Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 28, 2019

Proiectul Leș de modificare a L 223/2015 a devenit în Senat un proiect inițiat de 26 parlamentari pesediști

177 comments
Comparați cu proiectul lui LEȘ AICI
Este același proiect de lege al cărui inițiator a fost  senatorul Gabriel Leș, fost ministru al Apărării, cel care a constituit Consiliul Consultativ al rezervistilor, cunoscut ccmrr. Rezultatul muncii acelui consiliu trebuia să se concretizeze într-un proiect de lege, dar, din cauza căderii guvernului Dăncilă, proiectul de ordonanță s-a transformat, cu adăugiri ale gulerelor albe din minister, vizând interesele celor care urmează imediat să iasă la pensie,  într-un proiect de lege, aflat p\nă astăzi în procedură de consultare publică.
Intre timp, senatorului Leș i s-au alăturat ca inițiatori încă 25 de senatori și deputați PSD, unii destul de cunoscuți.
Comentariile pe care le-am făcut pe topicul anterior, menționat în linck-ul de mai sus,  rămân valabile.

Caseta din site-ul Senatului AICI


După cum se observă, proiectul de lege precizează că sporul pentru pensia suplimentară reglementat de art. 108 nu se include în plafonul de 85% al cuantumului pensiei militare. Precizarea îndreaptă o neclaritate introdusă în art. 108 prin art. 40 al OUG nr. 57/2015.

In legătură cu sporul OMM/SOSP, nu era cazul să se mai facă vreo precizare că el nu este parte componentă a cuantumului pensiei militare, brute sau nete, pentru că acest spor este adăugat în baza altei legi, nu în baza legii pensiilor militare. 

Totuși, o aprobare în Camera Deputaților a Raportului Comisiei de muncă de respingere a OUG 59/2017 și abrogarea art. 84 din OUG 114/2018 ar face inutile multe  prevederi din acest proiect de lege, unele destul de complicate sau nejustificate. De exemplu, după stiința mea, nici pensiile militare stabilite în perioada 01 01 2016-15 09 2017 nu au primit indici de corecție.

Actualizarea imediată a pensiilor militare, conform dispozițiilor din legea salarizării, ar înlătura bună parte din inechitățile semnalate. Câti dintre atualii pensionari vor mai prinde recalcularea din anul 2024 sau actualizarea din anul 2023?






177 de comentarii:

Dan spunea...

Acesta nu este ”vechiul” proiect propus de Les???

Lenovi spunea...

E bine ca ne tin ocupati politicienii, ca avem subiecte de discutat. Trece timpul mai usor la pensie.

Liviub spunea...

Feriti-va!!! Ploua cu proiecte! Vin vremuri electorale!
La multi ani, cu sanatate, tuturor!

CEZAR spunea...

Pare un proiect mai mult decat interesant!
Daca inteleg bine..de la 01.01 2020...am beneficia de indexare + indicele de corectie...urmand apoi ..ACTUALIZAREA ADEVARATA CONFORM SOLDEI DE FUNCTIE LA ZI....

CEZAR spunea...

NB
Nu am citit nimic despre impozitare !
Este necesara si aceasta prevedere ...pentru a mentine echilbrul firesc intr-o marja de 1 la 3 sau 1 la 4 maxim ..!!

Dan spunea...

La categoria diferente... nici macar o virgula nu difera... sau ca aranjare in pagina.

Bogdan spunea...

Art. 110 indice 3 asa cum este formulat nu poate fi aplicat. Art. 28 din Lege se refera la media salariilor brute din care ai dreptul la un cuantum de 85% ce reprezinta pensia bruta. In art. 110 indice 3 se spune ca la pensia bruta se aplica un indice de corectie de 1,20 cu aplicarea art. 60 alin. 1 din Lege. Astfel, pensia este plafonata de doua ori, respectiv la 85% din baza decalcul (media salariilor brute actualizate) apoi la net conform art. 60 alin. 1 din Lege

Vasilescu Vasile spunea...

Nu este nici nou si nici proiect de lege. Este o propunere legislativa (B512/2019) din octombrie 2019, deci cu mult inainte de propunerea lui Gropan (B586/2019)!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt total impotriva acestei legi si viclene care se va intinde pana la cam cel putin 10 ani, in timp, fiind facuta numai pentru pensiile foarte mari, cele medii si mici sa ramana iar de caruta, mai ales ca este facuta sa moara toti rezervistii si dupa aia sa fie aplicata, pentru ca se va intinde pe o perioda cu mult dupa 2024, fiind aplicabila cam prin 2028 sau 2030 cand rezervistii trecuti de 60 ani nu vor mai fi, pentru stiu eu cum e cu jongleriie, Lg 2223 din 2015 nici acum nefiind aplicabila si plina de carente, abia daca ce vedem aici va fi corectata si pusa pe linie cam in 2030, sincer, dar foarte, foarte, foarte sincer va zic si cand se va aplica nimeni dintre noi nu va fi in viata, pentru ca un golan a conceput-o golaneste ca sa murim toti cand se va aplica la ăastele cailor! Sunt in dezacord cu varianta asta, care nici macar nu face dreptate invalidantilor si celor cu pensiile mici si medii, si sunt si alte racile care pentru indreptari se va intinde, cum amninteam, chiar si pana in 2027-2030. Sa se dea legea cu aplicare de anul asta care vine, 2020, de ce sa se intinda viclean peste 4 ani? E o lege vicleana, plina de neprevazut si inselatoare, nu acopera nedreptatile si e facuta sa ne amane pana murim toti, si eu, cel putin, o gasesc nedreapta si sa creasca doar pensiile mari si uriase, alea mici si medii tot de caruta sa fie, fiindca este intinsa pe prea multi ani pentru niste batrani ca noi, mai ales pentru cei bolnavi si fara sanse de viata lunga! La naiba cu ea ca nu-mi place deloc!!! AUT SI CARAMBA CU EA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

EU REPET SA MA FAC AUZIT: aCEASTA LEGE VA FI APLICATA CU FOARTE MARE INTARZIERE, DECI DE ACEEA E VICLEANA, CA SA MURIM TOTI, SI CAND VA FI APLICATA VA FI SI EA AMENDATA CU OUG 57 SI OUG 59 CA SA MAI MOARA O GENERATIE PRIN TRIBUNALE! PSD VOR VOTURI SI SA-I READUCEM LA PUTERE? SA DEA LEGEA DE ANUL ACESTA, 2022 CA NE-AM SATURAT SA FOMIM, SA RABDAM, SA CUTREIERAM TRIBUNALELE, SA MURIM CU MALDARELE ASTEPTAND DREPTATEA AIA NENOROCITA, NU SA NE INTINDA PANA IN 2024, IAR CAND SE FACE 2024 SA NE INTINDA PANA IN 2030! ACUM, ANUL CARE VINE SA SE APLICE, MAI ALES CA NU SUNTEM CU MILIOANELE SA FIM ACTUALIZATI SI RECALCULATI, AVAND MII DE TRANTORI ARMATA SA FACA OPERATIUNILE DE CALCULARE! ACUM SAU NICIODATA CA EU NU MAI ACCEPT NICI UN AN IN PLUS, SI CRED CA 99,9% DINTRE NOI VOR CA ANUL 2020 SA FIE ANUL DREPTATII DEFINITIVE LA PENSIILE MILITARE, NU IN 2024, NU IN 2030! CIVILII INTR-UN AN SI-AU PRIMIT TOATE DREPTURILE SI SUNT CU MILIOANELE, LA NOI DE CE SE VREA SI SE AMANA? MAMA AVEA 640 LEI SI ACUM ARE 1000 LEI, CURAND VA AVEA ANUL CE VINE 1450 LEI, DECI APROAPE DUBLATA, SI EU DIN 2010 N-AM LUAT 1 LEU SI PSD MA INTNDE PANA IN 2014-2030! EI A NAIBII DE POLITICA CRIMINALA LA ADRESA PENSIILOR SUB 2000 LEI CA M-AM SATURAT DE FOMIT SI SA N-AM SI EU MEDICAMENTA SA-MI INGRIJESC SANATATEA, CRIMINALII, DE AU AJUNS CAMARAZII SA FACA CHETA PENTRU MINE SA AM CE PUNE PE MASA! SUNT FOARTE REVOLTAT PE TOATE ACESTE VICLENII MARSAVE SI FASCISTE!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, este proiectul senatorului Les, B 512/29.10.2019, diferenta este ca acum la initiatori sunt cam toti senatorii PSD. Astazi expira termenul pentru consultare publica si la prima sedinta a Biroului permanent din Senat, cu un numar nou, L.../.., va fi repartizat la comisii; are deja avize de la CES si Consiliul Legislativ; si Guvernul este solicitat pentru a da un aviz.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PSD, MAI POT EU SA MAI STAU INCA 4 ANI CU PENSIA DE 1000 LEI, NEACTUALIZATA DIN 2010 SI CAND S-AU IMPATRIT TOATE PRETURILE LA ABSOLUT TOATE SI LA ANUL SE INCINCESC SCUMPIRILE? MAI TRAIESC EU CU PENSIA DE 1000 LEI PANA IN 2024, CRETINILOR?

Unknown spunea...

Întreb din nou:indexarea de 5%, pentru 2016, cand baaaaaa guvernantilor?

gigi 2 spunea...

Eu nu am pensia Mare, dar consider ca proiectul este f bun , numai sa se adopte si sa se aplice.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Scuze ca m-am enervat rau de tot si a trbuit sa iau un captopril sub limba si o pastila de passiflora, sa ma calmez, sa nu fac un accident vascular, pentru ca am facut tensiune 20/11... Dar, m-am acrit cu termenele astea aiurea in legislatii, care mereu si mereu lovesc in cei amarati si napastuiti, ducandu-i cu zaharelul ani de zile si murind cu sperantele in suflete neamplinite si intr-o saracie si deznadejde crunta, o data cu ei, eu facand diabet si boala cardiaca numai din cauza acestor nedreptati care ma lovesc permanent si numai in guvernarile PSD, pentru ca in basism eu am beneficiat in 2010 de majorarea pensiei le Lg 263/2010, si de atunci deloc in tot pesedismul, de parca este un blestem sa ma ucida cu zile! PSD n-a dat 1 leu la absolut toate pensiile sub 2000 lei, intr-un mod ciudat si criminal, stiind ca s-au scumpit toate si ei se declara ca partid social si tot PSD in 2015 m-a scos la pensie din boala in limita de varsta cu calcularea pensiei cu 50% mai putin, ramanand cu cuantumul avantajos, PSD mi-a calculat si recalculat pensia cu 50% pe minus, deci de trei ori la rand, ramanand cu cuantul avantajos, dar cu cateva procese acum pe rol pentru dreptate! PSD a emis oug 57 si oug 59 si alte potlogarii de au umplut tribunalele, nu PNL! SE MIRA PSD DE CE ROMANII AU VOTAT CU IOHANNIS SI UITE DE CE ROMANII AU VOTAT SI ACUM LIBERALII CONDUC ROMANIA, DECI SA NU SE MAI MIRE DEGEABA! Daca PSD n-o da afara pe Olguta Vasilescu si alti nenorociti, care s-au implicat in pensiile militare sa le distruga si pe beneficiari sa-i termine definitiv, de PSD se va alege praful si pulberea, pentru ca este singurul partid care poate sa faca la ora asta dreptate la toti necajitii Romaniei, da daca au acolo cativa derbedei care urasc Armata, Politia si tot ce tine de aceste sisteme de forta, degeaba mai exista ca partid, pentru ca este o discriminare criminala ce loveste in aparare, ordine publica si siguranta nationala, DAR MAI ALES IN CEI CU PENSIILE MICI SI FOARTE MICI, CAT SI MEDII, ori acesti oameni le-au complectat voturile de peste ce au fost peste 60% cand au luat utima data puterea! S-a dus naibii Dragnea, care ziceau ei ca ii incurca la multe, acum cine dracul ii opreste sa nu faca dreptate la pensiile militare, si inca la modul urgent, chiar din anul 2020? Chiar sunt asa de neglijat aceste voturi ale noastre? Chiar vor ei sa-si puna in cap acesti beneficiari, dintre care sunt 2/3 cu pensiile neactualizate din 2010? Cine dracul mai poate trai cu o pensie de 1000 lei, cand ajutorul social pentru cei fara 1 zi de munca este 740, iar eu cu vechime efectiva aproape 11 ani si total 18 am cu 250 mai mult ca trantorii astia fara vechimi? Pai, nu-i o crima acest aspect demn de cartea torturilor? Chiar nu mai am nici un fel de drept din partea statului si Armatei ca m-am schilodit in grad de invaliditate in misiuni la ordin si am cu 250 lei mai mult ca cel care n-a muncit toata viata lui? Rusine, PSD, rusine si voi liberali de rahat, care va intreceti cu PSD la aceleasi nedreptati! E normal sa faca cheta camarazii sa-mi pun ceva in gura, sa-mi mai iau un medicament si sa-mi achit facturle restante la utilitati, nenorocitilor?! Toti sunteti niste blestemati nenorociti, doar pentru burtile voastre si ale celor bogati sa fie si mai bogati, iar saracii sa-i bagati in morminte!

Leon spunea...

Cornele, iar vorbesti cu pacat :
1.De Indemnizatia sociala(pensia minim garantata) de 704 lei in acest an, beneficiaza NUMAI PENSIONARII CARE AU DECIZII DE PENSII DE INVALIDITATE, DE AGRICULTORI,DE STAT, MILITARI,etc. care datorita salariilor mici li s-a calculat o pensie de mizerie, si atunci statul roman le plateste DIFERENTA PANA LA 704 LEI, DE LA BUGET.Acesti oameni au muncit 10-15-20 de ani, agricultorii chiar de dimineata pana seara pe norme de nimic, si merita mai mult, dar prietenul tau Orban in 2020 nu le da nimic in plus.
2.In guvernarea PSD, in loc sa-ti dea indexarea/majorarea pensiei militare la cuantumul recalculat/actualizat( cum a procedat si Boc si Ponta) ti-au dat acele procente la cuantumul mai avantajos si din 2016 pana in ianuarie 2020 pensia iti creste cu 17% (5% + 5,25% + 0% + 1,3% + 4,6%). Daca mai ai Taloanele de pensie, uita-te si o sa te convingi singur.
3.Mai citeste si ce scriu alti colegi pe acest blog..!

kostas spunea...

Cat de tampit si de nesimtit poate sa fie cineva care s-a gandit ca recalcularea pensiilor militare sa se faca pana in 2025, adica, tocmai peste 5 ani sa avem si noi pensii recalculate.Iar noi ar trebui sa fim multumiti! Chiar trebuie sa fim umiliti inca 5 ani?De unde au scos ei acei indici de corectie, din burta,fara nici o logica, nu au tinut cont nici macar de perioada aleasa, ci de anul iesirii la pensie. Normal ar fi fost ca indicele de corectie sa fie pentru anul in care au fost alese cele 6 luni care au format baza de calcul.Este o mizerie de lege, care isi produce efectele peste 5 ani, sau poate peste mai multi ani, moda prorogarii fiind preferata de politicieni. Stati si asteptati dragi pensionari , sindicatele si asociatiile dorm, pensionarii la fel, si pana atunci o sa ramanem ultimele gaini din aprozarul pensionarilor. Toti se lupta sa ramanem cu pensii militare. Care pensii militare? Va simtiti bine cand spuneti ca aveti pensii militare, chiar daca sunt inghetate si de rahat? S-a terminat cu onoare militara. Au avut grija sa ne fie terfelita, iar noi sa fim batjocoriti. Trebuie sa le facem temenele ca ne dea si noua pomana 4,6% . Rau am ajuns. Maritam,ca suntem slabi.

Sorina spunea...

Vad ca nu este la urventa asa ca pana cand se va finaliza sant multen de spus ci e stie ce ideie mai.vin sa fiti sanatosi sa vedeti ve mai fac acesti mincinosi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Chiar in aceste momente fac propaganda UNPR pe fb, pentru ca m-a asigurat Dl General, Gabriel Oprea, ca are protocol cu PSD ca intr-o eventuala si recenta guvernare PSD, ce se va intampla in aceasta primavara, pentru ca i s-au dat garantii sigure ca va prelua Apararea sa faca dreptate la pensiile militare, si implicit sa asigure cadrul in care pensiile sa fie foarte urgent indreptatite, fiind si o masura electorala pentru parlamentare, cei care au pensiile mici si medii, cat si neactualizate de 10 ani fiind prioritatea zero, dar toate fiind in vizor pentru indreptatire, de noi depinzand sa ne dam voturile, ca dca se duc iar la liberali, ADIO DREPTATE!!

Dan spunea...

Domnule C.F.I.... nu va lasati manipulat de politicieni... Ei sunt mestri in arta manipularii opiniei publice si obtinerea sprijinului electoral. Niciun politicin nu merita sprijinit decat dupa ce infaptuieste ce a promis. Eu am reusit sa-mi dau seama ca ”rata nu impunge, ea doar macane si fuge”. Feritiva de politicieni... ei vor spune intodeauna ca ”rata impunge”

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ LEON, CU TOT RESPECTUL, CE MAJRARI SUNT ACELEA CAND ALA CU 100.OOO SAU CU 20.000 SAU CU 50.000 SE URCA PE TURNUL EIFEL CU PENSIA SI EU NU AM CU CE LUA MEDICAMENTE, SA-MI PLATESC FACTURILE SI SA MANANC? CUM SA NU IA CEI FARA 1 ZI DE MUNCA 740 LEI BANII ASTIA, CA AM AICI VECINI CARE PRIMESC ACESTI BANI DE TRANTORI SI LA TV SE FACE SCANDAL PE ASTA CA CIVILII CARE AU LUCRAT SI AU VECHIME MICA AU CAT EI, DAR N-AU VECHIMI CA S-AU INCHIS UZINELE, AU FOST SOMERI SAU BOLNAVI! DOAR STIU TOTI ASTA! CEI CU PENSIILE PESTE 20.000 AU AVUT ASTFEL DE SALARII CAND LUCRAU? SAU 50.000 SAU 100.000? DIN 2015 AU AJUNS DE LA 5000, 8000 LEI LA PESTE 20.000-100.000 LEI, E NORMAL ASA CEVA, FRATE? NU SE VEDE DIN AVION CA DOAR PENSIILE URIASE SUNT CONCEPUTE ASTFEL SI SE DAU TOT FELUL DE LEGI SI ORDONANTE CA CELE MICI SA STEA PE LOC SI ALEA, DOAR ALEA SA SE DUCA IN SUS? ALA CU PESTE 20.000 TINE BANUL STAGNAT IN BANCI, NOI II RULAM DIN PRIMA ZI, CA A DOUA ZI 1 LEU NU MAI AVEM, DUPA CE AM PLATIT FACTURILE! SI ALEA AU PRIMIT ACTUALIZARI ANUAL, DIN 2015, A SCRIS SI PRESA INTENS, CHIAR SI DE 5 ORI PE AN, A RECUNOSCUT SI VASILEASCA ASTA, CHIAR SI CEI DE LA ARMATA, DE CE SA NE MINTIM UNUL PE ALTUL? SI CA SA NU MAI RASUFLE NIMIC, ANUL ASTA S-A DAT ORDONANTA DE SECRETIZARE A PENSIILOR MILITARE, CA SA STIE TOTI ASTA, SI AICI S-A SCRIS DE ACEST ASPECT DE CATRE UNII! NU E MAI BINE SA SE PUNA FRANA PE CELE URIASE CU IMPOZIT PROGRESIV, CA SA MANANCE SI ASTIA CARE SI-AU DISTRUS SANATATEA IN MISIUNI LA ORDIN? UNDE ESTE RECUNOSTINTA STATULUI ROMAN CA ACESTI OAMENI S-AU ZDROBIT SI NICI MACAR IN CIVILIE N-AU MAI PUTUT LUCRA DIN CAUZA BETEGELILOR? DE LA 2000 LEI IN SUS S-AU DAT OMM-URI, CORECTII DIFERITE, APOI S-AU SCAZUT IMPOZITELE, DAR SUB 2000 LEI NIMIC, NIMIC, DECAT 1,7% SAU ALTE PROSTII MARUNTE, IAR PRETURILE S-AU INTREIT SI INCINCIT TOATE, EU CE SA FAC CU 46 DELEI MAJORARE, FRATE DE LA 1 IANUIARIE, CE SA FAC CU ASA ,,MAJORARE''? SE COMPARA CEL CU 1 MILIARD LEI VECHI SAU CU 50.000, SAU CU 300.000 SAU 20.000 LEI CU ACEASTA MAJORARE CU MINE SI CU CEI NENOROCITI IN ACCIDENTE? NU DEGEABA SOCIETATEA LUPTA, CUM ZICEA SI CEZAR, SA SE PUNA CAPASTRU PE PENSIILE ASTRONOMICE, PENTRU CA DETINATORII ACESTOR PENSII LUPTA PE VIATA SI MOARTE CA CEI CU PENSIILE MICI SA NU IA NICI 1 LEU MACAR, DE FRICA CA NU LE MAI RAMAN LOR CA SA LE BAGE LA PORCOAIELE ALEA URIASE DIN BANCI SA STEA ACOLO DE POMANA! ASA CA CIOACA CA MI S-A DAT ESTE DOAR O TAMPENIE CARE NU MA INCALZESSTE CU CATIVA LEI CU CARE NU FAC NIMIC, DAR ABSOLUT NIMIC LA FACTURILE DE PESTE 1000 DE LEI SI PENSIA DE 1087 LEI! AVEAM IN 20210 878 LEI, CE MAJORARE ZICI CA E AIA, DIN INDEXARI SPORADICE, CAND SI CAND, IN 10 ANI DE 200 LEI, SI AIA CU 5000-8000 LEI ACUM AU 500.000 LEI, PENTRU CA ANUAL SI DE CATE 5 ORI PE AN LE-AU MAJORAT PENSIILE NESIMTITE PE CHESTII SECRETIZATE SI PE FURIS, LA MODUL CRIMINAL? ACUM ZBIARA CA VOR SA LE PUNA CAPASTRUL CA LA CIVILI SI SA LE PUNA, DACA N-AU FOST IN STARE SA LUPTE CA CEI CU PENSII MICI SA AIBA SI EI CEVA, SI DE ACUM INCOLO AM SA LUPT EU PE VIATA SI PE MOARTE PE LA TOATE PARTIDELE, PRESEDINTIE, GUVERN, MINISTRII SA LE PUNA IMPOZIT PROGRESIV ASTORA SA-I INVETE MINTE CA SA LUPTE SI PENTRU AMARATII ARMATEI ALTADATA, NU SA NE PUNA NOUA FRANA SA AIBA DOAR EI SI O SA VEDETI CA VOI REUSI SA-I CONVING PE TOTI PARLAMENTARII DE ASTA, PENTRU CA ABIA ASTEAPTA SOCIETATEA SI POLITICUL SEMNALE DIN PARTEA NOASTRA CU PLANGERI SI PETITII! ORI LA BAL, ORI LA SPITAL, DINTE PENTRU DINTE SI OCHI PENTRU OCHI! M-AM ACRIT DE NEDREPTATI CRIMINALE!

Huhu Rezea spunea...

Pardon!
Cum poți să spui că OMM nu intra in cuantumul net pentru că așa spune legea.
Nu domnule, interpretarea abuzivă a legii a scos sporul din cuantumul în plată al pensiei.
Chiar nu ai retinut nimic din ce se scrie pe acest blog și din decizia definitivă a CA Ploiesti referitor la deciziile de pensie emise după 15 09 2017?

Dan spunea...

@nea Huhu...
Ma gândesc ca postarea de mai sus se refera la postarea mea ca raspuns domnului Mihai... daca e asa, constat ca dumneavoastra alegeti doar fragmente dintr-un ”post” fara a tine cont complet de acesta. Exact asta spuneam si eu... ca prin aplicarea OUG 59, acest spor nu se regaseste in pensia neta.... aaaa... da, am uitat sa specific ca si eu consider OUG 59 ca fiind abuziva si incorecta (mea culpa). Iar de retinut din decizia de la Ploiesti in cazul de la Buzau am retinut, insa dumnevoastra nu ati retinut ca asta am scris si eu, din zecile de decizii prin care justitia NU A DAT CASTIG DE CAUZA pensionarului militar, exista si o exceptie (pe care eu o consider noroc) in care justitia DA DREPTATE PENSIONARULUI MILITAR... rog cititi postarile in integralitatea lor.

In cazul in care nu faceti referire la raspunsul meu pentru domnul Mihai... rog ignorati acest mesaj, multumesc.

Niky spunea...

Este acel proiect care acorda 0,00% celor pensionați in perioada 2010-14.09.2017!Ce logica “sănătoasă”!

Dan spunea...

Domnilor, parerea mea este ca orice corectura sau modificare la legea in vigoare nu va elimina decat o mica parte din nedereptati sau inechitati... Parerea mea este ca trebuie o legea noua in care militari cu aceiasi vechime, aceleasi sporuri, aceleasi conditii de munca, de acelasi grad si functie sa aiba acieasi pensie indiferent de anul iesirii la pensie, sigur o echitate 100% nu va fi dar nici discrepante majore ca acum nu vor mai exista.

Leon spunea...

CORNEL, aici iti dau dreptate, am scris si eu pe acest blog, ar fi moral si echitabil ca indexarile/majorarile sa fie acordate in SUME FIXE la toata lumea, ba chiar o suma mai mare la peniile mici, dar n-am gasit sprijin din partea colegilor; indexarea cu acelasi procent mareste diferenta intre pensii.
PS. Sotia mea, dupa 31 de ani vechime ( in industria de aparare ) are o pensie de 1296 lei, apropiata de pensia medie din sistemul public de pensii ..!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Lozincile astea le tot aud de 6 luni spuse aici pe blog de oameni care au nemulțumiri, dar nu știu cum să acționeze.

Dan spunea...

Eeeee.... asta zic si eu ca e problema... nu gasim sau nu cadeam de acord asupra unui mod unitar de actiune... Cine stie cum trebuie actionat... eu recunosc ca nu stiu... Am incercat pe calea justitiei si nu am rezolvat nimic... alta cale care ar fi?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile Leon, n-am nimic nici cu pensiile mari si astronomice, si trebuie sa fiu crezut, dar debandada asta cu raportul minim si maxim s-a ajuns la exagerari astronomice, de neconceput in orice tara din lume! Cei cu pensiile foarte mari macar sa puna gura sa tipe la poolitic sa ne mai dea si npoua, tot din principiul ca lacomia o sa-i lase intr-o zi fara acele pensii, dar ei continua sa bage bete in roate la pensiile mici si medii sa le mai creasca si noi sa stam pe loc! Si barem daca ar cheltui banii astia pe ceva, da ii tin in banci acolo de putrezesc, si nici imbracati nu sunt ca lumea, nici nu se distreaza, doar adina si aduna ca naimitii porcoaiele in banci! Cu pensiile sub 20.000 lei chiar absolut n-am nimic, crescute pe criterii de actualizari foarte multe, dar peste 20.000 nu mai accept, prietene, ca deja se da in lacomie. Vreau doar atat: Cat mai urgent posibil toate pensiile mici sa fie majotrate sa fim salvati si tac din gura chitic si nummai zic nimic! Dar majoratae curand pana in doua trei luni, nu in 2025! A juns deja cutitul la os si nu se mai poate tolera atata nesimtire si indiferenta din parte tuturor vinovatilor! Daca nu ajung sa-mi platesc daunele pana la primavara risc sa fiu scos in strada, ca s-au saturat si rudele sa ma mai ajute sa ies din rahat, avand si ele problemele lor, si unde s-a mai vazut la alta armata din lume un militar paradit in misiuni sa moara de foame, fratilor, ca in Romania, si de 10 ani sa nu i se majoreze pensia sa poata trai si trata decent? Doar vorbesc cu mutii si cu surzii, de pomana ca si cu peretii, ca nimeni nu vede si nu aude ce se intampla cu amaratii armatei...

Dan spunea...

Aici eu nu rezonez cu ideea... parerea mea este ca ... majurului sau maiorului iesit in 1990 sau in 2000 ori in 2010 sa primeasca exact diferenta care trebuie astfel incat sa aiba pensia egala cu majurul sau maiorul iesit intre 01.01.2016 si 14.09.2017 avand in vedere aceleasi acelasi grad si functie, aceiasi vechime, aceleasi conditii de munca si sporuri.

Huhu Rezea spunea...

E greu să câștigi un proces când nici d-ta nu înțelegi că sporul OMM nu este drept de pensie militară ci este un drept adăugat la pensia militară calculată potrivit L 223 în vigoare în prezent
Defectul acesta îl au și pensionarii mai vechi, aspect speculat ticălos de finanțiștii din ministere
Repet acest lucru de ani de zile dar puțini vor să gândească

Mitica spunea...

Raspund eu...la Pastele cailor...am avut proces cu 5%..pierdut si la fond si in apel. EXACT...DAR EXACT ACEEASI SPETA LA BRASOV...ACOLO S-A CASTIGAT ..LA CTA NU.....JUDECATA este ....cunosc pe judecatorul X..e vecin...prieten...neam...doar asa se poate castiga...in rest vai de mama noastra..Ce pot sa spun...judecatori impartiali...nu pot sa spun ca in Romania se judeca pe bune....judecatorii ....stat in stat....te iei de pensiile lor?? Cine sa se ia?? Doar ei au painea si cutitul in mana...taie felia cum vor ei...justitia chiar ca este oarba...ca statuia...

Huhu Rezea spunea...

Avertisment pentru cei care, după ce că nu au pregătirea necesară înțelegerii legii, devin și obraznici in comentariile lor.
Aici se accepta păreri avizate, chiar în contradictoriu, dar nu justificări puerile ale neputinței.
Acțiunile în instanță sunt apanajul specialiștilor în domeniu, nu al amatorilor.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Boby spunea...

Legea Les e foarte buna.NU VA EXPLIC DE CE.Cine intelege este bine, cine nu sa puna mana si sa studieze modul de calcul al pensiei actual.

Iulian Mareș spunea...

Baga cu impozitarea si Contributiva! Ai uitat?

Iulian Mareș spunea...

Mai, dar credul rau poti fi!
PSD nu vrea sa revina la guvernare! Inca.
Cu regret sincer, Oprea este istorie din pdv politic!
Nu te mai iluziona....

Gigi spunea...

@gigi
Tizule,daca vii cu precizari,atunci poate cred şi eu cât de bun este acest proiect!
Poate îmi spui şi mie de ce în perioada 2010-2015, acel coef.este 1.00,adicã=zero.
Ajutoare=zero,pensie calculata pe 263,nu 20 ani coontribuţie,ci 25-30 etc.
Actualizare la Sf.Aşteaptà.Mai e bunà?

Gigi spunea...

Pentru a ne da seama cã nu întotdeauna se câştiga procese,chiar judecate la aceiaşi instanţa,am sa dau un exemplu clar:
În 2013,împreunà cu mai mulţi colegi am pierdut un proces în ce privea ajutoarele.În 2016,altcineva,a câştigat un proces,atât la fond,cât si în apel,unde instituţia a fost nevoità sà le dea acele drepturi.Repet,ambele acţiuni judecate de acelaşi Tribunal şi CA.
Exemple ar mai fi şi prin alte locuri din ţarà.
Întreb:Nu este aceiaşi lege peste tot?
ACŢIUNILE în ROMANISTAN,sunt un RISC,dar,totuşi merità incercat dacà ai bani de aruncat şi timp de pierdut.Acum,depinde dacà apuci sà fii judecat de un complet pregàtit şi care nu ràspunde la comenzi politice.

Ein Stein spunea...

@Cezar
Pentru asta legea salarizarii trebuie sa se aplice si pentru militari, logica e simpla, daca raportul intre cea mai mare si cea mai mica solda de functie, pe legea salarizari, e de 1 la 3,
atunci bunul simt spune ca si diferenta intre cea mai mare si cea mai mica pensie trebuie sa fie tot de 1 la 3, indiferent de data iesiri la pensie. Cu o conditie!
Modificarea legii pensiilor astfel ca baza de calcul sa se compuna din: solda de functie, solda de grad la care sa se aplice un coeficient de vechime, numai pentru perioada cat ai fost militar.
Asa procedeaza toate celelalte tari NATO.
Insa legea salarizarii are o mare hiba, plafoneaza sporurile la 30% din solda de functie ori contopistilor tocmai asta nu le convine si vin cu tot felul de propuneri "legislative" pentru a intarzia cat mai mult aplicarea legii salarizarii.
Nu vor accepta in ruptul capului sa renunte la sporuri, beneficii, indemnizatii de peste 1000%, cu atat mai mult nu vor accepta calcularea/recalcularea pensiilor din solda de grad, functie si vechime.
Pana cand solda de functie nu va fi elementul de baza al salarizarii militarilor nu exista nicio sansa intr-o indreptare a diferentelor foarte mari intre pensionarii cu conditii similare dar perioade diferite.
Cand tu ai o solda de functie de doar o mie si ceva de lei dar ajungi sa iei in mana aproape 20 000 lei se pare ca ar fi o problema, pentru unii, pentru altii doar lapte si miere.
Pentru asta trebuie vointa politica, doar de acolo poate veni rezolvarea, iar noi trebuie sa le aratam ca stim care e problema.

Ein Stein spunea...

Impozitarea e cea mai proasta solutie, "rezolva" partial efectele unor legi strambe, special croite, CAUZA trebuie eliminata. Pragmatic vorbind, cei vizati de impozitare primesc pensiile din fondul alocat ministerelor de resort, acele pensii mari si foarte mari oricum vor fi platite din acel fond epuizand-ul si nelasand marja pentru eventuale cresteri de pensii, recalculari, etc. Faptul ca pensiile mari vor fi impozitate iar banii vor ajunge in bugetul de stat pentru cine stie ce studii de fezabilitate, sau autostrazi pe hartie, pe mine ma lasa rece. Acei bani ar trebui sa ramana in fondul de pensii alocat ministerelor de resort si redistribuiti in cadrul aceluiasi fond pentru recalculari, mariri de pensii in cadrul ministerului, ori asa ceva nu se poate.
Impozitarea progresiva fie ea si cu 100% pe mine nu ma ajuta in niciun fel.

Iulian Mareș spunea...

Nu, pt că dreptate își fac doar magistrații pt ei. Iată ce își doresc.,:

https://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-tuna-predoiu-face-ce-stie-mai-bine-slugareste-si-el-putin-pe-cei-care-vor-sa-vada_1416944.html

CEZAR spunea...

Ein Stein
duminică, decembrie 29, 201
------------------------------------
QED....
Trebuie PRESIUNE !
Chiar sunt CONTOPISTII CEI MAI TARI IN ARMATA ! ??
NE-AU FACUT DESTUL RAU...din cauza unor comandanti cu muci la nas....!!

Iulian Mareș spunea...

Din Stein,
deși tu scrii pe înțeles, el nu te poate pricepe! După prima frază l-ai pierdut! Folosește enunțuri prin propoziții cât mai scurte...😜😂👍

Iulian Mareș spunea...

Da, acela este, însă se bucură toți cei care nu fac obiectului ecartului! Nu îți inkipuiai că așa se întâmplă și se divide unitatea?

Militar de la 14 ani spunea...

Pentru cei de aici care se mândresc că participă la elaborarea acestor proiecte de modificare a Legii 223.
Oricum ar fi vor exista discrepante în continuare din cauza sporurilor, vechimii, limitării la net etc.
Pledati pentru o lege în stilul vechii 163,cu elementele de acolo SF, SG, gradații, indz.cda. Nu e cea mai bună dar nu vor mai fi raporturi ale pensiei ca acum, ci cel mult de 50%.
S-ar elimina cu această ocazie și problemele de fiscalitate, prevederea limitării la net, valorificarea vechimii, ierarhia valorii pensiilor, adăugarea CPS și OMM, oamenii nu vor mai pleca din sistem de teama modificării legii peste noapte și nu cred că va fi depășit netul la cei activi.
Orice alt tip de intervenție va nemulțumi pe cei ieșiți până în 2000 că nu au avut sporuri, cei până în 2010 că au avut sporuri puține, cei după 2010 că lor nu li se dă nimic pentru că au beneficiat de sporuri dar nu au beneficiat de ajutoare și tot așa.
Cred că asta ar fi o soluție. Cu acest tip de abordare trebuie marșat de către cei care "ne reprezintă".

CEZAR spunea...

QED.....
m-Alul evident ca nu pricepe...:D

Huhu Rezea spunea...

Cei care nu au înțeles că au intrat pe un blog privat de informare în domeniul pensiilor, preponderent militare, independent de înfluențele instituțiilor statului sau ale structurilor asociative ale rezerviștilor, și că trebuie să manifeste minimă decență în dialogurile în care se angajeajă sunt pofțiți să meargă pe site-urile oficiale sau oficioase pentru a primi informațiile care sunt pe placul lor.
Cei care nu știu ceva ...întreabă și primesc răspuns de la mine sau de la alți cititori care cunosc problema.
Opiniile se susțin cu texte de lege sau cu documente nu cu ...gură bogată.
Nu e nimeni obligat să citească sau să comenteze pe acest blog, după cum fiecare decide dacă urmează sau nu sfaturile care se dau pe blog.

brenda spunea...

ASA este dar mai se poate spune ca se cam bate joc plimband legi si povesti cate 4 5 7 ani asa ca numai vorbe cu bine pe anul viitor si inca pe alti ani

Ovidiu spunea...

Asa este. In Constanta nu se castiga, si eu am pierdut... justitia e politizata, nu impartiala!

Ein Stein spunea...

Simplul fapt ca toata cariera ai numarat izmene nu te transforma automat in matematician cum nici faptul ca ai completat 8 dosare de pensie te transforma in jurist. O parere avizata e o parere a unui individ care are si pregatirea si experienta necesara in domeniul respectiv, tu nu le ai, cel putin in domeniul juridic. Agresivitatea si calitatea de tare-n clanta nu te face mai credibil, recomandarea e sa citesti minipamfletul meu despre prostul harnic insa ma indoiesc ca vei pricepe ceva.

Dan spunea...

Un blog de informare, unde informatiile sunt prezentate cu o mare intarziere de administrator si de cele mai multe ori distrosionate intr-o nota personala, probabil doar din dorinta de a avea motive si subiecte contracdictorii cu ceillalti vizitatori.

Ein Stein spunea...

@Cezar
Ar fi bine daca lucrurile ar fi atat de simple, nu sunt.
Comandantii cu muci la nas de fapt primeau la solda bonusuri, sporuri, drepturi de 1400% din solda de functie ca mai apoi sa fie exceptati de la cumulul pensiei cu salariul. Oare sa fie un caz unic, o intamplare, coincidenta? Nu cred! Lucrurile sunt mult mai profunde, cainii latra caravana trece. Macar ne racorim cu vorbe pe blogul huhurezului.

Aurica spunea...

,,Majurii ''doresc sa-i umple frigiderul acum de sarbatori ,pentru modul de exprimare d-nului DAN!

Gigi spunea...

Asta este stiut,d.le Mareş,cum le este încãlcate drepturile lor,sar ca arşi de c.r.În scimb,la alţii interpreteazã încrengãturile de ordonanţe şi legi cum vor ei.Toatã stima pentru magistraţii care judecã fãrã patimã,pe criterii de profesionalism,nu la interes politic!

CEZAR spunea...

m-Alu iarasi este norocos ...are 1,00 si eu ma bucur pentru el...!!
Mai atenuiaza din socul provocat de a 3.a Cizma si fara ajutoare ..la pensionare !!
Pensie de peste 15.000 si el mai pofteste si ajutoare...!!!???
Poate un camion sa-ti care cardul pana la domiciliu..

Gigi spunea...

Nu numai în Constanţa,ci cam peste tot se întâmplã aşa!
Când justiţia o sã fie independentã sutã la sutã,atunci o sã vedem şi dreptate.Nu ca acum, unii îşi câştigã dreptul,alţii,nu!
Repet,speţe identity.
Hai,sã zicem,cã în unele cazuri nu se respectã c.p.civ,dar în multe cazuri nu au nicio scuzã.

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Ține de încrederea în sine! Știi câtă determinare are un ...harnic?
Nu numai că cei 30% au fost proști, căci este problema lor, așa fiind în orice țară, ci că nu și-au dat seama că sunt manipulați!
PNL a venit la guvernare numai pe idei de stânga, neonaziste: tăi, egalizez, fac dreptate absolută, băgăm la pușcărie, să dispară PSD, românii mei!
Autistul spunea: "Dragi români"...
Vomit când aud!

Huhu Rezea spunea...

PNL istoric a dispărut după radierea sa din registrul partidelor și reînregistrarea după fuziunea, de fapt înghițirea sa, cu PDL.
Doar ghioacea mai este PNL. Conținutul este al PDL-ului hulit de electorat.
In scurt timp, românii vor redescoperi urmașii lui băse in noul PNL.

Leon spunea...

https://www.senat.ro/Legis/PDF/2019/19b512ES.pdf

CEZAR spunea...

Aici trebuie sa mearga cu PRESIUNE...SCMD..etc..sa reduca termenul de aplicare !!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan spunea...

Dl. Aurica...
se pare ca aveti aceiasi problema ca mentorul dumneavoastra, nu intelegeti ce cititi... cat despre frigider... ”go ahead”... am unul special pentru astfel de persoane.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Dan
Ca să înțelegem și noi ce citim, dă-ne textul din OUG 59 potrivit căruia sporul OMM/SOSP este calculat potrivit Legii 224 și acesta este cuprins in plafonul net al pensiei militare stabilite potrivit art. 59 si 60 modificate de OUG 59/2017.

Huhu Rezea spunea...

Linkul era dat de 2 ori în topic.

Dan spunea...

Dl H R...
In OUG 59/2017 nu specifica nimic despre SOSP, ca dealtfel nici in L 223/2015 (nu 224)... insa este specificat clar la ounctul 3. din art. VII al OUG 59/2017 ca ”La stabilirea pensiei militare de stat, pensia netă nu poate fi mai mare decât media soldelor/salariilor lunare nete corespunzătoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei” daca traducem acest art. astfel incat sa fie inteles de toata lumea, reiese ca salariul lunar net dedus din salariul brut este in procent de 58,5%, deci media salariilor nete deduse din salariile brute este de 58,5%, deci pensia neta nu poate fi mai mare de 58,5% din media celor 6 salariilor brute alese in baza de calcula... ca o conluzie matematica... orice este adaugat peste acest procent nu se plateste. Si asa cum am spus-o in nenumarate rânduri (dar din animite motive nu vreti sa cititi) si eu ca si altii consider ca acest mod de calcul este eronat deoarece sporul pentru SOSP trebuie acordat ca un spor LA PENSIE (peste si in afara pensiei) si nu un SPOR IN PENSIE.

Ein Stein spunea...

@Viorel
Nu am nicio pregatire in domeniul juridic si am scris asta ori de cate ori am avut ocazia insa am un mare atu, stiu sa respect autoritatea, sa invat de la cei mai destepti ca mine si sa tac cand trebuie. Ar trebui sa faci la fel, ai avea numai de castigat. Iar pentru ca am acel atu as vrea sa-ti atrag atentia ca ai pus 8 oameni pe drumuri si cheltuieli inutile dar daca acei 8 ar fi avut mai multa minte s-ar fi adresat unui jurist cu cunostinte temeninice si ar fi aflat ca nu au nicio sansa in a primi soldele ajutatoare, asa le zice, pentru ca nu exista temei legal. Daca au avut castig de cauza la unele instante cu certitudine vor pierde la cele superioare, iar daca prin absurd unul sau mai multi vor primi acei bani ar face bine sa-i puna la ciorap pentru ca o sa trebuiasca sa-i returneze.
Singura autoritate din Romania care are dreptul de a interpreta o lege sau articol de lege este CCR. CA, ICCJ, etc. nu au dreptul sa interpreteze legi, se aplica principiul "unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem", daca vrei iti scriu si in latina daca are vreo importanta, pentru ambiguitati in legi instantele se adreseaza CCR sa interpreteze si sa dea inteles exceptiilor.
Abordarea dupa ureche a problemelor nu face decat rau, ca in cazul celor 8 insi de care pomeneai ca i-ai facut oameni.
Hai sa-i respectam pe cei care au pus mana pe carte si au ajuns autoritati in domeniul lor, sunt mult mai utili folosindu-ne de cunostintele lor in loc sa-i tracasam cu imbecilitati.
Einstein a fost un geniu insa cu toate astea nu se pricepea nici la cusut nasturi la manta nici la chirurgie si nici la tamplarie, se rezuma doar la domeniul lui mic unde se dadea cocos.

Ein Stein spunea...

@Gigi
Nu exista temei legal pentru acordarea ajutoarelor la trecerea in rezerva. Nu are cum sa castige cineva vreun proces pana la capat si sa primeasca si banii. S-a mai discutat problema cu ceva timp in urma, cine a vrut sa inteleaga a inteles, cine nu, nu. Poti sa-l mai intrebi inca o data pe huhurezu, daca-l prinzi in toane bune.

Iulian Mareș spunea...

Pt corectitudine: "izmenarul" ăla a fost ofițer de conducere logistică, absolvent de UNAP! Dar ce contează când aman2 aveți liceul la baza!?

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Omul o mai avea și alte treburi, plus că se mai și documentează, nu?

Leon spunea...

CES a dat un aviz favorabil si are o propunere utila, sa fie preluat Tabelul nr.1 din Legea 215/2019 ( modifica art.18 si 55 din L.263/2010), cel cu acordarea a 4 luni pentru fiecare an lucrat in conditii deosebite de munca( in loc de 3 luni) chiar pentru minim un an lucrat in aceste conditii( fata de minim 6 ani)..!

Iulian Mareș spunea...

Cum de ai pierdut cursa?

Iulian Mareș spunea...

Da, asta-i crudul adevăr! Priviți conducerea și modul de acțiune.

Huhu Rezea spunea...

In final ai dres busuiocul, dar tot consideri sporul SOPS un element salarial, deși nu l-ai primit că activ.
SOPS se calculează și se adaugă din/la cuantumul final al pensiei militare stabilite de L223.
Altfel spus, militarii primesc pe lângă pensia militară drepturi rezultând din:
-ordine și medalii(L80)
-merite culturale 50%(L 8/96)
-recunoștinta revoluționari(L 42/1991)
A auzit cineva că meritele culturale și drepturile pentru pensionari sun plafonate la cuantumul net?

Dan spunea...

Dl. H... daca revedeti postarile mele ... asta am spus de la inceput... insa cineva a tinut mortis sa reinterpreteze spusele mele...
Acum am si eu o curiozitate... cum ati dedus dumneavoastra ca eu consider sporul SOSP un element al salariului?... Aaaaa... o viziune proprie dumneavoastra avand la baza ceva ce eu nu am spus... ma gândeam eu ca nu o sa renuntati usor la acest obicei... Totusi astept explicatia, daca aveti una.

Dan spunea...

Domnule H... revin si am sa repet reformulând ... poate veti intelege ce spun eu....

”EU niciodata NU am SPUS ca SOSP trebuie introdus IN PENSIE, EU doar am SPUS ca CPS interpreteaza si APLICA ERONAT OUG 59 si ELIMINA SOSP de LA PENSIE.
TU din motive ce nu le-am identificat ai RASTALMACIT CEea ce am SPUS EU”.

Va rog sa cititi doar cuvintele scrise cu majuscule din textul aflat intre ghilimele, poate daca sunt cuvinte mai putine intelegeti mai bine.

Huhu Rezea spunea...

@Ein Strîns
Nu exagera!
CCR nu interpretează legile. Verifica doar constituționalitatea lor.

Legea 303
Înalta Curte de Casație și Justiție asigură interpretarea și aplicarea unitară a legii de către celelalte instanțe judecătorești, potrivit competenței sale

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Ai vrut să introduci ideea că legislația este de vina că CPS-urile nu introduc sporul SOSP în drepturile de pensie stabilite după 15 09 2017.
Eu te-am atenționat că nu legislația e de vina ci interpretarea ei greșită de către CPS
Citește articolele sub eticheta OMM/SOSP de pe blog și vei vedea că noi criticam aici de circa un an asemenea decizii.
Cele mai multe contestații in Justiție care au că obiect sporul OMM sunt promovate după ce am semnalat pe blog calculele greșite ale CPS-urilor.Si atunci au fost câțiva gălăgioși care spuneau că repetam ca un patefon dispozițiile Art.11 din L 80.
Fii ceva mai modest!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, acolo, sus cu Oprea: Sa nu-l dezamagim... Sa-l lasam sa incerce, desi cam ai dreptate... Sa stii ca poate face ceva bun, in alianta cu PSD, cu conditia sa fie la botoane, frate! Mereu trecutul, daca nu-i calcat cu fierul si cu aburi, te va prezenta sifonat...

Dan spunea...

@H
Eu nu am vrut sa ”introduc” nimic... Eu am afirmat ca interpretarea si aplicarea eronata a acelei ordonante duce la eliminarea de la plata a acelui spor... dumneavoastra ati dedus altfel.
Si daca tot e vorba de legislatie atunci afirm acum clar, ”DA, LEGISLATIA E DE VINA DEOARECE ESTE SCRISA PROST SI PERMITE ALTE INTERPRETARI DECAT CELE CORECTE. O LEGE/ORDONANTA SAU ORICE AR FI DACA AR FI SCRISA BINE NU AR PERMITE NICIUN FEL DE INTERPRETARE CI AR PERMITE DOR APLICARE EI ASA CUM E SCRISA. o LEGE SCRISA PROST CRE PERMITE INTERPRETARI DUCE LA APLICAREA GRESITA SI CHIAR DIFERENTIATA A ACESTEIA”.

Acum ma astept sa spuneti ca ce am scris aici este incorect si ca reiese ca eu consider ca sporul SOSP este spor salarial si ca nu trebuie platit.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Civil, este vorba de Mossad al perciunatilor pe bigudiuri, la modul cel mai cert, fiind o ampreanta a modului lor de lucru. Baietii nostrii stiu de ce si cine e, dar e la secretul de stat cu OZN-uri, frate, si mereu noi am avut relatii bune cu ei, stabilite mai intai de Ana Pauker, Teohari Georgescu, Miron Constantinescu, Emil Bodnaras Bodnarenko, Walter Roman si alti haiduci halitori de azime, scoliti la Lomonovskaia Moskba Citty, cu tuneluri subterane ce duc la KGB! Sulurile de Tamud sunt pline cu indemnuri la sangerari abundente pentru stabilirea grupei sangvine, si poposirea capatanilor in aliniament cu risturile bombeurilor, si daca vrei sa le stii le gasesti si in Deuterinom-ul Vechiului Testament, de fapt aidoma Talmudului... Pe noi sa ne intereseze doar atata: Tinctura de branca ursului, din Plafar, este singura metoda de erectie in care simultan tratezi si bolile de inima! Citeste, te rog, propectul din cutie si vei ramane mut de umire ce scrie acolo, desi eu il prepar singur, pentru altii, intrucat inca n-am nevoie, dar pe aici s-or gasi si amatori de tras frana de mana prin parcari cu bunaciunu la trei sferturi de jupon! Hai ca e bine sa ne destindem faciesul cand facem raciturile si beuf-urile! Spor la cocarțurile cu rașpinca, tineri flacai penzionari, si lasati penziile pe mânurile oug-urilor sa le aplice regimul oblgatoriu de siluiete pentru fhasioane la ,,balcoane!''
La multi ani in 2020, fetili noaste postatoare si de bucatarie gustoasa si aromata amatoare!

Huhu Rezea spunea...

Numai din prostie sau rea intenție se poate interpreta că introducerea plafonului net al cuantumului pensiei militare, prin OUG 59, ar afecta modul de acordare a sporului SOSP. Deci, nu e cazul scrierii proaste a OUG 59.

Dan spunea...

Aici eu as reduce doar la ”rea intentie” ori ”asa le este impus”, de cei din conducerea MApN, ca CPS sa procedeze in modul in care o face, imi este greu sa cred ca cei ce lucreaza acolo sunt chiar atat de prosti.

Huhu Rezea spunea...

Și cei de la MAI procedează la fel. Nu am date de la CPS a SRI

Leon spunea...

Art.8 din Normele de de aplicare a HG.nr.1188/2001: "Cuantumul pensiei militare de stat, recalculată potrivit prezentelor norme metodologice, împreună cu sporul prevăzut la art. 11 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, nu poate fi mai mare decât baza de calcul folosită la recalcularea pensiei"
Daca legiuitorul dorea sa introduca si OMM in OuG 59, o putea face asa cum a facut-o Nastase in 2001.
Este numai bataia de joc a guleratilor din Casele sectoriale de pensii..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Civil, eu incurc gluma cu seriosul, fiind cun consacrat gazetar pamfletar, acum tras in Depou cu locomotiva cu tot, si le mai dzic sa iesim din tipare si monotonie! Aia cu branca ursului n-am pus-o de pomana, daca ai observat, pentru ca urmand sa felicit doamele, n-am vrut sa spun bancul cu calitatile femninine, printre care o calitate de a gospodinei fiind aceea de a-i creste carnea in mana, daca pune orez la sarmale! Pe bune: Branca ursului e o planta minune pe care trebuie s-o stie si gospodarii pensionari, si gospodinele pensionare, care se gandesc la cele doua turnuri gemene sa se ridice din propria cenusa! De studiat calitatile si pe Google! La multi ani si spor la toate cele!

Dan spunea...

Din cate stiu eu exista o ”metodologie de intocmire a dosarului de pensie” comuna pentru toate structurile... posibil sa fie si o ”metodologie comuna” pentru modalitatea de calcul a pensiei si de interpretare a legislatiei in domeniul pensiilor militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, nu-i rau nici asta, nu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Civil, aici ratoielile nu-si au rostul, iar glumele trebuiesc puse in cntextul opiniilor sa nu parem a fi la priveghi. Gheneralul Polcovnic, carliontat la cercei, Walter Newulander, dzici? Pai, in loc de Talmud a propovaduit popo...loghiile marilor pupatori de secere si baroase imbarligate, Stalin, Lenin, Trotki si alti corifei marxisti, dupa care s-a suit calare pe calul T 34, alaturi de Anușka Pauker din Piata Rosie a Moskvei, si s-a oprit in Piata Matache din Bucale sa ne invete cum se fac din foi de Pravda caltabosi si sarmale! Si tata meu a halit un castron, de s-a imbolnavit de rosu purpuriu in palton si l-au internat in primul CCR a PMR, alaturi de gasca,pana i-a dat a trei-a cizma ca s-a folosit de masina Comitetului Central sa duca un borfet tocmai la Sinaia in boșchet, l-au aflat si cu cizma afara l-au dat, toocmai in Valea Trotusului, diciplinar sa aiba bani de buzunar din munca de gios, usurel si frumos, punandu-si osul ca merceolog principal in acord global, la Fabrica de cauciuc sintetic Borzesti alaturi de alti barozani fosti, si asa cunoscand-o pe mama, bag seama, si n-a mai plecat inapoi, pentru ca ne-am nascut noi doi, gemeni oracaitori si lacomi la sfarcoase sa ne intarim la oase... Si, uite asa, aste e povestea mea, alaturi de intamplari istorice, categorice, ce de mult s-au intamplat, cu sau fara de pacat, ca acum cu urechile in penzie sunt tare necajit si incurcat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Civil, exclus total Petre Teaca, eu vorbeam de alt subiect... Se zicea atunci, ca sa se acopere incidentul, despre un complot Mossad, sau agenti Mossad, descinsi in acele zile prin zona miortca sa achite palestinieni implicati in Revolutie. Nu uite ce s-a scris atunci, inca ma ajuta capul. Dar eu am facut o trecere peste si am facut o punte la niste origini ale tuturor relelor, pentru ca mereu au fost implicati nste prtatori de bascute brodate pe chelie, nicidecum sa ma refer la acel General, deci eroare de interpretare, caci daca n-as vorbi pafletar cineva m-ar deranja mereu la sonerie sa-i vad irisii albastrii prin vizor, priceput-ai? Pe sleau n-am sa le zic, ce doar mestesugite sa inteleaga si capra si varza din ecuatie, dar nu si dracul din capatul puntii!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Este minunat ca ai introdus în discuție recalcularea pe L 164/2001.
Hg 11882001 s-a aplicat, inclusiv prevederea de la art. 8, numai pensionarilor aflați în platăși supuși recalculării la data de 07 04 2001. Pensiile stabilite conform L 164 nu aveau inclus OMM în plafonul pensiei.
De altfel, prin anul 2006 acea prevedere din articolul 8 a fost mutată în art. 9 si prevedea:

Art. 9. - (1) Cuantumul pensiei militare de stat, recalculată potrivit prezentelor norme metodologice, nu poate fi mai mare decât baza de calcul folosită la recalcularea pensiei.

De pe atunci articolul 11 din L 80 a fost scos din calculul cuantumului pensiei militare, fiind evidențiat separat.
S-au găsit destepții să-l reintroducă din 15 09 2017, fără să aibă o prevedere expresă în acest sens!

Dan spunea...

@H

”De pe atunci articolul 11 din L 80 a fost scos din calculul cuantumului pensiei militare, fiind evidențiat separat.
S-au găsit destepții să-l reintroducă din 15 09 2017, fără să aibă o prevedere expresă în acest sens!”

Ce au introdus? Unde au introdus?

Gigi spunea...

@Ein Stein
Dacà và intereseazà và dau hotàrârea def.a unei astfel de acţiune câştigatà.Am mai dat-o la cineva,aici,acum 4-5 ani,probabil îi trebuia la Tribunal.Cà nu a mai intrat ulterior sà mai spunà cum s-a finalizat acţiunea,este altceva.

Huhu Rezea spunea...

Vrei să-ți desenez? Citește tot dialogul, că nu am timp să răspund la șicane.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Macar copy/paste il faci corect! Mai redu, totusi din spatii!
Da, PSD a introdus un program liberal, dar okii si mintea ta nu le vad!
Bolsevism este aproape egal cu neomarxismul promovat de #PDL&PNL!
"Prostanac" era pt politica nationala, dpv al lui Iliescu, fapt confirmat in alegerile pierdute la mustata, insa este bun in politica externa, sau poate ca s-a dorit recuperarea lui? Mai stii?
Si iar, aveti ambii liceu la baza!

*Iata si lumina neagra.... :))

https://www.google.ro/search?hs=VOB&sxsrf=ACYBGNTVgk6lBS7-0i07VYoocslEv9HQBQ:1577683132541&q=Lumina+neagră&tbm=isch&source=univ&client=opera&sa=X&ved=2ahUKEwjrmrvVz9zmAhXP2qQKHfanBh8QsAR6BAgIEAE&biw=1496&bih=722#imgrc=ofhZTZaW5_mI2M:

** este mai greu de gasit, iar lumanarea de la capul mortului doar il lumineaza nu-l si desteapta!
***mi s-a parut ca ai fost agresiv de la inceput la sfarsit!? Bine ca a tinut putin!

Iulian Mareș spunea...

Uiti ca unii nu primesc nimic? De asta este buna?
*Cezar nu fi tocilarul din curtea scolii: QED folosesti dupa ce ai adus niste argumente solide, nu dupa o falsa axioma!

Iulian Mareș spunea...

"Ziaristii" aveau atunci pe teren car de reportaj?

Iulian Mareș spunea...

Mama, ne-ai dat pe spate....
5 ani...si inca in plus? Ma infiorez! Dupa, .... nimic, nimic?

CEZAR spunea...

m-Alu iarasi este norocos ...are 1,00 si eu ma bucur pentru el...!!
Mai atenuiaza din socul provocat de a 3.a Cizma si fara ajutoare ..la pensionare !!
Pensie de peste 15.000 si el mai pofteste si ajutoare...!!!???
Poate un camion sa-ti care cardul pana la domiciliu..

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Ca sa fie FOARTE CLAR..precum becul negru al lui m-Al!!

„Pensia medie în cazul unor legi speciale:
18.150 de lei – judecători și procurori
10.869 de lei- personal aeronautic
7.744 de lei – Curtea de conturi
4.446 de lei – funcționar public parlamentar
Din cei 9.312 beneficiari ai pensiilor de serviciu, 5.818 au peste 6.000 de lei, 4.046 peste 10.000 de lei, 1.817 peste 20.000 de lei, 162 peste 30.000 de lei, iar 10 peste 40.000 de lei.
Din numărul de 178.168 de beneficiari de pensii militare, 29.584 încasează peste 6.000 de lei pe lună, 8.929 peste 10.000 de lei, 147 peste 20.000 de lei, iar 5 peste 25.000 de lei.”
Cam acesata e situatia reala (cat de cat) a pensiilor de serviciu. Pe huhu cineva se plange de atacarea cu impozite a (lesinatelor pensii cazone”. Posibil sa se refere la impozitarea progresiva care cam bate la usa !Ca sa eliminam dezinformarile : In anul 2019 au fost mai multe propuneri de impozitare progresiva insa acestea s-au referit la pensiile de peste 7000 lei( supliment 30%) si mai ales peste 10.000 lei(supliment 50%).Ca atare , cei cu pensii mici si medii nu au de ce sa fie speriosi nevoie mare ca li s-ar lua boii de la bicicleta fara pedale!
BY...In cuiul catarii !

Iulian Mareș spunea...

Și tu șoferul camionului... 👍😂😜

Iulian Mareș spunea...

Ești pe lumină neagră, bag seama!...
Nu am comandat decât structuri de nivel B., deci nu am fost mare!
Că să-ți explic ție care a fost domeniul meu de activitate, nu are rost; ți-o ia corpul razna!
Însă retine...nu subordonații își aleg comandantul, invers mai merge, în sensul că un comandant poate solicita, uneori, ekipa de colaboratori ...
Ceea ce susții tu a fost valabil pe timpul Armatei Roșii pe timpul MRSO/1917!
Mergi sănătos!

Iulian Mareș spunea...

Cât mai ai până în Clubul 8929"?...dar în cel cu 3 cifre? 😜😂👍

Leon spunea...

Ca sa fie si mai clar, printre cei aproape 180.000 beneficiari din sistemul militar sunt si 2.700 de persoane care traiesc cu 704 lei/luna ( pensia minim garantata )..!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

La pregatirea mea militara ..te puteam ajuta ! Sunt posesor de permis categoria C..obtinut pe camioane in Armata !
Daca apoi doreai o plimbare exotica cu TAB77M 8x8..iarasi te puteam servi ..chiar pana la ..Targoviste...!!!
In Academia Fagaras ..am fost brevetat ca Mc.Conductor clasa a III a iar la unitatea de origine am dat examen si am promovat in clasa a IIa
De - militar combatant pregatit...nu doar sa infig scobitori in salata de beuf..pe la nustiu ce comandamente INUTILE....sic..

CEZAR spunea...

Cum au rezultat aceste pensii..??

Silviu spunea...

Dacă in sist.puplic cei 704 lei se numesc ajutor social in sistemul militar cum sar numi?probabil batjocura,sa faci o școală militara 3 ani si peste 10 ani activ si sa fii asistat social si ca sa fie totul complet le-au si înghețat ca sa nu dam pe afara de prea mult.

Iulian Mareș spunea...

Ce sa fie clar în bila unui GAZ-ist? ...el cam la 769 se încadrează...

Leon spunea...

Cele mai multe cred ca sunt pensiile de urmas( 50% ptr.un singur urmas, 75% ptr.2 urmasi, 100% pentru 3 sau mai multi urmasi )) apoi urmeaza pensiile de invaliditate ( nu mai sunt conditionate de o vechime minima... ), posibil sa fie si SGPisti cu vechime mica si venituri mici !

Silviu spunea...

Prin actualizări secretizare si manarii financiare au redus baza de calcul la 1/4din cea existentă la data treceri in rezerva,rezultând o baza de calcul sub salariu minim la acea dată.

Alex spunea...

Aceaste cuantumuri de pensii militare sunt ca o palma adresata indirect tuturor militarilor.Indiferent unde si-au desfasurat activitatea au fost la ordin 24 h. din 24.Chiar raspunzand si de G.A.Z. o perioada din activitatea desfasurata ,nu a facut altceva decat sa asigure bunastarea tuturor militarilor din unitatile respective.Nu trebuie uitat faptul ca datorita G.A.Z.urilor de pe langa U.M.mesele soldatilor si cele de la popota cadrelor militare erau mult imbunatatite.Ceva important de retinut :cel care raspundea de G.A.Z. mai ducea 2-3 functii prin cumul.

Liviub spunea...

Liviub
Sa vezi cum, in lungul vremurilor, au luat-o diplomatii, magistratii, politicii prin campanii industriale, agricole, santiere din munti, vai, mine, precum armata! Exact unde avea tara nevoie acolo tzup si cei de mai sus! Toti cu arma si lopata in cele doua maini!
La multi ani tuturor! Cu sanatate!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, indicele de corectie a fost introdus de art.170 din Legea nr.263/2010, si pentru perioada 2011-2015, a fost calculat si pentru STABILIREA pensiilor militare. Dupa anul 2016, acest indice a fost luat in calcul numai la stabilirea pensiilor civile, astfel:
-in anul 2016 = 1,09
-in anul 2017 = 1,14 ( pana la data de 30.06.) si = 1,05 (dupa data de 01.07.)
-in anul 2018 = 1,15
-in anul 2019 = 1,20
-in anul 2020 = 1,41 (??), prevazut in proiectul BASS pentru anul 2020.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezarica, sunt invalidanti cei cu pensiile mici. Un exemplu dintre sute: Un subofiter din Galati a scos siguranta grenadei si aceasta a explodat instantaneu, fiind defect de fabricatie, smulgandu-i bratul din humerus si ramanand si fara un ochi, cat si beteag de un picior, el avand vechime sub 10 ani, deci cu o pensie de mare rahat, pe mine nu ma mai exemplific, cat si pe altii care am suferit accidente fara voia noastra. MApN PREZINTA NISTE MINCIUNI SFRUNTATE, PENTRU CA SUNT PENSII SI MAI MICI, CINEVA SCRIIDU-MI CA SUNT CHIAR SI SUB 400 LEI, NESPECIFICANDU-MI CE GRAD AR AVEA RESPECTIVUL CU ACEA PENSIE DE INVALIDANT. S-a dat o dispozitie sa se tina la secret cuantumurile pensiilor militare, tocmai sa nu se stie si despre aceste cazuri de invalidanti in procesul de instruire sau msiuni la ordin, asa ca ei vin cu panarama asta de cioaca sa ne aburesca cu faptul ca pensia cea mai mica este de 740 lei, dar eu pot paria ca nu s-a aplicat la MFA aceasta lege a pensiei minime, la modul cel mai sigur posibil, problema fiind aprig discutata de o publicatie constanteana care se ocupa cu problemele militarilor! In Romania nu exista precizat prin Lege organica care este recunostinta statului roman si al armatei pentru pierderile suferite de invalidanti in timpul si din cauza activitatilor cu specific militar, si tocmai si de aceea degeaba urlam noi la Luna si la stele ca ne baga intr-o oala mare si in functie de vechime atata iti da, netinand cont ca respectivii au suferit accidente si au contractat boli, precum TBC sau altele fara voia lor, ca rezultat al acestor activitati militare la ordin, si aia fac eu permanent actiuni si petitii sa sensibilizez politicul si armata despre acest aspect, un senator fost militar spunandu-mi candva ca politicul a vrut de mai multe ori sa faca dreptate, dar guleratii mafioti din cotloanele caldute si lipsite de griji ale birourilor, cu solde cat cele ale celor plecati in teatrele de razboi, in fratie cu ministrii apararii s-au opus cu indarjire, pentru ca fondul global de venituri la pensii si solde fiind unic ar insemna sa se dirijeze banii si catre prapaditii astia, si astfel n-ar mai avea ei suficienti sa jongleje cu fel de fel de sporuri si vrajitorii sa majoreze permanent niste favoriti, si de aceea Generalul Oprea, stiind de la mine si altii cam ce se intampla acolo, este jurat sa puna piciorul in prag si sa faca ordine si dreptate, daca revine la butoanele ministerului apararii, si nu degeaba lupt pentru ca domnia sa revina, mai ales ca a zis ca va face dreptate pentru absolut toti, spunandu-mi clar ca pensiile mari, nu nesimtite, sunt foarte mici in comparatie cu cele civile ale sobolanilor de birou, amantelor si tot felul de paduchi si microbi politici civili, si am foarte mare in domnia sa din acest punct de vedere! Tocmai de aceea permanent spun ca Oprea este chiar singurul care ne poate ajuta concret, rapid si foarte bine, de n-am avea caposi, incapatanati, liberali si oponenti printre noi, si nu putini, vazand aici cu totii cine ne trage presul de sub picioare, cat si lor, ca fraierestenii! Chiar imi spunea domnia sa ca sunt actiuni cu aceste proiecte cat frunza si iarba, tocmai sa se tergiverseze si sa ne tina pe loc, pana la calendele grecesti, si o sa murim si pensii indreptate tot nu o sa vedem!

Leo spunea...

Așa este, ele au fost primele subunităţi NATO din acele vremuri.....

Huhu Rezea spunea...

Asta întrebam și eu! De ce este exclusă de la corecție pentru pensiile militare perioada 01 01 2016-15 09 2017?

Leon spunea...

Nr. 271 30.12.2019
Întâlnirea conducerii MApN cu reprezentanții structurilor asociative

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu și secretarul de stat și șef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, s-au întâlnit luni, 30 decembrie, la sediul MApN, cu reprezentanții structurilor asociative care își desfășoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale instituției militare.

În cuvântul său, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat faptul că este necesar un dialog susținut și coerent, Ministerul Apărării Naționale fiind implicat activ în soluționarea problemelor semnalate de structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere.

„Abordarea aceleiași problematici de către un număr foarte mare de asociații scade eficiența demersului, lipsa consensului în stabilirea temelor prioritare și a cursurilor de acțiune aferente făcând și mai dificil procesul de rezolvare al acestora. Am încurajat și susțin organizarea mediului asociativ într-un forum care să abordeze problemele unitar, pe proiecte, și care să poată veni cu soluții și propuneri care să rezolve și aspectele de inechitate apărute între cadrele militare în rezervă și în retragere”, a susținut ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Pe timpul discuțiilor, ministrul apărării naționale a accentuat necesitatea unei mai bune coordonări cu celelalte structuri reprezentative din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

În cuvântul său, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” și președinte al Forumului Structurilor Asociative, general-locotenent (rtr) Neculai Băhnăreanu, a subliniat faptul că este necesară implicarea instituției militare pentru apărarea demnității militarilor prin soluționarea unor aspecte privind eliminarea inechităților existente în sistemul pensiilor militare de stat, salarizarea echitabilă pentru militarii activi, precum și combaterea aprecierilor negative la adresa militarilor în activitate, în rezervă și retragere.

În urma discuțiilor consultative, ministrul apărării naționale Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca, până la data de 15 ianuarie 2020, să fie definitivat Planului de măsuri pe anul 2020 cu activităţile desfăşurate de MApN pentru îmbunătăţirea cooperării cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, în rezervă și în retragere și ale veteranilor de război, precum şi cu cele care activează în domeniul cultului eroilor, iar acesta să includă și propunerile transmise de către reprezentanții structurilor asociative pe timpul întâlnirii de astăzi. De asemenea, ministrul a afirmat că „numai împreună putem găsi soluții și tot împreună le putem pune în practică”.

Huhu Rezea spunea...

Domnul general este un maestru in tactica tergiversarii.
Intre cele 2 tururi de alegeri ziceai că e dispus ca intr-o săptămână să rezolve inechitațile prin ordonanșă de urgență.
Are dreptate in privința puzderiei de structuri asociative care își bagă nasul neprofesionist în elaborarea unor proiecte de lege
Să-i sugereze cineva că nu are de făcut mai mult, în următoarele 3 luni, decât ca Ministerul să susțină Raportul Comisiei de muncă din Camera Deputaților de respingere a OUG 59/2017 și eliminarea art 84 din OUG 114/2018 prin legea de aprobare în Parlament.
Restul este neimportant pentru noi.

M spunea...

@Iulian Mareș
Danny Huwe este unul dintre cei cinci jurnaliști străini care și-au pierdut viața în timpul revoluției române. Unii spun că a venit din Bulgaria, alții din Belgia. Belgia, însă, nu l-a recunoscut în 1989. Au spus "nu este al nostru".
Asupra ziaristului s-au găsit pașapoarte din mai multe țări și acreditari de jurnalist atât belgiene cât și bulgare.
"Ziarist"?

Leon spunea...

Este nevoie sa trimitem senatorului G.Les, propuneri de modificare si completare a unor articole. La Art.110(2), propun:
d) pentru persoanele ale caror drepturi de pensie au fost deschise in perioada 01.01.2005-31.12.2010 si perioada 01.01.2016-14.09.2017, se aplica un indice de corectie de 1,15.
e) se elimina.
Motivare: Legea nr.263/2010 a intrat in vigoare la 01.01.2011 si militarii care si-au deschis dreptul la pensie au beneficiat de indici de corectie pana la intrarea in vigoare a Legii nr.223/2015, adica 01.01.2016.

Alex spunea...

D.lui ministru ii place foarte mult dialogul.Faptul ca a dat dispozitie ca Planul de masuri ptr.imbunatatirea cooperarii cu structurile asociative...bla...bla ..bla...e.t.c...s.a.m.d.,sincer ne-a dat pe spate.Mai urmeaza un dialog dupa 15.02.si tot asa.Pe bune ca atunci cand "operau" G.A.Z.-urile ca primele subunitati N.A.T.O.,totul era mai clar.

Leo spunea...

Dragă MAESTRE ,
Se pare că este o modă a zilelor noastre.
Face și dânsul un fel de "terapie de grup" , la fel cum facem şi noi deseori pe blog , atunci cănd când nu avem kursuri ci seminarii.....
PS
La o multinațională , se făcea un "PLANNING" , cu obiectivele de rezolvat , cu responsabili de etapă (așa numitele "jaloane de etapă"), cu termene de evoluție ale etapei și cu termenul final de soluționare al obiectivului. Dar cine să facă asta adică lucrul în sistem procedurat la MFA ?
NOBODY.......

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ei toți sau sau in slujba Blocantului! Nimic fara aprobare de la Iohanis!
Iar visul bolnav al ăstuia este dizolvarea Parlamentului!
Fixații bolnăvicioase...

Iulian Mareș spunea...

Alex,
Tu cu cine tii lecții pe aici?
Prostie mai mare decât GAZ nici că a putut exista...
Nici nu mai are rost sa explic de ce?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, sa se faca treaba in Ministerul Apararii la pensiile militare cu aceeasi clocari gulerati este cum ai face un plan international de pace vesnica pe planeta, punandu-i coordonatori pe Hitler, Goering, Mussolini, Horty, Stalin si alte satane! Mai intai, Dl civil ascuns in cort, MACIUCA sa iasa din umbra cortului, sa caste adanc dupa somul luuung, sa se intinda trosnindu-si oasele de muiercea rotofei si rozaliu, ca o duduita de companie, si dupa aia sa starpesca paduchii, lățeii, crocodilii si plosnitele gulerate cu manecute indoliate si dupa aceste actiuni sa faca treaba pentru dreptate! Exclus sa ne mai duca cu zaharelul ca il fac praf si pulbere, si stie domnia sa ce i-am scris acum cinci zile, cand i-am zis-o franj in acel mail ca este muuult mai slab ca o muiere, dandu-i clasa Olguta Vasilescu cum se face treaba in rau, domnia sa nefiind capabil si in stare sa faca ce a facut ea, dar in bine, sa repare ce a distrus o muiere la pensiile militare, deci fiind mai rau ca o muiere, si nu un civil cu pretentii de General, si i-am mai zis eu si altele poate doar, doar s-o simti sa iasa naibii din lenea si trandaveala aia de ani si ani de zile, nu degeaba avand si aceasta consultatie cu rezervistii, pentru ca mailul l-am trimis la Guvern, prim ministru, presedintie, ministrul de interne, SRI si la cei doi presedinti de camere, plus ministrul de Justitie, Predoiu! Sa-i fie rusine de lenes si inactiv, fara pic de mila si compasiune fata de camarazii care l-au ridicat atat de sus!

Sorina spunea...

Invaluiri

brenda spunea...

va doresc sanatate si ....rabdare .dar nu ar fi mai bine sa ii spuneti direct dlui minisrru CIUCA ce ati afirmat mai sus? sa nu uite ca nu o sa fie toata viata ministru ca va da ochii cu colegii lui si sa lase smecheriile ca nu este corect....... chiae va cred prosti sa se grabeasca ca pote este pe topogan deci atentinati l catoateastea sant paracunoscure si sa nu mai minta ca iar va pier DAR LA MULTI ANI

kostas spunea...

Leon, esti varza. Ce indici de corectie mai au in pensie cei carora li s-a recalculat pensia dupa legea 223? Cei care au iesit la pensie in 2011-2015,au avut un indice de corectie. Apoi li s-a recalculat conform legii 233,unde nu mai exista nici un indice de corectie.

kostas spunea...

Leon indicii pe care i-ai scris in text sunt valabili numai pentru pensiile civile.Din 2016 pana in prezent nu se mai calculeaza la pensiile militare, iar cei care i-au avut in perioada 2011-2015, dupa stabilirea pensiei conf. legii 223 nu au mai beneficiat de ei. Nu scrie nicaieri in legea 223 de indici de corectie. Deci este o aberatie ca cei care au iesit la pensie in perioada 2011-2017 sa nu beneficieze de nici o corectie conf proiectului Les, pe motiv ca ei au beneficiat de indice de corectie.

Huhu Rezea spunea...

Militarii iesiti la pensie în perioada 2011-2015 și care au rămas în plată cu cuantumul contributiv, mai avantajos, păstrează în pensie si indicii de corecție.

Leon spunea...

Daca se aproba in CD, proiectul de respingere a OuG.nr.59/2017 (Pl x nr.310/2017) si eliminarea Art.84 din OuG. nr.114/2018(Pl x nr.93/2019) cred ca este nevoie si de adoptarea proiectelor de lege privind Taxarea suplimentara a pensiilor de serviciu initiate de cei doi senatori PSD, Teodorovici si Liviu Pop ( Pl x nr.396/2019 si/sau Pl x nr.449/2019) ambele aflate pentru raport la comisia de buget din Camera deputatilor..!

kostas spunea...

E corect, Huhu. Dar de ce sa fie dezavantajati cei care au pensia in plata pe legea actuala, 223? Din cei care au iesit la pensie dupa 2011,majoritatea au ramas cu pensiile calculate conf legii 223, dupa 2016.Motivul, cei care au iesit incepand cu 2011 cu legea 263 avand vechime mai mica, datorita posibilitatii reducerii varstei de pensionare si impartirea nemaifacandu-se la 20 ci mult mai mult au iesit cu pensii mai mici pe contributivitate, decat cele calculate conf.legii223.care le-a mai marit putin.Dar cei iesiti pana in 2011,impartirea facandu-se la 20, au pensii pe contributivitate mai mari, in plata si ca cei cu pensia in plata pe legea 223. Si tot ei sa beneficieze de corectii? Nu mi se pare corect. Sa zica merci ca au avut posibilitatea sa ramana cu cea in plata si sa zica merci de avantajul impartirii la 20.

Huhu Rezea spunea...

@Kostas
Te înseli!
68% din pensiile recalculate potrivit L 223/2015 au rămas în plată cu cuantumul pe contributivitate.
Atât de nefavorabilă a fost Legea 223 , în special cu pensiile mai vechi.

Leon spunea...

@kostas, indicele de corectie se acorda o singura data, la data deschiderii drepturilor de pensie !
PS. B 512/2019 a stat 60 de zile pe site-ul Senatului pentru consultare, si au fost trimise numai 7 propuneri de modificare/completare a acestui proiect de lege...!

kostas spunea...

Te intreb dl. Huhu, sunt persoane care au iesit la pensie intre 2000-2010 inclusiv, care acum au in plata pensia pe legea 223? Si daca sunt, de ce beneficiaza de corectie, iar cei care au iesit in perioada 2011- 2017 si sunt in plata pe legea 223 nu beneficiaza. A doua problema, foarte multi din ceilalti 38%, care au in plata pensia pe legea 223, mai ales cei din 2011,2012, care nu au pensiile foarte mari, or sa fie depasiti de multi care s-au pensionat anterior 2011, carora o sa le dea o marire de 20,35,15%.

Huhu Rezea spunea...

Cele pensionate până în 2011 nu au primit corecție la data pensionării.
Doar militarii pensionați între 01 01 2011 și 31 12 2015 au primit indici de corecție.
Nu s-a înțeles că indicii de corecție se aplică provizoriu,pănâ la recalcularea și actualizarea prevăzute în proiect?

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Leon,

Parcă până în 2016 este?
De ce nu este?

kostas spunea...

Leon, cunosc acest lucru, ca indicele de corectie se acorda o singura data, la iesirea la pensie. Ce vreau eu sa explic: cei care au in plata pensia pe legea 223, nu au in compunerea pensiei nici un indice de corectie, chit ca acestia, daca au iesit cu legea 263, l-au avut, pe legea 223 nu s-a mai calculat cu indice de corectie. Pe legea 223 nu il mai au. De ce acestia,(iesiti in perioada (2011-2017)nu o sa beneficieze de nici o corectie,iar cei care au ramas in plata cu pensia, pe legea 223, dupa 2016, dar au iesit la pensie in perioada 2000-2010 inclusiv, vor beneficia de corectie.De ce doar, 32% din cei iesiti in perioada 2011-2017 plus cei cativa care care au ramas in plata cu pensia pe legea 223,(iesiti in perioada 200-2010 inclusiv) sa fie singurii care sa nu beneficieze de indici de corectie? Unde este logica?

Huhu Rezea spunea...

Logica este că daca au primit pe L 223 un cuantum mai mare decît cel contributiv, corectat, de să le mai acorde corecție?
In toate situațiile cuantumul cuvenit sau in plată corectat ar fi depășit de recalculările si actualizările din anii următori. Indicele de corectie este o masura provizorie reparatorie pentru cei defavorizați.

raul spunea...

Kostas are dreptate ,cel putin in cazul meu!De la 20 impartirea s-a facut la 25 si s-a diminuat cuantumul !Ca a ramas in plata avantajosul da ,insa norocul a fost 223 ca altfel muream de foame!

raul spunea...

Am revazut Decizia ,in 2012 ,trecut 0 la indice corectie!Scapare ,neatentie ,nestiinta ???Ceva din toate??

Iulian Mareș spunea...

Velea face curat in Vâlcea...

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/sedinta-fulger-la-ministerul-de-interne-marcel-vela-l-a-demis-in-lipsa-pe-seful-ipj-valcea-e-liber-spuneti-i-ca-l-am-demis-1239071

Huhu Rezea spunea...

@raul
Uituci mai sunteți când vi se da. Coeficienții de corecție pe 2011 si 2012 s-au dat în 2013, ca urmare a unei decizii a CCR.

kostas spunea...

Si daca au primit pe legea 223 un cuantum mai avantajos cu 10,20,30 lei, nu raman mult in urma celorlalti care iau corectie? nu or sa fie iar unii mai avantajati decat altii? Pana la urma legea 223 este legea dupa care ar trebui sa ia pensii toata lumea, nu sa fie doar cu numele pensie militara, dar calculata dupa alte legi. Cativa ani, adica vreo 5, ti se par putin? Dar sa lasam asta si sa le uram tuturor LA MULTI ANI!

Leon spunea...

@kostas, noi acum visam la vrabia de pe gard; eu nu stiu cum au calculat acesti indici de corectie, haide sa vedem proiectul repartizat la comisiile din Senat si reluam discutia in Februarie !
PS. Personal am in plata Cuantumul recalculat cf.L.164/2001, indexat cu 5%(2016) + 5,25%(2017) + 1,3%(2019), mai mare ca cel rezultat in urma revizuirii (OuG.1/2011), recalcularii si actualizarii cf.L.223/2015 si astazi nu depasesc pensia medie (MApN) dupa 31 ani de cascheta + 13 ani(gr.munca), grad si functie de Lt.col.+ SM + IC..!

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

Cu asta sunt si eu de acord:
LA MULTI SI SANATOSI ANI, celor care citesc acest blog..!

dora spunea...

La mulți ani, d-nule Huhu Rezea!. Să aveți parte, în noul an, de sănătate și spor în toate!

Iulian Mareș spunea...

Velea, ministrul MAI a înnebunit cu capul....că să-l destituie pe Arafat a ajuns să-i reproșeze că IGAv/MAI nu are piloți de elicopter câte 3-4-5 pt fiecare aeronava, cu minim 1000 ore zburate, clasificat in orice condiții meteo, Z și N!
O să-i facă la imprimanta 3D!
Să vedem câți polițiști face el, nu?

Iulian Mareș spunea...

La multi ani cu sănătate!

*Cezar, mic, mic, dar ce-ți mai plăcea să sugi lapte de la sursă!
Țineai bine de USB! 😜😂👍

raul spunea...

Nu -i asa ,dar in prag de An Nou nu trebuie sa polemizam!La mine povestea e mai incalcita ,conflict cu col Rosu cel vestit in interpretarea legilor ,rezultate pe masura etc !LA MULTI ANI si multa sanatate!

raul spunea...

Leon ,ai uitat reducerile pt conditiile speciale!LA MULTI ANI!

Leo spunea...

De-o vreme-ncoace se zvoneşte,
Pe la diverse adunări,
Că mâine anul se-nnoieşte...
Cu noi şi noi "ACTUALIZĂRI"....
LA MULŢI ANI "do o zeci do o zeci" !

kostas spunea...

Leon,nu te supara dar nu ai dreptate cand afirmi ca impartirea la 25 se face in ianuarie 2021. Cei nascuti dupa 1965 si care au iesit dupa 2011 la pensie au iesit la limita de varsta, cu reducere de 13, 12 11 ani, in functie de anii avuti in grupa speciala. Acestora impartirea li s-a facut la peste 25 ani cat trbuia sa aiba stagiul complet de cotizare Unora li s-a impartit chiar la 26,27,iar daca mai ramaneam in acea lege, ajungeau ca cei nascuti in 1970,sa aiba 30 ani de munca deci stagiul complet de cotizare, 26 ani grupa speciala, sa aiba 13 ani reducere,sa iasa la pensie la 48-49 ani adica in 2018,2019 si impartirea sa i se faca la 30,deci sa aiba pensia mai mica cu 50% decat un coleg de-al lui pensionat pana in 2010 cu impartirea la 20.De aceea sunt, cum zice Huhu, 32% care sunt in plata pe legea 223, adica sunt cei carora impartirea le-a fost facuta la 24. 25, 26, 27 si le-au iesit pensii mici fata de pensionarii pe alte legi, iar la recalculare pe 223 li s-au marit si au ramas,cum zice si Raul,cu ele in plata. Si ca sa fiu mai convingator,o sa dau si un exemplu, dar sunt foarte, foarte multe cazuri: Nascut in ianuarie 1966, varsta maxima de pensionare= 58 ani si4 luni, stagiu necesar de cotizare=26 ani si 9 luni.Are 24 ani conditii speciale deci o reducere de 12 ani, deci a facut raport si a iesit la pensie la limita de varsta la 48 ani si 4luni, deci in anul 2014. Dar ce sa vezi? Cand ia calculat pensia ia dat 60 puncte, la fel ca si unul iesit in 2010. Cel iesit in 2010 are pensia: 60 impartit la 20= 3 puncte de pensie x valoarea unui punct de pensie.Cel iesit in 2014 are pensia 60 impartit la 26,8 = 2,23 x punctul de pensie.Se compara, nu cred. In 2016 se stabilesc,calculeaza, rascalculeaza si pensia celui din 2010 si a celui din 2014 conf. legii 223. Normal ca celui din 2014 ii da mai mult pe 223 decat are pe legea 263, dar nu o depaseste pe cea a celui din 2010. Insa ramane cu ea in plata. Acum vine Les si spune: Bai fraiere din 2014, tie nu-ti dau nimic, tu ai destul,ii fac o corectie numai lui ala din 2010,ca sa fie din nou avantajat, provizoriu, vreo cativa ani.

Negritoiu spunea...

Conform celor transmise de catre Rares Bogdan,la sfarsitul lunii februarie urmeaza ca premierul sa-si anunte demisia in vederea organizarii de alegeri anticipate. In concluzie,daca pana la mijlocul lunii februarie nu se rezolva problema pensiilor militare,aceasta ramane ca la inceput adica...... Noroc cu dl.Ciuca ca a stabilit acel Plan de masuri pt.inbunatatirea cooperarii cu structurila asociative in anul 2020 !Spera sa mai prinda din nou un post in noul guvern? Il asteptam cu nerabdare in randul nostru,desi sunt convins ca nu traieste din pensie!

Leon spunea...

Mi-am dat seama si mi-am sters comentariul..!
Scuze !

Leon spunea...

La mulţi ani cu veselie, sănătate pe vecie, casă plină de bucate, dragoste pe săturate, bani la greu, noroc cu carul, ce doriţi şi… sus paharul!!!

Iurcut Dumitru spunea...

Cum se aplica indicele de corectie la cei cara au fost trecuti in rezerva fara drept de pensie ulterior se indeplinesc conditii de pensionare militara.Intrbarea este daca indicele de corectie se aplica la data treceri in rezeva sau la deschiderea dreptului la pensie?

IulianC spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

În Legea 263 Indicele de corecție se aplica pentru anul deschiderii dreptului de pensie.

Leo spunea...

Camaradul cred că întreabă despre acei indici de corecţie care au apărut printr-un proiect (parcă a lui Leș dar nu sunt sigur dacă era proiectul promovat de el) , aici pe blog. Nu cred că are legătură cu legea 263 a CNPP.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Oricum, indicii se aplica după data deschiderii dreptului de pensie. Si in cazul proiectului Les, daca se aproba.

Silviu spunea...

Cei care au trecut in rezerva fără drept de pensie dar si-au deschis drepturile pe legea 223 după 01 01 2016 au avut parte de o actualizare mizerabilă iar prin acest proiect daca se dovedeste a fi real se mai primeste un picior in fund,indice 1,00

brenda spunea...

indexarea?

Huhu Rezea spunea...

O ai deja scrisă pe cuponul din luna ianuarie. In câteva zile vine și pe card/drac.

CEZAR spunea...

Cineva zice ca ar fi si PS..la pachet ???
Ati auzit ceva ..??

BONIFATIE spunea...


D-le CEZAR, adică DRAC-ul are și PS...criptum?
Ar fi o chestie de logică juridică elementară (însușită diferit de cei cu cuțitul și slănina) pentru că PS este, ca și OMM, prevăzută de altă lege în raport cu Legea nr.223/2015.

Huhu Rezea spunea...

Să nu dezinformăm!
In afara de art. 108 din L223/2015 pensia suplimentară pentru militari nu mai este prevăzută în nicio lege.

Sorina spunea...

Si atunci cum si cand se va aplica pensia suplimentara ? Stiti cumva!?

Leon spunea...

Daca Sporul pentru SOSP, poate fi acordat de cele 3 CPSuri, prin emiterea unor Decizii de revizuire, pentru cei iesiti la pensie militara dupa 15.09.2017, pentru PS este nevoie de o modificare legislativa a art.30 din L.223/2015( articol modificat de OuG.57/2015)..!