Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 22, 2021

In ianuarie se repune în lucru PLx 199/2020 privind recalcularea și actualizarea pensiilor militare

84 comments

Aflăm, dintr-un facsimil al unui document intern al unei structuri asociative a rezerviștilor din nordul țării, că în luna  ianuarie 2022 va fi primită la Camera Deputaților o delegație a rezerviștilor condusă de domnul general Neculai Băhnăreanu, investit cu drept de reprezentare a asociaților de rezerviști în relațiile cu Guvernul și Parlamentul, pentru a  relua discuțiile pe marginea unui proiect de act normativ vizând modificarea Legii nr. 223/2015. 

Documentul nu identifică exact proiectul de lege despre care este vorba, numindu-l generic PLX,  dar precizează că el ar fi fost blocat anterior din cauză că ministrul de Interne, Lucian Bode, nu a semnat propunerile convenite. Pare a fi vorba de Plx 199/2020, cel cu  recalcularea și actualizarea pensiilor militare, aflat pe rolul Comisiilor  de muncă și apărare în faza de Raport preliminar... trimis spre reavizare, în urmă cu un, la Guvern.  Din informațiile care au circulat pe blog, acest proiect a fost blocat de MAI. Vezi Plx 199/2020Documentul se coroborează cu Comunicatul din 02 12 2021 al sedinței Forumului 
Scrisoarea adresată președintelui Ciolacu am publicat-o AICI

84 de comentarii:

IAR99Army spunea...

cine si la ce data l-a investit pe acest general sa reprezinte pensionarii militari in relatia cu MApN ? in afara de tacere suspecta la problemele rezervistilor si la pactizarea cu mai marii MApN facadu-le acestora toate jocurile murdare ce au afectat pensionarii militari ce il recomanda pe acesta pentru aceasta investire ? eu ca rezervist refuz sa ma reprezinte un tradator al intereselor mele.

Cătălin spunea...

ATÂTA TIMP CÂT DIN POSTURA DE MINISTRU AL APĂRĂRII ACTUALUL PRIM MINISTRU NU A FĂCUT NIMIC PENTRU ÎNLĂTURAREA INECHITĂŢII DI SISTEMUL PENSIILOR MILITARE ŞI A FOST DE ACORD CU NE-ACORDAREA DREPTULUI LEGAL DE INDEXARE A PENSIILOR MILITARE, ŞANSA CA PENSIONARII MILITARI SĂ AIBE PENSIILE RECALCULATE ŞI ACTAULIAZTE ESTE MINIMĂ.

Cezar spunea...

Da.i Doamne!
O veste EXCELENTA!

Laleaua neagră spunea...

Iar incepe diversiunea cu PLx 199...Deja e prea mult...

Brenda spunea...

Ați prorocit!!??

Leon spunea...

In Ianuarie 2022 este Vacanta parlamentara, dar probabil ca in ultima saptamana unele Comisii vor avea Sedinte de lucru..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se duc pentru pensiile mari, nu pentru cele mici si medii... Pariem?

IAR99Army spunea...

am trimis un comentariu . de ce nu il publicati, colega ?

Viorel spunea...

Mâine o să sun la ANCMRR Filiala județeană Botoșani pentru a afla mai multe detalii. Trei din foștii mei comandanți conduc această filială (Președinte, Președinte de onoare / fost președinte și un Vicepreședinte). Ceilalți mi-au fost colegi de unitate.

mihaighiba@gmail.com spunea...

Doamne miluiește pe cei săraci cu duhul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Le tulipe noir, cognacul din pahar s-a golit si PLX 199 n-a mai sosit... Cum sa-l readuca cei cu pensiile imbolovănite si pentru cei cu pensiile prapadite? Ce sa ceara cei cu pensiile de peste 10.000 lei si pentru cei de la 1000 lei si pana la 3000-4000 de lei? Se duc acolo sa-si traga peste turtele lor spuza din soba! Ascultati foarte bine ce spun eu aici caci interesele lor nu sunt pentru cei mici si prapaditi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@VIOREL, mai catinel, catinel nitel caci interesul lor poarta fesul imbuibatilor, caci frate, frate, dar branza-i pe bani, nepoate, candva ati fost camarati in fratie, acum grosul trebuie sa-l ia doar cei cu tichie si daca si-au luat diplome si in Mafie!

Viorel spunea...

IAR99Army. Dacă toți am tace și nu am spune nimic, politicienii ar considera că o ducem bine sau chiar foarte bine și nu ne-ar mai băga în seamă. Așa că. Astăzi mai zice pe blogul SCMD sau la TV / presă câte ceva domnul Col. (r.) dr. Mircea Dogaru, mâine mai vorbește Președintele ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” Gl. lt. (r.) Neculai Băhnăreanu, poimâine îți vine rândul și ție dacă îți înființezi o asociație pe lângă cele 52 (până la urmă vor rămâne 3 sau 4 ca și în politică pentru că nu vor trece pragul electoral). Fiecare Președinte de Sindicat sau Asociație își reprezintă proprii membri. Că datorită unor orgolii (ce ne caracterizează pe noi militarii precum că vezi doamne ce mare și tare am ajuns eu, DECI EU TREBUIE SĂ CONDUC, noi de fapt știind cum și prin ce mijloace și-au luat unii gradele și au ocupat anumite funcții) nu se înțeleg și totul decurge în defavoarea noastră, aici noi suntem de vină. De fapt membrii acestor 52 de Sindicate și Asociații pentru că nu-și dau „demisia” în bloc, creând o singură structură sau chiar un pertid. Suntem prea leneși și nepăsători pentru așa ceva.

tehnocrat spunea...

@Colega, toti sunt asa, o apa si un pamant ,care alearga dupa bani si faima.Niste gargaragii ,vanatori de cotizatii.Fac valuri pana ajung unde si-au propus sau pana isi termina de construit cate o viluta si ceva conturi.Ati mai auzit de Mircia 9Chelaru) ca astalant nu a rezolvat ,absolut, nimic.Parole care sa ne tina incordati si plini de emotii sa recurgem la plata unei cotizatii.Corespondentul din DEX este ëscroc

IAR99Army spunea...

sa nu fie o diversiune, marca MAPN !!!! mai ales dupa bataia de joc sau pacaleala cu indexarea de 2,6% si introducerea CASS. normal ar fi ca acest general care observ caci conduce ANCMRR sa spuna rezervistilor daca este reala aceasta stire si in caz afirmativ normal si corect ar fi(pentru a fi crezut si sustinut) sa tina o conferinta de presa in care sa ne spuna : de ce a fost investit, citi rezervisti il sustin, cate asociatii/sindicate/organizatii ale rezervistilor il urmeaza, daca a incheiat acorduri cu acestea, cum se va derula activitatea, care sunt etapele, ce forte politice il sustin, care este pozitia guvernului, a MApN, MAi, SRI, SIE, etc. altfel este apa de ploaie, multa manipulare si inca o data o spun : o alta tradare a intereselor rezervistilor militari. ai inteles si tu cezarus fuscus despre ce este vorba, te bucuri degeaba, deja miroase a mare pacaleala.

tehnocrat spunea...

Ö ce veste minunata
Pentru cezar din poiata
Cu capra lui ferecata
Si ata de buci legata
Avel,avel,padina morel
Ca-i mai sprintenel
Si, fara tagada
Este prost gramada.
Ne dati ori nu ne dati
Ca pensiile le blocati
Si pe noi ne umiliti
Ca voi sa va-mbogatiti.
La anu si la multi ani !
Dupa gratii,mai golani!

tehnocrat spunea...

@Cornele :
Si la anu'de venim
In temnite sa-i gasim...
Pe care parinte ?
Pi tatzi cu-a lor presedinte!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@mihaighilba@gmail.com ...si, da-le, Doamne, la gulerati, clocari si imbuibați fasole chioara fara carnați, dupa ce la si la pensiile lor au fost castrați, caci va veni si vremea austeritatilor si rafuielilor politice, pe saraci sa-i ridice si pe potentatii in dezonoare cu ciordeli ordinare sa-i coboare la acea valoare de scara critică pe care o merita! Amin si Aleluia sa vina dreptatea ca ciocarlia!

tehnocrat spunea...

@Cornele,cei cu penzii de peste 10000 de lei(adica peste doua mii de euro) sunt cei iesiti la pensie de prin 2016 incoa, cei ce au fost pe la butoane si care impreuna cu finantistii,cadristii si juristii au stiut cu ce se mananca"o baza de calcul rezon, au venit cu tot felul de inventii si inovatii ,asa, la limita legalitatii(sporuri grase, titluri banoase),mai nou ciucale cu trupele de regionali(mercenalii) lui Arpad Kiraly) noii ciocoi ai vechilor pensionari socialististo-co=munist;toti acestia ne privesc cu dispret si sila mai abitir ca tante Leana ,care,cand vedea cozi la alimente zicea cu ura si obida "uite ,iar au iesit viermii la mancare"".Astia ,impreuna cu activii marii luptatori din spatele ecranelor din subterane se aseamana cu bogatanul burduhanos care iese din birt ,mirosind a bere si ragaind a mici si vede cate un amarat caruia ii chioraie matele de foame si zice in sinea lui "oau, ce bine ii merge afaceristului astuia de umbla prin targ cu lautarii dupa el".
Ce sa-i faci Cornele,gandire de zlatar si minte de cezar.

ifrim spunea...

Unii din rezerviștii sunt membri ANCMRR pentru CAR,socializare,reprezentare.A fost ales prin vot de membri la data când a avut loc adunarea generală a membrilor cotizanți și-i reprezintă pe aceștia.D-ta te poți reprezenta singur în fața onoratei instanțe dacă ai neclarități,litigii,nemulțumiri!

valica spunea...

Plx.199, presupune taieri de pensii militare de stat, foarte profunde, spre satisfactia guvernantilor carora le ramin sume sa acorde mariri de +34% la presedintie si servicii secrete.

Leon spunea...

Pai de ce sa Refuzi, Soimule, ca doar este imputernucit de Oltenii din Filiala ANCMRR Dolj..!!

Leo spunea...

Solomon se mișcă.........
Dar marja de manevră e mică având ăn vedere PNRR-ul.
Eu cred că este oleacă de MIMĂ de început de an.
Merry Christmas ! cum se zice acum peste tot

sosaro spunea...

Amin!

VIOREL spunea...

PLX199 este opiul pentru poporul militar, sau votcă, matrafox, samahoancă, sau orice poate aburi nişte minţi atât de uşor manipulabile. Va merge! Deşi soluţia ar fi desfiinţarea tuturor asociaţiilor şi sindicatelor conduse de generalii militari cotrofoşi, trădători şi lingăi(din păcate, cam toţi sunt aşa, ducând acest grad într-un derizoriu mizerabil) şi aderarea cu scuze la sindicatele poliţiştilor şi gardienilor. Poate sub conducerea lor, împreună, vom fi mai mult decât o cantitate neglijabilă la îndemâna tuturor populiştilor pentru a fi bălăcărită.

VIOREL spunea...

Este, modul de a câştiga timp ducând de nas prostimea credulă.

Leo spunea...

Deoarece aparține fondului secretizat al UNAp Carol I , fiind un comentariu de o inestimabilă valoare științifică care vizează siguranța națională......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@IAR99, Dezinformarea, arma care inmoaie adversara, fiind a noastra ca tactica de lupta, o baga ei sa ne rupa si in eroare sa ne duca, inducandu-ne sperante desarte ca maine se va face dreptate, in realitate intinzandu-se criminala asteptare in eternizare pana ultimul dintre noi moare... Totusi, dupa ce ultimul va stinge lumina, speranta va muri ultima, sa n-o mai vada si altcineva ca a existat aievea si degeaba pentru cei care au crezut in ea!

Leo spunea...

În frunte cu D. Dolo

avianyc spunea...

Am mai multă incredere in psihoanalistul Dancu (ardeleanul) decat in toata adunatura de asociatii existente si cate se vor mai infiinta. Mai ales daca sunt diriguite de povete oltenesti si regatene.
Prosperitatea , sa fie clar ,a venit vine din Ardeal🥱🥱🥱🥱😤

CEZAR spunea...

@/VIUREL..majurul de la C.I.
Tu si cu maKiSS..sa aderati la sindicatul GARDIENILOR ! Pentru prostia pe care o Emanati..meritati sa va arunce cite o chiftea inghetata de sarbatori..!!
Cititi mai..copii subdezvoltati mintal..PLX.199...si apoi clampaniti ca babele...

CEZAR spunea...

Majurule de la C.I...pune mai jos principiiler de baza din PLx-199 !
Daca esti capabil...!!

tehnocrat spunea...

Am vorbit cu Solomon...

tehnocrat spunea...

Ei(MApN-dusmanul nostru suprem) ar vrea sa puna pe tapet PLX-199 dar in varianta lor ,fara amendamente ,fara menajamente cu promisiuni calculata sa fie aplicate dupa parastasul nostru!

Leon spunea...

https://m.ziare.com/proteste/angajati-politie-penitenciare-militari-rezerva-protest-parlament-1716738

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
Zici ca îl caută Mărieș?

Huhu Rezea spunea...

Nu puteți să-i contestați lui Neculai calitatea oficială de președinte al ANCMRR din MApN, asociație de utilitate publică care se bucură de alocațiile bugetare prevăzute în Ordinul M 161/2018 pentru MApB, vezi http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/205210si.
De asemenea Neculai este interimarul la conducerea Forumului Structurilor Asociative după expirarea mandatului col Tudor, președinte al Asociatiei ROMIL

Nikk spunea...

Dacă informația nu este confirmată de Bahnareanu într-un comunicat oficial al ANCMRR atunci nu este nimic altceva decât o dezinformare și o manipulare ordinară. Interesant că zvonul apare cu o zi înainte de mitingurile polițiștilor și rezerviștilor militari, organizate astăzi la ora 12.Cred că este o abureală, că și faptul că pentru polițiști s-ar majora soldele in 2 transe (in cursul anului 2022).

Iulian Mareș spunea...

M,
PRIETENUL COMUN SE REPLIAZA DAR NU SE LASA!...🤣😂🤪🖕

Cristian Ghinea le-a trimis un mesaj colegilor săi, explicându-le că va renunţa la cele două funcţii deţinute în cadrul USR începând cu data de 1 ianuarie 2022, transmite Digi24.ro.

Fostul ministru, cel care s-a ocupat de PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) în timpul Guvernării Cîţu. JEGOSUL GHINEA a explicat că doreşte să se dedice unor proiecte de monitorizare a PNRR, alături de Dragoș Pîslaru și Vlad Botoș, ambii europarlamentari.

tehnocrat spunea...

@Brenduto,Brenduto,mai rezista o zi doua ca-i postul craciunului ,nu mai bea agheasma indoita cu visinata.

M spunea...

@Iulian Mareș

Să îl ia naiba de jegos!

Nu știu dacă ați văzut dar UE vrea să recupereze banii dați prin PNRR. Se preconizează creșteri de taxe pe CO2 atât pentru firme cât și pentru consum rezidențial.

Deci, tot noi plătim ca să fim futuți!
Erau niște spălați pe creier care ziceau că UE ne dă bani degeaba!

De fapt doar două țări s-au acceptat condițiile impuse pentru a accesa întreaga sumă: Italia și România.
Italienii au anunțat deja că în contextul viitoarelor alegeri vor renegocia PNRR.

Slinosul vrea un singur lucru: să saboteze banii care îi ia România inventând condiții de neîndeplinit!

O javră (cred că am jignit câinii)!

tehnocrat spunea...

@ Da ,dar mai cu seama il cauta M...ichidutza ca prea manjeste pamantul cu umbra lui.

M spunea...

Polițiștii completează rapoarte prin care anunță că de la 01.01.2022 refuză să mai îndeplinească sarcini care nu sunt în fișa postului și nu sunt prevăzute în legea de organizare și funcționare a poliției Române!

Referirea este directă la măsurile anti-covid! 👏

https://sindicateuropol.ro/model-de-refuz-pentru-verificarea-carantinatilor/

avianyc spunea...

@ Mares & tehnocrat
Trebuie sâ știti si voi scăpati din LeMeu;
Când ţi se cer „opt kilograme de brânză”, trebuie să înţelegi că nu te duci la Cezar să iei brânza, ci prin vecini să te împrumuţi de 800 de euro.

”Şpaga contra unui mic favor a devenit o tradiţie în România, doar că a ajuns să copleşească sistemul bugetar. Se cer şi se dau şpăgi pentru tot felul de lucruri, pentru obţinerea unui loc de muncă, chiar şi pentru o funcţie aflată la baza ierarhiei profesionale, cum ar fi îngrijitor sau femeie de serviciu într-un spital, până la înscrierea copilului într-o creşă de stat unde ar avea dreptul să fie îngrijit fără ca părinţii ”să cotizeze”. Ceea ce se rezolva în anii '80 cu un pachet de ţigări Kent, cheia care deschidea toate uşile, astăzi se rezolvă cu plata unor rate la CAR ale şefilor, cu o sută de euro pentru înscrierea la o anumită unitate de învăţământ, cu sute de euro pentru angajarea pe un post într-o instituţie de stat. S-a inventat chiar, de la o instituţie la alta, un cod, un limbaj aparte pentru ca oamenii să înţeleagă că a venit momentul să „cotizeze”. Când ţi se cer „opt kilograme de brânză”, trebuie să înţelegi că nu te duci în piaţă să iei brânza, ci prin vecini să te împrumuţi de 800 de euro.”

Sursa: adevarul.ro

Viorel spunea...

La nivel de Filiale județene nu se știe nimic concret. Din ce cunosc ei este vorba despre vechiul PLx-199/2020 așa cum l-ați prezentat și în topic (inclusiv Scrisoarea adesată Președintelui Camerei Deputaților), urmând ca la Camera Deputaților să fie susținut. Nu cunosc deocamdată părerea celor de la MAI. Mai au timp până în ianuarie.

Iulian Mareș spunea...

Trebuie sa se rupă și lanțul asta....

avianyc spunea...

Când mă uit în jur si văd atata sărăcie ....... !!!
Stau așa si ma gandesc ce s-ar intampla daca angajatii astia din privat platiti ca vai de ei si-ar lua tălpăsita pe dincolo la salarii de la 1500 € net in sus.
Stau asa si ma gandesc ce s-ar intampla daca cei 80% dintre pensionari cu pensii sub 2200 lei si 30-35 de ani vechine efectiva ar iesi in fata prefecturilor si nu ar mai pleca .
Azomures si-a oprit activitatea din cauza necompetitivitatii in urma scumpirii gazelor urmat pe acelasi motiv de ALRO Slatina . Și din aprilie dupa neacordarea subventiilor la gaz si curent vor mai fi inca multe la rand. Ce ne facem daca angajatii disponibilizati o taie in cautare de un loc de munca prin tari straine. Altfel cu ce sa traiasca si sa reziste.
Ce se intampla daca nu vor mai fi bani de subventii la curent ,gaz ,gigacalorie ,etc ?
Ma mai gandesc cu tristete cum se descurca cei care nu si-au luat salariile de 2 -3 luni in urma , unii chiar angajati ai firmelor din subordinea primariilor.
Și mai stau si ma intreb cand naiba se va termina cu lăfăiala asta bugetară ,autonomia salariala din administratie ,angajarile la stat pe salarii grase numai pentru clientela analfabeta profesional dictata de la partid ,primar , si alte lichele clientelare ,lucruri care sug exagarat mare parte inutil bugetul de stat si bugetele locale.
Și când ma mai gandesc ca populatia civila vede intr-un salariu de 4-5000 lei si o penisie de 3500-4000 de lei o pensie de lux imi pun iar o serie de intrebări
Unii ,poate pe drept cuvant pe diverse motive vor mai mult ,altii nu stiu să pretuiasca ce li s-a oferit.

Iulian Mareș spunea...

Eu am făcut 14 clase și am cărat șpan de la strung..., iar cei de la freză făceau 15 clase...

Iulian Mareș spunea...

Asa este...slană, pită, brișcă, ceapă, brânză..., burta si capul mare, rahitism, capatana cu os gros și xavitate mica pt un creier atrofiat de iobagie!

Iulian Mareș spunea...

Și idei puține și fixe!
1-doar Diasporenii se mulțumesc cu salarii de 1500€/luna la șters căcatul parablegilir...
2-Daca vin acasă Diaspirenii, la sărăcia noastră, ce crezi ca se întâmplă! Blocaj total...africanii și musulmanii nu muncesc mai deloc!

un oscar = o pensie spunea...

cat idealism la tine!!!
mafiotii astia nu au mila de poporul roman,solutia o au in buzunar-instant da drumul la imigranti din Asia ,anul 2021 au intrat pe piata muncii 11.000 de asiatici,cred ca s-a aprobat 22.000 de asiatici pt 2022.Nu va mai faceti sperante in politic,ganditi-va, daca se va accepta 100.000 de asiatici pe an ,rezolvam si forta de munca si platitori de taxe,etc.De aceea treaba este rezolvata ,poporul roman trebuie sa sufere ,altii sa se bucure de tara asta!

Huhu Rezea spunea...

Scepticismul blegos este tipic țățismului babelor de la țară neinformate.

Simdum spunea...

Probabil javra de ghinea pleaca sa monitorizeze euroii trecuti in PNRR pentru consultanta in cardasie tacita cu...

Brenda spunea...

Ce ai dragă, ai ceva la bibilică? Vezi că tu vii cu fel de fel de cretinisme de multă vreme

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat. Acum ce faceți, vă contraziceți singur ? Anul trecut l-am criticat (solicitat lămuriri) pe domnul Col. (r.) dr. Mircea Dogaru pentru unele comentarii postate pe blogul SCMD. Ați apărut dumneavoastră pe blogul domnului Huhu Rezea și ați transmis că cei care mai fac comentarii calomnioase (ceream lămuriri și explicam unde se minte) la adresa dânsului sau SCMD vor fi dați în judecată de către compartimentul juridic. Mai este valabilă afirmația ? Când este de lăudat, te laud, când este de criticat, te critic.

Leo spunea...

Și sunt ceva orizonturi de speranță ?

Huhu Rezea spunea...

Nu te-ai obișnuit cu lăudăroșeniile lui Kis?

tehnocrat spunea...

@Viorel, nu cred ca am sa dau socoteala oricarui insotitor canin,sau esti si tu, policalificat precum avyamuci si faci parte dintre membri ICCJ. De ce sa fiu vertical sau usa de biserica vazand ca in jur sunt numai sperjuri si rauvoitori, spun ce vreau si ce consider si NU dau socoteala oricui!
Sper sa nu mai "conversam"ca nu-mi face placere.Vezi-ti de ale tale ca nu vreau sa joc leapsa cu tine.

tehnocrat spunea...

Nu raspund decat in fata MAN( marii adunari nationale) !

avianyc spunea...

🤣 Mares ,daca se intorc diasporenii povară pe capul guvernului sigur iti mai ia Ciolacu de 3 x CASS din ce depaseste 4000 de leuti.

Viorel spunea...

Ce domnule Viorel Kiss (comandor). V-a deranjat faptul că v-am prins cu minciuna, azi în stânga mâine în dreapta ca și politicienii care fug de la un partid la altul ? Dacă sunteți un Of. vertical, aveți tăria de a recunoaște când o mai dați în bară. Câtă diferență între (nu exprim calități pentru că sunt prea multe) cuscrii mei (din Sighet) și dumneavoastră. Sper să deduceți de ce i-am dat ca exemplu. Numai că ei se numesc la fel ca și președintele Ucrainei veniind din partea poloneză. Am uitat. Puteți spune ce vreți dar nu amenințați pe blog în numele SCMD sau domnului Dogaru.

akord 75 spunea...

Dupa parerea mea ambele afirmatii sunt corecte...mai ales paranteza
"Slinosul vrea un singur lucru: să saboteze banii care îi ia România inventând condiții de neîndeplinit!

O javră (cred că am jignit câinii)!"

M spunea...

@Simdum

Mi se pare conflict de interese să monitorizezi ce ai negociat tot tu!

Marea problemă a USR e că multe programe erau cu dedicație și apare pericolul să se schimbe dedicația! 😂 "De la nașu mare, domnu' Ghinea, pentru ONG Declic, 3 meleoane de euroi, o curcă și o mașină de spălat cu uscător, n-a mâncat, n-a băut! Să trăiască!!!!!

tehnocrat spunea...

Cred ca ti-a adus Viorel o glaja de samahoanca de pe la Dorohoa si ai cam gustat din ea.

LUPUL spunea...

PLx 199/2020 a fost făcut ca să poată duce în eroarea marea prostime din pensionarii militari pensinați înainte de 2017.
Acesta a avut drept scop mascarea celor cu pensii militare de 4-5 ori mai mari ,față cde ceilalți pensionari militari , stabilite după Legea 153/2017 raporat la înghețarea pensiilor militare prin OUG 59/2017 .
Totul a fost foarte bine pus la cale de toată mafia din sistem pentru ca restul pensionarilor militari să aștepte acest PLx 199 în speranța că si ei vor fi atașați la Legea 153/2017 .
Abureala a mers foarte bine 2 ani și se încearcă și în 2022 această variantă băgând la mijloc un virus de rahat cu numele Covid .
În fond statul a câstigat de pe urma OUG 59 /2017 milioane de euroi , așa că acum în 2022 dacă bagă PLx ul nu face altceva decât să imi dea banii mei din anul 2017 .
Dar eu sunt în anul 2022 .
BOII m-au prostit și m-au furat 5 ani .
Acum Plx-ul iar trebuie ajustat că nu mai bate cu realitatea .
La mijloc sunt animalele care au ieșit la pensie după 2017 și sunt în MApN la BUTOANE
Țin cu ginții de Pensie până un PAR în BOT le v-a ELIBERA.

Viorel spunea...

Ave Cezar. În primul rând care sunt principiile tale de viață ? Analizează-le, după care vorbește. Legat de PLx-199/2020, cască gura și zi A și toate principiile din PLx îți vor intra. Cât despre gardieni, și după 32 de ani de la evenimentele de la Timișoara aceștia te-au lăsat în pace pe motive medicale ca să nu te ducă la Spitalul 9 (Socola) în Iași.

Xpert 86 spunea...

Cred ca basmul cu plx 199/2020 este doar un SF care s-a epuizat de mult!! Acest plx nu mai este de actualitate daca se abroga L153/2017!!!!

Viorel spunea...

Ave Cezar. Știi ce are un om mai de preț decât viața ? Numele, Cezare. Iar pentru că tu ești mic în gândire, comentezi pe blog sub pseudonimul Cezar mare dictator. Probabil îți este rușine de numele părinților, bunicilor și străbunicilor tăi până la prima generație. Ce reprezintă pentru tine o familie fără un nume ? Sub un pseudonim se poate ascunde orice fel de om (criminal, pedofil, violator, trădător, dar și oameni de valoare). Tu în care categorie te găsești. Pentru că valoarea ta este aproape de 0 (zero) pe toate planurile. Auzi la el Ofițer. Iese din Școala Militară Locotenent și trece în rezervă Maior. Lt.maj. ai fost ? Sigur că da. Câți ani ai stat Cpt. ? 10-12 ?

Iulian Mareș spunea...

Nu aviatorule!
Ei sa-si ia banii de unde au cotizat! M-am saturat de toți tontii carora ainceput sa le pută ca nu este acasa ca in Vest, dar in afara celor 2-300 Euro pe care-i trimit lunar vin aici pt tratamente medicale (operatii), stomatologice....si-si dau ei cu presupusul cum ar fi mai bine!
Noi credeam ca ciorile noastre merg la furat, insa uitam cum maramureșenii nostri furau excavatoare, utilaje de mare tonaj si le ascundeau prin paduri, precum lotrii secolului 17-18!
Povara zici? Eu nu cred pt ca aștia se descurca, sunt crema generatiei...antreprenorii cu idei!
*Cand cota parte din contributiile lor pt asigurari medicale din tarile unde muncesc (apreciez asta) se vor varsa lunar la casa nationala de Sanatate pt asigurarea medicala a coasiguratilor(plozilor lor) sa ma anunti si pe mine!

Iulian Mareș spunea...

Eu inclin sa cred ca PNRR-ul asta a fost gandit si coordonat nu de Ghinea, ca prea multe petarde contine, Slinosul l-a semnat!
Daca monitorizare inseamna ca urli ca vita injunghiata ca soseaua strica tabietul furnicilor in calduri....merita sa-i cada dintii in stomac!

Iulian Mareș spunea...

@STALIO,
nu va suparati, dar ce vekime aveti?

LUPUL spunea...

Domnule Iulian
18 ani serviciul militar
21 ani Vechime cumulată
Dacă nu veneau cu Restructurarea din 2007 și azi o ardeam prin MApN întrucât eram la mare căutare prin unitățile militare care au mai rămas .
Am să fac o manevră să văd cum se pronunță .
Am să cer MApN un Job de 4 ore Într-o unitate militară din Suceava sau la unitatea militară unde am lucrat ca să văd cum reacționează cpmanda unității militare .ca să am un motiv de-ai băga pe țeavă din nou la DNA.
hahahhahhhahhaha

LUPUL spunea...

PLX 199/2020 v-a intra în acțiune după Definitivarea Dosarului 4241/2/2020 .
CPS a MApN mai are 4 zile să facă RECURS la ÎCCJ împotriva Sentinței CA Bucuresti .
În cazul în care trece acest termen CPs a MApN trebuia să aibă până la acerastă dată Metodologia deja făcută întrucât intră sub incidența Codului penal în cazul în care nu trece cu data de 29.12.2021 la Revizuirea pensiilor prin punerea în aplicare a Sentinței raportat la Decizia 4 a Curții de Conturti . Punerea în aplicare a Sentinței este Obligatorie devenind cu data de 29.12.2021 Definitivă prin neapelare .
Sub incidența Sentinței CA Buc intră numai cei cu procent sub 85% ,iar în cazul în care pe data de 15.02.2022 CA Bucuresti se pronunță în tot asupra Cererii de Chemare în Judecată a CPS a MApN și asupra celorlalte două capete de cerere ,răsturnând Dcizia 4 a CC prin aplicarea procentului de peste 85 % și cei lalți pensionari vor beneficia de acordarea diferenței de 5% din 2016 .
Atrag atenția că până în prezent Nu este nici un Intervenient în dosar ca să poată DEZBATE palicarea Deciziei 4 a Curții de conturi

LUPUL spunea...

Un virus mi-a publicat fără să termin de scris hahhahhhahaha
Atrag atenția că până în prezent Nu este nici un Intervenient în dosar ca să poată DEZBATE aplicarea Deciziei 4 a Curții de conturi ,pe fiecare punct în parte,din cele 3 puncte ale deciziei 4 ,ceea ce duce la cocluzia că Curtea de Apel Bucuresti NU are nici o bază legală pentr a dezbate pe puncte Decizia 4,ea având obligația a se pronunța numai asupra celor 3 Puncte din Cererea de Chemare în judecată a CPS a MApN .
Numai intervenienții aveau puterea de a dezbate Decizia 4 a CC pe fiecare punct în parte .

M spunea...

Avianyc are dreptate! Dacă se întorc diasporenii mai trebuie să construim niște pușcării. De unde bani, vă întreb eu!

Huhu Rezea spunea...

Decizia nr.4/2020 a Curții de Conturi trebuia pusâ în aplicare până la 31 06 2021.
Cererea de suspendare formulată de CSP nu a suspendat din oficiu decizaia CCR.
Asa că... nici formularea unui recurs impotriva Sentinței 1602/2021 a Curții de Apel București nu suspendă aplicarea Deciziei CC.
CSP este deja în culpă cu neaplicarea Deciziei CC.

M spunea...

@Iulian Mareș

Ghinea a luat "programul politic" al USR și l-a transpus în măsuri obligatorii!

PNRR este o crimă împotriva poporului român! Nu poți să bagi vise pe care le-ai văzut tu în plimbările prin Elveția, Suedia sau Germania ca fiind obligatoriu de realizat în 3 ani într-o țară care are încă WC în fundul curții și 70% din populație se încălzește cu lemne sau cărbuni!!!!

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Vezi-ti tu de trebușoarele tele și nu mai inventa proceduri.
Doar Curtea de Apel putea să se pronunțe ân legătură cu suspendarea aplicării DEciziei nr. 4/2020 a CC. Si... a respins cererea de suspendare, ceea ce înseamnă că a rămas tot executorie.
CAB se poate respinge în tot sau in parte cererea CSP de anulare a Deciziei CC.

LUPUL spunea...

Maestre
Decizia Curtii de conturi este executorie pentru CPS a MApN ,aveți dreptate în acest sens ,dar orice entitate indiferent care este ea are dreptul să se adreseze justiției pentru a verifica legalitatea actului administrativ emis.
În cazul de față CPS nu a pus în aplicare decizia CC și a atacat Decizia 4 ,are dretul să o facă ,dar de faptul că nu a pus-o în aplicare aceasta v-a primi PATALAMAUA tot de la justiție .
Eu mă refer la poziția în Fapt a Dosarului raportat la Procedra de urmat .
Una este să NU pui îbn aplicare o Decizie a CC care se pedepseste cu AMENDA și alta să NU pui în aplicarea o Sentință Judecătorească care se pedepseste cu PÂRNAIE .
CA Buc se v-a pronunța în data de 15.02.2022 prin anularea celorlalte două puncte iar Decizia Curții de conturi v-a deveni definitiva prin Sentință definitivă dar până atunci CPS trebuie să pună în aplicare Sentința din data de 09.11.2021 comunicata la data de 13.12.2021 la data de 29.12.2021 în caz contrar fiecare prin Plângere prealabilă se demarează urmărirea penală .
In cazul recursului acesta suspendă Sentința CA Buc până la judecarea Recursului de urgență ,.Art.20 Legea Conteciosului.
Eu mă refeream la Dezbaterea în justiție a celor 3 punte din Decizia 4 ,unde nu se putea face de instanță numai dacă era sesizată de intervenienți ca parte în proces.

Vali spunea...

Cum sa ne respecte politrucii cand pe acest forum avem o gramada de "poeti "...mai au sa danseze pinguinul si le rezolva pe toate ! Vae victis (vai de cei invinsi) !

tehnocrat spunea...

@Vali,pe langa critidioti de genul tau ma e nevoie si de poeti.
Vae insipientibus (Vai de cei prosti)!

Viorel spunea...

Din facsimilul documentului intern al structurii asociative a rezerviștilor din nordul țării respectiv ANCMRR pentru că despre ei este vorba avându-l ca președinte pe domnul Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU reiese că la începutul lunii decembrie 2021, președinții asociațiilor de rezerviști s-au întâlnit pentru a redacta 2 scrisori (indexare pensii) și a se pune deacord în privința programului de viitor, respectiv ca în luna ianuarie 2022 o delegație a asociațiilor de rezerviști formată din 3 membri și condusă (presupun) de către domnul Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU să fie primită la Camera Deputaților pentru prezentarea reală a situației pensionarilor militari și susținerea proiectelor propuse (PLx-199/2020 probabil). Întrebările care se pun sunt următoarele:
- De ce la întâlnirea din data de 14.12.2021 dintre ministrul Dîncu / echipa sa, din partea asociațiilor au fost prezenți doar reprezentanți ai Forumului, SCMD și LADPM ?
- De ce la întâlnirea din data de 14.12.2021 dintre ministrul Dîncu / echipa sa și liderii unor asociații ale rezerviștilor, nu au fost prezenți și președinții sau reprezentanții ANCMRR, AORR, LMP, AMVDD, etc. ?
- Aceste organizații vor fi chemate separat ? Și dacă da, atunci ce fel de întâlnire au mai avut aceste asociații care chipurile ne reprezintă pentru a se pune de acord cu toate problemele ce urmează a fi ridicate, sau se vor lua la ceartă / contre ca și în anii trecuți (care pe care, cine este mai deștept) ? Sau vor să solicite anumite favoruri între 4 ochi pentru a deveni mai maleabili și a fi în tandem cu structurile subordonate MApN (DGFC, DGJ, CPS, etc.) și nu nevoilor pensionarilor militari.
- Șeful serviciului secret al Armatei (DGIA) face parte din vreo asociație ? Are vreo atribuțiune privind calitatea vieții, pensile (ne-a reprezentat sau ne reprezintă pen oi, pensionarii militari ?), și dacă are, ce demersuri a inițiat până acum de a fost admis în cadrul ședinței ? Probabil urmează să iasă la pensie și vânează vreun loc în vreo asociație sau chiar SCMD ?

Iulian Mareș spunea...

Cred ca intre PLx-199 si Marea resetare exista lucruri comune...

”Și ei vor să re-întemeieze lumea, dar într-un mod faustic, viclean, utopic… promite eliberare, dar aduce robie; promite sănătate eternă, dar permanentizează spitalul; promite fericire doar dacă ești deposedat de toate cele firești… O lume a controlului, supravegherii, raționalizării, penuriei. A unor lipsuri planificate, a unei stări permanente de teroare, a stăpânirii prin divizare… comunismul în forme noi și cu ajutorul noilor tehnologii.
Tanarul Nicolae Steinhardt profetic: „Unii ar voi să vadă lumea organizată după stilul şi asemănarea unui spital. Ei visează numai analize, controale, vizite, inspecţii, injecţii, certificate, fişe, observaţii, carantine, diete, prescripţii, operații. Societatea omenească ar deveni, în acest vis urât, un sanatoriu cu disciplină de fier, cu paturi numerotate, pază la poartă, o plapumă de om, 250 g de pâine pe zi, un număr fix de calorii, vaccinuri săptămânale, radiografii lunare, măsurători anuale şi înmormântare igienică la sfârşit.”

Iulian Mareș spunea...

COLONELUL,
Acum inteleg...
Eu credeam, conform povestii expuse ca te-au dat inapt cand ai terminat anul 2 din scoala de subofiteri Cazarmare!