Un produs Blogger.

joi, ianuarie 10, 2013

JUDECATORIADA a pornit de la Rm Valcea

0 comments
Incercarea lui Băsescu de a menține sub papucul său instituțiile de conducere ale JUSTITIEI a declanșat o reacție de revoltă în valuri împotriva  unor membri ai  Consiliului Superior al Magistraturii care sunt percepuți, în interiorul sistemului, ca unelte politice băsiste.
Corpul judecătoresc nu acceptă să fie condus de un procuror ca Hăineală.
Asociațiile profesionale ale judecătorilor amenintă cu revocarea întregului CSM dacă nu înțelege să se debaaseze.
Ce mai, o adevărată judecătoriadă.
Sediul Judecatoriei din Rm Valcea
Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul judecatoriei Ramnicu Valcea a declansat procedura de revocare a judecatorului Cristi Danilet din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), potrivit unui comunicat de presa al institutiei, din 07 ianuarie 2013, semnat de președintele Judecătoriei Rm Valcea, Bogdan Mateescu. 

Potrivit legii, un membru ales in CSM poate fi revocat la cerarea majoritatii instantelor pe care le reprezinta, acestea hotarand, la randul lor, cu doua treimi din voturile judecatorilor in functie. 

Danilet este membru ales din partea judecatoriilor in CSM. 

"In esenta, Adunarea Generala a Judecatorilor a considerat ca domnul judecator Cristi Vasilica Danilet si-a exercitat in mod necorespunzator atributiile incredintate prin alegerea ca membru al Consiliului, participand activ la o procedura netransparenta de alegere a conducerii Consiuliului in contra celor insusite in proiectul de candidatura, iar pozitiile sale publice exprimate recent au lasat unui observator obiectiv impresia implicarii mai degraba in alte scopuri precum, fara a fi singurul, cel al promovarii propriei sale imagini decat a intereselor judecatorilor romani," se arata in comunicat.

Hotararea Adunarii Generale a Judecatorilor va fi transmisa celorlalte instante de acelasi grad, in vederea continuarii procedurii de revocare. 



Ce stropește Cristoiu în oficiosul cotrocenist, Evz, despre Judecătoriadă.

Gura păcătosului adevăr grăieste:  Antena 3 spune  Adevărul(Pravda)



"Cercetătorii comunismului din URSS, porecliţi şi Kremlinologi, căpătaseră nu numai obişnuinţă, dar şi îndemînare în lectura Pravdei cu creionul în mînă. Din ce apărea în oficiosul PCUS, îşi puteau da seama de ţelurile ascunse ale conducerii sovietice, urmărite însă cu îndărătnicie.

PCUS a dispărut de pe scena Istoriei.

A dispărut o dată cu el şi Pravda, gloriosul  ziar bolşevic.

A rămas totuşi un al fel de PCUS:

USL, forţa politică ajunsă la Putere după scrutinul din 9 decembrie, urmaşă a PCR-ului, prin Ion Iliescu şi alţi părinţi fondatori ai FSN-ului neocomunist.

A rămas şi urmaşa Pravdei staliniste:

Se numeşte Antena 3 şi, spre deosebire de Pravda, e finanţată nu de Partid, ci de un om de afaceri.

Ca şi Pravda de pe vremuri, urmărind Antena 3 îţi poţi da seama de ţelurile ascunse ale USL, dar mai ales ale Penalilor din Coaliţia de guvernare.

Zilele acestea, Antena 3 a dus împotriva Oanei Hăineală o campanie în stilul Dan Voiculescu, amestec de securist cu ghiorţan îmbogăţit: insulte, acuzaţii compromiţătoare.

Alegeri la CSM au avut loc an de an în ultimul deceniu. N-am văzut vreo preocupare a Antenei 3 pentru cine a ajuns şef pe o perioadă de un an.

Loviturile mediatice sub centură împotriva Oanei Hăineală şi, îndeosebi, împotriva alegerilor de la CSM, ne dezvăluie că votul pentru Oana Hăineală n-a convenit Penalilor din USL.

Pe altcineva se pariase.

Dar şi chiar fără campania dusă de besafonul lui Dan Voiculescu, tot ne-am fi dat seama că ridicarea la luptă a Asociaţiei Magistraţilor din România, a Uniunii Naţionale a Judecătorilor, a Curţilor de Apel din feudele baronilor USL,  îşi are cauza în manevra USL de a pune mîna pe CSM prin plasarea în fruntea instituţiei a marionetelor sale, aşa cum a făcut deja cu TVR şi cu ICR.

Puţine au fost zilele în care unul dintre ştabii USL, distinsul Victor Ponta, să nu fi demascat prezenţa Oanei Hăineală şi a Alinei Ghica în fruntea CSM.

Alegerile au adus-o pe Oana Hăineală ca preşedinte şi era cît pe-aici s-o propulseze pe Alina Ghica în postul de vicepreşedinte.

Marionetă, la rîndu-i, a Penalilor din USL, Victor Ponta nu putea să doarmă liniştit la gîndul că magistraţii respectivi aveau să fie, pentru un an, şefii CSM.

Şi atunci, USL a pus la cale aşa-zisa Revoltă a magistraţilor.

Nu prea diferită în notele sale caracteristice de diversiunea ordinară care a fost așa zisă Piață a Universității din ianuarie 2012."

Niciun comentariu: