Un produs Blogger.

joi, aprilie 01, 2021

Ordinul nr.48/2021 al MAI de aprobare a Normelor pentru recunoașterea calității de veteran din teatrele de operații

8 comments

 









Intregul Ordin si Anexele cu misiunile din teatrele de operații le puteți citi în MO nr. 331/01 04 2021


8 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fleacuri legislative, nesemnificative, intrucat sunt un apogeu descriminator fata de toate institutiile de forta si intregul popor, pentru ca ,,termenul de veteran'' fiind doar o poreclă data de generali la mercenari, sa nu sune urat la timpane sa deranjeze elitele harmatei hamerecane, pentru ca doar aceasti simbriasi pe arginti, in Romanistan, au 4 coa...rne pe care isi atarna diferite insigne, medalii sau insemne de arme ! Cei care au cazut la datorie in țara sunt lasati de foame sa moara, ca nu le dau nici macar apa chioara! Sa fiu scutit cu asemenea mascarada de parada, in care insasi mortul copt din cort se bucura sa primeasca aceasta ciudata pomana sa-si dubleze gusile alea de zgroafă!

Niky spunea...

Deci și cei cu misiuni de luptă în teritoriul național! Trebuie să acorde multor militari/polițiști operativi aceste drepturi! Greșesc? Spune-ți dumneavoastră și argumentați vă rog.

was spunea...

exemplu concludent la mapn cei ce au executat ani de zile misiuni de politie aeriana primesc ,,ciuciu,, de la ciuca

Burebista spunea...

Ordinul este la fel ca și cel de la mapn... Pentru cei care s ar încadra la misiuni cu potențial de risc în țară totul sta în pixul celor de la DGMRU...
La MAI impactul acestei legi 168 este mult mai mic decât la mapn pentru ca sunt mai puține cadre care au participat în TO iar la cele din tara cum am scris mai sus tine de cei de la resurse umane sa stabilească acele misiuni....

Niky spunea...

Pai nu este corect! Este misiune de luptă. Ar trebui să primească aceste drepturi.

M spunea...

@Niki

Gresiti! Numai glontul tras de un strain e valoros. Ala tras de un roman nu se pune! Vezi Anex 2 la normele de aplicare.

Cornelius Flavius Ifrim are dreptate. Cu ce e mai jmecher unul care a fost in .... Cipru sa zicem decat baietii care au interceptat avioanle de vanatoare rusesti ieri, deasupra Marii Negre!

M spunea...

@Burebista

Ma indoiesc ca vor fi misiuni in tara, oricum vor fi foarte putine! Asa cum ii raspundeam mai sus lui Nicky cred ca exista posibilitatea dar va fi extrem de greu valorificata!

In ceea ce priveste numarul aveti dreptate si pentru ca misiunile au o durata mai mare de rotatie (2 ani + 1 la nevoie).

Arfy spunea...

"Normele de aplicare a Legii veteranilor din teatrele de operații (Legea 168/2020) au fost completate și moficate în urma constatării unor neclarități și interpretări diferite, în vederea aplicării unitare la nivelul Ministerului Apărării, noul Ordin al Ministrului Apărării aflându-se în procedura de transparență decizională." Norme la norme! Și urmează alte norme cu completare la norme. Așadar s-a făcut o lege, apoi norme de aplicare și în 2 luni de zile se constată că sunt facute prost! Bravo, dom' ministru!