Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 19, 2020

Plan de măsuri în MApN; Proiectul OUG Ciucă va fi aprobat în primul semestru al anului 2020

123 comments
Așa rezultă din Planul de măsuri al cooperării dintre MApN și structurile asociative ale rezerviștilor și activilor, adoptat recent de Departamentul pentru relația cu Parlamentul și aprobat de ministrul Nicolae Ciucă.
Rugați-vă să nu cadă Guvernul până în noiembrie!
Mulțumesc Costică!

De interes sunt și măsurile de la punctele: 
-  9 privind asistența medicală
-10 privind ordinul de funcționare a CCMRR
-17 privind transformarea unor cazărmi disponibile în  cămine de bătrâni pentru rezerviști
-21 privind actualizarea soldei de grad reglementată de L 153/2015
-22 privind abrogarea art. 41 din OUG 114/2018, care a eliminat ajutoarele și indemnizațiile la trecerea în rezervă.



123 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

De ce te public?
Ca să te fac de râs!

Leon spunea...

Sunt convins ca mare parte din aceste Masuri au fost prinse si in anul 2019, si ramanand nerezolvate, au fost preluate pentru acest an !
Vad ca tot pentru Semestrul 1 va fi rezolvata si Actualizarea Soldei de Grad si se incearca reintroducerea ajutoarelor la trecerea in rezerva in legislatie.
Concluzie: sa stam linistiti, guvernul "N-AVEM BANI", ne va rezolva toate problemele..!

Leon spunea...

T2, nu este vorba de niciun proiect de lege,la pct 1 este vorba de o Ordonanta de Urgenta..!

mega2005 spunea...

La tabele, situatii si planuri de masuri, MApN n-are rival....poate doar aia de la compania nationala de sosele si autostrazi, pe/de hartie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Interesant! Sunt curios daca se aplica practic de la 1 Ianuarie, pentru ca asta este esenta acestui Plan, daca se vrea sa se faca dreptate! M-as capata si eu cu o bruma de bani... Stie cineva daca este aplicabil chiar din Ianuarie?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am regasit aici puncte ridicate de mine la discutiile in cadrul audientei la MApN, sarindu-mi in ochi pct 1, pct 9 alin 1, pct 14, pct 17, pct 21, pe care le-am subliniat ca necesitate rapida in acest an, daca vor sa atenueze starea de spirit negativa din randul rezervistilor militari si situatia celor saraci din Armata, unii ajunsi la limita de jos a saraciei si lipsurilor, fara o casa a lor, si facandu-i pe civili sa considere ca cine se schilodeste in armata n-are nici o sansa de supravietuire, fiind abandonati total de autoritatile militare, unii cersind cu mana intinsa prin toata Europa...

Dan spunea...

Din planul de masuri reiese ca in semestrul unu va fi finalizata si ”supusa aprobarii”... daca va fi aprobata nu se stie.
Ca atare se asteapta rezultatele alegerilor din mai... probabil ca in functie de asta vor vedea si ei ce fac cu aprobarea.

Am din ce in ce mai tare convingerea ca e un bluff electoral. Singura posibilitate sa-mi schimb parerea asta ar fi aprobarea rapida, si cel putin inainte de alegeri sa se puna in aplicare anexa2...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa zicem ca ar si dubla pensiile mici in acest semestru, desi nu mai cred ca ar mai da ei macar 100 lei anul acesta, insa pentru cei in situatia mea ar fi oricum prea tarziu, dupa ce ne-am ruinat sanatatile luptand pentru dreptul de a TRAI fara foame, lipsuri si frica de a fi aruncati in strada din cauza incapacitatii de a mai plati facturile colosle! Cum le-am zis si eu in acea comisie de audiente: ,,Dlor, chiar nu va este mila de noi, nici macar ca de caini, ca si cainii daca nu-i hranesti ori ii chinui faci puscarie!? Chiar este atat de fascist acest stat si aceasta armata cu niste oameni care si-au frant destinele in misiuni la ordin, sacrificandu-se sa-si faca datoria fata de Patrie? Nu aveti mila, empatie si compasiune pentru invalizii armatei, care pentru aceasta Tara si armata s-au ologit si acum indura cele mai cumplite mizerii, lipsuri si saracie, dar mai ales luptandu-se cu indiferenta Dv? Dlor, suntem atat de putini si s-au gasit bani pentru miliardele celor care au pensiile si de 10-20-30 ori mai mari decat soldele cand activau, si macar doua-trei sutare nu ne puteti da macar de medicamente, sa nu murim in dureri si chinuri? Aveti bani pentru fotbal, ansamble folclorice, pentru tot felul de distractii si simpozioane, numai pentru prapaditii acestia nu se gasesc niciodata bani sa nu moara de foame! Ne-ati discriminat intre invalizii care au cazutmpentru imperialismul america si invalizii cazuti la datorie in Patrie si pentru Patrie, ei avand absolut totul ca-i sprijina pe americani in tulburarea apelor in lume, iar noi, ca suntem patrioti, ne-ati pedepsit ca ne-am sacrificat vietile si sanatatile pe pamantul dacic, stramosecc!'' I-am lasat muti de uimire, poate ca i-am tulburat cumva cu curajul meu de a le spune un adevar dureros si crud, si le-am spus-o cu demnitate si lacrimi in ochi, ei fiind doar stanci si pietre reci, cu privirile in gol si total absenti, asa cum nici cu un caine aflat in dureri si suferinte nu te-ai putea comporta! Acum, dupa ce m-am distrus total, doar sa aiba familia cu ce sa ma ingroape ar mai folosi eventualii bani, ca de reparat nu se mai poate repara toate masurile radicale, fasciste si dramatismele pe care ei le-au aplicat cu sadism si ferocitate, de parca am fi fost dusmanii si tradatorii Patriei, si nu niste oameni care ne-am sacrificat tineretile si viitorul facandu-ne cu folos datoria... Ce inimi de piatra, ce suflete reci, ce caractere de ghiata pot avea in ei acesti corifei ai armatei, platiti cu bani grei de nababi, cum le-am si zis-o si in față, si ca se cred dumnezei si hotarasc sa murim chinuiti si in infometati, si se mai cred si crestini, practicand ortodoxia...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

EU NU-I MAI CRED, DUPA ATATIA ANI, IN CARE M-AU CHINUIT CUMPLIT, PANA M-AU DISTRUS DIFINITIV, INCLUSIV PRIN TRIBUNALE SA-MI AFLU DREPTATEA! CRED NUMAI IN PLANUL GEN. GABRIEL OPREA SI UNPR DE A FACE DREPTATE DINTR-O COALITIE A STANGII, CAT DE CURAND POSIBIL, DUPA PICAREA GUVERNARII LIBERALE! DREAPTA M-A CONVINS PENTRU TOT RESTUL ZILELOR CA ESTE FASCISTA, PARADITOARE SI NU SE TINE NICIODATA DE PROMISIUNI SI CUVANTUL DAT! PE TOT FB O VOCE MACAR NU-L MAI SUSTINE PE IOHANNIS, SI NICI PE LIBERALI, DANDU-SI SEAMA CAT DE CRIMINALI SUNT, MAI ALES CU ARMATA POPORULUI ROMAN!

Huhu Rezea spunea...

Nu ești deloc constant în convingeri!Citește ;i vezi că același lucru il scriai în urmă cu căteva luni despre adversarii dreptei.
Oprea nu mai are credibilitate să creeze un vehicul politic cu care să-ți satisfacă doleanțele.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Cornele ,Interesul national m-a vaduvit in 2011 de 20% din pensie pentru ca nu a acceptat cuantumul cel mai avantajos si tu vrei sa-l cred?Vezi ca au fost ca mine inca 26500 de perdanti.Oprea numai imbrobodeste pe nimeni.
Nu-ti pune speranta nici in cei de azi si nici in cei de ieri.Nu rezolvi nimic stand cu mana intinsa.

Boby spunea...

Nu suntem naivi ca sa credem ca va fi in sem.1.In politica nu este ca in armata,plan si totul se va infaptui.Povesti de adormit copii.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andy Boldur spunea...

Toate incep cu "analizarea posibilitatii"...
Cine va mai analiza dupa motiunea de cenzura?

Huhu Rezea spunea...

Scepticii nu sunt oameni de acțiune.Nu te poți baza pe ei într-o acțiune, pentru că sunt demotivați, neîncrezători și demobilizatori. E mai comod să spună că nu se poate. Nu o să-i vezi vreodată la un miting.

Sorina spunea...

Vorbiti ci ciuca sa va spuna adevarul

ifrim spunea...

Și lunile februarie și martie fac parte din sem.I.Daca PNLul prin ministrul Ciuca dau viața acestei ordonanțe cu Anexa 2 iau fața viperei roșii definitiv.

Gigi spunea...

Așa este,ați sesizat bine! Să nu fie iar amăgiri electorale. Atunci când au emis OUG59,imediat au rezolvat,acum se dorește,dar în semestrul 1!? Este firesc că rezerviștii să fie rezervați cu privire la orice proiect ce vine din partea politicului,dat fiind faptul că din 2010 și până în prezent ne-au mințit toți.Cum speranța moare ultim,așteptăm,altceva avem de făcut? În ce mă privește,împreună cu alți camarazi,o să stăm pe capul politicienilor din garnizoană să înțeleagă odată că bătaia de joc asupra noastră trebuie să înceteze pt.totdeauna și să se facă dreptate.Asta e valabil pt.toți,Trebuie mers la toate birourile parlamentare din loc.pe
raza unde locuiesc,nu o dată,ci ori de câte ori este nevoie,că toți promit că se rezolvă,iar după aceea uită și tocmai d-aia trebuie mers de mai multe ori pentru a le reaminti ce au promis.Dacă stăm să ne rezolve alții problemele am văzut ce se întâmplă.Ori știm că f.bine că toți promit,iar când vin la putere uită!

jupderval spunea...

Vrei sa-i aprobam si pe acestia cum o faceam cu ceilalti, numai de dragul de a fi oameni de actiune. Este drept , va fi foarte greu sa repare ce s-a stricat in ultimii ani, dar nicidata nu se va repara nimic daca sunt pastrati in functii aceiasi oameni la CPS , la Financiar , la HR si la Directia Juridica.

CEZAR spunea...

@/liceu militar Mitica Tocilarul
luni, ianuarie 20, 2020
-----------------------------------
Bati campii cu gratie! Cuantumul cel mai avantajos este o hotie o excrocherie....Oprea a procedat foarte bine ! Daca faci o reforma o faci ...nu lasi hotomanii sa profite de o lege imorala ...data doar pentru ei si cine a mai apucuat..!!
Din aceasta cauza sunt fel de fel de profitori in sistemul aberant al pensiilor militare
PONTA..idiotul trebuie blamat pentru ca a restituit si pentru ca a promovat L-223 fara ca macar sa o citeasca !
Asta daca vrem sa fim obiectivi..!

Dan spunea...

Iar pragmaticii sunt cei ce se bazeaza pe fapte si nu pot fi manipulati usor. Se bazeaza pe realitatea faptelor si nu pe utopia vorbelor.

brenda spunea...

acesta este un plan dar unde este ordonanta de urgenta care sa rezolve acele inechitati nu de plan avem nevoie ci de eliminarea a celor oug care au dus la neplicarea legii 223 asa ca mai asteptam

CEZAR spunea...

Incepand cu FEBRUARIE...ar putea sa se intample oricand.....!!!
Mai ales ca-i Punctul 1..din program !

Leon spunea...

Il rugam pe Domn'Costica sa ne tina la curent cu parcursul acestui proiect de OuG..!

Iulian Mareș spunea...

Nu este exclus ca in guvernul Mău-II sa il vedeti pe Ciuca Premier!
Asa ca PSD va vota!

brenda spunea...

ESTE TIMP CA LA PRIMA SEDINTA DE GUVERN DE SAPTAMANA ASTA SA E E DE URGENTA DE VREOE APROBE SI SA O PUBLICE IN MONITOR , pana vor da jos guvernul sant niste proceduri asa ca sa vedem ce face dl general-min7stru daca vrea sa arate ca este un om de onoare deci REPEDE CU ORDONANTA AIA DE URGENTA CARE E DE URGENTA PROMISA DE 3 LUNI .......ssa nu faca asa ca ORGAN ORBAN CARE A SPUS CA apica legile in vigoare si acum spune altceva deci sper in onoarea dlui general ....,,cu trecere la dl presedinte ....bafta....ca asa se zice la vanatoare

M spunea...

@liceu militar Mitica Tocilarul

Aveti dreptate!
Cuantumul cel mai avantajos are ratiunea sa! La orice lege noua apare problema situatiilor neprevazute. Mai ales la o lege atat de complexa ca cea a pensiilor care reglementeaza zeci si zeci de situatii particulare.
La fel ca si tabelul cu "pensia minima in functie de grad", cuantumul cel mai avantajos este o plasa de siguranta.

M spunea...

Cu respect dar Planul de masuri e frumos.
Acum sa il urmarim pus in practica! La planuri suntem tari la operationalizarea lor avem noi probleme!

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
iti cam dau dreptate, insa nu vezi ce organizare buna au? Ce zici?

Iulian Mareș spunea...

Nu este, intrucat el se aplica si in mediul civil, pe legi contributive!

maiag spunea...

posibil de saptamina viitoare sa vorbim despre alt guvern,alt ministru,alte analize,alte promisiuni si asteaptari,place ca macar aveti despre ce sa faceti presupuneri,doamne ajuta ca nu a fost razboi ca dupa modul de gindire al marilor comandanti de pe aici mureau multi militari si civili nevinovati,sa fiti sanatosi si sa traiti bineeeeeeeeeeeeeeeeeee

brenda spunea...

DLE H PENTRU DVS TOATA CONSIDERATIA dar nu vad hotararea aceea de urgenta ca au trecut 3 luni daca e de urgenta dl CIUCA intelege ca si IOHANIS la IMEDIAT? deci nu sceptici sant oamenii ci neincrezatori ,deci cred ca au timp pana pica ,daca vor face ce fac acum cu civilii ,eu nu ii vad bine si doamne fereste de vreun partid ....extremist EU ASTEPT ORDONANTA CARE IMEDIAT SA II AJUTE PE CEI CU PENSIILE MICI apoi vom vedea ce tampenii mai fac va multumesc pentru rabdare si ca ne ajutati cu informati

Iulian Mareș spunea...

Pentru a exista sanse de reusita reala in fata politicului, guvernantilor si justitiei trebuie indepliniti cativa pasi reali, care ii vor pune in imposibilitatea de a actiona discriminatoriu:
1-asociatii profesionale pe arme si specialitati si racordarea acestora la cele existente in armatele UE si/sau NATO;
2-asociatii ale rezervistilor/pensionarilor/veteranilor militari cu si fara iz sindical si racordarea acestora la cele existente in armatele UE si/sau NATO;
3-unirea acestora, daca este cazul, intr-o confederatie a militarilor;
4-legea nu interzice astfel de asociatii si nici nu are cum in viitor;
5-schimburi de experienta si informarea acestora asupra unor elemente discriminatorii la care sunt supusi repetitiv militarii activi, rezervistii si veteranii;
6-obtinerea sprijinului acestora si declansarea unor actiuni revendicative de mare vizibilitate si in justitia UE si internationala!
7-finantarea acestora printr-o contributie lejera, conforma cu solda/salariu/pensia medie.
*Astfel, oricarui ministru sau premier ii va pieri pofta de a se crede miezul din dodoasca si de a introduce arbitrariul si/sau partizanatul!

Huhu Rezea spunea...

Are dreptate @Cezar! A rămas cu ceva din școala Huhurez!
Cuantumul mai avantajos este strict legat de principiul dreptului câștigat. Or. în cazul pensiilor speciale și militare acest principiu este aplicabil doar în privința drepturilor contributive. Pensiile militare nu au in calculul lor elemente ale contributivitățiii.
Așadar, menținerea cuantumului mai avantajos în viitoarele reglementari ale pensiilor militare ține doar de voința sau de lipsa de pregatire juridică a politicului.

CEZAR spunea...

m-Al .
Ai auzit baaaa...narodule !! ...hi..hi..hi..
Vezi daca am facut scoala ..pe bune..?
Spune-i si militianului ..Litle M....!!!

IulianC spunea...

Vezi ca este semestru nu trimestru, adică semestrul 1 este intre 01 ianuarie si 30 iunie.

valica spunea...

Au avut bani doar sa ii mareasca pensia de la 3650 la 8050 eroului penal Miron Cozma, sa acorde indemnizatie de revolutionar de 4000 lei/lunar actorului mascarici ALEXANDRU ARSINEL, si altora ca el dar veteranilor de razboi le acorda doar 352 de lei, atat pretuieste ARMATA IN OCHII GUVERNANTILOR. SEFUL STATULUI MAJOR GENERAL, FUNCTIE DE GENERAL DE ARMATA, ARE COEFICIENTUL DE 4,35 CAT AL UNEI BALERINE IAR SEFUL POLITIEI LOCALE A BUCURESTIULUI ARE 8,35 COEFICIENT. ASTA ESTE REALITATEA DE AZI. IN SPANIA SI-AU CASTIGAT DREPTURILE LUPTIND CU "ETA", DAR LA NOI A FOST DEZUMFLATA C.A.D.A., si ca sa nu le vina idei in cap au infiintat S.C.M.D., care si-a tras pentru sefii lor +50% ca membri ai uniunilor de creatie iar in rest gargara.

Leon spunea...

Sper sa fim ocoliti de profetia scrisa in Biblie, ca dupa 7 ani de Bogatie vin alti 7 ani de Saracie !

Gigi spunea...

Vai!ce descoprire epocalã a fãcut userul respectiv!

Sorina spunea...

Orban iar plafoneaza pensiile militate deci?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Nea' Mitica, tocmai ca nu stau nici cu mainile intinse si nici cu ele in san, la fel ca si Stelica si altii indarjiti ca noi, care doar ne cerem drepturle paradite si nu din ale altora, cum cei care aveau 5000-7000 pensie acum cativa ani se hranesc acum cu sute de milioane ciupite de la toti ceilalti, si cand erau activi aveau intre 3000-5000 lei solde. Activam in tribunale, petitii, cereri, etc. Latura petitionare am jurat s-o abandonez definitiv, le-am spus-o si lor si ma tin de cuvant, sa nu ma mai tiganesc. De ani buni avem dreptul pe lege la actualizarea cu salariul minim pe tara la 1450 lei, plus 15%, care sunt 1667,5 lei, si aplicat la baza mea de calcul as avea, si cu actualzarea de 4,6% cam 1400 lei, deci mana care pare intinsa este un pumn ridicat in sus, amenintator! @ Onorabile, tot Oprea poate face cea mai echitabila dreptate, pentru ca ce fac astia acum se numeste carpoceala fortat-electorala, ca daca nu erau la mijloc preconizatele alegeri nici nu ridicau ei capul din gunoaiele in care se zbat ca sa miste un deget electoral si de ochii lumii. M-a surprins ca ce probleme am ridicat in audienta au aparut nolens-volens si pe aceasta lista de bucate, eu fiind singurul care a ridicat in discutii probleme de actualizari pensii, ceilalti fiind pe probleme personale cu care se razboiau in instante, unul chiar pe prostia ca avand mult voia mai mult cu cativa leusori, si s-a trezit ca din pensia totala de peste 4000 lei s-a trezit taiat cu 2000 lei, acum dand inapoi in rate tot din urma, ce se intind pe ani buni de acum incolo! Si, cum i-am zis eu Colonelului acela ca l-a mancat in dos sa zgandare coaja cu unghia pentru cativa leuti insignifianti, ca a pierdut tot din cauza aparentei lacomii, pentru el fiind cica dreptate pana la ultimul leu! Daca pana in Martie nu se misca nimic, e clar ca doar ni s-a aratat papusa gomflabila sa vada daca inca mai suntem potenti, insa alea ciulite ca hribii le vor avea si ei in urnele de votare de la noi!

Sorina spunea...

Ar fi bine

M spunea...

Parțial vă contrazic.
Nu există lege perfectă. Mai ales care să iasă din prima aproape de prefect.
De ce e necesar "cuantumul cel mai avantajos"?
1. Multitudinea situațiilor posibile face foarte grea reglementarea exhaustivă.
2. In cazul pensiilor dacă scazi cuiva pensia printr-o nouă reglementare și apoi realizezi că ai greșit este foarte posibil ca pensionarul respectiv să nu mai apuce îndreptarea erorii!
3. Absolutizați principiul contributivității. E doar un principiu la modă mai ales pentru că el în final se leagă de valoarea punctului de pensie stabilit 100% arbitrar.
4. Legea "civilă" se aplică "pentru toți asigurații sistemului". Militarii nu sunt asigurați ai sistemului respectiv. Deci ce treabă avem noi cu reglementările de acolo?

Vă dau un exemplu tot legat de asigurări. Sunteți asigurat CASCO la firma A. Alții sunt la firma B. Fiecare cu condiții de asigurare diferite. Ce treabă aveți dumneavoastră că cei asigurați la firma B au prime de asigurare mai mici dar și o franșiză deși mare?

Cum spunea cineva : competiția pe piața forței de muncă este liberă. Asta e "oferta" statului pentru a atrage forță de muncă în SNAOPSN.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Sa o crezi tu.Nu ai participat nici pe jumatate la cate mitinguri am fost eu in perioada basista.Vezi cate mitinguri a organizat sau a participat SCMD.

Militar de la 14 ani spunea...

O fi vreun principiu din dreptul roman!
Acum vreo câțiva ani, s-au schimbat și în SUA multe aspecte ale legii pensiilor militare. Niciunul din pensionari nu a pierdut vreun cent. S-au găsit formule de a câștiga toată lumea.
Ce înseamnă un stat care își respectă rezerviștii, respectă legea pe care au trecut în rezervă, îi pregătesc la ce să se aștepte cei care urmează să treacă în rezervă... versus statul român la care puteți să puneți un NU la tot ceea ce respectă statul american.
Și cred că e valabil pentru majoritatea țărilor din NATO și nu numai.

Nea Nicu spunea...

De aproape un an, periodic au loc " aplicații cu trupe" la care participăm involuntar. Mi- e greu să cred că acest document nu face parte dintr-o o astfel de " aplicație" . Se aruncă în spațiul public preferabil in weekend, se mizează pe multiplicarea exponențială și se urmăresc reacțiile. " Să stăm liniștiți, ia uite, se cunosc problemele noastre, le- or rezolva EI!" Părerea mea.. Mai am o chestiune care mă roade de ceva timp și iar o să supăr..In 2916 s- a semnat ordinul comun cu metodologia de recalculare- actualizare a pensiilor. Domnule, nu s- a uitat nimeni pe ordin până să semneze? S- a modificat ordinul după semnarea? Eu refuz să cred... Nu a văzut domnule nimeni hoția cu includerea în plafonul de 85 de procente și a celor 3-6-9 procente pentru contribuția la pensia suplimentară sau cum s- a mai numit.. Întreb și eu așa intr- o doară, e un distins domn printre comentatori care la momentul respectiv era director economic la o structură al cărui șef e printre semnatari. Nu o fi văzut, nu o fi înțeles? Că altfel eu pot in ignoranta mea să cred că a fost un blat cu bună știință... Vedeți de ce merg mii de oameni să - și caute dreptatea prin instanțe? O săptămână ușoară vă doresc!

Sorina spunea...

Organ zice ca plafoneaza deci cum este cu planul.de masuri ?

spiritul lui Haret spunea...

Vezi ca legea promovata de Oprea se voia sa fie pe principiul contributivitatii.Studiaza si legea pensiilor de pe vremea Impuscatului si vei vedea ce contributie pentru pensie platea angajatul.Pe nici un stat de plata al unui agent economic din perioada anterioara anului 1990 nu vei intalni rubrica" plata a contributiei pentru pensie".Uita-te si pe o carte de munca aceasta fiind actul pe baza caruia se intocmea pana de curand dosarul de pensie.Fiindca sustii ca a existat contributie pentru pensie pe persoana fizica poate ne spui ce lege antica si demult precizeaza care era procentul din salariul civilului oprit ca si contributie la pensie?Nu a existat contributie pentru pensie.In cazul nostru era numai contributia pe persoana fizica la pensia suplimentara.
cunosti legile care au reglementat si reglementeaza pensiile militare lucru pt. care te felicit dar la civili sa avem rezon.

Nea Nicu spunea...

2016,scuze!

avianyc spunea...

Cei care aveti vechimea minima de cel putin 10 ani pe acest blog va puteti adresa cu cerere domnului Huhurez pentru acordarea unei pensii suplimentare ,drept supliment la cea in plata.
Conditia pe care trebuie sa o indepliniti este aceea de a fi venit pe blog cu ideile voastre si sa plecati de pe blog cu ideile domniei sale 😂😂😂 si evident aducand elogii psd ,dnei LOV ,lu Dragnea....Vio....
Deocamdata beneficiari siguri @ Leon, Mares ,parte din votantii dnei Vio ... si nu in ultimul rand BRENDA 😂😂😂😂🙋‍♂️

Sorina spunea...

Ce sa analizeze ? Poate aceea noua plafonare dupa atatea plafonaro cred ca Olgita moate de bucurie asa ca dl Ciuca sa meargaa la Iohanis cu lalba in mana si sa faca ce o face ca altfel o sai huidue si pe el fostii lui colegi Asa ca nu nao e numic de spus

Huhu Rezea spunea...

@Nea Nicu
Eu nu am văzut vreun ordin public, în afară de M25, Anexa 2, în care să se reglementeze actualizarea pensiilor militare. Oricum acolo nu se vorbește de mătrășirea indexărilor din anii anterior actualizării.
De asemenea, nu am văzut vreun ordin public în care să se stipuleze că aplicarea OUG 59/2017 'i art 84 din OUG 114/2018 înseamnă includerea sporului OMM în cuantumul net al pensiei, operațiune echivalentă cu eliminarea sporului.
Dacă ar fi fost publice asemenea ordine, erau deja contestate în contencios administrativ la Cur'ile de Apel de mulți pensionari.
Spune-ne și nouă despre ce ordine interne, secrete este vorba!
Greșești In privința pensiei suplimentare. Metodologia de calculare/recalculare nu putea să încalce articolul 30 din L 223/2015 introdus în lege prin OUG 57/2015. Pensia suplimentară este reglementată de L 223/2015, spre deosebire de sporul OMM .

mihaighiba@gmail.com spunea...

CAPITALISMUL A EȘUAT IN ROMÂNIA!!!! ARMATA ROMÂNĂ LA FEL!!! PRAFUL ȘI PULBEREA SE VA ALEGE DE ACEST SPAȚIU CARPATO-DANUBIANO-PONTIC , DACĂ NU NE TREZIM!!DUMNEZEU SĂ NE AJUTE SĂ NE REVENIM DIN PROSTIE DUPĂ 30 ANI!!!!!

Dan spunea...

Eu inteleg asa... saracutii de magistrati sunt supusi linsajului mediatic, pensii ”speciale” merita doar ei si poate... militarii din MApN... ceilalti nu pentru ca sunt tortionari sau membrii ai structurilor suprimare a liberatilor, etc... etc.
Exact cum comenta cineva... sa moara si capra vecinului.

Dan spunea...

In opinia lui Klaus si a sustinatorilor:
URGENT: 6 - 12 luni;
IMEDIAT: 1 - 3 ani;
VITORUL IMEDIAT: 3 - 5 ani;
VIITOR: 5 ani - infinit.

Ordonanta va fi supusa aprobarii (nu se stie daca si aprobata) URGENT si va fi aplicata IMEDIAT faza I (aplicarea anexei) si in VIITORUL IMEDIAT faza II-a (recalcularea) astfel incat in VIITOR sa se aplice faza III-a (actualizarea cu soldele activilor).

Dan spunea...

Or fi ordine verbale... regulamentul militar stipuleaza si acest tip de ordine.

Dan spunea...

Se respecta întocmai... pana la 1 iulie ordonanta va fi ”„supusa aprobarii” (asta nu inseamna ca va fi si aprobata)... deci planul se respecta.

Sorina spunea...

Semestru ?astia va cred prosti

Sorina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

De la Basescu incoace toți neaveniții contestă principiiile consacrate ale dreptului și principiile constituționale.
De aceea se ajunge la deteriorarea stării de legalitate.
Contributivitatea este o modalitate de calcul a pensiilor, convenită în România ,în anul 2000, prin Legea 19, reluată și în Legea 263/2010 și va fi continuată șiîn Legea127/2019
S-a aplicat tuturor pensiilor din sistemul public, făcându-se, pe toată activitatea de angajat cu contract de muncă, raportul lunar dintre salariul brut și venitul mediu pe economie.
S-a convenit să-i spună contributivitate cu toate că nimeni nu a plătit CAS până la 01 04 2001.

Călugărul spunea...

Cimitirul e plin de optimiști care așteaptă dreptate de la politicieni mfioti !

Nea Nicu spunea...

Eu vorbeam de recalculare, discuția s- a mutat spre anexa 2, care e cam degeaba și se referă la actualizare. Voiam să evidențiez că e mai degrabă un aranjament, nicidecum o scăpare. Toate s- au făcut " pe gură", nu e nici un ordin secret și toate vin din urmă...când director al CPS era.... Nu e așa că nimic nu e întâmplător?!!

Cezar spunea...

Toti NEAVENITII" ca bine zici..dar foarte interesati si profitori
Redau un dialog..real
-Ba ia concepeti o lege..uite asa si asa..ca acusica ies si eu si vreau cascaval pe paine
-Sefu nu prea merge..nu.i constitutionala..morala..afectam prostimea care ne.au tinut in spate..
- Da.i ma in ..p..p..pixul meu !
Fa asa cum am zis..iesim si noi..ne pune in plata si apoi sa o schimbe!!RĂMÂNEM CU CUANTUMUL AVANTAJOS NARODULE....
EXECELENT SEFU..CA MATALE INTELIGENTA ..MAI RAR...ETC..


Leon spunea...

T3, eu nu ma incadrez in aceste criterii; comentez pe acest blog numai din 2017(cred..!)
Probabil ca de aceea, CPS imi retine 8 procente din PS...)).

mihaighiba@gmail.com spunea...

Care este numărul copiilor cadrelor militare care și-au făcut voluntar datoria față de țară!!!Ar fi bine să dăm un exemplu pentru țara asta pentru a mai exista.Nu știu dacă este un lucru bun ,dar ar putea demonstra ceva ,nu credeți?

Nea Nicu spunea...

Huhurez: Art.3 lor.b din ordinul comun zice că recalcularea se face ținând cont de procentele prev.la art.29.39 și 108 din Legea 223. Art.108 nu face vorbire despre procentele de 3-6-9%? Unde e greșala?

Sorina spunea...

Spuneti ca va fi data la aprobare si ca se va aplica imediat asa sa fiebsi mai sper ca dl genersl sa aiba un cuvant greu de spus spun doar cred dsr sa vedem

mihaighiba@gmail.com spunea...

Neonazismul liberal se naște în România! In rest numai de bine!

Huhu Rezea spunea...

Art. 108 din L223 a fost modificat prin OUG 57/2015, introdusă de gulerele albe pe masa de lucru a lui Ciolos, în sensul că a fost eliminată prevederea care adăuga sporul SOSP la cuantumul calculat potrivit art. 28-30.
De atunci sintagma " pensia militară calculată potrivit prezentei legi" include și art. 108.
Textul ordonanței care a trecut de Senat arată și mai rău. Acolo spune că pensia militară calculată potrivit acestei legi sau altor legi nu poate depăși 85% din baza de calcul.

Leon spunea...

Deci saptamana viitoare vom avea o sesiune extraordinara la Camera deputatilor, iar Marti, 28 ianuarie, pe ordinea de zi a sedintei de plen se va dezbate raportul Comisiei de munca Pl x nr.292/2019 (PNL) privind ELIMINAREA pensiilor ,,speciale,,. Marcel Ciolacu a promis ca vor ramane in plata INDEMNIZATIILE de MERIT prevazute de Legea nr.118/2002..!

brenda spunea...

mai draga daca iti spun ce pensi am te dau pe spate asa ca nu vorbii prostii ba mai mult eu iau pensie de laSRI dar pentru altii ma intereseaza si afla ca 10 ani cu grupa AC sant mai grei dect 25 de ani in birourile voastre sau la serv personal sau unde vrei sau eu zic sa nu mai faci misto ca sa nu te 4rimit undeva ASA CA TACI

Leon spunea...

Art.30 este modificat in Senat si se introduce in plafonul de 100% si art.11 alin.(3) din Legea nr.80/1995 (o aiureala propusa de Coarna ).
Acum avem totusi 105% !

Sorina spunea...

Ciolacu parca spusese altceva despre pensiile militare ca va face dreptate ba chiar are ceva depus in senat dau la camera deputatilor sa vedem daca si el o da la intors nu zicea ca e fiubde militar si era o kauda pentru el? Sa il vedem

mihaighiba@gmail.com spunea...

Toți postați despre legile pensiilor 164/2001;223/2016 ,militare;civile119,oug1/2000;263/2010, oug57;59;114,mai noua lege 153,despre procente de10,15,20 pentru IMM,3,6,9 pensie suplimentară,dar v-ați gândit la ce funcții ați avut să cereți mult mai mult de la actualii politicieni chiar prin vorbe mai puțin cizelate, deoarece mulți dintre ei sunt mult mai prejos decât dumneavoastră.Daca nu vom proceda așa nu mai sperați la nimic.Am mai spus-o,dar nu a fost publicat,pensia mea a crescut cu 84 de euro în 14 ani( toate dările le plătim in euro înainte de a fi în UE).Mai gândiți și la jurământul pe care l-ați depus și ei nu!

Huhu Rezea spunea...

Maximum este 102%
85+ 85 x20%=102%
Nu se aduna procentele!

Dan spunea...

Deci Brenda vrea grupa de AC pentru stat pe acest blog?... ca nu mai intelg...

Iulian Mareș spunea...

Ce să-i spun?
Știe că ești debil...că citești și nu înțelegi?
Vezi cate argumente au adus și ceilalți?

Leon spunea...

Art.3 din Legea nr.3/1977, privind
pensiile civile:
(1) Dreptul la pensia de asigurari sociale este recunoscut tuturor cetatenilor tarii care au desfasurat o activitate permanenta pe baza unui contract de munca si pentru care unitatile socialiste au depus contributia prevazuta de lege, la fondul de asigurari sociale de stat.
(2) Fondurile necesare pentru plata pensiilor de asigurari sociale de stat se constituie din contributiile pe care le platesc unitatile socialiste, precum si din sumele alocate in acest scop de la bugetul de stat.

Sorina spunea...

Dle Dan nu dvs m-am adresat ci umuia care se refetea la cei cu vechime de militarvdec10 ani darvpentru dvs eu vavspun ca stiu multi cu 10 ami de armaya efecrovi in grupa AC asa ca nu despre mine e vorba iar pensia mea fi sigur ca este pentru o ve hime de sa mu caxi oe jos daca iti spun si gata

Elisav spunea...

O alta abureala. Unii nu se mai opresc din calcule, calcule inutile care au la baza, presupuneri de propuneri. De vreo cativa ani din timp in timp ni se arunca proiecte si propuneri care ne vizeaza. Bineinteles ca la termenele date constatam ca totul a fost doar foc de paie. Ciuca Cort ne arunca o alta fumigena mai proasta decat altele si care are doar rolul de a-i ameti pe unii care calculeaza si iar calculeaza. Rezultatul va fi acelasi adica zero, insa luat cu inflatia va da cu minus.Ciuca este din acelasi material cu toti politicienii cei care au neglijat cadrele militare bineinteles cu acceptul tacit al acestora. Cine a avut cum si-a marit renta si va trai bine. Noi ceilalti asteptam alte si alte proiecte la care se vor face alte si alte propuneri totul sfarsindu-se cu acelasi rezultat adica zero barat.

Leon spunea...

Ordinea de zi pentru şedinţele Camerei Deputaţilor din perioada 20 - 31 ianuarie 2020
Proiect: 27.01.2020
Ordinea de zi în format PDF:
# Număr
înreg. Descrierea punctului de pe ordinea de zi Doc.
1. - Informare cu privire la proiectul de lege privind aprobarea unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului înregistrată la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi care urmează să fie avizată de comisiile permanente în termenele stabilite. -
2. - - Propunerea legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România (Pl-x 292/2019) – lege organică - Respinsă de Senat -19.06.2019
Cameră decizională

- Propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale (Pl-x 166/2018) – lege organică - Respinsă de Senat - 26.03.2018
Cameră decizională

Raport comun pentru cele două iniţiative legislative - Comisia pentru muncă (Adoptarea Pl-x 292/2019 şi Respingerea Pl-x 166/2018)- distribuit - 18.12.2019

giuliano@gmail.com spunea...

Tot respectul pentru toți cei care posteaza pe acest excepțional blog, dar nu putem sa nu observam ca adevăratele așteptări ale noastre, apar mai pregnante de cand s a instalat guvernul acesta mult blamat. Nu putem fi siguri de ceea ce vor hotărî cu noi, dar.....!
Doamne ajuta sa le lumineze căile.

jupderval spunea...

Un singur lucru am de comentat aici" CUI PE CUI SE SCOATE". Cine intelege expresia are si raspunsul.

Bejan Ghiorghe spunea...

De ce se aplica in sem.1/2020 daca este OUG ?. Unde mai este urgenta daca demersul a fost declansat in nov.2019 si are ca termen de adoptare sem 1/2020.Concluzia este ca și de această data a apărut o altă păcăleală politicianistă, ca si proiectul fostului ministru care, in prezent, zace in Parlament.Păcat că acest proiect de OUG are semnătura unui ministru provenit din rândul militarii de carieră.

Huhu Rezea spunea...

Pentru că este doar proiect de Ordonanță!

Dan spunea...

OUG-urile se dau si aplica urgent când se taie din drepturi...
OUG-urile se voteaza cate 6 luni si in cazul in care se aproba se aplica dupa 3 ani când se dau drepturi...

Asa este scris in ”manualul de utilizarea guvernului de catre partidele politice” si in ”biblia politicianului”...

Tratati textul ca un pamflet.

Alex spunea...

La nr.crt.15 unde se face referire la infiintarea ,dotarea ..unor camine/centre de ingrijire a invalizilor de razboi,a sotiilor acestora ar mai trebui completata si cu o prevedere referitoare chiar la pensionarii militari sau a sotiilor acestora ,care au un venit mai mic de salariul minim brut/luna.Am vazut cazuri in care sotia are pensie de urmas 1100 lei (sot plt.maj.decedat).Daca d-na nu are copii ,gandindu-ma ca are o anumita varsta,sunt slabe sanse sa o mai angajeze cineva.Ajungand la 61,62 de ani fara un ajutor ,ar trebui sa fie primita la un asemenea centru fara discutii.Aceeasi problema ar trebui sa fie valabila si ptr.pensionarul militar ,care are o pensie militara mai mica decat salariul minim brut.In ritmul in care se are grija de rezerva militara,foarte multi militari rezervisti vor ajunge boschetari.Adevarata bataie de joc.In zona unde locuiesc sunt create peste sase camine ptr.varstnici.Pana anul trecut o luna de zile costa 13oo de lei.Incepand din acest an o luna costa 1600 lei.Tu ca pensionar militar sau sotia ,care ramane in urma ta cu pensie de urmas, ce face cu 1100 de lei?
16oo ar fi tariful la un camin fara mari pretentii.Oricum ai asigurata asistenta medicala 24h din 24 ,trei mese/zi ,Spalatorie...e.t.c.Ce te faci insa ,cand pretul creste in fiecare an si tu sau sotia ta ramai cu pensia inghetata.Presupunem ca ai copii ,dar si ei au problemele lor.Nu vrei sa ajungi o piatra de moara ptr.ei.Cum procedezi?

Alex spunea...

D-l ministru are impresia ca este inca militar activ.Acest plan de masuri cu termene pe sase luni..ramane doar un plan.Cum poti stabili termene cand nu stii daca guvernul in care activezi mai ramane la guvernare,cand tu nu esti sigur daca vei mai fi ministru? Ideea este "bunicica" dar cand aud de sase luni ..ma doare capul.Cade guvernul si vine altul,tot asa si intre timp multi dintre noi nu vom mai fi.Ne-au luat la misto'

giuliano@gmail.com spunea...

Dle Huhu
Ca si cadru activ intr o Bază din Oltenia, eu nu imi aduc aminte sa nu se fi respectat ordinele, mai ales legile, instructiunile. Pai, domnii aceștia mai de "sus, de ce nu isi fac datoria, de ce nu respectă ordinele? Vorbiti de acele Gulere dracesti, ei nu sunt militari romani, ei nu vor fi la un moment dat pensionari? Lăsând la o parte politicul care fără interes nu aprobă nimic.

Neacsu spunea...

@Huhurezu, Arata-mi si mie unde scrie ca proiectul ca fi aprobat in primele 6 luni? Da cu citat, mare, sa vede si eu. Eu am citit " FINALIZAREA SI SUPUNEREA SPRE APROBARE". Nu scrie nicaieri aprobarea. Ciuca nu putea sa promita ceva ce nu tine de el.Iar daca lui ii trebuie un semestru ca sa analizeze si sa il supuna spre aprobare( apropo, aprobarea cui ? ) sunt tare curios DACA VA FI APROBAT si apoi cand va vadea lumina zilei.

Neacsu spunea...

IN CEEA CE PRIVESTE CELELALTE "MASURI", NICI ALEA NU SUNT MASURI, SUNT TOT... ANLIZE.

Dan spunea...

Asta incerc si eu sa spun...
Ce a stricat PSD ... nu cred ca va repara PNL

Gigi spunea...

Sunt analize la alte analize.Sub deviza:Noi ne facem cã lucrãm ei se fac cã nu pricep şi uite aşa mai trece un an,vine celãlalt cu o mãrire de 3,8%,indexare pe 2019,şi tot aşa,pi loc,pi loc,fraierii o sã ia foc!?

Huhu Rezea spunea...

Planul de măsuri ne indică angajamentul ministrului Ciucă de a aproba până la 30 06 2020 forma finală a proiectului de ordonanță pentru a fi trimis la Guvern spre adoptare.
Orice altă interpretare este speculație.
Cu încrederea de care se bucură la Cotroceni, putem avea surpriza ca.... până la sfârșitul semestrului, domnul Ciucă să ajungă și premier.

Huhu Rezea spunea...

Mai băieți cucuieți, draftul proiectului de ordonanță a fost lansat în public pentru a afla reacțiile rezerviștilor față de propuneri și ce alte doleanțe au aceștia, nu lamentări , scepticisme și văicăreli de țațe și moșnegi care nu sunt capabili să încropească o simplă propunere sau să exprime puncte de vedere punctuale față de conținutul draftului.
Cei neputincioși sunt rugați să se abțină la comentarii pe acest subiect.

Neacsu spunea...

Ciuca si-a respectat prima promisiune facuta la prima aparitie in presa dupa numirea sa ca ministru: a marit diurna militarilor din teatrul de operatii. https://www.mediafax.ro/social/guvernul-a-adoptat-o-hotarare-prin-care-militarii-vor-primi-diurne-de-pana-la-140-de-euro-pe-zi-18727703

Leo spunea...

Cam în același mod a procedat și sectaru' , a lansat "consiliul" ca să aprindă speranţe şi NU A FĂCUT NIMIC. Mare minune să fie tot un fel de MIMĂ , având în vedere termenul FOARTE LUNG de 6 luni ca să stabilească ceva. Ce mare inginerie ca să ai nevoie de juma' de an când INECHITĂŢILE se văd din avion. Vai de ei, dacă ajung la alegeri fără să fi rezolvat problema.Vor pierde MINIM 700 000 de voturi

Leon spunea...

Sa speram ca se va lupta si pentru ADOPTAREA acestei Ordonante de urgenta intr-o viitoare sedinta de guvern..!

instalatoru spunea...

