Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 29, 2021

Pensii militare în anul 2022, mai puțin pensiile stabilite după ordonanța LOV

86 comments

Pentru Loviști plătește statul impozitele și contribuțiile.

Public acest tabel care circulă pe rețelele de socializare pentru că am văzut că sunt unii cititori care nu și-au putut aprecia, din recentul tabel schematic prezentat pe blog, câștigurile sau pierderile după tratamentul cu adevărat  special pe care actuala coaliție liberal-socialist-udemeristă l-a acordat pensiilor militare:
Indexare cu 10%-> pensii <2500 lei
Indexare cu 2,6%-> pensii >25000 lei
CASS 10% din    ->pensii  >4000 lei
După ce Guvernoiu Cîțu a pierdut pensiile militare din cârâielile bugetare zburătucite de useristul Ghinea în PNRR-ul aprobat de Comisia Europeană, de parcă respectivul guvern nici n-ar fi avut miniștri ai Apărării și de Interne, să vedem la ce capitol le tratează noul guvern. 
Se zice că Ghinea ar fi crezut, luându-se după definiția jurnalistică a pensiilor speciale, că a inclus și pensiile militare în bugetul de 9 și ceva pentru pensii. 
Definiția corectă care cuprinde toate pensiile botezate speciale  este pensii de serviciu reglementate prin legi speciale. 
Unii asociativi insistă prin toate comunicatele că și pensiile militare ar face parte din sistemul public de pensii. Poate fi o orientare pentru viitoarea recalculare a pensiilor de serviciu. 






 




 

86 de comentarii:

Leon spunea...

In Tabele sunt pensiile brute/nete stabilite pana la intrarea in vigoare a OuG 59/2017..!
Pensiile stabilite ulterior nu vor fi pe minus !

Ioan P. spunea...

Oare la o pensie anticipata partiala la la o vârstă de 47 de ani, când devine pensie de serviciu integrala dacă am avut alta condiții 10 ani? La 50 de ani sau rămâne tot 60? Multumesc

monteoru spunea...

Budai-la legea pensiilor in sistem public privind pensiile speciale fiecare minister va veni cu partea lui.Concluzie:MApN va avea o varianta proprie.

Huhu Rezea spunea...

Pentru că la topicul precedent s-a trecut de 200 comentarii si este greu de ajuns la ultimele comentarii, răspund aici controversei cu procentul de 120% la care se putea ajunge potrivit L 164/2001, in vigoare până la 31 12 2010.
Cuantumul pensiei putea ajunge la 100% din baza de calcul în care nu intra niciun spor, cuantum la care se adăugă sporul OMM cls I de 20%.

M spunea...

O minciună!
Domnișoara Mititelu la Realitatea Plus tocmai anunță că numai pensiile pe contributivitate sunt impozitate cu CASS.
Una de la PMP o confirmă!

Deci! Cine minte domnul Huhurez sau cele două de la care ne luăm lumină? 😁

Huhu Rezea spunea...

Smurdistule, eu credeam că ai citit OUG 130/2021.
Nu te iei nici după Huhurez, nici după Mititelu, te iei după lege,

Leon spunea...

Sunati-o pe Olguta, stie cel mai bine..))

Huhu Rezea spunea...

Măi, puștiulică, termină cu snoavele astea. Militarii plătesc CASS de prin anul 1997, după legea sănătățiii lui Emfiteoză.Nici nu mai stiu numărul deciziilor CCR care au respins asemenea excepții de neconstituționalitate. Plătesc CASS si magistrații.

Arfy spunea...

M, te uiți, fain frumos pe talon pensie și vezi ca plătești CASS! Dacă îmi dai adresa electronică îți trimit pdf cu cuponul! Parcă sunteți pe mirc, 1996!?! Aveți acces la informație cât cuprinde! Piçam în discuții aiurea? Mareș, a descoperit netul... când a fost propulsat la București! E băiat fin, pregătit etc dar orgoliu de Caracal!

M spunea...

@Arfy

Ironia este o artă care vă este inaccesibilă!

@Leon

👍 Uite cineva care a înțeles! Spre deosebire de Huhurez, domnul Leon nu a uitat câtă încredere am în postul TV Realitatea Plus-Minus

Huhu Rezea spunea...

Ai dreptate! Probabil, ocotitorul are o pensie mai mare de 2500 lei și a trecut peste prevederea ordonanței privind indexarea cu 10% a pensiilor <2500 lei

Calinmihaib12 spunea...

....Ce-i corect,e corect,..privind legea 164/2001:
Pensia brută: e </= ..100 % din BAZA DE CALCUL [=în care erau INCLUSE ILEGAL (pt.că
dacă se realizau pes te cele 100 %, PLUSUL ..LEGAL CUVENIT= ÎN INTEGRALITATE, atât din VECHIME,cât și din PENSIA SUPLIM..!) și cele maxim 9 % de pensie suplimentară (art.78),contrar art. 21-25 din lege..!,cam ca în actuala Lg.233] ,apoi se calcula: max.cele 20 % = OMM; TOTAL PENSIE = 120 % din baza de calcul..!

HALA spunea...

Cătălin tabelul sigur este gresit. Și dacă mai zicem cum că ar fi neconstituțional ca unora să li se mărească cu 10% și altora cu 2,6 nu se ivește iar problema că pe necontributivitate statul poate mări pensia funcție de posibilitățile sale chiar și diferențiat? Simplă întrebare.

Unknown spunea...

Ce s-a intâmplat cu furtul de 3,8 % -indexarea cu inflația ,aferentă anului 2021??

Huhu Rezea spunea...

Au recuperat indexarea cei care anul acesta au primit 10%.

mosmartin16 spunea...

GHICI GHICITOAREA MEA !!

mosmartin16 spunea...

Pentru pensiile mai mari de 4000 de lei !! Din ianuarie ce vine...intervin reținerile pentru sănătate la acestea ( CASS ) ! Principiul ar trebui să fie : ai mai mult pe card...ți se reține mai mult din pensie ! Dar culmea...nu e așa ! Că doar suntem în țara lui Papură Vodă ! Dintre toți pensionarii din Romania...repet, toți...ce au mai mult de 4000 de lei...unora nu li se aplică principiul susmenționat ! Iar aceștia sunt dintr-o anumită categorie...și care-s pensionați de cațiva ani încoace ! Cine credeți că sunt acei "norocoși" ?! Dau o bere...că tot vine Noul An ! Gand bun, oameni buni ...

mosmartin16 spunea...

Pentru pensiile mai mari de 4000 de lei !! Din ianuarie ce vine...intervin reținerile pentru sănătate la acestea ( CASS ) ! Principiul ar trebui să fie : ai mai mult pe card...ți se reține mai mult din pensie ! Dar culmea...nu e așa ! Că doar suntem în țara lui Papură Vodă ! Dintre toți pensionarii din Romania...repet, toți...ce au mai mult de 4000 de lei...unora nu li se aplică principiul susmenționat ! Iar aceștia sunt dintr-o anumită categorie...și care-s pensionați de cațiva ani încoace ! Cine credeți că sunt acei "norocoși" ?! Dau o bere...că tot vine Noul An ! Gand bun, oameni buni ...

Laurentiu spunea...

Errare humanum est. Vorbim noi de tabele dar nu se știe...
Nu vedeți că nici cele două Case de pensii sectoriale nu au dat nici un comunicat referitor la pensiile din 2022 până în prezent?
Până nu-i scris pe cupon...never say never!

ED spunea...

De relaxare! Bomba! De anul viitor, la razboi vor fi concentrate si femeile cu varsta intre 18-60 ani!

Baza: ordinului nr. 313 al ministrului apărării

https://www.g4media.ro/femeile-din-ucraina-vor-fi-obligate-incepand-cu-anul-2022-sa-se-inregistreze-in-fortele-armate.html

mosmartin16 spunea...

Huhu...din pacate...prea putini stiu ori studiaza 164 din 2001 !

Huhu Rezea spunea...

mosmartin
Noi am trecut prin L 164. Vezi cum încearcă niște țânci să ne dea lecții despre acea lege?

Brenda spunea...

Bravo, o da va facă frectii

Sebi spunea...

Ocolesti raspunsul Huhu, a suta oara. Raspunde-i omului ca un tip inteligent, nu ca un filosof de la birtul comunal.
Nu a recuperat nimeni nimic din indexarea conform legii, nu-l intereseaza pe cel care apeleaza la expertiza dumitale daca mila guvernului a extins majorarea specific comunsita, de zece blide rotunde, si asupra muritorilor de foame proveniti din structuri militare.
Explica-i ce s-a intamplat cu dreptul lui legal, ca fost militar, nu ca frecator de menta care "recupereaza" ceea ce i s-ar fi cuvenit prin mizericordia generalului si a liotei de analfabeti putred de bogati catre care depuneti diligente imbecile. Daca a fost furat, nu-l tromboni ca n-a fost, doar pentru ca muritorilor de foame li s-a inchis gura. Altfel, devii complice cu hotii.
Altora de pe aici, oameni tineri pe jumatatea varstei mele dar cu pensii care le-ar ajunge sa traiasca frumos pe o insula exotica tot restul vietii lor de rahat, nu le ajunge baaaaa, nici daca restul am muri de foame ca sa lea tot lor. Tot urla!
Plangeti si urlati intruna, vesnic nemultumiti si fututi in cur, urati oameni a facut armata din copiii mamelor voastre. Dar macar nu va mai luati la misto intre voi, este degradant.
Hai sictir!

Cezar spunea...

De cînd zic eu!
Primul sa fie Mares..dublu Oskar🤣🤣😛😜🤪😝🤗

Cezar spunea...

ED
In ceea ce priveste Ukraina sînteti putin in urma cu informatia..
De luni daca nu de ani..se fac antrenamente in tabere de voluntari..cu femei si barbati...

Batranul spunea...

D-na Mititelu a spus numai minciuni! Face confuzii peste confuzii (si a mai fost si consiliera d-nei Violeta Alexandru la ministerul muncii!!!!!). Si ca sa puna capac i-a mai facut si prosti pe pensionarii care primesc pensii pe contributivitate.

un oscar = o pensie spunea...

corect colonele,este o bataie de joc la adresa tarii,locuitorilor ei si colegilor care au iesit la pensie mai demult.sperante de schimbare nu prea sunt din cauza ca la butoane sunt smecherii care conduc ministerele

Sebi spunea...

Ceea ce este sigur, o forta armata care include femei nu are cum sa fie mai slaba decat una degenerata, abrutizata. Femeile, cu abilitatile si curajul lor, ar trebui sa ia locul multor loaze care se tem de propria umbra, de bunul simt sau de acul unui vaccin.

Huhu Rezea spunea...

Toderașcule, nu pot să-ți spun decât că vârsta și necazurile ți-au abrutizat modul de exprimare comparativ cu anii trecuți.
Nu te-ai prins că blogul folosește diferite pretexte pentru informarea rezerviștilor. Asta nu este un ziar in care scriu numai tipi scorțoși.
Ce aș putea să spun despre gravele confuzii juridice pe care le faci?
Poți să explici cât de legal ar mai putea fi un drept eliminat prin lege?
Poți să lupți pentru redobândirea dreptului, dar nu afirma, cu pretnția de mare cunoscători, că dreptul a fost eliminat ilegal. Poți afirma că a fost eliminat injust, dar nu iltgal, din moment ce tocmai o lege l-a eliminat.
Legea a eliminat aplicarea art. 59 în anii 2018 și 2020.
Nu am spus la mișto că pensionarii cu pensii mai mici de 2500 lei recuperează indexarea din 2021. Este chiar real, pentru că, tot prin lege, ei primesc prin derogare de la același articol mai mult de 2,6 cât prevede art. 59 corelat cu comunicatele INS. Pentru restul pensionarilor, Casele Sectoriale erau obligate să acorde 2,6%, chiar dacă OUG 130 nu prevedea. Este o problemă de tehnică de legiferare la Guvern. Cum să acorzi prin altă lege ceea ce o lege anterioară reglementa că se acordă din oficiu?
Eu sunt obișnuit cu asemenea derapaje de exprimare, dar cere-ți scuze față de cititori.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu mai plageti, dragii mei, ca o sa faceti in lânos la căpos păduchei si la cocosei lăței, caci pe ce a pus CPS stampulica asa va ramane pensiuca, cat pamantul si lumea, fiind in intelegere cu institutiile statului, date dalacului cand e vorba de drepturile bogatului si jefuirea saracului!

