Un produs Blogger.

vineri, martie 11, 2022

CCR a respins excepția de neconstituționalitate a suspendării acordării ajutoarelor și indemnizațiilor la pensionare/încetare raporturi de muncă

147 comments

Am precizat de mai multe ori pe acest blog că articolul 41 din OUG nr. 114/2018 nu poate să facă referire la ajutoarele și indemnizațiile din art. 20 al Anexei VII a Legii nr. 284/2010, lege care a fost abrogată anterior intrării în vigoare a OUG nr. 114/2018 prin Legea nr. 153/2017.

Sedinta din 10 martie 2022

24. Dosar nr.387D/2020             

Curtea de Apel București Dosar nr.9.357/3/2017

 - Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate înnumele și pentru membrii de sindicat: Sandu Gheorghe, Petre Nicolae, Ene Ion, Barbu Irina-Narcisa, Florescu Melania-Carmen, Grigorescu Petre, Pascu Traian, Borcan Cornel, Barbu Costel, Sandu Liviu Sorinel, Chivu Aurel, Belbea Costel, Toma Ion, Tirtea Marian, Mirlogeanu Remus, Moraru Elena- Luminița, Costea Gabriel, Dascălu - 

-Excepţia de neconst. a disp. art. 41 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene

Acesta este articolul contestat.

OUG nr. 114/2018

Art. 41. -

(1) În perioada 2019-2021 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

147 de comentarii:

 1. Ăsta va fi verdictul pe care îl va da CCR.
  CURTEA CONSTITUȚIONALĂ
  În numele legii
  D E C I D E:
  Respinge, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate ridicată de Sandu Gheorghe, Petre Nicolae, etc.,……. în dosarul nr. 9.357/3/2017 a Curții de Apel București și constată că dispozițiile art. 41 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene sunt constituționale în raport cu criticile formulate.

  RăspundețiȘtergere
 2. Asteptam decizia dar ne pregatim de miting.
  Am vorbit cu Cezar si a zis ca participa.
  Vrea sa vina si Rambo.
  Se stie ca infanteria da emotia si aviatia da senzatia.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Ștergere
  2. Vine si cu turma ca s-o anuntam pe senatoarea Cristiana de Deveselu sa-l intampine.

   Ștergere
  3. Ba fratilor ce porcarie
   Macar daca era la"volanul"elicopterului T.2..supra numit motanelul KK.cios stiam 100 /100..de ce s.a intîmplat catastrofa
   S.a urcat boul beat si la curba la stinga a ramas..dormea..cu volanul drept!
   Clar fratica!
   🤣🤣🤣🤣

   Ștergere
 3. Curtea Constitutionala se pronunta numai in favoarea magistratilor. Pentru ceilalti totul este prematur... oare cati dintre cei pensionati dupa anul 2010 mai traiesc ca sa ia aceste ajutoare... trebuie sa treaca vreo 20 de ani ca sa fie siguri ca nu mai are cine beneficia de acest drept. Au trecut totusi 12 ani de cand un drept prevazut nu se acorda si justitia noastra se face ca nu vede. Lasati orice speranta cei care inca mai beneficiati si asteptati ajutoarele respective.

  RăspundețiȘtergere
 4. În cinstea deciziei CCR azi au intrat banii de pensie la ora 10:45. 😁

  RăspundețiȘtergere
 5. https://www.facebook.com/watch/?v=1029254761270762

  RăspundețiȘtergere
 6. Din sursa 100% sigura dl.col.(r) Iulian Mares a fost activat si incadrat intr-o functie de mare raspundere in Statul Major al Apararii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca e adevarat felicitari!
   Merita si avansarea la gradul de general.
   Succes!

   Ștergere
  2. Eu l.am refuzat la stîna
   Are o fisa medicala..crima
   Doar la etajele superioare are 3 gauri...ferestre am vrut sa zic!

   Ștergere
  3. Felicitari pentru Dl Col Iulian Mareș! Am incredere in domnia sa, fiind capabil si experimentat! Este o veste foarte buna si ii doresc succes deplin in noua functie! Inseamna ca treburile sunt foarte groase si nu-i de gluma cu rusii! Are ocazia sa devina General si m-as bucura pentru asta! Inca o data, FELICITARI!

   Ștergere
  4. Rababoc Răducu. Taie din sursa ta sigură de 100%, 10 din față și rămâne 0% sursă sigură. Spui prostii și induci lumea în eroare.

   Ștergere
  5. @Viorel, pastreaza cu incredere cei 100%. Va fi un timp al adevarului care va confirma asta. Explic, ca sa fiu inteles ca e asa, dar eu nu ma refer expres la Col Iulian Mares, ci despre ce se intampla acum. Sunt chemati la MApN rezervisti cu grade mari, conditionati de varsta si profesionism, carora li se atribuie functii organizatorice la diferite esaloane in caz de necesitate, dat fiind razboiul din Ucraina, fiind activati doar la o alarma reala. Unii au fost deja activati si nimeni nu poate sti cine sunt, si poate e un zvon real-nereal, dat fiind convocarea acestora, nimeni nu poate sa stie cu exactitate. Eu il sustin pe Dl Rababoc Raducu si numai eu stiu si de ce. Acum sa fim sinceri: De ce n-a scris de altcineva si a scris doar de @Iulian Mares?

   Ștergere
  6. CFI
   ...pentru ca era chiar mares.Asa cum il stiu baiat destept are ocazia sa cumuleze pensia cu solda.Gaseste el o "portita" ca nu degeaba are "oskar" in domeniul "portitelor"
   dar si o veste proasta.MApN inseamna ca nu a trecut inca la nivelul digitalizarii hartilor militare....inca se lucreaza cu rosu 8 si tente frumoase in degrade.Deci e nevoie de "desenatori"
   Iar tu CFI nu le mai hali asa pe nemestecate ca dai in indigestie....cum "o prinzi" cum o halesti!....cu ganditul mai la urma ca are timp sa astepte
   De fapt pe mares l-au chemat la Casteau la sediul central "sauceur"
   Li s-a dat garantii ca unde lucreaza mares acela va fi invingator....Zelensky si Putin supraliciteaza deasemenea.Ambii ofera tot euro!:))
   Kamala Harris a cerut in mod imperios ca mares sa fie prezent la Otopeni in caz contrar isi anuleaza "vizita istorica".N-o zic eu,asa titreaza ziarele pe prima pagina.
   M-am convins,omul asta nu va mai iesi niciodata la pensie.Este atat de necesar incat nici o natiune sau alianta nu-si va permite luxul de a nu-l avea pe mares in randurile sale. Dar el e RRRRoman iar noi toti putem sta linistiti:)))

   PS "Acum sa fim sinceri: De ce n-a scris de altcineva si a scris doar de @Iulian Mares?"
   De ce? Pai vezi filmul "Uniq-ul"
   Oare cine-i Rababoc?
   Oare subprefectul de teleorman? ala-i anghel
   sau actionar la firma.... in com Talpa din Teleorman(ala-i benone poate tatal lui "raducu")

   Ștergere
  7. Cornel. Eu îți spun din sursă sigură 1.000% că domnul Iulian Mareș îș trăieșete liniștit viața de pensionar. Dacă mă crezi, bine de bine dacă nu, amănunte în plus nu pot să-ți dau pe blog.

   Ștergere
  8. @Viorel, Rababoc este un fost subordonat, tot cu grad mare, si care il respecta la maxim pentru calitatea de om si militar pe Colonelul, Iulian Mares, adica este un intelectual educat si de bun simt. @Iulian Mares este in pensie, dar in caz de necesitate va fi alaturi de Seful Statului Major General al armatei romane, ceea ce este o mare onoare si cinste pentru un ofiter superior, iar eu, fiind cum sunt, insa considerandu-ma camarad cu toti postatorii de aici, chiar ca sunt mandru ca avem un coleg cu un potential de cariera militara la acel nivel national, si e valabil pentru orice ofiter sau subofiter care poate avea aceasta oportunitate fericita!

   Ștergere
  9. Cornel. Citește ce a postat domnul Rababoc Răducu „Din sursa 100% sigura dl.col.(r) Iulian Mares a fost activat si incadrat intr-o functie de mare raspundere in Statul Major al Apararii”, ce ai postat tu (în cele 3 comentarii), după care aștept un comentariu cu ce ai înțeles și care este adevărul.

   Ștergere
  10. La 100% sigur inseamna ca sunt si mai fericit de aceasta decizie! E camaradul nostru si trebuie felicitat, cat si pe oricare dintre noi ar fi, indifent cine sau care nu m-ar suporta din ratiuni personale, pentru ca a fi selectat la cest nivel inalt insemna ca acel numit are o valoare recunoscuta de superiorii armatei!

   Ștergere
  11. Domnule Cdt. B.I.Mc.
   "Ce ne puteți spune despre siguranța de luptă a B.I. în apărare, căci ati fost Cdt. B. I. Mc.? Cum, când și de cine se organizează? Valoarea și natura forței? Misiunile și conducerea lui în lupta?". Eu înțeleg că la stână dumneavoastră sunteți stăpânul și mergeți în fruntea turmei, țanțoș cu urechile ridicate ca să auziți inamicul pentru că și acolo trebuie asigurată apărarea turmei.

   Ștergere
 7. De ce nu sa facut miting cand s-au taiat ajutoarele pentru trecerea in rezerva pentru cei care se pensionează dupa 15.09.2017??? Unde sunt bocitorii României??? Ajutoatere la trecerea in rezerva va trebuie, pensii actualizate la fel ca si la cei de dupa 15.09.2017 dar pentru acestia nu s-a facut nimic!!! Nici OMM sau SOSP, pensia suplimentara la fel nu sa facut nimic, dar cei mai oropsiți de soarta tot cei trecuti in rezerva pana in 15.08.2017 sunt nu asa????? In loc sa fiti multumiti cu cat ati primit pensie si ca nu mergem pe front in locul fatalailor, unii tot nemulțumiți se plang pe la instante!!! Normal ca nu va da nimic CCR ca stiu ei ce stiu, doar Dorneanu are ginere pe Chestorul Toba!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai Huhu, Rambo si Cezar au vrut sa faca miting dar nu ai cu cine.

