Un produs Blogger.

joi, aprilie 22, 2021

Ultranaționalism, fascism, legionarism în Romania

80 comments


 

80 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Frumoase preocupari pentru nationalistii patrioti, chiar daca nu au fost iubiti de toti, ca si acum cand esti considerat un nebun, daca-ti iubesti Tara si natiunea, pamantul strabun si te atasezi de un partid din ratiunea ca doar patriotismul, sub orice steag si dogmă-doctrină poate realiza uniunea-unirea rară de a fi doar tu stapan in proria-ti Tara, chiar daca ura pe venetici, politicienii potrivnici si clericii eretici a format parearea mondiala ca aceste formatiuni politice si patrioti sunt crimnalii planetiei, niste banditi, niste hoți si pierde vară. E mai bine acum ca, in lipsa partidelor si persoanelor care promoveaza patriotismul, cat si lupta si eroismul ocrotirii neamului s-a dus dracului protejarea patrimoniului statal, instrainandu-se avutul national, milenar? Ce mai avem in proprietatea statului, daca s-a dat liber si la vanzarea aerului, ca pe restul de mult le-am pierdut dracului, fiind in proprietatea veneticului, venit de pe toate meridianele globului?! Avem nevoie de persoane si partide, sub orice denumire, sa duca mai departe flacara codreană care mereu ne indeamna la unitate nationala si apararea cu fortele ostasesti a tuturor valorilor stramosesti, a pamantului milenar si a limbii romane, strabune, cel mai frumos dar al nostru, al meu sau al tau de la Marele Creator Suprem, Dumnezeu!

Iulian Mareș spunea...

Cât de fascişti şi nazişti au fost românii, George Damian

La Chişinău (dar şi la Bucureşti) se folosesc greşit cuvintele nazism şi fascism. Românii nu au fost niciodată fascişti sau nazişti, însă pentru scopuri propagandistice cuvintele acestea sunt folosite cu insistenţă maximă.

Fascismul reprezintă doctrina politică creată de Benito Mussolini pentru Partidul Naţional Fascist (alcătuit din fascii – echipe paramilitare pe care le-a folosit la cucerirea prin forţă a guvernării din octombrie 1922). Nazismul reprezintă doctrina creată de Adolf Hitler pentru NSDAP – Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, Partidul Naţional Socialist al Muncitorilor Germani.

În perioada interbelică au existat în România mai multe încercări de imitare a fasciilor italiene însă au rămas total lipsite de importanţă. Un partid nazist a existat la Bucureşti, condus de colonelul Ştefan Tătărescu, fratele premierului Gheorghe „Guţă” Tătărescu (nazism cu voie de la stăpânire). Extrema dreaptă din România interbelică a fost reprezentată de LANC (Liga Apărării Naţional Creştine a profesorului AC Cuza) şi Legiunea Arhanghelului Mihail (care a purtat şi denumirea de Garda de Fier). În general acţiunile şi politicile celor două organizaţii sunt prezentate amestecat (este adevărat că fondatorul Legiunii Arhanghelului Mihail, Corneliu Zelea Codreanu a făcut parte din LANC, însă cele două organizaţii chiar nu trebuie confundate). În perioada comunistă s-au depus eforturi din partea unor istorici pentru a se demonstra faptul că Legiunea Arhanghelului Mihail a fost subordonată Germaniei naziste, însă documentele ne spun altceva despre părerea pe care o avea Adolf Hitler faţă de Horia Sima sau ce gândeau cu adevărat naziştii faţă de legionari. Pe scurt: legionarii nu au fost nazişti şi nici fascişti (deşi au avut legături cu partidele totalitare din Italia şi Germania, ideologia legionară avea multe puncte comune cu fascismul şi nazismul, dar şi destule diferenţe majore).

De multe ori regimul politic al mareşalului Ion Antonescu este descris drept fascist sau nazist. O greşeală: Ion Antonescu a instaurat un regim clasic de dictatură militară, guvernând cu ajutorul militarilor (după o scurtă perioadă de colaborare politică cu Legiunea Arhanghelului Mihail). Ion Antonescu nu a fost nazist şi nici fascist – a fost şeful unei dictaturi militare, ajuns la putere printr-o lovitură de stat, dat jos prin altă lovitură de stat. Mareşalul Ion Antonescu şi colaboratorii lui apropiaţi au fost condamnaţi la moarte şi executaţi pentru crime de război (în principal pentru exterminarea evreilor din Basarabia şi Bucovina de Nord). Guvernarea lui Ion Antonescu nu a avut un program politic şi o ideologie în adevăratul sens al acestor cuvinte – a fost o dictatură militară pe vreme de război care a comis Holocaustul din România.

După al Doilea Război Mondial maşinăria de propagandă sovietică a întipărit în minţile multor oameni echivalenţa falsă „aliaţii lui Hitler= fascişti şi nazişti”. De multe ori s-a mers şi pe ideea „cine este împotriva comunismului este fascist şi nazist”. Propagandiştii sovietici au ştiut să îşi facă meseria: ecuaţiile simple sunt memorate uşor şi au eficienţă maximă.

*Coform tratatelor de pace de dupa WW2 o alta organizatie a fost categorisita ca fascista, interzisa si cu bunurile confiscate!

Huhu Rezea spunea...

Nici italienii nu au fost toți fasciști și nici nemții nu au fost toți naziști.
La noi, doar legionarii organizați în cuiburi au fost extremist- fasciști. După rebeliunea din 1941 vârfurile legionare, inclusiv Horia Sima, au fost salvate de armata nazistă.
Si Grupul Etnic German a fost organizație nazistă, dar ea nu a ajuns la guvernare în România.
Si liberalii, țărăniștii sau social-democrații din perioada interbelică erau considerați anticomuniști, dar niciodată propaganda comunistă nu i-a numit și fascisti sau naziști.

Iulian Mareș spunea...

Cred ca suntem captivi perioadei ante 89...

Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calugarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Zaiafet, tânărul din video care vorbește, nu poate fi acuzat că are educație comunistă.
Cine nu s-a rezumat să citească doar Scânteia, avea și atunci suficiente surse de informare privind istoria reală a Romăniei.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Pe lângă faptul cunoscut ca putem insira o lunga lista cu personalități intelectuale, culturale membri și simpatizanți ai MLR, Zaiafet, pe care îl cunosc de ceva timp, este prea crud pt a aborda asa ceva.
Și termenul extremism este exagerat...

https://politicall.ro/intelectualii-romani-au-legitimat-extremismul-de-dreapta/

Huhu Rezea spunea...

Calitatea de intelectual nu este o scuza pentru aderarea la o miscare extremista din perioada interbelică.
Pe mine mă poți acuza că sunt captiv educatiei anterioare anului 89, dar nu același lucru il poți face la adresa noii generații de cercetători istorici, cercetători patrioți care nu sunt loviți de superficialitatea #rezist, de esență antiromânească.

Iulian Mareș spunea...

La extremism s-a răspuns pe măsură, la violenta la fel...
Vrei sa cautam exemplele în oglinda?
Dacă unele violente au fost ordonate de reprezentanții Guvernului, nimeni nu a putut acuza conducerea MLR de ordine circulare în oglinda. Desigur au fost și abuzuri în nume propriu sau a unor grupuri, dar nu a existat o conducere a asa ceva.
Ușurel cu rebeliune căci deja cei mai mulți istorici nu prea mai cred în ea...
Sa nu vii cu exemple de uciși și agățați în cârlige la Abator ca nici nu mai comentez...
Sau și tu înghiți povestea cu 400000 de uciși, cf plăcii de la Templu Coral?

Iulian Mareș spunea...

Doar atât și este peste suficient...

https://b2b-strategy.ro/2016/09/miscarea-legionara/

Huhu Rezea spunea...

Este clar! Esti victima târzie a propagandei neolegionare care și-a propus să spele atrocitățile extremismului legionar.
Impunerea prin violență a patriotismului dăunează tot atat de grav ca si combaterea sau persiflarea lui.

Calugarul spunea...

În mărinimia lor Ciolanis și harapul' stăpânii voștrii o să vă lase fără botniță la plajă! Acum bhehaiti de fericire !

Iulian Mareș spunea...

Da, știu, Iustin Părău, prof Corvin Lupu și noi, consumatorii de adevăr.
Când s-a dat ordin ca în fiecare orășel sa fie împușcați câte 3 membri al MLR xa represiune, se spălau sau comitetul atrocități?
Azi, xand orele de Istorie au devenit sporadice se întărește naționalismul și dragostea de țară.
Asa au ajuns la conducere partide de 8% iar numele unora, alogeni mai noi sau mai veki, ne duce iar 30 de ani înapoi.
Cred ca știi cine o amenința pe Maia Morgenstern...Un "oltean" tăiat împrejur.
Vrei sa stai cu capul plecat? Atunci pune-ti și cenușă...
Și dacii de pe Columna, din Vatican si de pe Arcul lui Constantin au privirile semețe...
Suntem goimi învinși sau învingători?
Parca îți dorești să le faci jocul și sa plătim ca nemții, xand pentru genocidul din 47-64 alții ar trebui sa ne plătească bani grei. Nu au suferit părinții noștri destul?
Ce atrocități?
Taberele de munca au fost voluntare, Casa Verde s-a ridicat prin munca voluntara și din banii activităților comerciale ale MLR.

Cezar spunea...

SE RETRAG RUSII..DANS..SCAPARAM @🤣🤣😜😜😎😎

Iulian Mareș spunea...

Oana și-a luat dildo și s-a descătușat!

„Arhitecta Oana Bogdan, fosta ”roată motrice” a lui Dacian Cioloș, aruncă în spațiul public un nou mesaj controversat în care promovează traiul comunal.

Oana Bogdan, arhitecta pe care Dacian Cioloș, co-președintele USR-PLUS a numit-o ”roată motrice din spatele PLUS” revine cu un nou mesaj controversat cu privire la renunțarea la proprietatea privată.
Ce s-ar întâmpla dacă următoarea pandemie ne-ar prinde trăind comunal?, m-a întrebat cineva acum un an.

În primul rând că n-am mai avea pandemii dacă am trăi „comunal”, pentru că asta ne-ar reduce amprenta ecologică. Adică am lăsa naibii natura în pace. I-am face loc. Căci natura nu mai are loc. Înghesuită, ne transmite mesaje în formă de viruși care ne țin în casă(…)

Pământul n-ar mai trebui să fie în proprietatea nimănui. Și da, mă gândesc și la săracii Chinei, care sunt nevoiți să vândă lilieci pentru a supraviețui, și la țăranii români, cei care au trăit colectivizarea, și la urmașii lor care, în ultimii treizeci de ani, au fost sărăciți de goana bogaților după „a avea” și mai mult.

Și, dacă, să zicem, ar fi să ne lovească totuși o altă pandemie trăind „comunal”, traiul ăsta „comunal” ne-ar ajuta s-o combatem. Pentru că traiul „comunal” nu înseamnă să dormi claie peste grămadă în aceeași cameră, după cum nu înseamnă nici să mănânci cu aceeași lingură.

Traiul „comunal” este o formă de organizare. Împărtășești mai binele comunității, nu dormitorul. Cooperative de locuit, co-housing, co-living – toate acestea sunt moduri în care oamenii au înțeles să se organizeze în alte țări pentru a avea acces la locuințe ieftine de calitate (nu e nici o contradicție), pentru a-și asigura energia termică și electrică din surse regenerabile și legume din grădina colectivă, pentru a crea o comunitate intergenerațională, în care bătrânii sunt integrați armonios.

O astfel de formă de organizare funcționează impecabil pe timp de pandemie, pentru că oamenii au încredere unii în alții și împărtășesc mai binele comunității” scrie Oana Bogdan."

Ionel spunea...

"Zaiefet" sau H S cum il chema in realitate isi da cu parerea si prezinta lectii de istorie, dar el a terminat ASE-ul. Parca nu mai avem istorice de la care sa luam informatii !!! Se adeveresc vorbele lui U E ca in timpurile de azi, cu internetul/facebookul prostul satului, fara nici o referire la "Zaiafet" in cazul de fata, a devenit purtatorul de cuvant al satului. Cu alte cuvinte, poti propaga multe pe youtube numai banul sa iasa.

Calugarul spunea...

Cum adică ''trăind în comun '' Mareș să-si împartă pensia grasă de 16.000 RON (luată pentru scobitori și desene cu carioca) cu un amărât de tablagiu cu 2500 lei? Sau Cezar să își împartă caprele de care e îndrăgostit?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, madam Oala Borcan, o somitate cozmică si filozofică din fieff-ul bivolarian, face apologia traiului in comun, dupa ce organele au fost unse cu strochealâ si zăpun, cum a vazut ea cand campa la Bivolaru, unde ii bea hurina cu botelca si paharu' cand i se învârtoșa ca parul în bășică la mousiul Cioloșică si alți popouriști de-ai de pluzisti-rezisti pornosiști! Ea face apologia cultivarii leguminoaselor curcubiacee-castraviacee și carotene, care pot intra in vintre pana-n scuturi de prăsele cu scrâșneală de măsele, sau apologia cu culcatul la gramadă, să nu simtă si să vadă cand si-o trag pe după coadă păn' se innoadă, precum comunitarii de pe stradă! Ei au studiat in grup mersul pe gur si de juru-i imprejur, viața din landrele de caini si haitele de lupchi, ghiespele si albinele din stupi si alte lighioane din paduri si din gradini, dar savant s-au rezumat oha doar la muștele de kka, fiind de drept dar si de fapt specialisti in urinat, defecat si păpat pană la starea de indopat sățios in numele Domnului nazist, Soroș! Neocomunismul practicat de pluziști si rezisti este magia care a ridicat Măria Sa, Urina, sau Fecala cu Scatofagia tocmai sus pe treapta de la scara culmii culmelor tuturor valorilor, care este legatura de model de bordel dintre drack si Spanzuratul din Inaltul Brebeleac, cu o complectare, ca atare, si cu capra-i minijupată din dotare, pentru a Tarii dezvoltare in bunăstare viitoare, sus in cer la tata mare!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De ziua Sfantului cu numele de Gheoghe, ori alintati cu diminutivele de Gică, Gica, Geta sau cu George, va adresez frumoase vorbe cu felicitari si urari de sanatate, fericire si prosperitate, sa aveti noroc in toate si la bani cu urarea sufletească, La multi ani!

Iulian Mareș spunea...

Fascism in Romania???!!!
IATA:
Cine au fost fanaticii Nyilaskeresztes Part din Reghin?
Partidul Crucilor cu Săgeţi (Nyilaskeresztes Part) înfiinţat în 1935 de Ferenc Szalasi în Ungaria, a avut adepţi şi la Reghin. Numărul lor în perioada administraţiei maghiare a ajuns în oraş la 280 de membri în ciuda faptului că a fost constituit după modelul fascist al Partidului Naţional Socialist din Germania. Partidul Crucilor cu Săgeţi, a fost un partid extremist de dreapta, care a preluat numeroase elemente din ideologia hitleristă, iar la Reghin a avut sediul pe Calea Mihai Viteazu nr. 74.

”În 1943 a sosit la Reghin însuşi fondatorul partidului, fascistul – Ferenc Szálasi, care, un an mai târziu, la 15 octombrie, devenea conducătorul unic totalitar al Ungariei. Liderul partidului de extremă dreapta al Partidului Crucilor cu Săgeţi a venit în Reghin pentru a face cunoştinţă cu membrii organizaţiei locale, care la finalul întalnirii s-a fotografiat cu aceştia, după cum reiese dintr-o notă informativă a Securităţii. Instantaneul a fost realizat cel mai probabil de către fotografa Finna Rózsa, dat fiind faptul că în acea perioadă fotograful regal Georg Heiter era refugiat la Timişoara, iar ucenicul său, Ioan Moise, fugise din calea hortystilor cu familia la Târnăveni.

Din păcate sau din fericire, cei mai mulţi membri ai partidului care au rămas în Reghin şi după ocupaţia sovietică, au ars fotografiile care erau o dovadă extrem de compromiţătoare, după instalarea noului regim în condiţiile în care însuşi fondatorul partidului lor era declarat criminal de război. Simţindu-şi sfârşitul aproape, Szálasi Ferenc a fugit în Austria, în 27 martie 1945. La 29 aprilie 1945, s-a căsătorit cu funcţionara Gizella Lutz. O lună mai târziu a fost luat prizonier de armata americană care în 3 octombrie 1945, l-a predat autorităţilor Ungariei.

În 10 februarie 1946, Szálasi a fost judecat de un tribunal ungar sub învinuirea de genocid şi condamnat la moarte. Execuţia prin spânzurare a lui Szálasi a avut loc la 12 martie 1946, datorita faptului că în perioada guvernării sale de numai 4 luni, 80.000 de evrei din Ungaria și Transilvania de Nord au fost exterminați, inclusiv copii și femei.”

https://viselenuautermenlimita.ro/cine-au-fost-fanaticii-nyilaskeresztes-part-din-reghin/

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%!

Mai mult un fel de vlogger...
Il provoc pe HUHU sa caute sa solicite un pdv de la Presedintele Academiei, acesta fiind si un istoric remarcabil. Oricum pe subiectul asta s-au exprimat multi istorici adevarati ... Scurtu, Buzatu

https://www.ancheteonline.ro/2018/11/cum-a-fost-executat-istoricul-ioan-scurtu-pentru-ca-a-spus-adevarul-despre-originile-grupului-etnic-german/

https://www.dailymotion.com/video/x102dmt

*Sa-i maculam pe cei din MLR care se suprapun pana la identic cu luptatorii partizani din munti, ultima reduta a antibolșevismului, inseamna a ne abandona inca odata bravii barbati ai neamului.
Intrebat prin anii 80 intr-un restaurant cu staif daca mai este legionare, Petre Tutea a raspuns cu demnitate, tunand: ”Eu sunt legionar!”

Iulian Mareș spunea...

Crezi ca lui Ciolos i-a cazut borcanul cu urina din mana?

Iulian Mareș spunea...

Le-a fost frica de tine, ca le ocupi aeroportul!
Multi gandesc asa, primitiv: pai ne batem noi cu rusii? dar EU se poate bate cu rusii? Ce sanse are fara US?
Rezulta clar ofensiva diplomatica a US: suntem inca necesari in EU! Uite ce pot sa va faca rusii!

Andrei spunea...

https://adevarul.ro/international/europa/europa-autonomiei-strategice-pierdute-ucraina-prinsa-franta-germania-rusia-sua-1_6080f2525163ec42713ddbda/index.html

Leon spunea...

LA MULTI ANI MILITARILOR DIN FORTELE TERESTRE ROMANE!

Fortele Terestre Romane, oriunde, oricand la datorie!

23 aprilie - Ziua Fortelor Terestre, ziua celei mai numeroase categorii de forte!

La multi ani tuturor colegilor nostri!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, de mine sărăcan, că nicidecum sa-i cada un borcan lui Ciolosderos din mânuri pe jios, si inca unul baban, cu burdihan ca de gâgan, după ce a halit un lighean cu friptan de curcan, sa-si duca la gură prețioasa udatură cu gust de untură, prelevată de la el din stearpa si insignifianta-i vulă, dar si din despicatură de prăjitură de veveriță franțuză, fleoștorogită de atata frecătură si uzură, ca o sfântă si binecuvantată cumniecatură pentru nesătula-i gură, aia cu care ne impartaseste cu mătania, cetania si grijania mă-sii din dosul chișat al căsii, dar si a lucrurilor facute pișăcios, pă dos si fără folos, sa ne traga Romanistanul clisos in gios, preluate din doctrinele illuminatului codoș, moș scândură de sicriu, Soroș, spre bucuria coțofenei, Hlocigolashi fiki fiki berlineza hando salto la malaghenia, cu buguria ca si-a bagat gheara in gârlej ciocârlia si ca ni se ruineaza prapastios gubernia, cum se topesc ghetarii si zapezile-n Alaska si taigaua zovietică, hando Ziberia!

Iulian Mareș spunea...

La mulți ani tuturor celor ce luptă întru uciderea balaurului trimis de necredincioși sau păgâni!
Sa îl convertim la dreapta credință pe Comandantul Acțiunii și pe cei care i-au dat atâta mâna liberă!
Dumnezeu sa ajute România și pe români!

Iulian Mareș spunea...

Ca bine le mai zici! 🤣🤪😜

Gigi spunea...

Mulţumesc pt.urari! Sã nu-i uitãm pe toti Eroii natiei române.Ei s-au Jertfit pentru ţarã şi popor.Ei merità respectul nostru,al celora care mai simţ ceva pentru Patria lor.
Şi eu urez tuturor un... LA MULTI ANI,celor care poartã numele de GHEORGHE.

tupak amaru spunea...

Sa fim seriosi . Propaganda occidentala si amerloca nu a fost si nu va fi vreodata ”ușa de biserica”.
In spatele ei (democratizare ,liberalizare , Navalnîi,etc) se ascund interese economice si strategice vitale pentru existenta economiilor acestor tari.
Si-au gasit in patriotul Putin un adversar care le sta in calea ”liberalizarii si democratizarii ” resurselor rusesti in favoarea companiilor occidentale si amerloce. Un adversar care dupa ce a nationalizat ”YUKOS ” si l-a trimis pe Hodorkovski la parnaie pentru pagubirea statului rus a devenit dusmanul de moarte al celor carora le-a fost taiat accesul la resursele rusesti (Exxon Mobile,etc). Procesul Rusia -Yukos- companiile americane este inca in desfasurare.
De vazut aici ;
https://www.mediafax.ro/externe/biografie-cine-este-mihail-hodorkovski-oligarhul-decazut-si-inchis-dupa-ce-a-indraznit-sa-l-infrunte-pe-putin-11800116
Va mai amintiti ce bataie au luat taranii de la Pungesti pentru ca si-au aparat pamanturi de niste foraje inutile .........Cam asta-i pretul patriotismului daca il afisezi.
Practic de aici a pornit marea ura occidentala si amerloca la adresa patriotului Putin.
Ideea lui Putin de a crea ”Uniunea Euro-Asiatica” compusa din majoritatea fostelor state sovietice (- Georgia), China , India , Iran) ar fi dus practic la taierea ”oxigenului economic” pentru Occident si amerloci. In contra au initiat si sustinut maidanul de la Kiev ,soldat cu inlocuirea presedintelui care era cat pe ce sa semneze pentru intrarea Ucrainei in Regiunea Euro-Asiatica.
Apoi a urmat sabotarea jocurilor olimpice de la Soci la care Putin era spectator si creerea conflictului din Dombansk.
Numai ca inteligentul Putin le-a dat replica pe masura luindu-le Crimeea.
Intentia actuala a lui Putin de a crea Banca Euro-Asiatica dă fiori ”Jandarmului mondial ” si Occidentului inert dependent in mare parte de resusele Euro_Asiatice inclusiv rusesti.
Daca ”Jandarmul ” căutator de petrol cu soldattii nu ar fi descoperit mari resurse de petrol in Alaska ,cine stie pe unde mai trageau sub diverse motive ale instalarii democratiei ceva ghiulele.
Pe langa asta este bine cunoscut ca marile companii care dadeau de lucru occidentalilor si amerlocilor si-au cam luat talpasita din patria mama si si-au mutat productia spre statele emergente dia Asia ,Europa de vest , lasand un gol imens si somaj masiv in tarile mamă.
Trump a incercat prin promisiuni avantajoase sa-i readuca in tara insa tentativa a dat greș. In schimb in sediile companiilor -mama se instaleaza companiile chineze care platesc muncitorii la jumatate din cat plateau companiile-mama . Si asta duce le scaderea nivelului de trai si miscari sociale de amploare generate de lipsa confortului de odinioara.
Ma opresc aici , dar pentru edificare vedeti Libia , Egipt , si Siria unde Putin i-a stopat , provocandu-le ”greturi” .
Cam asta-i in fapt contextul ascuns al actualelor miscari de trupe , miscari generate in fapt de declaratiile ”Impiedicatului pa scarile Air Force One” cu escaladare de catre liderul Ucrainean .........cazut in mijlocul intereselor.
Cat despre noi sub asa zisă umbrela ........ ce ar fi de spus . Dupa trei zile de ”lupte” putem pleca cu vacile si caprele la pascut . Munitie si tehnica doar prin licitatii cu contestare si adjudecare dupa vreo doi ani de jedecare in justitie.
Ca venirea iernii care ne prinde mereu nepregatiti.
Colosii economici si militari mondiali,constienti de urmari, nu se vor bate intre ei niciodata. Isi vor regla diplomatic divergentele chiar daca pentru unii ”inpresurarea si destabilizarea Rusiei- proprietar de mari resurse si readusa in prim planul scenei politico-militare de Putin ” este obiectiv fundamental.
Hai sictir cu analize care mai de care in favoarea ””Mondialului ” si la muncă , ca nimic nu-i de gratis pentru omul de rand.

Calinmihaib12 spunea...

..în care țară = cât de cât civilizată..sunt acele "cooperative"..de locuit în comun,..?(în afara de Israel..!)

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:..pt.că ISRAELUL..din cauza situație geo-strategice, resurse lor sărace,..( a proximităților .."friendly"..!,etc...)= nu prea are alte alternative..!

CEZAR spunea...

Ai 1000 euro pe luna jegosule !
Mars in Hungary.....ca-i raiul pe pamint !

Gigi spunea...

Ţinând cont cã azi este o zi mare pt.
Crestinatate,n-am sã spun nimic,daaar, gândindu-mã la Eroii noştri care au murit pentru aş apãra pamântul strabun,nu spun decât atât: Nişte Nemernici,cu "N"mare!

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, dimineața = deșteptarea, plimb cățelul o oră, deci fac mișcare, îi dau să mănânce apoi citesc ce a apărut nou pe blogul domnului Huhu Rezea, trec pe CSMD, după care urmează de pe google: „ Mediafax: Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri - ştiri online” și „ Stirile de Azi - Stiri de Ultima Ora - Citeste ultimele stiri ale zilei ...” pentru informare. George Friedman, presedinte STRAFOR, Declaratie publica, la Bucuresti, 16.03.2013 „Trebuie sa faceti o initiativa regionala. Este o iluzie optica impresia ca UE sau NATO vor avea grija de Romania, care este un stat suveran si trebuie sa isi asume raspunderea pentru viitorul sau politic. Trebuie sa va asumati problema suveranitatii si sa o platiti!”. Câți președinți sau oameni politici din exterior sau cu funcții importante în structurile militare internaționale ne-au mai dat asemenea sfaturi ? Nimeni, dimpotrivă.

Leo spunea...

Oleacă de istorie de la Mircea....
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Leon spunea...

Iata ce spune si Ambasadorul Rusiei la Bucuresti:
https://www.stiripesurse.ro/oficial-rusia-nu-exclude-interventia-romaniei-razboiul-ucraina_1755098.html

Iulian Mareș spunea...

Ceva de genul, mai sunt prin India și Trinidad Tobago.

Iulian Mareș spunea...

Pt un fost pilot este puțin!

Iulian Mareș spunea...

Tu fiind amărâtul care minte?

Iulian Mareș spunea...

Te pui cu ineptul/ineptus?

Cezar spunea...

🤣😜😎🤣🤣🤣
Fascistule...a muncit tractorul cu helice Mi'8...inutil pentru armata

Iulian Mareș spunea...

Da-le acces la apa Lacului Tiberias...retrage-te putin din Cisiordania și puțin din Gaza, așa ca mărinimie...500-700m măcar!

Cezar spunea...

m.Al
Ma da.i de la tine..poate se satura lighioana fascista..🤣🤣😜😜😎😎

Cezar spunea...

Dar cu porumbeii postasi ce faceai?
Te.au prins cu ei in hangar
Ai fost alungat in '98..nemernicule

Viorel spunea...

IMPERATORE (poate IMPERIALISTUL) Cezar, Lt. comandor. ( rez.) Kiş Viorel împreună cu alți membri a făcut parte din Comitetul Naţional de Iniţiativă al Partidului Naţional Pentru Patrie. „Un nou partid românesc! Partidul Naţional „Pentru Patrie” este o iniţiativă a militarilor în rezervă împotriva escrocilor din fruntea ţări”. Partid românesc Cezare care să lupte pentru drepturile noastre inclusiv ale dumneavoastră și nu unguresc. IMPERATORUL Cezar ce a făcut pentru pensionarii militari, ce inițiativă a luat de la înălțimea tribunei, o scrisoare, o petiție ceva ? Nimic. Vorbește și jignește. http://www.napocanews.ro/2015/05/un-nou-partid-romanesc-partidul-national-pentru-patrie-este-o-initiativa-a-militarilor-in-rezerva-impotriva-escrocilor-din-fruntea-tarii.html

Calinmihaib12 spunea...

Într-adevăr,o pensie de aviator, e mică,dar probabil că funcția de pilot de.."libelulă"..era "mică", de:.. Cpt./Mr..?

Cezar spunea...

Avem obligatia de a nu uita..Ip si Trasnea ...
Sa nu.l uitam nici pe Cofariu si nici pe maiorul de militie..asasinat miseleste la postul de militie de niste brute iredentiste bete....
Pacat..maiorul avea Kalasnikovul..avea grenade..luam cel puțin 50 cu mine...

Cezar spunea...

Viurele
Nu fi narod
Din cauza lui s.a desfiintat partidul

Viorel spunea...

Dovezi, dovezi (spunea Lenuța la proces) IMPERATORE Cezar și nu uitați copiii nu trebuie să sufere din cauza părinților și putem da timpul înapoi de generații. Fiecare răspunde individual de ceea ce face și cum stabilește legea (dacă e lege). Din cele ce afirmați deduc /că ați fost Of. de Informații (CI-st, vorba lui Oscărel) și nu Cdt. B.I. [vinovat de desființarea partidului (ați fost membru și aveți informații din interior ?, zbor de porumbei, cazul Cofariu, Mr. X, etc.). Cazuri și necazuri au fost și vor mai fi și dispute între nații, etnii, etc., dar nu-l introduceți pe domnul Lt. comandor. ( rez.) Kiş Viorel fost militar și actual pensionar al Armatei României în categoria celor ce vă convine dumneavoastră. Faptul că îmi spuneți Viurel în fiecare comentariu (jargon de flegmist de cartier) și că sunt nărod denotă lipsă de seriozitate în ceea ce afirmați. Până la proba contrarie, nu mi-ați răspuns. La Timișoara în 1989 întâi ați tras, i-ați împușcat după care v-ați pupat ? Așa reiese din conținutul linkului. De la represiune la „devotament deplin” pentru popor.

Andrei spunea...

Ce frumos! Ne bucuram cumva de costul mai mic al benzinei Lukoil oferit de patriotul Putin pentru militarii romani? Stimabile, “patriotul” o fi patriot pentru casa lui, putin probabil totusi, daca cunosti cum traieste populatia Rusiei.

Iulian Mareș spunea...

Padina minte...si în zi de sărbătoare!

Iulian Mareș spunea...

Ce știi despre Tg Mureș? Ai fost și acolo?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin Mihai, haida-hai ca Helicopterul lui @Tehnocrat este un ditai aparat masiv, nu costeliv, deci un MI-8 caruia ii trebuie un helioport fara rambleu sau debleu, fiind unul foarte masiv si greu, iar eu l-am vazut cand a indeplinit miziuini aievea la slobozi-le-as din Slobozia cu plebea ca in Coreea, unde s-a dezlantuit urgia, caci s-a rupt un dig la pipirig si apa a luat acest sat la vale, ducand casele pe valuri in schinare la Dunare si Mare, in in bu si bij in vertij, ramanand Onestiul si onestenii fara pamanteni si pamantene in budigai si izmene, numai cu fulgi si pene, care ho parte sunt azi cunoscuti ca acei interlopi calatori foarte temuti, păzari galatoare in zarile heuropeano hamerecane sa dea lovituri la bancomaturi, postalioane si buzunare cu harichile de hulturi din dotare, dar atunci, mancati-as bistiriul si penzeta, le inghetasera pe sub penaje rozeta si dârdaiau din toti căpreorii si subsiorii de frică si frig ca nici nu li se mai vedea in durlig la fiecare ca mai au si ei in dodare o trihirica de pipirig de bagat la phirandelos in govrig, pe deshelate, pentru a creste cu randament cota si rata de natalitate la stolurile de inharipate! Deci dati-i lui Tehnocat ce-i a lui Tehnocrat, helicopterul de transportat, si Cezarului ce-i a infanterului, si impreuna pentru alungarea dujmanului peste frontiera Romanistanului, si fiti calmi cu totii ca va mai citesc femelele si nepotii, caci suntem in Postul Mare al Pastelui Hristosului, cand Domnul reteaza varful acului pentru impungerea dusmanului, si rog a se citi corect, fratelui, caci de la Adam si Eva, pe linie jenetică de eroizm in erotizm, votca, caltabosi lăbărțați si carnati, toti suntem, ortodocsi si frati, numai că... frate, frate, nepoate, dar branza-i pe bani si nu se da nici in rate! Este ca am dreptate?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Memento tempo alto mori... Ca o o vapaie de foc, facandu-si printre ierburi si frunze loc sa coboare dealul la vale, incalțată in roua stralucitoare in soare, cu pletele-i rasfirate-n vant si iubirea in gand, frumoasa Primăvara isi misca soldurile, ca intr-un dans nebun, invaluita-n parfum, stropind in iarba din jur cu superbe flori si culori, cu miresme de irisi, ciresi si caisi, invaluind fluid pajistile, gradinile si casele cu voaluri gingase de matase, furate din păr de la mirese in noptile nuntilor stralucitor de frumoase, cand Luna isi cere arvuna de a ne iubi cu partenera sub lumina-i, bat-o vina, sarutandu-ne cu sete si patimă-ntruna ca doar viața-i doar una si traim iubind si astfel invingem cu adevărul minciuna, in dansuri de lebădă in aura-i palidă, pana somnul ne va rapi in vise mătăsoase, sa ne poarte zburand peste linistea adormitelor case, ca niste năluci de mătase, prinzandu-ne zorii diminetii plutind catre noi taramuri ale vietii, ferite de aripa neagră a tristetii, deznadejdii si-a morții, acolo unde florile, ca intr-o vraja ciudata, nu mor niciodata, pentru ca e primavara eternă e data doar celor care iubesc si mereu iartă, iarta si iubesc tot ce-i pamantesc, dumnezeiesc si ingeresc, stiind ca toti cei care iubesc si gresesc stiu sa ierte la fel de romantic si enigmatic ca si acel cantec suav si secret, pe care Primavara il dansează cand isi face intrarea desculță pe pajiștile inrourate din țară, ca o mireasa de de frunze si flori asezate suav pe-o vioară... Bine ai venit, suavă, frumoasa si romantică Primavara, sa ne ierti iară pentru tot ce am gresit de cand ai plecat ultima oara, pentru a intra in a Pastelui sarbatori curati si puri ca roua dimineții din zori, acel moment al vietii si timpului cand poți sa renaști, sa te rănești sau sa mori pe o melodie cu susur de izvor izbavitor din roua petalelor florilor din cununa mirilor, sau ca o melancolie dintr-o poezie cu a iubirii fiori ai celor care unul pe altul se se ador si se vor intr-un etern viitor... Ce dor mi-a fost de tine, superba mea, Primăvară, incă de dinainte să mă nasc, să trăiesc sau sa mor cu lacrimi in ochi de-al tău dor!...

CEZAR spunea...

..eee pilot pe draku !
Intrebati un pilot de supersonic....
Traktorist.....

CEZAR spunea...

Cind a participat ultima data la alegeri democratice si ce procent a obtinut..??
Hai ca amu il aveti si pe Viurel...un alt patriot de patriot....care nici macar nu vrea sa aminteasca cum a "luptat " el in 89....
Trage acum cu C/P...ca el daca a fost pensionat de boala ..."este tot un fel de DISPONIBILIZARE " si merita si el alaturi de m-Al desigur ..ajutoare la pensionare...da-i inainte Viurel
Daca dadeai mai des cu var prin cosmelia aia unde ziceai ..ca plimbi hirtii..poate nu te imbolnaveai...dar leneaaaaa...

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Aeronavele sunt de mai multe tipuri: cu reacție sa nu, supwrsonice/subofițer, cu aripa...etc.
Dacă propulsorul prin jet de apa are si o elice micuța erai și tu pilot? Cu brevet?

Iulian Mareș spunea...

Adica cum inutil pt armată? Tu știi capacitățile lui teh-tactice? Ce misiuni poate executa?
Afirmațiile tale, poate voit răutăcioase, ti se întorc în freză...

Iulian Mareș spunea...

Câte programe de partid ai făcut tu? Cate regulamente și statute? Ți le-a aprobat cineva?
Macar el a încercat sa aprindă lumina, iar tu stins lumina.

CEZAR spunea...

Am brevet MC--clasa a - II _a

CEZAR spunea...

Cu cite a OPERAT RoArmy..in Afganistan,,,???

CEZAR spunea...

Daca - MaKiSS..alias Viorel..Tehnokariciu zis si Tigri2 !- a realizat ceva in PRODIGIOASA sa activitae de - PUPINCURISM- a fost limbarnita pe care i-a tras-o in ..profundor lu Hudrea..si lu Basinescu
Asta da..cautati si gasiti...
Totul subsumat unui singur scop...statul asta nenorocit..Ro..muribunda ..sa-i faca si lui o pensioara cu 5 cifre pe cupon..
Ca el ..merita ..la cite sporuri a avut el..
Voi enumera doar citeva..SPOR DE AEROPORT..SPOR DE URCAT IN ELICOPTER...SPOR DE TINUT MANSA INTRE PICIOARE..SPOR DE DECOLARE..SPOR DE ZBOR..SPOR DE ATERIZARE...si multe altele....
Nu a fost sa fie
NB
PLX-199..ii cam taie macaroana...vechime..LULA...va inghiti ceva penalizari...
Functie lula..ca asa cum a punctat foarte bine domnul doctor..functia pe "LIBELULA"..capitan la minim..
De aia-i turbat...
Sa fie sanatos....

Calinmihaib12 spunea...

..bine că s-a dus la culcare,.. "prostălăul"..care nu pricepe nuanțele..de nici un fel..!!;
..el nici măcar în "meseria".. lui,nu știe..și nu înțelege că..LIBELULA e INSECTA cu zborul PERFECT..!;.nu a fost nici o ironie în textul meu,ci pur și simplu o constatare evaluatoare a pensiei..sale: care chiar mi se pare mică..în comparație cu alte grade și funcții MAI MICI ..care au pensii MAI MARI..!
..VARA:când mai merg la pescuit, insecta asta minunată, gracilă, variat colorată..cu ZBORUL EI..PERFECT..pe care nici un obiect de zbor făcut de mâna omului:..nu cred că va reuși să-l realizeze..VREODATĂ..!,..se așează pe vârful lansetei sau chiar pe mâna pescarului, admirând și simțind căldură mâinii omului pe care a"aterizat "(.."amânizat"..?!)..pt. câteva clipe..,după care își..vede de..traiectoria de zbor..!!

Iulian Mareș spunea...

Brevetul MC TAB = Brevet cls. I Elicopter MI-8?

Iulian Mareș spunea...

În textul cu pricina ai încadrat libelula cu ghilimele, plus ca MI-8 este ditamai vulturul...

Iulian Mareș spunea...

Nenea Amaru!
Oricâte puncte bune ar avea Puțin, SUVeRANISMUL, nu uita ca în Rusia nu e democrație...alternanta presedibte-premier îți spune ceva?
În ultimii 2p de ani a întrat iar în cursa inarmarii, încercând sa sperie EU cu gazul și petrolul, însă nu i-a mers.
După masurile politico-militare-economice aplicate de NATO și UE finanțele lor s-au prăbușit vertiginos.
Faza ca stabilește el, Țarul Putin, linii roșii, nu sperie pe nimeni, cel mult pe cei care nici măcar nu au auzit despre masurile specifice luate de țară hotărâtă sa plece la agresiune militară. Când îți concentrezi efortul pe o direcție este posibil sa te vulnerabilități în altele. Deocamdată își duce tancurile în garnizoanele de dislocare la pace! Sa fi înțeles ceva? Nu întotdeauna ce-i mult este și bun....

Iulian Mareș spunea...

Padina,
Cea mai proasta întrebare...României i se solicita forte, natura lor și valoarea tactica. Acestea se aproba în CSAT și apoi se trec prin Parlament. Tu crezi ca merge ca la piață? Eu vin cu un BI pt asigurarea libertății de manevra pe A1, dar vrem sa venim și cu 7 elicoptere, ca dacă nu vreți asa nu mai venim deloc. Nu merge așa.
Dacă ții minte: am executat PolAer în Tarle Baltice, am avut un Grup Elicoptere în Bosnia, o fregata în Golful Aden a avut elicopter la bord și mai nou un grup El a executat misiune în Mali! Asa săraci cum crezi tu xa suntem...dacă mai adaug xa în 2 rânduri SMFA a asigurat comanda-controlul pe aeroportul Kaia...
În toate aceste misiuni ei, aviatorii, piloți, tehnici, controlori de trafic aerian au demonstrat ca știu și pot executa misiuni complexe, sub proceduri NATO, fiind interoperabili în sistem.

Cezar spunea...

Mares
Mai termina cu teoria ta..ca
I falsa
Citeste pe Cezar blog..o analiza la singe
Sintem in curul gol
Aviatia este inexizistenta ca forta militsra

Iulian Mareș spunea...

Eu nu mai întru in contradicție cu defetistii, iar privind o analiza serioasa, dpv militar pot face fort putini foști militari, care dețin date și au antrenament și pricepere în asa ceva.
Tu nu poți emite nimic în acest domeniu, iar pt a înțelege ceva dintr-o analiza îți trebuie cunoștințe de specialitate nu de nivel Pl sau Cp.
Uite, te rog sa spui de câte espadrile de Av am avea nevoie și sa argumentezi. Poți?

*ceea ce am postat eu sunt lucruri reale, misiuni îndeplinite. Am mai scris odata: numai prostii opun ROU forței RUS! Înțelege odată ca nici toată forță militară a EU nu se poate opune....nu știu economic sau Fi? Probabil ca da!
Doar o mica parte din militari vad războiul Tc vs Tc. Trebuie sa vezi ce este în spate...forță Economiei. Aici stam rău. Dar nici RUS nu strălucește...
Cat crezi ca rezista la un complex de masuri ec-pol-diplomatice-Fi-militare concertate și bine conduse împotriva lor? Din experimentul masurilor Crimeea primele semne au apărut pana în 6 luni. Devalorizarea era f mare, lipsa mat strategice, din domeniul IT, lichidități din străinătate blocate...contacte diplomatice înghețate...importuri blocate...etc!
Este o forță militară uriașă și cam atât. Își poate finanța campania măcar 30 de zile? Federația Rusa este omogena sau eterogene? Sunt mișcări centrifuge sau centripete? Noi suntem consumatori nu analiști...

CEZAR spunea...

PIB.ul,,.Rusiei este egal cu al Spaniei !

CEZAR spunea...

Huhu..te rog..sa vada si napoleonul nostru !
Eu stiu ca el isi apara SLEAHTA...dar adevarul este unul ! Au mincat banii tarii de pomana timp de 30 de ani..!!

DORU BUŞCU

Dușmanii țării mereu să știe că sîntem stîncă de granit MARȚI, 20 APRILIE 2021 0 COMENTARII Situația se prezintă așa: o sută de mii de soldați, sute de blindate și baterii de artilerie masate de Federația Rusă la frontiera Ucrainei și pe fostul ei teritoriu, Crimeea, așa numitul „portavion nescufundabil“ din Marea Neagră; cincisprezece nave de război deplasate în largul mării, dintr-o flotă ce cuprinde 38 de nave de suprafață, cinci submarine, batalioane de infanterie marină, rachete, 30 de elicoptere de atac și 36 de avioane de luptă. Două distrugătoare americane, programate să intre în Marea Neagră, nu s-au mai prezentat la fața locului, în timp de Biden i-a dat un telefon lui Putin și l-a rugat să stea cu el de vorbă într-o zi. SUA și-au mutat în mod vizibil interesul strategic, atît cît a fost el, din Marea Neagră în Marea Chinei de Sud, acolo unde noul pol de putere al planetei ia chipul dragonului chinezesc. America se confruntă cu creația lui Deng Xiaoping, imperiul capitalist al Partidului Comunist Chinez, care și-a rezervat de pe acum poziția de prima economie a lumii pentru 2030. Și, ca să rămînem în aceeași fotografie, să observăm că România stă în fața unui scenariu de război cu 67.000 de militari activi, angajați cu contract și program de la 9 la 17, din care mai puțin de jumătate combatanți, cu cîteva avioane F16 la mîna a doua, neintegrate în capacitatea deplină de luptă, cu blindate a căror turelă nu se potrivește, cu două fregate care intră în reparații și cu alte două care vor fi gata în cinci ani, plus un scut ale cărui ultime rachete sînt încă pe drum. Și, firește, cu articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic. De cînd România a intrat în NATO, războiul pare un subiect nelalocul lui.

CEZAR spunea...

