Un produs Blogger.

luni, decembrie 07, 2020

Generalii Mircea Chelaru și Nicolae Roman sunt de..... AUR în Parlament.

142 comments
Eugen Simion, președinte AUR



142 de comentarii:

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...


Cine stie stie ,doar ca sunt prea multi fara posibilitati ......ca sa priceapa !

avianyc
luni, noiembrie 30, 2020

""Oricum vor vota militarii rezervisti rasfirati ca opțiuni de vot si de facto pe la toate partidele aflate în luptă electorala ,cei care vor avea de spus un cuvânt greu in inclinarea balanței vor fi;
- mediul privat foarte nemulțumit de discriminarile salariale intre bugetari si privați promovate prin L153/ 2015 ,discriminări salariale care prin ducerea SMBE la 6000 lei in 2020 le reduce foarte mult si punctajul anul la pensie.
- diaspora care de data asta in mare parte este nemulțumită atat de psd cat si de pnl.
- pensionarii civili care au nemulțumiri si neîncredere in mai mică sau mare măsură atat fata de psd cat si fata de pnl
La asemenea procente aduse de aceste categorii in favoarea unora sau altora voturile pensionarilor militari rasfirate pe la toate partidele vor avea efect 0( zero).
Ca atare tinand cont si de setea si ura societății civile fata de asa cum le denumesc ei pensii speciale, este greu ,dar nu prea mult de greu de anticipat rezultatul alegerilor care fara sa ne pronuntam la vedere , poate contine si surprize complet neplăcute pentru militarii rezervisti.""

Unknown spunea...

Ciucă o să fie numit % din nou la Apărare, poate-n 4 ani o să facă ceva și pentru noi!
V-am spus de ieri asta don' administrator.
Acum, zic eu, ar fi momentul optim, ca noi, cei împrăștiați, să ne-adunăm și să discutăm cu Ciucă să facă ceva și pentru noi!!!
Orice, oricât de puțin, dar să facă!!!
Prioritar ar fi să facă ceva pentru cei dintre noi care au pensii mici și sunt mai în vârstă iar restul, pe parcurs!!!
Putem să construim, putem pleca de la un moment 0!
Altfel, chiar suntem proștii nației!!!

avianyc spunea...

AUr este o facatura votata in mare parte de moldovenii cu cetatenie romana din tara Republica Moldova si din diaspora.
In rest ,balast ..........intretinere de ura interetnica ............prea putini votanti romani bastinasi. Ei si cativa militari rezervisti votanti cu interesul personal -pensiuta ,crezand ca de aici le vine binefacerea .

Xman spunea...

Bravo lui .Daca a reusit sa convinga doi generali adevarati sa i se alature, inseamna ca e curat in gandire si in faptele de pana acum.Prin cei doi generali vom avea doi parteneri de nadejde in Parlament.Ce au de facut in urmatorii ani e sa nu se manjeasca cu nimic,dar absolut nimic si sa promoveze prin toate mijloacele ce le vor sta la indemana meritocratia.Au potential de crestere foarte mare pe un culoar lasat liber de Romania Mare prin prematura disparitie a Tribunului...

Huhu Rezea spunea...

Generalul Oprea a obținut 0,02% dupâ numararea a 61% dintre sectiile de votare din Bucuresti. Avea deja 666 de voturi.

y spunea...

Dar și ciucă, să nu uităm de ciucă :)
Oricum, românii au votat (atâți câți au votat) imposibil!
Între timp, se fac eforturi disperate de unele televiziuni de a forța intrarea pmp în parlament (și surpriză - intră)! (îl iau în calcul la formarea guvernului!) și totodată, atacă furibund, disperat, AUR și pe românii care au votat cu acest partid/alianță. Cunoaștem propaganda.
Iar între timp ne trebuie un guverm; va face parte sau nu, AUR dintrun eventual guvern; rămâne de văzut ce variante avem:

Cea mai puțin rea variantă (oarecum ar împăca și capra și varza), dar, deși destul de solidă, foarte puțin probabilă, ar fi o alianță PSD + USR (cu vice-prim ministru + 1 ministru – poate la dezvoltare) + (eventual) AUR (ministrul apărării – de ce nu?);
Cea mai imposibilă variantă ar fi PSD + AUR + UDMR;
Cea mai urâtă variantă ar fi PSD + PNL ...
Varianta cu cele mai mari șanse (președintele știe de ce) ar fi PNL + USR + (eventual) UDMR + (pmp), dar care cred că ar fi cea mai proastă soluție pentru români.
ÎNSĂ, în oricare din situații, din cauza procentelor și a cifrelor, în mod oficial, aritmetic, ROMÂNIA intră în DICTATURĂ!
Practic, aproximativ (+-) 225 de parlamentari (minoritatea USR + minoritatea PNL + minoritatea UDMR) la care mai adăugăm 17 parlamentari ai celorlalte minorități și încă 6 ai diasporei (altă minoritate), vor conduce România și 20 de milioane de români. Vom vedea pe ce drum.

Iar dacă, la „președintele meu” adaug și „serviciile lui”, „guvernul lui”, „Arcul de Triumf al lui” și ce mai consideră că este „al lui”, ajungem la „profeția” lui udrea, de acum 10 ani, care își dorea pentru românia „o dictatură luminată”!

Și totuși, având în vedere situația imposibilă rezultată din alegeri, președintele ar putea cere formarea unui guvern de uniune națională, format din TOATE partidele intrate în parlament, fără excepție! (asta în cazul excepțional în care se vor înțelege între ele la împărțeală), poate chiar, cooptarea în viitorul guvern și a unor specialiști din partidele care nu au intrat în parlament, sau chiar apolitici.

Hmmm ... ar mai fi totuși și varianta „UTOPICĂ”:
- Formarea rapidă a unui guvern,
- Adoptarea rapidă a bugetului,
- Adoptarea rapidă a legii privind OBLIGATIVITATEA VOTULUI,
- Demisia în bloc a parlamentarilor,
- Organizarea de noi alegeri.
În rest, totul este gargară

Leon spunea...

AUR mai doreste si :
-"Desfiintarea sau IMPOZITAREA DRASTICA A PENSIILOR SPECIALE : Primari, Parlamentari,etc."
Am citat din programul de campanie electorala al viitorului deputat de Dolj, Ringo Damureanu..!

Huhu Rezea spunea...

Mircea Chelaru intră în Camera Deputaților doar prin redistribuire, deoarece AUR a obținut la Argeș numai 6,47% si avea nevoie de cel puțin 9,12%

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Xman spunea...

Daca pmp nu intra ,atunci poate avem sansa sa-l avem reprezentant...

CEZAR spunea...

Generalul cu doua STELE NICOLAE ROMAN...Chiar merita si chiar ii de AUR...!
Cu liceul militar Breaza la baza...sef de promotie ..un general care a TRECUT PRIN ABSOLUT TOATE FUNCTIILE DE COMANDA SI STAT MAJOR de la cdt de pluton ..incepind...
Succes..COLEGA.....hi..hi..hi !

Alexcta spunea...

Generalul Nicolae Roman va fi cel mai Dur apărător al Rezervistilor!!!!!

CEZAR spunea...

FOARTE BINE....!!!

ioan spunea...

Studiati putin siviul celor doi generali adevarati.Inainte de 90 si dupa 90.

Unknown spunea...

Spui prostii avyanic.
Am fost observator într-o secție de vot într-o anume localitate.
Pot să-ti spun ca pe listele electorale aproximativ 3500 de electori erau din Republica Moldova, care aveau și cetățenia română.
Moldoveni de peste Prut care și-au stabilit domiciliul "la noi" , doar pentru a obtine pașaport românesc și a putea pleca mai departe, spre vest, că la noi este foame.
Din cei aproximativ 3500 moldoveni de pe liste, au votat 4. Nu știu cu cine. Normal.
A votat o moldoveancă și 3 copii de-ai ei.
Deci nu ține afirmația dvs. Mai reflectați.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...

Sa ne lamurim si cu formatorul de manipulatori de prin televiziuni , Radu Herjeu.

DiN CV Radu Herjeu expus pe site-ul CNA

Studii :
-O bursă de studiu acordata de Freedom Forum Organization (USA) materializata prin înscrierea la cursurile Colegiului de Jurnalism din cadrul Universitatii Boston şi prin practica facută la 4 posturi de televiziune americane - ian. - mai 1998

Activitate didactica:
Lector universitar la Facultatea de jurnalism-filosofie din cadrul Universitatii Spiru Haret. Am susţinut 2 cursuri anuale: Tehnici de propagandă, manipulare şi persuasiune în televiziune şi Televiziune, cultură şi societate - 1999-2003

Tema cursurilor urmate la Boston a fost tocmai " Tehnici de propaganda ,manipulare si persuasine in televiziune si .........""

Este OK !!!!!!
Cand Simion George filma si desconspira averea lui Costel Alexe din jurul unui conac de la Iasi ,fiind bruscat de politisti ,tot pentru Iohanis o fi lucrat ????????in opinia lui manipula .... Harjeu

avianyc spunea...

@ Unknown
Au votat in Republica Moldova suficienti ,la fel si in diaspora.
Beleste ochii la TVR1_ Moldova si vezi ce cozi au fost acolo .

Arfy spunea...

Interesantă indiferența pentru participare la vot a unei părți foarte importantă, clasa activă! În rest, când dorești să fii reprezentat în parlamentul României numai pentru interesul personal, de regulă, ce am văzut aici din comentarii, "Pensia", fără să ai alte priorități sociale, esti un om...mort! Nu s-a modificat nimic în aceste alegeri. Cu mici excepții: nu mai intră poanta, tăriceanu și gașca lui base.Auriștii vor fugi ca potarnichile în psd, pnl...

Gigi spunea...

Românii sunt satui de cei care au condus ţara timp de peste 30 de ani.La aceste alegeri le-a dat câteva perechi de palme actualei clase politice de au vãzut stele verzi.
Prezenta la vot,este una,iar a doua Palma este acest partid,care sã fiu sincer,pânã a începe campania electorala,nu am auzit de el,recunosc,reusind sã obţinã peste 9%.Vom vedea cum va reactiona şi cum pun problema in parlament.Daca nu-l va penetra "oamenii de bine" şi vor sti sã gestioneze unele situaţii ce vor aparea,va avea un viitor in politica,altfel vor dispare cã şi celelelte partide,corbii sunt mulţi şi înfometaţi.

avianyc spunea...

Din ce in ce romanii se vor trezi si vor vota partide cu programe economice viabile in sprijinul locurilor de munca si a dezvoltarii zonei.
Se poate vedea clar cum un Ardeal mult peste regiunea SUD si Moldova din punct de vedere economic-social -cultural ,dezvoltat prin atragere de investitii straine ,fonduri europene ,investitii ale romanilor intorsi acasa ,precum si ale statului maghiar in zona ,alegatorul se debaraseaza de mentalitatea zonelor ramase in urma din punct de vedere economic -urmare a perseverentei de a vota cu partidul incapabil de a face dezvoltarea zonei .
Pe masura ce in zonele rosii vor fi promovate principiile de dezvoltare ale oraselor si regiunilor din Ardeal ,situatia se va schimba si votantii se vor reorienta.
Avem nevoie de guverne care sa promoveze programe economice puternice in toate zonele tarii ,dezvoltarea infrastructurii ,ridicarea nivelului de trai in mediul rural ,locuri de munca prin creerea cadrului pentru atragerea de investitii si creerea de locuri de munca precum face Bolojan la Oradea si multi altii prin Ardeal.
Pacat ca Bolojan nu este promovat prim ministru . In cativa ani ar schimba fata Romaniei si ar aseza-o pe drumul spre prosperitate in toate domeniile.

Leon spunea...

Gura...Pacatosului,..Adevar grăiește:
"În democraţie, partidul care câştigă alegerile dă premier. Partidul care se bucură de cel mai mare sprijin din partea populaţiei de regulă dă premier, adică asta se întâmplă în toate democraţiile din lumea asta, pentru că el este partidul care beneficiază de cel mai larg sprijin şi programul care a fost prezentat de partidul care câştigă alegerile trebuie să devină preponderent planul de guvernare al viitorului guvern", declara Orban la finele lui noiembrie."

Periamu lucica spunea...

Sa vedem!!!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Aşa ar fi normal.Dar eu cred cã nu a câştigat nimeni alegerile.Castigi alegerile dacã obtii 50+1 din voturi.
Dar,trebuie sa recunoastem,tu nu ai fost în stare acum 4 ani sa te mentii la guv.cand ai avut Peste 45%,dar acum?
Liberalii ce legitimitate au sã formeze noul guv.cand te voteazã 1 mil.de alegatori?
Cu alianta asta,sa zicem cu USR + UDMR + PMP,nu rezista nici mãcar 1 an.
Iar,PSD,nu are cu cine sã facã alianta.Si,pãrerea mea,nu cred cà îşi doreşte sã guverneze acum,în perioada asta.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gogu Pintenogu spunea...

Ce bine! Doi generali nu unul ca până acum. Să vedeți de acum plăcuța suedeză ce o să primim !

Iulian Mareș spunea...

M,
Mă lași să-i explic și lui diferențele și/sau asemănările intre/dintre grăsime și/sau creier?

Iulian Mareș spunea...

Din motive personale regret că nu am acceptat intrarea în AUR!

Iulian Mareș spunea...

👍

Iulian Mareș spunea...

Nu din cauzele expuse de tine, care sunt sunt superficiale și ocolesc în același mod idiot realitatea factuală.

avianyc spunea...

