Un produs Blogger.

joi, mai 11, 2023

Reacție Ciu/Cio/Câc la observațiile Băncii Mondiale despre reforma pensiilor speciale din proiectul L4/2023 - Plx 244/2023

50 comments
UPDATE




Presa de astăzi vorbește despre un ultim studiu al Băncii Mondiale privind reforma pensiilor speciale conform PNRR.

Studiul nu apare publicat, dar din frânturi de presă deducem că BM nu este mulțumită de reducerile cheltuielilor cu pensiile speciale  pe care le propune proiectul L4/Pl x 244/2023. 

Se subliniază în special că supraimpozitarea nu afectează pensiile plafonate la cuantumul net al bazei de calcul iar la pensiile militare excluderea din baza de calcul a celor 4 sporuri nu aduce decât o reducere pentru viitor  cu 2% a cheltuielilor.

Studiul apreciază că pensiile speciale se vor indexa cu rata inflației și nu se vor mai actualiză funcție de creșterile salariale.



Reacția lui Ciucă:

 „Studiul este în analiză la Ministerul Muncii şi am convenit în coaliţie ca, în momentul în care se va finaliza, vom avea concluziile de la Ministerul Muncii să poată să fie prezentate şi să luăm o decizie în coaliţie”

„Nu lăsăm moştenire nimic, pentru că este o chestiune de responsabilitate pe care ne-o asumăm cu toţii. Varianta asumării răspunderii este, din punctul meu de vedere, ultima. Altfel, aşa cum am negociat pe fiecare lege şi cum au fost trecute şi dezbătute în Parlament, mi se pare varianta cea mai bună”

Reacția lui Ciolacu:

„Domnul ministru al Muncii săptămâna viitoare se va duce la Bruxelles și vom veni cu ceva foarte clar. Avem timp să terminăm și în Parlament, sesiunea se termină pe 1 iulie. Problema este că trebuiau deja închise, fiind în cererea de plată numărul trei. Dar sunt convins că ne vom încadra”

Reacția lui Câciu

”Din această perspectivă nu o să comentez foarte puternic, raportul Băncii Mondiale nici nu e la noi în Minister ...Eu cred că amendamentul prins la Senat este unul corect. Aici este vorba despre ceea ce numim pensiile de serviciu şi de cumulul de venituri la stat"

"E vorba de principii, în primul rând, care înseamnă echitate şi justiţie socială. Toată lumea, populaţia României, este destul de supărată pe faptul că există cetăţeni care câştigă foarte mult şi nu sunt cetăţeni din zona privată”,

”Partea de abordare a cumulului pensie cu salariu se va face prin act normativ la nivel de lege”, 



50 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabile, as comenta si eu ceva, daca nu v-ar deranja cumva, si despre niște barbati adevărați, nu numai despre fătălăi ciucați sau colăcați... Chiar, ne-au murit barbații vigurosi si inteligent dotați si ne-au ramas numai astia rafinat-feminizați si lesinți?!

Huhu Rezea spunea...

Nu mai râdeți de Ciu' al nost'că bagă multe ăăăă-uri în vorbire! Vorbește acum pe un post de televiziune ambasadoarea SUA la București care bagă o mulțime de ăăăă-uri în discursul său în engleză, Lipsesc îîîî-urile .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sucuri de limbă amagitoare, multe papagale meșteșugit șucare, crezandu-ne ca suntem fraieresteni si paraleli, ca nu stim ca ultimul termen de negociere pe jambiere la PNRR a fost 30 Aprilie sa se schimbe procentul de 9,4%, insa acea parașută de Budigai a tras de timp, ehei, daraghiii mei, ca un hulpoi pana cand termenul a trecut hakana si acum procentul nu se mai poate negocia! ,,Mergem la negicieri la Bruxelles cu hotarare, bineînteles in Septembrie, pe urma in Octombrie''... apoi in Decembrie, dupa care in Ianuarie, Februarie, Martie pana a trecut si 30 Aprilie-termenul limită a limitei si pana cand alde acesti fătălăi si pierde vara au dat-o in bară cu aceasta triangulara șucară budigara, ciolacă si colacă de mare ocară, si ne mai miram de ce nu sunt in stare sa rezolve nici pensiile militare... Saracii, feminizații si pensații: Asa e cand ne-au murit in politica toti barbatii si ne-au ramas numai ratații, care iși rup in genunchii colanții la prestații botanice, care din niste vajnici flăcai au ramas doar niste bieți fătălai!

Huhu Rezea spunea...

Oponenții reformei pensiilor speciale se feresc să spună că sunt antireformiști, dar strigă din toți bojogii că pensiile militare n-ar fi pensii speciale, asta fiind în naivitatea lor o pavăză pentru păstrarea actualelor inegalități din sistem.
Ultimul strigător pentru pensiile nespeciale a fost ieri ministrul Tîlvar.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Anilu, imi zice azi, din senin, eu fiind abatut si dus pe ganduri, uitandu-mă in gol către ferestră:
-,,Si, tu, astepti pensia mărită de la Ciolacu si Ciucă, niște terchea-berchea, doi lei perechea''?!!!
Ce ințeleaptă femeie...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, daca trăia Ceausescu, in modul cel mai sigur posibil, Hanger Tâlhar, un copy paste din brânci șpăgar la bibliotecar, avea sa fie si sa iasă la pensie cel mult un brigadier la CAP-ul satesc, si nu pentru merite de harnicie, cat de pândar vigilent, oportunist si, in paralel, datorita carnetului rosu de partid care, in multe situatii la sate, se acorda pârâciosilor care isi turnau colegii agricultori ca nu munceau suficient de bine, ,,chiuleau'' de la muncă sa... dea de mancare copiilor acasa, cat si apa si hrana la animale, pe fugă in pauza de masa la munca permanenta a campului, sau ca fumau prea mult in pauze dese, prea osteniti sa-si mai revina decat in acest mod banal, practicat si de catre detinuti la muncă, sau beau la locul de prasit cate un dușcan de țâghir sau ciocănel cu rachiu de intarire, sau alte marunte turnatorii in aceste activitati cu cârca, sapa si furca! Priviti-i fizionomia si expresia faciala ca va veti convinge cum i-au ramas intiparite in mimica cutanată toate vicleniile pandare ale ocarinelor, grimasele grotești de bucurie ascunsa si șireată, ca de vulpoi furand la găini, de a-si găbui victimile pentru a fi turnate codoș la superiori, cu expresia aceea năroadă cand isi prindea victmile in offsaid, lăudandu-se acasă cu nemernicile ispravi de Iudă ... Ce mocan stupid, si de la care nu te poti astepta la nimic bun, de facut un bine, in afara de o viclenie mută, un pupincurism de partid infiorator, lingator de clănțuri si balacindu-se in cel mai antipatic oportunism, absolut toate fiind extrem de egoiste si doar pentru sine! Va asteptati, cumva, de la acest individ perfid sa faca ceva bun si moral pentru noi, sau pentru societate, in general?! Ar fi trist sa nu-mi publicati descrierea unui model de coadă de topor, pe care-i regasim la toate partidele, dar parca in stanga eșichierului si-au facut garaje majoritatea! Asa s-a pricopsit si mousiu Agrokanci, Petec Dambla, cu un prepeleac prea inalt pentru viclenia-i parșivă, scopul insurubarii agricole, oportunist ariviste, fiind sa-si angajeze toate progeniturile si rubedeniile in Sinister, aceasta atenta grija personal familială provocand scaparea unui control minutios la pălmasii cu sapa si pompa cu otravuri, care au profitat de preocuparea de angajator a sinistrului otravind toate legumele si fructele natiunii! Din cauza cozilor de topor, de aiurea, nu se mai vede pădurea...
Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare: Cu viclenii ariviste de ierarhizare si ignorarea pensionarilor si pensiilor militare, dar si otravirea produselor agrare!
Acum sunt bun de publicare, cu aceasta formulă acoperitoare pentru creatiile-operele literare?!
PS:PAMFLETUL ESTE, DAR A FOST DECALRAT CHIAR SI DECATRE CURTEA DE APEL DE LA PLOIESTI, CA FIIND O OPERA LITERARA, INTR-UNPROCES C.V.TUDOR-COZILE DE TOPOR!

Alex spunea...

