Un produs Blogger.

duminică, noiembrie 15, 2020

Despre recalculare, actualizare și alte solicitãri ale reprezentanților Forumului în discuțiile cu domnii Jianu și Roșu

139 comments

 


 
 Urmare la sinteza discuțiilor primei etape de aplicare a Pl x 199/2020 

In legatura cu Etapa 2 si 3

Reprezentanții Forumului au formulat  observații critice fațã de prevederile din PLx 199/2020 referitoare la datele de aplicare a recalculãrii și actualizãrii pensiilor militare, solicitând gãsirea unei soluții care sã fixeze în timp, în mod explicit, când vor începe cele 2 operațiuni, pentru cã formularea "La aplicarea integralã a Legii nr. 153/2017"  ar fi în dezacord cu cerințele de tehnicã legislativã si ar naște suspiciuni cã nu se va aplica vreodatã.
Li s-a rãspuns cã prioritatea momentului pentru conducerea ministerului este gãsirea unei soluții rapide, temporare,  pentru scoaterea celor 30 000 de pensionari militari din situația criticã în care se aflã și cã este imposibil de  fixat un termen fix din cauza aplicării etapizate a Legii nr.  153/2017.
De asemenea, reprezentanții MApN au  subliniat cã este un mare succes reintroducerea conceptului de actualizare cu evoluția soldelor activilor chiar și fãrã fixarea în timp a demarãrii procesului, aceasta problema putând fi rezolvatã într-un context mai favorabil.
Au mai fost discutate
-a) De ce indexările anterioare sunt eliminate de actualizări? 
R: Conducerea ministerului este fermă în păstrarea principiului că pensia militara nu poate fi mai mate decât netul  omologului din activitate 
-b) De ce pensia minimă netă se calculează proportional din pensia minimă cuvenită pentru o vechime în serviciu de 25 ani? 
R: Nu se dorește ca de cuantumul minim integral sa beneficieze si cei intrați in sistem pe filiera indirectă sau cei care l-au părăsit înainte de termen
-c) De ce a fost inlaturată dispozitia care da posibilitatea scoaterii din captivitatea deciziilor de pensie militară a stagiilor ulterioare pensionarii si deschiderii unui nou drept de pensie civilă, mai ales ca  era opțională, nu afecta bugetul institițiilor militare și era în oglindă cu art. 121 din Legea nr. 127/2019? 
R: Cca 16 000 de pensionari militari ar fi beneficiat de acea dispozitie. Comisia de muncă din Camera Deputatilor a solicitat si punctul de vedere al Ministerului Muncii. Răspunsul fiind negativ, amendamentul a cazut la vot. 
A rămas deschisă calea unor negocieri viitoare. 


139 de comentarii:

Sebi spunea...

Dincolo de tonul rece, lipsit de caldura neuronala, care transpare in mizeria generala a legilor si a oricarui act normativ, de zici ca-s facute de martieni tampiti, aici se si explica un soi de motivatie cinica, raspunsuri date la misto, ca sa fie clar ca in curand pensia militara va deveni un cretinism inutil si anticonstitutional.
Ete asta: n-o sa aveti niciodata o mie de lei in plus, decat daca puneti gresie la civili. Respirati, baieti, iesiti la aer curat. La urma urmei, nu banii aduc fericirea. Dati-va jos din visul asta cu pensia si calariti o mitraliera: ar trebui sa ni se recunoasca dreptul de a musca otel pana-n clipa mortii. Si,de la general in sus, ca sunt multi ai dracu', chestia aia de tot rahatu' cu onoruri apeviste, salve-n boscheti si tromboanele alea triste de dinaintea colivei cazone, la cazan.

sky-zone spunea...

Bun, înțeleg partea cu filiera indirecta și cei ieisti înainte de termen, dar cei disponibilizați fără voia lor?????

Anonim spunea...

Dar cei bolnavi, care au parasit sistemul ca s-au imbolnavit fara voia lor ?

Ein Stein spunea...

Vad o schimbare de directie a MApN-ului, o noua lege a pensiilor militare despre care se vorbeste din ce in ce mai des, anexa 2 Ciuca are ca titlu ceva de genul cuantumuri brute pentru stabilirea pensiei militare de stat, ea a fost imprumutata ca referinta pentru mizeria de PLX 199. Mai vad ca au inceput sa puna problema puzderiei de colonele si maioare aparute de niciunde hodoronc tronc in varful gramezii, pare un vant de schimbare, o adiere usoara cei drept dar bine ca a inceput sa bata. Daca ocupatia de militar ar fi fost recunoscuta, cum e normal si se face in toate tarile lumii, nu am mai fi avut invazia asta de militari facuti la apelul neamurilor si a minijupelor. E bine macar ca si-au dat seama ca o colonea, la pensie, cu 15 ani vechime in serviciu, plantata binisor intr-un post dedicat, sterge pe jos cu un militar de cariera cu vechime dubla. Cam tarziu, clanurile sunt foarte puternice, dar nu se stie. Oricum trebuie apreciat fenomenul, am inceput sa-l reevaluez pe Ciuca.

Ein Stein spunea...

@Huhu
Pana la urma OMM-ul se adauga langa cuantumurile minime din anexa cu pricina?

micutzul spunea...

Acesti indivizi sa faca diferenta intre cei care au parasit sistemul ca au vrut ei si cei care care au fost obligati prin desfiintarea functiilor. Daca functia ta a fost desfiintata si ai primit oferte sa mergi pe alte functii da , sa fie sanctionat dar daca ai fost disponibilizat fara sa primesti o oferta atunci sa fie sanctionati Ciuca si Rosu....
Astia chiar nu inteleg ca nu puteai reduce o armata de 220000 de oameni la 70000 si nu aveai ce sa faci cu oamenii? Mai este si acordul de aderare.....
Sper sa nu vina expertul cu problema lui ca fac cu nervii

IAR99Army spunea...

fratilor cei disponibilizati ce vina au ca sa fie penalizati dupa 10, 15, 20 de ani de la iesirea din sistem cind in timpul jocului se schimba regulile ? pai sa ma recheme in sistem 1, 2 sau 4 ani cit avem lipsa fiecare, intrucit statul roman ca sa intre in nato nu mi-a respectat contractul pe care l-am semnat la intrarea in sistem. plus ca la reforma armatei nu mi s-a oferit decit alternativa pensionarii in conditiile de atunci pe care le-am acceptat de comun acord iar acum tu stat vii dupa 15 ani si pui alte conditii stiind ca nu am cum sa le indeplinesc si nici nu imi oferi o alternativa de intregire. pai normele de drept spun ca orice lege opereaza doar pentru viitor, nicidecum pentru trecut.

IAR99Army spunea...

de asemenea se poate vedea ca cei care merg la negocieri si care conduc asociatiile de militari habar nu au de discriminarile din sistem, nu cunosc faptul ca cei aprox. 70 de mii de pensionarii militari se afla cam in 4-5 situatii si conditii diferite de pensionare care difera intre ele prin elementele care intra in calculul cuantumului acestora, iar acestia negociaza doar situatiile si conditiile in care se afla ei, nu ii mai intereseaza faptul ca nu toti pensionarii au avut aceiasi vechime, functie, grad, gradatii, sporuri, indemnizatii, etc.

Cezar spunea...

OED@

Huhu Rezea spunea...

Aviz pentru disponibilizati sau nedisponib8lizati cu pensii mari.
Cuantumul minim net nu a fost conceput pentru cei ca dvs care aveti pensiile atât de mari incât va temeti ca intrați in tranșele pentru taxare.
Nu se atinge nimeni de cuantumul pe care-l aveti in plata daca acel cuantum minim net este mai mic.

Viorel spunea...

Greșiți domnule micutzul:
- 1989 = efective militare + civile = 330.000.
- Condiții preaderare = funcții militari activi = 90.000 + 20.000 funcții civili = 110.000.
- Condiții aderare = funcții militari activi = 70.000 + 20.000 funcții civili = 90.000.
Nu ați primită ofertă de funcții pentru că anumit s-au desființat, reorganizat, redimensionat U.M. și alte structuri pentru a avea motiv să vă scoată din sistem.
Atât pentru dumneavoastră cât și pentru domnul IAR99Army.
V-au scos din sistem ca să putem intra în NATO iar actualul domn ministru al Ap. Nicolae Ciucă să aibă posibilitatea să se afirme (stand în buncăr) în marea bătălia pentru cucerirea podului peste Eufrat în Irak (motiv ce la propulsat în cariera militară, poate și alte elemente contributive neștiute de noi).
Deci, în concluzie, toți cei care au participat cu Batalioane, Companii, alte structuri sau individual la misiuni în T.O și alte țări ar trebui să vă mulțumească pentru că datorită dumneavoastră au avut, au și vor avea această situație care le dă posibilitatea să câștige niște bani în plus față de soldă. Cât despre datorie, patriotism, servitul patriei în afara țării astea sunt povești de adormit copiii. Una, două misiuni mai treacă meargă dar de la a treia mulți ar renunța cu drag. S-ar muta din aceste structure, dar unde.
În plus, la intrarea în NATO Armata României avea un deficit de 14.000 de Sof. pe care i-a făcut la foc automat (2 module de pregătire a câte 6 luni) din MAC (actuali SGP) aflați la o vârstă înaintată.
Marea majoritate așteaptă mărirea de salar din 2021 și 2022 după care solicit pensionarea. Atunci să vezi funcții vacante în sistem. Ca și în poliție acum, 1 polițist la 1.000 de locuitori. Randament=atât cât poate.

Cezar spunea...

PACAT....

spiritul lui Haret spunea...

Situatia critica se stabileste in raport cu recalcularea corespunzatoare legii 223/2015 sau cu pensia in plata?


sky-zone spunea...

@Huhu, dar cei disponibilizati , in care chiar si cuantumul now, redus cu proportie , este mai mare decat cuantumul actual?

Xman spunea...

Disponibilizatii sunt cei mai loviti.Cei care au iesit din armata ca au dorit e cu totul altceva,dar atunci cand ti s-a desfiintat unitatea si nu ai avut unde sa te duci, ce puteai face? O solutie de compromis ar fi ca ajutorul pe care l-au primit disponibilizatii ,adica doua solde pe an pana la 55 de ani sa fie considerate luni de activitate, mai ales ca s-a platit impozit pentru aceste sume si sa fie luate ca atare ca vechime.S-ar mai aduna ceva, un an,doi.Pentru ca legea s-a schimbat si se poate ramane in sistem pana la 60 de ani,MAN sa plateasca impozitele pentru toti de aceasta data, disponibilizati sau nu, tot pentru doua luni pe an ,pentru aceasta diferenta de cinci ani.Astfel daca un colonel a iesit la pensie la 57 de ani sa mai primeasca vechime sase luni pentru cei trei ani pana la 60,iar prin rotunjire ar fi un an... LA disponibilizati diminuarea nu ar mai fi asa de dura (20%),respectiv 20/25,ci 21/25..24/25.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ANONIM, ASA ESTE: DAR CEI CARE AU IESIT FARA VOIA LOR, IMBOLNAVINDU-SE GRAV, SAU ACCIDENTATI SI RAMASI FARA CAPACITATE DE MUNCA? DOSARELE MEDICALE POT FI VERIFICATE! TREBUIE SA MOARA DE FOAME CA S-AU FRANT LA DATORIE, IN TIMPUL MISIUNILOR SAU SERVICIULUI ORDONAT?

Xman spunea...

In opinia mea si sper ca nu numai a mea,pentru cei in aceasta situatie ar trebui ca baza de plecare sa fie cosul minim lunar,neimpozabil din anul precedent,respectiv aproximativ 2,684 pentru anul 2020 https://www.risco.ro/suport/practici-in-afaceri/cosul-de-consum-minim-lunar-a-crescut-fata-de-anul-trecut-2234 de lei, la care sa se adauge pensia militara de stat pentru vechimea in armata...

Xman spunea...

Rectific.Nu disponibilizatii sunt cei mai loviti ci cei imbolnaviti sau accidentati in armata si ramasi pe drumuri...fara sa le aiba nimeni de grija.

akord 75 spunea...

Deci in 2001 cand am iesit la pensie(L 164) indeplineam conditiile legale,de cel putin 20 de ani in serviciu
Acum in 2019 NU le mai indeplinesc pt ca sunt minim 25 de ani in serviciu(pt ca am peste 21 dar sub 25)...rezulta ca ma duc sa ma inrolez dar nu stiu cat timp 20-30-40 de ani ca iar schimba astia legea cat de curand.
Deci schimbarea regulilor in timpul jocului(ca se pare ca inca traiesc:)).. si legea mai actioneaza din acest pdv si retroactiv...adica ce zic eu lege?? un peleics.. un ceva deocamdata
Juristii CSP sa se pregateasca pt instante ca vine puhoiul si e si o speta simpla...pam,pam
Eu cred ca e retroactiva prevederea aia sau ma insel??... sau au stiut cesepistii ce fac?
O fi si Constitutionala prevederea asta??...ICCJ-ul ce zice?
Am inteles de pensii, de cuantumuri,ca limite... ca statul ca... limite ca bla,bla Daaa la asta cu vechimea nu mai e chiar asa. Si de ce pt un ani mai putin -4% iar pt an in plus +1%...la asta n-a mai spus nimic toarsu'...e drept ca nici n-a fost intrebat.Intrebari cu raspuns pregatit dinainte.BLAT!!

akord 75 spunea...

Care o fi sursa? ca n-am reusit s-o vad. N-o fi cumva "obositorul militar"? Ca-n cazul asta au mai primit jianu si rosu niste limbi..

akord 75 spunea...

@Micutzul
Eu am primit o "oferta", era imposibil de acceptat si vb ff serios...se poate spune fara exagerare ca era facuta "la misto" special ca sa fie refuzata,dar momentul l-au "bifat" ca fiind indeplinit.Nimeni absolut nmeni nu a putut accepta acea oferta desi erau destui si necasatoriti si fara copii si fara locuinta.fara probleme...Nici macar ei nu au acceptat.Despre functia in sine nu ma mai zic nimic.Asta chiar nu avea nici o legatura cu pregatirea si specialitatea mea...dar niciuna! si era si cu 2 trepte de grad si functie mai jos.Iti dai seama??....Dupa mai putin de un an s-a desfiintat si unitatea aia.Deci mi-o luam?...mi-o luam rau de tot!!!

akord 75 spunea...

Pai da!!
pe aici pe blog cand auzi cate un exemplu...intotdeauna e exemplu de colonel cu vechime la max.(punct)Altceva "nu exista" in armata pt unii,doar colonei si generali(aia pe la ""asociative") fara Sof fara MM fara of.inf.fara of sup... fara,fara,fara....doar colonei si atat:))))

Unknown spunea...

Despre indexarea pe anul 2021, cu 3,8%,s-a vorbit? Se va respecta legea?

emanuel spunea...

... nu se poate inventa o astfel de mascarada atata timp cat trecerea in rezerva a fost facuta conform L 80/1995 art.85 lit. e alin. 1... e) când, în urma reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, nu sunt posibilități pentru a fi încadrați în alte funcții sau unități, precum și pentru alte motive sau nevoi ale Ministerului Apărării Naționale;...si ...OG 7 /1998 art.6 ... b) cu drept la pensie militară de serviciu cu vechime incompletă, personalul militar care are o vechime în serviciu de minimum 20 de ani, din care cel puţin 10 ani în serviciul militar; Nu poate nimeni sa-mi spuna ca anuleaza grupa I-a munca chiar daca i-au schimbat denumira , atata timp cat in dosarul de pensionare exista fisa cu aceasta specificatie si face parte din calculul anilor vechime . ( daca este pensie militara , tot la ani munca se refera ) ... nu poate civilul sa beneficeze si militarul nu ! Nu poti dupa 20 ani sa vii , sa schimbi regulile cum vor muschii tai aflandu-te la putere , fiindca si eu pot spune ... vin inapoi sa-mi fac vechimea completa ... care-i problema ?

Dan B. spunea...

@micutzul:

Nu realizasem că ești „micuț” și la gândire!
Dacă eu am trecut în rezervă, cu drept de pensie, în baza OG 7/1998, nu realizezi că un locotenent a fost salvat de la disponibilizare prin acțiunea mea? Asta ca să nu mai zic de beneficiul multora, care au urcat câte o treaptă în funcție, până la nivelul celei de comandor! Deci, un militar salvat și altii promovați.

M spunea...

@akord-75

Aici aveti dreptate. Cineva spunea ca legea pensiei pentru serviciile de urgenta din UK s-a schimbat acum vreo 7 ani. Dar cum?
- cei care erau in plata sau cei care mai aveau max. 10 ani pana la pensie ramaneau pe legea "veche"
- cei care mai aveau intre 10 si 20 de ani pana la pensie aveau o perioada de 1 un sa faca raport alegand una din cele doua variante,
- cei care urmau sa se incadreze sau mai aveau cel putin 20 de ani pana la pensie treceau direct pe legea pensiilor noua.

PS. Legea "veche" era procent din ultimul salariu, legea "noua" era pe contributivitate dar inmultita cu un coeficient de corectie de ramura.

Nicaieri in lume legea nu se schimba in timpul jocului. Exceptie este Grecia dar si colo s-au schimbat conditiile de acordare a beneficiilor (a 13-a, a 14-a si a 15-a pensie) nu pensia propriu-zisa!

monteoru spunea...

Ma revoltati.Nu sunteti cinstiti.Nu va dat nimeni afara din armata.Va-ti facut socoteala ca pensia e aproape de solda.Cu manuta voastra atifacut raport de trecere in rezerva.Ca v-au constrans sub o forma sau alta e alta poveste.Cei dati oarecum afara din armata sunt cei declarati inapti serviciul militar.Si in cazul unora declarati inapti s-au gasit solutii.
Ia spune tu Cornelius te-au bagat la comisie fara sa vrei?Nu am inteles cu ce diagnostic ai fost trecut in rezerva?
Eu nu pot fi dus in eroare.Nu am fost un Cezarica sef de GAZ/R.Mc.

tupak amaru spunea...

Este aberant faptul ca nici un doctor in drept din structurile de ordine publica si aparare nu sesizeaza neconstitutionalitatea avestei prevederi , prin care , dupa 20 de ani de la iesirea la pensie unui pensionar i se modifica , post factum , stagiul de cotizare , impus de lege , la data iesirii la pensie . In plus , este normal ca fiecare derbedeu care face astfel de propuneri sa raspunda , adica sa- i cunoastem numele .

Huhu Rezea spunea...

N-ai sa gasești în presa militarã o asemenea sinteza a discutiilor despre plx 199/2020.

micutzul spunea...

Dan B

Ma prefac ca nu am vazut. Ramane totusi gustul amar al nesimtirii.

monteoru spunea...

Cu ceva ani in urma s-a ca ofiterul sau subofiterul ramane militar pana la moarte si pe cale de consecinta ar trebui sa primeasca solda nu pensie.
E cineva penalizat ca s-a marit varsta de pensionare dela 55 ani la 60 ani?Eu unul nu am constatat ca sunt penalizat.Poate cineva sa detalieze?

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

@/monteoru- SARAT..ICE PAR-- Sptitu lu ...etc
Hai sa-ti raspund eu :
De la mina zice el ..ca a plecat ..INVALIDANT..dupa ce i-a picat TURBA in cap !
Deci te astepti ca omul sa fie declarat ..INAPT..si trecut in rezerva..
Daar ..surpriza..!
Inconstientii de sefi ai lui ..isi risca libertatea si nu-l trec in rezerva..nu-i suspenda nici macar permisul de conducere !
IL TRIMIT CALARE PE BASCULANTA FIX LA ...CANAL !
Aici desigur invalindantul nostru cu ceva singe in alcool ..rastoarna basculanta....hip..hip..hop...
Ce zici tu G.P.izdule...minte asta de trasneste sau nu...???
Hai zi ca esti competent ..doar de aia te-au trimis la G.P....sa conduci hoardele la revolutie - cu parii in mina...!!

Gigi spunea...

Da,asa este.Celor in cauzã ar trebui sã li se aplice un procent pe timpul când au fost în medical pânã au îndeplinit condiţiile,vârsta şi au trecut la limitã de vârsta. aşa zisul STAGIUL POTENTIAL,aşa cum era prevãzut in L.263/2010,în funcţie şi de gradul de incadrare a pensionarii medicale.
Asta trebuia sà ceara reprezentanţii Forumurilor."Domnilor cu aceastã categorie ce facem"? Dar intereseazã pe cineva? Lor sã le dea pensii babane,grade la pensie şi alte avantaje.
Dar ce mã bag eu pt.altii?
PS.
Asta trebuia sà-i spunã Cornelius Flavius lui Gabita Oprea la întâlnirea cu acesta,nu sã ceara sa-i dea ce nu poate nici chiar Oprea,ţinând cont de vechimea care o are.
STAGIULPOTENTIAL,
CORNELE.,pt.asta trebuie sã vã luptati voi!


sky-zone spunea...

Se pare ca domnul Citu a afirmat ca de la 1 ianuarie 2021, salariu minim va creste cu 100 lei (brut) .

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

@Huhurezea
Daca sursa nu este obositorul militar si nici alta publicatie, sa presupunem ca "sursa" esti dumneata?
In acest caz "interviul" are cu totul alta denumire.Nu ca la "ei" nu s-ar numi tot asa...

akord 75 spunea...

@monteoru
Bine si asa in revolta dvs cum ati fi redus efectivele de la 370 000 la doar 70.000??? Referiti-va DOAR la cadre nu la ROATE efectivele
Hai sa va auzim cu faceati restructurarea???

akord 75 spunea...

@M
Bun exemplu pe langa probabil alte zeci si zeci
Dar nici macar nu trebuie exemple.Este un principiu elementar de drept...altfel aplicam legea precum la kim-jong-un?

akord 75 spunea...

monteoru face teste psihosociale si sociologice ca sa vada reactia. Dupa aceea se va face analiza si sinteza iar sefii lui monteoru vor concluziona.
Merge asa da-i drumu'!! sau Puneti frana si modificati ca "e groasa"
Bun si blogul asta de ceva!!:)))
PS Oare cat inseamna cei 4% la grade si functii relativ mici pe prioada de la 1-5 ani in medie?Or fi de ordinul miilor de lei per pensie??...hai c-am glumit!:)
Economia lu peste prajit.Se face "economie" tot de la amarasteni.Adica exact acolo de unde nu iese mare branza...
In schimb "matusalemicii" incaseaza la greu.Legea e totusi buna dar tb aplicata pt ce CARE URMEAZA sa intre in armata...nici macar pt cei care sunt acum.
Oare la CPS a M.A.I. si servicii cum o arata peleicsu asta?? Prevad mari diferente...hi,hi

raul spunea...

Pana la urma lasati-l naibii de cuantum minim!Cand incepe RECALCULAREA???????ACOLO SUNT BANII DV ,DRAGILOR!Deci cand incepe??????

Teo spunea...

SCRISOARE DESCHISA

DOMNULUI DEPUTAT RADU BABUS

VICEPRESEDINTELE COMISIEI DE APARARE

DIN CAMERA DEPUTATILOR

Domnule deputat,

In numele membrilor S.C.M.D., va aduc inca o data multumiri dvs. si colegilor dvs., domnii deputati George Visan, Mihai Weber, Dorel Caprar si Adrian Solomon (presedintele Comisiei de munca) pentru initierea amendamentelor la Plx. 199/2020, care readuc Legea pensiilor militare de stat la forma initiala, promulgata. De asemenea, domnului deputat Dumitru Lupescu, pentru cele doua amendamente care o completeaza!

Am recurs la aceasta modalitate, deoarece majoritatea rezervistilor sunt intr-un mod ingrozitor manipulati de ”calaii” nostri din Directiile generale Juridica si Financiara ale M.Ap.N., care se impotrivesc sistematic, de 10 ani, oricarei normalizari in ceea ce priveste pensiile militare de stat. Acestia sunt in fapt autorii textelor din OUG 57/2015, 59/2017, 114/2018 etc.,ce au distrus Legea 223/2015. Aburiti de comunicate ale M.Ap.N. sau ale unor lideri de ONG-uri care viseaza inutilul grad de general in rezerva ori in retragere sau au ambitii politice, majoritatea rezervistilor nu stiu ca la Comisia de Aparare a CD se confrunta doua categorii de amendamente: ale dvs. si cele ilegale, semnate ”M.Ap.N.” ori ”Comisia de Aparare”, ultimele neprevazand decat amanarea sine die a rezolvarii problemei, ba, mai nou, alte prevederi restrictive gen reducerea ”sporului de dispozitiv” de la 25% la 7%.

Tot neconstitutional si de-a dreptul penal, doi colonei care aspira la gradul de general cu data de 1 Decembrie a.c. au pretins recent, unul ca reprezinta pozitia M.Ap.N., altul a rezervistilor si s-au pus pentru a –”n”- a oara de acord sa ne dea ”Marele Nimic”, pretinzand, intre altele, ca ar mai fi inregistrat la dvs. un alt proiect de lege, vizand o imposibila aliniere la soldele de grad si de functie, care, in sistemul actual de salarizare nu inseamna nici macar ajutorul social botezat ”pensie minima”.

Rugandu-va sa mergeti pana la capat in demersurile initiate, si pe care noi le sustinem, indraznim sa va rugam sa mai faceti unul. Il vom face si noi, dar mai multe sanse de raspuns le are Comisia de Aparare. Pe scurt, in numele dreptului legitim si legal la informare, va rugam sa solicitati la M.Ap.N. lista ONG-urilor de ”utilitate publica”, pe care le sponsorizeaza, sumele alocate anual si, pe data de 2 decembrie, lista cadrelor in rezeva si in retragere care au fost avansate la gradul de general. Ca sa se dumireasca si camarazii nostri mai creduli, cine si cum le apara interesele! Cat despre intrebarea... de ce sefii Sistemului, adica ministrul Apararii, nu se consulta cu sindicatele din M.A.I. si cu S.C.M.D. ci cu niste ONG-uri care, prin statut, nu au atributii in domeniul economic si social (?), raspunsul vi-l dam noi: Sistemul nu are nevoie de parteneri reali de dialog ci de slugi si de trompete!

Cu multumiri si aleasa consideratie,

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU 16 noiembrie 2020

akord 75 spunea...

Monteoru
dar e cinstit sa ridice anii necesari in serviciu de la 20 la 25??... dupa 20 de ani?? Si nu doar pentru cei care urmeaza, ci si pentru cei care sunt deja in plata
Daca la pensionarii civili li s-ar spune ca le sunt necesari 70 de ani ca varsta pt iesirea la pensie iar in caz contrar sunt penalizati,pentru ca acum un an,doi, trei.. 5-7 ani au iesit la 65 sau mai putin.Acum din ce le lipseste sa le ia 4% din fiecare an lipsa.(si doar pt anii de serviciu/contributie fara grupe, ca sa nu ajunga la 70) E!! acum nu va mai "revoltati"??Similitudinea e corecta??

Petrescu Ion spunea...

DOMN Dogaru iarasi cu ,gargaru,.
Deputatul BABUS nu a mai fost inclus de noua conducere PSD pe listele de candidati pentru noul Parlament.

Teo spunea...

Și de aceea nu mai poate susține mâine amendamentele SCMD la Plx. 199/2020, care readuc Legea pensiilor militare de stat la forma initiala, promulgata ?

Gigi spunea...

Asteptati mult şi bine ca va mai veni Etapa 2 cu recalcularea.
Deja dupã alegeri,legea 153 va fi ciopârtita şi jumulitã ca şi l.223 de nu mai rãmâne nici-un fulg pe ea.Deasemenea şi legea pensiilor civile.Cel puţin aşa se aude.Şi cum spune zicala ROU,Nu iese fum.......
Îmi pare rãu cã ne lãsãm prostiti de o camarila de rãu voitori,aceiaşi care ne-au fãcut zile fripte din 2009 pânã în prezent.

Calinmihaib12 spunea...

BUESBISTA:..nu te grăbi:(..și cu "etichetările"..!):
..faci un "SCENARIU": plecând de la o:"PENSIE MINIMĂ IPOTETICĂ", STABILITĂ..nu știu cum.., APOI: ..urmând o "RECALCULARE"..pe baza unor SOLDE..din: lg.153..și pe legea pensiilor 223..ACTUALĂ, (..având și în prezent: VECHIMEA CUMULATĂ..!)..și TE INTREB: "CU CE SCOP"..?=Dacă pensia ÎN PLATĂ..rămâne cea AVUTĂ ANTERIOR ..scenariului tău..??! = în SITUAȚIA: că "băieții" NOȘTRII: "nu știu cum să facă" (?)..:SĂ MAI TAIE DIN PENSIILE NOASTRE ..astea care mai sunt..ACUM : ÎN PLATĂ..!
DECI:"recalcularea" de care vorbești în acest scenariu=dacă nu are SCOPUL de: a MAJORA PENSIILE în PLATĂ ACUM..: NU ARE SENS..și PRACTIC = NU e POSIBILĂ ,fără.."modificarea"..legii 223 ..în articolele.."esențiale"..! =dacă nu..CHIAR ABROGAREA EI= PRINTR-O NOUĂ LEGE A PENSIILOR MILITARE..!,..ALTFEL:..nu există =..DECÂT..varianta RECALCULĂRII ..CIVILE..!(contributiv..!..).
Cui FOLOSEȘTE..??!..

Leo spunea...

Eu nu cunosc să existe un calendar al implementării acestor inițiative. VORBE , VORBE ,...
De la VORBE la MOf. este cale luuuuuuuuuuuuuuuungă
De la vorbe la MIMĂ ELECTORALĂ este doar 1 pas,

Huhu Rezea spunea...

Așa se întâmplã doar dacã votati cu Ciuma galbena, noii dogmatici socialusti sau cu bãsiștii/

Petrescu Ion spunea...

TEO, pe deputatul BABUS il intereseaza soarta lui politica, nu pensia mea militara.

Viorel spunea...

Domnule Barna, cu respect nu criticați și arătați că ați fost altruist trecând în rezervă (chiar dacă cu drept de pensie și ajutoare / poate ne spuneți și la ce vârstă ați trecut în rezervă, nu cu răutate ci din curiozitate pentru că / contează) lăsând locul altuia. De ce nu se întâmplă același lucru și în Sănătate (excludem momentul de față când avem nevoie de toți medicii disponibili și abți / acum 15 ani cea mai bună studentă de la UMF Iași / Cardiologie nu a putut promova ani de zile datorită unor medici care nu se dădeau ieșiți la pensie, a renunțat și s-a mutat în orașul meu unde este căutată și respectată de toată lumea), Învățământ sau alte structuri.
Ca o paralelă, prin ieșirea altui coleg ca și dumneavoastră la pensie (din Forțele Terestre), domnul Ciucă a avut posibilitatea să urce de pe o treaptă pe alta (ca să folosesc expresia dumneavoastră) D., S.M.F.T., S.M.Ap., după care altruist ca și dv. a ieșit la pensie lăsând locul altuia (sper că nu ca și dînsul în gândire) sărind în barca politicienilor. După atâtea funcții foarte importante și stresante cum afirma un coleg pe blog, nu era mai bine să meargă și să-și mănânce pensia în liniște până la sfârșitul vieții ? Nu, pentru că nu a fost nici stresat, nici epuizat fizic și la durut în pix de subordonați (probabil să treacă luna și să vină ziua de salar), cum îl doare și mai tare în pix de noi și viața noastră. Deci, el nu a salvat pe nimeni ci pe dânsul (pentru interese mai mari).

Viorel spunea...

Domnule Petrescu Ioan, domnul deputat PSD Radu BĂBUȘ, vicepreședinte al Comisiei de apărare (spre știința dv.) are 2 motive să ne susțină:
1. Pentru a elimina inechitățile dintre pensile militare analizând care variantă este cea mai bună, rapid de aplicat ca și terment și șanse de aprobare (să rămână ceva benefic în urma dânsului, poate peste 4 ani candidează pe listele altui partid și poate pensionarii militari își vor aduce aminte de dânsul). Considerând că este cinstit, va sesiza măgăriile lui Ciucă și șleahta lui la adresa noastră și va acționa în consecință;
2. Pentru a le-o trage celor din PSD pentru că a fost abandonat deși probabil s-a achitat de sarcinile primate pe linie de partid (când intervin relațiile și banul, cel bun pleacă, afonul promovează și ne dictează / conduce).

raul spunea...

Mai camarazi ,eu va dau o tema de meditat si voi nu si nu ,ramaneti la osul ala de ros pe care vi l-a aruncat Rosu si compania ,cuantumul ala minim de rahat!RECALCULAREA ACUM ,INCEPUTA ACUM PT CA RESTUL E FIX PIX ,ca sa nu folosesc o formula vulgara!Fiti destepti ,ce dracu ,vorba raposatului Dinica!Nu mai puneti naibii botul la prostii!

Petrescu Ion spunea...

Daca ,ciuma galbena, va fi votata cu peste 30% pensia militara va fi blocata 4 ani.

Costy spunea...

reducerea ”sporului de dispozitiv” de la 25% la 7%........ba, esti nebun?....ba, esti prost?///dac n-ar fi de ras, as plange...astia ne reprezinta si acum, oare atat de prosti suntem??

akord 75 spunea...

@Burebista
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ca-s mai greu de cap si oricum scrieti cu majuscule.
Anii de lucrat in civilie NU se iau in calcul de catre MApN
Ministerul muncii ii refuza si el prin aviz negativ
deci pana acum anii lucrati in civilie raman intre doua universuri paralele.
Spuneti ca SE VOR lua in calcul candva ...dar nu se stie CAND poate peste 6 luni sau 6 ani sau niciodata
Nu se poate deschide nici macar un drept de pensie in civilie daca nu ai cel putin 15 ani lucrati,si multi NU AU.(nici eu)
Sa trag concluzia ca anii lucrati in civilie NU vor fi platiti nici de... nici de... adica pe scurt vor fi pierduti desi s-a contribuit cu taxe si impozite pt ei? Nu-mi dati exemplul cu "asteapta pana la 65 de ani" ca nu tine oricum daca nu ai cel putin 15 lucrati sau poate ii ai deja impliniti?
simple intrebari,banuiesc ca vor ramane retorice

Viorel spunea...

Poate să-mi explice cineva de ce un Cdt. de la nivel U.M. în sus la trecerea în rezervă cu drept la pensie militară de serviciu este avansat la gradul următor cu aceeași dată, deși funcția din statul de organizarea era egală gradului pe care îl are. Ăsta nu poate fi considerat un drept necuvenit petru că urmează întocmirea Fișei de pensie pe care apare Coeficientul soldei de grad = Col. (spre ex.), Coeficientul soldei de funcție = Lt.col.
Nu este o sumă mare având în vedere că domnul Ciucă are 410 lei (o creștere între grade de 2, 3 lei). De ce nu se aplică același regim la toate cadrele militare în momentul trecerii în rezervă (cu excepția M.M. și Sof. aflați la gradul de M.M.Pr. sau Plt.adj.pr. că doar nu o să-i faci Slt.).

Petrescu Ion spunea...

VIOREL, ar fi bine sa fie asa. Esingur impotriva tuturor. Varianta raportului preliminar al comisiei din CD are sanse sa treaca pina la alegeri.

akord 75 spunea...

s-a raspuns la intrebarea asta
candva intr-un viitor nedefinit:-(... cat mai indepartat poate=niciodata daca apare o noua lege intr-un an ,doi,trei

Viorel spunea...

Domnule Petrescu Ioan, pentru ca să scăpăm de PNL (ciuma galbenă cum îi spun unii) ăștia trebuie să obțină la alegerile Parlamentare până în 20% pentru că de partea lor mai sunt și USR, PLUS, PMP, vor atrage UDMR (contează cine negociază primii), minoritățile, independenții, etc. Iohanis va face tot posibilul să-i coalizeze pentru a face majoritate și a lăsa PSD în opoziție chiar cu riscul de a nu numi un prim ministru de la PNL. Cu 25%, au și primul ministru în mână. Este foarte greu pentru PSD. Un subiect electoral cu care să-i toace pe posturile TV. este cazul de la Piatra Neamț.

akord 75 spunea...

raul
iti raspund oamenii pe aici ca mitraliera...never never never ,ia-ti gandul,adio si-un praz
verde,auguri,parapanghelos,aleluia,amin,adieu,görüşürüz,veda,...samd, dar tu...batman,batman!!:))))

PS o sa-i rog sa-ti deseneze...batman,batman.
Ce dracu sa fac? Haz de necaz. Aia fac!

HALA spunea...

Crezi tu ca a părăsit cineva sistemul de buna voie? Abia la un an doi a apărut treaba cu oferta funcției contra pesches la șefi, inițial disponibilizarea a început cu ofițerii de la eșaloanele mici, ușor șantajabilii cu abaterile soldaților puse în cârcă lor, fapt pentru care ori acceptau disponibilizarea ori te manca consiliul de onoare, de unde matusalemicii de azi foști activiști de partid, foști Ci-ști, sau alți tăietori de frunze la caini te "ofertau" direct în rezerva fără drept de pensie. Acești indivizi vorbesc si negociază în numele nostru, în condițiile în care ei ar trebui nici sa nu beneficieze de pensie militara dar noi tăcem și nerusinatii profita cum o făceau și înainte.

raul spunea...

Mai domnilor,cu regret o spun ,indiferent de gradele pe care le-ati avut,punand botulla asa ceva,v-ati descalificat!Pacat de batranetea voastra!Ne reguleaza astia cum vor si voi puneti acelasi bot la niste firimituriSa fiti fericiti cei care veti ceva firfirici ,dar rusine ca nu aparati principiile ce ne-au calauzit viata si cariera!Pacat si'mi blestem hotararea de a servi aceasya tara de rahat de la 14 ani,cand puteam sa ma bucur si eu de copilarie!

spiritul lui Haret spunea...

Kis@Nu-i nimeni vinovat ca nu ti-ai tocit suficient coatele pe banci.In Comandamentul Armatei a 2-a,cu mici exceptii toti ofiterii erau absolventi ai facutatilor de comanda si stat major iar pe diploma lor scria"licentiat in stiinte militare"Peste 50% au urmat in plus cursuri post academice.Cu alte cuvinte erau ofiteri de analiza si sinteza.Cei care nu nu aveau licenta militara erau licentiati in alte domenii.Asa era si in Comandamentul aviatiei.Nu-i nimeni vinovat ca nu ti-ai tocit suficient coatele prin anfiteatre..Daca ti le toceai mai mult ajungeai sa stai si tu cu curul in scaun.Asa ai ramas palmasi.
Nu vreau sa intru in logica lui Cezar.Sa fii recunoscator pana la sfarsitul vietii celor ce au stabilit sa va fie platite orele de zbor.Spre stiinta ta.Nu numai cei dela R.60 Pst. si B.404 Cc executau salturi.
Ma repet.Nimeni nu a fost trecut in rezerva fara raport.
Legea 164/2001 nu a stabilit nivelul pensiei in raport cu veniturile avute pe timpul carierei militare.
Nu stiu dece te dai cu curul de pamant .Inteleg ca ramai cu pensia in plata Oricum e prea mare la functia si gradul tau.Comandor la Alexeni?Colegii tai contesta.

Akord@la intrebarea ta raspund.Pe surse .In 1995 cand se cereau propuneri la statele de pace s-au dus tratative ca cei propozabili parasirii MApN sa fie trecuti la MAI,jandarmerie.MAI a preferat sa ia cu predilectie din sursa externa-Asa au zis cei dela DOMPI.Gl.Lulache.
MAI a preluat dela MApN protectia civila.

Cezar spunea...

Il rog pe domnul Tehnocrat sau pe Micutul ..in gindire ,zicea cineva..sa.ma lamureasca si pe mine..
Eu am 26 ani vechime reala militara..
Ma premiaza pentru un an??
Cam cît in euro
Mulțumesc mult @@

HALA spunea...

Problema e ca ei fac ce vor iar noi vorbim cât vrem...
În van. Asta dacă nu și acționăm dar nu ca pana acum.

raul spunea...

Ca un PS ,am avut un vecin care a gustat din dulceata adolescentei,apoi a absolvit scoala de militieni -pe care eu n-am avut-o in calcul ,cum sa fiu eu militian??-si acum la pensia lui linistita doarme si-mi spune on IQ lui de militian ,,colega ,in fiecare dimineata gasesc cate 2 milioane sub perna si ma gandesc ce sa fac cu ei!"Sa fiti iubiti ca prosti ati fost si inca sunteti destul!

HALA spunea...

Și eu sunt revoltat, de ce foștii activiști de partid, Ci-știi și elementele necombatante beneficiază de pensie militara? Doar cu manuta lor au scris ca vor asemenea posturi de unde să îi oprime pe ofițerii de comanda și stat major.

Calinmihaib12 spunea...

Viorel:..un militar care la data TRECERII în rezervă+pensionare, avea gradul "X"..de un număr de ani=care depășește "stagiul"..în gradul respectiv POATE FI AVANSAT la GRADUL URMĂTOR..cu câteva zile înainte de pensio nare..!(scrie asta în legile salarizării militarilor și..în statutul cadrelor militare.!..și cred că..și în "ghidul carierei militare"..= dacă acesta mai există..?!!),fapt valabil pt.orice grad..!

Ein Stein spunea...

Asaaaaa, are si domnia mea cateva intrebari legate de parlitul asta de peleix.
Ce anume se compara cu pensia minima din anexa 2, cuantumul pensiei + omm sau doar cuantumul pensiei? Pe blogul lui Neacsu sunt doi gagii care se tot impung, par connaisseuri, discutia e pe OMM, unul zice ca se acorda celalalt ca nu. Unul, cel rau, zice ca nu se acorda pentru ca pensia minima, din anexa 2, nu are nu stiu ce regim. Acum intreb eu daca nu are acel regim inseamna ca nici nu se poate impozita pentru ca titlul si regimul nu sunt prevazute in legislatie si atunci, zic eu, nici nu ai cum sa-l impozitezi. Pe de alta parte, tinand cont ca L80 este o alta lege, daca prin aplicarea acelui cuantum minim prin L223, art.11 din L80 nu isi produce efectul. Cu alte cuvinte OMM, prevazut in L80 trebuie sa se aplice la ceva, indiferent care e regimul acelei pensii minime. In cel mai ciudat caz, primesti pensia minima, daca e cazul, iar OMM se aplica la pensia rezultata din calcul pe L223 si apoi se adauga la pensia minima din anexa. Acel cuantum minim al pensiei, nu se poate pretinde ca OMM este inclus in el pentru ca pot fi militari care au OMM in procente diferite sau deloc iar cuantumul e unic, pentru o categorie de grade, si presupun ca nu au de gand sa scada din acel cuantum procentele OMM pentru fiecare situatie in parte. Deci situatia e ciudata, ca intreaga L223 de altfel, art.11 din L80 trebuie sa se aplice la ceva atat timp cat peleixul nu prevede altfel si nici nu se poate pretinde ca este inclus in cuantumul minim cum am scris mai sus. Voi ce ziceti?
Eu zic sa-l rugam pe Ciuca sa iasa cat mai repede pe piata cu noua lege si sa renunte la toate imbecilitatile ticluite de clanurile de contopisti. Nu are noima sa insisti pe o prostie, am tot scris ca acest jeg de L223 NU ARE CUM sa rezolve ceva. Peleixu asta poate chiar a fost creat cu buna credinta dar nu are cum sa repare prostiile din L223, doar poate sa le adanceasca, cum o si face de altfel.

Calinmihaib12 spunea...

.."VOTUL MEU":..ADIOOOO..!! de.. ..câțiva anișori..!
..FIECARE VOT..DAT:.."ĂSTORA"..(??..??..!!)= le dă:..MULT PREA..: SCUMPA LEGITIMITATE..!

tupak amaru spunea...

Toti trolii au acelasi comportament ca in 2010 . Mint , denigreaza militarii , isi revarsa ura si prostia . Ati sesizat foarte bine , care este logica aplicarii initiale a unei formule in care se foloseste vechimea efectiva ,ulterior vechimea cumulata . Interpretarea aberanta, conform careia nu se incalca nici un drept la deschiderea unui drept de pensie ma face sa cred ca , acest gunoi este din grupul de lucru . O alta manipulare : legea salarizarii , la care se face referire va fi anulata , a se vedea ce sustin liberalii si usristii . Cu alte cuvinte , nimeni nu poate sa calculeze nimic , habar nu avem cu arata viitoarea lege . Au in cap contributivitatea ,dar in alt mod decat cel stiut de noi . O alta dezinformare , care prinde la matusalemici , este insiruirea de sute de sporuri , care nu prea le va avea nimeni . Solda minima este o momeala , cei interesati de ea sunt oricum loviti : 20 vechime /25 ani stagiul minim , rezulta pensia diminuata cu 20% .din start . O alta imbecilitate , pentru cei pensinati anterior anulu 2017 , aplicarea impozitului identic chcei psnsinati dupa aceasta data . Apropo de analfabeti finctionali : orice este neclar este impotriva noastra , refuzul de a prezenta draftul spune totul , iar moxelele de calcul , luate de la penitenciare , sunt total nerealiste , calcule cu vechimea ideala , cu sporuri doar pentru smecheri ,etc . Este ridicol cat de prosti suntem sa credem ca noua lege este benefica ,uitandi- ne doar in jurul nostru .

Leon spunea...

"Sporul pentru OMM/SOSP, impreuna cu "toate" vechimile si sporurile se adauga la recalculare. Pe urma se va adauga si la actualizari."
De la Mos Alecu citire si cred ca are dreptate..!

un oscar = o pensie spunea...

doar coloneii au scoala si inteligenta,cei de la baza piramidei sunt inferiori din orice pct de vedere,doar cei cu grad minim de colonel se poate duce la negocieri-au toti curs de retorica facut la AISM,noi astia mici nu stim decat SA TRAITI,AM INTELES!!!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣😜😜😜😉😉😎😎😎😎

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord 75 spunea...

@ Burebista
bune paragrafele afisate de dvs,NUMAI CA:...aproape la fiecare dintre ele apare sintagma cu referire expresa "IN ACTIVITATE"...nu ni se adreseaza citatele dvs ci mai mult creeaza confuzie
Intrebarea mea e alta si simpla ca a unui profan. POATE L223 sa anuleze niste conditii pe care eu le-am indeplinit in L 164 cu 20 de ani in urma mai ales ca acestea sunt defavorabile? DA sau NU??
PS Pe deciziile noastre ale celorlalti scrie clar "PT LIMITA DE VARSTA"
Oare ce vreti sa induceti ??...teoria csp-ului?

akord 75 spunea...

@Burebista
citat:(3) La împlinirea vârstei standard de pensionare, prevăzută de prezenta lege, pensia de serviciu anticipată parțială devine pensie de serviciu pentru limită de vârstă, iar cuantumul pensiei militare se recalculează prin raportare la vechimea cumulată calculată la data trecerii în rezervă ori a încetării raporturilor de serviciu.

Am deja varsta si inca de demult asadar trebuie recalculata la vechimea cumulata si inca imediat.Este exact exemplul dat de dvs
Asta asa ca sa va mai dau inca un contraexemplu cu "materialul" dvs:)

akord 75 spunea...

"Eu nu pot fi dus in eroare"= aroganta maxima ..."miezul universului"

akord 75 spunea...

@Unknown
si nu doar pe ei.

Călugărul spunea...

Nu va fi nicio lege nouă pentru militari stați potoliți!

Petrescu Ion spunea...

DOMNULE EIN STEIN. unul din cei doi ,gagii, de pe blogul lui NEACSU posteaza mai rar si aici.
Citindu-va cu mare atentie, initial s-a incurcat mai tare, apoi ainceput sa creada ca 51% are el dreptate.
Puteti relua analiza OMM-ului, raportata la PLx199, se va adauga sau nu la PENSIA MINIMA rezultata dupa aplicarea modificarilor l 223 ? Mentionez ca sunt cel ,bun, din cofruntare.
Intrebarile sunt adresate si D-lui admin HUHUREZ, odata cu respectul si consideratiile mele.
Oricine stapineste ,aspectul, neclarificat juridic, poate sa ma sprijine.
Cu multumiri,

Huhu Rezea spunea...

Cuantumul minim net, pitrivit definitiei nu include sporul OMM, dar daca el se comparã cu un cuantum la care se adaugã netul sporului OMM, logic este ca si la cuantumul minim net sa se adauge sporul OMM...atunci când el rãmâne în platã in regim juridic de pensie militarã.

un oscar = o pensie spunea...

excelent comentariul lui Viorel despre ciuca-maciuca
daca era stresat sau macar implicat nu avea 130 de kg si o gusa de nesimtit

sky-zone spunea...

@Huhu, asta tot am incercat sa spun si eu, dar intr-o exprimare mai greu de inteles.

Viorel spunea...

Domnule Călinmihaib, eu nu știam (deși ar fi trebuit, dar având mintea încețoșată am uitat), dumneavoastră ați ieșit la pensie cu ceva timp în urmă și ați uitat și dumneavoastră. Realitatea este că, orice ofițer cu gradul de Lt.col. la trecerea în rezervă dacă îndeplinește condițiile pentru a fi avansat (stagiul minim în grad și cursul aferent) dar nu a avut funcție, se avansează la gradul următor.
Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare actualizată (Art. 65, pct. 1).

akord 75 spunea...

@spiritul lui haret
multumesc pt raspuns.
Este tardiv iar frectia cu galbenele tocmai am folosit-o la piciorul de lemn

Pt. dvs este valabila doar prima propozitie.

Niky spunea...

Un subiect electoral pertinent ar fi închiderea piețelor si lăsarea hipermarket-urilor deschise, pai ambele au cam același trafic de persoane! Ori le închizi pe ambele , ori pe niciunul! Aici chiar si-au dat cu stângul in dreptul, mulți oameni sunt revoltați, chiar si cei care voiau sa-i voteze! Deja au voturi pierdute, la treaba asta!

Viorel spunea...

Domnule Călugărul, comentariul dumneavoastră trebuia urmat de: Bază: Ordinul nr. X, art. Y, pct. 1, etc., sau Sursa: cel puțin 2 ca la ziariști. Așa pot afirma și eu, cum a prezentat și domnul Ciucă Planul fără finalitate [îl cicălesc mereu cu acest plan pentru că (,) ca și fost militar este neexecutare de ordin și e foarte grav, pe timp de război te judecă Tribunalul Militar și te împușcă, în caz de Pandemie, o fi la fel ?].

akord 75 spunea...

@ Cezar
Pai te premiaza cam cat degetul gros trecut printre aratator si mijlociu:))
(calcul aproximativ):))))

Huhu Rezea spunea...

Pentru cei pensionati inainte de 15 09 2017 cuanumul in plata are adaugat sporul OMM in baza L 80/1995, nu în baza legii pensiilor militare.In cazul lor acest cuantum se compara tot cu un cuantum minim care de asemenea are adaugat sporul omm.
Precizarea din PLX art. 110 indice 1 este pentru cei pensionati dupã 15 09 2017 cãrora Casele Sectoriale in mod greșit nu le-au adãugat sporul omm la cuantumul final al pensiei militare.

akord 75 spunea...

ce prostii imense!!
auzi depaseste stagiul in grad.Pai inseamna ca in cazul asta a avut calificative de c..t si a fost amanat in grad.....de "bun" ce era desigur:)ca de functie nici nu mai vorbesc.Unii cred ca noi suntem prosti gramada...hai chiar asa?.pe vremea lui ceasca se intampla doar cand aveai o functie inferioara gradului si normal ca nu avea cum sa te avanseze si mai sus

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, te-am gasit cu o postare in scarba la adresa mea: Toata viata mea am baut, la un loc, cat bei tu doar intr-o zi! Pasiunea mea a fost sa trag pe demografie, ca zețarul la tipografie, nu ca tine pe răchie! Lasa-l pe Iceparu in grija Domnului, ca nu mai ajngi tu la anii lui, daca nu pui sigiliu pe canea! La Canal masinile se rasturnau din cauza tonajului mare impus, mocirlei, derapajului si tangajului creat de marile gropi de pe drumurile de pamant, bolovanii mari cazuti din benele din fata ta, mergandu-se bara la bara, mai ales in depozitele unde se aduna pamantul excavat, cu ramblee si deblee mari, sau suisurile si coborasurile in si din Canal... De ce ai dat spaga comandantilor sa scapi de Canal? Uite ca acum nu aveai sa te faci de ras, afirmand prostii referitor la rastunarile de basculante! Te mananca limba de la drojdii...

Cezar spunea...

Invidiosiloor...😜😜😜🤣🤣🤣🤣😎😎😉

Vicky spunea...

Nu cred așa ceva. Am avut coleg cu gradul de Plt. Adj. Cred că de vreo 10 ani , încadrat
pe funcție de Plt.Adj. și a trecut în rezervă tot cu același grad. Nicidecum să-l avanseze la gradul de Plt.djA. Principal.

akord 75 spunea...

Toarsu secretar BOB "tehnocrat"
Habar nu aveam si cu ce te-ai ocupat pana nu ai spus singur singurel Ca ai fost secretar BOB pe unitate...bla,bla
De pilda la noi ala cu bob-ul nu s-a apropiat niciodata de complexul de rachete la mai putin de 200 m in incinta tehnica.Era vesnic in birou sau la bucatarie sau la GAZ sau plecat aiurea dupa ciuperci pe dealuri...odata/luna adunare de partid cu control la conspecte cu cuvantari ceasca si cam atat
functie de lt.col pe stat fara vreo specializare anume in vreo arma ...doar gradul si functia de secretar BOB...bani aruncati de pomana...si la R de RAA erau 5(cinci) de astia din care unul (popescu) era pe R(sef la comitetul de partid) era sef(el col plin la max. ceilalti 4 lt.col. la max) In afara de stefan gheorghiu(deci "studii superioare") erau toti varza in orice domeniu....stiau cum arata o racheta doar daca ii aratai o plansa.PS nici la tragerile cu pistolul NU l-am vazut niciodata in 20 de ani
Mare deziluzie am avut cand ai spus ca ai fost secretar BOB.Banuiesc si prin ce filtre erati "alesi"...zicea esalonu. Pála il puneti ba!! si se executa...normal ca dup aia toti secretarii astia BOB trebuiau sa demonstreze ca-si merita functia.Cum "demonstrau"?? N-a fost niciodata un secret!! De ce creteti ca toate cadrele militare si soldatii va dispretuiau! Si cel mai mult va dispretuiau chiar informatorii vostrii....asaaa ca imi inchipui cat "te-au iubit" colegii de la Alexeni,dar ce folos ca dupa 23 dec '89 v-a ascuns pe toti pe voi si pe CI-sti pe la dracu'n praznic in timp ce noi eram incazarmati si stateam in transeu....voi erati acasa la caldurica ascunsi bine sub fustele lu'.....hai ca ma opresc aici.
Dar nu te astepta la stima ca n-ai de unde.Ati fost doar niste profitori ai regimului si pentru ca nu erati buni de nimic ca militar v-a dat si voua sinecura de propagandisti contra tinerii sub control a cadrelor militare prin turnatorie de cea mai joasa speta
DIXIT!!

akord 75 spunea...

@ tov BOB partid
Si vezi ca nu am zis sa nu ia pensie...reciteste si spala-te cu apa rece daca iti tzatzaie ceva prin pantaloni.Eu NU am zis asa ceva.Arata-mi unde am zis si nu mai minti!!

Ein Stein spunea...

@Huhu
Cam asa gandea si domnia mea, ca daca OMM-ul era bagat in cuantumul minim anexa 2, atunci, asa cum se scad procente pentru anii lipsa pana la 25, logic ar fi fost sa se scada si procentele de OMM pe care nu le-ai atins. Ar fi fost noaptea mintii sa fi penalizat pentru lipsa de vechime dar sa primesti OMM-ul la maxim. Deci concluzia ar cam fi ca OMM-ul nu face parte din cuantumul minim si ar trebui adaugat la acel cuantum conform art.11 L80. Acum mai ramane nebuloasa ce dracu compara ei cu cuantumurile minime ca nu e clar deloc. E criminala legea asta, sa speram ca asa au gandit si contopistii dar ma tem ca a fost o scapare pe care o vor drege asa cum stiu ei mai bine.

Unknown spunea...

Este simplu: cei pensionati dupã 15.09.2017 nu au adãugat sporul OMM la pensia netă, adică cea aflată în plată=ce primesc "în mână".
Conform plx-ului, la ce primesc acum acestia "în mână", va fi adăugat suma corespunzătoare OMM-ului, după caz, conform cu vechimea avută în serviciul militar, de fiecare beneficiar.

Viorel spunea...

Domnule akord-75, citiți încă odată comentariul meu. Dacă nu ați înțeles înseamnă că ați ieșit la pensie în anul 1975 (ca să fiu în acord cu akord-75) după legislația de atunci, motiv pentru care acum comentați baliverne.
Fiind nedumerit am întrebat fostul meu coleg care mi-a spus: Așa repede ați uitat domnule Viorel, au trecut doar 4 ani de când v-ați pensionat. Puneți mâna pe Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare actualizată și studiați Cap. IV Acordarea gradelor și înaintarea cadrelor militare în gradele următoare, în special art. 65, pct. 1 unde o să găsiți ce vă interesează. Am spus am înțeles și am trecut la studiu individual. Luați exemplu și nu mai comentați prostii. Dacă nu aveai funcție superiaoară gradului, stagiul minim în grad și cursul necesar nu aveai cum să fii avansat. Am deschis acest subiect fără să mă informez (primul comentariu). Nu mai trăiți din amintiri.

Petrescu Ion spunea...

Multumesc pentru explicatie, d-le ADMIN.

HALA spunea...

Spiritul lui Haret dacă tu ca ofițer îți definești condiția intelectuala prin cucul din piept ești jalnic, noi ceilalți ofițeri am lucrat la acest statut încă de la 14 ani și am dorit sa fim ofițeri nici colonei nici generali,fiecare cu opțiunea lui. Oricum decât colonel "intelectual" cu soție secretara sau asistenta e de preferat un maior cu soție medic sau profesor.

Gigi spunea...

Domnilor,dragilor,haideţi sã stam drepti şi sã gandim drept.

Stim bine ca cei iesiţi dupã 15.09.2017,OMM a fost calculat la Brut,iar prin ingineriile financiare la net nu a mai ajuns nimic.

Acuma,prin Plx asta,celor arãtaţi mai sus,la stabilirea acestui cuantum minim,sunt singurii cãrora li se va calcula acest OMM.

Buuuun.Acuma,intervine douã situaţii dupã aplicarea primei Etape a plx-ului.
1. Cei care sunt în pensie pânã 15.09.2017,cãrora li se vor calcula pensia minima cu elementele cunoscute(SF,SGr.Gradatii,PC,SC.),fãrã OMM.
2.Cei ieşiţi dupã 15.09.2017,cãrora li se vor calcula pensia minimã cu elementele de la pnct.1 +OMM.

Acum,din ce am expus eu mai sus, rezulta douã situaţii:
A. Cei de la pnct.1-vor avea pensia minima rezultata fãrã OMM,dar cu pensia ramasa in cuantumul mai mare avut in platã,dacã cea minima va ieşi mai micã;
B. Cei de la pnct.2-vor avea pensia calculatã ca şi celor de la pnct.1,dar inclus OMM.

Din calcule,automat cei de la pnct.2 vor avea Pensia Minima mai mare ca cei de la pnct.1 tocmai datoritã includerii OMM.Este logic,nu?

Se pune întrebarea:
In momentul când se va trece la Etapa a 2-a,la Recalculare(daca se va trece în 2023,eu sunt sceptic)nu cumva se pleaca tocmai de la acest cuantum MINIM,obţinut de fiecare de la Etapa 1?
Eu cred cã da,nu se va mai ţine cont de cuantumul avantajos rãmas in platã la cei de la pnct.1 cãrora OMM,nu a fost inclus.

Bine,o sà se spunã cã,se procedeazã la fel,adicã cei de la pnct.2 având OMM inclus in pensia minima,se va proceda la fel şi la cei de la pnct.1.E logic.Dar, mã întreb de ce nu se calculeaza la toatã lumea OMM indiferent când ai ieşit,înainte sau dupã 15.09.2017,cã şi aşa 70% dintre noi vor rãmâne cu cuantumul pensiei avut în platã.

O altã problemã este aceea cã,nu vãd de ce nu s-a trecut direct la recalculare concomitent cu stabilirea pensiei minime. Nu era mai bine aşa ca tot se intinde pe doi ani şi foloseau doar cresterea SMB doar din 2020,impactul bugetar era mult mai suportabil,iar din 2023 se continua de unde se ramasese?

Am mai spus-o,sã dea Domnul sã respecte cele trei Etape,dar m-as mira! Tare mi-e cã va fi o cacealma,o mare calceama!
E posibil ca numai prima ETAPÃ este plauzibila sã se Duca la bun sfârst,celelalte....?????
Motive de pesimism le cunoaştem f.bine.

Calinmihaib12 spunea...

DOMNILOR: repet:..OMM-ul este o SUMĂ care se acordă la CUANTUMUL PENSIEI STABILITE (.RECALCULATE,
ACTUALIZATE..)=în baza ALTEI LEGI decât legea pensiilor..!(PUNCT..!).
=NEACORDAREA acestui OMM,..ca și a PENSIEI SUPLIMENTARE= ÎN INTREGIMEA EI..LEGALĂ= conform vechimii realizate..! de către casele de pensii sectoriale SUNT =ILEGALITĂȚI..,FĂRĂDELEGI..=pur și simplu= FURTURI= din DREPTURI LEGALE=CUVENITE..!!..= și..NU..
"GREȘELI".,cum: EUFEMISTIC,BLÂND
"INGĂDUITOR.." se pronunță d-l administrator..!!
Cele afirmate se referă la toți pensionarii militari=în viață..!
Până la urmă: care e BAZA LEGALĂ A TĂIERII: OMM--ului și a PENSIEI SUPLIMENTARE:..TOTAL sau PARȚIAL= DREPTURI CUVENITE LEGAL (=în baza unor legi =în vigoare ..!!=adică ne-abrogate..!).

jupderval spunea...

Petrescu ion,
Nu blocata, redusa, vezi cazul PDL din 2010.

Huhu Rezea spunea...

Nu mai complica lucrurile!
La toatã lumea, inainte sau dupã 2017, cuantumul minm se va compara cu cuantumul net in platã in ianuarie 2021.
Diferenta este ca la cei pensionati inainte de 15 09 2017 in cuantumul net exista și sporul OMM, pe cand la cei pensionati dupã acest spor net trebuie adaugat la cuantumul net al pensiei.

Gigi spunea...

Nu,nu complic de loc,am spus cum vor stau lucrurile.
Am vrut doar sã scot in evidenta aplicarea OMM,la cei dinainte de 17.09 şi la cei dupã.
Chiar şi aşa,vor ramâne şi cei ieşiţi dupã 17.09.cu acel cuantum aflat în platã,deoarece ei,chiar plafonati net/net au pensii mai mari ca cei ieşiţi pânã în 2016 cam cu 20-30%.

Deci,dacã nu se va trece la Etapa a2-a va fi o mare cacealma.Fericiti cei 30%,restul aşteptãm încã vreo 5 ani de acum incolo.

Teo spunea...

Șase dintre cei ZECE membrii ai CD al ASOCIAȚIEI ROMIL,nu sunt de acord cu ceea ce a semnat dl Tudor și se delimitează de acțiunile acestuia ne fiind consultați și ne având mandat pentru aceasta acțiune.In acest sens au inițiat un demers la PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR pentru stoparea procedurilor și ÎNTOARCEREA PLX199 la comisii.

HALA spunea...

Militarii adevărați nu se jignesc între ei, se corectează între ei dar nu se balacaresc ca ultimii țigani.

HALA spunea...

Tehnocrat chiar dacă ai dreptate în privința funcției onorifice, nu poți spune ca nu te bucuri și tu de ceva "mărunțiș" de la greii partidului regimentului, știm bine cu toții asta. Și chiar de cazul tău ar fi fost, puțin credibil, inafara obiceiului partidului de a-si rasplati slujitorii, nimic nu îți dă dreptul sa te aperi jignind-i pe alții.

Leon spunea...

@Huhule, atentie la pct.6:
http://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2020/rp379.pdf

Gogu Pintenogu spunea...

Din aceeași cauză din care un ofițer șef de birou cu trei subordonati dintr-un comandament de batalion primește indemnizație de comandă dar un maistru militar sau subofițer cu 6-7 subordonați nu primește. Ăștia sunt zeități!

CEZAR spunea...

Poate vreti sa va stringem de git....!!

Leon spunea...

Pai au cam reusit !
A trecut si aceasta saptamana si Pl x nr.199 inca NU are un Raport comun al celor 2 comisii...!

Petrescu Ion spunea...

Domnule TEO,
Pe cine reprezinta cei 6 din CD al ASOCIATIEI ROMIL?.
PE mine nu ma reprezinta, EU doresc APROBAREA PLX199 PINA la lalegerile din 06/12/2020.
Prefer MARUL MIC decit nimic.

Leon spunea...

In masura in care au avut in activitate aceste venituri, vor beneficia si militarii din MApN ..!
Astept un pdv competent din partea Adminului..!

akord 75 spunea...

@tehnocrat -BOB partid
Daca limbajul asta te-a adus la fonctie inseamna ca ai meritat-o
De ce nu recunosti si gata ca nu-ti ia nimeni capul (ca doar dumeata ai zis ca ai fost secretar BOB partid-nimeni altcineva)
Unknown este elegant cand vorbeste de beneficiile(maruntisurile) aduse de mai marii R...Nu nu erau de la R...erau de la partid direct.Stii foarte bine ca va aflati pe o lista speciala si figurati cu functiile voastre pana la CC al PCR. Erati superiori oricarui comandant pentru ca reprezentati DIRECT partidul iar C.I.-stii(ca doar securitatea recte C.I.stii, erau bratul inarmat al partidului- a nu se confunda cu poporul)se subordonau chiar si ei partidului.Fara un aviz de la voi puteai sa ramai in functie si grad pana la adanci batraneti sau puteai sa ai o ascensiune fulgeratoare
Si mai lasa-ma cu functia asta "onorifica" Falsifici adevarul in cel mai grosolan mod posibil.Parca ai fi trait numai tu pe vremea aia si ii poti minti pe toti ceilalti.Eu am spus adevarul si asa este/va ramane indiferent cat improsti cu laturi pline de ura.Tu ti-ai calcat pe constiinta nu eu....Am sa sun pe la Alexeni pe la fostii colegi de AA si RdLc sa vedem poate au avut norocul si te-au cunoscut.Dupa comportament si vocabular nu cred ca-ti duc dorul prea multi.
daca nu bagai minciuna aia gogonata cu functia "onorifica" mai ca te-as fi lasat in durerea ta...dar esti prea de tot!!
PS cei de la C.I. erau tot "onorifici" ca doar voi intre voi colaborati.Ceilalti isi vedeau de meserie,ma rog,cu exceptia informatorilor care toata ziua va sopteau in ureche....ca sa nu va plictisiti

akord 75 spunea...

@ huhu&Leon&co...
Citind pct 6...m-au trimis din art. in art. din alineat in alineat si din indice x in indice y ca le-am pierdut sirul si m-a luat durerea de cap....mai trebuiau niste "coroborate" si gata eram...✝️✝️✝️
Vedeti ? de-asta va iubesc!! chiar daca uneori "o dati in gard"

Negritoiu spunea...

Oare de ce tace dl.Coarna?

Șoimul spunea...

tehnocrat, respect pentru foștii colegi te rog.
Astfel de afirmații jignitoare nu se mai fac nici la grădiniță!
Sper, că vom fi mai înțelegători, scopul nostru comun să fie realizat.

Cezar spunea...

Nici pe mine @
Doresc promovararea plx..o99

akord 75 spunea...

Nu stiu de ce dar am impresia ca vrei sa ti se ridice si o statuie? ca ai fost secretar BOB PCR ..."onorific" desigur....dar "abonamentele" la prime,specialist de clasa,avansare inainte de termen calificative numai de FB si EXCEPTIONAL,chiar si locuinte la alegere desigur in defavoarea altora care meritau dpdv al situatiei familiale dar stateau prin caminul de garnizoana cu nevasta si copil si....multe altele MARUNTISURI (cu majuscule)
Doar un tel la cdt garnizoana care incepea cu "stiti sunt secretar BOB partid la UM nr... si as vrea sa mi se "repartizeze" o locuinta....restul e arhi cunoscut.Hai sa spunem adevarul pana la capat "onorificule"
DPDV al meu e subiect inchis ca va stiau si va "iubeau" toti camarazii...exact ca pe comisarii fostei armate rosii ...exact la fel!

akord 75 spunea...

PS Da!! adevarat Dan B e de-al "vostru"!! stiu despre el..

akord 75 spunea...

Negritoiu
pt ca probabil peleicsu arata cu totul altfel la politie(mult mai bine).....chiar ma intrebam chiar nimic,nimic?? Tacerea asta nu poate fi decat de bine
daca sunteti politist bucurati-va daca nu....??

Teo spunea...

Niciunul din Romil nu reprezintă pe nimeni! Conform Legii dialogului social trebuia să invite pe altcineva.

Ein Stein spunea...

Doctore e complicate rau de tot.
Sa presupunem ca noi doi am fost in activitate pe aceasi functie iar in anexa cu cuantumuri minime, sa presupunem, ca sa nu avem migrene toata noaptea, pentru gradul nostru cuantmul minim e de 3 000 lei. Daca tu ai in acest moment pensia de 2 999 lei iar eu am 3 000 lei, tu ai tras lozul castigator, ti se va aplica acel cuantum minim, mie nu pentru ca nu am sub 3 000 lei. Mai departe vei primi cuantumul minim de 3 000 lei, conform plx-ului, daca se aplica la acest cuantum OMM-ul, numai tie ti se adauga, vei primi o pensie neta de 3 600 lei, adica 3 000+OMM, in dreptul meu pauza, eu raman cu ce am avut. Concluzia e ca pentru o diferenta de 1 leu intre noi, primesti la pensie in plus 601 lei, eu primesc 0 lei. Deci nu cred ca asa au gandit cei care au ticlut acest PLX, concluzia e ca OMM-ul NU se va acorda la cuantumul minim. Problema e pentru ca art.11 din L80 exista si trebuie sa-si produca efectul iar contopistii nu s-a gandit la asta. OMM-ul nu este inclus in acel cuantum minim, asa cum am mai scris, daca exista trebuia sa se prevada, asa cum se face cu penalizarea pentru anii lipsa pana la 25, o penalizare si pe OMM pentru ca e ilogic ca sa fii penalizat pentru vechime mica dar sa primesti OMM in procent maxim. Probabil pentru fiecare articol din PLX vor fi necesare norme de aplicare pe cel putin 20 de pagini pentru fiecare in parte.
Solutia ar fi noua lege si sa se inceteze cu imbrobodeala asta, pute de la o posta a "Noi am vrut dar nu s-a putut din cauza astora" si dai si arata cu degetul in stanga si dreapta, de altfel cum vad ca s-a inceput, deja se cauta si gasesc tapi ispasitori.

Ein Stein spunea...

Pe de alta parte, zic eu ca un neinitiat in ale legilor, OMM trebuie sa se aplice, obligatoriu, faptul ca aceasta pensie minima nu are nu stiu ce regim si nu se poate acorda OMM-ul nu tine. Solutia, de fapt singura care impaca si capra si varza e aia pe care am mai scris-o. Daca e cazul si te incadrezi sa primesti pensia minima din anexa, OMM-ul se calculeaza la pensia in plata si se adauga a pemsia minima din anexa. Eu nu vad alta solutie.

Huhu Rezea spunea...

@ein
Despre ce anexa tot vorbesti?
Ai lipsit o perioada. Noua forma a proiectului nu mai are o anexa cu pensia minimã.ci vorbește despre cuantuml minim net individualizat.
Ește sau nu prevazut in legea pensiilor, sporul OMM se acorda in baza L 80/1995, dupa ce se calculeaza cuantumul final al pesiei. Marimea sporului nu se poate stabili procentual din pensie decât dupa ce se știe marimea cuantumului rezultat din baza d calcul.

Petrescu Ion spunea...

D-l TEO,
Aplicam prevederile Legii Dialogului Social imediat dupa aprobarea PLx199.
Nu blocati posibilitatea ca cca 40% din pensionarii militari sa beneficieze de majorari ale pensiilor ca urmare a modificarii L 223/2015 prin PLx199.
Daca cei 6 membri din CD-ul ROMIL nu reprezinta pe nimeni cum au facut interventia la presedintele CD-ului?. IN numele cui au cerut blocarea?.
Profita de faptul ca o parte a pensionarilor militari nu au aprofundat prevederile PLx199?.

Negritoiu spunea...

De fapt,cine ne reprezinta cu adevarat ?

maiag spunea...

FARA SUPARARE,papagalul expirat DAOGARU a fost inlocuit de 2 vrajitori propagandisti si toti prostii ne uitam in gura lor si comenam pastile aruncate de ei si multi botanisti le creden adevarate,in rest,,,,VRAJEALA DE 2 BANI VEKI,fara valoare,dar e bine ca macar ne lungeste speranta si ne putem masura prostia,NIMIC REAL DIN POSTARILE SI PROMISIUNILE CELOR 2,DOAR CAMPANIE ELECTORALA SI PUBLICITATE,stiu ei de ce fac asta

Gigi spunea...

Parca era vorba cã numai 30% dintre noi va beneficia de "bunatatile" plx-ului 119.
Adicã,de prosteala pe termen lung sau niciodatã de aplicarea in totalitate a ptoiectului.
Am mai spus de ce.
Bun,cei 30%(40%),vor obţine ceva,dar pe ternen lung nu va gânditi cã nu vom mai obţine nimica datoritã mai multor pericole care vor urma dupã alegeri?

SINGURA CALE DE A FACE DREPTATE,ESTE CA DE LA 01.IANUARIE,2021 SA SE TREACA LA ACTUALIZAREA PENSIILOR.
Restul e cârpeala şi prostealã.
Cei care obtin ceva din prima Faza a proiectului,sunteţi foarte virali pe aici,dar pânã acum aţi stat la cutie.Ati simtit mirosul de ceva frimituri şi aţi ieşit din ascunzatori.
Şi înca ceva,aţi luat legãturã cu vreun parlamentar din zonã d-voastrã şi sã le expuneti ce vã doare?

Am mai spus,acest Plx,prin etapele şi prin termenele de aplicare este o mare prosteala.
Dacã Etapa 1 se fãcea concomitent cu Etapa 2,atunci da era o treabã bunã,şi de încredere.

Etapa 2-Se aplica atunci când se termina aplicarea in INTEGRALITATE a L.153.Suntem noi siguri cã se va mai aplica vreodatã in condiţiile de azi şi existã semnale cã cã l.153 va fi modificata?

CEZAR spunea...

QED..
Sa-i luam de git...!

CEZAR spunea...

Avem incredere in ministrul CIUCA..si MApN....

Viorel spunea...

Domnule Petrescu Ion, în numele cui domnul Col. Tudor a refuzat începerea actualizării tuturor pensiilor militare începând cu data de 01.01.2021 ? Când s-a dus la acea întâlnire cu domnul Ciucă trebuia să meargă cu lecția învățată, nu i-a spus nimeni despre acest PLx 199/2020 „Articol unic” poate identic cu propunerea domnului Ciucă (analizând în prealabil cu ceilalți colegi), având în cap N variante pe care să le prezinte, de la cea mai favorabilă și până la ultima când „Marele Comandant” s-a ridicat de pe scaun și a plecat. Chiar nu sesizați că acea întâlnire A FOST O FĂCĂTURĂ ÎNTRE DÂNSUL ȘI CIUCĂ. Cum poți să respingi CEA MAI FAVORABILĂ PROPUNERE CARE NICI PRIN CAP NU-ȚI TRECEA CĂ VA FI ACCEPTATĂ. Așa înțelege dânsul dialogul / negocierea (mă refer la domnul Ciucă pentru că / cu domnul Col. Tudor m-am lămurit). Nici nu se numește negociere ci impunere dacă citiți cu atenție discuția întâlnirii din 12.11.2020 „daca nu se accepta aceasta ultima ocazie oferita, situatia va ramane in parametrii anteriori”. Asta este un fel de discuție dintre STĂPÂN și Slugă.

Viorel spunea...

O completare domnule Petrescu Ion, dacă domnul Col. Tudor are coloană vertebrală, onoare, cinste, etc., ca un adevărat ofițer ar fi bine să ne spună și ce i-a promis Domnul Ciucă. Sigur după alegeri renunță la pensie și ocupă o funcție în cadrul Cabinetului Senatorial sau mai știu eu ce. Încă odată. Atât de pregătit a fos încât nu a știut că acea propunere era cea mai bună. Când domnul Ciucă a propus-o trebuia „să sară” de bucurie nu să refuse. În cazul în care ar fi fost întrebat care sunt doleanțele noastre, asta era propunerea cu care trebuia să înceapă. Amin și mulțumim domnule Col.

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, se spune că atunci când cineva îți face un rău, în gândul tău îți spui: Îi voi plăti cu aceeași monedă. Pentru mine, binele și răul sunt 2 părți ale aceleiași monede. Să nu creadă domnul Ciucă, Roșu, Jianu etc., că în această viață nu vor plăti și ei pentru ceea ce fac din răutate, pentru că un rău nu poți să-l faci cuiva vrându-i binele decât în situații excepționale (Ex.:am avut un coleg care sugea câte 1,5-2 litri pe zi de votcă și rom amestecate cu bere. Avea 4 copii. Nevasta femeie de serviciu la o școală. Mai juca și păcănele. Salar acasă ioc. Trăia din împrumuturi. Înlocuitorul domnuli Ciucă poate să confirme (sau orice coleg din D.2.I.) ordinul pe care l-a dat ulterior / nu datorită acestui caz. De la Cdt. de U.M. în sus trebuia să aibă o situație a tuturor subordonaților (s-a primit model / program cu toate datele, de la împrumuturi la bănci, sume, termen de rambursare, vicii, etc, etc., mai ceva ca la securitate). I-am raportat Cdt. pentru ai proteja familia care murea de foame. Nu știa cine l-a dat în gât. Mai târziu i-am spus. S-a supărat, apoi, când i-a trecut mi-a mulțumit. Citiți de curiozitate pe cine a lăsat domnul Ciucă în urma dânsului: https://www.newsbuzau.ro/politica/dezvaluiri-cretini/35275-cat-mai-este-mercurialul-pentru-un-post-de-subprefect-plagiatorul-si-mincinosul-in-acte-oficiale-fostul-general-foca-se-vrea-cocotat-la-prefectura. https://www.newsbuzau.ro/eveniment/24035-cum-si-a-falsificat-grosolan-cv-ul-generalul-r-petrica-lucian-foca-pensionar-de-lux-si-actualmente-consilier-personal-al-primului-ministru-tudose-din-marturiile-generalului-de-brigada-dumitru-miu. De la așa oameni cocoțați în politică / ca și domnul Ciucă, la ce să ne așteptăm.

Viorel spunea...

Domnule maiag, ce legătură are chimia (pastilele / chimicale) cu botanica (o știință despre plante). Trebuia să specificați, pastile naturiste (pentru potență spre ex.). E bine să mai pui și botul câteodată, altfel mori prea repede.
Unu-i bolnav de cancer în stadiul 3-4, sau doar faptul că este bolnav de cancer, știind că stă rău cu psihicul este bine să-i spui ? Și astfel dă ortul popii în câteva zile, luni, sau îl minți șii dai speranțe și astfel îi prelungești viața sau se descoperă un medicament între timp și-l vindecă sau o minune (pe care ne-o promite Ciucă) după alegeri.