Un produs Blogger.

marți, martie 15, 2022

De unde a început și cum se va termina conflictul ruso-ucrainian, cu Valentin Stan și Marius Țucă

93 comments

 Evenimente, declarații  și documente puse cap la cap, așa cum numai Valentin Stan știe s-o facă.

De la început trebuie să constatăm și subiectivismul analistului care a trecut de la poziția pro-americană în timpul războiului din fosta Jugoslavie la o o abordare cvasi antiamericană a războiului din Ucraina.

Documentele sunt documente, dar noi putem să le interpretăm și în altă cheie decât cea folosită de Valentin Stan. 


93 de comentarii:

 1. Daca vede asa ceva "nea tulumba" da direct in infarct.Ca lui nu-i place decat ceea ce e programat sa auda

  RăspundețiȘtergere
 2. Dom' profesor deapana usor ideații de pe mosor cu un motor numit logoree, impanate cu accente ridicate si incarcate de onomatopee pana ce transforma discursul intr-o luuungă odisee, cu salivă strochind, scrașnind, bombănind si criticand dintr-o gură de tunel, fara a zambi si el macar catusi de nițel din mustoaca zbarlăcită sprintenel ca un șnițel de vițel, dar nu poate fi acuzat ca discursu-i plagiat, ori ca-i lipsit de decentă, coerență sau ca n-ar avea un picuț de inteligență, chiar de-i prost in aparență, caci partea dreptatii si șansa sorții dand-o țării sau a părții care e potrivnică dreptății si in mijlocul actualității, in speță sovieticilor si nu ucrainienilor, cu vina americanilor, pentru ca domnia sa are mana pe maneta cu comanda taman inversa cu șansa, si in loc sa fie un formator de opinii, cu comanda sfichiuind cu biciuiala si accelerand pedala hando ceala, asa cum e toata lumea, el va fi intodeauna tot cu ceanga haisa, cum e si cu mintea sa, care-i dusa usor cumva, cu troica si cu sorcova, tooocmai catre Moscova!

  RăspundețiȘtergere
 3. Dintr-un brici, oligarhul miliardar, Abramovici, a ramas din toata averea neamului de mozaici, pe osatură de sovietici si o echipă anglicană de celtici, doar cu un mic păduche in frunte de carici, cu caracteristici clare de insărăciți calici si izgonit din Anglia si Israel s-a refugiat nițel pe la el in Moscova unde-i otova toata mafia si drojdia ce inconjoara pe țarinul impăiat, Vladimirâi Putina, si astfel haita intrunita de sacali, tigri si lupi sa dea țâță grasă la păduchi, caci nema averi, euroi, dolari sau altceva decat vodca, șuba, AKM-ul si cu rubla, daca nu cumva sa-si duca veacul si cu lanturile in Taiga, prin gubernia de gulag, Siberia, de acolo sa salute Rusia si toată lumea cu zdrastuitâi narodnăia tavarăscia! Ciortâi nia si pașol na cu hacana tocmai in turbinca mea!

  RăspundețiȘtergere
 4. SPALET= Un termen direct si echivalent pentru EPOLET, si pentru care azi multi au un mare regret ca, in loc sa le aduca foloase la pensie, a fost unul șiret furandu-le orice drept!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Definitie pentru SPALET:
   Denumire folosita uneori pentru plinul de zidarie ce desparte doua ferestre.

   Ștergere
  2. Rambo, fara mișto, l-am gasit ca definitie- epitet si pentru epolet, pe care acum, ca rezervist, din tot sufletul il regret cu prinos ca nu mi-a adus nici un folos!

   Ștergere
 5. Cautare simpla

  La minutul 25:30

  Prim ministrul ucrainean Yatsenyuk i-a numit pe ruși "sub-oameni"

  Primul ministru a publicat textul în ucraineană (нелюдами) și în engleză (miscreant).
  În engleză "miscreant" înseamnă "a person who has done something wrong or unlawful".
  Adică "o persoană care a făcut ceva greșit sau ilegal"

  Ambasada ucraineană din Washington a preluat textul în ucraineană (dar nu și versiunea originală în engleză) și l-a "re-tradus" postând cuvântul "subhumans".

  De altfel dacă veți căuta cu Google translate cuvântul în ucraineană veți avea traducerile: (în engleză) "neom, persoană crudă, tiran". Să nu uităm că primul ministru se referea la cei care sprijină și sponsorizează actele teroriste nu la ruși în general!!!!!!

  Ambasada ucraineană a corectat eroarea dar ea a fost în continuare preluată și amplificată de propaganda pro-rusă.

  PS - îmi cer scuze că nu reacționez visceral și verific, măcar în parte, informațiile
  https://www.stopfake.org/en/fake-ukrainian-prime-minister-called-luhansk-and-donetsk-people-untermensch/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acum avem explicația de ce rușii au ocupat centralele nucleare din Ukraina.
   Cea mai gravă consecința a denunțării acordului de la Mink era cea privind dezangajarea nucleară a Ucrainei. Zelensky a considerat că, dacă nu mai este garantată integritatea teritorială a Ucrainei, nici el nu mai poate respecta angajamentul de denuclearizare a țării sale.

   Ștergere
  2. @Huhu Rezea

   În vremuri de război adevărul moare primul!

   Punctul de vedere al lui Stan e apropiat de cel al Moscovei.
   Compromisuri acceptase deja Ucraina, iar acordul de la Minsk era în implementare.... Eheiiiiii.....

   Eu știam că la Minsk nu s-a vorbit de denuclearizarea Ucrainei, treabă rezolvată la Acordul de la Budapesta.

   Vedeți aici puncte de vedere mai obiective!

   https://www.robert-schuman.eu/en/european-issues/0623-russia-ukraine-and-international-law

   https://en.wikipedia.org/wiki/Minsk_agreements

   În ceea ce privește limba ucraineană e și aici mai complicat. La fel ca în Moldova, rușii au încercat să șteargă limba națională și să o înlocuiască cu limba rusă. O dată cu independența Ucraina a încercat să inverseze procesul.

   Constituția Ucrainei garantează dreptul la învățământ în limba minorităților (art. 53.5).

   Legea cerea de exemplu ca măcar 50% din titlurile de cărți vândute într-o librărie să fie în limba oficială. Nu mi se pare ceva grav! În plus erau zeci de excepții!! (de exemplu cele în engleză sau în limbile oficiale UE)

   Nu mai intru în amănunte dar orice limbă oficială UE (deci și româna) se bucura de o protecție specială!!!!!!!!!!!!!
   Dracul nu e așa de negru cum îl prezintă criminalul de la Moscova!

   Citiți vă rog raportul Comisiei de la Veneția (care e 95% pozitiv)


   https://www.venice.coe.int/webforms/documents/?pdf=CDL-AD(2019)032-e

   Ștergere
  3. Doar cine nu a fost intr-un teatru de operatii poate vorbi asemenea enormitati. Stan spune in mare parte adevarul.
   Acest făcut ”erou” prin acordarea unui rol de actor in regia vesticilor si a unchiului Sam ,numit Zelenski, prin inconstiinta si-a distrus tara ,ca la final să negocieze si accepte ceea ce trebuia sa negocieze la inceputul conflictului.
   Au avut timp sa negocieze pana la lesin si sa-si protejeze de dezastru tara si poporul.
   Intr-un cuvant materializat ce spune Stan se poate traduce cam asa ; daca dupa ce ani de zile rusul le-a cerut sa respecte acordul iar Nato sa nu se apropie de granitele lor ,vestul si unchiul Sam i-au aratat in mod arogant curul ,ce mijloc de ai determina mai putea avea la indemana rusul. Nu cumva era o grava umilinta pentru rus retragerea din exercitiul de descurajare facut la granitele Ucrainei ? Evident ,iar vestul si unchiul trebuia sa-si dea seama de fenomen si sa faca un pas inapoi ,chemand toate partile la masa negocierilor ,nici intr-un caz sa puna gaz pe foc.
   Acum vor lupta pana vor pune Ucraina la pamant metru cu metru.
   Iar daca rusul scoate cainii vestici si ai lui oncle din macelaria ucrainiana multi se intreaba unde se vor indrepta ca să mai provoace bulversatii interne in scopul acapararii de resurse vitale. Prin Iranul bogat in resurse cumva ???
   La cum se prezinta situatia prin economia unora ,nu va trece mult timp si dupa incheierea razboilui vor fi din nou cu jalba la rusi pentru incheierea de contracte pe resurse. Nevoia si negasirea de alte solutii in vederea potolirii electoratului ii va obliga. Solutii altele nu prea sunt pentru a sustine luxul si aroganta occidentului si unchiului.
   Rezultatele sanctiunilor se vor resimti din plin cat de curand prin dezastrul umanitar prin criza economica si mai ales alimentara in Africa care importa aproape in totalitate cereale si alte bunuri alimentare din Ucraina si Rusia. Deocamdata mai sunt stocuri ,iar pe masura ce trece timpul lipsurile isi vor face efectul.
   Si se pare că incă cei care trebuiau sa inteleaga ceva încă nu au inteles nimic inca orbiti de orgolii nevindecate.
   Păcat ca de suferit sufera poporul ucrainian sarac si neajutorat care nici macar statut de rufugiat nu poate accesa. Si pe langa acesta suferă si alti colaterali săraciti in asa fel incat dupa ani grei de membri UE , Nato nu-si permit sa-și constitue un stoc de alimente in vederea unui dezastru sau calamitate naturala.

   Ștergere
  4. Greseala vietii lor-a ucrainienilor- a fost momentul in care bizuindu-se pe buna credinta a Russiei si SUA..Au PREDAT ARSENALUL NUCLEAR !
   Erau a 4 putere NUCLEARA ! Intrau in UE si NATO..daca doreau in pas de dans ..nu pierdeau nici Crimeea ..si mai ales nu treceau prin aceste momente cumplite !

   Ștergere
  5. Marine, spre deosebire de tine, Stan prezintă cronologia evenimentelor care au escaladat conflictul dar consideră operatiunea militara ruseazsca agresiune și o condamna ca ca tare, alături de cinismul americanilor si naivitatea lui Jelensky.

   Ștergere
  6. @marin

   Ia citește DUMNEATA acordul mai întâi!!!! Recunosc, nici eu nu l-am citit tot dar măcar m-am uitat peste punctele cele mai importante!

   Nu știu cum dracu dar TOATE țările care au "negociat" cu rușii s-au ales cu război și cu trupe sovietice pe teritoriul lor!

   Rușii sunt un popor barbar și violent, în conflict cu mai toți vecinii, cu războaie de cucerire către mai toți vecinii!

   Nu înțeleg cum un ROMÂN, unul care a văzut ce a făcut Rusia în Moldova să bolmojească penibil despre faptul că o națiune independentă trebuie să ceară voie să adere la o organizație sau alta!!???!?!?

   Ce acord visezi ca NATO să nu se apropie de granițele Rusiei???? UNDE SCRIE??? Citești doar Pravda?

   Ce mentalitate de slugă!!!! Nu mă mir că vă plac rușii!

   Ștergere
  7. Avem pe @/Marin exemplul tipic de prorusnak - care "cedeaza" totul fara a face nimic...oare nu cam asa a facut si Anmtonescu??
   Ce daca s-a apropiat NATO..de coaistele R
   usiei..fara razboi fara amenintari..si mai ales fara CA SA OBLIGE PE CINEVA ?? Le puteau rusnacilor civilizatia Occidentala si poporul le dadea reject mujicilor cu pretentii de Tar..gen putin? Intre paranteze ..cel mai bogat si extravagant individ al planetei ..mergind pina la boala evidenta - dar care ce sa vezzi..nu mai putea de grija poporului tinut in aplauze cu pistolul..!
   Faptul ca toate republicile foste sovietice fug ca de draku de Moskova similar republicilor din fosta Yugo...nu-ti spune nimic ..Marinica.!???
   NB
   Sper din suflet sa nu fie vorba de Un Marin ..pe care l-am cunoscut si eu ! As fi foarte DEZAMAGIT

   Ștergere
  8. Marine, Marine plange Putin dupa tine, lele, ca ti-am zis sa stai acasa dar de Putin tie-ti pasa, măi, măi si offf, offf! Azi, Senatul american l-a declarat pe calaul terorist, Putin, criminal de razboi! Pe de alta parte, in Romanistanul de Ev mediu timpuriu, drogatul betiv, Câțos pletos latra turbat pe toate drumurile pustii ca sa scada fondul de pensii cu 5%! Asta-i Țară? Asta-i Guvern? Mai suntem noi considerati oameni? NU CUMVA POLITICIENII NE-AU TRECUT IN REGNUL ANIMAL SI NE TRATEAZA CA PE NISTE ANIMALE? DAR EI SA STIE: ANIMALELE NU VOTEAZA, SI IN CONSECINTA SA NU MAI APELEZE LA VOTUL NOSTRU! Cat despre mine, eu pe ei ii consider niste animale de prada! Animalele de prada se impusca, nu-i asa?

   Ștergere
  9. @Marin

   Putin e mândru de tine. Bravos!

   Ștergere
  10. Hm!Putin spunea ca nu exista natiune ucraineana ,ca Ucraina nu-i o tara!Tocmai prin prostia de a o ataca ,unu ,a semnat certificatul de nastere pe care el nu-l recunostea ,si ,doi ,tocmai a intarit si unit aceasta natiune si acest stat!
   E un proverb rusesc ,cica daca esti puternic ,nu-i nevoie sa fii destept!Putin a dovedit ca-i rus sadea,si-o va lua in barba !

   Ștergere
  11. Marin:
   (10:23'/16.03.a.c.)
   . faci evaluări.. ERONATE..!,privind trecutul"recent"al sec.XX și PREZENTUL ..UCIGAȘ..!
   Americanii.."napal miști.."..erau în VIETNAM..contra.. "socialiștilor".. care erau ajutați de URSS și CHINA..,
   pe când..ROSSIA.. NEBUNĂ și "DESCREIE RATUL".."PUȚIN"(!)
   = PUR SI SIMPLU=își MĂCELARESC.."FRAȚII "..întru.."ETNIE",
   "LIMBĂ"..și RELIGIE
   ..(dacă au așa CEVA ..cu ADEVĂRAT..!??)
   Valentin STAN apară "mai voalat"(?).. CAUZA RUSĂ(!), acu zând.."WESTUL"/NATO că "ar atenta" la.. "ZONA de SIGURANȚĂ" .."EUROPEANĂ" a ROSSIEI(spune.STAN) =.."LEGITIMĂ" a ROS SIEI, ca și cum nu ea ROSSIA "E..AGRE SORUL"(de sute de ani..,și ÎN PREZENT ..!);
   chiar și în..WW.II, ROSSIA BOLȘEVICĂ .. "înțeleasă"..cu GERMANIA..FASCISTĂ, ..a fost AGRESOARE ..inițial:în..POLONIA, "smulgând" "HĂLCI" din ea..și de la "ALȚII"!(noi, țările baltice.., FINLANDA..etc.),iar ulterior..din "agre sor"..A DEVENIT AGRESATĂ..de către "partenerul de afa ceri"=.."ASEMENEA"..LUI..!
   Restul..= SOFISME..
   "ACOPERITOARE"..ale
   .."RĂULUI" FUNCIAR,
   TICĂLOȘIEI,CRIMINALITĂȚII..CONTEMPORANE..a CELOR..care fac ce fac..în proximitatea noastr ă:în sec.XXI,precum în"epoca"..barbară..!

   Ștergere
  12. CEZAR:
   (10:44'/16.03.a.c.)
   "GREȘEALA" ucrainie nilor: se pare că e
   a președintelui lor de atunci..parcă
   Kucima..,care ar fi SEMNAT tratatul prin care..UCRAINEI
   i se "garanta": IN DEPENDENȚA..ATÂT TIMP CÂT..RĂMÂNEA MEMBRĂ..a "CSI"(= numele"schimbat" al ..URSS..!)
   Negocierea s-a dus într-un castel dintr-o pădure.., NEGOCIERI LUNGI și OBOSITOARE, posibil
   .."stropite" și cu
   ceva vodcă..stalin skaya..,negocieri care l-au făcut CAM
   NEATENT la AMĂNUNTE
   pe tov. Președinte.
   .,cu consecințele
   care sunt deja..
   ISTORIE..!
   Tot.."narativul"(un
   cuvânt=la modă acum prin "presa" română ..!) ăsta: scris mai sus, rezultă dintr-un documentar
   TV realizat prin anii '90..și ceva.!
   ..și difuzat de televiziunea română
   ..!

   Ștergere
 6. NB
  Ar fi de dorit ca macar aici sa nu mai aduceti in discutii ..activitatea si THEATRE..!!!!!?????
  Ceea ce banuiam..s-a adeverit
  Risipa de resurse nattionale inutile..pierderi de vieti omenesti si schilodiri tot inutile !!
  In final ...UN REGE GOL SURPRINS PE BUDA AURITA!
  Probabil sa fi contribuit si informatiile referitor la ce urmeaza sa faca Criminalul...!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. Pasul urmator
  se va deschide din nou problema legii off-shore de data asta strict in conditiile dictate de Exxon.O sa innebuneasca aia de fericire la vederea profitului si uncle sam la fel
  Sa nu ramaneti prea uimiti,ca vad ca unii pun umarul serios la jefuirea Romaniei(in continuare) unii de pe aici"indigeni"
  Vom trai si vom vedea ce a fost si ce va ramane (cat de curand).Nu va faceti iluzii!
  Apoi pot unii reveni cu intoxicarile de slugi.Conturile lor vor fi grase iar vizele sunt deja in pasaport.Cetatenia suendeza urmeaza si ea imediat ca altfel nu s-ar strofoca atat.
  Pe aici mai ramanem unii ca mine,poate CFI si alti amarasteni
  PS Astept urmatorul topic cu legea off shore si prevederile ei
  PS1 In cazul in care n-ati aflat brusc Iranul si Venezuela sunt declarati "baietii buni" si li se ridica sanctiunile,Cuba n-are sanse ca n-are petrol.Asa a zis US iar US ARE INTOTDEAUNA DREPTATE!
  Politicienii nostrii sunt si ei de aceeasi parere.Incepand cu KWI..
  Deocamdata incepand de la iarna vom cumpara gaz de la americani prin Grecia adus cu vaporul(o sa fie ieftin ca braga)Dupa off shore vom cumpara gazul nostru dar tot de la americani.Cu benzina am rezolvat-o o avem din muntii Austriei:)))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @/Akord
   Iti pute gura rau de tot a ..bolsevism !
   Lu maKiSS i-am recomandat var cloros pe jinjii ! Tie cred ca ..ceva GAS lichefiat..adus de americani merge!!
   Nu ai inteles nici in momentul da fata ca Volhoava..aia cu care NU AI FOST IN STARE SA DAI JOS UN AVION(sic)..nu se compara cu Sfintul Javelin..??
   Nici mierea nu se compara cu kk-tul de urs...

   Ștergere
  2. @Hopa a sarit ciobanul la gatul lui Nechifor Lipan, Viurele dezleaga canele si da-i cu baltagu'la mitra.
   Iar tu mafiotule pune vreo doua Volvoave pe Str.Surorile Caceu din Cimisoara dar vezi sa-i nimeresti si caloriferul ruginit si farfuriile nespalate in care a primit pomana pe la parastase.
   Gata am facut rost de subiecte pe la tiliviziuni nu numai cu razboiul lui Vladut si Elodia lui akord.

   Ștergere
  3. @CEZAR
   de la tine n-am pretentii.De nici un fel
   sf Javelin e produs in 1978 si face un lucru bun.
   Caracteristica principala:Loveste de sus in jos, ceea ce fac cam toate rachetele a.t. de atunci incoace....lovesc de sus in jos,normal ca se stie de ce....doar ca javelinele erau prea multe in depozite si prea vechi.Multe tari NATO le-au inlocuit deja de mult cu altele mai performante.Citeste ce dracu!
   De la aparitia r.at. deja se stia ca epoca tancurilor si a transportoarelor incepe sa apuna.Asa sunt armele bai nea calorifer,se dezvolta se perfectioneaza si apar altele noi tot timpul.
   La fel de valabil si pentru calorifere.A trecut vremea pacurinei.Incearca alte moduri de incalzire eventual cu o pompa de caldura,ca n-o sa ramai o vesnicie cu fonta aia de o tona in casa.....iti mai baga si aia ai lu' fritz al tau agentu' gata racit.Ai ajuns sa stai cu aeroterma in brate:)))....la Temesvaros in clima mediteraneana

   Ștergere
  4. @/Volhoava care a tras..dupa muste🤣🤣
   Poti sa.mi arati si mie despre ce calorifere vorbesti?
   Ai preluat si tu ceva super inteligent de la "mares 2 oskar" si impreuna cu motanelul kk.cios..o molfaiti cu dintii vostri cariati
   NB
   Rugati.l pe catelusul rosu - paznic de facultate..sa va dea o imagine pe care i.am trimis.o lui ca invitatie la un paharel...ca merita
   Daca vrea v.o arata si puteti pune public
   Rusinos..basist...si bolsevic..adulator al unui criminal!

   Ștergere
 8. Îi propun lui Huhu o "negociere"!

  Aveți 24 de ore să îmi trimiteți pe mail parolele de acces la forum ca administrator, în contul meu se vor vira 75% din câștiguri și 20% din pensie!
  Dacă nu, vă sparg fața!


