Un produs Blogger.

marți, ianuarie 15, 2013

N-ar putea fi combătută evaziunea fiscală cu disponibilizații din Armată, MAI și SRI?

0 comments

Logo ANAF
"Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună, la ora actuală la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe, pentru a putea să punem cât decât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii", a susţinut Voiculescu.

"Oamenii din Armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti"
Despre această eventualitate au vorbit și miniștrii Muncii și Apărării.

Abia a fost enunțată posibilitatea detașării unor finanțiști din MApN către Ministerul de Finanțe, pentru ca, prin  ANAF, ei să  contribuie la combaterea fenomenului de evaziune fiscală , atît de răspîndit în economia  de talcioc, nu de piață, pe care au pus fundul toți bișnitarii....cu pretenția că ar fi oameni de afaceri, că au și sărit cu gura comentatorii care-și iau simbria tot de la niște evazioniști. 
Răstalmăcesc spusele lui Voiculescu și acuză, vezi Doamne, militarizarea Finanțelor în România. 
Nu știu cîți finanțiști poate detașa MApN dar știu că sunt o mulțime de disponibilizați, cu studii de specialitate în domeniile economico-financiar și juridic, care ar putea fi reincadrați, cu condiția eliminării dispozițiilor cap IV din Legea 329/2009, care interzic cumulul pensiei cu salariul în instituțiile bugetare.
In felul acesta s-ar rezolva și problema socială  determinată de micșorarea veniturilor personalului militar disponibilizat, urmare a recalculării/revizuirii pensiilor militare, și ar lua și apa de la moară celor care comentează fie că se militarizează instituțiile civile, fie că din nou sunt trimiși militarii la munci de corvoadă. 
,


Niciun comentariu: