Un produs Blogger.

luni, mai 01, 2023

1 Mai, în anii '70, la Barajul Lotru

14 comments
@romandiesel19256 #misiuneatiktok #foryou #page #wow #Romania #santier #hidrocentrala #Lotru #uzina #energie #electric #team #work #hard #auto #camion #truck #lkw #bena #basculanta #marca #BELAZ #made #Minsk #Bielorusia #driver #mecanic #excavator #ARO #IMS #trecut #prezent #viitor #amintiri #memories #istorie #history #oldtimes #oldschool #great #super #cool #best #rar #unic #viral #video #photo #havefun #enjoy #life ♬ sunet original - Roman_Diesel_19.256

 



14 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Era foarte greu, ce sa spun, dar in acelasi timp chiar foarte frumos, fata de acum!

Skoda 4x4 spunea...

Cu scuzele de rigoare pentru 1 Mai ,dar parca chestia asta a plecat de prin SUA daca tin eu bine minte ,asta inseamna ca in perioada comunista au fost preluate....cestii occidentale ;))

Catana spunea...

Cand civilii mâncau mici si beau bere noi militarii in cel mai fericit caz stăteam consconsemnati domiciliu.
Privind pensiile militare toate nenorocirile ni se trag dela Basescu.
Imi vine si acum sa-mi trag palme ca l-am votat in 2004.
Legea 164/2001 a fost cea care mulțumea pe toti militarii.Cine nu crede sa faca bine sa studieze legea.


anonim spunea...

Ca sa nu va mai mirati pe viitor despre cum vad altii "democracy and freedom" atunci cand nu e vorba despre ei desigur
E chiar de azi.
Merita citit si nu-i fake.Asteptam si parerea juridica a lui Huhu si cine s-o mai pricepe....ca aia de bun simt o vedeti cu totii mai jos:

https://www.cotidianul.ro/bastroe-complicitate-ucraina-ce-autoritatile-din-romania/

Outlander spunea...

”...Intre 2011-2016 a fost la conducerea armatei, ultimul val comunist.
Conducerea a fost inlocuita integral de noile generatii.
La aștia nu mai tine si ...ututi si cu banii luati.
Mai iesiti de pe bloguri si vorbti si voi cu ei.”
Mai era un user care susținea ca cei care au servit pe timpul regimului comunist să nu mai primească pensie.
Pe timpurile acelea se mai construia ceva, acum, de 30 și ceva de ani, doar se fură și se vinde!
Să îi împușcăm, să îi ducem la groapa cu var, să îi flagelăm, să îi umilim, să le-o tragem la toți ”varșoviștii”, pentru că ne încurcă!
Cum de mai au ”tupeul” să mai trăiască atât!
Gata, bă, acum am avenit noi!
Dați-vă la o parte voi ca să ne așezăm noi!

A spunea...

@ Catana
Corect,daca ma uit la articolele 12-16,ii multumea intradevar pe toti "tractoristii" cu 10 ani de militar!!!!!!
Art. 20 e mana cereasca nu?
Art. 20. - (1) Între sistemul pensiilor militare de stat şi sistemul public de pensii se recunosc reciproc perioadele de vechime în serviciu, respectiv stagiile de cotizare, în vederea deschiderii dreptului la pensie şi a altor drepturi de asigurări sociale.
De fapt ce zic eu.dvs la asta faceti referire .....
Art. 48. - Cuantumul pensiilor militare se actualizează după cum urmează:
a) ori de câte ori se majorează solda de grad şi/sau solda funcţiei maxime ale cadrelor militare în activitate, potrivit gradului militar avut la data trecerii în rezervă, în raport cu procentul de stabilire a pensiei în condiţiile prevăzute la art. 22-24;
b) în cursul execuţiei bugetului de stat, în funcţie de posibilităţile financiare, la o creştere a ratei inflaţiei de cel puţin 10% faţă de ultima lună când s-a efectuat o corecţie a pensiilor, cuantumul pensiilor se majorează cu rata inflaţiei, prin hotărâre a Guvernului.


