Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 11, 2019

Raportul Comisiei de Munca din CD pentru respingerea OUG nr.59/2017

70 comments
Motivele propunerii de respingere, inechitățile introduse în Legea Nr.223/2015


Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Comisia pentru muncă şi protecţie socială
Bucureşti, 11 decembrie
Nr. 4c-9/597
RAPORT SUPLIMENTAR
asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a 
Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte 
normative din domeniul pensiilor de serviciu
În temeiul art.70 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu a fost retrimis Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, prin adresa nr. PLx 310/2017 din 27 iunie 2018, în vederea reexaminării şi întocmirii unui nou raport.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu pentru anumite categorii socio-profesionale, în sensul ca pensiile de serviciu şi pensiile de urmaş să se actualizeze, din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
În urma reluării dezbaterilor în şedinţa din 10 decembrie 2019, membrii Comisiei au hotărât, cu majoritate de voturi (o abţinere), adoptarea proiectului de lege cu amendamente.
Menţionăm că prezentul raport înlocuieşte raportul comisiei depus anterior cu nr. 4c-7/4 în data de 6 iunie 2018.2/5

La dezbaterile care au avut loc în şedinţa comisiei din 10 decembrie 2019 au participat, în conformitate cu prevederile art.55 din Regulamentul Camerei  Deputaţilor republicat, cu modificările şi completările ulterioare:
- d-na Ioana Constantin – Secretar de Stat, Ministerul Muncii şi Protecţiei 
Sociale
- d-na Georgeta Jugănaru – director, Ministerul Muncii şi Protecţiei 
Sociale
- d-l Răzvan Grecu – director general adjunct, Ministerul Afacerilor 
Interne
- d-l Valentin Melnic – secretar general adjunct, Ministerul Afacerilor 
Internetul
- d-l Valeriu Roşu – locţiitor şef departament, Ministerul Apărării 
Naţionale
- d-na Ene Gavrilă Elena – consilier juridic, Ministerul Apărării Naţionale
La lucrările comisiei şi-au înregistrat prezenţa 23 de deputaţi, din totalul de23 de membri ai comisiei.
Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 25 septembrie 2017.
Proiectul de lege face parte din categoria legilor organice, conform prevederilor art.73 alin.(3) din Constituţia României, republicată.
Camera Deputaţilor este Cameră decizională, potrivit prevederilor art.75 din Constituţia României şi ale art.92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
În urma finalizării dezbaterilor, Comisia propune Plenului Camerei Deputaţilor, adoptarea proiectului de lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/2017 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, cu 
amendamentele redate în anexa care face parte integrantă din prezentul raport. 
PREŞEDINTE, SECRETAR,
Adrian Solomon Violeta Răduţ

Aici aveți și anexele la Raportul suplimentar.
1.11.12.2019RAPORT SUPLIMENTAR asupra PL nr. 310/2017
Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu
-


70 de comentarii:

Alexcta spunea...

Stau și mă Intreb: Cât vom mai sta la mâna SNPPC/Ccoarna?

capitanu nemo spunea...

Coarna pentru membrii lui de sindicat a facut multe lucruri bune,generalii de carton nu au facut mai nimic sau au facut lucruri pentru pentru a ajunge Maresal in rezerva,este prea putin sa fii general in armata celor 10000 de generali si 100 de soldati.

Lenovi spunea...

Sunt șanse sa se voteze anul asta?

Alexcta spunea...

Eu vorbeam despre ccoarna, Prostul Harnic.....

Dan spunea...

Ce comisii sau organisme trebuie sa mai respinga ordonanta sau sa aprobe legea de respingere pentru ca eliminarea acesteia sa devina concreta?

Huhu Rezea spunea...

Mai trebuie că Plenul Camerei sa aprobe acest Raport.In Camera PSD nu mai are majoritate.

Dan spunea...

Care ar fi efectele daca ar fi respinsa, avand in vedere ca OUG 114/2018 ramane (inca) in vigoare?

Lenovi spunea...

În cazul în care s ar respinge ordonanta, cu cei ieșiți în perioada 15.09.2018 pana la respingere ce se întâmplă? Rămân cu pensia la net, se recalculează sau trebuie sa specifice în legea de respingere ce și cum? Poate ma lămurește și pe mine cineva. Multumesc

Iosif spunea...

Dle H,

Rog, daca sunteti amabil, o scurta analiza asupra consecintelor respingerii legii de aprobare a OUG 59/2017 privind indexarea si actualizarea pensiilor in plata la data aparitiei OUG 59.
Vor opera din oficiu articolele 59 si 60 din L223/2015 in formula nemodificata pentru drepturile existente pana la aparitia art.84 din OUG 114 ?

Cu multumiri anticipate,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De azi incolo, si m-am hortarat foarte serios asupra acestui subiect ca sa nu-l mai critic pe Ministrul Apararii, Dl General, Ciuca Nicolae, si sa-l sprijin, pentru ca este singur in mijlocul unei mafii cumplite, si daca si noi il sabotam nu facem nimic! Omul are intentii foarte bune, politic are sprijin si o sa ne ajute, dupa cum si Dl Col Neacsu ne-a asigurat! Asa ca e bine ca toti s-o facem, dat fiind ca doar criticile nu pot fi un mijloc de lupta sindicala, mai bine fiind sa-l sprijinim! Corect, camarazi?

Spotty spunea...

L-ai părăsit pe Oprea pentru Ciucă ? Sau joci la două capete ?!

Alexcta spunea...

Da

totoiany48@gmail.com spunea...

Ce va face sa credeti ca intentiile bune pot ajuta pensionarii militari ? A dat interviul dlui Neacsu si nu a putut prezena/ preciza nimic concret ,nici de la dumnealui in jos/ subordonatii,nici de ,a cei in sus / premier,ministru de finante . A vorbit ca un politician fara ...busola . Scuze daca v am creat ...oarece discomfort .

Alexcta spunea...

Acum mai vii de-acasă!
Să nu încerci să-l lauzi pe Ciuca, așa cum ai făcut cu Oprea.
Nu Ține!!!!

Huhu Rezea spunea...

Respingerea OUG 59/2017 prin legea de adoptare nu abrogâ și modificările aduse articolelor 59 și 60 din Legea 223/2015 prin art. 84 al OUG 114/2018.Ca sa reintre în vigoare indexările și actualizările din legea aflată în vigoare pănă la 15 09 2017, este absolut nevoie și de abrogarea art. 84 din OUG 114 sau de o nouă reglementare care sa reia textele articolelor 59 și 60 așa cum erau ele în iulie 2017.
Am menționat că respingerea celor doua ordonanțe ar obliga Casele ca, de la data intrării în vigoare a modificărilor, legea produce efecte numai în viitor, sa procedeze din oficiu la recalcularea și actualizarea pensiilor deschise după 15 09 2017, înlăturând plafonul net de calcul, și la actualizarea tuturor celorlalte pensii cu creșterile soldelor de funcție prevăzute de Legea salarizării, L 153/2017, pentru perioada 2018-2020.
In ambele situații nu se dă nimic din urmă dacă nu se prevede expres în legile de respingere sau adoptare cu amendamente a ordonanțelor

Antonim spunea...

Unde dai şi unde crapă.Aprobarea în CD a legii de respingere a OUG 59/2017 nu va produce nimic pentru pensionarii militari, cărora le rămân opozabile prevederile art.84 din OUG114/2018, adică forma în vigoare. Singurii beneficiari ai respingerii, vor fi toţi ceilalşi pensionari de serviciu care au fost afectaţi de OUG59 o dată cu militarii, dar care nu au şi ei un articol similar în OUG 114 sau alta. Respingerea nu are treabă cu eventuale efecte de retroactivitate, nici măcar pentru perioada dintre OUG 59 şi 114.

Viorel spunea...

Dacă cele prezentate ieri, 10.12.2019, în Comisia pentru muncă și protecție socială de către domnul Col.(Rz.)dr. Mircea DOGARU sunt reale, înseamnă că suntem pe un drum bun. În expunerea dumnealui în fața comisiei, a atins toate punctele esențiale în ceea ce ne privește atât pe noi, cât și celelalte categorii din cadrul Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala.
Deocamdată, redau: „S-a obtinut raport definitiv de abrogare a prevederilor OUG 59/2017 si a celor din OUG 114/2018 referitoare la rezervisti. Pentru celelalte proiecte discutiile vor fi reluate in luna februarie 2020”.

Viorel spunea...

Comentariul domnul Col.(Rz.)dr. Mircea DOGARU în Comisia pentru muncă și protecție socială.
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Gigi spunea...

Da,așa este,dar măcar s-ar trece la actualizare,de când se va publica legea.Măcar atât și tot e ceva,decât prin 2023(toamna)cum era prevăzut în acel proiect dezbătut săptămâna trecută.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Sporty, Ce are sula cu Prefectura? Cu Oprea am lucrat electoral si sindical pentru binele tuturor, iar ministrul Ciuca n-are o treaba in axcesta ecuatie. Il criticam mereu pe ministru si am realizat ca sa-l lasam sa lucreze, sa-i vedem rezultatele si daca nu-si face treaba sa-l tabaram cu critici, pentru ca abia a fost numit si am ascultat si eu sfaturile camarazilor intelectuali si cerebrali s-o las moale cu critica, mai ales ca are intentii si planuri bune pentru noi in viitor. Am terminat-o cu Oprea din cauza ca se afisa ca mare luptator pentru majorarera pensiilor, dar in fapt lucra subteran si politic cu PSD ca sa obtina avantajul ca pensiile nesimtite si nemeritate sa nu fie impozitate, si aia a si obtinut, deci fiind acele pensii de gusteri si gusati, care din 2010 au fost actualizate anual, unele fiind si de 5 ori majorate anual in ultimii 5 ani! Ei, acum sa-si faca reclama electorala cu cine vrea, de fapt cu gusatii pe care i-a ajutat sa ramana cu pensiile neimpozitate, dar nu cu mine care din 2010, ca si toti cu pensiile mici si medii, dar mai ales invalidantii, n-am primit din 2010 nici o majorare si am fost recalculati si actualizati pe minus cu 50%. Altadata scrie fara ironie mascata si cu intentia vadita de a biciui un spate deja ranit de biciuieli! Am anuntat de mai multe ori ca am plecat din hora UNPR, eu neacceptand inselaciuni, tradari, minciuni si gasti selective intr-o lupta de grup,pentru ca am realizat, apoi, ca scopul nu era pensiile mici si medii terfelite, ci avantaje peste alte mari avanaje pentru gusterii barosani din Armata, unii dintre ei cu puscatie pe muchie la dosare pentru coruptie, si acum lupt de unul singur la politicul puterii ca toti golanii din Armata sa nu ia pensii militare, fiind infractori cu puscarie si dezonorand Armata! O sa vada ei, penalii condamnati, ca au lucrat de pomana subteran, furand drepturi de la saracii din armata ca sa-si pompeze ei pensiile nesimtite, lasandu-ne muritori de foame si neactualizati de 10 ani!

Neacsu spunea...

Respingerea OUG 59 nu are nici un efect atata vreme cat se mentine art 84 din OUG 114. Singurul lucru bun este ca se renunta la aberatia cu actualizare prin rata inflatiei, cea mai mare gogomanie scoasa de specialistii din DGFC. Daca pica peste doua zile in guvern si art 84 din 114, atunci mai stam de vorba, dar Solomon avea dreptate, vor fi probleme. Nu intru in detalii, nu am nici un interes.

Viss spunea...

De unde să știe Mares, că nu a făcut Școala Militară? E aterizat pe filiera indecentă.

vasile iosif spunea...

Dle Gigi,
Daca ati putea fi mai explicit...cum se va trece la actualizare?
Cu multumiri,

Alex spunea...

Ministrul de interne ,a intervenit telefonic pe Realitatea ...la ora 20.35 si a afirmat ca acea modificare din O.U.G.59,care prevede stabilirea pensiei in functie de salariul net nu se va schimba ,deoarece daca se va face oe baza brutului nu mai raman bani nici ptr.indexarea de 4,6 % din ian.2020.
Probabil aceasta este viziunea si a d.lui Ciuca ,precum si a tuturor celor aflati la guvernare in momentul de fata.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Cornelison tu chiar credeai ca reprezentai ceva pentru Oprea?La varsta ta ar trebui sa fii mai intelept.

valica spunea...

Dupa al doilea razboi mondial, un General francez a fost intrebat sa explice cum de au pierdut razboiul fulger in fata germanilor. Si el a raspuns sugestiv: "Nu a-ti vazut ca in armata noastra sunt generali burtosi si soldati flaminzi "??? Simplu si sugestiv.

vasile m.i. spunea...

Da .. trebuie anuntata Garnizoana, de catre cineva din apropiati,familie ,fosti colegi .. daca nu au garda de Onoare ,se repartizeaza din alta parte! RESPECT !

maiag spunea...

DOMNILOR TOVARASI,vorbiti numai de cei pensionati dupa 2017,lamuritima si pe mine ce avantaj are unul care a iesit in 2000,cazul meu,unde dupa recalculare am cu 1000 mai putin decit cel in plata,iar fostul meu subordonat caruia ia m predat functia,cu 2 ani mai putina vekime ca mine ,a iesit anul acesta cu 20 mil mai mult ca mine,ma poate lamurii cineva?exclus bascaliosii

Huhu Rezea spunea...

Înțeleg că s-a întocmit și aviz de aprobare pentru OUG 114 De ce ai noștri invitați de Solomon nu au cerut amendament pe art.82, dacă Solomon s-a făcut că plouă?
Să știi că art. 82 din 114 eliminase confuzia dintre indexare și actualizare.

Neacsu spunea...

Huhu, E vorba de art 84 nu 82. Si ma e in discutie si art 41, cu salariile compensatorii. Sa speram ca vor fi scoase vineri, de guvern.

Leon spunea...

Referitor la dezbaterea din Comisia pentru munca a OuG.nr.114/2018(Pl x nr.93/2019), din vizionarea inregistrarii am retinut:
1.Art.84 nu a fost discutat, probabil ca Avizul Comisiei de Aparare cu cele 7 amendamente aprobate nu a fost discutat; posibil sa fie dezbatut in Comisia de buget, in perioada urmatoare.
2. Comisia a intocmit un RAPORT PRELIMINAR, aprobat cu votul a 11 deputati, 7 abtineri si 2 Abtinere, care va fi inaintat Comisiei pentru Buget.
In privinta OuG.nr.59/2017, s-a votat majoritar( o singura Abtinere) pentru respingere; am retinut totusi ca dul Coarna a sustinut cu tarie abrogarea acestei Ordonante si ramanerea in vigoare a OUG.nr.57/2015..!

Iulian Mareș spunea...

Visa,
Asa-i că te-a prostit idiotul? Nici măcar nu te duce troacă sa faci un calcul al timpului!
Moda cu filiera indirecta este noua, cred că eram deja Lt col! Dar tu înghiți că un guvid porcăriile ăluia!
Să fii sănătos atunci, că de luminat...slabe șanse!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Liceu militar Mitica, dupa plecarea mea si retragerea de pe fb, s-a ales praful de Uniune si UNPR la modul public-informativ si de propaganda electorala! Eu eram sufletul cu initiativele si impulsurile, exact cum s-a intamplat cu ziarul la care scriam, pentru ca avand probleme sa-mi ajut sotia bolnava si facand un pas inapoi, pentru o perioada scurta, au plecat toti care incotro, a ramas ziarul fara redactori si doar in doi oameni nu mai puteam face fata sa-l tinem in viata, fizic eu nemaiputand datorita a multor probleme personale, mai ales cu distribuirea si culegerea de info de pe teren, asa ca s-a...Kaput! In orice activitate, partid sau actiune, daca nu ai oameni curajosi, de initiativa incisivi si sufletisti totul se duce de rapa! La ziar eram pamfletar, editorialist, cu rubrici permanente de ,,Amintiri,'' ,,Primaria se prezinta,'' ,,Opinii, ''foarte citite, si oamenii erau curiosi de istoria Onestiului in episoade si de pamflete, de ce se intampla in compartimentele Primariei, de opiniile diverse si mai putin de alte chestii, si acestea nemaipublicandu-se prin absenta mea, pur si simplu ziarul era ignorat, fad si lipsit de interes. La fel si la UNPR am avut activitati sutinute, pe aici fiind camarazi care stiu ca depuneam eforturi pe toate blogurile militare distribuind pareri si materiale sugestive, am si acum blogul grup Corneliu Ifrim si camarazii care lupta pentru dreptuile rezervistilor... S-au stins toate, cat si al meu personal, fiind pustiu pe acolo, DAR ERAM CANDVA DELICIUL CAMARAZILOR, CU BUNE SI CU RELE, SI AVEAM SI FANI...Ciao, ragazzi! Cine ma vrea in asemenea actiuni, mai intai sa ma pretuiasca, si sa nu-mi ignore niste principii, mai ales morale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mitica Tocilarul, cu intelepciunea ai dreptate: Trebuia sa fac mai devreme pasul inapoi!

Boby spunea...

A iesit Olguta astazi la ora 23.00 la RTV sa anunte ca Raportul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială privind APOGAREA O.U.G.59 VA FI RESPINSA DE CAMERA DEPUTATILOR pe motivul dublarii pensiilor speciale SI CA VALOAREA CRESTE DE LA 8 M.DE LEI LA 16 MDE LEI .Manipuleaza si intoxica populatia cu afirmatii nefondate si gresite.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Mitica, Regret foarte mult ca am sters din cele doua reportofoane Philips si Orion toate interviurile luate de la mari politicieni care au tranzitat Onestiul, chiar si de la marii artisti, sportivi, cum este Nadia Comaneci, si am facut-o din motive de aglomerare in respectivele aparate, sau poate chiar din prostie si inconstienta, chiar si la nervi pe stuatia politica si nedreptatile uriase la care am fost supus, si tin minte ce mi-a spus liberalul, Ludovic Orban, acum vreo cinci ani in urma, printre altele, dupa o sedinta cu liberalii la care si eu am participat in calitate de jurnalist-reporter de teren, fiind si in colaborare cu Kit tv local o vreme: ,,Dle Ifrim, pensiile militare si legile ce le guverneaza, nu noi, politicienii, le facem. Noi doar aprobam ce ne vara sub nas Generalii Dv, pentru ca de acolo, din interior, de la MApN ne vin propunerile in maini sigure de Generali, si stiu cate interventii se fac de marii vostrii Generali sa se aprobe ce doresc ei, cei cu gradele mai mici, chiar si Coloneii, neavand nici o sansa ca propunerile lor sa aiba succes!'' Cu aproximatie si din ce-mi amintesc am reprodus ce mi-a spus Ludovic Orban, si mare dreptate a avut! Petitiile mele catre toti dracii pamantului, ce sanse pot avea, daca nu sunt si General, care taie si spanzura la drepturile tuturor militarilor, sau mafiot clocar, gulerat, care este izvorul tuturor gaselnitelor de la pensiile militare, si de care se tem si Generalii?! Ai?!

hankook spunea...

Ne-am bucurat degeaba...Velea a spus la RTV ca abrogarea OUG 59 ( si mai ales art VII) nu se va realiza in plenul camerei ( Coarna le-a dat semnalul ca e ceva in neregula, cand le-a sugerat politistilor care indeplinesc conditiile de pensionare sa-si inainteze cererile de pensionare )....asa ca ciu-ciu , ramanem doar cu 4,6% ,indexarea de la 01.01.2020.

Romel spunea...

DOMNILOR se da indexarea dela 1 ianuarie 2020 ? ce vorbiti aici e ca morcovul pus in fata magarului...Vorbe la misto ,aruncate de guvernanti. INDEXAREA..asta-i marirea pensionarului militar la aceasta data..

Huhu Rezea spunea...

Poți sâ speri că Mandolină va abroga art 84 din 114 prin ordonanță, când liberalii strâng rândurile sa nu aprobe in Plenul CD respingerea OUG 59?
Noroc că nu au majoritate
Eu am speranță tot în CD la legea de aprobare a OUG 114.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ CATALIN, SUNTEM SABOTATI CHIAR DE CATRE CASA DE PENSII SI CHIAR IN COMISII! Daca ministrul Apararii nu face epurari de urgenta, cu schimbarea Sefei Casei, nu se face nimic. E cumplit ce infectie, dezastru si imoralitate e acolo, sa nu mai zic de coruptia generalizata pe influente

CEZAR spunea...

Boby...ZICEA.....!!
miercuri, decembrie 11, 2019
A iesit Olguta astazi la ora 23.00 la RTV sa anunte ca Raportul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială privind APOGAREA O.U.G.59 VA FI RESPINSA DE CAMERA DEPUTATILOR pe motivul dublarii pensiilor speciale SI CA VALOAREA CRESTE DE LA 8 M.DE LEI LA 16 MDE LEI .Manipuleaza si intoxica populatia cu afirmatii nefondate si gresite.
-----------------------
ASA-I SI MAI DIHAI.....DE AIA TOT SPERA NISTE GUSATI NESATUI SI IN ACEST FEL NE_AU BAGAT IN GROAPA CU RAHAT PE TOTI !!
CLAR- L-223 ESTE INAPLICABILA IN FORMA EI INITIALA...

Cititor Fidel spunea...

Mai taie din ele.....da-le dracu. ..vorba filozofului.Ești prea...ca la tara. Cornele...fi om. Te dai împărat în curul gol. Ai talent dar citi după ureche,și cam la toate mesele pline ești prezent .Cum se golesc ...Valea și curul/în alte bărci.

Dorel 66 spunea...

Se vorbește despre indexarea pensiilor cu 4,6% de la 1 ianuarie 2020.O întrebare,pt.cei care și-au depus cererea de pensionare in cursul lunii decembrie 2019,ce fel de indexare vor primi la emiterea deciziei de pensionare undeva in februarie 2020.Vor primi ceva?

Leon spunea...

In sedita de plen de saptamana viitoare a CD(17-18 dec.), la poz.7 este programat si Pl x nr.93/2019, aprobarea OUG nr.114/2018, sub rezerva primirii raportului comun !
Deasemenea apare si o adnotare:
"Marti, 17.12.2019, se dezbat initiative legislative pentru care comisiile permanente au PROPUS RESPINGEREA"..!

Unknown spunea...

De ce oare s- a grăbit Coarna sa sugereze polițiștilor să ceară pensionarea de urgență, deoarece nu există nici o certitudine de schimbare a legii în zilele urmatoare

maiag spunea...

BASCALIOSILOR.niciunul nu a fost capabil sa raspunda la intrebarea mea,ce avantaj/are unul care a iesit in 2000 si dupa recalcularea generala in decizie are cu 1000 mai putin decit in plata,in conditiile in care unul iesit anul acesta cu vekime mai mica cu 2 ani ,are pensia cu 2000 mai mult?e cineva capabil si credibil sa raspunda?sau voi nu sunteti aici decit pt insulte si bascalie?

raul spunea...

Olguta -PSD ,Velea -PNL impotriva ,atunci ,iarta-ma Doamne ,cine PLM mai tine cu noi???Pt toti nenorocitii din tara asta sunt bani ,numai pt noi ,nu??
https://www.mediafax.ro/politic/o-fosta-angajata-la-ministerul-dezvoltarii-castiga-aproape-500-000-de-lei-pe-an-ce-avere-are-18590256

ovidiuzid spunea...

SUBORDONATUL NU A LUAT ORDONANTA SI PLATILE COMPENSATORII

ovidiuzid spunea...

subordonatul nu a luat ordonanta si platile compensatorii

Huhu Rezea spunea...

Daca drepturile de pensie sunt stabilite în luna decembrie, pentru luna ianuarie și următoarele primește indexarea ce se va acorda in 2020.
Daca drepturile se stabilesc începând cu luna ianuarie 2020 nu vei primi indexarea pentru 2020.
Daca se menține actuala reglementare ..

Gigi spunea...

@Iosif
Patronul blogului a explicat cum stă treaba!
După încrengăturile făcute de eminența cenușie a PSD,
LOV,acum este greu,dar nu imposibil,ca aceste încrengături să fie descurcate!
De-a lungul anilor,știm bine,au fost date legi în funcție de cum ieșea vreun boss la pensie de prin SNAOPSN și după cum observăm acum se încearcă același lucru,mascat,dar tentative sunt.
Până nu se pune odată piciorul în prag să termine cu aceste interese de grup,grupulețe sau personale așa vom discuta și peste 💯 de ani de acum încolo.
Să fie clar.
Cei mai fericiți pensionari militari sunt cei ieșiți în perioada 01.01.2016-15.09.2017.
Bravo lor,nu sunt supărat sau frustrat,dar măcar să se facă dreptate în sensul recalculării și act. la nivelul actual al sold. celor în activitate.Cum?
Foarte simplu!Cum le-au îmbârligat așa să le și descurce.Acele termene apărute în diverse proiecte de legi,pe care le știm,în ce privește recalcularea actualizarea,sunt o nouă bătaie de joc la adresa noastră sau mai bine spus o bătaie de joc în formă continuată de la Boc și până astăzi.
Spun că n-au bai!? Cum drakului se face că pt.aleși au,găsind resurse,iar pt.rezerviști nu, se termină resursele?

Alex spunea...

De unde naiba scoate Olguta asemenea cifre?Faptul ca odata cu cresterea punctului de pensie in luna septembrie 2020,face ca toate pensiile civile sa creasca cu 40%,o crestere nemaiintalnita nicaieri in Europa ,nu o pune pe ganduri? Imi amintesc si acum declaratia ei facuta in acest an ,in care cu mandrie spunea ca a reusit inghetarea pensiilor speciale,militare indeosebi si a reusit chiar sa le depaseasca.Pacat mare ptr.ca nu are nimeni curaj sa-i spuna cateva.Minciuni si iar minciuni.

Dan spunea...

Depinde de data deschiderii dreptului la pensie. La MApN data deschideri dreptului la pensie este data de 1 a lunii următoare datei de trecere in rezerva. Deci daca s-a trecut in rezerva intre 01-31 decembrie 2019, data deschiderii dreptului la pensie este 01 ianuarie 2020, in acest caz pensia stabilita la data de 01 ianuarie 2020 (chiar daca decizia de pensie se emite si/sau se aduce la cunostinta in februarie) nu poate fi indexata cu indicele de inflatie stabilit pentru anul 2018.

Dorel 66 spunea...

Am depus cererea de ieșire la pensie începând cu data de 6 decembrie2019.Voi primi indexarea de 4,6% daca se va acorda?

Dorel 66 spunea...

Am depus cererea de ieșire la pensie începând cu data de 6 decembrie2019.Voi primi indexarea de 4,6% daca se va acorda?

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Mares se poate mintii si cu adevaruri spuse pe jumatate.Ca la data la care te referi tu nu i se spunea filiera indirecta nu inseamna ca nu exista.Vezi cazul lui Dogaru si Pricina de exemplu.Cere-i scuze lui Viss.
@ma repet.Vorbaria multa e saracia omului.Asadar sigur vom primi indexarea de 4,6.Rezolvarea celorlalte probleme stau in dispozitia lui Iohannis si Ciuca.Voi chiar nu intelegeti ca Orban nu are nici o putere privind armata?

ovidiuzid spunea...

Uită-te mai sus la postare

Iulian Mareș spunea...

Nu ai nici măcar un an vekime efectivă în Armata României, pt că nu ai avut calitatea de militar ci de 💩!...(boc).

Iulian Mareș spunea...

GP ai fost și rău ai mai ajuncs!
Niciodata cei nominalizați de tine nu au fost ofițeri de stat major să comandă! Ei au fost specialiști în alte domenii!
Kiar nu știu când au pătruns ei în MApN și nici nu mă interesează!
Așa că nu am motive sa fac penitență fata de nimeni, pt că eu nu pot spune că sunt Trasnea-Tocilarul!

*Sigur va fi bacșișul de 4,6% pt militarii pensionari, mai puțin pt paramilitarii din organica CC PCR!

raul spunea...

Bai omule taci pe aici si canta naibii la alta masa ,ca devii enervant!

Iulian Mareș spunea...

Nemo?
"generalii de carton"? Da un singur nume de astfel de militar!
Și de ce ar fi de carton! Pt că are subordonați de carton?

Militar de la 14 ani spunea...

Un răspuns ar putea fi că cel ieșit după 2010 nu a luat niciun fel de ajutor sau plată compensatorie. În orice discuție adusă pe pensii la nivelul ministerului, se introduce în ecuație acest fapt. Există frustrare atât de partea celor care au beneficiat, în sensul pensiilor mai mici față de cele din prezent, cât și de cei care nu au luat, dar care ar avea pensiile mai mari. Una peste alta și unii și alții au dreptate. Dar rămâne frustrarea chiar dacă unii vor ceea ce alții nu pot da.
Să-i slăvim pe groparii pensiilor militare, Băsescu și Boc.

Alex spunea...

Civil,
Pensia pe care o aveti in clipa de fata este suficienta.Nu vad nici un motiv ptr. Inca 40% in plus .Atat de nandru spuneti ca sunteti civil ,incat ma intreb:de ce nama naibii nu ati lucrat in civilie ?ce va tinut in armata? Am fosti colegi civili pe care ii respect si am respectul lor la randu-mi si nu am auzit niciodata tampeniile pe care le debitati dvs.Ati fost constient de la inceput de ceea ce va asteapta si v-ati multumit cu ceea ce vi s-a oferit.
Imi face impresia ca totusi...nu sunteti civil.Daca totusi sunteti un fost p m.c. va spun cu respect : Lasati-o balta! Nu vedeti ca intr-adevar cei care se perinda la guvernare isi bat joc de militari?Lasati-ne in "apele"noastre.
Va salut cu respect!(desi nu ar trebui)

Unknown spunea...

Nu știe nimeni ?

Viorel spunea...

Oare când justiția din țara aceasta își va face pe deplin datoria ?
Cum poate o persoană care declară următoarele să nu fie încă judecată în regim de urgență pentru că a nenorocit de câțiva ani mii de pensionari militari și cine știe câți ani deacum înainte.
„Ministerul muncii nu poate să lucreze pe pensile militare deoarece casele de pensii ale militarilor și polițiștilor se află în subordinea M.Ap. și M.A.I., deci nu aș fi avut cum să lucrez eu. Sunt singurul ministru din acest guvern care are un dosar penal pentru că am semnat o OUG referitoare la pensile militare".
„Am văzut ce înseamnă actualizarea unei pensii militare, care a pornit de la 7.000 în 2015 și a ajuns la 22.000 în 2017".
„Militarii, de exemplu, au avut un număr de ani în care nu au contribuit deloc. Că așa a stabilit statul roman, bineânțeles. Și atunci, când le făceai calculul pe contributivitate pierdeau din start. Din această cauză…..nu mă întrebați pe mine că nu am făcut eu legislația de pensii speciale".
De ce a semnat-o, de ce nu se prezintă la proces când este citată, de ce și-a încălcat atribuțiunile de serviciu implicându-se în probleme ce nu o privesc cu consecințe grave pentru noi ? Ce face justiția, doarme ? Când este acuzată, face ca Elena Ceaușescu la proces, rotește mâna prin aer și spune, vreau dovezi, dovezi, dovezi.
Îmi este scârbă doar când văd asemenea persone fără caracter. A-i greșit, plătește.
Nu îți pune glug ape cap să nu te vadă lumea, recunoaște, întinde mâinile și acceptă cu capul sus să-ți fie puse brățările.


Viorel spunea...

Civil
Pensia pe care urmează să o aveți ca personal civil contractual, poate fi doar dacă, ați fost încadrat pe una din funcțiile: - medic (medic de familie cu program de 1 oră în unitate și 7 la cabinetul medical), economist / după contabilul șef-ofițer (cu drept de semnătură pentru CFI/control financiar intern/spor semnătură), psiholog, toți încadrați în statul de organizare pe funcții cu studii superioare (nici nu aveau cum altfel).

maiag spunea...

OVIDIUZID,ce are sula cu prefectura,respectiv platile compensatorii cu cuantumulpensiei,ai o gindire infantila de om frustrat,daca nu stii sa raspunzi corect,stai in plm cu capul sub cusma sa cloceasca prostia,de analfabeti care fac pe desteptii sunt satul,nu esti nici spiritual si nici amuzant,mai degraba un frustrat incapabil sa -si organizeze viata si prinzi si tu un moment de refulare,sa ti fie rusine

Gigi spunea...

Omul,e frustrat rău de tot!Doamne ferește,să nu facă ceva mai rău la cerebel!Nu trebuie să fii mare specialist în ale psihologiei să-ți dai seama ce-l macină atât de tare pe acesta.
Ura,frustrarea,duc la grave sechele,ce greu pot fi vindecate.Aviz amatorilor!

Iulian Mareș spunea...

gigi,
el a depasit pragul psihologiei, care-i pt suflet, trecand cu brio la cel al psihiatriei (pt cap)!

Dan spunea...

@Dorel66...
Daca esti de la MApN, nu beneficiezi de indexarea de 4,6% reprezentând indicele de inflatie pentru anul 2018 deoarece deschiderea dreptului de pensie se face pe 01 ianuarie 2020, nu iti poate acorda in aceiasi zi dreptul la pensie si indexarea.