Un produs Blogger.

duminică, mai 14, 2023

Băietul merge cu Boloș la Bruxelles să renegocieze plafonul de 9,4%

170 comments
Budăi a clarificat aseară câteva probleme care vor fi pe agenda discuțiilor pe care  le va avea, împreună cu ministrul Boloș, în această săptămână la Bruxelles, discuții axate în special pe  îndeplinirea Jalonuliui 214 din PNRR, privind pensiile din sistemul public. Noua lege va trebui să fie gata. până la sfârștul anului.
A abordat și recenta propunere venită de la asociațiile de pensionari cu privire la modificarea formulei de calcul din L 127/2019, respectiv ca valoarea punctului de referință să se determine din salariul minim pe economie nu din valoarea punctului de pensie. Budăi nu a exclus acest mod de calcul. Va fi luat în discuție dar totul va depinde de sustenabilitate și de impactul bugetar.



170 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Cornel
Nu te virusează domnule nimeni!
Postările lălăite și repetitive nu le-am aprobat eu. Pe cele scrise ca persoana necunoscută, de principiu, nu le public.

Leon spunea...

Am urmarit aseara emisiunea:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.antena3.ro/amp/marius-budai-negocieri-comisia-europeana-pensii-pnrr-674214.html&ved=2ahUKEwjd14jCrvT-AhXDgf0HHUXoBfYQFnoECBIQAQ&usg=AOvVaw1uz28iAujbwY_r-dJ5DBF7
Cred ca se va mentine Formula de calcul al VPR prevazuta in L.127 si se negociza numai stagiul mediu de cotizare !

mosmartin16 spunea...

Pronosticuri...ca la fotbal !🤣 Ce credeți că va fi într-un final : a) 1785 : 25 ; b) 1785 : 30 ; ) 3000 : 35 ?!

Ifrim Flavius Corneliu spunea...

Nu-i asta, onorabile, ci pe laptop sunt pur și simplu invadat continuu cu viruși, Abia fac fata scuturile, de aia am trimis de pe telefon, mâine sa vad cum o rezolv cu ăștia care dețin scuturile, dar și la un centru de calculatoare căci scuturile scheaună continuu la orice intrare pe orice blog, pe google, fb sau YouTube, e o nebunie, e un asalt de care n-am vai auzit până acum, e o răzbunare a cuiva nebun la cap care mă tot pompează continuu cu viruși! Ii vin eu de hac!

Huhu Rezea spunea...

Pai locheaza-te cu contul google pe telefon și nu mai umbla aici cu unknown.

Leon spunea...

@MosMartin, eu pariez pe un VPR de 63 lei cu +/-2 lei..!!

xmax spunea...

Le putem tăia ceva jos daca au mințit????
Putem să le dăm o palmă peste ceafă dacă au vorbit iară să nu tacă???
Le putem arunca în ochi toate mizeriile de un an povestite la TV despre pensiile speciale???
Îl putem spurca pe "bobo-cremistul" de la Cluj, cel care a lătrat împotriva militarilor și polițiștilor? Este vorba de cel care lătra la TV, fost jurnalist și acum vezi doamne mare politruc, de parca și-ar fi schimbat ADN-ul, și a devenit dintr-o dată Mega-Politruc. Vai de sufletele lor!!!!!
Eu aș da o lege să nu mai aibă voie să pășească pe teritoriul României, la cît rău au făcut acestei tări!!!!

Realizatorii de emisiuni TV NU au curaj să invite în platou unul sau mai mulți oameni de rînd, cărora să le dea voie să spună adevărul despre jigodiile astea care își bat joc de sistemul militar.

Ar fi multe de spus, dar aici nu e locul și spațiul adecvat. Dar ar merita să fie alimentați/aprovizionați cu îmbelșugare.

Mutre de bidoane turtite, unul mai analfabet funcțional decît altul

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Noua lege în sistemul public va intra în vigoare la 01 01 2024.
Pronosstichez ca VPR= VPP din 2024 / 30 ani stagiu mediu de cotizare.

valy spunea...

Da se duc să negocieze ca modificările la pensiile speciale, inclusiv cele militare să se facă după alegeri.
Până atunci nu vedem nimic.

mosmartin16 spunea...

Mulțumesc, Leon, Huhu ! Haideți și ceilalți cu păreri să vedem care o fi cea dominantă ! Duminică faină, fainilor !

mosmartin16 spunea...

Pe "varianta Leon"... rezultă un stagiu mediu între 25 și 30 ! Pe "varianta Huhu" rezultă...cheltuieli mai mici ! Continuăm...pronosticurile ?! Cine se mai pronunță ?!

mosmartin16 spunea...

P.s. la Huhu ! Dacă e VPP din 2024 se cam schimbă puțin datele problemei ! Oricum, chiar de încă nu-i toamnă...multă "ceață-i" la pensii !🤣

Huhu Rezea spunea...

@mosmarrtin
Pai... VPR se mărește în fiecare în funcție de majorarea VPP.

Alexandru spunea...

Ursule, de unde scoți 3000/35🤔🤔🤔
Nu de alta dar tot vorbești despre 127 care nu se aplică și se va abroga în curând

A spunea...

VPP 2024,"actualizata" dupa cum vor muschii lor / 35 ,rezultatul sa duca la scaderea cheltuielilor.

Huhu Rezea spunea...

@A
D-ta nu poți să faci deosebirea între stagiul mediu de cotizare și stagiul maxim de cotizare.

Brenda spunea...

Ei au deja toate datele,vor sa mai tragă de timp până vad.cum și cine va guverna, doar vin alegerile, de atfel multi avem pensia in plată pe sistem contributiv, daca doar daca se recalculează ar fi altfel,
dar pe vreo nouă lege mitară atunci nu ar trebui actualizată,sau cum,dar la anul și la multi ANI..VOM VEDEA CINE O VA FACE

Huhu Rezea spunea...

@Brenda
In prezent nu ai pensie contributivă. Ai pensie militară rămasă in plată cu cuantumul contributiv din anul 2016, indexat ca pensie militară până în prezent.
Din punctajul calculat /revizuit în 2016 mai rămâne valabilă doar suma punctajelor anuale.... cu mici rectifcări.
Acea suma a punctajelor anuale se va înmulți cu VPR din viitoarea L 127/2017.

Viorel spunea...

Moșmartin16. Ei pot spune. Vreți 3.000:35 ? De acord! Legea va intra în vigoare de la data de 01.01.2025, după alegeri și formarea noului guvern la termen și nu cu rotative.

GG spunea...

Dacă PSD schimbă VPR(punct pensie : 25),cum a stabilit echipa LOV la "facerea" legii pensiilor civile Nr.127 ,când au fost serioși atunci,sau acuma când vor sa schimbe? Atunci încă odată se atesta faptul ca,o lege când nu întra in vigoare cnf.
Constitutiei și o lălăie ani de zile până întră în vigoare,aia este o lege schimbătoare după cum bate vântul!
PSD,când a fost cinstit,când a făcut legea sau acuma când vor sa schimbe? Ce a urmărit atunci când au scos legea pensiilor? Va spun eu,veneau alegerile.Asta se numește neseriozitate politica.Eu,și cunoștințele mele,dacă vor schimba VPR,altfel decât a fost prevazut,vom face tot ce e în putință sa nu mai votam partide mincinoase,care fac totul sa facă o lege bună, iar după ce își vad interesele sa schimbe.Ramîne de văzut!

Huhu Rezea spunea...

@GG
Nu o mai înjuri încă o dată pe Olguța?
Injură-i pe ce liberalii și useristii lui Orban, Cîțu și Barna care au prorogat legea Olguței.

Alexandru spunea...

https://specialarad.ro/medicul-timisorean-pensionat-penitenciarului-arad-proces/
Nu ar trebui să fie revăzute dosarele de pensie de către cei în drept astfel încât să se cunoască dacă oamenii erau pe bune ori ba scoși la pensie
Dacă s-ar proceda la reanalizarea tuturor dosarelor celor scoși la pensie anticipat, pe caz de boală cum altfel, oare ce ar reieși 🤔🤔🤔

Brenda spunea...

Da DLE H, așa este ,dar pe sistem contributiv,luaiar dracul.Eu având toate datele în 2010 mi-am calculat singură pensia ce urma să o emită aceia de la casa de pensii sectorială și a fost așa cum am calcalculato eu..cu mici diferențe la zecimale, acum vedem în unde ea mai rămânem.Va salut respectuos,ne știm din 2010.

Brenda spunea...

Și de H, la un punctaj de 156,86534 ,nici nu îmi pasă și la o vechime de 36 de ani ai susținătorului
care sa aplicat grupa AC pentru toți ani , nu au ce să facă mai rău.De altfel ar trebui actualizată pentru o lege pensie militara Dar să vedem ce au de gând.Parca era un statut al cadrelor militare.

GG spunea...

@H Nu am înjurat niciodată pe Olguta,în primul rand ca e femeie,ca am criticat-o,pe bune,asta da,ptr.tot ce ne-a făcut noua militarilor.
Adevărat ca PNL,USR și cei care sunt veșnic la guvernare,au amânat legea,dar va reamintesc ca și l.223 a fost adoptata,
promulgata tot de PSD,după, tăiată,ciuntita de de alții,la fel și 127.Nu vi se pare ca faptele se aseamana al drakului de tare între ele?
Am spus atunci:aceasta lege(127) va avea aceiași soarta ca legea noastră.Memoria blogului este martor de ce spun acum.Craedeti ca eu dau în cărți?Nu,ma iau după logica!

A spunea...

@huhu
Evident ca pot!!! Am scris si mai scriu o data Vpp/35.Notati undeva.
Atat timp cat cei cu pensii mici(iesiti de mult timp șa pensie) au peste 35 de ani vechime iar ceea ce vine in viitorul apropiat au muuult sub (ca si medie ) chiar si proaspetii pensionari,coroborat cu speranta de viata in RO ,reiese scaderea cheltuielilor cu pensiile pe termen mediu si lung!

PS:De ce considerati 30 stagiu mediu de cotizare,doar din cauza celor 15 minim???
Glumiti in rationament!Plecand de la matemetica simpla nici nu ar mai trebui sa asteptam nici o lege....era doar o problema strict legata de matemarica de clasa 0!
Uitati,prezint eu una..> 70-20 =50,50/2+20/2=?
Asezati-va pe scaun in partea cealalta a baricadei si ganditi logic!Cum sa fac sa scad cheltuielile cu pensiile si in acelasi timp sa le cresc pe a celor multi(batrani cu peste 35 de ani de contributie)INCA ,atentie,in viata!
Restul care urmeaza.....la munca,asa e legea ...!Nu asa ca e pura "matematica"?NU faci 35 de contributie sau 20 minim,inseamna ca ai taiat frunza la caini(ai fost asistat de stat,deci ai beneficiat de protectie) sau ai muncit la negru si prin urmare nu meriti pensie intergrala.Se penalizeaza cu un anumit procent,numarul de ani pana la limitele impuse,asta e o problema?

PS 2:Problema expusa e pentru partea civila,legata evident de J 214,la restul ,nu sperati aplicarea ei!Parerea mea.....ca tot suntem la capitolul pareri si pronosticuri.

Liviu spunea...

Alexandru toate pensiile pe Apt Limitat sau Inapt ar trebui trecute printr-o comisie medicala din nou!Pot sa bag mana in foc ca maxim 10% din cei mentionati sunt chiar pensionati pe bune,ceilalti 90% sunt pensionati pe spaga!Plus ca tot cel putin 90% imediat sau si angajat!Ar trebui o lege in care sa fie specificat ca cei iesiti Apt Limitat sau Inapt sa nu mai aiba dreptul sa munceasca!Doar din cauza asta au iesit la pensie pt ca sunt bolnavi nu?Doctorii de la Medicina Muncii sunt mana in mana cu doctorii specialisti si scot militarii pe banda rulanta la pensie pe baza de spaga!Sa se ceara o situatie a pensiilor partial anticipate sau de boala in Sistemul De Aparare si Ordine Publ8ca din ultimii 3-4 ani si surpriza o sa fie ca sunt mai multi pensionati pe medical fata de cei iesiti la drept!

mosmartin16 spunea...

Așa "gândesc" guvernanții vis-a- vis de pensiile stabilite pe contributivitate ( pe puncte ) !! 1. să nu crească cheltuielile cu ele decât foarte puțin ! 2. să elimine - în timp - inechitățile existente la acestea ! Cum o și pot transpune în practică ?! Iată un exemplu generic din care se poate înțelege explicit cum pot fi realizate cele susmenționate ! 3 pensionari care au adunat în întrega lor activitate același număr de puncte, respectiv 23 ! Prin prisma legislației în vigoare, în vederea determinării pensiilor acestora, este necesar - în primă etapă - a se stabili punctajul mediu anual. Pentru aceasta se împarte numărul de puncte la stagiul complet de cotizare. Având în vedere faptul că valorile acestui stagiu complet de cotizare au fost diferite în decursul timpului, luăm - tot cu titlu de exemplu - 3 stagii... de 25, 30 și 35 de ani. Rezultă implicit următoarele valori ale punctajelor medii anuale : a) 0,92 ( 23 puncte : 25 ani stagiu complet ) ; b) 0,76 ; c) 0,65. Pe cale de consecință - având în vedere valoarea actuală a punctului de pensie ( 1785 lei ) - cele 3 pensii au următoarele cuantumuri : a) 1642 lei ( 0.92 x 1785 ) ; b) 1357 lei ; c) 1160 lei ! Asadar, chiar dacă cei trei pensionari au adunat același număr de puncte în întreaga lor activitate ( 23 pentru exemplul luat )...pensiile lor sunt diferite ! Din perspectiva noii legislații - prin prisma celor vehiculate în spațiul public - se are în vedere faptul ca pensia să fie determinată printr-un alt algoritm, respectiv cel care să vizeze înmulțirea numărului de puncte adunate în perioada de activitate cu un indicator unic, numit VPR ( valoarea punctului de referință ) ! Nu intru în problematica stabilirii acestui VPR, deoarece sunt mai multe abordări ( care pot fi făcute ! ), ci - pe exemplul generic luat - evidențiem pensiile rezultate prin prisma unui VPR de...51 lei ! Astfel, cuantumurile celor 3 pensii sunt identice, respectiv de 1173 lei ( 23 x 51 ) ! Așadar, prima pensie ar scădea de la 1642 lei la 1173 lei, a doua de la 1357 lei la același 1173 lei, iar cea de-a treia pensie ar crește de la 1160 lei la....1173 lei ! Însă, având în vedere faptul că pensiile stabilite contributiv ( pe puncte, din toată perioada de activitate ) reprezintă un drept câștigat ( Decizia CCR nr. 900 / 2020 - punctul 105 )...primele două pensii - din exemplul generic luat - nu vor scădea, ci vor rămâne cu cuantumul anterior ! Cât timp ?! Până când, VPR-ul înmulțit cu numărul de puncte adunate în toată activitatea ( 23, pentru exemplul generic luat ) va conduce la depășirea cuantumurilor actuale existente, respectiv de 1642 și 1357 lei ! Drept urmare, guvernanții își realizează astfel... 3 obiective : a) cresc îndeobște pensiile mici și foarte mici ! b) cresc, dar nesemnificativ pe ansamblu... cheltuielile cu pensiile ! c) elimină inechitățile, dar nu dintr-o dată, ci ...în timp ! Așa "gândesc" ei ! Să fim sănătoși...că de-o fi bine ne-om bucura, iar de nu...ne-om înfuria ! Gând bun, oameni buni !

mosmartin16 spunea...

Nea Alexandru : 3000 ( salariul minim brut pe economie ) : 35 ( stagiul complet de cotizare ) = 85,71 lei ! E o ipoteză pe care am ridicat-o anterior, dar și "forfecată" puțin pro și contra la un post tv ! Vedem ce urmează...în "episodul următor" !

Huhu Rezea spunea...

@Brenda
Prin 2010 nici nu exista acest blog.
Poate scriai pe alt blog, precedent acestuia.
@mos martin
Important este că toți pensionarii care vor avea aceeași sumă de puncte anuale contributive vor avea pensii egale... potrivit viitoarei L 127 indiferent cât va fi VPR.

mosmartin16 spunea...

Corect, Huhu ! Puncte egale, pensii egale !

Leo spunea...

Tot ce este VPR > 80 lei E BINE
Păcat că nu ne impactează.
Prea puțin se vorbește despre INECHITĂȚILE care sunt mai mari decât la pensiile civile.
Trenul a fost pus prost pe șine de la începutul așazisei reforme, de gașca mafiotă din MFA coordonată de CIU.

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Dacă nu se militează pentru calculul pensiilor militare si în sistem contributiv discutam degeaba despre valoarea punctului de referință.
Din nefericire, vechii pensionari militari sunt foarte puțin activi pe internet și destul de neinformați.
O spun în cunoștință de cauză urmărind intervențiile pe acest blog și pe siturile similare din ultimii 10 ani.
Foarte activi sunt pensionarii militari ciucani, destul de interesați de păstrarea drepturilor câștigate prin această disprețuitoare lege a pensiilor militare pentru vechii pensionari militari.

GG spunea...

Să știți că aceste simulări ale lui @mosmartin au la baza adevaruri.
În situația noastră câți au avut sold./sal mai mari decât Sal.mediu brut/economie sa obțină 1 punct,cel puțin,sau mai mare?
La civili mulți au lucrat aproape toată viata pe salariul minim.Acum,cel care are un sal. Brut de 3o00 lei,obține în jur de o,40p.
La militari nu se poate retine ani de contribuție 35.Poate maxim 25.Sa fim serioși.Poate la cei care nu au lucrat în condiții,adică nu au avut grupe că au stat mai mult în activitate.

Leon spunea...

@A, esti in eroare domnule !
Cand facem o medie a stgiilor complete de cotizare, tinem cont de:
- pentru Femei in acest an = 32 ani si sunt in plata mai mult de 50%; Anexa 5 din L.263/2010 prevede acest stagiu de la 25 ani.
-sunt sute de mii de pensionari cu acest stagiu obligatoriu,
de 20-25 de ani, mineri, aviatori, energeticieni, otelari, marinari, nuclear, etc.
Cu siguranta, o medie a pensiilor civile va fi sub 30 de ani !!

Alexandru spunea...

Ursule, am gândit că asta vei spune dar am zis că merită să întreb deoarece ai niște teorii care nu prea sunt verificate în practică, binenteles ale dumitale și cele de la TV la care faceți referire. Practica vă omoară și bănui că speranța, deoarece politicienii nu fac cum vreți dumneavoastră.
Am spus de câteva ori și repet, când era bine militar toți doreați să fiți pensionari militari, iar când este acest curent împotriva noastră simțit și în buzunare vreți civili cu toate că aveați această opțiune În buzunare în 2016. Dar ce să vezi, pensia calculată civil era puțin mai mică decât cea militară așa că ați optat. Acum plângeți în pumni și vreți iar pe civil. Nu se poate așa.
Vedeti că lumea judecă după cât am plătit și nimic altceva
Muncești și cotizezi un număr de ani la pensie și apoi vrei pensie pentru că ai dreptul
La civili vechimea este de 35 ani din 2016 pentru bărbați, femeile ajungând treptat
La militari este de 25 ani, indiferent de sex
Dacă adunăm cât am cotizat, cred că pensia se termină fff repede
De asta și problematica complexă a pensiilor dar și articol transmis anterior cu medicul și polițiști băgați în matrapazlâcurile acestea cu efecte secundare nefavorabile celor cinstiți.
Liviu are dreptate în ceea ce spune și bănui că nu este singurul care judecă așa deoarece cunosc mulți așa zisi pensionari militari anticipat plecați din sistem dar care azi muncesc de rup pământul ca și civili. Au dreptate și politicienii și civilii când ne arată cu degetul dar și noi suntem vinovați pentru că zicem că fiecare după cum se descurcă.
Trebuie să se termine odată cu hoția, începând cu noi.
Huhu are dreptate dacă ține cu LOV, odată pentru că chiar face câte ceva pentru Craiova și se cunoaște din câte am observat când am trecut pe acolo, iar apoi ține și el cu sponsorul său că doar pensia este mică.
Pe de altă parte, LOV avea dreptate să vină cu OUG 59 dacă vedea tot felul de venituri ale unor tineri pensionari militari declarați inapți pentru serviciu militar dar apti pentru cel civil.
Deci nu vă mai mirați când toți vom fi trecuți pe contributivitate, iar punctajul va fi cuvântul de ordine și nu altceva, adică ai muncit 35 ani bine în caz contrar pensia scade. Valabil și pentru toți asistații sociali și cei care au muncit maximum 10 ani dar primesc pensie minimă socială.

Cezar spunea...

PLX-199..asta.i rezolvarea
Va chinuiti degeaba...

GG spunea...

Alexandre@ Măi,tu mirosi de la o poștă a gulerat,ori a civil,care nu ai mirosit în viata ta pulbere de pușcă arsă.

Trebuie sa recunosc,din cîrnatul asta de postare mai spui și câteva adevăruri,dar mai mult iese în evidenta frustrarea ta! De ce?Nu știu!

GG spunea...

PS / Am uitat,35 de ani de cascheta au cei care au tăiat frunză la câini,nu cei care au lucrat în operativ toată viata.Ai înțeles mai,Al@?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

*Sunt atacat continuu cibernetic, insa si apararea o am foarte buna! Pe orice asa intra sunt atacat, dar si aparat! Am criticat niste lepreguvernamentale si lichele clocare & copipaste si inlasitatea lor acum ma ataca sustinut, panaramele. Cred ca am de ieri si pana acum peste 50 de atacuri, este un adevarat asalt, auzindu-se inlaptop bang-uri stridente si afisandu-se automat ca au respins atacurile. Dau maine telefoane la firmele de protectie ca sa-i intreb daca pot depista atacatorii, si poate duc si laptopul la o firma specializata de care ma folosesc de multi ani in probleme de calculatoare. Tare mult mi-as dori sa aflu ordinarii din spatele atacurilor. Cand am intrat aici azi, adineaori, am fost atacat o data, am iesit apoi sa intru pe youtube unde m-au intampinat acolo cu doua atacuri, ca si pe mail ,si cand am revenit aici am primit trei banguri la rand!
*Se pare că băietul ramane la M. Muncii,dar nuasta e important, ci daca rezolva cu cel de la Fondurile europene ceva, caci ei cer eliminarea inechitatilor si pensiilor foartemari, o castană prea fierbinte pentru Budăi si Boloș!
PS: Dupa ce voi posta ce am scris acum, precis ca bangul se va auzi din laptop, ca ieri la ultima postare de pe topicul anterior, pe care l-am scris strangandu-mi rozeta, caci m-a bănguit asurzitor,atat la intrare pe blog ca si la iesire! Restartul nu m-a ajutat cu nimic. Este ca ,,e'' porci golanii astia, cărora le este de frica de scrisul meu, ca de moarte?! Fiind analfabeti functional, de fapt total inculti, au ales calea asta banditească, stiind ca nu-mi fac față, lasii, incapabilii si incultii de ei, dar mai ales infricosati de prezenta mea! Si cica au grade inalte, furate din termometre, lașii...

Huhu Rezea spunea...

@Alexandru
Când te documentezi și d-ta pentru a te ridica la nivelul discuțiilor de pe acest blog?
In 2016, 68% dintre pensionarii militari au rămas în plată cu cuantumul contributiv.
In 2016 civilii... zici că au trecut la stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Știi d-ta că in 2016 civilii plătisera CAS doar 15 ani? Așa că mai ușor cu pensia contributivă în funcție de CAS. Punctul de pensie se calculează din salariul/solda brută nu din CAS:

Alexandru spunea...

Vezi dumneata GG, sunt dintre cei care am apucat alte vremuri când se mai și muncea numai plângea pe la colțuri cum faceți pe aici, când oamenii nu ieșeau la pensie mai devreme de 52 ani cu mici excepții așa că am avut de unde învăța
Pe de altă parte, după 40 ani te poți numi un om în putere care trebuie să pună în valoare ce a învățat, iar ulterior să învețe pe cei tineri să existe continuitate
Cu toții vedem ce se întâmplă în întreg sistemul de apărare și ordine publică, unde candidații sunt din ce în ce mai puțini de la an la an, cu repercusiuni asupra noastră a tuturor indiferent că este armată, poliție sau servicii, nu mai are cine să îi învețe pe cei care vin din urmă. Cei drept la asta contribuie și guvernul care refuză să dea ceea ce scrie în lege salariaților sistemului dar și faptul că există multe interdicții și responsabilități
Chestia cu 35 ani vă înspăimântă pe multi, înțeleg dar fiți atenți când avansați pe aici și alte bloguri, sub diverse pseudonime tot felul de fantezii și calcule nerealiste, fără a vă raporta la realitatea civilă cu care doriți să vă comparați
Cu alte cuvinte fiți militari și nu civili, nu mai căutați punctul G

Burebista spunea...

Huhurez, în 2016 68% dintre pensionarii militari ar rămas în plată cu cuantumul avantajos stabilit și indexat pe legea Oprea cel Viteaz.. 🤣. Cu stagiul complet de cotizare 20 ani și cu punctaje adăugate între 2011 și decembrie 2015 tot prin raportare la stagiu de cotizare 20 ani... Adică pensii umflate pe asa zisul principiu al contributivitatii...
Altfe dacă calculele din acei ani ce făceau ca pentru toți ceilalți 90% pensionari din sistemul public de pensii prin raportare la 35 ani contribuții cred ca din 68 % mai rămâneau decât 15%... Iar restul aveau pensii militare mai mari pe 223 mai ales după majorarea din 2017...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu vechimea, @Leon are foarte mare dreptate si nu se va impune 35 ani, intrucat sunt lovite categorii extrem de importante, la femei s-ar ridica problema discriminarii, nu mai zic de magistraturi, noi, minerii, aviatorii, etc!
@Cezare, nu sunt ei capabili sa aplice Lg 157 si o haraie de cand hăuul si pârăul, daramite plx 199!

Liviu spunea...

Imi pare sa spun dar aici majoritatea sunteti egoisti si doar la voiva ganditi!De ce nu face nimeni un calcul la un sgp-ist sau la subofiter care acum e in activitate?Pai un sgp-ist nu stiu daca o sa ia pensia minima de 1150 sau cat mai e in momentul de fata!La subofiteri 99% sunt undeva la 1 punct de pensie!Cum e oare sa iei salariu cu aproximatie la subofiter de 4000 lei plus norma 1020 si sa iesi la pensie cu aproximatie 1800 adica nici cat este salariul minim net?Plus ca varianta ca 68% cel putin din pensionarii militari vor avea pensiile marite pe contributivitate!Ce doreste Legea Pensiilor Speciale in PNRR?Marirea bugetului sau scaderea cat mai mult?Sunteti doar egoisti si o sa fiti si o sa aveti surprize mari ori la un calcul dezastruos ori la pastrarea legii 223/2015 cu foarte mici modificari!

Huhu Rezea spunea...

@Bureb
Greșești: calculul a fost după legea lui Oprea iar indexarea s-a făcut după actuala lege.
Ala a fost adevăratul respect pentru munca militarilor când li s-a calculat pensia contributivă cu stagiul complet de cotizare de 20 de ani, pentru a-i diferenția de civili. Cu ce mă încălzește acum o pensie militară dar mai mică decât dacă ar fi calculată contributiv?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am reusit de unul singur devirusarea laptopului, descoperind ca fusesem bagat subtil si fara stirea mea in aplicatia fantomă, Motitag, leit Google, insa pe albastru si eticheta Motitag, pe care n-am remarcat-o, o aplicatie total virusata care inlocuise Google Crhome, fara ca eu sa constientizez asta! Am citit cu atentie scuturile care m-au avertizat, unul dupa altul la orice miscare de intrari siiesiri pe site-uri, ca au eliminat virusarea prin acest nenorocit de Motitag, dar ei nu puteau sa-l scoata pe banditul de Motitag din laptop definitiv, asa ca am studiat foarte bine terenul si cand am găbuit aplicatia de eliminare totala am scos-o si totodată am raportat asta la Google! Gata, fratilor, am scapat de virusi si drumuri cu bani dati la UM Soft! Ma intreb cum de am observat atat de tarziu ca nu mai eram in Google-Chrome si se instalase aceasta aplicatie pirat care putea sa-mi distruga laptop-ul! Asta o poate face doar un profesionist in soft-uri, nu oricine... Băi, jagardelelor, uite ca v-am venit de hac! N-au fost versuri de rimat, dar am reusit golanilor sa le vin de hac! O seara superba va doresc tuturor!
PS: @Onorabile, multumesc frumos pentru bunavointa de a ma posta in paralel cu subiectul topicului, insaamtinut foarte mult sa avertizez, se stie ca asta i se poate intampla oricui camarad si sa fie atenti la intrarea in aplicatiile in care sunt consacrati si au incredere ca ele, peste noapte, sa nu apara altceva in locul lor, cu incarcatura de virusare!

Huhu Rezea spunea...

@Cornele
Mai degrabă ai setat d-ta greșit calculatorul sau ai intrat pe site-uri deocheate..

Burebista spunea...

Huhurez, Da indexarea punctului de pensie între 2011 și 2015 s a făcut la fel pentru toți pensionarii.. Și civili și militari sau speciali fără magistrați... Însă când se adăugau punctaje pentru câte 1 an lucrat ca civil între 2011 și decembrie 2015 calculul punctajelor se făceau tot prin raportare la 20 ani de contribuții deși cetățenii respectivi, Rezerviști, nu Mai erau militari și nici nu nai lucrau ca civili la niște munci care sa ducă la acea raportare.. Adică nu lucrau în mină, metrou, energie atomica otelarii.. Etc.. Tec
Majoritatea au lucrat ca paznici, încă o parte prin administrația locala sau de stat etc, etc..
Nu nai spun despre dinozaurii pensionați înainte de 2010 pe legea militară fără sa îndeplinească și vârstă necesară în sistemul public și care în 2011 au fost trecuți și cu vechimea civilă tot la 20 ani contribuții... Apoi la fel pana în 2015...
De aceea cuantumul brut al pensiilor în plată de la data de 31.12.2015 au fost mai mari decât cele recalculate pe 223...
Au ți-am mai scris pe aici. Actualizare sau recalculare trebuie sa se facă numai prin echivalarea sokdei/salariului funcției avute cu cea similară a activului din prezent, asa cum se propune în legea 4 pt magistrați, dar și în legea cu pensiile pentru grefieri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Nu intru pe site-uri deocheate, avand alte preocupari mai domestice, dar se poate intampla tocmai ca una ,,serioasa'' sa fie o bubă! Inca mai cred in scheleții aia ambulanti care se tin scai pe pupăzoiul meu, confundandu-ma cu teiul! Motitagul ala nu intra el fara fentoși din buric si cu botul înhipt in birlic!

A spunea...

@CFI
Motitag ala e doar o extensie pentru Chrome.Ai instalat din greseala extensia.
Instaleaza din extensii chrome Adguard Adbloker.Ai sa dormi linistit si fara reclame sau alte minuni indiferent de ce site intri!
@Leon
Imi dai in cap cu 263 ala ...uita de el,e pe duca !Cand va apare noua lege anexa 5 va fi istorie!
App,daca sunt in eroare,imi poti explica cum se calculeaza stagiul mediu?Mmmmmm...sau mai bine nu,nu imi explica.Am sa spun asa,daca eu,X-ulescu spun maine ca SM este 35 si se face recalculare dupa noua lege a pensiilor,ce se va intampla?Excludem mineri si alte alea ....la aia punem 30.na...sa nu fie discriminare!
App de discriminare,daca tot e la moda feminismul ,si orice e mai putin pentru femei e discriminare,de ce si varsta de pensionare nu ar fi aceeasi ca la barbati?Intreb si eu...

Brenda spunea...

Die H, pai acest blog sau avea altă denumire ,care era al dvs ,a apărut când au început discuțiile cu trecerea pensiilor militare pe contribuție, asta era în ,2010 ,în 2011 deja erau calculate pe 263....eu așa știu, numai că nu era ,, Brenda.

Huhu Rezea spunea...

@Brenda
Era alt blog cu alt admin. Il poți accesa și acum.

Leon spunea...

@A, stagiul mediu de cotizare este calculat pentru stagiile pensionarilor aflati in plata la un moment dat, nu dupa stagiile din Anexe !
La fel si Varsta medie de pensionare care nu este cea din Anexe !
De ecemplu, sunt comunicate de către CNPP și date asupra vârstei medii efective la pensionare în anul 2019. Aceasta a fost de 60,5 ani la Bărbați și de 58,4 ani la Femei. Sunt incluse categoriile de pensie de limită vârstă, pensie anticipată, pensie anticipată parțială și pensie de invaliditate (nu este deci inclusă categoria de pensie de urmaș)..!
PS.Anexa din 263 este preluata si de L 127, unde stagiul complet de cotizare incepe de la 25 ani F si 30 de ani B.

Huhu Rezea spunea...

Art.86 din L 127/2019

(1) Valoarea punctului de referinţă prevăzută la art. 85 alin. (1) reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie şi nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislaţia anterioară, respectiv 25.

CEZAR spunea...

OFFTOPIC

https://youtu.be/_pF7v7iSSfY

Brenda spunea...

Nimic nu se poate știi până nu vedem ce se decide în parlament,dvd puteri să militari pentru orice,deoarece eu șanț sigură că hotărârea este luată..dar sa speram că vin alegerile și vor fi prudenți




marvas66@yahoo.com spunea...

Cum a justificat ghinea de la usr % de 9.4 la pensii... Cica gradul de colectare al veniturilor la stat este 1/2 din gradul de colectare U.E.... Deci daca o sa crestem gradul de colectare a darilor la stat putem dubla toate pensiile... Cica Romania este pe trend crescator al PIB-ului si ca in 2070 o sa avem un PIB de cel putin 4 ori mai mare decat acum..
Inseamna ca pana in 2070, procentul pentru pensii o sa creasca de cel putin 8 ori... Astept pareri...

Brenda spunea...

Se pare că dvd sperați că vom avea pensii că civilii?să vedem dar desigur că se vor face pentru militari niște norme de aplicare,altfel nu se poate

Paul Puiu spunea...

Huhu Rezea am o intrebare pentru dvs:
Ati fost militar, politist, SPP-ist, sri-ist cu program 24/24 sau doar un simplu functionar public bugetar cu program zilnic de 8 ore si liber pana a doua zi si de vinerea pana luni si cu concedii conform planificării??! Pai de ce trebuie sa aiba pensia un fost militar, politist, sri-ist, SPP-ist calculata pe contributivitate daca fostele sale atributii de serviciu au fost total diferite atat prin natura serviciului si a atributiilor fata de cele ale unui functionar public bugetar in cadrul unor institutii deconcentrate!!!????A trebuit cumva funcționarul public bugetar sa isi curețe stiloul sau pixul ca noi ceilalti arma din rastel sau sa o poarte cu el si sa stie cum sa o foloseasca sau sa daca uz de ea???!Au facut exerciții, tragerii sau aplicatii funcționarii publici bugetari cu pixul sau stilou la fel ca si noi cu armele din dotare, au fost trimisi in misiuni in orice zi si la orice ora din zi sau din noapte sau in zile de sarbatori legale??!!
Eu nu o sa accept niciodata ca sa fiu egal cu un functionar public bugetar la stabilirea pensiei pe contributivitate pentru ca noi am fost speciali in toata cariera noastra si nu am avut aceleasi drepturi depline ca acestia sau obligatii!! Probabil multi dintre noi, care considera contributivitatea un avantaj, au uitat datorita varstei aceste lucruri intrucat probabil au ocupat funcții caldute in neoperativ si nu le pasa de ce atributii si ce obligatii au indeplinit ceilalti! In loc sa fim fermi si sa nu acceptam sa fim umiliți si călcați in picioare de clasa politica si de magistrati, unii dintre noi acceptam politica lor mizerabila sau pomana ca pe o mana cereasca cu toate ca de fapt este doar o momeala pentru a ne dezbina in continuare!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@A, daca am bagat aplicatia gresit, de unde virusii interminabili? Asta e ,,recompensa'' guvernamentala si ministerial clocară pentru zecile de petitii la institutiile internationale, unde i-am tavalit rau de tot prin gloduri! Azi le-am mai trimis iar o avalansa, capac si vârf cu moț, caci vor veni la Bucuresti in control pe la băiet! Băietului ii tremura căpriorii gurului ca-l iau in a treia cizmă! Sper sa fie șpiț cu rist! Satui de un prostan, toti simteam nevoia sa vina altul macar, in fustă, ca daca prostia nu are si gust isi pierde ,,farmecul!''

Huhu Rezea spunea...

@Cornele
Stai linistit ca nu iși pierde nimeni timpul să-ți blocheze scrierile pamfletare. De ce ar face-o?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Băietu', ia pistolu'! Ia pistolu'!

Leo spunea...

Ba nu este așa.
Din pamfletele lui Flavius, cine știe să citească printre rânduri află multe informații care trezesc lumea la realitatea cruntă pregătită de cei care-l blochează pe Flavius.
Dar ca să citești printre rânduri trebuie să cunoști carte bine de tot. Aici e buba.
Este o acțiune coordonată de cenzură a blocatorilor din banda mafiotă a lui CIU.
Dar ei nici nu-și dau seama cu cine au de-a face.
BRAVO FLAVIUS !
PS
Să deteliezi oleacă treaba cu fractura membrului , că e foarte importantă , mai ales pt. pensionarii de 45 de ani............

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Petitii, @Onorabile, nu pamflete! Alea sunt junghiurile lor din rânze! Păi, dacă si ei sunt tot niste junghiuri!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Paul Puiu, asocierea Politiei cu functionarimea e cea mai mare prostie statala! Un debil a gandit si slugile prostia au desavarsit!

Huhu Rezea spunea...

Comisare,
De câte ori trebuie să-ți repet ca 68% dintre pensiile recalculate în anul 2016 au cuantumul militar mai mic decât cuantumul calculat contributiv?
Chiar dacă și acesti pensionari au fost plătiți 24/24 ei au pensii în regim discriminator, ca și când ar fi lucrat 8/24.

Huhu Rezea spunea...

Comisare,
De câte ori trebuie să-ți repet ca 68% dintre pensiile recalculate în anul 2016 au cuantumul militar mai mic decât cuantumul calculat contributiv?
Chiar dacă și acesti pensionari au fost plătiți 24/24 ei au pensii în regim discriminator, ca și când ar fi lucrat 8/24.

GG spunea...

Întrebare ptr.@Paul Puiu,dumneata ești "Anonimul" de pe blogul respectabilului moșAlecu?Întreb doar!

A spunea...

@CFI & Leon
Duceti prea departe logica virusarii....
DACA cineva ar avea interes sa iti provoace daune,CFI-ule,pentru ca deranjezi nu te virusa cum spui tu!
Nici nu aflai ca a fost in calculatorul tau sau poate chiar este...In principiu ,poate sta sa vada continutul mailurilor sau alte lucruri de gen !Ce interes ar avea sa te viruseze?
Cel mai simplu o musti cu un mail sau un linck pe care il deschizi si gata,i-ai deschis poarta!
E la tine in casa si face ce vrea,app,vorbind de damage...iti umbla putin la registri se la W si nu mai pornea..simplu....dar treaba nu sta chiar asa!
BTW, pe aia de crezi ca ar avea vreun interes,sa nu le spun pe nume...NU ii detecteaza scuturile tale:)....atat timp cat au acces la serverele providerului pe care il folosesti(si il au )...e joaca de copii!
Stai linistit si nu mai deschide toate ofertele de la supermarket-uri ,linkuri de la prieteni pe mail sau Wup,prostii de pe siteurile de informare.Instaleaza ce ti-am sugerat si nu vei mai vedea nici o reclama(nici macar pe youtube nu iti va mai intra vre-o reclama) ,asa poate nu mai esti tentat sa te bagi..:)
PS: In principiu,ca si in viata ,"prietenii" tii bagi singur in "casa",sa nu uiti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezărică, cu tot prinosul am postat melosul, LULA LULA, cantat cu toată gura pentru toată lumea care-mi vizitează pe fb pagina, la vedere, ,,Dreptate Umpv!'' E tareeeee!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ia di colea, rumâne, majun din prune pi pâne ca s-o ducem mai bine di mâine:
https://www.bugetul.ro/marcel-ciolacu-asteptati-va-ca-la-palatul-victoria-sa-gasiti-usi-deschise-si-maini-intinse-guvernul-va-face-eforturi-uriase-sa-puna-rapid-la-punct-mecanisme-noi-care-sa-asigure-cofina

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Trăstoaiele cu burdihanele goale ale penziilor brotăcare, leșânate de hoame, se vor umple de ifose si aere superioare, prin neimpozitare, carele sunt sub trei miare:
https://www.stiripesurse.ro/vesti-bune-pentru-milioane-de-romani-pensiile-mai-mici-de-3000-de-lei-ar-putea-fi-scutite-de-impozit_2913810.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, roaga-l pe @Onorabilul sa-ti trimita cu mail-ul ce ti-am postat despre sfarcul fracturat si nu m-a publicat!

Paul Puiu spunea...

GG eu nu fac comentarii pe blogul lui Mos Alexu, il mai citesc rar, insa nu imi plac comentariile sale jignitoare pe care le face adresează unora de parca el e adevarul absolut sau le stie pe toate!!!!!

GG spunea...

@Cornele F I Ai mare grijă la viruși! Asa am crezut și eu ca am rezolvat problema,în schimb mi-au distrus o tabletă și parțial un telefon.Nu e glumă!Poate ai alte metode de rez.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Miau, miau, miau unde-i branza sa mi-o iau?:
bugetul.ro/ministrul-marcel-bolos-despre-posibilitatea-cresterii-pensiilor-e-nevoie-de-doi-indicatori-de-disciplina-financiara-cum-vrea-comisia-europeana/

Huhu Rezea spunea...

@Cornele
De ce postezi chestia aia aci când ai topic despre fracturi?
@GG
Anonimii de pe site-ul respectiv sunt pe rând...@Dan Dumitriu din Fălticeni, @iceparu, @Dan Buz, @Hurzicaru

Leo spunea...

Veștile proaste curg gărlă
De la Bruxelles , TERENTE anunță că nu va intra în guvernul lui Marcel , deoarece nu vrea să plece de acolo ca să piardă PENSIA EUROPARLAMENTARĂ .
SALVAREA pensionarilor militari era TERENTE la MFA.
Dar așa , pt. pensionarii militari, SALVAREA va veni doar pe roți și cu sirena pusă.....
TERENTE , TERENTE , ne-ai făcut-o.

ifrim spunea...

Ce dea pretini ai jupâne!

mosmartin16 spunea...

Marcel Boloș : "Dincolo de ce scrie în PNRR, nu putem face nici la stânga, nici la dreapta" ! Vedem ce rezultă....azi !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc frumos, @Onorabile, pentru acea mutare a capodoperei mele in topicul sectiei de terapie si tratamente cu ghipsuri si atele pe cocoșele gelatinoase, neîmplinite si frăgezele!
@Leo, asadar hando așa sa te dai hacana mai la manga sau la ceanga cu citirea pe topicul cu pricina, dar atentie cum ii deschzi usa sa nu ti se rupa si tie ceva cand iti vei icrucisa privirea cu asistenta si ii vei masura cu ochiometrajul mijit minijupa care-i acopera pulpa si piersicuța cu pricina, ce pot produce fractura!

GG spunea...

Mulțumesc,d.le H,prin asta îți dai seama de caracterul omului!
D.le,ai ceva de reprosat cuiva,spunei în fata,nu umbla cu altceva.

IMI CER SCUZE DLUI PAUL PUIU,l-am bănuit pe nedrept!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multe promisiuni cu dedicatie, dar nici una despre pensiile sarace:
https://www.stiripesurse.ro/programul-viitorului-premier-marcel-ciolacu-isi-asuma-angajamente-cu-impact-major-document_2916050.html

Relu spunea...

Catu invitat labe1 : am bagat 9.4 in pnrr procentul pentru pensii sa nu ne trezim iar cu cresteri de 80-90%.....

mosmartin16 spunea...

Adineauri la B1, Budăi de la Bruxelles spunea ceva de alinierea treptată la contributivitate ! Discuția cu prezentatoarea tv era pe tematica pensiilor speciale, dar recunosc...nu am fost atent, având alte preocupări ! Am prins ceva tangențial ! Are cineva detalii concrete față de cele zise ?!

mosmartin16 spunea...

M-am edificat cu ce a spus Budăi că s-a discutat la Bruxelles despre reforma pensiilor speciale ! În esență : 1. S-a căzut de acord cu privire la amendamentele care trebuie promovate în Camera Deputaților ! 2. Citat Budăi : "trecerea în mod etapizat la contributivitate" ! Cine dorește a se convinge să vadă înregistrarea emisiunii de la orele 23 de la B1...de la minutul 4,28 la 6,24, iar punctul 2 anterior menționat este fix la minutul 5,55 ! Vedem ce urmează !

mosmartin16 spunea...

https://www.b1tv.ro/politica/marius-budai-dupa-discutiile-de-la-bruxelles-suntem-in-directia-buna-cu-reforma-pensiilor-speciale-predictibilitatea-si-sustenabilitatea-sistemului-de-pensii-vor-duce-la-disparitia-pragului-de-94-1305750.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru boamba nucleara se haplea cu apa pastila promotională anti buleală națoală, dar nu si de fereală de paradeală cu ștanga-perversa de Târgu Ocna cu boțoleala la ocarina si mufa:
https://www.stiripesurse.ro/medicamentul-care-schimba-ordinea-mondiala-sua-testeaza-o-pastila-antidot-pentru-urmarile-atacurilor-nucleare_2916100.html

Leo spunea...

Cum adică "trecerea în mod etapizat la contributivitate" ?
Păi ori e contributivitate ori nu e.
Sau ori e gravidă ori nu e.
Nu există "trecerea în mod etapizat la graviditate"
Se pare că Băietu , vrea să-i îmbobodească pe cei de la CE. Pt. asta a făcut formare cu gulerații de la MFA. Se vede mâna lor.
Cheia e la CE. Ori se lasă prostiți ori impun REFORMA adevărată.

Brenda spunea...

Cum adică etapizat?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Băietul, daca citea topicul cu fracturatul la obiectul cu efortul, afla ca treaba nu se facea anapoda, daca idiotul mai intai se ocupa cu sectorul in răspăr cu rașpalăul si cu mijlociul si lubrefia jucărica din butonul care da tonul cu greul la oftatul cu ,,ahhh, văleleu,'' si ,,aoileu ci ghini m-ai articulat la merțău,'' căci fără un asiduu de lucru la preludiu si
uscatura i-a pricinuit fractura, asa că si Băiat se duce pe uscat la negociat cu madamma care conduce Ieuropa si la pensii o face pe zapciul, macar sa-i arate gagiul de la distantă mijlociul sa-i umecteze apetitul cu acordatul si datul de coeficienti suficienți sa-i promoveze pe penzionarii repetenti si corijenți! Na, c-am zis-o! Nu-i așa, daraghia tavarasci, @Leo?! Ce zici, reușește ceva ghietul si șiretul, Băietul, dacă îi arată si gegetul?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Mojulică, parcă, dupa orele postarii, suferi ca si mine de o cruntă si neînfrântă insomnie, care ma tine simă chinuie de peste doua luni de zile, dar refuz categoric sa iau pastile!!! Motivele? Problemele, ingrijorarile si greutatile, gasi-le-ar frigurile si mortile!...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa mori tu, ca asa e, cumătră vulpe, Băiete, care minte de rupe si inseală, beleaua, ca sa ciordească de la coana cioara cașcaveaua, asa cum si pe cumatrul urs de coadă l-ai tuns iar pe noi de nas ne-ai dus?
https://www.bugetul.ro/ministrul-marius-budai-despre-discutiile-de-la-bruxelles-important-de-retinut-este-ca-ceea-ce-tine-de-reforma-pensiilor-speciale-suntem-in-directia-buna/

GO spunea...

@mosmartin 16. Eu am prins ceva secvential cu Budai la nu stiu care TV. Reporterul jubiland il intreba " -Este ca v-a dat in cap cu pensiile speciale".

Raspunsul lui Budai " - Nicidecum, nici vorbă!" l- a blocat pe reporter. Pe de alta parte, raspunsul lui Budai demonstreaza inca o data ca toata isteria pleaca din ... România. CE nu a cerut si nu a impus nimic, ci doar aproba ce propune Romania.

Legat de pensiile speciale - incluzand pe cele militare, adevarul este banal de simplu: prin trecerea la contributivitate, raman bani disponibili de furat de catre partide. Iar partidele parsiva baga in fata CE, desi stiu bine ca propunerea vine de la partidele din Romania.

Mai este un aspect! Partidele mari NU au curaj sa umble la pensiile speciale! De ce asa? S-a acreditat ideea falsa ca ar coborî prosperitatea peste ceilalti pensionari si peste Romania, daca s-ar taia pensiile speciale. Nu, nu se va intampla nimic, ponderea acestor pensii este nesemnificativa in PIB. Si atunci, partidele nu ar avea de ce sa se mai agate ca desi s-au taiat pensiile speciale, nici ceilalti pensionari, nici Romania nu au facut ...ula mare. Adica, partidele si-ar demonstra incompetenta in plin. Si atunci or sa lase pensiile speciale, pt. a-si acoperi neputinta in a creste nivelul de trai al romanilor.

GO spunea...

CE nu este chiar asa un oficiu nedemocratic, ci din contra. Spre disperarea istericilor din Romania contra pensiilor speciale, CE a fost informata de militari ca principiul contributivitatii in cazul militarilor (si a altor speciali) intra in conflict cu niste legi interne si cu Constitutia. Si care limiteaza posibilitatile militarilor de a contribui in conditii egale precum ceilalti cetateni (din activitati politice, din firme etc).


Asa ca indiferent ca vor sau nu, Budai, Bolos, Ghinea, LOV, oricine altcineva, trecerea pe contributivitate a militarilor, presupune si schimbarea unor legi interne si a Constitutiei. La fel si in cazul altor speciali.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, secretele si egoismele sunt deranjabile: Mai postati si poze șucare de pe acele itinerare pe unde va mai plimbati, daca de pe blog absentati, cu instantanee intre Marea Neagra si muntii Carpati, cu mânastirile si bisericile moldovenesti, peisajele si satele transilvanesti, cum ati pescuit cega de pe canalul timisorean, Bega, sau știucanii, crăpanii siscrumbiile sau in Delta de la gurile Dunprii cum v-ati preparat cafeaua cu apa din Cerna, sau filmand talazurile inspumate, sparte pe stabilopozii Constantei, chiar si statuile onestene sau crenelurile cetatii targovistene, cu itinerare in subteranele Salinei fara perversele Targu Ocnei, ori cum va racoriti si vreti sa scapati de duhorile bucurestene campand in padurile si poienile făgărăștene... Ehei, trai pe vătrai calatorind in luna Mai pe putin mălai pe-un picior de plai, pe-o gura de rai... Cu sanatate, drum bun si, good bye!

mosmartin16 spunea...

Leo, Brenda ! Etapizat presupune un timp necesar ( poate fi un an, un an și ceva, hai maxim 2 ) pentru recalculare ! Cu titlu de exemplu : identificarea și colectarea soldelor din statele de plată, transmiterea lor la "unitatea mamă" de unde x a trecut în rezervă ( dacă a lucrat în mai multe unități ), transmiterea situațiilor la casele de pensii, etc ! Cam pe aceleași coordonate s-a procedat...etapizat...într-o perioadă de timp nu demult trecută ! Având în vedere faptul că la punctele adunate ( nu punctajul mediu anual ) se va aplica VPR-ul ...e clar că aceste puncte ale celor care au trecut în rezervă până în 2016...sunt la casele de pensii sectoriale ! Vedem ce urmează !

mosmartin16 spunea...

Cornel, din fericire pentru mine și cu părere de rău pentru tine...io încă nu am problemele tale cu insomnia ! Să dea Domnu'să ai somnul reglat și bun ! E drept că mă culc pe la miez de noapte ( așa mi-am reglat bioritmu'...nu că ar fi cel mai ok ), dar astă noapte mă trezisem și am zis până nu găsesc și analizez spusele "băietului" nu mă culc !🤣 Doamne ajută cu bine !

GG spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si dăi, si dăi Băiet Budigăi pe sticla tv din zurgălăi si din gură sa aibă si el de o friptura bună la mestecătură, tranca fleanca ca poate l-o crede si pe el cineva:
https://www.b1tv.ro/politica/marius-budai-dupa-discutiile-de-la-bruxelles-suntem-in-directia-buna-cu-reforma-pensiilor-speciale-predictibilitatea-si-sustenabilitatea-sistemului-de-pensii-vor-duce-la-disparitia-pragului-de

Leo spunea...

Tehnocrat
Păi pensiile ocupaționale deja sunt reglementate de lege.
Ăstă nou și habarnist de la MFA zicea acum o juma de an , învățat de gulerați ca să-și râdă de el , că pensiile militare sunt pensii ocupaționele.
Fi mai clar te rog.

ovidiuzid spunea...

Buna ziua. Vad ca se vorbeste de PNRR si de pensiile militare peste tot. Și la televizor, și pe toate rețelele de socializare.
Conform PNRR se specifică la pilonul III:
Pilonul III Creștere inteligentă, sustenabilă și favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o piață internă funcțională, cu întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) puternice Componenta C8. Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii

În prezent, pe lângă sistemul public de pensii, există sistemul pensiilor ocupaționale aplicat în sectoarele de apărare și ordine publică și sistemul de pensii de serviciu. Acesta din urmă este reglementat prin acte normative individuale cu caracter special, aplicabil pentru 6 categorii: corpul diplomatic și consular, funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă, procurori și judecători, personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor și beneficiari ai Curții de Conturi.

În ceea ce privește problematica pensiilor de serviciu și speciale, acestea vor fi reformate pe baza unor soluții care să vizeze corectarea inechităților dintre beneficiarii acestor categorii de Page91 pensii și beneficiarii din sistemul public de pensii din punct de vedere al aspectului cotributivității, luând în considerare și jurisprudența Curții Constituționale.


Unde se specifica ca vor fi reformate pensile ocupationale ( cele din sectoarele de apărare și ordine publică) ?

Întreb și eu.

Outlander spunea...

Din ciclul ”hai să ne aflăm în treabă, s-o mai rostogolim până la anul...!” (care?)
GUVERNANȚII VOR MENȚINEREA STATUS-QUO-ULUI!
FĂRĂ REGULI!
”Băietul merge cu Boloș la Bruxelles să renegocieze plafonul de 9,4%.”
Impresionant până la lacrimi!
Spuneam anul trecut:
"Lăsați-ne, stimată CE, știm noi ce avem de făcut cu pensiile militare, nu vă băgați să ne impuneți reguli, noi avem haosul și îmbârligăturile noastre balcanice!
Noi am venit, acum toamna pe târziu, să vă trombonim, subtil și mieros!
Iar voi trebuie să vă faceți că nu vedeți, că nu băgați de seamă!"
Deci, cu ce s-au înlocuit condițiile referitoare la plafonul de 9,4%?

”Misiunea” la Bruxelles este ca o continuare tristă și jalnică a aburelilor și mimelor de toată jena ce se petrec de mai mulți ani în legătură cu țâfna de a nu reforma legea pensiilor milităroase.
În acest sens este și bancul ce l-am primit.
Este o glumă bună! (...dar dacă nu e?)

”Botoșani:
Un bărbat declarat mort, deși trăiește, a pierdut procesul prin care cerea anularea decesului.”

De la Radio Erevan s-au făcut totuși unele specificații:
-bărbatul este pensionar militar;
-a cerut, pe lângă anularea decesului, să i se recunoască repunerea în drepturile de pensie militară;
-a cerut reactualizarea cuantumului pensiei militare și în sistem contributiv la nivelul anului 2023.

Dar, la momentul oportunist, în sală au năvălit intempestiv oamenii sistemului, s-au uitat strâmb și urât la completul de judecată și, drept urmare, instanța a hotărât respingerea acțiunii ca nefondată, motivând nereformarea doar a pensiilor militare care nu sunt pensii speciale prin ”nevoia de stabilitate economico-financiară”, mai ales în contextul social şi politic actual.
În continuarea motivării, instanța a făcut referire și la decizia judecătorului Ionela Tudor de la Curtea de Apel București care a scris, în decizia luată pe 1 martie 2022, privind suspendarea analizei doctoratului lui Nicolae Ciucă, că a admis cererea pentru că România are nevoie de stabilitate, iar chestiunea plagiatului premierului ar putea servi intereselor adversarilor politici ai acestuia.

mosmartin16 spunea...

GO, ce tot spui tu acolo ?!🤣 Când în perioada 2011 - 2015 pensiile rezerviștilor au fost pe puncte...nu era tot actuala Constituție ?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bombas cu efectus electorales e pericolo mortales: Iata ca oficial s-a anuntat ca, ministrul aici discutat, Băiet Hulpoi Budigăi, problemele cu pensiile le-a rezolvat omeneste scotandu-le din coadă de pește si, cum s-ar zice numărand pe degete, merita si nota 10, insa UE l-a conditionat că asta sa se faca treptat si dupa un program strict scurtat, limitat si datat, precum si toate pensiile sa se reformeze, recalculeze si actualizeze cu celeritate pentru dreptate numai pe contributivitate, nu ca am spus-o, am vrut-o sau impus-o eu, @Onorabilul, @Leo sau Dumnezeu! Ieri, nară găuros trăgâtor din prăfos, precum si mangă tăvălit pe jos, Jegos Câlțos, a recunoscut, dandu-se ciufut si singur in gât, ca el a propus, spus si a dispus, ca prim sinistru distrus in guvernarea cu mafiile si stafiile labile sa fie restrictionate pensiile pe o limită, azi in mare dispută, de 9,4%! In concluzie, nu mai au nici cele mai mici scuze sa mai dea marunt din buze, ca nu sunt parale sau alte cacialmale caci, o data disparut pragul discriminator, pot da drumul reformelor, recalcularilor, actualizarilor si banilor in beneficiul tuturor pensionarilor! Așadară, ura si, la garăăă!

mosmartin16 spunea...

Rog pe Huhu sau cine cunoaște ( pentru a câștiga timp ) să-mi spună unde pot găsi o situație recentă cu pensiile militare și din care să rezulte număr de pensii pe diferite tranșe de mărime ! Mulțumesc, dragilor !

GO spunea...

Politistii au realizat ca dreptul la greva este si constitutional si fundamental. Egal si universal
Si care nu poate fi interzis nimanui intr-un stat pretins democratic. Nicj macar politistilor si militarilor. Militarii inca injura in soapta.

https://romanialibera.ro/social/dupa-profesori-si-politistii-ar-putea-intra-in-greva/

GO spunea...

Are o anumita legatura cu pensiile militare si inca una subtila.

Ucrainenii au distribuit pe Telegram un instant video cu militari ai unei brigazi de desant. Judecand dupa trasaturi, jumatate au peste 50 ani, adica au parul alb in cap, nu au toti dintii in gura, cocosati chestii din astea.

Rusii ii denumesc "bunici" pe militarii ucraineni mentionati. Dar nu fac misto de ei, ci de regimul de la Kiev care afirma ca nu are pierderi. Iar filmarea video demonstreaza ca jumatate din efective sunt formate din "bunici" care au completat pierderile.

Filmarea ar trebui analizata si de politicienii romani si alti isterici care vor ca militarii sa se pensioneze tot la 65 ani precum croitoresele si alti oameni ai muncii.

Link catre video https://t.me/razved_dozor/4245

mosmartin16 spunea...

Bre Ovidiuzid, da' unde văzuși tu bre că-i scris că pensiile militare sunt ocupaționale ?!🤣 Că-n țărisoara asta a noastră există numai o singură lege a pensiilor ocupaționale, respectiv Legea nr.1/2020 și unde nu-i nici măcar o virgulă despre militari ! Dar sunt sigur că nici nu te-ai interesat, ci ai luat-o "pe nemestecate"...de unde s-o fi nimerit ! Ia luminează-ne și spune-ne din ce act normativ ai tras concluzia asta "înțeleaptă" ?!🤣 Că doar nu te iei după bazaconiile spuse de unii politicieni !🤣 Da' nu spui că a zis la....radio Erevan !🤣

GO spunea...

@mosmartin 16. Da, dar in 2011 nu a sesizat nimeni CE si PE, ca Basescu i-a facut pe militari contributivi, dar nu ii lasa sa contribuie.

Acum am sesizat inclusiv eu CE si PE.

Leo spunea...

mm16
I-am trimis eu Onorabilului SITUAȚIA, care tot de pe blogul lui am luat-o mai demult

Huhu Rezea spunea...

@GO
Ce să vezi, ar trebui modificată si Carta ONU ca să se aplice și calculul contributiv pentru pensiile militare.
@ALL
APLICAREA etapizat a principiului contributivități ar putea sa însemne ca pentru cei 68% cărora ar urma sa li se majoreze cuantumul în plată, noul cuantum nu se va aplica de la data aplicării ci etapizat.
A mai fost o asemenea etapizare în perioada anilor 2001-2004,când creșterile în urma recalculării pensiilor în plată la data întrării în vigoare a L 164/2001 au fost plătite eșalonat în rate trimestriale până în trimestrul 2 al anului 2004

GO spunea...

@HH. Nu ai cum sa o intorci. Nu poti sa creezi 2 categorii de cetateni obligatoriu contributivi: dar unii sa poata contribui de oriunde si altii doar din salariile profesiei de baza. Ar fi cea mai brutala si vizibila discriminare.

Asa ca trebuie egalizate mai intai conditiile de contributie. Adica si militarul sa poata contribui din activitatea de parlamentar, de la propria firma s.a.m.d. Si el sa isi poata mari salariul sa contribuie mai mult, prin declararea grevei etc. Si musai regim egal de salarizare, adica si militarii sa fie platiti la tarif orar ca ceilalti bugetari,care muncesc si contribuie cu ... ora.

GO spunea...

Dintr-o discutie cu Seidler, am dedus ca CE a luat in atentie ipocrizia propunerii USR si a altor organisme din Romania. Respectiv, de a-i face pe militari contribui, dar cu mentinerea interdictiillor de contributie.

Seidler a turbat ceva in genul ca de cand militarii se implica politic, indraznind sa informeze corect CE? Asa l-am prins ca CE stie ce si cum.

GO spunea...

@HH. Legat de mistocaria ta cu Carta ONU. Cum acorzi drept egal de contributie lui Iohannis vs. un militar? Cand in afara de venituri din profesia de baza de profesor, Iohannis poate contribui si din activitatea de presedinte al Romania? Iar militarul nu?

Si automat, pentru respectarea DUDU si pe care Romania a mintit ca o respecta, trebuie rvizuita Constitutia Romania. In asa fel incat si militarul sa poata contribui si el din activitatea de presedinte al Romaniei.

Altfel s-a dus dracu' principiul egalitatii si universalitatii in drepturi

mosmartin16 spunea...

Huhu, nu cred că prea merge cu etapizarea la cuantumul contributiv rezultat din recalculare ! Cred că ar fi o problemă de constituționalitate ! Mai degrabă cred că etapizarea e ceea ce am menționat anterior, adică, ca etape de până la punerea în plată a tuturor pensiilor recalculate contributiv !

Alexandru spunea...

Ursule, aici găsești valorile pentru fiecare grupă de pensionari speciali defalcat pe sume alocate și din ce bugete
https://cursdeguvernare.ro/analiza-pensiile-speciale-si-evolutia-lor-in-sistemului-public-de-pensii-in-deceniile-care-vor-fi-ale-decreteilor.html

Iar aici numărul specialilor pe fiecare categorie în parte
Și câte ceva suplimentar față de ce ai cerut

Alexandru spunea...

https://www.google.com/amp/s/romania.europalibera.org/amp/pensii-speciale-pensii-militare/31942783.html
Scuze am uitat ursule să alipesc link ul

benji spunea...

Spunea domnul GO despre plata la oră;se vor supăra cadrele didactice, e monopolul lor, şi ca timp şi ca rezultate, scot analfabeti pe bandă rulantă şi o bat în cap două ore pe zi.

ovidiuzid spunea...

Domnule moș martin. Nu ați citi ce am postat eu. Eu am postat ce scrie in PNRR, nu ce exista in legislația actuală. Așa le-au categorisit cei care au scris PNRR. Mai postez odată poate acum vedeți

”În prezent, pe lângă sistemul public de pensii, există sistemul pensiilor ocupaționale aplicat în sectoarele de apărare și ordine publică și sistemul de pensii de serviciu.”

Recitiți postarea mea.
Lasați ce spun cei de la TV. Așa scrie in PNRR ața trebuie sa faca.

”În ceea ce privește problematica pensiilor de serviciu și speciale, acestea vor fi reformate pe baza unor soluții care să vizeze corectarea inechităților dintre beneficiarii acestor categorii de Page91 pensii și beneficiarii din sistemul public de pensii din punct de vedere al aspectului cotributivității, luând în considerare și jurisprudența Curții Constituționale.”

Fără pensiile din sistemul național de apărare și ordine publică.

xmax spunea...

...mai un pic si din nou CCR isi va exprima MULTUMIREA sau NEMULTUMIREA cu privire la OUG59 resp OUG114

Un articol privind "starea de sanatate" a acestor OUG-uri cred ca ar fi interesant. Nu?

Daca sa eliminat acel prag de 9,4, implica si NECONSTITUTIONALITATEA acestor OUG??? Intreb si eu...

mosmartin16 spunea...

Mulțam fain, Alexandru !

mosmartin16 spunea...

GO, am vrut să-ți răspund punctual, dar atâtea bazaconii spui că n-am mai știut cu care să încep !🤣🤣🤣

mosmartin16 spunea...

Merci, Leo !

Paul Puiu spunea...

Avand in vedere ca militarii, politistii, politistii de penitenciare si sri-istii nu au avut contracte de munca si nu au fost platiti cu ora si nu au avut drepturi depline ca toti functionarii publici, este o aberatie ca sa li se calculeze pe contributivitate pensiile militare!!!! Cei care sustin aceasta idee sa ceara o modificare a legii pensiilor civile prin care sa li se aprobe celor care doresc pensii civile ca sa fie transferați in randul pensionarilor civili si sa li se calculeze pensiile ca si acestora si sa terminam balciul si discutii inutile pe tema asta!!!Pensiile militare au un mod diferit de calcul cand se stabilesc pentru ca activitatea beneficiarilor acestor tip de pensii a fost total diferita decat a celor care lucreaza in sectorul civil!!!Nu avem nevoie de pensii hibride sau contributive, si sa ne multumim cu sistemul actual de pensii militare si cu modul de calcul actual!!Actualizarea pensiilor militare nu este de actualitate potrivit obligatiilor asumate in PNNR !! Eu zic sa ne multumim cu pensii militare avem in prezent ca sa nu ne fie mai rau in viitor!!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡

GO spunea...

@benji. De la invatamant pleaca tot rateul societatii. China scoate in decor 75% din specialitatile netehnice. Adica toate specialitatile de dat din gura si care nu aduc niciun progres economic. Iar Romania scoate in decor fizica, chimia biologia si alte specialitati de baza pt. progresul economic. Si ne mai miram de ce Romania e pe butuci.

Arfy spunea...

Benzi, GO este într-o eroare! Și militarii sunt plătiți la oră/lună! În funcție de nr de zile lucrătoare! Că se ia întreg în fiecare lună, funcție, vechime, grad, este altceva! Celelalte sporuri se calculează numai la nr de ore lunare zile lucrătoare!

Huhu Rezea spunea...

Comisare,
Nu este nicio aberație calculul contributiv al pensiilor pentru militari.
Aberant este sistemul de salarizare comparativ cu cel al salariaților care lucrează numai 8 ore și nu au restrângeri de drepturi civile.
Dacă ar avea solde pe măsură constrângerilor ar avea și pensii contributive mai mari.

Paul Puiu spunea...

Huhule atunci cand vor exista solde sau salarii pe măsură constrângerilor sa existe și pensii calculate pe contributivitate, in caz contrar sa fim multumiti cu sistemul actual ca sa nu ajungem sa luam ajutoare sociale in loc de pensii militare!!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Arfy spunea...

Tehnocrat, ce-i fi ajuns dacă n-r fi fost profesorii prin copilăria ta? Că sunt greșeli, anomalii etc este adevărat! Pentru tine este productiv doar cel cu cazmaua și roaba!

Caro spunea...

Se tot propun solutii care mai de care mai originale, ba pe baza contributivitatii, ba hibride, un fel del a noi ca la nimeni. La anul, implinim douazeci de ani de apartenenta la NATO si vom ramane in alianta. Asa cum se calculeaza si platesc pensile militarilor din tarile NATO, asa trebuie sa fie si la noi si este un argument de necombatut. Toata bazaiala asta cu solutii in afara modelelor NATO e nociva si alimenteaza mintile unor idioti din politica romaneasca actuala.

GO spunea...

Veste bună pentru militarii pensionați. Valetul american Ciucă ne confirmă ca revine epoca armatelor mari.

Asa ca în corelare cu ideologia progresistă care vrea ca cetatenii sa se pensioneze contributiv la minim 70 ani (ideal 75), militarilor pensionati care adora contributivitatea, li se va crea oportunitatea de reactivare până împlinesc vârsta de 70 ani (75 sau 80 ani pe viitor). Si apoi vor iesi cu mult visata pensie contributiva!

Este gluma doar partial! Tinand cont de razboiul de langa noi, trecerea in timp scurt la armate mari, nu se poate face decat prin metoda descrisa. Adica, prin reactivarea rezervei. Ciucă doar ne pregatește psihologic.


https://m.mediafax.ro/politic/ciuca-inainte-expirarea-mandatului-premier-solicita-reintroducerea-reintroducerea-serviciului-militar-obligatoriu-epoca-armatelor-mici-profesionisti-s-incheiat-revine-epoca-armatelor-masa-21882077

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Paul Puiu, doresti ca infirmii armatei-politiei sa traiascacu 500 lei, 1000, lei sau, ca mine, cu 1400 lei? Ori astia cu pensiile medii de cel mai mare rahat? Ce pensie ai sa ceri inghetarea pensiilor militare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Comisare, ti-e frică de coeficientii aia bagati din burta in ultimile sase luni, fraudulos? FII FARA GRIJA CA SE VOR TAIA, ADICA MATRASI SAU BULI, NU CA SE VOR INGHETA PENSIILE MICI SI MEDII!

GO spunea...

@Arfy. Discutam dupa legea salarizarii. Solda (spre deosebire de salariu) = salarizare la zile calendaristice si program zilnic nenormat de munca. Aceasta este pacaleala suprema a militarilor. Politistii au de exemplu salarii, si nu solde. Pe grila fiind teoretic egale. Cu toate acestea, pe politist (la fel ca pe civili) nu poti sa il aduci la munca mai mult de 8 ore zi si 40 ore pe saptamana. Daca un civil trebuie totusi sa efectueze ore suplimentare, sub nici un motiv nu poate presta mai mult de 48 de ore total pe saptamana. Cele 8 ore in plus fiind remunerate dublu.

Si acum ajungem la militari. Pe front. 24 de ore din 24 (luni sau ani de zile), militarii nostri ...baluba plata la tarif orar. Ci au aceeasi solda ca pw timp de pace plus 25%. Adica, ca si cum ar lupta 10 ore pe zi in loc pe 8. Desi stau in transee 24 de ore. Fa tu calculul mai departe, cum sunt prostiti militarii.

mosmartin16 spunea...

Ovidiuzid, concret, în care număr secvențial din PNRR scrie că pensiile militare sunt ocupaționale ??!🤣🤣🤣 Sau iar ai sursă de la... tv și radio Erevan ?!🤣🤣🤣

mosmartin16 spunea...

Tot Ovidiuzid ! Unde scrie exact - în PNRR - cele zise de tine mai sus și puse între ghilimele ?! Mă refer la fraza care începe cu : "În prezent......" ! Și-ți mulțumesc dacă îmi dai exact unde....s-ar găsi ! Ia să te văd !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

DESTAINUIRI POLITICE, ULTERIOARE, ULUITOARE: Bolos s-adus la Bruxelles sa-l contreze pe Budai, acceptand coeficientul de 9,4% si cerand in schimb un plan de inlocuire cu masuri (?) de-împulea care sa substituie efectele acestui procentaj, ca daca vrea sa explice ce a dorit cu asta nici el nu stie ce sa explice, pe cand Budai a obtinut scoaterea din calcul a procentajului, dar sa nu credeti ca de maine se vor majora si pensiile, pentruca UE A IMPUS SI REGULI SEVERE, SA LE AUDA SI COMISARUL, PP, PRECUM CONTRIBUTIVITATEA, INCLUSIV LA PENSIILE MILITARE,TATAIE, CU RE-FOR-ME-LE, SI SUBLINIEZ SILABISIT ASTA, RECALCULARILE SI ACTUALIZARILE INSOTITOARE REFORMELOR, CARE SA ELIMINE DECALAJELE DINTRE PENSII SI PENSIONARI, INECHITATILE SI DISCRIMINARILE, PRECUM SI UNELE ADAUGIRI MAFIOTE LA PENSII CU ABURELI PE SPRANCEANĂ, SEPARATISTE PENTRU GUSTEROI, CU SPORURI, PRIME SI OSCARURI, SI SE VA IMPUNE IN MOD SIGUR SI IMPOZITAREA GRADUALA, BRE, CONTRASILOR!
In alta ordine de idei, pensionarii civili au destainuit faptul ca Budai mereu s-a opus categoric aplicarii noii legi a pensiilor, fiind acuzat de sabotaje, precum si ca a practicat o opozitie ferma la aplicarea Legii salarizarii 153. Asta, da, veste socantă! De aia Budai trebuie bagat in Depoul de casare-reforma, iar faptul ca a obtinut eliminarea pragului, oricum asta era obligatia lui inca de la inceputul guvernarii actuale si n-a facut-o tot asa cum nu vrea majorarile si reformele la salarii si pensii, iar Comisarul, vitamina anti coagulare, PP, fiind foarte bun sa-i fie consilier in pribegia ce-l asteapta, dupa remanierea-schimbarea guvernarii sterile, actuale!

Paul Puiu spunea...

Corneliu Flaviu Ifrim, coeficientii aia care au bagati din cele sase luni din ultimii 5 ani,nu au fost din burta si nici fraudulos ci potrivit legislatiei in vigoare prevazuta de L 223/2015 si L 153/2017 “!! Nu imi fac NICI O GRIJA CA SE VOR TAIA, ADICA MATRASI SAU BULI, PENTRU CA REPREZINTA UN DREPT CASTIGAT CARE NUMAI POATE FI LUAT DE NIMENI!🫡🫡🫡🫡🫡

Arfy spunea...

GO, de unde scoți aberațiile acestea? Cine stă 24 din 24? Și în război se face pauză de odihna,masă etc! Chiar și în misiunile de cercetare se doarme, chiar dacă îți alegi o brazdă de pământ sau un pod cu fân!

Huhu Rezea spunea...

Comisare, nu te încredere ca mintenaș pot sa zboare din calculul pensiei sporurile primite prin ordin de ministru cu încălcarea L 285/2010 și L nr. 153/2017

ovidiuzid spunea...

Moș martin spre deosebire de alții eu nu vorbesc de la tv.
Partea II, Pilonul III, Componenta C.8, pag. 90-91.
Vă doresc succes.

mosmartin16 spunea...

Cornelius, ca să-i răspundem Judecătorului diavolului...spune aici ce pensie brută ai în prezent și care este punctajul mediu anual din ultima decizie emisă înaintea recalculării din 2016 !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Stelica, dragul meu, contributiva mi-a dublat pensia in 2010, pensia militara mi-a scazut-o cu 62 % si daca nu era cuantumul avantaos eram acum in pamant!
@Comisare, cu tot respectul, dar de ce nu s- dat la toate pensiile acele majorari la iesirea la pensie, ci doar la jmecheri intr-o perioada cand ieseu la pensie numai jmecheri! Bine, caau beneficiat nolens-volens si cei nejmecheri casa nubata laochi prea tare,sideaia vrea UE scoaterea tuturor artificiilor din pensii care i-au avantajat doar pe sedentari si birocrati, nu pe palmasii cu greul, sedentarii si birocratii luand si grupe de munca grea de mineri! Eu am intrat in toate muncile grele, inclusiv 2ani in subteran, plus Canal si Balta Brailei, si nu mi se da absolut nimic, ca si altora, plus ca am luat la greu zeci de prime! De ce eu si toti, nu luam nimic si altii, da?! Legi facute de mafioti, in cardasie cu clocarii?! Eu o zic prieteneste, amical, camaradereste, nu cu ura si dusmanie, frate!

Paul Puiu spunea...

Huhule si Corneliu Flaviu Ifrim citiți atent cum se stabilesc pensiile militare!!!!!:
✍️-art 28, al 1 din L 223/2015: Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c), în care 👉👉👉👉nu 👈👈👈se includ:
o) sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale acordate și personalului militar, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, prevăzute în anexa nr. II - Familia ocupațională de funcții bugetare «Învățământ» și în anexa nr. III - Familia ocupațională de funcții bugetare «Sănătate» la Legea-cadru nr. 284/2010 ,cu modificările și completările ulterioare👈👈👈👈👈

✍️-art 60, al. 1 din L 223/2015: La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei.
Huhurez si Corneliu Flaviu Ifrim, unde vedeti voi ca se precizeaza in lege despre marile SPORURI CARE SUNT INCLUSE IN CALCULUL PENSIEI MILITARE??🤔🤔🤔🤔
Numai exagerați cu SPORURILE alea barosane , pentru ca la fel ca si ORDINUL 50(Norma de hrana) si banii de echipament nu se includ la stabilirea pensiei!!!
Din continutul articolelor 28, al 1 si art 60 al. 1 nu prea rezulta ca se face referire marile sporuri nesimtite ca sunt incluse la calculul pensiilor militare, asa ca lasati-o moarta si numai exagerați!!!!
Ce sa pierdem , ce nu avem inclus??🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡


xmax spunea...

Ca tot se vorbeste de eliminarea inechitatilor:
Cum arata inechitatile despre care se tot latră pe la TV???

Sau altfel spus cine mai poate crede ca inechitatile vor fi eliminate in sensul adevarat al cuvintului???

Acesti nesimtiti de guvernanti au definit ce inseamna termenul INECHITATE??? Nu din punct de vedere literar, ci din punct de vedere al valorilor cuantumurilor de pensii.
Parerea mea este ca acest ministru al "smecheriilor" a auzit despre cuvintul "inechitate" cind era copil, nu i sa explicat ce inseamna acest cuvint, iar ca analfabet functional foloseste permanent cuvintul "inechitate"

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Comisare, nu sunt impotriva, pastreaza-ti drepturile si e normal ca, fiind un drept castigat, constitutional trebuie sa fie in proprietate dar, conform legii anti discrimnare, toti trebuie sa beneficiem de drepturile acelor privilegiati pe spranceana!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Amicului meu drag, @Paul Puiu, cu admiratie, sinceritate vădită si netendențios:

stiripesurse.ro/marius-budai-dezvaluie-ce-s-a-discutat-la-bruxelles-despre-pensiile-romanilor-vor-disparea-inechitatile-din-lege_2919525.html

GO spunea...

@Arfy. Esti complet penibil. Cica in razboi faci pauza de masa. Dupa tine, mergi la restaurant sa mananci sau cum? La hotel etc.?

Vezi si tu pe retelele de socializare si la ucraineni si la rusi. Sunt in transee de 1 an de zile. Acolo lupta, acolo mananca, acolo se caca si acolo mai atipesc. Esti chiar monumental.

GO spunea...

@CFI. Bati campii, incurcandu-ti visele cu realitatea.

mosmartin16 spunea...

Pensii militare ! Cuantumuri nete rezultate din cumularea componentei contributive cu cea bugetară ! 1) 10910 lei ( 100 puncte ( p ), mai mult de 30 de ani militar ( m ) ) ; 2) 9839 lei ( 100 p, 25 - 30 m ) ; 3) 8768 lei ( 100 p, 20 - 25 m ) ; 4) 8768 lei ( 80 p, mai mult de 30 m ) ; 5) 7911 lei ( 80 p, 25 - 30 m) ; 6) 7697 lei ( 100 p, 15 - 20 m ) ; 7) 7054 lei ( 80 p, 20 - 25 m ) ; 8) 6626 lei ( 100 p, 10 - 15 m ) ; 9) 6626 lei ( 60 p, mai mult de 30 m ) ; 10) 6198 lei ( 80 p, 15 - 20 m ) ; 11) 5983 lei ( 60 p, 25 - 30 m ) ; 12) 5341 lei ( 80 p, 10 - 15 m ) ; 13) 5341 lei ( 60 p, 20 - 25 m ) ; 14) 4698 lei ( 60 p, 15 - 20 m ) ; 15) 4484 lei ( 40 p, mai mult de 30 m ) ; 16) 4056 lei ( 60 p, 10 - 15 m ) ; 17) 4056 lei ( 40 p, 25 - 30 m ) ; 18) 3627 lei ( 40 p, 20 - 25 m ) ; 19) 3199 lei ( 40 p, 15 - 20 m ) ; 20) 2770 lei ( 40 p, 10 - 15 m ) ; 21) 2342 lei ( 20 p, mai mult de 30 m ) ; 22) 2128 lei ( 20 p, 25 - 30 m ) ; 23 ) 1904 lei ( 20 p, 20 - 25 m ) ; 24) 1666 lei ( 20 p, 15 - 20 m ) ; 25) 1428 lei ( 20 p, 10 - 15 m ). E doar un exemplu, doar pentru un anumit număr de puncte din diversitatea existentă ! Rezultă astfel atât pensii decente și fără inechități, cât și diferențiate și stimulative în funcție de vechimea ca militar ?!

Dan B. spunea...

Iată că abia acum m-am dumirit de ce modificarea/radierea procentajului 9,4 nu s-a cerut până acum, oficial, la UE!
Budăi tot spunea că a solicitat UE să se renegocieze procentajul valabil până-n 2070, numai că cererea urma o traiectorie birocratică, adică pe la Boloș, responsabilul cu fondurile europene și pe la Ciucă, pentru aprobare.
Adică exact ceea ce nu s-a-ntâmplat, iar pe Ciolacu nici în anus nu l-a durut.
Iată că acum, Budăi și Boloș merg împreună la Bruxelles, dar fiecare cu obiectiv diferit, conform mandatului.
În timp ce Budăi cere majorarea sau dispariția procentajului, inclus de nemernicii din PNL și USR în PNRR, Boloș condiționează dispariția procentajului de înlocuirea acestuia cu un alt criteriu de control, impus în scris de UE, de parcă România n-ar mai fi stat suveran.
Să vă explic de ce au ajuns acolo cu scopuri diferite?
PNL, partid care este constituit majoritar din oameni bogați, lipsiți de grija pensiei, PSD reprezintă cetățenii care aduc plus-profit primilor. Sau, cel puțin, așa prevede doctrina acestui ultim partid, chiar dacă agramatul Ciolacu, până recent, a exploatat mâna de lucru buzoiană.
Vă rog doar să vă gândiți cam ce opinie vor avea factorii decizional(?) ai UE, când au realizat că cei doi emisari vin cu obiective diferite, din partea aceluiași guvern.
Când cei doi miniștri vin cu solicitări diferite, apreciez că returul la București va marca un eșec major, privind renegocierea procentajul prevăzut anterior de Cîțu-Ghinea în PNRR.

mosmartin16 spunea...

Pentru componenta bugetară pot fi și următoarele procente raportate la vechimea ca militar :
10 ani - 20 % ; 11 - 24 % ; 12 - 28 % ; Ș.a.m.d. adăugând câte 4 procente la an ! Pentru 30 de ani și mai mult = 100 % ! Calcul pentru componenta contributivă efectuat cu VPR = 59,5 lei !

akord 75 spunea...

@mm16
Va dau un exemplu(chiar primul) si am o intrebare mai mult retorica decat reala...."ca sa ne radem"
"10910 lei ( 100 puncte ( p ), mai mult de 30 de ani militar ( m ) "

Banuiesc ca si un gl cu ****(seful MStM si un pl adj sef/principal vor avea pensii identice/f apropiate?....inclusiv politienii(sef de post rural) si paznicii de puscherii 🤣
cum se "dice"....."ai umplut-o de sange"
cred ca e un calcul bun si pentru tractoristi dar si aia au trepte si gradatii
Comisaru' Catani, P**a Puiu(cu doua stele) sigur o sa "achieseze"dupa care o sa se straduiasca sa si implementeze
Apropo ! aminteste-i ca in sporurile alea "indestructibile" a uitat sa-si enumere si "oskarul" .Acum o sa-l primeasca si-n Academia Romana pt ca si-a mai corectat ortografia
Au mai ramas "mici lipsuri" pe ici-colea cand scrie d'am**lea cuvantul "numai/nu mai"
PS tot cu 2 ** ca pentru colonel militian cu "origine sanatoasa" dar cam "bâtă" la carte 👁👀.Si cand ma gandesc cati agenti si agenti sefi, trebuiau sa-i completeze hartoagele!!!
Se vede clar "pepiniera politica de sperante"
Cefeiule intreaba-l tu cum e cu oskarul ala care a facut "om de stiinta" din el😂.
Poate a fost si pe "front" prin kosovo sau afga....deci e si "ierou".Il impaiaza maine-poimaine

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Soarele invalid si palid se arată printre nori ca un de rest de ciocolungă cu pretentii de cârnăciori? Unde esti, tu, Stefan, Doamne sa dai iama-n iatagane, sa tai moțul la turbane ca chirurgul la flegmoane?! Budigăi vrea contributiva, Bolos doar bomboane de pe colivă; pesedeii dau fofeii si purceii, lăbăreii cu kanceii si puleii si, impreună, pan' la urmă, luam în mână tot o p...ă! Unde e dreptatea, ăi, dacă haita de mișei au găsit că locul ei e mereu in halca din boșoalca cu prohab la budigăi?!

akord 75 spunea...

mm16
cre ca nici nea Ceasca nu egaliza asa bine functiile si gradele.Toti "o apa si-un pamant"
In rest ramane doar munca de salahor 😂. "Exact" ca in NATO sau la rusi....sau oriunde aiurea
Nea Iliescu avea dreptate cu "democratia originale" Uite ca apare si "armata originala"...dar ce zic eu?? ....."armata unicat"

Arfy spunea...

GO, este benefic armatei că nu ai ajuns un șef pe la J3 sau vreo structură de logistică. În stilul descris de tine nici nu trebuie să ai un adversar foarte puternic! Scoți singur trupa din luptă! Unele din puținele elemente necesare și importante sunt: echiparea, hrana, odihna etc! Nici nu este de mirare pierderea importantă de ambele părți(Rusia și Ucraina) pentru că au, încă, stilul rusesc în operații și logistică! Da, se poate mânca la "restaurantele" militare, se pot odihni și alte condiții de "relaxare" din spatele frontului! Vezi modelul NATO din acțiunile din Irak, Afganistan etc. Nu vreau să întru în polemică, pentru că nu sunt specialist în domeniu, dar am avut activitate cu respectivele structuri!

mosmartin16 spunea...

Tehnocrat, ai câteva aspecte concrete care se vor discuta măine - cum spui - între Budăi, Tâlvar și sindicate pe problema pensiilor noastre ?!

mosmartin16 spunea...

Dan B, nu am nicio simpatie politică, dar, vis-a-vis de cele menționate înclin să-ți dau dreptate ! Cel puțin în unele privințe !

mosmartin16 spunea...

Xmax, vezi și analizează cele două postări anterioare ale mele din care rezultă exact o modalitate de eliminare a inechităților !

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Cuantumul contributiv al pensiilor speciale, în afara de cel al pensiilor militare, nu se cumulează cu cuantumul procentual al acelorași pensii.In plată rămâne ori unul ori altul, care este mai mare.
Doar în cazul în care în plată rămâne cuantumul procentual, ca fiind mai mare, vorbim de o componenta contributiva care se plătește din BASS numai după ce se îndeplinesc condițiile de pensionare din sistemul public de pensii

mosmartin16 spunea...

Ovidiuzid, am văzut ceea ce spui tu ! Doar că acolo sunt două erori de substanță ! 1. Cum să afirmi că pensiile militare sunt ocupaționale atât timp cât în cadrul normativ existent în România ( Legea 1/2020 privind pensiile ocupaționale din România ) nu se face trimitere la pensiile militare nici măcar cu o virgulă ?! 2. Cum să faci trimitere la cele 6 categorii de pensii de serviciu, iar pe cele militare ( care au în reglementare definirea de pensie de serviciu ( Legea 223, art.14 ) )...să nu le definești similar celorlalte ( care-s tot de serviciu ) ?!🤣

mosmartin16 spunea...

Știu ce spui, Huhu ! Ceea ce am arătat eu vizează o altfel de modalitate care ar putea fi luată în calcul ! E un punct de vedere !

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Eu nu am prezentat un punct de vedere ci am descris modul legal de calcul și plată al pensiilor de serviciu, altele decât cele militare, asa cum este el aplicat de 22 de ani, potrivit legilor speciale.
Toată lumea se face ca nu cunoaște acest mod legal de calcul și plata...doar, doar nu se va aplica și pensiilor militare.
D-ta propui calculul obligatoriu contributiv al pensiilor militare, cuantum la care, indiferent de valoarea cuantumului contributiv, sa se mai adauge o componenta necontribitiva. Asa ceva nu există la celelalte pensii de serviciu.

GO spunea...

@Arfy. Esti de-a dreptul stupid. Incurci TO cu razboiul. TO este un fel de joaca de-a razboiul, nu este razboi.

Esti chiar SF in ce afirmi. Si deviezi total de la subiect. Dupa ora 16, ca e pace sau razboi, un civil o taie definitiv acasa. Iar daca vrea sa contribuie ... pac la al 2-lea job unde castiga si contribuie mai mult. Mai, istetule, tu asa il vezi pe militar la razboi? Ca la ora 16 o taie acasa si revine dimineata la 8? Sau ca isi lasa pusca la 16 in transee si se apoi securca in taxiul personal sa bage niste curse sa castige si sa contribuie mai mult?

De ce sunteti catari cei ca tine? Vreti militari contributivi, dar nici sa nu fie platiti cu ora? Si nici sa nu aiba voie sa desfasoare alte ocupatii aducatoare de contributii? Adica statut totalde negri?

PS: Sunt expert in J3. Nu are legatura abordarea ta cu a mea. Cand am sesizat PE si CE cu privire la regimul total discriminatoriu de salarizare a militarilor - in perspectiva trecerii la contributivitate, m-am consultat in prealabil OFICIAL cu J1. Mi-au dat dreptate si verde. Ca pe ei nu ii baga in seama nimeni. Asa ca am cerut ca pe timp de razboi, militarii sa fie remunerati cu minim 500% mai mult decat pe timp de pace. Nu inseamna decat plata la minim a celor 24 de ore din 24 petrecute in transee. Plus 75% pentru fiecare ora suplimentara luptata in afara de cele 8 normale. Va la ailalti oameni ai muncii si care nu au sindicate. Ca aia cu sindicate platesc minim dublu orele suplimentare, nu doar cu 75% in plus

GO spunea...

@tehnocrat. Eu te cred ca la Bruxelles s-a discutat si despre pensiile militarilor. Era imposibil altfel, din moment ce atat CE, cat si PE au sesizari grele pe rol cu ceea ce am spus pe aici.

Partea română trebuie sa raspunda la prea multe intrebari. Cum ar fi de ce militarii români nu sunt remunerati la tarif orar? De ce nu au voie sa detina firme sa contribuie mai mult daca sunt trecuti pe contributivitate? De ce militarii au lefuri mai proaste ca magistratii, dar au interdictii mai multe. De ce militarilor le este interzis dreptul de sindicat. Si multe altele.

mosmartin16 spunea...

Huhu, vedem ce urmează ! Oricum, e și "Abramburica" prin PNRR ! Mă refer la ce a spus ultima oară Ovidiuzid și la răspunsul pe care i l-am dat ! "Se joacă" în continuare ș-om vedea finalitatea ! Sper că...curând !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Judecatorule, altele erau atunci avantajele, printre care sa aduca bani, vechimea minima de 20 ani, dă le-aș băga o lungime de-o ștangă in gheabă! Facă borș cu acest caltaboș pielițos si gros care, de atația ani framantat si frecat, s-a alterat de-a ajuns un ditai tarhat uscat ca sa-si citească la umbra lui ziarul Scanteia tineretului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, sper sa nu te intrebi doar solo-ego la misto si sa se intrebe si institutiile europene care este sine die masura standard pe muchie de purtat intre șpilhozi si izmene sa intre bine intre flendurile creștine pentru a preveni orice accidentare cu fracturare la acele mădulare măcelare Complicheișăn situație de mulație!