Un produs Blogger.

joi, decembrie 03, 2020

Calculul soldei si al pensiei militare în varianta Ministerului Justiiei.Calculul cuantumului minim net

65 comments




Deschideți și copiați 

 Document Excel

Cuantumul minim net calculat potrivit Pl x 199/2020

Document Excel







65 de comentarii:

Călugărul spunea...

Ce să mai calculezi că vine decizia CCR cu suprataxare și se termină și cu calcularea, apoi vine vaccinul masonului Ciolanis și se termină cu tot! Acum a început chinul rezerviștilor datorat lașității lor și apocalipsa din Biblie!

BONIFATIE spunea...

A uitat, printre altele, să înscrie sporul de fidelitate... fără natalitate.
Uite așa, dacă nu mai suntem fideli, ne îndreptăm spre femei bogate, dacă mai avem cu ce. Vorba d-lui Călugăr,...„începe chinul”.
„Treffen Sie Lokale Reich Reife Frauen für Echte Lokale Daten und Wahre Liebe Jetzt!”

Ein Stein spunea...

Nu am niciun motiv sa cred ca tabelele respective nu sunt in regula, ce este de remarcat puzderia de sporuri, majorari, indemnizatii. Parlita de solda de functie sta singurica si timorata de haita de sporuri, de remarcat ca nu pot fi doar vreo 30 de sporuri si alte alea, sunt ele mai multe, spre exemplu ala de radiatii nu-l vad, nici sporul de confidentialitate, si or mai fi ele altele de care nu am cunostinta. Ma bucur pentru contopistii nostri, spre exemplu astia cu controlul financiar au si majorare dar au si spor pentru aceasi activitate. Majoritatea "sporurilor" sunt cu dedicatie pentru birocratime, la ce dracu sa risipesti bani pe sporuri acordate sa zicem pentru misiuni de trageri cu rachete sau trageri de artilerie sau chiar de parasutari, sporul de stampila, esalon si oskar sa traiasca. Aceasta mizerie trebuie sa inceteze, evident ca e imposibil, dar solda de functie trebuie sa fie grosul venitului militarului nu tot felul de hotii si smecherii. Sunt curios daca jurista care se apropie de a i se arata usa, din articolul anterior, va avea o pensie de doar 15 000 lei sau doar de 20 000 lei. Oare o fi reusit sa puncteze la majoritatea sporurilor din lista aia? Sa speram ca da, ar fi pacat, daca se poate de ce nu.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am sa rog avocatii mei sa-mi calculeze si mie pensia, raportata la acest labirint, intunecat pentru reflexele mele la slaninoasa de matematica, apoi sa mi-o trimita pe mail, dupa care s-o descarc la @CARTA, dupa care s-o pun in rama pe peretele de la... unde s-o mai pun in garsoniera asta a mea tixita?

Gigi spunea...

@M din curiozitate va întreb dacã aţi calculat PMA? Daca,da,câte sunt?
Mulţumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Apropo, ati vazut cate amanari in procesul meu pe actualizari la Tribunal, in dosarul 2033/2018, etalat aici de @ Leonard, fanul proceselor mele? Si sunt doar pe 2020, dar si anul trcut cate au mai fost, eheheiii! Pe 09 dec, ori alba, ori neagra! Ce dziceti, castig onorabililor camarazi? Hai, asa ca la loterie, cine crede ca o sa castig, si cine crede ca o sa pierd? Eu zic ca o sa castig! Am avocati tari, rau de tot, niste fiare full! Stati asa ca mai am procese grele si in alte dosare, pe CCR si recalculare, in care avocatii mei magistrali i-au facutără sa dea cu caciulile de pamant, mai rau ca la dos. 2033! O sa mai CANTAM si pe la ICCJ si CSM, CA UNII NEMERNICI SA DANSEZE CA URSUL PE TABLA INCINSA IN JARATEC! Baftales!

Huhu Rezea spunea...

Dacă avocatul a reusit să convingă judecătorul că solda d-tale de funcție... nici în cuantum compus nu ajungea în 2017 la 1450 lei, vei câștiga.
D-ta nu esti în situația comisarilor și ofiterilor care au solda de fucție compusă zeci de mii, dar cer instanțelor să le-o micșoreze la 1450 lei. 😊

Ochilă spunea...

Seful servicului financiar si seful/loctiitorul pentru logistica pot avea solda de functie mai mare decat a comandantului unitatii sau a sefului de stat major conform legislatiei in vigoare datorita a majorarilor pentru controlul intern preventiv si activitatilor de audit.
Baieti descurcareti fiind, isi fac rost de sporuri si, la sfarsit de cariera, si de o pensie mai mare decat a comandantului unitatii.
Ca asa e treaba la romani ii recompensam regeste pe cei care umbla cu banii si cu bunurile materiale ca SA NU FIE TENTATI SA FURE!!! :)
Avem o armata in care luptatorul este mai slab platit decat cel care face asigurarea logistica. Ambii sunt importanti in razboi, dar suna ca dracu.

