Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 16, 2013

Ponta indeamna la incredere si sprijin pentru Politie si Jandarmerie

0 comments
In ultimele zile, miniștrii de la Interne, Educație și Sănătate au avut unele inițiative care au stîrnit nedumeriri prin modul în care au fost livrate publicului.
In sedință de guvern de astăzi, Ponta a precizat:
"....vreau să vă spun că vă susţin public iniţiativele, cu două condiţii: în primul rând, vreau să le prezentaţi întâi în şedinţa de guvern, ca să nu dăm, după aceea, din colţ în colţ, ceilalţi miniştri, că nu ştiţi ce se întâmplă - e un dezavantaj pentru miniştrii care au anumite proiecte -, şi, în al doilea rând, să le înţeleg eu.........
La fel, tot la partea publică, domnul ministru Stroe nu e aici, vreau să felicit şi Poliţia şi, sigur, SRI-ul ştiu că a fost în gestionarea situaţiei de la Piatra Neamţ şi probabil, nu probabil, că lucraţi în continuare la situaţii de acelaşi fel - nimic nu e mai rău pentru o ţară decât să nu reacţioneze foarte dur şi foarte rapid la ceea ce înseamnă crimă organizată şi vă susţin în totalitate, cu toate resursele. 
E foarte bine şi apreciez efortul de a combate apariţia unor cazuri de discriminare în Poliţie. Vă rog, însă, să daţi un mesaj şi din partea mea, ca prim-ministru, că eu cred în continuare că şi Poliţia şi Jandarmeria sunt două instituţii fundamentale ale statului, în care am foarte mare încredere; că în orice pădure există uscături, dar nu trebuie confundate lucrurile.
Eu nu cred că toată lumea din Poliţie se ocupă acum de hărţuieli, aşa cum nu cred şi o spun public: cred că 99,9% din jandarmii din această ţară îşi fac datoria extraordinar, în condiţii foarte grele. Deci, nu vreau să apară o idee că nu avem încredere... Eu am avut încredere totală în aceste instituţii, şi în Poliţie şi în Jandarmerie, şi fără aceste instituţii, o ţară ar intra în haos.
E foarte important să transmiteţi - şi o să-l rog şi pe domnul ministru Stroe să transmită - acest mesaj de încredere şi de sprijin din partea noastră; şi orice pădure îşi scoate uscăturile. Cred că e valabil în toate domeniile, nu doar la Poliţie sau la Jandarmerie sau la Sănătate sau la Educaţie sau... Nu cred că există domeniu, în care să nu avem aşa ceva, nici nu ascundem gunoiul sub preş, nici nu generalizăm ceea ce este, totuşi, un fenomen izolat"

Niciun comentariu: