Un produs Blogger.

marți, martie 22, 2022

Iresponsabilitatea proprietarilor de clădiri sau a administratorilor de condominii produce asemenea tragedii

7 comments

Tragedia s-a produs, astăzi, în plin centrul Bucureștilor, pe Bulevardul Dorobanți, la nr. 51, în apropiere de ASE, în jurul orei 13,10. 
Un adolescent de 10-11 ani, însoțit se pare de părinți, s-a trezit lovit în cap de o bucată de tencuială desprinsă de pe fațada clădirii din imagine, tocmai de la etajul 3. 
In București era timp însorit, cu rafale de vânt. O minimă grijă a locatarilor acelui bloc ar fi prevenit rănirea gravă a adolescentului.
Dispozițiile din Legea condominiilor și a asociațiilor de proprietari, Legea 196/2018, care antrenează răspunderea civilă delictuală a celor vinovați de neglijență cu consecințe grave:

Articolul 11
(1) Asociatia de proprietari este forma juridica de organizare si de reprezentare a intereselor comune ale proprietarilor dintr-un condominiu, cu personalitate juridica, fara scop lucrativ, infiintata in conditiile prezentei legi, care are ca scop administrarea, exploatarea, intretinerea, repararea, reabilitarea si modernizarea proprietatii comune, mentinerea in stare buna a imobilului, respectarea drepturilor si asumarea obligatiilor de catre toti proprietarii.
(2) Consecintele neluarii masurilor de organizare si functionare cu privire la administrarea si gestiunea proprietatii comune sunt in raspunderea juridica a tuturor proprietarilor sau a reprezentantilor acestora, dupa caz.

Articolul 12
Pentru realizarea scopului mentionat la art. 11 alin. (1), asociatia de proprietari infiintata in conditiile prezentei legi dobandeste drepturi si isi asuma obligatii fata de terti, in ceea ce priveste administrarea condominiului.


In asteptarea salvării, un bărbat acordă primele îngrijiri băiatului căzut pe trotuar, cu o baltă de sânge lângă capul său.


 
Pompierii, chemați să înlăture resturile de tencuială care stau să cadă de pe fațada clădir

7 comentarii:

 1. Huhule ,devenim agentie de stiri???

  RăspundețiȘtergere
 2. Ba dimpotriva,nu credeti ca este bine sa ne cunoastem drepturile si obligatiile? Si inca mai trebuie spus ca un caz de o gravitate asemanatoare daca nu chiar mai mare,se poate produce oricand indeosebi in marile orase.Familia copilului grav ranit ar trebui sa stie impotriva cui sa se indrepte daca nu politia s-a si sesizat mai mult ca sigur din oficiu.

  RăspundețiȘtergere
 3. E simplu: când e vorba de proprietate vrem să fim capitaliști, când e vorba de reparat proprietatea am vrea să fim comuniști și să ne repare "statul" proprietatea.

  RăspundețiȘtergere
 4. ŞTIRIASTĂZI, 08:05
  Buncărul pe care botoșănenii îl consideră invincibil: Aici se intra numai cu parole.
  În municipiul Botoşani se află unul dintre cele mai mari buncăre civile din România.
  https://www.botosaneanul.ro/stiri/buncarul-pe-care-botosanenii-il-considera-invincibil-aici-se-intra-numai-cu-parola/

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu cred ca propietarii imobilului sunt constituiti ca asociatie. In acest caz cine se face vinovat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Proprietarul de la etajul 3, de unde s-au desprins tencuiala.

   Ștergere
 6. .."noi"..românii..suntem "capita liști"(?)=ha,ha,ha,=��������������..fără.."capital",trăind din "venituri"(?) mai mici,(la limi ta subzistenței)..decât în.. "socialismul"..trecut (oare.?).!
  Mulți locatari ai astfel de blocuri, nereparate de ZECI DE ANI: chiar nu au banii necesari să finanțeze reparațiile necesa re..!.
  Acele blocuri nu au fost reparat e NICIODATĂ de către STATUL "SOCIALIST" care "a luat puterea " în 1945,iar în 1948 "a NAȚIONA LIZAT" ABUZIV TOATE PROPRIETĂȚIL E, inclusiv cele "IMOBILIARE"=pe care nu le-a reparat NICIODATĂ.! , deși "legea"socialistă obliga "proprietarul" adică..STATUL SOCIALIST.., să facă reparațiile exterioare și cele interioare ale STRUCTURILOR care se: uzau /defectau= ca urmare a trecerii țimpului și influenței..mediului și vremii.,(nu și cele ale căror defecțiuni: erau urmarea "folosi nței" defectuoase a instalațiilo r interioare, de către locatarii "neglijenți"..).
  Eu văd în TIMIȘOARA..în peri-cen trul orașului (P-ța MARIA) un bloc vechi naționalizat și apoi restituit în parte fostului proprietar (altă parte = fiind vândută de către STAT= înainte de 1989 dar si după 1990), în care am locuit până în..1970..și care..abia ACUM, de câteva luni are schelele montate și începute lucrări de reparație a tencuieli i exterioare, după ce acum vreo câțiva ani,i s-a reparat acoperi șul..!
  Blocul respectiv e locuit parția l..de locatari mai "săraci",dar și de locatari..ceva mai"înstări ți"..!
  E cam ilegal,imoral,..și cam TICĂLOS:..să "arunci"..ACUM.. "VINA"..pe actualii"proprietari" de apartamente în astfel de blo curi..pe care fostul proprietar: STATUL..HOȚ..LE-A FURAT, EXPLOA TAT..FĂRĂ A INVESTI..DE-A LUNGUL ANILOR =..45 de ani ..NICI UN BAN, pt.reparațiile strict nece sare ale defecțiunilor apărute, conform legii în vigoare..!
  O soluție a problemei..ar fi.. COFINANȚAREA.. de către STAT a cheltuielilor necesare,repartiza te în RATE LUNARE..SUPORTABILE de către..ambii "PROPRIETARII":= de "ATUNCI"..și cei de ACUM..!;
  Cheltuielile necesare ar trebui stabilite proporțional..și cu pe rioada cât fiecare parte: STATUL și CHIRIAȘUL devenit PROPRIETAR, a deținut proprietatea..și nu a investit nimic/(minimul necesar)
  pt."întreținerea" construcției.!

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.