Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 07, 2021

Ursula von de Leyen, Președintele Comisiei Europene, umilită, ca femeie, de Erdogan

53 comments
Ca un misogin, nu cred că și-a propus să ia în balon funcția de șef al Executuului European, Erdogan a lăsat-o în picioare pe von der Leyen. Protocolul turcesc a adus scaune doar pentru dictator și pentru Charles Michel, Președintele Consiliului European. 
Sper să nu mai existe cititor care să nu deosebească funcțiile de: 
-președinte al Comisiei Europene, 
-președinte al Consiliului European,
-presedinte al Consiliului Europei(fostul CSCI-Helsinki)

53 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Na la turka, bre cu icre musulmane si comportamente barbare, izvorate din fasoane si canoane de Coran morocan, tradus in romanistan, bădăran! Daca erau undeva, in itimitate ,o invita sa stea comod intinsa pe spate, pentru ham pe divan, dar vazand dictatorul ca amorul nu-l poate imparti si cu auditoriul, fiind un loc public si pudic, s-a razbunat, badaranul, luandu-i scaunul. atentand misogin apendicele, de față cu musulmancele, sa-i irite madamei catolice varicele! Lasati ca si la noi pasc destule oi crestine cu comportamente cretine, lasandu-si caracterele misogine in vine si dand dovada ca fac parte din gloata de bovine ce stie sa pască din iarba băloasă, mitocanescă si dobitoceasca!

Iulian Mareș spunea...

El nu îi dă scaun, ea nu îi dă banii promiși pt tinerea milioanelor de musulmani în tabere de refugiați?

Calinmihaib12 spunea...

Profesor de logică: .."misoginismul"(cu și fără ghilimele)..la..:.."macho": e instinctual..,hormonal..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Profezor de lojică, situatia cu mizoginii nu-i chiar asa de critică, pentru ca necesitatea descarcarii butoaielor de testosteron si dorinta apelarii la serviciile de biberon ne fac sa devenim caraghios de cavaleri, cu maniere baroane, cu cadouri, floricele si bomboane, chiar sa le cerem in jenuchi bucatica aia de bubă flendurită si impadurită, dupa care ne curg balele sărate ca la schelălăitele in călduri si turbate, frate!

Iulian Mareș spunea...

Proful este bătut în cap...
Când el a postat era o singură postare, ok?
Atunci cum poate afirma el ca "toți comentatori..."
De ce pluralul?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ehei, Iuliane, cu broblema cu banii, cand vin de la inchinatorii la icoane si trebuie sa se duca in fieff-urile muzulmane, pentru ca si viclenia vestica poate e mai vestita decat cea muzulman etinica, insa fiind momentan pe teritoriul muzulman, madam a trebuit in mod diplomatic sa inghita comportamentul dictatorului bombastic, si simtindu-se si cu o jena sub elastic va avea grija ca la revenirea acasa sa-i traga si ea o plasa de ,,recunostință'' sa-l doara pe Aerian Erdogan profund in horgan si sacul cu samânță, măi tată, si chiar cu tot cu prostată, de o sa-i fie capacitatea de jet imprastiată peste toata intinderea de apă, asiatică, europeano, danubiano si carpată sa se simta ca turcimea a fost candva ciocanul de timpan intruchipata in marele organ, Imperiul Otoman!

Leon spunea...

Huhule, astazi trebuie sa dai de baut !
Blogul a depasit 23 milioane de accesari, cat populatia Romaniei din anul 1989..!
FELICITARI si la mai multe accesari..!

Calinmihaib12 spunea...

CFI:..la noi în țară..au fost
"defrișate"..cam multe "păduri", ..ba chiar și..rariștile..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin Mihai, nu bai cu defrisarile, drujbele si pădurile, ca daca se aduna toate fufele imprastiate prin lume ca tufele si le tundem păturile cu toate increțiturile, poPULAte cu genetice lighioane venerice, acoperim zonele despaduchite, pardon, despadurite cu un surplus de verde parpalac si pentru prietenul austriac al spanzuratului din Inaltul Prepeleac!

GO spunea...

LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

Cp (rez), seful LMP, de formatie electrician auto: "Manipulare grosolană a unui Lt. Col.(r) pe un grup de Facebook al rezerviștilor militari... Din cauza acestor oameni frustrați, societatea civilă ne acuză ca avem "pensii speciale nesimțite"... Opinii?!?"

Comentarii:

Roman Florin: Dupa 15 ani de activitate(SGP)am iesit anticipat cu 4480 lei.

Emma Mb: felicitări. io, după 20 de ani am ieșit (lt. col) cu 3200 🙂

Marius Negrila: Nu a prins vremurile cu chirie prea mare, e din vechea gardă, comunist înrăit, care a stat la mâna partidului, l a trimis la școală din producție, așa se practica pe vremuri, o treime din ofițeri, proveneau din câmpul muncii, am întâlnit o grămadă de cazuri, în postura domnului colonel! Dar ceea ce nu spune dumnealui, că a trecut în Rezervă în 2001-2002, luând ordonanță o traistă de bani! Asta omite să ne mai spună! E și normal că pensia dumnealui e mai mică!

Mocanu Danut: Sau de ce nu spune (nota: acel lt.col) că are pensia asta de vreo 25de ani... când alți aveau salariile de 900lei ?

Manfred Wolff: Lt col... un frustrat care sigur credea că unitatea e moșia lui și toți trebuie să-l slujească 😡

Cristian Bagu
Când a ieșit la pensie acum 20 de ani a primit cât a fost calculat atunci și a luat bănuiesc cât 3,4 caporali ..pardon caporalii nu luau pensie erau aruncați în stradă la 35 de ani apoi la 40...acum după 20 de ani nu vrea recalculare la pensie pentru anii de pensie??Totdeauna cel ce are nu va fi mulțumit și totdeauna cei ce nu și-au murdărit ținută de oraș prin aplicații sunt frustrați nu cei care au mâncat cu mac-ul in praf la umbra tancului ..Rușine ...îmi pare rău că nu pot afla numele să dezvoltăm subiectul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, La multi ani la 23 de meleoane de postari admirabile sau, ma rog, vizionari de catre onorabilii vizitatori, chiar si ale celor timizi de dupa zidul de caramizi, carora le plac toate, la o adică, dar nu se implică din frică sa nu li se faca mai mică decat aia de furnică!

GO spunea...

LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI

Cp (rez), seful LMP, de formatie electrician auto: "Manipulare grosolană a unui Lt. Col.(r) pe un grup de Facebook al rezerviștilor militari... Din cauza acestor oameni frustrați, societatea civilă ne acuză ca avem "pensii speciale nesimțite"... Opinii?!?"

Alte comentarii:

Ovidiu Andrei: Colonelu, încă mai crede în pulifriciu pădurii?! 🤣😂

"Ilea Stelian Vasile (SGP): 2700 dupa 30 ani
Gheorghe Abaseaca (probabil subofiter sau ofiter)): Ilea Stelian Vasile Cum este ca după 30 de ani de munca ai 1100 pensie,Suma este mai mare decât 2700?"

Emma Mb: asta e valabil doar pt muritorii de rand... știu vreo 5 persoane care au ieșit cu 120 - 150%. mi-au fost colegi... 2 subofițeri chiar... nu știu cum a fost întocmit dosarul lor însă e clar ca sub umbrela secretului de serviciu se fac multe inechitati..

Dan Radu: Se poate ajunge la 3100 pensie la sgp și cu 1000 RON veteran în teatre se ajunge la 4100 maxim asta este pensia maximă.

Baciu Emanuel: Nu stiu cat are pensie un SGP...dar stiu ca fostul meu mecanic conductor de tanc care a iesit la pensie anul trecut are pensie cu 1000 lei mai mare decat a mea...Eu colonel cu 32 ani vechime...!

Danut Albu, Autor, Administrator: Ei nu pun la socoteala și ordonanțele....

Unguras Mugurel: Lt.col. iesit la pensie adica nu vreau sa par asa si asa , dar exemplu este tatăl meu , asa ca sincer ciocu mic pentru cei ce nu stiu ce vorbesc



GO spunea...

Mihai Marcel Ist: Mai ce vorbiti?!Eu,am iesit capitan,dupa ce am fost clasat medical gr.2 invaliditate,cu colosala pensie de...`1107 lei.si sunt tare multumit!!!Am cu ce trece strada.Si acum la 62 de ani,inca ma gandesc sa ii bag si pe cei 5 ani din viata civila,dar..mi-e sila!!!Nu e numai Ciuca de vina.E sistemul, intreg ,de vina.

y spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ACID spunea...

i-a adus pe ,,bruxelles-ii'' cu picioarele pe pamant...la noi ,ar fi organizat niste spectacole omagiale de bun venit de le dadeam clasa si nord-coreenilor...mai e buna si cate o ,,smetie'' din cand in cand [vezi si polonia sau ungaria ]...consumul de ,,varza de bruxelles'' in exces dauneaza grav sanatatii !!!

Calugarul spunea...

Eu sunt misogin (ca Erdogan) și îi dau dreptate turcului! Trebuia totuși să îi dea masoanei o bară" de care să se țină!

y spunea...

Eu văd că doamna nu stă nici în picioare, nici pe jos, ci pe canapea.
Gazda trebuie să trateze musafirul cu respect, dar și musafirii trebuie să respecte regulile casei. În acest caz, protocolul diplomatic. Iar protocolul a fost respectat.
În rest, gargară cu iz de manipulare a la românica.
https://evz.ro/erdogan-a-umilit-o-public-pe-sefa-comisiei-europene-europenii-n-au-protestat.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Y, Ce se vede pe canapea este dupa ce Erogan si duamna au tras la lulea niscaiva tutungea, rahat, halva si cate o ceasca de cafea din pingea, si bag sama ca i-a inhipt si-o dulamă musulmană, destul de grosolană, asa de pomană, sa stie ca pe teritoriul turcesc totul se aplica pe principiul ciobanesc, cu noadă, fiind de secole la modă in seraiurile Bosforului pentru imbunatatirea sectorului de natalitate, insa cu făcutul in patru labe, pe la spate, sa nu-l supere pe Mahomed profetul, care a pronuntat decretul sa se innoade tineretul si bătrânetul sa se crească turcaletul, in stilul didactic sa se împuițe demografic, doar cu botu' in cearceaf sa nu intineze pe maritul lor, Allah!

Iulian Mareș spunea...

G. Olescu,
dar aste este doar un fel de barfa de tata stradala...
Nereprezentativ! Niste ineptii scoase de ineptiȘ stie el ca ofiterii proveneau din campul muncii!? Dar ca el scrie cu greutate dupa dictare, nu stie?
Eu voi spune ceva la modul general si afirm ca exista si cazuri exceptie: inca nu am depasit in totalitate nivelul de pregatire profesionala a acestei categorii numit PAZA CAZARMILOR!
Cand vor citi o harta, cand vor sti sa calculeze distante, azimut, cand vor elabora o skema sau scurta situatie tactica vom sti ca am facut un mare pas!
Deocamdata suntem la consolidarea deprinderilor motrice dobandite!
Despre solde, pensii stiu ca sunt multumitoare si atractive fata de ceea ce le ofera un patron, care nu are mai multi neuroni ca ei....
Mai multe nu mai zic!

Iulian Mareș spunea...

Sustin!

M spunea...

@Iulian Mares

E ca si cum am cita din zicerile unora de pe aici ca fiind reprezentative pentru intregul personal militar.

Hopa! 😲 Si eu am facut asta! Nu m-am putut abtine sa nu repostez din zicerile de aici ale celor 3-4 corifei la adresa celor din MAI pe alte forumuri. M-am gandit ca trebuie toti sa stie parerea cadrelor MApN la adresa noastra.

M spunea...

Ca sa ai discutii trilaterale ar trebui ca cei trei sa aiba exact acelasi rang. Se pare ca serviciul de protocol turc a considerat-o pe von der Leyen ca avand rang inferior si a asezat-o pe "bancuta" la fel ca si pe ministrul turc de externe.
Probabil ca daca excelenta sa domnul Klaus W. Johannis ar merge in Turcia insotit de domnul Citu asezarea ar fi identica.

Consiliului European propune Presedintele Comisiei Europene care este votat de Parlamentul European.
In oglinda:
Presedintele Romaniei propune Primul Ministru care este votat de Parlamentul Romaniei.

Doar imi explic "incidentul" nu inseamna ca sustin sau aprob.

Andrei spunea...

M:
Era corect "parerea unora". Precum vedeti, sunt oameni cu credinta negationismului, indiferent de arma, studii, grade, functii. Sunt asemenea celor care te injura la intersectie, chiar daca nu au dreptate, doar pentru ca sunt si ei intr-o masina. Altfel spus, am purtat uniforma, cunosc, pot sa balacaresc pentru ca am fost printre destepti. A, ca m-am plafonat la genunchiul broastei, asa am vrut. Ca daca as fi vrut, eram mare, mult peste prostii cu ani de vacanta cat am eu scoala. Da, asa am vrut, atat am putut, mi-a mai si placut sa frec barzoiul. Dar aici, pe blog, le arat eu ce militar destoinic sunt. Vorba unui amic: X-ulescu a fost anonim in 30 de ani de armata, dar si-a descoperit talentele dupa ce s-a angajat la firma de paza.

CEZAR spunea...

Care-i spilul ? Nu va mai bucurati pentru ca niste camarazi " au pensiile mai mari ?
Puneti in aplicare principiul scuipat de voi (m-Alul..M etc) luptati sa va creasca si voua ..nu sa le scada lor.....hi..hi..hi..

M spunea...

@Andrei

Stimate coleg! Fiti va rog incredintat de faptul ca am capacitatea de a face diferenta si ca niște unii (sic!) nu pot schimba respectul imens pe care il port TUTUROR celor care poarta uniforma!

Doar ma intreb: ce ar fi daca am respecta si pe forumuri principiile din regulamentele militare?
Repet ce am zis: nu exista "am fost militar".
Militarul poate fi activ, in rezerva, in retragere sau mort!

Adevarul e ca am strigat: "Jur credință patriei mele România, jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții. Jur să respect legile țării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu“
Nu exista un "dez-juramânt" (iertat să îmi fie barbarismul)


Cum zic aliatii nostri: "Once a soldier, always a soldier.

We swear an oath to uphold and defend the constitution and against all enemies foreign and domestic.
Soldiering leaves a mark, an indelible mark. We wear it all our lives. It's evident in our posture. In our attitude. In countless ways we aren't even aware of. We develop a soldier's habits and never really lose them. Then there's the oath. It is fresh in the minds of most soldiers I know. They may discharge us from active duty but most rarely consider themselves discharged from their obligation to preserve, protect, and defend the Constitution."

Ne tot uitam la soldele lor, cerem pensii dupa acelasi model ca cele americane dar poate intelegem si "aluatul" din care sunt facuti!

Patrie! Onoare! Respect!

Iulian Mareș spunea...

Andrei,
După logica frântă de alcool a unora un colonel este slugă generalului. Lăsând la o parte expresia de neam-prost ma întrebam dacă logica asta de pitecantrop este valabila și în josul ierarhiei?
Eu nu-mi aduc aminte ca cineva sub mine sa aibă ultimul cuvânt, mai ales xa argumentele mele au fost beton!
Mai ieri, am rămas stupefiat de agresivitatea a 3-4 licențiați ai "școlii de gradați" atunci când eu miam exprimat pdv propriu privind războiul. Nu au cerut explicații, nu au putut scrie ceva normal ci au devenit f. agresivi. Poate greșesc dpv social raspunzandu-le în aceeași nota, dar militari plătesc și f..., pe oricine!
Am dat exemple, am explicat despre energiile negative și pozitive, am adus și argumente istorice...crezi ca au revenit? Nu, au maculat si gata!
Acum eu cuget: campaniile romanilor, ale lui Napoleon, Alexandru cel Mare, Cezar, WW1 și WW2 au generat energia pozitive după conflict!
Oare de ce o cioară norvegiană este mai deșteaptă decât surata ei din Mali? ...nu știu dacă în Mali trăiesc ciori, dar la noi prosti sunt gârlă.

