Un produs Blogger.

marți, ianuarie 22, 2013

SCMD Arges dezinformează penibil USL-ul

0 comments
In comunicatul prin care anunță că au purtat negocieri cu reprezentanții USL, spre rușinea lor, disponibilizații scriu, printre amenintările că se leagă în lanțuri, următoarele interpretări anapoda ale Legii 263/2010:
"S-a expus pe larg situatia noastra, decurgand din pierderea statutului de rezervist, transformarea in asistati social si arondarea ilegala a asistatilor social la fondul de pensii..."

Fraza de mai sus conține următoarele interpretări greșite:

-pierderea statutului de rezervist

-transformarea militarilor pensionari în asistați social

-arondarea asistaților sociali la fondul de pensii

1. In legătură cu statutul de rezervist, ar fi bine să nu uităm că acesta n-a fost niciodată acordat prin legiile de pensii, ci prin alte legi care sunt încă în vigoare.

2. Nu militarii pensionari sunt asistați social ci doar militarii care sunt trecuți în rezervă fără a avea drept de pensie. Nu e normal ca aceștia din urmă să aibă, temporar, un ajutor social?

Ca să înțeleagă cititorii de ce este greșită aceasta afirmație, redau textul de lege pe care atît disponibilizații din Argeș cît și domnul Dogaru continuă să-l interpreteze greșit. 
Art. 6 
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii: 

I. a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, inclusiv soldatii si gradatii voluntari; 
b) functionarii publici; 
c) cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale; 

II. persoanele care isi desfasoara activitatea in functii elective ......

III. persoanele care beneficiaza de drepturi banesti lunare, ce se asigura din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile legii, denumite in continuare someri; 

IV. persoanele care realizeaza, in mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel putin de 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si care se afla in una dintre situatiile urmatoare: 
a) administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare ori de management; 
b) membri ai intreprinderii individuale si intreprinderii familiale; 
c) persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati economice; 
d) persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora; 
e) alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale; 

V. cadrele militare trecute in rezerva, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare ale caror raporturi de serviciu au incetat, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, care beneficiaza de ajutoare lunare ce se asigura din bugetul de stat, in conditiile legii; 
Si analfet dacă ești, cînd ți se citește legea faci distincția între alin (1), punct I, lit. c) și punct.V

Formularea din punctul V lămurește și prostioară din comunicatul argeșenilor care spune că asistații social ar fi arondați la fondul de pensii. Legea spune clar că ajutoarele lunare se asigură din bugetul de stat.
Ce credibilitate pot avea asemenea oameni într-o negociere serioasă?

Niciun comentariu: