Un produs Blogger.

vineri, noiembrie 13, 2020

Din culisele întâlnirii din data de 12 11 2020 privind soarta Pl x 199/2020

169 comments

(Sinteză din stenograma discuțiilor)
1. In legatura cu prima etapa de aplicare a Plx 2020.

- s-a subliniat de ambele parti ideea ca prioritatea nr.1 a actului normativ  este rezolvarea inechitatilor majore existente intre generatii si aducerea  la un nivel rezonabil a  pensiilor fostilor nostri comandanti, profesori, colegi mai in varsta. S-a dat exemplul unui sofer militar (al unui demnitar) a carui pensie actuala este mai mare decat pensia fostului sau comandant de regiment iesit la pensie cu multi ani in urma.
Ambele parti au convenit ca acesta este subiectul imediat care trebuie rezolvat, toate celelalte ramanand deschise pentru rezolvare intr-un context politic mai favorabil
- reprezentantii ministerului au avansat propunerea ca, in situatia in care Forumul este de acord, prin Presedintele sau, aceasta pensie minima actualizata la coeficientii de incadrare de astazi sa intre in plata cu data de 01 ianuarie 2021 intrucat data de 01 decembrie nu mai este fezabila. S-au prezentat scuze pentru faptul ca daca nu vor putea transmite pensiile astfel actualizate pana la 15 iannuarie 2021 in acest caz plata se va face la 15 februarie inclusiv cu suma actualizata pentru ianuarie.
- de aceasta masura vor beneficia peste 30.000. de pensionari militari ale caror pensii vor creste prin actualizare cu sume  semnificative. S-au prezentat proiectii in acest sens pe grade si functii solicitand retinere in difuzarea acestora
- dl.ministru nu va intreprinde nimic fara acordul Forumului si, ca atare, daca nu se accepta aceasta ultima ocazie oferita, situatia va ramane in parametrii anteriori.
- in situatia in care este un  acord cu aceasta solutie domnul ministru va face toate demersurile la Parlament ca Plx199, in forma adoptata de Comisia de Munca sa treaca cu un singur amendament solicitat la Plen, ca data de intrare in vigoare a acestei pensii militare minime sa fie , 01 ianuarie 2021.
- s-a subliniat ca aceasta pensie minima nu se substituie pensiilor in plata, nu le afecteaza si profita numai celor care au pensia actuala sub acest nivel
- se cunoaste ca exista si alte propuneri la Comisia de Aparare, inclusiv la dl.deputat Babus, dar este f.probabil ca domnia sa sa fie in minoritate si sa treaca forma agreata de Comisia pentru Munca, cu sigurul amendament de mai sus.


Astăzi, 12.11.2020, la sediul Ministerului Apărării Naționale, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Forumului structurilor asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere, din delegație făcând parte domnul colonel (r.) Tudor Marian, președintele Forumului, domnul colonel (r.) Iosif Vasile și domnul colonel (r.) Udrea Constantin și reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, respectiv domnul general-maior Jianu Florin, șeful Direcției generale financiar-contabile, și domnul colonel Roșu Valeriu, locțiitorul șefului Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, fiind discutate aspecte referitoare la Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat ( Plx-199/2020).






Pentru cei mai proaspeți pe blog, dacă doresc să-și calculeze coeficientul exact al soldei/salariului de funcție conform Anexei VI din L 153/2017, pornind de la coeficienții existenți pe deciziile de calculare/recalculare/actualizare, la lit. a) a Notelor de calcul, au la îndemână modalitatea de calcul AICI.

Amendametele aprobate preliminar in comisiile raportoare ale CD Aici

169 de comentarii:

spiritul lui Haret spunea...

REZONABIL

Leo spunea...

Dacă se va aplica treaba cu pensia minimă , atunci Flavius va avea pensia în jur de 2100 lei brut sau aprox. 2000 lei net.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ONOARE, PRETUIRE SU RESPECT, DACA MI SE VA FACE SI MIE DREPTATE, CA M-AM SATURAT DE SARACIE, SUFERINTE, LIPSURI SI UMILINTE! LE-AS FI TOATA VIATA RECUNOSCATORI PENTRU ACEASTA MARE DREPTATE, CHIAR DACA N-AR FI UNA CARE SA MA ADUCA LA LINIA DE PLUTIRE! BRAVO!

Viorel spunea...

Ar fi foarte bine ca la 30.000 dintre colegii noștri pensionari să le crească pensile, dar oare asta o fi realitatea prezentată de domnii Gl.mr. Jianu Florin și Col. Roșu Valeriu ?
Cum de au o situație atât de clară când din ultimele statistici CPS nici nu știa câți pensionari militari avea în sistem dând date eronate de la o lună la alta, mai mult au făcut și simulări pe diferite categorii de pensionari, grade și funcții.
Trecând peste asta, nu era mai convenabil și ușor de aplicat Proiectul PLx 199/2020 „Articool unic” gândit de domnul Huhu Rezea și prezentat pe blog de luni de zile sau le știrbea din demnitatea de mari finanțiști. Puteau să introducă o virgulă și un punct și îl prezentau ca pe propriul lor proiect.
Un alt lucru care nu prea se leagă sau nu îl înțeleg eu: „toate celelalte rămânând deschise pentru rezolvare într-un context politic mai favorabil”. Păi context politic mai favorabil decât acesta n-o să-l mai aveți. În fond ne sugerați să vă votăm ca să rămâneți la guvernare. Ați aruncat o bomboană și celelalte pe rând în următorii 4 ani. S-o credeți voi.
Ne mai și mint. Parcă era o lege prin care se stipula că nu poți beneficia de pensie de la stat și să fii încadrat și să primești salariu tot de la stat. Atunci cum este treaba cu șoferul pensionar militar și în același timp șofer pe mașina unui demnitar, îl plătește demnitarul din buzunar sau de la bugetul de stat. Domnul ministru și-a amintit și de foștii profesori și colegi care îi dădeau sfaturi pe blog. Deci ne citește comentariile. Ne-a dat și ultimatum: nu acceptați, ura și la gară. Rămâne așa cum este. Mulțumim.

sky-zone spunea...

@Huhu, cred ca nea Marin a inceput sa scoata iar fum, ca el spune exact contrariul, si anume ca aproape nimeni nu va beneficia de aceasta mini-actualizare.

sky-zone spunea...

@Leonard, esti amabil sa faci un calcul si pentru capitan cu coef maxim de 1.93, cu 21 de ani vechime in serviciu pensionat inainte de 2017?

Xpert 86 spunea...

Dar desore discrimarea dintre cei noi pensionati,fara salarii compensatorii, cu pensii plafonate si fara SOSP si cei pensionati mai anterior cu toate drepturile dobandite integral modificarii L.223/2015, inclusiv cu salariile compensatorii cum ramane??!!! Compensatoriile alea au fost foarte consistente la timpul lor!! Nu mi se pare corect ca un rezervist care la iesirea la pensie din compensatorii si-a deschis o afacere sau si-a cumparat o casa sau apartament iar rezervistii de dupa 15.09.2017 nimic m, sa aiba pretentii ca sa aiba si pensia la acelasi nivel!! Pai de ce s-au mai denumit compensatorii??? La cei pensionati ce primesc in compensare??!!! Lasa-ti prostiile, ca oricum din Plx 199/2020 nu se vor elimina discrimarile!!!

HALA spunea...

Prin altruism poate ne vom regăsi spiritul camaraderesc care sa ne ajute pe toti. Ce a fost pana acum a fost doar egoism păgubos.

akord 75 spunea...

@Xpert
ca sa nu "vorbim vorbe" si sa inceteze acest tam-tam inutil va dau exemplul meu si pot dovedi
data pensionarii 2001 iul/ grad mr/functie lt.col(redusa cu doi ani inainte la cpt)
plati compensatorii 120.000.000 net(pt ca au fost impozitati)=12.000 lei actuali
Pe vremea aia nici un alt spor care sa intre in pensie cu exceptia sp.disp. si spor radiatii 10% dar doar strict cf cu orele de functionare ale tehnicii "pe emisie" (cum ziceam-pt ca am lucrat numai in SLP)
Deci 2(doua)sporuri mari si late(si eram o fractiune mica din armata) fata de cele "fara numar" din ziua de azi care contribuie la o pensie cu adevarat babana
Deci domnule Xpert (??) va propun: Eu fac un credit sa va dau 12.000lei (pt vila si afaceri) iar dvs imi lasati mie pensia dvs??
Eu cred ca "va convine": Cu 12.000lei va luati si apartament si deschideti si afacerea:)))
Pt conformitate studiati preturile locuintelor in 2001 in arhiva "imobiliare.ro" sau orice alt site doriti.....nu ajungeau banii nici pt o jumatate de garsoniera pe vremea aia.Deci va rog: Cand vorbiti ,veniti cu argumente calcule si fapte,ca judecati precum civilii cu "pensiile nesimtite in armata".Bine ca le dati o mana de ajutor si material de mintit in continuare
la revedere
PS "compensatoarele" nu au fost date de la bugetul de stat ci suma a fost alocata de NATO pt restructurare. NU toti au primit asa ceva nci atunci ci numai cei care indeplineau conditiile pt restructurare(3 conditii mari si late-dar nu cumulative) Cand NATO a terminat bugetul de plati cf calculelor n-a mai dat banii dar statul roman facuse deja lege(nu am nimic impotriva sa se aplice si acum) dar bani...nema!
Sa nu credeti ca in 2001 "au umblat" cainii cu covrigii in coada"...nu stiu unde si ce faceati atunci stiu ce faceam eu(cu morcov cu tot) si nici nu ma intereseaza.Dar asemenea zvonuri cu "miliardele"incasate am mai auzit.Sunt satul de "radiosant"

akord 75 spunea...

@Xpert
din cate observ sunteti pensionat DUPA 09.09 2017.Pur si simplu va invidiez(in sensul bun) fata de mine pensionat in 2001.Sunteti un barosan dpdv pensie
de la 01.01.2021 veti avea si SOSP(M.A.I.)
vom avea TOTI pensii plafonate(un alt motiv de tristete pt dvs)
Asta "cu toate drepturile dobandite" v-am mai spus.In 2001 aveati max 4 IC,SM,SD si S. Rad.......rareori cand aveai mai mult de 2....acum daca le numarati nici nu va ajung degetele de la 2 maini....si cam toate intra in pensie.
Parca ma aduce in stare sa-i dau dreptate @CEZAR... functie,grad,vechime STOP!! se pare ca tot cei care sunt doldora nu se satura.
Am in zona agent sef principal-scuze-plutonier adj principal(ca intr-o dimineata s-a trezit militar "tanar" pensionar, din functionar public cu atributii bla,bla...speciale din ziua anterioara
Pe scurt are pensia cu 85% > decat a mea,inca un pic si era dubla(fac abstractie de grad si functie)
dar dansul are si spor de portarma de 15% iar eu nu am nici de pistol nici de AKM nici de rachete cu BM "c'ést la vigne c'est la gare".Asta-i treaba dom'Xpert??...ca pensia aia o s-o pape inca vreo 20-30 de ani ca si dvs dealtfel vreo 30-40 ...sa dea Dumnezeu asa sa fie!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, articolul este un fake de zile mari, explicat de mai multe ori de Generalul Oprea in interviurile luate. Paganul de jurnalist, in prostia lui, ii baga lui Oprea pe gat, pe langa alte prostii, si faptul ca ar fi avansat pe linie de sport pe cineva, uitand ca in Armata exista si arma Sport, ca si arma Muzica. A fost avansata acea persoana de cei din cadrul armei Sport, si pe linie ierarhica i s-a aprobat pana la ministru, acceptand cum este firesc si normal, si de ce s-ar fi impotrivit daca la mjloc existau semnaturile de aprobare si palmaresul sportiv? E campanie si mizeriile curg, cam toate de la Ciuca, speriat de ascensiunea lui Oprea si de uriasele adeziuni acumulate, rezervistii fiind satui de nedreptati si nemaipasandu-le de laturile care se arunca in Gen. Oprea, ca de fapt pe ei ii intereseaza sa fie ajutati si nu ce scrie presa obscura despre domnia sa, la modul calomnios si mincinos. Prefera cineva sa se alinieze detractorilor, sau se vrea dreptate la pensii, ca daca nu va intra in Parlament, atunci se va face dreptate la pensii la pastele cailor! Fituica cu pricina, care varsa otrava, a auzit cineva ca a luat premiul Pulitzer pentru cinste, corectitudine si adevar? E un jeg scos din canale de oponenti sa-l franeze din ascensiune pe Gen. Oprea, insa e prea mic sa poata dovedi ca este si real ce mazgaleste la modul de periferie, nicidecum jurnalistic si de calitate. Sa le fie rusine cu noroaiele lor aruncate ca la târla! Ma intereseaza ce o sa faca Gen Oprea la pensiile mlitare, nu ca ce a facut, dupa spusele unor gunoaie bine platite sa ne lase iarasi cu pensiile militare inghetate, stiind ca eliminarea Generalului ar insemna pentru noi ani in sir de noi umilinte, amanari, tergiversari si o perpetua inghetare a pensiillor, pana murim cu totii! Eu am incredere in omul Gabriel Oprea si am sa-l votez, alaturi de zeci de mii de rezervisti si romani! Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa revin la comentariul precedent, v-as ruga sa cititi explicatiile la aceasta mizerie de pe fb, date public de Gen Oprea prin numeroase postari pe toate grupurile militare si civile, nefiind Realitatea prima la balacarit, ci mai fiind si o publicatie obscura, iesita din neant, la care Gen. G. Oprea a dat o replica pe masura si argumentata. Nu stiu nenorocitii de unde sa mai scoata cate un pachet de otrava, sa-l arunce din senin asupra demnitatii si reputatiei Gen. Oprea, doar, doar l-o doborî, sa-l scoata din competitie, fiind clar ca lumina zile ca le este frica de faptul ca, prin revenirea domniei sale, s-ar infaptui adevarata dreptate la pensiile si drepturile militarilor si politistilor, crunt batjocorite si inghetate. A da curs la asemenea mizerii, emanate de niste hoituri si canalii sabotoare, ar insemna sinucidere curata si pierderea tuturor sperantelor de dreptate la pensiile militare! Hai, ca un amarat ca mine ar mai putea beneficia de un minim de dreptate, datorita uriaselor discrepante si discriminari, avand pensie mica, dar cei cu pensiile medii chiar ca nu ar mai vedea nimic de primit la pensiile militare, aceste pensii reprezentand grosul! un om cu judecata si cult, nu cred ca ar pune botu' la asemenea infectii publicate de niste obscuri, sculelele dusmanilor nostrii!

Leo spunea...

sky , dacă ai procentul de pensie de 61% atunci iese cam 2800 lei pensia brută. Dacă ai procentul de pensie calculat pe proporțional , atunci este mai mică.

Calinmihaib12 spunea...

In 2005,un lt.col...a luat plăți compensatorii 20 + 4 luni=ajutoa re lunare × vreo 12.000.000 lei net "inflaționate"=300 milioane lei = aprox.10 mii de euro, care nu ajungeau pt o garsonieră de confort II-III..!, bani care erau cam egali cu cei din 2001.!

micutzul spunea...

@ Cornelius nu pune boticul la sumele care le aruncă băieții fiindcă vei fi dezamagit.Asta fiindca din cate stiu ai vechime mică. Să dea bunul Dumnezeu sa iti creasca dar pentru fiecare an lipsa pana la 25 (de militar) scazi cate 4%.

Băi baietit si fetițe Stalin a fost un om mare , inteligent si cu mustață mare.
Va aduceti aminte experimentul cu găina? Intai nu i-a mai dat boabe. Apoi i-a smuls penele. Spunea gaina că îi e foame ca ii e frig....I-a dat apoi cateva boabe si gaina ii ,,mânca din palma,,!
Ministerul Apararii și-a deschis avicola.
In ce ii priveste pe cei cu cuantumul avantajos si pe care va durea in...turul pantalonilor de ceilalți acum sa aveti mare grijă că voi urmați. Pe noi pe disponibilizati, adică pe cei care nu avem 25 de ani ne lasa fara pene. Voua o sa va ia boabele.
Pa indexare iar actualizare o sa vadă...coparseul.

@ Serbane
Lasă-l in pace pe marele expert. El nu intelege cine a fost mai avantajat , noi sau el. In foamea lui pentru bani nu vede decat compensatorii. Nu te-ai plictisit de el ?

Dan B. spunea...

Când prostia nu doare, ...........
În urmă cu ceva timp, apreciam verticalitatea col. Tudor privind neacceptarea „măciucismelor” impuse la MApN, în lipsa acordului majorității structurilor asociative ale pensionarilor militari, din componența Forumului.
Și m-au întristat presiunile neavenite din partea unor pensionari tembeli, nerăbdători, cum că ei preferă și „firimiturile” date de Ciucă, mizilicuri care, în cele din urmă, nu vor veni nicicând.
Iată că, zilele trecute, în condiții extrem de suspecte, Tudor a achiesat complet la doleanțele guleratilor din minister, resorturi, doar bănuite, fiind la originea acordului privind cei „trei pași” din Comunicatul Comun, chiar dacă niciunul dintre ei nu are termene de începere și de finalizare (ba, poate, cel cu „la paștele cailor” se subînțelege!)
Așadar, două proiecte legislative, PLx221/2020 și PLx 199/2020, primul fiind mult mai acoperitor decât proiectul lui Leș, au fost demolate, cu complicitatea președintelui în exercițiu al Forumului, de către Jianu&Roșu și politicienii aserviți lor.
Uite cum 2-3 ani de frământări asidue referitoare la îmbunătățirea prevederilor Legii 223/2015, lege hărtănită aproape complet de PSD și gulerații din MApN, se duc pe „apa sâmbetei”, doar din pixul unui lider al unei minuscule asociații a pensionarilor militari.
Întrebare întrebătoare: Vom avea ocazia să-l vedem și pe Tudor în uniformă de general?

M. Olteanu spunea...

Exact domnule akord, ca sa nu "vorbim vorbe", de ce nu postati si alte date relevante daca tot prezentati povestea dvs.? Cum ar fi: varsta pensionarii, vechimea efectiva, valoarea neta a pensiei (la data incetarii raportului de serviciu dar si acum, reactualizata) si nu in ultimul rand numarul soldelor compensatorii primite. Pentru ca si acestea sunt elemente de interes, nu doar ceea ce ati prezentat dvs.

Leon spunea...

Col.Tudor a mers acolo in calitate de Presedinte al Forumului, nu al ROMIL, si faptul ca intro perioada de criza economica a anului viitor, se incearca o majorare a pensiilor militare mici este un pas inainte..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Realitate Plus a scos din maneca niste mizerii din 2012, la vremea respectiva Generalul Oprea demolandu-i cu argumente, ca si acum, in repoetete randuri prin comunicate de presa. Luni, ora 11, va avea un nou comunicat de presa sa-si argumenteze nevinovatia si faptul ca i se vrea patata reputatia, in avantajul oponentilor. Voi posta comunicatul, pana la saturatie, sa-l cunoasca toti romanii! Multumesc, Onorabile, cu respect si pretuire pentru acceptarea comentariilor mele, oprindu-ma aici pe acest subiect!

Huhu Rezea spunea...

DE ceva tembelisme suferi și d-ta dacă l-ai apreciat pe col Tudor când, ca un ignorant, a refuzat oferta lui Ciucă de a relua actualizarea pensiilor militare de la 01 01 2021. Așa cum am scris îi un topic, atunci col Tudor a pierdut clipa pentru toți pensiomarii militari.
Acum, spășit, a acceptat minimul net oferit de Jianu și Roșu. Tot este ceva, decât nimic.
Este bun și acesta, dar pentru mai puțin de jumătate din pensionari. E bine că această jumătate cuprinde cele mai mici pensii militare.
De ceilalti doi pași, recalculare și actualizare, nu mai este cazul să discutăm, pentru că vor fi depășiți de viitoarea lege a pensiilor militare.


Sunt pe blog formule de calcul și simulări, ca fiecare să vadă dacă se numără printre cei cca 30 000 care vor avea după 01 01 2021 un cuantum minim net mai mare decât cel actual.
Calculați elementele salariale din art. 110 indice 1 exact în ordinea enumerătă în articol, pentru a nu face eroarea de a calcula solda de funție corespunzătoare gradației ci solda de funcție corespunzătoare gradației 0.
Căutați topicele anterioare de la eticheta Proiect lege pensii miliitare.

CEZAR spunea...

Se baga militienii in discutii fara drept ..Atentie !
Unii trag tare cu compensatoarele...fara sa precizeze ca s-au lipit si ei de Armata si au luat si compensatoare si sporuri cit cuprinde !
S-au cumva s-a restructurat prin disponibilizari si Militia..ca sa intre in NATO ..evident !!

Huhu Rezea spunea...

Apreciez ce a făcut pentru militari, dar nu pot să uit că prin el, prin trădările lui politice, justificate meschin de un așa zis interes național, băsismul și statul paralel au triumfat în România.
Nu se mai poate reabilita politic în fața românilor.
El și Voiculescu au pervertit în două rânduri rezultatele alegerilor parlamentare în favoarea lui Băsescu.

CEZAR spunea...

Huhu Rezea
sâmbătă, noiembrie 14, 2020

Ati uitat - VINZAREA ILEGALA DE GRADE MILITARE - TUTUROR NEAVENITILOR !
Aseara am urmarit o dezbatere pe aceasta tema...Te ingrozesti ..il asteapta vremuri cacacioase !

monteoru spunea...

Xpert @.Pensionatii inainte de 1998 si nu sunt putini,nu au primit plati compensatorii.Restructurarea a inceput cu anul 1995.Pentru 6 luni am fost "beneficiarul" acesteia.
Ma repet.Legea 223/2015 cu completarile ulterioare a rasturnat piramida valorilor.Sistemul militar,ordine publica si siguranta este construit pe sistem piramidal.Asa trebuie sa fie si sistemul de pensii militare.Poate nu intelegi ce vreau sa spun.Nu poti sa pui un general ca functie sau un ofiter superior ca functie pe picior de egalitate sau mai jos decat un subofiter ca functie cum nu poti sa pui un subofiter ca functi pe picior de egalitate sau mai jos decat un soldat ca functie .In nici o armata serioasa din lume nu vezi asa ceva.Numai in armata rosie la inceputul ei politrucul mujic batjocorea superiorul.
Este adevarat ca nu toti generalii sau ofiterii superiori s-au ridicat la nivelul functiei lor dar sa nu generalizam.Sfanta natura a avut grija de mine in sensul ca am ceva ani de pensie.Iti spun din propria experienta ca stresul creste odata cu functia.Functia si domeniul de activitate m-a pus in situatia sa intru in contact cu mai marii armatei.O onoare dar si dans pe un balansor.

CEZAR spunea...

DE MAXIM INTERES !

https://www.facebook.com/liaolgutavasilescu/photos/pcb.3428028157314312/3428028030647658/?__cft__[0]=AZUO2GK6BDChshrF-A5xRfvEyuIU3IDRFNnf5W7M5459N0vg4-kBaQBsaT9Ww8kDfU4_3Jlh8hw1VEZpf62uneYmnL4ijUof4KtNO-vKU_AV2voT1dcbGBMcd9lEV5PveL1bVhunQzRTqZwSHMytyAZFH_ubBFn4Gndw2nEZ6wAE_jzDuTDXdRsEZkNRSz-nlD0&__tn__=*bH-R

HALA spunea...

Domnule Dan B pana la urma nu e rău că chiar și în ceasul al 12-lea ajung niște firimituri și la cei mai amărâți pensionari militari, majoritatea dintre ei provenind dintre elementele strict luptătoare ale armatei, către care nu au curs pana acum nici un fel de "firimituri" botezate sporuri sau coeficienți de excelenta care au făcut pensiile unora aisberguri ale sfidarii militarului combatant. Nu dezvolt mai mult pentru ca nerușinarea de golita e foarte urata.

CEZAR spunea...

Dan Bucura
22h ·
Încă o dezvăluire bombă despre grobianul Gabriel Oprea, zis Generalul "Izmene". Realizatoarea de la Realitatea plus, Anca Alexandrescu a scos pe piață un document care arată mizeria produsă de fostul boss al UNPR.
-Este vorba despre un livret militar cu grad de locotenent-colonel, pe care l-ar fi primit cadou de ziua ei, de la Gabriel Oprea!
- Acest document este bomboana pe coliva celui ce a condus ministerele Apărării și Internelor, pe care le-a transformat în feudele sale.
- Același individ a umplut România de doctori făcuți la apelul bocancilor, în perioada cât era conducător de doctorat
- Sfidarea națională nu este că Oprea este astăzi în libertate, proprietarul unei averi colosale, ci că mai are tupeul să și candideze independent la aceste alegeri parlamentare, în București. Dacă "miticii" nu îi arată că vremurile sale au apus, atunci chiar avem o problemă de percepție!
AMR 3 săptămâni!

sky-zone spunea...

@Leonard, formula de calcul nu este coef x salariu minim brut + gradatiile + solda de grad+7.5% din (coef x salariu minim brut) ?

Leo spunea...

sky , ceea ce spui tu este BAZA DE CALCUL. La ea aplici procentul de pensie pe care îl ai încris în ultima decizie . Ceea ce facem noi sunt EXERCIȚII în loc de integrame , pt. că la acest moment NIMIC nu este stabilit și clar.

ifrim spunea...

Nu că ar conta, dar de la disponibilizații "proporționali" dreapta politicii nu va primi niciun vot.Se vor orienta către partidul ce are punct distinct în programul de guvernare îndreptarea inechităților.PLX era bun daca marea pensiile la majoritate dar marind doar la o minoritate nu aduce voturi.Partea buna este ca oamenii știu cu cine au de-a face și acționează în consecință ca apoi să nu poată învinovăți pe nimeni.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Cuantumul minim net cu regim juridic de pensie militară devine o certitudine de la 01 01 2021.
Plus indexarea din oficiu pentru toată lumea, nu cum zic prost și pe lânga lege, Rapoartele și deciziile Curții de Conturi.

Leon spunea...

Mi-am permis sa trimit acest Topic decidentilor din Comisia pentru Aparare(Presedinte, Vicepresedinte, Secretar.) Sper sa le trezeasca interesul si saptamana viitoare sa fie adoptat Pl x nr.199/2020..!

Leon spunea...

Eu inteleg ca acest calcul pentru pensia minima se va face cu datele din acest an, adica la nivelul sal.minim de 2230 lei si elementele de salarizare ale activilor din acest an, asa cum de altfel am facut si noi simulari pe blog cu ceva timp in urma; iar pensia neta obtinuta , daca depaseste cuantumul aflat in plata, se acorda cel tarziu in februarie dar si restanta din ianuarie 2021..!

Luc 3 spunea...

E bine,macar sa mai creasca si pensiile cele mai mici!Toti au lucrat si au depus eforturi,dupa capacitatea fiecaruia,indiferent de grad si functie!Doamne ajuta! Macar sa se aprobe! E un pas inainte! Mai sunt multi de facut! Sa fim sanatosi!

CEZAR spunea...

Deci are cine sa-l voteze...plus Ifrim CorneliunSSon...!

Viorel spunea...

Domnule monteoru aveți perfectă dreptate „stresul crește odată cu funcția”. Ăsta este și motivul pentru care domnul fost șef al S.M.Ap. Ciucă, devenind ministrul Ap., deci mare mahăr și peste șeful S.M.Ap. a fost atât de stresat de la numirea în funcție încât nu a putut decât să semneze și ștampileze un Plan de măsuri al M.Ap.N. cu termen de executare și pe care nu l-a dus la îndeplinire (ce pedeapsă merită pentru neexecutarea de ordine ?) și vreo 4 discursuri câte unul pe trimestru. Păi dacă ești numit pe o funcție importantă și ești stresat înseamnă că ești un fricos și dai rateuri. Dimpotrivă, numirea pe o funcție superioară trebuie să-ți de dinamism, încredere, curaj, dorința de a face totul cât mai bine și peste (foarte bine) pentru a te afirma și a demonstra celor ce te-a numit și celor ce te bârfesc sau invidiază că meriți cu adevărat acea funcție și că nu ai fost pus pe pile, șpagă, ci pe competență. Vă spun din proprie experiență.

Periamu lucica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

buna ziua. Care este forma de la Comisia de Munca?

sky-zone spunea...

Singurul lucru pe care nu l-am inteles , si imi cer scuze, este daca de ex in cazul meu, avand 21 de ani vechime in serviciu (voi avea coeficient 0.84) , dupa ce se va inmulti acel indice din tabel cu salariu minim, se va aplica imediat acest 0.84 iar apoi va incepe calculul cu gradatiile?sau va fi 0.84 din calculul final cu tot cu solda, gradatii si cei 7.5% ?

Dan B. spunea...

De ceva prostie, ca cea a oii, „beneficiază” și adminul și 2-3 spălați pe creier.
Există o regulă de aur în capitalism, ceri mult, primești puțin; dacă ceri puțin, nu primești nimic.
Și, uite așa, pensionarii militari ori vor primi câțiva bănuți pentru o gogoașă, ori, majoritatea, deloc.
Ca să priceapă și Huhu, era vorba despre un pachet de amendamente, bine structurat în PLx 221/2020, dar iată că zecile de zombi de pe aici și de aiurea s-au grăbit să prindă „gogoașa” la un viitor black friday.

CEZAR spunea...

@!Lucica
Inainte de "GRUAPA"..ii trebuie ..saparol si uns cu cimitirol....hi..hi...!

Leo spunea...

Leon și eu am înțeles la fel ca tine. I-am calculat lui Flavius în acest sens ........

spiritul lui Haret spunea...

Debitati prostii dar mai rar ce-i drept va mai apropiati si de adevar.Daca Anca Alexandrescu a terminat facultatea inainte de 1990 are grad de ofiter.Studentele pe timpul facultatii executau pregatire militara.Dupa terminarea facultatii functie de specialitatea dobandita in urma terminarii facultatii erau cuprinse in planul de mobilizare.Cine a lucrat la esaloane mai mari stie de spital de linia intai,spital de front,tribunal de mare unitate operativa etc.Pentru cine nu stie spitalele militare existente au aparut cu un scop bine definit.In statele de razboi la anumite esaloane existau formatiuni de propaganda ori pentru asta jurnalistul se preteaza.Ca i-a acordat lui Alexandrescu grad militar nu este gresit.Gresit este ca ea trebuia sa execute o convocare de pregatire si ca a primit livret militar.Livretul militar se emite dupa o anumita procedura de catre centrul militar nu la plesneala.Trebuie ca a existat un ordin interior care a antamat multe structuri si pus in aplicare in final de CMJ.Livretul militar este act juridic .Este parafat cu parafa in clar a CMJ si semnat de comandant.Orice grad militar sau avansare a unui rezervist se consemneaza in OZU al CMJ. Daca Oprea a stiut sau a fost initiativa lui e de studiat.
In esenta fapta in sine nu a adus pagube materiale MApN.Pagube morale da dar penal nu se pedepseste.Trebuie sa recitesc statutul cadrelor militare sa-mi dau seama daca s-a incalcat legea.Ministrul poate avansa pe oricine cand vrea daca nu incalca drepturile presedintelui statului.Credeti ca a fost un presedinte care a avansat la gradul de general fara sa primeasca propuneri dela minister?Eu nu.
Nu inghititi ca pelicanii tot ce se livreaza pe posturile TV.Treceti prin filtrul gandirii.Intrebati pe cei din sistem.
Nu ma erijez in avocatul lui Oprea.Nu am stimat niciodata pe cei cu atitudine de ospatar.Oprea ca intendant a avut ca activitate pana in 1990,hotel Neptun,camin Haiduc,CCA.Aici a invatat sa speculeze slabiciunile oamenilor.Asta inseamna ca nu a fost lipsit de inteligenta.Sa-i dam cezarului ce-i apartine.Sa lasam invidia la oparte si sa ne mandrim ca unul din randurile noastre a reusit sa se ridice unde noi nu am reusit.Cine vrea sa-l voteze.Eu nu-l votez.Am retineri.

I. David spunea...

Domnule akord-75 vă rog să vă revizuiți postarea, spor de port armă în MAI nu exista și nu am cunoștință sa fii existat. Referitor la paralele pe care o faceți cu un agent de poliție sunteți clar în eroare maximă, funcțiile și sporurile in majoritatea lor diferă intre M.Ap.N și MAI datorita specificului, polițiștii au spor de poliție judiciară de exemplu, un agent de poliție cu funcție de șef post poliție comunală desfășoară activități exact că o poliție din mediul urban că și competențe materiale însă o face singur sau cu 1 sau 2 colegi agenți, pentru a asigura ordinea și siguranța publică, aplicarea codului rutier și silvic precum și toată gama de infracțiuni judiciare pe teritoriul de competență în mod cert se deosebește de un subofițer de intendență prin complexitatea activității, de aici se generează și orele suplimentare din lipsa de personal, PS apelurile la SNAU 112 tot agentul ăla de poliție pe care îl puneți în discuție o face indiferent daca a trecut de orele 16.00. Îmi mențin părerea că structurile operative ale Poliției Române în mod deosebit trebuie reformate și scoase din legea pensiilor militare. PS Nu o luați personal.

CEZAR spunea...

Dan Grasul- tot nu am inteles cum draku te pliau intr-un MIG-15 ? Eu abia am intrat ...- a ramas fara FURAJAREA DE IARNA ! Este normal sa fie ..Grobian..!!

Leon spunea...

@Dan B, coboara d-le in realitatea de pe pamant, esti prea aerian pentru vremurile care vor veni...!
Dumneata doresti pensie militara cu 5 cifre iar 3300 de militari si/sau urmasi cum se descurca cu 800 de lei/luna ??

CEZAR spunea...

Fara CiuKalata MoCCa....gataa..
Ai halit destul si ..dijeaba...!!!

Viorel spunea...

Domnule Leon, eu am trimis următoarele petiții:
- pe data de 24 octombrie am trimis prin e-mail o petiție domnului deputat PSD Radu BĂBUȘ, vicepreședinte al Comisiei de apărare pentru susținerea PLx 199/2020 „Articol unic” sau Proiectului PLx 199/2020 ce se află pe masa dunealui / refuzat de Col. Tudor (nu am primit răspuns, vom vedea rezultatul săptămâna viitoare);
- pe data de 25 octombrie am trimis prin e-mail o petiție către Președintele Consiliului Județean, doamna Doina Federovici (fostă deputat ani de zile și actuala Președinte al organizației de femei PSD) ca urmare a unui discurs elogios la adresa militarilor români cu ocazia Zilei Armatei României îmbinând viața militarilor activi și pensionari cu elogiile și promisiunile făcute și realizate / ne realizate privind Legea nr. 153/2017 și Legea nr. 223/2015 (nu am primit răspuns la mesajul pompos transmis de dumneai);
- pe data de 28 octombrie am trimis prin e-mail o petiție Domnule Marius-Constantin BUDĂI, chestor al Camerei Deputaților (i-am arătat cât de frumos ne laudă doamna fost deputat PSD ani de zile acum Președinte al Consiliului Județean funcție câștigată la 10 procente față de candidatul PNL, nu am primit răspuns);
- pe data de 13 noiembrie (auzind la TV. discursul domnului deputat Victor Ponta și citind pe google „5 PROmisiuni pentru prima zi de guvernare”, în special pct. 1 / avem copii, frați surori care muncesc și pct 5 / pensile militare) am trimis prin e-mail o petiție domnule deputat și președinte al Partidului PRO România Victor-Viorel PONTA.
- astăzi 14 noiembrie am trimis prin e-mail o altă petiție (completare) domnului deputat și președinte al Partidului PRO România Victor-Viorel PONTA (l-am rugat să aibă o discuție cu domnii deputați Mocioalcă Ion și Radu Băbuș, cât și cu domnii deputați Solomon Adrian și Neață Eugen), pentru susținerea cu prioritate a Proiectului PLx 199/2020 „Articol unic” sau Proiectului PLx 199/2020 (aflat pe masa domnului deputat Radu Băbuș, care oricum nu mai are ce pierde, PSD nu l-a trecut pe liste pentru Senat sau C.D. prin susținerea și de către domnul Mocioalcă Ion / PRO România) refuzat de domnul Col. Tudor și dacă astea 2 nu se pot aplica, acceptăm oferta singurului furnizor de dreptate, adevăr și bunăstare numit M.Ap.N. / Guvernul Orban / PNL.

Huhu Rezea spunea...

Asa ar fi fost daca PLx intra in vigoare de la 01 12 2020.
Nu vedeti in stenograma ca se modifica data de intrare in vigoare a art. 110 indice 1? Se poate, mãi, bãieți? Dela voi am pretentii.La 01 01 este alt smec.
De la 01 01 cresc si soldele activilor conf art. 38 din L 153

Periamu lucica spunea...

Pensionat inainte de 1987 cu pensia in plata dupa legeac263 si recalculstea pe 223. Cu astia cum va fi?

Leo spunea...

Cine îl va vota pe Găbiță , trebuie să înțeleagă că îl va vota nu pt. ceea ce a fost Găbiță ci pt. ceea ce a făcut Găbiță pt. pensiile militare , dar mai ales pt. ceea ce va face GĂBIȚĂ pt. ele.
EU VOTEZ GĂBIȚĂ !

Leo spunea...

DA MAESTRE , dar eu cred că trbuie calculat pe coeficienții de ierarhizare raportat la sal. min. brut garantat și în vigoare la data la care se face calculul. Ceea ce se întâmplă la noi este în siajul activilor cu un mic decalaj care se va elimina la prima actualizare.

akord 75 spunea...

@ M Olteanu
pt ca stiu "asa de multe" despre dvs-doar "M Olteanu", va intereseaza si numarul de la pantofi cumva?
totusi...impartiti dvs 120/la aproape 6 ce e asa de greu?.Oricum nu am plecat cum insinuati(mizerabil dealtfel) ca am vrut.Vad ca pt unii disponibilizarile au fost/reprezinta un fel de castig la loterie.Nicicand nici unde in lume cei disponibilizati nu au fost fericitii armatei.Asta e doar in mintea unora care habar nu au ce si cum era pe vremea aia.V-am spus mai sus despre niste conditii dar vad ca alea nu sunteti deloc curios sa le aflati....Pt ca nu va convin,...de aia!

Leon spunea...

Asta scrie:
"..aceasta pensie minima actualizata la coeficientii de incadrare de ASTAZI sa intre in plata cu data de 01 ianuarie 2021 intrucat data de 01 decembrie nu mai este fezabila. S-au prezentat.."

Huhu Rezea spunea...

Coeficientii sunt aceiași si in anul 2020 și în 2021, dar salariul minim diferã.
Eu trag speranțã ca noul buget nu va mai fi facut de un guvern liberal si vom avea pânã la anul nou un buget pt 2021 sau o ordonațã bugetarã in care sã se reglementeze salariul minim garantat.
Sã nu mai aud de Orban sau Cîțu si vreau sã-l vãd pe Werner suferind dupã guwernwrul sãu.

Huhu Rezea spunea...

Cum sã votezi Gãbițã dacã nu locuiești în București? Nici Flavius nu-l poate vota la Onești.

Huhu Rezea spunea...

Regula 3 simplã br....😹🙇

Periamu lucica spunea...

Va salut cu drag❤

akord 75 spunea...

@Micutzul
sper sa va dau o veste buna ...cititi aici art 16(1) lit b, nu cred ca s-a modificat(se refera la vechime in serviciu EFECTIVA)
..pentru ca si acolo s-au platit contributii la buget, si deasemenea este prevazuta "vechimea valorificata in ultima decizie"
deasemenea huhu a avut grija sa scrie cu rosu...in consecinta CFI NU are nici un motiv de suparare.Daca spera totusi la o pensie in jurul a +/- 3000 eu ii zic "sa puna frana ca l-a luat valul".Nici tot neamul lui gabita nu poa sa faca asa ceva.....ar insemna ca un col sa aiba pensie deeee....nu pot sa-mi inchipui:))))

https://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Doc223/Legea%20223%20privind%20pensiile%20militare%20de%20stat.pdf

Periamu lucica spunea...

Pai deja coeficientul de ierarhizare este fe 5.50 atunci?

akord 75 spunea...

Inteleg supararea lui Dan B prin prisma propriului egoism feroce
Nu am spus ca este si CORECTA e doar la fel ca supararea zecilor de colonei si generali din "asociative" care nu se plang ca ar avea pensie mica ci doar "De ce "ala" sa aiba 10.000 si eu "doar 8 500"...sta-i probleme lui Dan B....asta a fost din 2010..."Daca nu eu atunci nimeni".E foarte cunoscuta "reteta" asta a asociativilor.De asta se "zbat" atat....doar pt ei si interesele lor.Pana acum in 10 ani s-a vazut ce a iesit. Comentariile nici nu-si mai au rostul

CEZAR spunea...

SPRITUL lu HARIER- Saratura- Monteoru - Par de ghetata !
Ti-ai dat masura "inaltei tale competente"....nu degeaba te-au trecut la G.P.!
Livretul respectiv..prezentat de jurnalista ..CARE NU ERA JURNALISTA ATUNCI cind s-a trezit cu el in cutia postala ESTE UN FALS..din copoerta in coperta !Fotografia FURATA DE PE NET..Nu este semnat de posesor...nu apare CMJ...nu apare UM unde este arondata in caz de mobilizare ..nu apare specialitatea militara...
CE BINE ERA DACA TACEAI !!

raul spunea...

Nu -i dati sperante degeaba lui CORNEL ,pt ca are ANI PUTINI si cu proportionalul lui peste o sa ia praful de pe toba!

Burebista spunea...

La cuantumul minim propus prin plx 199 se va lua în considerare NUMAI vechimea ÎN SERVICIU...nu cea în munca efectivă adică și cu anii civili plus grupe .
Abia la recalcularea prevăzută după aplicarea legii 153 sau mai devreme daca se va schimba ceva în plen se va lua în considerare vechimea din decizia de pensie, adică cea cumulată.
La pensia minimă nu se acordă sporul pentru OMM. Ăsta s ar putea schimba tot în plen ,SA se acorde . Chiar și așa CFI și mulți care au pensii mici vor câștiga ceva .

Ein Stein spunea...

Deci daca se da ceva fostilor comandanti si 'profesori' problema e ca si rezolvata, daca i se mai si ia ceva soferului e si mai bine. Restul nu conteaza, ce importanta mai are daca legea asta mizerabila creaza in continuare discriminari si ticalosii, daca se aranjeaza ei e bine, sa ne bucuram pentru ei. Neamuri proaste ca in armata e imposibil sa mai gasesti in alte structuri socio-profesionale, IMPOSIBIL. Pe de alta parte acesti indivizi nu pricep ca ce vor ei nu se poate, au gandit ca daca Ciuca cu o solda de functie de 1 500 lei ajunge la o pensie de 15 000, ei ce au, bube-n cap? Bube nu, au altceva. Imi provoaca repulsie astfel de indivizi, cand am plecat din armata am crezut, in naivitatea mea, ca am scapat de ai, se pare ca nu am eu norocul asta.
Singura solutie de a elimina toate aceste ticalosii este eliminarea L223 cat mai repede, ori o noua lege a pensiilor militare calculate NUMAI din grad/functie, vechime, coeficient de arma, fara mizerii ca IC sau alte potlogarii, ori sa fim trecuti pe legea publica.
Daca nu, vom asista in continuare la astfel de "intalniri" unde tot felul de indivizi vor incerca sa se aranjeze si ei, ce mama dracu, ei sunt mai prosti?

M. Olteanu spunea...

Pt akord-75: V-am rugat sa postati si alte informatii legate de exemplificarea personala. Din pacate, dvs. continuati cu o abordare artagoasa, impertinenta, pigmentata cu unele judecati de valoare din vremuri demult apuse. Incerc sa-mi imaginez cat erati de dur, tantos, trufas si inflexibil in perioada comunismului...ofofof. Se pare ca in cazul dvs., se potriveste perfect teoria, potrivit careia, nivelul educatiei si al bunului simt nu sunt intotdeauna direct proportionale cu cel al studiilor absolvite ori al"fonctiilor" detinute la un moment dat.

Viorel spunea...

Domnule akord-75, citiți cu atenție și integral art. 16. „Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, etc., care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții (adică simultan, adică pe amândouă în același timp)”:
a) Au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă;
b) Au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechime în serviciu.
Îndeplinește sau nu cele 2 condiții ?

Gigi spunea...

Coef.acesta de care amintiti era odatã
.A avut Lia şi guleratii sã- l reduca cam pe la 3.

Leo spunea...

Am cunoscut și eu în tinerețe un general maior Perianu. Era cdt-ul lui 01717. După coeficentul de 5,5, oare cine o fi acesta ??? O fi oare acel general ?

Gigi spunea...

Domnilor,mai este pânã la alegeri.Daca 90% votãm un partid care sã ne reprezinte,vom avea sustinere in viitorul parlament,dacã votãm imprastiat ca şi pânã acum,vom mai trage mult şi bine.Cei 10% dintre noi vor vota partidele in care s-au inregimentrat,mãcar noi,grosul de 90% sã votãm acelsi partid. Chiar dacã supàr pe cineva,eu sunt convins de aşa zisele partide mari care au fost la guv.din 2009 şi pânã în prezent.

In ce priveşte întâlnirea cea de taina,deja vãd cã unii deja sunt mulţumiţi cã le pun la pensie câtiva sfanţi,câteva frimituri de la masa bogatilor.
Eu atât le spun,sã se gândeasca la cele trei faze dacã vor fi duse la bun sfârsit şi.....la ce legi vor sã facã stapânirea dupã alegeri,oricare va fi aceasta.
Sã nu ziceţi iarã cã nu v-am spus!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Atentie, sa nu ne grabim cu sporul OMM la cuantumul net minim.
El se acorda in baza art 11 din L 80/95, nu in baza legii pensiilor militare. Nu s-ar acorda la cuantumul net numai daca legea pensiilor ar stipula expres acest lucru. Or, nici OUG 59 si nici plx-ul nu au o dispozitie de anulare sau suspendare a sporului OMM.
Tãcerea L 223 este în favoarea aplicãrii L 80 in privinta sporului OMM la oricare cuantum final al pensiei militare rezultat din baza de calcul.

Huhu Rezea spunea...

Leonard.
Parcã 5,5 era coeficientul maxim pentru functia corespunzatoare gradului de colonel.

Calinmihaib12 spunea...

CEZARE:..NU UITA:..poate intervine..:PRESCRIPȚIA..!!!..
..(.=și scapă..de RĂSPUNDERE..!)

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHU:..👍..,dar numai până la un punct:
=tocmai pt. că..ATUNCI:când s-a scris și aplicat legea 80..,nici un OM NORMAL.! nu ar fi conceput să dea un SPOR PROCENTUAL..la NETUL..unei PENSII STABILITE..(recalculate,actualizate..!)

Leon spunea...

5,5 este coef.max.ptr.Functia de Colonel(Ord.56/2006) si se regaseste in Deciziile de recalculare/actualizare..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@SPIRITUL LUI HARET:CINSTE, ONOARE SI RESPECT PENTRU INTELIGENTA SI CORECTITUDINE! NOTA 10 CU FELICITARI PENTRU COMENTARIUL INTELIGENT SI COMPETENT, LA LA ADRESA GEN OPREA, PE LINIA CINSTEI SI REALITATII, CARE L-A PUS IN GENUNCHI PE CIOBANUL DE CAPRE! INTELIGENTA INVINGE INTOTDEAUNA PROSTIA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, eu cls. a 3 a la OMM, e posibil sa mi se acorde?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Periamu Lucica: Sarut mainile respectuos si urari de bine, sanatate si fericire, cu flori! La fel pentru tiza mea, Ifrim! Intr-un ocean de domni, e bine sa avem si doamne respectabile la dialogul despre pensii, si sper sa existe si bun simt cu respect din partea noastra, cei pretentii de militari educati!

Calinmihaib12 spunea...

"spiritul"lui Haret:..ai dat-O în gard..cu "să ne mândrim.."= ..chiar..cu..CE:.cu: impostura, ..șmenăreala..etc...!

akord 75 spunea...

@ M Olteanu
Cine sunteti dvs??
M-ati supus unui adevarat rechizitoriu,a unei avalanse de intrebari personale aici pe un blog public.Ce am scris am scris de bunavoie fara sa-mi ceara nimeni.Putini,spre deloc au dat asemenea informatii personale.Dvs mai vreti si mai vreti,dupa care treceti la jigniri.Va inchipuiti ca/si ca/..si.si
Imaginati-va ce vreti,n-aveti decat!Eu nu am aflat decat "M Olteanu"..asta poate insemna orice...de fapt nimic/zero/nula/
Va doresc bafta 'n viata!

akord 75 spunea...

Tot ce nu este interzis de lege ,este permis
:)

Sergiu spunea...

@Huhurezea,
Va referiti la faptul ca OMM, poate fi calculat la solda bruta din decizia de pensie, sau cei 20% se vor aplica la pensia neta?
Multumesc.

Huhu Rezea spunea...

OMM cls 3 se acorda celor care au 15 ani vechime in serviciu.
Or, d-ta ai numai 13 ani, adica 52% din 25.
Daca netul bazei de calcul este 2600, cum a calculat @Leonard, netul minim al pensiei va fi 1352 lei plus indexarea de 3,8% =1403 lei. Sa nu te astepti la mai mult.

Huhu Rezea spunea...

Daca primul termen al comparatiei are adaugat netul sporului OMM, cum spune art. 110 indice 1 din Proiect despre cuantumul net prezent in platã, în oglinda si celuilalt termen, respectiv cuantumului minim net, trebuie sa i se adauge sporul omm net.

Huhu Rezea spunea...

@avia
Gura pãcãtosului...
Da, daca legea pensiilor nu interzice, Legea 80 art. 11 se aplicã.

avianyc spunea...

@ akord

ofofof........curiozitati ale lui mos......Alecu

avianyc spunea...

@ Leon
Cand le mai trimiti email sa le dai si termene de rezolvare

Huhu Rezea spunea...

Nu ocupati spatiul cu comentarii inadecvate topicului!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc, Onorabile! Si eu cred ca asta e valoarea reala a viitoarei majorari, deci prăfălău in ocarine! E un calcul mai realist, ca cel al lui Leonard era pentru reglarea glicemiei si tensiunii, fiindu-i mila de mine sa nu ma pierd printre bolnavii de guvid de la terapie intensiva!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Akord 75, Multumesc pentru linc, este foarte bun si informativ. Am inteles situatia de vechime care ma dezavantajeaza, dar puteau sa dea compensatii pentru invaliditati, celor accidentati la munca. Vise, taica, vise in armata Romanistanului din capra podului!

CEZAR spunea...

SIRVUPLE MADAME.....!!

Periamu lucica spunea...

Dl Ifrim nu are grupa ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, ati uitat un amanunt important: Ei propun un venit minim individualizat pe care inca nu-l stim, abia dupa discutii o sa promoveze niste indici, poate ca si acel minim de 1450 lei + 16% din Lg. 153 va fi tapetat, daca tot exista o lege, deci nu-i batut totul in cuie, mai ales ca nu exista in armata pensie minim garantata, astfel cei cu 500 sau 700 ori 1000 lei tot nimic nu vor primi la o adica, mai ales ca vor fi tot sub civili. E bine sa asteptam verdictul final, si abia atunci batem cuiul pe pensii! La 1403 lei n-ar fi nici pe departe o dreptate de subzistenta. Cea mai sigura dreptate va fi cea a Gen. Oprea, in ea am incredere, pentru ca invalidantii o sa fie in vedere cu un spor de pierdere a capacitatii de munca in timpul actiunilor militare si la serviciu, altii decat veteranii, care au peste suficiente, desi au luptat pentru interese si cauze straine in cadrul NATO. Prima dreptate pentru veterani, sa se aiba in vedere, a fost la initiativa Gen Oprea, si ei nu-l uita niciodata, acordandu-i voturile!

Huhu Rezea spunea...

Conditiile de munca si pensia suplimentarã nu conteazã in stabilirea cuantumului minim.

Huhu Rezea spunea...

Totul este bãtut in cuie, dar dta ai citit superficial ce scrie in Plx 199/2020 si ce s-a scris despre acest proiect.

CEZAR spunea...

Lucica draga ..are ..doar turba in cap !

akord 75 spunea...

263..........100
223...........X
X=223x100/263=84,790874524714

ca s-o ajutam pe eufrosina...

akord 75 spunea...

va rog sa nu apara comentariul meu cu regula de 3 simpla.Am apasat "publicati" din greseala...si daca apare asta e...simtul umorului:)

akord 75 spunea...

CFI
daca ai fi avut min.15 ani AI FI AVUT DEJA OMM cls III-a inainte de trecerea in rezerva, ca "rabdarea magarului" :))) e de pe vremea lui pazvante chioru'nu de ieri de azi.Daca nu...nu!
PS De parca n-ai sti!...dar incerci degeaba ca noi aici nu putem sa ti-l dam.Eventual eu il scriu si Huhu il semneaza
hai maaa nu te supara:)) dar nu veni si tu cu idei de astea "cretze"
scrie "pe toate gardurile net-ului" cum se obtine si stii si tu cata vechime ai

akord 75 spunea...

CFI
Da ai dreptate CFI-ule. Toti vrem sa fie bine....eee nu chiar toti.
Referitor la compensatiile de care zici,nu sunt in masura sa te sfatuiesc(sa-mi dau cu parerea).Poate Huhu sau altcineva,desi ma indoiesc ca nu exista asa ceva in privinta militarilor care "...in timpul si din cauza serviciului..." si de asemenea cred ca ti s-au dat la momentul respectiv drepturile legale cuvenite.Doar n-or fi toti hoti asa gratuit /de plictiseala/din rautate....doar poate din dezinteres /lene/incompetenta,ca DMH-ul functioneaza cu turatie maxima si acum:)

sky-zone spunea...

Huhu, solda de grad ramane coef x valoarea sectoriala ,cea care a ramas 197 lei?

Burebista spunea...

Cred că vi s-au mai făcut calcule pe aici CFI... Dacă salariul minim pe economie la ani o să crească cu 6% care ar fi jumătate din diferența până la 2500 cât ar trebui sa fie in 2022 atunci pensia netă minimă a dvs va fi in jur de 1590 lei.
Probabil sal.min. de la anu va fi in jur de 2230 +135 = 2365 ... Și în 2022 cfm legii 153, 2500 lei.

Petrescu Ion spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Pensia minimă individualizată înseamnă că se va lua în considerare pentru fiecare pensionar vechimea efectivă avută in decizia de pensie precum și coeficientul corespunzător între minim și maxim . Dacă la vremea respectivă pensionarul a avut coeficientul maxim ,va avea și pe legea 153 tot maxim. Plus gradațiile care pot fi diferite la același grad și funcție . Oricum la ce ai avut dumneata,plutonier cu gradația 4 ,coeficient maxim la solda de funcție 1,58 , solda de grad cam 340 lei , procent din pensie netă x 14/25 iese o pensie in plata in jur de 1590 lei ,daca sal.minim pe economie va creste la 2365 . Dacă nu crește și rămâne 2230 pensia va fi in jur de 1500.
Dacă am greșit și va fi mai mult ar fi și mai bine pentru dvs.

Huhu Rezea spunea...

J@sky
Nu!
Soldele de grad din Anexa VI a L 153 sunt corespunzatoare Salariului minim de 1450 lei din anul 2017.
Ele cresc proportional cu cresterea salariului minim . Cu câte procente a crescut salariul minim in 2021 fațã de 1450 lei... cu atât cresc și soldele de grad.

Burebista spunea...

O corectare la ce am scris mai sus, vechimea efectivă militară va fi luată în considerare pentru pensia minimă.
Abia la violarea recalculare după aplicarea legii salarizării în totalitate va fi luată în considerare vechimea efectivă în munca cu tot cu grupe și civil.

Burebista spunea...

Soldaele de grad din tabelul de la anexa 6 a legii salarizării unitare 153 este calculata raportat la salariul minim pe economie din 2017 de 1450 lei .
Pentru 2020 ar fi trebuit să fie mai mari cu 53.8 % .
Cfm legii 153 la plutonier ar fi trebuit în 2020 să fie solda de grad 400 lei însă la activi cred că e in jur de 340 lei in prezent pentru că din 2018 nu a mai crescut.
Acum nu știu ce solda se va lua în calcul pentru pensia minimă, cea din activitate sau cea corespunzătoare din legea 153. Probabil cea din 153 la fel cum se iau și coeficienții de acolo și nu solda activilor din prezent.

neantzu" spunea...

Vă imbatati cu apă rece! Singura șansă să se fi aplicată actualizarea ar fi fost sa fie pusă în operă la 01.12.2020,înainte de alegeri.După alegeri se va aplica la Anu'si la mulți ani,doar le cunoaștem stilul!

Leon spunea...

Sindicatele solicita o crestere a salariului minim cu...100 de lei !

Iurcut spunea...

O intrebare pentru un prieten subofițer care este bolnav;Are o vechime 17 ani pensionat în 2010 grad plutonier. Cît ar putea să aibă după aplicarea modificări despre care se discută? Va mulțumesc!

Huhu Rezea spunea...

68% din cat i se cuvenea daca avea vechime in serviciu 25 ani.

Leo spunea...

Eu cred că trebuie clarificat de Iurcut dacă are 17 ani vechime efectivă în serviciu sau dacă are 17 ani vechime valorificată. Și Flavius are 18 ani, dar vechime valorificată în serviciu.

kostas spunea...

Puteti sa-mi spuneti daca la calculul pensiei minime brute se adauga si contriutia individuala la buget, asa cum este adaugata in prezent la pensiile calculate pe L223 si care ar mai mari putin coantumul minim net.

Iurcut spunea...

Aproximativ cit i sar fi cuvenit?

kostas spunea...

Cornelius,cu toata stima si pentru tine si pentru gen. Oprea,prea crezi in faptul ca gen Oprea ar putea face ceva pentru noi. Chiar daca ar vrea nu ar putea, deoarece va fi un simplu parlamentar independent si nu va avea puterea sa schimbe ceva.El va fi practic un singur vot, pe care nu o sa-l bage mici un partid in seama, nu o sa conteze pentru nimeni, nu are cum sa-si impuna punctul de vedere.

raul spunea...

Le-am spus-o si eu!Disponibilizatii nu castiga mai nimic,pt ca au vechime mica !Ar tebui vechimea efectiva cel putin daca nu chiar cea cumulata!PT CA LA VIITOAREA RECALCULARE ORICUM PENSIA VA FI MAI MARE SI DECAT ACASTA SUMA,PT CA VIN SPORURILE!Sau daca nu ,sa se ia data de 1 01 2021 ca data de plecare si pt viitoarea recalculare ,ca omul sa primeasca banii din urma chiar daca acum nu-i revine mare suma!

raul spunea...

AMENDAMENT!Daca se vrea un pic de dreptate ,trebuie luata in considerare VECHIMEA EFECTIVA sau CUMULATA.altfel vor fi putini cei care castiga ,nici aia 30 000 de care vorbesc guleratii si pt ca oricum sumele sunt mai mici decat cele ce vor iesi la recalculare,deci tot fac economia aia care le sta in gat!Sau daca nu se vrea asa ,RECALCULAREA SA AIBA CA DATA DE INCEPUT 01 01 2021 ,ca sa ia oamenii drepturile din trecut pt ca altfel e FURT din buzunarul militarului pensionar!

Burebista spunea...

La nivelul de anul asta al salariatului minim pe economie ar avea aproximativ 1880-1900lei net. Cu o creștere proporțională daca salariatul minim creste la 1 ianuarie.
Dacă acum are mai mult rămâne cu ce are acum + inflația de 3,8% de la 1 ianuarie.

merlot spunea...

Bravos natiune.Observ ca in cazul nostru cati comentatori tot atatea interpretari.Seamana ca in justitie.Cati juristi tot atatea pareri.
Tot cu titlul de observatie.Pe aici sunt multi subofiteri si foarte vocali ceeace nu e rau.Dece baieti nu mergeti in asociatii sa va exprimati in mod organizat?Acolo trebuie sa va impuneti dorintele altfel nimeni nu va trateaza in mod serios.Scrisorele trimise sub o forma sau alta nu ajung la mai marii zilei.Mai marii zilei s-au boierit.Au secretare care citesc corespondenta in locul lor.Credeti ca mai marii zilei socializeaza nemijlocit pe internet?Fiti siguri ca o fac tot prin interpusi.
Sunt pareri pro si contra ce a facut Tudor.Ma adresez celor cu pareri pro.Intreb.Daca dupa alegeri va fi un alt ministru amendamentele propuse vor mai deveni realitate?Na,supara-i pensionarul SRI.

Unknown spunea...

Corect don' Cezar!
Știu p-una din Cluj, făcută din civil, ditai maioreasă.
Angajată apoi în Armată și acum e colonelă, tot la Cluj.
Tare faza, nu???

CEZAR spunea...

Am o banuiala....dai un indiciu..??

Periamu lucica spunea...

Ia mai taci

ifrim spunea...

Toți reprezentanții rezerviștilor ce au participat la negocieri sunt cu vechimea completă și s-au zbătut pentru OMM separat de pensia militară dar pentru disponibilizați nu s-a zbătut nimeni în eliminarea cuvântului" proporțional" ce ne distruge.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc frumos, Burebista, Leonard, Kostas, Spiritul lui Haret, cat si Onorabilui, dar si celorlalti camarazi, pentru parerile pertinente la pensia mea. Un lucru este cert, si anume ca nu pot sa pretind mai mult decat am dat si am vechime, ma las in voia Domnului, insa tot este bine, decat deloc si inghetat. Asta mi-e soarta si nu am ce sa mai fac altceva. Macar daca facea o cercetare la cate nevoi avem in privinta starii de sanatate, sa le acoperim. Va doresc tuturor sanatate, fericire si viata luuuunga!

Viorel spunea...

Domnule Cătălin, greu vă mai prindeți. Citiți postarea mea de mai sus din 13.11.2020 sau dacă nu citiți încă odată conținutul topicului și o să constatați că nimic nu se leagă. Întâlnirea cu domnul Col. Tudor a fost o făcătură. Cred că nici bine nu au intrat în cameră și deja i-au spus, semnează că pierd trenul. Dânsul a semnat, chiar dacă a citit nu a avut timp să analizeze și vorba unui coleg comentator. Firimituri aruncate pe 01.01.2021 după care ura și la gară că pierd din nou trenul. Merită să studiați și comentariul domnului Marin Neacșu. Ne dă mult de gândit iar dacă rămân tot ăștia la guvernare s-ar putea nu să ne dea ci să ne ia din pensie. Pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, domnul președinte KWI ar trebui să iasă într-o conferință de presă și să spună: A trebuit să moară oameni la PN ca să am motiv să-l demit pe Ludovic Orban și toată șleahta de habarniști din guvern (cei de Covid au murit de bunăvoie în mintea dânsului). Parcă așa la tocat luni de zile pe fostul prim ministru Victor Ponta cu cazul Colectiv.

Viorel spunea...

Domnule Cătălin, după ce a bătut cuiul la sicriu și mortul s-a asfixiat, degeaba mai acuzi cioclul.

Unknown spunea...

Blondă, suplă...

CEZAR spunea...

@/Ifrima
Lasa fato..tu sa fi sanatoasa..caci ce faci tu pe centura nu fac ei in veci !!!

Calinmihaib12 spunea...

Jianu : ăsta..pe care vad că-l
"apostrofeaza".multă lume..,a fost..cumva..în cariera lui..,și pe la..TIMIȘOARA,..contabil pe la UM-uri..?

HALA spunea...

AIfrim s-a întâmplat asa pentru ca prin toate organizațiile militarilor,își face jocul perfid-pagubos, sfiosenia "neterminatilor" de a nu deranja matusalemicul care l-a disponibilizat. Nu trebuie sa se mai permită trimiterea de delegații la discuții care sa nu includă și reprezentanți ai disponibilizatilor, aceștia fiind o realitate a armatei și nicidecum sa devina o paranteza prin discuțiile coloneilor și generalilor, pe a caror durere în fund, cu mici excepții, s-a încetățenit tratamentul discriminatoriu, ca reflex al unui anumit tip de dispreț încă din perioada activa.

Iurcut Dumitru spunea...

17 ani vechime efectiva in serviciu

spiritul lui Haret spunea...

Ifrim@ce intelegi tu prin vechime completa?Vechime completa inseamna dupa parerea mea, pensionat la varsta stabilita de legea ce functiona la acel moment.In 1998 ,fiindca atunci s-a trecut masiv in rezerva era in functie decretul 214/1977 care stabilea varsta 55 ani.Ma indoiesc ca cei prezenti la ultima runda de negocieri au fost trecuti in rezerva la varsta de 55 ani.
Spre stiinta.Cei trecuti in rezerva cu o vechime de 30 ani nu au primit compensatorii.Asta ca sa inchid gura invidiosilor. OG7/1998.Ajutoarele nu sunt compensatorii.Mai mult decat atat au mai fost si impozitate.In 1995 se primeau 2,mai apoi 4 si ulterior 6.O Frectie la un picior de lemn.
Din culisele anului 1998.A existat initiativa incheierii unui protocol intre MApN si MAI ca cei propozabili a fi trecuti in rezerva sa fie transferati la MAI.Din pacate MAI a vrut sange tanar.
Avantaj fostii ceisti.Acestia anterior anului 1995 si-au gasit loc tot de ceisti la SRI si MAI.Pe cale de consecinta vant in pupa.
Militienii si securisti sunt si au fost precum pisicile.Oricum ii arunci cad tot in picioare.

akord 75 spunea...

@Ifrim
Pai daca nu-i intereseaza asa ceva!!....doar cotizatii,functii,cocoratii si alte foloase personale(necuvenite as spune eu..ca sa ne apropiem un pic si de CP si CPP )
Mie mi se pare debalansata total solutia chiar/macar si dpdv logic.Fiecare an peste 25 SE ADAUGA 1%.Fiecare an sub 25 SE SCAD 4%...macar daca gaseau o solutie mai putin grosolana,mai smechera, mai ascunsa dupa art,paragrafe si alineate...dar le-a fost lene
PS Inchipuie-ti ca esti mare bo$$ la CPS si urmeaza ca anul viitor,sau maxim 2-3 sa iesi la pensie cu vechime cu,cu,cu(deci max. 2-3).Ei bine asa au facut ei peleicsu asta...care se potriveste manusa si mumificatilor ce conduc "asociativele".In rest??....dumnezeu cu mila

Au lasat ceva firimituri pt ceilalti ca sa nu bata prea tare la ochi si pt eventuale/posibile/justificari ulterioare...tipii sunt imbatabili(normal sunt profesionisti in meseria lor si e si combinatia perfecta juristi+contabili si nu putini...

Burebista spunea...

Dotore'..spre surprinderea ta in 1995 când a fost introdus OMM îl că spor la cuantumul pensiei militare ,NU EXISTA DECÂT PENSIA NETĂ....
stabilită sau cum vrei tu să-i spui .
Începând cu 2001 a fost introdus că și titlu și la pensii cuantumul brut care era același cu cel net din 2000 dar care a început să fie impozitat așa cum se face și în prezent . Mi se pare că pragul de impozitare era mai mic pe vremea aceaea.

IAR99Army spunea...

Corecta, observatia ta Cornele. Pe disponibilizatii iesiti cu ordonanta 7(ca cei care au ramas dupa sa intre in NATO) i-au uitat cei care au negociat sau i-au omis intentionat ca sa isi rezolve ei cresterea pensiei. asta este unitatea de breasla, camaraderia, interesul tuturor pe care il clameaza cei care conduc asociatiile rezervistilor. adica in timpul jocului se modifica parametrii, cind au iesit obligati din sistem se aplica minimul de 20 ani iar acum sare la 25 ani. pai daca li se spunea atunci cine mai iesea la pensie, cum se mai reforma armata romana, cum se mai intra in NATO ? deci statul inca o data arata ca prin cei care il conduc isi bate joc de cetatenii ei.

ifrim spunea...

@iceparu.Vechimea la care nu ești penalizat,recte 25 ani doar în serviciu militar,fără civilia dinainte ori după!

Burebista spunea...

Mai oameni buni! Nu mai puneți ,,botul" la toate prostiile.
Nu pierde nimeni indexările la pensia in plata decât dacă în momentul actualizării prin echilibrarea cu cel pensionar in anul respectiv ,pensia actualizata este mai mare decât cea indexată. Este ceva normal . Voi ce ați vrea împreună cu Neacșu ,că la o eventuală actualizare la nivelul din prezent a soldelor brute sa primiti in plus și indexările din anii anteriori ? Deci cel care se va pensiona azi ar avea pensia mai mica cu 1,3% + 4,6% ...Nu se poate așa ceva ...ori pensie indexată ,ori pensie actualizată ,care este mai mare ,asta este principiul corect...
Neacșu sau alții că el care au pensii mari ,nu are de de sa se plângă pentru că la pensia lor in jur de 6-7000 net primește indexarea de 3,8% de la anu ...

ION spunea...

SUNT PENSIONAT IN 2016 CU 25 DE ANI IN SISTEM CU CIT I MI VA CRRESTE PENSIA DIN IAN.MULTUMESC

ifrim spunea...

Să fac ceva(gen lucrare de excepție zic) pe proporționalul guleraților!

Viorel spunea...

Domnule Cezar, este bine uneori să fii și miștocar, mai ieșim din starea asta de încordare, ba cu o glumă, ba cu o ironie, dar dumneavoastră prea exagerați la adresa domnului Cornelius Flavius Ifrim. Dacă dânsul ar fi ieșit acum 2-3 ani la pensie de bună voie și nesilit de nimeni aș mai fi zis, însă unii au ieșit de nevoie (disponibilizați, clasați medical, etc.). Din cele 3 cuvinte cu care ați încropit o propoziție îl faceți pe domnul Cornel, colegul dumneavoastră o curvă de pe centura Bacăului. V-ați luat prenumele (pseudonimul) de Cezar crezându-vă un mare Împărat, numai că istoria spune că spre sfârșitul vieții ați devenit tot mai autoritar și v-ați proclamat Dictator pe viață. Se deduce din comentariile dumneavoastră (omul nu mai poate de greutăți și dumneavoastră vă arde de glume). Nu râdeți de domnul Cornel pentru că astăzi ești bogat și mâine sărac și invers sau astăzi ești sănătos și mâine bolnav (sau mort). Dacă pe 15 martie 44 î.Hr. vreo 20 de „pensionari militari” v-au înțepat puțin mai mult până ați dat ortul popii, pe 15 martie 2021 din ordinal domnului Cornelius Flavius Ifrim vi se va tăia limba. Sper să înțelegeți următoarea expresie: Au ce limbă aspră ai.

Burebista spunea...

Și este mica o pensie netă de 5881 lei ??? Pentru orice colonel indiferent unde a lucrat cei 25 ani militar??
Eu zic că nu și că mine gândesc peste 120000 de pensionari militari care au pensii sub cea de mai sus..
Eliminarea inechităților este înțeleasă prost de unii care vor și ei pensii de peste 10000 ,dedicau in plata 6-7000 ... Inechitate era dacă aveau pentru vechime completa militară ,pensii de 2-3000 ...
Și încă o completare...vezi că pensionarii civili nu au mai primit indexari la pensie așa cum spui tu de câțiva ani . La ei doar a crescut punctul de pensie prin septembrie
...
Că sa spună un pensionar civil chiar și care a lucrat in sistemul militar cot la cot cu unii devine aici când citește că unii se plâng că vor primi pensii de 5881 net și nu sunt mulțumiți... Și unii au studii și școli mai multe decât un colonel..

un oscar = o pensie spunea...

nici nu ii mai trebuie ceva in aceasta viata,daca acum are 15.000 de lei pensie mai are tupeul sa astepte indexari??? cat de penibil sa fii sa faci asta??? de fapt cam asa sunt cainii astia de smecherasi -niste penibili....

akord 75 spunea...

cuvantul "apostrofeaza" nu merita ghilimele in acest caz.Serios!

raul spunea...

Iar esti in plus Bure!

Leon spunea...

Nu sunt pensii militare cu 5 zerouri, cu 4, da!
Indexarile le da legea, cu acelasi procent si la pensia de 1500 de lei dar si la 15000 de lei..!

Cezar spunea...

Viorel ..Viorel..dormi in cizme băiețel 🤣🤣😜😜😎😎
IFRIM(a)..nu.i identic cu Ifrim CorneliunSSon...parol

akord 75 spunea...

Catalin
va citez si va intreb
"...STAU ŞI MĂ ÎNTREB COLONELUL CARE ACUM ARE PENSIE ÎN PLATĂ CU 5 ZEROURI ÎN COADĂ, CÂND VA MAI BENEFICIA VREODATĂ ÎN VIAŢĂ DE INDEXAREA PENSIEI ..."

oare ce indexari ar mai trebui si ce valoare ar avea la suma asta cu 5 zerouri "IN COADA"....o alta pensie (mare), cumva? ca pe acolo se ajunge:)))
atentie la "artimetica"!! 100.000(una suta mii lei) asta inseamna ce ingaimati dvs pe aici...cunoasteti pe cineva cu asemenea pensie???
Hmmm vorbe,vorbe,vorbe...

akord 75 spunea...

revenind la subiect
pe unul cu o pensie de 10.000(sa zicem) il doare la "bascheti" cat dureaza peleicsurile lu peste....fix la bascheti vreo 10 ani de acum inainte poate si mai mult.In ritmul in care cresc 10 ani e un minim-minimorum

akord 75 spunea...

@un oscar= o pensie
tupeul poate mai are limite nesimtirea niciodata
exemplu: zeci sute de milionari in lei sau euro care nu-si platesc impozitele sau nea trump care a platit in 2017 impozit total anual de 750$ la averea lui.Si acum se mira ca are dosar penal facut de fiscul american :)))
Da!! Nesimtirea pare a creste exponential cu bogatia(nici macar proportional)

akord 75 spunea...

Cand am iesit la pensie L 164 erau prevazuti 20 ani cu scoala mil cu tot.Acum au sarit la 25.Sa nu va mire daca pe viitor (cat de curand) va fi scoasa si sc. militara din "vechimea in serviciu"...am eu asa un feeling. O sa justifice ceva de genul...daca OMM nu se da pt sc.mil. inseamna ca sc mil nu trebuie luata in calcul...sau orice alt motiv/scuza/justificare ca la astea sunt neintrecuti. Le-oi fi dat vreo idee??:)))

Viorel spunea...

Mii de scuze atunci Îmărate Cezar.

Periamu lucica spunea...

Dar cu 70 ani vechime ce spui?????

CEZAR spunea...

Atentie sa nu fie ...prea imprastiata..."lucrarea ta de exceptie"!!!
Uzi tocurile....

CEZAR spunea...

Pentru cei 20 de ani vechime..trebuie sa le MULTUMITI ..
Asta a fost pentru a putea beneficia de o ..pensie totusi...!!
In caz contrar...pauza...
Cuplata si cu infama L-164..a fost MANA CEREASCA....si foarte multi jubilau ..si faceau marunt din buze celor ramasi...inhamati...
Nu va asteptati sa recunoasca CAREVA desi atentie FIECARE A SEMNAT CU MINUTA LUI..cererea de a iesi in..pensie...la nici 39 de ani

CEZAR spunea...

@/Viorel ...se zice
Ave CEZAR !
Muritorum salutarum..sau ma rog cam asa ceva !

ifrim spunea...

Finanțiștii au și ei dreptatea lor întrebând-u-se:Cum adică muncești 20 și încasezi 30?S-au gândit că poate ne simțim și noi.Și mai sunt și unii cu gene bune de bat spre sută....

CEZAR spunea...

Lucica ..sa-l duci la MAUSOLEU !Asta a intrat in cimpul muncii de pe la ..3(trei )anisori
Asa ceva mai rar...!!
Nu a fost Mares ..cumva..??

ifrim spunea...

Băi conductor de capre ,degrabă pierzător de TABuri ia zi tu boborului avid de cunoaștere care-i proporția de aracet în lapte la SC Padină SRL?Și cât timp ziceai că ai studiat în SM destinația,misiunile,caracteristicile TT ale baionetei?1an,doi?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Școala militară nu mai este recunoscută ca și vechime in serviciu de ceva timp, este luată în calcul când se împlinește vârsta standard de pensionare civilă...

Gigi spunea...

Ce vorbeşti d-ne,de ce nu mai e recunoscuta Scoala militarã? Ai confiscat-o d-ta.
I-a pune mânã şi citeşte art3 lit.e din lege.
Dacã nu au unii scoala militarã o confiscati voi?

Gigi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mega2005 spunea...

Si uite asa, s-a mai pus inca o batista pe tambal...avem un os de ros cel putin un an de acum incolo. Ce raporul Curtii de Conturi...ce proces,...ce actualizare cu indexare si fara...? Gata, Rosu sa stea linistit. Ii vine steluta pe umar...restul, e tacere.

Pacala spunea...

Am o intrebare...Nu doreste comandantul cu pensie "mica" sa beneficieze de aceleasi drepturi de care se bucura cel care a trecut ieri, in randul rezervistilor(de pe o functie similara)?

Mihai spunea...

fiecare își alege profesia dupa n criterii si uite asa un miner muncește 20 ani si ia pensia mai mare decât un învățător cu 35 ani.La fel este și in armata nu poți pune egal între un pilot si un finanțist. Pacat ca unii gândesc ca matale dar asta e!

Unknown spunea...

D le Catalin sa inteleg xa in ianuarie 2021 eu care am pensie de urmas militara primesc ceva la pensie

Periamu lucica spunea...

Mai sa stii ca 70 sa t cu grupa AC și asa acrie le decizia de pensie pai s lucrat ....la Fantomel



...


......Fantome
...

CEZAR spunea...

IFRIM(A)...gindeste cu ..poponeata...!