  Băi oameni buni!!! Suntem duși cu capul? Ce concesie a făcut Rusia în negocieri? Negociere e când fiecare parte face un compromis!

  Ca să intrăm în NATO România a făcut eforturi extraordinare! Am semnat tratate cu toți vecinii, unele în condiții nefavorabile, am dat afară camarazi, am închis unități! Acum spun unii că e rău? Preferați Rusia?
  Preferați un Johannis care să schimbe Constituția și să se declare președinte până în 2036???(ca Putin)
  Alooooooooo!!!!!!

  Dl. Stan a fost mereu Gică Contra, dar el din asta trăiește! Amestecă adevărul cu minciuna pentru a șoca și a aduna urmăritori!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stan Patitul umbla in mana cu cutitul sa injunghie pe la spate pe cei care au dreptate si, cum am scris mai sus, omul asta este ,,dus!''

   Ștergere
  2. Analisti peste analisti se inghesuie pe la TV sa arate ei cum detin adevarul nud.Oare nu si Romania ca fosta membra a Tratatului dela Varsovia trebuia sa ceara aprobare Rusiei pentru a deveni membru NATO?
   M@ bine punctat.Etichetez drept javre pe cei care amesteca adevarul cu minciuna pentru a soca si implicit a aduna urmaritori.
   Urmaritori de tipul celui ce s-a umflat de somn in SLP este plin internetul.
   Personaje de tipul lui Puric,Budeanu ,Sosoaca ,Stan imi fac greata.

   Ștergere
  3. @Monteoru, si eu ,,fomit'' ca olteanul cad ii aud ca-si dau păreri ca melițianul despre cum merge si ce a cauzat măcelul cu rezbelul!

   Ștergere
 9. Pentru inceput ar trebui sa ne actualizeze cuantumurile din baza de calcul si sa le evaluaeze la zi iar eu propun,pentru ca aceste calcule sa se faca rapid si sigur sa se foloseasca echivalarea punctelor de pensie stabilite in baza OUG-1/2011 dar sa fie aduse la valoarea PP de azi, asta pentru ca operatiunile sa se desfasoare rapid iar alte modalitati de calcul sa se faca in paralel si cand vor fi gata se va face balanta dar pana atunci noi ne-am primi drepturile pe card la zi nu peste 5 ani.Apoi cuantumul bazei de calcul sa porneasca de la 80% asa cum au toti pensionarii RR.
  Cu privire la art.40 din OUG-57 unde se excepteaza la baza de calcul sunt urmatoarele :
  -primele orare de zbor
  -premiile
  -plata cu ora pentru personalul militar care a lucrat si in invatamant
  -plata garzilor efectuate de medicii militari
  Nu numai "ciukalata"amintita cu mult venin si invidie de catre cei ce au cam impins aerul prin armata sau la garzi patriotice, au pazit turme sau au plimbat o javra de lesa.
  La toate astea se vor adauga amendamentele propuse din PLX-199 cu eventuale corecturi.
  Chestia e sa ne unim eforturile, sa ne adunam si sa admitem si alte puncte de vedere nu numai ce ne-ar interesa pe noi, sa lasam invidia , meschinaria si mai ales prostia si sa nu ne lamentam ca si cum noi am detine adevarul absolut cum procedeaza niste spoieli intelectuale de pe blogul onorabilului!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hurzicarul propune nici mai mult nici mai puțin decât pensii contributive pentru militari altoite pe L 223.
   Iarta-l că nu știe ce face!

   Ștergere
  2. No,no, ioi ce zice asta.dar tu cum ai vrea mai pensie de 8000 de lei, sa se faca numai cum ti-ar cadea tie la socoteala chiar daca ar dura cativa ani ori ai descoperit piatra filosofala si crezi ca numai gandirea ta obscura este valabila? Sunt destui economisti si financiari care stiu cum ar trebui procedat numai ca au ordine si dispozitie sa nu ne dea nimic , eventual sa ne ia si din ce avem.

   Ștergere
  3. Este un nare Bou🤣🤣🤣
   Parca se retrasese...adevarat a 999..oara
   Ne strica firma..balaoachesul...!!!

   Ștergere
  4. Rambo:
   ..dacă tot faci "propuneri",include
   în BAZA DE CALCUL ȘI banii cuveniți și NEPLĂTIȚI..:pe CONCEDIUL LEGAL CUVENIT și..neefec tuat..,care în lg. 263..erau incluși în BAZA DE CALCUL!; acești bani erau DREPTURI SALARIALE CUVENTE..!

   Ștergere
  5. @Caline ,nu stiu precis cum era cu concediul neefectuat dar imi amintesc ca era un termen stabilit si daca nu-l luai il pierdeai nu se platea nimic in plus.Acelasi lucru se intampla si cu noi cu serviciul de lupta sau turele de la meteo,PC, radiolocatie ,etc, aveai dreptul la liber, nu-l luai era ""ghisheftul""tau.Abia de vreo cativa ani politistii au amestecat legile 223 cu 263 si beneficiaza de orele lucrate in plus, un fel de struto-huhurez care spune ca amestec contributivitatea cu legea pensiilor militare de stat.Asta e, ficare o da la intors dupa cum vrea bicepsul personal.

   Ștergere
  6. Rambo2021:
   (18:03'/16.03.a.c.)
   Banii pt.concediul neefectuat(în 2004: anul pensionării mele=în noiembrie),
   au fost incluși în VLI= veniturile lunare brute=..la stabilirea PUNCTA JELOR LUNARE BRUTE: în baza OUG. 1/2011
   ..cu ocazia recalcu lării pensiei mele;
   de asemenea: și lg.263 prevede(a) același"regim"..adică includerea acelo r bani= DREPTURI SALARIALE LEGALE=
   CUVENITE..în BAZA DE CALCUL a pensiei ..!
   În schimb,lg.223.. modificată prin OUG 57/2015(CIOLOȘ & Co ."să trăiască..bine "..!)EXCLUDE=ILEGAL:ACEST DRREPT LEGAL
   ,considerându-l..
   ERONAT.."spor" = EXCLUS..din baza de calcul..!??

   Ștergere
  7. Rambo2021:
   (18:03'/16.03.a.c.)
   Banii pt.concediul neefectuat(în 2004: anul pensionării mele=în noiembrie),
   au fost incluși în VLI= veniturile lunare brute=..la stabilirea PUNCTA JELOR LUNARE BRUTE: în baza OUG. 1/2011
   ..cu ocazia recalcu lării pensiei mele;
   de asemenea: și lg.263 prevede(a) același"regim"..adică includerea acelo r bani= DREPTURI SALARIALE LEGALE=
   CUVENITE..în BAZA DE CALCUL a pensiei ..!
   În schimb,lg.223.. modificată prin OUG 57/2015(CIOLOȘ & Co ."să trăiască..bine "..!)EXCLUDE=ILEGAL:ACEST DRREPT LEGAL
   ,considerându-l..
   ERONAT.."spor" = EXCLUS..din baza de calcul..!??

   Ștergere
  8. Tocmai ce ai condamnat invidia, prostia și meschinăria dar tu în care dintre ele te încadrezi când reduci toate activitățile plătite dar mai ales cele neplătite la ore de zbor, plata cu ora și gărzi "medicale". De gărzi militare de exemplu, din cele permanente cu pușca, ai auzit? Sau vrei să continui tradiția cu noi piloții, ceva catedreși pulimea cu ce o mai rămâne?

   Ștergere
  9. @HALA te incadrez in vorbele lui Tugurlan...unde scrie in OUG-57 art.40 la ""se exclud"" garzile pretoriene despre care amintesti...vezi ca esti prost?

   Ștergere
 10. cf ultimelor informatii de la "bursa zvonurilor" Putin urmeaza sa fie declarat criminal de razboi de catre Congresul SUA in urmatoarele cateva ore
  Deci va fi vanat pe toate meridianele lumii(zic americanii) dar eu ma intreb cat de tare il va indarji acest lucru pe Putin si cat de repede incepem sa ne indreptam spre un razboi generalizat ca la "razboi total" refuz sa ma gandesc.
  Isteti americanii sa-l declare criminal de razboi acum cand forta lui militara este suficient de mare.
  Ghilimele la cuvantul "isteti" sa puna fiecare dupa cum doreste ce isi doreste si de cat a fost abrutizat de propaganda posturilor tv
  Ca au fost platiti de lungul carierei in slujba cui sa fie,asta incepe sa se vada din ce in ce mai mult.Sunt orice si ai oricui pentru bani,mai putin români
  Mai ales cand sunt unii in stare sa condamne un intreg popor gandind chiar ca niste nazisti
  "Rușii sunt un popor barbar și violent..." ceea ce echivaleaza exact cu "subhuman" in gandirea unui.
  Mai stiu eu pe unii care foloseau din belsug napalm in anii '60.Ei erau civilizati erau "arieni"
  In concluzie eu zic ca "da bine" declaratia asta de "criminal de razboi".Tocmai buna sa mai inflameze situatia dar nu acolo unde s-a facut declaratia ci undeva mai departe pe la 10 000 km...Ca nu-i asa?? ne batem cat de tare putem dar prin interpusi niciodata direct.....iar pe interpusi o sa-i usture rau cand se bazeaza pe un iluzoriu "ajutor" de peste ocean in timp ce Putin e la mai putin de 300 km.Distanta asta o racheta o parcurge lejer in 15-20 secunde.Pt asta Putin se opune intrarii Ucrainei in NATO....In cazul unor lansari prin surprindere timpul de reactie devine aproape zero.Aici e marea batalie si miza descurajarii.In timpul de reactie al adversarului.
  Bine nu ma astept sa priceapa aceste chestii simple spalatii pe creier
  dpdv economic SUA inlatura si concurenta in domeniul pietei cerealelor atat a Ucrainei cat si a Rusiei.Va detine monopol in domeniu va vinde cui vrea si la ce pret vrea
  Si mie imi vorbesc prostii de tot felul de "democratii" Asta-i democratia reala! INTERESUL economic si detinerea cat mai multor resurse.
  Urmeaza in viitor lupta pt APĂ si migratia populatiilor din sud spre nord...Da da nu va hliziti semnele se arata deja.Vedeti ha. de pamant desertificat din S. Romaniei....si unii isi apara "oscarul" bazandu-se pe viza SUA....ca asa au fost ei "educati" in ultimii 30 de ani
  De azi Putin este declarat CRIMINAL DE RAZBOI de "aliatii strategici"

  RăspundețiȘtergere
 11. Doldații ruși au deschis focul asupra unor civili care stăteau la coadă pentru pâine în Cernihiv. Cel puțin 10 oameni au murit.

  Minciună în falș tovarăși!!!! Știre lansată de forțele imperialiste americane pentru a submina dragostea de pace a blândului popor rus!
  Tovarășii soldați, conduși de partidul atotvăzător, au identificat un grup subversiv care complota la atacarea Kremlinului sub masca unei cozi.
  Fiind deci provocați, au deschis focul cu gloanțe inteligente care omoară doar forțele reacționare, fasciste!
  Restul morților s-au împușcat singuri pentru a arunca vina pe tovarășul Vladimir Vladimirovici Puțin.
  Moarte capitalismului!

  Subliniem că acum 55 de ani și americanii au dat cu napalm în Vietnam iar înainte de asta spaniolii ardeau vrăjitoare pe rug!
  Suntem deci îndreptățiți pe vecie să măcelărim pe cine vrea mușchiul nostru!
  O să îi scăpăm pe ucraineni de abuzurile americanilor chiar dacă pentru asta îi omorâm pe toți!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sursa provine de la un corespondent al СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ care a postat și o înregistrare video!

   https://t.me/suspilnenews/8032

   Știrea a fost apoi confirmată de Procurorul General ucrainean și preluată inclusiv de Ambasada Americană.

   Dacă observați, știrea a apărut în presa ucraineană la ora 12:49 iar ambasada SUA a preluat-o la ora 14:39.

   Știrea așa cum apare pe site-ul Procurorului General al Ucrainei

   https://en.gp.gov.ua/ua/posts/u-cernigovi-rosiiski-viiska-obstrilyali-lyudei-v-cerzi-za-xlibom-zaginulo-10-osib

   Ștergere
 12. "Doldații ruși au deschis focul asupra unor civili care stăteau la coadă pentru pâine în Cernihiv. Cel puțin 10 oameni au murit."
  sursa:Ambasada SUA la Kiev

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tantalaule vezi ce inseamna sa ai comandanti nepregatiti profesional?Cu un raport de 10/1 in forte si mijloace e nepermis sa nu inregistrezi victorie rapida.Mitul armatei rosii este spulberat.Roaga-l pe Celentano sa-ti administreze un par in cap poate asa iti vei da seama ce important e sa stii sa dai tente.

   Ștergere
  2. @monteoru

   Se spune că rușii folosesc muniție Iskander-M (rachete) dotate cu mijloace de bruiaj/anti interceptare pe care nu le-au mai folosit până acum!

   Odată folosite, acestea au fost recuperate și sunt studiate cu scopul de a găsi setările necesare pentru a le contracara.

   Asta e interesant! Înseamnă că în comanda rusă a intrat disperarea. Când scoți sumele secrete, arme pe care nu le-ai mai folosit niciodată, înseamnă că e groasă!!

   Părerea mea e că armata rusă seamănă un pic cu agricultura românească înainte de 89.
   Dacă raportai anul ăsta că ai făcut 9 t la hectar anul viitor obligatoriu ziceai că ai făcut 9,5 t.

   Comandanții ruși, corupți și incompetenți, dar mai ales fără a pautea fi verificați, au supralicitat anual calitatea, dotarea și performanțele lor.

   În Siria au avut ceva succes dar tot prin tactici de al doilea război mondial: vezi distrugerea Alepp!!!
   La fel în Cecenia!

   La nivel strategic sau tactic sunt varză. Nu au suport logistic, sunt incapabili să relaționeze cu civilii ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE VORBESC ACEEAȘI LIMBĂ PRACTIC!!!!

   Cum spunea un specialist la Televiziunea Rusă: în Afganistan era un partid comunist puternic care a colaborat cu noi și tot ne-a fost greu. În Ucraina ne urăsc toți!!!!

