Un produs Blogger.

luni, ianuarie 27, 2020

Astăzi, 28 01 2020, se decide în Camera Deputaților: dispar sau nu pensiile speciale.

193 comments
Lucrările Sedinței în Plen a Camerei Deputaților pot fi vizionate direct, pe 28 01 2020, de la orele 14,00,  AICI
Mai mult ca sigur, liderul de grup al PNL din Cameră va face propunerea ca Proiectul să fie retrimis la Comisie pentru a fi pus de acord cu deciziile CCR.
Deputații PSD vor vota la vedere proiectul de lege, mai puțin propunerea de eliminare a indemnizațiilor pentru sportivi, pentru a nu putea fi acuzați că resping eliminarea pensiilor speciale, propusă de liberali și useriști.
În plen nu se pot face propuneri de modificarea a amendamentelor aprobate sau respinse de comisie. Sunt permise numai modificări gramaticale și de tehnică legislativă. Nici alte amendamente de conținut nu se acceptă.
Dacă propunerea de retrimitere la Comisie nu întrunește majoritatea  în plen, se trece la votarea individuală a fiecărui amendament admis sau respins de Comisie.
Respingerea  în Plen a unui amendament  admis de comisie are drept consecință revenirea la textul aprobat de Senat, text care a fost modificat prin acel amendament. 
De exemplu, respingerea în Plen a amendamentului 5 are drept consecința validarea modificărilor Legii 233/201, propuse în Proiectul de lege, deci, implicit, eliminarea pensiilor militare pentru polițiști(nu jandarmi, nu pompieri, nu cadre militare active sau în rezervă din MAI) și penitenciariști.

Respingerea în Plen a unui amendament respins de Comisie are drept urmare admiterea lui.

La votul final, Proiectul de lege poate fi de asemenea respins în totalitate, indiferent cum s-au votat amendamentele admise sau respinse.
Campioane olimpice



MARȚI, 28 ianuarie 2020 
ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR - ora 14,00 –până la epuizarea ordinii de zi - Dezbateri asupra problemelor înscrise pe ordinea de zi 


Ordinea de zi
- Propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România (Pl-x 292/2019) – lege organică - Respinsă de Senat -19.06.2019

- Propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale (Pl-x 166/2018) – lege organică - Respinsă de 
Senat - 26.03.2018
Raport comun pentru cele două iniţiative legislative - Comisia pentru muncă (Adoptarea Pl-x 292/2019 şi Respingerea Pl-x 166/2018)- distribuit - 18.12.2019

193 de comentarii:

Leon spunea...

http://m.ziare.com/stiri/grefierii-se-intalnesc-marti-dimineata-cu-premierul-la-palatul-victoria-daca-li-se-taie-pensia-de-serviciu-sunt-decisi-sa-blocheze-instantele-1595271
Maine o sa urmarim sedinta de plen in direct, dupa ora 14, si o sa vedem un adevarat spectacol timp de cel putin o ora, pe proceduri, cu jigniri, cu drept la replica, cu pauza de consultari, etc.
Aproape sigur se va vota retrimiterea la comisia de munca pentru un raport suplimentar..!
In acest caz, saptamana viitoare, PSD va introduce pe ordinea de zi , proiectul cu Taxarea suplimentara a pensiilor de serviciu (Orlando..), cu urgentarea intocmirii raportului de catre Comisia de Buget-finante !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se intrec toti in decizii electorale, altii se inversuneaza sa-si apere privilegiile, noi stam cu gura cascata sa ne pice para malaiata din pomul promisiunilor. Para asta ma intereseaza pe mine cel mai mult, chiar daca ei ma consideta natafleț, celelalte sunt doar vaicarelile unor imbuibati, care si-au tras singuri niste drepturi nemeritate, profitad ca sunt magistrati intangibili si care nu dau nimanui de dat socoteala in STATUL NEDREPT!...

vasile iosif spunea...

Dle H,
Aveam termen la TMB pe 29 ian.ac si deja avocatul m-a anuntat ca voi primi un nou termen.
Cu stima,

Sorina spunea...

Da nimic nu se va intampla pana nu.vedem cu ce guvern ramanem pe cap

calin spunea...

https://www.snppc.ro/27-01-2020-discu-ii-la-mai-pe-tema-pensiilor-militare-de-stat-bd10260
"Astăzi, ora 13,00, președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, participă, la sediul MAI, la întâlnirea conducerii Ministerului Afacerilor Interne cu o delegație a Forumului structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, condusă de general lt. (rtr.) Neculai Băhnăreanu, forum din care face parte și organizația noastră.

Tema dialogului social: regimul juridic al pensiilor militare de stat și proiectele legislative din ultima perioadă, care au vizat sau vizează acest domeniu.

Întâlnirea survine discuțiilor din luna decembrie 2019, de la sediul MApN, cu ministrul în funcție al Apărării, pe același subiect, dat fiind interesul extrem de mare al organizațiilor din cadrul Forumului pentru un regim juridic echitabil și predictibil în ceea ce privește legislația în materie."

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Curiozitate.Vrei sa cada guvernul dar nu vrei sa guvernezi.Ce stii si nu vrei sa spui.
-nu te sti capabil sa guvernezi?
-astepti criza si iti este frica sa guvernezi?
Intreb cu voia ilustrului Huhu Rezea.

Leon spunea...

Cataline, baba Vanga a murit acum 9 ani, la Sofia..!


Dan spunea...

In functie de ce se decide azi in plenul camerei deputatilor putem sa ne facem o idee asupra sanselor de modificare a L 223/2015 in mod favorabil militarilor.

Leon spunea...

"....Sa iasă PNL la microfon, să recunoască faptul că au făcut electoral acest proiect de lege şi eu vă garantez că în două săptămâni vom avea un proiect de lege bun. (...) Există soluţii. Dacă vor să modificăm această lege, să nu aprobăm o lege neconstituţională - ştie toată lumea că legea care este propusă de PNL este neconstituţională, să vină frumos la microfon, să ceară retrimiterea la comisii şi în două săptămâni să venim cu o lege, după ce am avut discuţiile cu toate categoriile. Nu poţi să spui că pensiile de serviciu ale militarilor sunt pensii speciale, nu poţi să faci un atac la baza statului român. Vrem supremaţia legii. Nu poţi fără independenţa judecătorilor şi a procurorilor", a precizat liderul PSD."(Stiri pe surse).

Iulian Mareș spunea...

Acum #PNL/PDL, #PMP si #USR+ isi dau proba la oral!
Arbitru judecator este PSD&UDMR cu ceva Pro!

M spunea...

Sau o lasi asa cum a iesit, o ataca la CCR, CCR decide ce articole sunt nasoale, le modifica PE ALEA si gata legea!

M spunea...

Ce mi se pare ridicol e ca argumenteaza motivarea pensiei de serviciu prin interzicerea unor drepturi porintre care si dreptul la greva ei fiind in greva!

Doar ma intreb: cum ar fi ca intr-o zi camarazii nostri din Afganistan sa puna armele jos si sa spuna ca ei nu ies in misiuni din cauza inechitatilor din Legea Salarizarii si a atacurilor la Legea Pensiilor Militare!

CEZAR spunea...

Oare - asa de "amorul artei" ..ce au cautat ..Generalii MApN ..la intalnirea cu Coarna..? Le-a servit o ciorba la MAI?
Chiar asa ..??

CEZAR spunea...

LEON..nu te mai obosi !
Sunt Pensii Speciale....dar acceptate De popor !
Si care trebuiue curatate de mizeriile ticluite de gulerati !
Ordonanta lui CIUCA..poate face ISTORIE !

CEZAR spunea...

"Nu poţi fără independenţa judecătorilor şi a procurorilor",
ASA..BINE ZIS...
Dar aceasta clamata independenta ..care va sa zica ..NU EXISTA...
2 Aceasta TREBUIE REALIZATA IN ACTIVITATE ..NU LA PENSIONARI..(SIC)
3FARA UN CONTROL...si aceasta putere...NASTE MONSTRII ( a se vedea judec . aia blonda tunsa cu ciobul de sticla...sau ..cea pe care unul facea expermiente sexuale ..sau Onea ..Portocala etc )
Idem si in Armata ..
De baza si BAZA STATULUI sunt ..ACTIVII..!
Onorabilitatea pensionarilor trebuie sa rezide din ..onorabilitatea ACTIVILOR...si nu invers cum incearca unii sa argumenteze stramb...!!

Leon spunea...

CEZAR, Ordonanta lui Ciuca pentru o perioada o sa ramana in sertar !
Cine crezi ca are curaj s-o adopte in aceasta perioada, mai ales in varianta ca numai pensiile miltare raman in vigoare..?

M spunea...

Mă întreb: dacă azi se votează proiectul în forma ieșită din Comisia de Muncă oare ce mai rămâne din proiectul Orlando? (se referea la impozitarea părții necontributive, ori singurele pensii rămase nu fac diferența între partea contributivă și cea necontributivă).

Huhu Rezea spunea...


„Vom vota pentru eliminarea pensiilor speciale, așa cum s-a discutat în Comisia de Muncă și aici includem toate pensiile, care astăzi chiar depășesc niște cifre care nu se pot compara cu pensiile normale din România, mai puțin pensiile militarilor, care le considerăm în clipa de față încadrate în bugetele MAI, MApN și bugetul SRI și care vor rămâne în continuare așa cum sunt. Deci practic vorbim de celebrele pensii ale parlamentarilor, ale funcționarilor publici parlamentari, personalul diplomatic consular, procurori, judecători, personalul din Curtea de Conturi și într-adevăr personalul auxiliar de specialitate pentru instanțele judecătorești și pentru Parchete", a spus Steriu, la RFI.
„Există garanția că parlamentarii Partidului Social Democrat o vor vota. Este practic o intenție stabilită și votată în grupul nostru. Vom avea cu toții același vot și vom vedea mai departe cât de reale erau declarațiile publice ale celor din PNL, care susțineau că vor vota și ei eliminarea pensiilor speciale", a completat Steriu.

M spunea...

Cât de idiot e Cîțu!!!!!!
„Suma necesară pentru dublarea alocațiilor ar fi de 7 miliarde și ceva. Ar trebui să eliminăm pensiile speciale ale militarilor, ale magistraților etc, dar nu se dorește așa ceva.

1. Lansează ideea murdară că nu cresc alocațiile din cauza pensiilor militare.
2. Idiotul crede că dacă elimină pensiile militare, militarii nu mai primesc pensii deloc!

Aurel spunea...

@ Huhurez , @ Gigi , @ Leon ,@ All
Ca să fiu mai explicit vizavi mde comentariile anterioare .
Stie cineva pe ce lege sunt pensionati magistratii militari care se spune ca au acele pensii foarte mari in sistemul justitie ?
Fac precizarea ca magistratii civili pot obtine 100% din venitul brut doar pe la varsta de 70 de ani prin adaugarea peste 80% a cate 1% pentru fiecare an care depăseste vechimea de 25 ani efectivi in magistratura,avocatura ,etc.
Cu intrare in magistratura la 25 ani pe L303/2004 rezulta;
25 + 25(vechime efectiva ) + 20 ( diferenta de la 80% la 100%) =70 ani
A vazut cineva in săli de judecata magistrat la 70 ani ? Avocati ,in mod sigur.
Rezulta ca la 60 ani (varsta pensionare cf art 82 din L 3003/2004) un magistrat ar obtine doar 95% din venitul brut luat in calcul.
Ce ofera L 223 pentru magistratii militari;
Datorita vechimii si grupei de munca AC = 85% din venitul brut luat ca baza de calcul pensie
Plus fata de magistratii civili = OMM = 15-20%
Maxim venituri = 102 % din venitul brut luat in calcul.
Deci mai intreb inca odata ; pe ce lege sunt pensionati magistratii militari ?
Dispar sau nu acele pensii mari daca se modifica modul de calclcul pe L303 in cazul in care magistratii sunt pensionati pe L223?
Cine este in culpă cu acele pensii mari ,(in afara de cea de 74000 lei), L303 /2004 sau L223 /2015?
Daca este cumva L223/2015, ce interventii se vor face pe aceasta lege ca sa se limiteze acele pensii mari care supara guvernantii ,opinia publica ,etc ? Impozitare ,plafonare ,etc ?
Oare nu ar trebui mai multa prudentă in unele judecati la adresa sistemului de justitie?
Nu cumva ar trebui magistratii civili lasati in pace sa-si rezolve treaba cu L303/2004 si să ne punem la adapost cu L223 care parca genereaza acele pensii foarte mari ?
Au si militarii ,functionarii cu statul special, pacatele lor cu duiumul . Unii zic ca au tras ...,altii ca au torturat ..., altii ca au bătut ........altii ca unii de pe la alimente ,popota ,birouri ,etc .......nu ar fi speciali ,,,,,etc.
Sper să vă preocupe subiectul !!!!!! mai mult decât animozitatile dintre psd si pnl .
Bine ca pana in momentul asta sunt de partea militarilor ............ Să vedem după ce se vor elucida mai in profunzime cu fenomenele care duc la pensiile mari !!!!
Puțin pragmatism nu strica nimănui!
Sper să nu fi gresit in ce am spus mai sus.
Daca cumva am gresit ,cer scuze si rog sa fiu corectat.

Huhu Rezea spunea...

Proiectul depus la Senat include în venitul taxabil atât partea contributivă cât și partea necontributivă
Conform calculului lor, pensiile militare sunt în întregime necontributive.
Asta e, dacă rămân numai pensiile de serviciu ale militarilor, taxarea lui Teodorovici se va aplica la venitul taxabil din întreaga pensie militară. Venitul taxabil este cuantumul brut al pensiei minus impozitul.

mihaighiba@gmail.com spunea...

Cel mai distructiv partid din România a fost și rămâne PDL,au fost cei mai flămânzi și cei mai antiromâni,au distrus tot ,nefiind nici oameni de afaceri,nici mari valori,problematic e că ia molipsit și ceilalți cu tupeul lor protesc.Trebuie distruși prin orice mijloace (bineînțeles respectând legea),vor distruge și dezmembra România,ei gândesc numai și numai pentru ei și bineînțeles pentru stăpânii lor din "marea și frumoasă U.E."

Leon spunea...

Multi deputati nu prea stiu ce voteaza, noroc cu Liderul de grup care le indica prin degetul mare de la mana, daca o lege(amendament), Traieste sau Moare, asa cum procedau Imparatii Romani cu luptatorii din Arena..!
Steriu, aseara la un post Tv, spunea ca se asteapta Raportul Comisiei de munca, desi raportul este postat inca din 18.12.2019 !

radud spunea...

Atenție la ce scoate pe goarna acest individ:
Suma necesară pentru dublarea alocațiilor ar fi de 7 miliarde și ceva. Ar trebui să eliminăm pensiile speciale ale militarilor, ale magistraților etc., dar nu se dorește așa ceva (...) Nu se dorește așa ceva. Eu, la Minister caut soluții pentru dublarea alocațiilor.”, a spus Florin Cîțu

BONIFATIE spunea...


D-l Cezar are dreptate să se supere. Numai că magistrații gândesc, bineînțeles, altfel. Adică țin cu dinții să-și asfalteze drumul spre „dependență(pensie)” din timpul cât sunt „independenți”. Împreună cu unii băieți au cam devenit stat în stat.
Eu nu-mi fac probleme. După 01.01.2016, m-a mâncat în partea dorsală și am mai lucrat vreo 8 luni, până m-a apucat din nou greața de ședințele de judecată, așa că am o pensie „civilă” de 26 lei/lună. Am primit decizia și dau de băut. Dacă ne fac „contributivi” sunt om făcut. Fac o tocană din două pensii, o transform în una mai grasă și dorm liniștit. Mâine la 09:00 am un proces personal care s-ar putea să fie amânat. Nicio grabă.
Să așteptăm ora 14:00. Va rula, cam două ore, filmul „Agonie și extaz”. Să vedem ce statuie(lege) va ieși din dalta sculptorului.

Leo spunea...

...."și care vor rămâne în continuare așa cum sunt..." ne spune traseistul steriu , acum vrând să facă valuri iar la F&M.
Deci individul spune cu subiect şi predicat că pensiile militarilor vor rămâne " așa cum sunt..." , adică pline de INECHITĂŢI ŞI DISCRIMINĂRI. O lichea politică..........

Dan spunea...

@M
Nu exista posibilitatea tehnica de a impozita doar parte necontributiva. Ori se impoziteaa TOT ori NIMIC.

Dan spunea...

@Aurel
Tu vrei sa spui ca acel ”magistrat” fie el si militar ce are pensia de 74.000 lei... a avut salariul de 72,549 lei (72.549 X 102% = 74.000)???
Eu inteleg ca vrei sa induci ideea ca cele mai mari pensii sunt ale militarilor... dar nu tine.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Își propuseseră, cumva, antiromânii pedeliști, toți traseiști în prezent, pe care tu îi tot votezi de 15 ani, indiferent cum se disimulează, să elimine inechitățile din pensiile militarea?

Leon spunea...

"La 1 iulie 2019, în evidenţele Casei de Pensii Sectoriale (CPS) a Ministerului Apărării Naţionale se aflau în plată 98 de foşti magistraţi militari, beneficiari ai unor pensii de serviciu, a ordate în baza prevederilor Legii nr. 223 din 2015, privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 303 din 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Cuantumul brut al plăţilor efectuate în iulie 2019 pentru aceştia a fost de 2.262.881 lei", au spus pentru Economica oficialii Casei de Pensii Sectoriale a MApN.(Economica.net).
Mult mai importanta este baza de calcul, coef.maxim ptr.militari este de 4,35(Anexa 6), iar la magistrat militar este de 10,5 (Anexa 5/L.153/2017)

Gogu Pintenogu spunea...

Vor vota toti parlamentarii pentru ca stiu ca va fi atacata la CCR si nu se va aplica. Toti vor ramane cu pensiile speciale pentru ca ei au incercat ceva dar nu le da voie CCR, OUG 59/2017 ramane in continuare valabila si militarii vor avea pensia ciuntita cu 30,40,50% sau mai mult, Ciuca si jucaria lui vor ramane in aer pentru ca nu-l baga nimeni in seama (el fiind obisnuit sa spuna "Am inteles" si fiind prea slab sa conduca) si uite asa se vor rezolva toate inechitatile din pensiile militare si nu numai.
Ei cu banii, noi cu ...

Aurel spunea...

Pensia de 74000 este a unui magistrat civil.
Mai recitiți cu atenție comentariul meu.
Sper că ați reținut că magistrații civili pot obține la vârsta de pensionare de 60 ani doar 90% din venitul brut acceptat că bază de calcul cf art 82 din L303 pe când magistrații militari pot obține pe L223 maxim 102% din venitul brut acceptat că bază de calcul.
Este vorba doar de pensiile magistraților militari.

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/eliminare-pensii-speciale--ponta--cacealma--teatru-ieftin-al-pnl-si-usr--cu-sprijinul-psd_726030.html

Huhu Rezea spunea...

@unkn
Atacabilă cu succes la CCR este doar forma propusă de abrogarea pensiilor penttru magistrați.
Celelalte categorii de speciali nu au nicio șansă la CCR, așa cum nu au avut nici când pensiile lor au fost desființate prin L 119/2010.
Doar Președintele și ICCJ ar avea interes să atace la CCR desfiintarea pensiilor pentru magistrați, în procedura premergătoare promulgării.
La întoarcerea în Parlament, poate fi înlocuită abrogarea pensiilor pentru magistrați cu plafonarea lor, măsură constituțională potrivit deciziilor CCR.

Leon spunea...

Deci anul trecut Pensia medie platita de CPS a MApN, celor 98 de magistrati militari a fost de 23.090 lei/luna...!!
Daca au pensia stabilita cf.L.303/2004, fondurile necesare sa vina de la MJ !

Dan spunea...

@Aurel
La magistrati incepe de 80% si urca pana la ct zici tu... 90% sau mai mult
La militari oricat ai lucra pensia nu depaseste 58,5% din salariul brut... nu prea inteleg ce vrei sa spui.
Vrei sa zici ca aceea pensie de 74.000 de lei nu exista... sau ce?

Călugărul spunea...

Soluția este simplă. Impozitarea progresivă exact ca în toate țările dezvoltate. Mafia magistraților și a politicienilor nu poate fi acum desfințată decât prin introducerea unui impozit progresiv exact ca în toate țările cu apă caldă.CCR e formată acum din profitori și politicieni interlopi si apără acum strict doar interesele mafiei.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Huhu se simpte atacat cand vorbesti de rau un pesedist.Nu-i nimic.Imi fac curaj si afirm sus si tare ca Steriu e o haimana si asta nu ca e pesedist ci pentru ca dupa ce l-a facut Oprea om a luat partidul si l-a dus la Basescu.Acum face pe marele pesedist.
Alta jigodie.Va aduceti aminte de pedelistul Cristescu.Dupa desfiintarea PDL a gasit loc la Basescu iar acum face pe pesedistul.Alta hahalera.Marele Zamfir fost penelist,mai apoi liberal la Tariceanu iar acum cu culcus la PSD.Sunt si de la alte partide fugiti pe la PNL dar sunt lichele mai discrete .Imi permit sa-i alint cu "curve masculine".

CEZAR spunea...

PSD, lovitură sub centură pentru liberali: dovada că PNL a instaurat pensiile speciale în România
Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 28/01/2020 12:23
PSD sigla
Cei de la PSD publică, pe pagina oficială de Facebook, istoricul legilor prin care s-au acordat pensiile speciale. Cei de la PSD arată că prima lege de acest tip a fost inițiată de ministrul PNL al Justiției, Valeriu Stoica, în 1997, și susținută de liberali în Parlament.

Citește și: SURSE - Thriller în Parlament: suspans major la moțiunea de cenzură

”Legea nr. 142/1997 – Inițiator Valeriu Stoica, ministru liberal! și Legea 303/2004 – magistrații (3.800 de pensii speciale)

PNL a votat PENTRU, a fost unanimitate!

Legea nr. 83/2015 – aviatorii (1.500 de pensii speciale) – Inițiator Alina Gorghiu!

PNL a votat PENTRU! 51 de voturi

Legea nr. 216/2015 – diplomații (900 de persoane)

PNL a votat PENTRU! 78 de voturi

Legea nr 215/2015 – funcționarii publici parlamentari (700 de persoane).

PNL s-a abținut! Nu s-a împotrivit acestor pensii speciale!

PLX 442/2017 – Curtea de Conturi (600 de persoane) – Inițiator Florin Roman!

CINE A PROPUS ȘI VOTAT PENSIILE SPECIALE?

PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL!!!”, arată cei de la PSD.

Alexandru spunea...

Veniți cu ceva știri noi, serioase și relevante ptr noi pensionarii militari, nu mai bateți câmpii cu știri dezumflate și de prost gust. Sau poate faceți o dezinformare, că asta știe cel mai bine sa faca romanul(militarul), ce naiba,aveam pretentie...! Pacat, mare păcat! Generalul Gropan,sa dus în garnizoana Buzău și a înființat liga pensionarilor militari Buzău,vezi doamne ptr salariile compensatorii la ieșirea din sistem, are o sută și ceva de membrii, iar cei de la conducerea comenduirii Buzău nu le-au pus la dispoziție nici măcar o sală ptr ședința, cu toate că au o sala f mare, dar ce să-i faci când o comenduire militară a devenit o afacere de familie. Ar trebui DNA, sa faca la Buzău, ce-a făcut la MApN. Sănătate și sa auzim numai de bine!

M spunea...

@Dan

Da, dar era o discutie despre suprimpozitarea (taxarea, impozitarea in trepte) a partii contributive.
Adica ai doi pensionari: unul pe contributiva cu o pensie de 10.000 lei si unul pe lege speciala cu o pensie de 10.000 lei (7.000 din contributie si 3.000 din legea speciala.)
Pe primul il impozitezi cu 800 si pe al doilea cu 1460 desi in mod normal ar fi trebuit sa ii suprataxezi "numai partea nesimtita!".

In plus tot felul de indemnizatii (gen sportivi sau jurnalisti) scapa netaxati!

M spunea...

Exact cum zice Huhu Rezea

Nu uitati ca CCR poate declara drept neconstitutionale si articole nu neaparat intreaga lege!

Daca o trimit asa cum e stiind ca CCR o sa declare neconstitutional art.2 din propunere, asteapta frumos motivarea CCR si apoi scot articolul in cauza. Legea deja are avizul de constitutionalitate pe celelalte articole.... si la revedere.

Apoi vin cu supraimpozitarea ca sa "rectifice aberatiile datorate deciziei CCR", "CCR = Ciuma Rosie", "CCR la puscarie", "CCR apara infractorii" stiti domniile voastre lozincile animalelor rezist!

M spunea...

Si daca ne gandim ca si domnia lui Cuza a inceput sub auspicii liberale putem sa spunem ca si pensiile militare tot ei le-au facut! 😁

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/judecator-de-la-tribunalul-bucuresti-catre-florian-coldea-ati-transformat-sri-in-politie-politica_1425626.html

M spunea...

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni. Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005, Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns ca în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei.

De remarcat!!!!!

Pensia meseriasa o oare si pentru ca ministrul Macovei Monica a permis jongleria cu trecerea din magistratura in comandant de penitenciar si invers. Vad ca se uita jaful facut de troscangioaica lui Basescu!

Iulian Mareș spunea...

Aurel,
Este 4 zi când scrii numai prostii partizane!
Vrei adevărul?
Pensia cea mai grasă aparține unui rahat de procuror cu câteva luni în parket, care a ieșit la pensie ca director de pușcărie și a ajuns la acest cuantum ca urmare a creșterilor salariale ale magistraților și a punctului de pensie!
Mai cântă și alta melodie...

Călugărul spunea...

Pentru Romania, petrolul, gazele, lemnul, aurul, metalele rare etc pot si trebuie sa fie ale statului roman sau daca au fost concesionate trebuie reevaluate redeventele la cotele internatinale. Sistemul Bretton-Woods se refera la state independente, ori noi? mai suntem independenti daca suntem spoliati pe fata fara nicio capacitate statala de decizie privind recuperarea/extragerea/procesarea/exportul resurselor? Cine concura la toate astea? Sigur si fara dubii politicienii pe care noi ii alegem. Suntem practic complici, mimatori de democratie spre a fi furata, neghiobi. Deci ce vrem? Motiunea asta de „centura” va insemna drumul spre dictatura galbena icter a lui Johannis omul nemtilor si nu in interesul romanilor traitori inca p-aici.

Iulian Mareș spunea...

Mai terminați și cu Gropan ăsta! A semnat ceva in activitate cu grad de general?...face valuri în ibric!

Leon spunea...

La 14,45 s-a votat ca Raportul sa nu fie Retrimis la comisie, si se trece la discutarea Pl x 292 pe fond si cele 21 Amendamente..!

Călugărul spunea...

Se agită sacul politic ( PSD sau PNL au înființat pensiile speciale) ca șoarecii (sclavii români) să nu se organizeze sa roadă sacul și să scape din sclavie!

BONIFATIE spunea...


Da, s-a terminat. Discuții, vă rog!

Dan spunea...

Daca ultima propunere a USR ar fi fost votata magistratii ar fi revenit pe cai mari. Ce interese or avea cei din USR la magistrati?

Leon spunea...

Sedinta de plen s-a incheiat prin Eliminarea pensiilor ,,speciale,, prevazute de PL x nr.292/2019 , cu 247 voturi PENTRU si 21 de Abtineri.
Proiectul va fi depus la Secretariai pentru eventuale sesizari de neconstitutionale la CCR, apoi va ajunge la Promulgare.
Parerea mea este ca ICCJ va depune o sesizare la CCR, unde Curtea va gasi articole de neconstitutionalitate si proiectul va reveni in Parlament pentru corectiile respective.
Concluzie: pentru cateva luni bune pensiile de serviciu raman in continuare in vigoare..!

maiag spunea...

RAMANE CUM AM STABILIT.nu sa skimbat nimic,gargara politica,de militari nici macar nu au amintit ,deci v ati agitat degeaba cu plx vostru,asa ca,,,,,rabdare usoara si hai la vot la toamna

Dan spunea...

Deocamdata militarii inca mai au pensii ... sa vedem daca le si repara in viitor.

Alkan spunea...

Decizie finală în Parlament: s-au eliminat pensiile speciale pentru 11 categorii de bugetari
Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, cu 247 de voturi 'pentru' si 21 de abtineri, proiectul de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari. Legea mai trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial ca să înceapă să producă efecte.
S-au eliminat astfel pensiile speciale pentru:
- Parlamentari (indemnizație limită vârstă)
- Judecătorii, procurorii (pensie de serviciu)
- Foștii Președinți ai României
- Primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene (indemnizație pentru limită de vârstă)
- Judecătorii CCR (pensie de serviciu)
- Membrii Curții de Conturi
- Avocatul Poporului
- Funcționarii publici parlamentari
- Corpul diplomatic și consular
- Personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertizare Criminalistice
- Personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă

BONIFATIE spunea...

GATA! S-A VOTAT.😖
S-au eliminat pensiile speciale.
247 de voturi pentru, contra 0 și 21 de abțineri.
Ce, cât și cum? După ce se ridică ceața.🤔
Cu respect ,

Alex spunea...

Legea privind eliminarea pensiilor speciale s fost votata de 247 de deputati ,din 268.

laurentiuakm spunea...

S-a încheiat şedința în C.D. A fost respins Plx166 şi adoptat Plx 292. Polițiştii şi penitenciarele rămân în cadrul legii pensiilor militare 223/2015. Să sperăm că nu face Guvernul vreo surpriză cu vreo OUG peste noapte.

Militar de la 14 ani spunea...

Deja se discută pe la tv că s-au desființat doar 4% din pensiile speciale. Să vedeți de acum atac la militari, polițiști, foști securiști, jandarmi care bat populația etc.
Cred că buba o reprezintă toate neamurile de securiști de la tv. Ăștia trebuie concentrați să vadă cum e în armată. Cea mai proastă decizie a fost eliminarea serviciului militar obligatoriu. Cred că trebuie reintrodusă în constituție. Este singurul mijloc prin care și armata poate controla sistemul civil pe modelul reversibil. Altfel va fi tot timpul neînțeleasă profesia militară.

Dan spunea...

Claudiu Nasui de la USR tocmai a declarat la DIGI24 ca ei au dorit ”plafonarea” pensiilor magistratilor ... mai ales ca pensiile militarilor ”nu sunt plafonate”... prin propunerea de modificare a art. 85 in care se voia ca pensia magistratilor sa nu depaseasca 100% din venitul brut si ca pensiile acestora sa se mareasca in raport cu salariile magistratilor in functie si inflatia” ... asta ar fi insemnat practic marirea pensiilor magistratilor deoarece legea actuala prevede doar majorarea in functie de salariul magistratilor activi fara inflatie...
Ce nu stie acest NASUI sau vrea sa ascunda este ca pensiile militarilor sunt plafonate la 58,5% din solda bruta si se indexeaza doar cu inflatia...
Mare mincionos si manipulator acest NASUI de la USR.

Gigi spunea...

Pensiile specale au fost introduse de şmecheri,pentru şmecheri. Asta aşa ca sã nu mã exprim altfel.

M spunea...

Ora 16:53 Ședința de guvern

Orban: "Domnule ministru al Apărării, domnule ministru de interne, să ne uităm și la vârsta de pensionare și la pensiile nesimțite. Șefimea și-a tras pensii cu sporuri în ultima lună ceea ce nemulțumește chiar cadrele militare, jandarmii și polițiștii"
A sărit aia de la muncă "avem un proiect....."

Hai să văd cum rezolvă asta că votez PNL până la moarte!!!

Leon spunea...

Cat de "Fraier" poate sa fie Premierul Orban, care la inceputul sedintei de guvern(16.50..), NU STIA ca in sedinta de plen a CD au fost respinse prin vot cele 3 amendamenta propuse de Solomon, si raman in vigoare si indemnizatiile de merit pentru sportvi, artisti, etc. si ale ziaristilor..!
Noroc cu dna ministru al Muncii care i-a atras atentia..!

Leon spunea...

"Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, a convocat pentru miercuri, 29 ianuarie, la ora 18.00, secţiile unite ale ÎCCJ, pentru formularea sesizării Curţii Constituţionale pe legea votată azi de Parlament, prin care se elimină pensiile de serviciu ale magistraţilor.

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.
Proiectul de lege a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Potrivti art.15, alin. (1) al Legii 47/1992, "Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a Guvernului, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a Avocatului Poporului, a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori."(Stiri pe surse)

Leon spunea...

"Premierul Ludovic Orban a făcut mai multe declaraţii înainte de şedinţa de Guvern, cu privire la eliminarea pensiilor speciale, dar şi la proiectul de asumare a răspunderii pe alegerile locale în două tururi.
"După cum aţi urmărit dezbaterile de la nivelul Parlamentului, s-a adoptat proiectul de lege iniţiat de PNL pe care se desfiinţează pensiile speciale, mai puţin cele de serviciu ale cadrelor militare. Dna ministru al Muncii, trebuie să vă spun că din păcate în proiectul de lege au fost introduse nişte amendamente la propunerea preşedintelui Comisiei de Muncă, din PSD, prin care s-a aprobat desfiinţarea rentelor viagere ale sportivilor cu performanţe deosebite la concursuri, olimpiade, etc. Este vorba şi de îndemnizaţii de merit pentru oameni de cultură. Aş vrea să corectăm această introducere împotriva voinţei noastre, aş vrea să pregătiţi un proiect de act normativ ca să putem corecta aceste prevederi.", a declarat Ludovic Orban în startul şedinţei.

Violeta Alexandru: Din ultimele informaţii, au fost retrase Şi-au dat seama ce absurde erau şi le-au retras.

Ludovic Orban: Foarte bine. Ar trebui să ne mai uităm un pic şi la vârsta de pensionare şi la cum putem asigura recalcularea pensiilor nesimţite, care au fost obţinute prin umflarea pe suta de metri a veniturilor. Şefimea din MAI, spre exemplu, şi-a tras pensii nesimţite, profitând de o portiţă, şi ne-am trezit cu pensii nesimţite, sfidare la adresa unui om care a muncit o viaţă întreagă. Trebuie să studiem foarte bine baza legală şi constituţională. Să nu uităm de analiza comparativă a sistemelor publice de pensii din ţările convenite. "

mosmartin16 spunea...

...mi se confirma ..ceea ce stiam !!!...

Teo spunea...

Polițiștii rămân beneficiarii pensiilor militare de stat
Astăzi a fost adoptat în Camera Deputaților, cu 247 voturi pentru și 27 abtineri, Raportul Comisiei pentru Muncă la PLX 292/2019, privind menținerea polițiștilor în cadrul juridic actual al Legii pensiilor militare de stat.
După promulgare și publicarea în Monitorul Oficial o să avem și certitudinea abrogării OUG 59 și art. ce ne privesc din 114. Până atunci să vedem ce face KWJ și CCR.
Urmează previzibil contestări la CCR și justificările deja cunoscute, inclusiv asimilarea situației magistraților cu a polițiștilor și militarilor, din perspectiva interdicțiilor și incompatibilităților. Între motivările previzibile pe care CCR le va reține în favoarea magistraților dar nu le va reține niciodată la polițiști și militari, vor fi că independența justiției depinde de pensiile lor și că au dreptul la un nivel de trai decent, apropiat de nivelul de trai pe care l-au avut în activitate.
Se vor eliminate:
- pensiile de serviciu pentru deputaţi şi senatori
- pensiile judecătorilor şi procurorilor, ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor
- pensiile funcţionarilor publici cu statut special, ale funcţionarilor publici parlamentari
- pensiile membrilor corpului diplomatic şi consular al României
- pensiile membrilor Curţii Constituţionale şi ale personalului aeronautic civil
- pensiile aleşilor locali, primari şi viceprimari, precum şi preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene
Numărul de beneficiari de pensii speciale era, la finele lunii decembrie 2019, de 9.359 persoane, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Iulian Mareș spunea...

M,
Pe Cîțu nici fata nu-l ajută! Cât despre prostiile debitate s-au săturat și ai lui!
Mai mult ca sigur îl vor face de râs, prinzandu-l cu nasul pudrat...
Cum este posibil sa ai interzis în bănci și să fii ministru la Finanțe!

Ein Stein spunea...

S-a votat eliminarea pensiilor speciale. Si? Cu ce ne ajuta pe noi? Poate se vor impozita in viitor si pensiile mari. Si? Cu ce ne ajuta? Daca nu se elimina cauza, degeaba. O noua lege numai pentru perioada cat ai fost militar, calcul doar din grad, functie, vechime. E singurul lucru care ma intereseaza.
Ala care avea 77000 lei pensie ramane in continuare cu ea, a ajuns si el militar la pensie ce mama dracu, doar a fost paznic de puscarii. Am scris in nenumarate randuri ca militarii au fost folositi ca perdeaua dupa care se ascund neavenitii si profitorii, asta de mai sus este dovada vie. Intr-un an a reusit sa ciuguleasca aproape un milion de lei, daca reuseste sa o mai lungeasca cateva luni pur si simplu nu ii mai pasa daca se desfiinteaza sau se impoziteaza pensiile militare, om s-a facut. Cauzaaaaaa! Aia trebuie eliminata. Trebuie sa se defineasca cine e militar, Grupa Majora 0, nu poti sa fii paznic de puscarii sau politist, cum ai iesit la pensie te metamorfozezi in militar. Ceva nu se leaga.
La noi neaparat, restructurare, reprofesionalizare, destructurarea clanurilor de cumetrii, amantlacuri, contopisti, grade militare numai prentru militari.
Asta e.
Nu stiu daca ati observat ca niciun "magistrat" nu a scos o vorbulita sau macar o interjectie referitoare la gagiul asta cu pensia de 77000, au batut toba cu militarii in sus si in jos. omerta sau stiu ca tot circul asta cu eliminarea pensiilor lor e doar praf in ochi?

Gigi spunea...

Anonim@
Stirile sunt vechi,dar toate noi.

Iulian Mareș spunea...

M,
Crezi că este așa departe momentul....mai ales că ei știu că misiunile executate sunt la categoria Post Conflict!
Lucrurile pot degenera f repede. Nașpa!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am postat si pe pagina mea de fb ca Orban este hotarat, si a declarat asta penru presa, sa taie toate pensiile nesimtite din toate institutiile de forta, adica armata, politie, jandarmerie, etc, care au profitat pe ultima suta de metri de niste portite sa ajunga la pensii de peste 15.000-20.000 lei, cerand ministrului muncii, ai apararii si de interne sa gasessca poertite de recalculari, cat si sa nu se mai iasa la pensie devreme din aceste institutii cu niste pensii uriase! A subliniat nemultumirea a zeci de rezervisti cu pensiile foarte mici si sfidarea celor cu pensiile civile mici.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Toti niste farisei.Pana la urma gasesc ei ceva sa dreaga busuiogul.Cei de la USR fac pe usturoi nu am mancat gura nu-mi miroase.Intrebarea-i pana cand.

M spunea...

Ete na! Zi-mi o lege importantă care nu are articole "speciale"!!!!

Asta e propagandă pentru fraieri!
Ce? La salarii suntem egali?
La Statut suntem egali?

Vrei să fii "special"? Marș la Academia Militară!!!!

Gigi spunea...

Întrabã-l pe şeful lor,e cel mai în mãsurã sã rãspundã!
Eu stiu,dar nu spun:))))

M spunea...

😁Problema lui era cu ziariștii!!!!
Că înainte de a intra la ședință fetele boite cu microfoane în mână de pe holul guvernului îl întrebau isterice!!!! 😁

M spunea...

Cum să vină miercuri? Nu sunt în grevă?

Aurel spunea...

Acum poate veți înțelege că ce spuneam in comentariile mele anterioare s-a adeverit.
Adică ,nimic altceva decât că eliminarea pensiilor speciale ,inclusiv ale magistraților,nu face altceva decât să transfere unele pensii ale magistraților militari calculați pe L303 pe recalculare pe L 223 .
Adică pensiile foarte mari între 1500 - 6000 lei vor fi de acum înainte contabilizate pe L 223.
Că atare de acum înainte tunurile presei, guvernanților, opiniei publice va fi pe pensiile militare mari ( șefi ......,magistrați militari).
Dacă așteptați actualizare , poftă-n cui până când se lămurește problema acestor pensii mari de pe L 223.

ifrim spunea...

Cum au conceput o Anexa 2 cu pensia minima sa conceapa si Anexa 3 continuare cu limita maxima!

Alex spunea...

Madam Girbovan a scris pe facebook-ul sau ,ca eliminarea acestor pensii este doar o picatura.Practic problema ar constitui-o pesiile SPECIALE a militarilor din M.Ap.N.,M.A.I si S.R.I.,deoarece din bugetul de 9 miliarde de lei prevazut in 2018 ,8 milioane de lei s-au indreptat spre acestia.Nu pomeneste nimic despre faptul ca pesionarii militari sunt in jur de 180.ooo ,iar cei cu pensii speciale 9.000.
Nici nu aduce vorba despre magistratul cu pensia bruta de 74.000.Au stat ascunsi la "umbra " noastra in doua randuri .Oameni de nimic!

marvas66@yahoo.com spunea...

Cred ca cel mai bine este pe contributivitate pentru toata lumea.

ifrim spunea...

Le repară pan' la desființare!

Aurel spunea...

Acum vă veți lămuri că adaosul la pensia contributivă de la bugetul de stat nu este un " drept câștigat"

@ M
Normele de aplicare a legii 303/ 2004 ,art 7( 3) nu permite in baza de calcul veniturile nesalariale de care pomeniți d-voastră.
Acolo sunt cu totul alte venituri incluse,venituri restricționate din baza de calcul pentru funcționarii publici cu statut special din penitenciare prin Og 57.
Pt cei de pe L 303 inclusiv acel procuror nu se aplica Of 57.

@ I Mares

Domnule Mareș,
Eu vă recomand mai multa celeritate in comentariile la comentarii.
Eu v-am avertizat doar asupra ceva care s-a și întâmplat.
Vă doresc să rămâneți cu cuantumul pensie integru daca faceți parte din grupa cu pensie mai mică cu ceva decat cuantumul pensiilor militare ale magistraților calculate pe L 223.

marvas66@yahoo.com spunea...

Gogule si eu si alti postaci am facut liceul militar, poate cu diferenta ca unii dintre noi am invatat si am fost si pregatiti sa devenim ofiteri... Un ofiter trebuie sa-si apere patria si poporul...politica este pentru popor si politicienii sai... Te-ai uitat prea mult la telenovele turcesti, unde, chipurile, armata trebuia sa dreaga guvernarea prin preluarea pe perioada scurta a puterii... Tu nu esti militar...roman

mihaighiba@gmail.com spunea...

Auzeam astăzi spunandu -se despre vârsta de pensionare ( spunea premierul Orban "românul")dar despre vârsta de înmormântare ?!!! Ce-am spus astăzi despre partidul PDL zis PNL s-a adeverit,oameni care nu au nimic în a face ceva pentru țară , trebuie distruși,sunt malefici!!

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Ai pierdut directia.Se cunoaste ca ai trecut prin armata precum gasca prin apa.In toate legile de pensii militare precum in statutul cadrelor militare printre altele este specificat ca se poate trece in rezerva pentru nevoi ale MApN etc.Asa se face ca unii au trecut in rezerva la 45 de ani.In plus ce faci, il tii comandant de pluton pana la 60 ani sa-l duca soldatii pe targa?Sunt multe de spus dar nu pierd timpul cu tine.Asa-i si la jandarmi ,pompieri.Pune-l pe politist sa alerge cand are 60 ani dupa infractor.Numai vorbesc de sepepist .Cine propune pensie militara la varsta de 60 ani habar nu are cu ce se mananca armata.Dela 45 ani in sus dai rateuri ca luptator.

Iulian Mareș spunea...

M,
Așa este! Bine că ai făcut lumină! Căci mă inebunise cu explicații tip #!

Viorel spunea...

Pentru Domnul M, cu stimă și respect (ați afirmat de mai multe ori că nu vă interesează că ăla ia mai mult, că vă doare când la altul îi taie indemnizația). Totuși:
Cât de idiot e Cîțu!!!!!!
„Suma necesară pentru dublarea alocațiilor ar fi de 7 miliarde și ceva. Ar trebui să eliminăm pensiile speciale ale militarilor, ale magistraților etc, dar nu se dorește așa ceva.
Întrebare Domnule M: (Poate domnul Cîțu o ia din glumă în serios)
- De ce s-au mărit salariile în Ministerul Sănătății la plafonul maxim (nivel 2022) începând cu anul 2019 și nu cu 2020? Avantaj buget = 1 an.
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat luni că salariile profesorilor vor fi majorate anul acesta. Ea a avut o întâlnire cu parlamentarii PNL.
„Pot să vă spun faptul că am asigurat pe toată lumea de un lucru foarte important, şi anume că de la 1 ianuarie şi de la 1 septembrie salarizarea profesorilor va fi pe grila maximă. Deci, se va face această mărire de salariu pentru cadrele didactice”, a spus ministrul după întâlnire.
- De ce se măresc salariile în Ministerul Educației la plafonul maxim (nivel 2022) începând cu anul 2020 și nu cu 2021? Avantaj buget = 1 an.
Astfel ar fi fost bani și pentru alocații și pentru alte situații neprevăzute.
Ce minister urmează ? M.Ap.N. nu intră la priorități ? Sau după alegeri.
Notă: În timp ce domnul Cîțu afirma cele de mai sus, domnul Varujan Vosganian „bătea cu pumnul în pupitru” afirmând faptul că, în conformitate cu Legea nr. 303/28.06.2004 - Statutul magistraților, acestora le sunt interzise drepturi fundamentale prevăzute în Constituția României (Incompatibilităţi şi interdicţii), dar nu spunea nimic de art. 81=7salarii la pensie, baza de calcul a pensiei conform art. 82=80%. Nu, nu avea voie, pentru că dânsul în perioada ca politician a trecut prin fața procurorilor și judecătorilor și probabil l-au luat transpirațiile.
Unde era domnul Varujan Vosganian, care ca și domnul Câțu și mulți alții începând de la ziariști, TV./moderator, politicieni, „analiști politici peste noapte”, etc. puneau la zid Armata Română cu așa zisele pensii nesimțite ? Vai doamne de inundații ca în 1970, cutremur ca pe 04 martie 1977, viscole și zăpezi și Armata să se afle în grevă, doar pentru ei.

Iulian Mareș spunea...

Ușurel cu entuziasmul!....Nimic nu se va întâmpla în formă aceasta...🖕

Iulian Mareș spunea...

Greșit! A ieșit pe L 330! Când ți-am spus că i-au intrat în calcul c/v kirie, diurne, deplasări nu m-ai crezut! Găsești pe net, a explicat și M, cum și ce a intrat la calculul pensiei!
*Noi nu avem nimic cu ei, ei au avut cu noi, în mod parșiv!

Iulian Mareș spunea...

Ție ce să-ți taie? 🤔
Eșarfă aia albă? 😂

calin spunea...

Pana una-alta am ramas singurii cu pensii nesimtite...deci urmatoarea tinta!(vezi concluzia d-nei Zamfir/A3...180000de militari cu pensii nesimtite de peste 18000 lei!!!!)...vai si amar! le tataie fundul! Joc de picioare pentru cei multi care...plutesc si sunt rupti de realitate, mustind de dusmanie pentru propria armata. Nu stam bine! Citu, vesnic nentelesul de serviciu, doreste eliminarea pensiilor militare...stiu ca nu va iesi nimic din ceea ce s-a intamplat azi. Dar, au reusit sa "monteze" civilii! Deja s-au dumirit ca azi, pensiile speciale nu au fost de fapt indepartate atata timp cat au ramas 180000 - grosul pensiilor speciale. Asa ca, da-i pe armata! Speciala care arde de pomana gazul prin cazarmi! Eventual pensii numai pentru cei din teatre. Nici in vis n-am avut astel de viziuni! Unde am ajuns? Cred ca Ciuca e timpul sa puna piciorul in prag! Iar activii ar trebui sa dea macar un semnal de alarma. Am ajuns carpa societatii?

Leon spunea...

https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ludovic-orban-sefimea-si-a-tras-pensii-nesimtite-de-15-000-20-000-de-lei-ele-trebuie-recalculate-1251808

M spunea...

@Mareș

Îmi amintesc de vremurile lui Băsescu când a tăiat pensiile militare. Camarazii din țări aliate erau șocați că se poate întâmpla așa ceva.

Din păcate pentru o acțiune fermă este nevoie de unitate și uitați-vă numai pe acest forum cât de dezbinați suntem.

Călugărul spunea...

Pensiile militare sunt de două feluri: mici de la 500 lei până în 3000 RON și multe foarte mari cu mult peste 7.000 RON. De aici și media de 3.500 RON.

Gigi spunea...

Cauza.Care e cauza,@Ein Stein?
Am spus de mai multe ori care este!Ei,nu şi nu!
Chiar ieri am spus cã vor rãmâne cu ele dacã nu se va prevedea expres în lege.
Una din cauze,este aceea cã,nesimţirea,avaritatea unora nu are limite,a depãsit pragul neamului prost.Ãsta este adevãrul.Nu ce ameninţa coana cu pãrul de foc:Vãd ei d-nii colonei la toamnã!
Mama ei de dreptate!

Gigi spunea...

...şi dincolo de ea!:))))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares, a raspuns @ Leon in locul meu cu un link lamuritor, direct de la sursa, iar ce explicam eu nu era din capul meu ci doar il reproduceam pe Lăbar Organ... Nu hotarasc eu soarta pensiilor militare.

M spunea...

Probabil că nu vă este clar cum e treaba cu "media". Dacă ar fi "multe foarte mari cu mult peste 7000 lei" nu ar mai ieși media aia.

6% dintre pensionarii militari au pensii cuprinse între 7.000 și 10.000 de lei și aproximativ 2,6% depășesc pragul de 10.000 de lei lunar (în marea lor majoritate, foști magistrați militari sau foști aviatori).
Un calcul simplu arată că 60% sunt sub 3500 și 40% peste.
Ideal ar fi să fie 50% pentru a avea o distribuție normală dar cum la cei sub medie intră și cazurile "speciale" (disponibilizați, inapți, urmaș, parțiale, parțial anticipate - cum vreți să le ziceți) găsim matematic că pensiile militare sunt mult mai corecte decât cele pe "contributivitate".

BONIFATIE spunea...


Domnule AUREL!
Vă rog să mai adăugați câte un „0” la propoziția „Adică pensiile foarte mari între 1500 - 6000 lei...” sau tăiați cuvântul „foarte”.
.............................................................................
Cred că judecătorii de la CCR vor avea mult de furcă în a „vrăji” aspectul cu privire la partea necontributivă, ca să nu rămână fără ea. Ce chestie, să fi drept când îți „toaletezi” propria pensie. Nu există nu se poate.

M spunea...

@Călin

Corect!!!!!!

Urlă ca idioții: "suntem egali!!!!!!!"

Medici au trecut pe grila din 2022 din primul an, dascălii trec de anul ăsta, militarii așteaptă....

ACU' NU MAI SUNTEM EGALI?

Dan spunea...

A mai fost una ministru ”la munca” si a modificat legea pensilor militare de ... vai mama noastra... astia vor sa faca la fel??? Deci propunerealui Ciuca... s-a dus pe maciuca???

Gigi spunea...

Adicã,fii mai explicit,care e problema cu AM?
M-le,M-le,stai liniştit cã nu-ţi umblã nimeni la pensie.Numai dacã....

Gigi spunea...

Pãi,când vã spun cã noi suntem proştii de serviciu de ani buni...

M spunea...

@Gigi

Am zis că nu suntem egali la nimic!
Am mai zis că cuiva i se pare că e avantajoasă cariera militară se poate duce la AM și se bucură după nici 30 de ani de pensia militară.

Fraierii însă pun botul la propagandă.
Ce? Avem toți același salariu? De ce politicul a decis ca medicul să aibă salariul 5000 de euro și militarul 5000 de lei?

An explicat destul de simplu? 😁

M spunea...

@Alex

Dacă citiți argumentația lui Gârbovan at înlocuind "magistrații" cu "militarii" se potrivește și pentru noi perfect .
Unde era oare Gârbovan când camarazii noștri își cautau dreptatea prin instanțe?

”Dacă tot vorbim de echitate, e pur și simplu nedrept să tragi preșul de sub picioare unor oameni a căror singură vina a fost că au avut încredere în Statul Român - dacă aveau o minimă previziune a ceea ce va urma, cu siguranță nu s-ar fi pensionat, așa, s-au trezit peste noapte cu pensii tăiate în cuantum de până la 90% și fără șansa de a se reangaja la fostul loc de muncă”
, aduce aminte judecătoarea.

Asta ziceam și noi Gârbovan când ne-a tăiat bețivul pensiile. Ce spuneai atunci, Gârbovan?

Pensia de serviciu „nu reprezinta un privilegiu, ci este justificata in mod obiectiv, ea constituind o compensatie partiala a inconvenientelor ce rezulta din rigoarea statutului special.


A-ha, la noi nu se punea?
Și așa mai departe.
Madam Gârbovan era în 2010 chiar judecător de dreptul muncii. Dar dădea bine decizii pe placul bețivului împotriva militarilor.

Da, Gârbovan, că un procuror cu ZERO ani vechime are coeficientul de ierarhizare mai mare decât Șeful SMA.
Rușine, Gârbovan!

Aurel spunea...

@ Bonifatie
Mulțumesc pentru observație.
Vârsta și telefonul mobil mai fac feste.
Modific 15000 - 60000.

@ M
Dacă nu se dă OG 57 art 40 in acest moment ar mai fi vreo 10-15000 de pensii militare peste 10- 15000 lei.
Toți cei afectați de OG 57 art au pensii de sub 6- 8000 lei maxim.Este vorba de scafandri ,toată aviația ,marina , parașutiștii,cadrele didactice ,etc
Momentan pensiile mari sunt cele ale șefilor birocrați care și-au umflat/ aranjat toate sporurile posibile inventate in baza de calcul.
Cât timp trăiește L223 va trăi și OG 57 ,OG ,59.
De aici și media joasă a pensiilor in MApN
Dacă nu era OG 57 media urca spre 5-6000 lei în mod sigur.
Deocamdată nu a ieșit la suprafață toată umflatura cu Oskar-ul și alte sporuri din ministerele de forță.Cand va ieși va fi cu cântec și răsunet.
Dacă s-ar fi aplicat impozitarea sau plafonarea pentru cele două sisteme,militari și magistrati s-ar fi calmat lucrurile,ar fi trecut cumva in anonimat și nu ar fi rămas pensiile grase de pe L223 în bătaia tunurilor presei ,guvernanților etc.

M spunea...

@Aurel

Am pus în italice fiind un citat.

Oricum recunoașteți diferența față de 223
În veniturile brute realizate se includ, pe lângă indemnizația de încadrare brută lunară, sporurile cu caracter permanent sau nepermanent. În veniturile brute nu se includ sumele primite cu titlu de prime, premii, decontări, restituiri de drepturi aferente altei perioade....

Huhu Rezea spunea...

Eu am auzit că a căzut la vot și eliminarea indemnizației de 50% pentru pensionarii membri ai Uniunilor de creație.

Aurel spunea...

Gârbova este o trompeta psd-ist care la Curtea de Apel Cluj a infirmat decizia prin care niște colegi din Turda au câștigat în prima instanță pe problema aplicării acelei prevederi cu salariul minim.

Dan spunea...

DA... asa este.

Huhu Rezea spunea...

ICCJ este interesată să atace pe fond la CCR, în procedura premergătoare promulgării, doar articolul din lege care vizează eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistrați.
Celelalte categorii de pensionari speciali pot beneficia de contestația ICCJ doar dacă aceasta ridică și excepții extrinseci de neconstituționalitate. De asemenea, ei se pot adresa Avocatului Poporului. îi poate salva și Președintele.
După decizia CCR, legea se poate întoîrce în Parlament pentru punerea de acord a articolului vizând pensiile de serviciu ale magistraților cu decizia CCR.
Cu această ocazie, se poate înlocui abrogarea articolelor din L 303 cu propunerile magistraților de modificare a art. 82-86, în special plafonarea limitei maxime a pensiei.

totoiany48@gmail.com spunea...

Eliminarea acestor pensii ,despre care vorbim, nu aduc beneficii pentru pensionarii militari . Deja unii ziaristi au inceput atacul asupra unor ,,peronalitati,, militare pensionate ex dl Oprea , Ontanu ce au facut,unde au luptat de sunt ...speciali . Chiar se acrediteaza ideea ca de pensii speciale sa beneficieze numai cei care au fost in ...teatrele de razboi .
Totusi , sa fim ...optimisti !

Huhu Rezea spunea...

@Aurel
Decizia CA Cluj a fost corectă! Contestatorii aveau cuantumul compus al soldei de funcție mai mare decât salariul minim pe economie.

Dan spunea...

Corect... oricum ar fi, pensiile speciale eliminate sunt victime colaterale rezultate din razboiul mediatic impotriva militarilor deschis de PSD prin Volguta, Tutuianu si ceilalti... Tinta principala tot militarii vor ramane... mass-media este cu tunurile pe noi de peste doi ani si nu au de gand sa se opreasca... ma intreb din nou, ce putere straina slujesc acesti jurnalisti?

Huhu Rezea spunea...

Oricât s-ar sforța unii, nu pot obține mai mult decât recalcularea pensiilor speciale și plafonarea cuantumului lor maxim.

Dan spunea...

@HR
Ca le plafoneaza pe cele mari nu e problema... problema este ca sunt multi dintre noi care au pensii mici si asa vor ramane.
Eu as impune un singur plafon la pensii, la toate pensiile, indiferent de tipul sau modul lor de calcul, plafonul sa fie pensia presedintelui... tot ce depaseste sa fie impozitat cu ... 100%.

Iulian Mareș spunea...

Pe timpul misiunii in TOpEx militarii romani primesc solda minima (fara sporuri) in tara si o diurna in Euro?Dolari US in teatru; aceasta diurna nu constituie venit la solda si nu poate ajuta cuantumul unei viitoare pensii.

Iulian Mareș spunea...

M,
ce tare a fost, este si va fi zicala romaneasca: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Iulian Mareș spunea...

Aurel,
Celeritate zici? ... pai, nu pot mai repede, pt ca modereaza Adminul! ... :))

Iulian Mareș spunea...

Icepar,
Asa este in lege acum, 60 de ani! Exista un tabel evolutiv, cu luna si anul nasterii, respectiv luna si anul pensionarii!

Iulian Mareș spunea...

Iar va deranjeaza capra vecinului? ...."umflatura cu Oskar-ul și alte sporuri"
Ia analizati alte domenii de activitate sa vedeti ce sporuri au: Ex. spor de pericol, radiatii si stres in administratie, la primarii, spor de radiatii la educatoare, pt ca pe blocul din apropiere este o antena si amplificator de Internet...etc! idem Parlament, Guvern, Cotroceni!
Optiune guvernamentala: baga toate sporurile in salariu/solda si gata! De ce nu crezi ca vor?
Un alt exemplu: C/V Normei de hrana in solda si impozitata! Crezi ca cei tineri vor?

Leon spunea...

La solicitarea initiatorului, in urma votului, pct.17, 18 si 19 din lista cu Amendamente admise, raman in vigoare..!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
consideri ca se pot recalcula pensiile in plata ale magistratilor? Ma tem ca nu! Admitand ca legea va fi astfel promulgata va produce efecte doar in viitor!

M spunea...

@Aurel
Va repet! "6% dintre pensionarii militari au pensii cuprinse între 7.000 și 10.000 de lei și aproximativ 2,6% depășesc pragul de 10.000 de lei lunar (în marea lor majoritate, foști magistrați militari sau foști aviatori)."

2.6% din 180.000 imseamna vreo 5000 de pensionari deci nu 15.000 cum spune domnia ta. Daca ii imparti pe cei 5000 la toate institutiile (MApN, MAI, SRI, STS, SPP, SIE, MJ) si mai tii cont ca nu sunt "pe an", ca unii intra si altii ies anual din statistica vezi ca nu e chiar asa de grav!

"Oskarul" aduce mai putin de 20% la pensie, da e important dar nu cum zicea idiotul ala de vames!

Daca niste dobitoci si-au aranjat sporuri in ultimile 6 luni sa raspunda! Eu zic ca este usor sa faci o medie a ultimilor 5 ani sa zicem si sa nu accepti ca cele 6 luni cele mai bune sa depaseasca cu 20% media.

Nu poti sa acuzi 180.000 de oameni pentru .... sa zicem 1000 de idioti!

Iulian Mareș spunea...

Dane,
Pai nu prea este bine, intrucat "pensia" presedintelui are 2 parti: una rezultata din calculul veniturilor cf cartii de munca si indemnizatia de presedinte/mandat!
Daca presedintele a fost somer multi ani...?
Vezi cazul Baselu....

Leon spunea...

140 Euro/zi/Ofiter, in acest an..!

Militar de la 14 ani spunea...

Nu vorbi în numele tuturor. Dacă ai stat în armată și așteptai să vină ziua de 15 ale lunii, poate pentru tine e bine. Uite așa ai prins și vechime matusalemică. Alții poate au fost nevoiți să plece din diverse motive.
Dacă tot te lauzi că ai fost militar, luptă pentru drepturi de militar nu de civil. Unii dintre noi vrem să fim tratați ca militari la pensie nu ca civili.
Ce ai căutat în armată? Cel mai rău lucru care ți se întâmplă e că vii țăran în armată și pleci tot țăran. Am pretenții la tine dacă zici că ai mai făcut și LM-ul.

CEZAR spunea...

Las ca-i bine....!
Ce-i cladit pe hotie ..uite asa se duce...!!v

M spunea...

Eu zic sa mai terminam cu idiotenia asta de "speciale", de "ce? nu suntem toti egali?", de "in Constitutie scrie ca suntem egali". Ce vorbesti?

Unde zice in Constitutie ca suntem egali? Nu!!! Zice ca "suntem egali IN FATA LEGII". Adica toti trebuie sa respectam legea data!

Cand in Constitutie ai scris "Nu pot face parte din partide politice judecătorii Curţii Constituţionale, avocaţii poporului, magistraţii, membrii activi ai armatei, poliţiştii şi alte categorii de funcţionari publici stabilite prin lege organică." ai creat deja o categorie de cetateni altfel decat ailalti.

Ca ce chestie medicul sa fie mai bine platit decat strungarul? Ca a decis asa Olguta?

Pentru spalatii pe creiere: vreti egalitate in Romania?
- sa se nasca toti doar in marile orase!
- sa mearga toti doar la scolile de renume.
- toata lumea sa fie platita EXACT cu acelasi salariu.
- sa locuim toti la bloc, in apartamente egale.
- toti cu aceeasi marca de masina, de aceeasi culoare, cu acelasi motor.
- ne imbracam toti la fel, tunica gri inchisa la gat.
- toata lumea sa ia apoi exact aceeasi pensie.
Pai? nu vreti voi sa fim egali?
Nu exista "speciali"!!!! Exista doar societate libera! Pensia este un drept ce se naste in urma incetarii raporturilor de munca in conditiile legii! Vreti pensii pe o singura lege? Faceti un singur statut, un singur sistem de salarizare (obiectiv nu bazat pe profesii) si apoi un singur sistem de pensii. Cat timp avem statute diferite, grile de salarizare diferite VOM AVEA SI PENSII DIFERITE!

Iulian Mareș spunea...

Raluca, cu mana la piept, kiar daca nu se intona imnul...
Pana si Ceausescu le spune ca a inceput lumea sai huiduie...

https://www.dcnews.ro/raluca-turcan-luata-pe-sus-de-marian-ceausescu-va-huiduie-lumea-facem-si-noi-cat-putem-video_726241.html

CEZAR spunea...

Mai avem o SINGURA SANSA..

Dati-l pe m-Al si pe litlle M..cu untura ...cu crema rosie de bocanc pe fata ..cateva pene e de cocos si sa umble prin pietele publice sa explice de dimineata pana seara cum merita Ei numai EI ..fiecare banut ...din aia multi pe care-i mai incaseaza inca
Am zis...!!

Viorel spunea...

În țară=solda lunară + Spor risc/pericol 100% + Spor campanie T.O. 50%.

Huhu Rezea spunea...

@Mares
Daca legea rămâne așa, rămân pentru viitor doar cu cuantumul contributiv deja calculat, că doar acela este drept câștigat. Nu le ia nimeni banii primiti anterior.

ifrim spunea...

@marvas.Și eu disponibilizat ce să fac cu contributivitatea inginere?

Leon spunea...

"Traian Basescu fostul președinte al României, în vârstă de 67 de ani, are în prezent, o pensie de 24.000 de lei. Acesta primește pe lânga pensia pentru mandatele deţinute la Palatul Cotroceni şi una pentru activitatea profesională. Însă, Băsescu beneficiază și de o indemnizație pe care o primeşte fiecare fost preşedinte al României şi care are o valoare de 75 % din salariul preşedintelui în funcţie, adică 8.367 de lei.

Traian Băsescu are acum o pensie de 4.800 de lei, iar din declarația de avere știm că salariul de senator este de 10.840 de lei, iar indemnizația de fost președinte este de 8.367. În total, Traian Băsescu primește lunar 24.000 de lei."(Capital)

Militar de la 14 ani spunea...

Foarte corect d-le M.
Până la modificarea Constituției, în sensul eliminării serviciului militar obligatoriu, avea și armata un statut de luat în seamă. Poate ar fi fost nevoie de ceva alternativ gen pregătire militară 1-2 luni.
Greșeala mass-mediei este că toți intervievații lor nu cunosc problematica militară. Chiar mulți dintre ei, senatori, deputați, mergând chiar până la nivel de președinte/premier/ministru, sunt analfabeți funcțional în domeniul militar. Unii care au mai făcut vreun curs pe la UNAP, poate au mai prins câte ceva, dar mai mult pentru CV. Nu am văzut un invitat care să cunoască cu adevărat ce înseamnă SNAOPSN. Iar cei care mai știu, nu sunt invitați ori, din păcate, nu pot să se facă înțeleși, pentru că noi nu avem un aparat de PR pregătit să transpună în "vorbe" legislația care ne obligă/apără. Dar de asta nu am fi avut nevoie dacă cei care se laudă că au controlul civil asupra armatei știu să și gestioneze dpv politic această componentă.

M spunea...

Cum spuneam, chiar că nu înțelegi nimic!

Dacă mâine trecem pe contributivitate eu sunt mulțumit. Tu ești? Ceilalți de pe forum? Cei care acum sunt activi?

Și din cauza unora ca domnia ta suntem priviți așa cum suntem priviți! Faci e rușine o profesie nobilă.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Se comenteaza precum ca valoarea pensiei in plata pentru cei deja pensionati nu se modifica.Daca este asa care-i baiul ?Ce pierde cel cu 74000 lei sau cu 50000lei?Statul castiga atunci cand astia dispar pe cale naturala.

M spunea...

@militar de la 14 ani

Aveți dreptate! Militarii ar trebui să lupte împreună pentru mai bine.
Bine că nu suntem într-o luptă adevărată.
Cum ar fi să îți abandonezi camaradul pe câmpul de luptă pentru că a lucrat la birou, nu este din Sibiu sau a avut un Oskar....

Rămân la ideea fixă să nu ne atacăm între noi, să luptăm pentru cei care au fost/sunt într-o situație mai grea, să ne respectăm.

Iulian Mareș spunea...

Îmi place Nord Coreea, dar și acolo mai este de egalizat! 😜🤣👍😂🤔👮

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Multi,foarte multi pensionari militari primesc pensie pe legea contributivitatii.Legea 223/2015 este avantajoasa numai pt. cei pensionati dupa 2010.Sa numai manance presa si unii parlamentari rahat.
Singurul lider de sindicat destupat la minte si calare pe situatie este Coarna.Mai bine il platim pe el sa ne reprezinte si nu hahalerele kaki.

marvas66@yahoo.com spunea...

Vad ca esti de acord cu aceia dintre noi care s-au considerat mai speciali decat majoritea si si-au crescut prin fals veniturile din ultima luna pentru a avea o pensie mai mare decat prostii care au muncit corect si care i-au tinut si pe impostori acestia in spinare fara sa-si dea seama. Nu cred ca un sof vrea pensie de general, dar nici nu este corect ca la aceleasi functii, grade, vechime, unii sa profite de pensii mai mari decat altii... Da, vreau egalitate, media veniturilor pe 1-5 ani pentru calcularea pensiei si pentru magistrati si pentru militari!

Iulian Mareș spunea...

Ești unicat....

https://youtu.be/l29Sg5tdRUc
👍🖕

Dan spunea...

Asta e marea prolema a celor ce cer desfiintarea pensiilor speciale si motiveza ca sunt prea mari... ei nu inteleg ca nu in pensionari lovesc ci lovesc in cei din activitate... asa cum se intampla de cativa ani cu militarii... nu cei in rezerva sufera de modificarea in rau a pensiilor ci cei activi ce urmeaza sa iasa la pensie.

maiag spunea...

nu am inteles ce sa intimplat cu plx ala de tot comentampe aici,pina la urma s afacut sau nu dreptate?se vor recalcula pensile celor de acum si aduse la acelasi nivel ca a celor care au iesit ieri?eu nu pricep.dar va rog raspundeti concret caei informati,nu gargara si palavrageala,mustukesc?da,ori ba/.

M spunea...

@marvas66@yahoo.com

EXCLUS sa spun tampenia asta!
Ba mai mult, eu zic ca si la politistii care isi adauga ore suplimentare se poate umbla la legislatie!

De ce nu ceva de genul:
- 68% din media veniturilor pe ultimile 6 luni
- 72% din media veniturilor pe ultimile 12 luni
- 80% din media veniturilor pe ultimile 24 luni
Ma rog, intelegeti principiul!!!!

Ca unii vor avea pensii mai mari si altii mai mici este normal pentru ca nu exista doua cariere identice dar diferentele trebuie sa fie rezonabile nu de 2 sau 3 ori mai mare o pensie fata de alta (cariere asemanatoare).

Dar repet: cand legal creezi un Statut diferit (al cadrelor militare sau al politistului), un intreg sistem judiciar diferit (politie militara, procurori militari, judecatori militari), un sistem de salarizare diferit (nu neaparat mai avantajos) ATUNCI OBLIGATORIU O SA AI SI UN SISTEM AL PENSIILOR DIFEERIT!

Dau un singur exemplu: cadrele didactice au 4 luni de vacante si norma didactica de 12 ore pe saptamana (adica atat predau). Mai adaugam ceva dirigentie... dar cam atat! Foarte bine! Sa fie fericiti! Dar lasa-ma dracului pe mine in pace si nu mai spune: "dar ce? nu suntem egali?"

Stiati ca in SUA (in unele state) profesorii NU sunt platiti pe perioada vacantelor?
NU E ASA CA SUNT SPECIALI?

CEZAR spunea...

@/All.
M-a enervat m-Alul si litlle M...!!
De cee..?
Sa o luam pe rand..
1.Avand in vedere contextul actual...reduceri ..gauri in buget ..criza care se arata la orizont etc..ar fi de asteptat ca indivizi de teapa lor ..cu cuantumuri NESIMTITE ..cum a spus bine domnul prim ministru -Orban..sa se acunda sa bage capul in nisip ..!
Dar de unde ! Ei continua sa faca ce au invatat o viata intreaga; sa minta si sa manipuleze ! Ba mai au tupeul sa deschida gura si sa ceara AJUTOARE LA PENSIONARE - desi legea a anulat aceasta facilitate de acum peste 5 ani !! Sa ceara solde compensatorii desi nu au facut obiectul RESTRUCTURARII ARMATEI !--A se vedea si asociatia lui GROPARU..care a intors foaia si nu mai cer ..drepturi egale la situatii juridice identice ..bla ..bla.ci ..ceea ce am enumerat mai sus..!!SIC..
Pe acest considerent nu ar trebui ca si noi cei care am iesit dupa 2000..si ne-au impozitat soldele compensatorii cu peste 40 %..sa cerem ..restituirea??? Curat murdar ....
2.Mares si litlle M..manipuleaza cu tupeu..si sustin nici mai mult nici mai putin ..ca EU si cei ca mine dorim ..drepturile generalilor ..marilor strategi de la M-100 etc..care planifica si fac si apara Tara cu doctoratele si cu galoanele lor..
Nimic mai fals !
Reamintesc pentru a intelege si cei doi care mai au tupeu sa apara pe blog...ca groso modo..pentru ce au facut sau nu au facut ..au fost platiti !
Pensia NOCONTRIBUTIVA ..nu are nici-o treaba cu asta ...
A APARUT ANEXA 2-CIUCA...pentru PRIMA DATA UN DOCUMENT DE REFERINTA pentru corectitudinea pensiilor militare date de stat ..!
Eu citesc la FUNCTIA DE LT.COL.(patratica mea) si vad aprox...6000 !!
Cat am in momentul de fata ??...muuuult sub...
Citesc la colonel(sa zicem patratica lui m-Al si litlle M) ..aprx..7000 !!
Cat incaseaza in momentul de fata de ani buni?? Muuult peste ..cel putin DUBLU SI INCA CEVA..
Si atunci care-i om si care-i pork?
Tot dati ex. pe magistrati ca vezi doamne se sustin ..in hotie..!
Pai se sustin pentru ca toti se invart in jurul sumei de 18000!!
Pana si grefierii au 15000?????>
Au avut grija de toti...dar la noi ..???
Ca sa ia unul peste 15000..trebuie sa ia cativa 2500 si nu 6000...
Ati priceput ??
Astept replici....

Leo spunea...

Parafrazând titlul topicului , aș spune că astăzi 29.01.2020 încă nu este decisă soarta pensiilor magistraților , care fac valuri mari inclusiv prin CSM în audiență la KWI...
Mare minune să rămână fără pensii speciale justiția.
Orban , s-a adresat ieri lui Ciucă și Vela ca să se găsească o soluție ca șefimea din MFA şi MAI ( adică LICHELELE GULERATE ) care "şi-au tras" pensii nesimţite să li se RECALCULEZE aceste pensii nesimțite.
Mare minune s-o vedem și pe asta.
sau altfel spus,
"SĂ VEDEM , ZISE ORBUL... "

Leon spunea...

Astazi proiectul de lege a fost depus la Secretariat pentru 5 zile si in aceasta perioada se poate sesiza CCR pe unele articole..!

SorinC spunea...

60 de ani , din care se fac reducerile in functie de conditiile de munca.Daca esti operativ ai cs.Pb e doar la cei din sursa externa , care au intrat in sistem pe la 40 de ani .Cazul meu , sunt operativ la 52 de ani si mai am nevoie de 15 luni ca sa indeplinesc conditiile de pensionare.

Iulian Mareș spunea...

marvas66,
Nu ai inteles că este vorba de umor restrâns? Adică, pt inițiați!

Iulian Mareș spunea...

Militar de la 14 ani!
Perfect adevărat...militarii nu refuza lupta și nu lăsa pe nimeni în spate!
Și cei care au fost la birou au trecut prin teren, cel puțin 1/2 din activitate! Clar că nu mă refer la Fi, că nu făceau state de plată și activități Fi în poligoane....

jupderval spunea...

Toate procesele, si nu putine le-am pierdut , pentru ca cineva nu vrea sa se aplice legea, acum a venit vremea sa se aplice legea si altfel. Ma bucur ca , roata este rotunda.

Iulian Mareș spunea...

Cum adică ce pierde?
Anonimatul...🤣😜🖕👍💪

Leon spunea...

Huhu Rezea, pe site-ul CD este publicata forma pentru promulgare a acestui proiect, Pl x nr.292/2019.
Cred ca prezinta interes articolele 10-15 si poate merita comentate pe acest blog..!

Leon spunea...

"Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi, la ora 11,00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nicoleta Margareta Tînţ, şi cu vicepreşedintele CSM, Tatiana Toader, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, întâlnirea are loc la solicitarea conducerii CSM.

Tot miercuri, Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat va avea loc întâlnirea între conducerea Consiliului şi preşedintele României, "având ca subiect de discuţie tema eliminării pensiei de serviciu a magistraţilor, ca urmare a votului exprimat în Parlamentul Romaniei în data de 28 ianuarie"(Jurnalul National)

Gigi spunea...

Miticã Tocilarul@

Nu am nimic cu d-ta,dar vãd cã tot o ţii aşa cu l.223,cã cei ieşiţi dupã 2010,au cuantumul pensiei mai mare.
Pentru d-ta şi cei ca d-ta care încã nu v-aţi documentat pânã acum,i-a de aici:
1.Cei care au ieşit începând cu 2011,au ieşit cu legea civilã 263/2010,inclusiv cei ieşiţi pânã la 31.12.2015.

2.Numai cei ieşiţi începând cu 01.01.2016 au ieşit direct pe actuala lege 223/2015 şi au beneficiat de sporuri,osKaruri şi alte avantaje,cã au avut posibilitatea sã le adauge la Baza de calcul,inclusiv solda/salarul de merit care prin OuG 20, dacã nu l-au avut în 2009,li sa bãgat şi lor care au fost în activitate.

3.Chiar dacã toţi pensionarii în platã au fost recalculaţi pe actuala lege a pensiilor militare,80% dintre ei au ieşit sub cuantumul pe care îl aveau în platã la 01.01.2016.

4.Cei care au fost calculaţi pe Legea 119/2010 şi aici au intrat pensionarii în platã pânã la 31.12.2010,totalul punctelor obţinute în întreaga activitate se împãrţeau la 20.Ex.97:20=...

5.Cei ieşiţi pe legea civilã 263/2010,totalul puntelor obţinute se împãrţeau la:21,22,23,24,25.....30,în funcţie de luna şi anul naşterii.

6.Atât în cazul celor de la pnct.4,cât şi celor de la pnct.5,nu au avut posibilitate mãreascã salariile în ultimile 6 luni pt.a le creste Baza de Calcul,deoarece lor li s-au calculat punctele din întreaga activitate.

Deci,în concluzie,nu o mai ţine langa cã cei începând din 2010 au beneficiat şi au fãcut.
Toţi beneficiem de acelaşi calcul pe legea 223 actualã,referinţa salarialã fiind cea din 2009 cã la toţi s-a actualizat la acest nivel,care din pãcate se menţineşi acum. Acum cã,d-ta,eu,noi,alţii nu am beneficiat de unele sporuri,ca cei din 2016....2020,asta e altã poveste.
Încã ceva! Sã nu creadã cineva cã am ceva cu cei ieşiţi dupã 2015,dar vreau sã arãt adevãrul,ci numai adevãrul,sã nu se mai speculeze cã şi cei ître 2010-2015 ar fi beneficiat de unele sporuri,cum este şi persoana la care am fãcut referire în acest comentariu.

Militar de la 14 ani spunea...

Nu e chiar așa. Astea sunt manipulări de târg.
O funcție de colonel după 2013-14, cu IC, spor vătămătoare 10%, specialist clasă, spor informații clasificate 14%, lucrări excepție 40% se învârte în jurul sumei de 8000 lei net, cu alte sporuri (complexitate muncă) aproximativ 8500 lei net, fără sporurile de mai sus (lucrări, complexitate muncă) aproximativ 7000 lei net. Poate un colonel cu sporuri multe și la maxim nu depășește 10-10500 lei. Vă dați seama că astea sunt câteva cazuri. Cei ieșiți după 2017 se învârt în aceleași sume, chiar limitați la net, pentru că s-au mai mărit SF conf. LS și s-a mai introdus un spor de fidelitate de 20%. Și toate astea cu vechimea la maxim 85%+OMM.
Pentru o funcție de ltcol mai scădeți 1000 lei.
Maiștrii militari și subofițerii, cu vechime la maxim (85%) se găsesc undeva la 3-3500 lei (și la ei depinde de sporuri). Se poate ca unul să atingă și 4-5000 lei. Astea sunt iar cazuri rare.
De remarcat că dacă s-ar aplica acea anexă ar fi ok pentru marea majoritate.
Cine e vinovat că în 2000 s-a ieșit cu o pensie mai mică în comparație cu cea de azi dar cu ajutoare? Îmi aduc aminte că cei ieșiți atunci luau pensia cât salariul. Ca și azi. Cine s-a păcălit? Cel de atunci care a luat și ajutoare sau cel ieșit după 2011, 12,15 etc.?

Huhu Rezea spunea...

@Ein Stein
Nu ți-am publicat comentariul de o crasă și regretabilă neînțelegere a Anexei 2 din Proiectata ordonanță Ciucă.
Ai pus mâna pe calculator că să vezi ce pensie ai avea dacă s-ar actualiza cu solda de funcție din anul 2022?
Nu cred!

Militar de la 14 ani spunea...

#Gigi
Bine punctat. 98% sunt de acord. 2% pentru excepții.

Leon spunea...

Iti aduci aminte gresit Militarule: Eu am iesit la pensie in martie 2000 cu o pensie de aprox.50% din ultima solda; asa este, am luat putin peste 100 de mil.lei (ajutoare +plati compensatorii) si mi-au retinut IMPOZIT 40%, iar INFLATIA a fost de aproape 50%. Apoi am mai platit si avocati, pierzand la CA..!

M spunea...

@Militar de la 14 ani
Te lupți cu morile de vânt.
Cezar nu înțelege nimic și minte cât poate.
Unde am cerut ajutoare? Un mincinos!

I am mai spus de vreo 2 ori cât am pensia. Se bazează că dacă minte cu nerușinare și o umflă o să mă onorați cu ura domniilor voastre.

cezar (cu literă mică) îți arăt talonul de pensie dacă te obligi să îmi dai tu diferența până la minciunile tale ordinare!

Dacă ați fi avut contact cu țări civilizate ați fi aflat, stimate domnule cezar (cu literă mică) că (sic!) pensia, alături de alte beneficii gen asigurare de sănătate, FACE PARTE DIN PACHETUL Salarial (oferit la angajare). Domnia ta nu știe astea, nu e vina dumneavoastră! Citiți cu atenție postările mele și o să învățați multe lucruri.

Dar nu mai mințiți. Este murdar, este josnic să îți ataci camarazii.
Nu am început niciodată un atac la adresa domniei tale. Vorbesc civilizat cu domnia ta chiar dacă uneori nu meriți. Înțelegeți, stimate domnule, că unele discuții vă depășesc.

PS - am postat doar pentru onorabilii camarazi cu care am plăcerea a dezbate civilizat. Nu vreau să îi las să creadă drept adevărate mizeriile și lăturile aruncate de acest personaj cu mult tupeu.

Iulian Mareș spunea...

Nu va va grabiti ...., ați crezut că Padina se preface?
Vă înșelați! El este prost real, dar prost grămadă! El confrunta o fițuică, un draft, cu un document oficial!
Confundă salariile compensatorii pe O-7 cu ajutoarele la ieșirea la pensie pe L284, parcă!
Nici măcar nu face distincție între amânarea in plata pl anularea dreptului, sau mai bine zis faptul că în noua lege a salarizării acestea nu se mai regăsesc! Și consideră că este bine...
Fraierul...nici măcar nu-și dă seama cat de inocent este...
Și pt că milogește, dar cerneală a văzut-o și cărțile... le-a jucat doar, eu îi voi trimite 1 leu in cont! Că la milogi!
Omite ceva...că are puțin ani vekime efectivă și că la restructurare nu a dorit să-și miște curul din Timișoara: eu am skimbat 4 garnizoane, la sute de Km!
Și că să fim și mai corecți să spună el cine l-ar forțat să plece din sistem cu doar 20 ani vekime; pt curiozitatea lui am aproape dublu vekime reală, iar cumulată 56!
Nu înțeleg dacă eu am vină și care ar fi?
Că fapt divers, în acele timpuri tuturor le-am spus că nu este bine sa plece ci să rămână, kiar un an pe funcție mai mică! Puțini au ascultat..., de ce? Pt că tentația a fost mare pt mulți! F puțini au reușit să facă ceva, ulterior pensionarilor! Acum este târziu și trist, însă nu poți acuză pe alții pt ceea ce tu ai scris și semnat singur! Repet, fără să ai pistolul în ceafă!
Dacă cineva nu-i de acord eu îi pot da și mai multe detalii.

Iulian Mareș spunea...

Mă faci să râd!

Iulian Mareș spunea...

👍👏

raul spunea...

Voi nu sunteti normali ,promotii intregi de mr din rdlc ,cand s-au desfiintat functiile in 2000 -2003,sunt acum la valori de 2800-2900 cu conditii speciale ,spor de radiatii si de specialist de clasa si cam atat ca s-au terminat sporurile !S-au dat dupa aia si, ceilalti ,in conditii similare ,dar dupa 2010 au pensii aproape duble !O fi normal in conditiile cand ,,cojones''-urile noaste au incasat aceeasi cantitate de radiatii ,ba chiar mai multa ca statiile astea moderne emit mai putin???Si voi vehiculati niste sume de te doare capul!Cat dracu castiga altii daca niste ofiteri superiori ca maiorii sunt in pensii de rahat si totusi ies niste medii de mama mama??Voi matematicienilor ,daca dai la o parte juristii lui peste, calculati cati mor de foame cu mediile astea de 3700??Si voi coloneilor cu relatii inca pe la marii sefi ,spuneti-le macar sa aiba curajul sa iasa in fata presi si a publicului si sa spuna cifre normale nu ale varfurilor!Macar atat sa faca,pt ca am ajuns de rasul lumii pe nedrept!

Cezar spunea...

😂😂😂😛😛😛😎😎
26..ani
Deci iau si 1 plus 1%

Iulian Mareș spunea...

Solda de campanie se ia o singura data, la plecarea in misiune externa, sau in tara, pt conditiile stiute....!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Si pentru ca nu taci, klevetind prosteste, mai trec un adevar:
-in urma restructurarilor, cei care doreau sa ramana pe functie mai mica decat cea avuta, o puteau face si nu erau penalizati la solda, fiind platiti cu drepturile salariale anterioare, astfel nefiindu-ti afectate veniturile cuvenite si nici viitoarea pensie!
sa spunem ca plecai in alta garnizoana: ti se decontau banii pe kirie si transportul saptamanal la si de la familie! si la timpul respectiv erau numeroase UM/MU in Transilvania. Insa, tu ai fost trist pt ca s-au desfiintat toate GAZ-urile!
Deci, ai fost si putoare nu numai fraier, asa ca la cererea ta mai bag un bis:

https://youtu.be/l29Sg5tdRUc

Dan spunea...

@Viorel
Din cate stiu eu ... in tara = solda de baza + 100% spor

CEZAR spunea...

Home
UltimeleUltimele
EconomieEconomie
SportSport
ActualActual

Orban vrea și recalcularea "pensiilor nesimțite" ale șefimii din Armată și Poliție: "Sunt o sfidare la adresa unui om care a muncit o viață"
------------------------------------------------
Hai ca se poate...!!

CEZAR spunea...

Cer public :
Litlle M ..sa ne spuna ce liceau a absolvit si mai males CE SCOLA MILITARA DE OFITERI !
NB
Deasemenea sa ne spuna - DE CE UMBLA ASA CONSPIRAT- dar cu pretentia de a fi respectat ca mare bastan??
Sa intelegem ca este TOT un om FARA UMBRA CA MARES..??
Fara liceu militar si fara SCOALA DE OFITERI ???!!
Ciuca ..are Liceul Militar la baza ...!!!

CEZAR spunea...

Leonard

Orban , s-a adresat ieri lui Ciucă și Vela ca să se găsească o soluție ca șefimea din MFA şi MAI ( adică LICHELELE GULERATE ) care "şi-au tras" pensii nesimţite să li se RECALCULEZE aceste pensii nesimțite.
Mare minune s-o vedem și pe asta.
sau altfel spus,
"SĂ VEDEM , ZISE ORBUL... "

M spunea...

@Gigi

Bine, chiar foarte bine, adunate intr-o singura postare toate argumentele.

Daca intra in vigoare si tabelul lui Ciuca cu pensia minima cred ca se rezolva si situatiile deosebite.

In plus, trebuie facuta diferenta dintre cei care "si-au bagat sporuri pe ultimile 6 luni" si cei care, prin natura activitatii, au avut acele sporuri ani si ani de zile.

M spunea...

@raul

Domnia ta chiar crede ca nu se stiu cifrele reale? Degeaba! Ca sa transmiti o informatie ai nevoie de mijloacele mass media.
Degeana clampanim noi (chiar si prin Parlament) ca sunt cativa cu pensii exagerate care ar trebui verificate, evantual schimbata legislatia pentru a nu mai aparea aberatii, DAR CA SUNT SI MII SI MII DE CAMARAZI LA LIMITA SUBZISTENTEI!

O sa ramai uimit! De multe ori scot din mape hartii cu date REALE, mi le arata, apoi ofteaza si dau din mana a lehamite!

Daca 80% din sustinatori sunt radicalizatii de la rezist, animalele alea turbate care au calcat militari in picioare, chiar crezi ca o sa renunte la ei ca sa faca dreptate la cativa militari, batrani si multi din ei bolnavi?

CEZAR spunea...

https://cezar-armya.blogspot.com/....
NASOL..FOARTE NASOL...

maiag spunea...

vekea poveste,am intrebat si eu ce s a intimplat cu plx ala care ziceati ca se va discuta in parlament pe 28,care se spunea ca va face dreptate pensionarilor apevisti,si ca de obicei am citit numai comentarii absurde,deci acest site este incapabil sa dea raspunsuri la intrebari concrete,numai palavrageala de 2 bani e pentru unii de aici,kiar pare raumpacat huhule

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Doamne, tu ai trăit în bezna începutului evului mediu?
Mă, "se cere public" unui om care îndeplinește condițiile de persoana publică!
Despre mine ți-au mai spus și alții ce liceu și ce studii am!
Despre tine...înțeleg că liceul a însemnat culmea educației școlare, că îl treci "la bază" mereu! Mai ceva că All Bandi. Mereu te lauzi că ai LM. Așa, și? Sunt multi care l-au absolvit, însă nu văd în asta apogeul instruirii, așa cum vezi tu!
În sfârșit... ți-ai ascultat melodia dedicata și ți-a luat-o corpul razna.
Când ești subțire nu fa tapaj de școli, diplome recunoscute, studii ...etc decât dacă ai și o oglinda în care sa te privești!
Totuși, că să nu rămâi așa..., te sfătuiesc să ceri ministerului, CSP verificarea dosarului și calculului pensiei subsemnatului! Ai acest drept democratic de a trimite petiții!
Concentreaza-te pe propria-i persoană, rogu-te; constat că în cel mai stupid și comunist mod Contesti pe toți care au realizat ceva și te roade invidia! Și din cauza asta nu-ți merge bine....să știi!

Iulian Mareș spunea...

@Cezar,
Să îți dau crezare: 26!
26 - 3 = 23 ani!
Puțini rău, pt că mănânci pensie de la 45 ani (22/vârstă absolvirii + 23/activitate = 45 ani)
Te-ai uzat rău de atâta muncă 🖕😜😂🤣👮! Mai ales la cap!

CEZAR spunea...

Apasati butonul...pagina de pornire !

Huhu Rezea spunea...

Te-ai învechit rău mai-stule, nu mai înțelegi ce se publică, nu mai înțelegi comentariile.
Confunzi Plx-urile cu proiectul în dezbatere al lui Ciucă.

M spunea...

@Iulian Mareș

Uite asa, citind ce ati postat dumneavoastra am vazut ca iar a zis ceva cezar (cu toate literele mici 😁)

"cu pretentia de a fi respectat ca mare bastan"
Nu stimate domnule, pretentia este de a fi respectat ca oricare sau domnia ta respecti doar "bastanii"?

Esti deci dintre ofiterii aceia care respecta doar pe cei mai mari decat ei si privesc cu scarba subofiterii sau SGP-ii? Ofiteri dispretuiti de toata lumea pentru aroganta lor?

Sa va spun ceva, pe aici posteaza si subofiterii aia pe care ii dispretuiti si au mult mai mult bun simt si inteligenta decat credeti dumneavoastra!

Aveti ceva de argumentat, argumentati la postari dar daca atacati persoana asta arata doar invidia si neputinta dumneavoastra.

Fac inca un apel la domnia ta sa ne intoarcem la subiectele propuse de admin (fata de care imi cer iar scuze si accept "cenzura" domniei sale pe care o apreciez cum se cuvine!)

M spunea...

@maiag

Care Plx stimate coleg? Promit sa ma interesez!

Mie mi se pare interesant: BP892/2019

Ein Stein spunea...

E un motiv temeinic pentru a nu publica comentariul. Daca am pus mana pe calculator sa vad virtuala pensie? Ce importanta are? A facut Cezar o evaluare cat va 'primi in plus'.
Daca se va aproba respectiva ordonanta, 99% sigur nu, pentru a suporta psihedelica propunere, bugetul MApN ar trebui sa se mareasca la 3% din PIB, din momentul in care va intra in vigoare, sau cresterea economica ar trebui sa fie de 10% iar din 2022 bugetul alocat MApN ar trebui sa fie 3.5% din PIB sau o crestere economica de 15%. Niciuna din supozitii nu are vreo sansa de a se materializa. Atunci de unde vrei sa se plateasca pensiile alea pe care nu le-am inteles eu?
Orice propunere de act normativ, serioasa, ar trebui sa prevada sursele de finantare. Care sunt alea?
Bugetul din care se platesc pensiile tot ala e, singura alternativa la legea actuala este de a redistribui pensiile in cadrul aceleasi anvelope. Intr-un articol anterior, aparea scris, in subiect, ca 90% dintre pensii se afla sub pensia medie, o concluzie logica ar fi ca 90% vor creste, majoritatea se vor dubla iar o parte se vor tripla. De unde bani?
Eu nu dau doua parale pe nicio "propunere buna" venita din partea institutiilor, institutii acaparate de bandele de burghezi bugetari care profita de naivitatea noastra pentru a-si promova interesele. In cazul de fata pastrarea beneficiilor, pentru ca nu se va schimba absolut nimic si pe de alta parte atragerea naivilor ca masa electorala. Daca maine Ciuca va veni cu un proiect de modificare, copiat cu punct si virgula de la vreo tara UE sau NATO, din alea cu traditie, atunci voi crede si eu cam 5% ca se va schimba ceva.
Am mai scris ca se apropie nota de plata pentru naivitatea noastra, nu mai e mult si o sa decontam, unii mai mult altii mai putin.

Aurel spunea...

Președintele nu promulga legea până când nu se va pronunța CCR.
CCR de pronunța doar pe constituționalitate a legii.
CCR nu are atributul stabilirii unor plafoane sau bareme fiscale.
Parlamentul poate modifica art neconstituționale în sensul fiscalizării părții necontributive după cum consideră .

Leon spunea...

"CCR se va pronunta, dar in mod cert trebuie sa ne asezam la masa sa gasim solutii asfel incat sa readucem in normalitate toate categoriile de pensii. Chiar daca acceptam principiul unor pensii ocupationale sau de serviciu, ele trebuie calculate conform unor rigori care sa tina cont de modul in care se calculeaza pensiile pentru categoriile carora li se calculeaza pensiile dupa contributivitate.


Ce faceti cu pensiile speciale in plata?

Proiectul de lege nu rezolva asta, Guvernul trebuie sa vina cu o reglementare care sa clarifice situatia pensiilor in plata.

Care e planul, care e viziunea?

Lucram la acest plan. Nu ne asteptam ca aceasta modificare sa treaca. Oameni care n-au avut altceva de facut in legislatura trecuta decat sa promoveze pensiile parlamentarilor acum au votat taierea lor."( Interviu acordat la Ziare.com de L.Orban..!)

Huhu Rezea spunea...

Ludovic este tot atât de nepregătit juridic, ca și LOv , ca și Ciolacu.
Nu știu ce inseamnă drepturi câștigate, nu știu cum funcționează principiul neretroactivității.
Se 1ntreabă ei, ca și mulți posesori de pensii nefiresc de mari, ce se întâmplă cu pensiile în plată, ca și când principiile de drept nu au funcționat până la ei?
Ce să se întâmple? Nefiind drepturi câștigate, cum spune, repetat , în zeci de decizii, CCR, pentru viitor, pensiile de serviciu abrogate dispar pur și simplu, deținătorii lor rămânând în plată doar cu cuantumul deja calculat în puncte de pensie, potrivit L 263/2010, de sub incidența căreia nu au ieșit niciodată.
Ar rămâne cu actualul cuantum numai dacă în lege s-ar specifica acest lucru.
Nu este nevoie de a se specifica principiul cuantumului mai avantajos pentru că, după abrogarea legilor speciale, nu are loc o recalculare a pensiilor de serviciu, ci se revine la cuantumul deja calculat din legea cadru a pensiilor din sistemul public.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Numai că ei au departamente juridice, consilieri, o întreagă armată!
Plus că pot solicita pdv la MJ!

M spunea...

Legea trebuie promulgata in max. 10 zile DUPA primirea avizului de la CCR.

Se poate fiscaliza orice si oricum. Fiscalizarea nu are teoretic control de constitutionalitate cu exceptia unor aberatii ("se supraimpoziteaza veniturile evreilor" de exemplu). In rest politica fiscala este libera: poti sa ai profesii scutite de impozit (total sau partial) sau din contra sa supraimpozitezi anumite venituri sau peste un anumit prag.

😁 Ce e misto e ca magistratii vor hotara ei asupra cazurilor lor. Difernta e ca magistratii nu sunt idioti sa accepte usor o taiere. La noi daca ar trebui sa isi dea cu parerea unii de pe forumul asta .... cred ca nu am mai lua nici pensia minima!

Dan spunea...

@HR
Nu cred ca Ludovic ”trebuie” sa fie pregatit juridic, nu asta e treaba lui. El trebuie sa gandeasca strategii, economice sau de alta natura, din punct de vedere juridic el trebuie indrumat, sfatuit de consilierul sau pe probleme juridice, acest consilier trebuie sa fie bine sau foarte bine pregatit juridic. Si tind sa cred ca asa se intampla.
Ce cred eu, este ca totul e gandit bine, o buna strategie gandita de Ludovic si ca scopul chiar acela exprimat de dumneavoastra... adica o banala piesa de teatru pusa in scena de guvern si in care instirutiile statului isi joaca rolul.
Politicenii se folosesc de ”pretexte” ce la aruncă in fata poporului ca sa ascunda ”motivele” pentru care fac ceea ce fac, si fac ceea ce fac avand ca ”scop” doar interesele lor politice care coincid 100% cu interesele lor personale.