Un produs Blogger.

vineri, ianuarie 25, 2013

Pensionarii militari au intrebat, Ponta a răspuns pe HotNews

0 comments
Un pensionar care nu este de acord cu aplicarea retroactivă a OUG nr.1/2013 (!!!???)
utilizator Indignatu
-Stimate domnule prim ministru,
Va scrie un pensionar iesit la pensie in 2012 cu o contributie la pensie de 47 ani.
Lozinca dumneavoastra DREPTATE PANA LA CAPAT se dovedeste a fi NEDREPTATE PANA LA CAPAT. Si sa ma explic:
Legea pensiilor 263/2010 la art. 170 spune ca o singura data la iesirea la pensie se efectueaza o corectie a punctului de pensie -si aplicand datele de la INS rezulta un coefocient de aproximativ 1.15-1.2%.Nu am beneficiat de acest drept legal deoarece guvernul BOC a prorogat-o pana la 01.01.2013.
Cand sa intram in normalitate cu acest articol si sa beneficiem de acesta corectie guvernul dumneavoastra USL prin ordonanta de urgenta nr.1/23.01.2013 reduce acest coeficienet la 0.06% ?????.Din acest moment increderea in USL a disparut si imi dau seama ca sunteti la fel ca si cei care au condus guvernul inainte si regret ca v-am votat.
Oricum imi rezerv dreptul de a cere in justitie dreptatea considerand ca acesta ordonanta de urgenta nu poate fi aplicata retroactiv de la inceputul anului asa cum a fost ea emisa .
cu stima,
roman ion
ploiesti
sincer va doresc sa aveti multe realizari in politica si in viata personala. din pacate pe mine ma-ti dezamagit




2-
standby01

Aveti foarte multe probleme acum si multe din ele sunt, probabil, mai importante decat problema mea si a inca vreo 15-20 de mii de oameni in varsta .

Desi am o retinere in a va aborda prin intermediul unui site ce este condus de persoane care nu au o atitudine prietenoasa fata de dv.(ba dimpotriva!), insist in demersul meu pentru ca desi m-am adresat dv. cu aceasta problema in repetate randuri nu am primit niciodaata nici un raspuns.

Cand veti fi in masura sa indreptati nedreptatea care ni s-a facut de fosta guvernare si care este termenul de care aveti nevoie pentru a va respecta promisiunea facuta in acest sens cu luni in urma ?

Suntem siliti sa batem drumul instantelor de judecata unde suntem plimbati cu lunile si cu anii plus ca mai si cheltuim pentru asta.

Am o parere foarte personala fata de persoanele care nu-si respecta angajamentele.
Sa auzim numai de bine!

Raspunsul domnului Ponta

Prin recalcularea pensiilor militare, 90% din pensionarii militari au avut de castigat. Pentru cei circa 15.000 care au de pierdut am discutat si discutam in continuare o solutie care sa nu ii afecteze pe ei 90%.


3-
militardecariera
Domnule Prim Ministru,

Sunt un pensionar militar care m-am trezit intr-o zi cu pensia diminuata cu 40% in conditiile in care aveam si inca am rate la banca, cheltuieli cu medicamentele, cheltuieli de intretinere toate pe baza unui venit pe care, credeam eu ,ca ma pot baza pentru restul zilelor. Acum ajung sa mananc si doar o masa pe zi si asta cu alimentele cele mai ieftine. Am inca speranta ca veti rezerva aceasta problema si in disperarea mea va rog respectuos sa-mi spuneti concret cat mai am de asteptat pana voi primi pensia din decembrie 2010?! Va multumesc.
4-
costachel
Domnule primministru, sint unul din pensionarii militari afectati de recalcularea pensiilor militare. Stiu ca a-ti promis ferm ca una din prioritatile dv. din momentul ajungerii la guvernare va fi repararea acestei greseli prin emiterea unei OG prin care pensiile diminuate sa revina la cuantumul initial din 2010. Va mai tineti de promisiune? multi dintre noi avem senzatia ca si dv . ne tratati la fel: promisiuni si atit. Dl. ministru Dusa ce parere are despre aceasta situatie pentru ca tace de prea mult timp!Cu respect!

Niciun comentariu: