Un produs Blogger.

miercuri, mai 31, 2023

Bode a promis polițiștilor că de la 1 iunie finalizează aplicarea L 153/2017 privind salarizarea

80 comments

 Asta ar însemna că salariile/soldele de funcție  vor ajunge la valorile prevăzute pentru anul 2022 în Anexa VI, cap 1 a Legii nr. 153 2017.

Așadar, polițiștii care s-au grăbit să iasă la pensie au pierdut. Nu vor mai beneficia în calculul pensiei de  aceste majorări. Mai mult, ca să beneficieze din plin de majorări trebuie să mai lucreze încă 6-7 luni de la data întrării în vigoare  a legii.

Nu a rezultat care este actul normativ prin care se elimină excepțiile de la aplicarea art. 38 din al Legii nr.153/2017.

Majorarea salariului de functie pentru polițiștii în activitate nu aduce nicio majorare pentru pensiile militare în plată.



Pentru cei care au uitat cum arată  Tabelul din Anexa nr. VI a Legii  nr. 153/2017, îl repostez mai jos cu specificarea că la soldele de funcție corespunzătoare gradației 0(zero) din lege am adăugat soldele de funcție corespunzătoare gradației 7. 

Fiecare își poate calcula solda de funcție corespunzătoare gradație pe care o are, gradație care crește din 3 în 3 ani de la data acordării gradului militar/profesional, așa cum sunt ele calculate în art. 11 al Anexei VI.




Cât despre pensiile militare, nici ministrul și, surprinzător, nici sindicaliștii nu au comentat amendamentele depuse de coaliția guvernamentală la Camera Deputaților, semn de comoditate sau lipsă de informare.

80 de comentarii:

Liviu spunea...

Sa intelegem ca militarii din MApN nu vor primi restanta pe lg 153/2017?De regula cand dadea ceva la MAI obligat dadea si la MApN!Eate data undeva OUG cu aceste restante sau doar promisiunea lui Bode?

Leo spunea...

ONORABILE,
veștile bune curg gârlă pe blog.
Deja Flavius se bucură ca un școlar în vacanță și se încălzește pt. 27.06.2023 când va afla tot de aici că va deveni PENDINTE și va beneficia de TOATE ACTUALIZĂRILE POSIBILE din L 153 coroborate cu Art. 60 alin 1 din Legea 223 și cu deciziile CCR de admitere din 27.06.2023.
Flavius , să-i trimiți la un post restant amabilului lada de bere germană .

Leon spunea...

Merita citit si Comunicatul SNPP:
https://snpp.ro/salarii-sporuri-pensii-intalniri-snpp-azi-la-ministerul-justitiei-si-parlament/

mosmartin16 spunea...

"Frica păzește pepenii" !🤣

Relu spunea...

Si inafara de Bode a mai zis cineva ceva? Nu, asa ca nu as pleca dupa fenta, au mai fost destea.

Sense spunea...

La MAI Bode zice ca se rezolva, Predoiu idem la justiție, la administrație e rezolvat, tilvar n-are nicio apăsare. Nu are nimic de rezolvat. Subordonații lui, ultimii oricum întotdeauna la orice mai puțin la restricții, primii însă la drepturi neacordate, de data asta nu mai exista deloc.
O mai fi existând ministerul asta?

Leon spunea...

@Relu, daca citeai linkul postat de mine mai sus ai fi vazut ca:
"Pe baza revendicărilor exprimate în ședință, ministrul (L.Bode) a ajustat oferta inițială după o discuție telefonică cu premierul urmând ca actualizarea salariilor de funcție la nivelul din 2022 să fie decisă cu 1 iunie, dar corelarea sporurilor să rămână cu 1 iulie. Referitor la actualizarea normei de hrană nu au fost făcute angajamente. Modificările sunt vizate pentru întreaga familie ocupațională."...!!

Leon spunea...

Poate aveti timp si citiți si Comunicatul Europol:
https://sindicateuropol.ro/primul-protest-prima-intalnire-cu-bode-din-2023-prima-oferta-pusa-pe-masa/

Relu spunea...

Tot au fost situatii cand dadeau ca sigure niste mariri de ceva si era apa de ploaie. Timpul m-a vaccinat impotriva declaratiilor.

xmax spunea...

Deci majorarea pensiilor adio!!!!
Ha ha ha...
Oare de ce jigodiile nu au venit cu precizari in ceea ce priveste si armonizarea pensiei cu grila de salarizare???
Cuantumul pensiei nu este influentat de salariu(sau cum so mai numi!)???
Sindicalistii nostri "au singe in instalatie" nu gluma.
Ne meritam soarta

csej spunea...

Cata minte trebuie sa aiba unul care propune ca vârsta de pensionare la militari sa fie de 65 ani?Cand armata era armata vârsta era de 52 ani si mai apoi de 55 ani.E adevărat că se preconizează sa se ajunga pana in 2035 si probabil pana atunci se pot schimba multe.Armata de Mos Teacă.La vârsta de 64 ani dormi in scaun.E râsul plânsul.
Promisiuni Bode.Uite albă uite neagra.Nu ai incredere in legi votate si promulgare dar ce scoate pe goarna un politician dela vârf.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Daca va fi asa, le pup mana dreapta politistilor sindicalisti, care asiduu au luptat si pentru rezervistii militari cu sindicate moarte si cu parastasele la zi! Merita, @Comisare! Politia e cu noi!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Cornele. La ce te referi de ești așa de fericit ? Din cele citite pe acest topic și din conținutul linkurilor, nu rezultă nimic legat de pensii. Fii mai explicit, poate am omis eu ceva.

GO spunea...

Cică "Așadar, polițiștii care s-au grăbit să iasă la pensie au pierdut".

