Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 18, 2019

Amendamente admise/respinse privind L223/2015 in Proiectul de desfiintare a pensiilor speciale

111 comments
Articolul 4 din proiect prevedea modificări ale unor texte din L 223/2015.
Prin eliminarea articolului din proiect, legea rãmâne in forma modificata de OUG 57/art2015, OUG 59/2017. și art. 84 din  OUG 114/2018.
Așteptăm în sesiunea următoare dezbaterile din Parlament privind respingerea OUG 59/2017 și proiectul de lege depus de Leș.
De la actualul ministru al Apărării, nicio speranță.
Să nu-i plângem pe magistrați și aviatori civili! Au salarii așa de mari că și pe legea contributivității vor obține pensii mari, mai ales potrivit L 127/2019 a fostei ministrese LOV.
Mă bucur că magistraților le-a tras un sutuleț in funduleț chiar liberalii și #rezist în folosul cărora au făcut justiție selectivă în ultimii 15 ani. Și de nu se va concretiza eliminarea pensiilor magistraților, intenția contează. 




Amendamente respinse



111 comentarii:

Stefan spunea...

azi trebuia sa se dezbata in plen abrogarea OUG 59/2017. ce ati publicat mai sus este din raportul comisiei.....asta se stie inca din 11.12. multumim oricum

Dan spunea...

Adicatelea.... ramane afectata de OUG 59/2017 si OUG 114/2018.
Nu se schimba nimic.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa vedem si ce aduce in plus in anul care vine, pentru ca sursa tuturor rautatilor este NEDREPTATEA SI INECHITATILE CU DISCRIMINARI pentru rezervisti. Doamne, ajuta! Apropo, Col Rosu s-a mai opus si de data aceasta? Sau i-a ajuns cate critici si alte epitete a primit pentru primul vot, UNIC, CONTRA?

Leon spunea...

PNL propusese Eliminarea politistilor si politistilor de penitenciar din cuprinsul Legii nr.223/2015, dar amendamentul aprobat de comisie mentine aceasta lege in integritatea ei !
Mai mult ca sigur ca la urmatoarea sedinta de plen (probabil in februarie 2020), liderul de grup PSD va propune retrimiterea la comisia de munca pentru un raport suplimentar, cel putin pentru eliminarea amendamentelor privind Rentele viagere pentru artisti, sportivi, creatori, etc.
Si va ramane acolo pana la urmatoarele alegeri..!
Daca PNL+USR, doreau dezbaterea in sedinta de astazi, propuneau sa aduca proiectele, de pe poz.21 si 29 pe o pozitie in primele zece.
Dar au demonstrat ca NU doresc eliminarea acestor pensii !

Leon spunea...

@Huhu Rezea, pe site-ul CD, se poate consulta Pl x nr.669/2019, privind masurile fiscal-bugetare pentru anul 2020, modificari si completari la OUG.nr.114/2018, dar si la capitolul VI din Legea nr.153/2017 (de interes pentru militari).
La o prima lectura , Art.84 ramane in vigoare, iar Art.41 este completat cu inca 3 articole.
Cititi Art.5 si Art.6 din proiect, care completeaza art.65 si art.67 din Anexa VI, si spuneti-ne ce ati inteles !
In anul 2020 se mentine punctul de amenda la valoarea de 145 lei !

IulianC spunea...

O prima teapa pregatita pentru personalul in activitate, o parte din sporuri nu se mai calculeaza la salariul de baza/solda de functie.....se calculeaza la salariul minim brut pe tara. Asa injumatatesc marirea. Inclusiv la noi la prima recalculare pensiilor.

Leon spunea...

Tot acest proiect interzice cumulul pensiei cu salariul de bugetar !
Articolele 65 si 67 completate (ANEXA VI- L 153 ) se refera la stabilirea pensiei pentru militarii detasati la societati comerciale, regii, etc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, de bine nu-i!

Leo spunea...

APĂ de PLOAIE pe post de ANESTEZIC.
de ce ?
deoarece ,
Nimic nu se mai aude despre activitatea "CC-ului"(Consiliul Ciucă), acel conclav al savanţilor din MFA care să studieze problematica INECHITĂȚILOR. Iar această activitate pe deplin conspirată cu personal pe deplin conspirat , NU ARE MENIREA SĂ PREZINTE ÎNCREDERE că este un demers CORECT și PREVIZIBIL.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ministrul Apararii, Gen. Ciuca, promitea eliminarea inechitatilor la pensiile militare cu o comisie formata din cei mai harnici si loiali fosti secretari BOB-PCR. Se mai aude ceva despre asta, sau comisia era in trenul deraiat azi, carati cu helicopterul si autoutilitarile SMUD pe la spitale, in stare comatoasa? Are cineva relatii printre brancardieri, lucratori de la medicina legala-morga si terapie intensiva sa ne spuna ce sanse de supraietuire vor avea membrii comisiei aflati in stare de sanatate incerta sau dusi dintre noi? Astept relatii din zona folclorica a gazarilor si lumanararilor!

maiag spunea...

k a ka maka,labareala si vorbim discutii,ramane cum am stabilit,sa i mut pe toti,mormidabil?nu?asa ca nu mai faceti planuri,gasiti retete de ciorbe,facem o oala si mincam o luna,se poate pastra excelent la congelator in pungi de plastic,sanatate si piftie de potroace
la multi ani sa facem paguba statului care ne a mutut de la 15 ani.mormidabil,nu?

valica spunea...

In Romania distanta de la vorba la fapta este una colosala. Din Prima forma de modificare a OUG 114, s-a anulat definitiv punctele care se refera la pensiile militare, deci ciopirtirea continua si cu PNL, ceea ce a a taiat PSD. Orcum era de astepta deoarece ministrul apararii doarme in cort. Doar Politia locala de aceea este cu mult mai superior salarizata decat armata membra NATO. Nimeni , dar absolut nimeni nu face referire, la Memorandumul semnat de Guvernul romaniei la inmtegrarea in Nato si NEAPLICAT SUB NICI O FORMA LA STRUCTURILE MILITARE DECAT LA POLITIA LOCALA.

Alex spunea...

D.le Huhu Rezea,
Articolul 19 ramane la fel cum a fost modificat de O.U.G.57 ,sau cei care se incadreaza la art.19 cu vechime mai mare de 10 ani se vor incadra la prevederea aceea in care li se reduce b.c.cu ,cate 1% ptr.fiecare an lipsa,pana la 25 de ani?Nu am mai mentionat faptul ca cei 10 ani sunt vechime in serviciu,probabil cumulata ar fi vreo 15 ani.

Huhu Rezea spunea...

La art. 19 procentul de pensie se stabilește proporțional din 65%.
Mai întâi se stabilește ce proporție reprezintă vechimea în serviciu din 25 ani.

totoiany48@gmail.com spunea...

Foarte tarziu v-ati dat seama !

Gigi spunea...

Cătălin@
Cam târziu ți-ai dat seama despre bataie de joc,politicieni etc.

Leo spunea...

Rămâne cum era , PROPORŢIONAL sau Procentul(%) = Vech.cum./25 x 65%

valica spunea...

Un lucru este cert: Jalnicul Col.Rosu, se vede treaba ca nu a facut din capul sau opozitia la anularea OUG 59, ci a fost din ordin primit de la ministrul apararii nationale din cort.
Ho,ho,ho,ho armata membra Nato, jelanie mare provoci.

Sorina spunea...

Unde sant noutate la asa 19 asa era ce e nou? Probabolil.ca ordobanta aia de urgenta nu eta urgenta .atatea minciuni cel putin sa fi aprobat ce facuse Les tot eta ceva Deci numai praf in ochi sa le fie rudine

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Toate indiciile ne conduc spre anularea oricaror actualizari, cei 4,6% fiind singura solutie liberala, daca au fost ei in stare sa ia criminal de la Sanatate si sa bage in securitate, probabil sa renasca vechiul DNA cu tortionari, catn ciripoi si ginitori de la SRI, pentru marturii inventate si martori mincinosi. Bucuria ne-a fost de scurta durata si de comisia de mediere nu se mai aude nimic, de parca am avea un cadavru pe catafalc, mut si surd. De clocit cred ca se cloceste ceva, dar secretomania fiind la ea acasa in MApN, nu stim la ce sa ne asteptam. Inca mai cred ca, daca s-a promis sa se elimine inechitatile, este posibil sa se faca ceva pentru domnii Generali, aflati in mari suferinte si saracie crunta, muritori de foame si lipsuri, daca achizitiile de gunoaie si fier vechi ale NATO nu ne va sta in cale, cat si cu scuza ca aceste rebuturi, aruncate de altii de rele si cumparate de Armata ca bune, au stat in calea actualizarilor. Saracii si necajitii au degete la maini, si de ce nu si le-ar suge ca ursul din padure, in lipsa de mure, si asa mai scapa si ei de burta uscata si concava, trigliceridele mari, colesterol, palpitatii ale inimii si ficat gras! Burtile convexe ale potentatilor au nevoie de bani, nu de haleala, asa ca mai va sa mai vedem ceva!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Valica, nici un hîmăitor subordonat din Macelaria Hapararii nu face decat ce-i ordona, personal, maciucarul nomber one din abator! Daca eram in locul maidanezului roșu faceam la fel: Ordinul se execut prin muscat, nu prin latrat! Nu uita: Cainele care traieste pe langa macelarie, turbat va muri de atata macra si bine pentru sine! Hauuuu, hauuuuuuuuuuuuuuuu!

Huhu Rezea spunea...

Ce aveți cu col Roșu?
Acela era mandatul MApN, nu al său personal
Unii dreptaci iohanisti antipesedisti luaseră de buna manevra lui Ciuca de a inventa un colectiv , cu câteva zile înainte de turul 2, pentru înlăturarea inechităților.Ciuca primise ordin să țină negânditorii in priza, sa nu cumva sa le vina ideea sa nu mai voteze Blocantul.
Acum să-i ia Neacșu un interviu lui Ciucă . Să spună de ce s-a opus eliminării OUG 59.

Gigi spunea...

Bine spus"Conclav"."Conclavul"lui Leș a fost născut mort,care trebuia și acesta să rezove inechitățile,dar în loc să le rezove,le-au înlocuit cu altele.
Halal rezolvare!

Negritoiu spunea...

C.F.Ifrim,
Inca nu ai realizat ca dl.Col Rosu a actionat conform ordinelor primite? Crezi ca Ciuca a fost strain de votul acestuia?
Anul viitor ? Cred ca si dupa alegerile parlamentare o sa discutam tot despre pensiile speciale si discriminarile la care sunt supusi rezervistii militari!

Gigi spunea...

Cornele@,tine minte ce-ți spun acum,niciodată îmbuibaţii nu o să creadă flămândului.
Să nu crezi tu că aici intră cei îmbuibați! Nu, ei stau,citesc,se amuză și chiar ne înjură că ne spunem părerea pe aici!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, noi sa-i tragem de urechi, ei sa ne traga de maciuci, caci maciuci ne da maCiuca!

CEZAR spunea...

Cu pamblegi ca tine care trag limbi..pe la fiecare putere nou instalata nici-o sansa...:D

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Leon,
Afirmativ!
....în rest, gargară ieftină a la Sibiu! Căci de la PC Temporar din Cotroceni li s-au dat PNL-istilor lumina!

Huhu Rezea spunea...

@avia
Cine dracu te plãteste sã justifici toate prostiile debitate de gulerele albe, înhãmate acum la cãruța cu dârloage liberale?
Esti penibil!
Cum nu s-a aplicat, propagandistule, OUG 57/20015 la polițiști?
Nu ti-a intrat in minte ca pensia militarã plafonata, fie de ordonanta 57, fie de ordonanta 59, nu cuprinde nici sporul OMM/SOSP si nici sporul de 50% pentru cântãciosi?
Cu limitarile bazei de calcul din art. 28, niciodata pensia militatrã calculata potrivit Legii 223, chiar si fara plafoanene de 85% si cuantumul net, nu putea depãsi solda brutã lunara a activului.
De ce ciuma rosie putea sa majoreze soldele de functie si sa limiteze sporurile pana in 2022 iar ciuma galbenã nu?

Iulian Mareș spunea...

Mai,
Tu tii cu urșii? 🐻 🐻?
Tu kiar suspicionezi guvernul de inteligență?
Dar, când PNL a dublat alocațiile pt copii cum a fost?
Lasă să le-o pună PSD în vot să vadă cum este sa clănțăni populist!
Ți-am mai zis: bătălia este in Parlament și PSD nu trebuie să facă mai nimic că PNL să-și arate incompetenta lor și a maestrului care îi keama zilnic sa le de-a dictare! Dar nici el nici guvernul nu pot lua testul Pisa!

*Hai, în sfârșit au multumit-o și pe Gorghiu, kiar de 2X:
-numirea lui Isar la BERD;
-vine mai rar acasă ... prietenii veki nu uita! 😜😂😍😜🛀🤸👣👣💃🙈🙉🙊

BONIFATIE spunea...

Doamnelor și domnilor!
Să fim corecți. Toți visăm să avem o pensie spre 10.000 lei, cu excepția celor care deja o au, și chiar mai mare, însă 74.000 lei este deja o nemernicie.
În acest timp judecătorii și grefierii își văd de ale lor și vizionează filmul „Blocada” iar născătoarele s-au pus pe treabă pentru a recupera pierderile cu emigranții.
„Supraimpozitarea”, vorba unora, este o soluție la îndemâna politrucilor care acum... tac.
LA MULȚI ANI celor născuți în 19 decembrie!!!

Iulian Mareș spunea...

👍👌
Deh, material primit...de la Turcanu, căci ea este cea mai proastă!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

"Ce tupeu nesimtit!

Ati renuntat la miliarde de lei ca sa protejati bancile care jecmanesc cetateanul roman ca nicaieri in Europa, va pregatiti sa vindeti toate activele statului care au scapat neatinse pana acum, scoateti acciza la benzina ca sa cresteti pretul, de fapt, si acum ne faceti iresponsabili si nesimtiti fiindca crestem alocatiile la copii? Plecati de la guvernare, incompetentilor, ca nu sunteti in stare de nimic! Ati venit sa guvernati pentru oameni sau pentru banci si multinationale?", scrie Vasilescu pe Facebook.

Mihai spunea...

Da , o solutie mult mai aplicabila la care probabil se va recurge in ultima instanta ...........Si atunci s-ar putea deschide calea si spre inlaturarea inechitatilor din acest sistem ...........

totoiany48@gmail.com spunea...

Nu sunt de acord cu ideile exprimate . Problema are solutii reale ce apartin domeniului de definitie .
O buna corelere intre cresteri si o grila ...inteligenta de impozitare face ca imposibilul dumneavoastră sa poata deveni ...posibil .Este nevoie de masuri astfel incat sa poata creste mai ...rapid pensiile mici .In postare afisati o tendinta de ...politician,veniti cu date concrete .
Va trebui sa se elîmine actualizarea cu inflatia ,sa ramana actualizarea cu activii .

kostas spunea...

Solutia pentru rezolvarea problemei salarizarii in sensul de a nu mai creste salariile mari si a cresterii salariilor mici, nu este inghetarea, ci compactarea marjei de salarizare, de la 1-12 la 1-8. Si salariul minim 3000 lei . Presedintele- 8 , parlamentarii- 6 , medicii- 4. Toti care sunt acum in grila 5- 12 sa fie pozitionati in noua grila 4- 8. Acestia nu ar pierde nimic si nici nu ar castiga nimic, ar ramane cu salariile de acum. Cei care sunt acum in grila 1- 4,99 sa fie pozitionati in grila noua 1 -3,99. Acestia vor beneficia de cresteri si vor avea salarii decente. Efortul bugetar nu va fi mai mare decat pentru aplicarea prezentei legi pana la sfarsit, însa lumea va fi multumita. Aceste modificari trebuie facute dintr-o data, la inceputul 2021.
Punctul de pensie ar trebui stabilit intr-un procent din salariul minim, sa zicem 60% adica 1800lei, din ian.2021. Nu ar mai trebui calculat din inflatie si din cresterea salariului mediu ci numai din salariul minim, in procent de 60% pentru a se mentine permanent acest procent. Aceasta scimbare nu ar aduce nici un efort bugetar in plus ,insa ar fi mai corect ca si pensiile sa fie legate de salariul minim, deoarece in momentul de fata, prin calcularea cresterii cu jumatate din salariul mediu, nu se aplica corect. Se ia procent de 50% din procentul cu care a crescut salariul mediu si se aplica la punctul de pensie si astfel, de fiecare data scade proportia intre salariul mediu si punctul de pensie.Si aceste modificari ar trbui sa intre in vigoare la 01 ian.2021. Astfel. Salariul minim ar fi singurul indicator in functie de care ar creste automat si salariile si pensiile.

Dan spunea...

In urma modificari OUG 114 / 2018 privitor la interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat... mCiuca beneficiaza de exceptie ca si ceilalti politicieni?

Mihai spunea...

Ce jmecher mai erai cand ne -ai spus pe aci ca la o intrunire pe la palat Coarna s-a opus abrogarii art 40 din OG57 . Oare dece s-o fi opus ?
Omul stie foarte bine cum sa lupte pentru ai lui si chiar sa convingă .........

Gigi spunea...

T2+@
Citesc și mă crucesc!!!
Imediat după ce am văzut că spui despre polițiști că nu-i afecteaza OUG 57,cunoscută ca ordonanța Cioloș,am suna un prieten pt.a mă lămuri.
Știi ce mi-a răspuns respectivul?Iată răspuns:"Gigi,care idiot a mai scos așa ceva,legea nu este aceiași pt.toți?"
Măi băiatule,numai dezinsforma cititorii blogului,am pretenție la tine,mai ales că ai pregătire juridică!?
Mă face să-mi schimb impresia,tocmai când începusem să te apreciez!

Gigi spunea...

Păi vedeți,d.le H,cum se manipulează?
Și ne mai mirăm de ce apar tot felul de prostii prin presă,chiar și prin parlament
Nu că mar interesa,dar am luptat toata viața pt.dreptate și adevăr și nu pot lăsa manipularea să-și facă loc printre noi!
Manipulatori de ocazie,pârâți,găsiți-vă alt loc să vă faceţi meseria,am să vă demasc și am să vă combat întotdeauna!

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, ați uitat de sfatul dat cu ceva timp în urmă de către domnul HUHU REZEA privind posibilitatea unui AVC (Accident Vascular Cerebral). Păi dacă ura va atinge nivelul maxim de rabdare și noi vom suferi un AVC, nu credeți că ne vor trage ei de urechi ca să ne revenim ?
„sfidati-i pana ura va atinge nivelul maxim de rabdare si ne vom aduna sa-i tragem de urechi”.

Huhu Rezea spunea...

Abia
Daca vrei sa te mai public renunță la punctajul primit de la liberali.
Uite na, asta era problema noastră, neplata concediilor?
Vezi ce penibil ești?
Confirmi că la polițiști este o problemă de salarizare, nu de reglementare a bazei de calcul.
Cum sa blochezi eliminarea înghețării pensiilor pentru aproape două sute de mii de pensionari militari, pentru că sunt câteva mii de polițiști care-si tranzacționează sporurile înainte de pensionare.
Domnul Velea să facă ordine mai întâi în propria gradina, cu salariile.

Viorel spunea...

Nu domnule Gigi, legea nu este aceeași pentru toți, vă dau exemplu din sistemul nostru super militarizat iar dumneavoastră vă rog să-mi răspundeți.
Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. a introdus în recalcularea pensiilor indexarea de 5% / 2016 iar cele ale M.Ap.N. și S.R.I., nu, de ce ?

Gigi spunea...

Asta cu tranzacționarea sporurilor în ultimele 6 luni e problema lor,să fie dați pe mâna legii,nu trebuie să sufere și ceilalți care au ieșit pe alte legi!
Asta am mai spus-o mai demult care a fost avantajul celor ieșiți pe l.223/2015.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Nu am scris cu rea intentie si nici ”influentat ” de ”liberalii socialisti ”. După cum am promis in comentariu ,m-am conformat si am sters comentariile ca să nu zgărâie ”criticii” pe retină. Timpul o sa faca dovada ........
Si totusi ,atat d-voastra cât si respectabilul domn Gigi nu mi-ati raspuns la o intrebare din comentariu . Esentiala pentru clarificarea unei stari de fapt atata timp cat baza de calcul constituita in baza art 28 se compune si din ”sporuri ”.
Care la unii nu sunt ca la atii si nici afectate de vreun punct din art 40 ..........
Ete na , nu putem numi doar generic pensiile militare ca fiind de serviciu pe aceleasi criterii pentru toata lumea ...........
Meciul încă se joaca ........bine ca am ajuns sa fim recunoscuti in breasla NATO, ca altfel teoria la care multi au pus botul ”cu dreptul castigat ” pe acest sistem de pensii ..... nu le foloseste ..............
De acum voi fi doar spectator la modul cum va veti/vor adapta la ceea ce v-am atentionat.
Să fie bine pentru toata lumea! Sa-mi dati de stire la primele ....actualizari ....sau” eliminare de inechitati ”........
Si chiar nu este vorba de inghetarea pensiilor ci cu de totul altceva........

marvas66@yahoo.com spunea...

O fi vre-o legatura intre arestarea fostului sef 2 1/4, cu drogheria de lux si dan barna de la usr care vrea sa relaxeze pedepsele pentru detinere si consum de droguri???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dan, i se dubleaza ajutorul de inmormantare lui Maciuca la penzia cazona si zalariul de budgetar cumulate, daca nu-si achita cele 3 mld lei, imprumutati din banci sa-si faca buncker anti PSD, anti penzionari militari, anti atomic, anti fonic, anti diuretic si anti sovietic!

Huhu Rezea spunea...

Dacă ai fi atent la ce se mai scrie pe blog, nu numai ce trebuie să propaghezi tu, aflai că prin aplicarea Legii LOV de salarizare crește importanta soldei de funcție iar sporurile, oricâte ar fi, nu pot depăși 30% din anvelopa salarială
Voi nu vreți să înțelegeți că gulerele albe mor de ciuda pe L 153, pentru că s-a terminat cu brambureală salarizării in sistemul militar.

Viorel spunea...

Probabil, ca domnul Isărescu care juca uneori alba-neagra când îl întreba presa, ba că are doar salar, ba că are doar pensie, un record însă are, l-a depășit pe tovarășul Ceaușescu (iulie 1965 – decembrie 1989; Total = 24 ani și 6 luni) în domnie, Domnul Isărescu (septembrie 1990 – decembrie 1999 = 9 ani + decembie 2000 – decembrie 2019 = 19 ani; Total = 28 ani).

IulianC spunea...

Intenţia Guvernului este de a creşte vârsta de pensionare pentru poliţişti, a declarat joi premierul Ludovic Orban. El spune că atunci când a fost modificat prin ordonanță de urgență "sistemul nesimţit de calcul al pensiilor pentru şefimea" din Ministerul de Interne s-au pensionat mii de cadre pentru a beneficia de condiţiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanţei.

Ce a declarat Ludovic Orban la RRA:
"Intenţia noastră este foarte clară: de a creşte vârsta de pensionare. Când s-a modificat prin OUG sistemul acesta nesimţit de calcul al pensiilor pentru şefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona MAI mii de cadre pentru a beneficia de condiţiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanţei.
Adică, ei au dat o ordonanţă de urgenţă dar înainte le-au permis tuturor celor au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42, 43, 45 de ani cu nişte pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care, până la urmă, au pus în pericol viaţa, siguranţa cetăţeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană pentru apărare ordinii publice, a vieţii şi siguranţei cetăţeanului.
Totul a fost o nebunie generalizată. Şi aici o să intervenim prin lege atunci când vom ajunge la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate şi care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor", a afirmat Orban.
El a arătat că o altă problemă este cumulul pensiei cu salariul în sectorul public.
"Foarte mulţi s-au pensionat anticipat beneficiind de nişte condiţii de reglementări speciale, după aceea s-au angajat în sistemul public. La Poliţia Locală m-am trezit că era un poliţist care s-a pensionat la 42 de ani şi care beneficia de o pensie frumoasă de peste 50 de milioane şi pe lângă asta mai avea şi salariu baban. (...)

Interzicem cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. Sigur că nu interzicem oamenilor să lucreze în sectorul public, dacă vor să-şi continue activitatea în sectorul public, nu avem nimic împotrivă, cu o singură condiţie: nu le mai plătim pensia cât timp ocupă funcţia publică, urmând ca ulterior, în funcţie de anii în plus vechime pe care i-au lucrat, să le crească pensia când se vor pensiona", a explicat premierul, citat de Agerpres.

Mihai spunea...

@ Huhurez
Mi-ar face placere daca ati trece pe la art 86 (2) din L 153/2017 si apoi sa ne spuneti daca ”orele suplimentare” sunt venituri obligatorii la plata sau sporuri incadrate la ”anvelopa de 30% ”/minister) cf L284/2010 caducă si L153/2017.
Daca ar fi sa va supuneti legii ce ati aplica dintre legea LOV _L153 ,art 86 (4)(5) si L 170 /2010 actualizata art 1 (31) ,art 6 (e) .
Ce ziceti ? Lov _LOWE ....... adica ca la noi..........
V-aș fi recunoscător pentru un raspuns ca de la un impartial judecator CCR ......
Și poate daca tot laudati legea LOV să ne spuneti si noua care este baza de calcul pentru un medic din Spitalul Militar daca si-a ales coeficientii de salarizare in varianta prevazuta pentru familia ocupationala ”Sanatate” -medic primar sef de sectie .........
Sau pentru un profesor de la o institutie de inv care a ales varianta de salarizare din familia ocup ”INvatamant ”-prof universitar ,adica coeficientii si restul de la L153.
Stitim bine ca legea Lov permite ..............
Cam cum s-ar putea face actualizarea la aceste grade ,functii ,coeficienti ,etc
Se pare ca peste tot mai este cate ceva de lucru ca sa iasa un lucru demn de laudă si benefic .....

Gigi spunea...

Aici,aveţi perfectà dreptate!Aşa este,dar întreb:Este vina cuiva cà o casã de pensii interpreteazà legea cum doresc funcţionarii de acolo,iar ailaltã o respectà?
Haideţi,sà fim serioşi,este de vinà pensionarul MAI cà CSP a MAN interpreteazà legea în defavoare celor care îi reprezintà?

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Daaaaa! Daca s-ar aplica legea salarizarii cu punct si virgula iar pensiile s-ar calcula/recalcula dupa noile criterii, doar in cazuri cu totul exceptionale intre doi pensionari cu conditii de grad, functie, vechime egale ar exista o diferenta de max 30%, in conditiile in care unul dintre pensionari a avut toate sporurile posibile si imposibile, limitate la 30% conform legii, iar celalalt nu a avut absolut niciun spor. E singura solutie de a elimina "inechitatile", pe de alta parte e si onesta. Dar cum ai scris contopistii vor face pe dracu in patru sa nu se intample, cum mai obtin ei sporuri de peste 1000%(o mie la suta, sa nu existe dubii).
Ce dracu rost mai are o lege daca nu se aplica?
De ce nu scrii un articol in care sa explici lucrurile astea, poti sa bagi si cuvinte d-alea smechere, juridice, poate inteleg si contopistii ca noi intelegem ce nu vor ei sa intelegem, poate si vreun politician mai destupat la minte care citeste. Cine stie?

Ein Stein spunea...

Avianycu are dreptate cu lafaiala bugetara insa ar trebui sa specifice ca lafaiala a fost si este doar pentru anumite famiglii, clanuri, bande, nu pentru toti.

Iulian Mareș spunea...

T3,
Mai, în afară faptului că nu este ilegal, cel mult imoral, care este problema ta că în MAI este o înțelegere tacită, cu interes social?
Care este necazul? Te afectează direct?
Vrei sa se usuce varză și să moară și capra și vecinul?
Să iei tu gardul și poartă Cea Nouă?
Nu pot pricepe modul asta de gândire sub nicio formă!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Chiar este o problemă, daca aceste aranjamente sunt cauza pentru care nu se accepta actualizarea care i-ar ajuta pe cei cu pensii mici și mijlocii.

Dan spunea...

@ I M.
Daca asta e atitudinea... atunci nu trebuie sa ne mai plange de situatia in care suntem... astfel de situatii au cauzat ceea ce se intampla.

Mihai spunea...

2 Huhurez
Ce mai conteaza un comentariu in plus sau minus ?
Oricum le sterg .
Doar pentru cei care ma critica neîntemeiat .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Adineaori am primit pe Parintele cu Ajunul, i-am dat 10 lei, la Dascal 5 lei, am cumparat si calendar- agenda cu 6 lei, le-am dat si doua doze de Golden Brau la traistuta si mi-am facut datoria de crestin! Daca cretinii, pardon, crestinii, din Șparlament mi-ar fi pus si mie un sutar, macar, la pensie, dublam si eu darul la acest ritual crestin, dar nu-i nimic: La anul, pe guvernarea sigur pesedista, si daca castig si procesele, sper sa le dau 100 lei celor de la Biserica, impreuna cu o cetanie si-o lumanare pentru si in ,,sanatatea'' alora care m-au tooot paradit de zece ani de zilela drepturile de penzie! Apropo, stimati diabetici si cardiaci, pot sa beau si eu o bere, pe parcursul unei zile, de sarbatori? Doar nu fac insulina...

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
capitanu nemo spunea...

Legea 153(legea LOV) in care seful de stat major are salariu cat un peleu (Politia Locala),iar un soldat are solda mai mica decat salariu femeii de serviciu este cea mai buna.Multumim Lov,multumim partid iubit.

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/mesaj-transant-in-plin-scandal-pe-alocatiile-copiilor-teologul-cu-ochii-in-lacrimi_718499.html

Viorel spunea...

Domnule tigri 2 + (1 la pătrat), cu ce ne ajută comentariul dumneavoastră „bine că am ajuns să fim recunoscuți în breasla NATO” ?
NATO este formată din 28 de state din Europa și America de Nord (+ Islanda - a 29 fără armată), doar 9 state contribuie cu 2% din PIB printre care și proștii de români, bani care se duc pe tehnică bună dar și pe știfturi de la ei, doar trebuie să la crească PIB-ul, nu ? Militarii români își fac treaba în teatrele de operații, dar recunoașterea în NATO se datorează achizițiilor făcute cât și participarea cu cei 2%. America ne laudă, Anglia, Franța la fel și alte țări, dar nici una nu a spus la vreun summit NATO, asigurați militarilor activi și pensionari un salariu sau o pensie apropiată (deocamdată) cu cea din statele membre (menționate mai sus).
„Dacă am trece la ruși nu credeți că ne-ar da 2% din PIB-ul lor numai să fim alături de ei”.
Cu toate sancțiunile economice impuse Rusiei, Doamna Merkel acum câțiva ani importa gaze de la ei fără a da socoteală nimănui.

Huhu Rezea spunea...

D-ta faci confuzie intre solda de funcție și solda lunara

Huhu Rezea spunea...

Numai funcțiile alese sunt exceptate. Măciucă este numit.

Leo spunea...

Ştie omul ce ştie. Se referă la coeficienţii de ierarhizare , chiar dacă localul nu este pe grila Legii 153.
Țara ESTE CU FUNDUL ÎN SUS și nu sunt șanse curând să-și revină.

Mihai spunea...

Domnule Viorel ,cat timp detii o pensie pe actualul sistem esti la cheremul guvernului cu valoarea cuantumului in mod absolut constitutional.
Faptul ca pentru prima data un guvern recunoaste ca militarii trebuie aliniati la sistemul de pensionare de care beneficiaza militarii din tarile NATO este un castig enorm si siguranta ca nu vom mai fi terfeliti prin hatisul legislativ dupa cum le convine unora cu taieri de cuantumuri ,etc.
Sper ca se va gasi o formula echitabila de eliminare a inechitatilor.
Asta ne ajuta si ne da deocamdata oarece liniste sufleteasca ca nu ne vor baga la comun pe alt sistem de calcul.

Leon spunea...

O declaratie IRESPONSABILA a Premierului..!
Sunt convins ca Politistii si militarii care indeplinesc conditiile de pensionare( varsta, vechime) vor cere urgent pensionarea, ducand la un deficit si mai mare de personal, de regula cei cu experienta in sistem !

Viorel spunea...

Domnule Gigi, eu nu dau vina pe cei de la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I, dimpotrivă, bravo lor că sunt deștepți și știu cum să interpreteze legea, eu mă refer la Casa de Pensii Sectorială a M.Ap.N. și S.R.I. care dau cu stângul în dreptul.
Legea este la fel pentru toate Casele Sectoriale și nu are loc de interpretare.
Domnul ministru Ciucă de ce nu ia totuși o măsură care să repare această nedreptate. Încălcarea unei legi, regulament înseamnă pedeapsă disciplinară, în cazul nostru încălcarea legii o încadrez la EVENIMENT DEOSEBIT având ca și consecință schimbarea din funcției a conducerii C.P.S.M.Ap.N.
Ca fost militare ar trebui să știe că unele ordine comune (am mai specificat) pe prima pagină sunt semnate de Ministrul Ap.N., Ministrul A.I., Șeful S.R.I., Ministrul Justiției, etc. (domnul Leș a citit ce a semnat sau domnul Ciucă va citi ce va semn sau ne vom trezi cu alte surprize ?).

Viorel spunea...

Da Domnule tigri 2 + (1 la pătrat), sunt de acord cu dumneavoastră, dar din 2015 când a apărut legea și până acum au trecut 4 ani, cât trebuie să mai așteptăm ?
Văd că aveți o gândire logică (sar la un alt subiect dar care au în comun timpul de acordare), ce le spuneți pensionarilor militari iețiți la pensie în perioada 2011 – 30.06.2017 despre salariile compensatorii. Sunt 9 ani (în scădere) de când așteaptă.
Tot atât vom aștepta și reglementarea legii pensiilor ?

Viss spunea...

Dă-le, dă-le, că nu le ajung salariile de la stat și toate furaciunile din magazinele cu consumabile de lângă biserici. Dă-le lor, că ei au nevoie!

fiducius55 spunea...

Stop discriminare,inechcitatea.umilita.si nedrepatea in privinta pensilot militare pentru medicii militar;

Dupa olunga acrtivitate, cu o vechime cumulata de peste 41 ani .PESIA MEA NESIMTITA 3570 ecvalente cu asitentul plutoner adjutant

.FUNCTIE DE COLOMEL ,PRAD PPROFESIONAL.MEDID PRIMAR Medi Sef de REGIMENTUL 54 geniu DEVA,apoi Medc BG 54 GENIU DEVA .Medicb Sef algarnizoaneu DEVA.

In cele 6 lunile alese salariu de merit Vina SI NEGLIZQNTA plasata deta de sectia sectorialaaMApN si unitati caee arvivs lacapitolul sporuri1===========0/le
Laigislatial DE ATUNCI SI in ce prezeantaN
s *Spor pentrcon\resposabilitate LEGEA PREVEDEA 0.1 penttu responsblitate medica.
**15%sopr pentru conditii vatamattoare profesional stres INOATR INFIRMERILI UNITATILORnedic Sefs i medic sindfirmsriei
99 ,spor de preventie.

Vog ROG

domnue mistruA MAPN sa ordone un audit si sa se ia masurie necesare demiterii conducerii CSPMA DA MAPNE SAR PUTEA SA EXISTE SI PROPLEME DE INCALCAREA LEGII COL(r)medic primar dr BUDAU G,PUIU GHEORGHE
Str.MIHAI ENIBESCU 21/16 COD0330031 e-mail fiducis55@yahoo.com 0723854485

Sarbatori fericite ..pruncul Isus nacut in iesles sArsca cu animalel.

Sa va aduca sanaIA,feicire linniste sufleteacasipac ,dumneavoastra si celor dragi
pnpaspte binecuvatata si linistin
am pcuta ocazie am onoarea sava salut.

ps,SUFAR FE MALADIA PARKINSON sama scuzati pentru ortogrsfie

Slivă spunea...

Stimate coleg .....si intru suferinta...dumnezeu inmiieste darul!
Fara bere poate o tarie!
Incearca 2/zi Glucophage...(tot aceieasi sub.)...dar cel putin sun facute de franțuzi,calitativ mai ,,bune" !!.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

@Viorel,
Vom aștepta mult si bine..daca pedalam pe aciasi idiotenie L.223
Am spus in 2015....lege inaplicabila conceputa de niste idioti besatui..cam ca tehnokrak

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@avia
Mandolicã se vaitã ca nu poate plãti pensii militare românesti si tu îi tãmâiezi guvernul cã s-a gândit lâ pensi8 NATO. Ce himere mai aruncati pe piatã?

Negritoiu spunea...

Leon
De ce este o declaratie iresponsabila? Politia Locala este plina de rezervisti MI care,din pacate,au venit cu aceleasi obiceiuri proaste pe care le practicau cand erau in activitate. Daca au putere de munca de ce nu se angajeaza la firmele de paza si securitate? E buna propunerea premierului:pe perioada in care ocupa o functie publica sa nu mai primeasca pensie . Sa vedeti atunci cum se va reduce deficitul de cadre si cum nu vor mai parasi institutia.

Negritoiu spunea...

Datoria de crestin este a-ti respecta credinta,nu de a umple traista si buzunarul popii. Ai vazut vreun preot care sa oficieze slujba ,la un botez,cununie sau inmormantare ,pe gratis?
Glucophage este cu adevarat un medicament bun dar,din pacate,farmacistii nu vor sa-l dea.Ca sa-l obti iti trebuie noroc sau relatii.

Leon spunea...

@Negritoiu, eu ma refer strict la declaratia ca se va majora varsta de iesire la pensie militara..!
Se va iesi la pensie anticipata masiv, asa cum s-a intamplat si in vara anului 2017, dupa publicarea in MO a OuG.59..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Militar de la 14 ani spunea...

Sigur ai fost în armata română? Scrisul medicilor e de notorietate dar și la tastatură?

Militar de la 14 ani spunea...

De vină pentru tot ce se întâmplă în țara asta în ultimii doi 30 de ani, la egalitate cu politicienii sau chiar peste, sunt acești jurnaliști, pe care dacă îi scuturi puțin toți au contracte cu statul, servesc interese, sunt acoperiți, dezinformează, într-un cuvânt ei duc țara asta de râpă.
Referitor la pensiile militare, în afară de Radu Tudor care are o poziție fermă privind necesitatea acestui sistem, ceilalți sunt niște apărători ai egalității tuturor în stabilirea pensiilor.
Ăsta e prețul plătit de armată pentru că a cedat la revoluție (nu a preluat puterea 6 luni până la alegerile din iunie 1990), a desființat serviciul militar obligatoriu, mai simplu, a lăsat controlul civil la limite nepermise.
Merităm tot ce ni se întâmplă.

M spunea...

@Militar de la 14 ani

"ps,SUFAR FE MALADIA PARKINSON sama scuzati pentru ortogrsfie"

Hai sa nu facem misto!!!!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Egali pe mà-sa!Tacsu',dacà a fost military a fost egal cu civilii?
Nişte idioţi,neamuri proaste!
Tacsu' nu se uità la emisiunile acestuia şi sà-i ardà 2-3 perechi de palme,aşa pàrinteşte la fund!Bine,la àsta nu stii care-i fundu şi care-i capu'.

Militar de la 14 ani spunea...

Scuze. Acum am văzut boala.

Leon spunea...

Marcel Ciolacu : "Populismul trebuie sa aiba o linie rosie. Linia rosie acum este Armata. Biserica si Armata sunt stalpii principali ai societatii romanesti. E cazul sa ne oprim cu populismul cand ajungem la acesti doi stalpi. Nu oamenii politici au facut unirea Romaniei, sa ne uitam bine in istorie.
Noi avem un proiect si dl Kelemen (liderul UDMR) a venit cu aceeasi propunere, sa luam salariul Presedintelui Romaniei si ce depaseste veniturile la pensie prin aceste pensii speciale sa fie impozitate si mi se pare un lucru de bun simt, iesim din orice fel de atacare la CCR, la tribunal, iesim din acest hatis si se aseaza in normalitate. Nu se doreste acest lucru. Daca nu vor face PNL) la 1 februarie, vom solicita noi sa intre pe ordinea de zi si vom vedea cum vor vota.
avem un proiect pe care o sa il depunem, inclusiv pentru parlamentari, daca doresc o indemnizatie suplimentara, vor contribui mai mult la acel fond pe perioada mandatului. Dar totusi sa creezi un T zero, esti social-democrat, impozitare progresiva. Ai depasit salariul Presedintelui Romaniei, pe anumite paliere impozitare progresiva. Vorbim de pensii speciale"

Leon spunea...

"Judecătorii Curții de Apel București au decis, vineri, în Adunarea Generală, să suspende activitatea instanței pe o durată nedeterminată, începând de luni, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul instituției.

Activitatea va fi oprită începând de luni, 23 decembrie.

Decizia vine în contextul intenției Guvernului Orban de a reduce pensiile magistraților."

Viorel spunea...

Domnule Militar de la 14 ani, dumneavoastră citiți cu atenție comentariile noastre, sau citiți și scrieți în dorul lelii. Domnul fifucius55 v-a spus de ce boală suferă. „Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor și instabilitate posturală„.
Simtome motorii: rigiditate musculară, tremor de repaus, lentoare în efectuarea tuturor mișcărilor, pierderea echilibrului și a coordonării mișcărilor, mersul șovăitor, atitudinea „înghețată” (diminuarea numărului de mișcări și „sărăcirea” comportamentului motor – clipit rar, fața devine imobilă, poziția pe scaun nu este ajustată).
Simptome non-motorii: oboseală, tulburări de somn, durere, dificultăți la înghițire, exces de salivație, tulburări urinare, confuzie, depresie, anxietate, transpirații excesive.
Aveți grijă să nu se ia. De boala altuia nici nu trebuie să râzi, nici nu trebuie să-ți fie rușine să recunoști că suferi de o anumită afecțiune indifferent de gravitatea și denumirea ei. Am doar o nedumerire, de ce fifucius55 și ce reprezintă ?

fiducius55 spunea...

@Viorel Fiducia din limba latina semnifica speraNta.
Fiduciu55 Corect ;Speranta sau Invigator.
APOSTUI PAVEL"CREDINTA,SPERANTA ,IUBIRE ".Sfantul Ioan PAUL II.A SUFERIT DAR A
RAMAS EXEPLUL DE LUPTA .PENTRU CEI PESTE 72000 DE PACIENTI PARCHISONIENI din ROMANIA .
NIHIL SINE DEO

Militar de la 14 ani spunea...

Civil,
Are dreptate M.
Cei care cât de cât mai apreciază armata sunt cei care au mai făcut-o.
Mai cunosc câte ceva. Și femeile, bineînțeles, care își doresc bărbați care au făcut armata.
Restul... habar n-au. Află de la TV numai negativisme.
Până și rudele noastre se întreabă câteodată "dar ce-ați făcut maică 30 de ani acolo?".
Cum civilul profesor se pregătește 4 luni pe an, militarii se pregătesc tot timpul. Când civilul a ieșit la pensie a întrerupt orice contract ca angajat. Militarul rămâne până la 63 de ani în rezervă, nu a întrerupt contractul.
În rest, numai de bine.

kostas spunea...

Alta amageala aruncata pensionarilor militari. https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=b586&an_cls=2019&fbclid=IwAR1ubDeZy5n38Wj11uQXoUdxqGnxvDBJNYXqs6DXZNnlxS6brP5JdSI3_m4

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Sunt atâţia tineri cu facultåţi de drept la stat care asteaptå så se angajeze.Au terminat cu medii mari.Sà vadà onorabilii magistraţi şi auxiliarii cum este sà te ..tà guvernanţii, am vàzut cà pe noi nu prea ne bagà-n seamà!
Hai,cà và cam meritaţi soarta!

Viorel spunea...

Greșiți Domnule Militar de la 14 ani, armata a vrut să ia puterea în decembrie 1989 exact pentru 6 luni de zile până partidele politice se organizau și participau la alegerile din iunie 1990, s-a opus însă domnul Petre Roman (a declarant în presă și la TV, căutați și o să găsiți) care a spus că nu vrea ca populația României să creadă că am scăpat de o dictatură și am intrat în alta (militară vezi doamne).


Viorel spunea...

Mulțumesc pentru informație domnule fifucius55, să vă dea Dumnezeu putere și tărie să treceți mai ușor prin suferințele vieții. Sărbători fericite.

Militar de la 14 ani spunea...

Asta îmi întărește convingerea d-le Viorel că militarii, vorba lui Ludovic, n-au avut cojones. Stanculescu ar fi trebuit să o facă dar... ce să îi ceri unuia care și-a pus piciorul în gips ca să trădeze.
Reprezentanții armatei au fost slabi atunci, slabi și după, și mai slabi astăzi.
Poate și din această cauză suntem călcați în picioare prin media.
În concluzie d-le Viorel, nu cred că greșesc eu, ci ei au greșit atunci. E doar o părere.

Leon spunea...

"Asociația Pensionarilor din cadrul Curții de Conturi a Românei ne-a transmis un comunicat de presă protest față de intenția Guvernului de a elimina pensiile speciale.

”Personalul de specialitate din cadrul Curții de Conturi nu are pensie specială. Acesta beneficiază de o pensie de serviciu prevăzută în legea de organizare și funcționare a instituției, ce cuprinde două componente, o parte contributivă și o compensare pentru caracterul special al activității desfășurate și al importanței rolului său în buna gestionare a banului public, precum și pentru interdicțiile (un ex: nu are dreptul să presteze alte activități), incompatibilitățile și limitările unor drepturi fundamentale prevăzute în Constituție, la fel cu cele ale magistraților cu care suntem asimilați.

Sistemul de pensii de serviciu este practicat atât la nivelul Uniunii Europeane (Curtea de Conturi Europeană), cât și de instituțiile similare din țările membre ale acesteia.

Ca și în cazul magistraților, principiul independenței specialiștilor din cadrul Curții de Conturi apără pensia de serviciu a acestora, ca parte integrantă a stabilității financiare, în aceeași măsură cu apărarea celorlalte garanții ale acestui principiu.

Considerăm că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu reprezintă o intervenție brutală cu efecte atât asupra activității specifice de control/audit, cât și asupra asigurării garantării statului de drept.

Ne solidarizăm cu protestul judecătorilor și procurorilor, precum și cu cel al personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor”, este textul integral al protestului."

Leon spunea...

"Guvernul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pe OUG 114. După ce am studiat draftul de modificare a OUG 114 am indentificat cel puțin 9 măsuri care vor afecta angajații la stat. Cei mai greu loviți vor fi profesorii, care nu vor mai primi creșterile salariale promise, dar se anulează sau se îngheață și o serie de măsuri care le sporeau veniturile bugetarilor.

Iată cele 9 măsuri pe care le va lua Guvernul:

1. Este anulată creșterea salariilor din Învățământ

OUG 114 prevedea ca de la 1 septembrie 2020, salariile din învățământ să crească anticipat la nivelurile stabilite în grila din Legea salarizării unitare ce urma să fie aplicată în 2022.

Această creștere este parte a unui acord încheiat între Guvern și Sindicate. Deci, înainte de a anula măsura, Guvernul ar fi trebuit să denunțe acordul cu sindicatele.

2. Este redus drastic sporul de 15% pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă.

Până în prezent sporul se acorda bugetarilor și era cuprins între 5 și 15% din salariul de bază. Modificare prevede ca acest spor să fie calculat la nivelul de 25% din salariul minim brut pe economie.

Prin această măsură, Guvernul anulează practic impactul creșterii salariilor bugetarilor prevăzută pentru anul 2020 în Legea salarizării unitare (respectiv 1/4 din diferența care era între nivelul salariilor din 2018 și nivelul din grila care intră în vigoare în 2022).

3. Înghețarea salariilor demnitate publică

Se menține la nivelul din anul 2019. Aceste salarii creșteau odată cu salariul minim, urmând să ajungă la nivelul din 2022, pe baza calendarului propus de PSD pentru creșterea salariului minim.

4. Vor îngheța și salariile raportate la salariile demnitarilor, în principal ale funcționarilor din administrația publică locală și personalul Parlamentului.

5. Înghețarea indemnizației de hrană – la nivelul anului 2019

6. Înghețarea indemnizației de merit - la nivelul anului 2019

7. Interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat

8. Se interzice detașarea de la companiile private la stat

9. Instiuțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională nu mai au obligația să publice date privind salariile, sporurile etc."(sriri pe surse)

Mihai spunea...

Sarmanii!!!!!!
"Imi dau lacrimile"!
Numai mai alaltaieri un primar de mic orasel si-a marit salariul la 13500 lei pentru a evita prevederile acestei ordonante.
L-au urmat si angajații primariei.
@ Leon
Nu stii cumva cat îi facu salariul politistului local?
Daca asta-i durerea ta ,slabestene cu ............

Leon spunea...

@T3, ai dreptate, masurile astea sunt numai pentru incalzire!
Sa vezi schimbarile din cele doua reprize, 2020/2021..!

Leo spunea...

BRAVO prietene meticulos și riguros Leon.
Mulțumesc pt. sinteza făcută de tine , foarte utilă.

Mihai spunea...

@Leon
Cu mare placere le astept impreuna cu cei 67,09 la general si 85% per local.
Si mai ales pe cele din administratia publica catalogate pe aici ca " nastrusniciile Olgutei"!!!!!
Poate asa mai pun ceva pe pe la tine , pe la Huhurez , Corneliu,......intr-un cuvant votantii lui tanti .....33,91%

Leon spunea...

Leonard, meritul principal este al reporterului Lucian Negrea de la ,,Stiri pe surse,, ! ( 22/12/2019, 09:50).
Meritul meu este ca aduc aici informatii utile cititorilor blogului..:)).

Iulian Mareș spunea...

Leo,
Adăugăm:
- vor construi minimum 500 km autostrada și 3 spitale regionale, 25 scoli/grădinițe noi și nu uitați "Muzeul Holocaustului fi România" (numai pt cei avizați!)
Cu aceste realizări mărețe sigur vor câștiga localele și parlamentarele....spre bucuria de nestăvilit a Realesului! 😜😂

Leon spunea...

Aceasta propunere ramane deocamdata in consultare publica pana in februarie 2020, cand noul Birou permanent il va repartiza la comisiile Senatului, probabil dupa proiectul senatorului Les..!

Leon spunea...

T3:
"Conform sondajului CURS, PNL conduce în preferințele românilor și ar obține 35%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. În ciuda succesului convingător al lui Klaus Iohannis, dar și al preluării guvernării, se remarcă o stagnare a celor de la PNL, raportat la sondajele din cursul acestui an.

În schimb, se remarcă o creștere a PSD, care ar obține 31%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Este un salt important pentru PSD și este de menționat că trendul fiind crescător, din opoziție, PSD ar putea echilibra forțele în cursul anului 2020.

Cei de la USR continuă scăderea începută la prezidențiale. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, USR ar obține 14%.

Pragul electoral ar mai fi trecut de Pro România cu 6%, dar și de PMP cu 5%. În schimb, imediat sub prag sunt cei de la UDMR cu 4% și ALDE, tot cu 4%.

Sondajul CURS de tip omnibus a fost realizat în perioada 12-17 decembrie 2019, pe un eșantion de 1067 de repondenți, cu vârsta de peste 18 ani. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul repondenților, iar eroarea maxim tolerată este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%."

Dan spunea...

Domnilor... oricat am vrea oricare dintre noi sau oricine altcineva... la ”presidentiale” PNL nu a castigat... doar a pierdut PSD... votul dat pentru prsidentiale a fost un vot anti PSD si nu unul pro PNL... Bucuria PNL pentru victorie... e ca si ”cresterea economica bazata pe consum”...
Daca PNL nu face nimic in a-si consolida si mari actualul vad electoral... vom avea surprize interesante la alegerile din mai 2020. USR nu a confirmat asteptarile alegatorilor si de aici isi incep declinul.
Daca PSD renunta la ”dublul limbaj”, adica sa nu mai exageree ”realizarile” si sa fe corecti cu electoratul... au mari sanse de revenire pe cai mari. Parerea mea este ca acest ”dublu limbaj” a facut ca o mare parte din electorat (care de fapt e PSD-ist) sa voteze anti PSD, nu neaparat pro PNL.