Un produs Blogger.

marți, mai 10, 2022

Animație cu creșterea și descreșterea teritoriului României, înainte și după Independența din anul 1877.

62 comments

In bara de jos aveți anii în care România a avut respectivele hotare. 

Poate cineva să explice de ce principatul Tara Românescă apare atât de mic în perioada 1718-1939?

Senatul și Camera Deputaților au proclamat pe 9 mai 1877 independența României, act semnat a doua zi de prințul Carol, dar nerecunoscut de nicio mare putere. Proclamația a rămas doar un act important pentru politica internă a țării.

Deși trupele române au avut un rol hotărâtor în înfrângerea turcilor, scoțând armata țaristă din impasul de la Plevna, Rovine Smârdan, Rahova, 
rușii voiau să apară în ochii Europei drept singurii biruitori ai otomanilor, așa încât nici la încheierea armistițiului de la Kazamlak, nici la încheierea păcii de la San Stefano, (3 martie 1878) reprezentații României nu au fost acceptați, pe motiv că Marile Puteri nu recunoscuseră încă independența României, iar negociatorii ruși vor avea în vedere și interesele țării noastre.
Independenta României a fost recunoscută internaționan un an mai târziu, la Conferința de Pace de la Berlin, iunie 1878, organizată la cererea împăratului Bismark.

62 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Unde au fost ghioagele tari si bolânde si pasaricile dihăinate de flamande dupa acele ghioage bolande, dar sătule, acolo si natalitatile abunde si pătulele pline, iar unde ghioagele hranite doar cu bors de stir iar pasaricile ciugulid ici colo cate un fir de pir, mortalitatile au depasit natalitatile! In concluzie, o scula bine hranita si o pasarica satula in pipotă poate sa satisfaca situatia demografică!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Savantii au constatat un fenomen real si ciudat ca, dupa orice conflict armat de mare amploare, in care cad victime militare cat si civile, colaterale, si mor barbatii intr-un numar foarte mare, dupa conflict si timp de cativa ani se nasc in majoritate doar băietani, iar fătucile cu mult mai putine, astfel ca foarte bine se echilibrează raportul in sine dintre masculoizi cu deltoizi solizi si fecunzi, conform dictonului ca soarele si tenisul intareste penisul, dar si fomele fertile si late-n șele, niste clepsidre bune de tras in bărci ușurele cu ramele băgate-n inele, reasezandu-se factorul numeric si demografic! Este ca aceasta ciudatenie cu factori de bunăciune de fecundațiune si de fătăciune unisexăciune e o mare minune?! Minunea nu o face nici cineva de aiurea de undeva, nici dumneata si nici eu, ci numai Creatorul Suprem, Dumnezeu, si daca cineva se considera si acum un derbedeu, paradeu, puradeu si pateu pseudoateu, ar cam trebui, bag sama, sa se scuture de panarama Satana si sa ia bine seama ca scurt timp i-a mai ramas sa faca acel mare si unic pas cu mare pocainta spre crestineasca credintă, si va constata instantaneu cat de mult conteaza sa te afli sufletesc si spiritual alaturi de Dumnezeu!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu știam ca ai si veleități de pastor.

reddog spunea...

CFI
Dincolo la Cezar sunt câțiva păcătoși.
Este o operațiune specială în curs dar ar mai fi nevoie de niste aliați.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Amin, Amin si Aleluia ca doar credința, tămâia, apa plata si lămâia, bag ghini sama, ne mai scapă de spurcata Satana, ca daca asa ceva facea si ruscistul, Putina, azi domina PACEA!!

Huhu Rezea spunea...

Amagiri,amagiri repetabile.... de 2000 de ani. Ne place sa ne mințim că nu dispărem după moarte. Creatorul a toate l-a creat și pe Satana?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, acei credinciosi cat si acei corifei atei, vai de ei, se afla in acelasi copârseu in Gradina Lui Dumnezeu, numai ca la Judecata de Apoi cei credinciosi frumosi si piosi vor avea acces la restaurante, baruri si bordeluri selectate pentru inalta soțietate, iar cei pacatosi si rautaciosi ii vor slugari pe credinciosi, asa ca Cezar, cu toate pacatele sale, ii va slugari amar pe credinciosii care vor belfări cu friptane si sarmale stropite cu bauturi orientale, dupa care îi va spala pe picioare, bineinteles ca si eu completand in Rai ca inger oastea voi beneficia de toate serviciile astea, Cezar la picioare sa-mi stea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Satan cel rau a fost ingerul personal a Lui Dumnezeu, dar a pacatuit foarte greu devenind trufas si increzut spunand ca Dumnezeu nu e de neînlocuit, ca el, saracul, ar putea sa-i ia locul sa conduca tot Universul cat si Pamantul, dar cu aceste afirmatii infuriindu-l pe Creator ca para si focul, determinandu-l si arucandu-l furios pe, dar si sub pamant in iadul ca un mormant! Deci, numele lui fiind Lucifer cel stralucitor, cand statea de-a dreapta Tatalui cu mare onor, ca propriul fecior, aruncat de Dumnezeu si cazand pe si sub pamant in al iadului vesnic mormant, a primit si denumirea de Satan, sau Satana, duca-ise numele in pustiul Sahara! Amin si Aleluia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, 10 Mai, este Ziua Regalitatii, si trenul regal va reface un vechi traseu jubiliar prin Romania, in care se va afla si anturajul cuplului princiar al principesei Margareta, urmasa Regelui defunct, Mihai. La multi ani camarazilor regalisti! La multi ani, @Col. Iulian Mares, regalist prin convingeri personale! Totul face parte din Istoria si traditiile Romaniei, cu mult mai bune decat razboiul de la granite, recesiunea economica, saracia si scumpirile in lanț, cauzate de catre politicile macro economice si sociale, defectuoase atat interne cat si euroamericane, agravate de razboiul din Ukraina! Cu mult mai bune decat terfelirea, batjocorirea, umilirea si discriminarea rezervistilor militari, avand pensiile cele mai nenorocite din NATO si Europa! Sa dea Dumnezeu sa coboare Pacea si Dreptatea pe planeta Pamant!

raul spunea...

Prin Pacea de la Passarowitz ,1718 ,Imp Otoman ,cedeaza Oltenia austriecilor!Prin Tratatul de la Belgrad 1739 ,revine Tarii Romanesti!Toate in contextul razboaielor ,austro -otomane ,ruso-otomane etc ,cand era vai de fundul nostru ca tari mici si neinsemnate ,bune numai de muls!

reddog spunea...

CFI
Îl umflați cam mult pe Onorabilul.
Mie îmi pare cam păcătos.
Ca și Moș Alecu dealtfel.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rambo, e tare misto ca in Onesti toate confesiunile religioase le gasesti, cat si manastiri si biserici medievale de a lui Stefan Cel Mare, eu impartasind ortodoxia, lipsind din Onesti doar a musulmanilor lăcas de cult, geamia... Inundatiile de atunci s-au uitat, ranile s-au vindecat, si deci, in locului vechiului lac cu baraj, Belci, care s-a ruinat, numai campii cultivate vezi cu bănat. Cum o parte din Slobozi-mi-aș, pardon, Slobozia reprezenta etnia, acestia s-au imprasiat si acolo unde s-au asezat totul s-a uscat facandu-se praf si localnicii au plecat lasandu-i sa-s faca de cap pe plac, asa cum ei fac, fiind din cultura de ,,boieri'' bombardieri si drojdieri, niste lățoși pana mai ieri, dar pusi cu botu' pe labe in ceusism si comunism sa munceasca si sa castige un ban cinstit decat sa traiasca din banditism si cersit!

M spunea...

E de comentat?

Vasile Dîncu: Am stabilit cu ministrul Grindeanu să trecem câteva spitale din administrarea Ministerului Transporturilor în cadrul Ministerului Apărării.
Spitalul Witting şi alte spitale CFR vor trece la MApN.

Stelian P. spunea...

@rambo2021
Si care era datoria noastra? Sa-i impuscam pe cei care erau in strada printre ei fiind si membri familiilor noastre? Eram mai fericiti azi daca aveam pieptul plin de tinichele (ca veteranii rusi) si ne mindream ca suntem tovarasi? Ne suparam ca vacarii pe sat deoarece unii nu ne respecta asa cum am dori?

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Datoria Armatei era să rămână în unități. Restabilirea ordinii publice era în sarcina Ministerului de Interne.
Armata nu se expune în acțiuni de guerilă urbană cu elemente anarhice sau revoluționare autohtone.
Armata trebuia să discute de pe poziții de forță cu orice autoritate politică civilă instaurată după înlăturarea regimului Ceaușescu, asa cum de fapt a procedat Victor Stanculescu, dar fără diversiunea cu teroriștii.

M spunea...

@Stelian P

Lăsați că unii dintre noi (unul chiar fiind marele deontolog Cezar de pe acest forum) au dovedit mai mult decât zel în reprimarea manifestanților (de aceea numele lui figurează printre cei care au condus acțiunile de înăbușire a Revoluției la Timișoara).
Caracterul omului se arată în situații limită!

@Huhu

Dar fost oare doar o mișcare internă? Jurământul nu zicea și să "execut ordinele Comandatului Suprem"?
Personal aș fi preferat ca Armata să fii rămas în cazărmi pentru că au făcut o groază de tâmpenii!

Nu mai vorbesc de anchetele făcute la începutul lui 1990 în unitățile MAI de niște analfabeți care însoțeau câte un procuror militar. Nu știu cine erau (uniforme de infanterie dar probabil de la Informațiile militare). Zile întregi am pierdut cu rapoarte despre ce am făcut în alea 2 săptămâni, minut cu minut, răspunzând și la întrebări complet cretine: "în data de 24.12 nu ați raportat ce ați făcut între ora 23:20 și 23:40!!!!!"
"Am vizitat-o pe mă-ta!!!! Dracu mai știe ce am făcut acum două luni fix în alea 20 de minute!!!!!"

Cezar spunea...

Treaba.i clara
CiuKKalata MoKKa ,
pentru ca a a nimicit gîndacii de Colorado...nu trebuie bagata in B.C.

Cezar spunea...

Usor de zis...atunci cînd nu ai fost confruntat cu situatia!
M.I.a fost depasit foarte rapid
In strada actionau comandouri specializate si membrii ai unor servicii srcrete straine!
Actiunea acestora a fost Acoperita..de actiunile anarhice..ale multimii de gura casca..care acum se vaita ca nu avem fabrici si uzine..etc..etc..
Armata are si rolul de a participa la actiunea de respectare a Ordinii Constitutionale atunci cînd fortele specializate sint depasite
In 89..Armata nu era pregatita pentru asa ceva..si de fapt nici acum!

Cezar spunea...

Mares..îi oft
icat
El ca de fiecare
data NU A FACUT NIMIC!🤣🤣🤣🤣🤣
Era in ..Congo!

Alkan spunea...

Luceifer (satana) a fost inițial creștin.

Cezar spunea...

Dar Marele.."m"..parca era..tulumbar..pompas!
Au avut pompasii misiini de indeplinit on strada ?
Auzi..ca l.au chemat pe el de n! ori sa dea rapoarte..🤣🤣🤣🤣
Daaa...m.au chemat pe mine noaptea la ora 2..sa dau raport scris cum de am venit cu TAB.ul impuscat cu 17 lovituri pe blindaj si toate rotile stînga..pe geanta
Dar eu nu am fost ..tulumbar!

Cezar spunea...

Inger..bun !

reddog spunea...

Alkan

Avem și pe aici astfel de exemple.
Sunt unii care s-au sucit că hotu' in instanță.

CEZAR spunea...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10221240519867149&id=1371056857&sfnsn=mo

________________________________________________________-
Deschideti caci merita !
Sa va reamintiti ce-i spuneam lu Mares si lu Kis !

M spunea...

Trebuie să apreciez spiritul de camaraderie al celor de la MApN care acceptă torționari ca Petre Padina (Cezar). Așa se dovedește spiritul de corp!!!!! Chiar dacă a făcut de râs uniforma să nu fie blamat de colegi! În definitiv oricare din noi putea să fie în situația să bată un civil pe stradă!

În altă ordine de idei ce făceau tulumbarii la Revoluție au văzut cei care trebuiau să vadă! Nu mă justific in fața gunoaielor torționare!!!!

Apreciez că Cezar nu îmi mai înjură familia! La caracterul lui infect este un mare progres!

Viorel spunea...

Marele Cdt. de BIMc spunea: „TAB.ul impuscat cu 17 lovituri pe blindaj si toate rotile stînga..pe geanta”. Și nu a murit (TAB-ul) ? Apoi, pneurile la TAB nu erau compartimentate ? În caz de spargere prin împușcare sau altă variantă, transportorul este dotat cu un sistem centralizat de reglare a presiunii aerului din pneuri pentru ași putea continua misiunea în bune condiții (spune Cartea Tehnică a TAB-77 folosit și la Timișoara), numai că TAB-ul lui Cezar avea roți de tractor pe ambele laturi și blindajul din tablă de făcut cazane de țuică.

reddog spunea...

Drula de la USR zice că "Never say Never"

https://www.facebook.com/1161590740517881/posts/5537469179596660/?app=fbl

Cezar spunea...

@/Viurel..majurul de la C.I(camasi izmene)
Daca esti prost..de ce nu stai pe vatra..sa numeri ciorapii?
TAB.ul..a fost impuscat..gloantele au lasat urme de lovitura..fara a strapunge blindajul
TAB.nu are camere de aer compartomentate la roata
Are un sistem de umflare din mers..care tipic rusesc..functioneaza doar cînd este ..nou!
Alte intrebari?
Nb
HUHULE..AM FORMULAT UN RASPUNS PENTRU m..Mares referitor la perioada 16..17 dec 89
Are ceva spini de nu l.ai publicat?
Poate intelege si..ipochimenul..ce si cum
Afica..ce a fost pe 16 si ce a fost pe 17 Dec.89

Cezar spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, mă rog... Durdrulă cap de bulă visează la o altă investitura, s-o ia din nou in gură, chiaunu', de Mălineanu?! Si sus, si jos frumos, ca e destul os lăptos de ros! Să ce, băi, ametitule si prapaditule, ba chiar banditule? Să din nou govărnare de mare găgare, cu Romanistanul in debandare si destrabălare dă guvărnare? Mama voastră dă legionari si porcari, 'tu-vă rasa de la Malaxa, vouă, ghițăi la poartă nouă, dar si celor care nu v-au pus capsa la Jâlava să va acopere plasa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezare, bre, parcă aveati Fabrica de bere, ,,Cimișoara, '' o bei la birt si faci acasă ca cioara care pazeste comoara, ce dreacku' te incurci în drăcării cu țuicării de iarnă-Bobotează si pana la Florii, ca acum aproape de vara si baga bere la barbă ca-i mai slabă la halbă, ca dupa cum scrii, se vede de la o poștă ca iar te-ai aghezmuit rau de tot de la tării! Dă-te de la copita magarului ca el este capacul sărit al muștarului, ca ștampulpa primarului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi am primit raspuns la o petitie, de fapt este aceeasi pe care am trimis-o si la toate institutiile internationale, si atunci am mentionat asta acestei Comisii de Aparare, Ordine publica si Siguranta nationala de pe langa Parlamentul Ro, drept pentru care s-au intrunit intr-o sedinta pentru analiza acestor stari de fapte in luna Martie, ziua 3. Totodata mi-au adus la cunostinta ca sesizarile si informatiile mele, cat si altele, se vor afla la baza unor viitoare analize in acest domeniu al pensiilor militare in care se vor elabora masuri legislative in care sa se tina cont de ceea ce le-am adus la cunostinta. Una bucata copie am trimis-o si Onorabilului sa nu creada cineva ca bat campii! Deci, si in concluzie: Rezulta ca acum se lucreaza, dupa cate am inteles eu, la o noua Lege a Pensiilor Militare! @ Onorabile, nu puteti publica ,,tifla'' guvernamentala ca sa se discute pe marginea ei, sa tragem cu totii o concluzie anticipativa?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bomba medicala de mare scofala: Dupa doi ani de bajbaiala, belgienii au descoperit modul de blocare a infectarii cu Covid si in scurt timp va distribui acest medicament minune care va starpi Covidul in lume!

Viorel spunea...

Cornel. Dacă vrei, poți. Deci, așteptăm provincia.

Viorel spunea...

Cezare. Ești bătut în cap. „Are un sistem de umflare din mers..care tipic rusesc..functioneaza doar cînd este ..nou!”. Deci cu un astfel de TAB ai plecat tu la Războiul de Independență din Decembrie 1989 la Timișoara ? După tine, doar tehnica și armamentul NOU funcționază în parametri normali. După 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (vezi filmul), tehnica și armamentul devin neoperaționale pentru că nu sunt NOI și pentru că sunt RUSEȘTI. Bravo MITICĂ (nu Popescu, pentru că ăla a fost un mare actor și nu un tractorist habarnist ce ia lecții de la majurul Viurel CI-st). Te mai întreb o dată. Dacă TAB-ul a fost împușcat, nu a murit ? Am înțeles. Nu i-a străpuns blana. Cum dracu Cezare, ditamai Cdt. BIMc. poți folosi expresia că TAB-ul a fost împușcat (poate s-a tras asupra lui, s-a tras în el). Deștept e Doamne.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, cătinel ca artistii, nu te complica cu infanteristii, care nu se pot intinde mai mult decat e laba gâștii de la teva pustii, caci TAB-ul la ei e doar o scula la basculă in care te urci ca o barabulă sa faci o tură prin târlă, sau sa-i tragi o soileala, dupa ce s-a baut o găleată de zăibăreală in postul de slujbă la comandă!

raul spunea...

Va doare in papuci de istorie ...!Asta e problema neamului asta!Si,pt consolare,a lumii intregi!De aceea e intampla ce se intampla in lume ,pt ca nu se cunoaste istoria!Ca nu se vrea ,ca nu se poate e alta poveste!Face parte din politica neghioaba a politicienilor care si ei sunt ,cei mai mari habarnisti!Pt ca lor le da bine ,dar tu popor simplu,daca mai esti si ignorant ,mai ai pretentii?Asta e!Sa fiti iubiti ,ca viata merge inainte...!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Majurul Viurel in actiune!

spiritul lui Haret spunea...

Privind problema Timisoara va sfatuiesc sa va abtineti cand va referiti la Cezar.Imaginati-va ca va gasiti intre ciocan si nicovala.
Nu am fost la Timisoara dar situatia in amanunt o cunosc dela ofiter din comanda regimentului de tancuri dela Caransebes.
M@E mult spus tortionar cand te referi la Cezar.Poti sa spui ce ai fi facut tu daca primeai ordin sa te dispui in dispozitiv de lupta?Una e sa te dispui in dispozitiv de lupt si alta este sa ordoni "foc".Fii sigur ca daca ar fi executat foc astazi era fost condamnat.

Mihai spunea...

Candva am postat pe aici imagini de pe un traseu facut anul trecut plictisit sa tot merg pe vesnica E60 Cluj -Oradea.
Am luat-o pe Gilau - Tarnita -Fantanele - Muguri -Racatau - Dealul Negru - SANCRAIU - Braisor - Morlaca E60 - Oradea.
Un traseu de o frumusete deosebita ,drum asfaltat ca-n palma.
Atunci am postat doua video de pe platoul Muguri -Racatau ( ceva de basm) evident nu pentru Mares.
Am mers mai departe si dupa ce am trecut de lacul Lacul Belis si Dealu Negru ca sa evit aglomeratia din Huedin am luat-o pe scurtatura prin SANCRAIU. Oprisem aparatul de filmat fiindca nu mi se mai parea ceva interesant.
Dar dupa ce am intrat in comuna SANCRAIU ,fara sa vreau mi-a atras atentia in mod deosebit curatenia ,totul pus la punct ,trotuare ,capace de canalizare peste care nu simteai ca treci ,limitatoare de viteza ,case frumoase cu aranjamente florale peste tot ,asfalt ,panouri de semnalizare si indicatoare de orientare peste tot ,iluminat cu panouri solare ,etc.
Am oprit ,nu-mi venea sa cred.Nu ma saturam de atata frumusete si buna gospodarire in jur.
Am vrut sa ma intorc si sa filmez de la inceput dar timpul nu mi-a permis .Am pornit camera si am plecat filmand doar jumatate din comuna.
Acum am descoperit pe fb acest filmulet facut recent de baietii astia din Huedin .Nu ma intereseaza cine sunt dar am avut o revelatia sa revad acele locuri care mai uimit pur si simplu.
Nu conteaza partidul din care face parte primarul ,conteaza ca daca vrei si esti gospodar se poate si in Romania.
O comuna cum rar se vede in Romania. Merita sa va rapiti putin din timpul dvoastra pretios si sa urmariti reportajul facut de baietii din Huedin .
Sunt multe postari si pe Youtube ( am aflat si eu doar dupa ce am trecut prin comuna ) dar asta este recenta si mai in detalii.
Nu ezitati daca aveti drum spre Oradea pe E60 sa faceti acest traseu incepand de la Gilau ( indicator spre Fantanele) care la un moment dat se intalneste cu traseul " URSOAIA" Campeni - Horea - Huedin.
Eu mi-am propus cu prima ocazie sa ma abat de la Huedin pe la SANCRAIU -jud Cluj sa ma satur de frumusete ,sa filmez tot si sa-l trimit si la alti primari d
prin a caror comune ti-e rusine sa privesti mizeria si slaba gospodarire desi au irosit gramada de bani UE si bugetul comunelor.

Vizionare placuta si poate lasati aici pe Huhurez .com cateva impresii.

https://fb.watch/cXK73gwo2R/

M spunea...

@Huhu

Acum am înțeles ce vreți să spuneți cu "dacă ai știi câte nu public eu...." 😁

Dacă vreodată, în viața asta, am să mă plâng că nu ați publicat ceva scris de mine vă rog frumos să mă interziceți pentru totdeauna pentru că înseamnă că "am făcut buba la cap"!

Când ați spus că m-am plâns că nu ați publicat am impresia că m-ați confundat!

anonim spunea...

O noutate acum aflata de la nea Virgil Popescu (cum care??? alaaa ...ministresul lu' energia)
I-a iesit "porumbelul" cand "prelingeanu" de la digi24 ii dadea...stiti voi ce-i dadea
....da dom'le legea offshore e excelenta e nemaipomenita e formidabila eeee ....de toate.
Noi luam 60% iar partenerii strategici 40% Uauuuu si sala apluda frenetic....
Si zice nea Popescu...Daaa asa este, dar imparteala de 60 si 40 se face DUPA ce se scad investitiile,deci dupa aia se imparte gazu'!
Investitiile se recupereaza separat inainte de orice imparteala
Cre' ca o sa faca baietii aia niste facturi"de recuperare" de o sa ne ia ameteala
Parca vad ca la ce mai ramane ori ne da "cu virgula" ori mai rau ne "da cu minus" de ramanem datori tot pe gazele noastre din M Neagra.....ma rog nu ca ar fi vreo noutate in afacerile facute de statul Roman....dar asa se intampla cu "partenerii strategici"
Oricum daca totusi vom lua ceva maruntis pe gazul ala nu-i bai ca mutam bani tot de unde au venit dar la capitolul "eF-uri" "modernizate" ca MiG-ul 21 LANCER tot cam dupa 30-40 de ani...ba ne mai ramane si de niste submarine....ca asa a visat "sociologul apararii" noaptea
Baieti buni prin guvernoiu asta ....dam la toata lumea ca n-avem ce face cu "malaiu"
Trai pe vatrai neneaca cu gazu asta!!....pentru altii 😆😂

Calinmihaib12 spunea...

Domnilor:
..să "arunce..cu piatra("acuzele").., cel(cei) făr'de..păcat..!"; dacă era cazul..,oamenii și justiția..ar fi tre buit să-și spună cuvântul..ATUNCI,ime diat după LOVITURA DE STAT VIOLENTĂ, SÂNGEROASĂ..și "scurtul" RĂZBOI CIVIL,
..puse la cale de "disidenții" PCR-iști.."sprijiniți" de ROSSIA și, pe ici-colo: de ceva "forțe"..logistice "westice"..de orientare politică socia listă..!
Poate că cei care au luat puterea ar trebui luați la ÎNTREBĂRI..SERIOASE.., de ce AU ALES ACEASTĂ cale:a VIOLENȚEI SÂNGEROASE de răsturnare a dictatorulu i..?, mai ales că în tot lagărul socia list, "schimbarea" s-a produs PAȘNIC.!
Nu uitați că realmente,..mulți așa-zi și.."păcătoși", NEDOVEDIȚI(!), după un DECEMBRIE și un CRĂCIUN..ÎNSÂNGERAT.. 1989, au ocupat funcții și "onoruri"im portante în statul român,și,ÎN PLUS,au acumulat AVERI "nemăsurate", sfidând ..bunul simț..și..poporul român..!

Unknown spunea...

https://www.smartbeta.ro/2019/08/grecia-anuleaza-toate-pensiile-speciale/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, haoleou, in Targoviste a scapat un leu zmeu si paraleu, real si adevarat, si eu care credeam ca a evadat de la Banca Nationala sa le traga o tavaleală si o flocăială clocarilor care au terfelit prin mutilare cuantumul pensiilor militare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ratia unui militar este de 200 de lei/zi, astfel ca azi se liciteaza aceste alimente condensate si de mare calitate, in valoare de peste 66.3 milioane lei care la Dej vor fi valorificate si stocate printr-o unitate de specialitate, pe cand bolnavii din spitale au ratiile handicapate cu valorile estimate la 20 lei, ca sa li se intareasca borhotul in ei, nu si la prostata de pulei, cat despre sanatate, cu asemenea fonduri alocate sunt siguri ca sunt datori doar cu o moarte, ca orice roman patriot si dornic pe chiept cu o lumanre si-un ort...

Viorel spunea...

1. Cornele. Monedele de 5-10-50 de bani au ieșit pe străzoi în Târgoviște ca să caute LEUL romănesc scăpat de sub control. A intervenit și domnul Mugur Isărescu. Redau: Antena 3 teletext 113 „Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României a prezentat raportul asupra inflației, după ce aceasta a ajuns la aproape 14% în luna aprilie iar dobânzile sunt la nivelul ultimului deceniu (5,44%), făcând totodată un apel la calm pe seama acestor discuții menționând: Să mai bem câte un ceai de tei. Eu l-am băut”. Câtă nesimțire la adresa omului sărac de rând. Mă mir cum de nu l-a trimis la păscut iarbă. Așa se întâmplă când DOMNEȘTI 30 DE ANI cu un salariu și pensie enormă pe banii poporului.
2. La ora 13 și, pe posturile TV, domnul președinte KWI explica poporului român că de sărăcia, prețurile enorme, etc., nu sunt vinovați politicienii sau Guvernul României ci Putin, repetând de N ori acest lucru pentru că a început războiul altfel totul ar fi fost lapte și miere uitând de perioada Pandemiei când într-un an de zile, guvernele Orban / Cîțu au împrumutat 60 miliarde de euro pe care nu știu și nu vor să spună Parlamentului ce au făcut cu ei ducând țara în prăpastie economică.

anonim spunea...

La cat a mintit kwj-ul astazi incep sa-l suspectez pe basescu deja,de prea multa sinceritate 😡

anonim spunea...

@CFI
Las ca a iesit "leul" de la BNR (pe numele lui Mugur Isarescu) si ne-a recomandat sa bem mai mult ceai de tei ca suntem prea nervosi cu inflatia asta(care zice el "nici nu prea exista")
Il cred!! La pensia si salariul lui,mosu' nici nu vede ca ar fi inflatie
Pe scurt : Isarescu face misto de toata tzara
"Recomandarea lui Isărescu pentru perioada de criză: „Un ceai de tei” - Declarații uluitoare: „Un rău nu vine niciodată singur”

https://www.realitatea.net/stiri/actual/recomandarea-lui-isarescu-pentru-perioada-de-criza-un-ceai-de-tei-declaratii-uluitoare-un-rau-nu-vine-niciodata-singur_627cc810a4438e3fad6a67a2

Nu va uitati la titlul ziarului.Toate titreaza la fel

M spunea...

@rambo2021

😁 După 3 ani de "anulare a pensiilor speciale" acum câteva luni sindicatul militarilor greci (ei au sindicat pentru cadrele active) anunțau încheierea negocierilor cu Ministerul Muncii și obținerea actualizării pensiilor militare! 😂

(Mai era și creșterea soldelor și încă ceva mărunțișuri).

reddog spunea...

Se prelungește perioada pentru autorecenzare.

https://m.ziare.com/recensamant/recensamant-perioada-prelungire-formulare-1740613

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi mi-am cumparat 20 de saci cu capacitatea de 240 kg sa-mi bag boarfele pentru carare la mutare, in care intră haine personale, lenjerii, pleduri, ceaune, oale, castroane, pantofi si alte hangarale, de mine sarmanul ca-s cu toptanul! De ce asa de mari, ma rog, de marimea unui tomberon? Pai, la carat de la ultimul canat si pana jos la camion de incarcat, muncitorul vanjos ia un balot pantecos si poate sa-l si taraie la vale si pe jos, caci in acel sac voluminos mai intra altii mai mici, de 60 kg si se scurteaza timpul de carare a calabalucurilor la vale! Vai, mama mea, ca ce treaba grea pe căpățâna mea, mai ales ca a dat si caldura...
Azi a vorghit Mormăilă, ranjind ca o camilă cand merge prin soare in sila, laudand govărnul mău ca pe nimeni altul, zău, dar stiti ce parere am eu? Mai bine asa otova, decat cum era cand behaia ca oaia de sete: ,,Peee Seee Deee, Peee Seee Deee, beheheee ca eu vrău guvarnul mău pe peneleu''... Lasa, bre, ca e mai bine pentru mine si pentru oricine sa fie in governarea dulamă tihna asta ca o mană, fara scandal si panarama, ca daca mai erau si d'astea in plin razboi era vai de noi, dar asa, de bine de rau mai primim cate un leu, cate o cartela, dar nu o himeră in traista goala cand tot rumanul disperă, cum era daca guvernarea de dreapta continua cu lepra aia de Câțoaia, ca ne dadea chiar olaia si ne trezeam ca ne taia si pensia, cum a facut boaita cu pixelul mov, turnatorul, Petrov! Acum, faceti-va cruce pentru ca-i dau lui Iohannis un binemeritat, 10, pentru ca asa se guverneaza corect, cand NU te bagi erect si inept in deciziile ministeriale si guvernamentale si iti vezi de treburile tale prezidentiale, si zău ca acum chiar isi vede de-ale sale, personale, si mi-a mai placut si ce a zis despre acele proiecte care vor o solutie in care se cer schimbate prin rezolutii niste articole din Constitutie, aducandu-va aminte din nou ca rau e cu rau, dar mai rau e fara rau, dar rau nu e, zău!

Viorel spunea...

Cornele. Prea repede te-ai dat după cum bate vântul aducându-i osanale domnului președinte KWI. Stai să te vezi cu sacii (cumpărați) în căruță, după aia alte osanale partidului și guvernului. Prea repede ai uitat cei 7 ani de domnie, fără bani în șăpcălie. Dacă ai dus-o atât de bine în această perioadă, pentru ce ai mai scris mii de petiții (vorba ta) în țară la instituțiile și politicienii statului și în exterior la alte instituții europene și americane ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, apăi cătinel, cătinel caci i-am dat 10 pentru ce face ACUM el, ca pentru ce a facut in trecut pentru noi are si acum nota 2, si mai este ceva ca eu nu port in inima mea pentru cineva dispretul si ura pentru toata viața, ca altfel m-as impovara hai-hui cu pacatele lui, pe cand Hristos si Biblia frumos ne invata sa inlocuim dusmania si ura cu MILOSTIVENIA si IUBIREA!

Viorel spunea...

Cornele. Spunele același lucru și celor care îl bârfesc și jignesc pe fostul președinte Traian Băsescu pentru că este valabil și pentru el. Păcatele trebuiesc iertate și nu accentuate și propagate la infinit. O spui tu și Biblia creștină.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel sa privim deloc vesel inapoi, cu luciditate, sa analizam cu celeritate si dreptate si o sa vedem ca Băsescu a fost cel nociv si malefic presedinte pentru societate, guvernarile sale fiind intemeiate numai pe abuzuri si nedreptate, jafuri, crime, procese politice la comanda intentate, furandu-se banii cu camioanele, amanta Udrea facandu-i toate hatarurile, fizic goală si noptile standu-i in poala, printre multe fraude distrugand si economia nationala; a inchis 67 de spitale si alte institutii sanitare nationale, ucigand mii de romani, dar mai ales copii si batrani, iar copiii lui infruptandu-se din toate furturile si inselaciunile, haita lui falsificand grosolan voturile la toate scrutinurile, inventand austeritati artificiale si taind pensiile si drepturile salariale a ramas in istorie o mare canalie, mai ales ca in trecutul lui de turnator ordinar si găinar a distrus pentru cativa arginti si a produs suferinti, facandu-i pe multi sa se sinucida dupa ce i-a scos din minti... Ma opresc aici, ca de le-as insira pe toate ar trebui sa scriu intreaga noapte, dar ce a facut acest dezaxat abuziv si coroziv in al Romaniei colectiv el va ramane cel rau si diabolic presedinte de stat de cand Romania nu mai este regat, si ca sa-l urasc cu ce ghisaft s-o mai fac, daca deja acest stat a inceput sa-i vina de hac cu masuri legale si constitutionale sa-l infunde, pana la urma, la inchisoare?! Sau cand fiica-sa cea mare, o penala versată, ca si al ei tată, e deja usor, usor, usor pe drumul catre Targusor?! Oare Basescu, fiica lui, amanta lui si famiglia mafiota a lui sunt judecati acum doar asa,hai-hui, de dragul si florile marului?! Sunt judecati chiar de pomana, si nu ca faradelegile lor au dat pe dinafara si ca au distrus un popor si o tara, mai rau ca o fiara?! Nu, nu-l urasc eu pe Basescu, caci Basescu ne uraste pe noi, chiar si pe cei care au fost alaturi de el si de ei, acei derbedei si misei, care mai ieri il pupau intre bulbucile imbăsănate si acum s-au dat deopare, declamand ca usturoi n-au mancat dar le put gurile a rachat!

Calinmihaib12 spunea...

Spiritul lui Haret:
..CARANSEBEȘUL: până în 2004...,nu a avut vreun "regiment de tancuri", ci ..de infanterie,precum și o U.M. de elicoptere..!
Ofițerul pe care-l pomenești, ar fi putut lucra..anterior..,într-un Rg.Tc. ..din altă localitate,în altă funcție
..din acel Rg. Tc.,ajungând la CARAN SEBEȘ în urma restructurării diferite lor UU.M...!(pt.acuratețea.."textului" ..!).

Viorel spunea...

Cornele. Până la un anumit punct îți dau dreptate. Analizează mai profund și fără răutate și o să constați că (,) comentariul tău literar / pamfletar exprimă doar jumătate de adevăr. Fă analiza la toți, și la toți o să le găsești bube în cap. Și totuși poporul în 2005 l-a ales în defavoarea lui Năstase, la suspendare l-a votat. Cornele. Ce faci cu spitalele din micile orășele fără medici și asistenți ? Plătești utilitățile pe degeaba doar pentru femeile de serviciu și infirmiere. Un alt ex.: Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui nu are oncolog de mai bine de un an, după ce Secţia de specialitate s-a închis în ianuarie 2016, odată cu demisia singurului medic care trata bolnavii de cancer. Un medic oncologic într-un oraș ? Apoi fără ? De ce nu a făcut LOV ca și bulgarii care au cerut derogare de la UE pentru a nu încălca art. 14 din CEDO impunând medicilor și asistenților să profeseze în Bulgaria atâția ani câți ani de studiu au făcut pe cheltuiala statului, la fel ca noi militarii ? Nu, ea le-a dat în 2018 salariile la nivelul anului 2022 pe motiv că ne pleacă medicii și asistenții din țară ? A venit cineva ? Zilele trecute presa și TV afirma că România are nevoie de 50.000 de asistenți. Iar dacă fostul președinte Traian Băsescu a fost capul răutăților și împotriva noastră, te întreb Cornele. Ce a făcut clasa politică și toate guvernele din 01.01.2015 când a venit domnul KWI la putere și până în prezent pentru tine personal (ți-a dat o indexare de 10% și o casă, dar la ceilalți ?). De ce nu a remediat tot ce a fost rău. Nu uita ce a spus KWI. Cât eu voi fi președinte nici o lege nu va mai fi modificată prin OU. 16 septembrie 2015, 11:00 „Pe de altă parte, de la intrarea în vigoare și până în prezent, legi care privesc domenii fundamentale pentru funcționarea economiei și societății românești au fost modificate în nenumărate rânduri: vechiul Cod fiscal, de 135 de ori, Legea educației, de 26 de ori, Legea privind reforma în domeniul sănătății, de 114 ori, Legea administrației publice locale, de 38 de ori, Codul Muncii, de 28 de ori, legislația privind achizițiile publice, de 35 de ori. Sunt doar câteva exemple. Acestea însă nu sunt simple statistici. În spatele cifrelor sunt oameni. Sunt concetățenii noștri, care ne-au ales să-i reprezentăm, cu problemele, preocupările și viețile lor”. În iulie s-a aprobat Legea nr. 223/2015 și în decembrie prin OUG nr. 57 a modificato, fiind ciuntită mai departe de OU nr. 59/2017, 114/2018, 130/2020, etc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Viorel eroare fatala din start: Basescu niciodata prezidentialele si parlamentarele nu le castigat, ci LE-A FURAT SI LE-A FALSIFICAT!

Brenda spunea...

DleIfrim,nu te mai supără adineauri au spus că nu se mai dau vaucere, ci direct alimente deci vor baga romilor pe gât tot ce nu se vinde, cei cu diabet vor face schimb cu aia care nu au așa ceva și le vor vinde.Astia șanț nebuni,îi mănâncă pielea,său ce dracu au...abia adtept sa vad ce fac idioții ăștia. Îmbuibații dracului.

M spunea...

@Viorel

Vă amintiți de serialul "Doctor în Alaska" ("Northern Exposure") de prin anii 90?

Un tânăr doctor american, evreu din New York, a fost trimis să lucreze 4 ani în Alaska pentru a își plăti împrumutul făcut pentru a urma medicina!

În Uniunea Europeană însă studiile sunt cvasi gratuite.

Totuși, ne văd de ce statul român nu pune la dispoziție un sistem de burse pe bază de contract?! Ceva de genul: "îți susțin cazare, masă, materiale de studiu etc. pe baza unui contract prin care la sfârșitul facultății te trimit să lucrezi X ani unde am eu nevoie!"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, eu nu-i mai cred pe astia pana nu vad in mana cartela sau forma prin care se dau aceste ajutoare alimentare, ca ei mai intai se lauda pe TV prin papagalul Budăi un an doi, pana ne baga pana la gat in foame si noroi, si dupa ce au murit cateva sute de mii de foame dintre noi dupa acewea catadicsesc sa ne manjeasca si sa ne pacaleasca, asa in gluma, cu borcane de zacusca sau toanană de legume, conseve sau compot de prune... Eu cred asa ca nu se va mai da ceva, e doar gura aia mare de ei, nemernicii de misei!
@Stelica.ha, ha, ha! Dar sa stii ca ne da casele pe motive de evacuari fortate, e caz social deosebit de grav, fiind multe familii! Are primaria fond locativ acolo pentru toti cu probleme, dar chestia e ca majoritatea vor... ANL, ca-s jmecheri! Ie-te zula Marioarei ca toti ar vrea asta, asa, de-ampulex! Cand s-a pus problema evacuarii, am depus cereri, s-au facut anchete si i-au gasit pe golani cu cate doua sau trei proprietati, si ei voiau mila cu mana intinsa ca sa li se dea ANL-uri! Din 70 am ramas doar sub 20 cu adevarat amarasteni!