Un produs Blogger.

luni, august 23, 2021

China produce mai mult ciment decât restul țărilor lumii

22 comments

În 2014, China a produs 2,500 milioane de tone metrice de ciment. (O tonă metrică este egală cu 1000 kg). Are cea mai mare industrie de ciment din lume. 

China se urbanizează rapid, fiind caracterizată prin creșterea orașelor și a orașelor mici și a metropolelor. Din ce în ce mai mulți oameni din China se deplasează în fiecare an din mediul rural în orașe, iar guvernul a investit în infrastructură de pe drumuri, căi ferate și clădiri. 

Majoritatea locuitorilor din China trăiesc în structuri din ciment (spre deosebire de unele țări precum SUA, unde multe case sunt construite din lemn). 

Majoritatea companiilor de ciment din țară sunt deținute de stat și, prin urmare, accesează capitalul ieftin și sprijinul guvernamental. Acești factori au amplificat supra-producția. 

Industria de ciment din China a fost lăudată și criticată în aceeași măsură. Deși infrastructura îmbunătățită a extins economia chineză, producția de ciment la scară largă a contribuit, de asemenea, la poluarea masivă a mediului.



22 de comentarii:

Cezar spunea...

..si tot atîta poluare!

Gigi spunea...

China,a construit un spital in câteva
Zile,în schim,noi,n-am fost în stare sã construim unul mãcar de Sãmanţã in 32 de ani. Ei,au suferit câţiva zeci de ani sa ajungã unde au ajuns acum,spre deosebire de noi,care la randul nostru am suferit din cauza razboiului Mondial,pt.plata daunelor,am reconstruit o ţarã din ruine,ba am adus-o acolo sus,iar dupà '89,am readus-o in stadiul anilor 50.Suntem,cred,singura ţara saracita,dar cu super miliardari in Valuta!

M spunea...

Eu vreau să știu cine e curcanul de pe locul 5!!!!! 😂😂😂

Calinmihaib12 spunea...

China..e un caz special..!
Toate țările industriale..din EUROPA,..SUA și ASIA..si-au EXTERNALIZAT..INVESTIȚIILE și fabricile..acolo, pt.că: forța de muncă era IEFTINĂ, legislația muncii.."permisivă"..aproape..la "orice",legislația fiscală..probabil
așișderea,(adică..tot ce NU ERA POSI BIL și PERMIS în țările amintite)..!
De asemenea,în domeniul SĂNĂTĂȚII..
intr-o țară ca și..China..unde TOTUL ..E.."PERMIS"(!),cercetarea medicală poate depăși ORICE.."BARIERĂ"..de netrecut în țările americano-europene..și chiar asiatice..!,..
astfel încât.."acolo" s-au putut investi FONDURI INIMAGINABILE=de către ACELEASI ȚĂRI..=pt.a se ajunge..AICI,ACUM..!= la ce..I "se întâmplă..OMENIRII..!!

Leon spunea...

Cred ca este si Romania pe langa locul 100:
"În anul 2012, producătorii de ciment din România dispuneau de o capacitate totală de producție de circa 16 milioane tone, însă lucrau la mai puțin de jumătate din această capacitate.[10] În anul 2011, producția locală s-a ridicat la 7,6 milioane tone.[10](Wp.)..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, la modul dement chinezoii consuma mult țâment, dar si construiesc pe banda rulanta orase si edificii la comanda, de aceea ies si cifrele uriase, toate tarile urmatoare fiind codase. Cand hamerecanii construiau si ei ca golanii, in prima giumatate a secolului trecut, pe toate celelalte tari de atunci le-au intrecut, iar cand s-a construit masiv in iepoca ceausista a intrecut toata adunatura din cloaca socialista! La noi, se consuma cu canciocul, arza-i-ar focul, si inca cu muncitori din indochina sa ne haleasca paralele, udatura si faina, caci ai nostrii muncitori construiesc pe la altii, ca argatii pentru toti bogatii, ca daca ar hi muncit pe la noi pe doi poli chiori de foame ar fi fost muritori! Stiati ca la un baraj de acumulare tot țâmentul din dotare, in interior, e permanent fierbincior, deci se raceste foarte greu si in timp indelungat, si as avea de adaugat ca acest fenomen poate dura zeci de ani, chiar si peste 100 de ani?! Cine are o minte de beton armat cu insertie metalica are ocazia sa-i fiarba si mintea ca la o bibilica puscariabilă! Nu-i asa, mintosule si pușcariasule, Câțosule? Daca vrei sa te ajutam, cu pickammerul de pe piedestal o sa te demolam!

raul spunea...

Citez din Enciclopedia Statelor Lumii ed 1976,
Productie ciment 1974
1 URSS 254 OOO mii t
2Japonia 73 000
3SUA 68 000

8 China 23 000


16 Romania 9 800

Ciment egal dezvoltare!Restul ...e tacere si ...subdezvoltare!Ma rog e si discutia cu productie si intrebuintare ,dar nu se produce sa fie folosit la mama naibii ca nu mai e rentabil...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Raul, sa fim circumspecti si atenti cu cifrele raportate de statele socialiste, stiind ca ele erau triumfaliste si hegemoniste sa puna capac statelor capitaliste, ca ele detineau superioritatea mondiala in gomunista oranduiala, si ca celelalte țeri sunt doar de mantuială si flituială națoală, intrucat zocialsmul poate avea parte de a indeplini ginginalul cu țignalul si pulanul, dzi si noapte pe deșelate, chiar si in 4 anusuri si giumătate, si prin față si prin spate!

Leon spunea...

La Armament stateam si mai bine;
"În 1989, România comunistă era a opta țară, din lume, exportatoare de armament."(Wp) !
Acum cred ca suntem tot pe locul 8,... dar la IMPORTURI..!

Leo spunea...

Ce se fabrica la UM METROM dpv militar ?
Cine știe , acela cu adevărat a lucrat în tehnic.

M spunea...

Un constructor roman de autostrăzi spunea ca in afara de balastru noi toate materialele le importam! Iar intr-o autostrada intra al dracului de mult otel, ciment si bitum.

Leon spunea...

"S.METROM S.A. este unic producator de tabla de cupru, banda de cupru si banda de alama ca produse civile si componente de munitie pentru armament (degetare pentru munitia mica de infanterie discuri si rondele pentru munitia de artilerie) ca produse militare."(google)..!!

M spunea...

Sincer să fiu nu plâng după producția de ciment - energofagă, cu valoare adăugată mică și extrem de poluantă.

Evident, dacă la schimb deveneam mari producători de microcipuri de exemplu!

Leo spunea...

Tot ceea ce era pirotehnie militară și (și civilă) acolo se făcea. Acum, acolo nici potcovărie nu mai e.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ai făcut LM la Câmpulung Moldovenesc? ... ești oltean, cum ai ajuns acolo?

Leo spunea...

A făcut liceul de jante auto din localitate 😂.......

tutueanumarinel spunea...

Turkey cine sa fie !

Leon spunea...

La Dragasani,Iulica, la
Liceul de cultură generală reinfintat in anul 1965, eu fiind in Prima promotie cu Gimnaziu de 8 clase si Liceu cu 12 clase, iar Mugur Isarescu in ultima cu 7 clase, si 11 clase, 3 ani intersectandu-ne pasii in aceeasi cladire..!
Leo, Fabrica de Genti Auto este infiintata ceva mai tarziu !
PS. Imi aduc aminte si acum, cand in Martie 1965, elev in clasa a 8 a, in Sala mare a Gimnaziului( era si Cinematograful orasului Dragasani ), Directorul a intrerupt festivitatile scolare, si de pe scena ne-a anuntat: A incetat din viata Tovarasul Gheorghe Gheorghiu Dej, si toti copii au inceput sa planga..!

Huhu Rezea spunea...

Liceul Agricol Drăgășani, 1966 – 1974
Incepind cu anul scolar 1966/1967, Centrul Scolar Agicol Dragasani se transforma in Liceu Agricol cu urmatoarele sectii :

- Matematica 1 clasa cu 30 de elevi

- Contabilitate 4 clase cu 160 de elevi

Leon spunea...

Existau 2 licee in Dragasani, cel Agricol si cel Teoretic:
"Gimnaziu (1919-1944), Liceu (1944-1948), Scoală elementară (1948-1953), Scoală medie de 10 şi de apoi de 11 ani (1953-1965), Liceu de cultură generală (1965-1974), Liceu real-umanist (1974-1977), Liceu industrial (1977-1990), Liceu teoretic (1990-1997); începând cu anul 1997, instituţia se numeşte Colegiul Naţional „Gib. MIHAESCU"..!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
despre calitate umana primordiala, adica moralitatea! Iata exemplul in forma pura:

Replica unui Admin de blog catre un user care ne lipseste de ceva timp....

”CEZAR23 august 2021, 19:53
Hai ia-ti opera de arta si mars in p.... mea ..pe blogul Geniului sau al tau..!!!!”

Eu nu inteleg bine continutul expresiei ”pe blogul Geniului”, dar in afara actiunii si limbajului proprietarului de blog cu audienta maxima - :)) -, gandul imi fuge la o persoana si la amoralitatea si imoralitatea acestui biped ce se manifesta si pe aici, sau nu totdeauna primesti ceea ce cresti!

Leo spunea...

La noi, directorul a intrat în clasă cu fața posomorâtă și ochii plini de lacrimi și a spus :"A murit tov. Gh Gh Dej. Să fie într-n ceas bun!"