de URSS, cazacii ramasi pe teritoriul Ucrainei au inceput sa faca figuri. Vazandu-se privati de niste drepturi pe care le acordau rusii. Si asa au aparut fenomene precum Donbas, Lugansk etc. In Ucraina, doar populatia de la vest de Kiev are porniri reale pro-occidentale, intretinute si acestea in mod artificial dinspre ... vest. Cam cum face Maia in R. Moldova ca vrea in UE, dar populatia R. Moldova nu prea vrea in UE.

Ca fapt divers legat de cazaci, Ion Coja povestea ceva uluitor din WW2. Romanii in ofensiva au at peste sat cazacesc condus de un hatman care vorbea romaneste. De fapt era roman din Maramures, fugit din Imp. Austr-Ungar si stabilit in Rusia, unde a ajuns cazac.

De altfel, daca analizam putin istoria Rusiei, descoperim ca primul stat rusesc a fost ... Rusia kieveana. Adica pe teitoriul Ucrainei de azi. Apoi, urmare a intemperiilor istorice, administratia s-a retras spre Moscova. Iar periferiile au fost populate cu acei cazaci, oarecum dupa modelul imigrantilor la formarea SUA.

A zis si Mares, ucraineana si rusa sunt 2 limbi in care nativii rusi si ucraineni se inteleg fara probleme. Restul este istorie.

anonim spunea...

Mares!
Esti dement!!

anonim spunea...

citat din idioti contemporani dusi cu capul
"....războiul este un Generator de energii creatoare, putem argumenta cu N considerente că numai astfel se poate reseta establishmentul ROU si astfel un Nou Început!....."
.....si tot asa delirul continua nestingherit

anonim spunea...

Y
Va inselati amarnic si nu o spun eu ci un mare strateg "decorat" cu "oskar"(mistocareala aia a armatei romane).Cititi ce spune al doilea Sun-Tzi(varianta RO)
"însă, întrucât războiul este un Generator de energii creatoare, putem argumenta cu N considerente că numai astfel se poate reseta establishmentul ROU si astfel un Nou Început! Astfel ieșim din baltirea actuală. Nu oblig pe nimeni sa fie de-acord cu mine, însă frica și lașitatea nu constituie modele demne pt analiza istorică."
Eu banuiesc ca din respectiva "baltire" nu vor mai iesi decat cativa supravietuitori si astia adusi direct in epoca de piatra....si nu e nevoie de arme nucleare.Arsenalele conventionale actuale sunt mai mult decat suficiente

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@E.Cristescu, mai pardon cu serviciile cu pliscu' sa nu vi le ia de bune Fiscu,' pentru ca un penzionar admin de blog nu-i nici macar un ideolog sa serveasca o cauză a cuiva pentru a se ingrosa la tescherea, ci ideea a izvorat din necesitatea stridenta ca rezerva impotenta in probleme de legislatii in litigii, cu ridicatorii de mingii clocare in tribonale, trebuia sa fie informata sa poata sa le-o traga la intestine si gioale, ca daca va uitati la istoricul blogului Onorabilului, informari si postari de topicuri, toate se refera la probleme de informatii, prestatii si legislatii, tocmai sa ne ajute sa le intelegem pentru a intocmi contestatii pentru instante, iar postarile in afara acestor obiective colective sunt de natura sa ne sprijine sau sa ne tina la curent si la obiect, cu necesitatea de a sti actualitatea mai mult sau mai putin meletara, din interior sau afara, nicidecum sa fie un obiectiv de securitate, inhipt ca un morcov in cavitatea din spate, cu scopul de a scoate de la niste bosorogi cu prostate secrete militare secretizate, sau alte aiureli bune de castrat, caci nu contin secrete sau informatii de stat, doar poate ca oferim la babe flori de ciresi in timp ce ne udam in pampersi, sau ne molfaim bucatile de covrig intre giingii, si nici astea nu rezulta ca am fi, sau Onorabilul s-ar iți in ale serviciilor simbrii, cu un singur amendament ca e posibil ca nici unul dintre noi sa nu fie impotent, si tocmai de aceea avem zuccese nemaipomenite la babele înnăcăjâte, văduvoaie sau acază nemângâiate sau nevutute pe ghiftuite! Ma simt onorat ca o explicatie de bun simt v-am dat, pentru ca diseara sa aveti un somn linistit cu vise pufoase in pat, fara grija ca ar exista securiști pitici pe sub perna sa nu nu va lase sa va odihniti in tihnă! Doamne, ajută!

Gigi spunea...

În rãzboi se foloseşte multã tehnica,dar rãzboiul este câştigat de oameni.
Nu am spus-o eu,ci un general American,care spre rusinea mea nu stiu sa-l nominalizez.
Nu conteazã asta,idea da.

Gigi spunea...

Eşti comic,@M! Cozi de topor "e" multe,fiecare ţara cu cozile ei.O fi mai multe cã la noi?

GO spunea...

@ M. Si mai este un fenomen. Apropo de Armata a XIV-a de la Tiraspol. A fost, pt. ca nu mai exista. Armamente, munitii, depozite etc. au fost preluate de ... transnistreni!

Si apoi! Ce treaba avem noi cu ... Tranistria? Noi am pierdut doar Basarabia din cadrul R. Moldova. R. Moldova este un stat artifical creat de URSS, care pe langa Basarabia romaneasca a lipit sub forma de cadou, Transnistria ruseasca. Asa cum la ucraineni tot URSS le-a facut cadou Basarabia, Herta si Bugeacul romaneti si Crimeea ruseasca.

Si aici este faza ... Dar rusii isi apara populatiile filo-ruse, asta se stie, Asa fac si cu Ucraina acum. Numai ca, in ultimul deceniu, legat de Basarabia, rusii ne-au luat si la misto. Fosta URSS a declarat nul inainte de desfiintare (prin 1991-1992), pactul RM. De fapt, a zis ca nu are niciun efect acel pact, nefiind niciodata ratificat de ... Sovietul Suprem al fostei URSS, fiind doar o intelegere la betie intre Stalin si Hitler.

Adica, Rusia ne-a dat verde sa ne luam Basarabia inapoi! Dar noi nu am facut nimic, decat sa ne smiorcaim. Si este drept ca nici basarabenii nu se agita sa se reuneasca cu noi. Acum ce vrem? Sa ne uneasca rusii cu Basarabia, cu forta?

Legat de Transnistria insa, rusii au precizat in clar. Una este sa ne unim doar cu Basarabia - fiind dreptul nostru istoric (chiar asa au zis rusii), adica nu mai trebuie referendum, acceptul UE, a altor state etc. Practic. parlamentele Romaniei si Basarabiei au legiferat odata Unirea in 1918. Si alta este sa ne unim cu toata R. Moldova care include si Transnistria ruseasca. Aici deja rusilor nu le mai convine, pt. ca realmente Transnistria este a lor. Si aici ne-au infipt-o, adica legal am putea sa ne unim si cu Transnistria in cadrul R. Moldova, dar trebuie referendum etc., fiind o alta situatie si alte teritorii decat cele pierdute de Romania. Adica, ne batem cuie in talpa daca incercam.

Asa ca eu consider ca oferta ruseasca de a ne lua inapoi Basarabia, pe baza dreptului istoric, este mai mult decat rezonabila. Eu nici nu as incerca sa fac o unificare si cu Transnistria, este cam si cum ni l-am baga pe Putin in Parlament.

Asadar, sa nu o mai zguduim! Problema este la noi. Avem verde de la rusi sa ne reunim cu Basarabia. Dar nu suntem in stare sa o comitem. Si asta si la dispozitiile exprese ale UE si SUA (ambasadorul SUA la Chisinau a declarat in clar acum cativa ani, ca cica ... Romania si R. Moldova nu au nimic comun in istorie, si de ce sa ne unim? - poftim cultura).

Adica, or fi rusii ipocriti, dar hai sa ne uitam si la noi, ca suntem si falsi si slabi!

GO spunea...

@ M. Si ca sa inchei! Ai sesizat ironia situatiei? Deci, rusii cei rai ne dau verde sa ne reunim cu Basarabia. Iar "fratii" ucraineni - conform UE, NATO si SUA, ne-au si somat sa nu mai indraznim sa zicem ceva de Bucovina de Nord, Herta si Bugeac (sudul Basarabiei). Iar oficialii nostri au semnat ca tradatorii, ca NU avem revendicari teritoriale de la Ucraina.

Asta este chiar culmea stupiditatii noastre privind conceptul de a deosebi pe cei rai de cei buni!

Calinmihaib12 spunea...

1.MICUTZU:.pt.ca OTOMANII să.. "ia "HUNGARIA,.trebuie să treacă prin 2 variante de "trasee":
1.ROMÂNIA..
2.peste..TOȚI.."BALCANII"..!
..e puțin.."cam complicat"..!!
..s-ar produce "mult deranj" în EUROPA..!,și "primii" care i-ar putea.."faulta", ar putea fi "vecinii" lor..RUȘII..!
2. G. OLESCU: RUȘII "cară".. milioane de trupe( exagerez=un pic..!)spre "vest"= Ucraina pt. că are un INTERES DIRECT.. teritorial..și nu numai..!, pe când NATO = nu are un astfel de interes,în raport cu riscurile și pierderile probabile,..așa că
își spune:..să mai vedem ..ce se întâmplă..!

Iulian Mareș spunea...

G. Olescu,
daca avem granita directa cu rusii ne obliga iar UE la keltuieli uriase pt securizarea acesteia; nu ca nu ne-ar place sa tocam bani aiurea, cum a tocat Buldogul 1 mld E cu EADS, insa numai ROU este corupta, DEU este virgina si in gât!

https://www.digi24.ro/eticheta/scandalul-eads

Iulian Mareș spunea...

G. Olescu,
sunt total in acord cu tine: pt ei inca numarul conteaza si nu numai la imaginea de ansamblu, insa faptul ca NATO nu a luat masuri asemanatoare in zona Tarilor Baltice si a Poloniei (principala directie de intrat in EU) ma conduce cu gandul la cateva aspecte:
-nu raspund provocarilor rusesti, care prin manevre militare, au adus in zone de plecare la actiune acele 28 grupuri, adica batalioane intarite, ekivalentul a 2 D.MC, sa spunem intarite si care pot beneficia de sprijin aviatic si masuri de asigurare de lupta puternice. Acest mod de actiune tradeaza intentia unei ofensive cu obiectiv limitat si cunoastem fix zona vizata.
-daca NATO nu misca foarte mult nu inseamna ca nu poate ci ca analizele lor conduc la cu totul altceva. Rusii nu vor ataca direct si primii Ucraina, rusilor le plac demonstratiile de forta si Putin le da circ. US si Rusia joaca un scenariu stabilit anterior!
-nu va fi nicio confruntare NATO vs Rusia, in afara razboiului declaratiilor si asta este de bine;
-superioritatii in TC, Art si personal a rusilor, aliatii opun superioritatea aviatiei si flotei;

https://ro.qaz.wiki/wiki/Allied_Joint_Force_Command_Brunssum

-pe langa aceasta criza a Pandemiei nimeni nu doreste o criza de beligeranta;

*Partea grea nu este in a declansa conflictul ci in a-l putea intretine, in sensul in care economia ta iti garanteaza sustenabilitatea fortelor, a acției si reacției, cel putin pana la indeplinirea scopului politico-militar asumat.
**In acest sens, nu avem noi date daca gruparea destinata indeplinirii respectivului obiectiv este sustenabila de catre economie, in contextul in care un fortele armate nationale desfasoara actiuni cu scop de aparare si primeste sustinere logistica de la mai multi.
***Rusilor le-a placut, le place si le va place raptul teritorial, pacat ca Planeta este si locuita si guvernata de norme internationale! Nu cred ca va mai exista un episod gen Crimeea!

Liviutatarush spunea...

Hopaaaaa!!! https://www.national.ro/dezvaluiri/denuntul-secolului-la-dgia-sotia-lui-ciuca-acoperita-la-contrainformatii-717477.html

Iulian Mareș spunea...

Nu bro! Este o filozofie si o realitate! Pacat ca nu ai inteles nimic din romanul Pădurea spânzuraților! Acum kiar ca la nimic nu ti-ar mai folosi....
”numai războiul e adevăratul generator de energii! (...) războiul e adevăratul izvor de viață și cel mai eficace element de selecțiune. Numai în fața morții pricepe omul prețul vieții și numai primejdia îi oțelește sufletul”
”Bologa susține chiar în primul capitol al primei cărți că „Războiul m-a smuls din mijlocul cărților, de la Universitate, unde aproape pierdusem contactul cu viața reală. Dar m-am dezmeticit repede și mi-am dat seama că numai războiul e adevăratul generator de energii!”

*Conditiile dure, stramtorarea, foamea, bolile ascut mintea omeneasca si descopera cele mai ingenioase lucruri. Astfel, cioara nordica este mult mai desteapta ca cea sudica, folosind firul de iarba uscata pe post de unealta! dumneata ...nimic? ...tot la stadiul de culegator?
Daca nu ai avea diploma de prost ai fi recunoscut ca marile descoperiri stiintifice au originea cu putin timp inainte, in timpul si dupa razboaie!
Numai senilii cu adevarat nu au retinut/remarcat asta!

Iulian Mareș spunea...

Ti-ai ales un nume ca sa-l faci de ras pe adevaratul Eugen?
Da, luna trecuta Adminul si-a luat un SUV nou si in luna mai este randul meu!

M spunea...

Am avut onoarea de a vizita camarazii moldoveni, la Chisinau, in anii 90.

Ultimii 3 supravietuitori ai detasamentului de pompieri moldoveni trimisi la Cernobal ne-au povestit despre interventia eroica. Ramasesera doar 3 pentru ca restul murisera deja din cauza radiatiilor.
Povestea insa era spusa de toti la fel: detasamentele rusesti si cele bieloruse erau protejate, cele ucrainiene veneau imediat dupa cele ruse in a se "fofila" de locurile periculoase si a primi materiale de protectie iar pompierii moldoveni erau tratati ca trupe de sacrificiu.

In Ucraina se bate Ivan cu Oleg. Rusii sunt dusmanii naturali ai poporului roman iar ucrainenii sunt niste rusi mai micuti. Romania nu avea ce sa caute in a sprijinii Ucraina atata vreme cat aceasta are o politica dusmanoasa la adresa tarii noastre si la adresa minoritatii romane.

Bunicul meu avea o vorba: "sa ramana cati am botezat eu!" 😂

M spunea...

Vai de capul rusilor cand o sa mobilizam noi rezistentii. Cand o sa sara aia cu manichiura proaspat facuta si cu ADN-ul modificat de gazele jandarmilor - i-am halit!

Numai boul-boilor ar mai ridica arma sa apere Romania! Pentru ce? Pentru cine? Vine razboiul? ne punem frumos cozile pe spinare si plecam in alta parte - nu e dispora ce e mai bun din Romania?

Lasa, ca ies dascalii cu cataloagele si felcerii cu seringile ca doar suntem toti egali.
I-am propus unui rezistent: "vezi ca dascalii au o luna de concediu! Cum ar fi sa bagam si noi toti masinile de pompieri in garaje, punem lacatul si ne vedem dupa Paste. Cine isi da foc sa se stinga singur! Daca suntem egali la salarizare si pensie hai sa fim egali si la obligatii!!"
Facea spume saracu' si grohaia sacadat: "Nu, voi aveti obligatii! Nu aveti voie..... O sa moara oameni.... Sa ii salvati.... Voi la munca..... "

Asa si cu conflictul ruso - ucrainian! Rusii sunt agresori, dar nu se bat cu noi! Si chiar daca s-ar bate, ce ma intereseaza? Suntem egali! Sa se duca intai dascalii la lupta!

Leo spunea...

Cristinel "face hora mare" iar lui ciucă îi tremură chiloţii......
vezi link-ul
https://www.national.ro/dezvaluiri/denuntul-secolului-la-dgia-sotia-lui-ciuca-acoperita-la-contrainformatii-717477.html

CEZAR spunea...

Stati linistiti !
Vin veteranii ad 1000..su cum sint experti in GRUPA IN SCOTOCIRE ..cu un AKM..tinut cu teava in jos...rezolva tot !!!

CEZAR spunea...

Eu v-am atentiont demulta vreme asupra pericolului ..m-Al (recte Mares pentru necunoscatori)
Asta nici nu intelege ...notiunea de razboi....
Aaaa luam 2 HARTI...tragem tente groase si in degrade cu culorile inversate ..mutam cu maraaae competenta citeva scobitori cu stegulete....
batem din calcie la tabla ..si gata..o zi de lupta ..
Urmeaza "Protocolul tovarasi "...unde desigur intervine pe directia principala m-Alul
Mai clar - realiniaza scaunele obligatoriu tapitate....!!

CEZAR spunea...

Eu totusi cred ca Putin joaca abil ..pentru ..TRUMF
Acesta trebuie adus inapoi...!!
Sa nu uitam Trumf...nu a deschis portile nici unui razboi ..insa a luat masuri aspre care loveau la temelie..oculta mondiala
Noul NATO ar trebui sa arate cam asa ..SUA ..RUSIA..UK...Canada ..si cei care se ocupa cu scaunele cit mai putini sa nu incurce !

CEZAR spunea...

NB
Cei care au luptat si au murit impreuna...pentru invingerea hidrei hitleriste NU POT SI NU TREBUIE SA FIE DUSMANI !
Ar fi catastrofal pentru omenire !
O alianta puternica si nu de complezenta .. ar pune cu botul pe labe singura Forta militara care ar mai conta....
Si care se pare se viseaza HEGEMONUL LUMII !!

M spunea...

@Iulian Mareș

Rusia e un fel de bețivul satului! Troscănitorii de votcă înțeleg doar politica pumnului.

De altfel, înafara acestui stat cvasi-totalitar, eu nu știu altul care să fi anexat teritorii aparținând altor țări în ultimii 30-50 de ani.

Putin urmează doctrina fascistă a identificării unui inamic, o idee de a aduna masele.
Putin tot găsește inamici, interni sau externi cu care să se bată. Rușii nu înțeleg conceptul de negociere sau pe cel de compromis. Negocierea de pe poziții egale este exclusă. Nu au această cultură!
Un popor barbar, cu rădăcini în cruzimea asiatică cu aere de imperiu dar nu civilizator ca cel francez sau britanic cu sângeros și asupritor ca cel mongol.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ramurică, daca Onorabilul posteaza acesta stire, fara frică, o sa fie o lovitura foarte mare pentru sinistrul Degringoladei Brotăcimii Nationale, fiind o rusine pentru activii si rezervistii care sunt tratati ca niste animale, tocmai ca sunt aceste scandaluri de canal cu iz penal, in care sunt implicate rubedeniile acelui mort copt ascuns intr-un borhot de cort, cu apucaturi de codoș si gras ca un caltaboș! Sa le fie rusine la toata gasca asta de cartier, ca s-au dezbracat de carater ca de niste chiloti jegosi si rapănoși! Acum abia inteleg de ce indreptările la penziile meletare sunt pitite prin sertare, pentru ca obiectivele lor de clocari si samsari penali sunt delapidarile cu maldarele, asa, in fameleoane, de sute de meleoane pentru ca daca n-ar fura, coane, cica ar muri de sete si foame, ca pe noi prea ne-au imbuibat cu cate o indexare de 2%, si e normal ca pe inghetarea pensiilor e bine sa ne vută pe iddea desteapta cu termen pana la Sfantul Asteapta! Afara cu cei care au infectat monstruos Sinistresul Degringoladei Nationale!

HALA spunea...

D-le Cristescu același lucru îl constat și eu de mult timp. Asa ca ii voi lăsa să se perie reciproc acești câțiva lingai cu interese foarte parsive iar eu nu îmi voi mai pierde timpul aiurea cu ei.

M spunea...

@Cornelius

👍

Nici nu îi acuz pe delapidatori!!! 😁 Să stea că fraierii să aștepte o indexare? Nici nu spun că indexările noastre pe 5 ani nu egalează creșterea punctului de pensie "civil" într-un singur an!!!

M spunea...

@Iulian Mareș

Ce vă luați, excelență?
Mie îmi face cu ochiul Porsche Cayenne. 😁

GO spunea...

Derivat din discutiile cu useru M. Si totusi, legat de chestia asta Rusia-Ucraina-R. Moldova, cum PLM de suntem asa slabi ca natie? Ce hal de conuducatori avem? Dar noi, ce dorim de fapt? Sunt rușii asa de rai si de periculosi, cum ni se inoculeaza? Sau pericolul este doar in capul nostru, indus de o propaganda care ne-a spalat creiele, mai rau decat faceau comunistii inainte!

Iata care sunt datele reale:

- 0 prima confuzie care ne este indusa, este aceea ca URSS ne-a luat cu forta, actuala R. Moldova. Fals. URSS ne-a luat cu forta, Basarabia din cadrul actualei R. Moldova, precum si Bucovina de Nord, Herta si Bugeacul (sudul Basarabiei) din cadrul actualei R. Ucraina.
- strict legat de R. Moldova, acest stat include pe langa Basarabia smulsa de la Romania, si o enclava ruseasca integrat de rusi in R. Moldova, numita Transnistria. Ca atare, in baza dreptului istoric, noi NU putem revendica decat Basarabia din cadrul R. Moldova, dar nu si Transnistria care nu ne-a apartinut niciodata.
- o a 2-a grava confuzie care ne este indusa, este aceea ca rusii nu ne lasa sa ne reunificam cu Basarabia. Este din nou fals. In primul rand ca Pactul Ribbentrop-Molotov a fost denuntat de ultimul parlament (soviet suprem cum ii spunea pe atunci) al URSS inainte de dizolvare (prin 1991-1992) ca fiind nul. Sub motivul ca acel pact NU a fost oficializat niciodata de Sovietul Suprem al fostei URSS, fiind doar o intelegere particulara intre Stalin si Hitler, facuta probabil la betie.
- In aceste conditii si in baza orăcaielilor noastre repetate, rusii ne-au invitat in ultimii vreo 15 ani, in cateva randuri, sa nu ne mai smiorcaim cu Basarabia si sa o luam pur si simplu inapoi, in baza dreptului nostru istoric. Nemaifiind nevoie de aprobarea nimanui, de referendum, de validarea parlamentului, de recunostere de catre UE, NATO etc., find ratificata o data Unirea cu Basarabia, in 1918, atat de Parlamentul Romaniei de atunci, cat si de institutia similara din Basarabia de atunci. Neexistand o alta rezolutie a parlamentului Romaniei de a NU recunoaste unirea cu Basarabiei, ramane etern valabila unirea cu Basarabia din 1918.
- tot rusii ne-au spus sa NU confundam Basarabia cu R. Moldova, adica ne-au atras atentia ca reunificarea fara formalitati in baza dreptului istoric, se poate efectua exclusiv cu Basarabia, nu si cu Transnistria din cadrul R. Moldova. Daca dorim sa ne unim cu toata R. Moldova - incluzand Trasnistria, procedurile devin altele. Si aici este capcana in care cad multi romani: ca daca vrem unirea cu intreaga R. Moldova, noi am recunoaste ca R. Moldova este stat suveran. Adica, renuntam de buna voie la pierderea Basarabiei.
- O alta intoxicare care ne este aruncata este legata de amenintarea Armatei a XIV-a rusesti stationate la Tiraspol. A fost stationata, pt. ca Armata a XIV-a nu mai exista de mult timp. Armamente, munitii, depozite si alte resturi ale fostei Armate a XIV-a au fost preluate de ... transnistreni! Rusii nu mai au decat niste consilieri militari in Transnistria.

Asadar, Rusia ne-a dat verde sa ne luam Basarabia inapoi! Dar noi nu am facut nimic, decat sa ne smiorcaim. Si este drept ca nici basarabenii nu se agita sa se reuneasca cu noi, ba chiar se impotrivesc. Acum ce vrem? Sa ne uneasca rusii cu Basarabia, cu forta?

GO spunea...

Prin Urmare, sa nu o mai zguduim! Problema este la noi. Avem verde de la rusi sa ne reunim cu Basarabia. Dar nu suntem in stare sa o comitem. Si asta si la dispozitiile exprese ale UE si SUA (ambasadorul SUA la Chisinau a declarat in clar acum cativa ani, ca cica ... Romania si R. Moldova nu au nimic comun in istorie, si de ce sa ne unim? - poftim cultura)!

Adica, or fi rusii ipocriti, dar hai sa ne uitam si la noi, ca suntem si falsi, si duplicitari si slabi!

Iar legat de Ucraina, poftim! Rusii cei rai ne dau Basarabia inapoi fara probleme. Iar "fratii" nostri pretendenti la UE si NATO, ne ameninta ca nu cumva sa pomenim de teritoriile romanesti cedate de fosta URSS, Ucrainei (Bucovina de Nod, Herta si Bugeac)! Iar in cazul unui conflict Ucraina-Rusia, culmea, ne revine obligatia bagata pe gat de NATO si de SUA, sa sprijinim exact statul care refuza sa ne dea teritoriile inapoi, respectiv pe Ucraina!

Asadar, cine este idiot, parsiv, slab sau schizofrenic in toata povestea asta?

Huhu Rezea spunea...

Nu poți să renunți la Transnistria fără a o folosi ca teritoriu de schimb pentru preluarea Bucovinei de Nord, Herței si Sudului Basarabiei(Izmail, Cahul, Bolgrad) de la ucrainieni.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Popa era ..NAROD...iar tu IDIOT....hi..hi..hi..!

CEZAR spunea...

Don Cristescu...
E clara ca "becul negru"..chestia cuu m-Al !
Nici eu nu pricep..cit si de ce il tolereaza Adminul..!

CEZAR spunea...

Hooolescule
Tu esti expert in asa zise manipulari puierile si in a bate cimpii fara gratie !
Acum totusi exagerezi (sic)

CEZAR spunea...

Pentru a fi mai clar : POATE PRECIZA POPA CIND A AVUT ELVETIA ULTIMUL RAZBOI ....ULTIMA MOLIMA SAU ....ULTIMUL CATACLISM,,???

Viorel spunea...

Domnule Cornelius Flavius Ifrim, o informație pentru dumneavoastră și pentru toți colegii cu afecțiuni medicale și care lunar sunt nevoiți să se prezinte la medicul de familie pentru a solicita medicamentele compensate prescrise pe recepte tip C.N.A.S sau medicamentele compensate prescrise pe recepte simple în baza consultațiilor și Scrisorilor medicale cu afecțiunile constatate și tratamentul de urmat. Dacă până la data de 31.03.2021 conform celor 2 recepte și a unui talon de pensie ne prezentam la farmacie și primeam 2-3 medicamente fără a da nici un leu, pentru altele suportai o parte sau integral costul acestora, farmacia îți înapoia recepta, facture emisă și bonul de casă. Se făcea un raport adresat Cdt. Spitalului Militar de care aparținea fiecare pensionar, atașa recepta, factura, bonul fiscal, xerocopie de pe C.I. și ultimul talon de pensi pe care le trimiteai recomandat la S.M. pentru decontare care se făcea în 1-2-3 luni sau când primea spitalul bani.
Domnul ministru Ciucă le-a rezolvat pe toate, mai rămăsese receptele militarilor activi și pensionari, astea îi stăteau în gât. Mai mult ca sigur a modificat Ordinul M-110 / 2009, pentru că începând cu data de 01.04.2021 fiecare putem să ne prezentăm la orice farmacie (nu mai este ca și înainte, farmacia încheia contract cu CASAOPSNAJ sau mai bine zis CASAOPSNAJ cu farmaciile X, Y, Z ???), prezentăm receptele și la toate plătim diferențele în funcție de procentul de gratuitate, urmând ca la sfântu așteaptă tot în baza unui raport adresat S.M. să ni se deconteze. Din 14 medicamente, pentru 6 nu plăteam la farmacie nimic. Acum cine știe câte sute de lei trebuie să dau lunar și când vor avea chef să mii deconteze.

Iulian Mareș spunea...

M,
Pt mine Duster, sa rămână banii în țară!
Celor 2-3 handicapați le iau Drik, tras de Cezar, căci el este un fel de Bator...
Un actor betiv și porno, o Ma_Hala, un Eugen ce nu poate pricepe nimic dar arunca numai prostii...si prostul blogului care nu poate explica ce citește.
Simplu...căruță cu paiațe...

Iulian Mareș spunea...

Uitați-vă la Bator, ce adânc scrie...după ce află că Viteazului i-a fost tăiat capul...
Sunt convins ca Padina Petre, eroul din Piața 700, nu înțelege ceea ce citește..., dacă citește!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maică bună, Romania, ai ajuns de toata jalania, iar Harmata de toata bacania, pe mana clocarilor si tâlharilor, care o jefuiesc la drumul mare de nu-si mai revin zoldele si penziile meletare! De aia mi-a spus madam Andropauză, privindu-ma ca o pupază, ca in vecii vecilor de la majorari la penzie o sa am doar o luuungă pauză? Pentru ca stia ca, in clocărimea mafiota, o liotă jefuieste si nici iarba nu mai creste? Ca acolo este instalata mafia eterna sa tina penziile militare vesnic in bernă? Chiar nu mai avem leacuri pentru monstrii astia pusi pe jafuri, eludari si delapidari? Harmata, singura institutie de incredere a romanilor a ajuns pe mana neochiaburilor, condusi de un caltaboș codoș, preocupat numai de interese meschine, personale, lacome si venale, instaurand un nepotism golanesc si chiaburesc, ca de vataf de mosie, dar sa se ocupe de penziile militare zice ca nu poate si nu stie, sau ne amana la modul cocalaresc la Pastele grecesc! Dejaba avem Control de Governamental anual sa verifice si financiar, chiar si in anal, sau majistratură meletara, daca fac un kanci si dorm in bocanci, ca dalacul, si in jurul lor se alege pulberea si praful, caci la sutele de meleoane nu l-ar deranja pe cel care doarme, ca un mort, in vestitul cort cu lumanare si ort, sau mai bine zis, cum zice vorba, in orice infractiune e regula ca o mana s-o spele pa alta, ca de atatea mizerii nu le mai pot spala nici săpunul, nici balta!

was spunea...

mai stiu un pic de rusa,apropo .Ucraina A FACUT UN JOC MURDAR TOT TIMPUL cu ceva ani in urma nu dormeam noapte de noapte pentru ca ,prieteni,, ucrainieni plimbau elicopterele la limita granitei ,noi facand politie aeriana ,apropo ciuciu bani la pensie conform legi168 din 2020.daca tovarasi de la bucale cred ca o sa mi pun pielea in bat pt prostia lor se inseala,sa si trimita specialisti cu doctorate in aparare gen tanta udrea

GO spunea...

https://umbrela-strategica.ro/normele-de-aplicare-a-legii-veteranilor-din-teatrele-de-operatii-au-fost-modificate-si-completate-pentru-eliminarea-neclaritatilor/?fbclid=IwAR1qbt6GmeGMw3Yj95jsaX2fzQi7jPZoEKXGx9wWr1Cw72Z_ydtlaXL7Jg4

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Este cea mai mare eroare sa revendicam ceea ce nu ne-a apartinut, adica Transnistria! Noi avem dreptul istoric sa revendicam Basarabia, nu toata R. Moldova.

In cazul in care am revendica toata R. Moldova, intram in cercul vicios. Ar fi vorba de unirea a 2 state. Cu referendum, declaratii ale parlamentelor, recunoastere internationala etc. Dar R. Moldova nu doreste.

Apoi! Presupunem ca am reusi? Pai ce facem, luam o populatie ruseasca sa ne batem cuie in talpa? Doar asa de dragul sa avem si Transnistria? Pai Transnistria ar face ceea ce face si acum: se impotriveste armata integrarii.

Nu, este cea mai mare stupiditate! Calea simpla si concreta este aplicarea rezolutiei de la 1918 de catre noi insine. Basarabia inapoi la noi si Transnistria sa ramana a rusilor cum era! Nu mai trebuie formalitati etc., ci eventual o simpla declaratie a Parlamentului R. Moldova de autodizolvare a R. Moldova. Situatie in care, Basarabia revine la starea dinainte de 1940. Iar de Transnistria nu trebuie sa ne interseze.

GO spunea...

@ CEZAR. Da tu alta solutie, in afara de oracaieli inutile? Ce, iti este teama sa pui in aplicare decizia parlamentului din 1918? Dar unirea cu Basarabia nu a fost abrogata niciodata de parlamentul Romaniei.

Nu este nimic pueril! Am dat si solutia rusilor si pe cea istorica! In rest, este lasitatea din noi ca neam! Fuga de raspundere, si temenelele fata de indicatiile UE si SUA - ca sa NU indraznim sa ne unim. Ca vor zona tampon, de aceea!

Iulian Mareș spunea...

M,
Perfect adevarat!
Un popor și o țară pe care războiul i-a scos în lume și le-a generat energia. Sărmanii prosti, neconsolidati intelectual nu pot concepe asta! La fel cum dobitocii cu șabloane comuniste în cap și atât
cred ca viermii puși pe o rana/cangrenata nu o curata ci o suprainfecteaza!
Nu pot avea punți comune cu piticul porno și nevasta-sa Jasmine! Ca mâine ne va posta și întâlniri swingers! Filozofia pe care a studiat-o 10% este doar cea marxista.
Pot arde eu etape?
În general, prostul-prost ceea ce nu înțelege blamează! Dar sa o facă sub 2 nickname-uri? Asta este...proști, dar ai noștri! Și par mulți...

M spunea...

Doi militari ucraineni uciși de "pacifiștii" ruși.

https://m.dcnews.ro/doi-militari-ucraineni-au-fost-impuscati-mortal_812703.html

Rusia = 🤮🤮🤮🤮🤮

Leon spunea...

"Doi militari ucraineni au fost împuşcaţi mortal. În ultimele 24 de ore, pe linia de contact au avut loc şapte schimburi de focuri, a comunicat Comandamentul reunit al operaţiunilor militare ucrainene.

În ultimele săptămâni, incidentele armate s-au intensificat în regiunile separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk, în pofida armistiţiului între armata ucraineană şi insurgenţii proruşi."(dcnews).

CEZAR spunea...

....Si inca nu ai invatat Hooolescule..ca daca ei asa vor ..asa O SA FIE !
Facem asta presupunind ca ne tin ..bracinarii....in juma de ora Ungaria ii in Transilvania...!!
Basca Ro eliminata din UE si NATO..ca stat ..cotropitor si agresor...
Izolat pe toate pietele..
Plecat toti investitorii..
Un fel de Serbie....!!!
Nu-ti este clar ca orice tentativa de reunificare TREBUIE sa vina POLITIC DE LA EI SPRE NOI..exclus Armata ? Ai auzit de asa ceva..?? Eu nu....
Daca Armata ar incerca ceva ..mai primesti si vreo trei luni de bombardamente a la Serbia....

CEZAR spunea...

Un sodaj ..facut asa din ..pix...si tot pica Unificarea
Daca ar fi un REFERENDUM...cred ca nici 30% ..nu ar fii pentru Unificare cu Ro...

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.defenseromania.ro%2Fsondaj-43-9prc-din-cetatenii-r-moldova-isi-doresc-unirea-cu-romania-sondaj_609562.html%3Ffbclid%3DIwAR0cB7oEZYgOtCinu67o5RsdU79vWft02QczJO6Ry-IjwsX1qV-2ItHPC1g&h=AT1X1GP8_XgX3bw8Xr3F9Nhr8TpYaCkKsg01n9XSb3Qy1ldu7m8GD-bbuyzrvKpmy6YXGyrFUx377K0ClAOrBQ8JiiNAPpmSsUNPy-P26MUx_QPECpLpOMEQ3fP--497P_X-U2729KQ7KPw1j35R&__tn__=H-R&c[0]=AT085scI3sby8wxRjf7uSum74OT0XnluTtoY9uyxvu7TN7bg3Wt1eIe-yHuWOOd0iSdYYPZ8hXM61lbZQOoZvU_AxAtuTHVOOpNvniJePabV3eHIrVubEzqMr39kKExXBP_JRcIkna_N1yC3Qg3XR-Y-hswZc0OY7ac0r-T0gMakTKqV3IpybjScdy2gi5eiHpDtfylqKvjJVLpp-_kpHD8

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, la dumneavostră medicul de familie trimitea receptele direct la farmacie știind ce afecțiuni aveți și tratamentul pe care îl urmați periodic conform Scrisorilor medicale emise de medicii specialiști. Astfel își ușura propria muncă prin evitarea aglomerației la cabinetul medical. La mine era invers, am Scrisori medicale emise de către 6 medici specialiști. Mă prezentam la control din 6 în 6 luni (ex. Spitalul de Pneumoftiziologie / TBC=Astm=Radiografie anual și spirometrie la 6 luni) până a începe Pandemia. Până va trece Pandemia se ia de bază ultima Scrisoare medicală.
Toate Scrisorile medicale le prezentam medicului de familie. Lunar mă duceam la cabinet și-mi elibera receptele tip și simple. Cu ele mă prezentam la farmaciile (la început au fost 4 apoi 10) care aveau contract cu CASAOPSNAJ. Doar de la ele puteam lua medicamentele. Pentru 6 medicamente pe receptă tip nu plăteam nici un leu. Acum domnul Ciucă s-a șmecherit. Mă pune să plătesc o parte din sumă pe care (vorba dv.) SCMU Iași mi-o decontează când primește bani. Mai pe scurt. Dacă înainte dădeam pe cele 14 medicamente în jur de 900-1.000 lei, acum probabil voi da 1.300-1.500 (tratament pe 3 luni), urmând să aștept decontarea. Doar pentru mine și dumneavoastră (cred că nu ne aude nimeni). Medicii de familie dețin acțiuni la unele farmacii motiv pentru care trebuie să te duci și să ridici medicamentele numai de la farmacia recomandată de el. În altă parte fie nu primești (nu se bagă unii peste alții), fie nu găsești. Ani de zile am fost obligați să ridicăm medicamentele doar de la 4 farmacii pentru că (,) CASAOPSNAJ nu voia să încheie contract cu alte farmacii. Vrei să faci un RMN (am făcut și eu), doar un singur medic din oraș are ACCES / CONTRACT cu CASAOPSNAJ. De ce ?

monteoru spunea...