Ce au pierdut? Pentru că statisticile nepublicate - dar care sunt realitati ale anului 2023 ce pot fi constatate pe teren, demonstreaza ca atat politistii, cat mai ales militarii - crapă pe capete până să implineasca 60 ani. 65 ani reprezinta deja un ideal de speranta de viata. Asa ca ce au pierdut? Nu pierd nimic daca se pensioneaza mai devreme, piate cu exceptia catorva banuti. Castiga in schimb ani esentii de viata libera. Eu zic ca este mai avantajos sa prinzi mai multi ani de viata cu pensie mai mica - pensioandu-te mai devreme, decat sa iesi la pensie bunic cu o pensie mare dar de care sa te bucuri maxim 2-3-5 ani.

Informativ si verificat: unitate militara cu cca. 25% personal ... apti limitat. Adica, copti de boli. Cam toti cei peste 45 ani.



xmax spunea...

Deci miine Bode scoate din buzunar un OUG prin care majorează salariile din MAI și probabil MaPN conform grilei de salarizare corespunzătoare anului 2022
Pentru pensionari majorari vom avea la Paștele Cailor!
Repet avem niște lideri de sindicat de tot rîsul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, sa fimoptimisti, pentrucala pensiisuntemlegati ombilical deolitisti,sidandu-le lor vom avea si noi. Ei conditioneaza asta in demersurile lor. Nu se pot separa apele in aceasta traba. Ciolacu a zis ca maidureaza 10 zile cu amendamentele la pensiilespeciale, apoi o sa auzim ca se amana la toamna, dupa care in Decembrie, etc... Vasileasca a facut asa cu Lg 153, pana le-au picat guvernarea, nu?! Hai, ca-i bine traind din promisiuni si amanari!

RD spunea...

@CFI, fără să vă supărați pe mine, câte puncte aveți pe contributivitate?

Nu comparați ce a fost atunci.. Atunci nu se dădeau bani dacă reformezi ceva. În schimb... Acum da. Vor face tot ce vor decide cei de la CE și CCR și ca de obicei cei mai afectați vor fi pensionarii militari. Bine că nu toți, dar destui, da.

Leon spunea...

Va rog sa comparati Coeficientii de Functie intre Aparare si Educatie din L.153!
Le gasim in Anexele din proiectul de OuG, care va fi aprobat astazi de Guvern:
https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/6932-20230531_oug-modificare-completare-lege153-2017-salarizare-invatamant

Liviu spunea...

Oare Bode a mintit sindicalistii din MAI ca se da OUG pt ultima transa din legea 153/2017 angajatilor din MAI?Azi se da doar OUG pt Educatie!

Cătălin spunea...

PENSIA LUI "CIUCĂ-AL NOSTRU" ÎN SCĂDERE: https://www.bugetul.ro/cu-cat-ar-urma-sa-scada-pensia-premierului-nicolae-ciuca-in-urma-amendamentelor-depuse-de-coalitie-la-legea-pensiilor-de-serviciu/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@RD, am grupa mare, de viteaz al prapaditilor: 23 virgula zero si ceva puncte, plus ca mi s-au bagat toate grupele demunca la speciale, din deosebite, la recalculare-actualizare in 2016, asa ca am paduchi sa umplu tot satul! N-am ce sa fac si ma las in voia sortii, ce altceva m-ar mai ajuta la dezastrul meu? Fac haz de necaz ca sa nu capat riduri, in rest ma mosmondesc sa am grija de Anilu si de mine, cătinel si binișor sa nu bata la ochi. Bine ca am scapat din iarna, fara datorii! Traiasca vaucerele, da, dar pana cand?,caci mUE vrea sa le scoata!

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Dacă ai fi atent la ce se scrie pe blog nu trănteai prostia aia gazetărească aci. Netul pensiei lui Ciucă cât și netul tuturor ciucanilor nu este afectat cu niciun bănuț... nici de impozitarea normală de 10% și nici de supraimpozitarea cu 30%.

mosmartin16 spunea...

Cătălin, tu nu ai înțeles încă - din atâtea mențiuni de pe aici - că pensia lui Ciucă nu ar scădea cu niciun leuț prin această "reformă" ?!

mosmartin16 spunea...

Huhu, m-am amuzat tare ! După ce i-am dat "replica" lui Cătălin, am observat-o și pe a ta, dată anterior și..."la indigo" ! Zi faină !

mosmartin16 spunea...

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ciolacu-spune-ca-legea-pensiilor-speciale-nu-poate-ocoli-pensiile-aflate-in-plata-trebuie-o-reforma-si-am-sa-o-duc-pana-la-capat-2370031 Oare la ce se referă Ciolacu ?! La supraimpozitare sau la altceva ?! Cine știe ?!

Paul Puiu spunea...

Promisiunea lui Bode privind cresterea salariilor politistilor e o noua minciuna gogonata pentru ca guvernul ar fi nevoit sa creasca salariile la intreaga categorie ocupationala din cadrul sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala si nu numai politistilor!!!!Promisiunea lui Bode este facuta in context cu modificarea varstei de pensionare la 65 de ani si cu modificarea modului de calcul a pensiilor militare de la 6 luni la 12 luni si treptat pana se trece pe contributivitate eșalonat potrivit Anexei 1!!!!
Astazi este deja 01.06.2023 si nu exista nici un proiect pe rol la camerele din parlament privind cresterea salariilor politistilor in conditiile in care guvernantii trebuie sa emită si sa adopte o ordonanta de urgenta pentru cresterea salariilor profesorilor care constituie o prioritate nationala potrivit ordinului trasat din umbra de Johanis dupa întâlnirea cu Greviștii de la Cotroceni!!!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Leo spunea...

Dragă H-ule,
- În primul rând LA MULȚI ANI ! de ziua ta.
- În al doilea rând, te rog învață-ne cu cât s-ar majora Baza de calcul a unei pensii deja actualizate conf. Legii 152/2017 + Art. 60 alin 1 din Legea 223 , RAPORTAT la majorarea din anul 2018 ( cu 25% ) aplicată militarilor din MFA conf. Legii 153/2017. desigur , să presupunem că art. 60 alin 1 din Legea 223/2015 ar fi cel în vigoare în forma adoptată de parlament. (nemodificat de OUG 59+114).
Apoi încercăm fiecare și pt. anul 2019.
PS
trebuie să facem ceva exerciții, ca să vedem ce câștigăm ca PENDINTE.....

Sense spunea...

Cererea lor se referă la aplicarea legii salarizării din această lună, astfel ca salariul unui profesor debutant să crească la 4.000 de lei de luna aceasta. În prezent, acest salariu este de 2.500 – 2.600 de lei. Creșterea ar fi una de aproximativ 60%, iar proporțional cu majorarea salariilor debutanților să fie majorate și celelalte salarii ale cadrelor didactice.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/profesorii-au-anuntat-in-aceasta-dimineata-conditia-pentru-a-renunta-la-greva-si-spun-ca-altfel-nu-cedeaza-2370697

Proporțional ar însemna că un profesor cu 15 ani vechime și gradul 1 sa câștige cam 8000 net. Adică cu mult peste un cdt de batalion cu oskar cu tot.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu nu cred ca pensiile mici si medii sa ramana inghetate. Trebuie sa existe niste amendamente de reparatii. Sa ,,statem,'' si sa asteptam, vorba lui @Leo... Sunt maiori si lt colonei cu pensii de cam 2500 RON, sa nu mai zic de altii, si nu cred ca vor ramane asa, fiind cu miile.

Relu spunea...

Ma uitam comparativ ce a spus Bode si ce a spus Predoiu, conform unei declaratii data de un lider la pe penitenciare: Predoiu a spus ca sunt discutii si spera sa se realizeze ceva in timp ce traducerea la ce a spus Bode ar fi "am eu un baiat, am vorbit cu el si ne ajuta" . In Ordoonanta de azi nu era nimic dar nu e prima data cand se intampla sa apara ordonanta dupa data de la care s-ar aplica.

xmax spunea...

Acel "ministru" care conduce vremelnic MAI căruia nici nu merită să îi pronunt numele, doar atîta știe: să mintă și să plagieze!!!!
Cei care mai au un cuvînt de spus, sau cei care aveți posibilitatea de a vorbi în mod amical cu adevărații lideri de sindicat, despre aceste multe opinii descrise aici, mi-ar face plăcere să aud că în viitor într-adevăr se va întîmpla ceva prin luarea unor măsuri radicale, unde prin radicale să se înteleagă foarte bine, nu măsuri fracționare.

Pînă în prezent eu personal nu am auzit pe nici un lider "cu sînge în instalație" să aducă în discuție măcar o opinie a acestui grup.
GENERALITĂȚI au tot spus în direct la diverse emisuni TV,... bla blauri si iar bla blauri, ca în desene animate.

De aceea în opinia mea nu cred ca se vor mai întîmpla lucruri spectaculoase, numai dacă vom identifica un lider cel puțin de nivelul VLAD ȚEPEȘ si ALEXANDRU IOAN CUZA, care să ne reprezinte.

GO spunea...

Penitenciaristii sunt nr. 1 privind eficienta formei de protest: greva. Opteaza sa isi exercite un drept fundamental si constitutional, egal si universal, ignorand legile politice contrare. Si nu poate nimeni sa le faca nimic. Poate sa scrie si pe dracu' in lege, cat timp aceasta incalca vizibil un drept fundamental, te pisi pe ea de lege.

Asa trebuie sa procedeze si armata si politia, sa isi exercite in forta dreptul la greva. Orice alta metoda este frectie la picior de lemn. Dorobantu este un lider de nota 10.

https://youtu.be/8AOlT9lMUe8


RD spunea...

@CFI, mulțumesc pentru răspuns. Mai bune să faceți haz de necaz deoarece trebuie să mergeți înainte cu optimism și vă doresc multă sănătate amândurora. Lăsați că pe contributivitate se vor asocia și alți mii de pensionari militari (poate și eu) la pensii până-n 3000 lei. Nu cred că se vor mai da bani, s-au supărat mUEiștii. Ce vechime aveți? Efectivă și cumulată? Vă întreb deoarece eu n-am calculul făcut pe contributivitat și încerc să-mi fac o idee. Nici nu mai am fluturașii din carieră

Arfy spunea...

Pensionari rezerviști, să țineți minte un lucru: decizia pe care ați primit-o la trecerea în rezervă cu drept de pensie, pe legile valabile atunci, și numai atunci, nu se va modifica niciodată! Singura creștere, sau mă rog, așa zisa creștere se face prin procentele de inflație! Așa că pentru cei deja pensionați o alta lege a pensiilor este caducă! Că sunt erori de calcul privind vechimea, grupa de munca etc se puteau câștigă prin procese dar nu mai târziu de 30 de zile de la data deciziei! Punct! Doar abrogarea oug septembrie 2017 ar mai putea îndrepta lucrurile, actualizare grad și functie! Creșterea ar fi nesemnificativă dar ar fi un drept prin Legea originală! Să te judeci că ai pierdut 83 de lei și sa cheltui prin judecată alți câțiva n x 83 de lei, plus timp și stres, este autoflagelare! Așa că, "varsovisti", "ciucani" sau amestec de "varșo-ciucani" vă consumați energia inutil! Multumiți-vă cu ce ați primit fiecare! Nu-i invidiați pe cei cu pensiile de cinci cifre. Le vine vremea și lor lor cât de curând, deși mulți dintre noi vom fi lut, sau
sub lut, pentru oale și ulcele!

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Imi pare rău să te dezamăgesc dar nu știu cum de nu ai reținut, din lungile discuții de pe blog, că despăgubirile, în caz de declarare ca neconsituționale a OUG nr. 59/2017 și art 84 din OUG nr. 114/2018, în cele 69 de dosare aflate în pronunțare la CCR și a tuturor dosarelor pendinte, nu se pot întinde dincolo de 3 ani în urmă ...socoțiți de la data sesizării primei instanțe, fie în contencios administrativ fie în conflicte de asigurări sociale.
Un rezervist care a formulat acțiune în despăgubiri în anul 2023 nu mai poate primi despăgubiri pentru drepturi neacordate în anul 2018.
Pentru cei 68% DINTRE PENSIONARII care au rămas în plată cu cuantumul contributiv din 2016, despăgubirile încep să curgă în același timp de prescripție de 3 ani, dar numai după ce cuantumul recalculat în 2016 si actualizat cu creșterile prevăzute de legile 152 și 153 din 2017 vor fi depășit cuantumul contributiv rămas în plată... indexat potrivit art. 59 din L 223/2015.

Huhu Rezea spunea...

@Arfy
Doar dreptul de pensie rămâne stabilit în condițiile din decizia de pensionare.
Cuantumul pensie se poate modifica în sus sau în jos prin recalculare sau revizuire(la cerere sau din oficiu)
Văd ca nu ai habar cu cât ar fi crescut solda de funcție din baza de calcul a pensiei dacă pensiile în plată la 31 12 2017 ar fi fost actualizate cu creșterile din L 153/2017.
N-ar fi fost cazul să-ți etalezi ignoranța tocmai pe acest topic în care am dat valorile soldelor de funcție corespunzătoare gradației 7 la care vor ajunge soldele cadrelor în activitate după ce Bode, dar, astăzi, și Iohannis a spus la castelul Mimi, că soldele polițiștilor vor fi aduse la nivelul prevăzut pentru anul 2022 în L 153/2017.
Cadrele didactice au primit suma de 1000 lei peste salariul de bază din grila prevăzută pentru anul 2022 lei.

Leo spunea...

Onorabile,
1. Cele expuse de tălică sunt cu totul altă temă juridică și au 2 REMEDII, pe care pe unul din ele , deja unii camarzi l-au avansat în instanță. Aici prefer să fiu discret , deoarece valică vrea c ca să-și conserve drepturile de autor. În plus vom vedea, că mare e curtea justiției Române.
Altul REMEDIU , este chiar termenul de 1 an de la publicarea în mon. of. a Deciziei CCR de admitere a excepției de neconstit , parcă Art. 9 din legea 554.
2. Deci, făcând abstracție de tema introdusă de tălică , insist pt. un răspuns la
- cu cât s-ar majora Baza de calcul a unei pensii deja actualizate conf. Legii 152/2017 + Art. 60 alin 1 din Legea 223 , RAPORTAT la majorarea din anul 2018 ( cu 25% ) aplicată militarilor din MFA conf. Legii 153/2017. desigur , să presupunem că art. 60 alin 1 din Legea 223/2015 ar fi cel în vigoare în forma adoptată de parlament. (nemodificat de OUG 59+114). Ar fi și un exercițiu didactic pt. care ne-am cam pierdut îndemânarea, cel puțin eu.

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Niciunul din cele 69 de dosare nu a ajuns la CCR pe procedura contenciosului administrativ reglementat de articolul 9 din L 554/2004. D-ta, Viorel și Stelică ați bruiat sugestia blogului de a nu se merge pe procedura litigiilor de asigurări sociale. Ca atare, după publicarea Deciziei CCC în MO nu se mai pot formula acțiuni în despăgubire.
Numai în procedura contenciosului împotriva Guvernului există termenul de un an de la data publicării Deciziei în MO pentru formularea de noi acțiuni în despăgubiri.

Didactic, am sugerat de atâtea ori, pentru a vedea ce înseamnă actualizarea cu creșterile din L 153/2017, fiecare să înlocuiască in Nota de calcul a Deciziei de Actualizare din anul 2017 solda de funcție în cuantum compus cu solda de funcție corespunzătoare gradului pentru anul 2022 din tabelul publicat în topic. Desigur, valorile sunt diferite pentru fiecare an de după 2017.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din Huhu Rezea spunea...":

"..pentru anul 2022 în L 153/2017.
❗Cadrele didactice au primit suma de 1000 lei peste salariul de bază din grila prevăzută pentru anul 2022 lei.❗"

"(1 iunie 2023 la 16:33)"

Încheiat CITATUL,

HUHU:

..dacă e așa cum ai scris și a declarat și..Johannis azi.., atunci ar trebui ca să se majoreze TOATE salariile din L.153/2017, cu cel puțin "%" din lege aferente pt.anul 2022 "+" ..DIFERENȚA DE INFLAȚIE, NEPREVAZUTĂ în legea scrisă și publicată în 2017 ..!

xmax spunea...

Deci comunicat la emisiune TV: s-au majorat salariile polițiștilor, de azi prin trecerea în grila de salarizare conform L153!
Despre pensii militare și polițiști absolut nimic!
E clar!

xmax spunea...

https://www.bugetul.ro/klaus-iohannis-despre-salariile-politistilor-si-ceea-ce-s-a-discutat-si-s-a-negociat-cu-politistii-este-sa-fie-ei-adusi-la-grila-deja-existenta/
Cit tupeu
”La poliţişti li se dă pe vechea lege”

Ce ziceți dragi camarazi??

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Valică a zis că cine nu e pe contencios poate fi și/sau PENDINTE pe AS și rezultatul este la fel. Pe cine știu eu este pe AS Pendinte cu pretenție motivată și formulată în termenii contenciosului.
Vom vedea. Toate la timpul lor.

Viorel spunea...

Arfy. Te contrazici. În 2016 când s-a trecut pe Legea nr. 223/2015, la unii Of. (colegi de UM, inclusiv șefului meu, pensionat în 2002) li s-au dublat pensile, și atunci, cum nu li s-a modificat prima decizie de pensie ?
Legat de cei 83 de lei, ăia trebuia să mi-i dea CPS a MApN din cei 5% indexare în 2016 și pe care statul mafiot (vorba fostului președinte Băsescu) a jonglat cu justiția făcând de râs o instituție fundamental în statul românesc numită Curtea de Conturi.
Cum puteți afirma că doar abrogarea OUG nr. 59/2017 ar mai face ceva, dar ar fi un drept nesemnificativ. Păi, numai dacă adun majorarea de 10% / funcție și majorarea la grad și tot îmi iese un 500 lei. Probabil la pensia dv. este un mizilic.

M spunea...

Noua salarizare a dascălilor este umilitoare pentru noi. Practic ne-au pus în genunchi și acum se pishă cu boltă pe militari!

Şeful Statului Major General are 4,35 sub un profesor universitar cu 25 de ani vechime care are 4,75!!!!!!!!!!

Colonelul are 2,74 adică SUB un conferențiar universitar care are 3,03 DUPĂ DOAR 20 de ani de muncă?????

Bibliotecar are 2,14 cât un locotenent colonel?

Sublocotenentul de la noi era echivalat cu asistentul universitar debutant. Acum l-au săltat la maior!!!!!! Deci în învățământ îți începi cariera de la salariul unui maior!!!!

Şef atelier-şcoală, tehnician, administrator patrimoniu este peste maior!!!!

Supraveghetorul noapte este egal cu agentul de poliție!!!

ifrim spunea...

O modalitate de-a ne arăta nemulțumirea că suntem tratați cu indiferență de autorități și considerați cantitate neglijabilă fără pârghii de șantaj precum dascălii,medicii,penitenciariștii este boicotarea scrutinurile de vot/2024.De ce m-aș deplasa eu 500m pân' la secția de vot pt.politicianul ce mă consideră inutil?Și dacă o fac de plictiseală votez la mișto cu partida romilor să am motive să-l iau lau la p--ă pe Viureaua că nu-mi actualizează pensia eu punând-u-mi toate speranțele în el!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@RD, Am 10,8 ani curat si 18,8ani cumulati, toate pe grupe speciale, doar 1 luna sau doua deosebite;
@Tehnocrat, si calculele mele mi-au dat atata pe contributiva, insa bagandu-mi-se la ultima recalculare grupele de munca ,,speciale,'' mai poate ridica cu ceva pensia.
*Demezzo de la PNL a promis ca tot ce a refuzat din lene si incompetenta sa faca Budai la pensii le vor face ei.
**Sa nu se mai faca abstractie de un amanunt esential, pretins de mUE si jamboanele PNRR, pe care guvernantii si Ciuca il tot ocolesc sa i se protejeze pensia ultimului: E obligatorie eliminarea inechitatilor, la toate pensiile, inclusiv speciale, in cadrul contributivitatii si vechimii in munca, fara nici o exceptie, doar asa eliminandu-se conceptul de pensii speciale, si asta se realizeaza numai prin recalculare si actualizare, jurnalistii in prostia lor ,,uitand'' de acest ,,amanunt'' esential si ocolindu-l din cauza de spaga de la partide, si de aia si rezervistii trec cu vederea aceasta obligatie impusa cu hrean si usturoi. Nu se va acorda macar 1 euro pe jamboane pana cand aceasta regula nu va fi transpusa, si degeaba toata gasca din Parlament, impreuna cu Bulan Budigai o tot ocolesc, caci nu vor scapa de aplicarea dezideratului respectiv, ca pe un morcov cu foștoloace cu tot inhipt, europenii si bancarii mondiali fiind cu ochii pe ei, cat cepele degerate. De aia si eu nu-s agitat, nu-s excitat orgasmic, nu-s dezamagit si nici speriat, stiindca mUE si World Bank sunt de o scrupulozitate raioasa, si daca Ciuca si Budai s-au dus special la Bruxelles calare pe magarul lui Hristos gornistul sa fenteze acest capitol, doar ca sa-l protejeze pe Ciucălău, spre a ramane cu pensia intreaga, intr-un final se va realiza eliminarea inechitatilor, pentru ca sutele de petitii trimise la ei de catre broscarii orăcăitori, ca si mine, ca si Viorel, ca si Biciul Lui Dumnezeu de la Iasi am, au scos asta in evidenta si ei tin mortis sa aplice acest capitol. Nu uitati ca, in Romania, Mardel Colacu este cel mai indarjit sustinator al acestor jaloane si concepte si de eliminare totala a pensiilor speciale, fara nici macar o categorie mai breaza decat cealalalta! Bulan Budigai este un franar periculos, insa Mardel Colacu, din pozitia de premier league, il va cardi cu freze in gură de-i va sari muștarii pe pereti ca sa execute ce-i latră! Sa stătem relax, ca prezervativul din latex, bădie, cand nu-i scos din cutie!

Leo spunea...

@Vio,
Onorabilul este vulpoi bătrân.
Bagă de multe ori bățul printre uluci.
Și nu se plictisește să aibe întotdeauna dreptate.
E ceva rău în asta ? Eu zic că nu.
Este multă veselie și hârjoană pe blog.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Nu mai dați sfaturi juridice, depășindu-vă condiția de simpli justițiabili.
Si cei care s-au pensionat după 15 09 2017 au fost păgubiți de OUG 59/2017 și ca atare și ei au interes procedural să ceară despăgubiri de la data deschiderii dreptului de pensie militară. DE exemplu, cei pensionați după 15 09 2017 nu au primit din cauza ordonanței majorările din L 153/2017 pentru anii 2018 si următorii, iar cei care s-au pensionat în 2018 nu primesc majorările pentru anii 2019 și următorii, șamd.
Deciziile CCR date în cauze care au urmat procedura ordinară a litigiilor de muncă sau a contenciosului administrativ, art. 8, nu 9, din L 544/2004, profită numai în cauza/ele în care s-a dat soluția de neconstituționalitate și cauzele pendinte.
In procedura specială, direct împotriva Guvernului, art 9 din L 554/2004, beneficiază și cei care formulează cereri în despăgubire timp de un an de la data publicării deciziei în MO.
Dosarele voastre vor fi trimise la CCR doar pentru că ați formulat excepție de neconstituționalitate împotriva art. 14 din OUG 114/2018.

M spunea...

Pentru cei care se tăvălesc pe jos de grija dascălilor "jigniți"

Marius Nistor, lider FSE “Spiru Haret”, după ce Ministerul de Interne a anunțat majorări salariale pentru polițiști de la 1 iunie: “Pentru unii se poate, pentru noi nu s-a anunțat nimic”

Deci:
1. această muhaia moare de grija noastră așa că nu văd de ce noi ar trebui să îi respectăm,
2. minte cu nerușinare pentru că tot se anunță creșteri pentru ei!
3. uită să spună că în învățământ ei au ajuns deja la maxim pe legea 153 (și de aceea trebuie modificată PRIN LEGE SPECIALĂ) și și-au umplut gușile de bani!
4. au luat pauză de la grevă pentru că sunt în altă binemeritată vacanță.

Alte cerințe ale bieților dascăli:

1. Acordarea a doua salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală și materiale didactice;
2. Acordarea unei sume de până la 5000 euro pentru achiziția și modernizarea unei locuințe, precum și cumpărarea terenului necesar construcției, pentru personalul didactic din mediul rural;
3. Cadrelor didactice cu o vechime efectivă în învățământ de minimum 30 de ani, li se acordă la pensionare șase salarii medii brute pe economie.


Vrem și noi coeficienții din învățământ, 4 luni de vacanțe, 5.000 de euro moca să îmi pun faianță, soldele la trecerea în rezervă. Ce ziceți?

PS - o să îmi respect promisiunea ca atunci când dascălii vor anunța un program pentru combaterea pedofiliei endemice din școlile românești și când vor renunța de a ataca militarii și polițiștii să nu mai zic NIMIC despre acești sfinți!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andrei spunea...

Vorba unui prieten: România este o glumă proastă perpetuă - protestează profesorii și li se măresc salariile celor din MAI.

RD spunea...

@CFI, mulțumesc!

Eu cred că Budăi chiar se pricepe la pensii (legi), dar cred că ar fi rezolvat de luni de zile jalonul, dacă nu ar fi avut presiuni/cerințe din partea anumitor oameni/instituții.

Nu sunt genul să mă laud (în general) și mai ales pe un blog. Dar la ce am citit în această săptămână, sunt oarecum 'șocat' de ce am văzut din partea unor oamenii cu funcții importante în trecut/și sau prezent. Și când am citit mi-am dat seama că da, chiar sunt inteligent (bineînțeles că sunt ironic).

Uitați ce prostie a putut pune Ciucă (prim-ministrul României și președintele PNL) pe pagina sa de Facebook:'Se reajustează procentul aferent unei baze de calcul de la 80% la 65% pentru toate categoriile de beneficiari'. Când atât în proiectul făcut de Guvern și trimis la Senat la sfârșitul lunii decembrie 2022 scris că va rămâne 80% pentru că CCR bla, bla. Și după ce a fost modificat în Senat a rămas acest procent pentru magistrați, iar Ciucă a putut scrie așa ceva..

Apoi Fifor (membru PSD, fost ministru MaPN, senator, deputat etc.) a scris mai multe puncte de vedere, iar la unul apare așa:📌 Se recalculează toate pensiile speciale, cu excepția magistraților, care sunt protejați de deciziile CCR, în sensul că se ia în considerație o bază de calcul de 65% din venituri, nu de 80%, ca în prezent și un pic mai jos dar la aceeași postare: 📌 Pensiile magistraților se recalculează pentru eliminarea inechităților generate de diferențele mari dintre veniturile celor aflați în pensie față de veniturile celor aflați în activitate.

Păi ori sunt recalculate pensiile magistraților, ori nu? Bine că nu sunt singurele prostii. Așa se întâmplă când n-ai habar și dai copy-paste de la un coleg la altul.

Iar Ciolacu n-are habar. Vă aduceți aminte de anul trecut când spunea că sunt niște praguri, pe care le va spune Budăi? :)) Sau că nu vor scădea pensiile militare, nu le putem depopula. Acum când se apropie momentul de prim-ministru, a uitat de toate. Dar eu nu am crezut vreodată în acest proiect, nici în schimbări.

M spunea...

Băi Andrei prietenul tău e la fel de prost că ține!

Andrei tu chiar nu înțelegi nimic? Încep să cred că ești profesor că nu pari a fi cea mai ascuțită unealtă din trusa de scule!

Ești analfabet? Deci voi ați ajuns pe grila din Legea 153 încă de la începutul anului! Abia acum la jumate anului le dă și polițiștilor ce voi aveți de anul trecut și tot nu vă ajunge!

Ca un ordinar preiei ura voastră și te întrebi apoi de ce vorbim de voi nesătuilor! V-ați umplut gușile de bani nemunciți!

Potolește-te dracului cu ura asta că mă scoți din sărite! Chiar nu mai aveți rușine?

Ți-am dat mai sus coeficienții pe care i-ați obținut, sunt în OUG, dacă știi să citești te poți informa!

De pedofili văd că te ferești să zici ceva!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Vorele , au făcut dar când au văzut ce majorări ale pensiei militare naște calculul pe contributivitate pe puncte de pensie , s-au adaptat intereselor lor de LICHELE gulerate.
Ăsta nou și habarnist de la MFA , este nu numai incompetent ci și INDOLENT. Îl doare pe el la bască , important e să fie pe sinecură.
Nu e vina lor.

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Nu mai este nevoie de nicio simulare pe contributivitate la pensiile militare când peste 100 000 de pensii militare au deja calculată suma punctajelor anuale pe L 263/2010 și se poate stabili în câteva minute care este impactul bugetar. Au văzut că sunt mai multe pensii care trebuie să crească față de cele care urmează să fie diminuate.
Ca să ai o pensie decentă pe contributivitate, trebuie să te obosești prin armată, poliție și servicii... cam până la vârsta de 52 de ani. Doar inapții neterminați autodisponibilizați urlă împotriva calculului dual al pensiilor militare.

Leo spunea...

Dragă Oonorabile,
Inclusiv bietul Flavius , cu cele 23,5 puncte ale lui și tot i se va mări pensia față de ceea ce are în plată tot pe legea 263/GĂBIȚĂ FIE POMENIT , și i se va tripla față de cuantumul recalculat/actualizat pe legea 223 clocită de LICHELE de sistem maciu piciu,juganu,dr.LuK, zanfirache,supozitor, +...

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RD spunea...

@Viorel,

Nu toti pensionarii militari solicita trecearea pensiilor pe contributivitate. Puteati spune o parte, majoritatea sau cum vreti, dar nu toti! Stiti foarte bine ca de peste 10 ani majoritatea oamenilor din MaPN si MAI au salarii foarte mici, mici sau cel mult medii, un numar mic de angajati au salarii mari si foarte mari.

RD spunea...

@tehnocrat,

Daca doriti sa-mi spuneti, ce punctaj aveti pe contributivitate, ce vechime efectiva si cumulata si cati ani de conditii speciale si/sau deosebite? Multumesc.

Leo spunea...

Viorel,
Sunt în cârdășie cu sistemul MAFIOT din MFA , coordonat de premierul SUPOZITOR..
Altfel nu se explică.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RD spunea...

@tehnocrat,

Eu v-am întrebat prietenește, dar m-ați luat la 'mișto' gândiți-vă că nu v-am întrebat despre așa ceva. Sănătate! Eu n-am calcul pe contributivitate, am ieșit pe legea 223/2015 de aceea v-am întrebat.

Eu..

Vechime efectivă 26 ani și jumătate
Vechime cumulată 41 ani fără 3 zile
Condiții speciale 25 ani fără câteva zile
OMM Cls.I (25ani)
Procent pensie suplimentară 9%

Nu am cerut datele vârstei, înălțimii etc.. sunt mai mic decât dumneavoastră ieșind pe legea actuală.

RD spunea...

@Viorel,

Aiurea.. Pe contributivitate unele ar creste, altele ar scadea si unii ar avea cuantumul cam la fel (+- 300 lei) asa cum am mai scris undeva, dar cu siguranta nu ar creste toate, dimpotriva. Bineintelss ca toti ne dam cu presupusul, n-avem de unde sa stim ceva oficial pana nu vom vedea rezultatul final (in curand, in cateva zile, asa cum a zis Budai cel putin in legatura cu raportul BM, apoi ce va zice CE). Sunt sigur ca multi (printre care si eu) ar mai fi ramas la serviciu daca nu era haosul asta cu pensiile (schimbare de legi si asa mai departe). Bine ca si instabilitatea cu salariile (la educatie, sanatate se aplica repede legea salariilor unitare, dar la politisti, militari, la coada) conteaza!

Huhu Rezea spunea...

@RD
Cei care eram pensionari la data de 01 01 2016 nu ne dăm cu pesupusul. chiar am avut pensia calculată pe cobtributivitate.
Vad că pompierul nu este capabil să înțeleagă că acel calul dual nu-i afectează cu niciun leu cuantumul calculat procentual.

RD spunea...

@Huhu,

V-am spus de mai multe ori pe blog, va inteleg, va dau dreptate, nu e corect ca pensiile civile (toate) sa fie indexate cu 9% (2017), 10% (2018), 15% (2019), 10% (2021), 12,5% (2022) pe cand noua din 2017 si pana in 2022 nu s-au marit pentru toti pensionarii militari cu 10%. Sa nu mai zic de 15% sau 12,5%.
Normal ca nu va dati cu presupusul, dreptate inseamna sa nu tai, nu sunt eu de vina ca am iesit pe legea 223/2015, nestiind ca se fac manevre inclusiv la pensii (eram prea tanar in 2017, credeam ca manevrele de la salarii impotriva celor din MaPN si MAI, nu se aplica si la pensii). Cum este o vorba, mori cu dreptatea-n mana.
Daca CE ar fi dorit acest calcul dual, ar fi precizat pana acum. Deci e clar ca CE nu doreste asa ceva. Eu am mai intrebat deoarece nu am avut calcul pe contributivitate, n-am cum sa-mi calculez deoarece n-am fluturasii pentru toata cariera. Si eu daca as fi fost in locul vostru si as fi stiut cate puncte am, as fi sustinut trecerea pe contributivitate din moment ce as fi stiut ca as fi avut indexarea ca la civili. Dar cum nu stiu cate puncte as avea, normal ca nu pot spune 'vreau pe contributivitate'. Nu e corect ca pe legea actuala unde scrie negru pe alb ca la 25 de ani vechime efectiva poti iesi la limita de varsta fara penalizare si sa ma scoata pe contributivitate impartind la 35 de ani de exemplu si sa ies cu pensia pe jumatate sau mai mult decat cea pe care o am acum. Nu mi-am permis si nici n-o sa fac acum sa intreb lumea ce pensie are x sau y, am intrebat si eu acum pe CFI si tehnocratul de curiozitate, nimic mai mult. Nu este normal ca unul care are sa zic imprumut la banca (acum nu mai sunt si eu in aceasta situatie) de vreo 2000 lei din anumite motive (medicale etc.) sa se trezeasca, ca are pensia taiata cu 2000 lei (am dat un exemplu) si sa nu mai aiba ce sa manance, sa-si plateasca facturile (nu exagerez). Depinde de la om la om, de la pensie la pensie, nu te poti juca, cu oamenii doar ca sa iei cateva miliarde pe carca altora. Sunt de acord sa se rezolve inechitatile, dar nu sa tai cu 30-40-50%+.. Sunt parerile mele, oricum n-am putere de decizie.

akord 75 spunea...

Tehno!....si nr de la pantofi ?😁

@@@CFI
Nu incerca sa ne iei de prosti. Din 10,8 ani de serviciu nu au cum sa iasa 18,8 ani cumulati nici daca "stai in cap" si toata perioada ai lucrat numai in CS.
Nu ma obosesc sa-ti fac un calcul de cls a III-a ca se vede si "din avion"
Pai daca TOTI cei 10,8 ani ai fi lucrat NUMAI in conditii speciale de abia ar fi iesit un total de max 16 ani cumulati......DE UNDE 18,8 CUMULATI????
DAAAAR......De fapt ai avut in serviciu doar 7 ani si cateva luni, restul au fOst scoala militara pe care si pe astia i-ai bagat cu nesimtire la "CS"(astea le-ai postat tot aici dar ti-ai uitat intre timp) propriile minciuni
Decat sa minti cu atata nerusinare MAI BINE TACI!
Mai bagi si pe altii "in ceața" crezandu-te "de buna credinta".Ți-ai gasit!!
Pun pariu ca nici 23 pct vestite nu sunt chiar 23..... ca ai plecat de la sg.maj si ai ajuns doar plutonier ...dupa care civilia si cafeluta cu 0 contracte de munca pana la 67 de ani
Si atunci de unde 23 de puncte????(mai scadem 2 pt sc mil).raman 21 pcte.Cum "le inghesui" pe toate 21 in 7 ani ?? ....ies 3 puncte anuale(calcul grosso-modo).Punctaj de colonel !! INCA de la absolvire direct cu grad si functie de colonel nu asaaa sg maj, cum "banuiesc"😃 ca ai absolvit scoala de auto ...
Ce tare esti!!😂😂😂

ifrim spunea...

@tehno.Detaliati brunet,mai deschis,mai închis,mai de Urziceni?

Viorel spunea...

Cornel. Spune-le unora care se cred deștepți, că pe perioada cât ai lucrat la mina în subteran și la Canalul Dunăre-Marea Neagră, ai fost încadrat în alte condiții, adică 2 ani / 1 an și atunci îți ies socotelile căci orcum nu pricep cu ce se mănâncă borșul. Ei vor zice cu pâine, tu le spui că, cu lingura.

RD spunea...

@tehnocrat,

Apreciez cuvintele dumneavoastră, așa arată respect, deși nu mă așteptam să vă cereți scuze deoarece nici nu era nevoie și la câtă răutate au mulți colegi (pensionari militari),.. Doar că m-ați înțeles greșit la momentul respectiv, adevărul e că din cauza politicienilor au ajuns multi beneficiari de pensii militare să-i jignească pe alții. Dacă ar fi fost pensiile măcar indexate ca la civili în ultimii 6 ani și neactualizate tot era bine. Nu indexări de genul 1,3%, 2,6%, 5,1% pentru toată lumea pe când la civili 10%, 15%, 12,5%.

Viorel spunea...

Ifrim. La greutate a fentat. În loc de 185 a scris 85.

xmax spunea...

Umilința trebuie sa meargă pina la capat cu neaplicarea în integralitate a legii 153 inclusiv la pensionarii de azi care în 2022 erau în activitate (dar ce contează! la nemernici nu contează nimic), declararea faptului ca OUG 59 este neconstituțional.
Pur și simplu umilință la maxim.
Nu am văzut/auzit nici o declarație de presa din partea unui lider de sindicat(și nu sunt puțini) în mass media cu privire la aplicarea în integralitate a legii 153 și la pensionarii care în 2022 erau activi, sau scoaterea în evidenta a acelui OUG 59 cit de neconstituțional e.
Legea 153 trebuia închisă în ian 2022 dar nemernicii prin faptul ca pot sa proroge punerea în aplicare a unei LEGI se considera ZEI și vor sa distrugă tot ce este militar în pensie.
ESTE BINE! NU?

Leo spunea...

O acțiune care a mers ață.
Se văd excepțiile ridicate de pârâți.
H-ule, cum adică unește cu fondul cauzei excepția prescripției dreptului la acțiune , și de ce nu a admis direct această excepție ?
vezi link
https://portal.just.ro/46/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=4600000000049282&id_inst=46

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Păcat nu a formulat excepții și cu privire la art. 84 din OUG 114/2018.
Excepția prescripției dreptului la acțiune va fi soluționată odată cu fondul, datele de la dosar nefiind edificatoare la acest moment pentru a lua o decizie.

Leo spunea...

DA , H-ule. Dar ști de ce ?
Deoarece tălică pe blog ai pus accentul pe OUG 114 cu începutul lui martie 2023 , după data de promovare a acțiunii respectivului și a multor altora.
Nu e tîrziu , deoarece la judecarea fondului și după publicarea în Mof a Deciziei dos. 1801D/2021 și/sau a altora de admitere la CCR pe 27.06.2023 , reclamantul poate ridica exepția OUG 84 ori o poate ORICÂND și ÎN ORICE FAZĂ a judecății.
Am înțeles că așa vrea să facă valică cu Flavius.

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Astea sunt limitele mele de acțiune!
Mă bucur că și valică a înțeles avantajele atacării ordonanțelor de guvern direct la Curteaq de Apel, pe procedura specială a contenciosului administrativ, art. 9 din L 554/2004.
Totuși, de ce nu a completat excepția la termenul din 25 05 2023.
Incheierea CA Pitești de a sesiza CCR nu mai poate fi completată.
Completarea cu excepția de neconstituționalitate a art. 84 din 114 va necesita acum o nouă încheiere de sesizare a CCR, un nou dosar la CCR.