Pai cum ...nu?Dvs ati fi avut pensie cat salariile activilor tot timpul.
Buna lege ,ce sa spun....10 ani de militar si te durea la bascheti pana cand ajungeai la Ghencea militar!
ops...ia uite si la asta>
Art. 62. - Beneficiarii pensiei militare de serviciu care se încadrează în muncă după trecerea în rezervă pot solicita stabilirea drepturilor de pensie în raport cu vechimea dobândită după pensionare în condiţiile prevăzute de Legea nr. 19/2000.
Trai neneaca....si cand te gandesti ca multi ati beneficiat de ea si acum tipati sa le taie pensiile ca ciucani...ohohohoooo...
Sa le taie ,sa le ia la nesimtiti...pe alea cu cele dobandite cu titlu de "gratis"(conform L 80/95) nu le mai pun,intram in derizoriu deja!
Chiar ma gandesc, cum plm ,vine unul in armata la 35 de ani ,ii da casa si butelie si dupa 15 ani iese la pensie si priveste cu atentie daca au mai crescut salariile activilor....!!!Bun filmul...asa? Eu pariez ca multi ati " muls vaca "ani de zile,acum a cam intarcat si na, traiasca PNRR-ul si USR-ul ca ne face "dreptate"!
Bine,intrutotul de acord,ca si concluzie ,CIUCANII sunt mizerabili si inbuibati!!!
PS:Eu sunt unul dintre fraierii pe care unii ii numiti CIUCANI!Pana la urma ma bucur ca nu e prim vreunul LABIS....era un adevarat "deliciu".

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

1Mai, cum se cuvine, pentru aproape toti sau pentru mine, in zilele acelea lucrate, servind in Unitate, in timpuri de mult uitate ? Păi... Ofiter-Subofiter de serviciu pe Unitate, sau pe subunitate, la Punctul de Control la poarta Unitatii in ocol, ori la Parcul Auto cu chistol TT la centiron, dar si Comandantul Garzii, dupa cum imi cadeau sorții, cu soldatii, sau facand Planul cincinal la minele de carbuni sau la Canal... Dar nu era atat de urat, de murdar si de ordinar cum ne traim si târâm acum zilele sarace si in zadar din cauza unui sistem politic, mafiot si criminal... Lacrimati cu dor pentru acele zile de departe, chiar foarte minunate, daca-mi dati dreptate, ca la un camarad sau un frate!...

Huhu Rezea spunea...

Prost obicei!
Cum să comentezi despre pensii pe un topic de divertisment?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, ei, asta, si chiar si pe o pagină-topic de divertisment, orice comparatie cu partile magistrate care au orgini OZN-ist extraterest, trebuiesc scoase din contexct ca si comparatie, noi sau altii fiind răgula, putreziciunea și urâciunea care le atrag dusmania si ura, iar ei fiind exceptia si sinecura care fac regula!

Leo spunea...

pe un topic de divertisment , postez o informație de râs.
TERENTE (cel care a renunțat la doctorat) va fi viitorul FAR la MFA.
Vin vremuri grele.
Cine nu moare o va duce greu.

Burebista spunea...

Huhu Rezea spunea...
Prost obicei!
Cum să comentezi despre pensii pe un topic de divertisment?

2 mai 2023 la 00:05
Gata domn'maistru am șters comentariul pentru ca am observat ca a fost mutat pe topicul corect.. 🤣
Lăsăm topicul 1 mai pentru mici și bere 🍻.. 🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

1 Mai a trecut. Ei, si, si cu asta ce-am facut? N-am facut nimic, fratilor, pentru ca iar a fost Ziua Bogatilor, Drogatilor ca si a Morților-Înecaților! Un 1 Mai cu mititei la 5 lei, adica jumate de decar sa te rupa la buzunar, caci perdanții nu pot fispeculanți, o chișarcă de bere botezată si fară gulere pe pahare numai o pată, caci din trei halbe de si așa chișoarcă de bere ei inmultesc de fac o găleată, de parca secatuise cele din galantare, dar daca esti prostan iti dai si ultimul ban din buzunar ca sa arati ca nu mai esti ,,țăran'' si ca iti sade bine ca orasan bolovan si prostan! In schimb, a fost mare circaraie cu rahați in ploaie, cum se intampla nu de putine ori de sarbatori, vedetele fiind baitii lu' tata de bani gata, betivanii, cocalarii, bombardierii si golanii, care s-au inmultit pana tot plaiul mioritic l-au napădit si imputit! Sunt pensionari intre pensionari, cum sunt si copacii intre cioate si pari, dar e o categorie libidinoasă, fie ca e sau nu banoasă, dar nu se lasă
sa se compromită pentru orice bășină friptă, de pomană, călare pe ea sa sară, cu riscul de a sta la coada de dmineata si pana seara, suportand chiar si panarama sau păruiala, cum se intamplă la toată pomana, si aproape ca se omoară pentru doi mici sau o țandră de pastramă si un păhăroi de zeamă si, privindu-i cum gurile lacome si clămpăninde si le infundă tremurânde sa nu le ramana fălcile neostoite flamande, iti fac o silă râncedă, un sentiment de vomă profundă, de repulsie pentru neamul ăl prost si fără nici un rost, hămesit, nesătul si de neoprit din scarba aia de apetit, si pot sa pariez pe pulei 100 ca peste 90% dintre astia cu grabă la pomană, care orice rahat de prun preajmă le-ar pica il si bagă pe gârleajă, deci au pensii indestulatoare, ca si sotiile din dotare, ba chiar la salteaua cu lână trecută prin darac sa tina si banaretul ascuns la ciorap... Asta inseamnă indemnul, cu origini petroviene si cretine, strigat la statul cu scremutul pe vine pentru purjatul cu rușine, ,,Sa traiti bine?!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rambo, pe vremurile cand traiam real si fara nimic artificial, cand tineretul pentru Țară reprezenta un ideal, de Ziua Tineretului se organza pe timp ,,seral,'' in Onestiul natal, cate un Carnaval, pana si-au dat seama ca sub masti se putea ascunde cineva care ar putea striga ceva ce ar deranja oranduirea si nu l-ar mai fi putut depista, asa ca a fost anulat si cu alte distractii schimbat...
Cat despre pensie, nu imi mai fac vreo grijă sau impresie, fiind inlocuite cu anxietate si depresie, aceaste noi ,,dotări''medicale fiind suficiente sa nu-mi mai pese de actiunile viitoare pentru pensiile militare, oricum niciodata satisfacatoare... Cand am mai avut vreo data ceva cu bucurie acordată de la indiferenta noastra de Armata, ca sa ne mai dea si altădată?
Iar cu Tase Star Streck plin de ură , mascat natural pe figura, sa fii sigur ca ne-o va da, ca brăilean consumator de dâră de țâghir 1001 din bătătură, doar vreo cateva capatani sa ni le ardă in gura, sa ne luam adios de la dantură, caci a ramas cu amintirea Tasilor, de-ampulea din Calea Călărasilor, unde-s unitățile cu instruirea soldaților si gradaților, cand căprarii l-au desihdratat pana cimpoiul i l-au dezumflat de a ramas atat de rau de ridat si desfigurat si, ca atare, acum i-a venit lui vremea de razbunare pe cadrele militare, dupa oug-urile nimicitoare la care aavut o semnificativa participare cu aprobare!
Hai, Tăsoi Streckule si mascatule, barem daca ne-o arzi cu stramtorare la pensioare, ca razbunare, striga-ti răcorirea si tu in gura mare, ca sa scapi de pliurile de ridare cu, ,,Hai, liberareeee in anaforul Dunării lângă Insula Mareee!'' Si eu sa-ti raspund: Fă-o, Tase, dar fără colac de salvare si lumânareee!