Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 25, 2019

Comunicat al CPS a MApN despre indexare 2020

169 comments

Indexarea se face diferențiat, după cum e vorba de pensii stabilite înainte sau după 15 09 2017.
Pensiile stabilite înainte de 15 09 2017 sunt majorate prin simpla aplicare a cotei de 4,6% la cuantumul brut aflat în plată.
Singurii pensionari militari care păstrează în cuantumul în plată toate indexările de după aplicarea L 223/2015 sunt cei care după recalculare au rămas în plată cu cuantumul contributiv, mai mare. Ceilalți, cu excepția celor de la MAI, au pierdut indexarea de 5% din anul 2016, datorita interpretării tembele a art. 60 privind actualizarea.
La cei pensionați după 15 09 2017, potrivit articolelor 59 și 60 din Legea 223/2015 modificate prin OUG 59/2017 și art. 84 din OUG 114/2018, mai întâi se indexează baza de calcul a pensiei pentru a afla noul plafon al pensiei nete indexate.
In mod neprofesionist, domnii care au scris comunicatul au omis să specifice și articolul 60 din lege, articol care se referă la noul plafon net al pensiilor militare stabilite și indexate după 15 09 2017.



Romania
MinisterulA APĂRĂRII NAȚIONALE 

Neclasificat 

Exemplar unic 

CASA DE PENSII SECTORIALĂ 
- COMUNICAT - 
Potrivit prevederilor art. 59 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, pensiile militare de stat aflate în plată la 31 decembrie a anului anterior se indexează, din oficiu, începând cu 1 ianuarie a anului în curs, cu ultima rată medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la această dată şi comunicat de Institutul Național de Statistică. 
Ca atare, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale a întreprins demersurile necesare astfel încât, la data de 01.01.2020, cuantumurile pensiilor militare de stat vor fi indexate cu rata medie anuală a inflaţiei, de 4,6%, indicator înscris în Comunicatul de presă al prețurilor de consum nr. 17 din data 14.01.2019, postat pe site-ul Institutului Național de Statistică (www.insse.ro). 
Conform dispozițiilor art. 74 alin. (2) din Legea nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare, operatiunea de indexare nu constituie o modificare a drepturilor de pensie militară de stat, sens în care nu se emit decizii, nefiind necesară depunerea de cereri din partea pensionarilor militari

169 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Mulțumim din suflet Parlamentului, Guvernului, Comandantului Suprem, CCR, miniștrilor de resort pt deosebita grijă arătată pensionarilor militari!
Suma rezultată din aplicarea a 4,6% reprezintă un adevărat sprijin acordat pensionarilor din SNAOPSN!
Ce ne-am face fara voi, lumina noastră călăuzitoare!

*Unde am mai auzit din astea?
**Unde am mai văzut asemenea gesturi egale cu bacșișul?
...la Gaddafi?...căci și el trăia în cort? Nici nu știu cum e mai bine...😂😜🤣

Dorel 66 spunea...

In In comunicatul CPS a MAI era specificat același lucru doar că se amintea că și cei care și-au deschis dreptul de pensie in luna decembrie vor beneficia de indexare,pe când în comunicatul CPS a MAPN nu se specifica acest lucru.Care este adevărul?Crăciun Fericit tuturor!!

Leon spunea...

Sa fie primit..!
SARBATORI FERICITE cititorilor acestui Blog !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Banii astia, 46 lei actualizare ca de inmormantare, ar fi trbuit ca toti cei in situatia mea sa-i primeasca cu colac si-o lumanare, sa cumparam din prima alocare oase garf, descarnate, sa le facem pachete si sa trimitem plocon Dlui Ministru al Apararii, pentru ca ne da drepturi ca la cainii comunitari, ba inca aia au mai multe drepturi decat noi: Faci puscarie daca-i chinui ca pe rezervistii militari, ii bati sau omori, iar la noi, la Armata, mor anual 5000 de rezervisti neaidestulati si din cauza ca n-au bani de medicamente si nimeni nu face puscarie, apoi daca intr-o zi cainii nu-si primesc mancarea se repede toata presa si urla ca din gura de sarpe ca omul primitiv este criminal ca mor cainii de foame, pe mine si pe altii nu ne baga nimeni in seama daca am mancat ceva in ziua aia, pentru ca banii ii bagam in scumpiri si facturile uriase, iar daca un caine moare are loc de ingropat de la Primarie, eu nici macar loc de veci nu am ca nu am bani sa-mi cumpar, iar cu cei 5170 lei ajutor de inmormantare nu prea au urmasii de multumit lacomia morgagiului, jmecherilor de la servicii funerare, transport si, bineanteles, gusatul si lacomul de popa, riscand sa mai stau pe lumea asta neangropat pe nasalie pana sa-si faca unul pomana sa-mi plateasca diferentele, iar ca pomana doar sa dea pesmeti militari din cutii de carton, daruiti de la Comisariat ca le-au depasit termenul de garantia din stocul de rezbel! SA VA FIE DE CAP ACTUALIZARE, PANA VI SE CRAPA ȚESTELE ALEA IMBECILE, INCORNORATILOR, CARE GANDITI NAZIST DESPRE REZERVISTII MILITARI SI II VRETI NEAPARAT CURATATI PRIN ASTFEL DE ORDINARII!

vasile iosif spunea...

Dle H,
D-voastra si tuturor colegilor de dezbateri un Craciun fericit si un An Nou mai bun.
Cu stima,

Daniel Craciun spunea...

SARBATORI FERICITE, camarazi !

Iulian Mareș spunea...

Cei 4,6% îmi vor conferi și mai multă încredere în personajul cu "masca de fier" kiriaș pt încă un cincinal in Palatul regilor României!
Dacă atunci când medita prin Agnita aprecierile urmatiare îi făceau deosebita plăcere, azi îi put mai rău că biogazul....

https://www.cotidianul.ro/anticomunistul-iohannis-indoctrina-copiii-cu-ideologia-comunista-in-1987/?fbclid=IwAR2nfb4Sg2PTEn_UeB3o3s_Gg5TsYNDUD2xHsfNMWPURYurg0cyHTWzB5cQ

DECEBAL spunea...

CRACIUN FERICIT!. SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI!. Macar cateva zile sa lasam deoparte necazurile dar sa nu uitam. LA MULTI ANI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cățelul legat la căruță, PNL, a dezlegat lanțul si s-a dedat iar la mușcături setoase din cașcavele românașilor, dar, pana in maxim Martie, va nimeri cu blănosul costeliv in mărăcinii gardului, acolo unde drumetii isi sumeca izmenele sa se ușureze din ploști si burdihane, caci alt loc mai bun pentru ei nu exista, nicidecum la guvernare, fiind doar mangafalele si trompetele spanzuratului cu care sa aplice planul cincinal in pasi marunti de destramare a poporului si plaiului mioritic, din ordinul marelui sau stapan de slugi, Soros baci, cat si cu si prin humerusii si panaramele #rezistentilor! De ce sa existe o Harmata multumita, hranita si bine platita, cand pot sa-i inmoaie glanda si voința cu astfel de puchinoase de actualizari, care s-o duca continuu la destramare si degradare, prin evadari masive din sistem catre locuri mai bine platite si mai putin riscante, sa-i ucida rezervistii prin progromul nazistoid de radieri ale majorarilor, si daca s-ar putea ca toti activii sa fie trimisi peste tot in lume, unde sunt conflictele licuricilor cu cei mai activi teroristi, pentru a-i curata si reduce numeric pe-ai nostri, caci licuricii iau coaja la cacarbă, vâră bățul prin gard, zâdără dulăii si ii lasa pe ai nostrii să fie flocăiți si sa-i faca tocana de legume, incat la o adica sa nu mai existe nici sa opuna o rezistenta armata la invazia chelnerilor si arbitrilor de footbol honvezi! Asta se vrea si asta se va intampla, daca stanga politica nu se va mobiliza sa-i tranteasca cu târtanul de pămant de la guvernare, sa le sară supozitoarele din găoaze, pana cel tarziu in Martie, cu o morțiune de cenzură sub centură! Daca o sa fie o mobilizare totala si din partea noastra, sa-l sustinem pe Generalul, Gabriel Oprea, cu UNPR, PENTRU CA EU DE CATEVA ZILE DEJA AM RELUAT ACTIVITATEA DE REANIMARE SI PROMOVARE DE ODINIOARA, si daca nu vom mai avea gramezi de admiratori ai propriilor lor calai, care sa voteze ca chiorii penelisti in metastază, PSD revine la guvernare, dar alaturi de UNPR si Oprea, si vor dansa dupa cum le va canta Oprea din jiltul de Ministru la Haparare, sa ne apere si sa ne redea onoarea si demnitatea pierdute, conventia fiind ca domnia sa sa obtina acest minister in folosul nostru, cat si toate drepturile, pentru ca asta ar fi chiar ultima si ultima sansa, daca vreti dreptate la pensiile militare, fratilor! Hai ca urasti pesedeaua, ca nu-i inghiti, dar nici macar partidul militarilor si politistilor, care s-a jurat si s-a angajat sa te scoata din acest blestem nenorocit al paradelilor nu vrei ca Toma necrediciosul?! Ar fi culmea sa suferim de autism politic si sa ramanem ancorati in fascismul cretin, liberal, dand dovada ca suntem facuti din acelasi aluat ca si ei! Macar sa ne anime mandria si onoarea de militari ca nu votam cu basanistii, criminalii de drepturi, atat ale noastre, cat si ale copiilor, parintilor si bunicilor nostrii, ca si ale tuturor romanilor necajiti!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bulgariu Fanica spunea...

Deja,rudele mele care au pensia de 1600 LEI, vor avea 2240 dupa majorarea cu 40% din septembrie.Ma bucur pentru ei si le multumesc pesedistilor si penelistilor care ne-au uniformizat.In urmatorii 2-3 ani,militarii, vom lua cea mai mica pensie din Romania.Craciun Fericit si manipulare in continuare.Sper sa nu mai frecventati si la anul acest blog manipulator!!!

Huhu Rezea spunea...

Comentariile care nu aduc un plus de informare pe subiectele propuse nu vor mai fi publicate.
Nici cele cu atacuri la persoană

Ela Pop spunea...

Pacat ca nu se aplica si pt magistrati!

vasile iosif spunea...

Dle H,
Poate este timpul sa trecem la unele actiuni concrete si sa ajutam pe colegii nostri in dificultate financiara si cu probleme de sanatate.
Poate colegul nostru Ifrim ne transmite un nr. de cont in care sa depunem fiecare cat isi permite pt.echilibrarea sa financiara.
Daca MAPN nu poate sa rezolve nimic e timpul sa o facem Noi.
Cu stima,

Geo spunea...

Like👍

Huhu Rezea spunea...

Am organizat in urmă cu 2 ani, de Paste, un Huhu-Don pentru Flavius.
Ne-am umplut de rușine. Din cele câteva mii de cititori abia 5 și-au deschis inima .
De ciudă, văzând cât de zgârciți și lipsiți de empatie sunt rezerviștii, puțin a lipsit să nu închid blogul.
Cine vrea să ajute are la dispoziție topicul
#HUHU DON aici
https://www.huhurez.com/2017/03/huhu-don.html?m=1

Liviu PO spunea...

Am analizat cu stupoare bugetul apararii pe 2020 si preconizatele din 21,22 si 23.Daca bugetul asigurarilor sociale pe anul 2019 a fost de 3,558,867,000 lei,preconizatul pe 2020 asigura cresterea cu rata inflatiei cu 4.6% si ar mai ramane 154.54 lei lunar de “crescut” pensiile tuturor celor 69,000 de pensionari…Prin urmare,cresterea lui LES este neacoperita de buget. Bugetul din 21 ar asigura o crestere a celor 69,000 de pensii cu 154 de lei lunar…,in care s-ar inscrie si inflatia din 2019.Cel din 22 va asigura o crestere cu 121 lei in care e inclusa si cresterea cu rata inflatiei din 2020.Cel din 23 o sa dea o crestere cu 116 lei in care intra inflatia din 2021.Asa ca trebusoara e clara.DIN BINE IN MAI BINE!!!Nici pomeneala barem in planificarea lor de vreo actualizare a pensiilor cu salariile activilor.Poate la sfantul ASTEAPTA…Mai iese cineva din cort???

Liviu PO spunea...

Initiativa foarte laudabila...

Leon spunea...

Iar eu doresc sa fiu Sanatos sa pot frecventa si in anii urmatori acest blog foarte util pensionarilor militari (si nu numai..!).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Vasile Iosif, multumesc frumos pentru intentie, este un gest nobil, dar nu este cazul printre unii colegi care, la o alta initiativa m-au umilit cu jigniri de am plans, facandu-ma cersetor si parazit, desi eu nu cerusem nimic, doar ca bunii samariteni, Onorabilul si Viorel Kis, dorind sa-mi faca o surpriza, au avut aceasta nobila initiativa in care, de un Pasti, am primit cam 1.400 lei, si a fost singurull Pasti in care am avut posibilitatea sa am de toate pe masa, dar dupa aia zile intregi am suportat niste comentarii care m-au uimit si umilit prin rautatea lor, chiar daca cei care m-au terfelit cu cuvinte grele nu dadusera nimic...@ Karadeniz, cu care chiar am avut contre cu opinii diferite la un moment dat, a fost unul dintre generosi, fara a da dovada vreodata de lipsa de bun simt sa-mi reproseze ca m-a ajutat, de fapt fiind un om educat, instruit, inteligent si de mare cultura n-a acceptat in general comentariile de pe aceste pagini, care luasera la un moment dat turnura unor mahalagisme de cartier si omul s-a retras scarbit de aceste atitudini, si refuza sa mai posteze pe acest fond de intigi si jigniri reciproce... Daca era o camaraderie reala nu refuzam, dar se poate vedea din avion ca nu este cazul. Noroc cu mama de 90 de ani, care m-a ajuns cu pensia si ma va depasi, cat si sora sotiei, ca altfel nici macar bani de paine nu aveam in casa de Craciun, DAR CAT O SA MAI TINA SI ASTA? Multumesc frumos pentru bunele intentii si empatie, si Sarbatori fericite!

Leon spunea...

In bugetul de stat al PSD pe acest an, pentru anul 2020, se preconiza o crestere de 11,7% la capitolul ,,Asistenta sociala,, in valoare de 4 miliarde de lei si dupa indexarea de 4,6% ar fi ramas pentru alte cresteri de pensii militare(MApN) un procent de 7% !
In bugetul de stat al PNL, asumat zilele trecute in parlament, la acelasi capitol avem 3,85 miliarde lei, o crestere de numai 8,15% in anul 2000 fata de anul 2019; observam ca dupa indexarea de 4,6%, mai raman 3,5 procente care pot acoperi eventual scoaterea procentelor pentru PS in afara procentului de 85% si posibil cuantumul indexarii/majorarii de 5% pentru anul 2016. Si cam atat, nici vorba de actualizarile fluturate de cele ,,n,, proiecte prezentate ...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Acel cont exista si acum, fiind cardul normal de pensie , si il astept pe Dl ministru al Apararii sa doneze, ca are de unde din salariu si pensie, ambele destul de consistente, cat si domnii onor, Generali, care au pensiile peste 10.000 lei, unii si cu angajari in aceleasi institutii de Stat, stiind ca prin majorarile anuale din 2010 m-au privat pe mine si pe cei in situatia mea de acele majorari, din care domniile lor au primit majorarile, nesfiindu-se sa incaseze banii si sa nu le para rau ca noi am ramas cu buzunarele goale sa le cresca doar domniilor lor! Insa, popa si camatari darnici n-o sa vedem decat in filme!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Liviu Po, cum Dumnezeu la Colectiv au ars oameni nevinovati, dar corturile astea ale adormirii Maicii Domnule nu iau foc niciodata, sa-i vad pe chiriasii sculati din somnul veacurilor si-al mortii iesind cu pălălaiele aprinse pe bostani si fumăgăul dupa ei, fugind si rupand pamantul ca țobolanii aprinsi? Doar numai închipuindu-mi scenariul asta, apocaliptic si hilar, ma bufneste un ras in clocote si dand peste oala cu trist-amuzante întâmplari neverosimile!

totoiany48@gmail.com spunea...

Dle H ,va rog sa precizati daca datele/cont,banca mai sunt valabile ,aceleasi ca in 2017 .
Multumesc anticipat! Sărbători fericite !

Huhu Rezea spunea...

A confirmat @Ifrim că este același cont.
De data aceasta ii voi trimite și eu. Acum doi ani am gre;it numărul contului și după mun timp i-am primit retur.

Iulian Mareș spunea...

Reduceți Nr de pensionari, atunci! Prin mai multe metode...🤔😡😠😈👿👻☠️

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Multumesc, Onorabile, Huhu Rezea, pentru bunele intentii, cat si lui Totoyai, Leon si Iosif!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu scuze, Liviu Po, in loc de Leon!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca am schimbat cardul bancar, obligatoriu o data la 4 ani, anul trecut, raman valabile acele cifre postate acum 2 ani pe Huhu Don?

Dan spunea...

Dorel... daca ai dreptul de pensie deschis in luna decembrie beneficiezi de indexare. E specificat ”31 decembrie” (luna decembrie tine de la 01 decembrie pana la 31 decembrie). Deschiderea dreptului de pensie implica si plata acesteia Pensia se plateste începând cu luna deschiderii dreptului de pensie chiar daca prima plata se va face cu ceva intarziere ea se datoreaza începând cu 01 decembrie pentru dreptul de pensie deschis la 01 decembrie.

Dan spunea...

Corect

Dan spunea...

Nea Huhu... cum ati dedus ca se face diferentiat aceea impozitare? Eu din comunicatul CSP nu am inteles ca ar fi vb de nicio diferentiere.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am fost foarte incantat si surprins in seara aceasta sa ma sune Dl Primar, Nicolae Gnatiuc, PSD, ca sa-mi ureze Craciun fericit! Si de Pasti a facut la fel. Imi stie numarul de telefon de cand scriam la ziar serialul ,,Primaria se prezinta,'' il am si eu pe al sau, iar domnia sa era pe atunci Viceprimar, aprobandu-mi contactul cu fiecare serviciu al Primariei, sa-l fac cunoscut onestenilor, si-i puneam pe sefii de compartimente sa descrie in reportofon cu ce anume se ocupa in slujba acestora. Am rulat atunci intreaga Primarie, descoperind in interiorul ei oameni frumosi la suflet si fizic, de bun simt, fosti colegi si colege de scoala, foste iubiri chiar, cu care am depănat amintiri din trecut, am legat prietenii cu altii, si intotdeauna erau atenti cu un protocol umed de servit, pe care mereu il refuzam din principiul ca la serviciu nu se unge lagarul de rulment la garleaja! Azi, acolo inca mai lucraza si trei fosti colegi de redactie, intrati pe functii prin concurs, iar o colega, Monica Sibisteanu, fiind si reporter radio -tv, plecand definitiv in Portugalia, pentru Masterat si job, alta, Gertruda, in Olanda, facand bani din pictura, numai eu urmand sa plec in ,,afara, '' la...,,Red,'' cum ii zice țintirimului local din afara orasului, langa tata! A naibii ghinion, fiind tineri, toti colegii au avut cate ceva de castigat cu serviciul, avand si notorietate publica, dar o gloaba batrana si bolnava, la ce naiba sa se inhame, daca nu mai poate aproape pe strada sa mearga, pentru ca daca eram bine-sanatos si cu Ana fara atac de panica, de mult aveam multe locuri bune de prins in cadrul Primariei, chiar si la Radio Connect fm local, sau Kit Tv, unde deja avusesem cateva colaborari, si de ziua mea mi se luase un interviu public, la liber, sa le fac cunoscut onestenilor cum ma inspir sa mistocaresc in pamflete racilele din politica... Vreti sa stiti si domniile voastre cum? Simplu, bre, ca Vadim Tudor: Lucram, ca si acum, pe materialul clientului! N-ai material, n-ai nici inspiratie, chiar daca ai talent! De-ar da Dumnezeu sa dispara toate aceste materiale si clienti, ca sa dispara si raul din societate, dar si inspiratia mistocarilor, porecliti pamfletari, chiar daca ar muri de foame in lipsa de obictul muncii! Vise, taica, vise...

Huhu Rezea spunea...

Codul IBAN a rămas același.

Huhu Rezea spunea...

Poate vrei să spui indexare.
Nu eu deduc cum se face indexarea cu așa spune legea.
Vor fi obligați să aplice și art. 60, chiar daca l-au omis din comunicat.

Leon spunea...

Cornele, daca ajungi la MApN, pe langa taloanele de pensie, iti recomand sa ai si Deciziile de pensie, inclusiv pentru sotie, si acte medicale din care sa rezulte afectiunile de care suferiti amandoi ( Scrisori medicale, Bilete de iesire din spital, etc.). Posibil ca ministrul N.Ciuca sa dispuna acordarea unui ajutor social pentru cazuri deosebite si cred ca este nevoie de aceste acte. Pana atunci iti urez Sanatate si Sarbatori linistite alaturi de familie !

Mihai spunea...

Buna ziua si "Sarbatori fericite"!
Sunt un militar pensionat anul trecut (iulie 2018) si as dori sa stiu daca (si cum?) din ianuarie 2020 mi se va recalcula pensia. Sau direct vorbind, intrebarea mea este daca voi putea beneficia de o pensie calculata intocmai ca si cea a colegilor mei pensionati pana in data de 15 septembrie 2017?
Cu mult respect, Mihai Ionescu.

Huhu Rezea spunea...

@Mihai
Din ianuarie 2020 pensia ți se va indexa cu 4,6%, dar nu ca la cei pensionați înainte de 15 09 2017, ci cum spune în noul articol 60.Se indexează și baza de calcul, cea din nota de calcul, cu 4,6% pentru găsirea noului plafon net al pensiei, care nu trebuie să fie depășit prin indexare.
Cât privește SPORUL OMM/SOSP nicio speranță, dacă nu ai depus contestatie și nici nu te învrednicești să soliciți revizuirea, conform celor spuse în articolele anterioare, cu exemplificări din instanțe.

Unknown spunea...

Urez administratorului precum si cititorilor acestui blog care sunt animati de ganduri bune (si nu numai) la adresa pensionarilor militari (indiferent de structura din care provin), Craciun linistit, cu sanatate si impliniri in plan spiritual!

Iulian Mareș spunea...

Cătălin,
Poți fi de dreapta când ai muncit la stat și ai pensie de bugetar?
Hai sa ne definim odată concepțiile și să încercăm să fim pragmatici că și așa sunt oripilat de lucrătorii din sistemul medical: ce bine că le-a mărit (de-a-n-boulea) PSD salariile până la final, dar ește mondenen să-i înjuri și să nu-i votezi! Să le de-a PNL și # mai mult! Până la plăsele...
*Să nu înțelegi că aș fi împotriva măririi lor salariale, însă recursul la morală explică calitatea umană!

Iulian Mareș spunea...

Sper că îți dai seama că unele greșeli de scriere sunt din cauza textului predictiv oferite de Google, pe mobil!

Dan spunea...

Cred ca apartenenta de o politica, fie ca e de stanga fie ca e de dreapta, nu isi are rolul si subiectul aici, Cred ca acest blog are ca subiect drepturile militarilor care raman aceleasi indiferent de tipul politicilor... sau poate gresesc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, multumesc pentru sfaturi, si asa voi face, mai ales ca un alt prieten al nostru, de suflet, de pe aici mi-a trimis mail cu aceleasi sfaturi. Mai iau in servieta si documentele din tribunale, Av Poporului si CCR sa vada ca nu stau cu mainile in san. Pe blogurile mele sau cele militare am fost rugat sa transmit Dlui Ministru aplicarea unor dispozitii legale de majorari, cum ar fi valoarea de referinta sectoriala pentru militari, 180,64 lei, care n-a mai fost modificata din 2006, si multe altele pe care mi le voi nota si inainta pentru analiza Dlui Ministru al Apararii. Camarazii au crezut, prima data, ca este o cioaca de-a mea cu care ma mai refulez uneori pe acolo, dar s-au convins repede ca nu spun prostii si am fost crezut pana la urma, adunand sute de like-uri, pana acum. Atuurile din maneca, personale, sunt facturile uluitoare la cheltuielile de chirie si intretinere, pentru doar o garsoniera in care n-am loc sa trec pe langa altul, si cu tot cu facturile la lumina, telefon, cablu si rata la frigider insumeaza aproape cele doua pensii ale noastre 1500 lei si ceva, si este clar ca si evident ca facturile nu pot minti, nu sunt in evidenta fiscala cu alte venituri din afara, dar cu bolile mele nu m-ar angaja nici portar la negru, de frica sa nu le mor in post si sa le deconspir ilegalitatea angajarii caci un medic nar aproba asa ceva la o fisa de angajare! Cel mai important pentru Dl Ministru este sa se duca la politic si sa relateze cazul meu, ca etalon sumar, si poate si de aceea trebuiesc dovezi sa se duca cu ele in guvern, sa demonstreze ministrilor ca cei cu pensiile mici din Armata, care nu sunt decat rablele si reformele invalidante cu boli capatate in timpul serviciului ordonat, mor de foame si lipsuri grele, si trebuie sa specific, ceea ce stiu si ei, ca ce este sub 2000 lei n-au primit din 2010 majorari, iar cele medii, sub suma de 3500 nu reflecta o corecta realitate pentru grade si vechimi, ca si pensiile pana in 5000 lei, care tot sunt sub cele ale femeilor de serviciu, soferilor, etc, iar pana in 7000 lei, la fel dezonoreaza calitatea de pensioar militar, care are vechime complecta sau depasita, grupe mari, grade mari si sunt sub ale functionarilor publici, hartogari de birou,care iau si 12000-15000 sau 18000 lei, fara risc major in campul muncii, ca militarii, iar pensiile militare, pana in 10.000 lei pot avea tot dreptul de a fi nemultumiti pentru drepturi, la fel ca cei peste 10.000 lei, pentru ca, de exemplu, un Primar sau Presedinte de Consilu Judetean iau bani cu caciula si dublu ca un Colonel sau General doar pe criterii politice si pe principiul ca in scut timp sa ia mult sa-i ajunga multa vreme dupa ce iese din politica, ori un militar comporta riscuri, privatiuni si libertati limitate, insa nu acelasi lucru se poate spune despre acele pensii, poate nu prea multe, care au ajuns la exagerari care depasec chiar pensiile din NATO. Oricum, vor trebui sa inteleaga ca avand mentalitatea restrictiilor la pensii, activii vor parasi sistemul, si altii vor refuza sa-si riste pielea in constrangeri si privatini, cu pensionare la peste 60 de ani, apoi la pensionare sa se programeze la coada la tribunale pentru drepturi, cand pot sa castige mai usor si mai bine peste granite sau la firme si avand toate libertatile din lume cat si fara riscuri la locul de munca! Acum trebuie sa recunoastem absolut tot o realitate sfasietoare si crunta: IN ZILELE NOASTRE SI LA CE SE INTAMPLA TERFELITOR SI BATJOCORITOR LA PENSIILE MILITARE ALE REZERVISTILOR, CA SA AI TUPEUL SI IDIOTENIA SA TE INCADREZI IN ARMATA ROMANISTANULUI, TREBUIE SA FII ORI CRETIN, ORI NEBUN, ORI OLIGOFREN-AUTIST, ORI IRESPONSABIL PENTRU VIATA, VIITORUL SI BUNASTAREA TA PERSONALA SI A FAMILIEI, DAR EU CRED CA TOATE LA UN LOC TREBUIE SA LE AI SA FACI PROSTIA DE A LUCRA IN ARMATA IN ACESTE ZILE, MAI FASCISTE DECAT TOT NAZISMUL GERMAN AL ANILOR '20-40, SAU CHIAR SI PANA IN ZILELE NOASTRE, LA UN LOC!

M spunea...

👍

Huhu Rezea spunea...

@tigri2
Acum, ce faci, dai vina pe sărbătorile Crăciunului? Guvernul liberal a fost adus de Prostimea care nu știe că partidele de dreapta sunt susținătoarele capitalului și că esența acestuia este exploatarea forței de muncă. Salariile, pensiile, învățământul și sănătatea nu sunt prioritățile capitalului. Sunt ținute le limită, cât să nu genereze tensiuni sociale.
In scurt timp vor simți exploatarea și noua clasă muncitoare din România; corporatiștii adică.

Huhu Rezea spunea...

Da, prin modificările fiscale ale OUG 114, a protejat interesele băncilor și multinașionalelor, în detrimentul bugetului național. Este un partid de dreapta. Măsurile sociale le menține pentru păcălirea analfabeților în politologie... doar până la alegerile generale.

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
O minimă disciplină exista pe acest blog. Se aplică oricâtă libertate de exprimare clamezi dta.
Nu faci politică pe articole despre pensii și nu scrii despre pensii pe articole politice.
Când emiți opinii împotriva PSD se cheamă că faci politică.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Multumesc, prietene, Tehnocrat!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Civil, de la basism incoace nimeni nu mai are incredere in pensii de azi pe maine, cand dreapta are puterea. La Armata a fost ghinionul naibii ca au luat ca etalon niste anumite pensii si politicienii din guvernarea PSD au luat de bun ce le-au bagat sub nas guleratii financiar contabili, cu interese proprii, ei aplicand ce le-au cerut guleratii, inselandu-i pe ministrii apararii perindati pe acolo, si de aia insist mereu la liberali sa faca epurari in minister, daca vor sa faca ordine, dar oricum liberalii n-au de gand sa ne dea nimic, in afara de actualizarile astea cu picatura si ne inselam amarnic daca se crede ca liberalii vor mai da ceva in plus. Zicea bine Onorabilul ca dau la civili pomeni, pana la alegeri, dar daca iau puterea iau inapoi la loc ce au dat inventand, din nou, ca Basescu, criza economica! Acum strang din cur...bă si dinti sa nu se scape la taieri radicale, pentru ei masurile sociale reprezentand crime si golirea sacului de unde pot fura, care de fapt sac sunt camioane si vagoane de euroi, cum faceau in basism. Totul depinde de roman, care numai ia spaga electorala, dar acum ia clapa cu lozinci fade si mieroase, ca fondantele misto si dulci, la miez cu venin! Nici in vot nu mai cred, cat o fi STS la butoane, frate, adica Securitatea- PCR, aceeasi ca cea de dinainte de 1989, pentru ca sunt copiii si nepotii celor imbatraniti in rele de veacuri si veacuri... Daca inainte de 1989, securistii aveau legitimatii albastre de inchizitori si tortionari, azi au carnete rosii-purpurii, eliberate de Teatrele de comedie si ventrilocie din stabilimentele vesele, Balaceanca, Sapoca, Spitalul Nr. 9-Obregia, Zam, Palazu Mare si Socola, depinde acum de zonele unde viermuiesc pacientii, pardon, actorii, bineinteles ca avand si aceleasi traditionale abilitati de tortionari si inchzitori, in grade de gaozari!

Leo spunea...

Nimic nu este omis în comunicat întâmplător.
Cine ştie ce mai coc guleraţii cu privire la ceea ce este omis...

mosmartin16 spunea...

DE E TOT A DOUA SARA DE CRACIUN !!! CRACIUN BINECUVANTAT, OAMENI BUNI !!!
... apropo de principiile enuntate ...referitoare la pensiile militare de stat !!! Pentru cei care improasca cu noroi si apoi....eventual...gandesc !!! Reiau si detaliez !!!

1) Pensii militare in cuantumuri decente raportate la cele din sistemul public !!!
Conform art.47 din Constitutie, statul are obligatia sa asigure cetatenilor sai un nivel de trai decent !!!
Cum aceasta obligatie nu si-o indeplineste statul - si milioane de pensionari se zbat la limita subzistentei - neasigurarea unor pensii militare in cuantumuri cel putin decente este de neadmis... implicatiile fiind directe in tot ceea ce presupune apararea nationala, ordinea publica si securitatea nationala !!!
In ceea ce priveste notiunea de decenta a nivelului de trai... diversele studii realizate de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii ... sunt edificatoare in acest sens !!!
2) Majorarea acestora in functie de posibilitatile economiei romanesti !!!
Nu poti - cel putin in prezent - sa produci cat produci si sa crezi ca poti trai ca in Elvetia !!!
Daca ar fi asa...sa crezi asta... asta ar presupune ca generatiile ce vin dupa noi ...copiii nostri...daaa...copiii nostri ...sa plateasca tot ce-am imprumuta noi ...pentru ca noi ..vrem sa fim ...ghilimele...azi ...elvetieni ...iar apoi ...Potopul !!!!
Faptul ca economia romaneasca este unde este din vina unor guvernanti tembeli, nu exclude cele susmentionate !!!
3) Pensii egale - indiferent de anul trecerii in rezerva - pentru acelasi grad, functie, vechime si conditii de munca !!!
Consider ca acest principiu nu necesita detalii suplimentare, anul nasterii fiecaruia dintre noi netrebuind a fi nicicum un avantaj ori dezavantaj in determinarea pensiei militare de stat !!!
4) Pastrarea unui raport echitabil al cuantumurilor pensiilor pentru corpul ofiterilor ... versus ... cel al subofiterilor !!!
Fara nicio legatura cu aprecierea ce trebuie acordata fiecarui...ghilimele....ostean...care a slujit sub drapel...dar...datorita unei legislatii prezente ...tampe si schioape ... s-a ajuns in situatia in care...pensiile subofiterilor trecuti in rezerva in anul de gratie 2019 ....sa fie mai mari fata de cele ale ofiterilor de cu ceva ani in urma !!! Si atentie...ofiteri nu cu functii importante ...ci foarte importante in ierarhia militara !!! Aspectele pot fi verificate cu usurinta !!!
Iar aici ma refer la cuantumurile rezultate din aplicarea algoritmului de calcul impus de Legea nr. 223 / 2015 ...si nu la cele pastrate ca urmare a ...cuantumului mai avantajos...cuantum rezultat dintr-o cu totul alta lege !!! ....asadar...o ciulama !!!
5) Punerea in practica a cuantumului pensiei - rezultat din algoritmul de calcul - fara pastrarea celui avantajos...reiesit dintr-o cu totul alta lege !!!
Prin modificarea legislatiei actuale ...si aici ma refer la cei care au tunat si fulgerat vis-a-vis de acest principiu ...ar fi fost intelept sa revada principiul nr.3 si astfel sa inteleaga faptul ca...pensii egale - indiferent de anul trecerii in rezerva - pentru acelasi grad, functie, vechime si conditii de munca...inseamna ...PENSII ACTUALIZATE !!! ...iar pensii actualizate inseamna... pensii mai mari decat cele ramase in plata ca urmare a cuantumului avantajos !!!
6) Aplicarea taxarii cuantumurilor pensiilor militare in scopul pastrarii unui raport decent fata de cele din sistemul public !!!
Referirea este in legatura directa cu principiul nr.1 enuntat si vizeaza aspectele de bun simt care fac diferenta intre o pensie cu cifra mica si alte trei dupa ea si... una cu cifra mica... si alte patru dupa ea !!!

Craciun binecuvantat, oameni buni !!!









M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, multumesc, frumos, si sa-ti dea Dumnezeu sanatate, fericire si viata luuunga, cat si cu anticipatie tuturor camarazilor, la propunerea camaradului, Vasile Iosif, cat si prin intermedierea Onorabilului, Huhu Rez, care, voluntar, au de gand sa ma ajute, cu aceleasi sincere si din inima urari, cat si un sincer La Multi Ani in anul de gratie al Domnului, 2020, impreuna cu cei dragi! Asa sa fiti iubiti si ajutati de Dumezeu pentru neasteptata surpriza si generozitate, care sincer sa va zic ca ne-a luat prin surprindere si ne-a bucurat nespus! Uite ca Dumnezeu nu doarme...

Iulian Mareș spunea...

Pt că nu înghițim ghiorlaniile de 2 bani snopul...

Iulian Mareș spunea...

Ați citit argumentația CSM privind pensiile uriașe? Te crucești cu 2 ✋!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Camarazi, se pare ca Dl Ministru al Apararii vrea sa lucreze deschis si sincer si a dat drumul la petitionari sa se inscrie la domnia sa in audiente, de aceea va invat ce sa faceti. Trimiteti Cererea pe adresa de mail cabinet.ministru@mapn.ro in termeni civilizati si cu nume, prenume si gradul in R, adresa, CNP si Nr Dosar Pensie Militara, cateva elemente din problemele ce va framanta, pe scurt, si cereti sa fiti chemat in audienta la Dl Ministru, apoi va scrieti numele si data jos. Daca le scrieti acum maine sunt deja preluate, camarazi, si puse in evidentele lor, iar raspunsul il primiti in plic sigilat prin posta romana, in care vi se confirma ca au primit mailul Dv. Succes si nu mai intarziati nici o clipa, caci adudientele se fac in ordinea cum le-ati scris! Doamne, ajuta!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Multumesc mult domnule H. pentru raspunsul dvs. atat de prompt!
Indraznesc in continuare,
cu scuzele de rigoare, neavand pe cine sa intreb in domeniul acesta atat de stufos si greu de inteles, sa va intreb, (dandu-va cateva date de pe decizia mea de pensionare) ce cuantum maxim al pensiei pot obtine acum cu aceasta indexare/actualizare si...ce pensie maxima pot obtine in urma unui eventual demers in instanta?
Cu multumiri anticipate, Mihai Ionescu.

1. DATA NASTERII: 1 IULIE 1968
2. DATA TRECERII IN REZERVA: 10 IUNIE 2018
3. VECHIME:
A. VECHIME IN SERVICIU: 16 ANI 4 LUNI 7 ZILE
B. VECHIME IN ALTA CALITATE DECAT MILITAR: 13 ANI 6 LUNI 4 ZILE
C. SPOR CONDITII DE MUNCA:12 ANI 6 LUNI
D. VECHIME CUMULATA: 42 ANI 4 LUNI 11 ZILE
VECHIME INTREGITA PENTRU CALCUL: 29 ANI
4. BAZA DE CALCUL CF. ART. 28 : 4482 LEI
5. PROCENT DE BAZA: 75%
7.PERIOADA DE CONTRIBUTIE LA BUGETUL DE STAT: 15 ANI 0 LUNI 8 ZILE
8.DECORAT CU SEMNUL ONORIFIC PENTRU...ANI DE ACTIVITATE...(Aici este loc liber!!!)
9. MEDIA SOLDELOR LUNARE NETE CF. OUG 59/2017: 2621 LEI
Avand in vedere cele constatate, in baza prevederilor art. 64 alin 1 din Legea nr. 223/2015, se emite prezenta decizie prin care se stabilesc, cu incepere de la 1 iulie 2018, urmatoarele drepturi:

---CUANTUM PENSIE: 3362 LEI
---SPOR CF. ART. 11 DIN LEGEA 80/1995-SOSP(echiv) IN PROC DE %": 0 LEI
---TOTAL BRUT: 3362 LEI
---IMPOZIT: 136 LEI
---TOTAL NET: 3226 LEI
---PENSIA CF. ART. VII PCT. 3 DIN OUG 59/2017: 2621 LEI
---PENSIA BRUTA REALIZATA CF. ART. VII PCT. 3 DIN OUG 59/2017: 2690 LEI

Domnule H. inca o data mii de scuze pentru mesajul meu stufos, insa nu stiu pe cine sa intreb si la cine sa apelez...
Si...daca dvs. (si este firesc...) nu aveti timpul necesar de a-mi raspunde, poate vreun confrate/coleg de pe blog isi face putintel timp si pentru mine...
Cu respect, stima si consideratie pentru tot ceea ce faceti, Mihai Ionescu.

Dan spunea...

@mosmartin16
Nu am inteles punctul 4... punctul 3 nu e suficient? Sau punctul 4 vrea sa vina co exceptie de la punctul 3? Puteti explica logica? Va rog.

IulianC spunea...

Cornelius e bine sa nu iți faci mari speranțe (doamne ajuta sa nu am dreptate), Ciuca este doar o rotita fără mare putere de decizie in marele angrenaj POLITIC. PNL-ul nu are majoritatea pentru a promova o lege fără milogeala la alte partide, este an electoral iar măririle legilor speciale nu le aduc voturi (dupa ce au spus ca le anuleaza), in plus suntem in criza economica pe care factorul politic o sa ,,vada,, imediat dupa alegeri cand o sa inceapa prigoana bugetara.

IulianC spunea...

Ca sa nu mai spun ca probabil o sa fii primit de un secretar de stat....nu de ministru.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Mihai
La cuantumul brut în plată adaugi 4,6%.
Vezi că nu sunt comunicate la CPS documentele că Ordinul Meritul Militar CLS a 3-a, care îți dă dreptul că la cuantumul stabillit in baza L 224 să adauge un spor de 10%. Verifica la cei care ți-au întocmit dosarul de pensie daca au comunicat anul acesta,in decembrie, ordinul la CSP

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

@Dan
N-are cum sa explice, ca si dragostea, frustrarile izvorasc din irational, nu ai cum sa explici logic ilogicul. El chiar crede ca a descoperit cercul rotund, in ultima vreme e insistent cu "principiile" lui.
Macar la "principiul" #1 sa-i explice cineva ca diferenta intre pensiile militare si cele civile consta tocmai in modul de calcul si nu ai cum sa le relationezi. E ca si cum ai avea doua operatii matematice diferite, 6x2 si 6:2 si sa ai pretentia sa aibe acelasi rezultat sau macar unul decent.
Celelalte "principii" sunt de-a dreptul psihedelice.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian & @Tehncrat, va dau perfecta dreptate,fratilor! Stelica se duce pe 07 Ian, si ne zice el moartea caprioarei de Irina Loghin, si daca e vorba de tromboane, PA! Oare n-am ce face e cu niste bani dati de pomana pe drum, taloane de tren halite si oboseala aia crancena de pe tren? De la inceput m-am gandit la asta! Lasa ca pana ma programeaza pe mine se satura de injuraturile altora si incheie tot balciul asta al audientelor, pana atunci, ca Stelica Palagheanu daca se duce acolo ii flocaie rau de tot de o sa le sara fulgii!

Leon spunea...

"Semnul onorific În Serviciul Patriei se conferă ofițerilor, funcționarilor publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofițeri, și preoților militari, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale, care au 15, 20 sau 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice și securității naționale."
15 ani de activitate nu cred ca este acelasi lucru cu 15 ani de vechime in serviciu, unde intra si Scoala militara..!

Dan spunea...

@Mihai
....
...TOTAL BRUT: 3517 LEI
...IMPOZIT: 157 LEI
...TOTAL NET: 3360 LEI
...PENSIA CF. ART. VII PCT. 3 OUG 59/2017: 2733 LEI
...PENSIA BRUTA REALIZATA CF. ART, VII PCT. 3 OUG 59/2017: 2814 LEI
...

Deci in ianuaria pensia neta primita in mana va fi de 2.733 lei dupa ce se va retine un impozit de 81 de lei dintr-un brut de 2.814 lei. Cu 112 lei mai mult decat anul acesta.

Dan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan spunea...

@Leon,
Domnule Leon, as dori sa fac doua remarci pe comentariul dumneavoastra.
1)sunteti intr-o grava eroare privind acordarea SOSP (care a inlocuit OMM) reveritor le categoriile de personal căruia se poate acorda, ofiterilor ”Semnul Onorific in Serviciul Patriei” se acorda ofiterilor si similarilor prin legea nr 573/2014, iar prin legea 574/2014 se acorda subofiterilor / maistrilor militari sau similiarilor, iar prin legea 149/2018 se acorda SGP, in concluzie toate categoriile de militari beneficiaza de acest drept.
2)omul a specificat clar ca e vorba de ”vechime in serviciu” si ”vechime in alta calitate dcat militar”, clar ca omul provine pe filiera indirecta si vechimea in serviciu este si vechime in domeniul AOPSN, deci este clar potential beneficiar al SOSP cls.III-a (10%).

Dan spunea...

@Mihai
In mesajul anterior, ce l-am sters, spuneam ca vei mai castiga ceva bani la pensie daca rezolvi cu OMM (SOSP) 10%, dar castigul ar fi doar la brut, in mana nu se va cunoaste nimic atat timp cat nu se schimb nimic la legislatie.

Iulian Mareș spunea...

Oho-ho! Cel mult!....."probleme ce nu sufera amanare au condus la imposibilitatea participarii domnului Secretar de stat, insa am fost mandatat sa transmit personal toate doleantele dumneavoastra si sa va asigur de bunle intentii....."

Iulian Mareș spunea...

PCc/SMFA,
ma vad nevoit sa-ti repet postarea mea ulterioara si care nu constituie parte a unui studiu stiintific, prezentat oficial, ci de pe un blog: "Sper că îți dai seama că unele greșeli de scriere sunt din cauza textului predictiv oferite de Google, pe mobil!"
Ma si mir ca un programator nu a inteles asta, insa a postat de 3 X acelasi text! Neamtul ala mic, mic, Alzheimer, odata instalat .... face ravagii!
Inkei cu speranta ca, dv ati priceput din prima, dar va place sa racaiti zidul de beton, considerand ca veti reusi sa dau o replica referitoare la destulele dv greseli tipo, sau de logica franta!
Totodata va reamintesc ca, niciunul dintre militari nu a intrat la categoria necalificati, nici in trecut nici acum! Va dau un singur exemplu: daca si soldatul/militar in termen, telexist sau pe statia radio/radioreleu (inclusiv specializat si clasificat in transmiteri/receptionari in Alfabetul/Codul Morse), primea certificat la lasarea la vatra, angajandu-se fara probleme in PTTR, CFR sau radist pe nave comerciale, ce ar mai fi de spus? Idem mecanicul conductor pe TC, TAB sau alte masini speciale primea Brevet si se putea angaja, calificat fiind! Pot continua?...soferii, bucatarii, kimistii, scafandrii, pirotehnistii...etc!
De vina (si nu divina) este kitul motherboard + CPU, ... pe soket 485!

*Stati linistit, nu o sa va vanez cu intrumentele de asteptare! Va citesc doar cand persistati sa obtineti alt rezultat, cu aceleasi elemente incorecte!
**De final:
Oamenii destepti sunt socialisti
Asta nu e o surpriza ci mai degraba un efect firesc. Oamenii destepti fac multa scoala iar scoala iti implanteaza idei socialiste in cap.
Idei precum taxarea averilor prea mari, luatul de la bogati si datul la saraci, etc…
In esenta, oamenii destepti vor sa-i ajute/sa-i salveze pe cei napastuiti de soarta insa cu toata inteligenta lor nu-si dau seama ca fac exact contrariul.
Daca pedepsesti oamenii eficienti si productivi, luandu-le banii munciti, si incurajezi oamenii lipsiti de initiativa, dandu-le bani degeaba, pur si simplu ii condamni pe toti in mod egal la saracie.
E ca si cum ai imparti o singura pizza in felii cat mai mici, ca sa ajunga la toata lumea, in loc sa stimulezi oamenii capabili sa produca mai multa pizza.
Daca vrei bani si bunastare trebuie sa incetezi sa mai fii impotriva oamenilor bogati si sa nu-i mai consideri dusmani.
E ca si cum visul tau ar fi sa fii fotbalist dar nu poti sa suporti fotbalul.
Sigur, succesul nu inseamna neparat bani dar o gramada de lucruri se reduc la bani daca stai sa te gandesti bine.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ia ascultati acilica ce dzice trompeta gaozara de lozincarist penehalist, Organ Decedat in budigai: Cicatelea isi aduna haiticul limberalist pe Valea Prahovei, locul cu nostalgii orgasmice lor, unde stramosii viței de legionari, in perioada interbelica, i-au lichidat cu lasitate si odios pe N. Iorga si Armand Calinescu cu focuri de cațea metalica, sa se bucure cu un chiolhan zîbălos si de zile mari ca i-au prostit pe talanii care l-au votatară pe marele spanzurat din Inaltul prepeleac! Va dati seama ce bauturi de borc cu râtul in troaca cu laturoaie o sa faca magafaua asta jâmbată, ca o sa stea trei zile si trei nopti prin Urgente sa-l stabilizeze si sa scoata setea din el? Bai, jivine in icter negru, eu va dzic asa: Sarbatoarea asta a voastra de fapt e pomana si prohodul pentru decesul guvernarii voastre din februarie-martie, cand o sa fiti ingropati in propriile voastre masuri radical-nazistoide si basaniste, ca deja s-au acrit si s-au saturat cei care l-au votatara le Marele Spanzurat din Inaltul Prepeleac de ce potlogarii ati fost voi in stare sa faceti in doar 1 luna de cand v-ati băligărit la guvernare! Frati de cruce kaki, va dati seama cum Aluna Burghiu, Redusa Țurcaru si alte țoape ziliconate isi vor baga botanistele țuguiate pe calibre de 'jde santime prin beuf-uri si paharele cu Martini, fara a le trebui paie de sugere, pentru ca pompele lor de mare absortie, de cativa bari, o sa suga pana si farfuriile, neavand botoane de controale? Ai? Ce dziceti, frati de suferinte in lacrimi? Cel putin, Țurcara o sa absoarba si fețele de masa, cu tot cu tacamuri, mese, scaune si chiar pe intregul Organ Flasc Paros, de o sa-l caute SMURD-ul cu forcepsul prin toate borhaiele behaietoarei ca sa-l gaseasca murat si fleoșcait, ca vai de mămuca aia a lui, care l-o ejectat ca pe-un...ratat retardat!!!

Iulian Mareș spunea...

Iata cum a gandit PSD, la nivel macro, [roblema pensiilor speciale:

"Problema pensiilor speciale uriașe a fost discutată în prezența fostului ministru al Muncii, Marius Budăi, într-o emisiune tv de joi seara.

Pornind de la valorile foarte mari ale unor venituri lunare și pensii speciale pe care le au mai ales unii magistrați din România, Marius Budăi a spus:

Eu cred că sunt extrem de mari pentru ce-și poate permite România la acest moment și de aici vedem că toată schimonoseala aceasta cu 'haideți să tăiem, haideți să facem' și nu fac nimic, în condițiile în care au majoritatea în Parlament, au Guvernul, sunt liberi să facă. Noi am spus ce am încercat, ce ordonanțe am dat pentru care am și plătit politic, pentru că ne-am întors peste 160 de mii împotriva noastră și familiile lor, și de altfel avem două inițiative lansate de PSD în dezbatere în Parlament, pentru impozitarea progresivă a acestor pensii care nu sunt bazate pe contributivitate.

Dar, colegii noștri de la USR și PNL nu au dorit să discute acele idei, ci au dorit să discute inițiativele lor, care au rămas în dezbatere și care, practic, nu aduc nimic concludent și pe majoritatea celor care au pensii foarte mari nu-i ating, pentru că, nu-i așa, avem excepții, a spus Marius Budăi la România TV, joi seara.

Noi suntem dispuși la dialog. Noi, Partidul Social Democrat, încercând să facem lucrurile extrem de profesionist am plătit politic. Noi am făcut ce am putut, a completat fostul ministru al Muncii."

*Este si greu sa-ti dai seama de ce simte nevoia sa dea un exemplu cu "cei peste 160 de mii împotriva noastră și familiile lor"!

*Sa fii sanatos, ba fraier surd, trebuia cineva sa-ti zica inainte? Care va sa zica si tu ai pus umarul la pierderea alegerilor sau crezi ca doar graiul mieros, moldovenesc face lipici la stampila?
Bingo, stampila ti s-a lipit de bot pt ca nu ati aplicat acelasi tratament celor cu pensii speciale, ca sa nu mai spun ca, multi, din celelalte categorii socio-profesionale nici nu o meritau si nici nu o merita, sau nu o vor merita, ca sa inkei gonjugarea verbului!

Dan spunea...

@tehnocrat
Daca ai constatat greseli te rog sa postezi tu calculele corecte... demonstreaza ca profesorul tau a fost mai bun ca al meu.

Dan spunea...

Cred ca au facut un calcul minimalist... ei au calculat doar cei 160.000 pensionari aflati in plata... nu au mai pus si cei 160.000 inca in activitate si ale caror viitoare pensii au fost afectate, altfel ar iesii peste 300.000, daca mai adaucam si o medie de 4 membrii ai familiei (copii, frati surori, parinti) am avea peste 1.200.000 de voturi pierdute de PSD pe tema asta.

Militar de la 14 ani spunea...

Cred că se uită de ajutoarele la trecerea în rezervă.
Pct. 3, 4 erau valabile în aceste condiții.
Atât timp cât unii au beneficiat și alții nu, nu cred că acest lucru va fi trecut cu vederea de cei activi cât și de cei trecuți în rezervă după 2010.
În orice discuție de reașezare a pensiilor se aduce în prim plan acest lucru. Și este corect așa. A cui e vina? Cei activi se gândesc la ei, la pensia pe care o vor avea. S-ar gândi și la ceilalți în momentul când vor beneficia și ei de aceleași drepturi la trecerea în rezervă. Cu toți cei cu care am vorbit, dar absolut toți, invocă acest lucru. Și nu sunt de condamnat. Și ei vor egalitate în sensul primirii ajutoarelor. Dar cum numai sunt prevazute în lege, trageți concluziile.

Leon spunea...

@Dan, uneori se intampla sa mai fac si eu cate o ,,grava eroare,,..!

Huhu Rezea spunea...

Introducerea în calcul a sporului de 10% pentru OMM se va face obligatoriu prin decizie. Desigur că, sporul va fi inclusîn mod greșit, ca în toate deciziile emise după 15 09 2017, în plafonul prevăzut de OUG 59.
După modelul hotărârilor judecătorești de la Buzău și Ploiești, Mihai are posibilitatea contestării deciziei de pensie.

Iulian Mareș spunea...

Corectă remarca!

Iulian Mareș spunea...

14 ani și restul zile...
Sunt f corecte enunțul și argumentațiile tale. 👍

Huhu Rezea spunea...

Totuși, spre deosebire de sporul OMM si sporul pentru cântăcioși, Oscarul este si un element salarial, nu?

Dan spunea...

Daca identificam acel avocat, am putea sa ne asociem si sa purcedem la drum impreuna, un proces colectiv. Ce ziceti?

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Cam așa ar ieși! Bine că s-au prins și ei într-un final!
Și cu personalul medical și-au luat-o în bot...să rămână cu cei aproximativ 10 mii pensionari din rândurile așa-zișilor magistrați!

IulianC spunea...

Apopo de audianta la ministru asteptata de colegi, sa va povestesc cateva experinte personale cu ministri politici si militari.
La putin timp de la intrarea in NATO, am plecat cu un colectiv mai restrans in teatrul de operatii...la nisip, la ceremonialul de plecare a venit si ministrul apararii nationale (un distins domn care acum cred ca este acum prin parlamentul european), si a rostiti un discurs din in care a oferit sprijin familiilor noastre pe timpul cat suntem plecati, reproduc textual:,, DOAMNELOR, PUTETI APELA LA CONDUCEREA MINISTERULUI CHIAR DACA ESTE VORBA DE O CLANTA LA USA,, incheiat citatul. Asta spuse in fata formatiei de defilare. Am crezut ca a fost o scapare si ca omul nu a inteles ce porumbel ia iesit din gura, Dar dupa defilare datorita faptului ca am fost putini am participat la un fel de dineu cu ministrul , prefectul primarul....etc, unde nenea asta ne spunea pe un ton de smecher ca ,, am fost la Washington sa aranjez plecarea voastra apoi am dat o tura pe la Paris la cumparaturi,,. Cam despre asta ar fi vorba cu politicienii nostri.

IulianC spunea...

Alt exemplu cu alt ministrul al apararii, din nefericire fost militar de cariera, dintre noi. cativa ani mai tarziu dupa istorioara de mai sus, alta plecare la nisip, vizita in teatru a altui ministru, ne adunam intro sala si incepe discursul distinsului domn, care a vorbit o ora si ceva despre politica, situatia politica, ce bun este partidul lui, etc, asta in fata unor oameni care se gandeau la rachetele care le veneau de peste gardul bazei, despre pericolul misionilor si dorul de familie. Si intamplari din astea mai sunt multe. Asa ca nu stiu ce asteptari sa avem de la semnea personaje. Intamplarile descrise sunt traite de mine nu din povestile altora.

Leon spunea...

Iulica, chiar daca guvernarea PSD mi-a blocat actualizarea pensiei militare, eu tot cu ei am votat, si la fel voi face la viitoarele alegeri !
Trebuie sa ne gandim si la cei cu venituri mai mici decat ale noastre. de exemplu pensia minima garantata (indemnizatia sociala ) in anul 2015 era de 400 de lei, in anul 2016 Ciolos a mentinut-o la acelasi nivel, iar in acest an PSD ul a marit-o la 704 lei. Si ce sa vezi, Guvernul PNL pentru anul viitor nu creste aceasta pensie ( PSD programase o crestere la 775 lei..) pentru cei 1.000.000 de beneficiari printre care sunt si cateva mii de pensionari militari..! Si repet, de INDEMNIZATIA SOCIALA beneficiaza numai cei care au muncit un numar de ani ( agricultori, militari, bolnavi, etc..) care au o DECIZIE de pensie si al carui cuantum ( partea contributiva ) este mai mic de 704 lei, diferenta pana la acest nivel fiind acoperita de la Bugetul de stat,acelasi principiu ca la pensiile ,,speciale,,..!

Iosif spunea...


Dle Dan,

Voturi incoruptibile la mititei si galeti electorale.

Ati subestimat capacitatea de influenta electorala a militarilor in societatea civila care cel putin dubleaza estimarea d-voastra.

Cu alte cuvinte, cine lupta impotriva Armatei Romane, active si in rezerva, pierde sigur si dispare de pe scena politica. Faptele o dovedesc.

Desigur, daca nu isi reconsidera, intre timp, pozitia.

Cu stima,

maiag spunea...

INTREBARE DE BARAJ,se indexeaza pensia avuta in plata ,sau pensia din decizia recalculata care la majoritatea e mai mica?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Leon,
La fel gândesc și am acționat și eu!
Îndată nu pot trece cu vederea greșelile și cred că-i critic constructiv, întrucât și-o merită!
Calculul politic trebuie sa fie extins la toți simpatizanții și nu pe mâini moarte...medici, asistente și infirmiere!

Huhu Rezea spunea...

@KIS
Degeaba citești blogul asta și te tot lauzi cu proiectul domnului Gropan care a fost aruncat în brațele a doi parlamentari ca să se facă de râs, dacă nu ai credibilitate nici să îndrepți greșeli evidente scapate acolo.
Deși am atras atenția că în toate discursurile sale Domnul Gropan face confuzie între baza de calcul a pensiei militare și procentul de pensie, confuzia este menținută și în Proiectul dat Parlamentarilor Lupescu și Mocioalcă, astfel că a ieșit varză de Bruxelles din articolele 28, 29 și 30 Cum mă, baza de calcul este 80% din media soldelor?

Huhu Rezea spunea...

Indexarea se aplică la cuantumul în plată: calculat, recalculat, actualizat sau mai avantajos.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rez: Cardul IBAN e functional. 27.12.2019 orele 12.12= 100 lei. Multumesc expeditorului anonim, caci toate vin anonime!

Dan spunea...

De aproximativ doi ani apar tot felul de proiecte, inițiative, declaratii privind pensiile militare. Nu se intampla insa nimic, motiv pentru care am impresia (poate gresita) ca nu se urmareste decat "sa tina mintea ocupată" celor care asteapta ceva.

Huhu Rezea spunea...

Păi, am dreptate când spun că din ce se scrie pe acest blog de tine se prind doar gâlcevile.
Să primești tu o pensie de 85% dintr-o bază de calcul de 80% din media soldelor lunare! Nici acum nu realizezi ce prostie ați scris?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, multumesc, prietene! Stiam de lege cam de pe timpul lui Stefan Cel Mare si Sfant, cel care a dezverginat peste 800 de fecioare, o mai citisem dintr-un linq al tau, abia perceptibil intr-o postare scurta a unui PDF dar nu prea intelegeam, greu de bostan cum sunt la legile astea fentoase si jmecheresti, din burice si cu doua intelesuri sa prosteasca si judeii prin tribonale, acum descalcind cat de cat si este, ca-n poveste posibil ca pensia sa treaca de 2000 lei, la gradul mău de fier de plotoner! Chestia e in ce cincinal sovietic de la Kremlin se aplica, draga prietene, si cine mi-o aduce mie la țintirimul ,,Red'' din Oniesti, cand m-oi duce dupa tata? Ai? Ca mămuca, ghiata de ea, la 90 de ani ce-i are o sa treaca de 100 de ani sa mi-o aduca un timp, dar cand o veni la mine in hardughia gropii, cine Dumnezeu sa mi-o mai aduca peste 20 de ani cand se va aplica aceasta lege de adormit copchiii la gura sobei? Si iar, ai?! Dle Ministru al Harpararii golaniilor pe penziile gazone, va rog eu respectuos si cu blacheurile lichite sa mai faceti legi si pentru cei vii, nu numai pentru morti, bre, conasule! Chiar vreti sa nu mai fie nimeni in viata cand aplicati legile astea infectate cu icter liberalist? Oricum, din planeta pamanteana, Martie si intr-o joi cu soare, va spunem Dv si guvărnului mău al spanzuratului din inaltul prepeleac, pa si pu la revedere ca vin pesedistii din nou la putere, si atunci alta Marie cu o noua palarie, asa ca va rog s-o lasati moarta in papusoaie cu legile pentru veacul ce va sa vie pentru nepoteii stranetoților din viitor, cand si Dv o sa fiti oale si ulcele pe langa oscioarele mele, cu sufletul alaturi de mine pe bancile de pe aleile parcului din Rai, daca ati fost si Dv sarac si fara de pacate, ca mine, care n-am fost partas in viata mea la terfelirea si umilirea camarazilor rezervisti militari prin birourile finantistilor si guleratilor mafioti din MFA! PS alde camarazilor: Wooow ce i-am mai trantit-o cu cleiosii in fasole cu asta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Felicitari, @ Iosif! Da, da, suntem o forta electorala si ei neglijeaza acest aspect esential, cand e nevoie de vot cu vot! Mai avem, din pacate, si tradatori, dar nu iude! Aia-s cu ALDE!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Un om cu scaun la cap stie ca baza de calcul in oricare sistem de pensie este dată de elementele salariale care se iau in calcul pentru stabilirea pensiei. Următorul element de calcul este procentul de pensie care se aplică la baza de calcul pentru stabilirea cuantumului pensiei.
Din cauză va voi confundați cele doua elemente ați scris în articolul 28 că baza de calcul este 80% din media soldelor lunare, iar în articolul 30 că pensia nu poate fi mai mare de 100% din baza de calcul.
Concluzia finală ar fi, după mintea voastră, că nicio pensie militară nu poate fi mai mare de 80% din media soldelor care compun baza.
Reparați dracu articolul 28 si scoateți procentul acela de 80% că nu are ce căuta acolo.

Dan spunea...

Domnule tehnocrat,
Singurul fapt corect care l-ati exprimat este ca impozitul este ”10% din ce depaseste 2000 lei”... celelalte calcule sunt eronate.
Ar fi de preferat sa aplicati indexarea de 4,6% la ”PENSIA BRUTA REALIZATA CF. ART. VII PCT. 3 OUG 59/2017” care este de 2.690, astfel ne reiese o noua pensie bruta cf. aceleiasi oug 59/2017 de 2.813,74 lei ce se rotunjeste in favoare pensionarului la 2.814 lei. Din aceasta pensie bruta scadem impozitul de 10% din ce depaseste suma de 2.000 lei si avem un impozit de 81,4 lei. Din pensia bruta de 2.814 lei scadem impozitul de 81,4 lei si rezulta o pensie neta cf oug 59/2017 de 2.732,6 lei rotunjit regulilor matematice ne da suma de 2.732 lei (bani in mana incasati).
Sunt sigur ca domnul Mihai ne poate confirma acest fapt in luna ianuarie.

Alexandru spunea...

👍

Alexandru spunea...

😂👍

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

M,
Cu excepția câtorva femei fixate, mie mi s-a cam luat de magistrații ce se comportă că și cum ar avea felinar roșu!
Nu i sa uit cum au refuzat să facă dreptate mie și camarazilor, în clar sub comanda politică!
Drepturi Fi, actualizări...nimeni nu are dreptate, însă când este vorba de ei le intră fierul roșu in cur!
Bine făcea Ceașcă că-i ținea la limita de jos!

Iulian Mareș spunea...

PCc-ule,
Nu îți vezi tu mai bine de drumul tau și așa lung?

Dan spunea...

@Iosif
As fi extrem de bucuros si sper din tot sufletul ca lucrurile sa stea asa...

Militar de la 14 ani spunea...

Ar fi bine să fie așa. Să fie actualizată și valoarea sporurilor la procentele din noua solda de funcție. Dar parcă aud că trebuie să se facă un studiu de impact. Să vedem cu cât vor crește pe total pensiile.
Poate la MApN ar merge, se încadrează în cei 2% din PIB. Dar la MAI? Diferențele vor fi mari și tare îmi e că ar putea fi nesustenabil.
Oricum, hotărârea va veni din interiorul MApN, MAI. Să sperăm!

Unknown spunea...

Dar despre indexarea de 5 % pentru anul 2016, încă neacordata, in mod ilegal, ii mai amintește cineva domnului ministru Ciuca?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
brenda spunea...

crezi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rez: Huhudon Orele 18.00 am gasit 450 lei, plus 100 la pranz = 550 lei. Multumesc frumos generosilor donatori, si sa le dea Dumnezeu sanatate si viata lunga!

Huhu Rezea spunea...

@kis
Văd că tot nu înțelegi ce prostii ati scris voi în acel proiect care a ajuns la Senat!
Hai să-ți demonstrez de ce rezerviștii ar trebui să vă ia cu huo!
Propuneți voi ca art. 28 să se modifice astfel încât baza de calcul să fie 80% din media soldelor...
Să zicem că media soldelor este 4000 lei.
Conform tâmpeniei voastre, baza de calcul este 80% din media soldelor, deci 3200 lei.
Veniți în articolu 29 si spuneti că pensia va avea un cuantum de 80% din baza de calcul, deci, 3200 x 80% =2560 lei
Aceasta ar fi pensia pentru 25 ani vechime , si ar creste pentru cei cu vechime mai mare, . dar nu mai mult de 100% din baza de calcul prevăzută de voi în art 28. Deci nu ar putea fi mai mare decât 3200 lei.
Păi, după actuala reglementare, un pensionar cu media soldelor de 4000 lei poate ajunge la cuantumul pensiei la 4000 lei.
Destupă-le repede mințile celor de la Ligă.

Liviu PO spunea...

Sporul pentru omm ar trebui 1% pe an...

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Șoimul spunea...

Mare dreptate aveți!
Suntem reprezentați de colegi nepregătiți.
An nou fericit!

dora spunea...

Citit în această seară:
Lovitură pentru polițiști, militari și angajații din Servicii! În ziua în care Comisia de muncă a Camerei Deputaților a adoptat în unanimitate propunerea de eliminare a tuturor pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor, polițiștilor, personalului din penitenciare și ale fostelor cadre ale serviciilor secrete, mai mulți parlamentari UDMR a depus un proiect de lege care lovește crunt în oamenii legii.
Concret, UDMR a depus, la Senat, o propunere legislativă, verificată de Bugetul.ro, prin care ar urma să se impoziteze toate pensiile de serviciu, inclusiv pensii militare prevazute de Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificarile și completările ulterioare.

Huhu Rezea spunea...

Să vă fie rușine că introduceți în dezbatere la Senat un Proiect care propune din start reducerea bazei de calcul cu 20%.
Ce credibilitate mai aveți când nu puteți distinge între baza de calcul a pensiei și procentul din baza prin care se calculează cuantumul pensiilor militare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ PERICOL, FRATE TEHNOCRAT: ,,În cuantum de 80% DIN BAZA DE CALCUL'' si deci scade cu 20 %, draga Tehnocrat cu 20%: deci in cuantum de 80% din 65% este egal cu 45%, si scade cu 20%! Este nuanta cea mai periculoasa si repede o vor valorifica clocarii! Trebuie schimbata urgent formularea, prietene, mai ales cuvintele DIN BAZA DE CALCUL, insemnand reducere!

Unknown spunea...

Ce nu înțeleg eu este de ce i s-aai luat omului a doua oară impozit la pensie.Adică din cei 2690 pe care i avea după media salariilor nete?

Huhu Rezea spunea...

c Pe cine crezi că pacalești cu snoavele astea?
Contează forma inițiatorului publicată pe site-ul Senatului.
Pentru că este un document elaborat de niste amatori in tehnica de legiferare am refuzat să-l public.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa fim calmi, Onorabile: Se lucreaza, inca, la proiect si sunt acolo oameni care pot sesiza inadvertentele, si bine ca @Tehnocrat a venit sa ne spuna despre acest lucru ca sa putem dezbate proiectul si aici, altfel n-ar avea farmec nimic din toata povestea asta si, cum supnea si el, se pot face reglajele din mers, pe ici pe colo, deci nu-i atat de rau, fiind in stare incipienta, pentru ca sunt foarte sigur ca absolut nimeni nu si-ar dori pensia mai mica cu 20%. Nu vedeti ca la legi, cam toate, se dau si ordonante de urgena, de reparatii, neobservandu-se greseli la elaborari si aprobari, si nici la debaterile pe comisii? Asa si aici, si bine ca e doar proiect, si inca unul dintre alte cateva... Ce bine ca s-a discutat si aici pe seama ei, datorita camaradului Tehnocrat, altfel avea sa se duca la aprobari cu erori, si este foarte important acest lucru!

Huhu Rezea spunea...

Uite la el!
După ce că este analfabet, mai este și nesimțit.
Să vedem sub ce pseudonim mai apari in viitor, că sub asta nu te mai public.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Honvezii UDMR ataca Armia romana, varand pe sub bornăul panaramelor liberaliste proiecte care sa atace cu impozite lesinatele de penzii cazone! Si ce se depune ca proiect, bun de aprobat ramane pentru capiatii astia, care si acum zic ca pensiile militare sunt speciale! Nu cred ca vor rezista totusi in comisiile de specialitate propunerile lor, si nici Presedintele nu va semna, promitand ca va respecta calitatea de pensii militare.

Dan spunea...

Nu se ia impozit de 2 ori... este un artificiu (ilegal dupa opinia mea) prin care CPS incearca sa aplice OUG 59/2017 si anum... face intai calculel dupa legea 223 dupa care in ultimele doua puncte le reface dupa OUG 59, ce este interesant si ilegal (cred eu) este ca intai se stabileste pensia neta iar la aceasta se calculeaza pensia bruta prin adaugarea impozitului. Impozitul se ia doar o singura data insa conform calcului dupa OUG 59.

CEZAR spunea...

Motanelul KKcios -T2 -Tehnokrak--zice cu aplomb :
" eu am sa fiu la masa decidentilor si n-o sa va mai spun nimic!"??!!!
Mare iti este gradina....asta a dat si in schizo...se crede depuitat ..senator..etc..
NB
Totusi ..HuHuu...idiotii astia ce interes au ...sa diminueze baza de calcul ?
Sau ii doar rezultatul sclerozei in placi...???
** Imi cer scuze ca intervin taman cand blogul devenise dupa Big "little M"..decent!!

Dan spunea...

Mentionez ca Informatiile date de domnul Mihai sunt informatii din decizia de pensie, calculele facute de mine in ultima postare sunt doar pentru indexare dupa ce in decizia de pensie, aceasta a fost calculata cf. OUG 59, si sunt cele care vor apare pe talonul de pensie (la indexare nu se emite o noua decizie de pensie)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

REVOLTATOR: Labarii, pardon, laberalii, prin lege organica vor sa dea CASE magistratilor si sa fie platite, atentie, tot de stat, in rate! Deci, GRATUIT! Si cica de ce nu sunt bani pentru indreptatirea rezervistilor militari la pensii, unii neactualizati din 2010, cu precadre invalidantii si cei cu pensiile sub 2000 lei! Deci: Sunt bani cacalau, dar se risipesc aiurea, pe langa faptul ca banii nu sunt colectati din taxe si impozite, decat aproximativ 40-45%, fata de media europeana de 60-65%, americanii fiind cei mai duri in colectari de plati si recuperari, colectand peste 90%, acolo nu scapi de puscarie daca o faci pe prostul si vrei sa fentezi, fiind considerata o infractiune ca si crima, UNII STAND IN PÂRNAIE SI CATE 30 DE ANI PENTRU DEBITE CONSIDERABILE, AL CAPONE DOAR ASA PUTAND FI BAGAT LA PUSCARIE, DACA PROBATORIILE PENTRU CRIME NU AU CONVINS INSTANTELE, ACOLO IN FORTAREATA INSULARA A NEW YORK-ULUI, ALCATRAZ, MURIND DE SIFILIS, DUPA 17 ANI DE DETENTIE, DAR NU SCAPA DE CEI 30 DE ANI DE CONDAMNARE, CUM LA NOI DUPA 4 ANI SE POATE SCAPA DE PUSCARIA DE 20 DE ANI PENTRU CRIMA PE O LEGISLATIE CRETINA SI PERMISIVA, SI DE AIA SI DEZORDINEA FINANCIARA DIN STAT, PENTRU CA INFRACTORII FINACIARI NU AU FRICA! Magistratii astia au ajuns sa sfideze orice lege, Constitutia si sa abuzeze mai ceva decat inchizitia sau bolsevismul totalitar! Vai, tie, Romanie, macinata de infractiuni si anarhie!

Dan spunea...

Domnul C F I...
Daca ar exista o colectare de taxe eficienta, daca politicieni ar face legi corecte pentru popor si nu pentru ei... nu cumva am ajunge in situatia din 89, in care ne-am putea plati datoriile si am putea fi o tara ce incepe sa dezvolte, sa fim independenti economic fara ca alte puteri sub constrângere economica sa ne dicteze ”ce si cum” sa facem?
Întrebarea este... Ne vor lasa altii sa ajungem in situatia de independenta din din 89? Vor lucra politicienii pentru propriul popor si nu pentru propriile buzunare si puteri straine?

Raspunsul il stim cu totii...

Alex spunea...

Tehnocrat,
Nu o lua chiar asa.Ar fi normal sa nu mai faceti referire la apartenenta politica a unuia sau a altuia.Toti suntem in momentul de fata doar pensionari militari.Asta trebuie tinut minte.Trebuie facut ceva ptr.toata lumea.Sunteti cativa f.bine pregatiti juridic .Colaborati! Este normal ca mai apar animozitati.Deocamdata dl.Huhu Rezea ,este o gazda foarte buna.Are rabdare cu toti.A fost si d.lui jignit adesea si a raspuns cu aceeasi moneda.Tineti cont ca accepta de multe ori sa fie jignit in "casa"lui ,lucru pe care eu..nu l-as accepta.Probabil ca dvs.ati facut o treaba buna.O fi buna pana la un punct.Daca vi se spune ca este formult gresit procentul din b.c.,si asa este,incercati sa corectati acest lucru fara suparare.Ce naiba!Sunteti un om inteligent.Ar mai fi un aspect cu pensiile militare: de ce nu pot si cei cu art.19 sa beneficize de aceleasi conditii ca toata lumea? Unii au motivat ca oricum au numai 10.ani ,lasa-i in apele lor.Sunt multi cu 12,15,....de ce nu se face ceva ptr. lua pensie militara cum iau ceilalti ,adica ptr.vehimea lipsa pana la 25 de ani sa li se scada cate 1%.?Nu am pus aici problema ca cei cu 12 ani ar putea avea 16 ani vechime cumulata ,cel cu 15 ani ar avea poate 22 de ani vech.cumul.si atunci ar fi penalizati ,primul cu 13% ,al doilea cu 3% ,DAR DIN 80 SAU 85%.
Ar trebui schimbat continutul art.19 in acest mod.Ori eliminat articolul din O.U G.57 care-l modifica.Sa se tina cont doar de vechimea in serviciu cumulata ,sau sa se.mai poata adauga in completare un an,doi,cinci e.t.c.din viata civila ptr.a ajunge la 25 de ani.
Acest lucru vad ca sa facut ptr."specialistii" angajati in M.Ap.N.angajati pe filiera indirecta,adusi dupa 15 ani sau 14 in armata ,apoi dupa 14 de serviciu cele doua vechimi sau cumulat.DE CE NU SE FACE CEVA SI PTR.CEI CARE AU IN ARMATA 15,16 ANI ,APOI AU LUCRATI IN VIATA CIVILA 15,16.ANI? Daca dl.Huhu Rez permite,as dori ca dl.Tehnocrat sa imi raspunda.Cu respect !

M spunea...

Deci admirabilul Huhurez, pe care chiar îl respect pentru munca sa, nu poate să interzică atacurile la persoană. Nu poate să îl oprească pe unul ca Cezar să jignească.

Dan spunea...

@Alex
Se pare ca blogul incepe sa se curete ... incet ... incet... de la sine.

Leon spunea...

@Alex, art.85 din Statutul cadrelor militare are urmatoarea modificare cf.Legii nr.101/08.05.2019 (MO nr.371/2019): la alin.1, dupa lit.a) se introduce litera
,,a(1). la implinirea varstei care confera dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, in conditiile legii,,
Si urmariti in continuare parcursul proiectului de lege Pl x nr.386/2019 (modifica art.21 din L 223/2015) care este la comisia de aparare pentru un raport comun cu comisia de munca din Camera deputatilor, camera decizitionala

Dan spunea...

@M...
Felul cum isi formuleaza fiecare opinia denota gradul de cultura a fiecarui individ...
Sunt persoane ca isi pot exprima in mod coerent si argumentat opinia fara sa aduca atingere altcuiva chiar daca au opinii contradictorii si... sunt persoane care in lipsa unei argumentari prefera sa foloseasca ”atacul” la persoana care nu ii impartaseste opnia. E vorba doar de educatie... pentru ca varietatea de opinii si dezbaterea este de preferat in idea de a se ajunge la o conluzie cat mai utila.

Lenovi spunea...

Sunt pensionat in 2018. Fara calcule complicate, la mine a fost asa in ianuarie 2019:pensia neta din 2018 inmultita cu 1,013 a dat exact pensia neta din 2019. Acum astept pensia neta din 2019 inmultita cu 1,046. Vedem daca va fi asa. Mai e putin.

Unknown spunea...

Pe decizia mea de pensionare (1.10.2018)nu este trecut al doilea brut adică nu o impozitează a doua oară.

IulianC spunea...

E nu, dacă ii interzice accesul o luna când da cu m.... in fasole sa vezi ce se liniștește, sau se apuca de croșetat de plictiseala. :)

CEZAR spunea...

Fac o minima precizare!
Pe acest blog..s-au inmultit cei care conform zicerilor lui Caragiale doresc ...SA SE SCHIMBE DAR SA NU SE MODIFFICE NIMIC...!!
Pot exemplifica cu Mares (m-Alul) care trece de 15.000 lei ; micul M..care il urmeaza sau chiar il depaseste etc...
Acestia clameaza ..politetea...dragostea fata de aproapele lui( care se zbate in lipsuri ) etc...
Nu va lasati pacaliti...!!
Ne prindem fericiti in hora doar atunci cand ABSOLUT TOTI..vom beneficia de ACELASI MOD de calcul ...mai departe fiecare cu situatia lui juridica!
Cunoasteti cred ca cei de dinainte de 2010..suntem ..chipurile actualizati , dupa o solda de functie din 2006..ca sa nu mai spun ca beneficiem de sporuri fix..lula...

Alex spunea...

Vrem nu vrem ,dl.Cezar are un grad ridicat de inteligenta.Uneori trimuterile d.lui spre anumite persoane ce apar pe blog ,sunt de-a dreptul simpatice.Deseori imi descreteste fruntea.Este o persoana spirituala si trebuie luat ca atare.Nu mi se pare ca face ceva cu rautate.Poate ar trebui sa privim lucrurile in alt mod.Viata si ssa este grea.Micile intepaturi isi au rostul lor.Haide sa privim partea buna a lucrurilor.Cate un "mic"Cezar ar trebui sa existe peste tot.

Iulian Mareș spunea...

Însă tu îi provoci!
Și te mai și suspectezi de un IQ de peste 46, dar mai mic de 50!..😜😂

Iulian Mareș spunea...

Alex,
Domnul Cezar trebuie sa sa f și el parte din acel grup, întrucât este FB pregătit! ...Fizic!
Ce sa zic? Orgoliul rănit....

Iulian Mareș spunea...

Cezar reprezintă concurența, căci are și el blog...cu un număr extraordinar de mare de vizitatori zilnic! Aproape 1 (unu), cu tot cu Adminul!

Dan spunea...

Care este blogul lui?... poate il ajutam cu vizitele

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Alex, foarte bune propunerile pentru a se concentra pe cei cu vechimile mici, cauzate foarte multe de accidentari in timpul serviciului, sau fortatti sa treaca in rezerva datorita incadrarii in NATO, SI NICI O GUVERNARE NU VREA SA IA IN CALCUL ACEST ASPECT, ASA CA ACEI CAMARAZI CARE LUCREAZA LA LEGI PE LANGA POLITICIENI, ASA CUM ESTE CAZUL LUI TEHNOCRAT SPERR SA NE FACA AUZITE VOCILE SA SE DEA ATENTIE ACESTOR OAMENI NINDREPTATITI SI CARE-SI STRUGA DURERILE IN PUSTIU! INVALIZII, ACUM IN LIMITA DE VARSTA, O DUC CUMLIT CU PENSIILE LA CARE N-AU PRIMIT 1 LEU DIN 2010, CA MINE, CARE MEREU SUNT TERFELIT SI OCOLIT DE ORICE MAJORARE, SCAZUT CU 50% LA ACTUALIZARI SI RECALCULARI SI ORI DE CATE ORI SE FAC PROIECTE DE LEGI NE LOVESC DIN NOU CU IGNORANTA, NETINAND CONT CA NU SE MAI POATE TRAI CU 1000 LEI PENSIE, NEACTUALIZATA DIN 2010!!

Iulian Mareș spunea...

Nu așa se calculează!
Porniți de la brutul X 4,6%, deduceți 2000 lei și aplicați 10% la ceea ce rămâne! Diferența între metoda de și cea legală este de câțiva lei până la câteva zeci de lei!
Așa, că modalitate rapidă de calcul estimativ merge, dar că rigoare Fi....

Ein Stein spunea...

Prostul harnic
Prostul harnic nu e orice fel de prost, e prostul suprem, prostul nec plus ultra, prostul infinit, dupa cum spunea o minte luminata prostia si universul sunt infinite insa pentru univers nu ar baga mana in foc.
A fi prost harnic nu e o stiinta, e arta, e vocatie, ceva izvorat din insasi fiinta lui ca o lumina neagra care-l inconjoara si ii alimenteaza puterea de lupta, e un har.
Cei care poseda harul au si o dorinta nestavilita de a-l afisa, comparabila cu a chelului de a purta tichie de margaritar sau a paduchelui de a iesi exact in mijlocul fruntii.
El nu are defecte, sau daca are, ele se transforma automat in calitati, el nu e grobian e direct, el nu e indaratnic e combativ, el nu are nevoie de argumente le stie pe toate, si lista de calitati e lunga.
E mereu la datorie, ca lumanarea de la capataiul mortului, e statornic, multi ar spune ca are ochelari de cal dar e doar o rautate, invidioasi pe harul lui, are idei putine dar din ratiuni solide, vrea sa le gestioneze cat mai eficient si le roteste precum margelele in metanii sa nu lancezeasca vreuna.
Dar cea mai cea calitate e harnicia, paradoxal ea le scoate in evidenta pe celalalte dar in acelasi timp le si eclipseaza, daca nu esti harnic ce rost mai are sa fii prost, banal, tern, nu trebuie sa stea pe ganduri, cum i-a venit, pac, a si scos-o, nu sta la discutii, e pierdere de timp.
E daunator prostul harnic? Pentru el nu, manifestarile, de cele mai multe ori virulente, ii intareste increderea ca a facut ce trebuie, ca fara el lumea ar fi pierduta, necazurile apar insa pentru ceilalti, dar nu mai e problema lui.

Iulian Mareș spunea...

Ai jucat de atâtea ori rolul fraierului harnic, în cât acum, ți-ai intrat în piele și ai rămas așa.
Nu înțelegi că scrii prostii? Despre ce egalitate scrii, când din 2011 nu s-au mai dat ajutoarele legale la ieșirea la pensie?
Solda de funcție de referință a fost aceeași de la planton la generali!
Despre sporuri, în afara faptului că nu ai priceput scopul lor în perioada 2010- 2012, lasă-i să vorbească pe cei care nu au fost la GAZ.
În afara faptului că interpretezi fals, ca Toncea, melodia contributivă, pe care nici nu o pricepi, ce mai poți cânta?
Că să fim riguroși: ai o pensie acceptabilă pt puținii ani prestați în calitate de cadru militar!

Uite ce făceai tu in TAB:

https://youtu.be/ws186LUvv-I

Iulian Mareș spunea...

Space Armya

Iulian Mareș spunea...

Corect, însă nu trebuie lăsat să se facă mare....😜😂👍

Mihai spunea...

Domnule Dan, va multumesc din suflet pentru toate răspunsurile dvs. atât de pertinente, clare și foarte bine intenționate!
2 intrebari as mai avea, daca nu par prea insistent sau "altfel":
1. Sporul pentru cei 15 ani de activitate cum il pot obține?
Printr-o "cerere" la casa de pensii sau (asa cum "simt")prin acțiune în instanță?
2.Cei care s-au pensionat înainte de 15 septembrie 2017 am impresia ca au iesit cu pensii mai mari sau este doar o "impresie"?
Dacă răspunsul este DA("au ieșit cu pensii mai mari") cum s-ar putea face "dreptate"?
Ma refer pe ce cale legală?
Multumesc anticipat pentru răbdarea de a-mi fi citit intrebarile mele puerile in comparatie cu problemele dezbătute aici de colegii profesioniști și documentați.
Cu respect si recunoștință, Mihai Ionescu.

Huhu Rezea spunea...

@Mihai
mai întîi de interesezi la unitatea care ți-a întocmit dosarul de pensie dacă ulterior trecerii în rezervă ai fost înscris pe ordinul de acordare a OMM/SOSP și dacă acesta a fost comunicat la casa sectorială. Dacă spun că da, aștepți să primești decizie cu includerea sporului de 10% în calculul pensiei.
Dacă sporul de 10% nu se valorifică și în cuantumul în plată, contești decizia așa cum au procedat cei din articolele anterioare.

Iulian Mareș spunea...

Felicit justiția română care a dat pedepse simbolice cetățenilor pașnici care nu numai că au apărat guvernul ci au aplicat blânde mângâieri unei femei jandarm, care făcea parte dintr-un grup militar, f bine organizat ce își propusesem să să o lovitură de stat!
Solicit Procurorului General un recurs în înteresul legii pt ajutarea celor 7-8 civili merituoși, întrucât la propunerea Premierului, președinte al unui partid implicat, Președintele meu dorește să le confere înalte distincții de stat pt apărarea democrației!
Puie MSD! Trebuie că și jandarmii ăștia sa fie puși cu botul pe tomfe! Nesimțitorii și anarhiștii țării! Huoo! La muncaaa! La lopată!
Kiar îmi vine să urlu...
Pt 6 mil de votanți am stat sub jurământ 34 de ani? Vorba lui Țuțea....
Păi se merită?

ifrim spunea...

Musai castrat cu foarfeca de toaletat gardul viu sa nu se-nmulteasca!

CEZAR spunea...

Multumesc , Alex.....!

Iulian Mareș spunea...

Autistule,
Omul a făcut umor de calitate, dar a râs de tine, în esență!

CEZAR spunea...

@/m-Al,
Poate asta cu zeci si zeci de militari instruiti personal de la o....

https://youtu.be/Ji8kpShMJII !

Sa nu faci palpitatii..stiu ca nu ai avut ocazia ...niciodata !!

Alex spunea...

Numai gandindu-ma la Dl.Ifrim alergandu-l pe Cezar cu foarfeca de tabla ptr.a-l castra nu-mi pot stapani rasul.Poate nu ati glumit ,dar suna haios.Toti cei care de ani de zile apareti pe acest blog sunteti oameni ,cred eu deosebiti.De cele mai multe ori din discutiile pe care le-ati avut aici ,cine a vrut ,a invatat cate ceva.Printre cei care se pricep ne-am amestecat si noi..nepriceputii ,fata de care trebuie sa aveti rabdare.Sincer citesc zi de zi ceea ce postati si imi place.Este normal ca fiecare sa aiba o afinitate politica diferita,dar atunci cand este vorba despre drepturle tuturor ar trebui luate in calcul ideile care ne avantajeaza pe toti ,indiferent de cuantumul pensiei.In momentul de fata atatea proiecte ee ordonanta am vazut ,ca nu mai stiu sincer ce sa cred.Care este proiectul bun ? As mai vrea sa stiu clar ce formatiune politica are in plan ceva bun si ptr.noi.
Intr-adevar la pensiile mici nu se gandeste nimeni.Ar trebui ca si in M.Ap.N.sa se stabileasca o pensie minima.Nici intr-un caz 704 lei cat este la civili.

Dan spunea...

@Mihai
1) Domnule Mihai, exact cum spune domnul Huhu... va interesati la unitatea de unde ati trecut in rezerva daca ati fost propus. Daca ati fost deja propus asteptati emitere decretului si primirea atestatului si decoratiei (poate dura cateva luni pana la aproape un an).
Daca nu ati fost propus va recomand sa va interesati si la Centrul Militar Zonal, deoarece este posibil ca pentru cei trecuti in rezerva sa se ocupe CMZ-urile de ocordarea acestui ordin. Dupa ce primiti atetstatul si decoratia cu Semnul Onorific in Serviciul Patriei cls a III-a, faceti o copie la atesta si impreuna cu o cerere le inaintati la casa de pensii pentru acordarea sporului de 10% corespunzator.
ATENTIE, conform legislatiei actuale in vigoare acest spor nu se va regasi in pensia neta ce o veti primi, acest spor se va regasi doar in calculele facute cf legii 223 insa când va veni vorba de calclulele facute cf OUG 59/2017 (calcule dupa care se platesc pensiile) acest spor nu se va regasi deorece pensia neta va fi redusa la solda neta (adica la 58,5% din solda bruta).
2) Nu este o impresie, cei pensionati in perioada 01.01.2016 si 14.09.2017 au iesit cu pensii brute de pana la 102% din solda bruta. Dreptate se poate face prin anularea celor 3 ordonante OUG 57/2015, OUG 59/2017 si OUG 114/2018 in partile ce modifica LEGEA 223/2015. Sau aparitia unei noi legi unde toate pensiile sa fie recalculate fara inechitati conform unor principii clare (la aceiasi solda de grad, solda de functie, sporuri, vechime si conditii de munca) sa existe pensii egale indiferent de anul iesirii la pensie. Pe cale legale noi nu prea putem face nimic... doar politicieni prin modificarea in mod corect a legilor. Totusi o solutie de rezolvare punctuala si partiala, mancatoare de timp (si poate de bani) ar fi actionarea in instanta a CPS prin care sa solicitati acordarea sporului de 10% cf SOSP cls a III-a (asta dupa ce il veti obtine) si neincluderea acestuia in limitarea impusa de OUG 59 si 114, acesta fiind un spor ce se acorda LA PENSIE si NU IN PENSIE. Eu personal am urmat aceasta cale insa dupa un an de amanari de termene justitia a considerat ca fiind neintemeiata cerere mea si ca CPS a calculat in mod corect pensia. Exista si cazuul fericit, cel de la Buzau unde justitia a dat dreptate pensionarului, dar asta garnteaza 100% reusita...

Dan spunea...

@Iulian Mares
Nu uita ca si acesti jandarmi sunt militari, nu uita ca ei executa ordine si pot fi manipulati foarte usor de superiori lor (afiliati politic) prin zvonuri si ordine.

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Aici voiam să te atenționez că nicio dispoziție din L223, chiar și modificată de OUG 59, nu schimba modul de aplicare a art. 11 din L 80/1995 privind OMM.
De aceea am spus că te-ai exprimat greșit.
Din păcate foarte putini rezerviști de după 2017 au contestat acest abuz al CSP-urilor.
Greșeală este atât de evidentă că, dacă nu este înlăturată expres prin noile inițiative legislative, decizia CA Ploiesti se va impune că jurisprudența pentru cei care se vor adresa justitiei

Dan spunea...

Nea Huhu...
Foarte corect... Legea 80/1995 nu este modificata... insa modificarea L 223/2015 face ca acest spor sa se regaseasca oarecum in calculul brut si sa lipseasca cu desavarsire din cel net. Aici e vorba de situatiile in care s-a deschis dreptul de pensie dupa 15.09.2017 si in eventualele recalculari ulterioare acelei date. daca a fost cazul.

Mihai spunea...

Domnule H, Domnule Dan, mii de mulțumiri!
Am inteles!
Mai întâi voi "cere" Casei de pensii acordarea celor 10%.
Intrebarea mea (scuze pentru a nu stiu cata intrebare...) este, ca primind acea "hartie" cu Ordinul cls.a 3-a anul trecut in decembrie ( si recunoscandu-mi delasarea...) se poate obține o plata din urmă (de anul trecut din decembrie) a sumei totale?
Mii de mulțumiri inca o data...si scuze pentru naivitatea mea!
Cu tot respectul, Mihai Ionescu.

Iulian Mareș spunea...

Pensia minima, de referinta, sa fie a lui Cezar! .... corelata cu cea nationala!

Liviu PO spunea...

Si indexarea ar trebui acordata la valoarea pensiei medii din MAN.Cei cu pensii mici castiga ,iar cei cu pensii dolofane "pierd"...Nu s-a gandit nimeni la acest tip de indexare.Unde-i spiritul camaraderesc?

TOMCRUZE spunea...

Acest Cica{lau} chiar ne crede fraieri ;Mare scarba ,cum crede EL ca ne prosteste cu cati-va zeci de lei in locul INDEXARILOR furate de atati ANI ; Crede ca noi traim cu un sir de covrigi pe zi si privim la HOTII astia de guvernanti s-au presedinte ordinar care de trei ani uita sa inapoieze STAULUI banii furati si CASELE jmecherite cat a fost primar{PRIM-HOT},tepuitor !

Iulian Mareș spunea...

Tom,
👍😜😂🤣👌👏