Iulian Mareș spunea...

Solicit un ajutor!
Cum se numește omul care nu înțelege nimic?
Potrivirea cu postacul Padina nu este întâmplătoare ...

Eu pot argumenta de ce nu se dorește ca un lt col ieșit la pensie în 2000 nu are pensia cât unul ieșit în 2020!

Iulian Mareș spunea...

Perfect diplomatic! Susțineți și aprobați întrucât asa este in toată lumea. În plus este vorba și de obrazul mincinos, explicat în postarea mea de început. Joci alba neagra cu mine, stai pe canapea!

CEZAR spunea...

Urgent trebuie sa dispara de pe blog ,,nazistul ..micutul GOBELES !!..SIC

Andrei spunea...

Am mai citit din ele. Ar fi trebuit sa explici si ce inseamna WW si de ce s-au numit asa, ca Alexandru nu a fost denumit "cel mare" din cauza staturii etc.

Andrei spunea...

In primul rand, aici s-au platit niste polite. In al doilea rand, Erdogan a dorit sa demonstreze ca aplica principiile islamismului politic, pe care-l promoveaza, si pe plan extern.
Trecand peste mitocania turceasca, de neacceptat in contextul protocolului diplomatic – cei doi oficiali UE fiind considerati a fi pe aceeasi treapta ierarhica – dar si al bunului simt, atitudinea lui Barnier a fost execrabila, in aceleasi contexte.

Andrei spunea...

M:
Scuze daca nu am scris corect, sunt convins de capacitatea si nivelul de perceptie al dvs, reies din comentarii. M-am referit strict la ce era scris, "parerea cadrelor din MApN", generalizat.

M spunea...

@Iulian Mares

Diplomatia Europeana sufera de aceasta ambiguitate: "cine e sef"?

Cate o palma data prea-arogantilor birocrati este bine-venita!

Nu uitati ca si la noi in conflictul Basescu-Ponta a trebuit sa intervina CCR care a dat o solutie complet idioata: presedintele reprezinta Romania la Consiliului European in calitate de "sef al statului".
Dar care e menirea principala a Consiliului European?

"Stabilește orientarea generală și prioritățile politice ale UE"


Si atunci? Ce facem daca agenda cu prioritatile presedintelui este complet diferita de "programul de guvernare"? Daca, sa zicem, presedintele e pentru "energia verde" iar guvernul (si implicit Parlamentul care il sustine) este pentru energia pe carbune? Cine cedeaza? De ce?

De ce un singur om, presedintele, poate rasturna orientarea intregului Parlament? Ce facem daca o asemenea orientare generala duce la adoptarea unei decizii la nivel european care apoi pica la votul in Parlament?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, Stati asa ca nu-i asa, ca va veni si vremea ca prezidentii de state heuropene, care si asa sunt niste aeroplane aeriene si dusmane ale propriilor popoare, fiind in slujba oligarhiilor oculte, hamerecane, nu vor mai fi votati in tarile de bastină, ci acolo in mlastina din cocină, in Șparlamentul, mUE, deoarece haitele #Rezistente, oponente democratiei si pro anarhiei sa puna șaua si biciul pe heuropenii sclavi, mai ales cei estici, slavi, dar si pe latinii romanistani, si de abia atunci va incepe era neosclavagista la tras jugul ocultei fascista si @Rezistă, caci asa este prevazut intr-un nou statut nazist al porcului sorosit din grajdul mondial, dominat total de seful grajdar si masonul financiar, hamerecan, ce se crede boschetarul fatal din canal ce trebuie sa dicteze tot ce se scurge in buzunaru-i bancar la nivel mondial! Si daca trag o perpendiculara la baza isoscelului si calculez aria misterului din spatele triunghiului, rezulta, cu semnul egalului, ca-i dau pe toti drackului cu toata suflarea de rezisti, neocomunisti, rasisti si nazisti monopolisti si mooisti, care au intors planeta pe dos creand disperare, foame si haos, dar mai ales cu guvid-carcalacul, manca-le-ar pârțacul buba neagra si gangerul!

anonim spunea...

NU TOTI coloneii sunt slugile unui general,ci UN colonel este sluga tuturor generalilor....doar unul,"uniqul"

anonim spunea...

"argumenteaza"!! hai sa auzim elucubratii

Viorel spunea...

Pentru maestrul M.
„Odată soldat, întotdeauna soldat.
Jurăm să susținem și să apărăm constituția și împotriva tuturor dușmanilor străini și interni.
Soldatul lasă o urmă, o urmă de neșters. O purtăm toată viața. Este evident în postura noastră. În atitudinea noastră. În nenumărate moduri de care nici măcar nu suntem conștienți. Dezvoltăm obiceiurile unui soldat și nu le pierdem niciodată cu adevărat. Apoi este jurământul. Este proaspăt în mintea majorității soldaților pe care îi cunosc. Aceștia ne pot elibera de serviciul activ, dar cel mai rar se consideră exonerați de obligația lor de a păstra, proteja și apăra Constituția. "

Iulian Mareș spunea...

Un idiotăn, E. Cristescu, a scris ca s-a îmbogățit din blog...
Eu cred ca cine a fost idiotăn moare tot idiotăn...

Iulian Mareș spunea...

Sa înțeleg ca actorul porno nu a putut deveni colonel din cauza alcoolului?
Stiu vorbaria: "puteam sa merg la școală de colonei, dar nu am voit" ...cunoaștem zicerea cu vulpea curvă și strugurii prea sus.

Iulian Mareș spunea...

Neinițiat, se baga în discuție unul...cred ca dus cu mintea, ce își zice Cezar!
Cred ca este o confuzie, eu am scris ceva despre Cezar care i-a învins pe gali nu despre oameni mai veseli, care își zic Cezar, Televizor, Romario...

Iulian Mareș spunea...

Ție numai când repostezi link-uri din activitatea ta porno, eventual ca swingers bătrân și caraghios!

Iulian Mareș spunea...

Stiu...am vomitat când am citit o asemenea balearca de slugă. Șef al statului? Unde dracu scrie în Constituție asta? ...nu cumva fostul șef al statului, Antonescu, a fost înfierat la ordinul altora.
Ca și invenția aia grotesc ca Președintele invitat în Parlament sa stea pe un jilțul xa prostul satului. Arată scârbos..., zău!

Iulian Mareș spunea...

În aceeași nota de Istanbul sa ne aducem aminte de miniștri, Presedinti suspendați, beți și înlăcrimați care făceau sluj pe la anumite ambasade...
...dna ambasador cu interlop la masa de revelion.
Apoi cu tupeu inimaginabil vin și ne dau lecții de cinste și dreptate, ba ne mai și trimit la colt.
*adevărul este ca de la lovitura militară ratata, Erdogan are numai fumuri în cap!

Iulian Mareș spunea...

Era să-l confund cu poro-starul alcoolist, minunea lumii din Stalin!

Andrei spunea...

Lovitura militara ratata de care a avut cunostinta, cel putin, daca nu chiar a instigat-o, pentru a face curatenie in jurul lui.

y spunea...

Ambele persoane reprezintă aceeași entitate, respectiv ue
Și între cele doi invitați există un raport ierarhic.
Doar una din cele două persoane avea rangul și putea fi tratată ca echivalent șef de stat.
Singura penibilă și ridicolă este doar pretenția cuiva de rang inferior diplomatic, să primească același tratament de protocol cu al unui șef de stat (echivalent) (oare o fi de vină „egalitatea de gen”?). Și s-a mai făcut de râs și partea diplomației ue care nu a informat-o cu privire la protocol.
Repet, bârfă de cnn, preluată pe nerumegate de presa dâmbovițeană. I-au dat și un nume: #Sofagate. De ce jurnaliștii deontologi nu au cerut și opinia unui diplomat? Ca să nu ne mai dăm cu părerea aiurea ci să știm cum trebuia procedat corect. Pentru că dacă la noi, „merge și așa”, la ei NU.
Se vede că și filmulețul este prelucrat ca să ne arate „fix atât cât trebuie” și să obțină manipularea dorită.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/turcia-da-vina-pe-ue-pentru-incidentul-in-care-ursula-von-der-leyen-a-fost-lasata-in-picioare-solicitarile-au-fost-respectate-1488821

P.S. Aștept din partea ue o reacție energică și impunerea de sancțiuni drastice împotriva celor care au greșit. Ca să demonstreze că „nu merge și așa”. Altfel totul este manipulare.