   Ștergere
  2. 👍👍👍👏👏👏👍

   Ștergere
  3. Paul Puiu. Mai ușor cu gargara și critica. Eu am ieșit la pensie în 2016. Toți colegii cu gradul și funcția mea ieșiți la pensie în 2019-2022(mult mai mici ca vârstă), au pensiile mai mari cu 4-500 lei datorită majorării cu 25% în cei 2 ani. Deci, las-o moartă că nu ține.

   Ștergere
 8. @Adevar sau fabulatie?
  I.SUA A CONSTRUIT ÎN SECRET AVIOANE DE LUPTĂ FOLOSIND TEHNOLOGIE EXTRATERESTRĂ
  ÎN MOMENTUL DE FAȚĂ ARMATA AMERICANĂ DEȚINE AERONAVE CU CAPACITĂȚI ULUITOARE CARE O TRANSFORMĂ ÎNTR-O SUPER-PUTERE GLOBALĂ EXTREM DE PERICULOASĂ
  Armata americană dispune în momentul de față de foarte multe arme secrete și detehnologii foarte avansate. Se vorbește foarte mult de faptul că americanii ar aveaavioane de luptă avansate tehnologic până la generația a 5-a, dar de fapt ei dețin în secret aeronave de generația a 6-a sau chiar a 7-a.
  Conform omului de știință Richard Boylan, citat de drboylan.com, armata americană a ținut în secret proiecte ale unor aeronave de top pentru construirea cărora s-au folosit detehnologia extraterestră. Printre aeronavele proiectate folosind această tehnologie, se numără: Aurora, TAW-50 sau Nautilus, toate trei fiind avioane de luptă realizate în formă de triunghi.
  Aurora este o aeronavă de dimensiuni moderate ce funcționează atât cu combustibil convențional, cât și cu ajutorul unui sistem de propulsie antigravitațional. Aurora se poate deplasa și în spațiu, regretatul om de știință Michael Wolf de la Consiliul Național de Securitate al SUA, susținând chiar faptul căAurora poate merge și pe Lună.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar te-ai tampit de pui asemenea comentarii pe un articol despre pensii?

   Ștergere
  2. @huhu, spre a da satisfactie catorva lingai de pe aici iti spun ca gresesti nu "m-am tampit iar"ci ,inca, nu mi-am revenit vazand atat idiotenie in jur de la al cu tzatza-n gura pan la al cu barba sura.orice zvonisor impinge multimea la cozi imense...vaccinari(in special pentru ö suta di lei"),iod, carburanti, drojdie, faina, conserve si pasapoarte.Ferice de ciobanas ca el isi vede de fatari,nu-si bate capul ca e tamp si canta din scula magarului.

   Ștergere
  3. @ Viureaua.Dacă aveau ce afirmi rezolvau problema din Ucraina fără să știe nimeni!

   Ștergere
  4. Rambo cand "alimenteaza" de la barul ala in forma de panou de bord al elicopterului prinde posturi straine.
   Sau il bruiaza rusii de pe Insula Serpilor.

   Ștergere
  5. @reddog, d-apoi mai ciocardel, sa bei cand oi bea eu si, mai ales cat am baut in ultimii 12 ani.Nu-ti doresc atatea pastile ca,sigur, te-ai intoxica de nu te-ar vindeca toate ierburile de pe pajistile unde pasc turmele cezarului(zanatecul ala de capitan care nemaiavand bani de bautura a vandut TABul unor tzigani ,colectionari de fier vechi, exact ca aia din Ucraina cu tancul).

   Ștergere
  6. Baaa ti-au crescut reptilieni in cap??
   Iar ai baut spirtu' tras prin paine?Iti place Mona ai ?

   Ștergere
 9. Nu au fost consemnate pe site soluțiile date astăzi de CCR dar, din faptul că nu s-a dat un comunicat, sunt slabe speranțe să se fi admis vreo excepție de neconstutuționalitate în dosarele aflate pe lista de sedinte din 10 03 2022

  RăspundețiȘtergere
 10. Toti care au iesit la pensie dupa 15.09.2017,cu toate că nu beneficiază de OMM,au pensii mai mari și cu 600 lei,fața de cei ieșiți în 2016,să nu mai zic de ceilalți,care au ieșit mai devreme,1994-2015!Important este să fim sanătoși și să scăpăm cu bine din sitația asta încordată! Cu pensiile,se vor îndrepta sau nu inechitățile,vom vedea! Sănătoși să fim!👍👍👍

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Luc 3
   (10.03.a.c./20:10')
   ..NU DEZINFORMA..!!
   "OMM se plătește: % = procentual din PENSIA NETĂ (=DE SERVICIU) = SOLDA LUNARĂ NETĂ = 58,5 % (art.60/lg.223..) din: S.L.BRUTĂ = stabilită cf.art.28 /lg.223..în forma în vigoare după..
   15.09.2017..!
   (vezi"DECIZIILE DE STABILIRE..PENSII" de după 15.09.2017, publicate pe blog.!
   Este un exemplu în care o PENSIE NETĂ de 5.557 lei,stabi lită așa cum am scris(= dintr-o S.L.B.=9.499 lei) a fost majorată % = procentual cu 15 % =834 lei=de "OMM", devenind o PENSIE MILITARĂ DE STAT =
   6.391 lei,care: fiind impozitată a devenit PENSIA NETĂ
   ..PLĂTITĂ="în mănâ"
   = 5.952 de lei..!!
   În rest,sper să nu te superi,dorindu- ți numai bine, sănă tate..și la mulți ani în..PACE..! ��

   Ștergere
  2. Luc 3, excepție fac cei care au ieșit între 15.09.2017- 01.01.2019 pentru că nu au primit nici o mărire și au fost limitați la nivelul soldei. Pensiile sunt mai mici decât ale celorlalți cu 5-600 lei.

   Ștergere
  3. Gogu PINTENOGU:
   (11.03.a.c./10:03')
   Despre ce"excepție" vorbesti..?, rapor tat la exemplul pe care l-am scris în comentariul= "răsp uns" lui LUC 3:.. dintr-o DECIZIE DE STABILIRE PENSIE.. din 5/2018..!= cu plata OMM-ului în.. PENSIA NETĂ (art.60 din lg. 223..,în vigoare, așa cum am scris..);
   ..și la ce"măriri"
   de pensii te referi .?,căci pensiile nu se "măresc"..ci se "actualizează","ind
   exează","recalculează","revizuiesc"..
   etc...!( cuantumul
   putând SĂ CREASCĂ: în cazul actualiză rii/recalculării și indexării..etc. sau SĂ SCADĂ= chiar și ILEGAL(după caz), ..în REVIZUIRI și RECALCULĂRI de pensii calculate ERONAT, cum a fost situația în cazul meu,la un moment dat..!
   Ideea e că nu e prea clar ce-ai vrut să spui..!( în
   exemplul citat de mine,pensia aia netă de 5.952 lei e cu peste..1.300 de lei mai mare decât a mea,recalculată în baza lg.223..!, pt. că baza de calcul era mult mai mică =cam 45 % din cea din exemplul dat (fără sporuri mari ..!).

   Ștergere
 11. Cred ca s-a discutat prea mult pe Contestatiile parlamentarilor care au pierdut Indemnizatia pentru limita de varsta, si n-au avut timp de celelalte dosare...:)).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au fost discutate toate. Mâine vor apărea soluțiile pe site cu A(admis), R(Respins) și I(Inadmisibil)

   Ștergere
  2. Care ar fi consecința concreta daca CCR ADMITE. Sunt impactați doar autorii exepției de neconstituționalitate , sau toată lumea ?

   Ștergere
  3. @Leo

   "A impacta" 😂

   Atacarea la CCR se face pe lege nu pe situație personală. Deci, dacă CCR admite (nu are de ce dar mă rog, să zicem) atunci trebuie pusă legea în acord deci se aplică tuturor.

   Ștergere
  4. Leo. Dacă CCR ar admite că art. 41 din OUG nr. 114/2018 este neconstituțional s-ar contrazice cu Decizia nr. 403 / 2019 care prevede: Decizia nr. 403/2019 referitoare la respingerea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 11 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017.
   Art. 11 (1) În anul 2018 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

   Ștergere
  5. Leo
   Nu chiar toti, Rambo si Cezar nu beneficiaza.
   Pe Rambo il impacteaza extraterestrii cand mediteaza despre meandrele concretului la barul ala.

   Ștergere
  6. @Leo, Daca e Lege promulgata, CCR o sustine, mai ales ca li s-au majorat salariile cu inca 20%! Armata nu mai are voie sa mai castige nimic. Punct.

   Ștergere
  7. Nu prea este așa. Vedem ce s-a întâmplat cu neconstituționalitatea unor prevederi ale situației de urgență , când cei care au sesizat instanța în termenul legal împotriva amenzii pot valorifica ADMITEREA neconst. prevederilor din lege , cei care nu au atacat salut , iar cei care au atacat și au pierdut pot promova Revizuire.
   Deci NU TOATĂ LUMEA care este intereseată de beneficiul unei eventuale ADMITERI se pot bucura de admiterea CCR-ului.
   Sigur se pot bucura de ADMITEREA aceia care au pierdut în instanțe sau au dosare pe rol în instanțe privind ajutoarele.

   Ștergere
  8. A aparut litera R la Dosarele CCR discutate ieri privind Art.41 din OuG.114/2018..!

   Ștergere
 12. Si ce vrei Viorel da iti dubleze acuma pensia si sa iti si ajutoare pentru trecerea in rezerva ca sa fii mulțumit????? Lasa vrajeala ca cele 500 de lei le-ai recuperat din indexari pana in 2022!!!! Nimeni nu a ramas cu pensia stabilita in decizie!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu tata Puiu (nu Iordănescu). Total eronat. Îți dau doar 2 ex. Anul trecut în luna iunie (30) au trecut în rezervă cu drept la pensie militară de stat 2 colegi. Unul de la CDC (Grad=Plt.adj.pr. / Funcție=Plt.adj.pr.)=pensie cu aproape 500 lei mai mare decât a mea (pensia mea la data de 30 iunie) și celălalr Casier (Grad=Plt.adj.pr. / Funcție =Plt.adj.pr.) = pensie cu aproape 400. Diferența dintre cei 2 a dat-o unele sporuri. Indexările au fost nesemnificative comparative cu majorările voastre. Legat de OMM/SOSP despre care văd că nu mai spui nimic. Tu ai primit 2 majorări la funcție care vor rămâne în veci în Baza de calcul al pensiei pe când OMM/SOSP poate dispărea oricând dacă i se scoală unuia cu capul pătrat din MApN. Ți-am explicat și cu pensia suplimentară dar văd că nu se lipește nimic de tine. Și da, cum tu îi critici și vrei o pensie ca a celor pensionați în perioada 2016-15.09.2017 (deși pensia ta este mai mare), așa aș fi vrut (dar mucoșii nu au vrut) și eu ajutoarele la trecerea în rezervă la fel ca cei pensionați anterior anului 2010.

   Ștergere
  2. Haide Puiule ca intelegi foarte bine,dar te faci ca nu pricepi
   Ai pensie mai mare poate chiar mult mai mare decat altii iesiti in aceleasi conditii de functie/grad/vechime/specialitae.Pe scurt ai pensie mai mare diferenta fiind facuta doar de anul iesirii la pensie.Si atat!!
   restul sunt zdranganeli si chitibusareala.
   Si iti dau exemplu: Mi-ar place sa am cuantumul pensiei, acelasi cu al unuia iesit anul trecut in conditii similare.Vrei sa-ti spun cat am eu? Mai putin de 1/2 din cat are el,cel iesit anul trecut. Restul nu ma intereseaza!
   Realizezi ce inseamna "mai putin de jumatate"?? inseamna mult bo$$ mult de tot.....si nu de ordinul a 2-300 lei amarati
   Si de ce sunt vinovat? Ca m-am nascut mai devreme? ca eu atunci trageam din greu si voi erati niste muciosi?....ca nici dupa aia "n-ati rupt hamul" cu programul vostru de domnisoare de pension cu sau fara OMM inclus sau separat ...WTF
   N-am nici o problema sa taie si omm si ce mai vor dar functia sa fie platita ca si la voi.AZI!!.....abia apoi putem discuta despre maruntisuri

   Ștergere
 13. Oug.114/2018..cam..ÎNCALCĂ.. Constituția, art.115,..ca și OUG -urile 57/2015 și 59/2017 pt.că=
  TOATE=după câte știu:NU AU FOST: DEZBĂTUTE și =APROBATE SAU RESPINSE..în parlament,în timp util(="de urgență"),așa cum se prevede în Constituție..!

  RăspundețiȘtergere
 14. @@@Nu pot sa tac, am mancarici si ma simt dator sa spun .Cat de nesatui ,lacomi si rautaciosi pot fi unii ,mai ales cei care au mai mult decat marea majoritate a amarastenilor a celor iesiti in perioada de restriste din zodia NETERMINATILOR, cei care am fost scosi cu farasul cu stagii incomplete si cu penalizari multiple , fara sporuri, oscaruri si alte pomeni si atunci ,pentru a nu ne razvrati ne-au momit cu niste solde compensatorii care ,efectiv, s-au topit in cateva luni datorita inflatiei uriase si galopante din perioada 1997-2001.Platile compensatorii s-au mentinut ,ba la sume mult mai consistente decat la cei sacrificati chiar daca noii beneficiari aveau stagii complete beneficiind de sporuri multe, de vechime maxima, de adaugiri la toate elementele cu tot felul de sporisoare si indemnizatii inventate ...fara limita!Dupa 2016 pensiile au crescut exponential , ajungandu-se ca cei cu situatii juridice echivalente de acum sa aiba cuantumuri de 3-4 ori mai mari decat ale celor de dinainte de calendarul Gregorian. Ei tocmai acestia ravnesc cu lacomie la acele solde compensatorii, ce sa compenseze???Norocul de a ramane in unitati nedesfiintate si a face zeci de ani vechime sau de a beneficia de bunaciunile unor misiuni pe afara ,unde ca sa ajungi ori ridicai fusta ori dadeai mita mii de euroi ca segfii sa te treaca pe lista, apoi VETERANI, eroii mzilei (de la Termopile) cu 1000 de lei pe luna in plus si pensii dublu gravide decat ale noastre. Luati voi tot , nu va mai ajunge, nou sa ne dati un pardesiu de scanduri ca locuri de veci ne cumparam , nu suntem declarati eroi ca sa fim inmormantati cu onoruri pe la Ghencea militar si...gratuit!
  Este corect domnilor de astazi, ciocoilor de moment?
  Am scris astea cu obida, mahnire in suflet , pentru toate rautatile pe care ni le aruncati...neterminati, beneficiari de solde compensatorii...o cashiula di bani.Chiar a disparul bunul simt?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nominalizeaza sa aiba efect !
   IULIAN MARES....M...etc!

   Ștergere
  2. Rambo u
   Parca,parca incepi sa-ti revii.....Ai terminat sa alimentezi din tabloul de bord si ai iasit la soare?
   Apropo; Ce-ti mai fac reptilieni si navele triunghiulare? vezi ca si MiG-ul 21 e cam triunghiular.Are aripi de forma "delta"
   De alte modele nu-ti zic ca pe asta il stii sunteti cam aceeasi generatie.Vechituri!

   Ștergere
 15. Rambo2021 asta trebuie sa inteleaga Viorel ca cei mai privelegiati rezervisti din istorie au fost cei pensionati in perioada 01.06.2016-15.09.2017 cu pensii 102%+OMM sau SOSP+pensia suplimentara si ajutoare la trecerea in rezerva!!! Exodul trecerii in rezerva in perioada respectiva a fost cel mai mare din istoria armatei si politiei romane!!!! Sa vii acuma cu pretentii si de actualizare a pensiile cand deja le-au fost indexate pensiile si odata actualizate e i exagerare!! Toti cei iesiti in perioada susmentionata doresc prin actualizarea pensiilor o crestere de 50%, ca sa aiba toti pensii minim de peste 7500 de lei!!! Sa vii si sa faci pe victima in conditiile in care unii trecuti in rezerva in perioada 01.06.2016-15.09.2017 cu functii similare au pensii nete mai mari la ora actuala decat cei iesiti ulterior mi se pare putin cam exagerat!!! Din cauza unor astfel de situatii cei cu pensii mai mici au de suferit!!! Hai sa numai dramatizam si sa lasam invidia deoparte si sa ne multumim cu cat avem!! Viorele nu te-a obligat nimeni sa treci in rezerva inainte de 15.09.2017 a fost optiunea ta!!! Potrivit deciziei CCR fiecare beneficiaza de un cuantum al pensiei stabilit de legislatia care exista atunci in vigoare si actualizarea tuturor a pensiilor o poate face statul in functie de resursele financiarele pe care le considera ca le poate aloca raportat la PIB!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dezinformare totală mister ixpert! Este 102% cu omm cu tot! Cei care au ieșit în 2021-2022 au peste similarii lor între 500 și 2500 de lei. Dai niște informații ca de la radio Erevan!

   Ștergere
  2. @Xpert 86

   "cei pensionati in perioada 01.06.2016-15.09.2017 cu pensii 102%+OMM sau SOSP+pensia suplimentara si ajutoare la trecerea in rezerva!!" Daaa...... 😂

   Dar de cei pensionați ÎNAINTE de 2017 care au primit ajutoare de 200 de solde, câte un Porsche, pensia de 1078,54% din soldă și câte o dansatoare din buric de ce nu spui nimic!???

   Radio Erevan!!!

   Ștergere
  3. Doamna Magda și Xpert 86. Eu înțeleg realitatea, ce spune legea sau ceea ce vreau și nu ceea ce-mi impune unul sau altul pe blog. Cei care au ieșit la pensie după 1990 și au avut o vechime de 30 sau 35 de ani ca și mine și vârsta la pensionare de 50 sau 55 ca și mine, de ce nu spun că au avut un procent de calcul al pensiei care ajungea la 120-140%, plus salariile compensatorii pe care eu nu le-am luat. În garnizoana mea au fost 10 U.M. și S.U. cu tot cu CMJ. Au rămas 2 și CMJ. Deci au dispărut 7. Mulți aveau vârsta de pensionare, unii mai tineri au preferat să se mute în alte garnizoane[(Iași, Piatra Neamț), aveau 3 garnizoane la alegere], alții au preferat să iasă la pensie afirmând că își găsesc de muncă în viața civilă și că nu-și fac problem din acest punct de vedere iar ultimii au ieșit cu lacrimi în ochi pentru că au iubit armata iar armata s-a debarasat de ei. Greșiți când afirmați că „Exodul trecerii în rezervă în perioada respective a fost cel mai mare din istoria armatei (de poliție nu știu și nici nu mă interesează, oricum toți au pensii foarte mari comparative cu noi)”. Trecerea masivă în rezervă a fost în perioada 2000-2007, mai ales 2007 când a dispărut stagiul militar obligatoriu.
   Xpert 85 „Viorele nu te-a obligat nimeni să treci în rezervă înainte de 15.09.2017”. M-am plans eu de așa ceva ? Eu am prezentat un fapt, am făcut o comparație între cei ce critică pe cei ieșiți la pensie în perioada 2016-15.09.2017 și restul lumii (ca la fotbal). Oricum, în ianuarie 2019 sistemul mă elimina la 57 de ani. Eu am ieșit cu 2 ani mai repede, la 55 cum era stabilit din moși strămoși. Vorbiți de stat, de resurse financiare, de PIB, dar citiți ce spun comentatorii de pe blog din 2017 când trebuia să se facă actualizarea în mod corect și nu aplică legea fiecare cum vrea (3 CPS cu 3 variante, vine și Curtea de Conturi cu a 4-a, mai urmează CApB cu a 5-a). Banii de pe actualizarea eronată de ce i-a dat la americani în avans în 2019 / 2 miliarde pe rachete, dar cele 2 miliarde din 2020 la alegerile parlamentare (unul lui Orban și unul la bugetul de stat). Și acum nu au bani ? Citiți achiziția de fregate de la englezi (le-au cumpărat cu un preț enorm după care le-au băgat în reparații capitale și dotări plătind un preț dublu față de cel al achiziției), ce spune presa și TV (șpăgi date, procurori trimiși din Anglia în România pentru anchete: https://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2006/06/060608_fregate_ancheta_romania.shtml), corvetele (scandalul dintre francezii de la Naval Group și olandezii de la Damen) https://www.ct100.ro/scandalul-corvetelor-daraban-ccir-romtehnica-vine-cu-clauze-aberante/. Nu vă desconsiderați și nu preferați să fiți considerați (cu scuzele de rigoare) proștii politicienilor în frunte cu toți miniștrii Ap. din 2016 și până în prezent.
   Doamna Magda și Xpert 86. Este război la graniță. Câți parlamentari sau membri din govern au ieșit public și și-au donat indemnizația pentru refugiații din Ucraina ? Nici unul. Tot cel sărac.

   Ștergere
  4. @Huhu

   Iar cei pensionați înainte de 2010 nu înțelegeți că dacă nu se vine cu o variantă rezonabilă EVIDENT că atât cei pensionați în ultimii 10 ani cât și activii de vor opune cu toate puterile!

   Ce e atât de greu de înțeles?

   Iar o dați că înainte de 2010 "nu intrau sporurile"!
   Normal!!!! Aveam niste coeficienți babani! Dar acum au redus SF sub nivelul mării de râs și spălătoresele de spital de noi!

   Ștergere
  5. @Huhu

   Atunci găsiți o singură postare a celor pensionați mai de mult în care să nu propună "tăierea sporurilor"!!!!!!
   Una singură!!!!!

   Nu înțelegeți că dacă vă cramponați de asta, zecile de mii de pensionari recenți vor face tot ce pot pentru a bloca orice demers?

   Fiți deștepți! Ce discurs ar aduce lângă dumneavoastră atât pe cei activi cât și pe cei pensionați în ultimii 10 ani?

   Sunteți ca Putin: vrem să negociem, să găsim o soluție amiabilă, avantajoasă pentru toți!
   O singură condiție: voi să capitulați necondiționat, depuneți armele, vă predați!

   Pe bune?

   Ștergere
  6. M
   D-ta nu prea înțelegi ce înseamnă actualizarea în momentul actual. Nu înseamnă tăierea de pensii. Numai gulerații au reușit ingineria de a mari prin actualizarea din 2017 numai o mie și ceva de pensii.Cei care au primit ca activi majorârile din 2018, 2019 și 2020 vor primi mai puțin la actualizare, că doar nu o să le mărească încă o dată soldele. Asta nu înseamnă tăieri de pensie.
   Aaaa... dacă se modifică/abrogă legea si se stabilește un nou algoritm de calcul, fie el contributiv,fie hibrid, și se stabilește că noul algoritm se aplică, pentru viitor, tuturor militarilor pensionari sau care urmează să se pensioneze... este altă poveste.

   Ștergere
  7. @Huhu Rezea

   Iar eu tot vă spun că actualizarea este dorită de toată lumea, în principiu!

   Puțini stau să citească TOT! Intră pe un forum sau altul, văd postări despre "să tăiem sporurile" se uită în deciziile lor de pensie și văd că suma sporurilor le dau jumate din pensie (că fără ele ar fi într-un mare kkt) și, instinctual, SE OPUN!!!!

   Aaaaa.... să se reducă sporurile către zero și să fie preluate de SF - nimeni nu ar avea nimic împotrivă. Dar ei se uită la ACTUALA lege a salarizării (făcută de PSD - Olguța). Dacă ne ridică coeficienții măcar la nivelul celor din învățământ atunci mai vorbim!

   Ștergere
  8. @Huhu

   Iar dumneata NU VREI să înțelegi că eu știu ce e aia actualizare dar că ghiveciul făcut de atâtea postări ale unor neaveniți aduc o teamă FAȚĂ DE ORICE SCHIMBARE!!!! Practic leagă ACTUALIZAREA DE RECALCULARE!!

   AVEȚI DREPTATTE că se complică un proces simplu prin tot felul de modificări ale algoritmului IAR ASTA ADUCE TEAMĂ!!!! Citiți chiar și aici postările și vedeți câți ciudați leagă actualizarea (simplu de făcut) de tot felul de artificii (să se scoată aia, să se scoată ailaltă, să se dea mai întâi ajutoarele) toate fiind practic recalculări ale pensiilor!

   ÎNȚELEGEȚI CE SPUN EU?

   Eu am zis că algoritmul de calcul ar trebui legat de legea salarizării. Astfel fiecare ar știi din momentul în care iese la pensie cât o să aibă pensia și cum o să îi crească până când crapă!
   Modifici legea salarizării? Faci o nouă formulă de calcul care să țină cont de realitate! Bagi 1.000 de sporuri? BUN! Faci o formulă care să țină cont de asta și să nu gonfleze cuantumul în alea 6 luni!
   Scoți sporurile și crești SF? Faci un algoritm care să fie mai aproape de contributivitate (sau ce mama dracului îți mai trece prin cap).

   CEI CARE AU IEȘIT ÎNAINTE DE 2010 NU TREBUIE PENALIZAȚI PENTRU CĂ A APĂRUT L153!!!!!!!!!

   AM FOST CLAR????????

   Ștergere
  9. @Huhu Rezea

   V-am spus că moderez un forum, mult mai micuț decât acesta și în care se face acceptul numai pe bază de invitație.

   Nu aprob nici o postare care nu se referă la experiența proprie (adică nu vorbesc eu de pensia lui X). De pe vremea lui Caragiale a te lua de pensia cuiva stârnea scandal. 😂

   Cu toate astea, tot mai vine câte unul care trece probabil și pe aici și zice:
   "Ia uitați ce zic cei de la MApN...."
   Pentru că akord nu rămâne ce e adică un oarecare cu idei fixe ci devine "purtătorul de cuvânt" al tuturor rezerviștilor MApN.

   De aceea spun, că sunt doi pași:
   1. Actualizarea (chiar cu introducerea unei supraimpozitări pentru a nu mări diferențele).
   2. Recalcularea pe o bază mai corectă care să crească pensiile rămase mai jos sau trecerea pe contributivitate.

   Dar ăsta sunt eu!!!!!!

   90% văd doar insistența dementă a unora cu "sporurile" și fac tot ce pot sa blocheze orice inițiativă. Sincer? Nu pot să îi acuz!

   Ce putem face? Eu zic să ne concentrăm pe pasul următor, pas de care ar beneficia zeci de mii de oameni.
   Sporurile nu le rezolvam noi acum! Am fost impresia că tot ventilând această idee cu obstinație unii blochează intenționat actualizarea. 😁 Și cu concursul celor care le aprobă postările! No offence!

   Ștergere
  10. M:
   (18:50'/11.03.a.c.)
   ..te înșeli:
   EU nu doresc TĂIERE A pensiilor..calcu late: CORECT și LEGAL,(indiferent de legea în baza cărora..au fost.. obținute..!;
   EU doresc=ca PENSII LE "MELE"(= precum și atuturor celor =aflate și plătite ca în cazul meu), =asemenea SOLDEI LUNARE BRUTE BAZĂ DE CALCUL..)= STABI LITE,REVIZUITE,RECALCULATE,ACTUALIZATE,INDEXATE și PLĂTIT E=SUB MINIMUL LEGAL POSIBIL CUVENIT(!!) = adică = FURATE = DE către..STATUL ROMÂN:=reprezentat de: CASA DE PENSII și COMISIA DE CONTE STAȚII a M.Ap.N., precum și de "JUSTIȚIA"ROMÂNĂ (..!) = SĂ FIE CORECTATE..CONFORM CU.."LEGEA"/LEGILE CONEXE"..!! =..și ATÂT(!)..,cu NIMIC MAI mult = decât..
   CUVENIT LEGAL..!!

   Ștergere
 16. OFF TOPIC ! Care va mai dati Mari UNIONISTI - luati o pauza !

  https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Ftomisnews.ro%2Fmoldova-vom-urmari-integrarea-in-ue-dar-nu-vrem-in-nato-si-nici-unirea-cu-romania%2F%3Ffbclid%3DIwAR0FojNYBaxQ30qkDy0NnG6Ab3411DR4LVM3umrQrL-Lj15JDc-XBOIOxts&h=AT3pnjeVcXkTRqaso2VmJNwVYDTPPiQ4nyieV1RW450TIQeRNfdoyUZIfoCRhT8nWyokbkX9gLgCRnX4s0QbqClXWdCQfxH6BQCNbNZuhfwGMmDec7jXDR4uZaRs98uHq79EV7XKyqLjqm5mKhhS&__tn__=H-R&c[0]=AT1RR8yOgsFeDfvjwNpAKPVoCcHhp8xvOv225zR-cvFVh3QrtOyW6PdZQVYR0dEWZIBDj_oa9uX2WIi6xSw_Tht0XMe8yHlV5rTaColw99T7NGdycPPp2yY58D5XJ3fEOvvUS5V7HDVITHaEUSWFbdePR-5ctcm4bL212SGLtagw0If3B1mkcDXIGwIC!

  RăspundețiȘtergere
 17. https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fziare.com%2Fucraina%2Frazboi-ucraina-opt-generali-rusi-concediati-putin-1729635%3Ffbclid%3DIwAR2KYxpz-jvIje5VW0Alv9SDWnK2L0dDEsPCDIdTEZQzzLdEtfIkTiHGXag&h=AT1cUnCoclnMKGTws4wgYwtzeYG8wAhinwCW1w4ZilT4NcarUjnWYju97-yWcTyRpIH_N6fRBqqRh9R4YEk9tsvEyLg90jjRHVXb5VqL78SXCdyzvGCEJ194SJefz3STcEHR2q5fMs5aUq6_Mkud&__tn__=H-R&c[0]=AT3qur_-rGAISyxFmdOVM8izyRoBT-loEuY68mmJ_AkTgFb7EW7gA7hds5RxrweUk7swzaea9284YbfyTFWpGE5ncNkEuxCAgERurHZSwfYZb0XkuElkQRlx3ChUQ0WjvINCst7o9agWSgG5bIjyEpKY4FlVtHCGDZF7QIm0prTgsgqH41fvsbP_Z1GqHmts2sVDOlJV0C0siPI

  RăspundețiȘtergere
 18. Rambo2021 asta trebuie sa inteleaga Viorel ca cei mai privelegiati rezervisti din istorie au fost cei pensionati in perioada 01.06.2016-15.09.2017 cu pensii 102%+OMM sau SOSP+pensia suplimentara si ajutoare la trecerea in rezerva!!!Exodul trecerii in rezerva in perioada respectiva a fost cel mai mare din istoria armatei si politiei romane
  PROPAGANDA RUSA 99,9 DIN 100 .Doar exodul e adevarat in rest ajutoare au vazut atatia rezervisti cate degete sunt la o mana,pensie suplimentara doar pe decizie insa in buzunar chuchu,ce mai experti sovietici infiltrati ca peste tot dealtfel.Da se poate spune fara a gresi ca nimeni nu a luat pensie mai mica decat ultimul salariu daca a avut minim 25 ani de cascheta,dar aia cu ajutoarele generalizate e ceva care trebuia postat pe 1 Aprilie si nici atunci nu o credeau multi.Acesta da icspertinfluensar/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. nu sunt rezervisti privilegiati,ci doar rezervisti nedreptatiti,inselati mintiti. Este cultivata deliberat disensiunea in randul rezervistilor.Pensiile privilegiate la care cred ca te referi,sunt mult mai mici decat ar trebui in mo d normal sa fie.Crezi ca este normal ca cea mai mare pensie militara (a lui ciuca) sa fie mai mica decat cea a unui judecator de la o obscura judecatorie ?!!! Vorbesti vorbe.......

   Ștergere
  2. Toate pensiile mai mari decât a mea trebuie tăiate că e furturi și luate prin șpagă de niște triști care nu a făcut ce am făcut eu cu eroismul meu personal.

   Toate sporurile e furturi dacă eu nu le-am avut și trebuie tăiate!
   Toate sporurile care eu le-am avut e drepte și date pe bune și trebuie păstrate, dublate și triplate!

   Toți care au muncit mai mulți ani decât mine să li se taie pensiile cu 10% pentru fiecare lună în plus iar ăia care au muncit mai puțini ani decât mine să li se taie și lor pensiile cu 15% pentru fiecare zi în minus!

   Toți care a luat OMM, SOSP, PS, S și alte inițiale să li se ia înapoi!

   Să nu se mai dea locuri de veci și butelii la militari care nu le merită!

   E bine așa? 😂

   Ștergere
  3. Nu e bine!
   Trebuia sa scrii "buteli"
   Mergi si pe teritoriu si intreaba prin UM daca activii sunt de acord cu oskarul...care se da asa cum se da si pe unde se da
   ...si mai intreaba si pe radiolocatoristi daca merita sporul de radiatii cei din sediul MApN (sau ma rog sporul de conditii grele/vatamatoare...Cati il au si cati il merita)
   Nu are nimeni nimic cu acordarea sporurilor,dar sa se merite acordarea lor acolo unde si cand trebuie.Normal ca oamenii se revolta cand vad halul in care se iau sporurile in ziua de azi si in anii trecuti
   Intreaba-i pe cei de pe teritoriu!! O sa-ti raspunda ei.Nu-ti mai raspunde singur ca sa-ti dai dreptate tie insuti.Iti bati joc de toti cu asemenea "argumente" idioate....bascalie de cartier colonele
   Dar e bine ca se vede cat de "turbat" esti pe tema asta.Nici nu ne mai intrebam de ce.Stim!!
   Ascunzi gunoiul sub covor si te dai ca fecioarele "neprihanite" la al treilea plod.
   ...iar pe decizia ta de pensie au trebuit sa mai adauge aia inca doua pagini ca sa incapa toate sporurile:))).....principialule!!

   Ștergere
 19. Orice am cere referitor la pensiile noastre nu ni se rezolva prin mijloace specifice aplicate de cativa ani incoace. Evita discutiile, ne amagesc ,cer tot felul de intruniri si discutii sterile sau ne trimit "de la Anna la Caiafa". Nu le este frica de noi sau de amenintarile cu iesitul in strada.Ei stiu foarte bine ca nu mai avem "suflu", ca nu suntem uniti si ca majoritatea s7unt multumiti de pensiile actuale. Chestia e ca cei cu pensii mici si nealiniate sunt si cei mai in varsta si ïes din sistem"peste 500 lunar asa ca ...multi am fost putini am ramas si dimpotriva cei mai vocali in cereri sunt tot cei ce au cat de cat asa ca nu ne ramane decat sa ne plangem amaraciunea din suflet cu convingerea ca suntem urati de decidenti si de societate.La cum se prezinta situatia suntem invinsi...vae victis!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. rambo u 2021
   da e clar! ti-ai revenit!

   Ștergere
  2. Cand a zis Generalul Gabriel Oprea ca, fara domnia sa in Parlament, nu se mai face nimic la pensiile militare, mare dreptate a avut!

   Ștergere
  3. @CFI
   Nu-i bai!
   Tocmai s-a dus acolo "mares" Il face general(tu ai zis) si apoi se ocupa si de pensia ta...daca nu cumva uita si se va ocupa tot de a lui,am eu asa o idee...

   Ștergere
 20. Dosarele Parlamentarilor au ramas in pronuntare..!
  De urmarit in continuare .

  RăspundețiȘtergere
 21. @rambo_u 2021
  Vezi ca tocmai a cazut un OZN amerikanskii in Zagreb...de'ala naspa de mergea pe luna...tiptil,tiptil
  era triunghiular dar acum e "patratele"
  Explica-mi si mie domnu rambo_u.Daca era drona de ce avea parasuta, si inca doua nu una....ii trebuia pentru navigare in vantul solar?
  Hai explica-ne... "luminati-as fatza"!!:))) pana nu vine sa ne explice mares, zis(mai nou) "M"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Akord 75, americanii au in Zona 51 si Silicon Valey tehnica la care nici nu viseaza planeta, daramite rusnacii! Care rade ca nu sunt facute cu ajutorul unor entitati extratrerestre se inseala amarnic! Generalul Strainu, marii savanti si somitati de mare incredere au subliniat acest adevar. Cand vor fi folosite acele tehnici, mi-e teama ca vor fi si ultimile actiuni armate de pe planeta...

   Ștergere
  2. @Bai cirac de-al lui Bachus, geaba-ti explic acuma ca inca puti a tescovina si ragai a gaina aviarica furata de la crematoriu.Iti explic dupa ce-ti trece mahmureala.Cred ca atunci vei intelege doar esti baiat cu studii foarte superioare, am auzit ca ai facut facultatea de rachete si ai dobandit la titluri de te invidiaza si biata Leana , aia de-au impuscat-o tirolistii la Targoviste.

   Ștergere
  3. Drona a incaput pe mana rusilor, cred eu, capturata de la ucrainieni, a intrat in spatiul nostru estetic, a traversat tara in Ungaria in circa 3 minute cu 700 km/h, apoi s-a indreptat catre Croatia unde a cazut sau s-a declansat parasutarea. Parasutarea poate fi automata sau declansata. Se foloseste parasuta pentru a putea ateriza in orice conditii de treren dificil cat si din cauza greutatii mai mare decat cel obisnuit. Se fac anchete ON TARILE IMPLICATE despre cine s-a folosit de ea si care a fost traseul si obiectivele urmarite. Cred ca au vrut sa urmareasca livrarile de armament si dislocarile sau miscarile de trupe in cadrul estic al NATO. In ziua vizitei vicepresedintelui american, aceasta drona a starnit valuri in lumea militara, dar si politica, si daca a fost o provocare inseamna ca si-a atins scopul.

   Ștergere
  4. rambo_u
   Nu am studii "foarte superioare" dupa cum zici
   Afla ca le am "pe cele mai superioare"
   Mars la scoala!!

   Ștergere
  5. DA CEFEIULE
   rusii n-au drone,niste salbatici da-i dreak nu stiu sa construiasca asa ceva
   Imi place esti "doxat" la parasute.De "aria 51" ce noutati mai ai? Dar la Roswell? Au fugit aia mici si verzi de acolo sau sunt tot prizonieri?
   Vezi ca stie rambo_u dar e cam "tulbure" acum:)))

   Ștergere
 22. @Calinmihaib,mulțumesc mult pentru informare,si pentru urare! La fel iți doresc și ție cat și celorlalti camarazi! Ideea este ca am un fost coleg care a iesit în 2018,și cu toate că are pensia cu 600 lei mai mare,imi spune ca mie, mi s-a adăugat OMM la pensie, și lui ,nu! Ce să mai cred?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Luc 3. Între noi (cei de pe blog) există dispute fără rost. Ne acuzăm unii pe alții ca și cum și unii și alții suntem vinovați de situația actuală în domeniul pensiilor militare de stat. Vina o are clasa politică, guvernanții și MApN. Toate aceste 3 categorii nu au făcut altceva decât să ne fure și să ne mintă. În 2017 ne-au prostit cu actualizarea, ne-au dus cu zăhărelul cu diferite proiecte gen PLx-199/2020 și PLx-221/2020, a urmat Pandemia (într-un an te-ai împrumutat cât nu s-a împrumutat România în ultimii 10-15 ani / unde sunt banii ?), a venit războiul ruso-ucrainean, iarăși noroc pe capul lor. Fac ce fac și numai lor le iese jocul. Noi când vom mai intra în horă ? Nimeni nu ne reprezintă iar cei care încearcă habar nu au cum să pună problema, ce să ceară, cât să ceară pentru a obține rezultatul scontat și agreat de toți pensionarii militari.

   Ștergere
  2. @Luc3
   In locul dvs as face schimb.I-as da OMM-ul si el sa-mi dea aia 600...sa manance OMM pana se satura
   restul e gargara...

   Ștergere
  3. LUC 3:
   (15:52'/11.03.ac.)
   CIFRELE date în comentariu sunt: așa cum am scris= dintr-o DECIZIE DE STABILIRE PENSIE(în luna mai 2018).., publicată aici pe blog în:02.ian.2022 ,în TOPICUL:"O DECI ZIE DE PENSIE MILI TARĂ..LOV,COMENTATĂ DE @ moșmartin",iar eu am "descifrat" calculul pensiei.. din prima pagină a DECIZIEI, într-un comentariu publicat la ora 23:21' din 02.ian.2022..!
   Dacă ești curios să vezi MODUL de STABI LIRE a acelei pensi i în mai 2018..poți găsi comentariul din topicul amintit în ARHIVA BLOGULUI, din 02. ian.2022.!, comentariu din care rezultă că și cei pensionați după 15.09.2017..au primit OMM-ul calcu lat procentual(10-15-20 %) din PENSIA NETĂ= SOLDA NETĂ = calculată cf.art.60 din lg.223..!,așa cum am scris..!

   Ștergere
 23. "Caldă" de la Mircea
  http://sindicatulcmd.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dupa o pauza de 2 saptamani, Mircica ameninta iar cu viitoare proteste !
   Dar in graba si-a pierdut o liteara la nume:
   "Honor et Patria! Vae Victis!

   Presedintele SCMD,

   Col.(r) dr. Mircea DOGAR "

   Ștergere
  2. Bătrânețile Leoane,el a pierdut o literă,d-ta ai una în plus.....

   Ștergere
  3. @Leon: Ha, ha, ha! Vai de starea proastă si steaua noastra, apusa-n neguri de paleolitic, victime ale holocaustului politic! Ca atare, hai sa ne luam pa de la majorarea pensiilor militare! Nu ma credeti? Ce, nu va ajunge ce aveti? Mai important decat aceste mofturi nereale si nerealizabile e ca Putin isi aresteaza generalii! Daca eu cu 1200 lei pensie rezist in jug ca un bou, ala cu 10.000 rezista ca un erou!

   Ștergere
  4. @Ifrim, si varsta dar si literele prea mici la Samsung...:)).

   Ștergere
  5. Ifrim:
   ..care "literă"..e în plus(.?) = la .."Leon"..?😜..!

   Ștergere
 24. @Viorel,multumesc mult pentru răspuns,sunt de acord cu cele spuse de tine,ne-au dus cu vorba,ca pe niște copii! ACTUALIZAREA este singura soluție pentru îndreptarea inechităților,asta trebuie să cerem cu toții! Huhu spune asta de ani de zile,nu cred că nu știu pensionarii ce să ceară! Toate cele bune !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Luc 3, e razboi, criza mondiala, saracie generala, politicienii au si ei saracii de furat pe ruptelea de ici colo de unde se mai poate, apoi 2,5% la aparare pentru gunoaie sunt niste sume, de unde bani de actualizari? Mai bine hai sa povestim aventuri amoroase de hăndrălăi, din tineretile noastre zglobii si zdruncinate ca sunt mai captivante si mai savuroase decat pensiile militare, care nu se vor mai majora niciodata! Hai, ca noi vom avea ce sa mai povestim, dar partile feminine vor avea cu ce sa ne captiveze receptoarele?! Îîî?! Apropo, mai este Dl Dancu ministru al Apararii? Acum pare a fi disparut, mort sau pitit, dupa ce ne-a promis marea cu sarea, dupa o champagne ,Zarea!'

   Ștergere

 25. Vă susțin, domnule Luc 3!
  Este, acum, cea mai la îndemână posibilitate de a-i mulțumii pe majoritatea rezerviștilor și poate ne-ar unii mai mult, acum când sunt vremuri tulburi și se urmărește, cu obstinație, o „fracturare” a societății românești.
  Mai târziu, vom vedea.
  Noapte bună domnilor colegi!

  RăspundețiȘtergere
 26. Nu va culcati, fratilor, pana n-ati umplut camarile, podurile, pivnitele si hambarele cu ulei sa va ajunga doua cincinale! Bai, care o faceti, uleiul are un termen de valabilitate, iar cu benzina poate dati foc la sandramale... Ce natie! Rusii canta, rumânii se rup in joc, ca prosti se gasesc destui! Putin se scapă pe el de ras cand ii vede pe dobitokenii cu carucioarele full de baxuri cu ulei la casele de marcat!

  RăspundețiȘtergere
 27. Am avut o intalnire cu sefa casei de pensii, A. de fata fiind si "Mircia"cum ii spun unii asa ,la misto ca pe Dambovita sau pe Olt si i-am amintit de barfa ce se poarta pe aici si rautatile ce-i sunt adresate.Nu v-am omis pe niciunul asa ca o sa cam fiti cautati la date fila cu fila si cine stie ,ghiciti ce marire brut si scadere net vor avea unii, carcotasi de doi lei de pe aici.
  Cu Iulian am discutat in seara asta si a promis ca nu i-a uitat, in special pe cezar si pe Doru raketeoru din Alpha Centauri de BIRTolomeu.Mi-a spus ca se converseaza si cu Viorel.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. rambo_u
   si acum trebuie sa ma port frumos cu tine si cu oskarul cel mic si bandit?
   Oaileuuu ce santaj de tzigan de hurzicar ai in tine.
   acum am si eu motiv daca gresesc astia vre-un leu la pensie sa trimit procurorii la tine pe motiv de instigare la nerespectarea legii premeditare si santaj
   La fix ai scris!!:))))Te-a "aburit" iar Mona, ai?De doua zile esti manga.Ba cu klingonieni ba cu "A" Du-te si spala-te pe muian cu ce ai.Ca apa calda stiu ca n-ai...doar vara in lighean,la soare
   Baaa tigan mai esti!Eu credeam ca ne cauta fisier cu fisier, nu fila cu fila ca la "Hurzicesti" ,lu' cezar sa-i....
   Plec sa pun usturoi pe tocul usii ca vine oskarul in vizita impreuna cu rambo_u....Mai acopar mirosul de fum cu care vine impregnat ala de la satra hurzicani-ului.Acum s-a "boierit" arde anvelope nu mai arde balega uscata de pe drum.De asta pun usturoi.Pentru rambo-u echivaleaza cu Givenchy sau Tom Ford

   Ștergere
  2. I-ai spus și di mini că-s băiet bun ca să mi-o mărească și întărească?

   Ștergere
  3. @akord ,mai sfatosule ce-ti dai aere de mare stiutor si intelept cand, in fond, esti mai prost decat gainile alea moarte de aviara de la PROTAN Codlea pe care le aveai in consemn si carora le sustrageai bulanele si piepturile ca sa-ti imbunatatesti norma de hrana , ba mai si vindeai la betivanii din birtul garii Bartolomeu de unde decolai spre job.Cand apareai dimineata in bar cu ochii carpiti dupa o naopte de duhoare printre cadavre toti drojdierii te inconjurau cu ovatii ca stiau ca le dai carne pe caiet..."vine nea Doru cu haleala"urlau retardatii...iar tu ce sa intelegi despre extraterestrii, tu te uiti doar in gura barmanului si a preotului, tu nu admiti dintr-astea , de, dupa atatea facultatzuri de RAA

   @Ifrim i-am spus ca tu esti trans, acuma o dai cotita precum akordu cand iese de pe Strada Lunga si se indreapta spre autogara?

   Ștergere
  4. Șerbane așa-ți trebuie dacă nu ți-ai făcut datoria în activitate.Când făcea Rambo cristiane,perestroika prin văzduh trebuia să-l dai jos justificând că a vrut să fugă cu tehnica la neamurile lui din pustă!Primeai și medalie!

   Ștergere
  5. ifrim
   Mea culpa!
   S-a propus solutia asta dar s-a ajuns la concluzia ca n-are rost "sa stricam orzul pe gaste". Pacat de elicopter,pacat de racheta,pacat de timpul pierdut,toate nejustificand nici pe departe cheltuielile pe "blana"peticita a "tigrului" de coviltir.Asa ca l-au lasat sefii sa-si "rupa gatul" impingand pianul pe scari.Mult mai rentabil economic!
   Cheltuiesc astia banul de'amp*lea dar la nivelul asta nu s-a ajuns.O sa-i "dea la cap" Mircia cu prima ocazie cand isi opreste limba din miscare:)))
   Se va sesiza dogarelu imediat.

   Ștergere
  6. MANSA SI ELICEA LATA
   By Viorel Kis
   Cand era tanar pilot
   Zburam muntii-n sus de tot
   Planam ziua-n campul plat
   Pan'aproape de-nserat
   Mansa si elicea lata
   Ce pilot eram odata
   La zburat prin munti si vai
   Cu pilotii mei !
   Pale-n loc de aripioare
   Se-nvarteau facand fuioare
   Le ghidam vartos din mansa
   Si cu pasul scos din transa
   Mansa si elicea lata
   Ce pilot eram odata
   La zburat prin munti si vai
   Cu pilotii mei !
   De-o fost vara, de-o fost toamna
   Zilele si nopti de iarna
   In costumul azuriu
   Spargeam cerul plumburiu
   Mansa si elicea lata
   Ce pilot eram odata
   La zburat prin munti si vai
   Cu pilotii mei !
   Iote vremea mi-o trecut
   S-uite c-am imbatranit
   Sa mai zbor putere nu-i
   In inaltul cerului

   Ștergere
 28. Imi tratez o viroza chinuitoare, dar sunt pe drumul cel bun, o voi invinge! Dar PSD, care o data intrat la guvernare, alaturi de liberali, se va mai vindeca de lichelismul contractat de la acestia? Uneori, mi se pare ca sunt mai lichele decat liberalii: Spune-le ceva de pensiile militare ca imediat te si hușuie cu o aroganta si dispret de vatafi pe mosia statului! Mastile alea bonome, zambitoare, empatice si pline de solidaritate si insufletire proletara le-au cazut, aratandu-si, in toata splendoarea ce acopera democratia, adica un rictus ranjit pe capul de mort cu doua ciolane imbarligate... Nici Satana nu mai e ce-a fost odata, cand zambea din toata fasolea de dupa o secera si-n baros tovarasesc si proletar, facand jmechereste cu ochiul catre o tarancă blonda, cu brațele încărcate de spice, calare pe o batoza CT-12! Singura mea parere de rau e ca colhoznicul, Colacu, nu mai citeste ziarul Scanteia la umbra unui rachat mare de comunist, cat o basca de tractorist, zicandu-ne plin de voiosie tovaraseasca ce bune si sanatoase sunt austeitatile pentru prosperitatea clasei proletare, caci nesanatoase si cancerigene sunt camarile pline si averile alesilor, care vor trai cu cativa ani mai putin decat cei din bobor! Sa stai tu, Colacule, cu coliva pe chiept si 100 de ani asteptand sa te mai votez, dupa ce tu si lichelele tale ne-ati aratat cat de mult *iubiti* voi Armata romana!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De parca le pasa lor de votul tau al meu sau...aiurea
   Iti faci iluzii

   Ștergere
 29. Nu inteleg ce va asteptati de la CCR?
  Daca in cauza era vorba de niste drepturi ale magistratilor, fiti convinsi ca se acordau. Uitati-va la ultimele cauze cu VRS de 605 lei. S-a dat castig de cauza imediat. iar salariile au crescut.
  Nu este clar ca aceasta categorie socio-profesionala ESTE AVANTAJATA (in exlusivitate) pentru ca politicul are nevoie de ei.

  Nu suntem magistrati. Ptr ca daca eram, pensiile ne erau dublate din 2016 pana acum.

  DE CE PANA ACUM NU S-AU LUAT MASURI PENTRU PLAFONAREA PENSIILOR MAGISTRATILOR LA SALARIUL NET? De ce? Trebuia doar o simpla OUG. Sunt singurii carora nu li se aplica plafonarea. De ce? Legea nu e egala ptr toti?
  Nu inteleg de ce sindicatele nu ^piseaza^ guvernantii sa rezolve aceasta crasa inechitate, preferabil prin anularea OUG 59 (ca sa nu mergem pe principiul ^sa moara capra vecinului^).
  Asta in conditiile in care, daca e sa tinem cont de faptul ca o pensie medie a magistratilor este de 20.000 lei, atunci cu pensiile medii ale celor aproape 5000 de magistrati, s-ar plati pensiile de 4000 lei a cca. 25000 de militari. E un calcul simplu.

  Nu vedeti ca e bataie de joc la adresa pensionarilor militari?

  Pensiile magistratilor cel putin s-au dublat din 2016 pana in prezent iar cele civile aproape s-au dublat (punctul de pensie a crescut de la 871 lei la 1585 lei), in timp ce pensiile militare au ramas la fel.
  Culmea, de cate ori creste punctul de pensie, cresc si pensiile civile, dar mai ales pensiile magistratilor. Iar pensiile militare raman la fel.

  Cat despre pensiile militare, este clar ca cei mai privelegiati au fost cei pensionati in perioada 2016-2017, pana la aparitia OUG 59 promovata de cel mai destept ministru al muncii pe numele sau V-olguta (cu O mic)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nici magistrații nu au mai primit indemnizații la pensionare.
   Mai trebuie să repet că art. 41 din OUG 114/2018 nu s-a referitl la ajutoarele și indemnizațiile acordate potrivit L 284/2010?

   Ștergere
  2. Dinu, tot zici "nu vedeți" dar cine vrei să vadă? Cumva cei care trebuie să iasă în stradă pentru tine?

   Ștergere
  3. In perioada Decembrie 2017- Ianuarie 2022, Pensia medie Bruta la Magistrati a crescut cu 47% (20207/13778 lei), la Militari cu 8,8%(4350/4000 lei) iar la civili cu 65% (1771/1071 lei)..!
   In Ianuarie 2022, pensiile magistratilor n-au crescut, deoarece VPP de 1586 lei a majorat pensia de la BASS si a micsorat pensia acordata de la BS, deci per total Pensia Bruta a ramas la fel !

   Ștergere
  4. @Leon

   Domnul Năsui spunea nu de mult că la militari pensiile s-au dublat.

   Ștergere
  5. @M, chiar afirmatia lui Nasoi m-a determinat sa verific tampenia lui si datele reale sunt cele scrise de mine anterior..!

   Ștergere
  6. @Leon

   Nu v-am contrazis. Doar am adăugat informație.

   L-am întrebat pe Năsui cum i-a ieșit calculul. Nu mi-a răspuns.

   Ștergere
 30. Cu acest vocabular de mahala, nu-i mai arde lui Iulica sa mai scrie pe acest blog !
  Iulica, Sanatate si numai Bine iti doresc, oriunde te-ai afla!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da' sensibili mai sunt coloneii ăștia,de parcă-ar fi neprihănite de pension.A funcționat blogul și pân' să iasă Iulică la pensie.Știi pe cineva care este de neînlocuit?

   Ștergere
 31. La mega protestul pentru actualizari+ajutoare am putea aduce si niste refugiate din Ucraina.
  Trebuie sa folosim toate armele inclusiv cele emotionale.
  Rambo poate tine un discurs despre armele aliatului strategic si extraterestri.

  RăspundețiȘtergere
 32. "I-ai spus și di mini că-s băiet bun ca să mi-o mărească și întărească ? " 😂

  RăspundețiȘtergere

 33. Mircea Cărtărescu,

  editorial extraordinar în Le Monde, despre criza momentului: „Războiul lui Putin nu este acum cu Ucraina, ci cu fiecare dintre noi”
  Scriitorul Mircea Cartarescu atrage atenția într-un editorial publicat în Le Monde asupra singularității, nemaivăzute în istorie, a războiului care se desfășoară în Ucraina.

  Daniel Spătaru
  11 mart. 2022, 15:41

  Mircea Cărtărescu, editorial extraordinar în Le Monde, despre criza momentului: „Războiul lui Putin nu este acum cu Ucraina, ci cu fiecare dintre noi”
  „În fața agresiunii stupide și sângeroase asupra Ucrainei a Rusiei lui Putin, Europa este azi asemenea mulțimii de orașe grecești din lumea antică pe care doar invazia colosalei armate persane le-a unit și le-a dăruit cu conștiința unității lor de valori și idealuri, cu gândul că formează o singură lume. O forță disproporționată și amenințătoare, aparent invincibilă, a fost singura în stare să unească Atena și Sparta, rivale teribile până atunci, aducându-le sub aceeași comandă, cu aceeași voință de a lupta pentru libertate (…)”, îşi începe Mircea Cărtărescu editorialul din Le Monde.


  „Când disproporția forțelor este atât de mare ca acum, se creează primele roade ale eroismului, una dintre cele mai rare și mai prețioase trăsături ale umanității. Lumea modernă, în pragmatismul ei, tinde să nege sau să îşi bată joc de spiritul de sacrificiu, de idealismul ca mod de a fi, și totuși nu există o zi și nici o situație umană în care să nu-i vedem pe semenii noștri. Ființe care dau dovezi extraordinare de altruism și abnegație.

  Alte Articole
  Fiica lui Vladimir Putin și soțul ei, au fost expulzați din Olanda. Unde locuiesc acum..
  Fiica lui Vladimir Putin și soțul ei, au fost expulzați din ...

  Joe Biden, anunţ terifiant: „Trebuie să prevenim Al Treilea ...

  Lovitură grea pentru Vladimir Putin. Încă un general rus, ...
  Este partea luminoasă, partea netedă a „lemnului răsucit al umanității” despre care vorbea Immanuel Kant. Aceeași parte lină există de fapt, în viața de zi cu zi, în lucrurile mici și în cele mari, dar mai ales în momente cruciale pentru umanitate, precum cel pe care îl trăim în prezent. Termopilele pare o poveste drăguță astăzi, dar a fost realitatea și acea realitate s-a repetat de multe ori de-a lungul istoriei, când s-a dovedit că armatele gigantice cu forță brută se pot găsi într-adevăr umilite de dorința umană de libertate„, scrie Mircea Cărtărescu, referindu-se la eroismul ucrainenilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cam fortata comparatia.
   Si care ar fi legatura cu razboaiele dintre persi si greci?
   Rusia a atacat Ucraina care pare mai degraba un conflict in familie.
   Singura asemanare ar fi ca o super putere ataca pe cineva mai slab.
   In rest sunt miliarde de diferente.
   Au fost sprijiniti grecii atunci de alte imperii sau mari puteri?


   https://ro.m.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboaiele_Medice

   Ștergere
  2. Iar ai "rupt" damigeana!

   Ștergere
  3. @reddog

   Care e "superputerea"?

   Ștergere
  4. Daca Rusia ataca UE se schimbau radical datele problemei.
   Asa zisa lume greaca de atunci era formata din cetati-state.
   O lume plina de orgolii si interese.

   Cartarescu poate bate campii cat vrea (ca fiecare dintre noi dealtfel) dar diferentele sunt mari.
   Ma rog, diferenta ar fi ca el poate bate campii prin Le Monde si altii pe Huhurez.com 😂

   Ștergere
  5. Ei da!

   Specialistul militar Cărtărescu, veșnicul nostru candidat cu șanse mari la premiul Nobel pentru literatură!

   Aștept un studiu scris de Ana Blandiana despre utilizarea Javelin! 😂

   Ștergere
  6. M
   Buna intrebare.

   Sa zicem ca o tara care are arme care pot nivela tari intregi transformandu-le in parcari.
   USA era mare putere in razboiul din Vietnam?
   Aia cu ochii oblici au lupta doar cu akemul impotriva avioanelor. 😁
   Eu nu sunt fan rusi nici anti american dar zic sa ne pastram mintea limpede.
   Stiu, sunt frumoase povestile ca alea din Insula Serpilor dar e mult pana departe.
   Superputere poate fi una la care nu au tupeu unii sa se dea. Stiti ce zic.
   In rest putem sa o dam in glumite.
   Apropo, aia de la USR sunt cei mai tari anti Putin.
   La o adica ies pe trotinete si ii fac praf pe mujicii piticului. 😁

   Ștergere
  7. Caine rosu, nu poți să fii și popă și hot. Dacă îți plac astfel de materiale este dreptul tău să fii eurosceptic, dar nu trebuie să te superi că ești categorisit filorus.

   Ștergere
  8. Huhu

   Sunt doar realist.
   Altii cred ca viseaza.
   Mai ales cand spun ca nu poti fi si popa si hot. 😁

   Ștergere
  9. Popa si hot?
   Sunt doua notiuni inseparabile.Exista hot fara sa fie popa,dar nu poti spune popa fara sa fie si hot.:)))E aproape un pleonasm

   Ștergere
  10. @Reddog

   Hmmmm... Rusia economic la nivelul Italiei, Spaniei sau Coreea de Sud.
   Sunt astea mai puteri!?

   Militar Rusia ș-a făcut de un mare kkt.

   În ultimii 20 de ani americanii au pierdut în toate războaiele (unele grele ca Irak sau Afganistan) vreo 7.500 de oameni.
   Rusia, după surse independente, a pierdut în ceva peste 2 săptămâni peste 6.000.


   În Iugoslavia în 3 luni de bombardamente, NATO a avut vreo 550 de victime "colaterale".
   Rusia a depășit 600 în două săptămâni.
   Lipsa de respect față de viața umană, chiar și a propriilor soldați pare să fie doctrina militară rusă!

   140 de țări au condamnat atacul Rusiei. 4 au fost de partea lor: Coreea de Nord, Eritrea, Belarus și Siria.
   Toate dictaturi criminale!
   Nici măcar Iugoslavia sau India (parteneri loiali Rusiei nu au susținut-o)

   Deci,
   🔴 Militar este varză!
   🔴 Economic este varză!
   🔴 Politic este varză!

   Mare putere? Hmmmm. Poate să lanseze armele atomice și să termine cu Pământul.

   Am avut un bețiv care dăduse drumul la gaze în apartament și stătea cu o brichetă în mână zicând că dacă primarul nu îi dă loc de parcare aruncă blocul în aer!
   Vi se pare că "avea o mare putere" sau că era doar nebun?

   Ștergere
  11. M
   In principiu aveti dreptate dar la rusi nu functioneaza asta.
   Inca il sustin pe Putin.
   La americani era deranj mare daca aveau pierderile alea.
   Tari diferite, istorii diferite si mentalitati diferite.
   Nu are nicio relevanta exemplul celui cu gazele si bricheta.
   Dar sa intre odata peste rusi americanii si sa se termine cu povestea asta.
   Si sa instaureze democratia in Coreea de Nord.
   E frumos cand vedem lumea asa intr-un mod idilic dar ne bate realitatea.
   Daca vreti facem si putina filosofie. Putem incepe cu teoria chibritului stins. 😁
   E vorba doar de interese restul e poezie sau gargara.


   Ștergere
  12. @reddog

   Cineva spunea că e nevoie de multă forță politică să te retragi din Afganistan.
   Să accepți înfrângerea, nu militară cum au zis unii aiuriți ci înfrângerea politică. Militarii și-au făcut treaba în Afganistan. Politicienii nu au reușit!

   Am stat de vorbă cu ruși la diferite acțiuni. Nu au absolut deloc simțului realității. Ei încă se cred imperiu, încă se cred importanți.

   Îmi tot spuneau că nu vreau să vorbesc rusește, că ei știu că toți românii învață limba rusă și că o vorbim frecvent între noi, că noi, românii vrem să emigram în Rusia să trăim bine și de aceea au regim de vize să nu emigrăm toți, că ne-au ajutat mereu în întreaga istorie, că nu vrem sa luăm tezaurul înapoi pentru că nu ne lasă americanii....
   Totul este la ei răsucit!!!
   Dacă întrebi un rus cine a inventat becul, sau cine a zburat prima dată, sau cine a inventat motorul cu combustie internă la toate vor răspunde că un rus. Vor veni cu argumente, cu date, că de fapt Edison a furat ideea de la Ivan...etc....

   Să știți că seamănă puțin cu ăla cu bricheta!!! Nu poți să ameninți cu folosirea armelor nucleare!!!

   Am speranța că Putin va fi luat la o plimbare prin pădure unde în cel mai bun caz i se va propune o pensionare de urgență.

   Ștergere
  13. CEZAR:
   (12.03.a.c./10:16')
   1..🧠..🤝..👍..!
   2.Ce..se pare că unii comentatori.. "se fac"..că nu înțeleg,e..ROLUL și VALOAREA..UNITĂȚII. .în CUGET,SIMȚIRI.. și..FAPTE: în orice situație.."de viață ", dar mai ales în situațiile cu adevă rat grele..cum e ACUM cazul în proxi mitatea/vecinătatea noastră: în UCRAINA AGRESATĂ,DISTRUSĂ
   METODIC,CASĂ CU CASĂ,VIOLATĂ și chiar OMORÂTĂ..cu scopul, printre altele=de A ALUNGA populația în ȚĂRILE EUROPENE= pt.a LE.. "destabiliza"..și schimba"prioritătile"..,prin crearea unei "CRIZE a REFU GIAȚILOR"= asemenea celei a refugiațilo r din ORIENTUL APRO PIAT=SIRIA,"eliberând".."terenul"= TERITORIUL..pe care-l VOR OCUPA (chiar.."liber de.. sarcini..!").
   Cât privește opinia
   "ironică" despre in tervenția..INTELECT UALILOR..în..problemele.."militare"(?)
   ,ea.."opinia"..uită
   sau IGNORĂ GRAV(!). .faptul că..LUMEA CIVILIZATĂ, ÎN REA LITATE:ESTE CONDUSĂ de INTELECTUALI,iar ROLUL..MILITARILOR. .este..ACELA..de a asigura CONDUCEREA "LUMII"..în PACE..!
   (ne "place" sau nu. .ACEST ADEVĂR..în LUMEA sec.XXI, ASTA E..!) ●..!
   (a cui.."mănâ" este .."tăierea"emoticoanelor"(.?!)..între bare retorică..!!)

   Ștergere
  14. SUA.."pare" că.. "pierde" cam toate ..războaiele,..pt. că..în realitate,o SUPERPUTERE..nu poa te pierde un război cu o țară "mică"= oricare ar fi... "aceea",atât timp
   cât în acel război.
   .."nu se bagă" altă /e..MARE/I PUTERE/I , cum a fost cazul
   ..în cam TOATE RĂZ BOAIELE duse de SUA ..!(VIETNAM,AFGANIS TAN,..țările din ORIENTUL APROPIAT..
   etc...!), războaie în care.."a inter venit..ajutorul frățesc.." al URSS/
   ROSSIA,..CHINA,.. ȚĂRI"islamice"/alte "religii"..etc.; ASTFEL: SUA..se lup ta cu alte MARI PUTERI și având.. "pierderi"..peste cele..planificate și..INACCEPTABILE
   ..POLITIC..(!) "au renunțat"..să mai risipească: OAMENI, RESURSE MATERIALE, inclusiv..ff.mulți..BANI..!
   DECI: nu e vorba.. atât..de politicien
   i,..cât de SCHIMBA REA RAPORTURILOR de FORȚE în războaiele respective, în care
   poate că într-adeva
   r..POLITICIENII americani.."nu au evaluat corect".. riscurile..intervenției lor..!
   Rămâne de văzut ce "reușește" ROSSIA..
   "singură(..oare.??)
   în acest război NE BUN,FRATRICID..dar și cu..MIZE EXTERNE
   ..!!

   Ștergere
 34. Hai, care va bagati ??

  https://www.snppc.ro/11-03-2022-informare-rechemarea-temporar-n-activitate-a-fo-tilor-poli-i-ti-i-militari-din-mai-legiferat-bd10875

  RăspundețiȘtergere
 35. Raul cel mare, cancerul si buba neagra le vad in generalii de carpa sifonari ai rablagitei armate romane, o armata care a ajuns din cauza lor una zdrentoroasa, cotrăncioasa, flamanda, umilita si batjocorita de toti răhățarii din politica, pentru ca aceste specii de incașchetati fuduli si obraznici, ridicati artificial la lumina becului de la apelul de seara, au sapat adanc si cu multa sarguinta la radacinile si temelia bunastarii si prosperitatii rezervistilor militari, furandu-le toate drepturile de pensii prin inginerii criminale, contabile si financiare, cu interventii la politic si mafiotii clocari din Ministerul Apararii Nationale, niste sabotori ordinari care ar trebui sa fie tradusi in tribunalele militare si judecati pentru inalta tradare si sabotarea rezervistilor militari, ai armatei romane si a intregului sistem de aparare al tarii! Au iesit la pensie cu 5000-7000-9000 lei, azi toti avand peste 25.000 lei, si pe cand toate pensiile militare stagnau lor le cresteau an de an si la unii chiar si de cate patru ori pe an li se aplicau actualizari si indexari, ruinand astfel intregul buget pentru pensii! Astia sa fie trimisi pe front cu armament de infanterie, in caz de razboi, mai ales ca sunt cata frunza si iarba, cu doctorate plagiate, vieti in lafaieli si desfrau financiar, pe cand masa mare de rezervisti fomesc precum intregul popor roman! Asta sa vada Dl Dancu, asta sa vada vataful de mosie, Ciolacu, cei care au venit la putere pe cai albi, promitand dreptate la pensiile militare, dar in fond devenind dintr-o data niste lichele ca si lichelele liberale, caci puterea orbeste si surzeste lacomul si bogatul ajunsi cu gaozurile in prepeleacurile tarii!

  RăspundețiȘtergere
 36. Magda,
  Ajutoarele la trecerea în rezervă, nu se mai acordă din anul 2009.
  Ați afirmat, că cei care au ieșit la pensie în intervalul 2016-2017, le-au primit.
  Nu se vor mai acorda, în veci!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai precis, ajutoarele si indemnizațiile la pensionare nu se mai acordă din data de 01 iulie 2010, dată la care a intrat în vigoare Legea nr. 118/2010. Legea austeritații elaborată de regimul Boc-Băsescu le-a suspendat prin art. 9.

   Ștergere
  2. Se denumesc solde compensatorii si trebuiau sa se acorde doar "neterminatilor"ca o compensatie a faptului ca au fost abandonati in interesul national dar ,la inceput au profitat si ïmbuibatii"(antonim de la neterminati) ca sa nu ramanem datori cu gratulatiile rautacioase.

   Ștergere
  3. Dora
   Vreti sa insinuati ca ajutoarele vor avea soarta lui Magomed Tushaev?

   Ștergere
 37. @Ciolacu si zimbri lui i-au pus gand rau lui Mitica al nostru, acuma vor sa-l excluda si din partid ca cea din comisia de aparare a fost doar preambulul(preludiu in termenii clanurilor numite partide) cred ca se va alatura lui Sosoaca...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Era o vorbă cum că fiecare trebuie să ocupe un post astfel încât dimensiunea capului să se potrivească cu cea a caschetei corespunzătoare poziției.

   Dacă are capul mai mic decât cascheta, aceasta îi cade pe ochi și nu mai vede nimic!

   Se pare că "pălăria" de deputat e prea mare pentru capul lui Coarnă, îi cade pe ochi și merge ca un orbete!
   O mare dezamăgire!

   Ștergere
 38. https://jurnalul.ro/stiri/politica/ccr-nu-comisia-de-la-venetia-sau-cjue-stabilesc-cum-se-fac-legile-in-romania-ci-parlamentul-895901.html

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.