Un produs Blogger.

marți, noiembrie 17, 2020

De creșterile salariale prevăzute în OUG nr. 75/2020 va beneficia întreg personalul militar în activitate... nu numai polițiștii

52 comments

 Asa s-a propus astăzi în Raportul pentru adoptarea legii de aprobare a OUG nr. 75/2015

Întreg Raportul poate fi citit aici

iar OUG nr. 75/2020  aici

Mai știe cineva ce sporuri și indemnizații a avut în anul 2009 și nu au fost introduse ca sume compensatorii în cuantumul compus al soldei/salariului de funcție în anul 2010?


COMUNICAT

Al CPS a MAI

Urmare a:

 

– Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 75/2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene și alte modificări fiscal-bugetare;

 

– Deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 51/2019;

 

În condițiile în care ordonanța de urgență și decizia menționate anterior prevăd măsuri în legătură cu salarizarea polițiștilor, Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne va proceda la revizuirea pensiilor militare de stat potrivit art. 65 din Legea nr. 223/2015, dacă se vor constata diferențe între sumele stabilite și/sau plătite și cele legal cuvenite ca urmare a transmiterii de către unitățile M.A.I., din care polițiștii și-au încetat raporturile de serviciu, a punctului 7 din fișa de pensie și a mediei salariilor lunare nete corespunzătoare salariilor lunare brute cuprinse în baza de calcul al pensiei, după caz, care să conțină elemente salariale actualizate corespunzător.

 

ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE UNITĂȚILE M.A.I. TRANSMIT CASEI DE PENSII DOCUMENTELE MENȚIONATE ANTERIOR, NU TREBUIE DEPUSE CERERI DE REVIZUIRE LA CASA DE PENSII SECTORIALĂ A M.A.I., ACEASTĂ OPERAȚIUNE REALIZÂNDU-SE DIN OFICIU.

02 06 2020

52 de comentarii:

Leon spunea...

Pl x nr.379/2020, dupa 2 zile va ajunge la Promulgare..!

Burebista spunea...

După cum scrie în amendament acea creștere se va aplica numai la personalul militar din activitate... Nu și la pensionarii care provin din structuri militare...

Leon spunea...

Ne spune d-ul Coarna despre ce Sporuri este vorba :
https://www.snppc.ro/10-11-2020-preciz-ri-pentru-pensionarii-militari-care-provin-din-structurile-poli-iene-ti-bd10465

Leo spunea...

DA , creșterea se va aplica celor din activitate .
DAR , se va reflecta în Baza de calcul a pensiilor celor care se vor pensiona după intrarea în vigoare a actului normativ care majorează salariul activului viitor pensinar , poate chiar peste 6 luni de la intrarea în vigoare a majorării. Și astfel , INECHITATEA CREȘTE și ea.

Huhu Rezea spunea...

Recalcularea vizeaza si drepturile cuvenite in ultimii 3 ani socotiti de la data de 30 ianuarie 2020, înapoi, potrivit alin (2) al art. 1 din OUG nr.75.
Asadar, de recalculare benficiaza si fei care s-au pensionat in perioada 30 01 2017-30 01 2020

Xpert 86 spunea...

Dl Burebista, dumneavoastra pentru obtinerea acestor drepturi trebuie sa va adresati instantei daca v-ati pensionat pana la data de 31.12.2016. Completarea oug 114/2018 se refera la politistii si militarii pensionati in perioada 01.01.2017-30.01.2020, precum si la cei activi in vederea acordarii salariului/soldei de functie la nivel maxim si a sporurilor de fidelitate, de peticol deosebit, de studii superioare, de complexitate la nivel maxim!!!Acest fapt se va realiza dupa publicarea in monitorul oficial a completarii la oug 114/2015. S-a constatat ca prin oug 75/2020 nu s-au respectat toate dispozitiile De. 51/2020, respectiv plata la nivel maxim a salariilor de functie la nivel maxim pentru politisti! In acest context pentru a se repara eroarea produsa s-a recurs la aceasta varianta, care acuma include si pe militarii pensionati in perioada 01.01.2017-30.01.2020 si pe politisti. Din pacate pentru cei pensionati pana la data de 31.12.2016 se impune ca pentru obtinerea acestor drepturi in vederea revizuirii cuantumului pensiilor se va impune ca sa se adreze instantelor de judecata.

spiritul lui Haret spunea...

Luati-Poate ne dati si noua, cei mai "tineri".Sa-i cheltuiti sanatosi.Sa nu-i cheltuiti cu ispitele.

Xpert 86 spunea...

Pe domnul Goarna nu il mai intrebati nimic pentru ca el e in campanie electorala, dar nici pana acum nu a avut nicio implicare cu privire la Dec. 51/2019 si OUG 75/2020!! Daca ar fi avut o contributie la adoptarea oug 75/2020 ar fi trebuit sa urmareasca ca aceasta ordonanta sa respecte toate dispozitiile dec. 51/2019. Cei care au initiat proiectul pentru oug 75/2020 au omis in mod intentionat ca sa cuprinda si plata salariului de functie la nivel maxim!! Aceasta omisiune s-a realizat intentionat pentru ca sa nu se realizeze un efort bugetar marit si probabil pentru ca sa nu se mai acorde si acest drept care este destul de consistent!! Daca s-ar fi respectat toate dispozitiile deciziei 51/2019 a ICCJ, sumele salariilor de functie si sporurile raportate la functiile la nivel maxim erau si mai mari la acordare.

Leo spunea...

Te rog MAESTRE , spune-mi că nu știu , dacă Recalcularea se face din oficiu , sau la cerere adresată lui 2505.

Huhu Rezea spunea...

Daca termenul general de prescriptie ezte de 3 ani, ce ai vrea să-ti mai faca instanta dac te-ai pensiobat inainte de 30 ianuarie 2017?
Cititi si comunicatul CSP a MAI privind aplicarea oug 75/2020. Acekeasi lycruri trebuie sa ke faca acum si celelalte 2 case sectoriale.

spiritul lui Haret spunea...


Unk..@Atentie.Calificarea sotiei nu reprezinta pentru ofiter performanta.Sotia fostului cdt. al D.9Mc ,Constanta era medic neurolog.Sotia gl.Gusa,casnica,liceu teoretic.Asta nu a coborat sau urcat meritele lor.

Leon spunea...

Hai c-o zisesi..!
Pai nu domnul Coarna a consiliat membri SNPPC sa-si ceara aceste sporuri in Justitie inca de acum cativa ani? De unde crezi ca a aparut Decizia 51/2019 a ICCJ, asa,... din neant..?

Huhu Rezea spunea...

Data pensionãrii este data la care intrã in vigoare o decizie de pensie, nu data emiterii deciziei de pensie.

Huhu Rezea spunea...

Asa cum rezulta din Comunicatul MAI, vezi-l în topic, se vor emite decizii de revizuire, de regula din oficiu, daca unitãtile teritoriale transmit date ca exista diferete intre noua baza de calcul si cea care a stat la baza calculãrii, recalculãrii pensiilor militare

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/13-10-2020-preciz-ri-privind-domeniul-de-referin-al-oug-nr-75-2020-bd10444

Leon spunea...

Leonard, asteapta domnule finalizarea acestui proiect de lege!
Deocamdata, joi dimineata va ajunge la Promulgare, daca nu este atacat la CCR in aceste 2 zile; iar la Cotroceni sunt 20 de zile pentru promulgare sau trimitere inapoi sau la CCR !
Acest Amendament care se refera la toti militarii activi in Ianuarie 2017, îi ia prin surprindere pe decidentii din SNAOPSN, care TREBUIE SA VINA CU NORME DE APLICARE..!

CEZAR spunea...

Iarasi DELIREAZA MaKiss...aka TEHNOCRACI...
Se facea ca era calare pe tractorul cu Helice MI-8...si ca financiarul l-aanuntat prin radio -ca daca aduce harabaia la sol..IA TREI SALARII basca CiuKKalata MoCCa..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ TEHNOCRAT, DE OBICEI ZVONURILE SE IMPLINESC, SI BINE AR FI! Nu stiu cine mi-a spus, candva, dar cred ca @Onorabilul si @Leonard, ca de acea indexare de 6% din 2016 eu n-as beneficia, daca s-ar da.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Concluzia trasă de autorul articolului era ca s au format 2 tabere printre pensionarii militari... Unii care se mulțumesc cu puțin din ce le da ministerul apărării prin proiect și ceilalți care sunt afectați de acest proiect...
Total fals în partea a doua.. Da unii MULȚI se mulțumesc cu o creștere iar cealaltă parte sunt afectați CA NU PRIMESC NIMIC... 🤣

Huhu Rezea spunea...

Nu am cunostința cã vreo structurã asociativã sa fi avut curajul sã punã piciorul în prag pentru a impune reluarea imediatã a actualiuzãrii, cea mai buna masurã pentru eliminarea multor inechitati generate de o legislatie dezechilibratã a salarizarii.
Cuantumul minim net este o alinare temporarã pentru cei mai oropsiți pensionari militari si nu ar trebui sa nascã pizme din partea celor care au pensia suficient de mare cã ...nici nu i-a interesat actualizarea.
Unii au fost atât de cinici încât au actionat dupã principiul rudimentar potrivit caruia daca eu nu primesc acum o crestere proportional cu ce preimesc cei cu pensii mici, mai bine sa suferim toti inca 2-3 ani.
Mã uit cu jenã la câtiva comentatori care incearcã sa deturneze groșolan discutiile spre derizoriu.

Burebista spunea...

Domnule Ifrim... Dumneavoastră ați primit și Indexarea din 2016 de 5% și pe cea din 2017 de 5,25%, pentru ca la dvs pensia în plata a rămas cea pe care o aveați caflcukata pe legea civilă....
Cfm legii 223 în 2016 conform vechimii avute a ieșit o pensie în jur de 800 lei... Cu sper oximatie dar a rămas în plată pensia oe care o aveați..

Burebista spunea...

Corect domnule Huhu Rezea 👍🙌🙌🙌

un oscar = o pensie spunea...

am o intrebare pt d-nul admin
acest plx 199 nu poate fi pus in aplicare de guvernul pnl prin OUG?
asa cum sunt in vigoare oug57,59 si 114 care au pervertit legea 223
prin parlament avem sanse ff mici sa fie trecut mai devreme de vara lui 2021,asa prin OUG care se da mereu la sfarsit de an poate sa fie si plx 199 introdusa
este posibil sau e obligatoriu prin parlament?

Burebista spunea...

Expert.. Mulțumesc pentru postarea și comentariul tau... Dar eu nu sunt pensionat înainte de 30.01.2017... Ci după... 🤣 Deci voi fi beneficiarul oug 75....

Călugărul spunea...

Cred că visați în continuare cai verzi pe pereți. După 6 decembrie când pedele va primi iar firman pentru japca de la stăpânii coloniei va liniștiți să mai visați cu ochii deschiși tot felul de peleixuri!

SDC spunea...

Bună ziua.
Știe cineva în ce stadiu de elaborare sunt Noemele de aplicare a Legii veteranilor-Legea 168/2020.Multumesc

HALA spunea...

Spiritul lui Haret, reiau ceea ce încă nu mi-a fost afișat. Cucul din piept nu te ajuta cu nimic la depășirea condiției de om al muncii, dovada este însăși terminologia specifica utilizata de tine. Un intelectual nu încape în limitativa calificare ci în expresia numita pregatire.

Huhu Rezea spunea...

Legea 168/2020 intrã în vigoare pe 08 02 2021 datã pânã la care se emit și normele de aplicare.

Huhu Rezea spunea...

Cum amendamentele introduse in Pl x 199/2020 nu au nimic in comun cu proiectul inițial introdus de in Senat de fostul ministru al Apãrãrii, ele puteau fi aprobate prin OUG inainte de a fi plasate unor deputați, dar se pare ca Ciucã nu are o asemenea autoritate în Guvernul Orban.
Acum, dupa ce sunt in Proiectul preliminar al Comisiilor CD, nu mai pot fi adoptate prin ordonanta.

IAR99Army spunea...

da corecta afirmatia celui care a afirmat ca in rindul pensionarilor militari sunt 2 grupari, dar adevarul este ca sunt 4 grupari: una care va primii niste firimituri, una care nu va primi nimica, una care ii cuprinde pe cei iesiti prematur sau pe cale medicala(care au pensia sociala) si ultima careia i se va lua ceva(disponibilizatii pe oug 7 care au iesit pe 20 de ani minim si acum se trezesc ca nu au minim 25 si vor fi penalizati). va intreb pe toti unde vedeti ca prin acest plx cu conditiile puse de MApN se face dreptate sau se elimina discrepantele ? si ce incredere aveti in cei care vor cistiga alegerile ca vor aplica legea 153 si urmatorele 2 etape, cind timp de un an de zile pnl cu maciuca in frunte ne-au ignorat total? o sa vedeti ce va urma dupa alegeri, putintica rabdare. bine ca sa stopat aceasta mizerie de plx, pe mine m-a consultat cineva inainte , in ce calitate ma reprezinta 2 oameni la niste asa zie ,,negocieri,, ?

IAR99Army spunea...

bravo psd si ciolacului ca au stopat o mizerie introdusa pe usa din spate cu scop electoral galbeno-portocaliu. sunt de acord sa apara o lege noua a pensiilor militare cu consultarea prealabila a majoritatii asociatiilor si sindicatelor din MApN, MAI, SRI, SIE, etc care sa se apropie de prevedrile L164 imbunatatita unde este cazul, care a fost cea mai corecta si dreapta lege si care nu a generat inechitati si discriminari flagrante ca in legile care au precedat-o. cine va scoate o asemenea lege va avea votul meu in 2024.

Luc 3 spunea...

E bine dacă castigă ceva,ceva,ceva,cei cu pensiile mai mici,dar singurul lucru care trebuie avut in vedere este ACTUALIZAREA CU CEI ACTIVI,restul e frecție la picior de lemn!ACTUALIZAREA,ACTUALIZAREA,este scopul pentru care trebuie sa luptam! Ce plx-uri...care nu multumeste aproape pe nimeni! Ne i-a si ne plimbă cu tot felul de invenții clocite prin birourile lor!ACTUALIZAREA...ACTUALIZAREA CU ACTIVII!Numai acest lucru poate face dreptate in randurile noastre si ne poate aprecia munca!Restul....pierdere de timp si...nervi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, am iesit la actualizare si recalculare cu 585 lei, respectiv 605 lei, acordandu-mi-se in scarba si cu parerea lor de rau cuantumul avantajos, probabil ca de ciuda, clocarilor li s-au pus pe ficati acest lucru de marinimie, si chiar nu mai stiu ce mi s-a acordat si ce nu mi s-a mai acordat, la cate paradeli s-au obosit ei sa mi le aplice, ca asa se intampla cand ai pensie de handicap si nu esti in randul lor cu pensii, solde si salarii super speciale, acordate numai mafiotilor, clocarilor, târâie oghială, sclavilor si servitorilor in genunchi ai partidelor intesate cu cretini!

raul spunea...

Daca mai prindem 2024!

Niky spunea...

Trebuia sa includă pentru indemnizația de 1000 lei si pe cei care au executat misiuni de lupta pe teritoriul național, nu numai pe veteranii din teatrele de operațiuni!

CEZAR spunea...

Parerea ta de om prost !!!

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU:..legea 164: în art.79 prevedea recalculare pensiilor stabilite.."anterior..",ceea ce s-a și făcut,în perioada 2005-2008, la "MAXIMUL" gradului funcției avute în activitate, astfel încât o pensie ajungea la aproape dublul pensiei avute..!( cel puțin:așa prevedea NORMA METODOLOGICĂ DE APLICARE..a legii 164..,( normă care NU E aceeași cu HG.1188/2001=de apli care a art.79 din lg.164/2001 ..!!) Norma de care vorbesc eu = COPIE XEROX..,fără vreun..număr, a circulat prin UM-uri.în cursul anului 2004..!, nefiind publica tă în M.OF...!(cel puțin: după știința mea..!).
În această normă sunt date modele de calcul:pt. diferite situații..,printre care și recalcularea= în baza art. 79..a unei pensii anterioare = a unui colonel= 2.800.000 lei ROL + P.SUPL.=700.000 lei ROL, DEVENITĂ după recalculare:
= 7.387.136 lei ROL astfel:
Elemente de recalculare:citat din normă:[a)Pensie de serviciu)
•Colonel,cu 35 ani vechime totală,decorat cu OMM cls.I(20%)
•PENSIE MIL.de SERV. în PLATĂ(în 01.04.2001):= 2.800.000 lei +
+ P.SUPL.= 700.000 lei.
•Bz.CALCUL=echivalentă cu S.L.B. = COLONEL,ÎN VIGOARE la data aplicării legii:=7.960.875 lei
( cf.S.G.=1.80,
cf.S.F.=4.30= MAX.
Gradații = 42%= cf.=2,562
I.D.=25%=cf.2,1655
TOTAL COEF.S.L.B.Bz.C. = =10,8275 × 735.090 lei(=V.R.S.)=
= 7.959.187 lei ROL )
•PROC.% din Bz.C.(stabilite în raport cu VECHIMEA TOTALĂ în serviciu art.22 și 24/lege..):
( pt.30 ani = 60 %
pt. 5 ani×2 %/an=10 %,
Total % calc.= 70 %
•REZULTĂ CUANTUM PENSIE RECALC.=
5.572.613 lei ROL
+ 1.114.523 lei ROL (OMM)
+ 700.000 lei ROL(P.SUP.)
TOT.= 7.387.136 lei ROL= PS.BR.
de plătit de la data RECALC.

Evis_mng spunea...

Bună ziua d-le admin! Eu am trecut în rezervă începând cu 01.02.2020 (decizia e emisă pe 02.03.2020). Mie mi se mai recalculează pensia conform OUG75 (Plx379) din 2020? Mulțumesc

Huhu Rezea spunea...

@Evis
Dacă ați avut cel puțin unul din acele sporuri în anul 2009 și unitatea care v-a întocmit fișa de pensie va comunica modificarea la CPS,aceasta va da decizie de revizuire, nu de recalculare, din oficiu. Vă încadrați în cei 3 ani de prescripție.
Așteptați ca legea să fie adoptată și apoi indicațiile Ministerului sau CSP de punere în aplicare a legii.

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Eu estimasem greșit vre-o 800 lei..
Deci a-ți rămas în plată cu pensia indexata în cei 2 ani, calculata pe legea civilă.

IAR99Army spunea...

corecta pozitia lui LUC3, lupta trebuie dusa pentru actualizarea a gradului si functiei odata cu cresterea la activi. L164 prevedea acest lucru, de aceea afirm ca trebuia pastrata si imbunatatita sa fie pentru toti pensionarii militari indiferent de anul iesirii la pensie, asta ca sa auda si tractoristul cu fofeaza ,,tehnocrat", care vrea sa se aplice doar ce vrea el, ca nu accepta si parerea altora.

IAR99Army spunea...

corecta postarea ta Mihai, cu amendamentul ca trebuia imbunatatita ca sa ii aduca aproape de realitate si pe cei iesiti inainte de 2001.

Constantin spunea...

Buna seara...
La 34 ind 1 sunt prevazute sporurile existente potrivit legislatiei aplicabile la 31.12.2009, pentru care deja s a recalculat salariul de functie al politistilor, respectiv sporul de fidelitate, sporul pentru absolvirea instituţiilor de învăţământ superior, sporul pentru condiţii de pericol deosebit si sporul pentru complexitatea muncii.
Potrivit art. 34 ind 2: "Prevederile art. 34 ind 1 se aplică în mod corespunzător și personalului militar în activitate, în măsura în care a beneficiat de drepturile respective."
Ei bine, la 31.12.2009, militarii au beneficiat doar de sporul pentru conditii de pericol deosebit, celelalte sporuri fiind specifice doar politistilor.
Iar incepand cu anul 2010, valoarea sporulului de pericol deosebit, ce a intrat in cuprinsul soldei de functie compusa ca valoare absoluta, s a acordat militarilor la nivelul maxim aflat în plată pentru activitatea desfăşurată în aceleaşi condiţii, prin urmare nu sunt motive pentru recalcularea soldei de functie acum.
Observati ca forma aprobata de Senat includea si militarii printre destinatarii normei juridice de la 34 ind 1, insa in mod corect Comisia de la Camera Deputatilor a inlaturat militarii de la 34 ind 1 intrucat "se instituie acordarea unor drepturi de care personalul
respectiv nu a beneficiat în perioada de referinţă."

avianyc spunea...

Si L 223 avea prevazuta aceasta facilitate in art 60.
Ba ca pe L 223 aplicata corect la coeficienții de grad ,functie ,indemnizatii, prin M25 pentru tot personalul este Ok si in plus se pot valorifica si alte venituri pentru care s-au platit taxe si impozite.
L164 buna pentru cine a beneficiat de IC si SM,in rest de aruncat la gunoi.

Leon spunea...

Forma pentru promulgare :
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2020/pr379_20.pdf

Leon spunea...

Din data de 19.11. Pl x nr.379/2020 se afla la promulgare; in 20 de zile Presedintele poate decide..!

Calinmihaib12 spunea...

..unele "sporuri"..sunt:AIURELI:
..de ex.:spor pt."studii supe rioare": el=practic= e (sau ar trebui să fie cuprins..)..în clasa și coeficientul de ierarhi zare a FUNCȚIEI din statul de organizare..!,altfel: e un abuz ..!= în favoarea unor "privile giați":care (au) obțin(ut) "diplome"..universitare în timp ce sunt (erau) cadre militare ..pe căi "dubioase"..!=adică e un SPOR cu.."dedicație"..!= pt. că dacă (faci) ai făcut o facultate în timp ce esti cadru militar(când și cum..?=.."la zi",..la "f.f.",.. etc.) se prezumă că vei ocupa O ALTĂ FUNCȚIE: altfel plătită..!

Calinmihaib12 spunea...

IAR99Army: exemplul citat = era ..recalcularea pensiei unui COLONEL, stabilită ANTERIOR anului 2001..!;cu SOLDA LUNARĂ BRUTĂ-Bz.CALCUL :actualizată la MAXIMUL FUNCȚIEI,dar FĂRĂ S.COMANDĂ și S.MERIT, era la nivelul unui COLONEL: în activi tate..= la data intrării în vigoare a legii 164/01.04.2001.!
..în APR.2001 ,eu aveam solda de lt. col.medic =la MINIMUL FUNCȚIEI = cum era în statul de organizare..!=coef.Total=S.L.B= (=FURATĂ=8,33231×735.090=6.125.000 lei vechi.),LEGAL: cf.=8,3425 ×735.090 lei((VRS)=6.132.480 lei ,(..fără rotunjirile legale..!)

Calinmihaib12 spunea...

IAR99Army:P.S.: ERATĂ:am greșit:
..COEF. total al S.L.B.=LEGAL=
•LT.COL.MEDIC = la minimul funcției(fără:S.MERIT și S.C-DĂ=
= 8,67975=LEGAL..!=MINIM..!
-8,33231=cf."LEGAL"=FURAT
=PLĂTIT, =
= 0,34744=~4,16% FURAT
•FURTUL LUNAR=MINIM ~ 4.04255 % din S.L.B.= LEGAL CUVENITĂ..=5 ani =ca ACTIV..și încă..până în aprilie 2008..= din PENSIA BRUTĂ =FURT SISTEMATIC..!,RELUAT din: 01.01.2016..odată cu.."recalcu larea" pensiei..până.=..AZI..!!
.. + FURTUL prin: "ALGORITMII".. de:"recalculare","actualizare" și "indexare"=..."AIURIȚI"..!

Calinmihaib12 spunea...

..Și asta nu e TOTUL:Știți că în legea 164/2001,art.48,al.1,lit.a =scria că "actualizarea" se face la MAXIMUL funcției indeplinite= (cum a fost cazul COLONELULUI din exemplul citat..din NORMA DE APLICARE..a legii 164/2001..!) =
= situație LEGALĂ IPOTETICĂ.. care nu știu dacă PRACTIC:=CHIAR ..s-a ȘI APLICAT..CUIVA.. dintre pensionarii militari..!!?
..ASTA PRESUPUNE..IPOTEZA (REALI TATEA.?) SITUAȚIEI..că "băieții" ..răspunzători" de banii M.Ap.N. -ului AVEAU (..și cred că au și ACUM..!) =O MARE PROBLEMĂ: =DIFERENȚA de BANI dintre "PLĂȚILE" (=pensiile) = LEGAL CUVENITE către:..PENSIONARII MILITARI..și "PLĂȚILE(=pensiile)
.."ERONAT" calculate și PLĂTITE =la "actualizarea" pensiei = la COEFICIENTUL FUNCȚIEI : EFECTIV PLĂTIT..și nu la MAXIMUL CUVENIT =..pe legea 164/2001..!; pt. că apare IPOTEZA că .."ministerul" cerea BANI din BUGET pt.un SCOP = REAL: mai mare decât: EFECTIV ..PLĂTEA (adică cel de care avea "NEVOIE"..?!) = adică: PRACTIC: ..RĂMÂNEA..CU UN PLUS DE BANI.., cu care..CE FĂCEA..??!