Andrei spunea...

Nu este vorba de manipulare. Functiile lui Barnier si von der Layen se afla fix pe aceeasi treapta ierarhica. Dovada, fotografia de primire a celor doi, flancandu-l pe Erdogan (ultimul parea usor dezorientat, nu parea lamurit cu motivul prezentei, langa ei doi, a sefei Comisiei). La fel, scuzele puerile ale lui Barnier. Pe de alta parte, este foarte veridica si informatia publicata de turci, cum ca protocolul a fost discutat cu responsabilii Consiliului, acestia indicand intaietatea lui Barnier. UE fiind o institutie aparte, in privinta organizarii si reprezentativitatii, Consiliul fiind responsabil cu politica externa, foarte posibil sa fi fost o gafa de protocol din partea Consiliului, iar Turcia sa nu fi fost implicata in aceasta, motiv pentru care retrag afirmatia de mai sus referitoare la "mitocania turceasca." Daca la primirea oficiala, pe scarile presedintiei, nu a fost o problema acceptarea a trei persoane, in cabinetul de primire nu s-a putut improviza o noua asezare a formatului discutiilor (fotoliu suplimentar pentru nemtoaica, prezenta omologului din UE al ministrului de externe turc). Cu siguranta vor pleca acasa responsabilii cu protocolul invocati de turci.
Ca fapt divers, in ce priveste strictetea “etichetei” protocolului, “Alteta Sa Regala Principele Consort Radu al Romaniei” a efectuat multe vizite “oficiale”, fiind “uns” colonel, reprezentant special al Guvernului Roman pentru integrare, cooperare si dezvoltare durabila. Numai ca niciodata nu a avut intrevederi cu ministri sau sefi de guverne pentru ca nu i se putea deslusi o pozitie oficiala similara, regulile de protocol impunand primirea de catre un omolog.

Iulian Mareș spunea...

Si pe GOGA l-au ”ucis”!

”Goga a intrat în publicistica literară cu recomandări din partea lui Ilarie Chendi, Sextil Pușcariu, Nicolae Iorga, Ion Gorun, Vasile Goldiș, Eugen Lovinescu.”

Alexandru Muraru, deputat PNL și reprezentant special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, explică într-un interviu pentru Europa Liberă care sunt posibilele resorturi ale acestui fenomen și legătura sa cu evoluțiile de pe scena politică.
* O intrebare doar si un raspuns:
Î-”5: Colegul dvs de partid, Mihai Chirica, primarul Iașului, a inaugurat recent un bust al lui Octavian Goga, care a implementat, ca premier, pachetul de legi antisemite de la Nürnberg și a retras protecția statului pentru aproximativ un sfert de milion de evrei lăsându-i pradă persecuțiilor și exterminării. V-au mulțumit explicațiile sale că a vrut să elogieze un cărturar?
R: Dar trebuie să înțelegem că această persistență în a omagia necritic personalități ale istoriei noastre cu un trecut recunoscut antisemit, xenofob, rasist, intolerant, eventual de participare sau cauționare de regimuri criminale sau autoritare, aduce mari deservicii autorităților, statului român, imaginii noastre, este un mesaj care menține o tentație spre naționalism toxic, unde adevărul istoric nu este văzut cu ochi buni.

Este o încurajare latentă a mesajelor de elogiere a celor care au dus România într-un faliment politic total acum trei sferturi de veac.

Octavian Goga a fost un astfel de caz, un scriitor poate talentat, dar un antisemit și un instigator la ură etnică notoriu. Aliat de nădejde al lui AC Cuza, ambii fondatori și conducători de partide naziste, care au promovat și răspândit inițial teoriile antisemite, xenofobe, rasiste, iar ulterior, când au avut puterea politică, au pus în practică un întreg pachet de legi și decrete care au exclus un sfert de milion de evrei din protecția statului.

