Un produs Blogger.

luni, mai 22, 2023

Contenciosul CPS a MApN-Curtea de conturi privind actualizarea pensiilor militare din anul 2017

97 comments

 Soluția dată în recurs, de ICCJ, în ședința de azi va putea fi citită AICI



09.05.2023
9:00
  • Complet de judecată: Completul nr.1 NCPC
  • Numărul documentului de soluționare: -
  • Data documentului de soluționare: 09.05.2023
  • Tipul documentului de soluționare: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării
  • Soluție: Amână pronunţarea
  • Detalii soluţie: Amână pronunţarea la data de 22 mai 2023
  • Soluție: Respingere recurs
  • Detalii soluţie: Admite excep?ia lipsei interesului 
  • recursului declarat de recurenta – reclamantă, în 
  • ceea ce priveşte cererea de suspendare. Respinge
  •  recursul declarat de recurenta-reclamantă Casa 
  • de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării 
  • Naţionale împotriva Sentinţei civile nr. 1602 din 
  • 9 noiembrie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – 
  • Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca 
  • lipsit de interes. Respinge recursul declarat de 
  • recurenta-pârâtă Curtea de Conturi a României 
  • împotriva Sentinţei civile nr. 974 din 24 mai 2022
  •  a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a 
  • Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. 
  • Definitivă. 
  • Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi, 22 mai 2023.



Numărul dosarului: 
2389/1/2022
Numărul vechi al dosarului: 
-
Data formării dosarului la ÎCCJ: 
08.11.2022
Data inițială a dosarului: 
13.08.2020
Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: 
Contencios administrativ şi fiscal
Secție: 
Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal
Obiectul dosarului: 
litigii Curtea de Conturi (Legea Nr.94/1992)
Obiectele secundare ale dosarului: 
-
Stadiul procesual: 
Recurs
Stadiul procesual combinat: 
-

Părțile din dosar:
  • CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE - Recurent (Reclamant)

    Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 22.12.2022

  • CURTEA DE CONTURI A ROMÂNIEI - Recurent (Pârât)

    Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 04.01.2023

  • COMISIA DE SOLUŢIONARE A CONTESTAŢIILOR CONSTITUITĂ LA NIVELUL CURŢII DE CONTURI A ROMÂNIEI - Intimat (Pârât)

    Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 23.11.2022

  • BUDEANU VIOREL - Intimat (Intervenient)

    Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 23.11.2022

Ședințe de judecată:
Dată de ședințăOra de începere a ședinței 
09.05.20239:00
  • Complet de judecată: Completul nr.1 NCPC
  • Numărul documentului de soluționare: -
  • Data documentului de soluționare: -
  • Tipul documentului de soluționare: -
  • Soluție: -
  • Detalii soluţie: -

97 de comentarii:

akord 75 spunea...

Da de ce ne arati tapsanu ala cu iarba?
Faci aluzii??😂

akord 75 spunea...

Desi am facut cont mi-a venit talonul si pe mail

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mad=nebun
Men=barbat
Sper ca nu ti-ai luat pseudonimul ca paravan, dupa un control spontan cu stetoscopul la streașina acoperișului bulbului rahidian... Chiar daca vine pe mail cuponul, el vine si cu postasul, caci ștanga fiind sa nu moară șpaga...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Respect, pretuire si onoare pentru Politia romana!
https://www.stiripesurse.ro/sindicalistii-din-politie-explodeaza-pe-oug-a-austeritatii-cei-cu-titlu-de-doctor-nu-sunt-afectati-vom-face-greva_2907445.htm

akord 75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Prea fromoaxa, diafana, angelica si botoxa, Năluca Turban, Miss Șparlamentul frânar si șpăgar, îi love sho mach, compatimeste pe pensionați si se zborșește si îi pălește in termeni sictiriți si revoltați in grupul de imbogatiti si năimiți, care ne-au saracit si lăsat in chiloți, efectele fiind fantastice si goale, domnia sa nefiind la botoane, dar adunand 0,002 poncte electorale dă mare valoare:
https:
//www.bugetul.ro/raluca-turcan-fost-ministru-al-muncii-dupa-intalnirea-cu-seniorii-primele-30-de-pensii-speciale-din-romania-au-un-cuantum-cuprins-intre-30-000-si-50-000-de-lei-pe-luna/
Comentand această bravură trebuie s-o elogiem cu o zicatură poPULAră, precum lauda-mă gură plină de dantură ca diseara iti dau o... șpârlă!
Nota bene, nene:
Ce-i o șpârlă? E witte spirt curat, furat din instalatiile tehnice de la Combinat, in pungulițe de plastic la ciorap, si acasă cu zahăr ars preparat, bun pentru borhaie si de ametit la cap, uneori confundat cu metilicul care umple spitalul si țintirimul! Cu witte spirt curatam in Armata obuzierul pe culată si țeavă, caporalii diluandu-l si bandu-l pe fugă la arest sa ajunga si zero sa-i tundă!
Câtă intelepciune profundă, din gandirea mea fecundă, sa va surprindă, ca sa intelegeti si aprofundați termenii cei mai ciudați, mulți de mine inventați, gurile de întristați vesele sa lăbărțați!...

Brenda spunea...

Aloooooo ázi este 9
mai , dar 9 mai 1877. !!!!!?????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Succes camaradului, @Viorel Budeanu, in procesul cu diavolul, care nu-i atat de negru cum i s-a dus fals buhul!

GO spunea...

Bun. Observ că unii încă mai credeti basme! Să fie clar că politicienii care au fentat azi 2 sărbători importante pentru România, vor distruge complet armata!

In final conducatorii nostri au facut azi pipi nu doar pe memoria ostasilor români care si-au dat vietile pentru eliberarea Ardealului in luptele cu naziștii. Dar și pe memoria "curcanilor" care au murit la 1877 pentru Independenta României. Asadar, 2 palme dintr-un foc pe istoria poporului român. Azi fiind 9 Mai, aniversările menționate și ignorate, fiind stabilite și prin lege în a fi respectate.

Iohannis s-a referit exclusiv la 9 Mai ca fiind ... Ziua Europei. Si care nu semnifica nimic altceva decat un parteneriat economic intre industriasii francezi si germani incheiat in 1950 (bazele multinationalelor).

Eu nu mai am absolut niciun dubiu că astfel de ofense sunt premeditate si au ca scop pierderea identitătii nationale.

https://www.presidency.ro/ro/media/mesajul-presedintelui-romaniei-klaus-iohannis-transmis-cu-prilejul-zilei-europei1683611982

akord 75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Madamme Madman, esti profan, pentru ca un paflet șucar de cancan poate fi scris doar si numai de un profesionist miștocar, ștrengar si gregar ilar, cu talente deosebite de a putea stâlci expresiile si cuvintele pentru a ironiza racilele si abuzurile din societate, izvoare de discriminari, nedreptați si rautati, asa ceva neînvățându-se in Facultați sau la vreun Institut, ori luat cu imprumut, ci fiind un talent deosebit si innăscut... Păcat ca sunt bolnav si miop si numai pot, ca altădată, sa dau din mine adevarate opere de arta, cum ies sculpturile artistilor din fermecata daltă, ce sapă in piatră seacă să iasă nemuritoare opere de artă... Absentem laidit, quim cum ebrio et semper mediocritas litigat!''- Cel care se cearta cu un betiv sau mediocru, rănește un absent!

akord 75 spunea...

GO
Daca n-ar fi revoltator de mizerabil as spune ca faptul asta e doar trist.Dar e REVOLTĂTOR la cata NESIMTIRE cuprinde in el!!

iullian68 spunea...

@Ifrim, bre nea Ifrim, in engleza "men" este pluralul lui "man",adica barbati=men, barbat=man, sa inteleg ca tot in engleza asta de balta ai tradus jalbaraia trimisa catre institutiile europene si mondiale? A, si inca ceva, ce iti mai place sa te umfli in pene ca, datorita tie ni se intamla noua numai lucruri bune, vezi jdemii de jalbe in protap, apropos de protap, de ce mergi bre numai pe aratura, iti place sa tragi din greu sau nu realizezi, eu ma gandeam ca poate vrei sa ajungi la un liman, dar ce sa faci fiecare cu ce are...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Go, o dată cu intrarea in Europa, României i s-a schimbat destinul si soarta, murindu-i eroii neamului prin interzicere si trecerea lor sub tăcere impusă de Lege, numai rostirea numelor eterne la venerare insemnând sa fii trecut sub restricții si pedepse temnicere, sub lacăte grele, apoi am suferit pierderea sentimentului de apartinere la propria Istorie si seminție, patriotismul insemnand o infractiune pentru intreaga natiune, devenind peste noapte caini si slugi la stapani si numindu-ne sclavi-iobagi, in loc de români, Dumnezeului dragi, cu obârșii daco-romane, in piept batandu-ne inimi decebalo traiane, dar mereu, in vremuri ca cele actuale, impuse de imperiile asupritoare si venale, renascandu-ne vietile si forțele precum pasarii Phoenix aripile pe aceste sfinte meleaguri cu un gigantic Sfinx, in varf de pisc si ca sfant obelix a eternei Daciei-Felix!...

CEZAR spunea...

Si ca sa nu se spuna ca sint OBTUZ..fata de o gaselnita pe care Magistrahotii..au dus-o la paroxism pun citeva intrebari de bun simt zic eu:
1, Partea CONTRIBUTIVA DUPA CE FORMULA SE CALCULEAZA si CARE ESTE CUANTUMUL MAXIM REZULTAT DE LA CARE NU MAI FACE OBIECTUL - ADAUSUL- POMANA GUVERNAMENTALA ???
A nu se uita ca sint tovarasi care pe L-119 au sarit de la 2500 -3000 la 8...9..12 mii !!!!???
2.Care este cuantumul - pomana de la guvern..ce CUANTUM si dupa ce criterii se acorda...??
Astept !!

CEZAR spunea...

CFI..vezi ca iubitul tau m-Ares te-a faut ..idiot ..pomanagiu...care vrea ajutoare UE..pomeni...din meniul hotelului RITZ !!..Atene PALACE..etc ...hi hi hi ..!!

Viorel spunea...

ÎCCJ a amânat pronunțarea pentru data de 22 mai 2023.

Alex spunea...

Ordonanta austeritatii nu "loveste" posesorii titlurilor de doctor.Desi majoritatea celor ce lucreaza la stat vor fi afectati,MaCiuca,Bode &Co.dovediti plagiatori,vor continua sa incaseze 50% din salariul minim brut.Mutu' continua sa taca aproband astfel hotia celor doi.
Guvern de rahat ca si presedintele tarii.Suntem deja pe fundul prapastiei si mai jos de atat nu putem cadea.Slugarnicia mutului nu are limite si toate negocierile pe care le face, sunt in dezavantajul tarii.Ptr.acest dulap este potrivita o tzeapa la Cotroceni.De-a dreapta lui infipt usor si ridicat ca apoi sa alunece singur in parul ascutit,l-as aseza pe MaCiuca.Fac pariu ca acesta din urma ,calit in numeroasele lupte purtate cu umbrele proprii pe meleaguri straine,ar refuza sa fie asezat de altii in varful tzarusului si plin de elanul caracteristic eroilor,si l-ar infige singur.Cum ?! Ar gasi el metoda fiind un strateg desavarsit.Ce dracu?! Nu degeaba mai primeste 1.000 de lei in plus la pensie.

Vali spunea...

Salve camarazi,

Stie careva , au bagat astia pensiile pe carduri la vreo banca ?
Pardon ! Nu pensiile , ci "ajutoarele sociale" !
Multumesc anticipat si sa fiti sanatosi si veseli !

micutzul spunea...

O curte amână până in 30.05 alta până în 22.05! Asta înseamnă că au in plan ca până în 20.05 să facă o smecherie! De asemenea asta înseamnă că curțile din Romania nu sunt curate și au wc in spate . Ai dreacu' țărani se opun emancipării!

Huhu Rezea spunea...

@micutzul
Nu e nicio legătură!
OUG 59 din 07 08 2017 nu era dată când a intrat in vigoare L 152/2017 de majorare cu 15% a soldei de funcție pentru personalul militar, nu și pentru polițisti si penitenciariști, lege pe care 2 Case sectoriale nu au știut cum s-o aplice prin raportare la art. 60 alin.(3) din L 223/2015.

Brenda spunea...

Pe card ,da, depinde de banca ,dar in cont trebuie să apară imediat

Arfy spunea...

Brenda, cardul este obiectul prin care poți face diverse operațiuni din cont! Poți folosi telefonul în locul cardului prin aplicații PayPal!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu văcari aurari, coordonati de un dement sa produca haos in Parlament, doar de dragul voturilor, demonstram europenilor ca am ramas la coada vacilor! Huooo, nemernicilor si ghiogarilor din adancurile grotelor!

akord 75 spunea...

@Vali
La ING,da!

Mitica spunea...

Vali.... Ajutoare sociale.. Tocmai pentru asta a luptat Dogaru și Pricina, acum câțiva ani.. Când eram pe puncte, Dogaru spunea ca avem ajutoare sociale.. Va aduceți aminte... S a făcut pegea pensiilor i 2015 și am devenit pensionari de drept, cu acte în regula... Nu mai eram primitori de ajutoare sociale. Oare nu era mai bine sa fi rămas pe puncte, cum ne harazise dl Oprea?? Nu mai eram acum la cheremul tuturor, bătaia de joc a tuturor, ca suntem speciali, ca ridicam banii cu roaba... Un vecin, fost electrician la Enel 6200 pensie... Eu după 35 ani de armata, cu școala cu tot 4100...Corect? O fi corect, în ochii civililor... O zi bună!

mosmartin16 spunea...

Huhu, "să mor io" dacă înțeleg cum nu au știut cele două case sectoriale să aplice art.60 (3) din 223 ( în forma inițială ), când acolo e..."limpede ca lacrima" ! E oare vorba de analfabetism funcțional când ți se spune că în acel an în care ai de ales între două, alegi ce e mai favorabil ?! Te doare mintea cu ăștia !

csej spunea...

Cezar spre stiinta vezi ca sunt publice pensiile militarilor pe legea 119.Casca ochii cat cupele si vezi cate pensii sunt de ordinul a 10000-12000 lei.Cred ca te-ai uitat daca te-ai uitat ai intors binoclul.

mosmartin16 spunea...

Io știu cum au aplicat ei acel articol inițial 60(3), dar....e de Gâgă ! Normal este să alegi dintre cele două variante ( care erau ), respectiv indexarea ori actualizarea...și să aplici acel 5,25 la ceea ce "aveai din spate", adică brutul rezultat din aplicarea lui 5% din 2016 ! Ce aiuriți erau la csp-uri ! Oare mai sunt ?!

Brenda spunea...

Uite că nu știi, daca ai proprire cardul este blocat și adio ,iei banii pe cont numai de la casieria băncii SIC....și stai in banca până când ți se urăște ,am o vecina care are cardul blocat de ANAF și banii ii ia din cont de la banca

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...

A se lua cu titlu de inventar ! Io știu că nu prea se "pupă" cu ce vor guvernanții, dar...! Cică, VPR stabilit din raportul salariu minim pe economie și stagiu complet de cotizare ! Iese "baban", de asta am rezerve, dar poate fi și o legătură de calcul salariu - pensie, cum tot o legătură e și în cazul stabilirii soldelor prin prisma lui 153 ( cu plecare de la salariul minim brut pe economie, chiar dacă nu se folosește încă valoarea lui actuală și nici cea finală rezultată din anexă ) ! Vedem ce va fi ! Seară cu bine, tuturor !

Fost parasutist spunea...

@ Corneliu
Te aprinzi degeaba! Fatuca aceea avea si ea, la brelocul cu chei, niste cartuse goale. Prostii au pus imediat botul si au facut tam-tam. La fel, dar mai ales, cei interesati. Atat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Onesti, nu-s povesti vânătorești ca pensionarii la pensii pot opta intre perversa de Targul Ocna pentru reglat barba pe stil malagamba, sau in loc de, *noapte bună,* un si mai onorabil, *moarte bună cu mâna înhiptă la căldură in lână!* Deci, incercati sa ma copiati pe mine ca sa traiti si voi, leaver boy, mult mai bine, că acuș, acuș Ziua Cea Mare vine!!

GO spunea...

După 3 decenii, PSD și PNL vor ieși din istorie. Împreună. Se înmulțesc regruparile in jurul patriot-naționaliștilor cu o viteză amețitoare. Că în jurul AUR, a lui Șoșo sau Terheș, nu mai contează.

Televiziunile cenzurează amploarea fenomenului. Însă este din ce în ce mai sesizabil în viața reală.

Arfy spunea...

Bine, Brenda, te cred! ANAF-ul blochează conturi de bănci nu carduri! ÎÎnțelege, că poți scoate bani din bancomat fără card! Poți face plăți la magazine etc fără card, din contul curent cu telefonul!

Brenda spunea...

Nu este așa ,dragă ,îți blochează cardul ,nu poți,face nimic ,te duci la banca,și aștepți că să vadă dacă în cont .ai intra și alți bani,că sa ia o treime din ce ai pe cont și te urmarește la toate băncile să recupereze suma urmărită persoana până la lichidare,nu poți să faci nimic ,






Andrei spunea...

De la biserica noastră sfântă și ortodoxă ni se explică clar care este diferența dintre un creștin și un cretin. https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26259092-purtatorul-cuvant-patriarhiei-crestin-real-nu-agreseaza-nu-injura-nu-scuipa-spre-altii-nu-urla-microfon.htm

Deci nu votăm cretinii, dacă ne credem creștini.

Asta de la BOR.

De la profesori, ieri a fost un marș de revendicări al acestora la care AUR ar fi vrut să se bage și ei. Iar profesorii s-au opus, că doar nu pot sta umăr la umăr profesorii cu derbedeii pe care i-au lăsat repetenți.

Așadar, votați cretinii și proștii! Ei ne vor "scoate țara din rahat", ei sunt "lumina veți", ei sunt "viitorul"! Nu că hoții nu ne+au băgat în rahat până în gât. Ne-au băgat, dar cu AUR viteza teslei care se apropie de c*aie e foarte mare.

Cum zicea Firea, că nu numai la AUR sunt din ăștia, "suntem proști, dar suntem mulți". Cam ce zic GOlescu și alții ca el pe aici.

CEZAR spunea...

Arfy spunea...nu fii bolovan ..financiar !
ANAF...sau banca iti blocheaza CONTUL ..apoi poti face pipi pe card sau pe telefonul tau special care-ti da bani ...hihihi..!!!!!

Alex spunea...

Mirercuri,Camera Deputatilor a adoptat un proiect care prevede pensii speciale si ptr.magistratii-asistenti de la Curtea Constitutionala.Aceasta va fi 80% din ultima infemnizatie bruta lunara la care se adauga toate sporurile.Cainii latra....."magarii" continua sa mearga.

mosmartin16 spunea...

Huhu, îți propun să deschizi un topic din care rezultă - explicit și din câteva fraze - o mostră - etalon a prostiei și incompetenței care nu ocolește nici CCR-ul ! Să știe astfel..."toată țara" ! E vorba de o decizie care vizează un camarad de-al nostru ! Îți trimit date suplimentare pe e-mail ! Zi minunată !

xmax spunea...

Se poate sa discutam despre marea minune "din cauza" sau "datorita" ???

https://www.stiripesurse.ro/procuroarea-elena-iordache-ii-cere-demisia-lui-horodniceanu-din-csm_2909855.html

Cred ca aici este ascuns punctul pe "J" de la JALE

Fost parasutist spunea...

@Bibicu. Macar atat lucru oi fi stiind si eu (adica sa fac diferenta intre glont si cartus)!Cand m-am uitat in treacat la un tv, erau prezentata o imagine cu 3 cartuse cu tuburile gaurite si poate ca am gresit crezand ca sunt chiar cele cu care venise fatuca la ... In orice caz, n-am pus botul la manipularea cu "atentatul"!

Marcell spunea...

@Fost parașutist
Schimbă-ți naibii numele aici că faci de râs o categorie care chiar ar trebui să știe ce-i ăla cartuș sau glonț. Ori mai studiază.

Arfy spunea...

Cezar, vrei să-ți explic ca pentru Brenda? Treaba este simplă! Brenda face confuzie între cont bancar și "elemente " de acces al contului! Vecina ei are datorii la terțe părți, lămurite prin judecătorie, normal că ea nu mai poate accesa direct sumele vărsate în contul ei! Așa că merge să ridice de la ghișeul băncii diferența care îi rămâne după plata către terți! De regulă este ca la împrumuturi, îți lasă un procent din venit! Dar legătură cont bancar cu card, ca idee unde intră prima oară banii este LMC(la mintea cocoșului). Fii mai atent la discuții! Repet... banii intră prima oară în contul tău personal, nu pe card, așa cum spune Brenda!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Vali spunea...

