Un produs Blogger.

marți, iunie 15, 2021

Se conturează mișcarea vestelor kaki scmd-iste împotriva lui Ciucă și a guleraților din direcțiile Financiară, Juridică și Resurse Umane

147 comments

 "SINGURA SOLUTIE PENTRU REVENIREA LA NORMALITATE A PENSIILOR MILITARE DE STAT

-         Analiza facuta pe baza celor auzite in Guvern si scapate in media de necoptul ministru Cristian Ghinea –


De ani de zile, parlamentarii onesti, indiferent de culoare politica, ne spun ca nu pot face nimic in ceea ce ne priveste pentru ca se impotriveste M.Ap.N., invocand lipsa de bani. Si acesta este adevarul... suntem singura structura socio-profesionala calcata in picioare de propriul minister, care sfideaza si Constitutia si Tratatul de aderare la NATO, indiferent de apartenenta si personalitatea ministrului! Iar Sistemul fiind unitar, situatia se rasfrange si asupra rezervistilor din M.A.I. si S.R.I. Si suntem singura tara din lume in care militarul, politistul, spionul care a speriat America, odata trecuti in rezerva, devin ”Inamicul public nr. 1”! De ani de zile se dau recomandari-ordin celor in activitate sa evite orice contact cu noi. Ca sa nu afle ce-i asteapta, pentru ca, atata timp cat au arma in mana, sunt periculosi!

Cine sunt cei mai tari decat ministrii, premierii, presedintii si Curtea Constitutionala? Mafia kaki, de care SCMD-ul vorbeste inca de la infiintare! De aici ura celor vinovati si a lingailor lor, lacomi si fuduli, impotriva SCMD! Cine o constituie? Pai ia amintiti-va... in Decembrie 1989 – februarie 1990, cand fraierii manipulati inca mureau pe strazi, cine statea pe sub birouri si, avand pixul in mana, isi acorda grade peste grade, mai ceva ca Tom Degetel, pietricelele? ”Baietii destepti” din directiile generale Financiara, Juridica si Resurse Umane ale M.Ap.N.! Iar practica a continuat, alde Maciu, Fratila, Rosu, etc., generalindu-se pentru marile victorii obtinute impotriva... Rezervei. Mai cartind, mai incercand sa se fofileze, omologii lor din M.A.I. si S.R.I. au trebuit sa se alinieze, pentru ca M.Ap.N., sub semnatura ”primarului” cocotat politic pe post de ministru, coordoneaza Sistemul, unic si unitar, de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala!"

...................

"In aceste conditii, solutia pentru rezervisti ar fi sprijinirea Schimbarii politice, in sensul promovarii unui ministru al Apararii care sa-si ia rolul in serios si sa reformeze Sistemul in spirit occidental. De pilda, sa desfiinteze toate functiile militare din cele 3 Directii vinovate fata de noi, inlocuindu-i pe titularii frecatori de pix, prin concurs, cu juristi, finantisti si manageri de meserie, civili. Cu excluderea rezervistilor pentru functiile respective si precizarea expresa a interdictiei activarii/reactivarii noilor titulari! Pentru aceasta trebuie sa renuntam insa la statul pe coada si oracaitul neproductiv, practicat de fuduli la coltul blocului sau on-line si sa iesim in strada, cat ne mai tin balamalele! Toti, impreuna cu aliatii nostri civili si strigand la unison: ”Jos ministrii – slugi ale intereselor straine! Afara cu ”jienii”! Dreptate pentru rezervisti! Dreptate nationala!”. Cu alte cuvinte, sa ne alaturam acum, nu la spartul targului, ca de obicei, Miscarii ”vestelor kaki” din Franta, Germania, Olanda, Italia si SUA! Ceea ce si face SCMD, pe care toate ”geniile” care il injura si il denigreaza din impotenta proprie ori interes, il copiaza, de ani de zile, fara talent!"

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU



Notă

De acord cu constatările domnului Dogaru privind ura guleraților împotriva Oștirii Rezerviste.

Sunt nițel exagerate avertizările privind efectele trecerii pensiilor militare pe o reglementare din legea cadru a pensiilor din sistemul public. O asemenea reglementare  nici nu drege, nici nu strică pensionarilor din sistemul public, exact cum a fost în perioada 2011-2015. 

Cei mai afectați ar fi pensionarii militari care s-au grăbit să părăsească sistemul în momentul în care au prins o funcție aducătoare de solde mari. 

Tare mă tem că actualele discuții despre pensiile de serviciu, din cadrul coaliției PDL-USR-UDMR,  sunt scapate de sub controlul gulerelor albe din sistemul de apărare. Nici nu zic că ar fi rău.

Am avea și noi pensii contributive cu cuantum garantat, nu pensii de serviciu supuse unor inginerii contabile de calcul, aducătoare de economii utilizate în alte scopuri de ministere sau restituite interesat la bugetul statului. A se vedea restituirile colosale la ultima rectificare bugetară din anul 2020 . 

Nu se cunoaște ce se întâmplă cu diferența dintre fondul brut al pensiilor militare, plafonat potrivit art. 30, și fondul net al acelorași pensii, plafonat potrivit art. 60.

Am avea si noi pensii în care sunt valorificate integral vechimea efectivă, sporul pentru condițiile de muncă, sporul pentru pensia suplimentară si sporul pentru OMM/SOSP. Toate aceste sporuri au fost anulate prin modul de calcul al pensiei stabilit prin ordonanțele 59/2017 si 114/2018.

Nici n-ar fi nevoie de altă pedeapsă pentru cei care și-au bătut joc de pensiile Oștirii rezerviste  decât cea  ca pensiile militare să fie calculate contributiv.

Spun toate acestea cu riscul de a cădea în dizgrația multor cititori, dar ofer aici o tribună de reacții la mișcarea vestelor kaki scmd-iste.

 



147 de comentarii:

Cezar spunea...

Perfect adevarat!
Astea sunt elementele fundamentale pentru care am optat tot timpul pentru sistemul contributiv
Acum as avea o pensie sensibil marita..si nimeni nu m.ar mai injura!

Cezar spunea...

SA RASPUNDA DAOGARU...CARE.I NORMALITATEA ?

Cezar spunea...

Din punctul meu de vedere..normalitatea ar trebui sa fie..Plx-199..NOUA LEGE A PENSIILOR MILITARE COMPATIBILA CU NATO !
ALTCEVA NU EXISTA !

Militar de la 14 ani spunea...

Contributivitatea este pentru civili pentru că au avut toate drepturile prevăzute de Constituție. Impunerea contributivității pentru militari ar trebui să vină la pachet cu toate drepturile de care au fost privați de-a lungul carierei. Numai atunci se poate aplica acest principiu. E trist că duhul bahico-securist mai bântuie printre rezerviști. Lupta trebuie dusă pentru a avea o lege a pensiilor militare că de aia am acceptat restricțiile impuse prin legi și regulamente militare, nu civile. Se poate face o lege corectă astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

Periamu lucica spunea...

AVETI perfectă dreptate. Dl H

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mafia cu jienii, andropauzele, rosiorii si alte lepre mafiote e reala si trebuie starpita prin trecerea in varful la a 3 a cizma si deferiti, cui?, daca si Procurastura militara ii ocroteste? O delegatie puternica trebuie sa ajunga la somitatile statului, ca sa fie demisi cu totii, de la Maciuca si pana la ultimul jian, unul sa nu mai ramana pe acolo de samanta!

Gigi spunea...

Ar fi cazul!.... "treziti-va cã am dormit destul!".Suna un indemn.

Cineva mã suna pe la ora 19,trecute,sã mã uit pe Rtv. Cel in cauza stie cã nu iubesc postul respectiv,îmi zice:Gigi,stiu cã nu te uiti la tembeleviziunile respective,dar nici nu stii ce pierzi".Mi-am calcat pe principiile mele şi am comutat pe postul indicat de acea persoana,întradevar,avea drwptate,pierdeam ceva interesant.

Viorel spunea...

După cum a solicitat într-un comentari anterior domnul Huhu Rezea, cât și într-un alt comentariu de al meu, primul pas pe care ar trebui să-l facă domnul Col. (r.) dr. Mircea DOGARU, Președintele și coordonatorul mișcării vestelor kaki SCMD-iste (pentru a ne întări credibilitatea în spusele și inițiativele acestuia Președinte / Sindicat) este implicarea în procesul dintre CPS a MApN și Curtea de Conturi / Comisia….etc., prin introducerea Cererii de intervenție principală având ca obiect susținerea pct. 1i și 1ii și respingerea pct. 1iii din Decizia nr. 4 a Curții de Conturi. Mai sunt 13 zile prin care Departamentul juridic al SCMD / Coordonator doamna Col. (r.) Monica CALOIAN mai poate interveni pentru susținerea pensionarilor militari, implicit și a celorlalți pensionari din SAOPSN în caz de succes. Ăsta este primul PAS și cel mai urgent pe care îl puteți face în momentul actual. Celelalte proiecte, în PAȘII următori. Dacă nu inițiați acest demers cu efect imediat dacă Hotărârea CApB va fi favorabilă, înseamnă că mare parte din tot ceea ce ați spus până în prezent sunt vorbe în vânt.

Cezar spunea...

@ /14 ani
Ai si nu ai dreptate!
Nu ti.a vorbit si nu ai semnat nimic legat de pensie cînd ai intrat în lic Militar
Ai avut alte drepturi
.echipament gratuit
.drepturi de hrana..
Nu ai avut un "plan de productie"..pentru ati primi solda
ETC....

Laleaua neagră spunea...

Corb la corb nu_si scot ochi... Speranța moare ultima și definitiv... Daca nu se stâng 100000 de de suflete la miting nu se va rezolva nimic... Ne vor parcări continu... Cu comisii de lucru schimbarea legi pensiilor și alte demersuri care nu vor rezolva problema...

ifrim spunea...

Te-njur eu,căci eu nu vreau contributivitate.Vreau pensie pe grad,functie,gradații,IC,specialist de clasă că d'aia am partikipat la examene.Ș'apoi nu mă avantajează vechimea.Nu-i treaba mea dorința celor ce-au înăbușit răscoala din '907!

kostas spunea...

Pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale a fost postat proiectul unui nou Statut al cadrelor militare. Cititi art.79 care aduce mari schimbari fata de statutul actual. Intreb: al. 2 se va aplica si la noi cand se va aproba?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai, lasati-l pe Cezar pe țuică, pana-si scoate dopul la alta sticlă sa-i treacă de frică la o adică, ca el nu poate scrie prostii cu toptanul pana nu-si umple bine burdihanul sa-i vâjâie bostanul, si fiti calmi cu contributiva, manca-i-as coliva, caci nu va hi decat pentru dilii care viseaza cai verzi pe pereti ca au mancat bureti halocinogeni din buruieni! E o aberatie sa se sustina la meletari asa ceva caci, de cand lumea, nu s-a bagat contributiva, decat porcanul de Perov cu pixelul lui mov si sustinut de Fofoaia Cucuvoia au belit oaia si au intors foaia cu Istoria, crezand ca va intra in glorie cu bilet de voie daca baga rezervistii pe acest sistem anormal si lipsit de suport legal si constitutional! Bate campii, Cezare, si arde-o tare spre cirozare, ca aia sa stii ca nu doare, pana pacientul de sete si de boală moare din picioare, ca bărzoiul intre trestioare, dar nu-ti impartasi p-acile ineptiile alea aiuritoare, dar sa stii ca nu vei gasi la nimeni sustineri ca tine pentru asemenea fleacuri etilo-cretine!

Viorel spunea...

Domnule Cezar. Aveți și nu aveți dreptate. Nu am semnat nimic legat de pensie dar exista o lege a pensiilor militare. Nu am semnat nici pentru legea salarizării dar totuși exista o lege. Aveam la terminarea școlii un contract semnar pe 9 ani apoi câte un altul din 4 în 4 ani până la 15 ani după care urma ultimul până limita de vârtă în grad (model înainte și după 1989) sau până la vârsta de pensionare (acum până la împlinirea vârstei standard de pensionare). Am avut unele drepturi dar și multe obligații și restricții. Nu am avut un Plan de producție în schimb am avut un Plan al pregătirii pentru luptă (denumirea depinde de nivelul și specificul unităților) și atribuțiuni de executat conform Fișei postului. În viața civilă nu o să găsiți prea multe funcții duse prin cumul iar dacă găsiți acestea sunt plătite. Dar cel mai important, AM DEPUS UN JURĂMÂNT CARE LE ÎNGLOBEAZĂ PE TOATE. Pare simplu pentru unii. Am depus un jurământ. Și cei cu asta. Pe timpul lui nea Nicu o dezertare era pușcărie curată, astăzi dacă din prostie dezertezi în loc să-ți dai demisia te condamnă fie cu executare fie cu suspendare. Pe civil îl doare în trișcă. Pleacă atunci când vrea, se întoarce la vechiul loc de muncă tot când vrea și patronal îl primește. Etc., etc. Domnul militar de la 14 ani are dreptate. Orice muncă trebuie plătită în funcți de specificul și riscurile ei. În 36 de ani de activitate mi-ai impus respectarea legilor și regulamentelor militare care nu se schimbau de la o guvernare la alta, atunci respectă și tu legile (salarizării și pensiilor militare) și nu le schimba în funcție de anotimp în defavoarea noastră. Mergem spre progres, nu regres.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La 100.000 de ghioage si pari pentru cap si grumaz la necaz, cedeaza si barajul de la Bicaz! Asta ar hi cheia succeselor la idioti, numai daca n-ar tuli-o cu helicopterele de pe acoperisuri toti acesti banditi si talhari, mama lor de netoți si de hoti!

totoiany48@gmail.com spunea...

,,NOTA ,, aparține dumneavoastră, d-le HUHU ?
Aveți amabilitatea sa interveniți și sa corectați...aberația ? MULȚUMESC !

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣😛😛😛😛

Cezar spunea...

Esti la pierderi..colaterale...nu contezi!

marvas66@yahoo.com spunea...

Daca as trece pe contributivitate cu 21 ani vechime militara, 13 ani grupa militara si 12 ani vechime civila, la ce varsta ar fi posibil si cat va fi considerat stagiul de cotizare normal? Poate da cineva un raspuns?

Iulian Mareș spunea...

Ifrim
si
Militar de la 14 ani!

FELICITARI!!!

*Va rog sa lasati numitul Prost in Cap, parte din cei 10% ai sondajelor, care Nu stiu/Nu raspund, (asta, al nostru, are numai convingeri de prost)!
Dorinta exagerata si expresa de a se calcula pensia pe grad, functie si vekime este doar o masca a nihilistilor din gruparea likelelor neparticipante direct la instruirea numita ”Carte Militara”! Refuzand ascensiunea si implicit orice testare si examen, acceptand superficialul, ei erau in realitate Pestii Plati!

**Spuneti prostilor ca ati si am avut plan: nu erai FB si B apreciat nu erai promovat si avansat, iar in subinteles planul era instruirea militarilor; oare Planul pregatirii pt lupta/ciclu/am de instructie ce era?
***In plus, ilustrul idiot nu stie nici acum ca a semnat sa respecte legile!!! ...iar una din actele normative erau si cele legate de calculul soldei si a pensiei! Acum, este o kestie juridica, legile de la data semnarii juramantului sau si pe cele viitoare... :))

***Mergeti inainte, kiar daca 10% = oameni rationali/destepti nu inseamna mult! Kiar daca atributul democratiei este acceptarea deciziei celorlalti, majoritarii, ... - v-ati prins?), ”macar am incercat sa aprindem lumina”, vorba lui Titulescu!

Iulian Mareș spunea...

Spuse de Adolf Hitler!

”Nefrecventabilul Adolf Hitler obișnuia ca, cel puțin în primii ani de război, când lucrurile păreau să meargă bine pentru el, să invite la masa de prânz și la cină unul sau mai mulți colaboratori, în fața cărora se dezlănțuia în mici dizertații pe teme de actualitate. La un moment dat unuia dintre colaboratorii săi i-a venit ideea ca un stenograf să stea la o masă alăturată și să transcrie toate mesajele transmise de führer cu aceste prilejuri, pentru ca urmașii să poată savura fiecare picătură a acestui „izvor de înțelepciune”. La prânzul din 17 octombrie 1941, Adolf Hitler a abordat problema frontului de răsărit, prilej cu care s-a referit, firește, și la România. Impresiile sale sunt izbitor de asemănătătoare cu cele ale generalului Berthelot, chiar dacă, între timp, se scurseseră 25 de ani. Iată, însă, ce le spunea Adolf Hitler apropiaților săi: „Trebuie să știți că în România, în corpul ofițerilor nu există nimic care să nu se poată cumpăra, ca să nu mai vorbim despre corupția morală prin care soțiile și fiicele favorizează avansarea soților și taților lor. Trebuie să spunem că salariile slujitorilor statului sunt extrem de scăzute.”10 În cursul aceleiași întrevederi, tot Hitler identifica principalul flagel care erodează societatea românească și recomanda o soluție radicală, din arsenalul celor care i-au adus trista celebritate la scară mondială: „Dar oricine se mai lasă corupt trebuie să fie împușcat. Nu trebuie să dăm înapoi în fața pedepsei cu moartea, când este vorba de a eradica o epidemie. Dacă risc să fiu ucis, își spune astăzi funcționarul, atunci prefer să nu am nimic de-a face cu statul; și pleacă, lăsând locul oamenilor cinstiți.”

Apud: https://www.viataromaneasca.eu/revista/2019/02/generalul-berthelot-si-romanii/

*Pentru ca un alt tare in cap a luat de capitala aprecierile privind pe generalul Berthelot, subiective, foarte cunoscute voi posta si principala lui preocupare, in afara celei oficiale (de a intari/reorganiza/instrui/dota Armata Romaniei pentru a polariza trupe inamice importante, in scopul usurarii presiunii pe Armata Frantei!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mardel Colacu, PSD: ,,Daca chică actualul govern la morțiune, majoram pensiile cu 40%, națiune!'' Asa mai vii, moșule, de-acasă, ca la astia nu le pasă, nestiind ca pensiile si salariile majorate duc la consumuri exagerate, care-s impozitate si se intorc banii in visteria țării, caci prin rulare se crează un echilibru care crează parghii economice de echilibrare si redresare, implicit resimtindu-se si in buzunare cu bunastare! E grele, sorosistilor, plăvanilor si analfabetilor care ati furat guvernarea cu votarea si numaratoarea la ordinul acelui drack împielițat si spanzurat in inaltul prepeleac, de ati dat Romanistanul si pe romanistani peste cap!

spiritul lui Haret spunea...

Discriminare.Pensie functie de anul pensionarii si nu dupa functie,grad,vechime este cea mai crasa discriminare.Dece vreau pensie dupa contributivitate?Pentru ca nu accept discriminare.
Legea 223/2015 in forma actuala este o lege care intareste discriminarea.
E aberant sa imparti militarii in militari NATO si militari Tratat dela Varsovia.Fara sacrificiul nostru al celor ce am contribuit decisiv la caderea comunismului si pensionati in perioada 1995-2005 Romania nu ar fi fost primita in NATO.
Dece nu urnim lucrurile din loc?Fiindca in noi s-a cuibarit automultumirea.Suntem cu mult peste 200.000 de "beneficiari" ai legii 223/2015 dar ce folos cand ne lasam unul pe altul in speranta ca daca se obtine ceva beneficiez si eu chiar daca am stat cu mainile in san.
Asta este pe scurt situatia.Pana nu intelegem ca ne leaga aceeasi franghie ramanem prostii de serviciu.

Huhu Rezea spunea...

Nu corectez nimic!.
Vreau să rămână gulerele albe fără obiectul muncii.

micutzul spunea...

1. Contributivitatea pentru cei de varsta noastră, atât militari cât și civili, este falsă;
2. Viorel are dreptate , avem o carieră prin care aveam garantate putinele drepturi in activitate și la pensie. Acum nu mai avem nimic predictibil . De 11 ani!
3. Nici un stat NATO nu calculează pensiile militare pe contributivitate ;
4. Să dea dreptul , ca la americani, să-ți alegi legea pe care să primești pensie;
5. Norma de hrană și alte sporuri primite nu se iau in calcul. Reprezintă o treime din solda. Păcăleală....

marvas66@yahoo.com spunea...

Te rog sa-mi spui si mie care ar fi formula de calcul pentru contributivitate si stagiul normal de cotizare.

Cezar spunea...

@/Viurel
Tu majurul de intendenta..pe care nu.l vedea soarele si nu.l batea vintul..crivatul si ploile..in 8 ore de birou IMI VORBESTI MIE DE PLANUL PREGATIRII DE LUPTA?
HAI CA ESTI RIDICOL..MAI CEVA CA m.ALUL..care ne culturalizeaza cu zicerile lui hitler
🤣🤣🤣🤣😛😛😛😛😛

Huhu Rezea spunea...

Păi... d-ta poti să iesi deja la pensie militară potrivit noilor modificări aduse art. 21 din L 223/2015.
Pe contributivitate ai avea 21+12= 33 stagii de cotizare. Punctajul corespunzător celor 33 stagii se majorează cu 25 sau 50% in anii in care ai avut grupe de muncă, cu sporul pentru pensia suplimentară, cu sporul pentru OMM.

Cezar spunea...

Pina si mongoloidul K Hunor..are dreptate cind spune ca pensia trebuie sa fie maxim 75% din salariul..exemplificînd cu France..Germany
Va dati seama ce dobitoci au populat Armata..care au pretentia sa depaseasca salariul activului omolog..

Huhu Rezea spunea...

Acum n-ai niciun drept garantat! Esti la cheremul politicianismului si populismului de duzină.

Gadel spunea...

Cei iesiti la pensie anterior anului 2015 au calculate pensiile dupa contributivitate fiecare pensionar militar a primit o decizie in acest sens,numai ca aparitia l 223/2015 a determinat alte decizii dupa care primim pensiile amendate cu cele doua nefaste OUG 57/2015 si 59?2017.Daca facem comparatie intre cat ar trebui sa primim dupa contributivitate si cat dupa l223/2015 o sa vedem ca dupa contributivitate pensia ar fi mai mare,iar daca am fi introdusi acolo sistemul civil de pensii ar primi o maciuca in cap care ar nauci tot sistemul cand ei nu pot si fara noi sa-si acopere platile fara contributia de la buget si apoi fara dihonia dintre miltari si civili nu ar mai exista decat un singur vinovat in ochii orocarui roman puterea politica.

M spunea...

@micutzul

Am onoarea de a fi de acord cu domnul Viorel. Ideea e ca atunci cand statul roman a facut recrutarea ne-a promis un anumite sistem de salarizare si pensie la schimb cu renuntarea la unele drepturi constitutionale. Noi ne-am indeplinit partea noastra, fără crâcnire. Statul român de ce e parșiv și se răzgândește? Dacă noi de exemplu ne răzgândeam și trădam secretele pe care statul român ni le-a încredințat spunând că "ne-am răzgândit" nu eram acuzați de trădare.

Un singur amendament am sa fac la postarea domniei tale: sunt state NATO care calculează (în parte sau exclusiv) ținând cont de contributivitate. Ideea e că o carieră poate să aibă suișuri și coborâșuri.

Dar în niciun stat NATO modificarea condițiilor de pensionare nu s-a făcut fără să dea dreptul/posibilitatea ajustării carierei. Adică:
- cei deja pensionați au rămas pe legea pe care s-au pensionat (indiferent dacă cea nouă poate le era poate mai favorabilă)
- cei care aveau mai puțin de 10 ani până la trecerea în rezervă au rămas pe legea veche, pe care au activat până atunci,
- cei care aveau între 10 și 20 de ani până la pensie au avut un an de zile să aleagă pe ce lege vor să își continue activitatea,
- cei care aveau mai mult de 20 de ani până la pensie sau cei ce urmau a se încadra intrau obligatoriu pe legea nouă.


Sporurile au fost băgate ca o șmecherie pentru a mări soldele activilor fără a actualiza pensiile rezerviștilor.

M spunea...

@Viorel

Legea este echivalenta unui contract intre parti?

Raspunsul este simplu: legea creeaza drepturi si obligatii pentru parti. Daca legea secretului de stat zice: daca vinzi secretele te bag la bulău, dar si eu, stat, sunt obligat sa iti asigur un anumit nivel de protectie.
Daca una din parti incalca "contractul" nu ar fi normal sa fie trasa la raspundere?
De ce dracu sunt trasi la raspundere numai fraierii. Exista si asa numitul "contract verbal" care se încheie prin simplul acord de voințe.

Daca patronul imi promite ca dupa perioada in care ii muncesc imi da o suma de bani si apoi patronul se razgandeste, il dau in judecata si in 99,99% din cazuri castig. Mai ales daca "promisiunea" a fost facuta in scris. Ori "mai in scris decat publicata in Monitorul Oficial" cum naiba sa fie?
😁
Inselaciunea = Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Ca sa beneficieze de munca mea, angajatorul m-a indus in eroare spunand ca imi va calcula o pensie in sistem special si prin asta mi-a pricinuit o paguba!

Iulian Mareș spunea...

Când am solicitat o analiza comparata nu să dorit...

Iulian Mareș spunea...

Convinge-l tu pe ma vekiul prieten și colaborator, Prostul Blogului! ... cat si al lui!

marvas66@yahoo.com spunea...

Exclusiv. Pensii speciale mărite cu 50% pentru ofiţeri şi politicieni condamnaţi penal, deveniţi ziarişti peste noapte! Statul român, complicele unei fraude uriaşe
Prin intermediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, persoane cu legături vagi cu presa, dar cu conexiuni în politică și instituțiile statului, primesc pensii suplimentate cu 50%. Cititi pe fanatik... Ma intreb de ce l-ar mai durea in cur de noi pe Dogaru?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, ai pensie, ai bani? Nu te mai justifica la ciobani de doi bani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, au inceput la infectii clocari sa le tremure căpreoarele țurloaielor si izmenele si isi trimit iscoadele sa se acopere revoltele? Inelarul mijlociu in sus, la gulerele albe de sub jos si de un mare caracter jegos!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, infectia asta cu iz de carciumioare nu are tratament, asa ca trebuie sa se macine in sine pana la faliment!

Iulian Mareș spunea...

În cel mai nefericit xaz, sa va recalculeze pensia conform L263, nu aberațiilor pe care numai prostii cred ca vor persista!
Sa vad prostii behaind și sa mor de râs!

Viorel spunea...

Domnule Cezar, comentz pe blog de 2 ani de zile și constat că 99% din comentariile dumneavoastră sunt doar niște păreri simple, ridicole și ironizante. Aștept ziua când înțelepciunea vă va ajunge din urmă și va anula aceste comentarii anoste și uneori agresive (sper pentru că de la 70 de ani intrați în mintea copiilor). Până atunci însă vă dau un ex. simplu nu pentru pensionarul Cezar ci pentru Cdt. B.I. Cezar. În calitate de Cdt. când erați mai stresat, atunci când venea Comisia de Audit Intern și lua la purificat toate depozitele și magaziile (intendanților sau de alte arme în funcție de specific / C.L., ATAM, Alimente, Echipament, etc.) și stăteați cu frica în spate (expresie populară românească) pentru a nu vă găsi pagube și a vă întocmi Capitol (denumirea anterioară), FIAP (denumirea actuală) cu neregulile constatate, măsuri de remediere, termene de raportat (care ajungeau până la minister) sau când mecanicul conductor TAB Gică Lăscărică (luptător la revoluție din postura de pensionar), bun meseriaș, își punea TAB-ul la punct în zilele de ZVITA sau ÎTS, trecea zilnic pe la PA pentru a verifica sigiliile la rezervoare, apoi trai pe vătrai. La umbra TAB-ului până la o eventuală tragere, aplicație, etc. Foarte rare din lipsă de combustibil. Dacă intendantul sau gestionarul era slab pregătit și avea pagube, în toate bilanțurile la nivel U.M. și eșaloane era luat la măciuci și făcea tot timpul genoflexiuni (dat ca ex.). Foștii dv. Plt.Cp. / Administratori (intendanți) participau la trageri, aplicații, tabere ? În calitate de Cdt. B.I. când ați plătit ultima data masa la Popota cadre administrată de intendant. La aprovizionarea de toamnă (ne întoarcem în timp) a Depozitului de alimente cu cartofi, ceapă, morcovi, murături, etc., cine vă umplea cămara. Nu mai vorbesc de alte produse din deposit făcute pachețel. Vă spun din experiență pentru că am fost aproape 2 ani și merceolog (funcție în stat) și colaboram zilnic cu șeful de depozit alimente. Unul avea grijă de Cdt., celălalt de locțiitor și alții cu funcții importante (SP, CI, Cadrist). Deci Cdt. Cezar, nu intrați pe un teren minat dacă nu sunteți de arma geniu și nu ați făcut Cursul EOD. Am exemple de nu mai termin până mâine, dar iar primesc observații de la domnul H.R.

Calinmihaib12 spunea...

M:..în răspunsul dat la ora: 10:10'
lui " Micutzul" ai scris,referindu-te la țările NATO, că, citez:
"..cei deja pensionați au rămas pe legea pe care s-au pensionat (indiferent dacă cea nouă poate le era poate mai favorabilă).."
INTREBARE: acei pensionari..rămân.. PÂNĂ LA MOARTE..cu pensia stabilită
initial,..fără indexari sau actuali zări..periodice..: în funcție de.. "mișcărileor ulterioare"..ale legii pensiilor.., soldelor activilor.., și..inflația..??

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Prezint următorul comentariu ca pe o dezbatere și nu polemică.
1. Consider că atât timp cât suntem în NATO, fondul pentru pensii va fi asigurat din cei 2% (riscul este schimbarea legii printr-un mod de calcul mai nefavorabil).
2. Trecerea pe contributivitate, încarcă bugetul CNPP care poate falimenta (poate exagerez) după felul cum este administrat în ultimul timp, nr. de salariați / nr. de pensionari. Poate creea întârzieri majore în plata pensiilor, etc.
3. Înainte și după 1989 foarte multe cadre militare au fost nevoite (din lipsa funcțiilor imediat superioare) să stea ani de zile cu același grad și funcți, până la limita de vârstă în grad, așteptând fie să se pensioneze la termen sau pe caz medical un coleg cu grad / funcție superioară, fie să moară din diverse motive. Eu spre ex. am stat 13 ani cu gradul de Plt.maj. / funcția de Plt.maj. pentru că acum 21 de ani un domn Cpt. (gen Cezar) s-a îndrăgostit de o P.c.c. (șef dep. echip.), a blocat prin relațiile pe care le avea o funcție de Plt.adj. (chiar intendant / vacantă prin pensionare pe caz de boală), a trimis-o la curs la Chitila iar la revenire, domnișoara Civil / acum Sg.maj. a încadrat funcția de Plt.adj. sărind peste 3 grade. Ce să mai spunem despre colegii noștri denumiți „neterminați”.
4. Unde se ma găsește echitatea la grade egale, funcții egale, vechime egală = pensie egală (sau cu mici diferențe, aproape egală) când SVRL-ul celui pensionat până în 30.09.2017 nu este identic (sau apropiat) cu cel din 2020, 2021 sau anii ce vor urma.
5. Ca notă de final. Dacă nu înghețau salariile, pensile, etc. și își urmau drumul stabilit prin lege până la final, dacă pentru noi se lua în calcul Proiectul PLx-199 „Articol unic” ca prim pas, atunci, chiar dacă mai dura 2-3 ani știam că suntem pe calea cea bună și inechitățile sunt în mare parte eliminate până la finele anului 2023-max. 2024. Dar așa la ce să ne așteptăm. După cum vedeți aproape nu mai avem nici subiecte de comentat. Vine vacanța Parlamentară, nici atât.

luchy19 spunea...

Domnilor, cu tot respectul, militarii sunt și mm , subofițeri și sgp 'i . Venitul net, evident fără norma, la sgp este de 2200, 2500 lei. La marea majoritate a subofițerilor și mm venitul net este între 3200 și 3700 lei și aici vorbim de cei cu vechime, adjutant.... Deci, cât reprezintă 75 la sută??

Cezar spunea...

Nici ca.l doare ca intodeauna
A primit misiune...sa ne abureasca...apoi îi da el in judecata si trec 10 fara sa se întîmple nimic..

Cezar spunea...

Calculeaza...regula de doi simpla...
Ai facut la generala

Huhu Rezea spunea...

Colegii nostri cantareti, ziaristi, tromboniști, gorniști etc, care sunt membri ai uniunilor de creatori, primesc încă din anul 2006 o indemnizație de 50% din pensia militară, indemnizatie care nu intră in niciun plafon stabilit de ordonantele 59 sau 114. Mai mult, indemnizatia se calculează si din sporul OMMM. Iti dai seama ce plească a cazut pe cei care au mai cântat/scris si prin teatrele de operații?

Cezar spunea...

Godacii..m-Kiss..m.Al si militianul "M"..au ramas fara oxigen la furtun
Cred ca.i de bine😃😀🤣🤣🤣😛😛😛😛

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Deja se plânge Ciucă al nost că 55% din bugetul apărării se năruie pe solde și pensii.
Nu mai este nicio siguranță ca să rămânem la mila gulerelor albe în distribuirea fondurilor pentru pensii.
Cuantumul pensie militare nu este un drept câștigat potrivit deciziilor CCR.
Trecerea militarilor pe contributivitate reprezintă și un câștig pentru Fondul de Pensii in care s-ar vărsa si contribuțiile de 25% din solde ale personalului militar și ale polițiștilor.
Să fii d-ta sănatos cât de dator a rămas după 1990 bugetul de stat la Fondul Național pentru pensii.
Că nu ai dreptate mă dau exemplu pe mine. Chiar dacă nu se eliminau actualizările aș avea un cuantum al pensiei militare mai mic decât cuantumul contributiv din anul 2015, stabilit pe L 263/2015, indexat până în prezent.

raul spunea...

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/creste-numarul-angajatilor-care-vor-putea-iesi-mai-repede-la-pensie-parlamentul-a-votat-ca-acest-drept-sa-fie-extins-1565751
SI NU MAI INCAPE LUMEA DE CURUL NOSTRU!Ptiu,ipocrizia mamii lor!

Cezar spunea...

😀😃😄🤣😍🤣😛😛😛
Ai revenit la vatra !
A orde pasamanandi...

Viorel spunea...

Văd că adepții domnului Col. (r.) dr. Mircea DOGARU nu au nimic de comentat la propunerea făcută pe blog. Mai au timp să-l citescă și să-i aducă la cunoștință și indiferent de decizia pe care o va lua dânsul să ne comunice și nouă dacă SCMD va introduce Cerere de intervenție principală sau nu. Iar dacă nu va introduce, care este motivul. Dacă nu o vor face, atunci tot ceea ce comentează pe blog, în presă, la TV. înseamnă că este de fațadă. Face jocul din umbră pentru prostime al lui Ciucă, DGFC, DGJ, CPS și al tuturor GULERAȚILOR din MApN. Alt răspuns nu văd și cred că nici nu există.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, am semnat-o din primavară, cand ieseu oile afara prin jur pe la Cimișoară la pascut votcă prin iarbă!

Gicu spunea...

Plt.adj. 30 ani armată,douămiișasesuteoptzeci lei pensie

Viorel spunea...

Domnule Cătălin, am semnat de anul trecut, am trimis și la alți colegi care mi-au confirmat că au trimis și ei după care au venit solicitări de contribuții cu bani în funcție de posibilități. Inițiativa cu pensile militare și multe alte initiative le vei citi în săptămânile următoare pentru că o să înceapă să te bombardeze cu și cu alte initiative. Din partea lor însă nu am văzut nici o inițiativă în presă, la TV sau o altă modalitate gândită de ei și prin care să pună în practică ceea ce prezintă și cu un rezultat final.

bucataructin@yahoo.com spunea...

DA.BUCATARU C

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, sper să nu se supere colegul și prietenul meu domnul Iulian Mareș, dar sunt obligat deși cu ceva timp în urmă am mai prezent acest punct de vedere.
Mă refer strict la domnul ministru Ciucă. Nu vă mai plângeți că 55% din bugetul apărării se năruie pe solde și salarii. Întreaga vină (dacă este așa) o aveți dumneavoastră prin odioasa Lege 168/2020 prin care v-ați atras de partea dumneavoastră 80% din personalul activ participant la misiuni în TO și 45-50% din pensionarii militari beneficiari ai acestei legi. Ceilalți, adică noi, prostimea care am stat în țară și am dus prin cumul diferite funcții (împuternicirea se face doar pe categorii de personal / faci munca Of. dar nu beneficiezi de nimic) ne-am ales cu șuturi în fund, minciuni cu acel Plan de măsuri semnat, ștampilat și cu termen de executat dar uitat în sertar și mai nou cu pensile înghețate. Îl doare undeva pe pensionarul ce a primit 1.000 lei că i-a înghețat pensia la 01.01.2021 ? Nu. Pentru că începând cu luna februarie în loc de 3,8% din mărinimia domnului Ciucă a primit 1.000 lei. Dacă tot a fost să fie, hai să zicem, treacă meargă în momentul când ieși la pensie să primești această indemnizație. Dar îmi mai pun o întrebare. OMM/SOSP nu este tot o recompensă pentru activitatea depusă în întreaga carieră militară ? Dar ce ne poate răspunde domnul Ciucă la prevederile art. 12 pct. 1: „Personalul participant care a dobândit calitatea de "Veteran din teatrele de operaţii" şi care nu este invalid, rănit ori nu a dobândit afecţiuni fizice şi/sau psihice în urma participării la acţiuni militare, misiuni şi operaţii beneficiază de următoarele drepturi”: lit. (b): „o sumă forfetară lunară, neimpozabilă, în procent de 25% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, pentru personalul în activitate”. Deci domnule Ciucă. Un militar de la gradul de Soldat și până la Lt.col. (grad max. misiuni / B.I./NATO) care execute o singură misiune de 120 zile în TO, primește pe lângă Solda din țară completată cu cele 2 sporuri (identică sau chiar mai mare decât înainte de plecare), Solda primită în TO și o indemnizație la înapoiere de 575 lei lunar neimpozabilă anul acesta din salariul minim brut de 2.300 lei. Bani primiți pentru nici o muncă efectuată. Mai grav este că această indemnizație o primește până iese la pensie iar dacă Sold, Sg., MM, Slt. are 25 de ani, următorii 35 de ani până iese la pensie Armata României le servește pe tavă premii lunare. Cine se consideră bine pregătit, are spatele acoperit, sânge în vreasc și cunoștințe la un post TV sau o presă opozant puterii, ar putea trimite o sinteză detaliată a acestui art. 12 pentru a fi prezentat, astfel vor înțelege și ceilalți pensionari militari care poate nu au auzit sau nu au înțeles legea unde sunt banii pentru care pensile noastre au fost înghețate. Poate fi invitat chiar ministrul Ciucă în platou sau poate trimite un gulerat să văd ce minciuni mai debitează și cum justifică indemnizația de la lit. (b). 575 lei x 12 luni x 35 de ani sunt bani nenea Ciucă.

y spunea...

Cred că ne cam grăbim să comparăm SCMD (dar căruia nu trebuie să-i negăm anumite merite) sau orice altă asociație de militari (rezerviști sau nu) cu Vestele kaki, palidă comparație, foarte palidă. Problemele românicii sunt mult mai mari decât pensioarele rezerviștilor (chiar dacă multe sunt de batjocură) și cu ele trebuie începută orice discuție.
De altfel, mesajul Vestelor kaki ca și cel al Vestelor galbene (pe care am reușit să-l postez aici, din păcate nu integral, ci doar 2/3), merg mult mai în profunzime, identifică rădăcile răului și prezintă și (contra)măsuri.
Ceva în această direcție, la noi, se vrea cu propunerea Legii Suveranității, care, regretabil, nu știu să fi avut ecou și în rândurile militarilor români.

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat. Dacă ați fi citit (cu scuze) puțin mai atent primul comentariu ați fi înțeles ce vreau. Mă repet:
- Departamentul juridic al SCMD / Coordonator doamna Col. (r.) Monica CALOIAN să depună la C.Ap.București Cerere de intervenție principală în Dosarul nr. 4241/2/2020 dintre C.P.S. a M.Ap.N. și Curtea de Conturi a României și Comisiei de Soluționare a Contestațiilor Constituită la nivelul Curții de Conturi a României având ca termen de judecată data de 29.06.2021 prin care să susțină prevederile pct. 1i și pct. 1ii și să respingă prevederile pct. 1iii din Decizia nr. 4/2020 a Curții de Conturi. Dacă vor să depună pentru a susține cauza pensionarilor, sper să nu facă precum cei de la MAI care au pierdut pe mâna lor prin nedepunerea în timpul legal a unor documente. Logic ar fi 20-24.06.2021 cel târziu.
- Deschideți google, copiați linkul din comentariu și deschideți Portalul C.Ap.B. unde veți găsi deocamdată lista petenților printre care și Asociația ROMIL. De ce ei pot și SCMD nu, dacă tot se laudă că ne susțin interesele indiferent dacă suntem membri sau nu ? http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000386175&id_inst=2
Notă: CPS a SRI a dansat cu pensile militarilor cum au vrut cei de la Curtea de Conturi, cei de la CPS a MAI au pierdut din prostie sau cu intenție, singura salvare ar mai fi procesul dintre CPS a MApN și Curte de Conturi. Aveți juriști buni. Susțineți cauza.

Viorel spunea...

Bravo domnule Cezar. Și mai spuneți că ați fost Cdt. B.I. De curiozitate. Cum arată regula de doi simplă și dacă ați folosit-o când calculați coordinate pe hartă. Și mai dați lecții ironice la alți. Eu pentru a vă calcula IQ aș aplica regula de 3 simplă. Este bine totuși. Unii au studiat la grupa mica, alții la grupa mare și domnul Cezar direct la liceu despre regula doi simplă.
Regula mea de două simplă spune așa: Mișcă-ți fundul dintre task-urile alea și de minim două ori pe săptămână, fă ceva ce-ți face inima să tresare și mintea să se relaxeze (luată de pe google).

Huhu Rezea spunea...

@Tehnocrat
Contenciosul administrativ dintre CPS si Curtea Constituțională nu are nimic în comun cu prostia de proces deschis de SCMD impotriva unor ministri.
Nici atât nu s-a prins de tine de când citești acest blog sau pe cel al colegului tău de liceu, Maciu Biluțâ, că o acțiune in justiție nu e bună la toate, nu acoperă o infinitate de cereri.

#Viorel
Cererea ta a fost pusă de mai multe ori celor din scmd care mai comentează aici, dar săracii nu prea știu ce să răspundă.
DE altfel, n-ai să vezi vreo actiune a domnului Dogaru împotriva doamnei Andritoiu,venită de la DGIA la CSP, așa cum am văzut că au primit indicații toți cei care au sau au avut tangență cu structurile de informații ale Armatei.
Tentaculele s-au lungit și în instante, dar vor fi retezate tocmai de cererile de intervenție principală.
Actiunea MAI a fost umplută de sânge de CSP ai cărei juriști nu au stiut să numere zilele termenului în care puteau sesiza CApel după primirea Hotărârii prin care CC a respins contestatia.
Au trecut 3 luni debla constatarea inadmisibilitâții și CA nu a publicat motivarea . Asteapta să treacă 29 iunie?

M spunea...

@Calinmihaib

O întrebare pertinentă!

Mă refeream, evident, la legea pe care s-au pensionat care prevede și mecanisme de indexare/actualizare.

Ideea e, și avem chiar o hotărâre a Curții Europene care spune că o lege trebuie să îți de-a posibilitatea să îți ajustezi situația spre a te conforma. Odată pensionat nu mai poți să îți ajustezi cariera pentru a te conforma la noua lege.

Dacă ești activ și se schimba legea pensiilor (și ai și o vârstă care îți permite) atunci poți să îți ajustezi cariera (eventual pleci din Armată, te faci profesor și îți iei 6 case). Dar dacă mai ai câțiva ani de carieră sau ai ieșit la pensie ce mai poți să faci?

M spunea...

@Huhurez

Indemnizațiile alea intră tot la pensii speciale dar "de merit". 😁 Eu zic că decât L223 mai bine treceam pe contributivitate și măreau procentele la OMM.

Cu pensia pe contributivitate și cu un OMM de 50% vă scriu din Caraibe. 😂

Leon spunea...

https://sg.mapn.ro/app/webroot/files/project/Lege%20privind%20statutul%20cadrelor%20militare.pdf

Huhu Rezea spunea...

Așa te fofilești la întrebarea lui Viorel?😷

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Legionare, da-i in spumele tale de agarici pîcălici si nu-ti mai fa griji cu ulciorul din care azi clocarii, ca măgarii, se adapă, ca no sa mai meargă de multe ori la apă: Ori crapă, ori scăpat din mânuri se îneacă, dar ingamfarea o sa le treaca, taman cand nu se asteapta si le e lumea mai draga si li s-or aplica nămitilor cătușe pe toate veniturile nesimtit-urașe! Criza si pandemia o impune, si mai ales daca vor iesi romanistanii ca nebunii in strada sa faca dreptatea din ghioagă!

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat. Sincer am avut mare încredere în conținutul comentariilor dumneavoastră când subiectele propuse de către domnul Huhu Rezea erau de interes general (excludem adunări și scăderi, circulația în sensul giratoriu, etc. / comentarii pentru destindere), despre pensionari, pensii, proiecte, legi, politicieni, etc. Unde era cazul intram în discuție, unde nu mă pricepeam, stăteam în banca mea. Mi-ați pus o întrebare și solicitați răspuns cu liniuță (pentru că am postat un comentariu cu divagații astrale amestecat cu salată Beuf). V-am răspuns cu mai multe liniuțe (nu de cocaină). Acum cu respect vă întreb (tot cu liniuță):
- Ce nr. are dosarul și unde se află. La Tribunalul sau C.Ap.București ? „Ce sa mai spuna Dogaru referitor la speta amintita daca dansul a deschis proces si asteptam acuma peste doua saptamini raspunsul care sigur va fi negativ”. Dacă dv. inițiatorii nu sunteți optimiști atunci noi ce să mai spunem. Vreau să văd dacă procesul dv. este pe aceeași speță cum afirmați (CPS / Curtea de Conturi);
- Prin comentariile de la orele 19:41 și 21:25 vă deziceți total de afirmațiile domnului Col. (r.) dr. Mircea DOGARU care menționează că, în marea majoritate a proceselor are câștig de cauză. La fel afirma parcă și domnul D. Barna (sper să nu greșesc) asta până am verificat în jur de 50 de dosare marea majoritate pierdute la Tribunal și mai toate la C.Ap.
- Și atunci vă întreb. Care mai este rostul sindicatelor și asociațiilor dacă unii o fac pentru interesul personal sau de grup (limitat) iar alții vor să facă ceva și nu pot ?
- Cel puțin cu procesul de pe 29.06.2021 (CPS / Curtea de Conturi) încercați, să vedem că ați avut voință și legiuitorul nu a vrut, nu a știut sau a aplicat legea așa cum este corect și drept.
- Dacă o să-mi răspundeți la comentariu, nu o dați ca la Întorsura Buzăului sau circulația în sensul giratoriu.

Viorel spunea...

Pentru toți colegii pensionari. Citiți vă rog frumos cu mare atenție prevederile art. 79:
- pct. 2 (SOSP=indemnizație lunară NEIMPOZABILĂ din cuantumul pensiei militare deținute: 15 ani=10%; 20 ani=15%; 25 ani=20%);
- pct. 3 [ATENȚIE MARE= BĂTAIE DE JOC LA ADRESA PENSIONARILOR MILITARI TRECUȚI ÎN REZERVĂ CU DREPT LA PENSIE ÎN PERIOADA 2011-30.06.2017 pe Legea nr. 284/2010 și cei pe Legea nr. 153/2017 până (dacă) va intra în vigoare noul Proiect de lege privind statutul cadrelor militare]: Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere cu drept la pensie de serviciu la împlinirea vârstei standard de pensionare prevăzute de lege beneficiază de o bonificație de fidelitate egală cu 10 solde de funcție din ultima lună de activitate, dacă au cel puțin 30 de ani de vechime efectivă în serviciu.
Bine măi RAHAT ÎN PLOAIE CE AI GÂNDIT ȘI TRANSPUS ÎN PROIECT ACEST ARTICOL, CU NOI PULIMEA SPECIFICATĂ MAI SUS CUM RĂMÂNE ? DUPĂ CE ȘI-AU PRIMIT GRADELE, GULERAȚII DOBITOCI ÎȘI PREGĂTESC IEȘIREA LA PENSIE.

Viorel spunea...

Domnule kostaș, la această întrebare vă poate răspunde domnul Huhu Rezea. Citind art. 139, acesta spune: Prezenta lege intră în vigoare în termen de 270 de zile de la data publicării în M.O. al României, Partea I. Logic ar trebui să beneficieze toți pensionarii de prevederile art. 79 pct. 2, adică și cei care în momentul actual nu-l primesc (eu unul îl am dar impozitat). Din câte știu legea își face efectul doar pentru viitor (nu sunt sigur pentru că nu mă pricep la legi), totuși pare-mi-se că sunt și legi care specifică precum că se pot aplica și retroactiv.
Dacă ar fi așa, sunt curios cum va fi aplicat pct. 3 al art. 79.
Este ora 02:33, aștept părerea domnului Huhu Rezea de mâine. Amabil cum îl știm, sigur ne va spune.

Iulian Mareș spunea...

Tehnocrat,
Eu cred ca Moș Calorifer Ruginit-Tabla 0,1 mm, Genratia 74-iarna a ramasa fara oxigen inca de la nastere si a stat in 3-4 neuroni, atrofiati si aia in timp!

Iulian Mareș spunea...

Nu-l bagati pe Găgăuz in topografie caci nu a stiut sa faca diferenta dintre coordonatele geografice si cele rectangulare...

Iulian Mareș spunea...

Felicitari, folclorul este inima!

Iulian Mareș spunea...

Huhu
După ce Procutorul general nu a întreprins nimic când consilierul ministrului antisanatate a pătruns intr-un sistem informatic al STS neautorizat, insusind adrese, nume, CNP...etc, cine a greșit mai mult? Nasui xa a fost lăsat sa posteze de către administratorul de rețea al ministerului sau directorul obiectivul de producție speciala xand l-a lăsat sa filmeze pe operatorul adus cu Nasui în vizita?
Nici nu sunt probleme neclasificate, nici nu fac obiectul unei investigații pt breșe de securitate, nu?
Dar SRI nu are timp pt că descifrează mesaje pe WhatsApp...🤪😱

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, rumâne, hai de te scoală si actioneaza cu socoteală si rânduială caci este Ziua Internationala de luptă impotriva desertificării, dar si noi impotriva deșertăciunii, prădăciunii si mortăciunii clocarimii din toate căsoaiele sectoriale de dinstrus penziile brotăcare, onorand aceasta zi prin sadirea pe cerebelele lor de idioti cretini numerosi măceși cu spini, mărăcini si ciulini si sa le văruim circumvolutiile din cutii cu substanțe cenusii, de glagorie si memorie, ca poate asa de noi o sa-si aminteasca, jigodiile, penziile sa ne crească! Stie cineva cumva cum se poate desertifica mai rapid cu brânca, demisia sau demiterea celui cu aria greierului din cutia craniană a mortului din catafalcul cortului, aridă si aguridă ca o cuțaridă, cu numele de Olaie Ciucale, dusmanul jăgos al penziilor brotacare?! Deșertăciunea neagră din sufletul acestui parazit lacom, indiferent si imoral, este mai daunatoare decat deșerturile din orice areal mondial!

M spunea...

@Catalin

Sa lamurim treaba asta! Pensiile militare sunt pensii speciale.

Ce inseamna "pensie speciala"?
O pensie care face diferenta fata de regula generala cu privire la:
1. stabilirea valorii si modului de retinere a contributiei: procent, sursa (de la angajat, de la angajator, mixt)
2. varsta standard de pensionare: reducere generala sau reducere dupa anii de munca,
3. perioada contributiva minima,
4. formula de calcul,
5. mod de indexare/actualizare
6. finantarea (de la bugetul de stat si nu de la bugetul asigurarilor sociale)
7. alte beneficii: transport gratuit, bilete tratament, asigurare medicala etc.

Sunt deci 3 feluri de "pensii speciale":
1. ocupationale 1 - persoane care lucreaza in conditii grele sau vatamatoare (ex. mineri, siderurgisti etc.)
2. ocupationale 2 Securitate si aparare - militari sau civili care asigura securitatea si siguranta publica, trebuie sa indeplineasca conditii fizice si psihice ridicate si au limitate anumite drepturi si libertati (ex. militari, politisti, ofiteri de informatii, pompieri, salvatori)
3. alte categorii
3.1. persoane care nu au platit asigurari datorita specificului activitatii (ex. agricultori)
3.2. angajati ai statului din zona executiva si legislativa (ex. functionari publici, parlamentari, oficiali, medici, profesori, academicieni, oameni de stiinta)
3.3. persoane cu merite deosebite, victime, sau persoane lipsite de mijloace (artisti, sportivi, veterani, detinuti politici, vaduve de razboi, someri pe perioada lunga)
3.4. angajati ai statului din sistemul judiciar ex. procurori, judecatori, magistrati, notari, avocati, curtea de conturi, avocatul poporului, curtea constitutionala
3.5. situatii atipice ex. preoti, migranti.

Ce are Romania raportate ca pensii speciale la UE?

1. Work in mines, research, exploration, mining or processing of nuclear raw materials, radiation.
2. National security and intelligence, national defence, military, police, public order; civil aviation, aircrew.
3.1. Farmers.
3.2. State employees of all branches including government officials,diplomatic and consular officials, MPs, parliamentary public servants.
3.3. Revolutionaries, war veterans, members of large families.
3.4. Members of the Romanian Court of Accounts, magistrates, other judicial employees, lawyers.
3.5. Clergy, members of creative unions.

Deci cand USR-istii behaie ca vor "eliminarea tuturor pensiilor speciale" mint cu nerusinarea specifica! De fapt tinta lor principala sunt pensiile militare!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haideti sa punem mana de la mana din buzunarele goale de la noi sa cumparam un ditai făraș si-un gherțoi dihai de maturoi de adunat resturi de armamente aruncate la gonoi, si sa le trimitem șpagă plocon d.lui cocon incheietor de pluton, adormitul, Ciucale, gunoierul de hierătanii si gonoaie din toate tomberoanele, hambarele, hangarele si hangaralele NATO, cat si de-ale jândarului Sam, stapanul acestuia cu biciul pe ham si zăbală sa ni le bage-n cu forța in țară, ca pe ultimile racnete de noutați in stratejie si tehnică meletară, de am ramas fara fondurile banesti, esentiale pentru majorat penziile meletare ale rezervelor brotacare, care mor de ani buni de lipsuri si foame! Poate cu acest ditai faras si gherțoi de măturoi reusim noi sa-l sensibilizam si induplecam pe hicleanul tradator si hulpoi sa ne dea toate drepturile furate inapoi, si daca nici cu ,,șpaga'' asta n-o sa ne mearga la ceanga parpales treaba, atunci o sa-i intoarcem maturoiului coada din vorbe inapte in practice fapte sa-i masuram cu sete de-a lunga si de-a lata toata schinarea cu gheaba si ceafa, sa-i tabacim metodic si milimetric șoriciul si slana râncedă pana o sa prinde gust de șuncă de Praga s-o vindem sa ne scoatem banii cu șpaga, că s-or gasi ei cine sa le cumpere, chiar daca-s ațoase si rancede, caci tot ce se aruncă la caini, mai intai le mananca la pantece sa se indese, si dupa aia se incumeta satul sa miroase daca au avut si niscaiva oase! Ce, ori cand el cumpara pe banmi grei acele hieratanii si gonoaie, din tomberoane extrase, oare le mai intai le miroase cu foame si sete sa vada daca sunt expirate?! Nu, nene!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viurel, tare esti strengarel, si sa stii ca ai stofa de anchetator, acum lipsindu-ti puleanul dansator la purtator pentru luat la tocat si omor si pe un Comandor cu ștaif, caci pe linie brotacară ti-e săf... Pai, @Tehnocrat, eu sau altii alta treaba n-avem decat sa anchetam alte anchete sau judecati prin tribonale sau parchete?, ca vad ca le stii pe toate alea de-am părulea si dea-mpulea, de parca ti-ar folosi cu ceva la pensioara ta ori a lui, ale altora sau a mea, si sa-ti mai spun ceva: Oricat te-ai zbatea, sau eu ori altcineva, pensiile vor ramane tot asa, intrucat s-a declarat starea generală de pandemie si criza economica mondiala cu mare economie, ambele fatale salariilior si pensiilor civile si meletare, asa ca expunerile tale kilometrice si matematice sunt risipe de gand si vanare cu vutere de vant in situatia in care, cativa ani de acum incolo, totul va fi inghetat in actuala situatie si stare, asa ca te pup pe portofelul inchis, frana trasă pe roată la moară, ura si la gară si abandoneaza orice calcul, procese pe dreturi si planuri de viitor la penzia meletară!

M spunea...

@Iulian Mareș

Ca să cerceteze membrii USR, parchetul trebuie să ceară aprobare de la Comitetul Central.

SRI este brațul înarmat al partidului.

Să vă mai amintesc din perioada de dinainte de 89?

Margarit Fernand spunea...

@Viorel - Nu stiu unde ai lucrat dumneata de spui povestile astea așa frumoase despre administratori,.....eu personal am lucrat în vreo șapte unități ( afară de economia națională) și popota am plătit-o întodeauna, iar ”de-ale gurii” toamna nu am primit niciodată nici măcar o ceapă și nu vorbesc doar de mine pentru că nu-mi aduc aminte nici de colegi de-ai mei să plece cu ”sarsanaua” plină de la depozitul de alimente. Pot spune că la R7MC din Ploiești, pe timpul ”domniei” lui Niculescu veneam cu mâncare de-acasă când eram ajutorul ofițerului de serviciu așa că nu prea sunt de acord cu acel comentariu al dv.!

Viorel spunea...

Domnule technocrat. Vina vă aparține în totalitate pentru că în marea majoritate a comentariilor expuse ați dat de înțeles că le știți pe toate de la surse bine documentate, că ați fi amici sau chiar ați face parte din vreun sindicat / asociație. V-am apreciat pentru că ați avut atât dv. cât și alți colegi curajul să încercați formarea unui partid în noianul de partide cu tradiție și cele apărute după ploaia din 1989. Cât despre întrebări, citiți din nou comentariul prezentat prin care mi-ați cerut să vă comunic ce vreau, cu liniuță. Acum ce faceți. Vă deziceți de cele scrise. „In another train of thoughts”. Ați fi putut scrie pe românește: în altă ordine de idei sau egy másik gondolatmenetben.
Concluzie de final: Faptul că va iritat și ați trecut de la un comentariu pașnic la unul tăios justificat vezi doamne prin înalta dv. pregătire și că relația verbală dintre mine și dv. ar trebui să fie ca de la Cdt. la subordonat denotă că ați fost fals de când v-am cunoscut și până în prezent. Vă apreciez funcția de aviator, studiile făcute, v-am respectat ca om, dar în momentul când afirmați „sergente cu diagonala!” înjosind un coleg, atunci dv. puteți să vă luați de mână cu domnul Cezar care folosește „majurule”.
Armata nu este formată numai din generali sau mareșali. Mai sunt și cei de jos, fiecare cu rostul lor.

Iulian Mareș spunea...

Nuuu! Sunt "mandru" ca au reînviat și tinerii vor cunoaște și ei fata adevărată a SECU, care, știind că pe vremea lui Ceauşescu a fost călărita de PCR si-a făcut ea însăși partid! Și nu 1 ci kuar 2!

Iulian Mareș spunea...

"Bicicleta este moartea lentă a planetei.
CEO-ul de la Euro Exim Bank Ltd. a pus economiștii pe gânduri când a spus:
”Un biciclist e un dezastru pentru economia țării: nu-și cumpără mașină și nu economisește bani pentru a-și cumpăra una. Nu plătește polițe de asigurare. Nu cumpără combustibil, nu plătește pentru a-și supune mașina reparațiilor sau lucrărilor de întreținere. Nu plătește parcare. Nu produce accidente majore. N-are nevoie de autostrăzi cu mai multe benzi. Nu suferă de obezitate.
Persoanele sănătoase nu sunt necesare sau utile economiei. Nu cumpără medicamente. Nu merg la spitale sau doctori.
Nu contribuie cu mai nimic la PIB-ul țării.
De cealaltă parte, fiecare McDonald creează cel puțin 30 de locuri de muncă: 10 cardiologi, 10 dentiști, 10 experți dietologi sau nutriționiști, bineînțeles, în afară de angajații care lucrează în unitatea McDonald respectivă”
Așadar, alegeți cu grijă: un biciclist sau un McDonald?
Merită să vă gândiți la asta!

PS: Mersul pe jos e chiar mai rău!
Pietonii nici măcar biciclete nu cumpără!"

*Oare cum ar fi sa vedem miniștrii pe biciclete, zilnic, nu ca Autistul ce o face pt camere foto, video și media, pt că cetățenii doar rad de el....

M spunea...

Veteranii din MAI dau în judecată ministerul pentru plata diurnelor. 😁
https://m.dcnews.ro/sute-de-veterani-au-dat-in-judecata-mai-pentru-o-hotarare-din-2004-tinuta-la-secret_825045.html

Viorel spunea...

Domnule Mărgărit Fernand, în toate comentariile mele, când am prezentat ceva (cazul prezentat și la care vă referiți), a fost din lumea reală trăită de mine. Știu că cei despre care am vorbit sunt încă în viață motiv pentru care nu pot să vă dau nume și prenume sau cel puțin U.M. pentru că ar fi alții care deduc cine era Cdt., etc., când în statul de organizare era funcția de merceolog. De curiozitate, de ce aț pus în ghilimele ”domniei” lui Niculescu. Era cumva un Cdt. antipatic și avea pretenții ca cele descrise de mine ? Fiind Aj.OSU. înseamnă că nu ați avut o funcție în cadrul Comandamentului și chiar dacă ați fi avut, aceste lucruri prezentate se făceau între 4 ochi, pe rând cu fiecare (fiecare știa despre fiecare dar se făceau că nu știu / sper că înțelegeți ce vreau să spun). Și vă mai spun un lucru. Acel Cdt. a dat ordin pe propria răspundere ca la tot personalul ce execută serviciu de zi să i se asigure masă caldă de la Popota trupă (10 porții de mâncare se găseau / foarte multă rămânea și se ducea la GAZ). Și citiți în comentariu la ce funcții m-am referit. Doar nu făcea comanda unității OSU sau Aj.OSU.

Viorel spunea...

Domnul Col.(r.)dr. Mircea DOGARU iese din nou la atac de data aceasta împotriva unor jurnaliști ce au scris despre dânsul și alții. Despre procesul CPS a MApN / Curtea de Conturi nu-l interesează, nu este despre pensionarii militari.
”FANATIK.RO” aruncand pe piata, in acest context, fake-ul: ”Scandalos. Pensii speciale de jurnalisti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurca sau colonelul Mircea Dogaru”!
Îi critică pe unii, dar nu zice nimic despre ziariștii din cadrul Trustului de Presă al MApN care tac și nu zic nimic despre problemele grave din sistem indiferent de domeniu (pensii, salarii, înzestrare, etc.). Trebuie să aflăm din presa civilă de măgăriile ce se întâmplă în cadrul ministerului (unul fură banii din fondul de război, altul dă șpagă la achiziții, etc.).
Se mai laudă și cu: „desi numitul colonel (r) Dogaru a avut o contributie decisiva la obtinerea de catre jurnalisti a dreptatii legislative, prin convingerea comisiilor parlamentare ca, in baza cotizatiilor lor, acestia au dreptul, ca si scriitorii, la o indemnizatie de merit de la Uniune (care nu are nici o legatura cu idea de pensie ca drept patrimonial dobandit)”.
Domnule Col.(r.)dr. Mircea DOGARU, contribuția dv. conform legii nu s-a referit doar la ziariști ci și la trompetiști, toboșari și alți clocari.
Iar dacă indemnizația este de la Uniune, atunci Uniunea să o plătească și nu CPS a MApN. Are legătură și cu idea de pensie pentru că ea reprezintă 50% din pensia militară, lăsăm civilii deoparte. Din patriotism a renunțat la ea.

Cezar spunea...

Margarit
Viurel a detaliat fix ce facea el..
Pai cum crezi...ca i.a albit barba prin birou si ar mai fi stat vre 20 de ani
Mîncam la popota cînd apucam..plateam vere..
Nu am primit NICIODATA ALIMENTE DE LA ARMATA..
CRED CA ERA BEAT CÎND A SCRIS...

Cezar spunea...

Ce pot sa spun..este ca atunci cînd am inceput sa fac..OSU..EU DADEAM ORDIN..CA FIECARUIA SA I SE SERVEASCA O PORTIE..BINE GARNISITA..ACOLO UNDE ISI EXECUTA SERVICIUL
DACA CINEVA INDRAZNEA SA PRETINDA MAI MULT..O PATEA..CU MINE !
DISTRIBUIREA SE FACEA INTRE ORELE 01 SI 02..NOAPTEA DESIGUR..
ERA SI UN BUN MOMENT DE A VERIFICA TOT PERSONALUL DACA ESTE APT DE LUPTA!!
COMANDANTUL UNITATII CUNOSTEA DAR NICIODATA NU MI.A ATRAS ATENTIA..SAU SA.MI INTERZICA..NU MAI VORBESC
NB.
AM INVATAT SI EU DE LA ALTI COLEGI MAI BATRÎNI
CE BUN A FOST UN GRATAREL CU CARTOFI PAI NOAPTEA CIND COMANDANT DE GARDA LOCOTENENT..IMI CHIORAIAU MATELE DE FOAME..

Iulian Mareș spunea...

Unii veniți din Lumi Paralele...
Bine ca a făcut OSU doar cu câteva luni înainte de pensionare...🤣😂
Este rău când ești obligat de corp sa porți și cap!

Viorel spunea...

Mulțumesc pentru importanța pe care mi-o acordați, dându-mi astfel posibilitatea să devenim (eu și Rex) personajele principale în nuvela dumneavoastră. Vă rog ca la final să o postați (cu acordul domnul H.R.) și pe blog. Un sfat totuși. Înainte de a vă apuca de scris, luați și mai studiați încă oadată Abecedarul limbii române sau Cartea de citire pentru că nu prea le stăpâniți bine după limbajul folosit. Maghiară știu că știți, engleză ați postat pe blog, cu rusa vă lăudați. Vă urez succes. Și spor la indemnizația de autor. Sper că nu renunțați la ea ca și prietenul dv. șef / SCMD.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Dumneata sau @M, nu avusărăți de lucru să scrieți că indemnizația de 50% din pensia militară, primită membrii uniunilor de creatori, ar fi pensie specială.
Il speriarăți pe domnul Dogaru... că dete o replică de tot hazul.
Eu nu cred că domnul a renunțat la drepturile acordate de L 8/2006 decât dacă CPS a MApN, condusă de doamna col. Andrițoiu Mihaela dă un Comunicat din care rezultă că domnul col Dogaru nu primește drepturile prevăzute de L 8/2006.
Să nu umble dânsul cu șopârle ale domnului Dinu Doru Glăvan de la UZPR, că nu această Uniune acordă indemnizația ,ci Casele de pensii prin decizia de pensie, iar fondurile sunt asigurate pentru militari de MApN, MAI și SRI.
UZPR a eliberat dovada că este membru al Uniunii.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, eu am înțeles unele lucruri destul de bine, vedeți însă dumneavoastră cum avem printre noi colegi care se tot laudă că au făcut, fac și că vor face, că au relații și cunoștințe, că bântuie prin birourile lor din Parlament sau pe la sedii de partid, sindicate sau asociații, că au informațiile la zi, credibile și imediat de pus în aplicare iar când le pui unele întrebări o dau de perete. Ba mai mult te și jignesc. Culmea este că sunt și credibili după cum se exprimă în comentarii. Ce știu, aia spun. Unde nu mă pricep, asta este, mai întreb.

Leon spunea...

http://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/Proiecte_in_dezbatere/2016/2016-08-09_proiect-modHG1650din2006.pdf

Leon spunea...

https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Doc223/Documentar%20L83_2016.pdf

Cezar spunea...

m.Ale,
In nemernicia ta ..dai informatii false
AM FACUT OSU/Rg.inca de cînd eram locotenent major..functie de comandant companie !
Capitan pe functie de maior..loctiitor Cdt.B.i...deja asiguram continuitatea conducerii pe Unitate
Stiu ca nu intelegi..in Congo unde ti.ai desavîrsit tu inalta pregatire..nu se obisnuia..😀😃🤣🤣😛😛

Calinmihaib12 spunea...

IULIAN MAREȘ:..continuând firul.."poveștii" ar trebui..să ne intoarcem..cel puțin.. la sfârșitul anului..2019 și..să considerăm că ce ni s-a intamplat în 2020 : când..s-a deschis, demonstrativ ,"Cutia PANDOREI..", "în realitate"..nu s-a întâmplat..și deci nu ar mai trebui să.. "PURTĂM MĂȘTI"..(cu și fără ghilimele..! ..),pt. ca viața..să-și urmeze..cursul ei, așa..cum..ar fi.."în viziunea CEO-ului "SUPERGÂNDITOR ..", ..SCIENCE-FUTURIST.."

Gigi spunea...

I.Mares Tare asta!Cam are dreptate! De mâine îmi iau Bicicleta😁

Cezar spunea...

@/maKiss
Dar ceva engleza franceza..nimic?
Eu am excelat in engleza
Am facut si rusa..cu frumoasa Maria Jebeleanu..cumnata poetului Eugen Jebeleanu
Dar..nu ca sa fiu translator..🤣🤣
Mai degraba cit sa trec clasa
Ce amintiri frumoase am de la Doamna Maria
Nu m.a lasat pîna nu am invatat sa cînt Katiusa...
"Razvetalii iablini igrusi/ Papli tumani nad rekoi...
Nu am caracterele chirilice..😀😃

Iulian Mareș spunea...

Doctore,
Bați spre ordinari de Fauci?

Iulian Mareș spunea...

Diurne pt misiuni ex garnizoana?

Cezar spunea...

😀😃🤣🤣😀😃🤣🤣
Intelege si tu..
Toata Armata s.a invirtit in jurul majurului de intendenta....

Viorel spunea...

Dacă tot v-ați născut și ați crescut în România cel puțin învățați și din cântecele și obiceiurile noastre. Iar un cântec ROMÂNESC al cântărețului Costel Geambașu și al grupului Odeon / Buzău 1980, sună cam așa. „Nu sunt prost dar nici deștept, sunt ca orice om”. Deci nu sunt prostanul dumneavoastră. Zestrea dv. literară nu cred că interesează pe nimeni (dacă există și nu este o fumigenă ca multe altele din comentarii care acum s-a demonstrat că nu au acoperire, v-ați dat de gol și v-ați iritat). Și domnul Vadim Tudor (odihneascăse în pace) era un mare pamfletar, dar avea „o gură spurcată” (folosesc cuvintele altora). Eu l-am apreciat așa cum era și cu bune și cu rele. Despre dv. nu pot spune același lucru având în vedere comentariile / vocabularul folosit de mare „intelectual” pe elicoptere MI-8 (un simplu pilot ca oricare altul). Distanța este enormă. În plus eu nu pot fi un purtătorul de cățel sau îngrijitorul de câini al dumneavoastră ca și cum v-aș fi fiu, pentru că tata a fost român și nu maghiar. Fiul meu fiind căsătorit cu o cetățeancă română de etnie maghiaro/poloneză, pot spune că este a mea (nora mea) iar cei doi nepoți (băiat și fată) pot să-i consider doar și / și. De final ca o paralelă. Badea Jan de la Costești. „Și când eram eu militar (acum 65 de ani) și dăi cu turcii, cu tătarii și cu sticla cu vin până adormea”. Și da, sunt ironic când sunt jignit pentru că sunt om, am onoare, demnitate și mândria mea. Deștept sau prost, urât sau frumos, sărac sau bogat, sunt eu și doar atât.

M spunea...

@Iulian Mareș

Diurnele în misiunile internaționalei.

M spunea...

Trebuie să recunosc că am greșit! 😥

Mă uitam eu pe Antena 3, așa cum mi-a recomandat Domnul Huhurez. O văd pe o domnișoară .... Porumbița, Porumbaca sau Porumbelul... Cu ochii în lacrimi, cu rimelul pe obraz, cu vocea întretăiată:
- Nenorociții de la USR au băgat în PNRR verificarea condițiilor de acordare a pensiei minime. Vaiiiiii! Black Lives Matter!!!! Ce ne facem?
De ce nu rezolvați întâi cu pensiile speciale?

În inocența ei, sărăcuța, chiar suferea!

Și aici zic eu că am greșit când am spus că se vor concentra pe anumite pensii speciale și pe altele igorându-le. Dar iată că nu e așa.
Sunt analizate și pensiile minime, care sunt pensii SPECIALE, pentru că nu se bazează pe contributivitate.
În plus sunt 900.000 de beneficiari. Iar UE zice: ia vedeți voi TOATE pensiile speciale!!!!


Ce mișto!

Iar pe TVR 1 cineva de la casa de pensii vorbea de minerii care se pensionează la 45 de ani.
Prezentatoarea, o domnișoară elegantă, a clipit des. Creierașul ei nu putea să înțeleagă că reducerea vârstei standard se aplică și la civili.

😂😂😂 FĂRĂ PENSII SPECIALE LA TOATĂ LUMEA!!!!! CÂT AI CONTRIBUIT ATÂT SĂ AI!!!! CU BARDA TREBUIE TĂIAT!!!

Leon spunea...

Dar si Magistratii cer pensionarea la o varsta...frageda:
"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, cererea de pensionare depusă de fosta şefă a DIICOT Giorgiana Hosu, care împlineşte peste câteva luni vârsta de 49 de ani."(digi 24)..!

Huhu Rezea spunea...

Consiliul Magistraturii nu poate decide impotriva Statutului magistraților.
Ministrul Stelian Ion spune ca va modifica Statutul privind vârsta de pensionare. Dacă reușește cu vârsta, de ce nu ar reusi si cu modificarea modului de calcul al pensiei magistraților.

M spunea...

@Leon

Nu am înțeles niciodată de ce procurorii trebuie să aibă condiții speciale.
Cum nu am înțeles de ce folosesc la mașinile de serviciu numere conspirate!!!! Ce dracu? Se duce procurorul la filaj?!
Sau e șmecher????

Mă rog, să fie sănătoși!

Tot a venit vorba de procurori!

Dacă se desființează SIIJ pentru că "nu putem să avem procurori care să ancheteze doar o categorie profesională" se desființează și Secția Parchetelor Militare? 😂

Leon spunea...

Pana mareste Stelian Ion varsta de pensionare, într-o singura zi, 15 iunie, s-au pensionat 9 magistrati..!

Iulian Mareș spunea...

Mai grav.....am inteles!
Oare ce minti turbate au putut face manaria asta?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,

De ce nu ar reusi si astea? ”Va modifica Statutul privind vârsta de pensionare. Dacă reușește cu vârsta, de ce nu ar reusi si cu modificarea modului de calcul al pensiei magistraților?”
NUUUU! Stelian Ion area atatea skelete in dulapuri cat nu are Facultatea de medicina Bucuresti, Tg.-Mures si Cluj la un loc!
Ai uitat cum statul paralel a fortat demisia unui Procuror General foarte OK?

Huhu Rezea spunea...

Dacă este permis activismul haștagist în rândul magistraților, statul paralel este ca si creat.

Iulian Mareș spunea...

Asa ceva...DEU antisemita? Waw...imposibil...

https://m.digi24.ro/stiri/externe/ue/un-intreg-pluton-german-aflat-in-lituania-va-fi-retras-imediat-din-misiune-militarii-acuzati-de-comportament-rasist-si-antisemit-1566311

M spunea...

@Huhurez

Ba, uite ca e posibil activismul rezist! Dragnea e judecat de judecatori "rezist", dosarul 10 august redeschis de un alt judecator "rezist".

Ce nu inteleg e cum e posibil sa nu se accepte (sau chiar sa se impuna) recuzarea acestora. Adica , tu, judecator, iesi pe treptele Tribunalului cu pancarte , semnezi scrisori de protest impotriva cuiva..... dar mai apoi te consideri complet impartial ca sa il judeci pe ala?

Iulian Mareș spunea...

Dupa ce ca esti un ingramadit sau un mincinos mai esti si vulgar ca orice cocalar! Loct Cdt.B./R. (nu Rg.) a facut numai in mintea ta putina C.C. (continuitatea conducerii). Nici nu ma kinui sa-ti explic de ce eu am dreptate si tu esti si ai fost cea mai grava eroare a armatei! Macar pleaca draku din subiecte strict militare.
Adica orice pielea p...facea C.C.? Doamne fereste!

M spunea...

@Iulian Mares

Pentru politisti plecarea in misiuni internationale se poate face in doua feluri: secondati si nesecondati. In prima statul roman e cel care te propune si te sustine. In a doua te "angajezi" in nume propriu (te suspenzi pe perioada respectiva - pana la 3 ani). Evident ca in al doilea caz statul roman nu are obligatii fata de tine, politistul respectiv lucrand pentru organismul international.

Smecherii din MAI au interpretat ca daca primesti ceva de la organizatia internationala statul roman nu iti mai da nimic. Ca sa transpun in situatia din tara: daca mananci la popota unitatii unde esti in misiune atunci nu mai primesti diurna.
Situatia este corecta daca politistul nu este secondat dar atunci organziatia internationala acoperea si partea de diurna.

In plus, nu uitati ca politistii plecau si cate 2-3 ani in misiune, deci se strang ceva banuti cu care isi mai lua si ala (de pe la magazinele aliatilor): un holster mai performant, niste sosete fara poliester ca iti clocoteau in bocanci etc.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Intrucat am avut destule exemple cu #judecatori, caci de #parketari nici nu mai incape vorba, cu tristete te instiintez ca, prin #servicii, statul paralele a fost recreat la cub si are motoarele turate!

Ex de sclavi perfecti: la un sondaj de opinie, privind inghetarea alocatiei si aplicarea doar a ratei inflatiei, posibil de la anu, ce crezi ca raspundeau mamicutele, care alta data aruncau pempersii in curtea Palatului Cotroceni si Victoria?
”...nu este bine, este de rau! ...daca atat au putut ei! ...vom vedea!”
*Ce draku sa mai vedeti analfabetelor politic? Nu mai vezi ca ti-a penetrat gatul...
**Lasa ca o meritati din plin, slugilor analfabete, sa-i lingeti in cur ca va lasa in viata....inca!

xxxxxxxxxxx spunea...

Rămășițele istoriei zac încă în sufletele lor, dar ca în orice pădure exista și uscături.

Iulian Mareș spunea...

Gena prusaca și a arianului busnesc mereu..., kiar ma mir cum de nu au explodat pana acum, căci 76 de ani sunt deja prea mulți...

Huhu Rezea spunea...

@mihaicalin
Se potrivesc comentariile d-tale politice cu titlurile topicelor ca nuca in perete.
De aceea nu le public, chiar dacă le ai salvate si le postezi repetat.

Leon spunea...

"Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea lui Lucian Gheorghe Papici din functia de procuror cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Lucian Papici a fost eliberat din functie ca urmare a pensionarii. Are 54 de ani."(ziare.com)

Iulian Mareș spunea...

Dacă eram pe blogul căutării fără cursor cu înălțătoare, hai treaca-mearga, dar altfel...?
Pt corecta 8nformare în deskiderea topicului ar trebui o recenzie a Președintelui UZPR.

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2021/06/mesaj-catrefanii-manipulati-ai-fanatik.html?m=1


"Întrucât, în spațiul public online, se vehiculează ideea că dl. Mircea Dogaru, colonel în rezervă, cercetător istoric și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, ar avea surse de venit provenind de la UZPR, facem, la solicitarea sa, câteva precizări necesare.

Dl. Mircea Dogaru este membru vechi și important al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, plătitor de cotizație. Nu e retribuit de UZPR sub nicio formă de plată, pentru vreo activitate în cadrul Uniunii. Nu primește nici indemnizația de ziarist pensionar (50% din valoarea pensiei), deși ar avea dreptul să o primească, UZPR fiind uniune de creație și utilitate publică. Nu a solicitat niciodată această indemnizație.

Precizăm, de asemenea, că dl. Mircea Dogaru nu deține nicio funcție de conducere în UZPR, el refuzînd, de altfel, să candideze la vreo astfel de funcție, deși avea susținere.

Am făcut aceste precizări pentru a împiedica, pe viitor, perpetuarea unor știri eronate sau false, care afectează imaginea membrilor UZPR.

UZPR – Departamentul de Comunicare"

*Cu bune și cu rele, dar între Dogaru și cel mai aprig injurator de aici al lui, Cezar Scarabeul (știm noi ce rostogoleste), alias Petre Padina, stă Calea Lactee!

Iulian Mareș spunea...

Ăștia au înnebunit! Odată cu pensionarii vor sa extermine și urșii carpatini!
Te doare mintea...auzi urșii agresivi! Dat lei, tigri sau leoparzi pașnici ati văzut!
Din fericire unii au văzut sublimare feline în toată splendoarea lor...
Dacă a-ti face rost de hrana înseamnă agresivitate, atunci vedeți ca cei mai blânzi urșii sunt cei din pluș!
Jigodiile draku...puneți urșii de pluș în pădure și impuscati-i!

Calinmihaib12 spunea...

..HUHU:..în principiu,ai dreptate până LA..UN PUNCT..: să fi IMPARȚIAL și consecvent și cu alți comentatori , la ale căror comentarii eu le răspund..la "subiectul lor" = mai mult sau mai puțin:probabil tot "ca nuca în perete" = dar..NECENZURAT..!
..as you wish..!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Chiar nu te prinzi că suntem in fata unei descalificante manipulări a domnului Dogaru?
Ca să demonstrezi că nu beneficiezi de indemnizația de ziarist, membru al ununi de creație, nu-l pui pe sărmanul fabricant de ziariști să spună că UZPR nu-i plătește 50% din pensie militară(inclusiv din sporul OMM... că de aia este considerat si el pensie militară). Conf L 8/2006 indemnizația este plătită de Casele de Pensii si din 2010, când pensia mlitarilor a devenit contributivă, si de către Casele Sectoriale.
Dintr-o măsură de protectie socială în anul 2006, indemnizația a devenit o afacere puturoasă pentru mulți deținatori de pensii speciale care și-au descoperit după 2016 veleități de ziariști.
Au dreptate cei de la Fanatik în articolul acesta

https://www.fanatik.ro/uniunea-ziaristilor-profesionisti-casa-de-pensii-a-ofiterilor-si-a-politicienilor-condamnati-penal-19539742

N-o avea indemnizație domnul Dogaru, dar, pentru credibilitate, CPS a MApN trebuie să-i elibereze dovada în acest sens,nu UZPR.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Contează cine o plătește sau structura care o aproba?
Tind sa cred ca Președintele UZPR nu este autist!

Leon spunea...

Am citit linkul de mai sus si am tras urmatoarea Concluzie:
Sunt si Indemnizatii acordate corect, dar sunt destule acordate prin PCR..!
CPS a MApN precizeaza ca are in plata 1100 de asemenea Indemnizatii !

Huhu Rezea spunea...

@Mareș
Tot n-ai înțeles manevra istoricului!
Nu înțelegi pentru ca nu citești cele câteva articole al L 8/2006.
UZPR nici nu plâtește și nici nu aprobâ o asemenea indemnizație.
Conf. legii, indemnizația este aprobată prin decizie de CPS, la cererea pensionarului, în baza unei dovezi că el este membru al unei Uniunii de creație de interes național.
Doru Glăvan nu minte nimic în acea adresă, dar nu aceasta adresă trebuia prezintată de ​Dogaru ziariștilor de la Fanatik, dacă dorea sincer să le demonstreze că nu primește acea indemnizație de 50% din pensia militară.Dacă tot a intrat în joc, ar trebui să prezinte o confirmare de la doamna Andrițoiu că nu a solicitat drepturile prevăzute le L 8/2006.

Leon spunea...

"Potrivit recomandării adoptate de Consiliul European, România ar trebui să atingă o ţintă de deficit guvernamental general de 8% din PIB în 2021, 6,2% din PIB în 2022, 4,4% din PIB în 2023 şi 2,9% din PIB în 2024, ceea ce este în linie cu obiectivele guvernului român."(stiripesurse).
Cine crede ca aceste tinte se vor atinge fara masuri dure de AUSTERITATE, se înșeală amarnic..!

Viorel spunea...

Leon, când vom ajunge în 2024 cu deficitul din PIB la 2,9%, atunci să vezi măriri de pensii, salarii și alocații și trai pe vătrai vorba românului. Prin dezghețarea acestora și ploile ce vor urma, toate râurile din țară vor ieși din matca lor, îi vor lua pe sus pe parlamentari când sunt la Cabinetele Parlamentare din teritoriu, îi varsă în Dunăre, apoi în Delta Dunării unde se intoxică, se îmbolnăvesc sau chiar mor de la deșeurile aduse (din alte țări pe șpăgi grele / nu uitați, după 1989, deșeuri toxice aduse în butoaie / oamenii au crezut că este vopsea și și-au dat gardurile cu ea, urmând apoi îmbolnăviri / eczeme, cancer de piele, gât și alte forme) și deversate în satele ce populează acele zone, după care (parlamentarii) ajung în Marea Neagră plutind cu fața în sus, cu burțile umplute cu „icre negre”. Să simtă și ei pe propria piele ce înseamnă bătaia de joc la adresa poporului. Nu toți, pentru că mai sunt și parlamentari onorabili, cu intenții bune dar fără putere de decizie.

Latifundiarul spunea...

Da nu se mai potoleste Cezar, idiotul senil? Dati-i doar lui una pe contributivitate sa se potoleasca. Or sa creada astia ca toti vrem contributivitate, nu doar cativa disperati!

Iulian Mareș spunea...

Întoarcerea le neofeudalism
Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea

1- Statele suverane, naționale, cu legi proprii, aplicate nediscriminatoriu tuturor cetățenilor, sunt înlocuite cu ghilde (hanse, bresle, corporații), conduse de câte un staroste și de consilierii săi. Suntem din nou captivi, ba chiar mai mult decât atât: frica ne face să acceptăm captivitatea, dar nu fatalist, ca strămoșii noștri temători de foamete, pandemii și Dumnezeu, ci cu zâmbetul pe buze, ca niște practicanți ai filosofiei zen care au descoperit fericirea în ceașca de capucino gratis de la biroul Head-Quarter-ului corporației.
În marea liberă nu există legi suverane – corsarii și pirații își fac propriile legi. La fel și corsarii spațiului „liber” virtual și neo-feudalii globali – contractele pre-formulate de ei sunt a-naționale, nesupuse vreunei legi internaționale, iar legile și tratatele internaționale sunt înlocuite cu „valorile și standardele comunității”. La adăpost de responsabilitățile legale și etice ratașate de lege și morală fiecărui cetățean obișnuit sau fiecărei companii normale, exponenții globali ai neo-feudalismului își pot derula în liniște „termenii și condițiile” contractuale sau planurile eugenice, fără a se mai preocupa de aparențe – tot ce nu convine strategiilor lor țicnite de remodelare alchimică a omului și a lumii este interzis și cenzurat, iobagii nefiind doar legați de glie, ci și reținuți la vorbă, gând și credință, intimidații fiind de absolutul control și generala stăpânire care se intinde ca o neagră plasa asupra întregii lumi.

Iulian Mareș spunea...

2-Exemple de organizare socială supra sau parastatală după principiile corporatiste

– Ghilda bancherilor, sfânta imperiului global al supravegherii, pentru salvarea căreia chiar și depozitele și economiile populației pot fi confiscate, este condusă de un staroste și este împănată cu elite ale ghildei meșteșugarilor, ale ghildei negustorilor, ale ghildei parohiale, ale ghildei politice etc. Evident, este pusă sub controlul strict al ghildei securiste, starostele însuși fiind vechi colaborator al ghildei securiste.

– Ghildele de negustori sunt împănate cu securiști și masoni, bazându-se pe înțelegeri orizontale – camere de comerț bilaterale, cluburi închise și semi-secrete de elite exclusiviste, consorții semi-transparente de câștigat licitații sau afaceri publice directe, la adăpost de concurența unor nepoftiți, totul ghidonat cu mână de fier, cinică, de neo-sekuritate, care face afaceri fie direct, fie prin firme acoperite. Există și ghilde ale magistraților.

Reactualizarea fobiilor tipice Evului Mediu

În afară de O.N.G.-urile militante de magistrați activiști și de O.N.G.-urile care au orgoliul sociopat de a crede că fac, în mod glorios, munca organelor de stat anti-corupție, există C.S.M. care, din pacate, s-a transformat în ghildă supremă a magistraților. Și nu este vorba doar de România. În Italia și Franța este la fel. Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de asemenea, este o instituție captivă a acestei ghilde. Există, desigur, și ghilde ale politicienilor și ghilde ale meșteșugarilor (tehnocrați, birocrați). Dar aceștia sunt mai puțin importanți. Ei sunt instrumente sau țapi ispășitori. Este sarcastic și chiar amuzant, dar există și menestreli – analiști, influenceri, povestași, P.R.-iști, consultanți etc. În clasa consultanților, organizarea pe ghilde este chiar expresă, la vedere. Cel mai grav este că s-au format și accentuat bule de internet și comunități de „valori” pe paginile de socializare, care cultivă incredibile fobii, tipice Evului Mediu – xenofobia (teama de străini), antropofobia (teama de atingerea umană), agorafobia (teama de mulțime), teama de persoane bolnave, ipohondira și chiar iatrofobia (teama de medici). Totul este pus sub controlul serviciilor secrete, ele însele ierarhizate și polarizate după sferele de influență ale puterilor suzerane.

Iulian Mareș spunea...

3-Puțini, bogați, cinici și sociopați își vor cumpăra chiar și amortalitatea

Afacerile și schimbul de idei sunt strict controlate de acest sistem piramidal. Rentele, privilegiile și monopolurile au redevenit modelele economice dominante la nivel global. Realitatea din romanele despre Evul Mediu este cu mult depășită de era post-adevărului, pe care o trăim, ca într-un vis lucid infinit.

Niciodată libertatea, egalitatea și fraternitatea nu au sunat mai inadecvat.

Niciodată, deciziile, achizițiile și opțiunile politice nu au fost mai iraționale și mai dominate de captivitatea impusă de super-puterea economică a unui număr atât de redus de stăpâni. Plutocrația pe care au promovat-o și organizat-o i-a făcut atât de puțini, bogați, cinici și sociopați încât, curând, își vor cumpăra chiar și amortalitatea – și atunci da, vor fi „Stâlpii Pământului”, într-o „Lume a lor fără de sfârșit”. Din motive nazistoide de „igienă socială”, noi vom fi marginalizați sau excluși, captivii lor urmând a juca rolul lucrătorilor voioși ai stupului.

CONCLUZIA: NE VOM INTOARCE LA APRINS FOCUL CU AMNARUL SI CREMENEA, MUSAI CUMPARATE DE LA MEGAMARKET, DAR NU ASA, CI DUPA CE ȚI SE VA DA AVIZ FAVORABIL DE LA SUPRA-SEKU SI VEI SEMNA CA TU SI URMAȘII URMAȘILOR TĂI VEȚI CUMPARA NUMAI IN ACEST MOD, ALTFEL VEI FI LAPIDAT ȘI ÎN VECI ȚIE ȘI ALOR TĂI ȚI VA INTERZICE ACCESUL LA BUNURI DIN MEGAMARKET!
*10% se prind, restul este doar "Democratie"!

Huhu Rezea spunea...

D-ta pari mai disperat! Ca neterminat, probabil că te-ar afecta trecerea pe contributivitate.
In 2010, contributivitatea a fost favorabilâ pentru cca 80% dintre pensionari.

Calinmihaib12 spunea...

.Iulian MAREȘ:....TEORETIC (dar nu numai..,ci și PRACTIC..!) DEU poare fi:..AZI,..și REVANȘARDĂ..față de ROU,.. considerând-o.."trădătoare" în..W.W.II.,ceea ce nu era cazul..! având în vedere că..EA..ROMÂNIA..a fost:TRĂDATĂ.,"TRANȘATĂ" =SFÂRTECATĂ și ÎMPĂRȚITĂ.."FRĂȚEȘTE" între..: GERMANIA[➡️Hungary] și RUSSIA(URSS), după care,..CULMEA PERVERSITĂȚII..a fost .."atrasă"..A-LĂTURI de.. REVANȘARDA.."DEU"..împotriva "parte nerului"..de"tranșare",prin TRATATUL SECRET R.-M. din august 1939..!
OBSERVAȚIE: comentariul e o varianta de răspuns la comentariul privind "știrea"..comentată din acest topic: privind atitudinea.. "soldaților".. DEU..în aplicația din LITUANIA..!, comentariu CENZURAT..?, OARE DE ce CE(..?),pt.că motivul invocat..este .."ca nuca în perete"..!, în raport cu.."realitatea" și.."subiectele".. DIVERSE..din chiar acest topic..!?!

Calinmihaib12 spunea...

..Într-un fel,Prof.PIPEREA descrie.. și "confirmă"ideea INEVITABILITĂȚII .."GLOBALIZĂRII"..în toate domeniile vieții..antropo-socio-economico-politică,și.."apoi"și.."teritorială"
..prin..perspectiva..:"NEO-FEUDALIS MULUI",urmat rapid de..:"NEO-SCLAVA GISMUL".."modern",..digitalizat,..cu DREPT DE VIAȚĂ ȘI MOARTE..asupra.. "NEO-SCLAVILOR"..!: prin "PLANURILE ..EUGENICE"..(!).care se pare..că sunt puse în aplicare de CEVA VREME (!),fiind în plină desfășurare..!, iar perspectivele SUNT SUMBRE..!= DACĂ toată povestea ar fi adevărată ..!

Iulian Mareș spunea...

Daa, DEU, națiunea ce a declanșat 2 WW în nici 50 de ani nu ar trebui sa privească în oki câteva tari, printre care și ROU, timp de 1000 de ani!
Tupeul si orgoliul prusac este fără margini în spațiu și timp...
Probabil ca ar fi fost cel mai bine sa li se aplice primul plan gândit de US: demilitarizare totala, desindustrializare și transformarea într-o tara agrară, pe veci!

Măreția lor a fost o copie...
"Sfântul Imperiu Roman (în latină Sacrum Romanum Imperium, în germană Heiliges Römisches Reich), numit din 1512 alternativ și Sfântul Imperiu Roman de Națiune Germană (în lat. Sacrum Romanum Imperium Nationis Germanicae, în germană Heiliges Römisches Reich Deutscher Nation) a fost un imperiu multietnic ce cuprindea teritorii din Europa Centrală. S-a dezvoltat de-a lungul Evului Mediu. A inclus Germania actuală și teritorii din Italia, Boemia și Burgundia. S-a menținut până la dizolvarea sa în anul 1806."

Leon spunea...

https://sg.mapn.ro/app/webroot/files/project/2.pdf

Calinmihaib12 spunea...

.Huhu:.."nu'i..dracul atât de negru ..,pe cât pare"..!(17:26')..👍.

Iulian Mareș spunea...

Ai măcar un singur element ca să te îndoiești?

M spunea...

Asta e cam ca scrisul de carti de catre puscariasi!
Este legal? Da! Este moral? Nu!

Ca iau unii ceva in plus ma doare fix in cot! Nu iau de la mine! Sa fie sanatosi.

Ca ne injura de dimineata pana seara ziaristii care si ei au dreptul la pensii speciale - asta mi se pare chiar gretos!

Apropo: de cate ori ati vazut-o pe Porumbita Antenei 3 in lacrimi de ofensa ca ziaristii isi trag pensii speciale? Sau pe Marinela Mititelu de la Realitatea TV (scuze dar nu prea consum ... si nu stiu pe altii! Sa nu se simta ignorati)

Iulian Mareș spunea...

”Fostul sef al serviciului de spionaj israelian Yossi Cohen a dat un interviu ziaristei Ilan Dayan, in care recunoaste ca Mossad-ul nu s-a sfiit sa-i execute pe cei pe care ii considera dusmanii statului Israel. Unul dintre acestia a fost omul de stiinta iranian, cel care lucra la programul atomic al tarii sale. Acesta este doar un singur exemplu, din multe altele. Justificarea adusa de Mossad pentru a legitimiza astfel de actiuni sunt legate de pericolul pe care cei asasinati il prezinta pentru suveranitatea statului Israel si a sigurantei cetatenilor sai.”
Discurs din Parlamentul ROU, 1936:
”Arăt că în portofoliul Băncii Marmorosch Blank, acest cuib iudaic de uneltire şi de corupere, sunt trecuţi o bună parte din oamenii politici, oameni pe care această bancă îi „împrumutase“ cu bani: dl. Brandsch, subsecretar de stat, 111.000 lei; Banca Ţărănească a d-lui Davilla 4.677.000; dl. Iunian 407.000 lei; dl. Madgearu 401.000 lei; dl. Filipescu 1.265.000 lei; dl. Răducanu 3.450.000; Banca Răducanu 10.000.000 lei; dl. Pangal, şeful masoneriei de rit scoţian, 3.800.000 lei; ***dl. Titulescu 19.000.000 lei. Toţi fruntaşi ai vieţii publice româneşti.
În afară de aceştia mai sunt şi alţii. Sunt mulţi. Sunt toţi, dar n-am putut pune mâna pe listă.
Fiind întrerupt de unul din ei:
– Sunt bani împrumutaţi. O să plătească.
Răspund:
– Or plăti sau nu, nu ştiu, dar eu vă spun un singur lucru: există obligaţia pe care o are cineva când împrumută bani de la o asemenea finanţă, de a o satisface când este la guvern, de a o satisface când este în opoziţie şi, în orice caz, de a nu lovi în ea când trebuie să fie lovită.
Citesc apoi o listă din care arăt, fără posibilitate de replică, cum de la război şi până acum statul român a fost defraudat cu cca. 50 miliarde lei, sub conducerea democraţiei, a prea cinstitei şi prea perfectei forme de guvernare a „poporului“ prin el însuşi. Conducerea „democraţiei“ având la bază ideea „controlului“ permanent al poporului în care poporul, marele controlor, este prădat, în timp de 15 ani de guvernare cu fabuloasa sumă de 50 miliarde lei.
Fac apoi observaţiuni critice asupra democraţiei.
La urmă formulez 7 cereri:
1. cer introducere pedepsei cu moartea pentru manipulatorii frauduloşi ai banului public.
Mă întrerupe dl. Ispir, profesor la Facultatea de Teologie:
– D-le *X.Y.Z., d-ta te intitulezi creştin şi purtător al ideii creştine. Îţi aduc aminte că susţinerea acestei idei este anticreştină.
Răspund:
– Domnule Profesor, când este chestiunea să aleg între moartea ţării mele şi aceea a tâlharului, eu prefer moartea tâlharului. Cred că sunt mai bun creştin dacă nu voi permite tâlharului să-mi ducă ţara le pieire.
2. Cerem revizuirea şi confiscarea averilor celor care şi-au furat ţara.
1. Cerem tragerea la răspundere penală a tuturor oamenilor politici care se vor dovedi că au lucrat în contra ţării, fie sprijinind afaceri incorecte, fie în alt mod.
2. Cerem împiedicarea pe viitor a oamenilor politici de a mai face parte din consiliile de administraţie ale diferitelor bănci sau întreprinderi.
3. Cerem alungarea cetelor de exploatatori nemiloşi care au venit pe pământul acesta să exploateze bogăţiile solului şi munca braţelor noastre.
4. Cerem declararea teritoriului României ca proprietatea inalienabilă şi imprescriptibilă a neamului românesc.
5. Cerem trimiterea la muncă a tuturor agenţilor electorali şi stabilirea unui comandament unic, căruia să i se supună, într-un singur gând, toată suflarea românească.
Acestea sunt cele dintâi încercări de formulare publică a câtorva măsuri politice pe care le socoteam mai urgente.
Ele nu sunt rodul unei cugetări îndelungate, a unei frământări ideologice, ci rezultatul unor gânduri momentane asupra a ceea ce are nevoie neamul românesc, acum, imediat.”
Accentele vremii sunt evidente precum si situatia sociala aproape identica cu cea de azi!
*^*^Personajul X.Y.Z. nici nu mai conteaza, conteaza banii la care s-au dedulcit politicienii vremurilor, considerate kiar glorioase!

Unknown spunea...

D-le Viorel,am observat cât de vehement sunteți,în frustrarea dvs.raportat la faptul că noi amărâții de coclari/de fapt cocalari,dar e grea lb.română/subofițeri instrumentiști,beneficiem de îndemnizația,în cazul meu,de la U.C.I.M.R.Sunt sigur că ați ieșit,frustrat cum sunteți,la o vânătoare de vrăjitoare,dar de acolo și până la a jigni aparținătorii unei arme,care,din păcate pentru ei,sunt și ei rezerviști militari,poate chiar colegi cu dvs.mi-ați demonstrat că nu este cale chiar așa de lungă,cum e frustrarea de care dați dovadă!La mai multe comentarii d-le Viorel,dar mi s-a făcut greață de la atâta...gunoi!

Huhu Rezea spunea...

Instrumentistule, nu fi țopârlan!
La origini, în 2006, indemnizața a fost dată unor valorosi oameni de cultură și creație care nu se prea îngrijiseră de viitorul lor, având pensii mici.
Nu s-a acordat pensionarilor militari si nici ziariștilor din presa militară sau civilă.
Trecerea pensiilor militare pe contributivitate a deschis cutia pandorei ca si cântăciosii militari să primească incă 50% din pensie, că au devenit și ei pensionari civili, si au dat năvală să se inscrie în cele 7 uniuni de creatori de interes public, pentru ca ulterior să primească adeverințe de ce mari artisti sunt ei.
Inscrierea în acele uniuni de creație a devenit o afacere bănoasă și pentru tromboniștii din sistemul militar.
Nu este târziu nici acum să fie clarificată avalanșa de înscrieri în UCIMR... și celelate Uniuni, pentru că indemnizația se plătește din cei 2% buget pentru apărare, nu din bugetul UCMIR sau al ministerului Culturii.

Cezar spunea...

KOREKT ! SUSTIN SI APROB (sic!)
NB.
Lasati spatiu pe blog
Au cuvîntul cei pentru care Armata a fost doar o ..vaca cu 6 tîte!
m.Alul si M..ilitianul conduc dezbaterea desigur!
🤣😂😛😛😛😛😛

M spunea...

@Anonim

Cu tot respectul dar nu mi se pare corect. Militarul e militar. Punct! Asta e profesia, din asta trăiești. Așa cum IT-iștii militari de exemplu nu primesc reduceri de impozite eu nu cred că principal e corect ca magistrații militari să aibă și drepturi de militar dar și de magistrat, medicii militari să fie la fel cu curul în două luntri și la fel artiștii militari.

Mi s-ar părea corect să beneficiezi de indemnizație dacă ai pensie contributivă.

Dar, momentan asta e legea! Nu e moral dar e legal!
Nu e moral ca ziariștii să behăie împotriva pensiilor speciale în timp ce își calculează pensia lor specială.
Stați liniștiți că nu e un ziarist care să zică: nu e moral, nu iau indemnizația.

Iulian Mareș spunea...

Din păcate, uneori, si-au găsit refugiul și indivizi cu intelect ruginit, din tabla de 1mm, precum caloriferul anilor 70, fotografiat de un redus mintal, alături de 3 sarmale și un Sarmarol, ca în reclame! Dacă te compari cu Dogaru, problema este clară: PSIHIATRIE scrie pe tine!

Viorel spunea...

Unknown, fii amabil și dă-mi un simplu răspuns. „dar mi s-a făcut greață de la atâta...gunoi!”. Ce conține gunoiul pe care îl mănânci sau mesteci ca pe o gumă de ți s-a făcut greață ? Este prea delicios și mănânci cu prea mare poftă băgând în gură mai mult decât trebuie și te îneci sau ți se face greață ?