Tehno@ da telefon la Spitalul militar la care esti arandat-farmacia spitalului-si cere explicatii.Mi s-a intamplat cu ceva timp in urma si mi s-a explicat ca sunt aglomerati.
UCRAINA ,teritoriu cu actuala denumire sau alta denumire-disputat intre vecini sau imperii.Rusia,Polonia,imperiul austroungar,tarist,otoman.
Uitati ca Ucraina a cedat Rusiei toate loviturile nucleare in schimbul recunoasterii ei ca stat.
Romania a fost acceptata in NATO conditionata ca are rezolvata problema teritoriala cu statele vecine.Ori pretentii teritoriale ori NATO.Hotarati voi cum ar fi trebuit procedat.
In opinia mea Rusia are interes sa mentina instabilitate in zona pentru a stopa intrarea Ucrainei in NATO.

Viorel spunea...

Spicuiri din Acordul dintre România și Ucraina.
Acordul de cooperare în domeniul tehnico-militar între România și Ucraina, aprobat de Guvernul de la București (Umbrela Strategică - 3 aprilie 2021 12:12).
„Guvernul României a prezentat recent un proiect de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar, semnat la București, pe data de 5 septembrie 2020. Decizia Cabinetului condus de Florin Cîțu vine într-un context extrem de tensionat, cu Rusia concentrând forțe semnificative la frontierele Ucrainei. De altfel, un oficial de la Kiev a recomandat țărilor NATO vecine cu Ucraina să-și sporească starea de pregătire pentru luptă.
Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între România și Ucraina privind cooperarea în domeniul tehnico-militar a fost prezentat de Executivul de la București în ședința din data de 31 martie și a fost trimis pentru a fi discutat în Parlament.
Acordul de cooperare tehnico-militară a fost semnat pe data 5 septembrie 2020, cu ocazia vizitei în România a ministrului ucrainean al Apărării, Andrii Taran.
Varianta inițială a înțelegerii fusese pregătită încă din 2008, însă nu a mai fost semnat, iar subiectul a fost reluat abia în 2017 de către partea ucraineană, relatează site-ul de știri Profit.ro.
Acordul a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani și va fi în mod automat prelungit din cinci în cinci ani, dar nici una din părți nu abrogă înțelegerea.”
https://umbrela-strategica.ro/acordul-de-cooperare-in-domeniul-tehnico-militar-intre-romania-si-ucraina-aprobat-de-guvernul-de-la-bucuresti/

un oscar = o pensie spunea...

Cayenne......,pai cum sa mai guite acest exemplar rar dupa o indexare de 3%?

Iulian Mareș spunea...

Kiar dacă par 4, (3 bucăți sunt unul și acelasi) prostia lor este aceeași!

CEZAR spunea...



Ucraina cere NATO să accelereze aderarea sa la Alianţă pentru a trimite un semnal Rusiei
S.I. Catalin / 06 apr 2021 / 14:50

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat marţi un apel către NATO să accelereze aderarea ţării sale la Alianţa Nord-Atlantică pentru a trimite 'un adevărat semnal' Rusiei, care a protestat imediat pe fondul tensiunilor crescânde în jurul conflictului din estul Ucrainei, relatează AFP.



,,NATO este singura cale spre a pune capăt războiului din Donbas' (teritoriu din estul ţării unde armata ucraineană luptă împotriva separatiştilor proruşi)'', a scris Zelenski într-un tweet adresat secretarului general al Alianţei, Jens Stoltenberg, după o convorbire telefonică avută cu acesta.

,,Planul de acţiune pentru aderare va fi un adevărat semnal pentru Rusia'', a adăugat el. Câteva minute mai târziu, Kremlinul a declarat că o aderare a Ucrainei la NATO va agrava conflictul între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene.

,,Ne îndoim foarte mult că aceasta va ajuta Ucraina să îşi rezolve problemele interne. Din punctul nostru de vedere, aceasta va înrăutăţi şi mai mult situaţia'', a declarat jurnaliştilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse. Rusia nu încetează să denunţe extinderea spre est a NATO, alianţă militară condusă de SUA, drept o ameninţare pentru securitatea sa.

un oscar = o pensie spunea...

referendum-sunteti pentru reunificarea RO cu Basarabia?
eu raspund cu NU
si argumentez ca aia sunt mai saraci ca noi,nu ne vor nici ei uniti si nu vor nici greii UE

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:.OFF THE TOPIC:
..acum ,pe "CNN-TV"..,procesul 'live"al polițistului american implicat în moartea lui George FLOYD..prin "gâtuire"..cu genunchiul..!( 20:18/06.04.a.c.)..!

GO spunea...

Singura televiziune care a transmis videoclipurile atasate ulterior de Huhu Rezea, este ... Al Jazeera. Asta ca sa stim cum stam cu transparenta in Romania democratica.

Gigi spunea...

https://www.facebook.com/100004093873273/posts/2473806742765764/?

O fi fãcut acest anunţ pe 01.04? L-o fi apucat remuscarile? Sau e altceva la mijloc?

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, dacă tu cel sărac nu-i dai un colț de pâine celui mai sărac decât tine și flămând și nu-l înțelegi deși și tu treci prin aproape aceeași situație cu el, atunci cine să-l înțeleagă și să-i dea, BOGATUL ?

un oscar = o pensie spunea...

adminul accepta personaje horror precum pensionarul carioca pentru trafic pe site

anonim spunea...

olescu
👍👍

Iulian Mareș spunea...

In comentariile articolului vei gasi pozitii exprimate de ”deontologii 3 in unul” si pe aici!

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
nu ai cu cine, deomntologii au sabloane, ceea ce nu le convine sau nu inteleg trebuie infierat, tipic bolsevicilor!
Priveste aceasta mandrete de om cu minte de rumegatoare....se alatura si el unora si altora, doar-doar va fi luat in seama! Despre XXX...., l-am trecut la capitolul ”Și alții”! Daca Ma_Hala nu a inteles, varful intelectual al grupului, ce pretentii sa am la ceilalti? Sa postez cursuri, articole? Totul este simplu si are scenariul clasic: in razboi se consuma energii-multe negative, apoi sunt generate energii, majoritar pozitive, omenirea inregistrand salturi tehnico-stiintifice si dpv al entropiei sistemului: organizarii, structurii si institutiilor sociale.

Iulian Mareș spunea...

Sunt aparent OK declaratiile fara ekivoc ale lui Putin, insa in spate ”Țarul” are alte ganduri; el a mai invitat o data ROU sa-si ia teritoriul inapoi de La Ucraina, astfel producand o vulnerabilitate si un precedent in NATO!
Vulpe batrana!

Leon spunea...

https://www.dcnews.ro/sondaj-44prc-din-cetatenii-republicii-moldova-isi-doresc-unirea-cu-romania_812825.html

M spunea...

Cum sa zica Putin asa ceva?????
😂😂😂😂😂

M spunea...

Nu imi place propaganda rusa (asa cum nu imi place nici cea americana, israeliana, uzbeka sau cargaza).
De ce?
Pentru ca amesteca jumatati de adevar cu jumatati de minciuna.
Armata a 14 a jucat un rol decisiv in configurarea Republicii Moldova asa cum este ea acum. Ca se numeste acum Оперативная группа российских войск в Приднестровье (ОГРВ) si ca are doar 1500 de militari este nesemnificativ. Desi, doar in comparatie, cand vine un pluton de americani la Kogalniceanu rusilor le da borșul pe nas scelălăind patetic că îi atacă NATO!!!

Rușii nu sunt atât de periculoși? Sunt chiar și mai periculoși pentru că nu respectă nimic decât politica forței, pentru că sunt primitivi, atavici si salbatici!
Scurta istorie despre realtia cu rusii
In micul sat in care locuiau bunicii mei a fost cantonata o unitate a armatei germane. Nemtii au chemat localnicii la munca sa pietruiasca drumul spre baza lor si i-a platit pentru fiecare zi de munca. Cand treceau cu masinile deseori opreau sa dea cate o ciocolata copiilor. O data pe saptamana ORICINE din sat putea sa vina sa vada un film la cinematorgaful din baza militara.

Apoi au venit rușii. Au intrat în curte și au violat-o pe bunica mea în fața copiilor (avea trei copii). Au luat vaca si cateva gaini, au taiat unul din vitei si l-au luat cu ei iar restul gainilor si un alt vitel i-au omorat. Au luat din casa tot ce putea sa fie de folos si au plecat. Bunicul meu era inca pe front luptand alaturi de acesti aliati.


Deci, cand vad propaganda ruseasca imi vine sa vomit!
Rusii nu si-au cerut scuze pentru atrocitatile comise.
Putin in nenumarate randuri a aparat Pactul Ribbentrop Molotov.
Rusia lui Putin a anexat teritorii care apartineau unui alt stat!
Din fericire doar 20% din romani cred ca Rusia a facut bine Romaniei.
Spionii rusi sunt expulzati de peste tot!
Propaganda rusa anti UE, anti NATO este demascata peste tot!


Pentru mine exista doar Romania! Tara mea! In rest trebuie sa intelegem ca unii sunt obligati sa scrie propaganda pro-rusa ori de santajul fortelor rusesti ori de contractul semnat cu acestea! Sa fie sanatosi si sa le dea Dumnezeu atata sanatate cat merita orice tradator sau orice coada de topor!

M spunea...

@Iulian Mares

Pai ce? Raman banii in tara? Nu se duc in Franta? Nu imi place Dusterul. Daca hotii astia ne dadeau indexarea imi ajungea si mie de Cayenne E-Hybrid. Asa? Ce sa fac? Trebuie sa iau versiunea de baza. Abia imi ajung banii de o vopsea metalizata si sa iau scaune cu 14 pozitii (nu stiu daca le-ati incercat pe alea cu 8 pozitii dar mi se pare ca ma deranjeaza un pic). Bine, nu vorbesc de optionalele obligatorii ca suspensia pneumatica, rezervorul de 90 l sau directia pe puntea spate.

Ce era domnule daca ne dadeau amarata aia de indexare? O sa merg ca un sărăcan fără bord din lemn de alun?????

M spunea...

@Iulian Mares

Rusii sunt un popor de temut. Nu agresivitatea lor ma ingrijoreaza ci lipsa de scrupule. De exemplu, cu americanii stii cum stai! Adica poti sa ii injuri, poti sa faci urat, nu te vor ataca decat daca depasesti anumite limite.
Cu rusii nu e asa. Daca se Putin bea o votca in plus isi trimite soldatii in Moldova... ca asa vrea el... ca sa apere minoritatea rusa (pe care, by the way, tot rusii au mutat-o acolo).

Razboiul caleste tarile, aici sunt de acord cu dumneavoastra.

un oscar = o pensie spunea...

viorele,am pus aleatoriu motivele
cel mai important este faptul ca nici majoritatea basarabenilor nu ne vor,ei vor doar sa scape de saracia lucie care e acolo,nu au vreun sentiment nobil fata de romania si al doilea motiv de care sa te legi este ca nici UE nu vrea acest lucru,unirea,asa ca las-o jos ca macane si doneaza tu oskarul asa ca de la moldovean la alt moldovean mai rasat,din partea mea si moldova asta a romaniei poate sa isi ceara independenta sa va vedem atunci!!!

Gigi spunea...

Sã nu uitãm,avem o democracy originally,suta la suta Made în ROU!!!

Gigi spunea...

Are faţã de Vulpoi!

M spunea...

😂 V-ati pus problema ca poate nu ne intereseaza?
Ca 99% din ne-rusi sunt mai interesati de alte problem decat ca Ivan se impusca cu Oleg?

Pentru un traitor pe pamant rusesc poate ca e important! Pentru noi, astialalti, e doar o stire de subsol cum ca rusii ataca un alt stat suveran (lucru obisnuit pentru rusi, crima si razboiul fiind in natura acestui stat "pacifist")

Sa va mai dau o stire care nu a fost preluata decat de Al Jazeera!!!!
Presedintele Sadyr Zhaparov al Kyrgyzstan a depus o coroana de flori la Mormantul Eroilor REvolutiei din Aprilie!!!

Bai, ce nenorocire!!! Ce conspiratie mondiala impotriva mieluselului rusesc!!!!
CNN si ProTV nu au preluat minunatia asta! Antena 3 o tot da cu Ivermectina si cu apararea infractorilor si nu spune ca niste aproape-rusi au mutat niste tancuri la granita cu unii complet-rusi.

M spunea...

Din intelepciunea unui camarad de dincolo de Prut:
"Voi, sărași, noi sărași. Dacă se iau două sărașii rezultă, iaca, o sărășie și mai mare"!

Iulian Mareș spunea...

A mai zis-o!
Gen...Ce mai stați, eu îmi iau o halca, ROU să-și ce ii aparține istoric și ce rămâne asta e Ucraina lor, aia fascista! Cred ca rusii nu pot uita cruzimea armatei Ucrainei care alături de DEU și ceilalți aliați ai ei au dat lovituri Armatei Roșii! În felul lor soldații au plătit cu vârf și indesat pt holodomor.
Orice împingere a graniței NATO, până la cea Rusa este binevenită, ca principiu.

Iulian Mareș spunea...

În arabă sau în engleză, căci contează!

Dan B. spunea...


Parcă nu-mi vine a crede că actuala guvernare a semnat un acord de asistență militară cu Ucraina, statul aflat mereu în adversitate cu cel român, încă de la debutul secolului trecut (lecturați istoria, analizați sabotajul economic și raptul teritorial).
Dacă mai adaug că Ucraina este în afara NATO, iar baioneta „partenerului strategic” a fost cea care obligă România la război cu Rusia, .... Că doar nu s-o sfiii Putin de ajutorul dat Ucrainei de către România!
Să vă reamintesc că statul ucrainean era poziționat exact în partea vestică a actualului teritoriu, iar includerea lui în spațiul sovietic i-a adus triplarea suprafeței statale, ....... ?
Dacă pe timpul mandatului lui Trump am avut o oarecare stabilitate politică în nordul României, acum, cu Biden, se amplifică identificarea unui pretext pentru declanșarea conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, astfel încât, ulterior, să intre în război România (în baza unui acord trădător al actualei guvernări) și mult mai târziu, dacă premisele-i sunt favorabile, numai armata yankee, fără participarea celorlalte state NATO.
Așadar, realizati că teritoriile celor două state ex-sovietice vor fi scena operațiilor militare de amploare, iar „victimile colaterale” vor fi cele două state românești, adică incl R. Moldova?

https://www.capital.ro/romania-a-ajuns-la-mana-lui-vladimir-putin-lovitura-crunta-pentru-tara-noastra.html

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, din anul 2008 iau lunar de la medicul de familie recepte tip și recepte simple. După cum am mai afirmat din cele 14 medicamente când mă prezentam la farmacie pentru 6 dintre ele nu plăteam nici un leu. Receptele erau trimise la S.C.M.U. Iași care deconta farmaciei întregul preț al medicamentelor.
Pentru alte medicamente achitam la farmacie parțial (cele de pe recepta tip) sau total (cele de pe recepta simplă) costul acestor medicamente. Îmi dădea receptele înapoi, factura și bonul fiscal pe care le atașam împreună cu o xerocopie de pe C.I. și ultimul talon de pensie la un Raport pe care îl trimiteam Cdt. S.C.M.U. Iași. În funcție de fondurile alocate spitalului, acesta îmi deconta suma plătită la farmacie.
Concluzie: Dacă până la data de 31.03.2021 pentru cele 6 medicamente nu plăteam nici un leu, începând cu data de 01.04.2021 voi suporta plata unei anumite sume (voi vedea ce sumă la timpul potrivit) pe care ulterior S.C.M.U. Iași mi-o va deconta. În fond îmi ia (mai pe românește) cu împrumut niște bani pe care mii dă înapoi când are. Deci, într-un fel s-a procedat până în martie, altfel se procedează din aprilie. Se folosesc de banii mei / noștri. Sunați la S.C.M.U. Iași la domnul Col. Ungureanu și o să vă confirme cele spuse de mine. Tf: 0232 / 267 847 sau 0232 / 266 268 interior 152, după care mai vorbim.
La începutul lunii iunie mă duc la Sighetu Marmației la fiul meu la botezul nepoțelei mele născută pe 18.03.2021. Mai am un nepoțel născut pe 19.02.2019.
Având în vedere că nora mea este cetățean roman de etnie maghiară, când îmi mai scrieți poezii, scriețile pe ungurește să-i arăt că am pe lângă rude (ea, familia / cuscri și toate rudele = niște oameni minunați) și colegi pensionari de aceeași etnie cu ea / ei.

Leon spunea...

,,Începând cu data de 01.04.2021, ca urmare a modificarilor legislative, farmaciile vor eliberarea catre asigurați medicamentele din prescripțiile medicale chiar dacă medicul care a emis prescripția nu este în relație contractuală cu aceiași casă de asigurari de sănatate cu care se afla în relație contractuală farmacia. Exceptia de la regulă va fi pentru rețetele de tip cost volum rezultat. Rețetele de tip cost volum rezultat se vor elibera în continuare doar la farmaciile în contract cu același casă de asigurări de sănătate cu medicul prescriptor.,,(in comunicatul CNAS)..!

Viorel spunea...

un oscar=o pensie, toată viața ta cred că ai gândit cu capul plecat în jos (cel mai de jos).
„moldova asta a romaniei poate sa isi ceara independenta sa va vedem atunci!!!”
Dacă tu în mintea ta creață ca vârful Omu vrei să împarți România pe regiuni, atunci înseamnă că nu ești roman adevărat. Nu știu în ce zonă te-ai născut, dar pe noi militarii, sistemul ne-a împrăștiat (repartizat) la terminarea Școlii Militare, apoi în funcți de nevoi în toate colțurile țării. Moldoveni în Oltenia, olteni în Ardeal, ne-am căsătorit cu fete din aceste zone, etc. În timp ne-am obișnuit cu locurile și obiceiurile zonelor respective. Asta nu înseamnă că trebuie să ne urâm între noi și a ne da șmecheri, vezi doamne că moldovenii vor muri de foame și voi veți huzuri. Oscare, vin în orașul meu tiruri special amenajate din Ardeal pentru a cumpăra cai (spre ex.) ce nu se mai găsesc probabil în acea zonă. Alții vin cu cherestea, grinzi, lemne pentru foc, etc. și ce crezi că vor în schimb, porumb, cartofi, cereale pentru ei și animalele pe care le cresc [fiind zonă de munte nu e loc și timp (condiții atmosferice) pentru cultivat]. Le ia de la noi pentru că nu sunt îmbâcsite cu chimicale ca și cele din vest.
Ai vizitat vreodată Bucovina lui Ștefan, Moldova de dincolo de Prut. Orice loc din lumea aceasta este frumos dacă știi să-l prețuiești și protejezi. De la dunele de nisip din pustiul Sahara private într-un răsărit sau apus de soare până la faimoasele regiuni muntoase și păduri Canadiene (ale noastre le-au furat noaptea ca hoții) sau ghețarii din Antarctica. Ce știi tu străine, Ștefan e departe. Cât despre Oscar (sper că te-ai plictisit), în cei 27 de ani de OPERATIV ce calificative ai obținut de nu ai primit și tu un Oscar. Te-am mai întrebat și nu mi-ai răspuns, ai avut în cei 27 de ani Soldă de merit (pe bune sau prin plecăciuni).

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, medicul dumneavoastră de familie este un afon în materie și nătărău ca atitudine față de dumneavoastră. De când a început Pandemia, medicul meu de familie ia de bază ultima Scrisoare medicală pentru că este deștept (nu ca al dv.). În municipiu, deși este un oraș mic sunt 5 mari spitale care au fost transformate în Spitale tip Covid (Sp. Jud. de Urgență, Sp. de Boli Infecțioase, Sp. de Recuperare, Sp. de Pneumoftiziologie, Maternitatea / mai sunt și alte spitale pe diferite afecțiuni) și de care nu te poți apropia pentru altă boală decât Covid. Pentru o rețetă pentru diabet (pentru o rudă) am un nr. de tf. al medicului de pe secție, îi trimit prin sms numele, prenumele, CNP și 2 valori dimineața / seara a glicemiei. Îi face rețetă pe 3 luni și-mi trimite sms la ce farmacie și pec e data să se prezinte pentru a se evita aglomerațiile. Spun că medicul meu de familie este deștept și-și asumă responsabilitatea când îmi emite recepte pe vechea Scrisoare medicală (după ce trece Pandemia o să mă prezint la Spitalele menționate mai sus pentru consultații și Scrisoare medicală), pentru că o boală ca Astmul nu se tratează (se stagnează / mai rar sau încetinește evoluți), deci cu sau fără scrisoare de tratament am nevoie până la finalul vieții. Mai sunt și altele dar nu intru în detalii.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/foto-video-rusia-maseaza-trupe-numeroase-in-coasta-ucrainei-kievul-estimeaza-85000-de-soldati-si_1734460.html

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/video-rusii-mobilizeaza-trupe-zona-transnistriei_1738115.html

Leo spunea...

Testează atitudinea USA , UE și NATO + pregătește abaterea atenției în eventualitatea că se întâmplă ceva cu Navalnâi (poate chiar să-l "ajute" să se sinucidă....

Gigi spunea...

Nu a fãcut altceva decât sã trezeasca din hibernare ursul din Est.
Ce urmeazã este lesne de înteles şi mai ales cine va avea de suferit.Nu am inteles si nu voi înţelege vreodatã asta.
Bine,motivele reale le stim,nu înteleg de ce trebuie sã se recurga la varianta razboiului cand sînt variante de rezolvare pasnicã a conflictului.

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Lasă farmaciile , că nu asta arde.
Mai bine spune-ne ce mai are de gând a face Mitică cu asociația lui. Sau e pe mână cu sinecuristul ?

Iulian Mareș spunea...

Berea avea mult mai multa putere și primitivism și a dispărut într-o noapte..., iar la proces a fost sosia lui, un actoras ce ii semăna bine!

Andrei spunea...

Credeti ca Navalnii este un factor de stres pentru Putin?

Leon spunea...

Coincidenta,.astazi Comisia de Aparare a intocmit un Raport de aprobare pentru cooperarea Romaniei si Ucraniei in domeniul militar:
http://www.cdep.ro/comisii/aparare/pdf/2021/rp143.pdf

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.mediafax.ro/amp/externe/alexei-navalnii-aflat-in-greva-foamei-in-inchisoare-a-fost-amenintat-cu-hranirea-fortata-in-rusia-legea-permite-acest-lucru-20038178&ved=2ahUKEwi_jdfi0PvvAhVN-yoKHWv8DhkQFjADegQIFxAC&usg=AOvVaw1nXiAmaY3isaa2QDpb7uaY&ampcf=1

Leon spunea...

La sfarsitul acestei luni vor fi alegeri la Filiala Dolj !
Cred ca Mitica ramane fara ..colegiu.., deoarece senatorul liberal isi doreste o echipa a lui..!!

Leon spunea...

"Preşedintele Biden a evidenţiat angajamentul de neclintit al Statelor Unite faţă de suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări. Preşedintele SUA a exprimat preocupări faţă de acumularea bruscă de trupe ruse în Crimeea şi la frontierele Ucrainei şi a cerut Rusiei să reducă tensiunile", precizează Preşedinţia SUA."(Stiripesurse).

Andrei spunea...

La nivel politic. SUA nu se angajeaza direct impotriva Rusiei decat daca este atacata direct.

Unknown spunea...

@Leon Acuma ar fi buna o cooperare in domeniul militar cu Ucraina , poate le vindem si noi ceva armament la mana a II-a(MIGuri)