Continuare
A vorbi azi despre iminența unui conflict militar pare un fel de glumă proastă, o gafă monumentală pe care doar tîmpiții care nu înțeleg geopolitică continuă s-o facă. Imediat sar cu gura experții în rachete, în tratate, în articolul 5, în parteneriate strategice și pun lucrurile la punct. Realitatea și rațiunea sînt de mult înlocuite cu suficiența și cu încrederea că noi putem dormi liniștiți: la o adică vin trupele NATO și ne apără. Dar ca să vină trupele NATO trebuie ca statele din Tratat să dorească asta. Înseamnă, deci, ca guvernele să vrea, înseamnă, mai departe, ca parlamentele acelor țări să voteze în favoarea războiului, adică să voteze ca soldații nemți, francezi, belgieni, olandezi, danezi, italieni, austrieci să fie trimiși să moară la Galați și la Tecuci. Parlamentele statelor NATO, însă, fac ce zic cetățenii statelor NATO, iar acești cetățeni au spus din capul locului, anul trecut, că nici nu se pune problema ca soldații lor să lupte pentru apărarea altor țări. Cetățenii Germaniei, Franței, Italiei, Austriei, Danemarcei, Olandei, Belgiei și ale tuturor celorlalte țări din UE membre NATO sînt împotriva intervenției militare în favoarea unui stat partener în caz că acesta e atacat, mai ales dacă partenerul e România sau Bulgaria. SUA, care duc aproape singure povara bugetului NATO, n-au retractat încă nici condițiile financiare puse de Trump și nici dorința fostului președinte de a slăbi obligația prescrisă la articolul 5. Asta ca să înțelegem că, dincolo de încurajările lui Stoltenberg și ale adjunctului său Geoană de la Bruxelles, România se bazează acum pe IMPROBABILITATEA unui conflict militar, iar în cazul că așa ceva s-ar dovedi probabil, România se bazează pe aer, pe acel aer scos pe gură de generalii armatei române și de comandanții ei supremi. România a ajuns un stat fără strategie națională de apărare și se bizuie doar pe o strategie integrată, dependentă de ajutor extern. Fără acest ajutor extern, care e discutabil și greu implementabil, România nu știe ce să facă. Nu știe nici măcar cum să se predea. Alte state din Est cu flancul către Rusia au doctrine militare personalizate, strategii naționale de răspuns, planuri B, baze de rezerviști, trupe paramilitare, gărzi naționale și viziuni realiste de înzestrare. România nu are nimic din toate astea, dar are, în schimb, cei mai mulți generali, cele mai multe decorații, avansări în grad și pensii militare speciale. Amata română, condusă de Ciucă Al Nostru, zice că are apți pentru serviciul militar 4,5 milioane de bărbați și 4,5 milioane de femei. Dacă lăsăm femeile la o parte, observăm că ăia 4,5 milioane de bărbați sînt plecați de mult la sparanghel și au o dorință arzătoare să se întoarcă în țară în caz că sînt convocați la război. Cei mai mulți, cei sub 40 de ani, nici măcar nu au făcut armata, așa că s-ar întoarce chiar degeaba. Cu toate astea, toată lumea își dorește cu înverșunare să creadă aceste cifre de ficțiune, cifrele non-conflictului militar și ale triumfalismului nord-atlantic, să se legene într-un vis otrăvit de prostie și indolență, fiindcă – nu-i așa? – niciodată n-o să ni se întîmple nouă. Constituția face din Iohannis comandantul suprem al forțelor armate și șeful Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Îi dă sarcina și puterea de a mobiliza armata și rezervele și, în caz că România e confruntată cu o agresiune, îl obligă să ia măsuri pentru respingerea acestei agresiuni. Ca și cînd toate celelalte probleme ale noastre nu erau de ajuns.
Publicat de CEZAR la miercuri, aprilie 21, 2021 12 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Ma și miram ce te poate atrage...rahaturi scrise fără eticheta Apud de un ziarist de mana 3-4, DORU BUŞCU, de la Cațavencu!
1-Ti-am spus ca eu, singur, nu pot face o analiza, un raport de țară, pt că este un lucru f complex! Îți dau un singur exemplu de idiotism, pe care tu, școlit pana la genunchiul broaștei, îl inghiti: ROU are la pace 75000 functii, 1/2 din cât a strâns Putin la granița cu Ucraina.
Însă, ti-a spus cineva ca la război rămâne același număr de militari, UM și MU?
Din pdv al meu, masurile de creșterea capacității de luptă luate de Președinte au participat la descurajarea Țarălungă, care crede ca el trasează lumii linii roșii.
*Nu în ultimul rand...tu, pe persoana fizica, nu ai fost, nu ești si nu vei fi în măsura sa faci vreodată un raport de forte calitativ și o analiza de risc și vrei sa dai gata cu textul unui ziarist care nu sa ținut un Pm în mână niciodată.
Dacă era valoros, DORU BUŞCU, era azi la Colegiu de Război și preda un curs. Dacă cineva te ajuta să-l înțelegi un pic ai rade și tu de el.
Tu crezi ca decizia de război se ia asa..precum ciorapii dimineața. Sa ma apuc acum sa iti scriu câte ceva din elemente economice și militare care conduc spre concluzia unui război, nu are rost; am învățat teoretic, nu stăpânesc domeniu și, în fine îl las altora, spre exemplu ție, numai să-mi spui capacitățile de debarcare cu desant maritim a litoralului nostru și a Deltei. Eu iau notițe, dacă este cazul și de la Cdt Cp de cursa lunga, dar nu de la ziariști mărunți!

CEZAR spunea...

MARES!
Era evident ca NU VEI AVEA CAPACITATEA DE A INTELEGE CEVA....
NORMAL...LUPTAM CU HIRTII....PLANURI... SITUATII...FACUTE DE VOI
VAI DE CAPUL VOSTRU...!!

Calinmihaib12 spunea...

..am avut nota 10 la ex.de stat (cum se numea pe vremuri..), examenul a fost pe un subiect cu...virușuri..!
..ți-ajunge..cât ți-am..scris..!
Dacă ai un nomenclator,caută-mă și ai să mă găsești..!( dacă sunt trecuți toți medicii,cel puțin cei de prin anii..'70..!)

Calinmihaib12 spunea...

P.S.: cum ai avut "coeficient" 4,83 ( nu "indice": că funcțiile sunt pe clase și coeficienți.!); tu în ce armată ai fost,de folosești termeni improprii nomenclatoarelor de funcții din armata română..din...să zicem: ultimii 40 de ani..??!
Și cum de la acel coeficient de funcție de 4,83: care NU e de LT.COL., ci de COLONEL: pe legea 138/ 1999,"actualizată" cu OG. 56/2006, ai o pensie de numai 4.400 de lei net..?!?( ceva nu e real în ce.."povestești".!!

Huhu Rezea spunea...

Nu e nevoie. Sunt pe blog la etichetele solda de funcție, solda de grad

Calinmihaib12 spunea...

..eu te cred că..coeficientul e 4,85,dar greșești când spui că e de LT.COL.,e de COLONEL;
..coeficientul meu de funcție de LT.COL. MEDIC=4,30+0,10=eronat, total PLĂTIT =4,40; LEGAL= 4,30+0,43= 4,73= DE PLĂTIT..!