   Ștergere
  3. N-ai reținut ce spune Stan.
   Prelungesc cat mai mult ostilitațile ca să poată distruge cat mai mult.
   Rusii nu-și propun să administreze alte teritorii după conflict în afară de Crimeea, Lugansk si Donetk.

   Ștergere
  4. Sunt în mare pericol și gurile Dunării , adică tot litoralul de Nord al Mării Negre. Apoi , în zona Insulei Șerpilor rușii vor pune sonde care vor trage gaz din punga de gaze a României , asta dacă nu o vor revendica cu totul . Acum vedem cât de important era ca în zona noasră cu gaze din Marea Neagră , să fi avut măcar o sondă EXON proprietate SUA.

   Ștergere
 13. Avem printre noi scule sovietice.Acestia sunt urmasi ai celor ce au fost scoliti prin fostul URSS sau a celor veniti in Romania pe tancuri sovietice.Ati auzit de divizia T.Vladimirescu si divizia Horia Closca si Crisan.Oare cum se numesc cei ce lupta impotriva propriei tari?Va las pe voi sa va dati un raspuns.
  In perioada 1968-1989 sovieticii erau foarte suparati ca Romania cerea ca schimburile comerciale sa se faca in dolari fiindca rubla era gaurita.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @csej

   Corect! 👍

   Eu văd lucrurile așa:

   Ai un prieten, poate nu cel mai bun. Atunci însă când sunteți în primejdie strângeți rândurile, stați umăr la umăr. Ai timp să îl critici DUPĂ ce trece primejdia!

   Sunt însă unii care reprezintă acel 10% de "veșnic contra"! Nici măcar nu cred că sunt pro-ruși. Sunt doar idioți!

   Îi acuzați de ceva idealuri (chiar și greșite). Faceți o mare greșeală! Nu au idealuri! Repetă propaganda pentru că este diferită de ceea ce apare în mainstream. Sunt cei care își smulgeau Evenimentul Zilei ca să citească de găina care a născut pui vii! Sunt cei care cred în conspirații galactice, în faptul că Bill Gates se răsucește în pat noapte de grijă că el, Popârlan Eusebiu, nu o să cumpere Windows 2022. Îi poți vedea, în funcție de nivelul de degradare, mergând cu un coif făcut din staniol ca să nu îi fure STS gândurile sau vorbind cu felinarele noaptea.

   Sunt cei care găsesc site-uri obscure de genul: www.adevarul-absolut-mondial-universal-holistic.ro pe care apar cu siguranță numai știri importante pe care Oculta Mondială nu vrea să le citim!

   Ștergere
 14. Ce poti să ceri unui popor necivilizat care în inconstienta si pupincurismul caracteristic a abandonat masca pe motiv că așa peste noapte niste imbecili au ridicat orice restrictie in privinta pandemiei ca sa faca loc si sa aloce logistica necesara in vederea primirii refugiatilor. Acum inteleg ca se gandesc la varianta 4 de vaccin. Daca cumva acum porti masca in spatii aglomerate sau inchise esti privit ca magarul intre oi sau inapoiat retardat.
  Bietul Colin Pawel a plecat din lumea asta marturisind cu lacrimi in ochi si cerandau-si scuze ca a mintit la ONU in privinta existentei armelor chimice (de nimicire in masa ) in Irak. Si ce frumos si civilizat se purta soldatul american in timpul invaziei. Dupa ce le punea gluga in cap irakienilor se mai si urinau pe ei.
  Avocat al războiului din Irak in întreaga lume , Powell a susţinut pe 5 februarie 2003, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, o lungă alocuţiune privind armele de distrugere în masă deţinute de Irak, argumente care au fost folosite la justificarea invadării ţării.
  El a recunoscut ulterior că această acţiune este o „pată” pe reputaţia sa.
  „Este o pată pentru că eu sunt acela care a făcut prezentarea în numele SUA în faţa lumii şi asta va face parte mereu din bilanţul meu”, a afirmat politicianul republican.
  După bombardamentul in stil ”ploaie cu bombe ”asupra Irakului si terminarea razboiului s-a pus problema reconstructiei . Iar cei care au bombardat , in ipocrizia lor caracteristică, au invadat cu firmele lor de reconstructie in timp ce pe romanii participanti si ei la invazie i-au rugat să-i ierte pe irakieni de o datorie de 2 miliarde dolari. Si romanul ,cap plecat si pupincurist, a acceptat neconditionat. Si cu asta s-a ales ,participare la reconstructie nici vorbă.
  Acum se vorbeste de existenta prin Ucraina a niste ”laboratoare biologice de cercetare” finantate de armata usa . Adică ??
  Nu v-ati intrebat cumva cum de nu au subventionat si ”Institutul Cantacuzino ” din subordinea armatei romane ,membra Nato ?
  Cam cusută cu ață alba propaganda intretinuta pe dolari ,la fel ca si cea platita in ruble.
  A spune lucrurilor pe nume nu inseamna a si fi prorus . Toti vrem sa traim ca in occident ,dar nicidecum sa muncim pentru ei pentru salarii ca in Romania si preturi ca in Occident.
  Si uite asa dintr-o discutie telefonica cu Casa Alba a crescut bugetul ap. de la 2 la 2,5.
  Si cand te gandesti ca pentru rezervisti motivam mereu ca nu se gasesc bani ,desi femeia de serviciu pensionara de la companiile de stat le-a luat fata.
  Înca multi nu s-au trezit la realitate. După episodul Ucraina asta se vor schimba multe .
  In bine sau rău vom vedea.
  Kosovo -al 4-lea sta ca ca bogatie a subsolul in minereuri care folosesc la aliajele inalt rezistente la temperaturi inalte precum Wolfram ,mangan ,cupru ,etc
  După ”democratizarea ” Egiptului la putere s-a instalat prin vot universal taman ”Fratia musulmană ” data jos cu varsare de sange de catre militarii egipteni.
  Opriti-vă si negociati PACEA.
  Orice PACE dupa razboaie inutile este mai durabila si ar putea constitui lectie pentru viitoarele generatii.
  Imi tiuie si acum timpanele de la explozia rachetelor trase sporadic in timpul misiunilor externe.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Marin

   De unde aveți informația că US a finanțat laboratoare de cercetare biologice în Ucraina! Dar exact sursa!!!!
   Nuland a fost întrebată dacă există laboratoare în Ucraina (nu dacă sunt americane sau finanțate de americani). Așa cum dacă era internată dacă în România e unul numit "marin"! Răspundea că da!
   Înseamnă că sunteți plătit de americani? În ruble? 😁

   "Opriți-vă și negociați parcea"?

   Foarte bine! Criminalii ruși să se retragă din Crimeea și Donbass, dacă vor să își ia rușii cu ei și să le dea în altă parte pământ că au ditamai țăroiul. Poate Putin? Nu poate pentru că e un nebun însetat de sânge, într-o țară mediocră care se crede mare putere!

   În final, doar un rus poate să compare numărul de victime făcute de americani cu măcelul făcut de ruși.

   Pentru mine orice om mort e o dramă dar dacă privim la rece rușii au omorât în două săptămâni cât americanii într-un an. De ce? Pentru că rușii sunt barbari, violenți, bețivi și incompetenți. Iar lătrăii pro-ruși care vin cu minciuni și argumente de doi bani nu fac decât să sporească ura față de acest popor atavic.

   Ștergere
  2. Marin:
   Greșești când scrii :
   " Orice PACE dupa razboaie inutile este mai durabila si ar putea constitui lectie pentru viitoarele generatii. ",
   încheiat CITATUL.
   ..Păi..PACEA..de după WW.II a durat
   în EUROPA..45 de ani..,după care a urmat războiul "nebun" din Iugosla via lui Miloșevici, care..nu a învățat .."lecția" CEHILOR și SLOVACILOR care "s-au despărțit" ..PAȘNIC..!
   ..și cam TOATE RĂZ BOAIELE.."INIȚIATE" sunt.."INUTILE"..!
   (SIGUR= pt."VICTIME "..!).

   Ștergere
 15. După vizionare, concluzia este că ucrainenii sunt la fel ca rușii. Case closed: e problema lor și să și-o rezolve. Nu sunt de acord cu atrocitățile rușilor dar nici cu mizeriile ucrainenilor. Câtă dreptate avea Antonescu: pericolul vine de la est.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. MILITAR"de 14 ani":
   (mai glumesc,făcând
   haz..la necaz..!)
   Chiar crezi că tre buia să..se nască.. ANTONESCU..ca să facă..constatarea..
   respectivă,probată de..timp și ISTORIE ..?

   Ștergere
 16. Mai oameni buni...la ce bun a sta cu lupa pe doi "actori",ce executa doar inca o noua ETAPA a marelui plan de resetare ?! Greu se mai intelege...de catre cine nu pune piesele cap la cap,ca este despre ceva cu mult mai crunt si mai amenintator,la scara globala.
  Ceasul ticaie.Stati speriati si dispersati in maruntisuri,iar peste inca 2-5 ani,sa cautati iarasi autojustificari si vinovati in afara,in loc de a intelege ceea ce nu ati stiut sa vedeti prin perdelele de fum fabricate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. .E "posibil" să fie
   AȘA cum..scrii..,că prea..se succed..în
   .."valuri"..!(=al 6
   -lea sau chiar al
   7-lea..!).
   ..totuși: un război ..e un război= O TRAGEDIE..!(=nu un
   .."mărunțiș"..!)
   ..Sigur,discuția e mult mai amplă..și
   românii nu sunt.. nici pregătiți.., nici măcar dispuși
   să vadă..și să dis cute despre REALITA TEA care..îi încon joară..!

   Ștergere
 17. Cand s-o termina razboiul am sa spun pe-un ton mai dur: Au venit cu steaua-n frunte si-au plecat cu lutu-n cur!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai asa au venit si la noi dupa 23 august 1944 si au plecat abia dupa ce ne-au muls toate bogatiile, mancarea si sculele de produs armament, au violat, ucis si deportat abia Gh.Gheorghiu Deja nascut la Onesti,(leat cu tine?) a reusit sa scape de ei.
   Acuma au venit altii (mUE) si ne-au muls precum cezar pe caprele si tzapii lui ,nu ne-au primit in Shenghen si nici nu ne vor primi ca si asa ne-au lasat saraci si doar cu izmanucale pe noi...

   Ștergere
  2. @rambo
   GheGhe Dej s-a nascut la Barlad!

   Ștergere
 18. @ /Dezakordatul - Volhoava care a tras dupa muste !!!

  FGM-148 Javelin
  Tradus din engleză-FGM-148 Javelin este o rachetă antitanc portabilă de fabricație americană lansată din 1996 pentru a înlocui racheta antitanc M47 Dragon în serviciul SUA. Wikipedia (Engleză)

  RăspundețiȘtergere
 19. Omul lui Putin plagiatul egal furt.Vino cu idei proprii nu cu idei furate dela ambasada Rusiei.Rau imi pare ca nu suntem vecini sa vin cu tribul meu si sa-ti impun vrerea mea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Monteoru
   Retine!!
   Nu-i problema,te gasesc eu.Si o sa vin absolut singur.
   Atunci o sa vedem cine ce impune....pithecantropule

   Ștergere
 20. Monteorule, dacă ești militar crezi că nu îți mai trebuie ceișapte ani de acasă? Noi ceilalți credem că sunt necesari.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. #Hala

   Uneori, cu tot respectul vă spun, trebuie să te adresezi la nivelul de înțelegere al interlocutorului. Nu poți să vii cu filosofie și cu știință la un rudimentar.

   Admir pe cei care au această capacitate de a riposta. Mie îmi lipsește! 😞

   Ștergere
 21. Azi noapte,a murit dl General Stoina- 77 ani.Dumnezeu să'l ierte!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De la LM Breaza?

   Dumnezeu să-l ierte! 😥

   Ștergere
  2. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l binecuvanteze! Amin.

   Ștergere
  3. https://m.facebook.com/419415781454960/posts/5173888136007677/

   Ștergere
  4. Ieri,l'am condus pe ultimul drum pe lt.col.(rez)Cornea Ilie.Azi,au plecat: dl General Stoina și col ( rez) Băcanu Petre (chimist) Înmormântarea,sâmbătă,la Sibiu.

   Ștergere
  5. M:
   Gen.STOINA a fost,după câte știu, Comandantul ȘCOLII MILITARE DE
   OFITERI..din SIBIU
   ..!

   Ștergere
 22. Al patrulea general rus lăsat fără suflare de ucraineni.

  Generalii nu au ce căuta pe linia frontului decât dacă lucrurile merg atât de prost încât trupele trebuie să îl vadă acolo să știe că nu au fost părăsiți!

  Porcul rus se va întoarce la coteț! Nu are ce căuta în Europa!
  Am fost prea îngăduitori cu rușii!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Au de unde sa moara gheneralii lor, mai ales ca sunt prosti facuti gramada! Generalii au puncte de comanda, ferite de focul advers in spatele liniei frontului, nu stau in prima linie cu infanteria, pentru a observa miscarile de trupe si pentru coordonarea luptelor. Acum s-au pus si pe scufundat nave civile in Marea Neagra, bombardand doua sau trei nave comerciale panameze, probabil crezand ca duc armament ucrainienilor, altfel nu se explica de ce au facut-o. Se vor mai invarti de niste procese internationale pentru despagubiri si crime de razboi. Astia incalca toate tratatele de ducere a razboiului, cum de fapt e traditional in armata salbaticilor rusi, comandata de un nebun si mai multe slugi oligarhe.

   Ștergere
  2. Au si rusii generali pe banda rulanta.Uitandu-ma pela TV romaneasca observ ca ai nostri nu cunosc gradele militare la tovarasii rusi.Va reamintesc cu scuzele de rigoare ca ele sunt aproape identice cu cele purtate de armata noastra cand in loc de trese purtam stele.2 stele mici= locotenent.3 stele mici=locotenent-major.4 stele mici=capitan.1 stea mare=maior.2 stele mari=lt.col.3 stele mari=colonel.
   Hala@Nu a fost amenintat nataraul ci s-a vrut sa fie coborat cu picioarele pe pamant.
   Daca citesti postarile lui Serban = Akord anterioare vezi cata ura si invidie zace in el.Se da drept nimeni numai e ca el.Numai el merita tot, noi ceilalti nu meritam nimic.

   Ștergere
  3. @Spiritul lui Haret, ai spirit de observatie, esti cumva buzoian de prin zona muntoasa?

