Un produs Blogger.

vineri, decembrie 06, 2019

Revizuiți din oficiu, domnilor directori de CPS, deciziile prin care ați privat ilegal pensionarii militari de acordarea sporului OMM/SOSP!

49 comments
.. dacă nu doriți să puneți pe drumuri mii de pensionari pentru a vă obliga Instantele să aplicați  corect legea, inclusiv OUG 59/2017.

Asa cum în deciziile de calculare/recalculare/actualizare emise până la 15 sept 2017 ați adăugat sporul OMM/SOPS la pensia stabilită de OUG nr. 57/2015, în plafonul de 85%, ajungând până la 102% din baza de calcul, aceeași logică juridică trebuia să vă călăuzească și după întrarea în vigoare a OUG nr. 59/2017 și să adăugați, nu să includeți, sporul OMM/SOSP la/în cuantumul noului plafon dat de cuantumul net. 
Unde găsiți dvs vreo precizare în textul Legii nr. 223/2017, inclusiv în cel modificat de Ordonanțele 57/2015, 59/2017 sau 114/2018, că sporul OMM/SOPS  este calculat potrivit acestei legi, ca să vă permiteți abuzul să-l includeți în plafonul cuantumului net? 
Legea nr..80/1995 spune că acest spor se adaugă la cuantumul calculat potrivit legii pensiilor. 
Cuantumul drepturilor de pensie acordate militarilor se compune din: 
1.drepturi reglementate de L 223/2015 
2.drepturi reglementate de L 80/1995 sau de alte legi. Ordonantele 57/2015 și 59/2017 au plafonat numai drepturile de la punctul 1. 
Nu derutați pe nimeni, domnule director al CPS a MAI, cu răspunsuri în care păcăliți petițiionarii că deciziile de stabilire a drepturilor de pensie ar fi și  decizii de revizuire, asa cum ați procedat în documentul publicat mai jos. 
Voi publica aici motivarea Deciziei 2344/2019 10.10.2019 a Curții de Apel Ploiesti și motivarea Sentinței nr. 909/2019  22.11.2019 a Tribunalului Brașov, pentru ca pensionarii afectați să aibă modele de acțiune în instanțe împotriva deciziilor de pensie emise greșit. 


Precizãri din partea cititorului care a trimis acest rãspuns conceput "a la gâgã" de CPS a MAI:

"De precizat ar fi ca decizia la care se face referire in document nu este de revizuire. M-am pensionat cu data de 01 iunie 2019. Probabil ca documentul trumis de CPS este unul tip, ei schimband doar destinatarul....
In cererea de revizuire am solicitat aplicarea sporului OMM dupa determinarea cuantumului pensiei conform art 60/L/223/2015."



49 de comentarii:

Radu Sas spunea...

Trebuie să primească toți banii retroactiv din momentul ieșirii la pensie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand eu si altii am zis ca astia o sa ne calareasca, pentru ca intre noi nu exista o camaraderie militareasca, ca daca toti cei 70.000 de pensionari ii dadeam in judecata avea azi sa fie toata clasa politica si Armata alertata, dar daca majoritatea plina de lasitate asteapta procesele sa le tina altii pentru dreptate, atunci asteptati-o ca o sa vina cand vi s-o duce fața la spate! Uite ca eu mai deschid inca un proces la Tribunal, chiar si fara avocati si fiind saracan, si poate doar, doar o sa fiu copiat de grosul rezervistilor potentati, nmai daca au in ei vană de adevarati barbati si soldati! @Onorabile, vedeti ca circula o Hotarare a CCR din Decemvrie si n-ar fi rau s-o postati sa vada toti ca ne vor manca ciorile! Care ati votat cu partidul laberal al impotentului puturos si incapabil, MăCiucă, alegandu-l pe spanzuratul cu cap de curcă, sa stiti ca toate drepturile de rezervisti sunt pe ducă, si cred ca va meritati soarta pentru ca singuri v-ati inchis la drepturile de pensii militare poarta!!

Gogu Pintenogu spunea...

La solicitarea mea de revizuire a dreptului de pensie, inaintata la CPS a MApN si intocmita conform celor publicate pe site-ul Huhurez.com (in baza art. 65 din L 223/2015 si a motivarii Curtii de Apel Ploiesti nr. 2344/2019 din 10.10.2019), in data de 25.11.2019 CPS a MApN mi-a transmis urmatoarele:

Referitor la petitia dumneavoastra adresata Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apararii Nationale, inregistrata la aceasta institutie sub nr. ....din 08.11.2019;
Va comunicam faptul ca, din analiza documentelor existente în dosarul dumneavoastra rezulta ca nu exista o hotarare a instantelor judecatoresti referitoare la datele inscrise in petitia adresata institutiei noastre de catre dumneavoastra.
Prin urmare, solicitarea dumneavoastra este lipsita de temei legal.
Va multumim pentru intelegere si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate.

Din asta rezulta ca toti cei pensionati dupa aplicarea OUG 59/2017 trebuie sa cheme in judecata CPS a MApN, chiar daca s-a creat un precedent prin hotararea Curtii de Apel Ploieste si vor castiga in instanta drepturile care le sunt furate (OMM).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De asteptari din partea clasei politice eu m-am lecuit, si sincer va zic ca-s golani si nu mai e de facut nimic, m-am impacat cu gandul saraciei, fiind batran si bolnav nu pot lua calea pribegiei, dar am sa ma bat cu ei in tribunale, sa vedem care pe care, si daca nici asa nu am sorti de izbanda n-am sa-mi fac singur osânda, ci am sa traiesc, ca si pana acum, cu demnitate, dar frecandu-le ridichea aia de lichele pentru dreptate, cu scrisul in bot sa le spun ca sunt niste jigodii urduroase, niste lepre paduchioase si poate ei sa-si dea arogante de maresali, politicieni sau diplomati ca sunt decat niste rahățați ratati! SI CRED EI CA VOTURILE REZERVISTILOR NU CONTEAZA? SA SE MAI GANDEASCA DE O MIE DE ORI CU SOCOTEALĂ, PENTRU CA INCA SUNTEM O PUTERNICA FORTA ELECTORALA SI IN ANUMITE SITUATII CHIAR SI UN SINGUR VOT CONTEAZA SI DICTEAZA!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Pensii dupa contributivitate fara sporuri cu exceptia celor pensionati pe art.15/decret 144/1977.



Huhu Rezea spunea...

@unknown
Foarte binbe cã ai solicitat CPS sa constate existenta unei diferebte intre drepturile cuvenite in baza L 223, modificatã de ord 59, si drepturile acordate prin decizia de pensie.
Ai parcurs etapa revizuirii la cerere, dacã ai pierdut termenul de contestare.
Si mai bine este ca ti-au si raspuns.
Folosesti raspunsul pentru sesizarea instantei in vederea constatarii acelei diferente dintre drepturile cuvenite si cele acordate, prin aplicarea gresita a art. 60 din L 223 modificat prin OUG nr. 59 si obligarea CPS sã emitâ decizie de revizuire.
Vor hotãrâri judecatoresti, hotãrâri le duceti.
Intr-adevâr, Hotararea de la Ploiesti nu îi obligã pe cesepiști sa emitã decizii de revizuire decât pentru titularul acțiunii, dar ei nici nu bãnuiesc ce ii asteaptã dacã nu emit din oficiu decizii de indrepotarea unei greseli pe care nici un student in anul 2 la Drept nu ar face-o.
Dacã indreptarea greselii este facutã pe calea contestatiei, CPS trebuie sa recalculeze cuantumul corect incepând cu data acordarii dreptului de pensie.
Daca indreptarea erorii se face pe calea revizuirii, decizia de revizuire se aplica de la data constatãrii diferentei de cuantum, spune art. 65 din L223.

Leo spunea...

Este o glumă bună , asta cu revizuirea din oficiu. LICHELELE și dacă ai obținut hotărâre definitivă te contestă la executare , dară-mi-te să mai și revizuiască din oficiu. Amabilule, pe vremuri făceai glume mai bune..........

Huhu Rezea spunea...

Iar ai citit superficial.
Dupa inca 10-15 hotãrâri judecãtoresti vor fi nevoiti sa dispunã revizuirea din oficiu. N este nevoie de nicio altã reglementare.
Nu vor acordarea OMM la cerere, vor fi obligati de instanțe.
Mai pe înțelesul d-tale, e vorba de actiunea in justitie pe obligatia de a face ce spune Legea 80

Viorel spunea...

Viorel,
Domnule HUHU REZEA, cu respect solicit o întrebare da la dumneavoastră (ce știți despre ?) sau alți colegi ce au cunoștință de:
Proiect de lege: Tichete de călătorie neutilizate de pensionari, transformate în bonuri de masa.

„Tichetele de călătorie pe care aceștia aleg să nu le mai utilizeze, s-ar putea transforma în foarte scurt timp în bonuri de masă. Totul, ca urmare a celui mai recent proiect legislativ care urmează a fi supus aprobării în Parlament”.
„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.
„Potrivit parlamentarilor care au propus acest proiect de lege, bonurile de masă ar urma să fie acordate unui număr total de 4.537.000 de pensionari aflați în evidențele Casei Naționale de Pensii Publice. De asemenea, printre beneficiari se vor număra și cei aflați în evidențele Caselor Sectoriale de Pensii, după cum precizează deputatul Ștefan Alexandru Băișanu”.

Iulian Mareș spunea...

Da,da! Perfect! Fără niciun spor!
Pensii egale, indiferent de locul de munca sau funcție! Așa s-ar termina orice diferențiere.... Ce, unii mănâncă cu 2 guri și au 2 burți?
Si baza de calcul sa o constituie doar solda de grad! ...eventual cea din primul an de activitate!
Așa este bine?

M spunea...

Huhu are dreptate. CPS a aplicat cum a crezut de cuvinta dar in detrimentul pensionarilor. Poate ar merge si o plangere in penal pe abuz in serviciu.

Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Huhu Rezea spunea...

Acest topic este la dispoziția celor pensionați după 15 09 2017.
Cei mai vechi, dacă nu aveți de dat sfaturi, aveti la dispoziție alte articole pentru comentarii.

Leon spunea...

Urmareste PL x nr.353/2019 !

Valentin spunea...

Cum este posibil totuși ca Tribunalul București să respingă pe bandă rulantă solicitările legate de OMM iar cele din provincie (Buzău,Ploiești,Brașov...) să interpreteze cu adevărat corect prevederile legii?

Unknown spunea...

Bună seara domnule Huhu Rezea am ieșit la pensie începând cu 01.10.2019 am făcut contestație la CPS a MApN deoarece după 33 de ani de cadru militar iau o pensie de 2974 lei cam puțin zic eu ași dori să îi dau in judecată cind primesc răspuns. Întrebarea mea este dacă mă puteți ajuta cu ceva sfaturi. Dacă nu deranjez am putea lua legătura. ? Vă mulțumesc anticipat.

Iulian Mareș spunea...

2 intrebari pentru cei din MAI! Este adevarat ca sub comanda lui Velea:
-dl. Godina va fi numit secretar de stat?
-dl. Berbeceanu va sta legat la oki cu o esarfa neagra sau rosie, mai erotica , indeplinind atributiile postului ca şef de cabinet, sau DGIPI are misiunea sa i se acorde certificat ORNISS?

Leo spunea...

Deci mai au timp cel mai târziu până pe 15.09.2020 ,ca să mai acţioneze la tribunal. Altfel se prescrie dreptul de acţiune. LICHELELE nu vor face nimic din oficiu. Ba mai mult şi dacă se câştigă definitiv, atunci caută orișice metode să nu execute , apelând la contestarea la executare. De asta am spus că a yice că vor face ceva din oficiu este o glumă. Avem vre-un exemplu că LICHELELE au acționat din oficiu ? Nu avem și nici nu vom avea .

Huhu Rezea spunea...

@Unknown
Totuși, ce ați contestat, concret? Ați contestat și că nu au aplicat corect Legea 80/1994 care acorda sporul OMM la cuantumul calculat potrivit legii pensiilor?
Pe acest blog se asigură informare, nu asistență juridică.

Leo spunea...

Ba , se asigură şi asistență juridică , dacă şti să citeşti printre rânduri. Adică dacă şti carte.

Huhu Rezea spunea...

@Valentin
Eroarea introducerii sporului OMM în cuantumul net al pensiei, calculat potrivit L 223, este atât de evidență încât doar o acțiune prost redactată
sau din motive procedurale ar putea fi respinsă de un Tribunal.
Cuantumul drepturilor de pensie acordate militarilor se compune din:
1.drepturi reglementate de L 223/2015
2.drepturi reglementate de L 80 sau alte legi
Ordonantele 57/2015 și 59/2017 au plafonat numai drepturile de la punctul 1.

Huhu Rezea spunea...

Dreptul la acțiune se prescrie în 3 ani de la constatarea diferențelor, nu de la întrarea în vigoare a ordonanței care a plafonat pensia la cuantumul net.

Unknown spunea...

Nici Curtea de Apel Oradea nu dă caștig de cauză în litigiile în care statul trebuie să dea bani.

CEZAR spunea...

Hai sa vedem cata puscarie iau ..ca Dragnea putrezeste la jilava pentru nici 5000 euro pe care NICI NU I_A LUAT SI CULMEA I_A SI INAPOIAT

Explodează dosarul angajărilor fictive din Parlamentul European
Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 07/12/2019 09:26
Sursa foto: European Parliament
UE PE parlamentul european
Fostul premier francez Francois Bayrou, lider centrist şi aliat apropiat al lui Emmanuel Macron, a fost inculpat vineri seara pentru "complicitate la deturnarea de fonduri publice" în dosarul presupuselor angajări fictive ale unor asistenţi de eurodeputaţi, informează AFP, citând surse concordante, potrivit Agerpres. Doisprezece responsabili ai formaţiunii au fost deja inculpaţi de la jumătatea lunii noiembrie în acest dosar, între care fosta parlamentară europeană şi ex-candidată la Comisia Europeană Sylvie Goulard, fostul ministru al justiţiei, Michel Mercier, şi directorul financiar al partidului Alexandre Nardella. Pentru presupuse angajări fictive în Parlamentul European, anchete similare au fost deschise împotriva Franţei nesupuse (stânga radicală) şi împotriva Frontului Naţional (extrema dreaptă). În cazul acestuia din urmă, 20 de persoane, între care lidera partidului Marine Le Pen, au fost puse sub acuzare.

"Această inculpare, anunţată dinainte presei, a fost decisă împo

Iulian Mareș spunea...

Vezi că sunt vizați anumiți politicieni?
Știe Kovesi cum sa facă, îl detaseaza pe Onea, Portocală, Măr, Banană...!

M spunea...

1. Godina o sa intre anul viitor la Academia de Politie. Il duce Valea de mana!
2. De ce nu ar avea Berbeceanu certificat ORNISS?

Gigi spunea...

La Ploiești este,Uganistan,iar la Buc.este,Romanistan.Așa se face justiție în țara lui Bacovia!După cum bate vântul și alte intemperii.
Până când nu se face legea răspunderii îmbuibaților,nu se rezolvă nimic.Să nu-mi spună mie cineva că justiția nu este sub tutela politicului,că-l porcăiesc de nu se vede!
Cei care au ieșit cu 15.09.2017, este adevărat, au fost nedreptățiți,aveți de luptat mult și bine cu acești "justițiari"ai statului.
Cei care au ieșit în 2011-2015,pe legea 263,ne luptăm de aproape 9 ani,pt.drepturile noastre.Unii au câștigat în instanță alții au pierdut și sunt pe la CEDO șamd.
Deci,în concluzie,avem de luptat mult cu această mafie statală,în loc să ne bucurăm de o pensie liniștită că destul am avut o viață grea în activitate,stăm prin tribunale pt.a ne găsi dreptatea.Iar cei care ar trebui să facă dreptate sunt chiori,surzi și muți,parcă!

Gigi spunea...

Lui Dragnia,i s-a aplicat și cea politică? Așa am înțeles Io!

Dorel 66 spunea...

Buna ziua .De Huhu Rezea un coleg și-a depus actele de pensionare în data de 6 decembrie 2019(îndeplinește toate condițiile de pensionare )și ar vrea sa stie cam când ar primi decizia de pensionare,și prima pensie.Va mulțumesc în numele lui.

maiag spunea...

BULINA GHEORGHIU,anuntza cu surlete si tobe ca saptamina viitoare discuta pensiile speciale in sensul anularii lor,nu stiu la care se refera,asta inseamna ca au singe in coaie,in veci nu vor vota parlamentarii sa taie la primari si parlamentari,vrajeala mai mare nu poate fii,adica ei au vrut dar p,,,s,,d,e de vina ca sunt majoritari,cita impertinentza poate fii pt prosteala?

Iulian Mareș spunea...

Cred că va vă înșelați și încă rău.... PSD va lăsa PDL să se joace...

Iulian Mareș spunea...

Waw...așa ceva?
Amendată pt că răcnea Muie PSD de Ziua Națională, o #tanara cere anularea amenzii in instanță. Ce i-au răspuns judecătorii normali la cap este uimitor:


Respectând părerea petentului despre guvernare şi apreciind că acesta are dreptul de a şi-o exprima liber, instanţa observă că totuşi, acesta a depăşit limitele în care petentul putea în mod rezonabil să îşi manifeste opinia, fapta sa de a striga în mod repetat o expresie cu caracter injurios depăşind cu mult dreptul de a protesta paşnic”, se arată în sentinţa Judecătoriei Sectorului 1, care a fost atacată cu apel, la Tribunalul Bucureşti.

*Și eu care îl credeam pe Autistul Președinte-Grof că măscările sunt doar "o opțiune politică"
Vai nouă, de creduli!

Iulian Mareș spunea...

Depinde la ce ministrer?
Eu am primit decizia în 2 săptămâni și pensia începând cu următoarea lună a ruperii foii de parcurs!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Ai înțeles FB, pt că nu ești #!

CEZAR spunea...

m-Ale ,
Ati inteles pe draku ..tu si ..un militian !
Dupa care Cod Penal ..??
DENUMESTE_O CONDAMNARE POLITICA si gata !

Iulian Mareș spunea...

Cuza...ești cu capul? Nici în timpul lui Ceaușescu nu se spunea că te-a condamnat politic!

CEZAR spunea...

OARE SE MATERIALIZEAZA BLATUL NEAMNT-VEO..??

https://newsteam.ro/ultima-ora/alerta-udmr-si-psd-se-pregatesc-sa-dea-jos-guvernul-orban-nu-vor-alegerea-primarilor-in-2-tururi/07/12/2019/?fbclid=IwAR2kRf-ufj_Dp3efVZpv5VqYlxvP_8B2RdDNflE6r_bYgnnppPOrAecxRMU#.XevI8iljN-l.facebook

Dorel 66 spunea...

Colegul a lucrat in ANP și aparține de casa de pensii a MAI.

Iulian Mareș spunea...

Fuscus căprarul,
Ia na și citește și tu, părerea unuia care a suferit și care spune ceva f adevărat: Una este Diaspora și altceva Migranții pe motive economie!

Plus că vei înțelege diferența între Secu și SRI!

http://www.justitiarul.ro/securitatea-era-mic-copil-pe-langa-noua-politie-politica-instrumentata-de-sri/

Iulian Mareș spunea...

Mai, se poate ajunge la anticipate, dorite de KWI și PDL, pt că stau bine in sondaje, prin martie/aprilie prin 2 soluții:
- neinvestirea de 2 X consecutiv a unui guvern, propus de un premier desemnat, în Parlament;
- depunerea mandatului de parlamentar de către 50% + 1; cartea asta se joaca prin constrângere de către mesianici!

mosmartin16 spunea...

O sa arat ...in urmatoarele zile ...o forma scrisa...argumentata atat logic cat si juridic ..de actionare in instanta a guleratilor...pentru...ceea ce au furat...cu legea in mana...vis-a-vis de ..pensia suplimentara si ordinul Meritul Militar !!! Seara frumoasa, oameni buni !!!

Iulian Mareș spunea...

...are inca un proces pe rol, iar acuzele contravin procedurii ORNISS!...se spune ca i-a si fost retras!

Iulian Mareș spunea...

Ok! este aici si unul Red Dog de la ANP! Cred ca a vazut sau o sa citeasca si iti va da date si informatii! La MApN asa a fost!

Iulian Mareș spunea...

Buna dimineata la mosmartin16!
Asteptam cu interes, mai ales pe pensia suplimentara!

nick spunea...

Asteptam cu nerabdare!!! Dar unde, aici pe Huhurez sau pe XPM? Va multumim!

Gigi spunea...

Ei,e cu capul,așa este el,are multe frustrări din cauza milițienilor😀Știe bă,crezi că nu știe?

M spunea...

Povestea cineva ca a facut doua conturi pe FB in acelasi timp: unul "m#ie Iohannis" si unul "m#ie Dragnea". Contul "m#ie Iohannis" a fost sters de FB dupa nici 2 ore, contul "m#ie Dragnea" a fost activ peste 2 ani (cand cel care l-a creat la si sters). Mai mult, si-a rugat un prieten sa ii raporteze contul si a primit raspuns de la FB ca acesta "indeplineste standardele facebook".

Nici m#ia nu mai e ce a fost!

Iulian Mareș spunea...

M,
Mai nou Orban și miniștrii iau #M_ie la Cotroceni zilnic, că doar nu le-o dă dictare in fiecare dimineață?
De unde dracu o ști asta atâta economie, finanțe și administrație, științe juridice, numit dau seama, însă unii zic că le traduce niște mailuri din DEU!
Ăștia nu au auzit de video-conferință?
*Or_ban este mai preș decât bocul turcesc!

mosmartin16 spunea...

Mares, Unknown...presupun ca in cazul vostru au trecut mai mult de 3 ani de la emiterea deciziei de pensie conform Legii 223 ? 2015 ! S-a impllinit termenul de prescriptie, iar actiunea nu are castig de cauza !!!

C.L. spunea...

Mai sunt o multime de rezervisti care se afla in interiorul termenului de prescriere si care asteapta cu nerabdare documentul pe care l-ati promis in vederea deschiderii actiunii in instanta referitoare la modul de aplicare a sporului OMM. Cu multumiri anticipate!