Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 18, 2020

Pe 08 02 2021 ICCJ decide daca sporul OMM/SOSP se include sau nu în plafoanele legii pensiilor militare

136 comments

 In plafonul de 85%, introdus în art. 30 din L223/2015 prin art. 40 al OUG nr. 57/2015, in mod sigur nu a fost inclus... ci a fost adaugat la acesta. 

De ce ar fi inclus in plafonul cuantumului final stabilit prin OUG nr. 59/2017?

Dacă acel cuantum stabilit potrivit articolelor 28-30 și 108 din L 223/2015 nu mai este cuantumul definitiv al pensiei militare, așa cum s-a reglementat prin OUG nr. 59/2017, nici sporul OMM/SOSP nu se poate stabili din acel cuantum si nici nu se poate adăuga la el. 

Cuantumul  brut al pensiei militare, rezultat din soldele brute, art. 28-30 și 108, se compară cu cuantumul net, rezultat din soldele nete, articolele 28 și 60,  și cel care rămâne cuantum definitiv primește sporul OMM/SOSP, acordat prin L 80/1995.

Altfel, sporul OMM acordat militarilor medaliați prin art. 11 al L 80/1995 rămâne lipsit de conținut.

Sporul OMM nu are caracter juridic de drept de asigurare socială ca să fie integrat pensiei militare.

Soluția Curții de Apel Bacău este complet greșită.

Click cu butonul stâng al mouse-ului pentru a vizualiza fişierul.


136 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt chiar surprins ca nu au stabilita aceasta sedinta in anul 2023, fiind o practica judiciara a celor care judeca dosare foarte importante, incasand salarii si sporuri mai mari decat cei mai buni maagistrati din lume, si anume cei din SUA! Daca cei din SUA primesc pentru competenta si dreptate, ai nostrii primesc pentru LENE SI ERORI JUDICIARE, CATASTROFALE!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Victorie unica si colosala: SCMD SPRIJIN TOTAL SI SUPORT PENTRU CANDIDATUL INDEPENDENT, GABRIEL OPREA!

monteoru spunea...

Coeficient functie 4,84
Comanda
vechime 31 ani
Pierd-castig,negustor raman

Petrescu Ion spunea...

DECIZIA va fi de adaugare lala pensie.

Teo19 spunea...

Eu cred că acest spor ar trebui promis din anul 2024 sau 2028. La anul nu sunt alegeri așa că nu are rost sa ne mai promită ceva.Toti politicienii sunt la fel, nu îi interesează viața militarilor ci doar voturile lor. Mi-e lehamite!

Bejan Ghiorghe spunea...

Extras din Observatorul militar nr45/2020:
"Îmbunătățirea cadrului legislativ privind anumite drepturi Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a declarat că, în primul său an de mandat în fruntea Ministerului Apărării Naționale, a demarat o serie de acțiuni și procese pentru îmbunătățirea cadrului legislativ privind drepturile acordate și recunoscute personalului participant la acțiuni militare, precum și eliminarea inechităților existente în sistemul pensiilor militare de stat.
În privința veteranilor de război, ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mai menționat că nstituția pe care o conduce a implementat un plan de sprijn al veteranilor de război pe erioada stării de urgență din cauza pandemiei. De asemenea, Ciucă a menționat și că a usținut o serie de proiecte de acte normative din domeniul creșterii calității vieții personalului, însă nu a oferit mai multe detalii despre acestea."
Știe cineva despre ce fel de actiuni și procese de îmbunătățirea a cadrului legislativ declansate in mandatul său este vorba?După câte stim PL 199/2020 a fost initiat de ministrul Leș.??!!

akord 75 spunea...

....sau 4048 de ce nu??ne teleportam un pic si gata

Gigi spunea...

Înţeleg cã s-a cerut lamuriri de cãtre instantã la ICCJ?
Nu vãd ce lamuriri ar cere,când totul este clar in privinta OMM.
Nu cum s-a procedat la cei ieşiţi dupã 15.09.2017.
Ne putem astepta la orice din partea O.I.

Ionel spunea...

Interesant de citit : https://www.riseproject.ro/pensiile-speciale-paradisul-ridicat-din-bani-publici-si-aparat-printr-un-razboi-al-dezinformarii/

Viorel spunea...

Domnule Ionel, ia citiți dumneavoastră spre documentare toate comentariile de pe acest blog nu pe sărite și veți afla ce am comentat eu pe topicul „O nouă posibilitate de a transforma pensia militară în pensie în sistemul public ” din 11 noiembrie 2020 la comentariul domnului M. Mulțumesc, fără supărare pentru sfat.

I. David spunea...

Pentru instanțele judecătorești nu este nimic clar, unele au dat câștig de cauză casei sectoriale adică au tăiat OMM (10 la număr) altele au dat dreptate contestatarilor adăugând OMM după plafonarea pensiei prin oug59, de aceasta colegul de la Bacău a cerut sesizarea ICCJ pentru dezlegarea unor chestiuni de drept având ca obiect interpretarea art. 28-30, 60 sa speram că ICCJ este mai interesată să aplice legea corect și nu in defavoarea deținătorilor de drepturi ai OMM.

Gigi spunea...

Bine că mă uitai,asta vroiam să postez și eu😁

Unknown spunea...

Discuții și certuri inutile, atât "pe aici" cât și prin "alte locuri"!
Atoateștiutori, scindați, care mai de care mai cu "moț"!
Să nu spuneți că nu v-am spus (salvez mesajul și-o să-l postez la nesfârșit, spre aducere aminte, binențeles, cu acceptul domnului Huhu): după 06.12. a.c., dacă o să votați altfel decât PSD, din ceea ce aveți în plată acum ca pensie, o să vă mai taie "El și guvernul lui"!
Motive sunt cu duiumul (asta ca "cei galbeni" să-și ascundă guvernarea defectuoasă): pandemie, insuficiența colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, situația macroeconomică a României, criza economică mondială etc...
Au și pârghiile necesare,citez:
..."CCR a afirmat că, pe timp de criză, atunci când vrea să reechilibreze și să reformeze sistemul de pensii, Parlamentul poate să elimine pensiile speciale.

Perdanții pensiilor speciale nu s-au mulțumit însă cu explicațiile judecătorilor constituționali.

Un grup de 300 de militari a dat în judecată statul român la CEDO, cerând curții de la Strasbourg să ateste că, prin micșorarea pensiei lor, le-a fost atins un drept de proprietate – violându-se, astfel, Convenția Europeană a Drepturilor Omului la care România este semnatară.

Cererea lor nu a avut câștig de cauză.

Judecătorii europeni le-au respins acțiunea spunând că dreptul la pensie, a cărui afectare militarii o acuzaseră, nu garantează și un cuantum anume al respectivei pensii. Ci doar pensia ca atare. Și au statuat că stabilirea nivelului pensiei ține de politica socială pe care guvernele naționale au libertatea să o modeleze după cum consideră oportun.
În concluzie, astăzi, în 2020, există atât o jurisprudență a CCR, cât și una a CEDO care permit suprimarea tuturor pensiilor speciale, civile și militare, cu excepția celor din magistratură"...

Viorel spunea...

Domnul Ciucă cu domnul Tudor domnule tehnocrat. Domnul Gl. Oprea nu trebuie să susțină siguranța națională și siguranța pensionarilor militari când merg pe stradă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, trebuie sa fiu sincer aici si sa nu ma ascund dupa deget: Comandorul @Viorel Kis, este cheia succesului cel care l-a convins personal pe Col Dogaru, in intrevederi particulare, de mai bine de 2 saptamani cu inca alte incercaride acim o luna si ceva, mai intai codindu-se cateva zile, dupa insistentele tale s-a hotarat sa cedeze si a acceptat sa-l sprijine pe independentul Gabriel Oprea! Faptul ca nu este inregimentat cu nici un partid care s-a batut joc de militari a cantarit foarte mult in decizia Col Dogaru si a SCMD, caci a primit acordul tuturor filialelor! Gen Oprea era informat de tratativele secrete, dar astepta finalul. Eu am fost mailul in afacerea asta, dar si cel mai arzator doritor sa ni se alature Dogaru. Cinste si onoare tuturor! Este o bomba cu care am umplut retelele de socializare, pana la full!

Huhu Rezea spunea...

De ce nu menționezi din cine citezi în comentariu?
Este posibil ca PSD să nu dea posibilitate PNL si lui Ciuca să-si facă propaganda electorală cu rezolvarea inechităților pentru pensionarii militari.
Scad speranțele ca PLx să fie supus la vot în această sesiune parlamentară.

M spunea...

@Viorel

Bine că mi-ai amintit! 😁

USR ne anunță în programul lor că își fac pomană cu noi și deși nu am plătit impozit la buget în mărinimia lor o să ne calculeze niște pensii pe bază de contributivitate.


Nu numai că au un ton jignitor dar lăsă să se înțeleagă că ne dau totuși o pomană pe care nu o merităm. Ca simpatizant al USR normal că am citit programul cu atenție.

Domniile voastre își bat capul cu proiecte, cu OMM, cu actualizări. 😁

Huhu Rezea spunea...

Este imposibil să obțină 13% din voturile bucuretenilor pentru un madat de senator.

raul spunea...

Noi ne batem pt doi lei si altii boieri ,nene!Acolo numai sunt ,,eforturi bugetare!
https://www.bugetul.ro/document-suma-impresionanta-pe-care-o-va-castiga-omul-pe-care-clotilde-armand-il-face-sef-al-politiei-locale-sector-1/
Sunt curios ce zic tovarasii de la STATUL MAJOR AL APARARII de asa coeficienti!Eu as face ca un copil cu batul in gard si as striga FRAIERILOR!PROSTILOR !PAPAGALILOR!

Cezar spunea...

Rau a mai ajuns Zdromgaru..daca trebuie sa vina la remorca lu KiSS
RAU a mai ajuns hoppOprea daca trebuie sa fie promovat de CirneliunSSon cel cu turba in cap
😜😜😜🤣🤣🤣😎😎😎

Laleaua neagră spunea...

Asa curând ma așteptăm prin 2023 cum zice Ifrim... Ăștia ne-o trag continuu și nouă ne place...

Leo spunea...

Ceva valuri de la Mircică. Dar nimic despre GĂBIȚĂ. Poate se încălzește. Prietenii mei din Pipera , din blocurile gri din Sălăjan și de la "academia" GOGOL sunt mobiliza'i pt. GĂBIŢĂ.
NOI VOTĂM GĂBIŢĂ spaima LICHELELOR GULERATE !
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Unknown spunea...

Simplu don' administrator:
https://www.riseproject.ro/pensiile-speciale-paradisul-ridicat-din-bani-publici-si-aparat-printr-un-razboi-al-dezinformarii/
PS EU N-AM UITAT DE BOC...

Unknown spunea...

Poate fi doar ajutor de senator, la câți o să-l voteze!
Dumnezeu să-l odihnească pe polițistul Gigină, că a murit de tânăr la datorie...altceva nu mai spun!!!

Huhu Rezea spunea...

@unk
Esti sclavul propagandei #rezist.
Dacă un antemergător din coloana lui Wernner cade în Olt, este vinovat Klausul?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ONORABILE, GEN OPREA E LA CAMERA DEPUTATILOR!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, salutari cu sanatate! Azi era vorba sa se intruneasca cei de la Armata, SRI, Politie sa-i transmita varianta finala cu acordul tuturor a sortii celor 30.000 si a PLX 199, dupa cum am inteles dintr-un link, ca sa-i inmaneze lui Ciuca varianta finala spre aprobare, iar acesta in trei zile s-o treaca prin Parlament. S-a mai facut ceva azi, fiind termen final?

M spunea...

@Huhu Rezea

Depinde cand se intampla tragedia: cand Johannis era propus de PSD si Voiculescu prim ministru la Grivco sau acum?!?

monteoru spunea...

Te inflamezi degeaba.Cati membri are SCMD?

M spunea...

@Raul

Eu tot spun ca PSD prin Olguta ne-au dat placuta suedeza dar unii nu si nu ca sunt niste salarii de nababi.

Doar ganditi-va ce declara ala de la Neamt: "Doctorii se feresc sa preia postul de Director de spital pentru ca pierd mult la salariu."
Conform grilei Directorul de Spital castiga "doar" 17.000 de lei (la care se adauga unele sporuri).

Nu zic ca nu merita banii aia dar prea suntem prostii-prostilor. Si apoi, cand vine SINGURUL LUCRU la care avem un oarecare avantaj: PENSIA MILITARA sar toti sa o taie! Vino ma in PLM si fa-te militar daca vrei pensie militara asa cum daca vrei salariu baban te faci doctor!!! Spalati pe creiere!

PS - daca nu publica domnul Huhurez inteleg - dar prea m-au scos din sarite programele USR si PMP.

Leon spunea...

Saptamana aceasta NU s-a intamplat nimic !
Daca nici saptamana viitoare NU apare Raportul comun, ..ne mai vedem peste 4 ani..!

Gigi spunea...

Sã sperãm!

Cred cã suntem singura,unica ţara de pe Terra,din univers,chiar,unde instanţele dau hotãrâri diferite,în funcţie de nu stiu ce considerente numai de ei stiute.
Bine,am mai discutat,unii au spus cã cei care initiaza acţiuni,nu ar respecta unii pasi de urmat prin tenebrele actelor juridice,nu se pricep,avocatii angajaţi nu sunt pregatiti in domeniul legilor salarizãrii şi pensiilor noastre etc.
Este adevãrat,cã cei care au emis legi in ce ne priveşte pe noi,militarii,le-au imbârligat in aşa Hal,încât cei care s-ar Aventura sã reprezinte in vreo acţiune in acest domeniu,îl ia durerea de cap.Am înţeles cã puţini se mai bagã sã reprezinte astfel de acţiuni prin instanţe.O fi aşa,n-o fi...dar un lucru este cert,suntem bãtaia de joc a celor care au condus,legiferat de vreo 10 ani.

Avem un singur art.pe acest blog,care ar face dreptate.Aş spune:Un articol pentru dreptate,pt.linistea noastrã.Nimeni nu vede,nu aude,nu-i intereseazã.
In schimb,mimãm PeLe-iCsUri,pentru a ne dezbina şi mai mult de cum eram dezbinaţi,pânã acum.
Sã fim sãnatosi,cã avem nevoie in aceste vremuri tulburi!

Gigi spunea...

Tipic din ROU!
Cei peste 85% si cei 68%,care li s-au marit considerabil pensiile in 2011 pe legea 119/2010,respectiv care au rãmas cu cuantumul in platã dupã dezastrul recalcularii pe actuala lege,se datoreaza lui Gabitã.
Stricã el,ca militarul respectiv a dat in groapã?
Doamne,câti foşti militari pun boticul la propagandã!Şi ne mai mirãm cã ne f...t unii cum vor ei.

Viorel spunea...

Domnule M, manager de spital (ar fi recomandat) dar nu este obligatoriu să fii medic, cum nici fostul ministru al Agriculturii și Alimentației (1998....) domnul Avram-Ioan Mureșan nu a fost inginer agricol sau cel puțin zootehnist ci inginer electronist, ca și mulți alții în alte domenii. Motivul adevărat este fuga de răspundere în astfel de situații cu tot jurământul lor și cu tot salariul dat de Olguța. Un militar chiar dacă ar vrea să refuze, nu poate pentru că intră la neexecutare de ordine și suportă consecințele. Dacă nu era Pandemie să vedeți ce repejor erau 10 pe un loc. Militarul, indiferent dacă e activ sau pensionar este considerat o slugă și un prost, folosit tot timpul în cele mai critice situații. Recompensă=0 (zero).

akord 75 spunea...

@CFI
mda...1 deputat intre altii 325 si desigur 1 vot...si nici macar nu e lipit de vreun partid sa mai traga langa el ceva voturi....e'n bataia vantului
Io t'am zis CFI-ule ca incingi tastatura de pomana...poa sa-l voteze si mama lu dogaru si tac'su scmd-ului ca tot 1 o sa fie...e clar ca se duce pt propria pielicica,stie ca acolo o s-o arda aiurea si-o sa fie 90%din timp absent ca n-are sef sa-l verifice la prezenta...Ce mai!! se scoate bine pe bani moca f'o 4 ani. Atentie daca iNTRA in cam. dep.!!?? dar sanse n-are...ca ii trebe aproape 25 000 voturi
Ete ce ma f**e grija pe mine acum?? sa-l lamuresc pe CFI!..cel imposibil de lamurit!!😂😂😂

avianyc spunea...

Bla ,bla ,bla ,vorbe....
Daca unii nu inteleg si nu stiu sa citeasca printre randuri ,dau cu bla ,bla ,bla cu ce le trece prin cap,precum ca doar ce le-ar fi favorabil este legal.
Nimeni vad ca nu sesiseaza ca de fapt cei de la minister au spus in mod unilateral???????fara MAI ,SRI ..... cam asa , ca sa rezolvam situatia pensiilor mici va ajutam in limita banilor pe care ii avem disponibili cu aceasta pensie minima. In aceasta pensie minima va putem include si sporul OMM pana la limita mediei soldelor nete din cele 6 luni alese care v-ar reveni prin actualizare la nivelul activului similar salarizat pe L153.
Multumiti-va cu asta fiindca nu se stie ce vremuri vin ,daca vor fi sau nu bani pentru actualizare la nivelul activului similar salarizat pe 153 la nivel 2021 sau daca vor fi ceva bani dar insuficienti pentru actualizare ,poate trecem de la pensia minima la pensia medie ..........
Dar ce sa-i faci ..... te poti pune cu prazarii ......... ei propun ,ei despropun .....

akord 75 spunea...

leonard
sunteti si voi 24-25000 macar??? ca-n rest votez eu si CFI-ul pt ce va lipseste 😂😂

Viorel spunea...

Răule, lasă-l pe ăsta că se luptă cu interlopii, hoții și bătrânele prin piață, fii atent aici salariu (împarte suma la 12 luni): Directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a incasat 1,29 milioane de lei net anul trecut sub forma de remuneratie variabila si fixa, in conditiile in care indicatorii-cheie de performanta din contractul de mandat au fost indepliniti in proportie de 100%, potrivit unor documente postate pe site-ul companiei.
https://ziare.com/social/stiri-sociale/directorul-transgaz-a-avut-un-salariu-net-de-peste-1-29-milioane-de-lei-anul-trecut-1644248
Noi ca militari activi ani de zile nu ne-am îndeplinit atribuțiunile de serviciu (idicatori-cheie de performanță) și nu 8 ore pe zi ca și dânsul (nu mai spun / presupun și de ce alte avantaje a mai beneficiat). Oare chiar unii ca el au 7 c...e.
Iar Cîțu se plânge că nu are bani pentru pensii și salarii.
Mai spune zilele trecute că în trim. 3 România a avut cea mai mare creștere economică din ultimii 20 de ani. Bine măi papagalule cu toate studiile tale făcute peste peste Ocean și în Europa, poți să ne spui cu câși bani te-ai împrumutat în cele 3 luni ca să nu zic în cele 12 luni de guvernare, ca să înțeleg și eu (deși înțeleg perfect) de unde această creștere economică. Chiar ne crezi de proști. Produci 10 lei și împrumuți 100 și ești pe creștere economică.

maiag spunea...

BRE TOVARASI,fosti mari comandanti de unitati si comandamente,multumesc lui dumnezeu ca nu a fost un razboi pe timpul cit ati ocupat functii de comanda,ca la cat de botanisti sunteti trimiteati trupa la moarte sigura,ma infioara cand vad ca dati crezare zvonurilor,intrati in polemica,veniti cu comentarii si propuneri probabil pentru gimnastica creerului ca sa evitati o boala mintala,nu exista nimic adevarat cu peeeeeeeeeeleexul vostru,zvonuri fara temei,nu mai puneti botul,nu mai asteptati nimic,vedeti va de sanatate si traiti din ce primiti,eventual daca stati bine cu sanatatea mai ciuguliti pe linga patroni un poost de paznic,sau la bloc portar,mai o ceapa in gradina,mai adunati sticle de plastic si veti traii,sanatate si virtute

Cezar spunea...

Nu se poate
Si tu ce faci...?
😜😜😜😎😎🤣🤣🤣

Gigi spunea...

Proiect impozit progresiv:

https://m.adevarul.ro/economie/stiri-economice/proiect-impozit-progresiv-salariu-taxare-diferentiata-pensii-sanatate-1_5fb402e55163ec4271f6d08e/index.html

M spunea...

@Viorel

Aveți dreptate!

Eram doar nervos! 😁
Stilul arogant al USR care spune ceva de genul: cu toate că nu merită o să le dăm militarilor o pomană luând în considerare veniturile lor deși nu au plătit impozit pentru pensie.

Păi să fiți voi ai dracului, de ce nu mi-ați spus asta când eram activ să vă dau naibii cu cariera voastră militară?
Recunosc, nu am plecat și pentru că după minim 25 de ani statul român îmi promitea un "premiu". Premiul ăsta era o LEGE nu o înțelegere la o bere!!!!

Să schimbe legea dar schimbarea să o facă pentru cei care vor deveni de acum în colo activi. Să știe la ce să se aștepte și să gândească bine dacă mai vor o carieră militară!!!

Burebista spunea...

Ia citiți câți bani da înapoi MAPN la bugetul de stat, din suma alocată inițial. De la cheltuieli de personal și asigurări sociale vre-o 200 milioane...
https://m.hotnews.ro/stire/24427671

IAR99Army spunea...

cum se vor da daca nici macar nu s-a dat termen de judecare a contestatiei depuse de CSP ? iar cei 5% se vor da doar daca instantele vor da dreptate CC, pina atunci va aparea noua lege a pensiilor militare. numai dezinformari aduce acest ,,tractorist cu fofeaza,, mincator de ,,ciucalata mokka" vorba lu cezarus fuscus.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, nu-s bani, toti ducandu-se pe hierătanii, poreclite armamente, aruncate de altii. La Armata, legile nu se aplica, ci doar se interpreteaza de catre Rosu si Jianu, vătafii DFC! Nici @Leon nu ne da prea multe sperante, celor 30.000 de amarasteni: Saracanii sa se bucure si ei macar o data? Cheia succesului e la Oprea, pe care unii il pun la zid ca sinucigasii, dar facandu-ne si noua rau cu astfel de tradare sa-l desconsidere pe Oprea si sa nu-l voteze, inseamna ca vor vota cu taietorii de pensii sa ramanem inghetati pana la moarte! Domnilor, nu-l votati pe Oprea, daca vreti ca Păcală sa va anulati definitiv dreptul la pensii reparate si decente! Tineti minte vorbele mele de acum ca altcineva, in afara de Gen. Oprea, nu va mai face nimic reparator, pana la campania electorala de peste 4 ani, care o sa mai traiti pana atunci, iar ajunsi in acea perioada iar va incepe tigania de azi, cand Rosu si Jianu vor arata cu degetul lui Mengelle directia pensiilor militare, catre crematoriu! Vai de ea unitate si solidaritate intre noi, unde colcaie tradatorii si iresponsabilii pentru drepturile proprii si comune! De aia ne si joaca toti in picioare, cum vor ei!

Leon spunea...

Ultima rectificare bugetara: "...De asemenea, s-au diminuat creditele bugetare ale următorilor ordonatori principali de credite: Ministerul Apărării Naţionale - cu 2 miliarde de lei; Ministerul Finanţelor Publice - Acţiuni Generale - cu 854,7 milioane lei, per sold; Ministerul Afacerilor Interne - cu 635,4 milioane lei.."(digi 24)

Calinmihaib12 spunea...

"Sesizarea" C.A.BACĂU..la..ICCJ e o aiureală = mai ales că e făcută de "juriști.."(?)..!; aceștia = CURTEA de APEL BACĂU (sau oricare alt TRIBUNAL sau CURTE DE APEL din ȚARĂ care avea (aveau)PROCESE pe ROL cu această materie..și obiecte..juridice = DECIZII..de..PENSII), TREBUIA să ceară la CCR = CONTROLUL DE CONSTITUȚIONALITATE a..reglemen tărilor care ERAU..și SUNT și.. ACUM = CONTRARE unor articole din LEGEA 223..ÎN VIGOARE..! (adică OUG.:57/2015, 59/2017, ORDINE..COMUNE DE MINIȘTRII..și .."șefi de structuri.." = ordine DIRECT și..ABSOLUT ILEGALE..! și de NE-CONTRAZIS: TĂIEREA unei SOLDE de GRAD=din pensia recalculată,actualizată: soldă AVUTĂ la DATA PENSIONĂRII = "buturuga mică..care răstoarnă carul mare".! = PROBĂ ABSOLUTĂ ..și RELEVANTĂ de: călcare în picioare a legii..!..și a = FURTULUI din PENSIE..!, ORDINE "SECRETE"(?) = de MINIȘTRII = care TAIE DREPTURI LEGALE de SALARIZARE și PENSIE...etc...!) ..!

avianyc spunea...

Bravo @ maiag,
Daca mergi cu astia la lupta sigur nu se pricep cu busola.
De aceea ii tratează si mai marii politici cu flit, adică cu surogate ,gen " pensia minimă " - va urma " pensia medie " - si de final " prima coasă "( sau casa).
Noroc cu banii europeni ,ca altfel la cate nevoi nerezolvate de 30 de ani am fi azi faliții europei.

Laleaua neagră spunea...

Ne duc cu zăhărelul și culmea mulți pun botu.... Maciuca asasinul pensionarilor militari.... Vezi 57 59 114 date in mandatul lui și a dat toate avizele...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin Mihai, fa-le cate o injectie in cap celor de la CA Bacau, poate asa isi revin din vertijul Menniere, sa dea hotarari corecte! E mare infectie acolo, si tare ma tem de verdictele lor! Dar nici noi nu suntem prosti si ii atacam cu plangeri la ICJ, in masura in care si aia sunt pe principiul ca corb la orb nu-si scoate ochii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leon, chestia cu bugetul taiat e clarca ziua: Preambulul austeritatii ce ne va ingheta total pensiile militare!

Laleaua neagră spunea...

In 2010 onor Oprea și Petrov a bulversat pensiile militare... Prin trecerea lor la contribuitate și Lea crescut la colonei și generali și a scăzut la populime sau a crescut cu 2_3 lei... Sunt de acord cu susținerea lui dar când ajunge senator ne va uita cu desăvârșire sau va minți ca nu a avut susținere în camera sau senat....

Viorel spunea...

Domnule Leon, acești golani de la M.Ap.N. anul trecut nu au fost în stare să cheltuie 2 miliarde de lei și pentru că venea sfârșitul de an și banii trebuiau returnați la bugetul de stat (când nu sunt cheltuiți) le-au schimbat destinația (de la un articol bugetar la altul / parcă era ilegal / penal / deturnare de fonduri / poate s-au dat derogări, dar tot căscați rămân) și le-au plătit americanilor în avans exact 2 miliarde de lei pentru rachete.
Anul acesta, minune, i-au prins cu alte 2 miliarde necheltuite, motiv pentru care i-au confiscat și dat la alte ministere. Vedeți ce proști sunt, scuzați, prost organizați. Primești bani, îi programezi pe articole bugetare și nu-i cheltui.
Concluzia: Nu sunt prost, nu sunt deștept, sunt ca orice om (să le mai și cântăm).

Huhu Rezea spunea...

Ca independent este greu să obțină și 3,4%.
Dacă nu votati PSD, PNL sau USR, de ce nu votați PRO că tot prezintă unii că are în program apărarea hainei militare? Voturile date lui Oprea sunt voturi irosite.

Viorel spunea...

Domnule Leon, am uitat. Îi vedeți până la sfârșitul săptămânii repartizați la primarii PNL pentru alegerile Parlamentare.

Xpert 86 spunea...

Pun pariu ca ICCJ va decide ca SOSP sau SOMN sa fie inclus in cuantumul plafonat si nu se va adauga la cel stabilit in plata pentru ca sa nu prejudicieze bugetul caselor de pensii si pe cei care l-au calculat eronat cu intentie!!! Nu se doreste in aceasta perioada de criza sa se dea bani in plus la militari sau politisti la pensii in contextul in care politicienii sustin cu tarie dubla impozitare sau taierea pensiilor militare. Daca SOSP sau SOMM va fi inclus in cuantumul net plafonat se va evapora ca si in cuantumul brut si nu se va obtine nimic!! Se va gasi un binevoitor de la casele de pensii MAI sau MAN ca sa le explice magistratilor pe intelesul lor ce ar insemna adaugarea sporului aferent SOSP sau SOMM la cuatumul net stabilit in plata si vor concluziona ca nu se va putea aplica aceasta metoda deoarece ar trebui platiti bani in plus care ar cauza o cheltuiala in plus din bugetele caselor de pensii vitregite de criza economica.

Pop Iuliu spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim
Stimabile domn, nu înțeleg ce va face sa va atașați atât de mult de unii candidați la parlamentare!
Deunăzi erați “trup și suflet” cu Valerian Vreme, acum cu Oprea Gabriel.., nu va înțeleg!!?
Dumneavoastră ar trebui sa va rugați la Dumnezeu ca sa va fie bine, personal nu ați făcut nimic ca sa va schimbați soarta!
Nimic înseamnă și faptul ca ați asasinat pe cei care va cunosc, cu marotele politice!
Ca sa va liniștesc..., in contrapartida la pamfletele care m-au amuzat copios, va spun ca Oprea nu va mai fi niciodată parlamentar!
Încercați sa va reventii din feeria pe care o trăiți acum, respectiv ca Oprea va face ceva pentru dumneavoastră.., dacă vroia o făcea cât ai pocni din degete.
Rămâneți același simpatic camarad și aveți încredere ca blogul nu va lasă la nevoie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cea mai murdara disputa este cea cu OMM-urile, fiind de-a dreptul injositoare pentru un militar! Ce ar fi ca un Oscar sa i se ia unui actor? Sau un premiu unui concurent sportiv? Ele se dau pentru merite deosebite, pentru etapele carierei militare, in care militarul a indurat si suportat privatiuni si greutati, iar Armata il rasplateste pentru acest curaj, rabdare, straduinta si indurari de suplicii ale serviciului, si vii tu Jianu, Rosu, Ciuca si alti iresponsabili ai Armatei sa le creezi militarilor sentimente de indoiala, sa-i injosesti spunandu-le ca aceste merite sunt discutabile si trebuiesc teleportate, chiar si anulate, si ce vor zice activii actuali acum? Ca muncesc de pomana, daca nici o recompensa nu-i batuta in cuie, si ca in viitor se vor trezi cu aceste recompense anulate de niste bolnavi mintal? Dar civilul, care vrea in armata, ce va zice? Ca se duce ca gatul la taietor, asa de pomana, sa lucreze in Armata, pentru ce? Pentru ca niste idioti considera medaliile niste tinichele si sunt subiectul discutiilor, ca in esenta se doreste anularea lor, si tertipurile astea viclene, a la Rosu si Jianu de fapt asta urmaresc, sa le scoata din nomenclatoare, pe motive, intr-un final, ca-s inutile si ca statul nu are bani de asa ceva, ca nu ajung de achizitionat gunoaiele NATO, care alea aduc bani in propriile buzunare, adica din spagile pe achizitii, si hai sa suprimam ,,tinichelele!'' Porcia asta este unica in lume si NATO, si cred ca alienatii care se ocupa cu viclenii sa suprime drepturi ar rebui dati afara di Armata c cea mai mare urgenta! Eu n-am acest drept, ca n-am vechime, dar din solidaritate cu camatrazii mei sunt foatte revoltat pe analfabetii functional care se ocupa cu stalcirea legilor, creand artificial dispute si interpretari pentru a submina rezervistii pana la ultima picatura, pe langa pensiile si asa terfelite pana la umilinta suprema! Sa le fie rusne de inadaptabili social, ipocriti neprofesionisti si parveniti, ba chiar oportunisti ajunsi in Ministerul Apararii pe filiere obscure de cumetrii si relatii mafiote, distrugand cu incompetenta si rautatile lor de analfabeti functional tot ce intanlesc in cale, ca buldozerele!

un oscar = o pensie spunea...

raspuns pentru M
-nu le pasa absolut deloc de pensionarii militari-nu au absolut nici-o parghie sa isi exprime nemultumirea
politicul a manjit sefimea din armata cu pensii de 15.000 in sus si au rezolvat problema asta
se face un rezumat zilnic al comm din online si se vede ca sunt cativa ametiti care scriu pe online,deci lumea in general e multumita.
Se vor face unele update-uri la pensii cand vor fi direct interesati unii din smecherii din servicii,pentru prostime doar mima si se arunca nutret pentru cretini sa rumege cu anii la ele

akord 75 spunea...

Da asta era momentul de "iesire la rampa",ca doar urmeaza avansarile peste mai putin de 2 sapt
Ei arata ca "binemerita"nu numai avansarea chiar si cate un "exceptional" pe ici pe colo

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, poate exista și varianta unui troc și să fie susținut din umbră de vreun partid politic poate chiar de PRO România având în vedere că domnul Gabriel Oprea este nașul de cununie al Domnului Victor Ponta.
Ca imagine poate că îi strica partidul, dar susținut pe la spate, poate devine deputat șii susține toate demersurile domnului Ponta.

akord 75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

cfi
N-am nimic cu Oprea dar nu vrei sa intelegi ca nu are ce face nici daca vrea?...daca intra in cam dep. desigur. Asa ca e el singur pt el si atat

akord 75 spunea...

CFI..👍
dar vechiturile numite arme,nu!
"partenerul strategic" trebuie "hranit" copios...marfa expirata si ieftina pe bani multi

akord 75 spunea...

Poate si cu parere de rau dar oprea va figura la capitolul "si altii" cu 0,..
maxim peste 1% cu superbafta...dar nu exista asa ceva.Poate incearca la 6/49. Are mai multe sanse 😄

Iulian Mareș spunea...

M,
se poate intampla oricand, intrucat de 6 ani avem un unicat in lumeȘ Presedinte Navetist! Iti dai seama cata resursa se consuma in wek-ul prelungit?

Iulian Mareș spunea...

Infectatii 10/1000 = 1/100 liniste in tribune! Umbla vorba ca SPP-ul va aduce in fiecare wek cate 10000 de covizi! :))

monteoru spunea...

Trebuie sporite pensiile militare mici dar avand in vedere functia,gradul si vechimea nu la plesneala.
Daca Ciuca nu ramane ministru dupa decembrie zboara puiul cu ata.

Leon spunea...

In sedinta de Guvern de aseara, cele 2 OUG-uri privind Rectificarea bugetara(Bugetul de stat si BASS) au fost discutate in prima lectura!
Adoptarea acestora va fi data in urmatoarea sedinta de Guvern..!

Leon spunea...

Cele 81 de milioane cedate de la capitolul Asistenta sociala, puteau acoperi cei 5% opriti din Decizile de Actualizare; dar cum problema este pasata Curtii de Apel Bucuresti, pentru acest an CPS a MApN a facut economii..!

Leon spunea...

Iulica, Bine ai revenit printre noi..!

avianyc spunea...

Banii merg din pacate in lafaiala bugetară.Administratiile locale pe autonomie bugetară ,în special primăriile nu mai au bani nici pentru salarii.Au nevoie de bani de la buget desi ar trebui să se autofinanteze.
Soluția ar fi restructurarea masivă a posturilor ineficiente/ inutile din administratie.
Sistemul sanitar are de asemenea nevoie de bani pentru a face față valului pandemie.
Fără bani europeni in investitii am fi faliții.
Iata aici un exemplu de hazard administrativ lichidat si banii redirectionati spre investitii si lucruri utile pentru oameni.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://stirileprotv.ro/lbin/amp/index.php%3Farticle_id%3D3868640&ved=2ahUKEwjYlrO5-Y3tAhXSDOwKHWC0AJgQFjADegQICxAB&usg=AOvVaw1XRPKMLPO1UyZ9xXcb9b1h&ampcf=1

CEZAR spunea...

Ce bolovan esti.....!!!

ifrim spunea...

Nii la el,este viu mișcă!Bine-ai revenit colonele .

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

Ptiuuu dati cu usturoi drakului ..au aparut ...stafiile....!!!

CEZAR spunea...

Numa KiSS..primeste daca aduce la sol harabaia cu Helice MI-8..l-a sunat pe fir rosu...financiarul!!!

Xpert 86 spunea...

Pana se va aproba PLX 199/2020 sa dea Dumnezeu sa nu fim rapusi de coronavirus, ca dupa atitudinea celor din comisii se concluzioneaza doar tergiverseaza aprobarii lui!! Nu am incredere in politicieni ca se va aproba vreodata PLX 199/2020 in contextul in care acestia vor sa supraimpozitele sau sa taie pensiile militare!! Cred ca in cele din urma dupa alegeri acest proiect va fi respins pe motiv ca nu vor exista resurse financiare datorita crizei economice!!!

Huhu Rezea spunea...

Deoarece Ciucă a dorit să-și facă propagandă electorală cu acest proiect, altfel ar fi insiatat să fie adoptat prin Ordonanță de Urgență, nu cred că proiectul va mai fi pus pe ordinea de zi în această Legislatură, dacă aceasta depinde de PSD, de Solomon și de Mocioalcă.
Nu or fi tâmpiți politic să-i ridice mingea la fileu lui Ciucă.

M spunea...

@Iulian Mares

Bine ai revenit! Sa traiesti! 😁

Presedintele este singurul din Romanica cu imunitate absoluta. Ce ciudat: de cate ori se vorbeste de privilegiul imunitatii nimeni nu se refera la presedinte! Toti se uita la parlamentari care au o imunitate limitata.

Va mai amintiti promisiunea Johannisului? In 2014 zicea ca primul lucru la care o sa renunte este imunitatea presedintelui. Nu au trecut dacat 6 ani...

https://www.youtube.com/watch?v=tKz-Fnd1pwU

Leon spunea...

Daca sunt realisti, ar trebui promoveze acest Pl x nr.199, in interesul votantilor PSD din randul militarilor pensionari!
Ministrul Ciuca, fiind pe primul loc pentru Senat(PNL), va fi senator si fara votul militarilor doljeni..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar, ia bolovanul in gura!

M spunea...

@un oscar = o pensie

Cu un respect absolut va spun ca atata vreme cat noi nu ne unim o sa fie usor sa faca ce vor. Iar eu nu am cum sa fiu de acord cu dumneavoastra 😁 nici macar atunci cand aveti dreptate. De ce? Pentru ca "oskarul" meu imi aduce 17% la pensie.
Pentru ca am ales 6 luni cu oskar renuntand la 6 luni dintr-o perioada cu functie de comanda superioara care imi aducea "doar" 8% in plus.

Si atunci, cu tot respectul din lume si intelegand oarecum pozitia dumneavoastra, eu am sa imi urmaresc interesul iar daca L223 este atat de nasoala atunci o sa militez pentru trecerea pe contributivitate. Lasand naibii pe colegii nostri disponibilizati sau inapti sa se descurce cum pot.

Pana atunci, asa cum am zis din prima zi pe acest forum am sa militez pentru orice proiect care creste pensiile si care nu scade nimanui.

NU UITATI: 3 din 5 partide semnificative au in program eliminarea pensiilor militare. Domniile voastre va ingrijorati de OMM, de actualizare, de indexare si este extrem de probabil ca din decembrie sa scapam de grijile astea!
Oricum se va face noua majoritate peste jumatate din partide vor dori eliminarea pensiilor militare.

Ce trista trebuie sa fie tara asta, ce vanduta, ce marsava, daca UDMR a ajuns sa apere drepturile militarilor romani!!! UDMR!!!!!!

M spunea...

Eu va spun de luni de zile ca PLx 199 este nascut mort si ca nu o sa il aprobe actualul Parlament. Au cazut de acord sa il lase pe viitorul Parlament pentru ca a vota acum ORICE crestere a pensiilor militare cand mai toate partidele promit desfiintarea lor inseamna pierderea a zeci de mii de votanti isterizati.

PS - Este o analiza personala nu bazata pe informatii "din interior". Da Doamne sa gresesc! 🤞

Leon spunea...

Pentru Iulica(..si nu numai..!):

"Doi patroni stau la o bere şi vorbesc d-ale lor.
– Măi, zice unul, ţie cum îţi merge?
– Prost tare, zice-al doilea, da’ ţie?
– Prost, prost, e criminală situaţia!
– Frate, dar tu mai dai salarii la angajaţi?
– Nuuu! de vreo cinci luni. Dar tu le mai dai?
– Nici vorbă, de prin octombrie – anul trecut ; dar ai tăi mai vin la muncă?
– M-am mirat şi eu dar vin în fiecare dimineaţă, semnează condica, muncesc. Dar ai tăi?
– Şi-ai mei vin!
Stau ei şi se gândesc şi după câteva minute, unul dintre ei zice:
– Măi, ce-ar fi sa le punem o taxă la intrare?"(gazeta de sud)..:)).

Petrescu Ion spunea...

Blocarea PLx199 in CD de catre PSD va determina pierdere de voturi din partea pensionarilor militari. desi sunt un votant ,clasic, al PSD-ului, pri neaprobarea proiectului m-ar determina sa-l votez la.... televizor inpreuna cu toata familia.

Leo spunea...

Exact MAESTRE .
Ceea ce eu spun de mult. MIMĂ ELECTORALĂ
Atitudine de politician sinecurist și egoist.
LICHELELE GULERATE își freacă mâinile.

raul spunea...

Huhule ,iar mi-ai pierdut doua comentarii!Ori se apropie alegerile si au inceput baietii sa lucreze?

Unknown spunea...

VISAȚI BUZUNARE PLINE CU GOLOGANI, CONTURI DOLDORA DE ARGINȚI, SCRIPCARII SĂ VĂ CÂNTE LA URECHE, VIȚEI LA PROȚAP, VINUL CURGÂND GÂRLĂ, CODANE-N POALĂ SĂ VĂ DEZMIERDE...GATA!!!AJUNGE!!!
"România s-a aflat sub procedura deficitului excesiv din aprilie 2020 din cauza încălcării în 2019 a plafonului deficitului stabilit prin Tratatul UE. Tendinţa creşterii deficitelor publice a fost generată de măsurile expansioniste adoptate înainte de începerea pandemiei.
Recomandarea Consiliului UE, în virtutea Articolului 126 (7) al Tratatului UE, este ca România să oprească deficitul excesiv până în 2022."-sursa- Mediafax.ro.
Deci, mai pe scurt, prea multe cheltuieli!
De unde o să tăiem???
Pălărie întru-n picior...ia ghiciți voi camarazi???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@TEHNOCRAT, Eu am nevoie de dreptatea care o sa ne-o faca Dl General Oprea, si fiti foarte siguri cu totii ca va intra in Parlament, avand votanti civili mai multi decat cei cu epoleti, carora le-a facut un bine majorandu-le pensiile militare, si care azi nu au pic de recunostinta fata de bucuria din 2011. Ce repede se mai uita binele facut! Si ce m-ar interesa pe mine ce a facut Gen Oprea, dar nu de-a devaratelea, ci ceea ce au scris jurnalistii Satanei statului paralel?! Cu ce ma incalzeste pe mine sa-l judec eu pe Oprea? Ori sunt un Hristos si nu stiu eu, ca sa-l judec pentru fapte imaginare scoase din maneca de inchizitorii basisti? Ce repede cadeti in plasa lor fratilor, fara sa va dati seama ca sunteti manipulati de urechiuse, ca pe papusi, fara sa constientizati ca statul paralel va spala creierele sa nu va dati seama ca de fapt acceptati, precum oile, sa fiti manipulati, sa vi se distruga pensiile, sa fiti umiliti si terfeliti, iar voi sa acceptati toate, chiar sa acceptati sa nu-l votati pe Oprea, care v-a facut un bine, si azi luati din bancomate ce v-a dat domnia sa! Atunci votati-i pe cei care si-au batut joc de voi, nu pe cel care v-a ajutat, frate! Sa vedem care are dreptate, la urma urmelor, dar sa nu mai plangeti ca sunteti jucati in picioare de partidele politice, caci toate ne-au terfelit ca pe naiba, si continua s-o faca, in paralel cu o indiferenta criminala fata de problemele noastre! Ce bine o sa fie cu Oprea, jandarmul drepturilor noastre in Parlament, ca daca cu toata armata de colonei si generali din Parlament nu s-a facut nimic pana acum, cu Oprea nu va fi de glumit si de jucat, ca stie sa se impuna si sa obtina tot ce doreste si cere de la guvernari, avand un pumn greu de sfaramat mesele, pentru pensiile militare, nu ca mamaligarii si terciurile care n-au facut nimic din pozitia de senatori si deputati cu epoleti! Ati uitat ce ne-a facut Falcoi, semnand impotriva, din pozitia de sef comisie aparare, la fel ca toti militarii din Parlament? Iar banii lui Oprea, de ce nu i-ar avea, daca omul a avut firme de constructii in anii '90, si-a construit obiective, chiar si personale, ca nu a furat ci prin credite bancare si asocieri de afaceri, cinstite, construind locuinte, azi obtinand chirii, cum se procedeaza in toata lumea, iar eu nu o sa-i cer bani Generalului Oprea, niciodata, nefiind ai mei, ci ai dumnealui. Acum, ca tot s-a discutat de asta, nu o data: Sa zicem ca mi-ar da, prin absurd, dar eu sa ies cu trambita in Piata Mare si s-o spun? Cine ar fi fraierul? Poate ca, uneori, sau permanent, cineva din camarazi de pe blogul asta, isi face mila de mine cu o suma in bancomat, si vrea sa ramana anonim, eu acum sa scotocesc cine este acest filotti, sau sa bat toba pe aici? NU! A dorit sa ramana anonim, asa va ramane, nu ma voi iteresa cine este, ii aprind lumanari de sanatate si viata lunga cu toata familia si, mucles in rest! Tacerea e de aur in orice situatie, si ce fac, ce primesc si ce mi se intampla, nu i le pun lui Cezarica pe tava sa behaie aici monstruos, de parca i-as fi bagat mana prin buzunare sa-i fur de la el! Va doresc iluminare in gandire, intoarcerea la ADEVAR SI DREPTATE VOTAND GABRIEL OPREA, INDEPENDENT, POZITIA 39 PE LISTELE ELECTORALE DIN BUCURESTI, nu incardasit in partidele mafiote, si sa dea Dumnezeu sa ne ajute, cum a promis! EU AM INCREDERE IN OMUL GABRIEL OPREA, PENTRU CA DEVIZA DOMNIEI SALE ESTE, ,,FAPTE NU VORBE!''

Huhu Rezea spunea...

Da, când scrii prostii se pierd!

raul spunea...

Daca zici tu!Tu esti seful!

Luc 3 spunea...

Bine ati revenit domnule Iulian Mares ! Multa sanatate va doresc!V-am simtit lipsa,si cred ca nu numai eu!Toate cele bune!

monteoru spunea...

Functie 4,85
Comanda
Vechime 31ani 5 luni
Pierd,castig,negustor sunt

Marin spunea...

https://m.dcnews.ro/ponta-sunt-trei-candidati-pentru-functia-de-premier_785063.html

akord 75 spunea...

CFI
probabil i-ai dat numarul de cont lui gabita....mie nu mi l-ai dat asa ca nu sunt eu "vinovatul" care iti baga bani...ce misto intra la unii in cont banii asa din senin...ia vezi tu extrasul de cont si apoi incearca sa ne aburesti
Poate iti face plata prin telefon din agenda telefonica,ca se poate si asa dar nr de cont tot apare:)

akord 75 spunea...

Haideti toti la Bucuresti sa-i facem placerea lui CFI!!...pe suplimentareee,pe suplimentareee:)

Burebista spunea...

Cele 81 de milioane sunt diferențele dintre pensiile nete rezultate după impozitare și cele plătite efectiv plafonate cfm art 60 de la cei pensionați după 15.09.2017...
Dacă li s-ar acorda sporul pt OMM la pensia netă în plată nu ar însemna niciun efort bugetar pentru CPS pentru ca ar fi plătiți din acele diferențe... Și ar mai rămâne și sa dea înapoi la sfârșitul anului..

Gigi spunea...

Da,la àsta m-am gândit şi eu,nemernicii cu mâinile justiţiei vor sã ne fure şi OMM.
Bine aţi sesizat.
Justitia,este de acord cu orice propunere a guleratilor de ciuntire a pensiilor noastre.In schimb de la ei nu se poate atinge nimeni de ub cent.Vom vedea şi ne vom convinge.

Gigi spunea...

👍

Joe spunea...

Sunt proaspăt pensionar sau și din cauză că sunt prea slab pregătit. Nu prea vă înțeleg foarte bine limbajul politico-legislativo-financiar. Dar ce înțeleg de la dvs., mă descurajează. De curând aflasem de domnul Răican Dorinel a câștigat în primă instanță (sentința civilă nr. 563/12.04.2019) dar a pierdut ulterior (decizia civilă nr. 2521/22.10.2019) și, mai ales, de domnul Petcu Gheorghe că a câștigat de tot (sentința civilă nr. 564/12.04.2019 și decizia civilă nr. 2344/10.10.2019). M-am dezumflat. Am înțeles că domnul Petcu Gheorghe a fost atacat iar și a pierdut. Colac peste pupăză, înțeleg că nu va fi mare lucru nici cu noua lege. Sau oricum va cam anula totul din urmă, legislativ vorbind?
Vă rog să mă sfătuiți. Mai are rost acum să acționez în instanță legat de OMM?
Vă mulțumesc.

Viorel spunea...

Domnule akord-75, probabilitatea matematică de a gâștiga la categoria I la jocul 6/49 este 1 la 14 milioane de variante și totuși se câștigă.

Viorel spunea...

Poate că odată cu revenirea domnului Iulian Mareș apar și veștile bune. Domnule Iulian Mareș, domnul Cezar are pretenția când mă adresez dânsului să folosesc formula Ave Cezar. Eu mă adresez dumneavoastră, bine ați revenit Comandante.

Huhu Rezea spunea...

Are rost, dar mai intâi vedeti daca mai sunteti in termenul de 30 xe zile in care sa va adresati comisiei de contestatii.
Dvs revendicati drepturile neacordate pana la viitoarea lege. Plx 199 va reglementa pentru viitor.

monteoru spunea...

Daca nu ai altceva mai bun de facut,da.Avocatul trebuie sa manance si el o paine.

raul spunea...

https://www.agerpres.ro/politica/2020/11/18/parlamentare2020-video-interviu-ponta-in-situatie-de-criza-nu-ai-formula-clasica-tariceanu-dupa-alegeri-guvern-din-toate-partidele-parlamentare--611999
Victor Ponta : De fapt, asta va fi condiţia, nu condiţia să fie Tăriceanu într-o funcţie sau Ponta, ci condiţia va fi să facem ce trebuie să deschidem şcolile, testare naţională, să avem venitul minim de criză şi sprijinul economic de criză, să revenim la legea 223/2015 privind statutul militarilor. Asta vom negocia şi eu nu văd niciun partid care să fie împotrivă, nu văd de ce ar fi împotrivă la aceste idei, doar pentru că sunt ale noastre. Chiar sunt corecte şi nu am văzut niciun fel de critică temeinică la adresa lor....
: Deschiderea şcolilor, testarea naţională şi legea 223/2015 pentru statutul militarilor sunt ceea ce noi considerăm absolut esenţial de pus practică de la 1 ianuarie.""

Gigi spunea...

@Joe
Nu reprosez,dar noi ne luptãm aici de ani buni pt.pensiile noastre şi a altor drepturi neacordate,ciuntite sau inghetate.
Ţineţi aproape,mai avem mult de luptat cu aceşti nemernici de prin DPPM(directiile paradirii pensionarilor militari).
Luaţi legãturã cu foştii colegi,încã in activitate şi spunetile cu ce ne confruntam,cã şi ei ajung aici cumva,mai devreme sau mai tirziu.

Joe spunea...

Contestația am făcut-o către casa de pensii, cu aviz negativ, desigur. Despre judecată întrebam dacă mai are rost, în condițiile în care n-a câștigat final nimeni și urmează să apară și o nouă lege.

Gigi spunea...

Eu,am fãcut o propunere,sã ne strângeem rândurile şi cu neamuri,
cunoştinţe,prieteni,sa votãm un partid,unul singur,nu sã votãm imprãştiat.Nici nu va daţi seama cât de mulţi suntem şi am inclina balanta.
Gânditi-va bine şi sã stabilim acum,cã ne-am sãturat de minciunie astura de ani de zile.
Dacã nu,ne vom gãsi aici şi peste 4,8....ani,vorbind de aceiaşi problema,Bãtaie lor de joc.
Bani sunt,dar nu vor sã rezolve nimic pt.noi.
Dacã vor da o altã lege,iar o sã fie discriminari şi tot aşa,fiindaca nu se vrea.
Dealtfel,stim cine a fost dusmanul nostru de 10 ani,cine ne-a trecut la civili,cine a ciuntit şi îngheţat pensiile,cine mimeaza plx- uri fãrã nicio finalitate etc.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cezar spunea...

Viurel..Viurel
Dormi in cizme..baietel
🤣🤣🤣😜😜😜😎😎😎

Joe spunea...

Dumneavoastră n-ați acționat? Sau sunteți majoritatea pensionari de dinainte de 2017?

CEZAR spunea...

PISICU LU BASINESCU ZICE:
"Deschiderea şcolilor, testarea naţională şi legea 223/2015 pentru statutul militarilor sunt ceea ce noi considerăm absolut esenţial de pus practică de la 1 ianuarie.""
====================================
Cit de demagog si prost in acelasi timp poate sa fie ...!!!
1.Deschiderea scolilor = CONDAMNAREA ELEVILOR SI NU NUMAI !
2.L-223.. de el semnata..fara sa o citeasca si nici acum din curiozitate nu a citit.o ! O lege idioata si INAPLICABILA
3...Testarea nationala...???..cu ce ? Cu testere care dau erori de peste 40% ..fals pozitiv sau fals negativ...
VOTATI PISICUTUL LU BASINESCU !!

Vasilie spunea...

Buna ziua, as avea rugamintea, daca cineva e in masura sa-si dea cu parerea, cu ce argumente as putea sa combat hotararea instantei. Inca nu s-a pronuntat hotararea nefavorabila mie, dar ma astept. Concret: Am avut recent termen de judecata pe HG 1/2017 (echivalarea salariului de functie cu salariul de baza minim pe tara garantat in plata) la Tribunalul Mures si a ramas in pronuntare pe 2 decembrie. Zic ca ma astept la solutie nefavorabila deoarece recent am vazut o Decizie a Curtii de Apel Tg. Mures prin care se respinge recursul reclamantului, care a pierdul in prima instant (Tribunalul Mures). Au pronuntat aceste hotararri deoarece ceeace au comparat ei cu salariul de baza minim pe tara garantat in plata nu a fost salariul de functie ci cuantumul compus al salariului de functie majorat conf. Legii nr. 293/2015, Legii 152/2017 si Legii 153/2017. Cica acela a fost de fapt salariul de functie in plata. M-iar prinde bine daca cineva ar avea vreo idee cu ce as putea combate aceasta solutie. Atasez alaturat extras din decizia curtii de apel. Va multumesc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pisicu, cățaua, vulpea si alte lepre politice, adunate in partide, nu merita votate! Toti au pus umarul la ingenunchierea noastra!
@Celui cu contul meu bancar: Am exemplificat, nu ca ar fi si adevarat! Sunt unii care cred ca as fi atat de prost incat nici n-as sti ce sa fac si m-ar vrea trancanind. Sunt chestii in viață care niciodata nu le-as dezvalui sau tapeta public, sau in familie, nici chinuit de inchizitori. Am trecut, ca jurnalist si redactor, prin clipe tainice, pe care nici acasa nu le-am spus, si nici nu o sa le spun nimanui, niciodata, si nici cu pistolul la tampla, fiind oameni grei, politici cu care am lucrat si ce am vazut si am discutat le-am pus lacat etern, precum faceam cand eram activ si aveam fermoar pe mestecatoare la ce faceam in unitate, dupa ce ieseam pe poarta unitatii. Tacerea e de aur, pastrarea secretului e din diamant, si eu le respect!

Leo spunea...

Grea temă ai ales nedându-ne și nr. de dosar. Singura șansă FB este ca în apel să fie speculată și întrebuințată practica judiciară divergentă , pt. a se cere sesizarea ÎCCJ. Dar pt. asta ori trebuie avocat , ori trebuie să ști carte bine de tot , ori ar fi trebuit să participi la Kursurile din 2017 și 2017 ale MAESTRULUI de pe acest blog.
LUPTĂ , LUPTĂ , LUPTĂ și ia-l ca model pe Flavius cel neânfricat și spaima LICHELELOR de PĂDURENI .

Xpert 86 spunea...

Cornelius Flavius Ifrim am o urare pentru toti politicienii din țara asta, dar nu po să o reproduc că se supăra administratorul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IAR99Army spunea...

toasu secretar de partid pe escadrila de tractoare cu elice, ma confunzi probabil ca ai mintea scurta, eu nu am fost incadrat la baza aeriana unde s-a petrecut accidentul ci la baza de reparatii 322, asta una la mina iar a doua la mina cei 5% nu se stie daca se vor da vreodata pensionarilor MApN, presedintele Romil Craiova care a fost la prima intilnire de la Craiova cu Jianu si Rosu a afirmat ca acestia au spus la acea adunare ca la CSP a MAI e mare fierbere ca va trebui sa le ia 5% intrucit vor cistiga contestatia cu CC in justitie(ciuca nu a participat fiind prin judet cu Orban in campanie electorala). La a doua adunare a participat si Ciuca, in sala fiind 15 rezervisti si acesta i-a spus unuia care a fost coleg de unitate cu el ca el crede ca contestatia o va cistiga CC si se vor da cei 5%. deci trageti voi concluzia ce se intimpla in ministerul apararii si CSP, unde stinga spune ceva iar dreapta altceva.asa ca nu mai manipula ai si tu rabdare vreo citiva ani pina se va judeca contestatia. singura certitudine este aplicarea coeficientului cu inflatia de la 01.01.2021.oricum tot de la ei a transpirat ca se lucreaza la o noua lege a pensiilor militare plus ca pe 8 decembrie curtea constitutionala trebuie sa se pronunte daca se impoziteaza sau nu pensiile speciale

Calinmihaib12 spunea...

Joe: am ințeles că sunteți pensionat după 15.09.2017 și că vi s-a STABILIT o pensie FĂRĂ
calculul OMM-ului (întrebare: =PENSIA SUPLIMENTARĂ:v-au inclus-o = ILEGAL = în cele:.."X"..: % de calcul= realizate în carieră = conf. art.29,23-25 din legea 223..din BAZA DE CALCUL din art.28,până la maximul de 85 %..=conf.art.30 ..??).
Ați contestat Decizia de pensie: cum au motivat=concret:..baza legală..de NEPLATĂ..a...OMM-ului (=de acordat= în baza art.11 din legea 80/1995, sumă cuvenită LEGAL în baza ALTEI legi decât legea pensiilor 223..!)..cei de la comisia de contestații a M.Ap.N...??
LĂMURIRE: legal: cele 85 % de calcul=maximum=din art. 30= din BAZA DE CALCUL(art.28) corespund VECHIMII CUMULATE (=necesare pt. stabilirea PENSIEI DE SERVICIU = conf.art.29) realizate în activi tate,conf.art.23-24-25,mare aten ție:FĂRĂ includerea % de PENSIE SUPLIMENTARĂ:(3-6-9 %).după caz, așa cum: ILEGAL=au procedat CASELE DE PENSII SECTORIALE cu: NOI =pensionarii "vechi" = pe alte legi: anterioare legii 223 ...!PENSIA SUPLIMENTARĂ se calculează PROCENTUAL din:PENSIA BRUTĂ=stabilită conf. art.30, = din BAZA de CALCUL (art.28) =în % de CALCUL,=realizate conf. art.29 și 23-25..! din legea 223..!,iar OMM-ul se calculează:
% =conf.art.11/lg. 80/1995..: din PENSIA DE SERVICIU STABILITĂ ..cum am arătat: mai sus..!
Pentru conformitate:consultați un CONTABIL = BUN și ONEST..! și la nevoie:și un AVOCAT:ASEMENEA: ..BUN și ONEST..!(repede..!)

Calinmihaib12 spunea...

C.F.IFRIM:..ATUNCI..să nu te "miri" și să NU te aștepți la CEVA:..bun,.."normal",..firesc, ..LEGAL,..:SĂ ȚI SE ÎNTÂMPLE: ..ȚIE,..celor DRAGI,..PRIETENI LOR,..cunoscuților,.. necunoscu ților..și..chiar DUȘMANILOR,..în țara asta...!

Iulian Mareș spunea...

Leon....
Era sa nu mai plec din Malta!...
Pt ca a fost insula cavalerilor si azi se mai gasesc valetzi, meseria nu a disparut! Cezar a picat testarea psihologica pt un post de valet la un pescar!

Iulian Mareș spunea...

1-Cunosti tu o situatie cand esti ajutat moka?....mai usor cu banii UE, care sunt doar pe hartie, POL si HUN aratand ce inseamna un pic de SUVERANITATE!
2-Dupa ce costurile Pandemiei au fost aruncate in spatele primariilor si CM/CJ printr-o sarabanda de ordine ce ar mai fi de spus?

CEZAR spunea...

Ptiu ne bintuie stafiile de dimineata..
Usturoi ..dati cu mult usturoi.....!!

Iulian Mareș spunea...

Multumesc tare mult!

Iulian Mareș spunea...

Era una din cele mai mici functii de col! Aveai si IC?

Leon spunea...

Iulica, un Valet este mai pretuit decat un..lacheu..!

CEZAR spunea...

m-Alul are probleme cu ...hoxigenul !
Sunati o asistenta.....!!

Joe spunea...

1. Desigur că pensia suplimentară mi-au inclus-o ilegal.
2. Am contestat legat și de OMM și de pensia suplimentară. Răspuns clasic și neîntemeiat.
3. Urmare a răspunsului neîntemeiat (conform așteptărilor), am mai făcut repede contestație la răspunsul lor. Dar axată pe OMM. Fără procentele de pensie suplimentară nu făceam 85%, așa că pe acest aspect am lăsat-o moartă. Răspunsul lor a fost, din nou, de 2 lei.
4. Am pregătită o hârtie pentru judecată. Cu ce idei am mai furat, cu ce-am mai studiat, cu idei proprii, cred că e lucrare beton pentru obținere OMM.
Întrebarea era dacă mai are rost.
5. Dacă mai are rost, vă rog să mă ajutați. Și eu pot pune la dispoziție necondiționat toate hărtiile pe care le am și conceput dacă ajută pe cineva.
Contact: popescutii_popescutii@yahoo.com sau Joe Arhitectul pe facebook.

Calinmihaib12 spunea...

..ORDINUL..COMUN.../M.25/../2016
..TĂIA..DREPTURI LEGALE din legea 223..cum rezultă:=în CLAR: =TĂIEREA GRADULUU MILITAR..AVUT LA DATA PENSIONĂRII/TRECERII în rezervă..!=e SUFICIENT..și.. RELEVANT..cel puțin pt.= ILEGALI TATEA unui "ordin"..semnat de..7 "iresponsabili..?!!

Joe spunea...

Totuși, merită să mă agit sau nu? Practic, că ideologic e clar că merită.
Sau nu ni se acordă dreptul că-n armată se începe cu stângul? :)

Leon spunea...

Huhule, tot pe o8.o2.2021 intra in vigoare Legea nr.168/2020 !
O sa vedem pe Cuponul de pensie( numai la "Veterani in teatrele de operatii):
L.168/2020- Indemnizatie- 1000 lei- Impozit, 0 lei.
La fel ar trebui trecut si pentru OMM/SOSP..!

Calinmihaib12 spunea...

Joe:eu sunt în "stand by"după un proces pierdut în 2 etape; ..dacă ai REZISTENȚĂ PSIHICă și FIZICĂ..,chiar fără speranță: FĂ CEEA CE TREBUIE FĂCUT:..mergi în..."INJUSTIȚIE"..:OBȚI..: HOTĂRÂRI:..SENTINȚE,..DECIZII,.. sau..cum se vor fi numit..acele HOTĂRÂRI ale judecătorilor din.. tribunal și/sau..curte de apel.! ..și..DEVI un OM LIBER,..REVELAT .asupra "modului de funcționare" ...?? a.."sistemului politico -social și economic românesc" ..ACTUAL..?!!
ORICUM..ALTCEVA..NU ai de făcut: ..("a fi..sau a nu fi..!"). "..dar e posibil să-ți reproșezi APOI..că nu ai.. EPUIZAT..TOATE CĂILE..de URMAT..!
..sfătuiește-te cu OAMENI DE INCREDERE(!)..și cu un AVOCAT DE MARE INCREDERE..!;( eu am fost.. fără avocat.(.!?)

Burebista spunea...

Joe, majoritatea celor de pe aici sunt pensionați înainte de 15.09.2017... Sunt și câțiva după.
Ți-am trimis pe mail decizia CA Pitești unde un pensionar militar a câștigat sporul pt OMM la pensia netă în plată. Cred ca în toate tara sunt decât câteva decizii favorabile pana în 10....insa cea de la Pitești este explicata cel mai bine.
Oricum instanta s ar putea sa suspende procesul pana la Decizia ICCJ pe aceeași speță ceruta de CA BACĂU.

Calinmihaib12 spunea...

JOE:.mie : "băieții" jmecheri:.. politico-financiaro-juridici.. mi-au FURAT:=PREMEDITAT=..cu oca zia RECALCULĂRIII/ACTUALIZĂRII PENSIEI în perioada 01.01.2016..
...➡️.AZI..!:
= SOLDA DE GRAD: 1,80.↘️.1,70
= SOLDA DE FUNCȚIE:4,20=4,20
= SPORUL de RESPONSABILITATEA
ACTULUI MEDICAL(S.R.A.M)
(LEGAL=0,10=10 % din S.FC-ȚIE)
0,42.↘️.0,20
= SOLDA de MERIT:0,924.↘️.0,88
= SOLDA de COMANDĂ:1,848↘️1,54
+ + ↘️+↘️ : ..în
cascada"algoritmului" de calcul din lg.138/1999 au mai FURAT din
= GRADAȚII :3,86064↘️3.5784
= IND.de DISPOZITIV:3.26316↘️
la: 3.0246
..La TOTAL: 16,3158..↘️..15,123
..din:1999..până..AZI ( cu o perioadă de "NORMALITATE" = "ANORMALĂ"(=e un OXIMORON..!!?!) ..de 7 ani și 9 luni..=4./2008-
12./2015..!!?..
M-am dus.."acolo"..ca DANTE în infern..lăsând orice speranță...
la poartă..!
..iar NEMERNICII.= ÎMI..cer..:
=ÎNCREDEREA =..!!
Câtă NESIMȚIRE A AUTORITĂȚILOR!

Joe spunea...

Îmi pare rău.

Unknown spunea...

Corect, aveti dreptate. Statul mafiot isi spune cuvantul.....