Sondajul de mai jos poate ca ne trezeste la realitate.
https://www.news.ro/social/sondaj-avangarde-mult-jumatate-dintre-cei-chestionati-considera-romania-ar-trebui-uneasca-r-moldova-40-au-parere-buna-maia-sandu-75-cred-e-idee-buna-aceasta-candideze-presedintie-romania-1922404004002023051021114175
O majoritate de tâmpiți care își reneagă propriul popor, părinți, frați și surori despărțiți de de un râu ca și graniță. Le este frică, că vor sărăci, că le vor scădea salariile și pensile prin sacrificiile economice care ar trebui făcute de România. Nu fac o comparație între hoții care ne-au vândut țara în 30 de ani, lăfăindu-se în averea poporului sărăcit și avantajul pe care l-am avea în timp. Ce mai contează un strop de ploaie într-o mare. Vor să fie mari și tari, puternici, dar nu iau exemplul Germaniei de Vest care s-a unit cu Estul chiar dacă au trebuit să tragă din greu. Și acum unde au ajuns. Cea mai puternică țară din punct de vedere economic / PIB și a 4 din lume după SUA, China și Japonia. Pământul din Moldova încă nu a devenit deșert, încă este virgin la origine într-o lume care suferă de foame și se intoxică zi de zi cu chimicalele din produsele importatate din UE. E greu până faci primul pas sau întinzi mâna că restul vine de la sine. Dar cine să-l facă ? Vânzătorii de țară, cei ce s-au împrumutat pentru a se îmbogăți, cei care se întreabă unul pe altul unde este miliardul sau miliardele de euro iar autoritățile stau și dorm ?
Și vorbim de sărăcie și neputință ? Să ne spună guvernele din 2020 și până în prezent de ce am ajuns la o datorie de peste 50% din PIB ? Iar dacă ajungem la 55% după noile calcule și precizări ale BM, political trebuie să înghețe salariile și pensile, inclusiv frunzele și florile de pe copaci.
Tot pe acest Blog am spus acum un an,sau chiar 2,faptul ca Maia S.o putem alege ca președinte al ROU la viitoarele alegeri și uite asa ne unim. Am spus asta în contextul în care,un comentator de atunci spunea că nu se poate face unirea acum.Am dat doar o sugestie.Dupa cum se observă,atîta cât am ascultat pe unii care au luat cuvântul la aceasta adunare,,ca nu au scos nici un cuvânt de unire și despre țara mamă ROU, sau poate nu am auzit eu!!??Vor sa între în UE,dar pe propriile picioare,ci nu uniți.Acuma,la aceasta ora când postez acest comentariu,parca nu as mai fi de acord ca aceasta doamnă MS sa candideze și din partea noastră la alegerile pt președenție.De ce? PT.ce se spune ca ar fi a unuia de peste mari și tari.Nu cred ca ar fi asa cum se spune,dar nici nu bag mâna în foc pt.ca nu ar fi!
GG. Cei care spun că vor să intre în UE pe propriile picioare sunt cei din opoziție și separatiștii proruși, pentru că ei știu că este singura metodă prin care pot pune frână Moldovei de a intra în UE, intrare ce probabil s-ar întâmpla peste 10-15 ani, timp suficient ca rusofilii să facă ce vor. Dacă s-ar vrea, cele două Parlamente Român și Moldovean (Divanuri Ad-hoc), să ia exemplul aplicat în 7 și 8 octombrie 1857 și să organizeze alegeri chiar dacă principal candidate ar fi Maia Sandu. Cel puțin este româncă / moldoveancă autentică.
Văd că al meu comentariu nu a fost publicat!
De ce? Pentru că, pentru unire, sunt adeptul organizării unui referendum?
Este adevărat că moldovenii, etnici români, dar cu cetățenie română, deja au vechime în Occident. Iar rezultatul pozitiv al unui referendum ar fi posibil prin îndepărtarea din R. Moldova a etnicilor ruși, aduși aici de sovietici, pentru a înlocui pe românii expulzați în restul URSS.
Personal, nu agreez o unire a celor două state fără un rezultat pozitiv al celor două referendumuri, organizate în România și în R. Moldova. Și nu uitați că sărăcia din RDG a catalizat dorința de unire a cetățenilor acestui stat. Iar RFG și-a dorit unirea pentru motive politice și militare, această unire fiind consecința numărului mare de europarlamentari din CE.
@Dan B. Sa nu le facem varză. Una este unirea cu întreaga R. Moldova și alta reunificarea doar cu Basarabia din cadrul R. Moldova. Să nu uităm că R. Moldova este un stat care detine doar un teritoriu (cel principal) smuls României și anume Basarabia. Dar R. Moldova detine si un teritoriu care nu a apartinut Romaniei si anume ... Transnistria. Asta a fost a RSS Ucrainene (mai departe fiind o problema intre ucraineni si rusi) si nu ar trebui ca Transnistria sa ne intereseze.
In aceste circumstante, apar 2 abordari diferite:
1) Reunificarea exclusiv cu Basarabia, nu mai este necesar referendum. Pentru ca unificarea a fost deja legiferata in 1918. Si nu exista o alta decizie nici a Romaniei, nici a romanilor din Basarabia de a anula decizia de unificare din 1918. In acest caz, autoritatile de azi ale Romaniei sunt vinovate pt. ca NU pun in aplicare decizia de unire din 1918. Romania nu are de facut decat sa isi instaleze armata si in administratia in Basarabia - nu si in Transnistria. Unirea a fost recunoscuta odata international asa ca nu mai trebuie o a 2-a recunostere.
2) Unificarea cu intreaga R. Moldova - adica cu tot cu Transnistria este insa altceva. R. Moldova fiind altceva decat Basarabia. Aici trebuie referendum.
La modul personal, unirea cu intreaga R. Moldova este si irealizabila si irealista. Iar motivul principal este ca transnistrenii sunt contra, ei sunt fie pro-rusi fie pro-ucraineni. Si atat ne-ar mai lipsi, sa avem in interiorul Romaniei un Donbas al nostru.
Insa, noi discutam vorbe. Fara verde de la SUA si UE, nu va exista nici reunificare cu Basarabia, nici vreo unire cu R. Moldova. Iar politicienii nostri tradeaza la unison. A depus D. Sosoaca proiect de unificare cu R. Moldova. Cat si proiect de realipire cu teritiriile romanesti detinute de Ucraina. Și? Nu s-a excitat patriotic nici PSD, nici PNL. Ce să mai zic de USR si UDMR. Sosoaca a fost declarata terorista de Kiev care ameninta securitatea Ucrainei cica. Așa că despre ce vorbim?
@GO:
Gelu,
După cca 100 ani, structura populației R. Moldova s-a schimbat radical. Iar condițiile politice și economice sunt cu toate altele acum, motiv pentru care, consider eu, este necesară organizarea unui referendum în regiunile alipite arbitrar de către URSS la Moldova de peste Prut (nicidecum în Transnistria, s-o ia cine-o vrea!). Și cum, potrivit Avangarde, un procent majoritar al cetățenilor României nu acceptă unificarea, vorbim despre ce?
Așadar, nici moldovenii și nici românii nu marșează spre unirea statelor, mai ales că, pentru noi nu există vreun avantaj, ba dimpotrivă. Ia de vezi prin ce-a trebuit să treacă fostul RFG în procedura de unificare cu RDG, procedură care a sufocat financiar vest-germanii.
În schimb, România riscă, după o procedură similară, să intre mai rapid în incapacitate de plată și, ulterior, în falimentul nației, adică în disoluție, favorabilă pentru „amicii” unguri, bulgari și sârbi.
Se pare că tot la asta se va ajunge, ca „amicii” să fie deserviți, la ordinul lui Soroș, Schwab și al fanilor Talmudului. În paranteză fie spus, dacă incl Netanyahu a reamintit că România a fost cumpărată (prin intermediul politicienilor), este evident că se urmărește mutarea statului Israel, din zona deșertică și permanent conflictuală, în zona carpatică, paradisul formelor de relief, la care a visat întotdeauna.
Decât pensii militare neactualizate de 6 ani, mai bine pensii pentru militari în sistemul public.
Trecerea de la pensia recalculată în 2016 la pensia actualizată în 2017
1. Cuantum în plată la 31.12.2016 = cuantum recalculat în 2016 în limitele plafonului de 85% + indexare cu 5%
2. Cuantum în plată după 30 06 2017= cuantum actualizat cf art. 60 alin (1) în limitele plafonului de 85% + indexarea de 5%
In relaţia nr. 1, cuantumul recalculat potrivit L 223/2015 se înlocuiește cu cuantumul actualizat. Se păstrează valoarea indexării de 5% din anul 2016.
Cu excepția cazului în care este menționat expres altfel, conținutul original al acestui site poate fi folosit liber, cu citarea sursei, sub o licență Atribuire 4.0 Internațional (CC BY 4.0) - huhurez.com