   Ștergere
  4. @Spiritul lui Haret și Cornelius Flavius Ifrim

   Aveți dreptate! În toate privințele (inclusiv ultimul paragraf al domnului "Spiritul" 😁)

   Ștergere
 23. @ Calinmihaib
  16 martie 2022, 20:16
  In legatura cu banii pe concediul neefectuat ti-i da doar daca iesi la pensie si pe perioada lucrata in anul ala sau daca te detaseaza undeva ,la alt minister tot asa banii cuveniti concediului pe perioada lucrata.
  Dar ce sa-ti fac daca tu scrii asa de deslanat, aiurea si cu caractere birmaneze, te inteleg, esti capos fiindca ai peste 7 decenii si nu mai poti...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Rambo2021:
   (11:04'/17.03.a.c.)
   ..Văd că ai citit ce am scris destul de limpede..,dar n-ai înțeles(=rezultă din ce scrii..!);
   ..am scris că banii de concediu neefec tuat în 2004 AU FOST PLĂTIȚI în PENSIA RECALCULATĂ CONTRIBUTIV în 2011,dar NU AU MAI FOST PLĂTIȚI în
   PENSIA RECALCULATĂ
   în 2016..în BAZA DE CALCUL: adică în VENITURILE LUNARE din cele 6 LUNI ALESE,din care o LUNĂ cuprindea și acei bani de conce diu neefectuat(erau vreo 16 milioane de lei ROL, care, făcându-se MEDIA ARITMETICĂ (conform algoritmului de cal cul legal..) = se distribuiau în cele 6 luni, MĂRIND BAZA de CALCUL..CUVENITĂ
   LEGAL, dar= așa cum am scris,NEPLĂTITĂ,
   pt.că"GUVERNUL" VOT AT=MAJORITAR Cioloș
   a modificat..în sensul descris mai sus,lg.223..,prin OUG.57/2015..!
   Lg.223..ORIGINARĂ, PROMULGATĂ..mi-ar fi plătit acei bani
   în..BAZA DE CALCUL
   din cele 6 luni ALESE..!(pt.că art. 28 originar: NU FĂCEA EXCLUDERI/ EXCEPTĂRI privind sporurile și alte sume care intrau în
   BAZA DE CALCUL..= ALEASĂ..din cele 6
   luni..!).
   Sper că acum vei în țelege ce am scris
   ..!(..dar numai CU CONDIȚIA NECESARĂ.. să știi ce scrie în legea 223..,toate "variantele"..!).��

   Ștergere
  2. @calinmnihaib ,am citit pana mi s-au aburit petele galbene si am trecut la lupa care s-a spart si ea asa ca astept despagubiri sau repeta clasele primare incepand cu grupa pregatitoare.Scrie si tu ca oamenii ca nu asa iesi in evidenta!!!

   Ștergere
 24. Sunt curios daca ukrainenii ar fi procedat ca si noi daca am fi avut vreo problema cu refugiati sau ne-ar fi jefuit si violat de cum puneam piciorul pe teritoriul lor, furat de la noi si de la toti vecinii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @rambo2021

   Pentru ucraineni este destul de dificil să vină în România. Nu uitați că 50 de ani li s-a spus că România e un stat fascist care a ocupat sudul Bucovinei și a măcelărit băștinașii ucraineni.

   Toate demențele pe care le auziți din aparatul de propagandă rus despre SUA și fost deversate și cu privire la România.

   Nu știu cum s-ar fi comportat dar colegii de la ISU aflați în misiune la graniță îmi spun că ucrainenii sunt pur și simplu șocați de cât de bine îi primim! Ei se așteptau să fie trimiși într-un fel de lagăre, să fie hrăniți doar cu mămăligă (singura noastră mâncare), totul într-o țară subdezvoltată (oricum mai înapoiată ca a lor).

   Nici nu realizați ce poate să facă propaganda!!!!

   Ștergere
  2. Si pe mine ma framanta aceasta idee, ca daca noi am fi fost in loc lor aveau sa ne ajute cum noi o facem acum cu ei?! Greu, foarte greu de raspuns, mai ales ca antiromanismul afisat era evident, dar lectia ce le-o dam acum de omenie le va deschide ochii, inima si sufletele, sper! Poate ca si ei sunt foarte surprinsi de marea noastra omenie si generozitate! Dumnezeu sa-i ajute cu pace si sanatate!

   Ștergere
  3. Niste bibilici de rezervisti nu înteleg nici atât că referirea propagandei rusești la naziștii ucrainieni este adresată în realitate și țărilor din UE și NATO care ar fi indus nazismul în Ucraina.

   Ștergere
  4. @Asa ca intre neamul pasaresc zise huhurezul si mai devora cativa bibiloi de pe bloaga.

   Ștergere
  5. Orisicat ne-am strofoca noi diferenta de sange este uriasa,noi suntem latini, clazi la suflet, sange fierbinte, ei sunt slaviinima rece,sange de vipera,cruzi si rai.Amintiti-va ce ne-au facut fratii lor mai mari, tovarisci de lupta ,la Oarba de Mures ne-au trimis,intentionat, tot in izmene in fata mitralierelor nemtesti.Apoi, pana in Mintii Tatra ne canalizau unde era mai greu sa fim macelariti apoi ne-au oprit ca sa nu avem pretentii la impartirea prazii de razboi.In 44 cand au plecat nemtii incartiruiti prin Ardeal au plecat ca prieteni ai romanilor unde au stat si au venit fratii rusi, eliberatorii, au dat foc, au ucis, au violat, au furat si oul din curul gainii, singurul cadou pe care ni l-au dat au fost paduchii, prostia si foamea!

   Ștergere
  6. Nemții..fasciști,în 1944..au bombardat sate din ARDEAL,în timpul retragerii lor,ca.."prieteni" ai..românilor..!

   Ștergere
 25. @Caline, scuze dar ale tale"nu-s cu lapte"" spui multe aiureli, confuzii asa ca ti-a cam disparut crezarea asa ca nu mai pierde vremea pe aici printre tineri si nelinistiti si du-te in Piata lui Iocan la beut tiutiun si jucat popice.Ungurii da, au facut prapad in civilie dar nemtii nu prea.

  RăspundețiȘtergere
 26. Rambo..:
  ..vorbești/scrii..numai"cele" de tine.."înțelese.."..!
  ..chiar nu e clar..la ce te referi,..dar faptul că,asemenea altor..TROLI NOSTALGICI..de pe aici, așa, fără motiv (..?) îți pierzi uzul rațiunii", devenind agresiv..,și o iei pe "arătură"!
  ..Ce am scris despre atacul aerian și bombardamentul dintr-un SAT ARDELEAN= de pe comunica ția BLAJ-TÂRNĂVENI: pe care tre cea o coloană de trupe ruse.., în vara lui 1944(=cam sfârșitul lui august,începutul lui sept.),
  atac executat atunci când NEMȚII FASCIȘTI se retrăgeau "supărați" că nu mai eram SLUGILE lor și am trecut în TABĂRA ALIAȚILOR.., știu din relatarea sătenilor care au trăit..ATUNCI..!

  RăspundețiȘtergere
 27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 28. https://youtu.be/209bqqc4Z6w?t=166

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.