Goga este, fără să greșim, un instigator la excludere și purificare etnică, la persecuție și crimă și un personaj care a dezvoltat și pus în operă fundamentul pentru genocid. A fost primul premier cu vocație nazistă.
Am revăzut în ultimele zile numeroase scrieri ale sale și ele sunt virulente, pline de ură, care propagă un prohitlerism agresiv.
Este un paradox și un nonsens identificat și la alții, Goga elogiat ca unionist și pe de altă parte, a fost un promotor al alianței cu Germania nazistă care a răpit României Transilvania. Ce poate fi mai absurd? Goga a fost un mare adversar al democrației parlamentare, al presei libere, este un personaj malefic în plenitudinea sa și nimic și nimeni nu vor putea șterge vreodată contribuția sa la persecuție și crimă.

Goga elogiat ca unionist și pe de altă parte, a fost un promotor al alianței cu Germania nazistă care a răpit României Transilvania
Culpa și rușinea se vor așeza și pe cei care-și asociază numele cu elogierea lui Goga și ascunderea activității sale politice.”

https://romania.europalibera.org/a/întrebări-alexandru-muraru-antisemitismul-/31186519.html

*Mai cunoasteti cazuri din ROU si EU, caci eu mi-s doar nedumerit....Trei statui in memoria lui Horthy, in mai putin de o luna!?

https://www.hotnews.ro/stiri-international-21808305-presa-maghiara-trei-statui-memoria-lui-horthy-mai-putin-luna.htm

Huhu Rezea spunea...

Turcia a trecut la „represalii economice” faţă de Italia, după ce premierul italian a criticat tratamentul Ankarei faţă de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi l-a făcut pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan dictator.

Citeste mai mult: adev.ro/qrfvy0

Femeile din Europa cer capul lui Charles Michel O petiţie lansată de femei cere demisia lui Charles Michel” în urma aşa-numitului scandal „Sofagate. „Asociaţii de femei europene i-au scris preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, pentru a-i cere să demisioneze după cazul Sofagate – afrontul protocolar suferit de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Ankara. Aceste asociaţii au lansat o petiţie care a adunat în mai puţin de două zile peste 2.500 de semnături în Belgia, în Franţa, în Italia şi chiar în afara Uniunii Europene”, afirmând că erorile protocolare „constituie un afront faţă de toate femeile”, scrie Le Soire.

Andrei spunea...

Turcia (generic spus) tot aprinde fitile la butoiul de pulbere. Numai ca butoiul este in ograda ei. Actiunile politice interne si, mai nou (2-3 ani) externe, duc tot mai mult catre un adevarat stat totalitar, similar Rusiei si Chinei. Desigur ca unii colegi vor spune, pe buna dreptate, ca si occidentalii au adoptat masuri similare. Este de analizat contextul si structura la nivelul careia este centralizata puterea.

Iulian Mareș spunea...

Turcia a decis blocarea unui contract în valoare de 83 de milioane de dolari destinat achiziționării de elicoptere militare produse de firma italienească Leonardo, după ce premierul Italiei Mario Draghi l-a făcut „dictator” pe președintele turc, Recep Erdogan, informează defenseworld.net. Blocarea contractului vine după ce Ankara nu a primit, deși solicitase, scuze oficiale din partea guvernului italian pentru declarația făcută de Draghi, conform La Republicca.

Iulian Mareș spunea...

Parca se forțează sa înscrie tara într-un islamism de stat, în dorința de a se menține ca un lider regional al lumii islamice. Părăsind încet încet creația și realizările laice nu vad ceva benefic pe termen scurt și nenumărate pt turci și Turcia!
Arestand amiral pensionari pt un delict de opinie privind Convenția de la Montreux, nu vad democrație evolutivă, ba din contră.

CEZAR spunea...

Turcia ..a cam tradat SUA si NATO..!
Avantaj pentru noi si Polonia..important sa ne jucam bine cartea !