Un produs Blogger.

duminică, iulie 03, 2022

Ciucălisme în ograda liberală.🤣😷

20 comments

 Domnilor, nu vă îngroziți când vedeți cine conduce România? Reabilitați-o pe Veorica!Ca să nu se  zică... așa... că i-au scos vorbele din context, cam așa a îngăimat generalul cuvintele:

„Personal, aș fi vrut să asigurăm o compensare mai mare, dar în momentul acesta, aceasta e realitatea, atât am putut asigura de la bugetul statului […] Am făcut în așa fel încât să discutăm inclusiv cu industria, pentru că nu dorim ca și în România să ajungem la restricționarea cantității de carburant care se poate alimenta la pompă […] Toate elementele au fost analizate ținând cont de realitate. România în momentul de față își poate asigura aproximativ un sfert din producția proprie de petrol. Chiar s-au vehiculat cifre: la o tonă de petrol național trebuie să importăm trei virgulă ceva tone de petrol sau produse petroliere pentru că, știm foarte bine, motorina nu se produce în țară. Astea sunt elementele de realitate pe care le-am avut în vedere”, a declarat Nicolae Ciucă.

20 de comentarii:

Alexandru spunea...

Stați liniștiți că nu el sau Iohannis conduc România. Am mai spus, omul ăsta e o simplă marionetă. Ce onoare, care verticalitate, moralitate și alte asemenea? Nici discurs nu are, nici orientat nu e. Eu cred că fața oricărui om spune multe. Ce spune fața lui? Dar după ce-l mai auzi și vorbind? Chiar nu merită băgat în seamă. Varianta masculină a Veoricăi. Ne mai mirăm ce-am ajuns și încotro ne îndreptăm? Ne ducem la vale...

mosmartin16 spunea...

Măi oameni buni ! Suntem defecți ??! Dacă ne raportăm doar la prim miniștrii din ultimii cațiva ani...e mai mult decât evident că "Veorica" e peste...ĂĂĂĂĂ...Ciucă !! Ăst "gheneral" compromite haina militară ! Cum ??! Prin faptul că este la nivel liceal...poate nici atât...în exprimare ! Și...mai mult...ajutat de anumiți "judecători"...se ascunde de furtu' și pârnaia ce-l așteaptă la Jilava ! Vine...vine..."dom'" Ciucă...o să vezi ! E ca la Lenuța Udrea ! Tic..tac...tic...tac...

rambo2021 spunea...

https://www.facebook.com/fanelmariusion/posts/pfbid0YRaiCcGVKAtbNS5joi88KmyTPFNcm1woviJng4iyZRTGKj174tLqU1tZVzMPPJ1ml

rambo2021 spunea...

FILA 1.
Fanel Marius Ion este cu Ion Marius Fanel şi Ion Fanel Marius
teosdronpS1
l
5
8
0

2
fc
a
i
e
:

5
i
2
68
i
hli
2
30c
l
tu6

u
2
c
·
DNA (secția militară) investighează încrengăturile halucinante ale unei "combinații" cu o miză uriașă. Dosarul va trimite dupa gratii nume "grele" din Armata Română, printre care se regăsesc cel al gen. Nicolae Ionel CIUCA (fost Ministru al Apărării și Prim Ministru) și Mihai FIFOR (fost Ministru al Apărării și al Internelor) alaturi de alte nume "sonore" cu atribuții în Sistemul Național de Apărare.
După arestarea, în 27 Martie 2021, a fostului adjunct al serviciului secret al armatei (Directia Generala de Informatii a Apararii), generalul maior Iulian Cristian Gherghe, au început să iasă la iveală zvonuri care relevă desfășurarea unei vaste operațiuni "comune" DGIA, SRI, SIE, al carui principal obiectiv îl reprezintă "Afacerea Corvetelor". Nu voi putea dezvalui aici amanunte "sensibile", tocmai datorită faptului că o mare parte a documentelor și informațiilor au un caracter clasificat. Voi încerca însă să fac o "radiografie" a uneia dintre cele mai atent elaborate "inginerii" politico- militare ale ultimilor ani. Inginerie cu o miză uriașă: 1,6 miarde de euro și traficarea de către Mihai FIFOR, a influenței conferintă de funcție, în scopul obținerii de sprijin extern pentru a deveni prim ministru și ulterior (uneltind alaturi de Coldea & Co, implicit eliminindu-l pe Dragnea, președinte al PSD Un plan diabolic care odată demonstrat, o să-l trimită pe Fifor dupa gratii, însoțit de complicele său, gen. Ciucă.
Prin Hotarirea de Guvern 48/2018 s-a dispus "achiziția capacității de luptă în Marea Neagră. Suma alocată: 1,6 miliarde de euro.
Practic, MApN urma să fie dotat cu nave specializate (corvere militare) pentru realizarea obiectivului esențial de securitate - capacitate militară ofensiv/defensivă de răspuns unei eventuale amenințări maritime.
Structura din cadrul MApN care se ocupă de o astfel de achiziție este Consiliul de Planificare a Apărării. Această structură este condusă de Ministrul Apărării și are ca obiectiv două tipuri de achizitii:

rambo2021 spunea...

FILA 2.
1. MAJORE (armament, cazarmament, camioane (despre dosarul IVECO DEFENCE VEHICLES și "filiera Guran" voi altă dată).
2. ESENȚIALE (achizitii care corespund amenințărilor identificabile: corvete, baterii de coastă, programul PATRIOT.
Mihai FIFOR avea "pe mână" toate aceste oportunități. Practic FIFOR avea la dispoziție un buget uriaș și o putere care-i permitea punerea în scena a " lplanului sau diabolic".
Gen. Ciucă a fost în perioada 2017-2019 Șeful Marelui Stat Major al Apărării. Din acestă postură controla Consiliul de Supraveghere al Cerințelor, o structură cu atribuții în domeniul înzestrării militare, subordonata CPA. Pentru a-și "disimula" participarea la "afacere" gen. Ciucă își deleagă atribuțiile de șef al CSC, generalului Toader. Actualmente gen. Toader este atașat militar la NATO (în locul gen. Scarlat propus de Ministrul Leș pentru a-l înlocui pe Ciucă în funcția de Șef al Marelui Stat Major al Apărării). Relevant este faptul că imediat ce ajunge șeful MApN, gen. Ciucă îl trece în rezervă pe gen. Scarlat și îl numește pe gen. Toader în locul lui. Din acestă conjunctură începe "demantelarea " colaborarii CIUCA-FIFOR.
Procedurile de achiziții militare sunt complexe. Cea de a treia structura cu atributii în domeniu , CODA (Consiuliul de Achiziții) intră în subordinea directă a Secretarului de Stat din MApN care se ocupa de strategia de achizitii . Procedura "guvern la guvern" s-a aplicat în cadrul Programului Patriot, asta în condițiile în care interesul esential de securitate național, coroborat cu cerințele operaționale aprobate de Statul Major al Apărării conduc către un anumit stat (SUA, în Programul Patriot de ex.) Dacă se identifică maxim 6 operatori relevanți, se aplică procedura de dialog competitiv. Prioritate o au "jucatori" din țările membre NATO. În cazul corvetelor au fost identificați patru "jucatori" relevanti :

rambo2021 spunea...

FILA 3.
NAVAL GROUP (Franța), DAMEN (Olanda), FICANTIERI (Italia) și ThyssenKrupp (Germania). Fifor avea practic de unde alege. Sprijin politic extern în "contrapartida" accesului la programele de înzestrare. Implicit a corvetelor. Asta era "manevra".
Pentru a-și atinge "obiectivele" (cel de prim ministru și de șef al PSD) FIFOR începe negocierile. La Paris a solicitat o întâlnire "față în față" cu Florence Parly (Ministrul Apararii din Franța). A dorit să se întâlnească în privat cu Președintele Frantei, Emmanuel Macron dar a fost refuzat, fără prea multă politețe.
În Germania, în "contrapartida" susținerii politice, la intilnirea avuta cu Ursula von der Leyen (Ministru al Apararii, la acea dată) a promis Programul de înzestrare Camioane - pentru Rheinmetall și construirea de către Rheinmetall a tancului principal de luptă.
În vizita din 2018 din SUA, FIFOR a dorit o întâlnire privata cu James N. Mattis (Secretarul Apararii al SUA) și a cerut organizarea unei conferințe de presă comune. I-au fost refuzate ambele solicitari, semn ca "ceva" se aflase. Oare ce anume?
În astfel de investigații este greu (aproape imposibil) să identifici tot adevărul. Cu toate acestea, surse extrem de credibile au confirmat faptul că la intoarcerea din Franța, Ministrul Apararii Mihai FIFOR a solicitat scoaterea muniției de pe corvete din documentul cu cerinte operationale. Asta pentru că munitia franceză este fabricată în colaborare cu MBDA (un mare producător de rachete, care însă nu fabrica rachete anti- submarin). Ori, corveta dispune de 3 tipuri de rachete: navă-navă, navă-aer, navă-submarin.
Din acest moment, a apărut prima suspiciune de favorizare de către FIFOR a concernului francez NAVAL GROUP.
Șeful CODA, Secretarul de Stat, Andrei Ignat se opune categoric acestei "manevre".
Gen. CIUCĂ (prin "interpusul" gen. Toader) convoacă (CSC) și modifică documentul cu cerintele operaționale.
Practic (în aceste condiții) corveta neînzestrată cu armament este o NAVĂ (o barca mai mare) care NU SERVEȘTE OBIECTIVULUI ESENȚIAL DE SECURITATE deci NU mai poate fi numită CAPACITATE de LUPTĂ.

rambo2021 spunea...

FILA 4
Decizia CSC luată pe "filiera" FIFOR- CIUCA - TOADER (din dispoziția expresă a ministrului Mihai Fifor) încalcă prevederile HG 48/ 2008.
Ignat, șeful CODA, refuză actualizarea Strategiei de Investiții, iar Fifor îl trimite in delegație în SUA. Generalul Lotan este chemat de Fifor să convoace CODA dar acesta REFUZĂ invocând faptul că nu are delegație pe totalitatea atribuțiilor și orice achiziție CODA necesită mandat special, scris. După care, gen. Lotan își ia concediu medical! Fifor nu se lasă și îl aduce în Minister, pe un coleg de liceu de la Turnu Severin, pe cmd. Cozmin Isailă, pe care îl pune director la Direcția de Management Contract din cadrul Departamentului pentru armament! Tare, nu?
Isailă, convoacă în numele șefului CODA, structura (uzurpând calități oficiale , încălcând regulamente militare) și fără a avea mandat scris pentru așa ceva, scoate armamentul din dotarea corvetelor și realocă suma pentru armament, altor componente bugetare ! Incredibil... dar adevarat!
Revin și punctez faptul că toate documentele din acesta procedură au caracter "secret de stat de importanta deosebita" (SSID) Publicarea oricăror astfel de documente, reprezintă o infracțiune. Este obligația instituțiilor abilitate ale statului român să verifice și să stabilească modul în care au decurs lucrurile. Cert este că, într-o vineri la ora 13.00 scoaterea armamentului din dotarea corvetelor, în sensul modificării cerințelor operaționale pentru corvete s-a produs. Asta în condițiile în care, luni la orele 10.00 urma să se incheie termenul de depunere a ofertelor. Uluitor este faptul că, modificarea nu a fost comunicată ofertanților, în sensul că aceștia NU mai erau obligați să oferteze pe partea de muniție.
Singurul ofertant care ȘTIA că NU TREBUIE să liciteze și partea de muniție pentru adjudecarea contractului, a fost NAVAL GROUP (Franța).
Intrebarea firească: De unde știa?
A reușit să obțină operativ, această informație clasificată? Cum? De la cine?
Cert este însă că vicierea SECRETULUI DE STAT a fost una evidentă.
Pe "silent" FIFOR a DEMISIONAT din funcția sa de ministru al MApN.
Ce se întâmplă cu ancheta DNA - militar, urmărirea penală fiind pusă în mișcare ca urmare a unei plângeri penale, temeinic elaborată?
Este o întrebare legitimă. Pentru ca FIFOR nu este mai presus de lege.
Șeful CODA, în cadrul Consiliului Ministerial cu acordul ministrului a propus anularea Hotaririi de Guvern și reluarea procedurii. Gen. Ciuca NU A DORIT anularea acesteia. Desi, expertii spun că este singura soluție. Acum.
Din toată dezvaluirea halucinantă de mai sus, ROMANIA A AVUT DE PIERDUT, ENORM. Capacitatea noastra de lupta în Marea Neagră a fost evident prejudiciată.
Ma întreb însă (retoric): LA PUȘCĂRIE , NU MERGE NIMENI? Pentru ca , de platit platim cu totii! "combinațiile lor" ...

mosmartin16 spunea...

Și totuși de ce nu poate fi cercetat doctoratul lui Ciucă de către comisia abilitată ?! E legal ca o instanță să interzică asta ??!

rambo2021 spunea...

La noi legea se aplica dupa interesul celor cu fraiele puterii in mana dar si acestia sunt papusati de forte externe, adica suntem considerati o colonie de unde pot extrage toate bogatiile, pot tine populatia in saracie si lipsuri, pot schimba guverne,pot aranja alegerile si pot sa ne oblige sa cantam cum ne spun ei.
Vorba unui dobitoc in viata ''suntem un stat esuat'' si ar fi o perdere de vreme sa ne cautam direptatea stimati concetateni, tovarasi si voi FA,sol...ilor!

Viorel spunea...

Pentru că este OLTEAN iar o parte dintre olteni (scuze față de cei corecți) fac alergie la justiție, li se umflă limba și se înădușă fiind nevoie de foarte multe măciuci din partea altor structuri. Acum tăcem, dar din 2024 va veni doamna Laura Codruța Koveci și va pune ordine din postura de Președinte al României. Atunci să-i vedeți cum plâng prin Parlament pentru a nu li se ridica imunitatea sau se ascund ca șobolanii.

Huhu Rezea spunea...

Pe Ciucă nu-l prinde anul 2024 prin politică!
Nu-și permit liberalii să piardă cu Ciucă mai mult decât au pierdut cu Cîțu.
Cîțu avea multe fețe, dar îi lipsea fața de prost.
Viorele, dă-ți peste vorbitor și nu te mai încrede în sluga statului paralel din perioada lui Petrov.

Viorel spunea...

Să știți că nu sunt singurul care gândește așa. Ne-am săturat să fim conduși de clanuri mafiote. Mai bine unul sau una care taie în carne vie dar știu că pe unde trece face dreptate.

Leo spunea...

La de-astea e bun dottore...
https://www.g4media.ro/un-special-cu-pensie-militara-si-plasat-in-institutii-cheie-ale-statului-numit-de-premierul-ciuca-secretar-general-al-ministerului-mediului-corvin-nedelcu-a-castigat-in-2021-peste.html

Huhu Rezea spunea...

Fugi domnule de aci cu bufnița lui Maior si Băse!

Viorel spunea...

POLITICLuni, 04 Iulie 2022, 16:16
Ciucă nu se opune supraimpozitării pensiilor speciale, dar militarii să fie exceptați / Ce mai rămâne atunci.
Premierul Nicolae Ciucă și liberalii nu s-au opus, în discuţiile din Coaliţie, supraimpozitării pensiilor speciale, însă seful guvernului a cerut ca în acest caz să se vină cu o soluţie legală, au declarat surse guvernamentale. Varianta discutată este însă ca supraimpozitarea să vizeze sumele care depășesc nivelul salariului președintelui.
Potrivit surselor citate, o excepție ar trebui să fie în cazul pensiilor militare.
În privința cotei unice, la care PSD cere să se renunțe, liberalii susțin că România este obligată, prin PNRR, să aplice această cotă și să renunțe la excepții.
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25659992-ciuca-nu-opune-supraimpozitarii-pensiilor-speciale-dar-militarii-fie-exceptati-mai-ramane-atunci.htm

mosmartin16 spunea...

Cum adică...cu excepția pensiilor militare ??! Mă...Măciucă...gângav în vorbe și-n gândire...nu-ți ajung cei 18000 de lei net din pensia militară ??! Pe langă purcoiu' de bani pe care-l iei de la guvern și atâtea servicii gratuite ??! Rușine să-ți fie ! Cum adică, gheneral făr' de onoare ce ești ?! Să-i explici tu... tot unui general care ți-a fost și comandant...că lui i s-a luat din pensie în ianuarie ( pentru CASS )...chiar de avea pensia mult mai mică decât a ta...iar ție nu ??! Răspunsul care te vizează e : nesimțire...incompetență...avariție ! Dea Dumnezeu să scăpăm cât mai repede și de tine !!

Leo spunea...

DOTTORE ĂĂĂ..ÎÎÎ.. deocamdată nu este în pericol , deoarece are pe sondaje cam 30%. Va rezista cât va dori KWI și este pericol ca savantul să rămână premier și după prognozata rotație cu Ciolacu. Cert este că JALONUL 215 va fi încercat să fie manipulat în interesul lui și al găștii lui. Să sperăm că BM și UE nu se va lăsa prostită de manevrele găștii când va aviza soluția de raționalizare a pensiilor stabilite prin legi speciale. Cert este că avem ghinion cu acest individ pe funcție în această perioadă.

Viorel spunea...

Sondaj Sociopol pentru alegerile prezidențiale din 2024 - Laura Codruța Koveci vs Mircea Geoană / 06.07.2022, 10.30.
Potrivit unui sondaj Sociopol, este de așteptat ca turul 2 din cadrul alegerilor prezidențiale din 2024 să fie între Laura Codruța Koveci și Mircea Geoană.
Despre cei doi se vorbește în ultima vreme că ar putea fi posibili candidați în 2024 pentru a-i lua locul lui Klaus Iohannis.
Laura Codruța Koveci are o popularitate de 30% fiind la egalitate cu Gabriela Firea, urmată de Mircea Geaoană care are o popularitate de 29%, bucurându-se de cea mai mare încredere, transmit mai multe surse mediatice.
https://www.mediafax.ro/politic/sondaj-sociopol-pentru-alegerile-prezidentiale-din-2024-laura-codruta-k-vesi-vs-mircea-geoana-20977973

M spunea...

Vă spuneam eu mai demult că salvarea României vine de la USR (după cum îi spune și numele).

Văd cu plăcere că oștirea rezervistă preia cu plăcere și savurează propaganda USR, ori direct, ori prin site-urile afiliate, HotNews și G4Media. 😂

Leo spunea...

UZINA CAROL I / UNAp , care l-a industrializat ca dottore pe ĂĂĂ..ÎÎÎ.. a mai creat un rebut academic. Și câte or mai fi ....
https://www.g4media.ro/comisia-din-cnatdcu-care-ar-trebui-sa-analizeze-suspiciunile-de-plagiat-in-cazul-premierului-ciuca-tocmai-a-retras-un-titlu-de-doctor-pentru-opt-pagini-copiate-conform-analizei-emiliei-sercan-la-ciu.html