In guvernarea Orban, au fost promovate prin ASUMAREA RASPUNDERII mai multe proiecte de lege. Toate au picat la CCR !! Pentru simplul motiv ca, atata vreme cat exista in dezbatere in Parlament un proiect de lege pe aceeasi tema, asumarea respunderii este NECONSTITUTIONALA, intrucat Parlamentul este organul LEGIUITOR in aceasta tara ! Asa ca, aberatiile lui Ciolacu, sau altora dintre politicieni, cum ca vor apela la aceasta procedura, vor duce la acelasi final la CCR ! Revenirea la L 263 / 2010 este cea mai buna solutie si cea mai rapida ! Altfel, pa-pa bani de la UE !

Leo spunea...

ONORABILE,
Păi gulerații și-au dat seama de mult , de la început că prin introducerea pensiilor militare pe calculul pe Nr. TOTAL de puncte x VPR , atunci 90% din pensii ar crește iar bugetele la fel. Deja s-au prins și politrucii habarnisti gen ăsta nou de la MFA , că trebuie bani în plus pt. calculul pe contributivitate al pensiilor militare.
este și o conjunctură fiscală proastă. Totul este în defavoarea noastră.

CEZAR spunea...

Asta-i tactica ..jegosilor in frunte cu Ciucanu...plagiator...gras si incapabil sa faca ceva bun..!!

Arfy spunea...

Huhu, ce a zis Tîlvar!?! Nu mă interesează dar aș vrea să știu! Omu' este nedefinit și fără nicio importanță!

Brenda spunea...

DLE,ARFI,sau cum că numiți, nu fac nici o confuzie, pensia intra in contul deschis la o bancă ,se NUMEȘTE IBAN, apoi este trecută pe card ,daca ai card, deci daca nu ai card 'nu ai nici banii trecuți pe card din cont .In această situația banii din cont ii ridici de la casieria bănci.Dar vecina mea are o proprire și ANAF o executa din cont nu din card pe care banca la blocat și doamna mege in fiecare luna să își ia ce ii mai rămâne în cont ,după ce banca o executa cu o treime din pensie.ANAF urmărește daca mai ai bani și la alte băncii și te executa de peste tot.DECI NU ESTE NICI O CONFUZIE ..DLE dragă.Citeste și vezi cum se face executarea la bacii de către ANAF..

xmax spunea...

Atita timp cit exista "personalitati" de genul "din cauza" sau "datorita" in CSM si in alte domenii importante, care pur si simplu NU AU FRICA DE DUMNEZEU, aici in zona aceasta lucrurile nu vor functiona corect.

Acestor "personalitati" nu le convin afirmatiile adevarate, nu accepta sa fie contrazisi in ceea ce priveste idioteniile pe care le emit in spatiul public, si multe altele.
Le dau un sfat/citat, acestor nesimtiti analfabeti functionali: "Trăiește în așa fel încît să nu ți se observe prezența, dar cînd pleci din acel loc, să ți se simtă lipsa"

DOREL spunea...

,,Supraimpozitarea nu afecteaza pensiile plafonate le net ", dar ce ar dori specialistii lui peste din BM, dupa ce, ca e plafonat sa mai taie din net?Nesimtitii. De ce nu propun actualizarea pensiilor vechi pt a se elimina inechitatile? Vor sa fim toti asistati sociali?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dorel, sa stam catinel fiecare cu dondonel si calmi pe scaunel ca sa nu mai facem planuri de impozitare, de crestere sau scadere, sau cutare, ori cutarica, caci noi nu stim absolut nimica ce vrea clasa politica, ori sa ne ajute ori sa ne pună piedica, fiind de o mutenie si secretomanie strigatoare la cer, cu lacate si lanturi de fier,fara nici o initiativa creativa, preocuparea pesedist liberala, alaturi de cea maghiara, fiind precampania electorala, plata trusturilor de presa de casa pe spagă sa-i sustina pentru cresterea procentuala, electorala, angajarea rubedeniilor la stat, spaga grasa de luat, cat mai des in strainatate de de plecat si bani de tocat, limuzine institutionale pentru deplasat din bugetul de la stat, ca si veniturile lor, de gusteroi de majorat. Deci suntem in fata unui paravan sau zid de nepatruns, tinand totul tainic ascuns si neavand absolut nimic de spus ce ne asteapta in acest parcurs de jaloanele PNRR, impus sa se schimbe regulile care calculeaza veniturile, pensiile si salariile, facandu-ne sa stam cu gura cascata ce asteapta bucatica de ciocolata, dulce, dar mai degraba amară si sarata, dar avand pretentia sa le dam voturile, noi cu placuțe maidaneze sa le umplem cu ghioturile, in atari situatii, boturile!

magda spunea...

Sapatamana viitoare ...undeva pe marti sau miercuri ,vom sti care ce si cum dupa ce Budigai vine cu lumina de la Bruxelles. Da...da,cu pensiile speciale,pensiile civile si ce naiba mai urmeaza e la fel ca la cerealele din ucraina vorba unui clasic in viata. Nu poti sa te maci pana nu nu iti spune comisia unde,cum si cat.Aflaram de asemenea ca acea consultanta de la BM nici nu era obligatorie...chiar USR a spus-o...pai si atunci despre ce vorbim? Mai auziram si ca de fapt sau in fapt,pensii civile de-adevaratelea ar fi cu 1200000 mai putine restul fiind orice numai pensii nu.Pai ,ati vazut unde este deficitul de care se tot vorbeste? De ce sunt platite din acelasi ,,cuibar''? Da de Grindeanu ati auzit ? Da,de elefantul acela care alaltaieri spunea intr-un interviu ca de pensii militare ar trebui sa beneficieze doar cei din teatrele de operatii...serios, ma? Dar oare tu stii ghertoiule ca se moare si in poligoanele de antrenament de la noi de acasa? Fireste ca da.Teatrul de operatii ar trebui definit ca fiind acel areal in care lupti urmare unei agresiuni la adresa tarii careia ai jurat.Cu tarile din orientul mijlociu si in general cu toate statele,din ce mai stim si noi,relatiile au fost bune,pe alocuri foarte bune. Aaaa,daca ne solicita sprijin pentru anihilarea de grupuri teroriste desigur ca ii putem sprijini cu forte specializate pt astfel de misiuni,materiale, medicamente, alimente,etc..dar nu cu detasamente,batalioane si brigazi. Doar prin activarea art.5 Nato( in cazul unei agresiuni militare asupra unui stat membru) respectiv la solicitarea ONU ,ar trebui subunitati dislocate si doar pentru mentinerea pacii. Atat/ Stimabililor...Orice idee buna VENITA DIN ORICE DIRECTIE,orice presiune efectuata la orice nivel este egala cu ZERO. Am mai avut monstruoase coalitii in istorie dar asta de acum este o veritabila caracatita care nu are nici o treaba cu votul alegatorilor.Deturnarea votului nu este infractiune iar drept urmare partidele au liber la tradarea alegatorilor,la combinatii fel de fel,fara ca prostime sa poata face ceva.Ei interpreteaza votul in sens larg asa...mi-ai dat votul,fac ce vreau cu el/Aseara cand i-am auzit si pe Ciolacu si pe Budai zicand ca riscul referitor la neindeplinirea jaloanelor este zero,pur si simplu m-a lasat baff.Adicatalea...mai pe romaneste,noi propunem solutii iar ei ne spun ca o sa dansam cum ne zice ursu..la...nu are importanta ce ne spune,facem ca ea si o sa fie bine. Sa fie justitia oare chiar ultima reduta sau si ea va fi schilodita? Parca nu as prea crede...

GG spunea...

Aducerea pensiilor de pana în 2017,la valoarea celor de azi,adică actualizarea lor.
Ciuca,Ciolacu sa nu se mai facă ca nu știu.Am ajuns ultimii oameni din tara asta.Civilii,au o ura pe militari & polițiști de nu va puteți închipui.Am vrut sa-i articulez ieri pe doi dintre ei de se le meargă fulgii.Sacrificiul,tot ce am suferit de-a lungul carierei sunt pt.acesti bețivani un mare nimic.Asta am ajuns sa ne perceapă acesti nemernici din cauza unor politicieni care nu au tras măcar odată cu arma.Mai rău,și din cauza unor foști militari,polițiști care sunt în parlament și nu iau atitudine când colegi de-ai lor duc în derizoriu munca noastră de o viata.Ci nu în ultimul rând,tembeleviziunile,unele,care se fac preș în fata politicului.Le-aș spune RUSINNE,dar ăștia sunt imuni la asa ceva!Banul contează!

Huhu Rezea spunea...

@GG
Adio actualizări permanente in funcție de soldele activilor, conform ultimului raport al BM. Vor fi numai indexări cu rata inflației.
Actualizări vor fi numai in cazul în care se legiferează recalcularea pensiilor militare.

Brenda spunea...

DLE H pai băgații in cap lui ministru care va fii la armata sa se zbătea sa se facă recalcularea,chiar. U aveți cum sae spuneți asta,sau sa rămânem contribuitivi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile & GG, aha, e așa! Si ce le putem face acestor dobitoace escroace pentru ca ne-au tradat si abandonat, dupa ce pensiile ni le-au devastat?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gâdi, gâdi, gâdi... Hai, drege busuiocul pe mana bancarilor, ca voi nu sunteti in stare s-o rezolvati, incapabililor, si acum orice pisica neagra o aruncati in curtea BM sau europeana: https://www.stiripesurse.ro/ministrul-finantelor-reactie-dupa-raportul-bancii-mondiale-privind-pensiile-speciale-toata-lumea-populatia-romaniei-este-destul-de-suparata_2911490.html

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ionel spunea...

Ciuca nu are niciun interes sa recalculeze pensiile militare. Nu l-a dus capul sa scoata o lege pe tipicul 164 sau cu doua componente, una contributiva si un supliment din partea statului. Ce li se intampla multor colegi acum, inclusiv celor care nu au mai beneficiat de salarii compensatorii dupa 2010. i se va intampla si lui peste cativa ani. La toti ne vine randul. Cand spune ca nimeni nu trebuie sa se atinga de pensiile militare de fapt el spune NIMENI NU SE ATINGE DE PENSIA MEA !

mosmartin16 spunea...

Nu știm cu certitudine dacă pensiile militare vor fi trecute - iarăși - pe contributivitate ori nu ! Dar dacă se va întâmpla și se va pleca de la numărul de puncte adunate în întreaga perioadă de activitate, atunci acestea vor fi înmulțite cu un indicator numit valoarea punctului de referință ( VPR ) ! Vorbesc de acest indicator pentru că el este tot vehiculat în spațiul public ! Ceea ce se tot menționează, respectiv valoarea acestuia ( obținută prin împărțirea punctului de pensie ( 1785 lei ) la un stagiu MEDIU de cotizare ( vehiculat ba 25 de ani, ba 30 ) este ..."alba neagra" ! Cu atât mai mult cu cât acel punct de pensie ( 1785 lei în prezent ) a fost și este stabilit de către guvernanți "din burtă" ! El nu are - în prezent - niște elemente economice concrete de stabilire ! Dacă s-ar dori niște elemente economice de stabilire a VPR-ului, atunci acestea ar putea fi ( cu titlu de exemplu ) : salariul minim brut pe economie ( 3000 de lei în prezent ) împărțit la stagiul complet de cotizare ( 35 de ani ) ! Rezultă un VPR de 85, 71 lei, oricum mai mare decât cel care ar rezulta prin împărțirea punctului de pensie ( 1785 ) la un stagiu mediu de 25 sau 30 de ani ! De ce salariul minim luat în calcul ?! Din cel puțin două motive, respectiv : a) și în cazul stabilirii salariilor ( soldelor pentru militari ) din sistemul public ...fundamentul de la care se pleacă e salariul minim pe economie ! Cu titlu de exemplu, solda de funcție ( din care se stabilesc celelalte elemente salariale ) se obține înmulțind coeficientul de funcție cu.....salariul minim pe economie ! Nu vorbesc de faptul că aplicarea prevederilor legale a fost tergiversată prin diferite reglementări de peste noapte, ci de reglementarea în sine, din Legea 153/2017 ! În al doilea rând, deci...b) plecând tot de la salariul minim și la pensii... s-ar realiza atât o corespondență mai bună între salarii și pensii, dar, mai ales...s-ar putea stabili foarte ușor - de către guvernanți, atunci când își pun problema să mărească acest salariu minim - cu cât îl pot mări pentru a se încadra într-un spațiu bugetar anume, având în vedere faptul că, calculul sumei tuturor pensiilor s-ar realiza foarte ușor și rapid ! Vedem..."în episoadele ce vin" ! Doamne ajută cu bine !

Leo spunea...

Pt. MFA se încălzește TERENTE că a auzit că se doarme bine acolo pe sinecură, în timp ce ministerul se conduce singur (adică prin gulerați).
Mai bine venea TRACTOR.

GG spunea...

Viorel,nu trag nicio paralelă deoarece,distanta dintre ONG și Forumuri este ca de la cer la pământ!Forumurile,sau cum,Doamne-Iartă le mai spune,sunt ca Frumoasa-Adormita care așteaptă pe Făt-Frumos sa o trezeascaia și să
o ia de nevasta.Ìn cazul nostru,forumul fiind de gen masculin e greu sa se întâmple ca F.F.sa se încumete în astfel de mariaj,numai dacă este gay.🤣

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Nu este lăsat nimic la întîmplare!

Art. 102 din L 263/2010

(2) Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.


(3) În situaţia în care unul dintre indicatorii prevăzuţi la alin. (2), realizaţi pe anul precedent, are valoare negativă, la stabilirea valorii punctului de pensie se utilizează indicatorul cu valoare pozitivă.

(4) În situaţia în care indicatorii prevăzuţi la alin. (2), realizaţi pe anul precedent, au valori negative, se păstrează ultima valoare a punctului de pensie.


(5) Începând cu anul 2021, valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 45% din creşterea reală a salariului mediu brut, realizate pe anul precedent. Procentul din creşterea reală a salariului mediu brut, luat în considerare la majorarea anuală a valorii punctului de pensie, se reduce gradual cu câte 5% în fiecare an.


(6) Începând cu anul 2030, valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei realizată pe anul precedent.

GG spunea...

Da,asa este,d.le H.Din 2030 nu se mai aplica la indexarw și creșterea S M B/E,dar după cum știm la militari nu se mai aplica 50/ din SMB/E din 2017sau '18 din grija fata de catanele rez/retr.guleratilir+Love fiola.

GG spunea...

IONEL@ Oricare lege care BC elemente salariale din ultima luna,ultimele luni(6),este o lege necinstită,care da posibilitate necinstitilor sa le umfle cum vrea mușchii necinstitilor.Să fie clar,dacă vor sa fim corecți cu noi însine, se va creea nedreptăți Vezi cei calculati/recalc.pe legile 119,263 și 223.Ai inteles domnule?Dacă vrei sa te convingi întreabă generațiile ieșite pe legile arătate.

mosmartin16 spunea...

Huhu, eu știu de acel articol, frùmos în conținut, "repetent" la aplicare ! Iar asta și pentru că guvernanții constată de multe ori că una e dorința ( dacă e ) și alta...putința ! E mult mai simplu și facil plecând de la salariul minim, realizând astfel cu rapiditate..până unde poți "întinde plapuma" !

GO spunea...

Se împute treaba. Atât BM, cât și CE, respectiv PE au aflat că partea română a mințit ceva nasol, legat de propunerile de trecere pe contributivitateva a tuturor "specialilor". Ghinea și alții "uitând" să precizeze că o bună parte dintre "speciali" au pensii "speciale" din cauză că le este interzis să contribuie în activitate din oricâte alte surse, precum ceilalți "oameni ai muncii".

În plus, aceleași 3 instituții au mai aflat strict legat de militari că militarii români au solde atribuite la "zile calendaristice" si nu la tarif orar si la zile lucratoare precum ceilalti "oameni ai muncii". Prin acest artificiu, militarii având realmente cele mai mici lefuri comparativ cu restul bugetărimii proletare, raportat la timpul de lucru necesar a fi prestat.

Și altele! Aventură continuă. Însa opinia mea este că în mod independent de PNRR, România va intra în infrigement pe statul de drept și pe justiție.

Devin explicabile bâjbâielile și nervozitățile lui Budăi, Ciolacu etc. USR săpând un mușuroi, a descoperit în fața CE, BM etc., toată galeria mizeriilor din România.


Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@MosMartin, aceasta prevedere este preluata si de L.127/2019, modificata de OuG.168/2022:
"Articolul XLVI
Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 563 din 9 iulie 2019, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1. La articolul 86 alineatul (2), după litera b^1) se introduce o nouă literă, lit. b^2), cu următorul cuprins:
b^2) la data de 1 ianuarie 2023 - 1.785 lei;
2. La articolul 86 alineatul (2), litera c) se modifică și va avea următorul cuprins:
c) începând cu anul 2024, valoarea prevăzută la lit. b^2) se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicați de Institutul Național de Statistică. Majorarea și data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat."

Inginerul spunea...

Mi-a spus cineva ca l-a vazut pe Ciuca duminica la o biserica in Balotesti. Probabil sta prin zona si chiar frecventeaza. Prefacutul, nu i-ar fi rusine, nu mai are niciun Dumnezeu, ca toti ceilalti politicieni, infratiti cu necuratul, crede ca prosteste lumea daca se afiseaza drept credincios. Si-a dat masura credintei demult, tradarea camarazilor pana la demoralizarea completa si fuga din sistem, mismasuri cu justitia sa il scape de plagiat, rezolvata si asta, nimic pentru tara si ai nostri, doar favoruri cat se poate pentru straini si gasca lor de mafioti.

mosmartin16 spunea...

Corect Leon, doar că io vreau să spun că - cred că - în viitorul foarte apropiat....noua legislație se va materializa cu un PR ( punct de referință ) aplicat la numărul punctelor adunate în timpul activității ! Deci, ceva diferit de ceea ce e în 263 sau în 127 ! Vedem !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Coane, Leoane, ha, ha, ha ce snoave a la Caragiale cu aceste calcule si diagrame cu inimaginabile fantasme ireale! Cand s-o aplica asa ceva o sa zboare scroafa de la Suceava , cu tot cu cotineața, porcul si troaca! Pentru un psihic mohorât, sau un moral scazut la pamant, poate fi un șmen si un plan demn si solemn de frecat o proteză de lemn... Am mii de martori pe aicea ca asa ceva nu se va intampla, absolut niciodata, in aceasta eră ciudată si cu o guvernare deja afumată, retardată si ratată! Oricum, se pare ca PSD si PNL, numai au nici o sansa intr-o viitoare guvernare, dupa votare...Prea multe amanari si gafe, prea multe minciuni si pensii inghetate ca sa se mai ducă romanii si romancele sa si-o traga singuri groapa sa-si sape! E buna cate o snoava din asta sa-mi calmeze litiaza care-mi deranjeaza coasta, dar si sa-mi facă si esta... Daca mai avem camarazi cu vreo veste, sau cu astfel de calcule extraterestre, e bine aici sa le dea drumul la aceste fente de texte, bune sa ne fie in depresie si insomnie...

Huhu Rezea spunea...

@Cornele
Vezi că dorințele d-tale nu sunt majoritare în rândul alegătorilor români.
Convingerile liberale sau social-democrate sunt încă nuclee dure printre români. Derapajele politice populiste sunt minoritare și de scurtă durată.

GG spunea...

Inginerul@ 👋👋👋

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, eu nu mai am dorințe partinice, ci sperante in oameni mai seriosi, nu figuranti fentosi si neseriosi, cu o ură viscerală si imorala pe Politie si Armata populară!

Leo spunea...

Se ventilează că VPR ar fi 80 lei.
Păi cu asemenea VPR aproape că aș ajunge-o la cuantmul pensiei pe cristinucă-sa.
PS
Cât de bine ese organizată de gulerați manipularea , încît prea puțini vor să nu fie contributivitate ca să li se majoreze pensiile la peste 80% din ei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un pupincurist libidinos si sluga de partid, a propus-o pe Olguta Vasilescu inapoi la Ministerul Muncii, si asta mai lipsea din tot tacamul pensionarilor militari ca aceasta olteanca cu securea in mana sa vina din nou ca sa confunde intentionat pensiile militare cu prazul de pe camp! La ea, in Craiova, nu-i capabila sa starpeasca infractionalitatea de tot felul, sau sa-i stopeze in abuzuri pe useristi, asta dovedind superficialitate si incompetenta, cum a dovedit-o din plin si la Ministerul Muncii! Lasa sa stea acolo, cu fiolă cu tot!

Huhu Rezea spunea...

&Cornel
Oltenii te contrazic și au dreptate!

GG spunea...

Intrebare:Mă întreabă o cunoștință dacă cunosc care e situația blogului militar,xpm.
Deoarece,nu cunosc situația,rog sa-i răspundă aici.Cu mulțumiri anticipate din partea respectivului!

mosmartin16 spunea...

