Un produs Blogger.

luni, decembrie 16, 2019

CPS a MAI, despre sporurile SOSP în 2019 și despre indexarea cu 4,6% în 2020

55 comments
CPS a MAI își respectă beneficiarii, aducând informații utile și așteptate privind operațiunile pe care le efectuează din oficiu la sfârșitul anului în curs și la începutul anului 2020.
Acordarea sporului pentru SOSP nu îi  vizează decât pe cei care au primit Însemnele după deschiderea dreptului de pensie și pe sgp-iștii cărora recent li s-au recunoscut dreptul de a primi respectivele ordine.



55 de comentarii:

Lenovi spunea...

Sa și bage semnul onorific unde nu bate niciodată soarele, se poate? Auzi, 20% la pensia bruta.. Cu ce ma încălzește?

raul spunea...

Daca au sange!V-am mai spus ca s-ar putea sa fie mai rau fara ei in domeniul pensiilor militare ,numai si numai pt faptul ca au sindicate cu sefi cu cojones si conducerile lor de la minister si CPS sunt in cel mai rau caz ,neutre si nu impotriva , ca nenorocitii nostri care le conduc ,de parca le-am siluit mamele si dau bani din buzunarul lor-vezi cazul col Rosu!
https://www.national.ro/news/salarii-de-1-500-de-euro-pentru-politisti-675952.html/

mosmartin16 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mosmartin16 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se dau si lumanari la sumele astea? Sa le aprindem Organului laberal si organelor decedate, dupa ani si ani de ,,activitate!'' Ce de-a sanki pă golanimea politica!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aldo camarazii mei, Nu dejaba G.ral Ciuca a fost ales de spanzuratul din inaltul prepeleac sa-i stea prin preajma, mentinandu-l cu orice pret Sef de Stat Major si numindu-l ministru la Aparare: Din primavara il va schimba pe Orban cu actualul ministru al Apararii cu un scop foarte bine pregatit: Functia de Prim Ministru a lui Ciuca va fi anticamera laberala pentru prezidentialele de peste aproape 5 ani! Dupa mandat, spanzuratul se va retraje la Sibii, ca mocan peste pasune, si laberalii il vor avea pe Ciuca vataf peste PNL...Nu credeti? Haida-ha: Traiti pana atunci ca sa va convingeti! Na, ca v-am spus si cel mai mare secret al meu, pe care il stiam si de spus nu vroiam! -Bai, nesuferita de politica romanistana, de ce esti tarfa natiunii, doar ca asa vrea muschii tai atacati de metastaze?!

mosmartin16 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Ești bine?

Iulian Mareș spunea...

In MAI sunt si SGV? La ce categorie de forte/Arma?

Iosif spunea...

Dle H,

Nu am inteles nimic.
Se va da OMM peste net, in afara pensiei militare? Rog comentariile sa fie mai scolastice, sa inteleaga si neprofesionistii.

Cu multumiri anticipate,

Bejan Ghiorghe spunea...

Domnilor vă rog să observati smecheriile din acest comunicat.Sporul se acordă de la 01.12 in baza celor comunicate de Resursele umane, deci se refera numai la cei cărora le-a fost conferit in acest an si care desigur se pensineaza dar numai daca se incadreaza in procentul de 85%.Pentru cei pensionati mai inainte situatia a rămas neschimbata, li se acordă numai dk se respecta plafonarea.Deci: SMSCHERIII

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Acordarea sporului pentru SOSP nu îi vizează decât pe cei care au primit Însemnele după deschiderea dreptului de pensie și pe sgp-iștii cărora recent li s-au recunoscut dreptul de a primi respectivele ordine.

brenda spunea...

sa vedem azi la camera deputatilor

Lenovi spunea...

Putini, dar mai sunt. La pompieri va pot confirma eu.

Lenovi spunea...

Scrie clar. Procentele se aplica la pensia bruta. Cat e Oug 59 în vigoare și e interpretata abuziv, OMM rămâne doar în brut.

Leon spunea...

Sunt militari care au iesit la pensie fara sa beneficieze de SOSP la data trecerii in rezerva, si incepand cu luna decembrie 2019, printr-o noua decizie de pensie vor primi un spor de 10-15-20% numai la Pensia Bruta..!

Iosif spunea...

ok, si care sunt consecintele practice, financiare, imbunatatesc nivelul pensiei ?

cu stima,

CEZAR spunea...

Buna dimineata , tuturor celor care au incaltat bocancii militari !
Muuulta ..mu...opinie politica oamenilor fara umbra care manipuleaza pe aici ..
Adica m-Alul si Big-:"litlle M"- melitianul !!!!

Dobre Valeriu spunea...

In concluzie nu se va reflecta in pensia neta? Mulțumesc

Viorel spunea...

Moșmartin16 (nu mă refer la dumneavostră) dar, decât să stai ca prostul cu capul plecat și călăul să-ți taie gâtul, mai bine stai cu capul sus și ridici sabia ori de câte ori este nevoie. Și mai e o vorbă „decât să moară mama, mai bine să moară m..a”.
De asta polițiștii sunt tot timpul cu un pas în fața noastră, pentru că nu stau cu capul plecat, dețin „informația” (de la primarul de comună până la cel mai înalt nivel) și obțin ce vor (a se vedea indezarea de 5% / 2016, asta pentru că „e deștepți” comparative cu ai noștri).

Iulian Mareș spunea...

Nu atribui merite suprareale, întrucât acela este un sindicat al polițiștilor în activitate ce lupta in principal pt condițiile de muncă, fi și asg. asistentei med a polițiștilor...etc, și în extensie pt pensionari!
Sindicatul pensionarilor din SNAOPSN are obiectiv doar situația pensionarilor, însă cu forme de acțiune mult mai limitate!
Asta este!

Radu Sas spunea...

Nu se dă la net numai la brut,deci țeapă.

Sorin spunea...

@Corneliu
Gl Ciuca nu este făcut pentru funcții politice, cu atât mai puțin pentru a fi premier sau președinte. Este rigid, nu poate minți, are rigoarea aceea a unui îndelung serviciu militar, nu are vorbele la el, nu trece de sticla. Poate cand se va mai schimba ceva in politica, ceea ce nu cred.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Dupa citirea sumara a proiectelor de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020, am constatat urmatoarele:
-Cheltuielile pentru pensiile civile vor avea o crestere de 23,26%, de la 71 miliarde lei in 2019, la 87,3 lei in 2020.
-Indicele de corectie la stabilirea pensiei civile, de 1,41 (cam mare pentru tot anul, zic eu..!)
-Castigul salarial mediu = 5429 lei ( o crestere de 5,7% ) = si ajutor de deces..!
-Inflatia anului 2019 = 3,8% (prognoza )
-Valoarea Normei de hrana, la nivelul anului 2019.
-Nu se mai accepta cumul salariu cu pensia.
-Cheltuieli cu Personalul la MApN = 7,8 miliarde lei, o crestere cu 14,59% ( 2020/2019 ) aproximativ aceeasi ca in 2019 (14,8%=2019/2018)
-Cheltuieli cu Asistenta sociala la MApN = 3,85 miliarde lei, o crestere de 8,15% fata de acest an(3,54 miliarde ).
Tinand cont ca avem o crestere de 4,6% din ianuarie 2020, mai raman cateva procente pentru o eventuala acordare a sumelor cuvenite majorarii de 5% din 2016( ca la MAI), si poate a pensiei suplimentare peste procentul de 85%; nu cred ca vom beneficia de actualizari anul viitor..!
Si mai este o conditie importanta: sa nu avem parte de o rectificare negativa in iulie 2020 !!

Dan spunea...

Si ... acest spor se regaseste in NET daca deschiderea dreptului de pensie a fost inainte de 15 septembrie 2017.

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/salarii-politisti-2020-si-pensii-anunturile-momentului_717949.html

Dan spunea...

Intelege cineva ce a vrut sa spuna AUTOAREA in acest articol????

https://www.dcbusiness.ro/noua-formula-de-calcul-al-pensiilor-militare-de-ce_610649.html

Sergiu spunea...

Adică, doar la brut, că la net, ciu-ciu!!!

GO spunea...

https://www.stiripesurse.ro/breaking-reprezentantii-politistilor-au-primit-interdictie-la-discutiile-privind-eliminarea-pensiilor-speciale_1413757.html

SorinC spunea...

Colegi la pompieri fosti mabc (sgv isti acum ),au primit dupa trecerea in rez omm urile .Cel pensionat pana la 15 09 17 ia banii la pensie, cel pensionat dupa si plafonat la net nu.

Leon spunea...

@Dan, o manipulare repetata din cand in cand..!
Este vorba de proiectul lui Les, B 512/2019, care pana in prezent NU este repartzat comisiilor din Senat !

Huhu Rezea spunea...

Alooo, chiar așa de iute s-a uitat!?
Sporul pentru OMM/SOSP nu este calculat în baza L 223, ci în baza L80/1995.
In consecință el nu se include nici în baza de calcul și nici în cuantumul net sau brut.
El se adaugă la cuantumul final calculat potrivit L223.
Cei pensionați după 15 09 2017 nu așteptați milă de la CPS- urî. Obligati-le prin justiție sa vă adauge acest spor la cuantumul calculat potrivit L223.
Sporul pentru OMM nu intra in in cuantumul pensiei militare, așa cum nu intra nici sporul pentru cântăciosi, și că atare nu poate fi inclus in plafonul cuantumului net al pensiei militare.
Pentru cei pensionați înainte de 15 09 2017 nu sunt probleme.

vasile iosif spunea...

Asa da. Corect, Maestre.
Cu stima,

Mihai spunea...

Asa dom Huhurez . Pe calea cea dreapta cu ei.
Totul depinde cum interpreteaza CSP art 84 din 114.

Viorel spunea...

Domnule Leon, dacă sunteți polițist, bravo sindicatului dumneavoastră, dar explicați-mi și mie ca militar cu ce vă ajută cele declarate Biroul de presă al FSDPR și pe care le menționez mai jos ?
1. „Toate drepturile lucrătorilor din poliție vor fi respectate și aduse la zi, începând cu luna Ianuarie 2020” (de ce nu a specificat care drepturi ? poate se dau prime, al 13-lea salar, etc.).
2. „Salariile polițiștilor vor fi plătite respectându-se legea salarizării aflată in vigoare, acest lucru garantând creșterile prevăzute pentru anul 2020 și următorii”.
3. „Nu va fi modificată legea privind pensiile polițiștilor, pe cale de cosecinta ieșirile anticipate din sistem nefiind justificate”.
Gargară de doi lei, ei aruncă pastila, după care vin și vă prezintă un comunicat de presă prin care să vă spună, vedeți ce „tari” suntem noi și cum ne „zbatem” pentru voi să vă obținem niște drepturi pe care oricum le meritați fără sprijinul lor.
Acum 2 zile un alt lider din poliție vă spunea să ieșiți urgent la pensie care îndepliniți condițiile, domnul Dogaru vă spunea să așteptați până pe 31.12.2020.
Cine avea, are sau va avea dreptate ?

Iulian Mareș spunea...

Cam așa este situația! Poate intervine Nicu T Avia pe lângă Reales și skimba situația! Așa că, îți propun să-l lăsăm să se laude și să dea lecții de bună-guvernare cat poftește...

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Florin spunea...

La recalcularea pensiilor în baza legii 223 / 2015, probabil la interpretarea proprie a CPS, sporurile de 10, 15 și 20% s-au calculat din cuantumul pensiei plafonate (85% din baza de calcul...) și nu din cuantumul pensiei brute... Este logic ca aceste procente să se calculeze la banii câștigați în timpul activității și nu la limitările stabilite de diferite acte legislative...

IulianC spunea...

UPDATE 16.11 A fost adoptat un amendament prin care se mențin pensiile speciale pentru polițiști

UPDATE 16.05 Adrian Solomon, președintele comisie propune eliminarea tuturor pensiilor speciale cu excepția celor pentru militari.
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23555523-comisia-munca-din-camera-deputatilor-dezbate-lege-pensiilor-speciale.htm

Dan spunea...

Nea HUHU... nu am uitat... vorbeam daca se regaseste undeva... pentru cei iesiti inainte de 15 sept 2017 se regaseste si in net... pardon... in banii primiti de pensionar ... pentru cei iesiti dupa 15 sept 2017 se regasesc doar in banii opriti de stat...
La faza cu datul in judecata... degeaba... judecatorii sunt ai statului... in cazul meu au dat dreptate casei de pensii.

Unknown spunea...

Până nu vine cuponul nu cred nimic

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Am cunoscut in vremea apusa" melitieni".Niste spagari.

Slivă spunea...

Corect ,,grait" si scris!

Dan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan spunea...

Dar ce ar trebuii sa vina... ca aici m-am ratacit.
Stiu ca discutiile erau sa mai taie sau nu ceva.
Daca nu taie nu credem pana nu vine cuponul?
Daca taie nu credem pana nu vine cuponul?

Huhu Rezea spunea...

Mai repet o datã si pentru dta!
85% din baza de calcul reprezinta cuantumul brut al pensiei militare calculate potrivit art 30 al L 223/ 2015,
Cuantumul net este cuantumul final al pensiei militare calculate potrivit art 60 modificat prin ordonanțele 59 si 114
Sporul OMM/SOSP se adaugã la pensia militară calculata in cele doua modalitãti, Nu face parte din pensia militara plafonatâ la 85% din baza de calcul si nici din pensia militarã plafonatã la cuantumul net.
Greseala integrãrii sporului SOSP in cuantumul net al pensiei militare a fost deja eliminatã de instante pentru cei care au contestat deciziile de pensionare emise dupa 15 09 2017.

Geo spunea...

Dl H cei din Mapn ce urmeaza sa se pensioneze dupa 01 01 2020 cum vor beneficia de OMM

Dan spunea...

Nea HUHU... care instanta a eliminat ”greseala integrari sporului SOSP in cuantumul net al pensiei” pentru pensiile emise dupa 15.09.2017...??? Ca la mine prin hotararea emisa in aprilie anul asta nu au eliminat aceasta greseala ci au considerat calculul facut de casa de pensii ca fiind corect.

Ein Stein spunea...

Este extrem de interesant ce spune Ciocan, presupunand ca nu face confuzii:

"Salariile polițiștilor vor fi plătite respectându-se legea salarizării aflată in vigoare, acest lucru garantând creșterile prevăzute pentru anul 2020 și următorii."
Asta e o stire bomba. Sa fi inteles politicienii sursa raului? Sa fi inteles smecheriile contopistilor cu sporuri de peste 1000%? Oare pe cand o noua a lege a pensiilor militare avand ca baza de calcul solda de functie din legea salarizarii plus limitarea la 30% a sporurilor?

Geo spunea...

Se va calcula separat si vom beneficia efectiv de el?

Huhu Rezea spunea...

Daca se va adopta propunerea Comisiei de munca, mâine vom avea si Raportul cu amendamentele, Legea 223/2015 rãmâne in vigoare, cu modificãrile aduse ei pâna in prezent, inclusiv prin Art. 84 al ordonantei 114/2018.
In privnta eliminarii pensiilor pentru magistrati, este o mãsurã excesiva, care va cadea la CCR.in schimb, o plafonare a partii necontributive a acelor pensii este constitutionala, chiar pe deciziile CCR date pânã in prezent.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu cred că CCR nu va mișca, pt că ei au primit dreptul de cumul!
Oricum legea produce efecte pt viitor și nu afectează pensiile actuale, obținute deja!

Huhu Rezea spunea...

Conform textului din Raport nu sunt exceptati magistrati în platã. In consecintã, în viitor ei nu vor mai primi pensie de magistra ci pensie cum se va decide in 60 de zile de la adoptarea legii.
Nu se leagã nimeni de drepturile de pensie primite pânã la data adoptãrii legii.
Pentru magistratii in activitate sa fie clar ca nu le mai convine sa iasa la pensie la vechimea de 25 ani.
Conform deciziilor CCR, legea nu le afecteaza cu nimic componenta contributivã a pensiei. Au salarii mari, au si pensii contributive mari.