Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 24, 2019

Pledoaria col.(r) Iosif Vasile în sedința CCR din 16 04 2019

42 comments

Inregistrare AUDIO
https://aorr.org.ro/wpwebsite/wp-content/uploads/2019/04/Sedinta-publica-2019.04.16_inregistrare-2177D.mp3


După cum se vede din lista dosarelor aflate pe rol la CCR, excepțiile ridicate în legătură cu articolele 28, 29 și 30 din Legea 223/2015 cu modificările ulterioare au fost respinse.
DE subliniat că doar actul prin care instanțele de judecată sesizează CCR, excepțiile, motivările și articolele din Constituție încălcate, contează în Decizia CCR
Pledoariile în fața CCR trebuie să se circumsscrie actului de sesizare.


42 de comentarii:

Leo spunea...

Iar in caz de judecare in lipsă a excepției de nec. la CCR , se pot trimite "note scrise" in care contestatorul poate substitui intr-un fel pledoaria. Metoda este buna pt. cei care nu au avocat si nu stapanesc dreptul constitutional dar si pt. cei care daca au aceste talente , nu au talent oratoric....
Amabilule , tălica ai talent oratoric ?
PS
La Flavius s-a amanat............

Leon spunea...

Felicitari dle colonel Iosif Vasile pentru aceasta pledoarie in fata celor 9 judecatori ai CCR, destul de convingatoare si solid argumentata si mai ales ca nu ati avut un avocat sa va sustina cauza..! Poate ca sunt sanse sa castigati extragerea stagiului civil din pensia civila si valorificarea lui la o casa de pensii civila si posibil si scoaterea din procentul de 85% a procentului de 9% a pensiei suplimentare.
Oricum dosarul cu nr.2177D/2017, chiar daca a fost nevoie de 2 ani sa ajunga la CCR, acum Decizia este in faza de REDACTARE, ceea ce este o reusita totusi. Sa speram ca aceasta decizie sa fie favorabila.
PS. Indiferent de rezultat, Huhu Rezea merita o bere...:)).

Alexcta spunea...

Observ lipsa avocatului!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Special am pus și tabelul CCR pentru a observa că deja excepțiile au fost resspise. Asta semnifică acel R de la coloana Soluție Act.
DE bază în reușita unei excepții sunt modul cum este formulat și motivat capătul de cerere al acțiunii introduse la Tribunal privind excepția de neconstituționalitate, articolele din Constituție încălcate de dispoziția legală și, mai ales, considerentele reținute de Tribunal în sesizarea CCR. Acestea sunt principalele documente care sunt analizate de judecătorul raportor pentru a propune o soluție Plenului CCR:

Leo spunea...

Leon,
Nu esti la curent cu onorariile.
Sa-ti spun eu tarifele :
Pt. Flavius este o lada de bere germena , pt. care el a inceput sa puna de-o parte inca de anul trecut.
Pt. Colonei , este 1 TIR de bere germana.
In vara asta il vedem pe Flavius si pe la CCR. E calare "pe procedura". Se vaita ca mai trebuie sa puna de-o parte de inca o lada de bere.....

Patrascioiu spunea...

ObServ ca sunteți ținuți cu alte lucruri ca sa uitați ca promisiunile PSD-ului nu sunt onorate.

Iulian Mareș spunea...

Leonardos,

in varianta R (respingere pe linie) de catre CCR vrei sa-l faci pe Corneliunsson sa economiseasca ceva banuti, caci se apropie deskiderea sezonului estival?....banuiesc ca si la Onesti este un strand fain, totusi!

capitanu nemo spunea...

O veste nu prea buna este vehiculata cu privire la bugetari,din iunie o sa fie reduceri de personal ,asa ca promisiunile psd or sa ramana neonorate.Am impresia ca si legea pensiilor cat si legea salarizarii a fost o gogoasa care incepe sa se dezumfle.Bine ca un gardian public care este ajutor de trecere de pietoni,i-a salariu cat un colonel.

capitanu nemo spunea...

Actualul PSD este pentru militari ,c-a vechiul PDL.Am fost supusi oprobiului public prin difuzarea de stiri false (pensii speciale nesimtite).Am fost fost batjocoriti de catre vectorii lor de opinie,asta la sfatul lui Peleanu,punand in antiteza militari nesimtiti,versus doctori ,profesori,asta fiind reteta electorala sigura de a castiga voturi.Au promovat in functii publice impostura, mediocritatea(gen Andrusca,sefa ANAF).Realitatea pentru militari este ca ratele la banca au crescut foarte mult,preturile la carburanti si alimente la fel,in schimb au primit o indexare de 4 lei.Pentru tot ce au facut eu unul nu o sa-i mai votez.Daca o sa fie mai bine daca voi face asta ,voi vedea,au disparut imperii si nu s-a sfarsit lume.

capitanu nemo spunea...

Abia astept sa ajunga in localitate cu ocazia alegerilor,ca sa le fac,, urari de bine,,.Mi-a promis Soros ca ma plateste daca fac asta.

Iulian Mareș spunea...

Nemo,
FB.
Dar, când ați fost pensionat?
Cu Soros mergeți la sigur, însă va trebuie un card în $!...sunt destui care sa vă dea detalii și sfaturi!

PS:-Personal, nu văd cu ce vă afectează reducerea aparatului birocratic (inerentă de fapt), ba din contră?!

Stelian P. spunea...

DA, DA !

Iulian Mareș spunea...

Azi am citit cele mai tampe întrebări pt referendum!
Poza Partizanului este reușită, zâmbetul este acru și fals, kiar stupid!
Prompterista neprofesionistă rumegă cuvinte fara creier, așa cum i se pun în gură!
Nici măcar nu poate procesa că Tăriceanu nu a fost penal și acum îi poate cere daune!
Părul lung și minte scurtă!

M spunea...

Sigur, iar am luat-o pe aratura si nu comentam despre topic.
Dl. colonel a vorbit bine din pacate nu cred ca o sa fie auzit.

Observati ceva? iar cpt. Nemo nu face exceptie, anti-psd-eii au in cap doar "abia astept sa ajunga in localitate cu ocazia alegerilor,ca sa le fac urari de bine" - aceeasi lipsa de intelegere a democratiei. Nu, stimate domn, dumneavoastra va duceti la mitingurile partidelor pe care le apreciati. Observati ca desi psd-eii au majoritate putini dintre ei (daca nu chiar nici unul) nu ataca mitingurile celorlalti. Eu nici prin cap nu imi da sa ii strig ceva lui Johannis desi il consider o lepra tradatoare. Cum sa ii strig ceva? Dar ce, suntem animale?

Iulian Mareș spunea...

M,
Prompterista fiind purtătoarea de vorbe a Partizanului!

brenda spunea...

DL MARES .pai ce vredeti ca ranjitul asta de Iohanis a fost degeaba plantat de serviciile secrete germane aci , la Cotroceni? cum ramane cu forumul german? nu vedeti canu ace altceva decat sa nu lase tara asta sa se puna pepicioare? nu vedeti ca a ei 2% dati armatei este sa cumpram ce arunca ltii sau ca noi sa nu avem industria noastra care a fost penntru armata ?ati auzit ca spune ceva si despre rezerva armatei romane in caz de orice , ar fi bine sa navalitipeste elsi sa il datios din urnul in care sta cu cucuveaua lui . >despre DRAGNEA ce sa mai zic sperante desarte , tara este pe topogan ca sa ajungem din nou sus ,trebuie sa ne ducem pana jos si om mai vedea ,,,,,,,,sarbatori fericite si ,cine stie poate

brenda spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

@cpt.Nemo.D-ta gandesti cu creerele propriu pt.d-ta.Faci cum crezi.Ceilalti la fel gandim cu mintea proprie pentru noi.Nu e obligatoriu sa facem ca d-stra!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian avem un strand misto, langa sala de gimnastica Nadia Comanici, pe malul raului Casin, la confluenta cu Trotus, dar locurile cautate sunt pe malurile raurilor Casin, Trotus, Oituz si Tazlau care fac confluenta in Onesti. Pacat ca s-a distrus barajul de pe raul Tazlau, Belci, la o inundatie, cand a luat la vale un sat intreg in 1991, Slobozi-le-aș, pardon, Slobozia, in miezul noptii, fiind o tragedie cu peste 100 de morti! La noi, veneau caiacistii de la Natinala sa se antreneze pe luciul lacului, aveam acolo o flotila de caiace si barci, plaja frumoasa cu cabine si Restaurant cu terasa, etc...S-au dus naibii, si imediat au tabarat localnicii, care au transformat lacul in terenuri cutivate, revendicate, caci barajul a fost construit la finele anilor '50. Berea locala este Zimbru, patronata de Golden Brau, cu apa adusa de pe la Slanic Moldova, imi spunea un vecin care lucreaza acolo, si nu e cu nimic mai prejos ca berea destinata Onorabilului, dupa castigarea meciului cu Armurierii!
@ Laurentiu, toate instantele trebuie sa le iau la mana cu procese inpotriva Armurierilor, iar Notele darama pledoariile, parol! CCR e intesat cu mediocritati supuse ca slugile, dar incercam, pentru ca un cuantum de pensie mica poate fi o circumstanta avantajoasa! Pe data de 8 Mai va cobori Hristos in Tribunalul Bacau cu Lumina si cu Dreptate, pentru ca pe 8 Mai Germania a fost invinsa, insa pe 9 s-a declarat oficierea acestui eveniment in eternitate! Ziua Victoriei trebuie sa marcheze si sfarsitul tragediilor mele!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Multa baftă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares: Multumesc frumos!

Constantin Stănescu spunea...

Felicitări domnule colonel. Excelentă susținere a cauzei. Cu aceleasi probleme mă confrunt și eu.Aș dori o modalitate de a vă contacta.
Toate cele bune,
Col.(r) Constantin Stănescu

capitanu nemo spunea...

Domnule M.Daca se adopta pozitia ghiocelului ,atunci nu vom fi bagati in seama niciodata,fiind cantitate neglijabila pentru ei,atat in privinta numarului ,cat si in privinta opiniilor.

M spunea...

@cpt Nemo - asa o fi! Dar dacă renunț la principiile mele cu ce sunt mai bun decât animalele care aruncă cu bolovani în jandarmi?
Militarii au onoare! A îi striga ceva unui adversar politic este sub demnitatea unui militar.
Dl. col. a argumentat frumos în fața CCR. Cu demnitate, fără să jignească și fără să ceară pomană!
Nu trebuie să ne coborâm la nivelul "M#UIE".
Îți spun un secret dar nu îl mai spui la nimeni : dacă se deziceau de violențe și de M#UIE aveau votul meu pentru că zic multe lucruri corecte. Dar nu am să votez NICIODATĂ pe cineva care atacă un militar (jandarm, aviator sau infanterist nu contează).

sw_worker spunea...

@ Iosif Vasile & @Stanescu, Pledoaria este excelenta, eu i-am propus anterior D-lui Iosif Vasile sa ne unim fortele pentru acelasi deziderat in cazul stagiului de cotizare civil dupa pensionarea militara, dar nu am avut succes, probabil a fost prea tarziu. Un argument de genul: "nici puscariasilor nu li se confisca stagiul de cotizare in sistemul public de pensii" sau discriminarea realizata prin valorificarea stgiului de cotizare civil prin vechime si nu prin puncte, ca pentru restul cetatenilor acestei tari, ar fi avut un rasunet mai mare, dar faptul ca pledoaria a fost inregistrata audio si publicata pe internet reprezinta in sine un succes, in sensul ca faptele si atitudinea stalinista a MApN in privinta pensiilor militare trebuiesc aduse la cunostinta publicului larg. In perioada stalinista condamnatilor politici le era confiscat dreptul la pensie.

Poate reusim sa ne unim fortele pentru a continua drumul deschis de dl. col (r) Iosif V.

vasile iosif spunea...

Dle Worker, Dle colonel Stanescu,

E mail ul meu este vasilenicolaeiosif@yahoo.com

Sunt la dispozitia d-voastra pentru orice schimb de idei pe subiectul de interes comun.

Cu stima,

BONIFATIE spunea...

HRISTOS A ÎNVIAT !
D-le col. Vasile, ca și d-l Stănescu (sunt convins că mai sunt mulți alții) suntem în situații similare.
V-am copiat adresa de email și, cu acceptul dvs., putem schimba opinii mai detaliate prin email. Vă voi contacta.
Numai în anul 2018, în calitate de consilier juridic la o „S.A.”, am contribuit cu circa 11.000 ron la CAS, bani duși pe „apa sâmbetei”, ori poate că nu. Să vedem cum reacționează C.C.R. în cazul dumneavoastră.
Am ascultat pledoaria dvs. și este O.K..
Am rezerve însă privind o soluție favorabilă, ascultând cum, în final, v-a contrat d-l judecător în legătură cu „discriminarea” muzeografilor.
Măcar de v-ar admite una sau două din cele trei excepții invocate.
Cu respect pentru toate ocupațiile, judecătorul trebuia să se abțină pentru că nu ați bagatelizat importanța unei activități, ci i-ați subliniat că riscurile sunt vădit diferite între scafandrii și dirijorii de fanfară (de exemplu).
M-a deranjat aerul de superioritate afișat ostentativ/jignitor de judecător.
Probabil că înainte de a fi judecător a fost muzeograf la „Antipa” și nu a avut „spor de horror” (condiții vătămătoare).
Din cauza unora ca respectivul, am renunțat de a mai accepta impertinența și m-am pensionat din nou. Adică am lăsat munca pentru alții (am trecut deja de 66 de ani).
Cu respect pentru toți.

sw_worker spunea...

@ BONIFATIE, discrimnarile privind stagiile de cotizare se refera la perioada 2011 2015 cand stagiile civile realizate dupa pensionarea militara se puteau declara conf. Legii 263/2010, care actiona si pentru militari, dupa 1 ian 2016 cand a intrat in vigoare L223/2015 stagiile de cotizare realizate (dar nedeclarate anterior) se pot valorificate prin puncte in sistemul public de pensii conf. legii 263 modificata, cele declarate anterior acestei date fiind valorificate prin pensia militara doar ca vechime care in foarte multe cazuri, aduce un aport nul la pensie datorita limitarii la 85% din baza de calcul. Din acest motiv consideram ca stagiile civile declarate in perioada 2011-2015 sunt practic confiscate.

NU cred ca este o problema ptr. stagiul din 2018.
Cu stima

BONIFATIE spunea...

@SW...
Aveți dreptate privitor la stagiile anterioare datei de 01.01.2016, numai că în legătură cu acestea, fiind cuprinse ca vechime la recalculare (nu se putea pe puncte pentru că este un alt sistem de calcul), s-a făcut o „reparație” parțială, însă dacă am lucrat un an sau doi după dec. 2015, sistemul public nu-mi va valorifica numai această perioadă pentru că nu îndeplinesc condițiile minime obligatorii prev. de Legea nr.263/2010. Din această cauză d-l Vasile a solicitat modificarea legii pentru a se putea extrage din pensia recalculată perioada lucrată în „civilie” pentru a o adăuga la anii post 2015 și a beneficia de o pensie distinctă.
Probleme este că politrucii noștri se gândesc să „radă” a doua pensie la cei care deja o dețin, nu să mai accepte alte „duble”.
Să dea Domnul să mă înșel dar nu prea cred.
Ar fi o reparație, tot parțială dar pentru toți contributorii, și dacă am beneficia de calculul pensiei suplimentare (3%, 6% sau 9%, după caz) separat de procentul limitativ și abuziv de 85% al pensiei recalculate.
Cu respect ,

BONIFATIE spunea...


În completare la postarea anterioară...
Am văzut „R”-ul CCR-lui, astfel că trebuie să mă corectez și să spun că speranța stă tot în cei care ne dezamăgesc cu promisiunile.
Din păcate, că tot este a doua zi de PAȘTE, noi mieii cerem dreptate de la lupii care acum, în prag de alegeri, și-au pus (provizoriu) blana de oaie.
Oare o vor face iar „de oaie”!?

sw_worker spunea...

@ BONIFATIE , Nu cunosc inca acele conditii minime obligatorii prev. de legea 263/2010 , dar banuiesc ca este vorba de stagiul minim de cotizare care este cred 15 ani si varsta 65ani, dar din cate stiu stagiile de cotizare sunt recunoscute intre sistemele de pensii asa ca probabil singura conditie este varsta de peste 65 ani.
De fapt eu sunt in ambele situatii am stagiu realizat inainte de 01.01.2016 de 15 ani si dupa acesta inca 4 ani, dar nu m-am gandit as putea intimpina o alta marsavie (cea la care v-ati referit dvs).Sper sa nu fie asa, pentru ca ar fi prea de tot.

Cu stima

Huhu Rezea spunea...

@Bonifatie
Nu dă sfaturi greșite.
Dacă ai pensie militară, la împlinirea vârstei cerute de L263/2010 poți sa-ti deschizi drept de pensie civilă și pentru un singur an lucrat după 01 01 2016.
Pentru deschiderea dreptului de pensie, nu și pentru calcul, contează și stagiile civile/militare din decizia de pensie militară.
Iosif vorbea la CCR despre stagiile civile rămase captive în Decizia de recalculare pe L 223/2015.

BONIFATIE spunea...


D-le HUHU! Aveți dreptate, cu următoarele mențiuni:
Legea nr.263/2010 stabilește două condiții cumulative, așa cum le redau, în extras, mai jos:
.............................................................................
„SECŢIUNEA 1  
Pensia pentru limită de vârstă  
  ART. 52
Pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare prevăzute de prezenta lege.
(la 01-01-2018 Articolul 52 din Secțiunea 1, Capitolul IV a fost modificat de Punctul 57, Articolul I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr.103 din 14 decembrie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr.1010 din 20 decembrie 2017)
  ART. 53
(1) Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr.5.
(2) Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Atingerea acestui stagiu se realizează prin creşterea stagiului minim de cotizare, conform eşalonării prevăzute în anexa nr. 5.”
.................................................................................

Art.110 alin.(3) din Legea nr.223/2015 este și el favorabil valorificării stagiilor de cotizare ulterioare,în sensul că:
”Stagiile de cotizare nevalorificate la recalcularea pensiei conform alin.(1), precum şi cele realizate ulterior intrării în vigoare a prezentei legi se valorifică în sistemul public de pensii”.

Deci, dacă am realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani + vârsta standard (65 de ani la bărbați) pot beneficia de pensie și în sistemul public de pensii, dacă am lucrat după 01.01.2016, chiar și o lună dar nu oricum, ci cu îndeplinirea condițiilor stabilite de Legea nr.263/2010.
Scuze pentru lipsa de precizări din prima postare (nu am indicat obligativitatea îndeplinirii celor două condiții) pentru că sunt nuanțe și nuanțe.
Ce spuneți, perioada lucrată ca militar (cadru militar, nu militar în termen) este asimilată perioadei contributive, pentru că este o diferență între contribuția virtuală și cea legal asimilată?
Instanțele de judecată le interpretează diferit (la nevoie vă trimit extrase din hotărâri cu soluții diferite.
Cu respect ,




Huhu Rezea spunea...

@Bonifatie
Așa... și pe care condiție nu o îndepliniti dacă, pe lângă cei 25 ani vechime cumulată din decizia de pensie militară, mai aveți și 1-10 ani lucrați după 01 01 2016?

BONIFATIE spunea...


Mi-ați răspuns la întrebarea mea, reiterată mai jos, printr-o întrebare.
„Ce spuneți, perioada lucrată ca militar (cadru militar, nu militar în termen) este asimilată perioadei contributive, pentru că este o diferență între contribuția virtuală și cea legal asimilată?”
Adică, pot avea 25-35 de ani vechime ca militat (contribuție virtuală) și 14 ani 11 luni și 29 zile în civilie. Rezultă că nu îndeplinesc obligația de a avea 15 ani de contributivitate în sistemul civil.
Dacă vechimea ca militar este contribuție efectivă, nu virtuală, atunci aveți dreptate. Spun asta nu pentru că nu aveți dreptate, ci pentru că sunt două aspecte interpretate diferit de instanțele de judecată, așa cum v-am menționat în postarea anterioară.
În rest, cred că interpretăm corect textele de lege (noi, nu instanțele, din păcate).
O zi bună!

Alex spunea...

Domnule Huhurezea,
Daca la varsta de 60 de ani ,avand pensie militara pentru 15 ani vechime in serviciu si vechime in viata civila de 27 de ani ,nevalorifucata in pensi militara(fiind pensionat cu art.19),se poate solicita di civilie pensie anticipata pentru o vechime de 41 de ani,ori la varsta de 62 de ani ,ptr.o vechime de 43 de ani.Pentru a deschide drept de pensie in viata civila,cele doua vechimi nu se cumuleaza?Eu ,daca ajung la varsta mentionata mai sus ,voi avea vechimea civila aproape dubla fata de cea militara

Leo spunea...

Numai la 65 de ani iţi va primi dosarul CNPP pt. cei 27 de ani vechime în muncă.
Dacă aveai MINIM 35 de ani vechime în muncă (adica stagiul complet de cotizare), atunci iți primea dosarul CNPP-ul pt. anticipată.
Te poți duce să întrebi ca să te convingi ca așa este.

Leon spunea...

In sedinta din data de 07.05.2019, CCR are programata si discutarea Art.30 modificat de OuG.nr.57/2015 pentru alte dosare inregistrate in anul 2018, cum ar fi: 21D/2018, 340D/2018, 481D/2018, 673D/2018,..!
Deasemenea in MO.nr.321/24.04.2019 a fost publicata Decizia CCR nr.43/22.01.2019 cu referire la exceptia de neconstitutionalitate a art.40 pct.4-6 din OuG 57/2015 (R).

Neculai Lupurel spunea...

A vorbi vorbe...
Articolul 62
(1) Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puțin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege.
(2) Abrogat.
(la 01-01-2018, Alineatul (2) din Articolul 62 , Sectiunea a 2-a , Capitolul IV a fost abrogat de Punctul 63, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 103 din 14 decembrie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1010 din 20 decembrie 2017 )
(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordării pensiei anticipate nu se iau în considerare perioadele asimilate prevăzute la art. 49 alin. (1) lit. a)-c).

Alex spunea...

Multumesc d.le Leonard.Daca voi fi sanatos o sa am o super-vechime.Mi-ar fi placut totusi sa "trag pe dreapta".Ati avut dreptate acum cateva luni ,cand mi-ati spus ca baza de calcul ptr.desch.dreptului de pensie militara,in cazul meu (art.19),nu va fi cu trebuie.Am primit majorarile de 10% ,15% si 25% ,dar aceea de 1/4 nu.A treia zi dupa primirea deciziei am expediat si contestatia.Intr-un caz similar cu al meu,raspunsul care l-a primit suna cam asa". .nu exista norme metidologice de splicare,la aparitia acestora C.P.S.va face acest lucru(am fost pe aproape).Motivul ar fi ca rezervustul respectiv nu ar fi fost angajat in dec.2018 si neavand solda atunci ,nu au cu ce sa faca diferenta.Nu prea este corect.Sau este?

Leo spunea...

- @ Alex , noi cei care am mai înțeles mecanismele de furt din pensii , obscurizate prin clasificari ilegale de gulerți și apărate în instanțe cu râvnă de pădureni , trebuie să-i mulțumim amabilului nostru că a făcut lumină în această junglă legislativă , anume îmbarligata de lichelele gulerate.
- O lege elaborată bine NU ARE NEVOIE DE NORME DE APLICARE. În plus , gulerații invocă această lipsă de norme metodologice în mod abuziv deoarece , legea trebuie aplicata si nu normele metodologice. Instantele vor corecta abaterile sau interpretaile eronate , ulterior în urma proceselor punctuale.
- ACTIONEAZĂ Alex , da-i în judecataă cu capete de cerere concrete si motivate si apoi vei vedea solutia judecatorului , daca confirma povestile lichelelor gulerate. Iar daca vor veni cu asertiunea ]n fata judecatoruli ca "nu există norme de aplicare" , atunci sa-i intrebi , ce au făcut ei ca sa existe norme de aplicare.
Nu uita , judecatorul când iti va primi cauya in solutionare , NU VA SPUNE NICIODATA CA LEGEA ESTE NECLARA SAU INCOMPLETA ORI ÎNTUNECATĂ SAU NEÎNDESTULATOARE, CA NU ARE NORME METODOLOGICEETC....
iNVOCAREA DE CATRE lichelele gulerate a acestui lucru ESTE UIN ABUZ.
Da-i în judecata în termen și lupta-te , ca GULERATII nu vor spune niciodata ca așa este domnule Alex , aveti dreptae si vă solutionam noi problema.

BONIFATIE spunea...


D-le Alex., d-l Leonard are dreptate !
..................................................................................

EXTRAS din LEGEA NR.223/2015 modificată
„DISPOZIȚII FINALE
ART. 122^1
În aplicarea prezentei legi pot fi emise norme aprobate prin ordin comun al ministrului apărării naţionale, ministrului afacerilor interne şi directorului Serviciului Român de Informaţii.
----------  
Art. 122^1 a fost introdus de pct.25 al art.40 din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr.57 din 9 decembrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr.923 din 11 decembrie 2015.
  ART. 123
Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2016”.
..............................................................................

Adică, aplicarea legii se face de la data intrării ei în vigoare și nu este condiționată, aplicarea, de emiterea unor norme (numai dacă legiuitorul prevede/condiționează expres acest lucru; nu este cazul Legii nr.223/2015) care „pot fi emise” (vezi prevederea de mai sus) dar nu este obligatoriu să așteptăm, sine die, până când ”gulerații” se scarpină... după ceafă pentru că „pot” emite dar nu este obligatoriu să le emită.  
O zi bună tuturor!