Un produs Blogger.

duminică, decembrie 08, 2019

Ordonanțele 59/2017 și 114/2018 (art. 84), la pachet cu proiectul de desființare a pensiilor speciale

108 comments
Pl x 166/2018 era pe Ordinea de zi a Comisiei de muncă pentru Raport, ba chiar pe Ordinea de zi a Camerei Deputaților, încă de săptămâna trecută, dar domnul Solomon nu a avut timp sa întocmească un Raport final. 
Pentru săptămâna care urmează, domnul Solomon a păstrat pe Ordinea de zi Proiectul USR de desființare a pensiilor speciale și de plafonare a pensiilor de serviciu ale magistraților și militarilor, dar, surpriză, a introdus pe primele locuri Ordonanțele care eliminaseră actualizarea pensiilor speciale și de serviciu. 
Decizia logică este respingerea în întregime  a OUG 59/2017 și a art. 84 din OUG 114/2018, pentru a se aplica articolele referitoare la Legile 223/2017 și 303/2004 din PL x 166/2018, adică plafonarea lor la valoarea  actualizată a salariului/soldei lunar/e din ultima lună de activitate. 
Avantaj temporar pentru cei pensionați după 01 01 2016 și cei recalcula țuicăi potrivit L223/2015, cu un cuantum mai mare decât cel contributiv. Ceilalți așteaptă actualizările din anii următori pentru depășirea cuantumului în plată de cel actualizat. 
Dispare plafonul de 85% introdus de OUG nr. 57/2015. Prin actualizare, cresc pensiile mici și mijlocii, mai puțin cele cu cuantumul în plată mai mare decât cel recalculat, și cele stabilite după 15 09 2017. In schimb, pierd pensiile cu un cuantum mai mare decât solda lunară actualizată din ultima lună de activitate. 
Soluția scutește de efort comitetul de lucru al domnului Ciucă. Eventual, poate sa trimită fițuici Comisiei domnului Solomon. 
Crt.
Nr.înreg.
la CD
Denumirea iniţiativei legislative sau a problemei înscrise pe ordinea de zi şi menţionarea raportorilor
Competenţa CD potrivit
art.75 din Constituţie
Data
sesizării
comisiei
Scopul
sesizării
Termen de soluţionare
Observaţii
1. Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene
Cameră decizională
11.03.2019
Raport
2. Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu
Cameră decizionalăSeal
6. Propunere legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale
Cameră decizională

Uu

108 comentarii:

Leon spunea...

De vazut si care dintre cele doua proiecte de abrogare/eliminare a pensiilor de serviciu Pl x nr.166/2018(USR) sau Pl x nr.292/2019(PNL) va avea un Raport de aprobare/respingere..!
PS. Sa-i spuna totusi cineva lui A.Solomon ca 10 decembrie este intr-o zi de Marti, nu miercuri !

Unknown spunea...

nu se mai intelege nimic ba se acualizeaza ba nu o mare prostie ,o sa vedem la alegerile urmatoare.


Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ATENTIE MARE: S-a votat un proiect de lege, dar inca nu s-a publicat, se pare, in M.O. ca toate persoanele cu pensiile sub 2000 leI sa ia un ajutor unic, adica o singura data, in suma de 700 lei, incepand cu 3 ianuarie 2020 si are valabilitate pana la sfarsitul anului, inclusiv militarii. Stirea este pe pagina mea de fb si puteti sa-i atasati link-ul aici, ca eu nu ma pricep. Parintii si rudele Dv se vor bucura, cei cu sub 2000 lei pensie, CAT SI CELELALTE CATEGORII DE PENSII SI MOSTENITORI, intrucat vor beneficia, si e bine sa cititi sau sa copiati de la mine din pagina de fb stirea trimisa de un foarte bun camarad!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

IN CONSECINTA, MAI ASTEPTAM, CEI RECALCULATI SI ACTUALIZATI PE MINUS, INCA ALTI CATIVA ANI SA AJUNGEM LA ZI LA CUANTUMUL IN PLATA CU ACTUALIZARILE ULTERIOARE? Pai pensiile mici tot mici raman alti cativa ani fara majorari, Onorabile? Ce dreptate este asta sa se tot lveasca in pensiile mici in mod repetet si criminal-obsesiv? Oare sa fie un progrom cu intentie programat sa fie eiminati fizic cei napastuiti si cu dizabilitati, intr-un cuvant toti invalizii armatei, altii decat cei din teatrele de operatiuni NATO? Unde mama naibii este dreptatea, legalitatea si solidaritate cu cei in nevoi? Chiar astia s-au pus definitiv sa ne distruga? Si cica exista principiul recunostintei si compensarii pentru capacitatea de lupta si munca pierdute...

brenda spunea...

si unde sant rezolvarile inechitatilor?

Lenovi spunea...

După părerea dvs. ce poate sa însemne solda bruta din ultima luna de activitate? Eu sper sa aibă mintea limpede și s o considere pe cea corespunzatoare funcție din statul de organizare și gradului avut la pensionare. Ca altfel înlocuiește o porcărie cu alta. Din câte știu eu, fiecare persoana cu aceeași funcție, grad și vechime are aceeași solda. Sporurile și toate celelalte se calculează în funcție de asta. Daca n ar fi asa, cum s a calculat diferența între solda din decembrie 2018 și 2022,din care se da cate un sfert în fiecare an? Ca daca ar fi solda cu toate sporurile din 2018 diferita la mulți, ar fi și sfertul diferit. Adică cel în concediu în decembrie 2018 ar fi avut solda 1500, dau un exemplu, și solda din 2022 va fi 5000, ala primește 3500/4? Altu care a lucrat decembrie 2018 are solda 3000, primește 2000/4? Persoane cu aceeași funcție și vechime, bineînțeles. Adică eu asa sper și cred, ca se vor face lucrurile clare, c o luam de la capăt. Și sa spună explicit ca la valoarea pensiei conform 223, limitata la brutul soldei, sa se aplice sporul pt omm, ca iar or sa facă ăștia de la CPS un abuz și o sa l bage în limitare. Sper ca am fost cât de cât clar în ceea ce am vrut sa spun.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rez: Aveti pe mail stirea cu cei 700 lei acordati la pensiile sub 2000 lei, deci nu-mi pubicati postarea aceasta, doar v-am informat cu sursa.

Iulian Mareș spunea...

Dar ce caută personalul care a acționat la Cernobîl in acea știre? Am avut noi participare?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Brenda, nu vezi ce se spune ca cei recalculati si actualizati pe minus trebuie sa mai astepte cativa ani sa se acopere gaurile pana la nivelare prin urmatoarele actualizari, si apoi pot primi si ei resturi de majorari, daca se mai dau, deci ramanand cu pensiile tot mici?

Dorel 66 spunea...

Până una alta marți se va lua o decizie în ceea ce privește pensiile speciale inclusiv cele militare .Se vor elimina,se vor plafona dzeu știe.Vom trai și vom vedea.

Leon spunea...

Poate in Republica Moldova..!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...


Rezea@ .Poti sa detaliezi expresia "valoarea actualizata a salariului/soldei lunar/e din ultima luna de activitate?
Brenda@norocul tau ca imi place tineret mandria tarii.

Vnvncl spunea...

Vezi Legea 153/217...Art.7, pct.f) solda lunară/salariul lunar cuprinde solda de funcție/salariul de funcție, solda de grad/salariul gradului profesional deținut, gradații și, după caz, solda de comandă/salariul de comandă,indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și alte drepturi salariale în bani;

GO spunea...

@ liceu militar Mitica Tocilarul. Ai dat-o in porumbi! Pt. ca ca dupa legea promovata de LOV, tu nu mai ai aceleasi puncte ca dupa OUG 1/2011. Ci CU vreo 40% mai putine. Vezi ce stagiu de cotizare trebuie sa ai si ce penalitati ai daca te-ai pensionat inainte de ...65 ani! Ca legea lui LOV nu iti mai da stagiu de cotizare de 20 ani, ci de vreo 35 ani. Ce punctaj iti iese acum?! Dar cu penalitatile pt. anii lipsa pana la 65 ani?!

GO spunea...

Una peste alta, sesizarea din material este nu doar corecta, ci capitala! In absenta abrogarii/modificarii/completarii Art. 84 din OUG 114/2018, proiectul USR nu face decat sa lase lucrurile la fel ca in prezent

ifrim spunea...

Pe disponibilizati nu ne avantajeaza contributivitatea careia ii tot faci reclama.Daca nu am contribuit de ce sa faci combinatii ca si cum am fi contribuit.Fa cerere doar pentru d-ta nu in numele tuturor.Daca vrea politicul ti-o (micsoreaza) anuleaza si pe cea contributiva ca ai fost comunist,ai supt sangele poporului,ai tortionat m.t. si gata lucrarea!

M spunea...

Domnul Liceu,
Sunteti in eroare! In primul rand "posesorii de oskar" nu au mare problema pentru ca banii se transforma in puncte.
In al doilea rand la Legea Olguta SNAOPSN a tras lozul necastigator. Adica venitul mediu sectorial este mai mic, raportat la salariu mediu. Asta inseamna un punctaj lunar mai MIC pentru actualii activi (adicatalea aia de au ramas si mai apara tara asta in locul nostru!)
In al treilea rand cei disponibilizati pentru ca tara asta sa intre in NATO ar fi iar dezavantajati. Sigur, poate pe domnia ta o doare in kur de ei dar, desi nu ma numar printre acesti camarazi, eu incerc sa ii sprijin si le inteleg nemultumirile!

raul spunea...

Mai Tocilarule,ai injdemii de puncte pt ca s-a impartit la 20 de ani !Cand ai sa imparti la 35 sau hai sa zic conform anexei 6 ,parca,la 27 ,28 ,30 de ani vechime necesara,ai sa vezi ca nu mai ramai cu asa multe!

Lenovi spunea...

Dacă e cum spuneți dvs. 223 rămâne pistol cu apa. Numai oscaru e 1500 brut. Plus 4 servicii în weekend în ultima luna sa te ții pensie

Leo spunea...

VISE , taică VISE.
Aţi ajuns să visaţi şi treji , ziua cu ochii deschişi....

Huhu Rezea spunea...

A pus-o tigrosul de Urziceni

Huhu Rezea spunea...

Eu cred ca se vor corela dispozițiile din PLx 166 cu eliminarea OUG 59 și a art 84 din 114.
Este urgent nevoie ca pensia domnului Ciucă sa fie calculată din solda brută, fără plafonul de 85% si fără plafonul cuantumului net. Doar plafonul soldei lunare brute.

CEZAR spunea...

Evident....!!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...


”Decizia logică este respingerea în întregime a OUG 59/2017 și a art. 84 din OUG 114/2018, pentru a se aplica articolele referitoare la Legile 223/2017 și 303/2004 din PL x 166/2018, adică plafonarea lor la valoarea actualizată a salariului/soldei lunar/e din ultima lună de activitate.” spune dnul administrator.


Daca tinta guvernului si a PNL,după cum clameaza peste tot , este ca nicio pensie de serviciu sa depăseasca ”venitul ”similarului in activitate atunci din punct de vedere reglementare juridica lucrurile se complica.
Tinând cont de faptul ca intre salarii si pensii exista o fiscalizare diferita in avantajul pensionarului ,initiatorii legilor ar fi trebuit sa prevada raportarea la care venit fac referire netul sau brutul activului sau mai bine zis netul sau brutul actualizat din ultima luna de salarizare (prevederea cu ultima luna fiind o prostie care suporta multa discutie).
PNL nu are propunere de abrograre OG 59 si L114 doar pe masuri economice.
PSD vine acum cu punerrea in discutie a abrogarii OG 59 si OUG 114 ,nu vreau sa zic, dar poate chiar in mod subversiv ca sa anuleze scopul trambitat de pnl si guvern acela ca pensiile sa nu depaseasca venitul real al activului.
Cam aici duc propunerile de pe ordinea de zi.
Unii de pe aici ”mălai viseasa ” numai ca si daca s-ar abroga in parlament cele doua prevederi scopul PNL nu poate fi realizat,cu regret, decat printr-o alta forma de OG 59-OUG 114.

Alkan spunea...

liceul militar
Punctajul pensiei militare din legea din timpul guverarii Basescu/Boc a fost calculat pentru stagiul de 20 de ani de activitate, la initiativa lui Gabriel Oprea. Acum, potrivit dispozitiilor legale in vigoare, pensia contributiva se acorda la indeplinirea stagiului complet de cotizare de 35 de ani si pe cale de consecinta punctul de pensiei se calculeaza prin insumarea punctajelor medii anuale care se impart la 35. In aceste conditii nu mai corespund punctele de pensie stabilite in baza OUG 1/2011.

Alin spunea...

Colegilor,unii lucreaza 25 ore din 24ore inainte sa iasa la pensie,altii bazaie pe la urechi sa ia oscarul,dar marea majoritate au iesit corect; ce-i greu de inteles,gradul x are salariul " min si max" ,impozitat plus omm fiecare cati ani de armata are.este foarte simplu

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, sursele mail sunt ,,Secretele.com'' si redirijata de la B.V, dupa aia si aialalta, de fapt fiind aflata prima data!!! Cat priveste pensia cetateanului indiferent si lenos, Ciuca, nu poate sa ia si dumnealui o maciuca, asa cum iau eu si oropsitii si necajitii armatei, si de care il doare in ghioaga?

Mihai spunea...

Asta cu abrograrea OG 59 si OUG 114 introdusa prafuita pe ordinea de zi nu este decat ”o contră” de anulare a obiectivului pnl -nicio pensie peste venitul real al activului similar.
Ca sa-și atinga obiectivul PNL va fi obligat sa faca ce a făcut candva psd. Și așa o sa cada asupra lor măgăreata și oprobiul pensionarilor.
Nu cred nici in forma art 30 USR nici in varianta PNL.
Jubileaza unii ,dar doar pâna vor fi facute primele simulari ,mai ales ca varianta pnl elimina cateva puncte din OG 57 art 40.
Solutia ar fi fost una simpla si de actualitate , recalculare prin actualizarea fiecarui pensionar la nivelul activului similar cf L153.
Altfei ,iese circ. Iar limitarea la netul activului ii va afecta pe multi. Lucru care este inevitabil.

Leo spunea...

Va fi o problemă dacă se va interzice astfel cum se "colportează" , cumulul pensiei deja calculate a domnului , cu salariul de ministru.
S[ fie ;i m[car o zi ]n activitate abrogarea oug 59 şi 114 concomitent , că se şi naşte dreptul de actualizare.........

Iulian Mareș spunea...

Mai degrabă cred că în R. Moldova!
Alin cu participanții la limitarea dezastrului CBRN de la Cernobîl este edificator...

Eugen spunea...

Cand se discuta marti sau miercuri?

Iulian Mareș spunea...

Pe social-democrație îi iese, cum sa nu-i iasă! ...okii!

Gigi spunea...

Nu pierd deloc cei cu Oskarul!De ce? Pentru că la stabilirea nr.de puncte se ia salariul brut(unde este inclus și acel Oscar)șe împarte la SMBE.Așa că...
Ați înțeles,d-le I.P.(nu vreau să vă deconspir)

Leon spunea...

In acest caz, Comisia de munca trebuie sa depuna un Raport de Respingere a proiectului PNL, Pl x nr.292/2019, care are mai multe articole modificate din Legea nr.223/2015 inclusiv eliminarea POLITISTILOR si GARDIENILOR din cuprinsul acestei legi !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard, sa dea ceva suturi sa se termine cu procesele pe drepturi din tribunale, care au inspaimantat judecatorii si au cerut pensionarile anticipate! Dupa cum explica Onorabilul, raman din nou incotopanit cu minusul la recalculari si actualzari, iar furat pe față de drepturi la modul criminal, de fapt toti cei buliti pe minus, cei cu pensiile mici, trebuindu-ne ani de zile, care mai are rabdare sa traiasca, sa acoperim gaura, apoi sa intram in actualizari reale, pana atunci se tot baga in groapa betivei Fiola sa se acopere. Mi se pare ca exista la mijloc o intentie clara de genocid social, real, sa-i extermine pe cei bolnavi si saraci din randul rezervistilor, cineva, adica mafia din Armata, o face cu intentie chiar din interiorul MApN, SI EU CRED CA AR TREBUI SA MAI STUDIEZE MAIN CAMPF A LUI HICLLER SI DOCTRINELE LUI GLOBABELS, PENTRU SOLUTIA FINALA CU ZYCLON B SI CAMERELE DE GAZARE, FARA LAGARE DE CONCENTRARE, FIIND MAI RAPID SI MAI PUTIN COSTISITOR! Dle Sinistru MaCiuca, v-am dat solutia, doar sa importati clorul sau gazul sarin din Allemania, pentru ca la Onesti Chim Complex a dat faliment, daca sunteti chiar asa amator de genocid cu ura impotriva saracanilor si prapaditilor Harmatei, iar noi acceptam pe semnatura ca o terminam cu viata asta, ca sa nu fiti judecat de Tribunalul de la Haga pentru genocid in masa asupra rezervistilor lipsiti de aparare, saraci, negliati si in disperare maxima! Daca vreti sa fiti filoti, noi refuzam pomeni jegoase de la spurcaciuni oneroase, noi vrem drepturile pe legea care exista, si anume majorarea conf salariului minim pe economie la 1450lei, plus indexarea de 15% egal cu 1650,50 si fiti sigur ca pensiile alea nesimtite nu vor fi afectate, cat despre manariile Dv ca sa va majorati pensia in stilul mafiot al guleratilor, deci pentru un singur individ fenteaza astfel incat sa beneficiati de majorare nesimtita, sa fiti fara grija, ca iar nu ne intereseaza, ca nu venim in pătulul Dv sa ne infruptam si sa nu aveti ce porcoaie sa adunati in banci, doar de dragul de a-i numara cand va treziti din somnul ce vesnic din Cortul Adormirii, in care tooot ii dati cu soiul din cauza ca vi s-a bulit alarma la ceas!

Leon spunea...

Marti in Comisia de munca si daca se depune Raportul, Miercuri in sedinta de plen a CD..!

Huhu Rezea spunea...

Nu ai prea studiat noua lege a pensiilor civile.
Suma punctajelor anuale se inmulțeste cu referinta de 75 lei. Nu se mai imparte la stagiul complet de cotizare.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Ciuca va lua o pensie conform legii in vigoare la data trecerii in rezerva.Probabil va renunta la ea pe timpul mandatului de ministru in conditiile interzicerii cumului pensiei cu salariul de la stat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Liceu militar: Bine ar fi sa nu ia deloc pensie militara, caci somnul face parte din parazitismul social, la cat a dormit in bocanci! Nu i-as da nici macar apa sa bea, iar teatrele de operatii din NATO a fost o siesta prelungita ca sfarcul la prastie, unde s-a ingrasat, subordonatii suportand supliciile misiunilor, nu domnia sa. Este ober expert in Adormirea Maicii Domnului, nu in actiuni militare, sau sa sa faca bine rezervistilor din functii de (fuga de) raspundere...

M spunea...

Interzicere cumul salariu - pensie.
Mie mi se pare neconstituțional.

M spunea...

@Leon - doar a tuturor polițiștilor.

Filip spunea...

Miercuri este 11 dec 2019 , nu 10 dec 2019 cum este specificat in titlul tabelului cu ordinea de zi a comisiei .....

marvas66@yahoo.com spunea...

Primul lucru bun pe care l-ar face liberalii, interzicerea cumulului pensiei cu salariu la stat. Pana acum asta a fost o hotie, adica unul care vroia sa se angajeze nu avea loc de cei cu cumul iar sistemul de pensii era afectat de smecherii care pe de-o parte se pensionau ca nu mai pot sa munceasca... la stat, iar dupa asta se angajau tot la stat... ca sanatosi... Cu alte cuvinte functiile importante la stat sunt ocupate de aparatul de partid, amante,rude, prieteni si cumulanti...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Civilii la pensii bani mereu ridică, rezervistii o...măCiucă!

Vin sarbatorile, frumos Craciun,
Pensiile la civili se umflă,
Dar rezervistii, ce să spun,
Vor lua iar o... măCiucă!

La inceput de an civilii iar
Mariri la pensii apucă,
Si iarasi rezervistii-n dar
Primesc o ghioagă, zis...măCiucă!

Si pe parcursul anului
Civilii bani ridica-n cârcă,
Dar rezervistii statului
Iau iar in ,,mânuri'' o...măCiucă!

Oricat am da-o la intors
La pensiile cat ochiul de la curcă,
Pe-ascuns, cu laba lui de urs,
Măciucă în sabotări le incurcă!

Si tot asa maciucareli
Pana ne-o fi un dor de ducă
Ca asa si-a pus la socoteli
Vicleanul adormit in cort, măCiucă!

Corneliu Ifrim, pregatit de țintirim cu 50% la pensie mai putin...

Iulian Mareș spunea...

OK. .... daca zici mata, eu nu am stiut!

Iulian Mareș spunea...

M,
curat neconstitutional, mai ales pt pensionarii care au varsta de pensionare!

Iulian Mareș spunea...

Hai, mai porțile, că ai dat-o in tristețe!
"50% la pensie mai putin..."decat Ilie Năstase! Și ăla și mata aveați 2 mingii de joc! 👍😜😂

Mihai spunea...

PPS
Asa este...
Marți este 10 decembrie.
Deci...cand se discuta problemele de fapt?

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
In civil nu este ca în penal.

M spunea...

Cu respect, dar plecati de la o premisa gresita!

Pensionarul se pensioneaza pentru ca indeplineste niste conditii LEGALE. Angajatul la stat MUNCESTE!
Daca cineva MUNCESTE trebuie sa fie PLATIT pentru munca lui.
E altul mai bun ca el, atunci sa ii ia ala locul pensionarului.

Propun ca apoi sa interziceti dreptul la munca evreilor! Jawohl, mein fuhrer!

PS 1- Nu am lucrat ca pensionar la stat si nu as mai lucra - munca multa, salariu mic. Eu am preferat mediul privat dar nu vad de ce altul, cu alte optiuni nu ar avea dreptul?!?
PS 2 - M-am referit exclusiv la pensionarii pentru limită de vârstă

M spunea...

@Iulian Mares

Intre timp, citind deciziile CCR si ale CEDO incidente spetei in cauza se pare ca este legala interzicerea cumulului. E adevarat ca se poate argumenta pe "situatia exceptionala" care sta la baza deciziei (de exemplu o criza).

M spunea...

Rezolvarea ar fi mai simpla (si mai corecta, zic eu) daca perioada luata in calcul s-ar mari la 5 ani nu la cele mai bune 6 luni din ultimii 5 ani.

totoiany48@gmail.com spunea...

Problema este rezolvata de CCR ,ESTE NECONSTITUTIONALA PROPUNEREA . Razvan Dumitrescu A3,in discutia cu președintele CD a indicat nr hotararii,continutul etc .

Iulian Mareș spunea...

Pentru Stanciu și Dorneanu de la CCR, tot funcționari ai statului, cum de este posibil atunci?
Nu se limitează dreptul la muncă?

Leon spunea...

Marti in Comisia de munca si daca se depune Raportul, Miercuri in sedinta de plen a CD..!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Mai bine te-ai gandi la cautarea timpului pierdut.Daca dupa armata te angajai sofer acum erai boier si nu oier.

Leon spunea...

@M , Legea nr.145/22.07.2019 inlocuieste denumirea de ,,Functionarul public cu statut special,, cu ,,politisti de penicentiare,,..!

M spunea...

CEDO zice că nu se limitează. E adevărat că se face vorbire și de "circumstanțe" (exemplu: măsuri de reducere a cheltuielilor pe fondul crizei economice).

Eu văd doar o ofensivă împotriva pensionarilor. Deja cei din învățământ au anunțat că vor protesta dacă se interzice cumulul pensie - salariu. Diferența e că la ei sunt intelectuali iar la noi avem mulți zoofili 😁 roși de ură și îndoctrinați de mizeria pnlistă.

Dan spunea...

Domnilor... am o sumbra banuiala...
OUG 59/2017 si OUG 114/2018 vor fi aprobate.

M spunea...

@totoiany48@gmail.com
Cred că s-a înșelat! Depinde foarte mult de forma în care e adoptată dar și de argumentele invocate în excepție.

M spunea...

@Leon
Păi asta am zis și eu!😁

Domnia ta a scris "eliminarea POLITISTILOR si GARDIENILOR "

Iar eu am precizat că nu e cazul sa mai scrieți și "gardienilor" că sunt toți "polițiști".

M spunea...

Personal cred că un camarad disponibilizat, cu o pensie amărâtă și care lucrează de 8 ani, să zicem într-o primărie, pentru ca să își completeze veniturile, nu merită să fie dat afară!

Dar probabil că ura unora dintre domniile voastre nu vă lasă să vedeți lumina cu doar întunericul! 😁

Sorina spunea...

Dl Coarna spune pe data de5 decembrir ca nu este nimic adevarat Atunci ce este adevatat?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, Dupa accidente si desele internari si incadrarea in grad de inv. mi s-a ridicat dreptul de conduce din pdv medical, munca inerzisa total ca si eforturile fizice si intelectuale, sa raman in vegetatie lung timp, sa nu stau la soare, pentru ca luam Crelizin, etc. Aveam A,B,C,D si E. Foarte bucuros l-am dat neurologului, care cu proces verbal la trimis Politiei rutiere sa-l claseze, si multumit ca am scapat de un obiect care putea sa-mi aduca mari necazuri, pentru ca atentia mea distributiva, instabilitatea fizica si neurologica, vertijurile, un picior si-o manana paralizate, din care mi-am revenit dupa cativa ani, ametelle permanente, durerile de cap, bolile cumulate si severe cat si complicatiile numai de condus nu mai puteam eu... Sa fi vrut sa muncesc si nu puteam, mai ales ca tratamentele dure ma tineau in somnolenta continua ani de zile, fizic fiind leguma! Unii cred ca eu am fost ca idiotii aia drojdieri, care nu-i mai satura dracul de bautura si la munca, prin cazarmi, scotandu-i comandantii la pensie pe jmecherii si mânăreli medicale cu gade de inv. sa scape de ei mai repede, sa nu arunce unitatea militara in aer, si halesc pensii de invalizi, de fapt si alcolismul fiind o boala, insa dorita de pacienti, pe cand eu, saracan de mine, am cu totul altceva, de care ministrul Apararii Ciuca s-a ferit in teatrele de operatii sa aiba parte, bagandu-i pe altii la inaintaresa fie raniti sau ucisi, dormind zile intregi intr-un cort racoros, ca si in tara si acum in functia acessta importanta, de unde nu da doi bani pe prapaditii de invalidanti, dar sa aiba grija ca OMM-urile sa i se umfle sa aiba cumulat la pensie, si de aia nu-i intelege domnia sa pe invalizii Armatei, paraditi in misiuni la ordin, discriminand criminal categoriile, favorizandu-i doar pe cei cu misiuni NATO in afara granitelor Romaniei, eu neavand nimic cu ei, dar ei au luptat si lupta pentru cauza expansionist agresiva si imperialista a SUA, si nu ca noi, aici, in tarana Romaniei dacice si mienare, gasindu-ne schilodirile in misiuni nobile pentru Patrie!! Dl civil Ciuca sa stie ca in armata sunt doua categorii: Civili imbracati in haina militara si militari imbracati in uniforma militara: Primii dorm toata cariera militara de civili părâti in kaki in corturi si se mai trezesc pe lumea cealalta, si ministrul Apararii o face copios si la loc de ,,cinste,'' durandu-l in porthart fde invalizii Armatei, iar a doua categorie se ranesc la datorie si mor in glorie, si de aia domnia sa este ciudos, discriminant, egoist si cu mare ura pe noi ca nu are cinstea si onoarea nobila de a se fi sacrificat pentru Patrie, ca noi! Na ca i-am zis-o real, cum este apa limpede de izvor, si am sa sustin public asta pe toate retelele de socializare, pana se scoala din somn si o sa ne faca dreptate si o sa iesim din foame si lipsuri! Nici o zi fara critica impotriva atitudinilor bolsevic-fascistoide, indiferentei, indolentei, discriminarii, rautatii, urii si abuzurile ministrilor Apararii si mafiei clocarilor gulerati asupra napastuitilor rezervisti, altfel mi se face rau si mor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Liceu militar, esti angajat cu norma intreaga la Ministerul Apararii Nationale, sau in Serviciile C.I.?

brenda spunea...

dle DAN ce sa aprobe? cine? CE? SUMBRA DAAAA

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan, o banuiala de nota 10, pentru ca esti la curent si stii foarte bine ce le poate capul basanistilor, cand pun laba de urs pe guvernare, iar la Aparare nu avem cine sa ne apere, decat tradatori, vanzatori si indiferenti cu problemele rezervistilor militari! Nu-l mai avem pe Generalul, Gabriel Oprea, un adevarat OFITER, care a batut cu pumnul in masa la Basescu de i-a sarit paharul cu wiskey pe chelie si a tunat si fulgerat sa se faca dreptae rezervistilor! Poate civilul Ciuca sa faca asta? Are domnia sa acest curaj de adevarat barbat serios si cu atoritate, asa ca Generalul, Oprea? Nici peste 1000 de ani nu se va mai naste un astfel de General hotarat, ambitios, curajos, autoritar si care sa-si iubeasca subordonatii ca pe proprii frati, dupa domnia sa fiind numiti numai lasi si puturosi, slugi ai puterii sa nu-si piarda interesele personale!!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Ifrim mucles la mecla ca te umpli de maclavais si se supara Maresalul si isi bate puradeii .La civili se face baburiba in septembrie pe cand la tine in ianuarie.Las-o moarta bre cu poenzia si iata-te de manele ca place la prosti.Din cand in cand lustreste bastonul ca prinde bine la pirande.

Nea Nicu spunea...

Cornelius, te înțelegem, că oameni suntem ! Dar las-o o și tu mai pohale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ ONORABILE, VA ROG RESPECTUOS SA POSTATI, CU CARACTER PERMANENT UN CORT CU FERMOARUL ERMETIZAT, IN CARE TOTI STIM CA ACOLO DOARME UN LOCATAR FOARTE IMPORTANT PENTRU SINE, DAR NU SI PENTRU NOI, DEOCAMDATA, SI IN ZIUA CAND REZERVISTII VOR FI INDREPTATITI, STIIND CA LOCATARUL S-A SCULAT DIN SOMN SI S-A PUS PE FACUT DREPTATE LA PENSIILE MILITARE, ATUNCI SA FACETI ACEL CORT DISPARUT! VA MULTUMESC ANTICIPAT!

IulianC spunea...

Turcan: PNL a luat decizia de a anula pensiile speciale cu excepția pensiilor militare și ale magistraților
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23540050-turcan-pnl-luat-decizia-anula-pensiile-speciale-exceptia-pensiilor-militare-ale-magistratilor.htm

Iulian Mareș spunea...

Dar nu M ți-a reproșat ceva! Fii și tu mai atent! Ia și uită-te mai sus....

Iulian Mareș spunea...

Un user mai veki, îl știi, acum și-a luat nume nou, kiar neinspirat!

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Nu cred ca am exprimat macar o singura data o idee in contra a ceea ce ati spus dumneavoastra!

Am tot spus ca un militar ranit in tara (dadeam exemplul vanatorilor de munte implicati in accidentul camionului fara frane, sau un pompier peste care a cazut o grinda in flacari sau politistul taiat cu sabia de un interlop, sau pilotul de MIG - dar exemplele pot continua la nesfarsit) este LA FEL DE EROU (daca nu cumva chiar "MAI EROU" pentru ca s-a sacrificat pentru ROMANI nu pentru halitorii de capre de prin bolovanii din Afganistan) cu unul din teatrele de operatii.

CEZAR spunea...

Nu-l da nimeni afara ..renunta la pensia amarata.....!!

M spunea...

Ciolacul de salvare al PSD este ofticat ca PNL vrea sa desfiinteze "pensiile speciale" dar ca mai raman unele (magistrati si militari).

Eu v-am spus ca asta ("fiu de militar" ziceau unii, "care are la inima militarii") are, la fel ca Olguta, ideea fixa ca militarii sunt niste nenorociti cu salarii mari si pensii nesimtite care nu fac nimic ca "doar Romania nu e in razboi. Cand o sa fie Romania in razboi.... vedem noi cum o sa ii platim!"

Leon spunea...

Se pare ca deputatii PSD nu vor vota eliminarea pensiilor de serviciu : "Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, se arată indignat de decizia Guvernului de modificare a pensiilor speciale. Acesta a precizat că o Lege era dată în acest sens, privind impozitarea progresivă a pensiilor.

”În privința pensiilor speciale. Au tot avut acest discurs (n.r se referă la PNL), până la urmă în continuare electoral, privind desființarea tuturor pensiilor speciale cu excepția... Ori este o desființare la toată lumea, ori există excepții. Trebuie o abordare mai serioasă. Partidul Social Democrat a venit cu un proiect de lege privind impozitarea progresivă a veniturilor, astfel încât evitam să atacăm un drept deja câștigat. Am fi făcut o impozitare corectă. Ar fi fost o lege corectă și nu ar fi trebuit deschisă toată cutia Pandorei. Înțeleg abordarea actualului Guvern, cu eliminarea totală, dar nu mai puțin de...”, a precizat Marcel Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă".

IulianC spunea...

Ce nu înțeleg eu este cum de este posibil ca zilele astea sa se ,,facă ,cărțile,,(scuze de cacofonie) in domeniul pensiilor militare și sa nu știm nimic. In minister avem foști colegi ca re nu realizează ca acum se joaca și viitorul lor nu numai al nostru. In plus liderii de organizatii ale militarilor sa nu spuna nimic, cum a mai iesit un ,,stelar,, la pensie a mai infiintat o organizatie ca nu pot sta la pensie fara gloata de aplaudaci. Datorita dezbinarii am ajuns in situatia asta, daca aveam o singura voce era departe.

M spunea...

Cezarică ca analfabetul nu e în stare să înțeleagă un text!
Sau e prost sau e mișel.
De exemplu: un inapt medical pentru serviciul militar dar care poate lucra la un birou, undeva. Pensia de rahat și cu un salariu pentru 4 ore de la primărie își face și amărâtul un venit cât de cât.

Nu, bă, fasciștilor, hai să îi omorâm!

Sunt cazuri și cazuri. Nu pot să cred că domniile voastre, camarazii celor mai nepăstuiți, gândiți în halul în care gândește rușinea militarilor români numită cezarică.

Doamne ce jeg a produs PNL!

M spunea...

Spuneam acum câteva zile că prietenul Olguței, râtanul Solomon de la Comisia de muncă, și-ar fi descoperit brusc patriotismul și nevoia de SNAOPSN. Cică în ședința de care vorbește Leon, s-ar fi contrat cu ciolacu pe tema desființării pensiilor magistraților și militarilor.

Domnul ciolacu poate fi adăugăat pe lista, destul de scurta, dar cu personalități importante, care urăsc pe cei îmbrăcați în uniformă!

De ce insistă ciolacu pe impozitare? Pentru că așa cum e făcută se aplică doar militarilor și magistraților. Am explicat de ce!

Huhu Rezea spunea...

Ce mi-e Turcana de Sibiu, ce mi-e interimari PSD de Buzău!
Niște ignoranți.
Continuă se mestece ca o moară stricată sintagma drepturi câstigate. Ei, nu zău, drepturi câștigate la părțile necontributive ale pensiilor speciale și de serviciu!? . Urgent la alfabetizare juridică!

radud spunea...

Măi sa-l vezi pe acest limbric de Ciolacu ,care s-a dus sa-i bage sula-n coaste lui Viorica ca să coboare de pe scaun,cu fața de sef de amanet cum stă alături de generalii care participă la Buzău cu ocazia diferitelor festivități!
Prin anii '70-80 am lucrat cu tatăl său dar nu se comporta ca acest naufragiat.
Oare ce direcție are PSD-ul cu acest individ în frunte?

Huhu Rezea spunea...

OUG 114 a și fost introdusă pe Ordinea de zi a Camerei Deputatilor.

Mihai spunea...

Corect !

Iulian Mareș spunea...

M,
Spune-i tontului că interzicând unele drepturi oamenilor, lesne poți aluneca în fascism! Să le pună el un cerc verde in piept că să înțelegem că ăștia sunt pensionari din rândul funcționarilor statului!
Statul își stigmatizează foștii slujbași?!

Leo spunea...

Degeaba numai 114. Pt. noi ca să se întâmple ceva bun este ca 59 + 114 să fie în TANDEM eliminate.
PS
MAESTRE, ştiu că în civil nu e ca în penal , dar dacă apare în MO eliminarea oug 59 + 114 simultan, atunci din data în care apare în MO pt. OUG şi după 3 zile pt. lege - în acea zi , se naște dreptul pensionarului la actualizare , drepr care este corelat cu obligația CPS -ului de a realiza actualizarea.

CEZAR spunea...

Sa vina NUCLEARA...sa vina bomba cu ..NUTRIII....!!

CEZAR spunea...

Sa vina NUCLEARA...sa vina bomba cu ..NUTRIII....!!
Cine se mai lupta pe aici ..fara sa simta ridicolul...drepturi castigate...Big M si m-Alul..posesori a unor pensii cu adevarat nesimtite ..peste 15 mii...

Leon spunea...

@M, am banuit eu ca stiti..:))).

Leon spunea...

Asa este, dar sa vedem daca maine apare un Raport comun de la cele 3 comisii: Munca, Buget, Comunicatii..!
Deocamdata numai Comisia de Munca are OuG 114 pe ordinea de zi !

Sorina spunea...

Eliminarea oug 114 daca o elimina?

Stelian P. spunea...

@M
Indiferent unde se sacrifica militarii trebuie tratati la fel. Nu exista MAI EROU sau simplu EROU ci oameni care au jurat sa execute ordinele primite. Nu exista niciunde in Juramint prevederi privind locul unde ordinele trebuie executate.

brenda spunea...

sa aperam ca amendamentele vor fi luate in seama in ce priveac militarii ca altfel iar iese bramburela đar sa vedem ca si CIOLACU FIU DE MILITAR PARCA ARE SI EL O ALTA VERSIUNE ASA CA PE AȘTIA NU II OPRESTE NIMENI?

Militar de la 14 ani spunea...

Așteptăm comunicatul SNPCC după ce Coarna a participat la discuții azi în Parlament cu privire la pensiile militare.

raul spunea...

Mai oameni buni ,n-ati fost atenti pana la capat ,am urmarit conferinta de presa!!
"În privința pensilor speciale tot aud acest discurs electoral privind desființarea tuturor pensiilor speicale cu excepția. Ori e desființatare la toata lumea, ori nu. PSD a venit cu un proiect privind impozitarea veniturilor astfel încât evităm să atacăm un drept deja câștigat. Astfel nu se deschidea cutia Pandorei. Cu certitudine este exclus să considerăm că pensiile militarilor sunt pensii speciale.

Mia mult decât atât, eu în continuare îmi mențin punctul de vedere că parlamentarii nu tebuie să aibă niciun fel de indemnizație altfel decât au toți cetățenii României. Punctul nostru de vedere e clar, susținem impozitarea", a declarat Ciolacu.




Leon spunea...

CONCLUZIE Victor PONTA: "tot ce spune Guvernul PNL ca va face cu “pensiile speciale” deocamdata ramane o vorba goala - praf in ochii oamenilor!

Singura solutie constitutionala, europeana, sustenabila si echitabila este impozitarea suplimentara a tuturor pensiilor si salariilor peste anumite praguri ( de 5,000 - respectiv 10,000 si 15,000 de ron) / ceea ce se propune acum este un populism si o lipsa de competenta si viziune specifica anului 2010 - si va avea aceleasi rezultate!".

M spunea...

A sărit și prostul satului!!! 😁 😁 😁

Înțelege că mie îmi convine contributivitatea! Am spus asta de zeci de ori. Am fost atacat că am avut această poziție și mi s-a explicat că mulți dintre camarazi ar pierde și că ar fi bine să nu mai spun asta.

Spre deosebire de tine care te bucuri doar de tăieri pentru că ești așa cum ești eu nu ma bucur când un camarad pierde!

Leon spunea...

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, luni, tuturor parlamentarilor să susţină proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor de serviciu ale militarilor, pe care Partidul Naţional Liberal l-a depus în Parlament.
El a declarat, la finalul unei întrevederi cu membrii Asociaţiei Municipiilor din România, că un astfel de demers reprezintă „un act de dreptate”.
„În ceea ce ne priveşte pe noi, PNL, decizia noastră este foarte clară: noi susţinem calculul pensiilor pe principiul contributivităţii. Asta este decizia politică a PNL, cu singura excepţie, a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. (...) Le cerem parlamentarilor să-l amendeze, dar să susţină proiectul de lege, după care să punem capăt practicii pensiilor speciale, cu excepţia pensiilor de serviciu pentru militari. Mi se pare un act de dreptate, un act corect şi le cer parlamentarilor să voteze proiectul de lege al PNL privind desfiinţarea pensiilor speciale”, a afirmat Orban.
PS. Eu intelg ca deputatii USR sustin si voteaza proiectul lor, Pl x nr.166/2018, iar cei de la PNL sustin proiectul lor, Pl x nr.292/2019..!
Ambele proiecte sunt la mana deputatilor PSD, ce varianta vor alege, maine in sedinta din Comisia pentru munca..?

Viorel spunea...

Domnule Cătălin, ați citit Decizia nr. 403/06.06.2019 referitoare la respingerea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 11 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene ?
Printre dosarele menționate mă aflu și eu (am specificat mai multe într-un comentariu anterior, am avut și 2 citații la CCR).
Dumneavoastră ați prezentat un material, eu vă propun spre studiu cel de mai sus, după care aș vrea să știu părerea dumneavoastră.
Curtea Constituțională, în numele legii – Decide: Respinge, ca neântemeiată, excepția de neconstituțonalitate ridicată de (sunt înșiruite toate numele și prenumele celor în cauză) în dosarele (sunt specificate nr. dosar), ale Curții de Apel Suceava - Secția I civilă și constată că dispozițiile art. 11 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene sunt constituționale în raport cu criticile formulate.
Citiți și Decizia nr. 20/2019 a ÎCCJ la sesizarea formulate de Curte de Apel Cluj.

raul spunea...

Si care e mai bun?Amandoua cu 65%!Asa ca...!

Huhu Rezea spunea...

Simplu ca bună ziua.
Odată cu abrogarea L284 de către L 153/2017 au fost abrogate si dispozițiile suspendate la aplicare prin Ordonanțele succesive de până în anul 2017, referitoare la ajutoare.

brenda spunea...

asa ar fi cel mai corect .apoi in cealalta legistratura pot face o lege pentru viitori rezervisti cu aplicare in viitor deoarece ac6n sant o generatie .....pe duca ha ha

M spunea...

In schimb proiectul privind neimpozitarea veniturilor jurnaliștilor trece tiptil-tiptil....😁😁😁

Viorel spunea...

Domnule HUHU REZEA, ce spuneți dumneavoastră are logică, nu însă și pentru Guvernul României din acea perioadă, nici pentru ÎCCJ (Decizia nr. 20 / 2019 / „Înalta Curte de Casație și Justiție respinge sesizarea dar invederează că instanțele au la indemână dispozițiile din art. 66 din Legea nr. 20/2000 care prevăd că pot fi abrogate și normele de drept suspendate”. Ce instanță de judecată dintr-un Tribunal sau Curte de Apel va da un verdict afirmativ, pe propria răspundere, aplicând legea așa cum o vede ea într-un proces, când, Înalta Curte de Casație și Justiție întoarce capul într-o parte și spune “judecați și interpretați cum credeți voi” ?) sau CCR, motiv pentru care, GR emite OU nr. 114 / 28.12.2018, care la art. 41 prevede:
(1) În perioada 2019-2021 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situația încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, AI CRESCUT IN OCHII MEI SI FELICITARI PENTRU OPINIA PERTINENTA REFERITOARE LA CEI CAZUTI IN MISIUNI LA ORDIN SI AU RAMAS INVALIDANTI! FELICITARI, INCA O DATA, SI SCUZE CA AM FOST PREA AGRESIV IN OPINII!

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim
Multumesc. Cei care "au inceput sa ma cunoasca" pe aici stiu ca nu ma feresc sa ma contrez cu altii daca eu cred in ceva!

Puteti sa fiti cat de agresiv considerati ca trebuie sa fiti! Schimbam opinii si ar fi ciudat sa avem aceleasi optiuni. Prostia si ura oarba ma deranjeaza!

Cine nu a avut in grija viata unor camarazi, cine nu a avut degetul pe tragaci, in catare o fiinta umana si 2 secunde sa decida daca ia viata cuiva sau nu, cine nu a dat un ordin care putea trimite la moarte omul cu care bause un ceai fierbinte si cu care intrase in serviciu cu o ora inainte - NU POATE SA NE INTELEAGA!