Huhu Rezea spunea...

Ce e scris in OUG 130/2021 nu mai schimbă discuțiile de la televiziuni.
Si magistrații au scris în Statut gratuitatea unor servicii medicale. Condiția este să plătească CASS.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Domniile voastre vorbiti de pensioare cand eu nu mai reusesc sa trebaluiesc prin oalele cu beuf cu carne de scurmatoare, ciorba de mulgătoare mugitoare, friptane de râtane si sarmale din pulpane invelite in cupoane de pensii militare?! Ah, ce-as mai hi baut macar un păhărel de tâghir, roșu ca sangele de martir onorat in cimitir, sau un țoi de rașpincă, mai tare decat oghiala de la ochincă, stinsă c-o țandră di măligă, dupa ce-a fost cu ea linsă tigaia cu urme de osânză sa dea oleacă de roșață pi la buză sa nu facă spuză! Hai, pa, cu mine la culcare ca-i ora 4 anti meridiane si ca maine-i mare sarbatoare pentru a anului schimbare, si inainte de a-mi aseza capul pe perna, ostenit de atata gatit, sa-i spun cu anticipatie si cinstit Anului Nou 2022, Bine ai venit si pe paginile Huhurezului, sa-i dam Cezarului ce-i a Cezarului si Domnului ce-i a Domnului, iar mie o țandra de pohtă a odihnei cu bugineală in brațele somnului! Odolean, odor, odor, odor in brațele cui mi-e dor, sforrrr, sforrr, sforrr...

Iulian Mareș spunea...

Exact!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
știi cumva, magistratii pensionari, pretorii de odinioara, platesc CASS la partea majora contributiva sau minora, pusa de stat, pentru importanta calitativa a muncii prestate, ca puterea nr.3 in stat?

Iulian Mareș spunea...

huhu,
daca ti se pare normal ca prevederile unui act normativ pot fi mereu anulate de un act normativ de rang inferior, atunci, pe cale de consecinta sa inteleg ca parti importante din legea 223 pot di anulate, prorogate printr-un ordin de ministru publicat in MO, sau doar amintit daca este inregistrat cu SSv?

Iulian Mareș spunea...

Jignire Planetara! ...putin... Jignirea Caii Lactee!
Padian, tu ai fost mai incet la minte si cand tu ti-ai calculat pensia ai gresit pt ca nu stapanesti cele 4 operatii aritmetice! Ceilalti, dupa mintea ta ieftina si-au calculat ei?.... lor?! Asta este o noutate in materie....asa ca te invit sa-i spui si lui Mărieș, cand te prinde!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
din unele informatii, magistratii au castigat in instanta si nu platesc CASS! Ai date si informatii? .... sau se aplica numai celor ce au castigat procesul?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Codul Fiscal nu excepează pensiile magistraților de la plata impozitelor și nici de la plata CASS.
Mai mult, precizeaza că baza de calcul este pensia primită în plată, fără să distingă dacă este brută sau netă, potrivit modului de calcul, și nici dacă este componentă contrivbutivă sau bugetară.

Huhu Rezea spunea...

Ordonanțele de urgență au putere de lege din momentul publicării în Monitorul Oficial. Deci, nu sunt acte normative de rang inferior, cum sunt hotărârile de Guvern sau ordinele de ministru.
Dacă justifică urgența și celelalte condiții clar prevăzute în Constituție. prin Ordonanțe se pot legifera situații noi sau se pot modifica legile existente.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Corect, dar nu se potrivește...
Eu scriam despre hotărâri judecătorești definitive...

Huhu Rezea spunea...

Mares
Instantele nu pot niciodata decide împotriva legii. Ele aplică legea și acolo unde constată încălcarea unor drepturi sau principii sesizează CCR, din oficiu sau la cererea justițiabililor.
De aceea există și căi extrardinare de atac impotriva hotărârilor judecătorești.

vasile iosif spunea...

Totusi, nu mi-e clar.
Cum e gratuita asistenta medicala in conditiile in care esti obligat sa platesti CASS?
Aceasta este norma generala de la care se deroga prin prevederile art.23 si 26 din Legea organica nr.80/95.
Poate o OUG sa modifice o lege organica?
Altfel ce sens ar mai avea aceste prevederi?

Huhu Rezea spunea...

Nu am intemes de ce mukti ați ramas cu fixul ca legile oeganice n-ar putea fi modificate prin OUG, cand CCR s-a pronunțat ca da, in limitele stabillite de Constituție.

vasile iosif spunea...

Pentru ca atunci, prin oug s-ar putea modifica intreg sistemul legislativ incalcandu-se principiul securitatii juridice, cu ultima consecinta inutilitatea Parlamentului si conducerea societatii de catre Executiv prin oug uri.
Pt.ce am mai plati parlamentarii?
Unde mai e suveranitatea poporului exprimata prin legislatori?
Face Executivul ce vrea?
De ce nu modifica si Constitutia prin OUG?
Ha,ha, ar fi culmea democratiei cu adevarat ORIGINALE!

Michel spunea...

Stelică, las-o mai moale! Nu ești un sfânt! Dacă erai cei din 02033 îți ridicau o statuie.
La mulți ani!

Skoda 4x4 spunea...

Are dreptate dl.H.R referitor la OUG ,problema de fata insa este prevazuta de art.230 alin.3 din Lg.95/2006.

M spunea...

Din cauza polițiștilor ne-am ales cu încă un dușman în funcția de ministru al muncii!!!!! Băi, ăștia sunt chiar proști?

Marius Budăi a fost prins circulând cu 121 km/h în localitatea vrânceană Pufeşti şi a fost amendat cu suma de 1.305 lei. Judecătorii i-au respins contestaţia la amendă, iar decizia a rămas definitivă.

Mai ne trage și ăsta o lege a salarizării și ne aliniază cu femeile de serviciu și cu salahorii (profesii cu siguranță onorabile).

Leon spunea...

Art.230 din Legea 95/2006, legea Sanațatii:
" (3) Asiguraţii prevăzuţi în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de asistenţă medicală gratuită, respectiv servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, suportate din fond, în condiţiile contractului-cadru şi din bugetele ministerelor şi instituţiilor respective, în condiţiile plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate"( de la Mos Alecu, citire )

Leon spunea...

Si grefierii, la fel:
"1) Personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, în activitate sau PENSIONARI, precum şi soţul/soţia şi copiii aflaţi în întreţinerea acestuia beneficiază în mod gratuit de asistenţă medicală, medicamente şi proteze, în condiţiile respectării dispoziţiilor legale privind plata contribuţiei la asigurările sociale de sănătate."

BatistaPeTambal spunea...

@M: Politistii si-au facut datoria. Crezi ca daca stateau capre ne marea Budai pensiile? Dumneata asa ai trecut prin armata? A, vezi ca trebuie pedepsiti si judecatorii. Sau aia n-au nevoie de buget si lege pentru salarii si pensii?

M spunea...

@batistapetambal

Da, trebuie pedepsiți toți! Un ministru al muncii nu trebuie supărat cu nimic!

Credeți că el uită? Nu uită, domnule!

Deștepții aia de la judiciar au lucrat la dosarul Olguței! Și? A venit la putere a dat imediat un OUG de înghețare a pensiilor militare și apoi a făcut L153 punându-ne unde ne e locul, la coadă, sub toți ceilalți.

Eu zic că este o legătură!

Afară cu polițiștii din legea pensiilor militare și din legea de salarizare! Să își facă legea lor! 😂 Prea ne bagă în conflict cu toți!

Iulian Mareș spunea...

Stelică,
Gargara ieftina și de proasta calitate poate face orice nebun în spatele tastaturii!
Pt un insignifiant cazarmar (arma cu recul în palma) îți argint prea multe enunțuri spurcate!
O să-ți taie nasul și o să-ți pună un cap de armatură fabricat în 1982!

Iulian Mareș spunea...

M,
Ba, la Aiud sau la Kilia, la stuf cu noi!

Skoda 4x4 spunea...

Uraaaa asa este dl.M , pulitistii sa aiba legea lor ,cred ca vor avea cel putin 200% fata de meletari. Vivat pater patriae...! Fara conflicte/rezbel...afara cu ei .Fara ei cred ca eram deja la nivelul(onorabil de altfel) al unei ingrijitoare. Vivat natiune...:))

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/decizie-ccr-in-domeniul-pensiilor-constitutia-nu-ofera-garantii-cu-privire-la-algoritmul-de-crestere-a-cuantumului-pensiei_2166090.html

M spunea...

@Skoda 4x4

😁 În comisia de apărare era unul care se opunea la toate inițiativele care dădeau ceva la militari/polițiști (nu îmi amintesc cum îl cheamă acum).
Într-o discuție mai fierbinte a fost întrebat de ce s-a opus unei legi care dădea ceva celor din SNAOPSN.
Ce? Dar eu nu uit că acum 15 ani doi gabori mi-au luat permisul că am trecut pe roșu când de fapt era galben. Eu nu uit!


Chiar credeți că unul care are ADN-ul modificat de gazele lacrimogene o să voteze ceva de care ar putea beneficia jandarmii?

Cei de la MApN se pot teme doar dacă intră în parlament afgani sau irakieni! 😂😂😂

Priviți cu umor situația!

M spunea...

@Leon

😂😂😂 Și de când statului român îi pasă de legi?

Incepe acum o campanie cu bătrâne care nu au bani de Carmol și cu poze din salonul cel nou de la Spitalul militar destinat "numai militarilor nesimțiți". 😂😂😂

Huhu Rezea spunea...

Da, nu e nimic nou în această decizie.
Este constituțional că statul este indreptâțit să stabilească un cuantum maxim, precum si un cuantum minim al pensiei a mai spis-o CCR in mai multe decizii, din care unele sunt publicate si comentate multiplu pe blog la eticheta CCR.
De ce nu aplică guvernanții aceasta decizie a CCR în cazul magistraților?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Sa vedem !
Sunt si ei cuprinsi in PNRR..!!

Leo spunea...

Madama cu balanța, legătură
La ochi n-o poartă cam de fel,
Prin nu ştiu ce întorsătură
Ajuns-a să o poarte-un colonel,
Făcut un ren de-un grefier.

http://portal.just.ro/753/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=75300000000001990&id_inst=753

Leo spunea...

COLONELUL Stelică , pe atunci prietenul HUOnorius abea termina grupa mare la grădiniță și intra direct la Șpiru Harette prin dispensă .....Nu ne-ai mai spus nimic cam demult, te-ai mai întâlnit cu el prin cartier ori pe la instanţe ?

Leon spunea...

Imi place logica lui @Mateias intr-un comentariu publicat pe blogul lui Nea Marin:
"..Curtea a apreciat că acestea sunt neîntemeiate, reținând că militarii, polițiștii sau funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor nu au un statut constituțional și legal similar magistraților, aceștia nebeneficiind de garanțiile de independență specifice magistraților”.Mai contează că art.118 din Constituţie spune că „Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale”. Păi armata fără militari nu există, deci cum vine asta, nu beneficiază de garanţii dar militarii trebuie să contribuie la .. şi la… şi la democraţia constituţională. Cam scârţâie stimaţi judecători, MILITARII CARE COMPUN ARMATA ROMÂNIEI AU UN STATUT CONSTITUŢIONAL chiar prin rolul şi sarcinile stabilite de Constituţie. Altfel, vorbiţi cu politicienii şi scoateţi obligaţiile militare pe care le au militarii în rezervă sau activi. Sigur, vă descurcaţi mai bine angajând la nevoie mercenari şi, mai mult, interpretările voastre au corespondenţă cu realitatea..."

Iulian Mareș spunea...

Domnule șef Depozit materiale cazarmare sau șef formațiune de lucru (3 )PCc!
Aici poți debita orice, ca ai făcut Institutul de subofițeri sau ca ai terminat ATh specialitatea Construcții, fortificații și PC îngropate, după care te-ai făcut soldat instruit la R 30 G.Pr. în mânuirea carabinei ZB, ulterior subofițer!
Nu este o asa mare problema...eu nu îți port pica, însă mă sperii fff greu și cred numai ce vreau eu!
În rest sa fii sănătos...!
*Totuși cum ți-ai mai continuat cariera militară cu o mână mutilată, asta nu am înțeles!
**Glume soldatei fa ci cine îți permite, la mine totul este pe bani, nu din plăcere, ca la tine...Specialist 1 și șofer!

Iulian Mareș spunea...

Tehnocrat,
Băiatul este de la psihiatrie rău...este și constructor!...Ai de pus gresie, faianță, vrei un garaj, o piață pt gaini?
Este mai tare ca Celentano!

Iulian Mareș spunea...

Leon
Te crucești când citești asemenea idioțenii! Zici ca sunt argumentate și redactate de nebuni sadea!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
insist! Magistratii in activitate au dat in judecata oprirea CASS din venitul salarial lunar! Si...era culmea sa nu castige!
Eu am citit un articol de presa, prin 2014 sa zic, insa nu am acordat nici mare importanta atunci si nici nu am verificat!
Oricum, prevederea cu care argumentau era formulata ccam cum a inserat Leo, mai sus, la 30 decembrie 2021, 16:20!
*Instantele nici nu au decsd impotriva legii, intrucat era trecut in legea lor, astfel ca au dispus hotararea cea mai favorabilă lor!

Iulian Mareș spunea...

@Leon
@M,

domnilor, statului îi pasa de aplicarea legilor, insa selectiv!
Pana la proba contrarie eu consider ca aceasta categorie nu plateste CASS si...nici nu i se poate imputa ceva, intrucat puterea legislativa i-a facut legea!

Iulian Mareș spunea...

Este mult putregai aici....
Nu sunt specialist, insa pute de pe Luna, intrucat nu se observa/nu a fost definita corect URGENȚA si apoi nu se respecta termenul de punere in discutie si transformarea in lege de aplicare! Aici este o intreaga infecție...taraganarea ei in Parlament demonstreaza minciuna cu Urgenta!

Iulian Mareș spunea...

@M,
Ba nu! Eu zic sa nu aiba nicio lege a salarizarii si/sau pensionarii si acestea sa se execute prin OUG/HG lunare, cand poate/își aduce aminte Guvernul!
Și cum ”Guvernul” nu prea intelege pericolul vitezei duble...., el poate, dar are și dreptul sa legifereze principiul: *lasa-ne domnule in pace, ce nu ai mancat si luna trecuta? Ai vazut ce a pațit ministrul care tocmai venea repede-repede sa semneze HG din luna decembrie pt salariile voastre?
***Sau ca la fotbalistii profesioniști: doar dupa 3 salarii consecutive neplatite sa-ti depui Memoriul! Daca ai fost platit cel putin 1 zi din cele 90 de zile, hai PA! Este inkis pt INVENTAR ..., de Conștiință!

Iulian Mareș spunea...

Leo,
intreb si eu pt ca nu sunt cazarmar, inginer constructor-administrativ, diriginte de șantier ...etc, Tribunalul Militar BUCUREŞTI nu este abilitat sa judece numai cauze privindu-i pe militari in exercitarea profesiei? Cumva o altoia pe doamna in biroul sau, cu șnururile de la eghileți si cu ștampila peste buze?

Iulian Mareș spunea...

@Leo,
intreb si eu pt ca nu sunt cazarmar, inginer constructor-administrativ, diriginte de șantier ...etc, Tribunalul Militar BUCUREŞTI nu este abilitat sa judece numai cauze privindu-i pe militari in exercitarea profesiei? Cumva o altoia pe doamna in biroul sau, cu șnururile de la eghileți si cu ștampila peste buze?

M spunea...

@Iulian Mareș

Corectă observația.

Eu văd doar un singur lucru: unor militari le scade pensia. Nu importă cu cât și cui. Civilii cu același cuantum primesc compensație pentru introducerea CASS iar militarii (care au asistența medicală gratuită) nu primesc compensație!

Pentru mine e la fel de deranjant ORICE scădere de pensie militară în condițiile în care mai ales PSD mănâncă kkt că pensiile nu vor scădea!

Gheorghe 70 spunea...

La mulți ani. As dori și eu o lămurire cu privire la indexarea din 2022.Eu am în plată 2400 pensia neta (4200 brut ) ,fiind trecut în rezervă în 2018,dar surpriza ,am fost trecutla indexarea de 2,6%.Eu cred că este o greșeală!Mulțumesc frumos

Leon spunea...

OuG.130/2021: "Art. XLV. -
(1) Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu 1 ianuarie 2022, pensiile militare de stat ale căror cuantumuri BRUTE aflate în plată la 31 decembrie 2021 sunt de până la 2.500 lei inclusiv se indexează cu 10%, din oficiu.

(2) Începând cu 1 ianuarie 2022, pensiile militare de stat ale căror cuantumuri BRUTE aflate în plată la 31 decembrie 2021 sunt mai mari de 2.500 lei se indexează potrivit prevederilor art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare."

Iulian Mareș spunea...

tehnocrat,
sa ai certitudini!
Ăstora le făceam inventar la 2-3 articole în februarie...îi puneam sa cântărească varul și cimentul, sa măsoare țevile, capetele de armatura...etc!

Gheorghe 70 spunea...

Eu am vrut sa aflu dacă, indexarea este corectă la 2.6 %,sau corect era la 10%.

Gheorghe 70 spunea...

În decembrie o pensie bruta de 2500,netul era 2450,iar eu cu 2448 brut iau 2.6%.Foarte tare

Gheorghe 70 spunea...

Ptr cei ieșiți pe Og 59 ,se indexează la net ,nu la brut .

Leon spunea...

Se indexeaza si Brutul si Netul !

Calinmihaib12 spunea...

OUG-urile 57/2015 și 59/2017 au problema că NU RESPECTĂ... CONSTITUȚIA,adică art.115 alin.1-8, nefiind..NICI AZI,în 2022, DEZBĂTUTE, VOTA TE:adică APROBATE SAU RESPINSE!în termenele ..:"urgente"(?!) din CONSTITUȚIE..!

Unknown spunea...

Am primit banii pe card...aveam o pensie de 2005 lei și am primit doar 2057...unde-i mărirea de 10%????

Huhu Rezea spunea...

Scrie-le sau telefonează-le că au greșit. Ți-au indexat cu 2,6%

PLopelu spunea...

- daca ati iesit pe LOV si v-au luat in considerare brutul, aproximativ 3450 lei, se aplica indexarea de 2,6%.

Leon spunea...

Are dreptate @PL, daca are pensia stabilita cf.oug.59, atunci Brutul de 3427 lei si Netul de 2005 lei a fost corect indexat cu 2,6%, si pe card a primit 2057 lei !