Salut camarazi,
Multumesc MADMEN !
Mitica ai dreptate maxima ! Eu am iesit la pensie in 2021 cu data de 1 decembrie cu o pensie de 3660 de lei si o vechime de 30 de ani cascheta.Stagiul militar de 1 an si 4 luni , 2 ani de strungarie si Scoala Militara nu mi le au luat in calcul la pensie !!! Vechime cu tot cu grupa 42 ani si cateva luni ! Daca nu absolveam studii superioare pensia era si mai mica...azi dupa acordarea procentelor insuficiente pt inflatie am 4006 lei...speciala de speciala, nu ??? Sunt multi civili care au pensii cu mult mai mari decat ale militarilor, desi nu au suportat privatiunile militare etc. si la drept vorbind ei au pensii speciale si striga n gura mare ca militarii au pensii speciale nesimtite ! Din pacate pe militari nu ii apara nimeni si da , daca eram pe contributivitate aveam clar pensii mai mari pt ca beneficiam de 20 %, 14%, 12,5% etc. ca civilii, nu de praful in ochi care ni l dau politrucii ca sa ne inchida gura !!! Alte exemple de pensii civile mai mari decat ale militarilor le gasiti peste tot in viata civila si ele vor creste si mai mult fata de ale militarilor odata cu trecerea timpului, cred ca in 10 ani de acum incolo militarii, in special subofiterii si sgv ii vor avea cam jumatate din pensia unui sofer oarecare ! TRIST !

akord 75 spunea...

Eu nu vreau sa va stric ziua nici unuia dar "asa umbla vorba prin targ" de la publicarea fituicii
(acum vreo 2 ore)
https://www.antena3.ro/actualitate/banca-mondiala-raport-pensii-speciale-romania-673988.html

akord 75 spunea...

acum 30minute
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/banca-mondiala-supraimpozitarea-pensiilor-speciale-care-depasesc-salariul-mediu-nu-va-avea-un-impact-semnificativ-2344845
madman!(asta-i la singular "desteptule" cefei ca sa afli si altceva in afara de "engleza de moldovean")
PS iti mai zic: woman=femeie /women=femei//goose=gasca/geese=gaste ,si mai sunt cateva.Te las pe tine.....

akord 75 spunea...

acum 30minute
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/banca-mondiala-supraimpozitarea-pensiilor-speciale-care-depasesc-salariul-mediu-nu-va-avea-un-impact-semnificativ-2344845
madman!(asta-i la singular "desteptule" cefei ca sa afli si altceva in afara de "engleza de moldovean")
PS iti mai zic: woman=femeie /women=femei//goose=gasca/geese=gaste ,si mai sunt cateva.Te las pe tine.....

akord 75 spunea...

@huhu
„Această decizie va avea un impact asupra cheltuielilor viitoare cu pensiile de serviciu, deoarece hotărârea menţionată va modifica şi cuantumul pensiei plafonate la 100% din salariul net al beneficiarilor. Cheltuielile cu pensia brută se vor reduce din această cauză, deoarece pensiile plafonate nu vor mai include suma care trebuie plătită pentru asigurarea de sănătate. Cu toate acestea, pensiile nete vor rămâne neschimbate”, spun oficialii Băncii Mondiale.

Oare P**a Puiu va pricepe ceva?.....va fi obligat sa citeasca si restul,hi,hi

csej spunea...

Dacă iei strict glonțul e element de muniție.Vezi ce zice legea privind elementele de muniție.Glontul de cartus perforant incendiar contine substanta incendiara.Nu-i mare lucru.Daca te uiti bine 1sau 2 gloante aveau marcaj.Fatuca in cauza nu are toate tiglele pe casa.Umbli fata cu gloante si mai spui ca sunt si breloc arata ca e ne coapta la minte.Nu va pati nimic dar e cu capul in nori.Maine,poimâine va ajunge parlamentar si va stabili destinele oamenilor.Vai de noi.


Fost parasutist spunea...

@ Marcell daca dta stai prost cu intelegerea nu-s de vina eu, mai ales ca nu-ti sunt tata! Cauta vinovatii in alta parte!

GO spunea...

In papucii mei cu gloantele alea inofensive. Dam in prostie de grup, dupa modelul mass mediei? Parca nu stim ca un glont fara tubul-cartus nu inseamna decat cateva grame de metal, ceva perfect inofensiv. Este mai inofensiv decat o banala cheie de ușă sau de lacat si care se gaseste la oricine in buzunar. Sau decat parfumurile din gentile femeilor. Sau decat celularele in conditiile in care exisa celulare care mai si explodeaza. Sau decat agrafele diverse.

Iar ca fapt divers, chiar se gasesc la greu gloante artizanale ca brelocuri si diverse.

Toata chestia este doar o mascarada evidenta.

Liviu spunea...

Bibicu!Eu daca am lucrat in civilie inainte sa devin militar si am avut grupa a doua adica 3 luni la an cum se dau conditii normale???

Arfy spunea...

Comici! A114! Punct! Elemente de... în rest mulți naivi! Nu contează ce fel! Există o lege foarte clară! A, că uni nu o cunoaște,asta e altă treabă, Brenda,care face confuzie de cont sau card, ca "element" de acces! Vă faceți de râs ! Vreți să fiți Brenda? Huhu, te rog promovare pentru idioți! Mulțumesc! Eu sunt, Brenda!

Liviu spunea...

Bibicu eu inca nu am iesit la pensie!Urmeaza spre sfarsitul anului!

CEZAR spunea...

