Un produs Blogger.

luni, decembrie 09, 2019

Coarnă s-a dus la Cameră Deputaților pentru susținerea pensiilor militare. Ce fac liderii celorlalte structuri asociative?

55 comments
Astăzi, (09 12.2019-nm) , începând cu ora 13,00, președintele FSNPPC/SNPPC, vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Sindicale Cartel ALFA, Dumitru Coarnă, se află la Camera Deputaților, pentru a susține interesele pesonalului MAI și, implicit, ale familiei ocupaționale ,,Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională”, referitoare la regimul pensiilor militare de stat.
Discuțiile au ca scop, între altele, și unele clarificări necesare, urmare a faptului că, în ultima vreme, în mass-media și pe rețelele de socializare, în special, sunt vehiculate mesaje, comentarii și chiar drafturi ale unor așa-zise proiecte ce ar viza modificarea legislației incidente domeniului sus-menționat. Aceste proiecte nu sunt asumate, în totalitate, de către instituțiile abilitate să inițieze acte normative și, ca atare, generează confuzie în rândurile personalului, prin asimilarea pensiilor militare de stat cu alte pensii prevăzute în acte normative speciale.
Așa cum am mai precizat, SNPPC este în contact permanent cu MAI și cu alte instituții guvernamentale, parlamentare sau din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, pentru a promova atât interesele colegilor noștri în activitate, care se apropie de momentul pensionării, cât și pe cele ale rezerviștilor.
Vom reveni cu detalii.

55 de comentarii:

M spunea...

Polițiștii au intrat in criză!!! 😁
O să fie interesant!!!! 😁

Sorina spunea...

Cu el.sa discitati dl H ar fi.bine sa va cunoasca in aceste probleme sa il. Sustineti documentat

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ceilalti fac...laba ursului din padure, sa poata aduna de la noi cat mai multe...muuureeee!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ M: Polititii au promis ca vor isi in strada, pentru ca li se taie sporurile. Cei mai suparati sunt cei de la Caracal!!! In plus, ministrul liberal de Interne, fata de ceea ce declara public ca razuie mafia interna, nu face chiar nimic, si sunt cazuri cand s-au dus la el politisti sadea sa-i dea in gat pe colegii care-i fac de ras cu activitatile ilicit-mafiote, cu nume, prenume si fapte dar nici macar nu l-a impresionat sa trimita pe teren anchetatori, stiind probabil ca si cei trimisi sunt compromisi. Ce mi-e atitudinea ministrului de Interne fata de subordonati si cei pensionati, sau ce-mi este cu cel similar de la Aparare, este ca unul are silueta mai bine conturata si mimand seriozitatea, hotararea si darzenia ca, virgula, Caramitru Jr, celalalt fiind, din cauza somnului din cort si a inactivitatii, obez-rotofei... De copil stiu ca, intr-un insectar, libelula poate sta comod si fara prea mari diferente alaturi de gandacul de balegar, iar toate la un loc, din aceasta lume stranie a insectelor vorace, pot forma un Parlament, fara prea mari probleme, si, resuscitate, pot devora tot ce le iese in cale, inclusiv si tot ce tine de baligareala-fecale!

Lenovi spunea...

Măcar un indiciu.. E de bine, e de rău?

Niky spunea...

Daca se vor desparti "drumurile"fiti siguri ca ei,politistii vor fi in avantaj,pentru ca de la 'martalogii" nostri de la conducerea asociatiilor,acesti veritabili "yesmen"nu prea avem la ce sa ne asteptam.

mosmartin16 spunea...

Asadar ... toti neavenitii ...spun cate ceva ... si culmea ... nici nu ma mir !!! ...cica sunt ...depotati ... ha,ha,ha ...cica-s...senatori...ha,ha,ha...cica-s...menistri...ha,ha,ha...care vorbesc de...pensii speciale !!!
... speciale ??!!! ...daaa...da bine...la prostime !!!
... toate pensiile sunt ...de serviciu ...nu speciale !!!...cetiti legile...plavanilor !!!...doar legile sunt ...speciale ..nu pensiile !!! ...ne place ori nu ...dupa ..teoria generala a dreptului ...si noi ...militarii rezervisti ...avem ...lege....speciala !!!! ..nu pensie !!! ...e asa de greu de priceput ???...doar indolentii fac legatura intre ..o pensie ...mareee... si una ...speciala !!! ....seara cu minte ...celor carora ... au nevoie de ea !!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, multumim respectuos pt vestile proaspete, sa ne mai formam si noi unele pareri. Cam de mult mi-a suflat o pasarica sa se separe apele intre noi, cat de curand, Coarna lucrand subteran cu sindicatele lui la politic pentru asta, dar si pentru ca pe politisti de fapt noi ii incurcam la sporuri si drepturi, si anume: Mafia reala si gulerata din MApN, umbland cu șmangla selectiv pentru grangurii si gusterii de casa au creat falii care de fapt ii afecteaza si pe politisti, in ansamblu, fiind mbilica legati de ei, insa la ei, la militieni, nene, este cu totul altceva: A tunat si i-a adunat, in sensul ca ei nu fac separatisme si discriminari ascunse sau fatise intre ei, de la Comisar in jos, si toti gramada lupta unul pentru altul, nu se jmecheresc intre ei, nu se toarna, sunt strans uniti, impart prazile si spagile pana la ultimul leu, de la Vladica pana la opinca si sar toti pentru unul si unul pentru toti! La noi, Generalii au fost egoistii care au dat tonul la discriminari si tot felul de favoritisme, la nelegiuiri, secretizari, drepturi selective pe spranceana si ne-au scindat in tabere aproape antagoniste, si va rog sa vedeti atitudinea noastra pe acest blog cat si diferentele de opinii intre clase si grade, uneori cu o ura greu infranata sau acoperita, pe care nu le vei gasi pe blogurile politistilor, acolo fiind cu totii o haita de hiene, care se bat pentru drepturile si a saracilor si a bogatilor, pe cand la noi saracii si oropsitii sunt mistocariti si ignorati total de la revendicari, atat in comisii, ,,comiții,'' haite, gasti, bloguri, etc, si apreciez doar doua, trei voci pe aici care sustin saracii Armatei, in rest doar interesele grase si personale, rar scotandu-se in relief grupul masiv sau total de rezervisti per ansamlu national sa-si castige drepturile! Poate ca militienii ne-ar fi fost un exemplu, pe care totusi eu il refuz pe motiv de Caracal, cat si altele aidoma per ansamblu MAI, dar, nefiind totusi buricul pamantului sa bag batul prin gard, oricum imi place si salivez la uneala lor de a-si face bine tuturor la gramada, dar nici nu le injur si totala coeziune la rele, ca nimeni nu-i mai breaz pe lumea asta, si poate relele vin tot de la nedreptati si lipsuri! In afara de Generalul, Oprea, cu care, din pacate, nu mai am nici o relatie de lucru sindical si electoral, care stie sa coboare scara pana la ultimul soldat, macar sa promita, daca nu poate din cauza politicului oligofren, astfel mai inmuind inimi, ceilalti Generali ai Armatei romane lasa foarte mult de dorit sa se dezbare de acele orgolii ingamfate si gaunoase, atat de daunatoare si care creaza distante si raporturi de superioritate pana la dispret, care ne-au separat total de noi! Cu doua lumi separate pe o cauza comuna, scapam cu totii bulgarele de aur din mana!

Iulian Mareș spunea...

Sa intre si sa taie accesul unora la liniute!
din targul Internetului: "sa dispuna test de urina si va fi evident ptr toti sustinatorii difteriei galbene cum albeste Catu realitatea cu nasul....."

M spunea...

Ha, ha, ha!

Prostia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat, aşteptând rezultate diferite. Jonathan Swiftt

Asta e pentru cei care in mod repetat voteaza cu PDL!

M spunea...

Puteti sa explicati care e problema cu Caracal? Dar, asa, pe bune nu ce au mestecat astia de la presa sa ii tina pe idioti in fata televizorului cum reusea Diaconescu cu Elodia?

reddog spunea...

Citeam pe Facebook ca in seara asta este o manifestatie in Piata Victoriei pro Raed Arafat.
Baiatul asta care ne ameninta ca pleaca din tara. 😁

Dom'le, eu vreau ca ai nostri camarazi jandarmi sa aplice legea.
Sau cum se spune in popor, sa dea in micutii raedisti arafatisti ca surdul in clopot. Stiti ce zic! 😁

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Nu disperati baieti.E pe principiul vaselor comunicante.Scad la noi cresc la neveste.

M spunea...

Probabil ca daca se vor comporta ca animalele din diaspora, jandarmii vor aplica legea.

Sa nu uitam ca petrov a pierdut un guvern din cauza ca s-a luat de Arafat! Idiotul de petrov a iesit el beay crita sa baguie:"daca nu esti de acord cu ministrul sa vedem cine pleaca, ghici ghicitoarea mea!".

Si a plecat ministrul!

Ca sa inchei: romanii care vor sa traiasca si care se gandesc ca poate or sa aiba nevoie de un ajutor de urgenta nu sunt animale inepte deci, reddog, stai linistit, nu or sa se bata cu jandarmii!

GO spunea...

Ministrul apărării, Gl. (rez) Nicolae Ciucă: 'Specialiștii MApN și cei ai structurilor mediului asociativ lucrează la elaborarea unui proiect de Ordonanță de Urgență care să elimine inechitățile în procesul de calcul al pensiilor militare de stat'.

Declarația a fost dată în cadrul unui interviu acordat Col. (rez) Neacșu Marin! Interviul integral este redat de publicația "În cuiul cătării"https://www.in-cuiul-catarii.info/2019/12/09/interviu-cu-ministrul-apararii-nicolae-ionel-ciuca-16945

ifrim spunea...

Daca au de gand sa faca oarece indreptari pecuniare in 2020 pentru rezervisti nu este musai sa prevada oareșce fonduri in proiectul de buget caci altfel vor spune ca nu e bani?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M Cazul Caracal a scos in relief coruptia din Ministerul de Interne, azi fiind alti politisti si in alt caz de coruptie financiar politica arestati. La Caracal...O impletire de infractiuni si indivizi cu o impletire de institutii care au in compunere politisti, civili, judecatori si procurori racolau sau rapeau femei pentru prostitutie, totul sa se obtina bani, caci banul este scopul final in infractiuni. Sa nu o facem pe prostii ca nu stim ce s-a intamplat si se intampla la Caracal, la Craiova si in alte parti din acel Judet de ani si ani de zile, cat si la Bacau, Vaslui, Iasi, etc, si daca nu iesea cu mortaciuni acea uzina de facut bani din infractiunle acestea mergea unsa si acum. Durerea pentru toti romanii este ca au fost implicati acolo mari politicieni si magistrati cu politisti, dar mai ales militari americani-NATO, beneficiarii en gros ai prostitutiei, fiind buba foarte mare politica, internationala care ataca ONOAREA SI MORALITATEA HAMERICII, IMPARATUL GLOBULUI PAMANTESC, si ordinul european si hamerican este cu MUCLES hacanaua SA NU SE IA COAJA DE PE RAHAT CA PUTE RAU DE TOT, SI AU DE CE RUSII SI CHINEZII SA ARATE CU DEGETUL HLIZIND CATRE JANDARMII LUMII, de aceea nici nu se va rezolva acest caz cu adevaratii vinovati in puscarie, ci doar cu cativa nefericiti, fara importanta, scosi la inaintare. Cuptoarele de ars cadavre sunt in realitate in alte curti de barosani, pentru ca fetele rapite, dupa uzare se dau la casare si, kaput, pentru ca au guri si toarna faptele in societate, ca la politie, cui, tot la rapitorii lor? Asa ca exista si o retea cu o uzina a mortii, alta in afara de Dinca, cu cuptoarele de stergere a urmelor si cenusa aruncata pe ape. Nu sunt eu procuror al dreptatii, ca in maxim 10 zile aflam adevarul, dar cine sa-l afle in rest daca coruptia este generalizata, ca si mafia?! Si nu inchei ca mafia prostitutiei alimenta Armata de la Deveselu, si pe langa militarii hamericani, si cei romani dadeau pompe grase in boerdelurile clandestine, si deci mari Generali merita sa intre la beci! Generalul, Ghioagă, a fost in tot acest timp Sef de Stat major, si cum sa stie ce faceau subordonatii de la Deveselu, ca Sef al Armatei, daca el tot timpul, ca acum, dormea in cort? Asa ca ce mi-e mafia de la Interne, ce mi-e mafia de la Haparare, daca toti a tunat, a fulgerat si i-a adunat intr-o fratie, numai banul gras sa fie si fete in pat cu bucurie, la violuri, cu sau fara feciorie!

kostas spunea...

S-al trezeasca cineva pe Dogaru ca vad ca a adormit.Nu mai latra nimic. I-a picat guvernul si a amutit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Reddog, Arafat, un strain palestinian, incoruptibil, chiar si un cetatean roman patriot, mai mult deact un roman sadea, a facut ce n-a facut SUA si Europa la un loc in tarlele lor, si toti basistii il copiaza pe Basescu sa-l repudieze, pentru ca Basanau a fost spaguit sa-l elimine, dat fiind ca mafia vor sa privatizeze SMURD-ul, dar un basist niciodata nu va intelege acest aspect, din slugarnicie basista, cum nazistii il adulau pe Hicller, chiar si in zilele noastre! Un basist se va lecui numai cand va beneficia de acest SMURD in doua ipostaze: cand nu este privatizat, si cand va fi privatizat, adica dus in faliment, cum toate privatizarile in Romania ce s-au lasat cu falimentari si demolari pana la ultima caramida, care in basanism au fost infioratoare! Deh, chestie de mentalitati, care se schimba o data cu moartea liderului din cauza de abuz bahic, dar nici atunci, pentru ca fiind prea peren isi are radacinile si increngaturile adanc inhipte in creierele spalate, precum pirul!

Teo spunea...

Astăzi 10.12.2019. la orele 10.00 președintele SCMD col.(rez.) Mircea Dogaru însoțit de șeful departamentului juridic col.(rez.) Caloian Monica se află la Camera Deputaților, pentru a susține interesele rezerviștilor din cadrul familiei ocupaționale ,,Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională”, referitoare la regimul pensiilor militare de stat. Menționez că amendamentele la Legea nr. 223/2015 mod. și comp. depuse de SCMD, au primit avize pozitive de la comisiile CD, inclusiv de la apărare, fiind necesare cele de la muncă și finanțe. (vicepreședintele BNR ne-a asigurat că sunt resurse bugetare pentru punerea în aplicare a legii).

Sorina spunea...

Au intrat pensiile la vreo banca?

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Plotonere vezi ca Interesul national te-a tradat.Mai sapa si vezi cui adresezi ode.

Iulian Mareș spunea...

Îți propun sa nominalizăm userii camarazi!
* Prostia este finuț spus, idioții este cuvântul mai aplicat!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Stati fara grija.Solomon vegheaza.
Sorina@ ce sa intre ca Teodorovici a aplicat strategia pamantului parjolit.


M spunea...

Cu respect dar nu mi-ați răspuns!

Când ajungi la medic nu înseamă automat ca te vindeci.
Când vin pompierii nu înseamnă automat că nu îți arde casa.
Când suni la poliție nu înseamnă automat că te vor găsi.
Când te duci la școală nu înseamnă neapărat că o să și înveți.

Eu nu știu exact ce s-a greșit la Caracal. Lozinci de genul "frăției cu interlopii" am tot auzit. Ai fost implicați procurori, polițiști și politicieni. Ei nu zău! Ceva dovezi? Sau doar pentru că așa spune una Melencu!

Când nu creezi condiții pentru medici îți pleacă din țară.
Când nu creezi condiții potenți polițiști ăia iau șpagă.

M spunea...

Arafat să fie evaluat de unul care a construit ceva în țara asta mai mult decât el.

Cine PLM e Vela?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Sorina, daca BCR a virat sumele in bancomate pe data de 07.11 ca sa fie votat spanzuratul, in Decembrie nu s-au bagat nici azi, sa nu se bucure saracul! Doamna mea spunea ca poate Armata baga ceva in plus si de aia n-au venit, eu am zis ca-si baga ei coada de lopata in frezoanele credulilor care cred prostia asta cu datul de ceva, caci nici un spanzurat nu va avea nimic si niciodata de dat! Ha!

CEZAR spunea...

Lu Daogaru i-a picat guvernul si a ramas ..socat ! Cate vise isi facuse...waiiii..

valica spunea...

Dogaru si-a vazut sacii in caruta prin adaosul de +50% din pensie , deoarece este mare membru al uniunilor de creatie.Orice trompetist, tobosar de la fanfara militara are astfel +50% din pensie ca este membru al uniunilor de creatie de zgomote.

GO spunea...

Proiectul PNL propus pt. a fi dezbătut mâine, scoate într-adevăr funcționarii publici civili (polițiștii din M.A.I.) și polițiștii de penitenciare, de la dreptul de pensie militară! Coarnă a dat deja alarma printre polițiști, să se mai pensioneze cu drept de pensie militară, care mai apucă! Proiectul este cel din link, Art. 4 și care elimină prin omisiunea din conținutul Legii nr. 223/2015, pe polițiști ca beneficiari ai pensiilor militare. http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=17652

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Il respect pe Dl Col Neacsu, fiind un adevarat luptator, si mi-a placut interviul cu Ministrul Apararii. Dl Colonel, Neacsu, cu tot respectul si consideratia, dar ati uitat ce este mai important sa-i puneti in vedere Dlui Ministru, Ciuca, mai ales ca dommia sa se fereste de subiectul de genocid al pensiilor mici si medii, ca dracul de tamaie: Pensiile mici si medii, care sunt de muritori de foame, si eu va inteleg gradul foarte important si interesele personale si ale camarazilor cu aceleasi grade, dar daca tot sunteti un luptator, de ce nu puneti o vorba buna si pentru cei cu pensiile de sclavi, fostii subordonati care v-au iubit si v-au ridicat in cariera, adica cei cu pensiile de invalidanti, de la 600 lei la 1000lei-1500lei-2000 si chiAR pana la cei 3700, fiind pensia medie, PENTRU CA EU, CA LUPTATOR PENTRU DREPTURI, O FAC SI PENTRU ACESTIA, CARE PERSONAL AM 1000 LEI! Vedeti, camarazi, ce spuneam mai sus? Fiecare lupta in Armata pentru categoria lui, din care face parte, nu si pentru toti, cum fac cei din Politie, si de aia si MAFIA DIN ARMATA a pus capastru pe noi, pentru ca suntem egoisti, indiferenti cu cei napastuiti intrucat ca suntem dezbinati discriminativ! Cat priveste pe Dl Ministru, Ciuca, nimic de mafia gulerelor albe, nimic de destituirea lor pentru abuzuri si crime la pensiile militare, nimic de un control sever acolo cu procuraturile, nimic pentru reverificarea fiecaruia daca corespunde pe functii, nimic despre nepotisme, gasti si cumetrii, care acolo au distrus sistemul de pensii, iar procesele din instante nu il intereseaza pe domia sa, acestea fiind ale saracilor, ce treaba poate avea un om cu venituri uriase, daca domnia sa personal nu-i deranjat cu nimic? E un interviu care a dezvaluit un ministru al Apararii dezinteresat sever asupra adevaratelor probleme sociale care au golit Armata de cadre, acum ramanand acolo doar cei care n-au alta solutie de viata si trai, dar si poate ca cei mai nepregatiti, o parte, asa ca Dl Ministru este calm si linistit, ca pot muri in jurul domniei sale toti, functia oricum ii aduce fofei! Nu am vazut un General incisiv si dornic sa faca treaba serioasa, este sablonat si plin de tipare uzate, care nu o sa ne aduca nimic bun, inconjurat de aceeasi mafie a guleratilor, aceiasi comisie de mediere care trage totul pe spuza lor, aceleasi figuri care au tarat Armata in mocirla in ultimii 10 ani! Dle Ministru, Ciuca, treziti-va, va rog, pentru ca sunt pensionari cu pensiile sub 2000 lei, care de 10 ani de zile n-au primit un leu majorari, si asa o sa mai stea inca 10, pentru ca au fost recalculati si actualizati pe minus si trebuie, mai intai, sa se acopere gaurile negre, si apoi sa primesca si ei, dar nu stiu daca mai apuca, fiind invalidantii Armatei, cu varstele peste 60 de ani si bolnavii au zilele numarate, daca cumva nu stiati asta. Cat despre MAFIE, vad ca o protejati ca si precedentii ministrii, ASA CA CE ATI PROMIS SUNT VISE DE IARNA LA GURA SOBEI, ABURELI SI EU, PERSONAL NU VA CRED O IOTA DIN CE ATI PROMIS, MAI ALES CA CINE V-A NUMIT NU AGREAZA INVALIDANTII SI II DORESTE ELIMINATI PRIN MASURA RADICALA A GENOCIDULUI MASCAT, ADICA PRIN LIPSA BANILOR, CA SA NU-SI POATA PROCURA HRANA SI MEDICAMENTE, SI ASTFEL NU MAI ESTE NEVOIE NICI DE GAZ ZICLON B, SARIN SI NICI DE CUPTOARE! CEL CARE V-A NUMIT PER FUNCTIE NU ESTE UN AGEAMIU OARECARE, CACI DIN NEAM SI OS DE NETRACO-DAC SE TRAGE, SI STIM DIN ISTORIA RECENTA CUM AU SOLUTIONAT PROBLEMELE CELOR CARE INCURACU SISTEMUL, RAMANANDU-NE SITE-URI ARHEOLOGICE LA MANTHAUSE, DHACAU, AUSCHWITZ, ETC SA NE REAMINTEASCA FAPTUL CA SI ATUNCI SARACII SOCIETATII TREBUIAU SA DISPARA...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

UITE CA PRESEDINTELE ROMANIEI A AVUT IN CALCUL O PRUNERE A MEA, PRIN REPETATE PETITII, SA SE RETRAGA TOATE DECORATIILE CELOR CARE AU FACUT PUSCARIE PENTRU CORUPTIE, UNDE AM CERUT, CA IN POLONIA, CA SI PENSIILE SA LE FIE REVIZUTE SI ACORDATE CU VALOAREA LA PENSIA MINIMA, SI AM MAI CERUT CA TOTI POLITRUCII PCR, CU FUNCTIILE CELE ME INALTE DIN APARATUL POLITIC, DE FAPT GARGARAGIII, DAR SI TORTIONARII, SA NU BENEFICIEZE DE ACESTE PENSII URIASE, EI LUAND GRADE SI FUNCTII PRIN DOVEZI DE REPRESIUNE, NU PE MERITE DE COMPETENTE! MAI AM EU SI ALTE PROPUNERI, CE LE TRIMIT REPETITIV, CA PREA MARE ESTE URGIA SI DIFERENTELE INTRE INVALIZII ARMATEI SI BELFERII MAFIOTI AI SOCIETATII! CU RABDARE SI PROPUNERI REPETATE LA POLITIC SE POT LUA MASURI CONCRETE DE RUPERE A TRADITIILOR DE A SE GOMFLA PADUCHII, CARE DOI BANI NU ACORDA PE SARACII SOCIETATII, DISTRUSI IN MISIUNI LA ORDIN! DACA LUPTAU SI PENTRU SARACI, II IERTAM, DAR ASA AM SA-I LOVESC DUR PENTRU EGOISM SI INDIFERENTA FATA DE NOI, SARACII! PNL ESTE DISPUS S-O FACA!

vasile spunea...

s-a amanat luarea unei decizii pentru luna februarie.

raul spunea...

Asa ,de curiozitate:
https://monitoruljustitiei.ro/stiri/salariile-procurorilor-25-000-de-lei-salariul-maxim-in-2022-18660196

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/10-12-2019-comisia-de-munc-a-camerei-deputa-ilor-am-n-pentru-luna-februarie-2020-raportul-privind-proiectele-legislative-care-ar-putea-modifica-regimu-bd10226

Iulian Mareș spunea...

L-am cunoscut personal pe Arafat și am muncit împreună, într-un grup interministerial timp de o lună și ceva!
Un om deosebit!
Un singur exemplu de profesionalism: a dispus evacuarea gravidelor din luna 7-9 și celor ce necesitau dializa, ce locuiau în sate și comune, in spitalele orășenești, înaintea zăpezilor abundente din iarna 2012-2013!

M spunea...

La asa salarii va mai faceti problema de pensie pe contributivitate?

Apropos: oare de ce indemnizatia de hrana nu se baga in solda (ramanand egala cu cat e acum in suma neta) si sa contribuie la punctajul la pensie?

M spunea...

Chestia cu reducerea pensiei am cerut-o si eu!

La propunerile pe L223 am cerut ca acordarea sa fie conditionata de trecerea in rezerva "nepatat" (fara condamnare pe infractiuni de serviciu). Mai ales la politisti cred ca ar fi un stimulent sa respecte uniforma.

Mi s-a raspuns ca a fost intrebata CCR si ca raspunsul a fost negativ. NU INTELEG DE CE!

Neacsu spunea...

Nu am uitat. Fiti convins ca pe langa interviu au avut loc si discutii pe marginea subiectelor dezbatute. Nu am scapat nimic din ceea ce trebuia spus.

Iulian Mareș spunea...

Probabil că este singurul loc unde mai și citești.....

Iulian Mareș spunea...

Azi, 10.12.2019 14.10 BCR a executat alimentarea cardurilor!

Iulian Mareș spunea...

M,
Cadrele tinere nu prea vor pt deoarece c/v îi susține Fi; în plus sunt cam obligați până la eșalonul Bg să mănânce o masă la UM/MU!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ M, Toate astea au convins Presedintele, care este cel care le acorda si le poate si anula! Pe langa noi o fos fost si altii si s-au adunat. Oricum, felicitari pentru ca ai fost alaturi de mine in acest demers! Uite treburi din astea sa mai faca si presedintele nostru, sa se mai usureze de pacate! De la un timp, parca a devenit parca mai activ si mai atent cu guvenul lui, dar si Orban il vad mai atent si mai activ, protejand militarii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Neacsu: Va multumesc si va cer scuze pentru indoiala! Toata stima si respectul meu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ M, indemnizatia de hrana este de fapt Ordinul 50, vechi, perpetuat in zilele noastre, fiind o compensare pentru soldele care nu erau suficiente ca militarii sa aiba un trai decent. Prima data, pana in 1975, se dadeau alimente, apoi bani, care pe timpul lui Ceasca era 150 lei. Nu poate fi adaugat la pensie pentru ca nu este o reglementare expresa. Ideea n-ar fi rea sa se calculeze si la pensie, dar...poate aude si ministrul Apararii, dar si daca aude...

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Am prins si vremurile cand se dadea mancare deci chiar stiu despre ce este vorba. Statul TOT da banii aia. Poate foarte bine sa o adauge in solda, sa isi ia impozit si sa se adauge la pensie. De fapt eu cam asa vad rezolvarea "pensiilor militare":
1. Cei in plata si cei care mai au max. 10 ani pana la pensie raman pe 223 se actualizeaza cu noile solde (pentru cei pensionati mai de mult eventual si cu un coeficient de corectie) - sa fie sanatosi!😁
2. Cei care mai au intre 20 si 10 ani pana la pensie au un an de zile dreptul sa aleaga sistemul L223 sau pe cel urmator. 😁
3. Includerea Ordinului 50 in solda si reintoarcerea la 1.5 puncte pentru conditii speciale, pensia suplimentara si OMM cu procente de 25% - 35% - 50% si calculul pe contributivitate. 😁

Sa fie clar: contributivitatea este avantajoasa la venituri peste medie. Cum noi suntem la baza piramidei salariale (dupa Legea Olguta) atunci contributivitatea pentru cei activi este O CATASTROFA!!! (PS - noi, astia mai batrani care am prins venituri peste medie nu suntem afectati grav de contributivitate DACA AVEM VECHIME INTEGRALA)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ M, asa este. La mine durerea este ca boala m-a lasat fara vechime, fara voia si dorinta mea, ca la orice invalidant, si asta ar trebui sa inteleaga legiuitorul sa gasesca solutii pentru noi, asa cum a gasit solutii pentru cei ramasi invalizi in teatrele NATO,care au venituri normale, ca o recunostinta a statului pentru sacrificiile lor. Chestia ca si aia sufereau, dar i-a obligat americanii sa adopte masurile lor de sprijin, si automat s-a deschis o prapastie intre invalizii cazuti pe teritorii straine si cei din tara, dar AMANDOUA CATEGORIILE SUFERIIND SI BOLILE SI LIPSURILE FINANCIARE. Pai, sa nu aiba un medicament ailalti ca se aude la Pentagon, pe cand noi nici nu ni le permitem macar, din lipsa de bani!

M spunea...

Da , camarade. Pentru asta ar trebui să luptăm uniți. Aici nu e vorba de Oskar sau de sporul de asanare, e vorba de viața unor camarazi.
Mai nimeni nu ridică asemenea probleme. Vorbeam cu Coarnă și zicea de un polițist motociclist rănit în misiune. Avea nevoie de bani să meargă la operație în Israel. A completat suma Varanul de Voiculescu. Nu statul român!!!!

M spunea...

@Cornelius

Doar un motiv de reflecție. Steaua României în grad cu colan a fost acordata la doi români (Isărescu și Teoctist) și la vreo 26 de străini (unii chiar controversați).

Cam rari românii merituoși!

reddog spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Domnule Tehnocrat, la un interviu în fața comisiei dacă taci, a-i picat, dacă spui ceva (puțin sau mult / corect sau greșit - comisia se poate face că nu aude prostiile tale) ai șansa de a trece.
La fel se întâmplă și la proba scrisă, dai foaia goală, a-i picat, dacă scrii ceva ......... continuarea este mai sus.
Lăsații și pe „cei ce scriei mult și prost și fără rost” să se bucure și ei că au scris ceva, că sunt băgați în seamă (pozitiv sau răutăcios).

Unknown spunea...

Stimate "M"
Sunt politist si urmaresc cu interes acest site, dar ma uit oarecum cu amaraciune si vad cum fosti camarazi din L.M. sau din Scoala de ofiteri sunt oarecum satisfacuti de criza in care au intrat polițiștii-----o sa fie interesant-----,iar vremurile au facut ca si eu ca si multi altii sa fi intrat in casta asta la fel de onorabila si la fel de oropsita.
Interesant o sa fie pentru toti si sa dea dumnezeu sa nu fie tragică "fericirea" pe care unii o clameaza ca fiind de bun augur pentru militari si neagra pentru polțiști- aceea de
"Drumurile noastre,poate
Se vor desparti vreodata
Drumurile si pensiile
Sporurile, conturile"citez din domnul tehnoctrat- si domnule tehnoctrat cu respect si camaraderie si mai ales fara suparare sunt purtator de cascheta din 1981 si ofiter .....militar din 1988iar acum cu voia lui Dumnezeu sunt Polițist deși poate nu mi-ar fi fost rusine sa fi fost chiar si milițian.
Sa traiti !

M spunea...

@Unknown

1. Era frumos dac va alegeati un nick!
2. Daca ati remarcat postarile mele de pe aici de multe ori am laudat politistii si i-am considerat frati cu militarii, infruntand aceleasi pericole. 😁 De multe ori fiind apostrofat pentru asta si chiar declarat "militian".
3. Am spus ca "Polițiștii au intrat in criză!!! 😁 O să fie interesant!!!!". Nu ca "drumurile se despart", nu "ca nu merita a fi asimilati militarilor" ci ca IN SFARSIT V-ATI TREZIT! Tot citesc forumuri/pagini FB si va vad ca parca va doare in kur de pensii desi daca aveti un pic de noroc o sa mancati pensie tot atata timp cat ati mancat si salariu!
DESTEPTAREA!!!!!

Liviu PO spunea...

Nu stiu vreo tara civilizata unde militarii sunt luati la gramada cu politistii.Este adevarat ca si politistii au drepturi diferite de pensie,posibil si gardienii,dar nu sunt amestecati cu militarii,pentru ca nu-i cum.Aceasta struto-camila ar cam trebui sa dispara...

Unknown spunea...

Deja le facem jocul pervers, blamându-ne între noi ! Păi chiar asta doresc, să nu cădem în plasa întinsă fără mare dibăcie !