Un produs Blogger.

sâmbătă, aprilie 03, 2021

Prima confirmare într-un document oficial că se lucrează la variante ale unei noi legi a pensiilor militare

137 comments

Prima întrebare la care domnul Ciucă ar trebui să fie obligat să răspundă, la întâlnirea din 06 04 2021, este cea referitoare la motivele pentru care Guvernul Cîțu, din care și domnia sa face parte, tărâgănează avizul pentru Pl x 199/2020, aviz resolicitat, încă din luna decembrie 2020, de deputatul Șovăială, președintele Comisiei de apărare din Camera Deputaților.
Din unele informații, Plx 199/2020 a fost trimis de SGG, pentru fundamnetarea avizului, la MApN și MAI.
Sper să nu contramandeze întâlnirea... dacă i se pare deranjantă această întrebare.

Dincolo de priceperea domnului Ciucă de a le ocupa timpul domnilor din conducerea Forumului  cu grija sa pentru eliminarea inechităților din sistemul pensiilor militare, a trecut mai bine de un an și jumătate de la începerea ținerii de vorbă despre Pl x 199/2020, avem confirmarea că se lucrează la o nouă variantă a legii pensiilor militare, ba și la o lege a salarizării personalului militar.

Cât despre discuțiile privind eliminarea discriminărilor, domnul colonel Tudor, președintele Forumului,  i-ar putea comunica ministrului un singur lucru; 

Așa cum instituțiile militare au anulat actualizarea pensiilor militare printr-o scurtă ordonanță de urgență din anul 2017, fără să consulte vreo structură asociativă, ar face bine să restabilească actualizarea pensiilor militare tot printr-o ordonanță de urgrnță, fără să mai mimeze consultări interminabile. 

Si, ca o concesie, actualizarea să se realizeze la nivelul cuantumului net, așa cum se calculează cuantumul pensiilor pentru cei care și-au deschis drept de pensie după 15 09 2017. Dispar astfel  toate discuțiile despre pensia suplimentară, despre sporul de vechime pentru condițiile de muncă, despre vechiul plafon de 85% din baza de calcul, despre limitarea indexărilor la nivelul unui plafon, despre vechimea efectivă peste cea de 25 ani și alte motive de conflicte juridice între pensionarii militari și emitenții de decizii de stabilire/recalculare/actualizare pensii militare  prin Casele de Pensii Sectoriale.

Să nu-și facă nimeni iluzia că vor dispărea și conflictele privind adăugarea sporului OMM, drept recompensatoriu pentru cei decorați cu Ordinul Meritul Militar, la cuantumul final calculat potrivit legii pensiilor militare.

 

,,Domnilor presedinti,

Avand in vedere faptul ca in urma discutiilor cu factorii responsabili in organizarea intalnirii reprezentantilor Forumului cu ministrul  apararii a reiesit ca, in actualele conditii socio - medicale, nu se poate desfasura o activitate de 

asemenea amploare, ne - a fost propusa intalnirea dintre ministrul apararii

 si maxim 5 reprezentanti ai Forumului.

In aceasta situatie la intalnire vor participa urmatorii :

dl gl Neculai Bahnarean

dl col Gheorghe Bratasanu

dl col Dumitru Hoara

dl col Ctin Simon si presedintele Forumului col Marian Tudor.

Problemele supuse dezbaterii vor viza :

-situatia PLX 199

-normele de aplicare a Legii 168

-probleme privind variantele unor noi legi ale salarizarii personalului militar precum si pensiile militare

-proiectele noilor statute ale cadrelor militare si ale gradatilor, soldatilor profesionisti

-variantele ministerului apararii pentru unificarea structurilor asociative ale militarilor

-situatia aplicarii ISCO 08 in Romania privind grupa 0.

Speram ca dl ministru sa ne prezinte si alte actiuni ale ministerului pe directia solutionarii problemelor personalului Armatei Romaniei precum si ale. pensionarilor militari.

Cu deosebit respect,

Col r Marian Tudor”

137 de comentarii:

Leon spunea...

Politicianul Ciuca NU si-a tinut promisiunea cu 1 Aprilie si acum incearca o amanare pentru 1 Iunie, de Ziua Copilului..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mișto in draci scoaterea mușchiuletilor afumati din borcane si prezentate ca ar fi proiecte de leji ale penziilor meletare, dupa care se baga intr-o noua afumatoare sa se rumeneasca si mai tare, cu fochist de serviciu pe probleme de cariciu si taiatul din briciu fiind numitu' Polcovnic, Tartor Mațipan, scos si el dintr-un borcan de sertar clocar, intrucat el are habar sa manipuleze macra afumata in directia indicata de Marele năimit adormit si specialist al somnului din cortul Maicii Preciste a Domnului, cea dreapta, ca sa ne trimita rabdarile prăjâte la Sfantul Asteapta! Nu-i deranjati de la strategie, caci acum scot mortii din sicrie la reîmbalsamare pentru viitoarele penzii melitare si în care au bagat arome mirositoare si iască din nou sa ne prosteasca cu alte si alte promisiuni ca noua Lege va fi gata de luni si pana in cam 100 de săptamâni, totul depinzand de mortii imbalsamati cu sos de fiere, daca se vor mai scula la Sfanta Inviere sa ne faca dreptate cu zeci de galeti cu lapte si miere agatate in cuiere sau insirate pe podele, dupa pofta pulpii mele! Honor et Patria in Gloria, Sfanta Fecioara Maria Precista ca-mi tremoră țeasta si capriorii gurului de emotiile grupului ce va finaliza in deceniile viitoare toate problemele de la penziile chinuitoare, militare, de or sa-i dea astia si la ziare ca-s eroii Domnului care au invins dusmanii boborului la Cotul Donului, trecand pe sub apele tulburi cu mitralierele in mânuri, in rucsacuri cu pânuri, plini de ură si cu tigarile aprinse in gură!

Alex spunea...

Problema este ca d-l Tudor a solicitat ministrului aceasta intrevedere .Ma(Ciuca) nici nu avea in plan asa ceva.Uitase .Era concentrat pe stabilirea unui amplasament ptr.viitorul monument inchinat veteranilor vii din T.O.Va urma un nou termen de sase luni ,ptr ca lui Ma(Ciuca) a inceput sa-i placa sa ne-o traga semestrial.Cine va mai fi viu va primi noi vesti in octombrie.Om de nimic!

Paul Puiu spunea...

la legea pensiilor magistratilor nu apar modificari in sensul majorarii pensiilor acestora daca tot le vor reduce pe ale noastre??!! oameni de valoare ca acestia merita toate onorurile din partea statului dupa o viata devotata infaptuirii justitiei!!! Magistratii sint clasa ocupationala cea mai vitregita in perioada activitati lor, sunt 24 din 24 ore la datorie si au cele mai multe restrictii si viata le este permanent pusa in pericol!!!!

Negritoiu spunea...

Care este documentul oficial din care reiese ca se lucreaza la variante ale unei noi legi a pensiilor militare? Este vorba despre aprobarea unei solicitari a d-lui Tudor iar planul de dezbateri ii apartine. Nu este vorba despre o invitatie/convocare facuta de ministrul Ciuca sau de niste propuneri oficiale ale acestuia.

Iulian Mareș spunea...

Eu cred ca tocmai ce si-a tinut-o pe cea de pe 1 Aprilie....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
legat de delegatia participanta la intrevederea nedorita de Ciuca, ceva imi sare in oki...: problematica pensiilor, legislatie si modul de punere in practica a devenit o afacere de famile!
Lasand dicutia ca i-a fost subordonat lui Ciuca la Crauiova, am gasit o afirmatie/demonstratie de a ta mai veke:
-”Explicația numelui de Hoară (era vorba de dna. col, directorul CSP/MApNÎ
A divorțat in anul 2014 de Hoară Dumitru, la Judec Sect.VI”

*Dar cine este pe pozitia nr crt 3, din reprezentantii Forumului? Aud?..... :))

Iulian Mareș spunea...

Indirect legat de pensii! Nu va faceti griji, nimeni nu trudeste serios la asata....
De relaxare...: ”Santinela, ștampila și bănuții de război”

El nu are frica!

https://politica-dezastrului.ro/articol/santinela-stampila-si-banutii-de-razboi-1119

Leo spunea...

Dacă observați din membrii Forumului propus pt. comisie, este și "fostul" actualei directorese a CPS MFA. Unii spun că şi acum "actualul" este şi el tot un fostul. Poate la următoarea comisie va fi (și) el ca rezervă strategică.
ESTE MIMIMĂ , cum a zis Amabilul pt. a ocupa mintea...........

Iulian Mareș spunea...

Ma superi... :))
Ce, ai oki mai ageri ca ai mei? ... ::))
Vezi ca la 4 aprilie 2021, 07:08, am si argumentat...

Leon spunea...

Un artiol pe gustul lui Leonard..!

tutueanumarinel spunea...

Din pacate aceste ,, adunari consultative,, cu toti adunatii ca sa nu stea imprastiati nu au rezultat decat tot interminabilele ,bla , bla, bla, .....deci acelasi rezultat adicalea ZERO. Noi adicalea rezervistii vom ramane doar cu .... mandria si onoarea de a fi rezervist , punct.

Casandra spunea...

Cum, doar astea sunt problemele care ne frământă pe noi acum? Slăbuț!
Propun să se introducă pe ordinea de zi și:
- măsuri eficiente de mascare a contribuției pensionarilor militari la dotarea armatei cu pălării de soare;
- organizarea cursurilor de balet și ping-pong pentru înțelegerea corelației cu pensiile militare;
- dotarea trupelor cu papuci de lână în locul celor din piele de animale;
- influența vopselei verzi de pe gard asupra confortului psihic al leopardului;
- măsuri de protecție a bojilor pentru a nu mai fi recoltați în vederea combaterii păduchilor la găini.
Ce ne interesa pe noi s-a scufundat, s-a amestecat, s-a mascat adică s-a dus la... ucigă-l toaca!
Tactică și strategie cu multă diplomație în contumacie.
Sunt curios să văd dacă tot Tudor îl va enerva pe dl ministru ca să părăsească întâlnirea sau este rândul altui membru din delegație.
Așa OLIMPIADĂ FĂRĂ SFÂRȘIT de a ne crede proști nu mi-am putut închipui că se poate desfășura.
Calm domnilor, că mai este mult până departe!
Doamne ajută să nu am dreptate!

Iulian Mareș spunea...

Noi variante pt că cea actuală s-a dorit a fi făcută praf...de toti subiecții politici, în simbioză cu presa jegoasa și aservita...

Aducere aminte:
Astăzi, in prima duminică din aprilie, se implinesc 17 ani de la aderarea Romaniei la NATO.

jupderval spunea...

Daca mai asteptati ceva de la Ciuca sunteti naivi, nu a facut nimic 7 ani de cand conduce armata, din contra toate discriminarile au inceput si s-au accentuat de cand ocupa cele mai importante functii in armata.

Unknown spunea...

"Cu marea Maciucă-n frunte Vom avea cucuie multe!" (Shakespeare - "Visul unei nopți a mintii" - ediția a n-șpea; colecția "Adevărul de 1 Aprilie")

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

CNAS-ul cimitirului trecutului ii cere maciucarului cortului sa ordone arhivarului sa scoata de la secretizare o dulamă clară despre suflarea securană, pentru o cercetare si dezvaluire a ce au facut in trecut, de parca subiectii ar fi niste zaruri de barbut cu care se pot juca cei care invart un cofrag olaie intr-o caldare pentru interese lăbărale! Va e sete, băi mațe goale, iar de dosare penale pe insinuari criminale, doar ca a venit caldura văpaie si vă manancă la durligele goale? Dar ia cercetati-l voi pe acel monstru, Adolf al vostru, cum vindea copchii si copchile sa faca bani, casoaie si vile, nu acele alegatii ca le-a facut din predat meditatii! Nu mai supuneti arhivele de la harmata sa stea capra pentru curiosii care din ordine lăbărale, sau curiozitate, le crapă hierea cam ce se afla in gunoaiele din groapă!

Periamu lucica spunea...

Incetcati sa fiti optimiști ,nu este exclus sa se gândească la mitingul din 14 .Totusi ceva vor face .Sa sperati si sa fiti sănătoși

Huhu Rezea spunea...

Nu e nevoie de noi organizații, forumuri sau congrese.
Trebuie făcute să funcționeze cele existente, in special cele trei mari asociații ale rezervistilor din MApN,MAI și SRI, prin alegerea unor președinți competenți în domeniul financiar și juridic, dispuși să renunțe la obediența față de conducerile ministerelor și preocupați să apere interesele rezerviștilor.

GO spunea...

Posibil sa apara ceva concesii. Nu de alra, dar este o forfotă militară intensă în Ucraina. Din păcate, nu pot să atașez clipurile care circulă pe Whatsapp, filmate de persoane private direct la fața locului. Coloane întregi de tancuri, mecanizate diverse, artilerie etc. Lucrurile se precipita. Nu dă la știrile românești, dar Ucraina a atacat deja fortele separatiste pro-ruse dintr-un oras locuit numai de ruși.

Și cum Biden a promis ajutor ferm Ucrainei, iar România este valetul SUA ... da, este posibil sa fie bagati in seama si militarii români pensionati.

Calinmihaib12 spunea...

..unele "divorțuri"..după 1990, în familiile unor VIP-uri, au fost și sunt..de circumstanță,în scop de..:"AFACERI"..(ascunderi, "divizări" de venituri și proprietăți ILICITE..etc...!)

CEZAR spunea...

Totul se va rezolva..!

https://www.facebook.com/Padinapetre?__cft__[0]=AZU2mld-648dsMbVrwkP_8fktX5n7cyaSTwpSQ5y9LW_vZGlbH1h6fTqRToveKzYiAWum9IRvAZ5H4mVj1rsUqC2bjKDhHjSvhiTrgqtPKj8wOjOlStNnkphomq0JggoKpk88ZcGJ3IqOnGixZo8yGGl63GZVz_bRwDGuqg5Gm2wNA&__tn__=-UC%2CP-R

GO spunea...

Horlivka (Gorlovka dupa denumirea ruseasca) este orasul separatist asediat de armata ucraineana. Este aproape de la granita cu Rusia, aproximativ la N-E de M. Neagra.

Si aici este provocarea. Orasul in cauza vine cumva la mijlocul distantei intre Rostov pe Don si Sevastopol (Crimeea), regiuni in care rușii dețin adevărate arsenale - inclusiv nucleare, aviatie, blindate, diverse mijloace maritime in M. Neagra, rachete etc. Rusii au dislocat si o brigada aero in Crimeea.

Or, ucrainenii par trimiși pt. provocarea unui conflict de proportii, fix in gura ursului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, e greu de realizat, daca nu chiar imposibil...

y spunea...

Trecut și prezent pe axa timpului: aceeași dată, alt an, altă epocă:
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/aprilie-1944-moartea-vine-din-cer-bombardamentele-aliate-asupra-romaniei

Și o frântură din viitor
https://ia802609.us.archive.org/12/items/pdfy-tNG7MjZUicS-wiJb/Scenarios%20for%20the%20Future%20ofTechnology%20and%20International%20Development.pdf
https://www.mediafire.com/file/99zxaxjun4r16dw/NASA_-_Future_Of_War_CIRCA_2025.pdf/file

P.S. Dar Ucraina, când a aderat la nato?


Ionel spunea...

Nevoia de o noua lege a salarizarii militarilor si de o noua lege a pensiilor militare este ACUTA. Trebuie umblat la baza de calcul, de unde trebuie sa dispara sporurile acordate cu caracter temporar. Sporurile permanente trebuie introduse in functie si atunci principiul la grade/functii si vechime egale pensii egale are aplicabilitate. Pensia militara sa fie efectiv pentru anii de militar - armata/scoala militara - iar pentru civilie, separat, pe puncte, daca este cazul. Asta este parerea mea !

y spunea...

Nu găsesc o traducere (oficială) în limba engleză sau română, dar practic seamănă cu o declarație de război a Ucrainei împotriva Rusiei.
https://www.president.gov.ua/documents/1172021-37533?fbclid=IwAR0oOqQLi_40IcmNFJQQvN_xTJS9OPyKaAb46UPFbwNY50Z0dbbzy_xL49E

Leon spunea...

Intalnirea cu ministrul Ciuca in domeniul pensiilor miliare este inutila !
O delegatie competenta trebuie sa discute cu Presedintele CD, Ludovic Orban care sa dea OK-ul la Pl x nr.199/2020 pentru Raportul comun al celor doua Comisii si adoptarea in Plenul CD !

CEZAR spunea...

Noaptea trecută au avut loc schimburi de foc intense în regiunea Lugansk!
Hooolescule,,,,credeam ca esti acolo....!!!

CEZAR spunea...

Eu zic sa se pregateasca ,,doctorii..nu medicii...apoi evident Oskariotii !
Cred ca-i suficient sa descurajam orice tentativa.....

Iulian Mareș spunea...

"În conformitate cu articolul 107 din Constituția Ucrainei, decret:

1. Să pună în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina din 11 martie 2021 „Cu privire la Strategia de ocupare și reintegrare a teritoriului ocupat temporar al Republicii Autonome Crimeea și al orașului Sevastopol” (atașat) .

2. Aprobarea Strategiei de ocupare și reintegrare a teritoriului ocupat temporar al Republicii Autonome Crimeea și al orașului Sevastopol (atașat).

3. Controlul asupra punerii în aplicare a deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, adoptat prin prezentul decret, revine secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

4. Prezentul decret intră în vigoare în ziua publicării sale."

Iulian Mareș spunea...

*Tu nu ai absolvit nicio academie a Trupelor Terestre...
*De unde ai împrumutat șapca, sticla și fața pt fotografii?
*Pește ai?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E foarte grav ce se intampla in Ukraina, bat-o vina, caci m-am uitat in linqul lui Cezar si am vazut un aprozar de vehicule militare in miscare, gata de razboi, si se intampla chiar langa noi, dar fiind schizofrenia de carcalac toti tac din ciocoi ca muta-n bărzoi!

Iulian Mareș spunea...

👍🤣😜😛

Iulian Mareș spunea...

G. Olescu,
Ni le poți trimite în mail?
Mulțam!

micutzul spunea...

Ucraina și Rusia este posibil să realizeze echitatea la pensiile militare din România!
Toți,,marii,, pe la Tv. spun ca Romania nu are cum să fie atrasă in conflict. Așa spuneau inainte de toate conflictele....
Acest forum este foarte greu să fie credibil cât timp nu adună real asociatiile si nu are o comunicare normală cu noi.

CEZAR spunea...

Nu am avut loc ..de tine....

Viorel spunea...

Ave Cezar, nu vă mai plângeți domnule fost Cdt. de B.I. sau B.I.Mc. (cum vreți să o luați), astfel aveți posibilitatea să executați o misiune de luptă reală în T.O. (nu de 120 de zile) poate de 120 de luni (așa sunt obișnuiți rușii / 10 ani un război=Afganistan), beneficiați la sfârșit de prevederile art. 12 lit. c) din Legea nr. 168/2020 adică 1.000 lei la pensie, în plus vă mai dă și un Oscar de pus în piept sau pe pernuța cu medalii ca să vă mai treacă răutate / ranchiună.

Calinmihaib12 spunea...

Ionel:..ai dreptate privind "sporurile"..!
În Lg.138/1999 = a salarizării militarilor, NUMAI coeficientul de funcție a medicilor militari avea inclus (prin NOTA 4 de sub ANEXA 1) o "majorare"..cu..0,1 a coeficientului funcției, ceea ce însemna o majorare de 10 % a respectivului "coeficient de funcție"..!( așa cum rezultă și din FIȘA DE PENSIE..din legea 164/2001))..!).
..dar practic CPS-urile..L-au FURAT..!,printr-un "artificiu" fraudulos: "adunând" FRACȚIA ZECIMALĂ: "0,1"(care e= 1/10 din "1"= ADICĂ = 10 %..!) la coeficientul de funcție din ANEXA 1 a Lg.138/1999, în loc de : cum era corect și LEGAL: să ÎNMULȚEASCĂ coeficientul funcției din tabel: cu "0,1" și
abia DUPĂ ÎNMULȚIRE,..SĂ ADUNE rezultatul..!
Astfel cred că toți MEDICII MILITARI AU FOST FURAȚI din 1999 și până în prezent..în SOLDELE
și PENSIILE: STABILITE, RECALC./ ACTUALIZ.=PLĂTITE..în baza legii 138/1999..din 1999 până în PREZENT..!

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, cu tot respectul fiți mai clar și precis în comentariile care au o tentă serioasă pentru că în unele ne dați speranțe (precum că în mare știți ceva de bine ce va urma legat de pensii), în altele dați cu speranțele de pământ ca și în cel de mai sus (Ciucalete pregătește cava dar nu de bine). Dacă aceste informații ar fi de la o lună la alta aș mai zice că ar fi intervenit ceva însă dumneavoastră le schimbați de la o zi la alta ca și timpul probabil sau cotele apelor Dunării.
V-am rugat într-un comentariu să-i trimiteți domnului Col. (r.) TUDOR o depeșă cu propunerea și argumentele domnului H.R. (din acest topic) legat de întâlnirea de pe data de 06.04.2021 poate le mai dezghețați mintea, m-ați uitat însă.
Am scris cele de mai sus având în vedere că iau de bune comentariile dumneavoastră și nu baliverne / miștocăreli gen Don. Cezar.

micutzul spunea...

E usor de vorbit nu? La noi adevărații disponibilizați după ce ne-au fu...t cariera , viața acum să ne calculeze doar anii de armată? Păi ce facem tată dacă atunci cand am trecut in rezervă,,contractul,, era altul?

Ein Stein spunea...

Nu e nimic de analizat privind ISCO 08, Grupa Majora:0, ea este obligatorie prin Regulamentul nr.1022/2009 care trebuia aplicat cu multi ani in urma, obligatoriu, pentru toate statele UE.
O noua lege a pensiilor militare, inainte de limpezirea apelor privind calitatea de militar, e doar frectie la picior de lemn. Poate sa fie cea mai buna si corecta lege a pensiilor din lume in max. trei luni vor sari clanurile pe ea cu tot felul de ordonante si modificari, exact cum s-a intamplat cu L223.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Corect, @profesor de logică, pentru ca, daca razboiul pe cap ne pică, nici pensiile acelea ce le avem nu le mai vedem! Nici mie, cu desaga goala, nu mi-ar fi decat cu o socoteală nasoală, in caz si de-o eventuală rascoală in intreaga tară, caci as ramane chiar ca in durliga goala...

y spunea...

Și acum începem să deslușim înțelesul ascuns al legii nr. 168/2020. Să ajungem să-i vedem în acțiune pe veteranii din theatre? He he, ne inflamăm degeaba, nu ajungem noi până acolo, mai întâi trebuie lămurite câteva aspecte juridice.
Biden vorbește în nume personal, în numele sua sau al nato?
Biden apără Ucraina, sau apără afacerile de familie din Ucraina și interesele financiare și comerciale ale sua din Ucraina?
Este biden și comandantul nato? Este Ucraina un stat membru nato? Când a aderat, dacă a aderat?
Între disputele ucraineano-ruse, cine are dreptate? Cine stabilește cine are dreptate, istoria, sau se aplică legea pumnului?
Sau eroul de la Nasiriyah, recent purtător de tinichele, ne-a servit pe făraș?
https://sg.mapn.ro/app/webroot/files/project/Lege%20ratificare%20Acord%20Ucraina.pdf
https://romania.mfa.gov.ua/ro/news/ukrayina-ta-rumuniya-pidpisali-mizhuryadovu-ugodu-pro-vijskovo-tehnichne-spivrobitnictvo

P.S.
Cine este de fapt agresorul, cine declară și inițiază războiul, sau cel care răspunde agresiunii? Legile războiului?
Are Ucraina încorporate teritorii românești, sau nu? Respectă Ucraina drepturile românilor de acolo, sau nu? Dar drepturile religioase?

@ Iulian Mareș
Mulțumesc pentru traducere, vroiam să văd cui trezesc interesul :)

GO spunea...

@ Iulian Mareș. Expediat.

GO spunea...

Nu! Acolo sunt maruntisuri de amatori! Eu particip la securizarea zonei de ... est Marea Neagra! Compatriotii romani nu trebuie sa aiba pierderi in actiunile de neutralizare a trupelor straine care ocupa acum Romania.

Burebista spunea...

Corect... 🤣

Gigi spunea...

Cum susţii d-ta,
sporurile care nu au avut caracter permanent trebuie sã disparã?
Nu zic cã nu ati avea dreptate,dar spun cã asta nu se va intîmpla niciodatã! De ce? Este simplu sau limpede ca apa limpede din cel mai curat izvor de munte.
Pãi,crezi d-ta cã cei care au prins in ultimele 6 luni Oscarul vor renunta aşa uşor? Eu zic cã nu. Ai dreptate,"Oskarul" nu este un spor permanent,dar...atât.
Şi.. înca ceva,vezi cine sunt negociatorii din partea noastrã cu stapanirea.Dupã,mai discutãm.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
acolo a fost concurs pe bune, 3 probe scrise, din care una de 6 ore!
Nu am eu kiar nicio vina ca tie iti fileaza neuronii dupa 15-16 minute de incordare!

Iulian Mareș spunea...

Of....,
daca spunea unul mai destupat!
Cezare, taci ca tu nu stii nici sa indici reperele in teren...
O demonstram?

Iulian Mareș spunea...

Conform legislatiei tu nu participi activ! vei fi inregistrat la ”victime colaterale!...

M spunea...

Pentru cei care apara acest stat, Ucraina, vesnic dusmanos cu tara noastra!

Ucraina si Rusia au fost, sunt si vot fi dusmani activi la granita Romaniei.

Dezinformare din partea autorităților din Cernăuți: „Masacrul de la Fântâna Albă a fost organizat de serviciile secrete românești, fiind împușcate 50 de persoane”. Răspunsul Ambasadei României în Ucraina: „Este obligatorie respectarea adevărului istoric”

Intreg articolul:
https://www.defenseromania.ro/ucraina-sustine-ca-serviciile-secrete-ale-romaniei-au-masacrat-romanii-la-fantana-alba-daniel-gheorghe-denunta-o-insulta-fara-margini_609477.html

raul spunea...

@y 21:27
Gargara ucraineana .la care noi am pus botul ca prostii!In Tratatul tradator cu Ucraina din 1997 ,
Articolul 27
Prezentul tratat se incheie pe termen de 10 ani. Valabilitatea lui se prelungeste automat pe noi perioade de cate 5 ani, dacă nici una dintre părţile contractante nu va incunostinta în scris cealalta parte contractantă despre intentia sa de a-l denunta, cu cel puţin un an inaintea expirarii perioadei de valabilitate respective.
Ucrainenii ,baieti destepti ,scoliti in diplomatia sovietica ,previn si ne-o trag la gioale !Si noi incasam ca prostii!

Mitica spunea...

Buna ziua. Oare nu v ati lamurit de ,,gogosile " omului politic Ciuca ?? Ca militar in activitate trebuia sa se tina de promisiuni, ca asa e in armata, ordinul se executa. Ca politician, il doare n c.. La cot ma refer, dar nici dincolo nu e gresit. Credeam ca un militar, chiar va face ceva. Ti-ai gasit...Aceeasi Marie cu alta palarie ....

Leon spunea...

In aceasta saptamana, pe ordinea de zi a Comisiei de Aparare, apare un singur proiect legislativ si acela NU este Pl x 199...!

BatistaPeTambal spunea...

In functiile (mari) de conducere, in armata sau administratie, ajung numai oameni fara principii, dispusi la compromis, "testati" inainte, cu "sensibilitati" pe care se poate apasa. Solidaritatea cu subalternii/ cei amarati e tratata ca tradare a intereselor "superioare". Ati facut atata amar de armata si nu v-ati prins de asta?

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, iarăși mă induceți în eroare. „astazi, 6 aprilie, dl. secretar de stat din MAI, Aurelian PADURARU si consilierii domniei sale au purtat discutii cu echipa de negociatori ai SCMD”. Păi 6 aprilie este mâine, nu astăzi.

Leo spunea...

link-ul
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Leon spunea...

Mai greseste si Dogaru,.. este si el...istoric..!!

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, cu scuze, dar v-ați inflamat degeaba. Pentru că vă respect comentariile dumneavoastră am întrebat care este data reală. Nu mă așteptam ca de la o simplă întâmplare să mă asemănați în gândire cu Rex cățelușul meu care chiar este deștept comparativ cu mulți alții păstrând proporția gândirii umane cu cea canină. Și ministrul Ciucă a zis 30.06.2020, apoi 1 aprilie parcă, urmează la sfânta așteaptă. Dacă o întrebare elementară pe greșeala dumneavoastră (din grabă sau neatenție, nu contează, tot greșeală este) nu a mea vă supără, atunci fiecare comentariu pe care îl postați indiferent dacă este real sau fals poate fi pus sub semnul întrebării până la proba contrarie și nu va avea effect asupra cititorilor.

un oscar = o pensie spunea...

eu,unul,m-am prins de asta si le-am tot zis-o colegilor de aici
doar ca avem infiltrati aici si smecheri cu pensii babane de 5 cifre care imbirliga lucrurile si deturneaza discutiile spre inghetarea situatiei

Gigi spunea...

Plx amintit o fi din nou pe O.Z in 01.04.2022😁
Pãi,dacã se schimba legea salarizãrii şi a pensiilor,cum ne dã ocârmuirea semnale,mai are vreun rost?
Pâna la alegerile viitoare mai e timp!

Unknown spunea...

Ca să nu mai vorbim despre jurământul cu prețul vieții!

Unknown spunea...

Să răspundem proporțional cu indexarea.

Viorel spunea...

un oscar = o pensie, de peste un an de zile tot îi tragi cu șmecheri care au pensii babane de 5 cifre. Numește te rog după prenume sau pseudonim cel puțin 3 persoane dintre cei care comentăm pe blog sau „infiltrați” cum afirmi tu care au pensii formate din 5 cifre. Dar nu cu vorbe ci și cu dovezi. A acuza fără dovezi înseamnă a minți iar de mincinoși care ne-au promis de 5 ani de zile (aici apare cifra 5 de care pomenești tu) că ne rezolvă inechitățile dintre pensii, inclusiv domnul ministru Ciucă ne-am săturat. Mai mult ca sigur o să afirmi că domnul Iulian Mareș. Poate da, poate nu. Principalul este să știi ce grad a avut, ce funcții a îndeplinit, la ce misiuni a participat (operativ și nu ca tine în postul de pază), etc. Dacă voiai o pensie de 5 cifre, trebuia să te faci (magistrat):
„Ministerul Apărării plăteşte 80.000 de pensii militare, mai mult decât soldaţi/angajaţi are Armata Română. MApN: „Cea mai mare pensie de serviciu plătită de instituţia noastră în luna martie 2021 a fost în valoare de 39.158 lei brut (8.000 de euro) unui fost magistrat militar.”
https://www.zf.ro/eveniment/ministerul-apararii-plateste-80-000-pensii-militare-mult-soldati-19973625
Și eu aș fi vrut o pensie de 5 cifre dar dacă nu m-a dus capul, mă mulțumesc (,) cu cât mi-a fost stabilit prin lege și aceea greșită (la marea majoritate) de C.P.S.

Viorel spunea...

Scuze domnule tehnocrat, nu am comentat din răutate ci după cum v-am mai spus, iau de bune informațiile dumneavoastră știind că pleacă de la sursă sau sunt analizate iar concluzia finală exprimă adevărul sau este cât mai aproape de adevăr. De gargaragii este plin internetul cu știri false, ca și TV. și presa online.

Leo spunea...

Ministrul sinecură , va sabota orișice eventual acord dintre MAI și scmd , din 2 motive:
1. că nu vrea ca s[ se schimbe nimic , având în vedere că situaţia existentă care avantajeayă toată banda lui de lichele gulerate.
2. ca să-şi arate mușchii , că nu cu alții se negociază.
De fapt, într-o societate normală , aceste aspecte ar fi trebuit să fie discutate instituțional cu MAI , MFA , Servicii. Dar din păcate țara este fără cârmaci.

ACID spunea...

asa zisul dialog este o iluzie ,de ani buni...obedienta ,,sefilor'' de asociatii a devenit o virtute...

Xpert 86 spunea...

Încă mai sunt unii care speră la adoptarea Plx 199/2020!!!!!! Uitați de el că e istorie!!!!

CEZAR spunea...

Cata JIGODISM ..echipa de NEGOCIATORI a SScmd negociaza cu MAI !
Numai si pentru aceasta afirmatie ..incercare de deturnare ..Daogaru si SScmd..ar trebui sa dispara ...democratic desigur !
Negociaza ...CEEEEE....poate imbecilul de TEHNOKRACI aca...MaKiSS..sa precizeze ..???

CEZAR spunea...

Rămurică
6 aprilie 2021, 07:49
Ai stat piti in cires ! Cum aveai ochisorii foarte albastrii ..nu ai fost bagat in seama....
Acum ti s-au inrosit si ..ai devenit ..vizibil....!

Huhu Rezea spunea...

Cine ți-a suflat prostia asta?
Cu sau fără Plx 199/2020, vom vedea după cât de curândul punct de vedere al guvernului, actualizarea pensiilor militare trebuie să înceapă cumva, fie printr-o lege sau ordonanță de modificare a L 223/2015, fie printr-o nouă reglementare a pensiilor pentru militari.
Suntem deja în al 4 lea an în care soldele de funcție ale personalului militar au crescut si pensiile militare au staționat.
Pe lângă cei aflați în plată la data emiterii OUG 59/2017, încep să mârâie și cei pensionați în 2018-2019 care și ei au rămas in urmă fațâ de cei pensionați în anul 2020.

M spunea...

Știu că a mai apărut dar îmi place această scrisoare!
" Mai tii minte...?
Salut prietene!
Mai tii minte cand ti-am spus ca o sa dau examen la Liceul militar?
Ai ras de mine si ai ridicat indiferent din umeri...
Chiar am dat...
Dar cand eu invatam pe rupte si alergam de-mi scoteam sufletul ca sa ating baremul tu te-ai dus la Mare...
Ehei... valuri, discoteci, fete, bere rece...
A trecut vara, am dat si am luat examenul...
Am plecat de acasa cu teama in suflet...
Tu ai ramas...
Liceul tau era la o aruncatura de piatra de casa...
Au urmat patru ani...
De chin pentru mine...
De huzur pentru tine...
Eu faceam plantoane... tu dansai in discoteca pana in zori...
Eu ma trezeam dimineata cu noaptea in cap ca sa ies la inviorare tu huzureai in pat, la caldurica pana la pranz...
Eu mergeam in coloana pana la sala de mese unde ma "delectam" cu "balastru", "conducte" si "ceai cu bromura" iar tu stateai in fata frigiderului si nu te puteai hotara ce sa mananci...
Eu priveam in zare asteptand un plic de la prietena iar tu le schimbai la doua trei zile ca de... le aveai la indemana...
Eu invatam, de unul singur, "pe rupte", la toate materiile pentru "bac" si pentru admitere... tu mergeai la meditatie doar la obiectele "de interes" ca doar nu era sa-ti tocesti neuronul cu toate materiile din curricula...
Si a trecut liceul...
Eu am mers la Scoala militara iar tu la facultate...
La mine au continuat plantoanele si inviorarile la "bustul gol" la tine au continuat noptile pierdute prin discoteci si prin baruri...
Eu mergeam la instructie si la trageri tu chiuleai de la cursuri si de la seminarii pentru ca erau si obositoare dar si fara rost...
Eu invatam pe rupte ca sa prind o garnizoana mai acatarii... tu te distrai incontinuu pentru ca aveai postul caldut asigurat de taticu...
Eu am plecat la Baia Mare si locuiam in caminul de garnizoana... tu ai ajuns acasa si ca sa nu stai cu parintii ai tai ti-au cumparat o garsoniera...
Eu am fost mutat la Bucuresti si pentru ca nu mai erau locuri la caminele de garnizoana dormeam in unitate... tie... ti-a luat taticu apartament cu trei camere...
Ne-am casatorit cam la aceeasi vreme...
Eu am primit o permisie de trei zile iar tu ai plecat in luna de miere la Londra...
Eu faceam serevicii de zi aproape zilnic, plecam in aplicatii si poligoane de cateva ori pe luna si deabea imi vedeam sotia iar tu deja te saturasei de stat impreuna cu ea...
Cand mi s-a nascut primul copil eram la Capu Midia iar cand s-a nascut al tau tu ti-ai tinut sotia de mana...
Cand au mers copii nostrii la scoala prima data eu eram la trageri in Ashuluk... tu ai stat in primul rand si discutai cu invatatoarea...
Cand s-au imbolnavit copii eu eram plecat la academie... tu nu te dezlipeai de medicul care ii trata...
Si uite asa au trecut anii...
Viata a fost darnica cu noi...
Am ajuns acum la varsta pensiei...
Si te vad suparat... ma certi ca am "pensie nesimtita"...
Pai o fi corect?
Am avut eu vreo vina ca "taticu" s-a dus intro lume mai buna inainte de a te fi facut director sau altceva ca sa ai... "salarii babane"...?
Am avut eu vreo vina ca la locul de munca ti se cerea punctualitate, corectitudine si eforturi iar tu nu prea erai invat cu ele asa ca le schimbai asa cum schimbai altadata prietenele?
Cum...nu mai esti suparat?
De ce?
A... te-ai inscris in partid si te faci parlamentar?
Bravo tie...
Eu raman doar un biet pensionar militar care o sa-si invete nepotii despre Stefan cel Mare, despre Mihai Viteazul, despre Mircea cel Batran si despre Romania Mare iar in pauze o sa le recit Scrisoarea a III-a si o sa le pun sa asculte Balada...
Cum...?
Tu o sa-mi hotarasti viitorul...?
Din pacate... asta este... nu intotdeauna lucrurile se intampla asa cum ar trebui sa se intample....
Ce sa-i faci... Soarta..."

( Gachi David )

CEZAR spunea...

QED ..VIUREL !
"Și eu aș fi vrut o pensie de 5 cifre dar dacă nu m-a dus capul, mă mulțumesc (,) cu cât mi-a fost stabilit prin lege și aceea greșită ....!
Asa-i Viurel //te multumesti si cu OSKARUL si citeva lucrari,,,, de importanta exceptionala...ca nu te-a dus capul la mai mult !
NB
Parerea mea : Daca te ducea capul ..treceai si tu in ..LIGA OFITERILOR SUPERIORI..pornind de la ..baza...sti tu ...liceu militar etc....
Asta-i - CAZ REZOLVAT !

Periamu lucica spunea...

Pai amănuntele?

M spunea...

@Viorel

Faptul că MApN plătește mai multe pensii decât solde e o găselniță de presă.
Până acum 2 ani erau mai mulți pensionari decât angajați și în sistemul "civil". Asta nu are nicio relevanță, decât poate că mai mulți se pensionează decât se încadrează. Deci, trag concluzia că în realitate asistăm la o reducere a personalului.

Evident că boul care a scris articolul ar fi fost deopotrivă revoltat dacă personalul activ era în creștere. 🤮 Ziariștii p#lii!!!!

In rest vă dau dreptate!!! Eu m-am dus ca un bou în scoala militară, fratele meu la o facultate civilă. Eu ajunsesem sa mă sperii de tramvai, el era speriat că îi crapă ficatul de la alcoolul băut în nesfârșite petreceri.

Acum, "domn' profesor", fratele meu adică, are venituri mai mari decât Șeful St. Major și își face concediile prin America de Sud ca să nu îi crape capul de plictiseală in lungile lui vacanțe.

Cine s-o mai face militar că mine să pățească! Țara asta nu merită militarii pe care îi are.
Dragi activi, furați, lăsați-vă mituiți, delapidați pentru că pensia nu e garantată. Statul ăsta vă minte. Oricând poate să vină la putere în partid de idioți ca USR și să vă dea un șut în kur!

Periamu lucica spunea...

Frumos.

Viorel spunea...

Ave Cezar, cu ce vă încălzește că ați terminat Liceul Militar sau Școala militară, dacă media finală la ambele a fost între 5 și șase deci un ofișer mediocru. Vă și văd în față printr-o comparație cu un alt Of. de la Galați, promoție 1983 ca și mine (Atanasiu), trecut în rezervă imediat după 1989 datorită incompetenței căruia i-au fura soldații și vândut tot dânsului mănușile de promoție de 3 ori. Când mergea cu Pl. la instrucție îi puneau soldații piedică iar după ce cădea în nas îl compătimeau, îl ridicau de jos și-l periau sau ștergeau de noroi spunând că a alunecat. Fostul secretar de partid Mr. Popa Dumitru l-a retras de la conducerea Pl. Și l-a pus să vopsească cele 2 machete de 3/6 m cu Daciada și Cântarea României decolorate de vreme de la capătul platoului. Nu vă mai lăudați cu fosta funcție de Cdt. B.I. Erau la R.Mc. 3 B.I., ultimul însă, adică B.3 era încadrat cu cadrele militare aflate pe statul „R”. Aveați un pavilion și frecați menta toată ziua cu scrisul programului, caietul cu ordine și legi și cel de pregătire militară generală. Mai făceați câte un serviciu când vă venea rândul, în rest, table, șah, rummy, poker (toate pe bani) cu sticluța lângă piciorul mesei. Nu conta decretul 400/1981. Erau considerate activități sportive. Așa că domnule Cezar după cum v-am mai spus CIOCUL MIC. Postați pentru confirmare diploma din LM și Școala Militară, dacă nu, la capre, vorba colegilor ce vă cunosc.
„Parerea mea : Daca te ducea capul ..treceai si tu in ..LIGA OFITERILOR SUPERIORI..pornind de la ..baza...sti tu ...liceu militar etc...”.
Părerea dumneavoastră pentru mine nu are nici o valoare. Citiți mai sus și o să-mi dați dreptate că ați fost un ofițer mediocru. „Dacă te ducea capul treceam și eu în LIGA OF. SUPERIORI”, adică Of. inferiori sunt proști sau ce vreți să spuneți. După anul 2000 foarte mulți Cpt. au trecut în rezervă în baza OU nr. 7/1998, au trecut în rezervă din cauza dv. care nu vă dădeați plecat (cu dreptul la pensie) să faceți loc la altul mai tânăr care nu îndeplinea condițiile pentru pensionare. Iar ca să intri și atunci și acum în Școala Militară acum Academie Militară nu trebuie obligatoriu să ai LM. Vin din liceele civile elevi mult mai bine pregătiți. Îmi bat capul pe degeaba. Competentul Cezar din LIGA OF. SUPERIORI DE CE NU A BENEFICIAT DE OSCAR. De …………… ce era.


CEZAR spunea...

Hai sa nu continuam sa facem KK imprastiat pe tavan ..ride lumea de noi !
A FOST O OPTIUNE PERSONALA ! NU TE-A OBLIGAT NIMENI
Stimate (hi hi sic) "M" ..la matale nici nu se pune !
Pompierii ..nu "este" Armata....

Burebista spunea...

Despre întâlnirea de ieri a celor 5 membri forumului nimic???

Skoda 4x4 spunea...

kk...Ave Caesar..moritori te salutanti ,,capra oricat cat de raioasa ,tine coada tot in sus"

Alex spunea...

D-l Dogaru face bine ptr.altii?! Cum mama lui proces-verbal ?A "luptat" in izmene,a manifestat prin fata M.Ap.N.,s-a intalnit cu reprezentanti ai M.Ap.N. cu putere de decizie in problema pensiilor,a facut zeci dr modificari la plx.-urile noastre si....problema se rezolva la M.A.I.Dat dracu' acest domn ,lider de....sindicat parca!
Pai nu era mai bine sa plateasca baietii cand se putea cotizatia lui Coarna? Poate se intampla invers,se rezolva ceva la M.Ap.N.

Cezar spunea...

Bineee mai expertulee🤣🤣🤣😜😜😜😜
Se vede ca ai exersat
Asulee...

M spunea...

Dacă atât ai înțeles nu e mirare că nu au trecut de păzitul caprelor!
Chiar nu ai nici un pic de rușine?

M spunea...

👍

Viorel spunea...

Diferența dintre OFIȚERUL SUPERIOR Cdt. B.I. Cezar și fostul S.G.P., actual Cpt. / Cdt. Cp. în T.O.
Ave Cezar, citiți și învățați domnule Cezar ce se face acum și nu cum spunea badea Gheorghe vecinul „și când era meu în armată și dăi și dăi și tot așa o orî întreagă”, adică (,) cam ce ne povestiți dumneavoastră acum. Nu mai trăiți din amintiri pentru că nu le mai regăsiți în zilele noastre.
Fost S.G.P. devenit Cpt. Macarie-Daniel Cioban, conduce o Companie în T.O.
Ca urmare a redimensionării misiunii NATO ”Resolute Support” din Afganistan, detaşamentul generat de Batalionul 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun” din Botoşani s-a transformat în compania ”Dacii” și este acum parte integrantă din Batalionul de Protecţie a Forţei „Jderii”.
Căpitanul Macarie-Daniel Cioban a început misiunea acum două luni şi, iniţial, a coordonat activitatea structurii generate de Batalionul 335 Artilerie.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/botosanenii-din-afganistan-s-au-transformat-in-daci-suntem-sanatosi-iar-in-putinele-clipe-de-ragaz-gandurile-noastre-se-indreapta-catre-cei-dragi/

Iulian Mareș spunea...

Dar ce a argumentat el măcar o dată?... submediocritatea și crima s-au întâlnit în el.

Periamu lucica spunea...

Deci ai spus in versuri ca .nu se rezolva nimic? Esti o figura

E. Cristescu spunea...

Dle Huhu, in 2021 soldele au fost inghetate. Nu e al 4-lea an de crestere.

Leon spunea...

Întâlnirea ministrului apărării naționale cu reprezentanții Forumului structurilor asociative, la sediul MApN

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit marți, 6 aprilie, la sediul MApN, cu reprezentanți ai Forumului structurilor asociative ale militarilor din sistemul apărării, ordinii publice și siguranței naționale, subiectul principal abordat pe timpul întâlnirii fiind legat de proiectul legislativ care prevede modificarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, PLx-199, aflat în dezbaterea Camerei Deputaților.

Ministrul Ciucă a reiterat susținerea instituției militare pentru aprobarea acestei inițiative, astfel încât să fie înlăturate discriminările existente în sistemul pensiilor militare de stat: „Ministerul Apărării Naționale a susținut constant aceste modificări legislative care să înlăture diferențele existente între militarii care au trecut în rezervă cu vechime și funcții similare, dar care au cuantumuri diferite ale pensiilor, în funcție de momentul trecerii în rezervă. Poziția noastră rămâne neschimbată și astăzi: împreună cu reprezentanții Forumului, susținem aprobarea PLx-199”.

De asemenea, pe agenda discuțiilor au figurat și unele propuneri legate de Normele de aplicare a Legii nr.168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare. Acestea se vor adăuga propunerilor și sugestiilor transmise pentru proiectul de modificare a normelor aflat deja în dezbatere publică pe pagina oficială a MApN.

„Existența unui număr mare de structuri asociative ale militarilor în rezervă îngreunează comunicarea cu instituțiile publice și face dificilă obținerea unui punct de vedere unitar pe anumite subiecte. Consider că nu ar fi deloc utilă discuția despre desființarea sau unificarea unor asociații, soluția cea mai bună fiind cea pe care ați găsit-o și care funcționează, afilierea într-un forum. Ministerul Apărării Naționale nu va condiționa și nu va impune niciodată militarilor în rezervă apartenența la o anumită structură pentru a le asculta doleanțele”, a spus ministrul apărării naționale legat de subiectul unificării structurilor asociative ale rezerviștilor militari.

Cei prezenți au mai ridicat o serie de probleme între care și unele legate de asigurarea medicală a rezerviștilor, imunizarea în centrele de vaccinare ale MApN, unele aspecte legate de salarizarea personalului, precum și de încadrarea profesiei militarilor în Clasificarea Ocupațiilor din România. Acestea vor fi analizate de structurile competente din Ministerul Apărării Naționale, iar rezultatele vor fi transmise Forumului structurilor asociative ale militarilor din sistemul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

La finalul întâlnirii, rezerviștii militari au transmis disponibilitatea pentru implicarea voluntară în anumite proiecte ale MApN alături de militarii activi, iar ministrul apărării naționale i-a asigurat pe aceștia că va susține în continuare respectarea drepturilor militarilor activi, în rezervă sau în retragere.


Biroul presă

GO spunea...

Se poate trage apa!

Leo spunea...

Și mai precis cum anume sau ce va face pt a susține MFA aprobarea acestei inițiative plx 199 ?
Este doar MIMĂ!
Acum stă oleacă ciulit să trecă valul creat de Cristinel adjunctul de la 2630 şi ca să nu se facă HORA MARE .....

Periamu lucica spunea...

Nimic concret
Minciuni

Periamu lucica spunea...

Sau intalnit ca sa Ce?

Huhu Rezea spunea...

E mult și 3 ani.
Asta nu înseamnă că în anii umători nu se majorează din nou soldele de funcție. Important este să se reia actualizarea pentru pensionari.

CEZAR spunea...

Aveti mai sus 2 indivizi CARE NU DORESC PLX-199
DE CEE? EU STIU
Dar sa spuna ei....

CEZAR spunea...

O fi don ministru CIUCA om Maaare..dar tot un vot are si el in Parlament !
Deci trebuie lucrat pentru ca o majoritate sa voteze sigur...NU STIATI ASTA...??
Sa ne rugam sa nu iese prea tare sifonat..de hotul...si avem sanse sa-l vedem PRIM MINISTRU...
Atunci ..v-a "VOTA " si Comandantul suprem..sic si dupa el...toti!

un oscar = o pensie spunea...

a iesit asa cum vor si trolii de pe aici gen mares sau M

Iulian Mareș spunea...

Adica, fostul soț, col.(r) H.D. cere insistent fostei soții reînceperea aplicării actualizării pensiilor!
Sa mori rănit din dragoste de viață pentru ca eu nu cred în lacrimi...kiar dacă vin din Raiaua Brăilei, de "la coana Elvira unde e scum6pa și £"! 🤣😜🤨

Iulian Mareș spunea...

Ca sa socializeze...

Huhu Rezea spunea...

Asa cum am invederat și în topic, domnul Tudor trebuia să-l intrebe pe domnul ministru de ce ministeryul sâu tergiversează fundamentarea avizului pe care Guvernul trebuie să-l dea pe Plx 199.
Nu s-a săturat de când Ciucă il minte ca pe un copil că susține eliminarea inechitâților, dar nu face nimic in calitate sa de membru al Guvernului si de ministru al celei mai importante instituții militare?
Ce să caute memorii inutile la Orban, când repunerea proiectului pe ordinea de zi depinde de avizul guvernului.
Dar domnul Ciucă nu este ministru liberal?

CEZAR spunea...

Asta nu sustine MApN ! Este greu de inteles ..DE CEEE..? Mai pe romaneste - i-ar place lu MaKiSS-Tehnokraciu...dar nu se potriveste ! ( cu sporurile aberante pe care le incasau ...TRIPLAU SALARIUL ; Auziti ..spor pentru orele de zbor...spor pentru decolare spor pentru aterizare....Pai de ce Driful meu erai pilot "? Nu sa zbori ...sa decolezi ..sa aterizezi..etc ! Pentru ce luai SOLDA DE FUNCTIE..?? Intreb si eu..care la fel ca multi foarte multi teresrtrii...nu am luat spor pentru ca eram calare pe TAB..sau desant pe bocanc..ziua noaptea iarna vara..etc..Nu au luat spor ca a intrat ROMANTISMUL in ei in tanc..sau le-a plesni urechile tragind cu tunurile..aruncind grenade ..cu mii de militari in termen

Art. 28 se modifică şi va avea
următorul cuprins:
„(1) Baza de calcul folosită pentru
stabilirea pensiei militare de stat este
media tuturor veniturilor brute realizate
în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani
de activitate, actualizate la data
deschiderii drepturilor de pensie, la
alegerea persoanelor prevăzute la art. 3
lit. a)-c). La media obţinută se adaugă
un spor de până la 15% în condiţiile
stabilite prin ordin comun al
conducătorilor instituţiilor din

CEZAR spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

NB..
Personal consider ca-i multumitoare PENSIA MINIMA DE BAZA...punind pe fiecare grad si functie pe craca lui fara o marja ..exagerata in departajare !
Face dreptate si in ceia ce priveste vechimea REALA si MILITARA....
Urmeaza apoi recalcularea ...care inca odata diferentiaza pe fiecare...dupa niste criterii corecte...

GO spunea...

Pana una alta, pe Liga Militarilor Profesionisti un SGP afirma franc ca are 4400 pensie la 15 ani vechime in armata. Iar un lt. col. cu 20 ani vechime si cu 3200 pensie, il felicita pe soldat-gradat!

Bai, fratilor! E de ...acat faza! Acesta reprezinta halul maxim care spune totul despre armata romana. Mai ales despre conducerea ei.

(Trec peste faza, ca unii soldati-gradati si cu gramatica mult in plop, ii iau la misto pe ofiterii si subofiterii care denunta ca au pensii mai mici decat caporalii si soldatii!)

Care nu credeti si aveti acces, vedeti comentariile de pe pagina din link

https://www.facebook.com/groups/ligamilitarilor/permalink/3861657460620315

Viorel spunea...

Ave Cezar, nu mai frecați menta cu abureli. În calitatea dumneavoastră de „mare Cdt. B.I.” nu făceați altceva decât să stați toată ziua în birou cu cafeluța în față, țigărușa în mână și sticluța primită plocon (zilnic) de la subordonați la piciorul mesei. Conform fișei postului de servicii și pază se ocupa Șeful de stat major iar de verificarea instrucției Șeful BPL. În rest la căldurică, bancuri și poante cu cine vă mai intra prin birou. Presupun pentru că după cum comentați văd că vă merge papagalul numai că debitează numai prostii. V-am rugat să postați diplomele de LM și Șc.Mil. sau le-au mâncat șoarecii. Criticați sporul unuia sau al altuia pentru că dumneavoastră nu ați avut niciodată nici un spor. Nici spor de sau la muncă nu aveați. Și vă mai spuneți OPERATIVI=LUPTĂTORI. Știu un Cdt. care acum 25 de ani deși nu avea brevet de mecanic conductor TAB, beneficia de acel spor (printre primele sporuri acordate), participa la examen / ședințe conducere numai că TAB-ul îl conducea Sof. încadrat pe funcție. Dânsul doar mima și fenta din manete. Mie mi-ați spus de ce nu am urmat LM și Șc. Of. pentru a deveni Of. Superior, dumneavoastră de ce nu v-ați făcut aviator, apoi criticați. Aveți rău de înălțime sau nu va dus capra, capul, scuzați de la taste este eroarea.

GO spunea...

Este total eronata sustinerea ta cu vechimea reala. Fara a se lua in calcul grupele de munca. Pt. ca una este sa invarti cheile 25 ani pe mana la un birou cu calorifer - avand grupa CN sau CD, si alta este sa te zobesti 25 ani in bocanci mereu afara si cu 25 kg in spate in grupa CS sau AC. Vechime reala au si unul si altul, 25 ani. Soldele devin egale, pensiile egale. Castiga atunci cel care a batut-o in cap dupa calorifer, in timp ce prostii behaiau prin aplicatii, munti, teatre, in ploaie si in frig?

De aceea, eu zic sa se fac altfel. Sa se ia in calcul vechimea totala, adica cu tot cu grupa si apoi sa se arda in jos. Asta ar insemna asa. Luand ca etalon grupa AC unde din cauza duritatii, vechimea efectiva se dubleaza, sa se faca pensie minima pt. vechimea cumulata de ... 50 ani, la toti. Si apoi sa se rada in jos! Este acelasi lucru ca la vechimea reala de 25 ani, dar de aceasta data se iau in calcul si grupele reale de munca. Doar asa se face dreptate!

Mie nu imi convine cum zici tu! Adica, eu in AC cu 24 ani efectiv sunt penalizat cu 4% la cuantumul minim. Iar nenea sef de la Casa Armatei care s-a spetit muncind la table si la sprituri, avand 25 ani vechime in grupa CN, sa aiba cuantum minim? Bai, mai frate! Eu cu grupa am 48 ani, iar ala cu grupa are tot 25 ani. Cine este hotul si cine este prostul? Asa ca sa ma arda pe mine pt. 2 ani de vechime cumulata lipsa si pe ala care a batut-o in cap sa il arda pt. 25 ani vechime cumulata lipsa. Asa este corect! Altfel, mergeam in PLM si eu la Casa Armatei, in loc sa haladuiesc la vanatori, cercatasi, antitero si in TO.

Nu iti dai seama ce spui! Sau te macina o invidie fata de cineva anume!

CEZAR spunea...

Mai am o completare si imi cer scuze :
Ceea ce sustine SScmd si Daogaru..nu mai vorbesc de " ministerul fetelor arse in cazan...ca nu se facuse ora 6 sa intervina...al oamenilor nevinovati casapiti de un dezaxat..ca ei nu au stiut sa traga cu o pusca cu luneta"..etc..etc..ESTE O SIMPLA GASELNITA ..O SOPIRLA..BAGATA ..PENTRU ca stiau ca nu se va aplica si deci sa ramina asa cum este TOVARASI..ca pentru unii ..ii exceptional de bine !
IN PROSTIA LUI TEHNOCRACIU - MaKiSS...nu intelege si viseaza la 5 cifre pe cupon..basca CiuKalata MoKKA..
Probabil ar trebui sa-i bage si contravaloarea meselor gratuite 3 pe zi cind era la permanenta....
Si acum pun o intrebare fireasca si simpla.:
CU CINE A INTRAT ROMANIA IN NATO..??
Aviatie cumva ..? Pas..
Marina PAS..
A intrat cu aia "MULTI SI PROSTI "- cam asa ne denumeau ei !
Si tot cu aia sintem si acum dupa 20 de ani
EI ASTIA DA....AR MERITA UN SPOR SUBSTANTIAL.....!!

CEZAR spunea...

@/Viurel...am considerat .."caz rezolvat "...mai ales cind am observat ca ..devalizezi si tu farmaciile de medicamente !
Cred ca ar trebui si ceva pentru etajele superioare..
Oricum VREAU SA PUBLIC DIPLOMA DE BAC si cea de ofiter absolvent ..
SPUNEM TU CU SA FAC ???
CU STIMA....!!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
El nu are cu ce se mandri, asa ca ce sa posteze, xand si-a trecut pe Facebook studii universitare?

Olescu,
Lasa-l pe Padina în plata Domnului, ca are pacate xat pt 100. Ai așteptări mari ca să înțeleagă el ceva, asa ca condu discuția spre lucruri complicate: rastel de arme, planton, SSC, SSB și mai ales SS Grajd. Aici te bate cu experienta...

Gigi spunea...

Corect! Fãrã grupe,vechimea este incompleta.
Nu poţi sã nu-i bagi omului grupa,este o imbecilitate,un abuz.
Cel care a lucrat 20 de ani grupa a I-a,alte condiţii,a lucrat cât cel care are 30 de ani,respectiv 40 de ani, luccrati la umbrã în condiţii Normale. Asta trebuie sã arate cei care merg la discutii cu ministrul apãrãrii,ci nu numai.

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
Pentru cei ieșiți după 15 09 2017 vechimea suplimentară pentru grupele de muncă mai ontează doar ca vechime pentru stabilirea dreptului de pensie, nu și pentru calculul cuantumului pensiei.
Așa va fi pentru toți pensionarii militari, dacă se adoptă Plx 199/2020 în variantele propuse de MapN si MAI

Periamu lucica spunea...

Exceptional? Dar nu puteti sa ii spuneti in fata astuia ca e un mincinos? Chiar o scrisoate deschisa?

Viorel spunea...

Ave Cezar, eu devalizez farmaciile de medicamente pentru că peste 35 de ani am muncit în U.M. în care am fost încadrat indiferent dacă am fost Plt.Cp. / Administrator (apropos, ca și fost Cdt. B.I. cu N funcții de Plt.Cp. / Administrator în statul de organizare, în concepția dv. erau Operativi / Luptători sau birocrați / la birou ), merceolog (muncă de teren / Societăți Comerciale), CDC-ist, Sof.St.Maj. nivei 1 în S. 1 Personal, etc. Am mai repetat, munca mea pot să o prezint fizic (cel puțin din ultimii 20 de ani). Ea va exista cu semnătura mea în sute, mii de dosare, registre, caiete concept, etc. și peste 10-25-50-70-90 sau unele chiar permanent în funcție de termenul de păstrare. La dumneavoastră, vax albina. Cafeluța, țigărușa și sticluța. Asta spun eu pentru că după felul cum comentați cred că a fost doar gura de dv. iar în fața Cdt. de R.Mc. sau Bg. vă întorceați pe diagonal să nu vă vadă fața. Am medicamente și pentru etajul superior pentru că din cei 9 Cdț. pe care i-am avut doar 3 au fost adevărați Of. cu care discutai cu mare drag orice problemă de serviciu sau personal. Ceilalți, unii prea rigizi, alții miștocari ca și dv. puși în funcție la ordin. Stresanți. Îmi place și Cdț. mai duri, dar să fie drepți și deștepți să știe să te scoată la nevoie din impas (greșeală cu sau fără voie). Dacă aș fi miștocar ca și dv. aș spune să le publicați în Monitorul Oficial. Este opțiunea dv. În fond nu mă interesează cu ce medie ați terminat LM sau Șc. Mil. ci conținutul comentariilor Of. Cezar pe blog față de toți indiferent dacă este Gl., Of., M.M., Sof., SGP, Civil din cadrul sau din afara sistemului. Ați citit comentariul despre SGP / Cpt. CIOBAN. Peste câțiva ani ajunge la gradul și funcția dv.

Leon spunea...

Astazi in Sedinta de Plen a CD a fost Votat in unanimitate (302 Pentru, 1 vot Abtinere) proiectul lui Fl.Roman Pl x nr.609/2020:
(21) Prin excepţie de la
prevederile alin.(2), în cazul
în care, din cauza unei erori
materiale, de calcul sau a
oricărei greşeli de redactare,
omisiune sau menţiuni
greşite, intervenite în procesul
administrativ de evaluare,
prelucrare şi redactare a datelor
în vederea emiterii deciziei de
pensionare sau a datelor
înscrise în aceasta ori în
sistemul electronic de punere în
plată a deciziei, termenul
general de prescripţie nu se
aplică pentru recuperarea de
către beneficiarul dreptului la
pensie a sumelor neplătite de
către casa teritorială de
pensii competentă.”
Modificarea se refera NUMAI la Art.107 din Legea nr.263/2010 !
Nu s-a gast niciun Deputat din Comisia pentru Munca din CD( A.Solomon, R.Turcan, Neata Eugen-politist si Secretar al Comisiei, etc.) sa introduca in acest proiect si Articolul din Legea nr.223/2015..?1?.
Proiectul de lege va ajunge la Promulgare peste cateva zile .

Leo spunea...

Și de la scmd , privind discuțiile de la MAI
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

CEZAR spunea...

@ /Viurel....
Totusi ..o recomandare...poate pica bine la moral !
Priveste coloanele de tehnica blindata pe care rusii le aduc la granita cu UKAINA
Toate sint PLINE OCHI..cu Majuri plotoneri de companii... merceologi..CDI-isti Sof.ST.MAJ....1..2..
NB
Nu te supara ..tu ai imbatrinit in Armata fara ca sa intelegi macar menirea Armatei !
No bine hai zi cum sa fac sa public diplomele ( pe care nici m-Alul nu le are )
O sa te rusinezi de cele spuse..pina acum...
Iti dau fara falsa modestie mediile esentiale..
BAC..Romana 8 Mate liceu REAL..8,86 Biologie 10
Media de la examenul de stat ( de absolvire al Scolii de Ofiteri) 8.96..diploma semnata de doi distinsi generali..
NB
Ca element de distractie !
La romana am fost elev de 9 -10 (* mi-a cazut la bac un subiect tembel..ceva despre ..Aprodul Purice...3 rinduri era in manual...
La mate ca elev in liceul militar ..cu un profesor de groaza la care ca sa iei 5 media pe an trebuia sa rezolvi manualul...5,50 - 6
La bac..exercitiu din manual , asa era regula si la facultate la examen...l-am fluerat..8,86 ( scris si oral)
A se retine..Examinatori erau profesori civili din Inspectoratul din Bucuresti...

Calinmihaib12 spunea...

..dacă e așa(!),atunci proiectul "609"..e o "aiureală" menținând" discriminări"..ȘI..în domeniul .. "prescripției"..!
..numai niște "handicapați" sau ticăloși pot..legifera așa ceva..!

Viorel spunea...

Domnule Leon, se mai poate face ceva ? Poate interveni președintele la o sesizare a domnului ministru Ciucă să remedieze situația și să introducă în lege și art. din Legea nr. 223/2015. Știu că este greu de trimis înapoi în Parlament, dar ceva mai simplu ar fi ? Întreb ca un neștitor de carte.

Viorel spunea...

Domnule Leon, am stat și m-am gândit. Nu ar trebui sesizat Avocatul Poporului ca fiind o discriminare între beneficiarii de pensii pe Legea nr. 263/2010 (art. 107) și beneficiarii de pensii pe Legea nr. 223/2015 (art. 65) ?

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Abandonează rătăciți sistemului...nu știe ce scrie...pt un luptător, în armatele moderne, muncesc pe fluxurile și liniile logistice între 50-100 militari din structuri logistice.
Constat ca ori minte oro a avut dascăli fff indulgenți, pt că el nu știe mai nimic. Sa fie oare vorba de neamțul ăla mic Alzheimer?

Gigi spunea...

Viorel@
Este un mizilic,fata de cei ieşiţi din 2016.Vrei argumente?

Andrei spunea...

Chiar trebuie crezut ce scrie?

Andrei spunea...

Prin 91 se vehicula ideea impartirii sectiunilor la AISM, din facultatea Arme Intrunite Comanda si Stat Major sa fie Comanda, una, si Stat Major, a doua. Motivatia era aceea ca parte dintre ofiteri erau foarte bine pregatiti teoretic, dar nu erau in largul lor in timpul procesului de comanda. Au fost si probabil sunt in continuare ofiteri care nu se pot impune in fata colectivului subordonat. Militarul care comanda, indiferent de grad si esalon, presupune mai mult decat cunoasterea, dpdv teoretic a cartii militare. El trebuie sa aiba si formatie si aptitudini de comanda, asa incat sa poata conduce/coordona atat pe baza cunostintelor, cat si a aptitudinilor si experientei de comanda. Sunt multi care considera ca a fi comandant inseamna a da indicatii cu degetul. De fapt, este mult mai mult. Numirea pe functie acorda comandantului/sefului de compartiment, numai jumatate din autoritate, cealalta jumatate trebuie castigata prin exprimarea cunostintelor si a aptitudinilor de comanda. Sunt militari constienti care accepta, in mod inteligent, sa functioneze numai in posturi de birou, constienti ca nu se pot impune unui colectiv mixt, precum si cei care considera ca se pot impune numai prin autoritatea functiei, dar esueaza mai devreme sau mai tarziu. Exemplu, fiecare dintre noi a dorit sa afle punctele slabe ale sefilor pentru a specula eventuale lipsuri in activitate. De asemenea, un comandant care nu a parcurs etapele, nu a strabatut treptele normale in cariera, este victima sigura. Ideea este ca da, cunostintele teoretice sunt foarte bune, dar reprezinta jumatate din cerintele necesare unui bun luptator sau comandant, dupa caz. Asta daca vorbim despre armele luptatoare.

Viorel spunea...

Domnule Gigi, chiar vă rog.

Viorel spunea...

Ave Cezar. Să le luăm pe rând. Română 8 dar nu le aveți cu esența comentariilor, matematică 8,86 dar nu ați comentat niciodată despre formulele de calcul, actualizare, indexare a pensiilor cum au făcut unii comentatori, în special domnul H.R. care le-a dat mură în gură politrucilor, finanțiștilor, juriștilor și celor de la CPS / M.Ap.N. cu Proiectele și argumentele de pe blog, biologie 10, v-ați greșit cariera. Acum erați un mare medic biolog / biochimist cu un salariu din 5 cifre sau o pensie la fel cum vă place să afirmați. Media la examenul de stat (bine spus, de stat) 8,96, clasat al câtelea din câți domnule Cezar ? Ave cezar eu am fost șef de promoție până în ultimele 3 zile de școală când Șeful Catedrei Intendență Mr. Popescu a vrut să-l scoată șef de promoție pe unul tot Popescu de la el din Iași motiv pentru care m-au sabotat la ultima ședință de tragere obținând după ei Satisfăcător, deși Cdt. de Pl. Cpt. Mateș Simion mirosind situația și vrând în cariera dânsului să scoată un șef de promoție mi-a pus numai cartușe tip trasor. Se vedea și auzea cum gloantele lovesc ținta dar nu cădea pentru că așa a primit ordin, să stea ridicată. Am terminat pe locul 2 cu 9,67 din 82 de candidați.
Ave Cezar. Cu tot respectul dar ați devenit ridicol ca mare Of., fost Cdt. B.I. să vă spovediți în fața majurului (vorba dumneavoastră / trăiți vremuri apuse, nu vreți să vă cizelați vocabularul și să-l adecvați zilelor noastre). Eu am insistat ca pe o glumă să văd până unde ține, dv. v-ați comportat ca un copil de clasa a 4-a care se justifică în fața lui taicăsu pentru notele luate.

Viorel spunea...

Domnule Andrei, știți că vă cunosc și vă apreciez din toate punctele de vedere și sincer îmi pare rău că sunt nevoit să pun următoarele întrebări legate de finalul comentariului dumneavoastră prezentat pe blog.
„ Exemplu, fiecare dintre noi a dorit sa afle punctele slabe ale sefilor pentru a specula eventuale lipsuri in activitate. De asemenea, un comandant care nu a parcurs etapele, nu a strabatut treptele normale in cariera, este victima sigura. Ideea este ca da, cunostintele teoretice sunt foarte bune, dar reprezinta jumatate din cerintele necesare unui bun luptator sau comandant, dupa caz. Asta daca vorbim despre armele luptatoare”.
- Subordonații domnului actual ministru Ciucă îi cunoșteau lipsurile / slăbiciunile ?
- Actualul ministru Ciucă a parcurs toate etapele carierei militare de la soldat la Șeful S.M.Ap. și dacă da, ce a învățat din toate astea ?
- A îmbinat teoria cu practica, a trăit, suferit și mâncat din aceeași gamelă cu colegii și subordonații iar acum din marea funcție (civilă) de ministru al Ap.N., de pe înaltul soclu pe care se află cocoțat ne-a uitat (logic și așa aș vrea să cred că a ajuns unde a ajuns pe merit, datorită nouă adică a Armate României și nu pe relații) și ne sfidează prin promisiuni și minciuni deșarte.
- În calitatea dânsului de fost commandant la diferite eșaloane a uitat ce scie pe drapelul de luptă atunci când îl primea sau înmâna. „Onoare și Patrie”. Unde este Onoarea domnule Ciucă și ce faci cu Patria (pentru dumneavoastră în toată cariera noi v-am fost Patria) iar acum ca și ministru la fel. Onoarea ați pierdut-o demult.

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
Susțin!
Dar ce te faci când asta, zootehnie zic unii, Cezar, nici nivelul Cp nu îl stăpânește? Dacă îl pui sa dea repere în ofensiva, somn total, nu trece de 3-4! Nu glumesc...A auzit de baraj general, însă nu știe cum îl materializează în teren...si multe altele..., dar pretenții...cat cuprinde!

Andrei spunea...

Viorel:
Intr-un colectiv, toti cunosc punctele tari si slabe ale celor din jur, indeosebi ale sefilor.
Din cate cunosc, pot spune ca:
- Nicolae Ciuca a fost, sa spun asa, elev-soldat (scoala militara), cdt Pl, Cp, B, Bg, D, apoi SMFTU, SMG.
- trecand prin toate aceste functii si statute, cu siguranta stie ce este si gamela si transeea;
Acuma, ce si cat a invatat sau retinut, numai el stie. Totusi, in general, este greu de uitat.
Foarte de acord, pentru a ajunge pe posturi de varf este nevoie si de relatii, iar acestea nu trebuie privite neaparat ca pe ceva rau. Poate ca intre alti zece ca el, in ce priveste competentele, ar fi ajuns un altul, daca nu ar functiona sistemul unei relatii bine plasate. Dar exista convingerea ca un altul ar fi facut mai mult?
In momentul intrarii in politica romaneasca iti asumi riscuri in privinta aprecierii intregii activitati anterioare. Si acum nu ma refer la Ciuca. Asta este sistemul, bun, prost, pagubos, cum o fi, dar nu poti face tot ce iti doresti sa faci. Poate garanta cineva ca unul sau altul nu doreste, nu vrea sa faca un anumit lucru? Una este dorinta, alta putirinta. Iar la putirinta nu ma refer la ceva ce depinde de respectivul. Cand venea funciirea, Moromete spunea "n-am bani." Ala zicea "Hai, ma, Moromete, scoate banii si plateste", astalalt "Tu n-auzi dom'le ca n-am, de unde sa scot daca n-am?"
Problemele nu au aparut de ieri de azi, sunt vechi, nu se pot corecta in timp scurt. Si la MApN, si la MAI, si in toata societatea. Imediat dupa 89 se spunea: “Daca se doreste, in cinci ani ajungem departe.” Fara datorii, economia functiona, asa cum era ea. Nu s-a dorit. In primul rand nu au dorit prietenii de-afara. Dar nici prietenii dinauntru nu s-au chinuit. Nu mai dezvolt.
In ce priveste onoarea, cuvant sau mai degraba atribut cu mare greutate, cred ca nu trebuie judecat in graba sau privind din perspectiva unor situatii punctuale.
Este corect ca atunci cand facem aprecieri despre cineva sa ne situam in locul lui, sa cautam sa intelegem postura in care se afla, problemele cu care se confrunta, cum am putea solutiona o problema sau alta, de cine depinde etc. Deloc de neglijat, sa nu uitam ca de un an incoace economia nu functioneaza normal. Este adevarat ca se fac si greseli, cu sau fara intentie, din cauza lipsei de pregatire sau de viziune, sau din considerente politice.
Personal, inca ii acord credit lui Ciuca. Din cele citite pe blog, si din comentarii reiese ca i se acorda credit. Chiar din comentariile care il critica. Pentru ca nu poti avea asteptari de la cineva pe care-l consideri slab. Poate ca asteptarile sunt prea mari, sau se doreste solutionari mai rapide. Si aviatorii vor aparate mai multe si mai performante, si marinarii vor mai mult decat tigaile cu care se dau etc. Este de vazut forma finala a hotararilor/legilor care, deocamdata, circula la nivel de zvonuri.
Nota bene: mai da si Putin o mana de ajutor.

Leon spunea...

@Viorel, nu stiu ce sa zic. Proiectul se afla la Secretariatul CD pentru Sesizarea CCR, dar fiind votat in unanimitate, din partea parlamentarilor cu siguranta nu va fi nicio sesizare a CCR. Este posibila o sesizare a Avocatului Poporului, numai daca cineva dintre noi face o solicitare in acest sens !
Poate ca, cel putin pentru cei 5% din 2016, pensionarii MApN ar fi interesati de recuperarea sumelor fara a mai fi limitati de cei 3 ani de prescriptie; si pensionarii MAI sunt interesati, deoarece ar fi posibil sa nu mai restituie sumele primite !
Numai Huhu Rezea ne poate lamuri in aceasta speta..!!

Huhu Rezea spunea...

NU au zis deștepții de la SCMD să nu se mai modifice vreo dispoziție din L 223 prin legi și ordonanțe care privesc pensiile din sistemul public?
Uite că liberalii s-au conformat. Modificarea nu priveste si greselile privind modul de calcul al pensiile militare.

Leo spunea...

Viorele,
Sesizarea CCR cu privire la o excepţia de neconstituţionalitate a
dispoziţiilor articlolelor , aliniatelor , pct-lor, dintr- lege sau OUG , se face de justițiabil numai prin Instanțe de judecată și trebuie raportate la prevederile articlolelor , aliniatelor , pct-lor din Constituţia RO. României. Iar pe lîngă excepția de neconstituționalitate invocată prin capăt de cerere distinct , se mai poate solicita și chemarea în jud. a CN pt Discriminare pt. a-și exprima un pdv cu privire la existența stării de discriminare.

Leo spunea...

Și scmd a cerut la ultima discuție de la MAI , ca să se revină la L 223 cum a fost ea virgină. Prin această solicitare neverosimilă și neaplicabilă, eu am impresia că scmd face jocul MFA-ului și al sistemului care nu vrea a se schimba nimic.

Viorel spunea...

Domnule Andrei, domnul ministru Ciucă nu mai este un puștan (zis puștan) de 25-30 de ani care să adere la o funcție publică fără a pune în calcul toate posibilitățile / variantele bune și rele cu care te confrunți pentru a prelua și conduce un minister ca cel al Ap. Are o vârstă, și-a dus cariera până la capăt, beneficiază de o pensie onorabilă, are probabil copii și nepoți, deci în consecință putea să se retragă liniștit și să-și trăiască bătrânețele. Cunoștea și greutățile cu care se confruntă sistemul pentru că din el a plecat. Dânsul însă nu s-a mulțumit cu atât, știind că este simpatizat de către domnul Președinte KWI (căruia PNL-ul îi este dedicate cu trup și suflet și nu iese din cuvânt) care probabil că i-a promis funcția de prim ministru (știm și noi ce a spus TV. și presa), ce și-a zis, dacă am ajuns în fruntea Armatei, de ce nu aș fi și în fruntea Guvernului. Încă mai speră. Revenind. Știm postura jenantă în care a fost pus prin numire / prelungirea la prelungirea funcției de Șef al S.M.Ap. Când l-a chemat (mai mult ca sigur) domnul prim ministru Oban (să spunem / poate numirea domnului Ciucă în funcția de ministru al Ap. a fost primită în plic / cu dedicație) sau domnul Președinte KWI și să-i propună funcția (știa că va fi numit) de ce nu s-a dus cu un bilețel cu 3-5 puncte. Domnule Președinte sau domnule prim ministru, mulțumesc pentru propunere, mă simt onorat, dar am următoarele condiții, cu termen de rezolvare 31.12.2020:
1. Legea salarizării militarilor activi să se facă nu etapizat ci ca la medici, profesori, etc. respectând astfel principiile din lege prevăzute la art. 6 de la lit. a) la i);
2. Legea nr. 223/2015, eliminarea tuturor art. din O.U.G. emise din anul 2016 și până în prezent referitor la această lege, fapt ce ar duce și la eliminarea inechităților dintre pensii;
3. Analizarea posibilității modificării Legii nr. 153/207 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice având ca finalitate Actualizarea soldei de grad;
4. Acordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă conform Legii nr. 284/2010 art. 20, alin. (1) și (2), Secțiunea a 3-a, Capitolul II, Anexei nr. VII;
5. Alte problem din sistem.
Dacă cele de mai sus nu erau confirmate, le mulțumeam frumos, mă retrăgeam și nu îmi trădam foștii subordonați și colegi pentru că în fond asta a făcut. Ne-a mințit.
Vă prezint mai jos un link, citiți ce scrie, cine l-a semnat și ștampilat și termenul de executare. Nu i-a cerut sau obligat nimeni să facă acest lucru. Rezultat. Zero barat. Credibilitate. Zero. Minciuni și dus cu preșul, cât cuprinde și atunci despre ce credibilitate să mai vorbim. Așteptăm din 2016 domnule Andrei, dumneavoastră și alții sunteți tineri și sănătoși (mulți ani deacum înainte și toate cele bune), la noi timpul e în scădere, ceasul merge înapoi și nu suntem puțini. Ai 4 miliarde în bugetul MApN impuse de NATO și tu îi dai benevol înapoi. Lipsa banilor nu se justifică. Mă opresc.

Andrei spunea...

La 53 de ani nu era batran, si nu avea nepoti de crescut.
De ce a acceptat? Varianta: S-ar fi putut gandi ca din postura de ministru ar putea sprijini Armata chiar si numai cu putin mai mult decat ar fi facut-o un ministru civil?

Leon spunea...

@Leonard, cu siguranta Dogaru face jocul guleratilor !
Cum vede ca Forumul ajunge la o intelegere cu Puterea pentru a face o minima reparatie pensionarilor militari, cu cheltuiala putina, hop apare Dogaru si pulseaza o majorare cu 50% a pensiilor militare cu cheltuieli mult mai mari..!

M spunea...

Chiar nu ati inteles?

Numai civilii greseste! Militarii, nu!
😂