Un produs Blogger.

marți, decembrie 29, 2020

Asta este a câta petardă aruncată de domnul Ciucă?

111 comments
Deocamdată, vedem că pe site-ul Ministerului de Finanțe  nu a intervenit nicio modificare a textului din proiectul de ordonanță care elimină indexarea din oficiu a pensiilor militare.
Mâine, deci foarte rapid, domnul general dă marele  examen pentru a arăta oștirii  de câtă autoritate se bucură în guvern și în fața  liberalilor. Eu zic că s-a hazardat din nou.
Compunătorii Comunicatului nu știu că prima sesiune parlamentară a anului începe în luna februarie.


 

111 comentarii:

Unknown spunea...

Daca nu scrie in ordonanta, nu exista. Restul, e vrajeala.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cifff1967 spunea...

Jegurile astea ne amăgesc ca pe niște copiii.Stati cuminți ca ve-ti primi.In strada sa le rupem capul.

Leon spunea...

https://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-agenda-edintei-guvernului-romaniei-din-30-decembrie-2020
Vedem maine daca apare aceasta modificare la indexarea pensiilor de serviciu cu aplicare de la 01.09.2021, in Ordonanta de Urgenta(nu este pe ordinea de zi, dar va fi pe ordinea Suplimentara) !

Alex spunea...

Trebuia sa amane indexarea pana in 2025-2026.Trebuie sa ne gandim noi ca guvernul nu are resurse? Din cei 2% din P.I.B. alocati ptr.M.Ap.N.nu mai ramane nimic? Sigur acest Ciomag al nostru vrea sa cumpere iarasi ceva fier vechi de la yankey in'21.Prima grija ar trebui sa o constituie calitatea vietii militarilor activi si in rezerva ,lucru pe care nici o guvernare nu l-a luat in calcul in ultimii ani. Cel putin legea salarizarii a fost facuta in ciuda noastra cu dedicatie.Ce serpi am incalzit la san!

Huhu Rezea spunea...

Legea @63/2010 nu prevede în art. 102 pentru pensiile civile majorarea punctului de pensie de la inceputul anului. De aceea majorarile s-au aplicat în ultimii ani în cursul anului.
De aceea Ordonanța nici nu prevede prorogarea majorării pensiilor civile.

monteoru spunea...

Asta ne arata bomboana ca la copii.La naiba asta ne crede senili.Umbla cu ciora vopsita.Trebuie urgent dat peste bot.

un oscar = o pensie spunea...

Alex,cata naivitate!
greu realizati ca armata este doar de decor si pt a stoarce 2% din pib pt asa-zisa protectie din partea SUA.Nu da nimeni o ceapa degerata pe armata sau ,mai ales,pe rezervisti(balast).Doar unii ,gen mares(zice el -colonelul si majordomul lui viorel -castravetele sarma) ,cred ca ei au vreo valoare in colonia de sclavi.Ziceti mersi sa nu taie din ce este acum,ca ar putea fara vreo reactie din partea eroilor in izmene

Constantin spunea...

Buna seara,

Dupa cum se poate observa, noua asa zisa indexare coincide cu indexarea pensiilor civile cu 8%. Si totodata cu intrarea in vigoare a Legii 127/2019, noua lege a pensiilor.

Probabil ca nu va mai exista nicio actualizare, pensiile militare vor fi recalculate pe algoritmul din L 127/2019, astfel:

Punctul de pensie actual : 1465 lei * 8% = 1582 lei / 25 ani stagiu mediu de cotizare sistem civil * nr de puncte acumulate prin impartirea venitului brut lunar la salariu mediu brut din luna respectiva, pt intreaga cariera.

Pentru militari, dat fiind ca limita de varsta a fost la 55 de ani mai devreme cu 10 ani decat la civili este posibil sa avem un stagiu de cotizare mai mic, astfel:

Punctul de pensie actual : 1465 lei * 8% = 1582 lei / 20 ani stagiu mediu de cotizare sistem civil * nr de puncte acumulate prin impartirea venitului brut lunar la salariu mediu brut din luna respectiva, pt intreaga cariera + 10%, 15%, 20% OMM.

Pentru pensionarii ale caror pensii au fost recalculate pe baza Legii 119/2010, punctajul este deja stabilit in decizia de pensionare.

Practic nu mai raman decat de recalculat pensiile care au fost acordate dupa 01.01.2016 pe baza L 223/2015.

Acum sa vedem daca se aplica si pentru pensiile militare articolul din L 127/2019 privind pastrarea in plata a cuantumului mai avantajos.

Viorel spunea...

Când îți blamezi instituția în care nimeni nu te-a obligat să mergi, te-ai dus de bună voie sau silit de familie care nu avea resursele necesare să te dea la o facultate (nici nu te ducea capul și cheltuia și banii de pomană dacă-i avea), care ți-a asigurat un trai decent peste un sfert de veac, care ți-a dat o pensie și un respect din partea societății civile (vecini, prieteni, cunoscuți, necunoscuți) lăsându-i deoparte pe cei (parte dintre ei) care te-au condus, mai bine sau mai rău, când poate (și sigur) ai avut și tu meritele și greșelile tale, atunci însemnă că degeaba ai urmat o Școală Militară, ai îmbrăcat ținuta militară, te-ai considerat militar activ sau pensionar. Dacă aveai demnitate și onoare nu trăiai într-o colonie de sclavi și te duceai pe câmp cu sapa la prășit unde cred că îți este locul. În concepția ta bolnavă, tot ce reprezintă armată este un rău organizat. Urăști șefii, urăști probabil și ținuta, îți urăști până și umbra ta de pensionar militar. Numai Xanaxul te mai poate salva.

GO spunea...

Colegilor! Treaba pensiilor militare se va rezolva numai cu mitraliere si grenade ca in Donbas! Pana atunci, pas! Ne-au luat de prosti si cu asta basta.

anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
HALA spunea...

Cu cine în strada?

Gigi spunea...

Neamurile proaste din guv.tot trag de timp.
Cum draku,Doamne iartã,se indexeaza in Sept.2021,când legea spune clar ca se indexeaza anual la data când se cunoaşte inflaţia.Se cunoaşte oficial din Septembrie 2020 pt.anul anterior,adicã 2019.
In Sept.2021 se va cunoaşte oficial inflaţia din 2020.Sau p-asta din 2019 o sare şi ne-o da "in mânã" direct pe cea din 2021?
Mama lor de excroci odinari.
Fiecare Guv.care vine ne taxeaza.Au eliminat Actualizarea,cei 50% din cresterea SMBE,acum ãştia elimina(nu e cuvantul adecvat)ind.cu rata inflaţiei.
Ce mai urmeazã?

sky-zone spunea...

Niciodata pana acum nu a facut o declaratie oficiala de genul, puteti gasi si pe pagina lui personala de facebook acest comunicat, pana acum erau fratii bomba si fitil (rosu&jianu), mai ales ca este la inceput de nou mandat, chiar cred in aceasta declaratie.Ce nu imi este clar din comunicat, in aprilie intra in vigoare?sau de atunci incepe recalcularea si mai dureaza cateva luni ?

HALA spunea...

Un Oscar, Mareș asta e un papagal care vine cu texte copiate de pe diferite site-uri ca să cădem noi pe spate ce deștept este. L-am dibuit în multe situații. Produce silă.

Gigi spunea...

Nu cumca are legãturã cu legea 164/2020,aia cu veteranii?
Întreb,nu dau cu ghioaca colegului din Moldova.
V-am atentionat mai demult cã aştia vor sã ne aducá la stadiul de Asistaţi.Mai e puţin.

Mihai spunea...

akord 75

🤣🤣🤣😇🤣🤣🥳🥳👍👍👍

anonim spunea...

Ce e greu sa le promita alora?"Va dam,va dam dar nu de la 01.01 ci din septembrie...bla,bla"
Ehee pana in septembrie vor apare altele,plus timp suficient pt linistirea situatei...plus ca exista si precedente si nu doar unul sau doua ci mai multe, deci credibilitate 000
Si sa nu uitam ca suntem "in situatie".Cine se arde cu ciorba...
P.S.Iar Bahna nu se dezminte(asta mi s-a parut cel mai cretin).Pe el il f**e grija de bilete in statiuni,alte probleme n-are....nu ca n-ar fi si pe aici si aiurea unii pe care-i doare "la basca" Stati fara grija !! are el Bahna,mumiile lui care nu duc grija banului ci doar a "beletelor" luate cat mai ieftin,daca se poate chiar moka....Ai dreak !! si bogati si lacomi...si egoisti.Astia o sa vrea si "vaucere" maine poimaine pt coliva subventionata ca s-a scumpit arpacasul:))

un oscar = o pensie spunea...

urmeaza micsorarea(suprataxare)

Burebista spunea...

Referitor la promovarea Proiectului de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat, PL-x 199/2020, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, a fost reafirmat sprijinul comun al tuturor celor prezenţi pentru promovarea acestui act normativ, respectând principiile agreate anterior, referitoare la înlăturarea discriminărilor existe în prezent şi la crearea unui cadru adecvat actualizării şi recalculării pensiilor militare.

La reluarea activităţii parlamentare, în luna ianuarie 2021, PL-x 199/2020 va fi dezbătut în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor, şi apoi va fi supus aprobării plenului, având susţinerea Guvernului României. În bugetul Ministerului Apărării Naţionale vor fi prevăzute resursele necesare susţinerii acestei iniţiative începând cu luna aprilie a anului viitor.

În februarie se dau banii pentru legea 168 cu veteranii din teatrele de operații și din aprilie se dau banii pentru plx199.. 🤣

anonim spunea...

un oscar = o pensie
de decor,da,ok dar si un bun client pt cumparat gunoaie.....cred ca e unul din cele doua motive pt care mai avem armata.Cel de al doilea ar fi ca mai bine mor/risca ai nostri decat ai lor si pentru asta se arunca cu banu'.Asa s-a procedat si in anii de dinainte 1998-2006 dupa care cei dispensabili au fost aruncati tot la gunoi...se vede astazi.Asa vor pati si urmatorii, activii de azi...doar ca inca nu-si dau seama.Oricum n-o sa mai aiba scuza ca "n-au stiut"
P.S Ce conteaza ca le mai da 1000 de lei azi daca peste 10-15 ani vor valora cat o ceapa degerata pt pensionarii de atunci.....Oaiii ce ma enerveaza cuvantul asta "veteran" (dupa 120 de zile....inclusiv cumulate) e de tot kk-tul!! Mie asa imi suna!. Nu stiu poate ma insel dar din tot ce am citit o viata, nu credeam ca e posibil sa fi "veteran"(voi scrie intotdeauna cu ghilimele) dupa 120 de zile de...(nu stiu cum sa-i zic)E clar bacsisul dat de americani.Da,da! pt ei are doar valoarea unui simplu bacsis(tip)

Gigi spunea...

Constantin@
Îmi place,sunteţi un bun scenarist👍👏👌✌😀

Viorel spunea...

Gigi, fii băiat deștept și nu te aventura în ape tulburi desi apa limpede este mult mai periculoasă, ascunde mai multe capcane / vârtejuri / curenți. Indiferent de zona geografică în care ne-am născut, înainte de toate suntem foști militari activi, acum pensionari, români indiferent de etnie și OAMENI indiferent dacă ținem cu PSD, PNL, Dinamo sau Steaua. Eu sunt moldovean, fiul meu s-a căsătorit în Sighetul Marmației cu o româncă de etnie maghiaro-poloneză la origine (Zelenszki). Niște oameni deosebiți. Vorba domnului M, nu ar trebui să fim dezbinați, numai că și pe blog ca și în fostele unități în care ai lucrat cred că ai sesizat că sunt oameni și oameni. Oameni care muncesc și își văd de treabă și alții care chiulesc și dau din gură. Însă la pomana porcului sunt primii.

IAR99Army spunea...

singura alternativa de reusita este unirea tuturor asociatiilor militarilor, apoi unirea cu sindicatele politistilor si iesirea masiva la proteste alaturi de acestia. altfel este pierdere de timp si batjocura va continua, sau s-ar putea sa fie si mai rau, pedelistii sunt iar la putere.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-au adunat slugile, lingaii, pupincuristii si lichelele sa arunce petarde si fumigene! Sa va fie rusine, haimanale batrane! Nimic de pensiile de 500 lei-1500 lei! Sa va fie rusine, capatuitilor si cersetorilor de grade in rezerva si retragere, pentru ca aveti inclusiv Colonei cu 2500-3000 lei pensii militare! Am ajuns cersetorii si paria societatii de rad civilii de noi cum ne plangem in mediul virtual, cu zecile de mii, sta-v-ar in gat ciolanul dupa care alergati cu limbile scoase, latrailor si cersetorilor de nimicuri! Sunteti niste lași, tradatori si ipocriti! Noi, rezervistii haituiti de ani si ani de zile, nu va mai credem o iota din ce debitati cu nerusinare! Avem cel mai incapabil ministru din Istorie, mai prost decat toti ceilalti ministrii civili la un loc! Un tradator si un parvenit, sluga iohannist-berlineza!

Laleaua neagră spunea...

Cum oare poți schimba ceva, tu care citeşti aceste rânduri dacă nu te implici? Cum poţi tu ȋmpreună cu noi să scăpăm de cei incompetenţi sau corupţi ? Cum să faci toate aceste lucruri dacă atunci când ți se oferă șansa să faci toate astea, refuzi să te implici. Discutăm pe forumuri dar nu se schimbă nimic... Oare de ce?


Calinmihaib12 spunea...

Constantin:la pensiile stabilite pe legea 165/2011= OUG.1/2011 care au PMA=punctajul mediu anual,stabilit ATUNCI..,toate punctajele lunare,anuale și totale și apoi P.M.A.-ul:trebuie RECALCULATE=cu noile grupe de muncă din Ord.M.123/2015, grupe aplicate la recalcularea pensiilor: în 2016.!= în situația că..se reintroduce..
contributivitatea..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Text= substantiv comun, genul neutru, singular. Copiat din DEX.
Toți cei care au ceva creier în cap copiază valoarea, o dau mai departe, însă ... unii, mai reduși mintal, vomită, din cauza saturației!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

Iata cum privesc unii situatia lui Ciuca si sa stiti ca parerea asta am auzit-o in general si la alti civili.N-o fi el bun pt situatia noastra(cu jignirile pe care i le aduc unii si altii) dar vorba articolului cand e comparat cu ceilalti politicieni diferenta se impune de la sine.Nu-l apar si nici nu-l laud.Oricum nimanui nu-i place sa fie jignit dar unii de pe aici chiar exceleaza in "domeniu".Sunt curios ei ce ar face de unii singuri in haita aia de partid?? S-ar descurca oare mai bine? Nu cred.
https://evz.ro/nu-fii-trist-generale-ciuca-n-ai-ce-cauta-printre-gunoaie.html?fbclid=IwAR11ng-vgWcYijNeTW9qhF3gozHYBrOOigXw1A0dPKLWT8Xy4vTgwHzp8ik

Iulian Mareș spunea...

Leon,
pt ca in spetembrie Guvernul Cîțu va fi de cateva luni istorie si trecut la capitolul ESEC al Robotului!

Cristi spunea...

Contributivitatea,este cea mai corectă lege..
Conf.L 263 ,acum eu aveam cu 1000 de lei mai mult față de L223. Plus anii lucrați în viața civilă din 2011 până în prezent.
Total ani lucrați efectiv 34 ani+ 8 ani grupă =42 ani și încă mai lucrez cât se poate.
Legea 223 este discriminatorie așa cum se aplică acum ,diferențele fiind uneori duble între pensionari.
Anii lucrați în viața civilă în situația mea, sunt in cea mai mare parte nefolositori în L223(am depășit cei 85%,sunt nuli).


Paul Puiu spunea...

Politicienii si magistratii sunt pe o mana, s-a ajuns la o intelegere, politicienii dispun ce vor si cat vor cat timp magistratii sunt lasati in pace, atat cei in functii cat si cei pensionati!! Rezervistii au ajuns din cauza magistratilor pensionari moneda lor de schimb si pot fi batjocoriti si umiliti de politruci, ce nu ati inteles?? Nu se va rezolva nimic favorabil pentru militarii si politistii activi si nici pentru rezervisti pentru ca nu suntem inclusi in planul de guvernare decat la taieri sau inghetari ca pe vremea psdului!!! Nu va asteptati de la politruci ca sa primim favoruri pentru ca nu constituim o prioritate!!! Pentru actuala guvernare prioritar e sectorul privat unde pnlistii au afacerile in derulare!!! Psdisti din opozitie in prezent, de la care multi au avut asteptari, nu vor face nimic asa cum nu au facut-o nici cand au fost la guvernare!! Din pacate pentru psdisti e o mare dezamagire ca cu toate pomenile oferite pana la alegerile parlamentare, date unor categorii de bugetari, magistrati sau pensionari, nu au reusit sa castige alegerile!!! Viitorul nu cred ca va aduce modificari sau majorari pentru pensiile rezervistilor pentru ca nu are cine sa le adopteze sau sa le aprobe!! Eu nu am avut incredere in politicieni niciodata pentru ca istoria a aratat dealungul timpului ca militarii sau politisti nu sunt decat oameni de sacrificiu care sunt rasplati material sau cu medalii abia dupa ce acestia isi sacrifica viata!!!!

jupderval spunea...

Sunt oameni care au avut 15 ani de militar, au avut functie de Lt.col, si nu au pensie de 1000 lei si imbecilul mareste cu 1000 LEI pensiile celor din teatrele de actiuni ALE ALTORA, PENTRU 4 LUNI DE ZILE.

Bella spunea...

va aude sau citeste cineva?

Ein Stein spunea...

Daca pensiile militare ar fi fost calculate pe principiul contributivitatii si nu dupa un algoritm smecheresc acum nu ne-am fi aflat in aceasta situatie penibila, deciziile CCR le-ar fi dat peste bot mafiotilor, momentan galbeni ca hepatita. Nu trebuie schimbat decat algoritmul de calcul, cum e in legea civila. Evident ca acest lucru e practic imposibil, acum, grupurile de interese se vor opune din toate puterile, argumente care mai de care penibile insa realitatea e aia pe care am scris-o.

Trofin spunea...

Promisiunile lui Ciucă fac parte din registrul " cum să facem ca să-i păcălim pe proști " . Cum să am încredere în asemenea zise negocieri când cei care negociază sunt susținători acerbi ai găștii care azi guvernează discreționar colonia în care mi se permite , încă, să mai trăiesc? Este absurd !. Soluția constă în promovarea proiectului PLx199/2000 sau recalcularea pensiilor militare , opțional după Legea 223/2015 sau Legea 127/2019 , care este mai avantajoasă pensionarului cu pensie în plată.

Margarit Fernand spunea...

Varianta expusă de dv este una fericită în care nu vor pierde foarte mulți, dar din păcate eu știu o variantă de recalculare mult mai”dureroasă”!

CEZAR spunea...

6 luni ..in care NU AU TRAS UN FOC DE ARMA.....!

Ein Stein spunea...

@Paul
Niciodata nu s-a cautat rezolvarea situatiei, reala, tot timpul s-au cautat solutii cum sa se modifice dar sa nu se schimbe ceva. Niciodata nu s-a incercat eliminarea cauzei ci doar indreptarea partiala a unor efecte. Situatia convine multor grupuri de interese si e greu de crezut ca se va intra intr-o normalitate. Dupa cum vezi, intotdeauna, se incearca indreptarea atentiei pe chstiuni marginale nu de esenta, mai mult de atat unii profita de necazurile pensionarilor pentru a-si rezolva anumite interese de grup, nu vad ce legatura ar avea neindexarea pensiei cu biletele la statiuni. Ticalosia e mare in Romania, important e sa intelegem ca rezolvarea situatiei se face numai si numai prin eliminarea cauzei, plecarea la fenta pe tot felul de chestiuni minore prin care grupurile de interese isi rezolva problemele nu face altceva decat sa le intareasca pozitia.

Ein Stein spunea...

Hai lasa.

CEZAR spunea...

PLx ..199..merge mai departe ! Don CIUCA ..LUCREAZA..! Hai dans si ..Oda bucuriei....!!!

CEZAR spunea...

La munca baaaa...nu mai tine cu SIRVUPLE MADAME....!

CEZAR spunea...

Dar de cei cu pensii de la 3500...la 20000..de ce nu pomenesti ?? Si astia sint ..Bataie de joc....????

Ein Stein spunea...

@Cristi
Nu trebuie decat sa se modifice algoritmul de calcul din L223 pe unul bazat pe contributivitate si gata problema. Diferenta intre pensia militara si cea civila este data de algoritmul de calcul contributivitate vs 6 luni alese cu gija. Simplu. Simplu dar greu de tot si practic imposibil fara o vointa politica, onesta, uriasa.

Trofin spunea...

Demnitatea îl obligă pe om să plece din funcție dacă nu este în măsură să rezolve problemele care îi aparțin. Dacă stă în continuare pe funcție o face fie că are interese personale sau de grup , fie este un laș și se ascunde după scaun. Iar critica , chit că este mai ascuțită, nu este neapărat o jignire dacă respectivul face ceva util pentru acela care apelează la critica mai ascuțită. Și d-voastră ați fost criticat deseori pe nedrept și chiar vulgar , v-ă urmăresc reacțiile și constat că nu abandonați. Ciucă nu intră în acest registru.

CEZAR spunea...

@/Viurel- cu tot NOMENCLATORUL DE BOLI ....in spate
TU AR TREBUI SA PRIMESTI O CRUCE IMBIRLIGATA DREPT MEDALIE....Il detronezi pe CorneliunSSon care era campion absolut...
SA REZISTI PINA LA 55 DE ANI CU TOT NOMENCLATORUL DE BOLI IN SPATE ...MARE MINUNE...
TE CRED SI EU..o viata intreaga PAZNIC la ..HIRTIII....ca doar habar nu aveai ce-i prin ele
Un sfat ...NU TE MAI PLINGE SI MAI ALES NU TE MAI LAUDA....
AVE...

CEZAR spunea...

Ai adus ceva material de prin ..DOMBAS..??...hi..hi..hi..!!

Ein Stein spunea...

@Constantin
Diferenta intre cele doua tipuri de pensie este data de algoritmul de calcul, pensiile calculate pe contributivitate sunt aparate de Constitutie, cele bazate pe 6 luni alese cu grija raman la cheremul si toanele guvernului.
Daca in L223 s-ar schimba algoritmul de calcul pe unul bazat pe contributivitate am intra si noi in randul celor protejati de Constitutie, restul sunt detalii nesemnificative.

anonim spunea...

Cristi
dpdv al dvs L263 este cea mai corecta.Dpdv al unuia care a lucrat in armata acesti 34 de ani despre care vorbiti, cred ca va spune ca este cea mai INcorecta....deci in continuare fiecare isi vede INTERESUL STRICT PERSONAL
De aici NU va iesi niciodata nimic bun...de asta am cam incetat sa-mi racesc gura de pomana pe acest blog,mai bine doar citesc, pentru ca "n-ai cu cine dom'le,n-ai cu cine!!"

monteoru spunea...

Olescule este pentru prima data cand scoti si tu o vorba de duh
Ati vazut ce grija are cel din ANCMRR?Pe asta il fute grja biletelor de statiuni.Ce va opreste sa-i luati la propriu la suturi pe toti sefii de filiale judetene in frunte acest Brahna?

CEZAR spunea...

Uitati cine ne baga si in ultima clipa ..MORTUL IN CASA....
Alungati-l drakului cu bolovani.....
--------------------------------------------------------------------
Vor urma amanunte.

Sansa pensiilor militare de a reveni la normalitate este una singura: de a se vota in Parlament, nu Plx1 99/2020, care este o catastrofa, nu amendamentele MApN, ci amendamentele la Plx 199/2020, sustinute de SCMD, vizand intoarcerea la forma initiala, promulgata a Legii 223/2015. Se opun domnul ministru Ciuca „al nostru” si trambitele domniei sale, care viseaza grade in retragere si functii.



Honor et patria! Vae victis!



Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Leon spunea...

Indemnizatia de 1000 de lei nu este data de ,,imbecilul,, ci de Legea nr.168/2020, votata de 295 deputati cu DA si 1 Nu, si promulgata de Presedinte..!

monteoru spunea...

Adevarul e ca sectantii sunt mai uniti decat noi.Vedeti penticostalii,adventistii etc.Pana si pupaciosii de oase.
Nu aveti asteptari dela Ciuca.A devenit om de partid si face ce i se spune ca sa nu-si piarda scaunul.Acumuleaza venituri din pensie,parlamentar,ministru.

pana spunea...

Cei care ies in ianuarie primesc vreun procent ca inflatie ? 4,6 ori 3,8 ori nimic

Negritoiu spunea...

Akord-75
Aveti dreptate. Se poate comenta si se pot face aprecieri fara a jigni persoana supusa acestora indiferent de functia pe care o ocupa. Insa cu o conditie:prin activitatea desfasurata sa dea dovada,la randul sau,de respect fata de cei caruia li se adreseaza. Pana acum nu a dat dovada de acest lucru fata de rezervisti:numai promisiuni fara acoperire facute intr-un scop bine stiut. Ne-a jignit varsta,experienta si activitatea depusa cat timp am fost cadre active.Cand a intrat in ''haita aia de partid'' ,asa cum o numiti dvs.,nu stia ce il asteapta? De ce mai sta printre ei? Il asteptam in randul nostru ca doar este si el rezervist!

Leon spunea...

Dogaru mai mult incurca decat descurca itele pensiilor militare !
Am mai spus-o si repet: sa se intoarca la Istorie si sa lase pe altii sa se ocupe de Pl x nr.199/2020..!

ifrim spunea...

Este clar ca ne scoate la miting de 1ian.!

Alex spunea...

De auzit nu are cum sa ne auda ptr.ca "vorbim" in scris.De citit?! Ne citesc multi si de-ai nostrii si de-ai lor.Problema este ca ii doare la baston de noi.

Alex spunea...

D-l Dogaru trebuie sa ramana singurul membru al S.C.M.D.si presedinte bineanteles.Stie ca reantoarcerea la forma initiala a Legii 223 /2015 nu este posibila si tot repeta prostia asta de cateva luni.
Baga batul prin gard voit am impresia.Nu doreste cu nici un chip ca cele aprox.30.000 de pensii mici ,sa creasca in urmatoarea perioada.Mi-ar placea sa devina istorie,nu sa se intoarca la istorie cum elegant a spus d-l Leon.

Leon spunea...

Ca sa vezi !
TOT PeSeDe-ul este prezent in Tot si-n Toate..!!

Iulian Mareș spunea...

De ce sa nu reziste? Pana 8n 90 nu erau pensionari anticipate, ieșeai la limita de varsta sau medical!
Sa înțeleg ca tu te-ai uzat sau ai fost mai debil? Ce tot o dam de gard cu terenul sau instrucția? Dacă si după 9 (4/lt si hai.. 5/lt.maj) ani tot cu instrucția te lauzi, atunci ți-ai greșit meseria!

Cezar spunea...

🤣😜😎
IFRIMA...nu te stiam asa sugubata
Ai....5 minute de la mine
🤣😜😎

..

Iulian Mareș spunea...

Povestea cu "Bătălia de la Al Nassiriya" scrisă de un ziarist grețos, pentru obținerea unui avantaj ilegal este, în concepția DNA, motiv pt deskuderea unui dosar, cum s-a mai procedat pt mulți.

Iulian Mareș spunea...

Era și firesc! Cele trei puteri în stat se controlează reciproc și au relatii încrucișare...

avianyc spunea...

@ Leon
Nu încerci ?

Leon spunea...

Iulica, acum inteleg de ce l-a desemnat Iohannis pe CATU, Premier !
L-a SACRIFICAT pe Altarul AUSTERITATII si dupa 5-6 luni va fi demis (prin motiune de cenzura, initiata de PNL..?).
Ceea ce nu stie inca Iohannis&PNL, este ca in acest an vor obtine max.10% din increderea romanilor..!

anonim spunea...

M
Nu-i bai.Ni se intampla tuturor.Cel care nu recunoaste ori e mincinos ori e perfect,iar perfect nu exista...cel putin nu aici:)

anonim spunea...

Nu se stie niciodata ce ciumec o fi scapat vre-un glonte la incarcarea/descarcarea armamentului.Si sigur s-a intamplat....deci "au tras":)

anonim spunea...

@Leon
Pai se stie ca asta-i scopul lui primordial.Altfel de unde "sindicat" si cotizanti?? Doar din mentinerea unui haos permanent ca altfel se pierde "obectul muncii"
PS Asta nu a fost o contrazicere pt dvs ci doar o confirmare...cam ca aia cu "apa calda":) sau "secretul lui polichinelle"

Alexandru spunea...

Da, primesc ambele procente de inflație, plus indicele de corecție 1,43 pe anul 2020!😊

Calinmihaib12 spunea...

..cine și când:.."a scris"(=..a corupt..pe cei de la WIKIPEDIA: să scrie..) în WIKIPEDIA "gluma" cu:..ba e LEGAL,ba e ilegal: același "ceva" de:băut..,de ronțăit..,rumegat.. etc.

Calinmihaib12 spunea...

CRISTI:.. pe CONTRIBUTIVITATE, se adună vechimea efectivă cu cea realizată prin grupele de muncă numai pentru a îndeplini condițiile de pensionare..;(adică nu e cel mai important lucru că ai..34 sau 42 de ani vechime, ci e mai important: NIVELUL soldelor/ VENITURILOR LUNARE avute..,în raport cu S.M.B./Ec. corespunzătoare din fiecare lună de activitate: pt.calculul PUNCTAJULUI LUNAR BRUT,abia apoi "aduni"= "%" de grupă de muncă (25 sau 50 %),și eventual și "%" de pensie supli mentară (13-22 %.)calculate din punctajul lunar brut..!
Atenție: pe legea 263/2010 cu modificările ulterioare, punctajele lunare sunt mai mici decât în activitate= în jurul a
0,25 puncte anuale= în perioade le "asimilate": de școlarizare: școli/facultăți de formare: "CADRE MILITARE (NU= și licee militare..!) sau CIVILE : de formare "SALARIAȚI CIVILI":școli profesionale de: "maiștri civili de meserii", facultăți..,etc..!!

Gigi spunea...

Vai,vai,şi Volguta este pe listã? Nu-mi vine sã cred!!!!!!
PeeeSeeeDeee esteee deee vinããã...
Vai de capul nostru,ce-a ajuns bietul popor!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ: .."eșecul".."robotului"..nu e al lui,ci..al:"păpușarilor"..lui,..
ROMÂNI..și cei din PROXIMITATEA noastră..pericirculară: ..cu preponderență ESTICĂ..?!

Militar de la 14 ani spunea...

Anul de școală militară valorează 1 punct, echivalentul unui smb.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
pana spunea...

Sper sa fie asa

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Îți faci cont, plătești parcă, ...și este un consiliu care analizează și aprobă postarea si/sau completarea!

Iulian Mareș spunea...

El a acceptat sa fie păpușar! Nu este treaba mea și asta îl acuza si mai mult...
Pentru mine el nu mai există de f. mult timp..., asa cum nici eu (generic vorbind) nu exist pt el!

Calinmihaib12 spunea...

Gigi:nu e "de vină"..P.S.D..(?),(care: până la urmă:e o "abstrac țiune")= care la ORIGINE:la începuturile lui,..și AZI: în ȚĂRILE "ECHILIBRATE" (!)..a avut
și are: un rol social:legitim ..!),ci UNII oameni din el,(e adevărat:cam mulți și, poate,.cu oarece influență.!)!și care:dau "direcția",("trendul")..grupului (social-politic) românesc..(?) din care fac parte..!?

Viorel spunea...

Ave Cezar, în aceste zile de sfârșit de an bolile mele și crucea îmbârligată vi le dau din tot sufletul să le porți în dv. și la capătul patului iar în seara de revelion voi aprinde o lumânare și mă voi ruga ca Dumnezeu să vă ierte păcatele și prostia, dar nu vă va arăta minunea despre care vorbești ci luminița de la capătul lumânării care se apropie de sfârșit. Vedeți ce înseamnă să fii un simplu Lt.maj. ieșit la pensie sau cel mult Cpt. fără o funcție de răspundere în toată cariera (scurtă) de cadru militar ? Împărate Cezar, în garnizoana mea (municipiu) erau 10 U.M. Într-un orășel din județ încă 2. Când a venit perioada restructurării (1999-2004, etc.) din 12 au mai rămas 3 (C.M.J., și încă 2 U.M.). Cu cine credeți că au fost încadrate cele 2 U.M. (respectându-se toate condițiile impuse de regulamentele în vigoare, încadrare făcută de Comisia de selecție a D.2 I „Getica” până la funcția de Mr. inclusiv, cea care l-a propulsat în carieră pe domnul Ciucă), cu cei mai buni pe toate Compartimentele, Subunitățile, etc. Împărate Cezar, în calitate de Cdt. de U.M., pe cine ați fi vrut la Personal, Operații și Instrucție, Logistică, Com. și Inf., Financiar, CDC, etc, un cadru cu experiență de 2-3 ani sau un începător care intră prima data într-un birou ? Întreb asta pentru că de a doua zi încep să curgă fel de fel de situații cu termen de răspuns pentru eșalonul superior iar cel ce încadrează biroul nu a lucrat o zi pe domeniul respectiv. Cine ia măciuci de la Cdt. Bg., ofițerul, subofițerul, nou numit pe funcție sau Cdt. Cezar ? Domnule Huhu Rezea, cele scrise la începutul comentariului le-am scris doar ca să mă răcoresc pentru că nu doresc răul nimănui pentru că se întoarce împotriva ta. Vreau să postați însă comentariul pentru a-i da de gândit domnului Cezar și altor binevoitori.

hankook spunea...

Dragi frati de arme, pot sa va marturisesc ca cu toate ca nu sunt masochist, ma bucur enorm pentru ce se intampla in tara asta....eu vreau sa se aleaga praful , sa se taie tot, ca sa vad a si imbecilii care au votat dreapta unita cat de tembeli au fost ( si sunt inca)...sper ca pnl sa dispara ca pntcd .

valy spunea...

În acest moment cred că și Olguța Vasilescu va veni în stradă la braț cu militarii creduli demonstrând împreună pentru recuperarea drepturilor pierdute (furate chiar de ea și echipa PSD), aducându-le acel miraculos ceai cu țuică preparat special la întrunirile partidului fruntaș chiar de Dragnea.

hankook spunea...

Ce spuneam mai sus, imbecilii persevereaza !

Gigi spunea...

@Viorelus Olahus.
Stau şi mã întreb, câteodatã,dacã unii dintre noi înţelegem ce se posteazã pe aici,dacã suntem pe deplin lucizi când citim o anume postare.
Mãibaiatule,ce ai înţeles tu din postarea mea de îmi dai o replica pe lânga subiect?
Ia mai citeşte cu atenţie ce am scris,mai bine zis,ce am vrut sã spun!
S-au şi tu intelegi,cum a înţeles şi fotbalistul ãla de culoare,de la fãcut pe Coltescu rasist?!
Iarta-ma ca-ti spun,dar inchis intr-un birou printre hârtii,ti-a afectat cumva capacitatea de perceptie?
Mai citeşte o data ce am vrut sã spun şi dupã,mai vorbim.

PS/Nu am vrut sã spun "Moldova",am folosit cuvanul "ghioaca",a userului @Maxx,nu am stiut exact de unde este omul,Iasi sau Suceava,pt.a nu gresi am spus "Moldova".
Dacã cineva spune Moldova, Moldoveni,te simti jignit?
De acolo au plecat oameni de valoare,Stefan,Eminescu,Cuza etc,etc.
Sper cã ai înţeles de data asta ce spun.
Un AN Nou Fericit!

Gigi spunea...

Dormiti in cisme,Don C,lucreazã pt.noi.😀

Ieșean spunea...

Eu îl înțeleg pe Ciucă. Anul 1989 primăvara. Generalul Vasile Milea convoacă prin reprezentanți cadrele militare din garnizoana Constanța. Sala neîncăpătoare.Ne prezintă date despre vizita sa în America și voalat ne dă de înțeles refuzul său la unele propuneri ale americanilor. Intrase în disprețul lor.In decembrie acelasi an primea glonțul ucigaș.Cine la 30 de ani de la moarte îi mai venerează memoria și măreția acestui general? Nimeni. Așa că domnilor mai reduceți din birul dat lunar copiilor și nepoților iar la supermarket mergeti mai rar cu aceeași bani.

Gigi spunea...

Are dreptate col.Dogaru.
In forma propusa de Guleraţi e o mate porcãrie,care nu se va implementa in forma finalã NICIODATA.
Câstiga in prima Etapã 30.000,O cifra neverificata.
Dacã s-ar face concomitent Etapa 1 şi Et.2,atunci ar mai fi ceva.Dar cu Actualizare prin 2026....?

valy spunea...

Inbecilii sunt acei care timp de trei ani au crezut în foștii guvernanți(CIUMA ROȘIE) și cred în continuare în actualii guvernanți (CIUMA GALBENĂ), crezând că vor recupera drepturile pierdute (furate chiar Olguța Vasilescu @ PSD).
Să auzim numai de bine

Gigi spunea...

Degeaba,am intrat intr-un soi de tembelism.
De treizeci de ani votãm schimbarea,sau alegem "rãul cel mai mic",care in 4 ani se face mare.Dupa o lom de la capat cu rotatia cadrelor vopsite.
Cã,îşi merità soarta,asta da,sunt de acord.

Gigi spunea...

Bela@,ne vede cei 21 milioane care au accesat Blogul,inclusiv d-a.E puţin?

Gigi spunea...

Am fost puţin ironic,dottore,nu te-ai prins😀

Gigi spunea...

Dar ce imbecili.?.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Gigi, nici eu nu știu ce ai înțeles tu din comentariul meu, ți-am dat doar un sfat în rest am prezentat o situație de fapt, legată de noi, cetățenii români. Nu te-am jignit cu nimic, dimpotrivă ți-am vorbit despre noi ca și camarazi de arme, unitate în spirit și gândire ca și cetățeni ai aceste-i țări, asta ca să mă exprim mai poetic. Faptul că m-am adresat cu acel comentariu persoanei Gigi, adică ție, a pornit de la greșita ta de exprimare nespecificând „nu dau cu ghioaga (atenție, ghioagă și nu ghioacă) colegului din Moldova”, care coleg ? Am crezut că este vorba despre mine și divergențele cu un Oscar = o pensie. Acum vii cu comentariul și jignești ușor tangential. În primul rând dacă ai 70-80 de ani poți să-mi spui măi băiatule însă cred că ești mult mai mic decât mine sau poate suntem de aceeași vârstă (cee ace nu cred) apoi când lucrezi într-un birou ai percepția mult mai dezvoltată decât unul care doarme în post sau taie frunze la câini până se face ora 16 (nu fac aluzie la tine). Acum vin eu cu remarca legat de percepție. Dacă ai fi fost atent la comentariile de pe blog (le citești pe toate poate înveți ceva din sfaturile / ideile / propunerile bune prezentate sau greșelile altora și comentezi doar la cele care te interesează sau te deranjează) ai fi sezizat (perceput) în comentariile LEGIONARULUI MAXX 2 aspecte: 1. S-a născut în loc. Bosanci, jud. Suceava. 2. Stă în Iași (dacă ești inteligent verifici unde apar dosarele domnului Pălăgeanu Ionel-Stelian, la Tribunalul și C.Ap. Suceava sau la Tribunalul și C.Ap. Iași, așa am făcut eu) pentru că cele 8-10 procese apar la Tribunalul și C.Ap.Iași (se judecă de instanța unde ai domiciliul). Moldoveni, ardeleni, munteni sau cetățeni din toate regiunile istorice ale țării pentru mine sunt români inclusiv cetățeni români de altă etnie. Mai puțin KWI și L.O. Și ca să nu mor prost (vorba românului / unde nu știu, întreb), ce înseamnă Viorelus Olahus. Poate ai vrut să spui: „Nicolaus Olahus a fost un cleric catolic, umanist, istoriograf și om politic de origine română care a activat în Regatul Ungariei, ocupând demnitatea de arhiepiscop de Esztergom și primat al Bisericii Catolice din Ungaria, regent al Ungariei și apoi guvernator al țării. Tatăl său, Ștefan, era originar din Orăștie”.Wikipedia.

valy spunea...

M ai perfectă dreptate, dar oare de ce la demonstrațiile care au avut loc au fost o mână de oameni, restul au stat acasă pasivi, la tribunale tot la fel.
Dogaru a cerut expres aplicarea Legii 223/2015 originală, nemodificată prin ordonanțe de urgență.
Alte asociații s-au opus și a ieșit o tocăniță oltenească.

SUSOI IVAN spunea...

Doamne ajuta, Constantin să aibă gura aurită!

Iulian Mareș spunea...

Ala se doreste un articol pamflet..., mai scria ca Dragnea indoia Ayahuasca cu tzuica... :))
Un lucru este sigur: Cretu si Dobrovolski meditau adanc si regulat, in tandem...

Iulian Mareș spunea...

:))

Cezar pe postul dementului "Ceausescu";
Oskarel in locul lui #Dide, frustrat ca nu poate spala la cur caii!

Iulian Mareș spunea...

Ieșean,
stii bine ce scrii! Fii mai in clar ca aici nu toti au baut lapte dupa intarcarea naturala!

Cristi spunea...

Cunosc problema și știu cum se calculează punctajul.
Legea 223 este doar pe hârtie (abureli electorale)
Decât o lege scrptică, mai bine o lege care să elimine inechitatile si discriminarile dintre pensionari.
Legea 223 este în moarte clinică, se pregătește de înmormântare în viitorul apropiat.
De ce omologul meu, are pensia dublă, având aproximativ aceiași vechime,salariu,vârsta, ETC..
Prefer o lege dreaptă și cu asta basta..,cât e..e...!!

CEZAR spunea...

@ /Valy
Pai TOCMAI DE AIA...dar la mintea ta ce pare ca este ..dar nu-i ...!!

CEZAR spunea...

Clisa pe creer ...numai clisa ..!

CEZAR spunea...

Este bine ca au aparut si majurii la discutii...!!!
Nu-i bine ca a aparut VIUREL..TARABOSTES.....
Nu intelegi nimic hombre.....nu pricepi nimic...si emiti judecati de ..valoare crezi Tu..
Ti-a zis unul..Gigi mai sus...PAZNIC O VIATA INTREAGA LA HIRTII...cu vesnica ta credinta ca est i "omul comandantului.."..perceptia despre armata ..ti-a fost grav afectata..!
NB
Am zis tinar ..locotenent major...adica vreo 25 de ani...!!! Ce rationamente de DOXAT..ai facut pentru a trage concluzia ca atunci am iesit la ..pensie....hi..hi..hi...
PS.1
Dupa mintea ta de majur in Armata coclit intr-un birou ..plimbind citeva hirtii pe zi...ce CREZEi ca defineste o Armata..?
Biroul tau cu atmosfera infectata sulfuros..sau unitatile.. Companie ..batalion Brigada..cei care zilnic incaltau bocancul si tinuta de instructie si plecau in poligoane pentru indeplinirea PLANULUI PREGATIRII DE LUPTA....???
Apropo cind ai incaltat ultima data BOCANCUL MILITAR?
PS.2
Vezi ca-ti cinta Mares...adica m-Alul...adica Maresalul...pentru ca mintea ta nu proceseaza...in struna !
Normal si el tot ca tine..numai ca ceva mai sus..deh... PCR(pile cunostinte relatii)...Filiera indecenta....etc...
Hai ..Un An nou fericit...am certitudine si bucuria sa cred ..ca odata ce ai iesit pe poarta Unitatii..vre 80..90% din bolile care te apasau ..au zburat ....hi..hi..
Cunoastem ...fenomenul.....

CEZAR spunea...

QED......:D

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
roman sadea spunea...

Ciuca si altii...oameni de tinichea!
Isi mai spun "ministru"...
Ba Ciuca, macar elimina si asocierea "Am onoarea sa va ...". Este rusinos!