Un produs Blogger.

vineri, aprilie 30, 2021

Ultra-radicalii evrei s-au călcat în picioare la un pelerinaj religios în nordul Israelului.

19 comments
Spectacolul tip Cenaclu de la Meron care atrage zeci de mii de evrei.

 

 



Cel puţin 44 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o busculadă de proporţii produsă în cursul nopţii, în timpul unui pelerinaj la care participau mii de evrei în nordul Israelului,

De asemenea, potrivit serviciilor de urgenţă israeliene, datele preliminare indică 44 de răniţi în stare critică, 18 grav răniţi şi 39 de persoane rănite uşor, relatează Haaretz. 

Mare parte dintre cei uciși în timpul busculadei de la festivalul religios de la Muntele Meron din Israel aparțineau unei grupări hasidice originare din Satu Mare, scrie jurnalistul român Petre M. Iancu în Deutsche Welle

Zeci de mii de persoane participau în noaptea de joi spre vineri la sărbătoarea Lag B’Omer, cel mai mare eveniment public din Israel de la începutul pandemiei de COVID-19.

Pelerinajul se desfăşoară la Meron, o replică a pelerinajului de la Mecca pentru  musulmani, în jurul presupusului mormânt al rabinului Shimon Bar Yochai, un talmudist din secolul al II-lea, căruia i se atribuie scrierea Zoharului, opera centrală a misticismului evreiesc.

19 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa ma ierte Dumnezeu, dar secta asta religioasa e un soi rau, pusi pe harța si batandu-se zilnic cu politia, avand majoritatea vârci pe schinare si pe buleane de la tocanele de pulane, iar cei tinerei perciunati, foarte inversunati, blocheaza circulatia iritand populatia care s-a saturat de mofturile si nazurile lor capricioase, mofturoase si religiase, pentru noi fiind niste situatii si stari cu umor intrucat, daca ii intrebi, nici ei nu mai stiu ce vor de la clasa politica si restul de popor, eu zicand ca sunt un fel de marxisti sadomasochisti fixisti si idealisti pârțoiști, profitand de situatia si libertatile religioase ca sa provoace scandaluri si busculade periculoase! Probabil ca un rebel perciunat singur s-a calcat pe un fuior imbarligata-carliontat de la ureche si de durere a dat in streche, creand o busculata in plina strada, cu urlete de durere de s-au calcat in picere, vere, finalizandu-se acest vacarm si scandal cu un infernal macel in masa, si doar moartea cu a ei coasa i-a ostolit si potolit din vanzolit si racnit! Histeriile religioase sunt foarte pacatoase, pentru ca se lasa cu mortaciuni si ruperi de oase dureroase, si in loc de rugaciuni cu smereli si plecaciuni se aleg cu raniti si mai multe mortaciuni, asa cum la mai toate religiile se intampla cand multimea hesterică si tâmpă da buluc ca vitele la uluc, sa linga, precum taunii, ghizda dulce si adancă a fantanii... Din asta se poate trage o concluzie clară ca Dumnezeu nu tine socoteala de prostimea care-l inconjoara si la El se roaga, si daca ii vede in lacomie de buluceala din cauza de delir religios neanfranat ii lasa sa-si faca de cap pana vine un drac sa le puna frana cu un capac sa-l tina minte cat or trai ca una e rugaciunea cu rabdare, decenta si piosie si alta este buluceala cu lacomie, obraznicie si nebunie! Dumnezeu sa ierte victimile, iar ranitilor sa le redea sanatatile, dar mai ales cu luare aminte si pe alta data sa fie mai intelepti si cu mai multa minte, tinand minte ca ghizda fantanii e facuta de Dumnezeu la comandă sa fie linsa de mierea de apă de fiecare, dar stand in sir indian la coada, mai ales ca nu se va toci si seca, niciodata!!!

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
reddog spunea...

Dupa Sfintele Sarbatori Comandantul Suprem trebuie sa decreteze mobilizarea rezervistilor.
Si vaccinarea obligatorie incepand cu cei de la arma GAZ. Avem si pe aici reprezentanti ai acestei arme, nu dam nume, Cezar.
Poate fi vazut uneori trecand Bega si spunand: Alea Jacta Est!
Astia sunt cei mai tari in clont. Si conspirationisti.
Le este teama ca le baga Bill Gates cipul si ii spioneaza cand fac ciorbita si tocanita.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mondenitati si curiozitati la munte si la Mare de sarbatorile pascale:
@Câțu Pârțu, a anuntat ca-si va Petrece sarbatorile pascale la Băltoaca Mare, in statiunea Strechea Veche, printre alte hoituri si schelete cu paloare de ceară sa traga pe-o nară din herbaceele recoltelor de astă vara, pastrate acum pe-un un raft, pitit in cămară, dar si sa se distreze pe plajă, lăbând la mantinelă dupa principiul bielă manivelă cu tact, ritmat si repetat, bușând silitor piticul strochitor in cap! Eu i-as sugera sa fie mai domol, sa pună păiosul de tras si in vitriol, formol sau verde de Paris sa vada colorat in vis viitorul Romanistanului cum se duce dalacului de-a berbeleacului cu cracii in sus, cum i-a spus stapanul din Apus, Soros, cat despre distractia cu indemanarea il sfatuiesc sa care si un calorifer sa bata ritmic coatele in el, caci daca vrei sa te lauzi si demonstrezi cum te-ai distrat la Mare trebuie sa arati si buba din a coatelor din dotare! Si capra felata pe unde bea apa, duamna @Muianga Turcana, si-a programat zilele de pârci intre bulbuci la burci cu țapul din dotare, tot la Baltoaca Mare printre bulihoacele cu pir, stir si maroale sa aiba ce roade cand o avea in orele de tamponare intre planetare incornoratul proptit in schinare! Cat despre @Muiannus Spanzurat, deja s-a dus la schiat ca sa-si ciocneasca ouale o data cu capul dat si spart in primul copac isit in cale pe partia din Stana de Vale! Numai Lăbar Organ, ca un ogar de pripas a ramas de unul singur in propria-i ograda sa ragă cu o voce de rangă, beat mangă, cocoțat pe-o estradă ca lumea sa-l auda si vada: ,,Cine-i cel mai tare din parcare sa merite sa atarne in spanzuratoare?'' Sau: ,,Cine-i cel mai mare lăbăral penal si tare-n oase care a ciordit sase case?'' Ori: ,,Cine-i azi in prepeleac de gârleajă-i spanzurat in domnie si maine va fi bagat in puscarie ca a ciordit case sa castige bani din chirie?'' Asa ca petreceti-vă Pastile frumox si de pomină ca guvernantii la munte si la Mare in gur se scarchină, vioi, si numai cu gandul n-or mai fi si la voi!

Sorin spunea...

De fapt denumirea corecta e curte hasidica si reprezinta un grup de familii ultra religioase cu rabin, care se deosebesc de alte curți hasidice prin îmbrăcăminte, unele obiceiuri, talmudul si tora fiind aceleasi. Curtea hasidica de Satmar e cea mai radicala din Israel și cea mai influenta politic din SUA. Au monopol, împreună cu alte curți hasidice, asupra burselor de diamante din Tel Aviv și Amsterdam. Ele controlează aproape integral fluxul diamantelor, in principal din Africa de sud, de la mine, prelucrare, pana la vanzare. După denumirea de Satmar realizati ca e vorba de evrei de origine maghiară din acea zona.

Gicu spunea...

Da.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, o hi cum ai ghicit ca un prooroc, ca prea ai dzis cu foc, si inseamna ca exist, chiar daca mereu traiesc mai mult trist, precum Bacovia, care zilnic murea si invia aievea in poezia sa, cat despre urari multumesc frumos, mai ales ca ai contribuit si dumneata cu ceva substantial sa fac un Paste de festival mondial, alaturi de altcineva tot cu suflet bonom si care se doreste a fi un anonim om de onoare, asa ca domniilor voastre cu deosebita catare, cat si toate celelalte persoane, care pe aici va faceti carare cu cate o postare, va doresc din toata inima sarbatori fericite, pascale, si cum ma simt de bine si fericit eu, tot asa sa-i ajute la greu si mereu, pe binefacatorii mei, Dumnezeu, cu adevarat! Hristos a inviat!

Iulian Mareș spunea...

Sorin,
FB informarea. Mulțam!

Leo spunea...

Ce idilic şi câtă cuminţenie erau în acei ani ....
Dar numai un sărut ?
Nimic , nimic cu înțepatu ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tehnocrat, frumoase cuvinte de iubire, puse din corazon pe maiastre lire, pentru ca si eu in Bacau am sarutat o țarancută de fata, cand eram in harmată, dar era putin dilie si zurlie si ii cantau greierii in calcaie romante de toamne si de foame, dar m-a luat cu un lesinoi ca-i puțea mestecatoarea a usturoi, ea laudandu-se ca a mancat friptura de pui, nu barabule cu împuțâtul ăla de ai, cum se zice in hardeleneste dihai, apoi m-am enervat si m-am apucat iar de sarutat pana i-am tras toti creierii din cap si de placere a lesinat, toata actiunea intamplandu-se cu haz, culmea, intr-o gradina de stat cu cultura cu praz si pititi cuc sub un nuc, sa nu ne vada trecatorii cum ii umblu la bijbuc, sa-mi reglez azimutul cu echerul pentru tragerea cu obuzierul, caci, vorba aceea de artist ca eram, ce naiba, un puiuț de hartilerist dintre mai multi tineri barbati de la Scoala de gradati, si primisem ordine de la Comandanti sa invatam din toate pozitiile si in orice imprejurare toate operatiunile de tragere cu obuzierele din dotare, fara antrenamente in poligoane si, uite asa, am combinat utilul cu placerile, daca nu era aiul-usturoiul, manca-lar durerile!

tupak amaru spunea...

Azi, ne-a parasit o mare somitate a lumii medicale mondiale ,Academician Prof dr docent IOAN POP D POPA ,parintele chirurgiei cardivasculare din Romania .
A fost un mare medic ,un mare Om ,un mare caracter ,un munte de dragoste si bunatate ,un exemplu viu a ceea ce a fost har si dar de Sus ,pentru o profesie predestinată.
Fara pretentii materiale ,devotat stiintei medicale, a locuit intr-un simplu apartament din apropierea Pietei 1 Mai.

https://mariusgeanta.ro/emotie-de-primavara-intr-o-seara-memorabila-alaturi-de-domnul-si-doamna-pop-de-popa/

”Profesorul Ioan Pop de Popa este parte a istoriei vii a medicinei românești prin faptul că a realizat prima operație pe cord deschis din România, dar și prin cele 30 de brevete de invenții în domeniul medical, care nu au rămas simple experimente de laborator, ci au schimbat în mod real viața pacienților.”
L-am cunosut personal si am ramas profund impresionat de simplitatea si modul omenesc de abordare a pacientilor.
A format sistemul spitalicesc/clinic al specialitatii chirurgie cardi-vasculara precum si multi medici de valoare intre care si Prof Candea de la SMC.
A participat ca sanitar in al doilea razboi mondial fiind onorat ca membru al Asociatiei Veteranilor de Razboi cu gradul de general de brigada in rezerva .




Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Erată de grabă, cand te framanta gandurile: manca-l-ar durerile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Lupeni, in Valea Jiului, mare minune, detasat cu militarii la carbune erau turele nebune, netinandu-se cont de sarbatorile religioase ci doar de lozincile taioase si fara glume, ,,sa dam Tarii cat mai mult carbune.'' caci nu apucam sa scot un pluton din Mină ca trebuia pe altul sa-l bag in vână, si eram cam surmenat si obosit, inlocuind la comanda in serie groasă cadrele plecate in permisie acasa, si astfel de un Paste agitat cu serviciul am comis-o ca pacaliciul spaland rufelele si intinzandu-le pe culme, starnind mania crestinilor de la ferestre, care m-au luat la Doamne pazeste, printre care si o onesteancă pitipoancă, secretara la ,,Vascoza,'' o fabrica de celuloză in plină lucrare de desfasurare cu detasati care mai de care din toata Romanica Mare! Am lasat-o pe secretara sa ma besteleasca si sa ma mușcoicărească in limba noastra neaos șoldovineasca, dupa care i-am cerut, prefacut, iertare, explicandu-i sincer si frumos ca habar n-aveam ca-i Pastele Lui Hristos, apoi mi-a venit nastrusnica idee sa ma autoinvit la ea la o cafea, eventual sa ciocnim secsos ouale si cate un pahar cu ce o avea, fiind buna pomana, ca eu eram anapoda si aerian cu asa ceva! Pe scurt, m-a primit prietenos si foarte frumox si am ajuns si la o trantă romano ortodox, plex in plex de garsonieră pe somieră, pe jos si pe noptieră, ehei, dar s-a sfarsit cu o betie de-a ei, ce s-a intins si asupra propriei mele guri cu strigaturi, si in dileala aia mi-a cerut sa fac armata cu ea, cu instructie de front, culcaturi si salturi, dar nu in garsoniera ei ci in afara ei, in spatele blocului pe iarba si amandoi mangă, eu comandand tare, ea executand cu miscari exemplare si serios de am starnit blocurile din jur la modul furios sa ne atace injurios ca suntem doi golani beti care ne batem joc porcos de Paste si de Hristos, aruncand dupa noi cu sticle goale si borcane de-am rupt-o la sanatoasa inapoi acasă si-am adormit rupti in gura si obositi, asa imbracati, ca doi morti, pana a doua zi cand ne intrebam unul pe altul ce prostii am facut de suntem plini de iarba si noroaie de-am gasit verzituri si la goaie! Dupa aia, o vecină mandea si tare-n giugea, o vagabondea si betiva ca si ea, ne-a povestit toata tarasenia, si de rusine am iesit si intrat din garsoniera mea multe zile cu perdea si numai noaptea! Deh, amintiri rare cu nota 4 la purtare din vremuri in care detasarile facusera din noi niste niste mici holtei derbedei, rupti de case si realitati, ca niste ratati, ca asa dorea guvernarea de atunci sa muncim pe branci si fara sa se tina cont ca ne nascusem crestini, cerandu-ne sa ne comportam ca niste pagani, zău, fara de Dumnezeu si astazi imi pare nespus de rau, aievea, daca Cel de sus mă va mai ierta candva, ca si pe intregul leat... Hristos a inviat!

Iulian Mareș spunea...

Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Iulian Mareș spunea...

...un puradel!

Iulian Mareș spunea...

Nu este un asa mare pacat sa nu tii post daca nu poti. Important este sa incerci...daca nu poti, asta este!

Iulian Mareș spunea...

De Sfintele Paști, sărbătoarea Învierii Domnului, Lumina Sfântă să va aducă încredere în bucuria vieiiii si să va dea putere de a strabate încercarile prezentului si viitorului, imprevizibile și pline de mistere, ce asteapta să se abată asupra noastra!
Multă sănătate dumneavoastră și familiilor!
Hristos A Inviat!

reddog spunea...

Ca sa vezi ce mica e lumea. Si pe aici sunt unii care se cearta cu patima. 😁
Din alte motive, evident.
Evreii astia citesc si gandesc mult. Din cauza asta le-au venit tot felul de idei in cursul istoriei. 😇

https://adevarul.ro/international/asia/ultimul-evreu-afganistan-pregateste-plece-povestea-uluitoare-barbatul-eliberat-candva-inchisoare-talibani-doar-scape-gura-lui-1_608deaae5163ec42719afba8/index.html?utm_source=ziarecom&utm_medium=https://adevarul.ro/international/asia/ultimul-evreu-afganistan-pregateste-plece-povestea-uluitoare-barbatul-eliberat-candva-inchisoare-talibani-doar-scape-gura-lui-1_608deaae5163ec42719afba8/index.html&utm_campaign=CrossPromo#ziarecom

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@REDDOG: Lacomia pergiunatzilor si ginitorilor de zuluri si pergamente si fauritorilor de himene, himere, inele si ghiuluri pedante cui diamante de pe urma exploatarii sclavagiste, umane, prin aplicarea de tratamente subumane si suburbane asupra triburilor africane, nu are nici o infranare si nici frică de zdrogheală, cafteală sau de moarte, hâraindu-se si jumulindu-se intre ei ca haitele flamande de șacali, hiene sau lei, o bucatica mică sa nu le scape printre gegetele cu clei, nemaitinand cont de ztarea zociala sau politicală, ztatală, si suportand pedepse punitive primitive, numai privati sa nu fie de bani si averile cu ghiotura de care acesti de-alde Hagi Tudose nu se mai satură, oricate ar avea sau li s-ar da, si ma mir cum, intr-un regim taliban criminal in delir, acel mojulică purtator de ciupilică n-a sfarsit aruncat intr-un canal de-un veros canibal taliban... Se potriveste aidoma cu titlul topicului, dar sa stiti că, dacă Hagi Tudose de-al lui Moize, cu lăcomie si ifoze intr-un regim zalbatic taliban n-a sfarsit intr-un măcel-hartan, este stiut ca Satan la Satan nu baga laba iavaș aman sub vicleanul sutan dupa iatagan!!!