Un produs Blogger.

vineri, decembrie 13, 2019

Avocata Silinescu s-a reîncadrat 6 luni judecător în Ilfov pentru a obține pensie specială de magistrat

18 comments
Presa vuiește în aceste zile cu scandalul provocat de o cunoscută avocată pe nume Silinescu Gherbovan Claudia, nepoată a fostului general SIE, Tudor Silinescu, care s-a angajat, în urmă cu 6 luni, la Tribunalul Ilfov doar pentru a solicita pensie de magistrat, profitând de o dispoziție din L 303/2004 care asimilează stagiu de specialitate și alte categorii de juriști. De fapt este vorba de o reîncadrare după o întrerupere de 23 ani.
Presa a primit informații că va primi o pensie de peste 15 000 lei.
Iată ce declara avocata in urmă cu 6 luni:
”Am terminat facultatea in 1983, am avut repartitie ca avocat in Olt, apoi am trecut in magistratura, în 1987, la judecătoria sectorului 6 și din 1993 la tribunalul București până în 1996, când am trecut în avocatură. Am plecat din motive personale, în 1996, după ce au apărut probleme în familie referitoare la sănătatea tatălui meu. Trebuia sa mă ocup și de fiica mea care făcea meditații pentru admiterea la liceu. Programul era mult mai flexibil, soțul fiind avocat. Am rămas cu nostalgia acestei profesii. Doresc să mă întorc pentru că m-am format ca judecător cu simțul datoriei, este profesia cu care vreau să-mi închei cariera”, a susținut Silinescu Gherbovan în fața judecătorilor din CSM.
Pe ordinea de zi a ședinței din 16 decembrie a Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii figurează și o cerere de pensionare a judecătoarei Claudia Silinescu Gherbovan de la Tribunalul Ilfov.

Articolul 86 din L 303(1) Constituie vechime în magistratură, aplicabilă și persoanelor prevăzute la art. 82 alin. (1) și (2), perioada în care judecătorul, procurorul, personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1) sau magistratul-asistent a îndeplinit funcțiile de judecător, procuror, judecător la Curtea Constituțională, judecător financiar, procuror financiar, consilier de conturi în secția jurisdicțională a Curții de Conturi, auditor de justiție, personal de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1), magistrat-asistent, grefier cu studii superioare juridice, avocat, notar, asistent judiciar, consilier juridic, personal de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administrației Prezidențiale, Guvernului, Curții Constituționale, Avocatului Poporului, Curții de Conturi sau al Consiliului Legislativ, cadru didactic din învățământul juridic superior acreditat.

18 comentarii:

Leo spunea...

Nu e vina ei.........

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bai, tata din groapa, sau frate-meu in viata, sau uncii mei de peste tot, de ce Dumnezeu nu v-ati facut securisti, cum asta are rubedenii, sa am si eu acum o pensie mai ca lumea, pe golaneli, marlanii si mitocanii securistice intr-o guvernare liberala, in care doar mafiotii si sarlatanii pot avea drepturi preferentiale si orice isi doresc? Ai?!

Viorel spunea...

AM SĂ REPET ÎNCONTINU PÂNĂ SE VA SESIZA CINEVA, pentru ei = DA, pentru noi militarii = NU.
Asta a fost și este (partial, nu acuzăm pe toată lumea) justiția din România.
Și doamna Rodica STĂNOIU a practicat o găinărie incredibilă.
Rodica Stanoiu, pensionara capusa, de Emilia Sercan Evenimentul Zilei
Miercuri, 5 octombrie 2005, 0:00
Pe rolul Curtii de Apel Bucuresti se afla o plangere a Ministerului Justitiei prin care Rodica Stanoiu, fost ministru PSD, este data in judecata pentru o gainarie incredibila. Pe cand conducea ministerul, aceasta a obtinut de la subordonatii sai aprobarea pentru a primi pensie de magistrat, desi nu indeplinea conditia de baza prevazuta de Legea 92/1992: vechime in magistratura de 25 de ani.

Cu toate acestea, in baza unei adeverinte date de functionarii de atunci ai ministerului pe care il conducea, Rodica Stanoiu a primit pensie de serviciu incepand cu 1 martie 2001. Sumele incasate de fostul ministru PSD al justitiei depasesc un miliard de lei.
„Voi da banii inapoi, daca asta doresc", ne-a declarat Rodica Stanoiu. Conducerea actuala a Ministerului Justitiei a cerut instantei anularea deciziei de pensionare si restituirea sumelor incasate de la buget de Rodica Stanoiu.
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1206976-rodica-stanoiu-pensionara-capusa.htm

Iulian Mareș spunea...

Ehe, multe lucruri ascunse...
Pe undeva, la fereală de soare eu cred că are un mic tatuaj cu gradul militar acordat malefic de okii mereu albaștri! Ceva in genul acesta, însă pe un fond bleumarin inkis:

https://30degrade.ro/produs/colonel-infanterie-oras/

*Acum, dacă îl merită asta este, a performat!

Gigi spunea...

Măi fraților,idioții ăștia de toate culorile ne cred proști pe toți cei din SNAOPSN!
Voi nu vedeți că nemernicii ăștia de mai bine de 10 ani ne f.t pe unde ne prind?
Noi avem media pensiei în jur de 3500 lei,de 3-4 ori mai mică decât a lor(media).Pentru câțiva îmbuibați din rîndurile noastre pe care nemernicii îi dau exemplu,fiecare idiot care vine la guv.începe măsurile de austeritate cu noi.
Vina este și a noastră că stăm și așteptăm pomana jigodiilor îmbuibate.
Nu credeam că cei în uniforme sunt atât de lași.
Ce am spus mai demult se adeverește,vom deveni asistații sociali alături de cei care acum,unii buni de muncă, primesc acel ajutor.
Când ne trezim?

Mihai spunea...

Sa fim mai riguroși.
Cine a beneficiat de achitari in urma eliminarii din dosare a interceptarilor SRI?
Arastasoie,Silinescu -nepoata unui gen SIE fost consilier a lui Nasty & co.
Bine ca si-a revenit DNA cu propria structura de interceptari.
Asta va siguranta bugetul.

spiritul lui Haret spunea...

Stie ea ceva de prefera pensia de judecator si nu cea de avocat .Tu pe langa cati te-ai gudurat la cati ai facut sluj ca o catea lesinata sa-ti acorde Oskar?

Dan spunea...

Da... ne cred exact cum suntem.
Da... vina este si a noastra.
Da... suntem lasi.
Da... unii dintre noi deja sunt asistati social.
Nu... nu ne vom trezi. De ce? Pentru ca suntem pensionati in perioade de timp diferite si in conditii diferite care pe unii ii avantajeaza pe altii, nu. Atat timp cat nu vom renunta sa vedem problema prin prisma personala si nu vom privi situatia intr-un mod onest si la unison prin care unii dintre noi (putin) vom pierde iar altii (cei mai multi) vom castiga nu vom rezolva nimic. Parerea mea este ca trebuie sa vedem problema prin prisma celor ce sunt in activitate:
1) sa gasim solutia corecta si onesta prin care activitatea de militara sa fie rasplatita corespunzator la trecerea in rezerva (la pensie);
2) sa gasim solutia prin care pensiile deja existente sa fie corelate cu acestea (chiar daca unii vor pierde ”cei imbuibati”).
Parerea mea este ca trebuie o lege noua, scrisa pe principii corecte care sa reflecte cu adevarat realitatile vietii de militar cu toate greutatile si privatiunile impuse. Legea existenta este deja o lege modificata de prea multe ori si va fi greu de corectat prin alte modificari. O lege noua (corecta si onesta) si abrogarea celei vechi cu modificarile si completarile ulterioare va rezolva problema.
In primul rand trebuiesc identificate principiile de la care trebuie sa stea la baza noi legi. Principii ca... ”trebuie sa recastig ce am pierdut” sunt gresite, castigul a ceea ce s-a pierdut trebuie sa fie o consecinta a unei legi corecte si nu un scop in sine.

Alexandru spunea...

Cei în uniformă sunt cei mai lași, împreună cu cei politici. Mizerabili!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Huhurez sambata si duminica e in vacanta?

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Alexeni esti pe solutie.Javre,javre.Toti cand sunt luati de galci si priponiti se plang ca au dosare politice.Cand s-a pus problema justificarii averilor au sarit in sus de parca li s-a dat cu cu ardei iute la cur.Soferul Caprar iti stabileste drepurile.

ifrim spunea...

@Dan.Parerea ta e proasta deoarece nasterea L223 a durat apx.5 ani.Vrei sa mai astepti 5 ani pentru alta,cand si pe aceea buna si frumoasa cum speri tu a doua zi sa o amendeze cu OG57bis,OG59bis,OG 114bis.In urmatorii 5 ani mai disparem minim 20% din noi dar ăsta este si interesul lor sa traga de timp pana ramanem un nr.redus iar bugetul pentru indreptari erori sa fie minim!

Iulian Mareș spunea...

Eu in in vi asta nu am citit prostii mai mari, aceste idei constituind baza unor sofisme greu de digerat.
Cum dracu să-ți inkipui că dacă îi va lua lui X 5 lei, lui Y îi vadă 3 lei, iar lui Z 2 lei?
Așa infantilism al gândirii nu am văzut decât la creșă!
*Exact că pe timpul comuniștilor: luam de la kiaburi și dam la săraci!
Lenin, îl auzi?

Iulian Mareș spunea...

Arastasoie a fost cercetat și dalmat ani la rând, iar ICCJ l-a absolvit de orice acuzație!
Sunt perfect de acord: DNA ia la tine procurori adevărați, prin examen, nu putoi corupți și la treabă! Imparțial in primul rand!

Iulian Mareș spunea...

Da, și le dau dreptate!
Uite de ce: procurorii trebuie să facă dovada că au furat, au încălcat legea, nu individul sa demonstreze că este curat!
În alte țări, agenții fiscali urmăresc zi și noapte evazioniștii, averile ascunse, keltuielilir nejustificate...etc
Tu întreabă-l pe Câțu/MF de ce a fost recompensat cu sute de mii de € într-un off-shore?
*Ia încearcă să fii în capacitate de gândire logică!
*Erai mai simpatic cu vekea identitate!

Viorel spunea...

„spiritual lui Haret” (ce calități / merite ale lui Spiru Haret te reprezintă ?)
Dacă faci aluzie la mine, să știi că Oskarul l-am luat pe merit pentru munca depusă, dacă știi mai multe, analizează cine a mai primit Oskar și o să vezi că am dreptate.
Ți-am răspuns pentru că eu nu fug de răspundere, puteam să tac și să îmi văd de treabă. Dacă ești cel pe care îl cred eu, când am să mă conving, voi spune multe despre tine. Deocamdată selectez din cei 5-6 bănuiți, care toată viața lor au stat pe la colțuri la bârfe. Cățea leșinată nu pot să fiu, în cel mai rău câine (la Dinamo) dar tu c…ă cu două fețe ești sigur. Și nu te mai da a fi spiritual lui Haret (pentru că nu ai murit încă dar nici mult nu mai ai ofticândute și având grija altuia), pentru că, dacă Spiru Hare ar fi trait și ar fi ocupat și a patra oară funcția de ministru al educației poate aveai și tu mai multă minte. Și să-ți mai spun ceva dacă ești creștin și nu ateu. În Biblie spune: Cere și ți se va da, bate și ți se va deschide.
Poți să muncești ca boul (să mă scuze pentru cuvântul folosit) cum foarte mulți români o fac și primesc un salariu de nimic (vezi în confecții).

M spunea...

Caprar a fost ales de poporul român, ăla care l-a ales și pe Johannis. 😁

Ca admirator al democrației în acțiune admit că poporul are întotdeauna dreptate !

M spunea...

@tigri3
A INTERCEPTĂRILOR ILEGALE !
NU MAI PLÂNGE DE MILA INFRACTORILOR!!!!