Arfy spunea...
Comici! A114! Punct! Elemente de... în rest mulți naivi! Nu contează ce fel! Există o lege foarte clară! A, că uni nu o cunoaște,asta e altă treabă, Brenda,care face confuzie de cont sau card, ca "element" de acces! Vă faceți de râs ! Vreți să fiți Brenda? Huhu, te rog promovare pentru idioți! Mulțumesc! Eu sunt, Brenda!

11 mai 2023 la 23:47
-------------------------------------------
Arfy-maistore...las-o ca macane ! Tu ai facut confuzia ...nu o mai da la intors :D..:D..
Asaaaaae ..bagam de seama ca nici cu gramatica nu stai prea bine...incearca in engleza ...sau trage cu ciocanul in nicovala ca doar asta ai invatat!
Nu te mai lega de Brenda ..nu-i cavalereste...este ghiolbaneste...!!!

GO spunea...

Este pe cat de halucinant, pe atat de incredibil, cum va place sa pierdeti vremea urmarind niste decizii ale justitiei din Romania. Stiti doar ca ne loveste sistematic.

Un stat in care justitia a dovedit ca este de acord, ca drepturile de pensie sa poate fi diminuate oricui - cu exceptia magistratilor, dupa iesirea la pensie - respectiv cand victimele nu mai pot reactiona, nu este stat de drept. Iar justitia a dovedit din plin ca este doar o marioneta a politicului.

Arfy spunea...

GO, Da! Din păcate ai dreptate!

Petrut spunea...

Sa-i vad acum...!

Viorel spunea...

GO. Dacă și de data aceasta ICCJ nu ne face dreptate dând câștig de cauză Curții de Conturi ocazie cu care fiecare pensionar, pensionat până în anul 2016 inclusiv, nu-și primește SUMA / PARTE DIN SUMA REZULTATĂ ÎN URMA INDEXĂRII CU 5% DIN 2016, atunci vă dau dreptate și nu ne rămân decât două variante. Ori o nouă „ revoluție” pentru a schimba sistemul din temelii, ori plecăm de nebuni în Sahara ca să ne bronzăm la soare. Sper să dea decizia astăzi (favorabilă) și să nu ne mai țină în suspans prin amânarea cu încă 7 zile. În cazul în care menține Hotărârea CApB, atunci o să trimit domnului Huhu Rezea spre publicare, Recursul, Întâmpinarea și Răspunsul la Întâpinare a Curții de Conturi să vadă toți pensionarii cum a demonstrate matematic C de C prostia, neghiobia și hoția finanțiștilor CPS a MApN.

GG spunea...

@Liviu Nu am vrut sa intervin până acum în ce te privește.Grupa de muncă este un drept al tău,indiferent ca ai avut-o înainte de scoala militara sau după.Poate ca societatea unde ai lucrat inainte de a deveni militar,când a eliberat adeverință,nu a specificat acest fapt.Vedeti,vorbim de justiție și cum ne tratează pe noi militarii dar trebuie să apelam,în cazul tău,chiar la justiție,dacă un funcționar care nu cunoaște legea se pune în unghiile refuza sa acorde un drept legalincălcând Constituția și care comite un ABUZ incalificabil.Mai rău este că din cauza lui,al funcționarului,se pierde timp,ne consumăm nervii etc și mai dam și de un judecător care ia în considerare ce depune juristul la dosarul cauzei,întâmpinare și concluzii scrise și ii da câștig de cauza,tu rămâi cu tracasare și timp pierdut,bani cheltuiți etc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mișto grăi mister, GO! Sa castige meletarii si proletarii in instante, cand conduc tălharii si tot felul de cotoroanțe cu jmangla in finanțe? Unde s-a mai vazut asa ceva in bananiera Romanistana Banana Ulpia Traiana Ruina? Uitati, de hoame penetrați, unde va aflati? Unde va treziti inca sa mai credeti ca o sa câstigati, in afara de marțuri la table si la barbut cu babaroaze date la urât, daca nu constipați cu hemoroizi la ,,cârnați?!'' De ce credeti măcar ca au in numerar de ,,mărar'' majistraturile salariile si pensiile cate frunze au padurile, cumva si doar asa de chielea a ceva ca tulumba de-a tumba?! Nu, tataie, ci ca in instante sa ne indoaie ca sa nu mai luam nici macar o ola..., pardon, lețcaie, si lor pe indesate si deșelate de nu se mai poate... A venit vara si noi astemptam cu gurile cascate să pice para... Asteptăm, asteptam... Ce nătăfleți mai suntem!

vasile spunea...

BUDAI: ,,Pensiile speciale aflate in plata nu vor fi afectate de taieri,,.

Gogu Pintenogu spunea...

Buda-i pe Digi acum și nu prea înțeleg ce r.h.t mănâncă!

Mirelaperianu spunea...

Ati înțeles ce a spus acest moldovean ?

Petrut spunea...

Cred ca am inteles ca pensiile militare nu vor suferi vreo modificare /recalculare/reformare caci aceasta s-a intamplat deja de vreo 4 ori in ultimii cativa ani........deci e clara treaba ,cred ca ar trebui sa nu ne mai facem vreo iluzie despre vreo imbunatatire a pensiiilor militre deschise cu mai mult timp in urma.....multumesc.

GG spunea...

Indicele de corectie(IC),a fost introdus in l.263/2010,aplicabilă de la 01.01.2011.Cum spune @H. Acest indice de Corecție nu este bătut în cuie cum este azi 1,41,la fel a fost și anul trecut.In anul de gratie 2011,IC a fost de numai 1,12,prin 2015,parcă,a fost 1,o7.Iar în legea civila prorogata 127,dispare acest indice.Asa ca,nu va mai bazați pe el!

Viorel spunea...

Ora 20.30. Nimic postat în dosarul electronic al ÎCCJ referitor la pronunțarea de astăzi.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
LiviuG spunea...

Bravo lor! Adevarati profesionisti! Daca au avut curajul sa-si sustina punctul de vedere care sa fie validat de catre instanta suprema, contra opiniei celorlalte CPS, sunt într-adevăr buni!
Adevărați juriști! Că tot spunem mereu ca cei de la CPS a MApN sunt fără coloană vertebrală!
Să acceptăm mai des că nu avem întotdeauna dreptate si că prea mult ne lăsăm duși de val (a se citi - ne lăsăm prostiți) de toți specialiști de pe internet!
Că legea este bună sau proastă nu este problema CPS! Problema este aplicarea legii! Și se pricep!

Andrei spunea...

„Detalii soluţie: Admite excepția lipsei interesului recursului declarat de recurenta – reclamantă, în ceea ce priveşte cererea de suspendare. Respinge recursul declarat de recurenta-reclamantă Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naţionale împotriva Sentinţei civile nr. 1602 din 9 noiembrie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca lipsit de interes. Respinge recursul declarat de recurenta-pârâtă Curtea de Conturi a României împotriva Sentinţei civile nr. 974 din 24 mai 2022 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi, 22 mai 2023. ”

Cine traduce ce înseamnă?

Huhu Rezea spunea...

Înseamnă că a rămas definitiva Sentința CA București.
Se poate interpreta ca pensiile actualizate potrivit art. 60 alin (1) nu pot fi mai mari de 85% din baza de calcul.
După actualizare se stabilește care pensie rămâne în plată potrivit alin.(2)

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cătălin spunea...

HUHU-LE, AVAND IN VEDERE CA CSP-URILE AU PREDUT PROCESUL CU CURTES DE CONTURI, CAND PRECONIZEZI CA VA INCEPE PROCEDUL DE IBDREPTARE A EROTII MATERIALE (ABUZ IN SERVOCIU) PRIN ACTUALIZAREA CORECTA A PENSIILOR MILITARE? ACEASTA DATA ESTE CEA DE LA DATA CHEMATII IN JUDECATĂ A CASEI DE PENSIE SAU DATA CAND TREBUIA FACUTA ACTUALIZAREA CONFORM CURTII DE CONTURI?

micutzul spunea...

Poate totuși cineva să explice soluția ? CE se întâmplă cu pensiile care nu depășesc 85% ?

GG spunea...

@Viorel Vrei sa pleci în Sahara cu pensiile asa tăiate,înghețate?Nu mai bine sa-i luam cu arcanul pe nemernicii care își bat joc de rezerva armatei și sa-i trimitem acolo?

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Continuare
După ce se stabileste cuantumul de 85% din baza de calcul actualizată, potrivit art. 60 alin(1), urmează a se stabili cuantumul care rămâne în plată, potrivit art. 60 alin (3).
Casele de pensii au avut de aplicat cuantumul care este mai avantajos pentru beneficiar, respectiv cuantumul care include actualizarea din baza de calcul sau cuantumul care include actualizarea de 5,25 din anul 2017.
Socotitorii a două case sectoriale au ales să aplice cuantumul care include indexarea de 5,25%, ignorând total actualizarea cu 15% a soldei de funcție din baza de calcul, potrivit L 52/2017, fapt pentru care nicio pensie stabilită înainte de 01 01 2017 nu a primit nici măcar un leu in plus față de pensia militară în plată la data actualizării.
Altă casa sectorială a substituit valoarea pensiei recalculate în anul 2016 cu valoarea pensiei actualizate în 2017 potrivit art. 60 alin. (1), astfel încât pensia în plată la data de 30 06 2017 s-a majorat cu suma rezultată din regularizarea majorării prin actualizare cu suma rezultată din indexarea cu 5,25%
Același lucru l-a obținut respectiva Casa Sectorială prin introducerea în valoarea pensiei în plată la 31 12 2o16 a valorii pensiei actualizate în anul 2017,în locul valorii pensiei recalculate în anul 2016, operațiune care presupune păstrarea indexării de 5% din anul 2016, și compararea acestui cuantum cu cuantumul în plată la 30 06 2017, urmând să rămână în plată cuantumul cel mai favorabil beneficiarului.
Paradoxul este că Decizia nr. 4/2020 a Curții de Conturi, contencios cu CPS a MApN, a fost anulată de Curtea de Apel București, iar decizia Nr. 5 a Curții de Conturi, având același obiect cu Decizia nr. 4 a rămas în vigoare prin anularea ca tardivă a acțiunii CPS a MAI.

Andrei spunea...

@Huhu, @Viorel

Mulțumesc pentru informații. Rămâne cum s-a stabilit la CA. Am învins, așadar.

Arfy spunea...

Huhu, bine documentat! Deși nu fac obiectul acestei erori, îmi pare rău pentru cei care n-au obținut un drept legal! Dacă așa a stabilit legiuitorul în urma proceselor, cam asta este! Așteptăm noua lege, deși e o vraiște prin legi, de nuna-uma! Un sgp are cuantumul pensiei mai mare ca a unui general născut mai devreme! Ultimul general(cu toate că a fost penal) care s-a bătut oarecum pentru drepturile militarilor a fost generalul Mihail Popescu! Eu personal nu am mai cunoscut vreunul cu toate că i-am "îngropat" pe mulți cu care am lucrat! În rest, numai profitori! Ei să obțină orice beneficiu fără să gândească mai jos! Dacă cineva știe vreunul, scuze!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Andrei! Am pierdut tată, nu am câștigat nimic.

Huhu Rezea spunea...

@jderică
Recursul CPS a MAI se judecă prin sept.

GG spunea...

@J.D.👹 Un proverb spune ca,"Corbi la corbi nu-și scot ochii",în cazul nostru CC instante,asa ca pierzi timpul! Am mai spuS,instantele nu ne vor da câștig de cauza niciodată!Numai dacă sunt și ei în "Oala"au pierdut sau sunt pe cale sa le piardă.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cătălin spunea...

CAT INVIDIE POTI SA AI IN TINE DOMNULE H? DE CE NU SPUI CA CRI CARE AU PENSIILE STABILITE CU UN PROCENT SUB 85% VOR FI SINGURII BENEFICIARI AI ACESTEI DECIZII DATA DE ICCJ? DE CE NU SPUI CA ACESTI PENSIONARI VOR AVEA PENSIILE REACTUALIZATE ASA CUM A STABILIT CURTEA DE CONTURI IN URMA PROCESULUI CASTIGAT IN OPOZITIE CU CSP-UL DE LA MAPN?

CEZAR spunea...


@/Blogger Cătălin spunea...
TRE BIENE !

Huhu Rezea spunea...

Procentul de pensie din decizia de pensie este definitiv si nu se modifică prin actualizare, cum greșit a decis CC greșeală în care nu a mai insistat la recurs.
CC a constatat corect că CPS a MApN a aplicat greșit art.60 alin(3) din L 223/2015 dar a propus o soluție ilegală de reparare, respectiv majorarea procentului de pensie până la plafonul de 85% pentru cei care nu-l atinseseră în decizia primară de pensie.
Actualizarea potrivit art.60 alin (1) a majorat baza de calcul la care s-a aplicat procentul de calcul din decizie.
Cei de la CPS a SRI au majorat ilegal procentul de pensie pentru a aplica măsurile din Raportul de control al CC.
Nu sunt afectați de greșelile caselor sectoriale sau ale Curții de Conturi cei 68% care au rămas la recalcularea potrivit L 223/2016 în plată cu cuantumul contributiv mai avantajos.

LiviuG spunea...

Si justitia a devenit tot un meci de fotbal! Ca si in fotbal si aici ne pricepem toti, in functie de ce ne doare! Ar trebui sa cerem si parerea unor juristi si nu ma refer la avocatii nostri care ne asigura ca avem dreptate, dar nu castigam in instanta si nimeni nu ne spune ca de fapt asta prevede legea!
Trebuie sa acceptam si ceea ce spune justitia, nu numai atunci cande ne convin solutiile si le postam pe toate site-urile ca pe sfintele moaste!
Hristos s-a înălțat!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Mai sunt încă 2 întrebări pentru habarniștii gulerați și judecători care au interpretat greșit aplicarea art. 60 din L223-2015 la actualizarea potrivit L 152/2017, gafând că indexarea de 5% ar fi fost valabila numai in anul 2016:
-Cum se face că guleratii au indexat pensiile rămase în plată după recalcularea din 2016 și în perioada 01 01 -30 06 2017.
-Ce zic de faptul că pensiile rămase în plată cu cuantumul contributiv mai avantajos poartă și în anul 2023 indexarea de 5% din 2016.
Chiar nu le este rușine?
Mai sunt și niște clanțăi rezerviști care rezonează cu gulerații!

GG spunea...

Domnilor,în toate domeniile de activitate ce implica nu numai anumite activități principale,care ar trebui ca ordinul de zi sa fie COMPETENTA,
adică-omul potrivit la locul potrivit! După evenimentele tragice din Dec.1989,
au ieșit la iveală și au fost puși în funcții bine plătite nu pe criterii arătate mai sus,ci pe altfel de criterii,pe acelea politice,a asa zișilor,lipitori de afișe.Era în vogă facutatile particulare,car au făcut absolvenți cu diploma,cre,nu știu procentul,dar au ajuns sa conducă,sau sa fie angajați pe diverse funcții! Îmi aduc aminte când o cunoștință cu ocazia unei intălniri,a spus așa:...,vezi tu facultatile astea care au apărut ca ciupercile după ploaie? Ei,acuma sunt ceva inofensiv,dar când vor ajunge în funcții cheie ale societății,va fi Jale.
Iată că ziua aceia a venit,o simțim pe pielea noastră.Exemplul mai edificator este cam ce ni se întâmplă noua militarilo cu pensiile,nu de azi,de ieri ci cam de prin 2010.Singura soluție este o revoluție în toate domeniile,dar mai ales în cele de importanta vitala pt.societate,astfel va fi dezastru!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Arfy spunea...

GG, se pare că: ziua aceia ar fi corect scris: ziua aceea! No, ai și tu școlile amintite! Nu arunca în apă cu piatra(ai observat ce fain am ocolit cacofonia?) că sigur te vei găsi printre cei care vor să o scoată!