Un produs Blogger.

sâmbătă, februarie 22, 2020

Documentar: Noi nu suntem urmașii Romei

31 comments
Teoria că românii sunt urmașii Romei a fost impusă de corifeii Scolii Ardelene, intelectuali greco-catolici educați de Vatican în școli iezuite: Petru MaiorSamuil MicuGheorghe Șincai și Ion Budai Deleanu
Concluzia documentarului este că istoria oficială a României se bazează pe teorii false.
Impăratul roman Traian se considera descendent al tracilor care, după cucerirea Troiei de către greci, s-au refugiat în Italia.
Ruinele Cetății Troia, localizate la câțiva km la sud de Strâmtoarea Dardanele, le puteți vedea ilustrate în anul 2011 pe acest blog de Plano10, AICI

Arheologul Barbara Deppert Lippitz a cercetat în urmă cu câțiva ani povestea brățărilor dacice din
aur (Puteți citi un articol amplu pe National Geographic), ajungând și în România.

Barbara Deppert Lippitz, arheolog german: “România e singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!”

bratari dacice
Deși declarațiile remarcabile făcute de Barbara Deppert Lippitz, pe care le veți citi în acest articol, au o vechime de 5 ani, ele reprezintă acel tip de mesaj care trebuie adus în prim plan cu regularitate, pentru a intra în subconștientul colectiv și, astfel, pentru a elimina programările mentale perverse de genul celor elaborate de un Lucian Boia, care pretinde că istoria românilor este nesemnificativă.
Poate cel mai reputat expert european în aurul antic, arheologul Barbara Deppert Lippitz a cercetat în urmă cu câțiva ani povestea brățărilor dacice din aur (Puteți citi un articol amplu pe National Geographic), ajungând și în România.
Formula As a profitat de ocazie și a publicat un articol care conține mai multe declarații făcute de Barbara Deppert Lippitz despre aurul României și despre geto-daci. Iată cum se vede istoria românilor din perspectiva unui arheolog străin, specializat în aurul antic:
Barbara Deppert Lippitz“Voi sunteți cu siguranță urmașii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioadă și au plecat. Este adevărat că au lăsat și câteva urme prin această trecere temporară pe teritoriul dac. Au lăsat puțină latină, pentru că latina era limba oficială, au lăsat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, și foarte puține obiceiuri, dar ei nu au putut să schimbe structura poporului dac, până la plecarea lor și nici după aceea.
Poporul român, care desigur a suferit și alte influențe, se deosebește radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legătura românilor cu natura este mult mai profundă decât a celorlalte popoare europene. Și aceasta este cea mai importantă moștenire păstrată de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viața lor, iar viața lor era natura.
Aveți peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastră și numai cine nu vrea nu o privește la adevărata ei valoare. După părerea mea, sunteți singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur. Și ăsta este un lucru rar și excepțional, de care puteți să fiți mândri.
aurul daciei enigma tablitelor de la sinaiaCărțile pot fi comandate aici: DACIA ART
Probabil că numai în America de sud, la Bogota, în celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezintă doar o parte a istoriei lor și nu o intreagă istorie gravată în aur, așa cum aveți voi. Nici la Luvru, nici la British Museum și nici în muzeele din Statele Unite nu găsim ce există în muzeul dumneavoastră de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur și aceste muzee, dar ele aparțin altor culturi decât ale țărilor respective.
Este regretabil că voi, românii, nu ați profitat de aceasta istorie scrisă în aur, așa cum ați fi meritat. Și când spun “ați fi meritat”, mă gândesc la ceea ce istoria voastră a însemnat pentru Europa, la forța pe care aurul vostru a avut-o în construirea unei civilizații demne de marile civilizații ale lumii. Aici, la voi, nu găsim aur cumpărat sau obținut prin cuceriri, ca în celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, în exclusivitate, de aur autohton.
Voi, poporul român, puteți să vă mândriți cu originea voastră și să vă considerați cel puțin egalii celorlalte popoare care au rădăcini în bătrâna Europă”.
Daniel Roxin

31 de comentarii:

Leon spunea...

@Huhu Rezea, FELICITARI pentru acest Documentar !
Deasemenea sunt de apreciat si comentariile domnilor Generali Nicolae Spiroiu si Mircea Chelaru, militari de cariera preocupati si de istoria romanilor.
Aflam acum ca Imparatul Traian cuceritorul a numai 14% din teritoriul Daciei, era urmasul tracilor fugiti din Troia, cei care au intemeiat Roma antica.
Oare vom avea destui parlamentari patrioti care sa inlocuiasca denumirea tarii noastre din Romania in DACIA..?

Huhu Rezea spunea...

Mai întâi trebuie să se hotărască istoricii și Academia. Abia apoi intervine politicul.
Dacă se schimbă denumirea în Dacia, rămân romii fără țară.

Monteoru spunea...

Mergeti pe carari batatorite de istoricii nostri consacrati.Nepriceperea va duce la teoria lui Roesler si nu e bine.

Stelian P. spunea...

"Gradina Maicii Domnului" suntem, iepoca de aur am avut, acum avem si istoria de aur (cu iepoca inclusa). Ne mai lipseste ceva ?

Viorel spunea...

Domnule Utilizator Microsoft, o simplă întrebare.
Unde sunt adevărații istorici despre care vorbiți dumneavoastră când se editează manualele de istorie pentru toate clasele din Ministerul Educației ?
O să spuneți că nu li se dă voie să intervină în acest sistem, dar atunci, când munca ta de-o viață, adică istoria, este falsificată, scrisă la zeflemea, prezentată spre știință generațiilor viitoare care vor lua ca reale cele învățate, ce faci ?
Îți impui punctul de vedere pâna la cele mai înalte demnități ale statului.
Ce frumoasă era cartea de istorie editată cu câțiva ani în urmă unde erau prezentați sportivi, ziariști, comentatori TV. Asta adevărata istorie, nu ?

Iulian Mareș spunea...

Mergi pe mana lui Hasdeu? Că au fost din Au și apoi copiate/vandute de un rege?
Vezi că pe net găsești câteva descifrate. Dacii au avut o limbă romanica. Latina veke nu o vorbea mai nimeni.
Scrierea dacilor folosea semne grafice din greacă. Nu poate fi vorba despre o romanizare, în sensul învățat de noi, kiar dacă contacte cu românii erau de f mult timp înaintea cuceririi de Traian. Un argument științific este proba ADN. Termenul cel mai corect folosit este valah, român ar fi o invenție a Vaticanului!
Dpv al meu, nu Dacia ar trebui ci Valahia! Daca folosim Dacia ar însemna să ne recucerim spațiul...
*Boia, aceasta lepră, bine că nu are descendenți, a fost recent decorat la Budapesta pt servicii deosebite aduse HUN!
**Caută pe net descifrările lui Florin Croitoru.

Iulian Mareș spunea...

Valahia, ar fi cel mai potrivit!

Dan spunea...

@Utilizator Microsoft

Incerci o subtila manipulare... atat de subtila incat e greu sesizabila... probabil ca in curând ne vom da seama si in favoarea cui...

Leo spunea...

Dar de ce nu-l întreabă nimeni pe Emil Străinu ai cui urmași suntem ?
El știe cel mai bine de unde venim și unde vom ajunge. Cam cu o lună în urmă, când nimeni nu auzise nimic despre coronavirus, Miluţ ne spunea că extratereştrii bântuie printre noi. Oare Covid 19ni l-au adus ei ? La fel și cu originile noastre, oare nu se înțelege implicit din ce ne spunea Miluț , că noi suntem urmașii extratereștrilor , aduși de o cometă eșuată pe țărmul Mării Negre ?
Unde suntem nu avem nevoie să ne spună nimeni , că vedem chiar noi.
Miluț, fi MILOS și ne spune clar și fără metafore , ai cui urmași suntem ?

Viorel spunea...

Domnule Leonard, decât să-l întrebați pe domnul Gl. Emil Străinu, pe care îl respect și urmăresc cu interes emisiunile în care apare sau caut pe Google subiecte, comentarii ale dânsului, cred că ar fi mult mai bine, ușor și sigur să-l întrebați pe tatăl dumneavoastră dacă nu are cumva un jurnal (date despre arborele dumneavoastră genealogic) de la tatăl dânsului (bunicul dumneavoastră), primit de la străbunicul și tot așa luând-o pe fir s-ar putea să aflați al cui urmaș sunteți / suntem (asta dacă sunteți român / dac adevărat). Ar fi o variantă, nu ?

Iulian Mareș spunea...

Un conducător mare și măreț, fie și autist sau un măscărici șomer cu vila de 200mp, talpa!
Căci bețiv notoriu am avut de ne-am scârbit...acum putem spune că nu ne mai lipsește nimic!

Gigi spunea...

Mai sunt idioți,care mai cred,susțin că noi nu am fi urmașii dacilor?
Ați vrea voi!
Da.Sunt de acord că țara noastră sa redevină la vechea denumire,DACIA.
Marii Regi,Burebista și Decebal,s-ar bucura de acolo de sus!
Herodot,a spus,printre altele,că înaintașii noștri au fost cel mai numeros popor după poporul indian,iară dacă nu ar fi fost dezbinați,ar fi fost cei mai puternici.
Regele Burebista a reușit să unească forțele și știm f.bine ce a urmat.

Alex spunea...

Niciodata nu am crezut ca suntem urmasii Romei.Romanii ne-au cucerit,ne-au colonizat si dupa ce au carat destul din aurul si argintul tarii,satui de invazia popoarelor migratoare s-au dus.Este firesc ca sangele dac sa se fi amestecat cu cel roman prin intermediul familiilor mixte,dar nu in totalitate.
Probabil ca dacii nu au trait in luxul si opulenta romanilor dar inr-adevar a fost un popor viteaz si drept.Pribabil daca in urma bataliei de la Tapae pri anul 101...102 ,unde romanii au suferit o infrangere rusinoasa,nu se incheia acel tratat rusinos ptr.acestia din urma,tratat care l-a facut sa se simta injosit pe Traian cand a ajuns imparat,soarta Daciei ar fi fost alta.
Oricum la data la care Traian devine imparat ,Roma isi pierduse cam mult din stralucire,si trecea printr-o grava criza financiara.Urmare a tratatului incheiat cu dacii ,trebuiau sa-i ajute pe acestia sa-si reconstruiasca cetatile si sa faca drumuri de acces mai bune .Singura solutie pentru a scapa de criza financiara si de rusinea acelui tratat a fost sa cucereasca Dacia.
Desi au avut atatea razboaie si au imvins atatea popoare nici unuia nu i s-a acordat respectul ,care le-a fost acordat dacilor ,prin inaltarea Columnei lui Traian ,unde prin basoreliefuri de o rara frumusete sunt oglindite razboaiele daco-romane.Insusi Traian s-a proclamat Dacicus ,adica invingator de daci.
Cum sa nu fim mandri?! Nu trebuie nimeni sa ne spuna ca noi facem parte di Europa.Noi suntem in Europa cu mult inaintea altora.Nu numai aurul ne face bogati si mandri.
Pacat ca de vreo 20.de ani nu se mai face istorie cum se facea odata.Cand ii intrebi pe pustanii din ziua de azi cine a fost Decebal,se uita ca si curcanul la traista cu seminte.

Iulian Mareș spunea...

Intrucat parerile sunt impartite nimeni nu poate sti adevarul despre Tablite; unii il acuza pe Hasdeu ca ar fi facut o farsa!

despre Croitoru, singur vei putea aprecia:

https://limbatracaantica.jimdofree.com

https://hartacomorii.blogspot.com/2011/06/mistere-ale-graiului-dacilor.html

https://danielvla.wordpress.com/2015/04/02/incercari-de-traducere-a-unor-tablite-de-la-sinaia-alfabetul-get-dovezi-din-ce-in-ce-mai-clare-ca-noi-vorbim-limba-traco-geto-dacilor/

Draghici nu ne tragem din romani, nu mai scrie prostia asta! Limba latina ca si limba dacilor/getilor/tracilor a fost o limba romanica, ca si a romanilor! in imperiu nimeni nu vorbea latina, folosita doar in documentele oficiale emise de autoritatile romane!
Cu dl. Florin Croitoru am avut contre din cele mai dure....., insa la lingvistica nu arheologii sau istoricii sunt tari ci lingvistii! Fl. Croitoru este apreciat de unii si dezavuat de altii, dar daca el are dreptate?
Daca vrei sa aprofundezi, cauta materialele lingvistului de valoare recunoscuta Vinereanu!
*Si mai mandru vei fi ca esti vlah, un popor maret care a avut comunitati la sud de Dunare, pana prin Grecia si In Israel vei gasi comunitate vlaha de pe la 1500, in jurul unei biserici ortodoxe!
nu ti se pare ca in aproximativ 170 de ani nu se poate naste un nou popor, prin casatorii, ocupatie militara si administrativa...? Multi invatati greci, din antikitate apreciau cultura tracilor si implicit a dacilor, filozofiia, stiinta lor, multi facandu-si ucenicia pe aici.
Conform ADN ne asemanam intr-o oarecare masura doar cu locuitorii din Nordul Italiei de azi!

Iulian Mareș spunea...

Mai scrii prostii multe? Cine a pomenit de Roesler sau de teoria lui idioata?

Iulian Mareș spunea...

Nu tu te-ai jurat pe carne de porc ca nu vei mai posta?
Apoi, ce ti-e rusine cu si de numele tau real?

Iulian Mareș spunea...

Perfect spus!

Iulian Mareș spunea...

Doar pt Draghici! O sinteza a subiecului; cum spuneam sunt pareri pro si contra, insa laboratorul de cercetari si investigatii nucleare a transat.

https://ioncoja.ro/texte-pentru-insomniaci-istoria-tezaurelor-romanesti-de-la-agatarsi-la-maresalul-antonescu/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+ioncoja+%28Ion+Coja%29&utm_content=Yahoo%21+Mail

Alex spunea...

Ca popor suntem oricum mai presus decat altele.Muncitori,sociabili,harnici si omenosi le-am pus pe masa bucate tuturor celor care ne-au trecut pragul cu ganduri bune.Am pus la respect adeseori si le-am facut cunostinta cu fierul sabiilor noastre mari puteri ale lumii,desi nu am fost atat de numerosi.
Nu mai departe ,Mihai Viteazul la Calugareni in anul 1595 a infruntat oastea lui Sinan Pasa care,dupa spusele cronicarilor avea in jur de 160.000 de oameni; Mihai avea de 10 ori mai putin.
Desi au fost putini in comparatie cu turcii ,i-au pus pe fuga.Se pare ca insusi Sinan ar fi fost ranit.Astia sunt stramosii nostrii.Cum sa nu fi mandru?
In cartea sa "Romanii supt Mihai voievod Viteazul ,Nicolae Balcescu descrie toate luptele purtate de Mihai.Biruinta dupa birunta.A mai pierdut,dar a avut mereu puterea sa se ridice si sa continue.Tradat de generalul Basta a fost ucis miseleste la Campia Turzii in august 1601.Capul sau a fost lasat pe un starv de cal cateva zile.Mana lui dreapta a fost taiata.Soarta cruda a unui viteaz domnitor.Cum sa nu ne respectam inaintasii? Din pacate soarta tarii.a inceput sa depinda de niste parveniti,ipocriti si hoti care numai grija tarii si poporului nu o au.Slugarnici pupa-n fund pe unul.si pe altul si stau in genunchi in fata tuturor.Vand tara bucata cu bucata si bogatiile.acesteia si se multumesc cu firmiturile lasate de altii.Cum sa mai fim mandrii ? Ne pleaca cei mai buni din tara ptr.un trai mai bun peste hotare.si-i slugaresc pe altii.Salariile sunt cum sunt,au crescut de n ori la medici.In tara aceasta sunt numai medici?Trebuie facute salarii mai bune tuturor categoriilor sociale.Ce se va intampla daca pleaca toti si raman doar medicii si ptofesorii? Hai ca.medicii ar avea de lucru cu cei bolnavi care ar pleca dar nu mai pot.Profesorii nu ar mai avea cui preda.Trebuie avut grija si de electrician,instalator,mecanic,muncitorul necalificat ...e.t.c.
Nota,: Titlul cartii lui Balcescu chiar asa se scrie ,cu SUPT IN LOC DE SUBT.

Huhu Rezea spunea...

Principalul element de rezistență al locuitorilor acestor meleaguri a fost limba vorbită care vine din istorie, de dincolo de ocupația romană.
S-au adăugat obiceiurile și cultura rurală.
Despre vitejie, curaj, cinste și alte laude să s-o lăsăm mai ușor.
Istorici vorbesc despre aplecarea spre lene și băutură a locuitorilor Daciei... încă dinnainte de ocuparea romană. Ce elemente de continuitate mai solide decât acestea doriți să aflați?

Iulian Mareș spunea...

😂👍!
Subt?

Leo spunea...

Aş dori să aflu , ce fel de limbă vorbeau Dacii lui Burebista atunci când el a poruncit distrugerea viilor pt. că nu se mai înţelegea nimeni cu acei vorbitori. Şi aş mai dori să ştiu , dacă acea în acea limbă se şi scria.

Dan spunea...

Cum spuneam... e subtila...

Iulian Mareș spunea...

Ei, lasă că și alții aveau vicii: homosexualitatea, incest, pedofilie, zoofilie, sadism suprem prin crucificare, politicianism, lenea și dezmățul, uciderea sclavilor in arene și câte și mai câte!
Daca istoricii acelor vremuri i-au apreciat înseamnă că avut ceva temei!

*Numai un stat puternic cu o armata bine organizata org permitea să se amestece în înota politica și războiul dintre cei ce se voiau conducătorii Romei!
***Multe vom mai afla când vom avea acces la arhivele Vaticanului!

Huhu Rezea spunea...

Aceste cuvinte erau folosite si de strămoșii noștri pre-romani.

Lista cuvintelor cu origini indicate ca fiind autohtone cuprinde următorii termeni: abeş, Abrud, abur, acăţa, adămană, ademeni, adia, aghiuţă, aidoma, ală, alac, aldea, ameţi, amurg, anina, aprig, argea, Argeş, arunca, azugă, baci, baier, baligă, baltă, bară, Barbă-cot, barză, bască, batal, băga, băiat, bălan, balaur, beregată, boare, bordei, bortă, brad, brânduşă, brânză, brâu, brusture, bucur, buiestru, bunget, burghiu, burlan, burtă, burtucă, burtuş, butuc, butură, buză, caier, caţă, căciulă, căpuşă, căpută, cătun, cioară, cioban, cioc, ciocîrlie, ciomag, cârlan, cârlig, codru, copac, copil, creţ, cruţa, cujbă, culbec, curma, curpăn, cursă, custură, darari, daş, dărâma, deh, deretica, descăţa, descurca, dezbăra, desghina, dezgauc, doină, don, dop, droaie, dulău, fărîmă, gard, gata, gălbează, genune, ghes, ghiară, ghimpe, ghiob, ghionoaie, ghiont, ghiuj, gîde, gîdel, gordin, gorun, grapă, gresie, groapă, grui, grumaz, grunz, gudura, guşă, hojma, iazmă, iele.încurca, înghina, îngurzi, înseila, întrema. jilţ, leagăn, lepăda, lespede, leşina, mal, maldac, mazăre, măceş, mădări, măgură, mălai, mămăligă, mărcat, mătură, melc, Mehadia, mieru, mire, mistreţ, mişca, mânz, morman, mosoc, moş, moţ, mugure, munună, murg, muşat, năpârcă, năsărâmbă, niţel, noian, ortoman, păstaie, păstra, pânză, pârâu, prunc, pururea, raţă, ravac, răbda, reazem, ridica, rîmfă, rînză, spânz, stăpân, stărnut, sterp, stejar, steregie, stână, străghiată, strepede, strugure, strungă, sugruma, suguşa, şale, şiră, şopârlă, şoric, şut, scăpăra, scrum, scula, scurma, sâmbure, sîmvea, sarbăd, Sarmisegetuza, tare, traistă, tulei, ţap, ţarc, ţarină, ţăruş, ţundră, ţurcă, uita (a se), undrea, urca, urcior, urdă, urdina, urdoare, vatră, vătăma, vătui, viezure, viscol, zară, zăr, zburda, zestre, zgardă, zgîria, zgârma, zimbru zîrnă.

Dan spunea...

Eu zic ca putem vorbi si de "vitejie", "curaj", "cinste" la fel cum putem vorbi si despre "lene" si "bautura"... sunt caracteristici care se gasesc si azi la poporul roman... niciun popor nu e perfect... suntem asa cum vrem sa fim

Iulian Mareș spunea...

Tibi,
Clar că aveau o limbă tracii: dialectele pot exista insa substanța este aceeași! O limbă româncă, dar nu putem spune că era latina!
Am indicat câteva linkuri...ele sunt de prin anii 300 d.H., însă kiar dacă au fost împrumutate cuvinte de la ocupant, dacii de atunci nu vorbeau latina vulgata ci protoromâna sau protovlaha, poftim!
Cucerești 1/8 și crezi că dacii cuceriți mureau sa sa învețe latina? Dar ceilalți 7/8? Pe timpul ocupației romane dinspre dacii liberi au pornit zeci de revolte și războaie de eliberare a fraților.
Ce, în legiunile, din ce in ce mai mixte vorbeau latina cultă? Nu! Se formase un limbaj romanic, dat fiind "nationalităatile" din ce in ce mai multe, care alcătuiau o legiune.

Iulian Mareș spunea...

Tibi,
Ia de aici...

http://florincroitoru.tripod.com/

* Poți intra in dialog cu el însă nu-ți recomand! Este cam nebun....👍😂

Gigi spunea...

Mãi e ceva,d.le H,pe care aţi omis sã spuneţi:
Sã nu uitãm ce calitate avea Bastos!O mai avea moştenitori?👹

Leo spunea...

Miluţ , vorbeşţte la Guiţă TV despre APOCALIPSA (după Miluţ) , conf. căreia în sudul ţării va ploua cu diamante în următorul mileniu datorită cenușei vulcanilor din atmosferă , etc.... Cine o mai prinde asta ....
Extratereșrii care umblă printre noi , sigur vor prinde...

Leo spunea...

Dar , în jurul lacului Balaton şi la Est de Tisa , pe teritoriul Traciei în acele vremuri oare cine " hojma " , " urdina " şi " scăpăra " ?
PS
Î: Cum te cheamă pui de trac ?
R: Imre Istvan BolonY ....