Dacă măresc pensiile la civili, poate nu cu 40%, trebuie să le marească și la militari! De unde bani? Devalorizează leul și mai nivelează diferențele existente acum! Părerea mea.

Dan spunea...

DRAFTUL e BUN... gata... spune-i lui Ciuca sa treaca la pasul urmator... sau...??

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Civil Draghici daca nu ai intocmit si nu ai aprobat niciodata un stat de plata fa bine si puneti stop la gura.
lnainte de a face o afirmatie pe subiect discuta cu un fost sef birou financiar.Vezi ca nu am spus cu un sef serviciu financiar care este cu totul altceva.

liceu militar Mitica Tocilarul spunea...

Cu timp in urma exista obiceiul ca la aparitia unei legi sa fie intocmit un regulament de aplicare cu circuit inchis al legii.E posibil ca la nivelul CPS a MApN sa existe asa ceva de la care membri ei nu se abat indiferent de contraargumente.

Alex spunea...

Referitor la avansarea in grad a militarilor in rezerva ,trebuie revazut ordinul dat anul trecut de un ministru "obosit"al Ap.N.,unde se prevedea ca cei trecuti in rezerva din motive penale ,la cerere sau prin demisie sa nu mai fie avansati.Poate o problema ar constitui-o cei condamnati penal definitiv.Cei care au trecut in rezerva la cerere sau prin demisie nu ar fi o problema.Sunt pline partidele de demisionari.Trec de la un partid la altul ,ca o albina din floare in floare prin demisie.Nu-i sanctioneaza nimeni.Din contra! Li se asigura functii mai mari si devin "mari vedete".Daca la ei se poate,.la noi de ce nu ?
Nu vad de ce deranjeaza pe cineva ca un pensionar militar este avansat.Nu primeste nici un leu ptr.grad.Nu trebuie sa se exagereze.Avansarile sa fie facute oe corpuri de grade.Totul cu limita.Dar,inainte de a fi avansat trebuie sa se analizeze activitatea sa din momentul trecerii in rezerva,pana la data avansarii.Sunt multi subofiteri pensionari care ar merita sa fie facuti sublocotenenti.Cei activi trebuie sa moara pentru a primi acest grad post-mortem .Au fost cazuri cand printr-o gandire idioata la anumite asociatii ,pe baza de pile,relatii..e.t.c. din caporal tr.a fost avansat direct maior ,ori din sergent(t.r.)sublocotenent si dupa un an locotenent.Cunosc caz concret.La avansarile in rezerva sa se tina cont de activitatea desfasurata si functiile detinute in viata civila.

Alex spunea...

Referitor la avansarea in grad a militarilor in rezerva ,trebuie revazut ordinul dat anul trecut de un ministru "obosit"al Ap.N.,unde se prevedea ca cei trecuti in rezerva din motive penale ,la cerere sau prin demisie sa nu mai fie avansati.Poate o problema ar constitui-o cei condamnati penal definitiv.Cei care au trecut in rezerva la cerere sau prin demisie nu ar fi o problema.Sunt pline partidele de demisionari.Trec de la un partid la altul ,ca o albina din floare in floare prin demisie.Nu-i sanctioneaza nimeni.Din contra! Li se asigura functii mai mari si devin "mari vedete".Daca la ei se poate,.la noi de ce nu ?
Nu vad de ce deranjeaza pe cineva ca un pensionar militar este avansat.Nu primeste nici un leu ptr.grad.Nu trebuie sa se exagereze.Avansarile sa fie facute oe corpuri de grade.Totul cu limita.Dar,inainte de a fi avansat trebuie sa se analizeze activitatea sa din momentul trecerii in rezerva,pana la data avansarii.Sunt multi subofiteri pensionari care ar merita sa fie facuti sublocotenenti.Cei activi trebuie sa moara pentru a primi acest grad post-mortem .Au fost cazuri cand printr-o gandire idioata la anumite asociatii ,pe baza de pile,relatii..e.t.c. din caporal tr.a fost avansat direct maior ,ori din sergent(t.r.)sublocotenent si dupa un an locotenent.Cunosc caz concret.La avansarile in rezerva sa se tina cont de activitatea desfasurata si functiile detinute in viata civila.

mihaighiba@gmail.com spunea...

Nu vă mai consumați degeaba.Armata română este formată din militari universali( nu vor muri niciodată în luptă),de aceea nu vor fi pierderi nici în primele zile de luptă, așa că nu au nevoie de voi pentru a completa efectivelor și voi vreți grade militare care nu au nici o valoare? Păcat de voi dar trăiți în altă lume!

Negritoiu spunea...

Corect ar fi sa explice concret(si mai ales corect) de ce nu se poate rezolva problema pensiilor militare.Banuiesc ca pe langa lipsa fondurilor necesara,guvernantii se tem si de o eventuala reactie negativa a societatii civile si implicit de pierderea unui numar mare de votanti. Este mai simplu sa promiti si sa stabilesti solutii si termene fanteziste stiind de la inceput ca nu se va rezolva ceva.
Cine i-a transformat in neincrezatori fata de promisiunile politicienilor si ale guvernantilor? A fost vreun ministru(incepand cu Dusa si terminand cu Les)care a facut dreptate pensionarilor? Si atunci de ce sa avem incredere in Ciuca? Parca spunea ca proiectul este finalizat si trimis spre avizare la toate ministerele competente! De ce mai e nevoie de sase luni?
Nu jigniti rezervistii:nu sunt asa cum ii catalogati dvs.manat de nu stiu ce motiv. Fereasca sfantul de o reactie a acestora!

Iulian Mareș spunea...

IulianC,
Este totusi corect, intrucat semestrul are 2 trimestre! :))

Boby spunea...

Nu inteleg de ce va trebuie grade dupa trecerea in rezerva.Cred ca unii se simt frustati ca nu le-au obtinut in timpul cat au fost activi.

ifrim spunea...

Am scris așa nu pentru ca nu fac diferențierea intre trimestru ,semestru ci in ideea ca pot da drumul ordonanței in prima parte a semestrului fara sa aștepte limita maxima ultima luna.Iulian C.tragi aer adânc in piept te concentrezi apoi critici!

Iulian Mareș spunea...

Foarte corect scris!
cand tu nu ai semnat niciodata un document cu gradul respectiv, nu ai avut functia, nu ai fost retribuit, nu are nicio valoare financiara, la ce-ti ajuta?

ifrim spunea...

@Boby.In zile festive cand ai dreptul de a purta uniforma militara zici matracucii de acasa ca mergi sa depui coroane de flori la inaintași dar tu de fapt in timpul ăsta mergi la amanta.Diferența dintre colonel și gheneral este cea precum dintre dacia golan si merțan.Inconvenientul este ca trebuie sa lași mai mult din pensie pe noptieră și musai inainte.Neclaritați!

Viorel spunea...

Cu tot respectul pentru cei care au conceput acest Plan de măsuri în M.Ap.N., dar seamănă foarte mult cu Planul cu Principalele Activități al ...... (lipsesc data planificării / data executării) iar dacă va fi aprobat în primul semestru al anului 2020 înseamnă că punerea în aplicare va fi în semestrul 2 ?, sau în anii următori, dacă vor mai prinde guvernarea. După cum merg lucrurile, nu prea sunt șanse de succes.
PSD s-ar putea să-i bată cu propriile arme și neputințe.
Dacă domnul președinte WKI, PNL și alte partide doresc și insistă cu alegeri anticipate, consider că și noi dorim și solicităm ca acest Plan să fie dus la îndeplinire tot anticipat, mai concret, aprobarea OUG să se facă până pe 30 aprilie cel târziu (parlamentarii vor pleca în teritroriu la familie pentru organizarea alegerilor) iar punerea în aplicare începând cu data de 01.07.2020, altfel pățim ca și:
Declarațiile domnului președinte și ale domnului prim ministr: “Vom respecta legile aflate în vigoare lăsate de PSD” și s-au ținut de cuvânt, ex: (creștere pensii civili / 01.09.2020 = ?, dublare alocații copii = ?, creștere salariu minim - PSD = 100 lei / PNL = 83 lei, creștere salariu minim pentru cei cu studii superioare și construcții = 0).
Cu prioritate: (pct. 1, 9, 10, 14, 17, 21, 22) și prea cam prea multe de “Analizarea posibilității”. De analizări și posibilități ne-am cam săturat, trecem la etapa următoare, Până pe data de... rezolvăm problema X, Până pe data de... rezolvăm problema Y și tot așa până eliminăm toate neajunsurile.
Am uitat, pct. 23. Cupoanele talon pentru transprt nefolosite la sfârșitul anului să fie transformate în tichete de masă (Proiectul se află pe la Camera Deputaților).

Alex spunea...

Daca tot este prevazuta in planul de masuri problema trebuie discutata.Inseamna ca se vrea acest lucru.Problema este ca au fost avansate in rezerva persoane care au trecut prin cazarmi,doar cand au facut stagiul militar.Aici trebuie facut ceva.S-au impartit grade la greu.

Alex spunea...

In data de 14.01, am fost in audienta la M. Ap. N. exact pentru rezolvarea pct 22 din acest plan de masuri ! Dna Georgeta Gavrila a fost foarte receptiva, m-a lasat sa-mi spun punctul de vedere si argumentele,iar la final a promis sa supuna atentiei forurilor superioare rezolvarea acestei probleme pentru mii de rezervisti, sau urmasi ai acestora, unii dintre cei care aveau dreptul sa primeasca aceste ajutoare, decedand intre timp. M-a indrumat la final sa intervin si la ministrul finantelor, cel care este titular pe OUG 114. Am si facut acest lucru, iar raspunsul celor de acolo este sa astept, cererea de audienta pe acest subiect fiind in studiu. Guvernul Romaniei, prin SGG, mi-a transmis ca a trimis cererea mea la M. Ap. N., iar cei de la Cotroceni au spus la fel printr-un consilier de stat. In concluzie, cred ca am facut bine ca am actionat pe toate planurile incepand de la sfarsitul lui noiembrie anul trecut ! M-a surprins faptul ca reprezentantul DGFC din M Ap N, nu stia ca ajutoarele nu mai exista in noua lege de salarizare din 2017 !! In final, eu le-am spus ca pentru cei care am iesit la pensie cu acest drept inscris in L 284 / 2010, banii aceia nu pot fi stersi cu buretele ! Ei trebuie platiti intr-o zi ! Singura institutie care nu mi-a raspuns pana azi la cererea mea de audienta, este Parlamentul ! Cred ca e cladirea prea mare, sau multi nu s-au intors din vacanta ! Fac mentiunea ca la toate institutiile mentionate, am cerut primirea in audienta pentru abrogarea art 41 din OUG 114 / 2018 ! Pentru cei neincrezatori, ii rog sa consulte programul de audiente din 14.01. Alexandru I ma numesc !! Sanatate si bucurii in noul an pentru toti camarazii !!.

Leo spunea...

Îneseamnă că te-ai întâlnit fără să vă cunoașteți cu Flavius pe 14.01.2020 acolo la MFA, deoarece şi el a fost în audienţă .

Boby spunea...

Ifrim: nu-i baga pe toti intr-un loc si exprima-te civilizat.Nu cobora la nivelul do de jos daca vrei sa fi respectat.

Dan spunea...

Si eu care credeam ca rezervisti care se agita si se zbat pentru actualizarea pensiilor au in vedere recunoasterea unei activitati si bunastarea familiei... când colo agitatia e pentru bunastarea noptierei... cu ”npotieristi” nu mai razbim noi...

Dan B. spunea...

Apropo de îmbunătățirea cadrului legislativ al Legii 153/2017:

Mos Alecu, în propria-i pagină, susține o tâmpenie, cum că pensia unui rezervist provenit din economie ar fi surclasat-o pe cea a lui Ciucă.
Ce vină au cei despre care vorbește, respectiv militarii pensionari proveniți din economie, că un dobitoc și-a asumat politic rolul de „slugă” pentru CIF=4,35, obligându-i pe toți ceilalți militari activi, de la soldat la colonel/comandor, să fie „iobagi” pe „tarlaua” lui KWI, cu ierarhizări în primele două clase de coeficienți?
În opinia mea, toți militarii activi , cu excepția generalilor, ar fi trebuit încadrati în clasele 3-4 de coeficienți de ierarhizare, seful SMAp situându-se, ca demnitar al statului, in clasa a 8-a, adică pe un coeficient similar celui ajuns acum, prin abuz al primarului general al capitalei, în funcția de director general al poliției locale.
I-am amintit că proiectul Legii 153/2017, sosit la minister pentru amendamente si aviz, a plecat fără ca să fie miscată sau adăugată o virgulă.
Ciucă, aflat pe o asemenea funcție, n-ar fi trebuit să accepte umilirea Armatei, oricare altul, în locul lui, ar fi declanșat un „tsunami” in guvern și în societate pentru repoziționarea militarilor în ierarhia socială.

PS 1: Știți că subsemnatul, provenit dintr-o regie autonomă, are o pensie recalculată de 2396 lei?
PS 2: Umblă vorba-n târg că pensile magistraților și ale militarilor vor fi plafonate în următorii doi ani din cauza lipsei resurselor bugetare. Sau chiar credeați că cele 40 miliarde lei, împrumutate doar în ianuarie 2020, vor fi destinate fanteziilor lui Ciucă, acestea fiind, în fapt, „analgezice” pentru alegerile locale și, eventual, pentru cele proiectate ca anticipate la parlamentare?

Iulian Mareș spunea...

Dan B.,
"analgezicile si fanteziile" <> zboara spre visuri de preamarire concretizate printr-o iminenta nimire la varful guvernamental si sunt alimentate de peste drum de Gradina Botanica, el constituind doar puntea din via ROU-Pentagon-Administratia Prezidentiala/US!

Iulian Mareș spunea...

ASA DA!!!!

<>

Iulian Mareș spunea...

ASA NU???
<<'#Guvernul_nu_am_bani se împrumută la costuri mai mari cu 50% decât Grecia. #Guvernul_nu_am_bani are astăzi o performanță de "excepție" la împrumuturi pe piețele externe. "Profesioniștii" din guvernul Orban se împrumută cu dobândă de 2,04%, iar Grecia cu dobândă de 1,04%.
Situație la zi:
- 19,,3 MILIARDE lei - împrumutați până în prezent;
- 1,3 MILIARDE euro(6,2 MILIARDE lei) - luați din rezervă (buffer);
- 3 MILIARDE euro(14,5 MILIARDE lei) - împrumutați astăzi.
TOTAL = 40 MILIARDE LEI.
Unde sunt banii, pe ce s-au dus?
#austeritate #nepăsare #minciună>>

*Poate ne explica dl.Avianyck? Asta, numai daca a primit girul si mesajul scris de la...ai lui!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Atunci e neapărat să așteptăm cu răbdare 30.06.2020.
Să ni se împlinească planul de măsuri.
Doamne ajută!