Calinmihaib12 spunea...

M:.mai ușurel cu comparațiile:
o SOLDĂ LUNARĂ BRUTĂ MINIMĂ (me dia anuală.!) compusă din:
(grad,funcție,gradație,indemnizație de dispozitiv):împărțită la: SALARIUL MEDIU BRUT LUNAR:(me dia anuală):=rezultă un PUNCTAJ
MEDIU MINIM ANUAL (P.M.A.):
•COLONEL:
1995= 642.976÷ 299.748=
P.M.A. = 2,14505
1996= 766.516÷ 426.610=
P.M.A. = 1,79676
1997=1.523.944÷ 846.449=
P.M.A. = 1,80039
1998=2.775.390÷1.357.132=
P.M.A. = 2,04504
1999=6.462.953÷1.957.731=
P.M.A. = 3.30124
2000=6.462.953÷2.876.646=
P.M.A. = 2,24669
2001=7.845.500÷4.282622=
P.M.A. = 1,83193
2002=9.489.150÷5.452.102=
P.M.A. = 1,74045
2003=11.170.075÷6.724.485=
P.M.A. = 1,66110
.................etc.
P.M.A.=punctaj mediu anual
SOLDELE MINIME:(tabel:OUG.1/2011
din aceste calcule sunt: stabili te prin înmulțirea coef.de funcție minim (al gradului,): din legea 138 din 1999 cu ultima V.R.S.= valoarea de referință sectorială din anul respectiv: (cea mai mare.. = de regulă: în septembrie sau octombrie);
Coeficientul total minim al unui COLONEL = 9,4075 ( fără solde de: merit și de comandă).
Deci: SOLDELE ofițerilor păreau mari: dar nu de 3-4 ori mai mari decât SALARIUL MEDIU BRUT ANUAL!
Un LT .COL. avea punctajul anual minim: oscilând intre:1,5-
1,8 =până prin anul 2000,..și în jur de 2,20-2,30 puncte anuale:până în 2004..!




monteoru spunea...

Cornelius tu nici pana acum nu ai inteles ca solutia de a obtine pensiei e sa-ti agati o plancarda de gat in fata MApN si sa ceri sa-ti mareasca pensia cu 14% ca la civili?Lasa-le dracului de tribunale si Curti de apel ca nu vei castiga nici in vecii vecilor.Cine te tot indeamna sa-ti cauti dreptatea in justitie isi bate joc de tine.
Tu chiar crezi cu adevarat ca Oprea e solutia ta?Te amagesti singur.Esti om in toata firea.Cauta alte solutii pentru a supravietui.Nu te lasa folosit gratuit.Lupta-te sa traiesti pe propriile picioare.Ce naiba doar esti sofer profesionist.Nu esti nevazator,ai ambele picioare deci esti om intreg.Cum speranta de viata e de 70 ani mai ai de trait daca te reorientezi.

CEZAR spunea...

E cam puturos ! Prefera sa mearga cu laba intinsa la ..ce-o pica..!
Asta-i realitatea...!Si mai sint si altele ..
Are copii...cu care s-a falit ! Foarte bine !
De ce nu-l sprijina ..COPIII LUI ..??

CEZAR spunea...

@ /Ochila...
Ai tras la tinta...!
Eu sper la asta ..adica LUPTATORUL..sa fie in centru galaxiei ..de ani de zile!
Stiu sa-i minjeasca pe cei care decid!
O actiune hotarita ..aspra chiar contondenta ..a celor care se pregatesc ..SA DUCA LUPTA ..este absolut necesara...!!

Ionel spunea...

Cea mai mare prostie in sistemul de salarizare a bugetarilor este existenta SPORURILOR. In sistemul privat NU EXISTA SPORURI, doar salariu de functie. Poti sa fii si doctor in ceva ca nu primesti nimic. Cand vad cate sporuri exista in sistemul militar nu imi vine sa cred. Si stiti care este culmea culmilor !? Daca in cele 6 luni ai astfel de sporuri (auzi cica spor de combaterea coruptiei !!!! pai de asta ai fost angajat !?) se iau in calculul pensiei si primesti bani cat traiesti. Daca ai contribuit 30 de ani la pensia suplimentara primesti NIMIC !!! SI AI SI PLATITI PENTRU ASTA !!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, toate panzele sus! Dupa alegeri, pe care le va castiga si Oprea, o sa fie mari schimbari la pensiile miltare, iar 2021 va aduce schimbari si la pensia mea in bine, pentru ca sunt sigur ca voi castiga procesele! Daca vad ca fac talente de Buftea, schimb instanta Bacau cu Iasi, la Curtea de apel, ca acolo-i buba, si stiu bine de ce o voi face. La clocari nu merge nici cu pancarta de garleaja, ii stiu foarte bine, mai ales ca am fost la ei in audienta si stiu ce le poate capul, dar nu peste mult timp se va face acolo curat sa fie scoasa clocarimea. In primul an nu-i sigur, cum zicea Cristoiu, dar dupa 1 an ajunge Oprea la butoane si atucnci va sparge buboiul clocarimii paraditoare! Speranta moare ultima, si hai sa fim optimisti cu foamea-n garleje, pana atunci! Sanatate si succes tuturor la rezistenta in fata vicisitudinilor!

Gigi spunea...

Aşa este,dar se adauga la ce aţi expus aici şi 50%,25% in functie de grupa avuta + pensia suplimentara.
Iarã dupã 2013 şi un indice de corecţie adaugat dupã ce pensia era calculatã.In primul an 2011 a fost 1,12,dar nu s-a aplicat,anul trecut 1,40.
Avantajul era pt.grupa de muncã cã cei 50% erau calculati lunar,adicã la calculul PL se adaugã 50%+PS.Asta,atât pe legea 119 cât şi pe L.263.Am mai spus,diferenţa dintre cele douã legi era aceea cã diferea calculul Pt.obtinerea PP.(PMA:20),respectiv PMA:luna şi anul când erai nascut,cei nascuti dupã 01.01.1070,PMA:30.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

PNL SINGURUL PARTID CARE FACE DREPTATE PENTRU CEI MULȚI!!!!
Voi care aveți pensii nesimțite vă plângeți????
Cu ce sunteți mai presus de mine, eu, care am dat cu sapa și v-am pus pâinea pe masă???
Cu ce sunteți mai presus de mine, eu, care am construit blocuri ca să aveți unde să locuiți???
Cu ce sunteți mai presus de mine, care am lucrat în fabrici și uzine ca să aveți cu ce sa va îmbrăcați, sa va încălțați și sa aveți de toate cele necesare traiului bun???
IN CÂTE RAZBOAIE AȚI LUPTAT DIN 45' ÎNCOACE, PE TERITORIUL PATRIEI NOASTRE????
V-ati jucat de războiul atunci când ați avut chef, iar când nu, ați stat la umbra, sau la cald, depinde cum va erau toanele!
GATA!!!
VĂ AJUNGE!!!
O SĂ VĂ IMPOZITĂM PENSIILE AȘA CUM TREBUIE, MAICA PATRIE NU MAI ARE BANI DE ÎMPRĂȘTIA5 PENTRU VOI!!!
PNL, DREPTATE PENTRU TOTI!!!
VOTATI PNL!!!

gheo spunea...

Buna ziua, pai ... cum ramane cu promisiunea d-lui col. Dogaru cu "solde si pensii occidentale sau ... americare de 3 - 4000 dolari", ca mai toti bateau campii in acea perioada de glorie a scmd si a scoaterii pensiei militrare din Legea 263 ?. Dupa ce ulterior si cei "fripti" au fost reglementati primindu-si drepturile restante". Cum ramane ca, imparteala la 20 de ani ( a lui Oprea) a zburat odata cu abrogarea acelor articole iar astazi, placut pentru unii sau si nu pentru Dogaru, pensionarii militari si-ar fi calculat pensia militara in anul 2021, inmultind punctul de pensie de 1557 (se pare) cu punctajul avut. ACUM , vom imparti ... LULU, pentru ca altceva nu vom primi sau, ... vom numar pensia promisa de Dogaru de 3 - 4000 dolari virtuali !!!. De fapt, si noi am imbracat "haina asistatilor sociali" dar din alt punct de vedere, daca mergi la o ghicitoare in cafea, intai iti va pune probabil rapid cateva intrebari capcana sa afle "ce ai in cap" apoi, iti va spune aproape exact ce vrei sa auzi. Politicienii, similar DOGARU", stiau ce vrem sa auzim, am primit promisiuni iar restul, aproape exact ce primesc si asistatii sociali, adica dl .Dogaru are drepate dar doar din punctul de vedere al pacalirii noastre la fel cum sunt asistatii sociali, adica ... alta data. Cata minte avem ... pai cat au si asistatii sociali daca am fost pacaliti ca ei, dupa iesirea din Legea 263 pentru Legea 223 ... cu "cioara din mana pentru vrabia depe gard".

Iulian Mareș spunea...

Cine angajează un bărbat de vârsta lui, mai ales șofer?... poate o firma de transport rutier pe o funcție administrativă.

Leon spunea...

@M, in Decizia mea, pe puncte, numai in 1995 si 1999, depasesc 2 puncte, in rest intre 1,5 si 1,91, desi mai toti anii am fost incadrat pe functie de Lt.colonel...!

CEZAR spunea...

@/m-Al ,
Eu ma gindeam ca acum 30si ceva de ani...gasea !
Acum isi cerea dreptul la a doua pensie...si cerea sfaturi lu Huhu ..cum sa faca ..!
El insa a fost si continua sa fie.."farul calauzitor"..pentru unii ca tine care au depasit ...15.000...sic !

CEZAR spunea...

VIVAT...!!!
Traiasca pnlPDL...ca morcovul...ca-s basisti scirbosi..!

CEZAR spunea...

Dogaru v-a dat voua ...:"DEMNITATE SI ONOARE"-sanchi ! El a luat si ceva banuti ..multi de tot !
Deci puneti pe piine ..de preferinta merge cu ..caviar !!!

CEZAR spunea...

Ai peste 4000 lei/luna ....porkule - la o vechime reala de 17 ani ??!! ! 1000 euro !!
Cam cit ai mai vrea..??
NOI NE ZBATEM PENTRU ELIMINAREA INECHITATILOR...NU SA -TI MAI CREASCA TIE si ALTOR PORCI...!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

As strange si eu 80 puncte in 31 de ani de "Sapca militara" cu grupele de munca acordate de M 123/2015!

Viorel spunea...

Domnule tehnocrat, atunci singura modalitate pentru a stârpi rechinii (albi sau alte specii) este să ne transformăm (nu din punct de vedere al aspectului) în balene ucigașe (singurii dușmani reali ai rechinilor) și uite așa devenim proprii noștri stăpâni. „rechini de la conducere care nu stiu decat de frica” D.N.A. și a CĂTUȘELOR.

Gigi spunea...

Asta e Ceausescu.Nu,nu marele conducator,ci mitingistul de serviciu😂😂😂😂👏
Nu mai aveţi bani? De ce nu mai aveti?
Ce aţi fãcut cu banii?
...................?
......................?

Leon spunea...

https://m.facebook.com/groups/601710453316699/permalink/1869792809841784/?refid=18&_ft_=qid.6902387539831839557%3Amf_story_key.1869792809841784%3Agroup_id.601710453316699%3Atop_level_post_id.1869792809841784%3Atl_objid.1869792809841784%3Acontent_owner_id_new.100009193615789%3Apage_id.601710453316699%3Asrc.22%3Astory_location.6%3Afilter.GroupStoriesByActivityEntQuery%3Atds_flgs.3%3Aott.AX-ZX7ajsp5klw5I&__tn__=%2As%2As-R

ovidiuzid spunea...

Foarte corect domnule „M”. Sa cunoasca și cei care au iesit mai înainte la pensie diferența față de cei care ies acum. Ca să nu mai punem la socoteală VALOAREA nu suma banilor care i-au primit la trecerea in rezerva, pe care cei care ies acum nu îi primesc.

VIOREL spunea...

Dacă îl votează coloneii şi lt coloneii făcuţi la chiolhane stânge vreo 30000 de voturi. Cunosc modul tipic de avansare a circa 800 de inşi cu sau fără stagiu militar numai în bistriţa.

ovidiuzid spunea...

Foarte corect spus domnule CEZAR.

Ein Stein spunea...

@M
E, hai lasa, ala cu oskar nu e tocmai nenorocit, dimpotriva, nenorociti sunt aia care nu au fost pe lista de preferinte, poti sa spui "Ia uite, ăla ia Oscar, un norocit". Ca tot ai adus in discutie oskarul, am o curiozitate, lui Ciuca oare cine i-a data oskarul? Iohanis? Daca da, care au fost criteriile de evaluare a lucrarii de exceptie facuta de Ciuca, oare tot alea prin care referenta de la MAI a primit Ordinul si Medalia Națională pentru Merit? Daca s-ar infiinta un cotrol de la CC, pentru a vedea cum s-au cheltuit banii publici cu oskarul, ce lucrare de exceptie o sa arate Ciuca?

Ein Stein spunea...

Acolo unde s-a dorit, puscariile sunt pline de cei care au folosit instrumentul numit "prime". Militarul primeste recompense conform legilor si regulamentelor si nu dupa cum vrea vreun sefulet. Recompensarea de care vorbesti o poate face din banii proprii nu aia publici, ca se numeste furt. Daca un militar nu isi face treaba pentru care e platit poate foarte bine sa-si caute de lucru in alta parte, nu trebuie stimulat cu prime sa-si execute atributiunile de serviciu. Apoi chiar daca ar fi o farama de adevar in ce pretinzi, oare de ce nu e valabila pentru toti ci doar pentru un cerc restrans. Oare de ce un salariat cu atributiuni de serviciu controale financiare trebuie sa primeasca si majorare dar si spor pentru ce are de facut pe cand un tanchist nu primeste niciun spor sau majorare ca executa misiuni cu tancul sau un infanterist nu primeste nimic ca executa misiuni specifice. Oare care sa fie explicatia?
Mizeria asta trebuie sa inceteze, militarul primeste solda nu sporuri si prime ca nu lucreaza in acord global. Pana cand nu se pun lucrurile in ordine, sa se inteleaga bine ce este militarul, drepturi si indatoriri si nu increngatura asta de interese, meschine, pentru o anumita grupare, slabe sperante sa se rezolve inechitatile de care se plange majoritatea pensionarilor. Daca nu desfiintarea L223 macar disparitia unor termeni de-a dreptul exotici cum ar fi cuantumul compus al soldei, ar fi un bun pas de inceput.

Iulian Mareș spunea...

Exact că fătucile cu buzele îngroșate și okii bulbucați: "nu este parașutist sa Sara cu parașuta? Este! Ca doar nu o sari cu o scara...
Daca nu ai priceput diferentele..., la ce tiar mai folosi pe viitor? Eu zic ca ar trebui sa studiati L-153 sau orice lege a salarizarii in sistemul de stat!

Iulian Mareș spunea...

Legile sunt general valabile și obligatorii pt toți!
Unul a bătut cuie, altul le-a fabricat și CINEVA le-a proiectat!

Iulian Mareș spunea...

FB!


Respond to this post by replying above this line
New post on ADRIAN NĂSTASE


Sper că ati inteles cine trebuie să câstige alegerile!
by Adrian Năstase
Zilnic, Iohannis vă explică cine trebuie să câstige alegerile de duminică. Sper că ati inteles insă că lucrurile nu trebuie să se intâmple in felul ăsta!

Pentru a sublinia că nu e niciun pericol să mergeti la vot, inclusiv in zonele carantinate, numărul testelor a fost micsorat astfel incât si numărul infectărilor să scadă. Totusi, conform ultimei statistici zilnice, peste 200 de romani "s-au trezit morti" (am citat un clasic). Dar, sigur, "trebuie să moară oameni" ca să avem alegeri. Democratia lui Iohannis cere sacrificii...

Mi s-a părut senzatională povestea cu redeschiderea pietelor. Mi-a adus aminte de disperarea lui Ceausescu din ultima aparitie publică, atunci când a incercat să mituiască manifestantii cu 100 de lei.

In rest, rămâne cum am vorbit - deficit bugetar de 9%, deficit comercial de 18 miliarde de euro, datorii facute anul acesta, tot atâtea. Asa incât, cu Iohannis si guvernele lui ne asteaptă noi realizări de bunăstare si fericire. Asta ne confirmă si reprezentantul (incă) presedintelui Trump.

Si să nu uit, in legătură cu decoratiile. Anul trecut, Iohannis mi-a retras decoratia, după ce mă invitase la receptia natională. Anul acesta, in compensare, i-a acordat o decoratie consilierei ministrului Vela, care - am inteles - avusese ca performantă vanzarea, "cu pasiune" a detergentilor.

Asta este Romania "normală" a lui Iohannis. O tară a dezbinării, a urii, a incompetentei. Vreti ca România să continue in felul ăsta? Bănuiesc că nu. De aceea, vă indemn să mergeti la vot si, cu speranta că vor fi mai vocali si mai activi in viitorul Parlament, să votati candidatii PSD.

Adrian Năstase

Iulian Mareș spunea...

Crematoriu....?

Leon spunea...

Sunt prea putine Crematorii in Romania normala si au prioritate..catolicii..!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Domnule Ein Stein.
Nr. 16 Spor pentru condiții vătămătoare = Spor de radiații (pe înțelesul tuturor).
Când Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (sau oricare altă lege anterioară / ne limităm deocamdată doar la asta) a fost gândită, redactată, supusă spre aprobare și promulgare de către o singură persoană (olteanca atotștiutoare la fel ca Elena Ceaușescu) Lia-Olguța Vasilescu și aici intervin 2 aspecte și anume: fie nu a chemat pe nimeni din conducerea M.Ap.N. (D.G.F.C. și D.G.J.) pentru a solicita un punct de vedere, fie au fost chemați și au fost de acord cu toate prostiile ei, pentru că eu, [deși am mai comentat dar am fost criticat datorită sporului pentru lucrări de excepție, nu mă justific, titlul sună pompos-lucrări de excepție, puțini sunt cei care au citit instrucțiunia pentru a vedea condițiile pe care trebuie să le îndeplinești (minime și maxime, motiv pentru care se specifică (,) că procentajul poate fi de max. 50%); dând timpul înapoi (s-au modificat condițiile) și cel care participa la asanare poligoane (indiferent dacă existau sau nu incidente / grenade neexplodate) primea 50% din solda de funcți în luna respective și era încadrat la alte condiții 2 ani / 1 an, casări / desertizări muniții, etc.]; aș fi solicitat excluderea multor sporuri prin mărirea Coeficientului de grad și funcție. Astfel Coeficientul de funcție l-aș fi mărit cât mi-ar fi permis legea pentru a nu depăși / deregla grila din celelalte ministere (nu cum este în M.Ap.N. / Șeful S.M.Ap.=4,35 și Învățământ: Rector = 6,49; Prorector = 5,97; Director general administrativ al universității = 5,79; Decan = 5,79; Pro decan = 4,98; Director de department = 5,62; Director general adjunct = 4,35; Secretar șef – universitate = 4, 35; Profesor universitar = 4,35 (deci coeficient egal cu ultimul șef din cadrul unei universități / a 8-a persoană). În plus, Solda de grad (pentru a mai include parte din sporuri ce nu pot fi băgate în Solda de funcție) pentru Șeful S.M.Ap. aș fi făcut-o de cel puțin 1.000 lei, apoi aceasta fiind acordată subordonaților în ordine descescătoare până la gradul de soldat. Cine trebuie „Împușcați” ? L.O.V. pentru că nu a vrut mușchiul ei și conducerea M.Ap.N. pentru că nu a intervenit cu propuneri în ambele cazuri prezentate. Dacă politicul nu a vrut, atunci s-a trecut (în trecut, prezent și viitor) pe sporuri pentru a compensa dezechilibrul creat între salarii / solde dintre civili și armată. Concluzi: Coeficienții de grad și funcție la nivelul maxim asigură din punct de vedere legal o pensie stabilă, sporurile sunt incluse sau excluse în timp de care nu toată lumea a beneficiat. De vină sunt cei de mai sus. Legiuitorul de la A la Z. O întrebare de final: de ce nu este trecut cum a specificat și domnul Ein Stein [poate citește domnul Lt.col.(Rz.) Gheorghe PREDA și ne dă un răspuns] Sporul de confidențialitate (pentru a-mi face calculul) și de unde apare Solda de grad în valoare de 490 lei / Lt.col.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

@M
Pur si simplu nu intelegi, si nu zic asta sa te jignesc, nu intelegi si gata, asta se vede cel mai clar din ce spui aici "Eu primeam un fond de premiere....". Citatul ala din lege intareste exact ce am scris eu, toate se acorda conform legilor si regulamentelor. Pe de alta parte ai grija, ca multi fac confuzie, conducatorul institutiei militare este ministrul nu comandantul unitatii, care crede el ca a primit personal un fond de premiere si face el singur regulile. Aia cu schimbatul rotilor e de departe cel mai prost exemplu, ma gandeam ca dezvolti o situatie, sa zicem, cu majorarea si sporul de control financiar, impreuna. Cum am mai scris, daca ai o sarcina de facut o faci si gata ca pentru asta esti platit nu trebuie sa fi stimulat cu premii, sporuri, indemnizatii, etc. Ala care semna de roata, in fapt sarcina lui de serviciu era sa verifice calitatea lucrarii, semnatura este doar o confirmare ca si-a facut treaba cum trebuie, semnatura nu e in sine o misiune de lupta, premiata si recompensata. Ce te faci daca cel care semneaza de roata ii intra in cap ca cu cat semeneaza mai multe hartii cu atat va avea o prima mai mare. Nu ar fi ciudat si periculos?
Dar cred ca am pierdut timpul degeaba, eu raman la concluzia ca mizeria cu sporurile, premiile, majorari, cuantum compozit al soldei si alte gainarii trebuie sa dispara. Bag mana in foc ca nu esti de acord.

Ein Stein spunea...

@Viorel
De mult stimulentele materiale si morale nu mai sunt ce ar trebui sa fie. Exemplul cel mai recent e ala cu referenta lui Vela, de la MAI, care a fost stimulata moral cu o medalie, Ordinul si Medalia Națională pentru Merit, pentru merite deosebite. Daca nici la astea morale nu se pot abtine d-apai la alea financiare. Nu mai avem criterii morale, cat mai mult pentru tine, ia tot ce poti cara, nu lasa nimic in urma, calca totul in picioare sa ajungi unde vrei. Partea proasta e ca asta e politica de stat, si prinde biiiiine la tot felul de gasti si clanuri mafiote.

anonim spunea...

@Leon
Este unul singur(uman).."Cenusa"Bucuresti.
Nu exista "prioritati"
...restul e "Baaa ce destept sunt"!!
Nu vorbeam daca nu ma loveam de situatie in leg. cu o ruda mai indepartata care avea asa ceva ca ultima dorinta.
Eu nu am avut nimic de facut decat sa platesc factura...nu cu mult mai mare decat una pt groapa cu viermi.Cand o sa fie cred ca aleg varianta asta...mai bine pe raft decat in namol:))....oaiii si sunt la "vietati" pe acolo ca mai bine te arunci singur in cuptor:)

Leon spunea...

"Practica incinerării a fost interzisă de BOR la data de 15 iunie 1928, hotărârea fiind reconfirmată la 20 februarie 1933. Astfel, din mărturiile istorice şi arheologice reiese că Biserica a practicat înmormântarea de la începuturile sale, până în prezent. Hotărârea nu a mai suferit modificări deoarece reprezintă punctul de vedere oficial al BOR şi în zilele noastre. Ba mai mult, este de datoria slujitorilor Bisericii să îi determine pe enoriaşi să respecte tradiţia înhumării."

Calinmihaib12 spunea...

M: nu știu ce funcție ai avut astfel încât să ai punctaje lunare și anuale mai mari: ca locotenent decât ca și colonel;
În cazul meu a fost invers :gr= lt./ functie:MR.=medic:punctaje anuale: 1,30-1,49;
lt.col.medic:punctaje:1,50-1,80= fără:sold.C-dă și de Merit,iar ultimii 2 ani: cu solda "întrea gă": cu toate cele 7 elemente salariale din FIȘA de PENSIE,dar cu solda minimă a gradului= și în plus =FURATĂ(cam:cu -4,10 % -4,60 %/lunar),am avut punctaje anuale: 2,10-2,40 ..!
În anii:2000-2004:Adrian NĂSTASE
..a "DECIMAT" ARMATA:
= a MICȘORAT drastic funcțiile
din statele de organizare..!
precum..și..SOLDELE..!
=a redus efectivele..!..etc.
=scăzând SOLDELE: au scăzut și
PENSIILE..etc..!

Iulian Mareș spunea...

Functiile in MApN trebuiau aliniate omologilor NATO: in Alianta functia de Cdt.B = Lt.col, iar la noi de Col, fapt ce nu era in concordanta cu interoperabilitatea pe linie de personal si in plus se creiau niste situatii penibile...
Ca o cosecinta logica, foarte multe functii au fost date in jos cu o treapta!
Ar mai fi ceva de comentat pt perioada 2010-2014 (parca?!), insa nu o fac intrucat se poate interpreta politic, in favoare lui G. Oprea!!!

CEZAR spunea...

Porkule ..@/KiSS-Tehnocraci..
Dupa ce te-a indopat bine..cind faceai foamea prin Brasov..acum il dai in git...hi..hi..hi..

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Domnule Mareș, puneți pe aici numai ce va convine din ceea ce scrie Năstase pe blog...
Iată ce mai scrie tot pe acolo...

https://adriannastase.ro/2020/12/02/din-culisele-pensiilor-speciale/

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Calinmihaib12 spunea...

.uite funcții au fost date in jos "cu mai multe..trepte"..și bani..: căci..până la urma urmelor..AICI..despre asta e vorba..!( de ex.: medicii militari: funcțiile "au fost date in jos":de la LT.COL. la Cpt...!,astfel că armata..în scurt timp..a rămas fără medici în..U.U.M...!; "noroc"..că "realitatea"..i-a "trezit"..și i-a adus cu picioarele pe.. pământ pe "decidenți".. "ducând în sus cu o treapta"...=inițial, apoi..cine a mai rămas știe ce s-a mai întâmplat, căci..eu FORȚAT..de.."neconcordanța"..aia
..si de "reglementarile"..de.. prin "anii" lui..A. NASTASE am "plecat la pensie" cu 2 ani mai devreme..!;la gradul și funcția mea de atunci= nu mai puteam merge mai departe decât..2 luni!
..Iar.."interoperabilitatea" aia =..cu: NATO..(..= NA-ȚI..-O ..!).a fost doar un PRETEXT=(cam ca și ACUM..!)= de:..SCĂDERE a VENITURILOR MILITARILOR..!

Iulian Mareș spunea...

Eu ți-am scris adevărul!
Știi că fundația de șef de serviciu într-o direcție din SMG era de general*?
Ți se pare normal ca funcția de Cdt la un CMJ să fie de col? Iar în SMC era ploaie de stele...
Nu a fost niciun pretext. Că puteau creste valoare soldelor de funcție după asta și.. , așa ar fi fost normal, ei, asta da, este o altă discuție.

Ein Stein spunea...

@M
Esti demagogul perfect, oricand poti sa scrii un discurs de nota zece, cu plus, pentru Orban sau Citu, ti-ai gresit vocatia.

CEZAR spunea...

@/ Ein Stein,
M - este m-Alul number two !

CEZAR spunea...

Cornelius Flavius Ifrim
joi, decembrie 03, 2020
Am sa rog avocatii mei sa-mi calculeze si mie pensia, raportata la acest labirint, intunecat pentru reflexele mele la slaninoasa de matematica,
=================================
Mai sa fie ! Doar beeeecalii..mai silabiseste asa :
'Mi-au zis .."DOCTORII MEI ".....

Calinmihaib12 spunea...

Tehnocrat: scriu așa..cum scriu pt. a transmite exact sensul pe care vreau să-l transmit..,și în acest scop:folosesc TOATE "posibilitățile"..limbii române"..!și nu cred că: pentru asta,.."cineva"(..cu și fără ghilimele..) ar trebui să mă critice și chiar mai mult: să mă insulte..!(..și culmea/sau NU..!..= în "asociere": câte: 2-3"critici"..! = de parcă am avea ceva personal de:..ÎMPĂRȚIT..și nu..vrem..!)
Argumentul că textele astfel scrise sunt.."ilizibile"..nu prea e..valabil..!; de ex.: CĂTĂ LIN scrie cu majuscule de mult TIMP..dar acest fapt nu prea ÎI deranjează pe "criticii" mei=iar pe mine = chiar nu mă deranjează DELOC felul său de a scrie..!
Și..adesea constat că deși scriu clar,cursiv..unii cititori
chiar nu "înțeleg"..românește..(
sau se fac că nu inteleg.. cele citite..și MESAJUL textului respectiv..!),și recunosc faptul că rămân "uimit"..! (ca să citez un clasic în viață = d-nul VOICU LESCU..în ian.feb.1990:în"convor birile cu..membrii CADA..!)..
că de ex.: în comentariul meu de ieri,vineri:04.dec.a.c.,am explicat destul de clar calculul PUNCTAJULUI MEDIU ANUAL (P.M.A. MINIM al unui COLONEL..în perioa da 1995-2003..CU SCĂDEREA PROGRE SIVĂ..DUPĂ..anii 2000 a acestor punctaje..ca urmare a diminuarii
coeficienților de funcție în statele de organizare,neurmată de majorarea soldelor..!
..ba chiar mai mult: DUPĂ..2010: "în plină criză..?"..s-au reîn ființat unități militare..cel puțin..în VEST,..cu coeficienții de funcție MAJORAȚI..MULT..PESTE NIVELUL AVUT..la data desființă rii..în anii 2003-2004,..evident
..și.cu..SOLDELE..MAJORATE..!
..IAR unii dintre "cititori" = DEȘTEPȚI (serios=fără ghilimele ..!) făcând pe "neînțelegătorii" ."răstălmăcesc" sensul..celor scrise.. pt."uzul"..adevăraților NEINȚELEGĂTORI..!
..E "INTERESANTĂ" exprimarea ta:
(=fără supărare.!)=.."LA PLURAL" ..,și cu referire la "starea mea ..?"..despre care de fapt= nu știi nimic..!;(..gura păcăto- șilor..ADEVĂR.."TRĂDEAZĂ..!"..
..mă simt bine..si mai cu seamă: LIBER..DE PREJUDECĂȚI..!
..și nu e VORBA AICI..!de SCENĂ de spectacole..cu recuzită,deco ruri,costume,.ACTORI..!,ci chiar de.SCENĂ de:.."OPERAȚII":=..de: .."INVĂLUIIRE",."IMBROBODIRE"..,MANIPULARE..!= COMANDATĂ..!

Calinmihaib12 spunea...

Iar..o iei razna (ca medic..MĂ ABȚIN:.să-ți pun diagnosticul..!

Calinmihaib12 spunea...

M.:înșiruirea aia de ani și.. punctaje anuale..NU sunt ale mele: ci ale unui COLONEL :grad și funcție, la MINIM,din TABELUL din OUG.1/2010: cu TITLUL referi tor la.."SOLDE MINIME DE GRAD ȘI FUNCȚIE.."..utilizate la RECALCU LAREA PENSIILOR..în baza legii 119/2010 și a OUG.1/2011 în ca zul pensionarilor cărora..NU LI S-AU GĂSIT:..în ARHIVE:..statele de plată cu "veniturile lunare brute realizate";
Deci: SOLDELE MINIME =din tabel cuprindeau în TITLU: GRADUL și FUNCȚIA MINIMĂ a gradului respec tiv,.+.GRADAȚIA și INDEMNIZAȚIA de DISPOZITIV = neprecizate în titlu,dar deduse prin calcul..!
Iarăși DECI:
..la recalcularea din anii 2012,
în cazul unui COLONEL: căruia nu i s-ar fi "găsit"..VENITURILE LUNARE REALIZATE (solde+sporuri)
..s-ar fi utilizat acele SOLDE din tabelul amintit:cu punctajul lunar,la care se adăugau: % de condiții de muncă,: 25 % și cele de 50 % și apoi: % de pensie suplimentară:între 13-22 %,după care se făcea TOTALUL punctaju lui lunar,se însumau toate cele 12 luni (sau câte luni erau sala rizate în primul și ultimul an de activitate),apoi se calcula media aritmetică a celor 12 LUNI..!=rezultând P.A.=punctajul anual.
Am făcut și calculul punctajelor anuale adăugând: C.S.=50 % și câte: 13 % = PENSIA SUPLIM. în:
anii 1995-1999 și 17 % în anii
2000-03/2001, rezultând P.A.: între: 2,49165-5,38102,iar P.A.Mediu = în cei 10 ani = 3,24881..!= e un PUNCTAJ MEDIU:
..maximal= la o SOLDA MINIMĂ DE COLONEL, având în vedere că am calculat la.."condiții speciale" ..!(fără:S.MERIT și S.C-DĂ..!).
Eu:am avut PUNCTAJUL MEDIU ANUAL:..de LT.Col. medic,(cu gradul de: Colonel)..sub 3,10xxx puncte,rezultat din: P.T.=61,xxx
÷ 20 ani (în 2012) și acestea =FURATE..din cuantumurile venitu rilor brute..!

CEZAR spunea...

Da-i stricnina doctore ..intr-o fleica de la ..Protan..!

Calinmihaib12 spunea...

..se amintește aici de ord. M.25/2016..un ordin =ILEGAL= : deoarece încalcă legea 223..,(schimbând voința legiuitorului ..!), semnat "nebunește" de 3 miniștrii,inclusiv cel al "justiției,..și 4 șefi de servicii..auxiliare ale statului"..!;
..același "statut" de:=ILEGAL= îl are și ord. MS. 60/2016..!
Aceste 2 "ordine" aveau menirea de a TĂIA..cuantumul pensiilor
militare recalculate..!