Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 30, 2013

Reevaluare(?) pensii militare printr-un proiect de OUG?

0 comments
Repun în prim plan, cu comentariul de atunci, postul cu proiectul OUG de reevaluare a pensiilor militare, convenit în vara anului trecut de organizațiile asociative ale militarilor pensionari.
Proiectul n-a ajuns pe masa de lucru a Guvernului din cauza imprudenței domnului Dogaru. Prin dezvăluirea către presă a unui protocol semnat cu USL, la care atașase ulterior niște lozinci interpretate ca fiind extremiste, M Dogaru l-a pus pe premierul Ponta într-o situație politică delicată în contextul crizei politice din vara trecută și în perspectiva alegerilor generale din luna decembrie 2012.
Acum, după adoptarea bugetului pe anul 2013, M Dogaru cere scoaterea din sertarele prăfuite a complicatului proiect de ordonanță care, în principa, ar trebui să introducă cuantumul mai avantajos în procedura de revizuire a pensiilor militarilor. 

miercuri, august 29, 2012    135 comentarii
Am primit pe mail un proiect de OUG pentru reevaluarea şi actualizarea pensiilor mlitare, pus deja în dezbaterea asociaţiilor militare. Ordonanţa ar trebui să preceadă adoptarea unei noi legi a pensiilor militare, cea la care buchiseşte de la o vreme Comisia înfiinţată de ministul Dobriţoiu.
Veţi constata că nici reevaluarea şi nici actualizarea nu înseamnă acelaşi lucru pentru toţi pensionarii militari.
Nu înţeleg de ce mai trebuie dată o lege pentru reevaluarea pensiilor care au crescut prin recalculare/revizuire dacă şi Legea 263/2010 cuprinde mecanisme de verificare a corectitudinii calculului cuantumului pensiei.
In opinia mea o astfel de ordonanţă n-ar trebui să aibă decît un articol unic, respectiv articolul 3 alin.(a) din proiectul de mai jos.
Cine-i opreşte pe cei de la Casele Sectoriale să aplice prevederile Legii 263/2010 pentru corectarea pensilor calculate greşit?
In traducere, pe înţelesul tuturor, recunoaşterea drepturilor(cum recunoaşterea?) dobîndite prin recalculare/revizuire înseamnă plafonarea lor la cuantumul în plată prezent. Nici vorbă despre o eventuală actualizare din cauza limitărilor impuse de art. 7 alin (2) din proiect.
Cel puţin, pe Legea 263/2010, de o eventuală creştere a valorii punctului de pensie beneficiază toate categoriile de pensionari militari nu numai cei 26 000 care au pierdut prin recalculare/revizuire.
Inţeleg că o parte din cititorii blogului au intrat de mai mult timp în posesia acestui proiect de OUG
După ultimele evenimente poltice, decidenţii vor măsura mai atent propunerile legislative care vin de la organizaţiile asociative ale pesionarilor militari.



Niciun comentariu: