Un produs Blogger.

marți, decembrie 03, 2019

Miercuri se dezbate în CD Legea desființării pensiilor speciale, mai puțin...

128 comments
Urmăriți dezbaterile în direct, de ora 10,00 aici.
... pensiile militarilor și magistraților care sunt plafonate  la nivelul soldei lunare brute sau salariului brut din ultima lună de activitate.
Doar art. VII vizează Legea 223/2015

Proiectul respins de Senat în luna martie a.c (motivele respingerii aici) este inițiat de parlamentari liberali și useriști.
Caseta tehnica de la CD a Proiectului AICI


Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor din 4 decembrie 2019




4.Pl-x 166/2018Propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale (Pl-x 166/2018) - lege organică - Respinsă de Senat - 26.03.2018
Raport - Comisia pentru muncă
Cameră decizională
Se dezbate sub rezerva depunerii raportului



128 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Domnilor,
nu va mai inteleg! Nu stiu cum se face, dar tot ce vine de la guvernul Or_ban va cam pute! Si nu stiu de ce?
Este un guvern emanat ce-i drept in afara votului popular, insa este cladit pe alegerile europarlamentare si prezidentiale, corect?
Si nu-i de aici de colea un 67%!....ca daca mai si adaugi pe cei #2% iese clar un 69!
Asa ca pupati-i in bot, cu bani cu tot si sa auzim de mai rau, ca de bine vi s-a acrit gura: Ouie Morban, Cuie Mîțu!

Iulian Mareș spunea...

Eistein,

putina tenocratie, inceputa timid, dar eficient in magistratura (SIIJ, DNA, DIICOT) a murit la 0 zi de la nastere:

*<>

"Astăzi, Ministerul Justiţiei a declanşat procesul de selecţie a procurorilor de rang înalt.

Criteriile au fost gândite pentru a fi cât mai cuprinzătoare pe cele trei condiţii fundamentale: experienţă, competență, integritate.
Doresc şi sper să se înscrie cât mai mulţi candidaţi de valoare. Vom selecta pe cel mai bun, dar e important să avem o bază largă şi calitativă de selecţie", a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

** Vazut-ai dumneata ceva despre examen, testare, interviu? <>, insa omite sa ne spuna la ce anume este cel mai bun!

Iulian Mareș spunea...

O mostra de justitie nici macar comunista:
Dupa aproape 10 ani se face dreptate, insa nu totala:
"Medicul Vasile Astărăstoae, fost preşedinte al Colegiului Medicilor, a fost achitat definitiv, după zece ani de procese, în doasarul deschis în perioada în care era rector al UMF Iaşi.

Curtea de Apel Suceava a decis să îl achite atât pe fostul rector cât și pe ceilalți inculpați din dosar, printre care fostul director administrativ Daniela Drugus sau Adrian Ciureanu, după ce, prima instanță, Tribunalul Suceava, a pronunțat condamnări în acest dosar, scrie ziaruldeiasi.ro. Decizia de astăzi este definitivă.
Fostul rector Vasile Astoarastoe și mai mulți angajați din conducerea universității au fost trimiși în judecată în 2012, de DNA Iaşi. Acuzațiile au vizat presupusa fraudare a unui proiect cu finanțare europeană, printre infracțiunile imputate prin rechizitoriu numărându-se și luarea sau darea de mită."

*De ce nu totala? Pentru ca:
-cine le ekivaleaza anii de stres si drepturile pierdute?
-cine se va indrepta impotriva magistratilor papusati? ...marele procuror Eva a primit pt fapte deosebit de grave doar 2 ani cu suspendare! Adica i s-a aratat doar botul pisicii...., taci pe veci sau iei 10 ani, cu executare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Desfiintarea penziilor speciale sunt niste pârțoaie gandite de ,,nește'' zoaie laberale, care nu-si vor gasi sprijin politic in Șparlamentul paralitic, fiid doar niste fandoseli si izmeneli sa para ca sunt niste drepte socoteli, in realitate nici asa nu cred ca se face oaresce dreptate, pentru ca nu te poti pune cu baronii, grofii si vatafii de mosii care-ti aduc voturile cimitirelor, de la stafii! Deie Domnul, mai intai de toate, cum sa se faca pensiilor anemice dreptate, si p'ormă sa bage si la pensiile celelalte o norma, mai ales de impozitare graduala ca sa fie o echilibrara cerebrala, pentru ca astia 16% de impozitare universala pare ca ar fi o torboseala dintr-o oala ce-i neactuala, depasita si nasoala! Cat despre selectia din Magistratura, mananca sfanta gura ca disera-ti dau friptura! Pe cine sa alegi din gunoaie, laturoaie si zoaie, daca fiecare dintre ei au capete boulean sau de oaie?

Leon spunea...

@Huhule, frumos videoclipul "OFITERII", dar sa nu ne miram daca in curand vom fi tratati ca si acest veteran de razboi: https://m.dcnews.ro/imaginile-umilintei-ce-a-patit-un-veteran-de-razboi-de-ziua-nationala_714846.html

M spunea...

De ce credeti ca vor desfiintarea SIIJ?

Leon spunea...

@Huhu Rezea, acest proiect de lege asumat de parlamentari USR, pentru a fi discutat in sedinta de plen de maine, intre orele 10.00-12.00, ar trebui ca astazi sa fie aprobat de Comisia pentru munca; pana la aceasta ora observ ca sedinta acestei comisii este programata maine de la ora 12.00 si nu are pe ordinea de zi PL x nr.166/2018..!
Referitor la modificarea ART.30 ( cel in vigoare din OuG.nr.57/2015) va avantaja pensionarii militari cu vechime mare prin faptul ca se valorifica procentele pentru pensia suplimentara si grupele de munca, nemaifiind limitate de procentul de 85% .
Prin mentinerea art.29 din OuG.57, cel cu procentul de 65%, cei cu pensii mici (vechime cumulata mica) nu vor castiga decat prin actualizarea la nivelul gradului si functiei activilor, actualizare de care vor beneficia toti pensionarii militari.

Iulian Mareș spunea...

Magistral video, text și muzică pe măsură!
De am putea reseta timpul...câte lucruri nefăcute și nespuse ...ar fi de reparat atâtea!
Cum dracu de am lăsat pelagra asta sa se keme establishmentul țării noastre și cu tupeu de ordinari să creadă că fac legi bune? Toți kinuitii vieții, tot prostanii și trădătorii s-au ajuns demnitari!
A dus România o așa lipsă de elite conducatoare? ... de o zăludă este Premier, o alta Vicepremier iar un altul Presedintele CD?
Nu mai zic de Regele-Președinte!

maiag spunea...

am auzit si am citit zeci de variante,poate spune cineva in concret daca discutia de maine in camera deputatilor ne rezolva sau nu problema/.dispare diferenta?eu am pensia recalculata cu 1000 lei mai mica decit cea ain plata si cu 2000 mai mica cea in plata fata de un fost subordonat la care i am predat functia mea,cu aceiasi vekime care a iesit anul asta la pensie,oare e corect?

M spunea...

Culmea e că desființarea pensiilor speciale este politică de stânga de "Ciuma Roșie". 😁 Egalitatismul și "uciderea chiaburilor" se bat cap în cap cu politicile liberale.

reddog spunea...

Ce spuneti dvs e doar jumatate.

Cealalta jumatate e cea din articolul asta.
Ce greutaye credeti ca au probele pentru judecatori?


http://m.ziare.com/stiri/judecatorii-exclud-probele-stranse-de-sri-in-dosarul-medicului-astarastoae-sentinta-definitiva-achitari-si-acuzatii-prescrise-1588143-font1

M spunea...

Magistrații e și ei oameni. Cat timp promovarea lor ține de politic vor face jocuri politice. Vă dau exemplul generalilor de la noi. Majoritatea au obținut gradul ploconindu-se la politicieni.

De aceea SIIJ este periculoasă. Conducerea este pusă de CSM deci poate "zburda" apolitic, pe profesionalism.
De aceea stă în gâtul lui Johannis, nu poate fi controlată așa ușor.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

M,
Intenția este mereu vie pt desființarea SIIJ?
Am sa răspund altfel...:
Pt că acei procurori au dat examen și nu cedează șantajului!

Cezar spunea...

M.Ale
In video este vorba de Ofiterii cu liceu militar di scoala de ofiteri..
Cei de pe filiera indirecta..indecenta....inca nu au videoklip😜😜😜😜😜🤣🤣😜😎

Leon spunea...

Undă verde pentru impozitarea pensiilor speciale, în Comisia de Muncă de la Camera Deputaților. Deputații au decis ca pensiile care depășesc 10.000 de lei să fie impozitate cu 50%, luându-se în calcul pentru impozitare doar sumele de peste 10.000 de lei. Fostul șef al CCR Augustin Zegrean spune că magistrații, vizați de această măsură, nu au pensii de serviciu și că aceștia vor fi nemulțumiți.
"Nu pot să spun cât de constituțională ar fi, nu știu ce vor să facă. Nu asta e marea problemă. Cel puțin pentru judecători nu e o pensie specială, ci pensie de serviciu. Dacă se aplică un impozit covârșitor nu are sens să le mai dea o pensie de serviciu. Sigur că magistrații vor fi nemulțumiți. Există o asociație mondială care luptă pentru pensiile acestea. Meseria de magistrat e frustrantă, când s-au tabilit pensiile, nu se știa că sunt nesimțite? Nu poți calcula așa, cine cât câștigă. Trebuie văzut cât a făcut fiecare", a spus Zegrean la România TV.

Cititor Fidel spunea...

Clipul acesta Ofițerii, ar trebui vizionat zilnic ca medicament pentru cei de aici care comentează împotriva armatei române ,și a celor care sunt sau au fost în ea.

Iulian Mareș spunea...

Tu nici minte nu prea ai....
Ia și învață macar la pensie, că să nu spun că și pensia ta este forțată la maximum:

https://www.aktual24.ro/inca-un-celebru-inculpat-scapa-cu-ajutorul-ccr-toate-probele-furnizate-de-sri-au-fost-anulate/

Sorin spunea...

Pe Digi tv, in timpul prezentarii stirii cu desfiintarea pensiilor speciale mai putin cele militare si ale magistratilor, ruleaza intr o fereastra separata mesajele trimise de telespectatori. Toate, cele rulate, probabil selectate, sunt pentru desfiintarea tuturor pensiilor speciala. Nicio reactie din partea premierului, PNL, ministerului apararii, asociatiilor de rezervisti, .......

Gigi spunea...

Au ei,parlamentarii curajul să-și desființeze pensiile speciale,ale lor și ale primăriilor,prefecților etc?
Să nu mai aud că pensiile noastre le spun speciale,că le zic ceva de dulce-acrișor.
Valabil și deștepților(unora)din tembeleviziuni!

Militar de la 14 ani spunea...

Lipsa simbolurilor ne-a adus în situația de ping-pong a clasei politice vis-a-vis de militari.
Mi-aduc aminte de un coleg care a ajuns și el colonel la apusul carierei și a venit să îi dau niște grade de colonel că... nu aveau în depozit. E de râs-plânsu. Aici ne-au adus clasa politică în complicitate cu elita armatei.
Gradul e un simbol, tricolorul e un simbol (dacă vă uitați la ele, 50% sunt rupte și de calitate proastă). Aici suntem. Distrugătorul principal : Băsescu și acoliții lui pe care azi îi vedem și prin PNL. Nu că PSD-ul ar fi altfel. Am pierdut ajutoarele și ușor, ușor către sigur și pensiile militare care... la următoarea criză pot deveni contributive.
Să vedem dacă ce a declarat Ciucă (să se termine cu experimentele vizând pensiile militare) se va și produce.
Militarul a tăcut și a îndurat. A fost înjosit nu numai în fața politicienilor ci și în fața poporului. De aceea și poporul ne vede ca fiind slabi și dă în noi prin media.
Mi-aduc aminte pe un aeroport din SUA, în momentul îmbarcării, când un militar în rezervă (nici nu vreau să spun câte facilități au, reduceri inclusiv la restaurante/fast-food-uri pentru ei și membrii de familie), când a prezentat boarding-pass-ul și legitimația, reacția celor care verificau a fost una extraordinară : Thank you for your service, sir!
Oare noi vom ajunge vreodată în situația asta?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, helitele de alta data, au trecutara de muuult prin a Sfantului Petru poarta, cativa mai ramanand de pripas sa faca celor dusi omagieri inlăcramate si cate-un parastas! Ceilalti plecara fericiti, cat si impliniti, ca si-au indeplinit rostul militar, precum sfintii din icoane ce impodobesc sfantul Altar, iar noi, morocanosii si depresivii, ramasi sa ne tragem ponosul ca statul mafiot ne-a descarnat osul la penziile meletare, din cauza haitelor politice, ordinare! Felicitari pentru video clip, pentru ca ne-am mai bucurat un pic, aducandu-ne aminte de vremurile in care eram elitele tarii si florile militare, stransi uniti, luptatori si cu drepturile la vechime, grade si functii egale! Pam-pam!

Leon spunea...

Comisia de buget-finante din CD, in sedinta de astazi, se pare ca a intocmit un Raport favorabil la proiectul lui Teodorovici de Taxare suplimentara a pensiilor de serviciu mai mari de 7000 de lei( Pl x nr.396/2019 ).
Posibil sa fie aprobat in sedinta de plen de maine !
De vazut totusi forma aprobata de comisia de buget-finante, stiind faptul ca avem un amendament aprobat de Comisia de aparare si un aviz negativ de la Comisia de munca, inca din 7 octombrie ..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tineti minte trei cuvinte: Va invit azi la placinte, pentru ca chiar acum am scos branzoaicele din cuptior si sunt aromate de-mi vine sa mor, aproape deloc zaharisite, aromate cu vanilie si cu branzica de vaci garnisite, sa alunece pe gătos in jos, frumos si nebolovanos, ca orice bunaciune aromata de tzais halimos! Asa-i ca v-am facut sa inghititi cu abundenta salivatura in secatura din sfanta gura?! Mai la ceanga parpales, gospodari camarazi, ca v-ajunge cat pohtitarati in cui azi, si cred ca v-am pus, volens-volens a la parlafes, sa inrobiti nevestele sa va faca pohtele cu ditai placintele!

Gigi spunea...

Moare Zegrean de foame,CCR a respins toate sesizările militarilor în ceea ce privesc pensiile militare!!!
Câtă ipocrizie și mârlănie!

M spunea...

Prevederea asta e interesanta dar atat de alambicata!!!! 😁

"In cazul pensiilor pentru care determinarea componentei bazate pe principiul contributivitatii se produce ulterior stabilirii si retinerii taxei, iar aceasta genereaza aplicarea unui alt plafon netaxabil corespunzator pensiei din sistemul public stabilita pe principiul contributivitatii, platitorii de venituri din pensii si/sau indemnizatii pentru limita de varsta recalculeaza taxa pentru perioadele anterioare. In acest caz, se aplica regimul de taxare in vigoare in perioadele carora le sunt aferente veniturile."

Am intrebat la cabinetul lui Orlando de ce nu se da un termen in care sa se determine pentru toti componenta bazata pe principiul contributivitatii si apoi sa se faca taxarea ca sa nu ii iei omului intai banii si apoi sa ii dai inapoi!
Raspuns: e decizia politica a conducerii PSD.

M spunea...

In grupul nostru e un fost politist de la Capitala. Ne povestea ca acum mai multi ani, la intrarea in schimbul 3, politistii de la ordine publica au refuzat sa ridice armamentul si sa intre in misiune. S-au anuntat de la o circa de politie la alta si a aparut un adevarat scandal.
A doua zi dimineata TOATE solicitarile sindicatului politistilor au fost APROBATE.

Nu zic ca este corect asa! Dar al naibii cum sa iti aperi drepturile daca nu ai voie sa faci greva, sa manifestezi, sa blochezi strazi?

Un dobitoc, deputat USR, spunea la Romania TV ca bugetul de la invatamant nu e destul de mare pentru ca "sa platesc pensii nesimtite la magistrati, militari, primari, parlamentari si la alte categorii care iau din educatia copilasilor nostri."

Viorel spunea...

Viorel,
Domnule Leon, astăzi domnul Zegrean, ca justificare la cele afirmate de dumneavoastră a spus că această prevedere nu este constituțională și încalcă drepturile omului, afirmând că dacă pensia peste 10.000 lei se impozitează cu 50% și toate salariile să se impoziteze cu 50%.
Să se facă o corelare între impozitarea pensiilor și impozitarea salariilor (cu cât impozitezi pensia de la 1 la X, cu atât să impozitezi și salariul de la 1 la X).

Viorel spunea...

Viorel,
Este vorba despre veteranul de război, Emil Vețeleanu, de 101 ani, care, potrivit revistei Râmnicu Vâlcea Week a participat la bătălia de la Oarba de Mureș (cea mai sângeroasă din câte au existat pe teritoriul României în al doilea război mondial) și la marile confruntări din Munții Tatra – Cehoslovacia.
Unor oameni ca dânsul politicienii din ziua de astăzi (și nu numai ei) ar trebui să le sărutăm mâinile pentru sacrificiile făcute (oare personalitățile militare sau președinții de asociații s-or fi comportat la fel ?).
Și tot de Ziua Națională a României, la Galați, în timpul paradei militre la un tanc i s-a rupt șenila blocând ore întregi circulația.
Mi se pare corect și normal când political cumpără știfturi (fregate, avioane, etc.) cu 1 leu, mai bagă 5 lei în modernizare și 3 lei în pregătirea personalului.
De ce nu le facem noi ? Avem cu ce, și șantiere navale și uzine și fabrici și ingineri excepționali. Problema e comisionul. Nu se mai poate lua (scandal licitație corvete).

Gigi spunea...

@M
Excelent comentariu!

Gigi spunea...

Apropos de videoclip:Îmi trezește amintiri din tinerețe!Atunci,nu bănuiam ce ne va paște la bătrânețe,că niște idioți se joacă cu nervii noștrii,unde am ajuns bătaia de joc a unui bețiv,a unei roșcate vopsită și cine urmează după ei(sper că nu)!

jupderval spunea...

Este o aberatie aprobarea acestei modificari, se bate cap in cap cu art 28, adica degeaba se aleg veniturile din cele 6 luni din ultimii 5 ani daca totul se raporteaza la veniturile din ultima luna de activitate. Este ca si cum se alege din oficiu ultima luna, ce mai cauti in ultimii 5 ani

Dorel 66 spunea...

Pentru cei care vor sa se pensioneze in februarie 2020 ce se schimba la calculul pensiei militare fata de ce este astăzi în vigoare(6 luni din ultimii 5 ani,pensia limitata la nivelul venitului net)daca se adopta mâine în C.D proiectul de lege aflat în dezbatere de eliminare a pensiilor speciale.Cine știe despre ce este vorba rog detaliați.Va mulțumesc.

Lenovi spunea...

Stai liniștit, nu se mai votează nimic.

ghurse spunea...

Nu este deloc o aberatie si nici nu se bate cap in cap. Pensia stabilita plecand de la media veniturilor celor 6 luni alese nu trebuie sa fie mai mare decat solda lunara bruta din ultima luna de activitate, actualizată. E mai bine cu limitarea la 85% din baza de calcul?!

Viorel spunea...

Viorel,
Stimați colegi, priviți și ascultați discursul domnului Mircea Geoană la Summitul NATO de la Londra. O schimbare totală. Avem și politicieni deștepți și de valoare.
Merită văzut și auzit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ultima ora de amor din Martea chiorilor: PNL VOR O ALTA LEGE A PENSIILOR! Naravul lui Conflict Basanau n-a pierit si nici cadavrul lui de tot nu a murit, si de aia la parastase nu poate fi pomenit, ci numai sa i sa puna pozna intr-un closet neaerat si sa se scrie pe ea: ,,LOC EXCELENT DE SCUIPAT!''

M spunea...

Mă întreb dacă ieșea președinte Geoană și nu Băsescu, unde era România acum?
Din păcate românii și atunci au votat aiurea. Nu conta cât a furat Băsescu dacă înțelegeau oamenii ce șansă aveam!

Niky spunea...

De ce nu o luna la alegere din ultimii cinci ani?

Leon spunea...

Asa cum spuneam mai sus, printre cei care-l ignora pe acest veteran de razboi in varsta de 101 ani din Rm.Valcea, EMIL VETELEANU, este si senatorul Romulus BULACU, cel care impreuna cu senatorul CATU si inca 2 deputati au initiat proiectul de lege pentru ELIMINAREA pensiilor de serviciu, Pl x nr.292/2019 aflat pentru raport la comisia de munca din CD..!

Huhu Rezea spunea...

Nu te întrebi unde era România dacă 5 milioane de români votau, 4 ani mai devreme, cu intelectualul A. Năstase și nu cu bețivanul?Inca din anul 2012 se circula pe Autostradă Brasov- Turda - Curtici.

Iulian Mareș spunea...

M,
Cumva, pe aici, nu observi comentarii ale unor ființe cu existența umilă, că să nu zic de sclaveti?
Că e bine cu 65, ba 80, sau 85%! Păi, cu ăștia nu o sa impui in veci respectul națiunii!
Își molfăie țuica in birturi jegoase, cu scurtă kaki/albastră, cot la cot cu tiganu, care îl mai și ia peste picior!
Și mai este o greșeală și îmi asum sa o spun deskis: din interese politice au tot fost avansați veterani de război, ajungând din capitan la general și stiristele își dau okii peste cap, isterizate că au pensie mică, cât da ea pe 5 palme de kiloti de firma!
Stat român, da-le indemnizații de veterani sănătoase, consistente, nu grade onorifice!
Dă-i mașină mal aducă la festivități, dă-i biletele pt tratament la băi, du&l și adu-l înapoi cu mașină, căci a privit prin cătarea armei pe bunicii unor alogeni!
Ce resursă săracă are Romania de este condusă de 2 bărbați de altă etnie! ...ei,da, un Nikolski mai lipsește ..., dar și aici avem similari!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rez: A-l compara pe hoitarul betiv cu intelectualul Nastase, ar fi cum l-as compara pe Trump cu spanzuratul cu sase case!

gigi 2 spunea...

In mod sigur se circula, dar asta e poporul roman si noi facem parte din el.

M spunea...

Daca pe mine ma intrebi raspunsul este: da! Nu stiu cum naiba alege poporul asta numai aiurea!

In "targ" merge vorba ca anul asta o sa adopte legea "supra-taxarii" pensiilor iar anul viitor vor face o lege a pensiilor de inspiratie L263. Sunt doua randuri de alegeri si problemele principale ale romanilor sunt:
pensiile speciale - 27%,
reformarea sistemului de justitie - 24%,
modificarea Constitutiei - 17%
schimbarea impartirii pe judete - 5%

M spunea...

@Iulian Mareș
Suntem un popor cu reactii viscerale. Iubim si uram cu patima. Militarii sunt in general respectati, Armata este cea mai bine vazuta institutie. Eu nu cred ca unele lucruri sunt intamplatoare. Atacarea constanta a institutiilor nationale este o strategie. Biserica este atacata constant. La fel structurile de forta.

Mie mi se pare evidenta o demantelare a structurilor de aparare ale statului roman. Atacul e pervers si inteligent. A inceput cu structurile cele mai "slabe" dpdv al suportului populatiei. Cad pe rand: politia, jandarmeria, pompierii. Urmeaza probabil Armata.

Si electoral Romania este divizata.
Transilvania radical cu PNL, uraste "miticii" si "centralizarea". Este sigura ca ar fi bogata si fericita fara Tara Romaneasca si Moldova.
Moldova, lovita crunt de emigratie a gasit dusmanul tot in Bucuresti nu in depopularea masiva.
Bucurestiul care produce singur 25% din PIB este incapabil sa isi asume rolul de "locomotiva economica".

Se incurajeaza emigrarea, crearea de privilegii pentru "diaspora" in dorinta depopularii tarii.

Suntem bucurosi si ne falim ca romanii din strainatate "simt si gandesc romaneste" fara sa intelegem ca si germanii sau ungurii din Romania "simt si gandesc nemteste/ungureste".

Toate astea sunt elementele unui razboi psihologic pe care noi il pierdem! Scopul este spargerea Romaniei prin vointa proprie. Se spune ca 2020 este anul cand Scotia va deveni independenta. 2021 - ii urmeaza Catalunia. 2022 - Romania.
Bine ca suntem batrani si o sa plecam curand!

M spunea...

😂😁😂👍

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu, bat campii pe bloguri dupa drepturi, in postura de urlator, fratele meu geaman fiind pictor bucura inimile tuturor cu tablouri minunate pe tematici si culori variate... Aseara m-a vizitat, cadouri minunate, mie si lui Ana, ne-a dat cate un tablouas pe coala magnetica cu tematici ce semnifica spiritul sarbatorilor de Craciun si, ce sa va mai spun, acestea se pot aseza pe frigider dat fiind atractia intre magnet si fier, sincer spunandu-va dragii mei ca aceste cadouri ale fratelui mi-a redesteptat in sine spiritul Craciunului, pe care, poate, de ani de zile, nu-l mai aveam, pentru ca in sufet nici nu-l mai simteam cu inima toata, ca in vremurile de altadata! Avea cateva zeci de tablouase destinate spre vanzare, pe comanda lui cutarica sau cutare, asa cum face si de alte sarbatori religioase, completare la pensiile noastre raioase, dandu-le cu 10 lei bucata, pensia lui fiind mai mult decat imi da mie Armata, avand cam 1700 lei la 35 ani vechime in domeniul industriei... Este ca-i tare frumoasa o redesteptare a sentimentelor pentru sarbatori, cand ti-ai pierdut toate drepturile si sperantele de mai ieri, neavand de unde sa le mai recastigi si sa le mai ceri?

Huhu Rezea spunea...

Ședința Camerei s-a încheiat, proiectul nu a fost dezbătut. Credeți că parlamentarii de toate culorile politice vor să-și taie pensiile?

raul spunea...

M-ule ,in 2022 ,independenta Transilvania!Ca asa vor bubulii!

Iulian Mareș spunea...

Da, eu așa cred! Că le busneste sângele pe nas pt binele poporului!

Iulian Mareș spunea...

M,
Există un răspuns mai veki dat de Țuțea, cred că îl știi!
Și ar mai fi ...rezultatele Testului Pisa!

Iulian Mareș spunea...

Azi salariul minim pe economie a fost crescut doar cu 7,2%, mai puțin decât era planificat! Totodată a fost desființat salariul minim pt cei cu studii superioare!
Știe cineva urmările? Vor rămâne în țară absolvenții de facultate pe 1600 lei?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Proiectul nu s-a dezbatut, pentru ca nu s-a vrut: Ce mi-e stanga, ce mi-e drepta, cand este vorba sa li se ia partea si le va fi nasol sa ramana in gurul gol? Cresterea venitului minim pe econome s-a sfarsit cu o ironie si-o prostie si, cum se stie, alte cresteri in viitor nici nu vor sa mai fie, cica fiind alte prioritati in economie... Vom avea o viata politica de lancezire, cea de stanga de hartuire si incetinire, iar cea de dreapta de razuire, in care stanga se va preface ca apara romanii, in realitate sustinand mutual drepata la marlanii si golanii, stiind ca ce-au acordat era greu pentru ei in guvernare de realizat si nu degeaba acum dreapta le-au stopat sau le-au schimbat. Pe sectorul militar ma uimeste ca se urmareste ca pensiile medii si mici sa ramana in coada de peste, iar ale Generalilor de carton sa le fie iar umflate ca un balon... Aici doar ne facem iluzii, traim in grave confuzii, nici nu mai stim, ca mucea, de fapt ce se vrea si la ce sa ne asteptam in noul an in care, curand, o sa intram... Nu vi se pare un pic de golanie, de parca s-a facut o ascunsa fratie intre esichierele politice, sa devina toate drepturile noastre paralitice si pitice?!

Huhu Rezea spunea...

Ar fi culmea ca social-democratii sã se mai batã pentru drepturi pe care românii au dovedit prin vot cã nu le mai vor.

kostas spunea...

Daca sunt destepti, cei cu studii superioare se angajeaza pe functiii mai mari. Daca sunt tolomaci,se angajeaza pe functii de muncitori necalificati cu salariul minim. De ce trebui sa fie salariul minlm mai mare pentru ei?

Leon spunea...

Începând de la 1 ianuarie 2020, salariul minim brut se majorează la 2.230 de lei lunar, de la 2.080 de lei cât e în prezent. Aceasta înseamnă o creştere a salariului minim net cu 83 de lei, de la 1.263 de lei cât e acum, la 1.346 de lei din anul 2020. Salariul minim pentru angajaţii care au absolvit studii superioare şi care au minimum un an vechime în domeniul studiilor superioare absolvite rămâne la nivelul de 2.350 de lei în anul 2020, potrivit proiectului de HG.
Deci punctul de amenda pentru soferi, va creste de la 145 lei la 223 lei...cu 60%..??

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca doar atit au inteles social democratii din vot atunci ar fi bine sa nu se mai bata deloc.

M spunea...

Domnu' Catalin.... vedeti ca sunt pe aici fani inraiti ai lui Basescu. 😁

M spunea...

Aseara unul de la PMP se plangea ca la negocierile cu PNL a trebuit sa accepte ca pensiile militare sa nu fie taiate (conditie pusa de PMP sa sustina guvernul si neacceptata de Organ). Se lamenta pâmpul cu binecunoscutele: "nu avem bani de spitale si scoli, mor copilasii de foame si sunt batrani cu pensii de mizerie din cauza pensiilor speciale"

Iulian Mareș spunea...

Care-i problema ciumelor roșii?

Premierul a împrumutat la un coleg de partid, care, la randu-i s-a împrumutat pt Orban, modica sună de 80.000€! Pe care i-au ajutat într-un singur an!
Dar el are un statut de șomer fără indemnizație!
În plus declară că a nai și făcut donații consistente la partid! Și toate astea cu o nevasta casnică!
O fi făcut și ăsta meditații la scripcă și țoi?

*Retardaților #2% care îi ling pe ăștia le transmit 1)2 dintr-o opinie politică:PUIE!
**Huhu, cenzurandu-mi replica pt Cezar, să înțeleg că l-ai luat sclavete, argat, la stână?...vezi că doar planton 2 știe! Mai este și zoofil!

Leon spunea...

Fara un Raport al Comisiei de munca, nu se putea discuta in sedinta de plen..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ M si @ Iulian au niste comentarii pertinente pe cateva subiecte, si as spune ca veteranilor li se dau drepturi dicriminatorii ca au luptat pe alte meleaguri si teritorii, nu ca nu le-ar merita, dar e prea mare discriminarea intre invalizii nationali si cei internationali, unii huzurind in drepturi cu nemiluita, altii de parca nu le-ar merita, creandu-se o falie fascista si de-a dreptul nefasta intre cele doua categorii de invalizi, unii fiind albi si ceilalti negroizi! Cat si falia dintre politie si armata, iar nu este o parte dreapta, pentru ca politistii cu mult mai multe au obtinut, pe cand la noi pe loc ne-au tinut si fiecare cum puterea au otinut pe drepturi ne-au vutut! Nu degeaba mereu repet, avand pentru politie un mare respect, ca pentru a nu i se mai intoarce Armatei spatele, tebuiesc intre cele doua ministere separate total apele!

CEZAR spunea...

Cu aceiasi Tema..Basinescu ..a castigat prezidentialele + furaciunile desigur..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, sa nu va mai mire nimic, mai ales ca stanga este pe dric, din care au fugit o seama de golani veniti in PSD doar pentru avantaje sau bani, acesti tradatori dovedind ca stanga proletara e constituita dintr-o adunatura de ocară, de ghiftuiti, si nu tocmai dintre cei in cur si in coate rupti, oricand fiind acolo ordinari dispusi sa tradeze, taman cand partidul este pe faraș si in pioneze! Dreapta, cat este ea de năuca si tampita, dar macar este intr-o coeziune, strans unita, si asta de pe timpul lui Basinescu-baci, dar si negrii in cerul gurii si inraiti in draci, daca vrei sa-i ataci! In cazul PSD-ului este nevoie de un lider cu rautatea si furia leului, actionand cu explozia cartusului ,,dum-dum,'', si nu matasosii muieratici cu care se afiseaza lesinatii de acum!

brenda spunea...

deci o pensie militara poate fi sub salariul minim?

M spunea...

@huhurez
Aveti dreptate! Romanii au dovedit la vot ce vor. Nu poti sa treci baba strada daca ea nu vrea!
Ma asteptam la valuri de diasporezi, culti, care au vazut democratia sa vina acasa, sa munceasca pe salariul stabilit de PNL, cu justitia PNL, cu investitiile PNL, cu scolile PNL, cu spitalele PNL! Dar ce sa vezi? Nu vin, domnule!

Ii spuneam unui spalat pe creier, johannist convins:
- Stimabile nu e normal ca unul sa fie condamnat pentru fals si Johannis care a uzat de fals sa nu fie condamnat.
- Aaaaa..... aaaa..... dar de Voiculescu ce zici? Hotul ala nenorocit!
- Faptul ca si altul e hot nu scuza hotia!
- Aaaaaa..... Ciuma Rosie..... DNA sa vina sa va ia.... Justitie nu coruptie.... Aaaaaaa.....

Ioan spunea...

uite ca nu sa dezbatut nimic

Leon spunea...

Zise LOV acum cateva minute, ca saptamana viitoare se vor discuta impreuna toate proiectele de legi cu referire la abrogarea sau eliminarea pensiilor ,,speciale,,..!
Reamintesc cele 3 proiecte aflate pentru dezbatere si intocmirea rapoartelor la comisia de munca: Pl x nr.166/2018(USR), Pl x nr.42/2019(PMP) si Pl x nr.292/2019(PNL).

Huhu Rezea spunea...

Poți relua comentariul dar fãrã atacuri la membrii de familie.

Cezar spunea...

Lasa.l Huhu
Sa râdaăâ lumea de el...

maiag spunea...

pariez pe opensie de a mea ca nu se va modifica nimic,nenea lautaru mandolina a mintit ca a facut o comisiue ca sa votese apevistii pe ciolanis,marele maestru de sfori CIUCA .tace ca porcu in papusoi,stie ca are ,mandatul scurt si vrea sa prinda un mandat de 4 ani,nu se pise contra vintului ca stropeste pe orban,se se strofoca imparatul de hohelzoren

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Brenda cu tot respectul pentru dumneata, dar unde ai auzit de asa ceva, ca o pensie militara nu poate sa fie sub venitul minim din economie? Stiu ca este Lege cu solda minima de functie, 1450 lei plus majorarea de 15% dintr-un condei. dar nimeni nu ne ajuta cu temei sa se aplice pe principii legale si de aia ne taram de peste 1 an prin tribunale...

Viorel spunea...

Viorel,
Domnule Cornelius Flavius Ifrim, vă rog să lăsați “leul” în pace, e bolnav săracul, a fost făcut knockout de euro și dolar, nu mai poate fi nici rău, nici furios.
Răutatea și furia ne-a transmis-o nouă când mergem să plătim rate.

Viorel spunea...

Viorel,
PSD-ul ar fi trebuit să fie mai mult de partea armatei pentru că, din școala militară și până am ieșit la pensie am auzit mereu, stângu, stângu, stâng / drept, stângu, pe ritmul tobei. Ei au refuzat să fie în cadență cu noi.

Iulian Mareș spunea...

M,
Nu pâmpul ci tâmpul!

Sorina spunea...

Sa plafoneze?pana acum.de cate ori au plafonat_o?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu cred că bunicul meu doar i-a rănit pe bunicul lui Orban și Iohanu, din milă....
Acum eu nu sunt înregimentat PSD, dar ei au rămas tot așa!
Cred că ei continuă asaltul și peste timp...

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Dar ce, el este făcut din oaie și berbec?

kostas spunea...

In legea USR de abrogare a pensiilor speciale se spune ca la militari, pensia nu poate fi mai mare decat valoarea soldei brute din ultima luna de activitate. Aceasta prevedere trebuie neaparat schimbata si sa se prevada ca pensia nu poate fi mai mare decat media soldelor lunare brute din 6 luni consecutive alese din ultimii 5 ani de activitate De ce? Fiindca ar fi nedrept pentru multi. Din 2010 pana azi nu conta luna iesirii la pensie si nu s-au gadit sa-i prinda pensia cu o solda mai buna. Unii, toata viata au lucrat in operativ, cu sporuri, iar cu un an, doi au fost mutati din diferite motive pe alte functii mai mici cu mai putine sporuri, unii au fost pusi la dispozitie si au avut solde mici inainte de pensie, altora le- au fost desfiintate functiile si dupa o viata de munca pe o functie au fost nevoiti sa accepte functii mai mici, etc, sunt foarte multe cazuri in care ultima luna este una dintre cele mai proaste decat restul din cariera. De aceea, neaparat sindicatele si asociatiile trebuie sa intervina si sa schimbe formularea din proiectul de Lege,pentru ca fiecare sa poata sa-si aleaga lunile cele mai favorabile. Cei care pot face ceva in acest sens trebuie sa se implice.

M spunea...

@Kostas - am zis si eu asta. La fel daca se schimba baza de calcul (ii vad pe unii foarte opariti ca altii au avut "Oskar" - care, by the way, aduce un spor de nici 20% la pensie) atunci ar fi OBLIGATORIU sa se poata alege alte luni care sa fie in beneficiul pensionarului.

Sorina spunea...

O aiureala

M spunea...

@Cornelius
Multumesc, dar o sa va supar de data asta! 😁

Este discriminatoriu ca un militar ranit in tara sa fie tratat altfel decat unul ranit pe stiu eu unde! Si aici ma refer la TOTI militarii (si cei din Jandarmerie sau ISU de exemplu).

Cum spuneam am prieteni politisti, batrani, fosti militieni. Fosti si ei militari care si-au pierdut gradele peste noapte. Toti sunt convinsi ca in Armata curge lapte si miere, ca d-aia nu se pot transfera pe functii militare, ca militarii sunt omorati/raniti in tara doar in accidente pe cand politistii sunt omoratie de-a binelea etc. Eu raman sa cred ca o alianta cu politistii este benefica pentru ca au libertatea de a face mitinguri, de a protesta si mai ales de a avea SINDICATE.
Militarii activi sunt reprezentati de sefii lor.

Si ca sa inchei! Daca am plecat de la ideea ca ranitii in misiuni din tara trebuie sa aiba aceleasi drepturi cu cei raniti de inamic de ce nu am spune ca si politaii raniti in tara au fost raniti tot de un inamic?

PS - in SUA pensiile politistilor sunt deseori mai mari decat ale militarilor. 😁

reddog spunea...

Iulian Mares

Pana una alta unii din bunicii si tatii romanasilor ( or fi fost si alogeni pe acolo ) au masacrat elita militara, politica, intelectuala si antreprenoriala a Romaniei.
Elita aia care a facut Romania Mare. In frunte cu Iuliu Maniu.

Geo spunea...

Mai stie cineva, ceva despre proiectul oug promis de Ciuca?

Gigi spunea...

Daaa...ceva cu lămâie nu vor "bubulii"ăștia?
Noi ne uităm în gura unor idioți? Au murit mil.de eroi în atâtea războaie degeaba?

Gigi spunea...

Cum s-o plafoneze,dacă atâta e!?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Sorina, da, da o aiureala cat si-o abureala!

Niky spunea...

De ce nu o luna la alegerea beneficiarului, din ultimii 5 ani?

Iulian Mareș spunea...

M,
Corneliunsson,

Rănitul, mai ales cel ce s-a ales cu invaliditate, reducerea capacității de muncă, în țară sau în TOpEx, în timpul și din cauza serviciului militar, trebuie să aibă același statut! Inclusiv aceași recunoaștere a țării!

Dar să vă dau eu un exemplu de miștocăreala mișitara, kiar dacă provine pe filiera MAI:

https://www.stiripesurse.ro/exclusiv-gafa-la-nivel-inalt-misterul-uniformei-de-general-a-procurorului-marius-iacob_1386013.html

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%! Posibil doar actualizarea soldei de grad și rata inflației de 4,6%!
Destul!

Iulian Mareș spunea...

Kostas,

Dacă erai pus pe o funcție mai mica, că urmare a restructurării, rămâneai cu solda avută anterior! Greșesc eu sau mata? 😜🤔

Fost parasutist spunea...

Eu fusei parasutist, dar in exact ultimele 6 luni am fost oprit de la parasutari pe motiv de depasire a varstei (50 ani, pe atunci)si am luat salariu de circa 60% din cel de dinainte. Crede cineva ca ar fi corect sa fie lute in calcul doar ultimele 6 luni sau ultima luna, fara clasa I de pst (25%), fara spor de incordare psihica (15%)si de asigurare a pst (10%)?

Lupul Alb spunea...

Am onoarea să vă salut! Doresc să vă supun atenției - ca o constatare - o chestiune legată de perioada din care se calculează pensia militară, respectiv 6 luni consecutive alese din ultimii 5 ani de activitate. Nu mă aștept ca toți să fiți în asentimentul meu, însă acestă prevedere din legea pensiilor militare, le vine ca o mănușă și celor care au fost împuterniciți 6 luni pe funcție de comandă (și nu sunt puțini, aceștia primind și ”Oscarul”), după care s-au pensionat bine mersi, sprijiniți după cum se știe de către politicieni, indiferent de culoarea lor. Nu mai dezvolt faptul că mulți au frecat menta cât au fost activi... Și din acest considerent, pentru a fi cuantificată corect activitatea desfășurată, cred că ar fi necesară extinderea celor două termene astfel:... pensia nu poate fi mai mare decat media soldelor lunare brute din 24 luni consecutive alese din ultimii 10 ani de activitate.

Iulian Mareș spunea...

Tu ești vai steaua ta....
O sa repostez câți alogeni au fost în conducerea PCR și a instituțiilor statului, după 1947! Scrii numai prostii pt că ai citit câte ceva și pe lângă faptul că nu ai înțeles nimic, uiți și repede..., că majoritatea conaționalilor.
Te crucești câți au kinuit acest popor, care își are și el prostii lui, după cum lesne constat!
Îți dau cateva exemple: Tismaneanu și Șora!
Însă lista urca spre mia de nemernici. Foarte mulți evrei comuniști veniți din URSS, din ramura evrei khazari
Vrei mai mult? Citește întâi din cartea ce ți-am indicat-o apoi despre organizația Sumanele Negre și faptele lor!

Iulian Mareș spunea...

Dar prost mai gândești!
Ei, uite că aia cu studii superioare l-au votat masiv pe Dulap și Orban le limitează salariul!
Așa le trebuie! ✌️👍😜🖕🤗🤣😁

reddog spunea...

Iulian Mares

Deja asta cu steaua suna sau, eu sunt cu Dinamo.

Erau si romanasi. Sau si astia gen Gheorghiu Dej sau Ceausescu erau alogeni.
Si cati altii au fost pe langa astia. Tot romanasi.
Astia erau cu steaua. Aia sovietica.

Viorel spunea...

Viorel,
Aveți dreptate domnule Cătălin, numai că și râma și cobra regală (aduse în România legal) se târăsc pe pămnt.
Diferența dentre ele este că râma nu se poate înălța și lua o poziție pe verticală atât de impunătore ca și cobra regală (chiar dacă te trec fiorii când o privești, parcă merită respect, iar râma, tot râmă rămâne).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ FOST PARASUTIST, NU-I CORECT, CA ATARE TREBUIE O ALTA LEGE A PENSIILOR MILITARE!

Iulian Mareș spunea...

Sunteți supărat pe cineva?
Și dacă a avut Oskar și împuternicire reînnoită timp de 24 luni, ce mai puteți zice?
Nu asta e soluția: să dam pe unii în jos ci să-i ridicam pe cei de jos!

Iulian Mareș spunea...

Îl resuscitează Ciuca și Gropan tine masca cu oxigen!

Iulian Mareș spunea...

Cum constați singur sunt și din ăștia! Eu le spun #2%! Tu zi-le cum vrei! 👍😜

Florin spunea...

Nu este corect să se raporteze la ultima lună, odată ce recalcularea s-a făcut pe baza a 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate...Completez la ce a zis ”costas”...au fost mulți care au ieșit pe caz de boală, iar în ultimele luni , înainte de pensie au stat prin spitale, fără a beneficia de anumite sporuri...

Iulian Mareș spunea...

NU ar fi corect sa fie lute in calcul doar ultimele 6 luni sau ultima luna!
Corect este sa-ti alegi 6 luni consecutive, cele mai bune, din ultimii 5 ani!

M spunea...

@Mares
Rănitul, mai ales cel ce s-a ales cu invaliditate, reducerea capacității de muncă, în țară sau în TOpEx, în timpul și din cauza serviciului militar, trebuie să aibă același statut! Inclusiv aceeași recunoaștere a țării!

Asa zic si eu! Un om in uniforma, reprezentand statul roman si aflat in misiune ordonata trebuie protejat/recompensat egal indiferent unde e trimis de Statul Roman.
- ca e un vanator de munte intr-un camion ramas fara frane la Dambovicioara,
- ca e un pompier intrat intr-o casa in flacari sa salveze un copil,
- ca e un politai intrat peste clanurile mafiote si lovit cu sabia in cap,
- ca e sofer in Kandahar si da peste un DEI,
- ca e un jandarm in bucuresti ars de o sticla incendiara aruncata de un rezistent
- ca e un artilerist ramas surd dupa un exercitiu care a mers prost.
Eu zic ca toti sunt egali. Rares Bogdan priveste cu dispret pe cei care isi fac datoria in Romania in slujba oamenilor din aceasta tara.

M spunea...

@Lupul alb si altii

Prevederea din proiectul respectiv, al USR, este copiata dupa cea propusa pentru magistrati (a caror pensie se calculeaza pe baza venitului din ultima luna). Initiatorii practic nu au stiut ca la militari sa calculeaza altfel. Intentia a fost buna, executia a fost cam pe langa!
(sursa este de la cabinetul unuia din initiatori)

M spunea...

@Kostas

Un patron explica foarte misto: "eu angajez pe unul sa imi apese pe un buton. Nu a mai apasat pe buton in viata lui si atunci ii dau salariul minim pe economie. Dupa un an ALA DEVINE SPECIALIST IN APASAT PE BUTON si nu mai pot sa ii dau tot salariul minim, trebuie sa il cresc un pic sa fie diferit de a aluia nespecialist."

Din pacate in Romania evaziunea fiscala e imensa. Privatii (atat patronii cat si angajatii) fura neplatind taxe corect. De aceea este nevoie sa impui un salariu minim (chiar si diferentiat).
Era o deputata USR, arhitecta la o mare firma din Bucuresti, care in declaratia de avere a sustinut ca este platita de 3 ani pe salariul minim pe economie!

Sorina spunea...

Dl general Ciuca ce fave pe acolo prin guvern ?stie cineva?

Lupul Alb spunea...

Domnule colonel Mareș și domnule ”M”, nu mi-am propus și nici nu-mi doresc să discut în contradictoriu cu colegii noștri și nici cu dumneavoastră, pentru că cel puțin pe acest blog trebuie să avem un dialog principial, amiabil și constructiv. Sunt destui în afara sistemului și poate infiltrați printre noi, care au grijă să ne șicaneze, să ne manipuleze și provoace. Poate greșesc, dar consider că nu avem cum stabili o ierarhie corectă a valorii pensiilor și să venim cu puncte de vedere pertinente pentru a urca valoarea pensiilor mici, dacă nici la baza și nici la vârful valorii acestora și a ierarhiei funcțiilor nu s-a stabilit prin lege o modalitate de calcul coerentă și corectă, care să cuantifice în mod pertinent și obiectiv activitatea fiecăruia dintre noi în structurile de apărare și ordine publică. Pentru a vorbi de corectitudine și echitate, pensia militară trebuie să reflecte activitatea din sistem în integralitatea sa și nicidecum numai perioadele conjuncturale mai favorabile. Altfel, cei cu pensii mici care reprezintă majoritatea, tot cu pensii în cuantumuri modice vor rămâne. Logic, urcând pensiile mici acestea se vor apropia de cele cu un cuantum ridicat și astfel, pe cale de consecință, vor crește și pensiile pe care unii le consideră mari. Ne convine sau nu, au dreptate pensionarii din sistem care afirmă că modalitatea de calcul a pensiilor îi avantajează mai mult pe cei din vârful piramidei, în condițiile în care majoritatea pensiilor mici au o creștere modică sau nesemnificativă. Am onoarea să vă salut pe toți - fără a-l omite pe domnul ”Huhurez” - și vă doresc un sfârșit de săptămână plăcut! Să vă bucurați de prezența unui ”Moș” cu sacii doldora de cadouri, plin de solicitudine și cu multă dare de mână !

Gigi spunea...

Când a fost publicat art.de față,am vrut să intru să întreb:"Care miercuri"?Dar nu am vrut să-l necăjesc pe neobositul nostru H.
@Corneliu F.I
Ce lege ne mai trebuie când avem una,adevărat,adusă în stare de imponderabilitate,dar numai o plesneală din degete,dacă se vrea,ar fi adusă pe lună de plutire? Și nu ar mai dura dtât de mult că "fabricarea" alteia.

Gigi spunea...

Scuze! Pe"linie",nu pe "lună".

marvas66@yahoo.com spunea...

Este confirmat, dupa alegerile parlamentare, o sa fie egalitate pe baza de cotributivitate intre toti pensionarii, inclusiv sistemul judiciar si cel de aparare. Doamne ajuta!

marvas66@yahoo.com spunea...

Sluj... Asta face ciuca...

Leon spunea...

Ordinea de zi a comisiei de munca din CD in data de 10 decembrie 2019:
Pct.1. PL x nr.93/2019,... aprobarea OuG.nr.114/2018.
Pct.2. PL x nr.310/2017,... aprobarea OuG.nr.59/2017.
Pct.3. PL X nr.584/2017, ...aprobarea OuG.nr.82/2017.
Pct.6. PL x nr.166/2018,....abrogarea pensiilor speciale.
Pct.7. PL x nr.292/2019,....eliminarea pensiilor de serviciu.
Sedinta este programata miercuri la ora 11.00, si ar trebui intocmite rapoarte de admitere sau respingere, dar plenul CD este programat luni d. a. si miercuri incepand cu ora 10.0, unde la pct 3.este programat din nou PL x nr.166/2018, si sunt mari sanse sa fie amanat din nou..!

M spunea...

@Lupul Alb

Pai nu ne contrazicem absolut deloc pentru ca tot asta spunem si noi, cel putin eu asta spun.

De exemplu, la un moment dat, propuneam ca pensia sa fie egala cu solda de grad x anii de activitate x un indicator fix.

Sa zicem ca soldele de grad merg de la 200 la soldat si 410 la general atunci si diferenta dintre cea mai mica si cea mai mare pensie putea fi max. dubla (la acelasi numar de ani). Un general ar fi avut sa zicem 12300 lei, un colonel 10800 lei, un mmpr 8700 lei etc. (am luat indicatorul fix = 1).

brenda spunea...

ce face ....la guvern?dlCIUCA?

Leon spunea...

Unul dintre cei mai vârstnici veterani de război din Vâlcea, Emil Veţeleanu, supravieţuitor al luptelor de la Cotul Donului, va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului luna viitoare, când va împlini vârsta de 101 ani, a anunţat joi, edilul Mircia Gutău, potrivit Agerpres.
Primarul Râmnicului a precizat că acest titlu îi este conferit veteranului din municipiu îi semn de respect, Emil Veţeleanu fiind de altfel şi singurul dintre centenarii vâlceni care duminica trecută a participat la evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României din centrul oraşului.

Veteranul Emil Vițeleanu, umilit de 1 decembrie


El apare într-o filmare care a stârnit indignare publică în ultima săptămână. În filmul respectiv, veteranul de război stă în picioare lângă prefectul Florian Marin, având în mâini un baston şi un steguleţ tricolor, fiind aproape complet ignorat de zeci de persoane care se opresc însă să îl salute pe prefect.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Emil Veţeleanu, este printre militarii români care în timpul celei de-al Doilea Război Mondial au luptat şi au supravieţuit la Stalingrad, în bătălia de la Cotul Donului, unde armata română a suferit cea mai grea înfrângere din istoria sa.

"Emil Veţeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supravieţuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front şi a supravieţuit inclusiv febrei tifoide. La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostaşilor căzuţi în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea", au transmis reprezentanţii MApN.

Iulian Mareș spunea...

Lup Alb,
Așa este, însă mereu vor fi diferente. Nici eu nu pot solicita sa am o pensie cât un general **! Important este că ecartul sa nu se lărgească!
Pe mine mă intrigă unii fraieri care cred că dacă unora le taie pe adaugă lor! Acesta este un mod de gândire primitiv și hilar!
Nici nu explic de ce.

M spunea...

Cu respect, citiți partea care privește L223 și vedeți că e varză. Vorbește de ultima lună, când vorbește de actualizare vorbește doar de militari nu și de functionarii publici cu statut special.
Proiectul trebuie modificat!

Iulian Mareș spunea...

Cui îi este frică de o femeie procuror, frumușica și deșteaptă foc (media 9,87 la examen pt șef SIIJ)…?
Astfel dispare și gastrula de tehnocrație!
Acum înțelegeți cum este cu o putere în stat?
*Orbane, șo pe ei, le reduci pensiile magistraților? Curaj mandolină!

Iulian Mareș spunea...

Cui îi este frică de o femeie procuror, frumușica și deșteaptă foc (media 9,87 la examen pt șef SIIJ)…?
Astfel dispare și gastrula de tehnocrație!
Acum înțelegeți cum este cu o putere în stat?
*Orbane, șo pe ei, le reduci pensiile magistraților? Curaj mandolină!

Iulian Mareș spunea...

Să o văd și pe asta!
La magistrați? 😜😁🤗🤔😂🤣

Iulian Mareș spunea...

Cam cât costa o șepcuță de covrigar ambulant?
Uite, cam atât:

https://www.national.ro/dezvaluiri/ciuca-ii-ia-tanc-ca-sa-l-puna-premier-675218.html/

kostas spunea...

Domnul general Ciuca impinge aerul prin guvern, asta face.

maiag spunea...

sincer nu stiu ce se va intimpla in viitor,daca guvernul va aplica legea la civili asa cum este in vigoare,la un punct de pensie de 1825 de lei in 2021 ,pensia militarilor va fii sub orice limita,un soferas de dacia 1300 pe o masina de carat barabule la piata va avea o pensie mai mare decit colonelul,astia tac ca mutii,nu mai exista sperante.regret tineretea pierduta prin liceul militar,scoala militara,etc,librtatea pierduta cind viata era mai frumoasa,mai bine ma faceam frizer,la caldurica ,plus ciubucul

Vnvncl spunea...

Inteleg ca saptamana viitoare se incearca iar discutarea acestui proiect de lege, dar observ ca nu spune nimic de modificarea sau nu a art.60 din L 235/2015, cel prin care se limiteaza pensiile la solda neta! Adica pentru magistrati folosesc o masura, iar pentru militari alta masura?

Huhu Rezea spunea...

Dacă legea va trece în forma proiectului, deși mă îndoiesc că nu vor fi amendamente, nu se schimba formula de calcul a pensiilor militarilor și magistraților. În schimb se taie tot ce trece peste salariul/solda brut/ă actualizat/ă din ultima lună de activitate.

Leon spunea...

Comisia de munca din CD are pe ordinea de zi din sedinta de Marti si discutarea/intocmirea Rapoartelor pentru OuG nr.59/2017 si OuG nr.114/2018..!
Daca se primesc aceste rapoarte, posibil sa fie introduse in sedinta de plen din 11 decembrie.