Leo, VPR de 86 de lei ( mai exact 85,71 lei, rezultat - zic io - din 3000 ( salariul minim brut ) împărțit la 35 ( stagiul complet de cotizare ) ) ! Ieri, la România tv, moș Leonte cel nebunică...chiar de acest VPR menționa, chiar dacă nu arăta și de unde provine ! Eu dedusesem acest cuantum de dinainte de vehicularea lui pe tv ! Dar deocamdată sunt doar ipoteze pe care le am ! Vedem..."în episodul următor" !

Leon spunea...

Eu stiu ca este inchis de catre cei 2 administratori !
@Mateias stie mai bine ..!!

Vali spunea...

Huhule,
Ai mare dreptate cand afirmi ca daca pensiile militare ar fi fost trecute pe contributivitate, militarii ar fi iesit la un moment dat castigatori ! Chiar si cei care ar fi avut vechime mai mica , cu timpul obtineau pensii mai mari, decat in actuala forma , in care primesti, 1%, 2,6%, etc. adica praf in ochi, in timp ce civilii pe contributivitate in 4 ani aproape isi dubleaza pensiile !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, se pare ca deja s-a hotarat deja ca VPR sa fie 80lei, asa auzinandu-se intr-o emisiune cu pensionarii in urma cu trei, patru zile, iar moșul ala nebun si agitat, care ne tot calculeaza, urland isteric, pensii pe coli de hartie spanzurate petrepiede, dand asgurari cu cifra de 80, parca si Crețuleasca confirmand asta.
Budigăi are deja șpițul inhipt in glodul dosului, ramanand doar sa zboare de acolo de unde deja vegetatiile hemoroizilor incepusera sa-i faca gălăgios si dosnic lip,lip,lip, ceea ce confirma faptul ca pășteau iarba de mare din tapițeria scaunului, asta indicand o vechime prea mare in aceasta funtie unde i-a fost si răpălia prea mare!
Abia muine se duce o delegatie guvernamentala la Bruxelles sa renegocieze coeficientul de 9,4% din PIB in cadrul PNRR, si va dati seama ca s-a expirat termenul de negociere in ultima zi din Aprilie, dupa inca alte trei termene autoacordate tot de romani, deci nu se vrea efectiv nici o schimbare din partea cateilor, chiar daca public Ciolacu declara, tuna si fulgera tot felul de amenintari si promisiuni: Poate crede cineva ca are vreun membru PSD curajul sa schimbe ce a lasat cu limba de moarte Vasileasca la plecare? Pensiilor militare i s-a pus în față Marele Zid Chinezesc si cu asta, basta!
Ieri se discutase de catre Aluna Burghiu ca PNL sa preia Ministerul Muncii, o idee cu care m-as impaca, intrucat liberalii sunt profesionisti in majorat pensiile, mai ales ca fara sa se laude si sa ne ia prin surprindere, daca PSD nu-i capabil s-o faca!

Huhu Rezea spunea...

@Go
Eu am dedus că unul dintre administratorii acelui blog mai scrie si pe acest blog.

Huhu Rezea spunea...

Hurzicare
Lasă-te de prostii și nu te mai da Bibicu, Păcală etc! Indiferent cum semnezi, după minte rămâi tot de kiș....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*Cinci incercari de virusare azi! Baieti, care o faceti, sunt extrem de bine protejat la firme tari! In afara ca mi-ati trezit doamna din somn, din cauza semnalelor acustice puternice, ati ramas cu ea in mânuri! Decalotati-o, ca sa incheiati misiunea de sabotaj! Bai, obosiților, ori eu sunt ministrul Apararii sau prim ministru de-mi dati atata importanta logistica si sociala? Atentie, cand va deschideti frigiderele si congelatoarele, caci pachetele cu macrele o sa va rupa picioarele! Vedeti cat de generos sunt eu cu voi, saracilor in smoală cenusie?!
**Pensionarul ala dilimachi, care comenteaza calcule urlate la pensii, il cheama parca, Leonte, a cerut ca noul ministru de la Min. Muncii sa nu le mai revina pesedistilor, ci liberalilor! Pensionarii sunt sucariti leoarca pe marele esec de la pensii in mandatul lui Budai, si care va avea un cost electoral extrem de dur! Vom trai si vom vedea cum altă piele se va decalota! Uite-asa!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.