La cat voteaza unii si altii programe de guvernare ramane de vazut.
Sunt convins insa ca orice partid care se va afla la guvernare si ca masura de precautie in pandemie va inchide scoli ,interzice slujbele in biserici ,pelerinajele la moaste ,etc va fi considerat dezbinator ,impotriva credintei ,etc.
Si cat timp predilectia spre pupat moaste ,etc sunt specifice zonei rosii probabil se poate interpreta si in sensul dezbinarii ,interzicerii credintei ,etc.
Probabil daca psd va face guvernul si va deschide in plina pandemie scolile ,bisericile ,pelerinajele la moaste ,dezbinarea si ura intre romani va disparea.
Cam astea sunt necazurile unor votanti din zona rosie ,ba ca unii nici nu stiu pentru ce au votat ,parlament ,presedinte ....... Au mers si ei la vot ca asa se cade ......
In rest fiecare cu carisma lui ...........
Regretabil ca s-a coborat o campanie electorala la afisari neinspirate si "" dezbateri "" sau acuzatii intre oamenii politici la nivel de targ de tara de care romanii in mare majoritate s-au saturat .

Iulian Mareș spunea...

Cel mai bine pt țară acum ar fi PSD + PNL și Președintele să tacă pe veci!

Iulian Mareș spunea...

avia,
Expui grăsime 100%!

Iulian Mareș spunea...

Tu citezi din tine? 🤗👍😂😜...
Că mâine incepi să vorbești de tine la persoana a 3 a!
Ești nebun rău, moșule!...😂😂😂🆘🚑🚔

radud spunea...

Orice discutie despre AUR trebuie inceputa cu prezentarea candidaților:
Mircea Chelaru (Senat, Argeş) – condamnat definitiv în 2016 la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru achiziţie şi vânzare ilegală de locuinţă, un caz disjuns din celebrul dosar Case pentru generali. Aceasta nu e singura problemă a lui Chelaru. Fost şef al Marelui Stat Major, a plecat din funcţie dându-şi măsura scrântelii când a avertizat ţara că există pericolul ca Oltenia şi Dobrogea să-şi declare independenţa. A fost printre cei care au vorbit, în aprilie 2016, la o conferință de la Sinaia a pro-rușilor europeni în care cap era de afiș Marine Le Pen.  Era printre cei prezenți la conferința lui Alexandr Dughin de la Sala Dalles, București, în aprilie 2017. L-a întrebat atunci pe Dughin dacă e adevărat că rușii sunt urmașii unor triburi ariene din Carpați. Iar în urmă cu doar câteva luni, Chelaru, împreună cu alţi candidaţi AUR pomeniţi mai jos, se găsea în Partidul Neamului Românesc, o formaţiunea condusă de Ninel Peia, care a dus nebunia patriotardă la extrem.

Avocata Şoşoacă (Senat, Iaşi) – un Vadim mai cabotin şi mai din topor, a cărei misiune şi-a strigat-o în Piaţa Victoriei, din senin, fără legătură cu tema mitingului: Păi noi suntem tâmpiţi? Îi avem pe ruşi în coasta noastră şi noi ne certăm cu ei? Cum să fim prieteni cu unii care-s la peste 15.000 km de aici? Nu ne e ruşine? etc.

Francisc Tobă, (Camera Dep. Braşov) – acuzat pentru „tratamente neomenoase şi tentativă de omor” la Revoluţia din 1989, a fost deputat PSD între 92 şi 96 şi consilier al lui Adrian Năstase. Un personaj absolut odios, acuzat inclusiv de furt din casa lui Nicuşor Ceauşescu, pe care el trebuia s-o păzească la Sibiu, în decembrie 1989. Şi el a fost în conducerea partidului Neamul Românesc.
Generalul Nicolae Roman (Camera Dep. Buzău) – acuzat de represiunea revoluţiei de la Timişoara în noaptea de 16 spre 17 decembrie 1989, în calitate de căpitan al unui regiment mecanizat.
Balabaşciuc Călin (Călăraşi, Camera Dep.) – şeful organizaţiei de tineret, viitorul partidului carevasăzică. După postările distribuite, se vede că omul a fost în combinaţii cu Dan Tudorache (are cel puţin 4 preluări de la acesta, cu vorbe de laudă), fostul primar al sectorului 1, actualmente cercetat cu sechestru judiciar. Şi tot pe Facebook, Balabaşciuc distribuie ştiri favorabile lui Putin, postări ale Olguţei Vasilescu sau ale lui Iulian Capsali.

Mihai Lască (Bihor, Camera Dep.) – numit de presa locală interlop, cercetat în prezent de DIICOT pentru apartenenţa la o reţea de clonare de carduri.

Ovidiu Hurduzeu (Ilfov, Senat) – scriitor român-american, fost vicepreşedinte al partidului lui Ghiţă (PRU), semnatar de texte la Sputnik, prezent pe celebra listă a lui Dughin, a posibililor influensări ai Rusiei în România. În urmă cu un an, Hurduzeu scria pe Fb: „M-am intors in Romania ca sa nu mai fiu un „proprietar absent”. Iata de ce voi vota PSD.” şi „Eu pe diasporeni nu i-as lasa sa voteze.” Tot Hurduzeu este un apropiat al lui marionetei Kremlinului Iurie Roşca, împreună cu care a participat la mai multe conferinţe la Chişinău. În fine, o postare de-a lui Hurduzeu este lămuritoare pentru felul în care acesta se raportează la lumea de astăzi: „România trebuie considerată o ţară sub ocupaţie străină şi guvernul Ponta drept administratorul militar al acestei ocupaţii. Ocupantul este tripla alianţă UE, NATO, SUA, care apără interesele capitalului transnaţional."
Aur este aripa conservatoare din usr.
Ilie prostu, cățelușul nostru, i-a scos de pe listele de la locale și i-a dat afara din partid.
Acum avem aur.

Viorel spunea...

Domnule avianyc, zona Ardealului este mult peste zona de Sud a țării și Moldovei nu pentru că oamenii vezi doamne sunt mai harnici și înțelepți pe când cei din cele 2 zone amintite sunt leneși și proști (cu luni în urmă am mai specificat într-un comentariu) ci pentru că v-ați născut într-o zonă unde aveți 2 elemente extrem de importante: munții și pădurile. Eu dacă vreau să-mi fac un gard, dau 5 lei pe o scândură (L=1,20-1,40 m; l=12-14 cm / în funcție de temelie fundație gard), dumneavoastră dați 1 leu. Pentru o basculantă de 16-20 tone balast / nisip dau 1.200-1.500 lei, dumneavostră puteți să vi-l aduceți cu roaba direct de pe albia râului care vă trece prin fața casei. Construcția 1 km șosea în Aredeal (ex.) costă 100.000 E, 1 km șosea între Iași-Bacău costă 500.000 E. Avem și noi păduri în zonele de câmpie și deal, dar alea ne asigură cât de cât gura de aer proaspăt pe care să-l respirăm. Și exemplele sunt multe. Lipsa șoselelor și autostrăzilor din zona Moldovei face ca investitorii să ne evite, oamenii să nu aibă locuri de muncă, etc., etc. Fiul meu de la Sighet i-a propus patronului să deschidă (extindă și modernizeze atelierul de de tâmplărie al socrului / funcționează și acum la scară redusă / dădea un impuls financiar și crea mai multe locuri de muncă) o fabrică de mobilă. Patronul i-a zis simplu. Alin, de la Sighet până la granița cu Ungaria tirurile cu marfă fac 2 ore, din Moldova ta fac 2 zile, se merită din punct de vedere financiar pentru mine ca patron ? Mai depinde și de clasa politică. Deși avem politicieni destul de capabili din zona Moldovei (presupun că li sa cerut ceva la schimb / aprobarea unei legi, etc. dubioase și nu au fost de acord), nu au reușit nici cel mai important și valoros proiect să-l pună în practică „Autostrada Unirii” A8 Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni care ne-ar mai da o gură de oxigen.

monteoru spunea...

Imi propusesem sa trag fermoarul.Este pentru ultima data cand discut.Nu stiu dece partidele ne vad pe noi compatibili cu PRM.Nu mi-am placut Vadim si cand a fost sa aleg intre Vadim si Iliescu am ales pe Iliescu.
Programul celor dela AUR este interesant in masura in care il raspecta.Ca sa nu aiba soarta PPDD va indemn sa va inscrieti in el pentru al sustine pe Celaru si Roman.Mircea Celaru daca ajunge parlamentar nu va va dezamagi.Pe Roman nu-l cunosc personal.

Leon spunea...

https://m.ziare.com/politica/klaus-iohannis-a-fost-criticat-de-osce-pentru-ca-a-tinut-partea-pnl-1649015

Viorel spunea...

Domnule M, cu scuzele de rigoare fața de expresia pe care o folosesc, dar solicitările USR sunt solicitări de rahat. Adică să mai așteptăm 4 ani până găsesc ei o Olguța Vasilescu care să ne facă legea (timp în care vin alte alegeri), apoi încă 4 ani pentru a o implementa etapizat (ca la civili). Câți mai trăim până atunci ? Ca număr în evidența CPS vom fi la fel sau chiar mai mulți pentru că ies alții din sistem, dar cu noi ce fac. Joacă barbut sau poker orice partid de 2 lei condus de către pu..că frânaru cu idei și pretenții de mare politician analfabet și corupt (au ex. lor D.B.)

Unknown spunea...

Nu-i târziu!
Noi te primim!

Laleaua neagră spunea...

Nimic nu se face fără acordul Franței și Germaniei... De acolo se trasează... Cat privește AUR ERA NEVOI ȘI DE EXTREMA DREAPTA IAR CEI CARE NU AU VOTAT SUNT MAI LA STANGA PSD care nu se simt reprezentanții... Iar după ce se așează parlamentul șandramaua de dreapta va destrămata în cel mult 2 ani...

Leo spunea...

Ciudat număr.
Este cel înscris pe fruntea satanei....
Cred că este o glumă.
Poate 66.600
SĂ NU-L UITAȚI NICIODATĂ PE GĂBIȚĂ , SPAIMA LICHELELOR GULERATE CARE ACUM SAR ÎN SUS DE BUCURIE , CĂ NU ARE CINE SĂ-I CONTROLEZE.

Iulian Mareș spunea...

avia,
Mai și citești ce tastezi?
Pai, nu oamenii politici s-au lovit sub centură ci Președintele a făcut asta!
Din câtă istorie știi mata, înțelegi ce înseamnă "Ciuma Roșie" cine a folosit expresia și când? Tu înțelegi ce înseamnă să ceri "moartea" unui partid?
Unde s-au mai pomenit așa ceva?

*Votul din 6 dec 2020 reprezintă **Moțiunea de Cenzură**, validată, data de poporul român lui Klaus și lui Ludovic și structurilor ce-i mână din spate, ca pe rațe mecanice!
Și lucrurile nu vor rămâne aici ... pt că KWI nu înțelege nimic și vom fi martorii suspendării și demiterii lui!
Iubește-ți țară și poporul său, cel puțin nu denigra valorile supreme!

Iulian Mareș spunea...

Câtă superficialitate!
De ce nu: Relevarea și denunțarea către DNA a mega excrokeriilor din Pandemie?!

Iulian Mareș spunea...

DC? Ce deranjează?

Iulian Mareș spunea...

KWI nu înțelege nimic din ceea ce se întâmplă!
Cum Ceaușescu mai dădea 100 lei așa El, supremul, ia capul clovnului pe care l-am impus Premier, știind cai bețiv, cu skelete in dulap și fără coloana vertebrală!

Îmi pare rău că nu poate înțelege că a ratat clipa și viitorul nu-i aparține! Așa este aici, la noi: un cap tăiat nu ajunge!
Asta-i România și KWI nu-i mai aparține de foarte mult timp!
Ghinion profesore, căci Președinte nu ai putut/dorit să fii!

Calinmihaib12 spunea...

Gigi:...Și PSD..a "primit" cam 1,5 milioane de voturi..!..iar restul de: 2-3 milioane..din foștii votanți ai lor..au cam stat..acasă..!
Ar cam trebui.."cam TOȚI".. "politicienii" să "TACĂ.. SCARAOȚCHIULUI..din gură"..și să prezinte REPEDE un guvern și un PROGRAM..(dacă au așa ceva..!).

Teo spunea...

George Simion are un dosar penal pentru infractiunea de conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat și un alt dosar penal pentru punere în circulație a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și deplasarea acestuia pe drumurile publice.
George Simion este asociat cu planurile Rusiei de destabilizare a țărilor europene atunci când a devenit virulent protestatar împotrivă măsurilor de protecție anti-Covid.

Calinmihaib12 spunea...

Y:..n-ai observat că suntem într-o "dictatură..original(r)ă"
cel PUȚIN..de 31 de ani..?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ein Stein spunea...

E bine ca astia care s-au dus la vot, si nu stiau macar ce voteaza, ca au votat impotriva ciumei galbene.
Antene 3 cel mai bun post TV din lume, cel mai cinstit, cel mai corect, cel mai bine informat care da in vileag hotiile ciumei galbene.
PSD e cel mai mare partid european, cel mai patriot cu membri culti si cinstiti, e partidul care a dat un sut in cur ciumei galbene, partida banditilor. Uime PNL, ciuma galbena, uime robotului Vodafone, uime caraghiosului patriei, uime banditilor comunisti vopsiti in galben.

Ein Stein spunea...

Lucovidul cel Caraghios isi depune mandatul, in sfarsit a venit si vremea Ralucai Turcan sa fie si e Prim Ministru, o adevarata valoare in PNL, ciuma galbena, ca saraca mult a mai asteptat.

Ein Stein spunea...

Eu nu inteleg cum se poate ca partidul ciumei portocalii a putut sa ia aproape 5%, oare oamenii care i-au incredintat votul nu au inteles ca important era sa prinda si EBA un post de parlamentar ca acu e femeie singura, nemaritata, sa aiba si ea o preocupare si un venit asigurat.

Gigi spunea...

Asta aş vrea sã vãd şi eu!

Ein Stein spunea...

La ora 16 ciuma portocalie nu a prins pragul, o mare realizare pentru Romania, comparabila cu descoperirea rotii. Pe cand PNL-ul, ciuma galbena, le urmeaza exemplul, le doresc soarta PNT. Partid istoric sa ramana istorie, una urata pentru Romania.

Unknown spunea...

Don' administratooooor...sunteți pe fază???
Ascultați ce vă spun io???
Punem un pariu, aici, cu martori???
Sigur viitorul prim ministru va fi Ciucă!
Eu dau 100 l vin de Cotnari și dvs o bere fără alcool sau o limonadă, cum vă convine.
Batem palma on-line???

avianyc spunea...

Mares
Ma faci sa rad de-a binelea.
Daca tu nici macar nu realizezi ca domeniul pe care calci s-a facut albastru -galben,cum sa realizezi tu cum vine treaba in politica mare .
Las-o dracului si vezi dece-i galben-albastru sub picioarele tale . Apoi poate ii soptesti online si colegului sau vecinului tau de cartier.
Chiar crezi ca intamplator daca treci linia Carpatilor calci numai pe galben si verde ???Inclusiv ca sa intri in apa marii calci tot pe galben ........
Mares ,Mares ,ai nevoie de meditatii serioase ca sa poti analiza la parametri optimi ,trecutul, prezentul si anticipa viitorul ..... Mai am locuri libere dar tu il poti ocupa numai cu testare prealabila.

avianyc spunea...

Pun si eu pariu ca nu va fi Ciuca !
Bat palma online.

Gigi spunea...

Unele dintre cerinte sunt bune,exemplu:
"Primarii mai putine şi mai eficiente"
Am sustinut asta, 5 in una.

Viorel spunea...

radud, când ești deștept, prezinți într-un comentariu date pe care le știi, le-ai văzut sau auzit de la una sau mai multe persoane pentru a fi sigur de autenticitatea lor, când vrei să te dai deștept și copii de pe google (cum fac și eu sau alții care comentăm), punem citatul între ghilimele sau copiem și postăm linkul de unde am citit, ne-am informat. Faptul că preziți anumite episoade din viața unor candidați ca și cum ar fi emanația minții tale te face comic și mic, mic de tot. Un singur lucru să reții, fiecare greșim pentru că suntem oameni, unii din prostie, alții din neștiință, alții cu intenție. Înainte de al critic a pe Gl. Mircea CHELARU, citeștei autobiografia, după care mai vorbim: http://aseu-dimitriecantemir.org/general-mircea-chelaru-autobiografie/ (vezi dacă cel puțin ai 1% din cunoștințele și calitățile dânsului).
Cât despre comentariul tău, îți postez linkul ca să-l citești / copii integral (poate la tine s-a întrerupt curentul pe timpul studiului / copierii comentariului): http://inliniedreapta.net/partidul-lui-simion-sputnikul-o-oaste-de-stransura-captiva-unui-discurs-delirant/. S-ar părea că ai luat locul cățelușului. Ai vrut să faci o încheiere în stil comic pentru credibilitate, dar nu ține.

Burebista spunea...

Orban și-a depus mandatul de prim ministru.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Te rog să-mi spui daca Orban era demis lua indemnizația de șomaj timp de câteva luni?

avianyc spunea...

Postulatul lui Ein Stein (ein stein al nostru bineinteles )

"Antene 3 cel mai bun post TV din lume, cel mai cinstit, cel mai corect, cel mai bine informat "
PSD e cel mai mare partid european, cel mai patriot cu membri culti si cinstiti""

Iulian Mareș spunea...

KWI rămâne în aceeași notă a absurdului, a grobianismului și autismului total! Cam așa se traduc prostiile debitate: am câștigat pierzând drastic...
Omul asta este un ciudat... El a condus campania electorală falimentar și el ar trebui să-și dea demisia!
Ce suntem noi vinovați că cineva este bolnav...?

Viorel spunea...

Gigi, nu-l copia pe Domnul Cristoiu care aseară (pe la miezul nopții) pe TVR 1 a spus același lucru. PSD-ul trebuie să rămână în opoziție (chiar și-o doresc dar nu dau cărțile pe față, nu s-a exprimat așa dar a dat de înțeles) pentru că urmează o perioadă foarte grea și PNL-ul și-o trage singur. Peste 1-1,5 ani o moțiune de cezură, jos guvernul și la muncă.

Leon spunea...

Va fi Bolojan de la Bihor..!!

avianyc spunea...

Vița de vie și femeia, singurele daruri ale naturii care produc bucurie deopotrivă și săracului și bogatului...!

Viorel spunea...

Domnule Gogu Pintenogu, dacă vă deranjează cei 2 generali ce ne vor reprezenta interesele (sper și cred) în Parlamentul României, atunci luații în brațe pe Col. (Rz.) Dr. Mircea DOGARU, Gl.lt. (rtr.) dr. Virgil BĂLĂCEANU, Gl.bg. (rtr.) Nicolae GROPAN, Gl.lt.(rtr.) Neculai BĂHNĂREANU, președintele ANCMRR și președinții celorlalte 48 (52 parcă) asociații și faceți o horă mare în fața Palatului Cotroceni, Victoria și la Parlament și poate, cu dumneavoastră în horă (chiar la mijloc ar fi indicat) vă bagă în seamă și vă aprobă toate doleanțele solicitate în ultimii 5 ani.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, cu respect „Câtă superficialitate!”. Fiți mai explicit și pentru mintea unui muritor de rând.

Calinmihaib12 spunea...

Viorel:.poți citi autobiografii,
dar: atenție:ele nu pot fi un reper de:..OBIECTIVITATE..și "ADEVĂR"..în..viața acelora..!

avianyc spunea...

@ Leon
Nu pleaca Bolojan de la Bihor.
Nu-l lasa bihorenii .

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Cătălin, vezi că ceva asemănător a postat și domnul M puțin mai sus în câteva fraze, referinduse la USR. Tu ai postat mai multe. Unde scrie, unde scrie.

Gigi spunea...

Viorel@
Crezi cã eu nu am altceva de fãcut decât sã pierd noptile sã mã uit la Cristoiu? Este o pãrere a mea,personalã.
Cã,s-a suprapus,a coincis cu a lui Cristoiu,este pur întâmplatoare!

Leon spunea...

Un gest total Iresponsabil, cred ca s-a suparat pe Marele Sef, si a vrut sa-l lase ...cu ochii in soare..!
Mie imi pare rau ca in acest an Guvernul interimar nu mai poate da Ordonante de urgenta si ramanem numai cu cele...210 date pana in prezent..!!

Iulian Mareș spunea...

Radu,
se vede că nu ești militar, altfel știai ce a spus Kelaru și ce funcție a avut Român la RMc Timișoara, când a salvat Drapelul de Luptă al unității!
Îl cunosc FB pe Gl.Roman, iar tu nu faci decât denigrare!
Acum, că să fii ok, ia la rând Barna, Ciolos, Cîțu, Grindă, Iohanis, Ciucă, Țurcanu...etc! Poți sau nu?
Tu știi ce se întâmplă la Tg Mureș în 90, dacă nu era gl. Kelaru?

Viorel spunea...

Domnule avianyc, vă înșelați și vă contrazic (,) cu argumente. După ce ați băut sucul rezultat din fructul viței de vie, după ce ați trecut pe la femeia altuia și v-ați bucurat de „singurile daruri ale naturii”, vă apucă durerea de burtă. Faceți o întoarcere de 360 de grade pentru a da de locul ideal (WC-ul) și nu vedeți decât un boschet mare și stufos (dar al naturii). Durerea crește, cureaua s-a înodat, inamicul se apropie, vă îndreptați scrâșnind din dinți de boschet și în sfârșit marea bucurie se produce. Ce noroc și cu boschetul mare și stufos.

Leon spunea...

07 decembrie 2020
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

Iulian Mareș spunea...

Așa este!

Iulian Mareș spunea...

Mai puține primarii nu se poate realiza întrucât înseamnă mai puține UAT și trebuie modificata Constituția!

Leo spunea...

napoLEON să-l sune pe nea' Gică ca să+i spună fiului să facă ceva cât e pe VAL.
PS
Eu sunt sceptic că face ceva chiar dacă-l somează nea' Gică , fiindcă nu are stofă să intre în memoria rezervei MFA-ului.
MARELE POAVAZ ÎN BERNĂ !

Iulian Mareș spunea...

Rata tu ești prost de 2 ori: prin ceea ce scrii și prin ceea ce mi-ai răspuns! Scuza-ma că sunt sincer!

Iulian Mareș spunea...

Ciucă...

Iulian Mareș spunea...

Merci...😂
Orban a cerșit bani...

Iulian Mareș spunea...

Ciucă, Vulpea Deșertului irakian! 😂

Iulian Mareș spunea...

😜👍🤗😂...și ambetată!

Iulian Mareș spunea...

Avianic are grăsime și atât !
Ciuca

Necunoscut spunea...

Ministrul Ciucă a fost numit premier interimar !

Calinmihaib12 spunea...

1.Gigi:la:~5,2 mil.Voturi/țară.!
PSD:~ 29,xx % = 1,5 mil. Voturi
PNL:~ 25,xx %r= 1,3 mil. Voturi
...pe țară..!
.. CE..să aștept..de la"ăștia".?
2...a vorbit.. și Simion..ca un om..drogaț..!
3.PRIMA MARE URGENȚĂ:.facerea
RAPIDĂ a unei NOI CONSTITUȚII..!
În care să se SCURTEZE și SINCRO NIZEZE MANDATUL PREȘEDINTELUI cu cel al PARLAMENTULUI..!!(data alegerilor și durata mandatelor = egală,și simultană..!)

Leon spunea...

Numirea lui Ciuca nu cred ca are legatura cu vizita de zilele trecute a ambasadorului SUA in jud.Dolj alaturi de ministrul Nicolae Ciuca..!!

Iulian Mareș spunea...

Nu mă, PNL pt că a înfrânt!...grăsime simplă!

Ein Stein spunea...

Pesede si antena trei baga spaima-n penelei. PSD farul calauzitor al social democratiei europene, USR partidul dreptatii, PLUS partidul profesionistilor, AUR partidul patriotilor, PNL partidul comunistilor securisti, pandemia galbena, Ndrangheta Estica.
Oare ce o fi in sufletul inginerului Ovidiu Ianculescu ,pur si simplu indepartat prim mijloace specice mafiote pentru a fi inlocuit cu un galbeaza, vanzator de sucuri semianalfabet dar cu o mare calitate, aia de membru de famiglie, acum, cand ciuma galbena a "castigat" alegerile, prin mijoace, tot, mafiote?
Tu facand parte din aceasi famiglie nu ai cum sa realizezi gravitatea faptelor, pentru voi e normal, doar ailalti sunt hoti, voi nu.

Alex spunea...

Da! Alegerile su fost castigate de P.S.D .dar numeric nu intruneste procentajul necesar de 50% plus .. ceva ptr.a forma guvernul.Trebuie sa faca aliante cu unele dintre formatiunile politice care au trecut pragul electoral.Sper sa gaseasca una care sa aiba o ideologie apropiata."Cel care a-nvatat sa coase" a marait ceva la stiri din care am inteles ca primul-ministru va fi numit ditr-o formatiune de dreapta ,deoarece este formata deja o coalitie de dreapta care intruneste procentajul necesar.Asta abereaza?! Stiam ca primul-ministru trebuie sa fie numit din partidul care a luat cele mai multe voturi in cadrul alegerilor,in cazul de fata P.S.D.Deja ptr.cel de mai sus P.S.D.a trecut pe locul 2.
Acest A.U.R. ascunde cu totul altceva sub poleiala.P.R.M.cu al sau Vadim a fost mic copil.Daca felul membrilor de a face politica este acela pe care in repetate randuri ,ne-a fost prezentat de madama avocat a lui Teodosie prea si foarte....este clar.Tiganeala pe care au facut-o si U.S.R.-istii prin Parlament la inceput.Circ amestecat cu prostie .
"Populatia nu trebuie sa fie constransa sa poarte masca in conditiile pandemiei" a spus inteligentul presedinte al A.U.R.
Uitati-va la privirea lui si nici nu mai trebuie sa vedeti filmuletele in care tipul este saltat de jandarmi de vreo opt ori,ptr.ca v-ati da seama si singuri ca este in stare de tampenii mult mai mari.In politica nu tine mult treaba cu...prost dar hotarat.Poate acest A.U.R.va disparea ca si P.P.D.D peste o perioada de timp.Poate!

Viorel spunea...

Domnule călinmihailb, aveți perfecta dreptate însă depinde cine le scrie. Spre exemplu Bill Clinton în cartea Viața mea din câte știu nu dă detalii din Biroul Oval cu Monica Lewinsky, nici domnul Adrian Năstase nu a spus nimic despre incidentul din casa dumnealui, nici domnul Traian Băsescu nu a spus cum a fost cu Răpirea din serai, însă analizândui doar pe cei 3 putem trage 2 concluzii: 1-fie mint toți 3 sau evită adevărul, fie spun adevărul și devin credibili. În plus. „ele nu pot fi un reper de:..OBIECTIVITATE..și "ADEVĂR"..în..viața acelora..!”. Da, dare ele pot fi verificate și combătute în mod public. Iar un politician care se respectă nu va risca să-i fie terfelită imaginea, cariera, etc., datorită propriilor minciuni. Mai bine nu scrii nimic. Este ca și cum te-ai autoincendia și strigi după ajutor, mai mult, spui că ți-a dat foc altul. Nu trebuie să fii stigmat toată viața ca urmare a unei fapte necugetate dacă modul tău de comportare s-a schimbat în bine. Pentru asta există reabilitare.

Cezar spunea...

Roman...garantez eu
🤣🤣🤣😎😎

Burebista spunea...

Un lucru bun aceasta demisie pentru noi și pentru bugetari.
Nu se mai poate da o ordonanță de urgență care sa amâne aplicarea indexarii la pensiile militare, și nici amânarea creșterilor salariale de la 1 ianuarie 2021... Pentru ca noul guvern nu cred ca va mai putea fi votat pana pe 31 12 2020 iar cel actual doar administrează.
Un lucru favorabil și pentru parlamentari care au avut indemnizația blocată la nivelul 2019... Acum vor primi de la 1 ianuarie 2021 indemnizații mărite, coeficient 9x 2230...
Nici salariul minim brut pe economie nu nai poate fi crescut de la 1 ianuarie 2021..

Gigi spunea...

Unii,au recunoscut cã ar trebui sã le fie ruşine ce sa intâmplat la aceste alegeri din punct de vedere a participarii la vot.Da,indiferent cine va face guv.nu reprezintã decât 50% din, de data asta, 30%,din totalul din cei cu drept de vot.RUSINOS!

Gigi spunea...

Lasã cã ne repereza alţii Onoarea,adicã PLUSUSRUDMR.

Dan B. spunea...

Eu vă spun doar că votul meu a fost îndreptat către formațiunea politică ai cărei lideri a fost alături de militari în trecut, nu spre politicienii care au promis „marea cu sare”!
Așadar, nu am dat și nu dau doi bani pe promisiuni, ci apreciez poziția guvernanților în beneficiul militarilor.
Personal, l-am apreciat pe Tăriceanu când, ca premier, a majorat pensiile prin recalculare potrivit Legii 164/2001 (chiar dacă a fost împins de PSD la așa ceva), și pe Ponta pentru Legea 241/2015.
Așadar, încercați la următoarele alegeri să optați pentru cel/cei care vă respectă statutul, nu pentru cei care vă promit „câte-nlună și în stele!”.

Burebista spunea...

Citește domnule Viorel...
https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/lista-aur-impanata-cu-generali-care-au-pensii-uriase-si-condamnari-penale--272558.html

Iulian Mareș spunea...

Acum cei doi sunt istorie....

roman sadea spunea...

M-am decis, ma inscriu si eu in AUR.
Daca face parte si dl. general Chelaru, atunci merg si eu.

Viorel spunea...

Domnule Burebista, vă respect, dar nu vă dați (scuzați expresia) prea deștept. Ce ați postat dumneavoastră am citit cu ani în urmă când aceste probleme erau de actualitate. Deci pentru mine nu este nimic nou. Gl. Chelaru și-a luat o casă, KWI câte (poate legal, poate nu)?, Centrul istoric (sute de case / terenuri) al Timișoarei cine l-a vândut interlopilor și altor cetățeni români de o etnie „romantică”, Gl. Chelaru sau politicienii, cu foștii primari și toată încrengătura locală. Câți au fost condamnați sau puși la plată. Ca exemplu, ați văzut ce scrie, ANAF-ul reține 1/3 din pensie. KWI când restituie statului roman cei 1,2 milioane de lei obținuți din chiria pe locuința pierdută ? Știți câte apartamente ANL sunt repartizate numai la mine în oraș anumitor birocrați pe care le-au închiriat pentru că ei au vile și vilișoare la periferia orașului ? Nu știți. Vă limitați strict personal la ceea ce auziți din interioriul unităților (dacă mai țineți legătura cu foști colegi) și ce mai citiți de ici colo. Când e vorba de armată, totul e senzațional, DD în Direct. Intrați mai adânc în discuții cu oameni din alte cercuri (afaceri, sănătate, învățământ, avocați, polițiști, etc.) și o să vedeți ce minunății aflați. Depinde cum duci discuția și cum abordezi problema. A greșit. Trebuia spânzurat ? Poate și dumneavoastră ați avut sute de greșeli pe timpul carierei militare. Dacă vreau le aflu într-o săptămână, dar nu mă interesează. Fiecare cu viața lui, cu deciziile lui de moment bune sau rele. Am specificat într-un comenteriu tot astăzi. Redau: „Nu trebuie să fii stigmat toată viața ca urmare a unei fapte necugetate sau neatenție în luarea unei decizii dacă modul tău de comportare s-a schimbat în bine. Pentru asta există reabilitare.”

Viorel spunea...

Domnule M, discuțiile și negocierile pe anumite probleme, gen pensii speciale, pensii militare de stat cum este cazul nostru sunt bine venite indiferent dacă se desfășoară într-un mod pașnic sau antagonic. Depinde acum cine este partea alba (nou / bine) și partea neagră (vechi / rău) din punct de vedere antagonic. Dacă cele 2 părți sunt de acord atunci totul este perfect. Numai că, politicienii trebuie să înțeleagă un singur lucru. Pensionarii, (civili sau militari) ne trăim ultima pătrime dintr-un întreg. Nu știm când ne-am născut, nu știm când murim. Anii ni se par luni, lunile săptămâni, săptămânile zile și uite așa avem impresia că timpul trece prea repede pentru noi, iar noi nu mai avem timp pentru așteptat. Cum dumneavoastră sau colegii activi sau militari în timp de pace sau război (gen revoluția din 1989) au fost / sunt nevoiți să ia decizii de moment (unele eronate din N motive / dezinformare, depășit de situație, lipsă de experiență în situații reale), tot așa și ei să rezolve / clarifice o data pentru totdeauna situați noastră. Albă sau neagră dar să știm cel puțin ce avem de făcut și cum trebuie să ne administrăm bugetul familiei pentru a trăi / alții pentru a supraviețui de la o lună la alta până la „apusul soarelui”.

Calinmihaib12 spunea...

.."Viața politică" la noi e mai "complicată" și..perversă..!
..ceea ce bănuiam și am și scris..: văd pe la Tv-urile și aud pe la radio-urile de casă ale PSD:.. cum că..acesta NU e " dispus" să-și exercite.."rolul" de PRINM partid în clasamentul alegerilor actuale și să încerce să formeze un guvern,lăsându-i pe.."alții" să iasă în față..!( cel puțin: așa glăsuia azi Radu TUDOR la:A.3 și la radio R.ACTUA LITĂȚI..!=..știe el ceva ..și "dă din casă"..!)
Ideea e că PSD ar TREBUI să preia guvernarea..și..să facă ce a promis și a spus că face..!

Iulian Mareș spunea...

ioan,
ce vrei sa insinuezi?

Iulian Mareș spunea...

Unknown,
Candidam si castigam!

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
-in primul rand naimitul Ciolos a fost masurat in sondaje, caci el nu a candidat cu partidul Plus nicaieri, cu doar 3%, deci in marja de ridicolș
-duoș cand a fost învestit PREMIER/Guvern Tehnocrat(?!) a citi drept Program o foaie A4, acum a venit cu o carte Program, lipindu-se de USR si emitand pretentii uriase!
*De asta si zic...superficial! ... te lipesti de unul si-ti arogi merite! De ce nu treci la masuri imediate, adica la "Relevarea și denunțarea către DNA a mega excrokeriilor din Pandemie" a partenerului cu care doresti sa guvernezi nemeritat, ca o lipitoare!
*Exista un principiu politic F periculos, dar mult clamat prin vest: Conducere prin minoritati! (nu neaparat etnice)

Iulian Mareș spunea...

avianyc,
cu regret tie iti trebuie altceva decat grasime si ma indoiesc ca labotomia ti-a prins bine!
Daca pana acum kiar nu stii de ce au fost mult mai multe investitii externe in Transilvania si s-a muncit pt a nu fi legata de regat cu autostrazi nu vad de ce ti-ar mai folosi pentru anii ramasi?
Exact ca-n bancul cu baci Gheorghe, care anul trecut a aflat cine la ucis pe Mihai Viteazul!

Iulian Mareș spunea...

kiar niciuna!!! :))

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Ce spui d-ta,@calinmihai,cam suna a lasitate din partea celui mai mare partid.Adica cum,guvernati voi,vã sustinem,dar nu ne asumam guvernarea.Care lider de partid ar fi tâmpit,cã numai aşa ar fi dacã si-ar asuma o astfel de sarcina,ca în caz de esec sã-si ia papara?
Fii serios d-le!

marvas66@yahoo.com spunea...

Atata timp cat acceptam udmr in parlamentul Roman, trebuie sa-l acceptam si pe generalul, adevarat, Chelaru. Il stiu si sunt sigur ca este cu multe clase deasupra lui Ciuca...

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
vosi spunea...

Românimea a votat partidul care vorbește pe limba norodului. Atât înțelege, atât poate, prostia, incultura, impostura, decadența, corupția la putere. Fură puterea, ne lasă și pe noi să furăm, o mână spală pe alta, nema conștiință, nema responsabilitate. Norodul carpe diem, puterea la fel. Mâine nu mai este o altă zi. Totul acum, pentru interesele meschine ale fiecăruia, care, prin manipulare ordinară a majorității, s-a cocoțat pe spinarea românească. Restul, prostimea care spera într-o țară ca afară, ne lăsăm mânați de la spate, acceptăm, înfrânți, directivele AUR intrat la guvernare. Trăiască România ! Române, nu ți-e dat să te deștepți, deși cântăm și strigăm în gura mare.

Calinmihaib12 spunea...



Gigi:..sunt foarte serios..! și
imi pare rău,pt.că..din ce spui: rezultă că N-AI ÎNȚELES.."MAI NIMIC"..din ce s-a întâmplat în 31 de ani în ROMÂNIA:
FSN s-a divizat în 1992 incele 2 partide.:PSDR și PD,o "MIȘCARE ..dășteaptă":pt.a "nu se eroda" ..prea tare..în cursul exercită rii mandatelor, GUVERNÂND în "alianțe": TOȚI cei 31 de ani ..din 1989..până în PREZENT..!
(chiar și când era în"opozitie")
În 2019:PSD și-a "diversificat"
metodele(fiind INFORMAT de către .."prieteni"..ce se întâmplă în LUME..făcând "mișcările"(ca la șah..) care deja sunt ISTORIE:
demiterea a 3 guverne proprii, învestirea+demitetea + reinvesti rea=cu mare "tămbălau" a guvernu lui ORBAN (..al"opoziției" = pt. "proști"..!).
..Cam asta este:pe scurt ISTORIA RECENTĂ..de la noi..!!

Calinmihaib12 spunea...



Gigi:..sunt foarte serios..! și
imi pare rău,pt.că..din ce spui: rezultă că N-AI ÎNȚELES.."MAI NIMIC"..din ce s-a întâmplat în 31 de ani în ROMÂNIA:
FSN s-a divizat în 1992 incele 2 partide.:PSDR și PD,o "MIȘCARE ..dășteaptă":pt.a "nu se eroda" ..prea tare..în cursul exercită rii mandatelor, GUVERNÂND în "alianțe": TOȚI cei 31 de ani ..din 1989..până în PREZENT..!
(chiar și când era în"opozitie")
În 2019:PSD și-a "diversificat"
metodele(fiind INFORMAT de către .."prieteni"..ce se întâmplă în LUME..făcând "mișcările"(ca la șah..) care deja sunt ISTORIE:
demiterea a 3 guverne proprii, învestirea+demitetea + reinvesti rea=cu mare "tămbălau" a guvernu lui ORBAN (..al"opoziției" = pt. "proști"..!).
..Cam asta este:pe scurt ISTORIA RECENTĂ..de la noi..!!

Calinmihaib12 spunea...



Gigi:..sunt foarte serios..! și
îmi pare rău,pt.că..din ce spui: rezultă că N-AI ÎNȚELES.."MAI NIMIC"..din ce s-a întâmplat în 31 de ani în ROMÂNIA:
FSN s-a divizat în 1992 in cele 2 partide.:PSDR și PD,o "MIȘCARE ..dășteaptă":pt.a "nu se eroda" ..prea tare..în cursul exercită rii mandatelor, GUVERNÂND în "alianțe": TOȚI cei 31 de ani ..din 1989..până în PREZENT..!
(chiar și când era în"opozitie": când "NOI":PSD,.când TOT "NOI": =PD+L,..când iarăși.."NOI"= PD-N-L..și..câți..'om mai fi..!)
În 2019:PSD și-a "diversificat"
metodele(fiind INFORMAT de către .."prieteni"..ce se întâmplă în LUME..făcând "mișcările"(ca la șah..!) care deja sunt ISTORIE:
demiterea a 3 guverne proprii, învestirea+demitetea + reinvesti rea=cu mare "tămbălau" a guvernu lui ORBAN (..al"opoziției" = pt. "proști"..!).
..Cam asta este:pe scurt ISTORIA RECENTĂ..de la noi..!!

Calinmihaib12 spunea...

D-LE HUHU: ..i-auzi+ vezi: pe tinerii "golani". de la B.1-TV..!??

Iulian Mareș spunea...

Zi-mi un partid pe placul tau!
Aur nu este la guvernare! Încă...

Iulian Mareș spunea...

��

Gigi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Vom vedea....

Gigi spunea...

@calinmi.....
Din ce spui in aceastã postare,chiar nu am înţeles nimic.
Bine,am înţeles cã nu am înţeles nimic,asta am înţeles.Altceva,sincer,nu am înţeles.Atâta am înţeles eu,ce sa-i faci? Nu am fãcut scoala de politruci,nici înainte de 1990,dar nici dupã.
Vorbesc şi eu sa-mi umplu timpul,atât cât mã pricep.😀

Calinmihaib12 spunea...

Gigi:.lasă "teatrul"..actorilor!
.SIGUR:..ai înțeles cele scrise: despre"Istoria:pe scurt a vieții politice din ROMANIA anilor: ..dec.1989-09.dec.2020..!",dar din motive care te privesc,(.îmi permit 2 întrebări:dacă ai o vârstă mai "mare"și dacă ai trăit în ROMÂNIA în perioada asta:..1970-2020..?)..nu poți accepta.."faptele" trecutului recent=AȘA CUM S-AU PETRECUT..?!
..dar:referitor la finalul comentariului tău privindu-i pe "politruci"..:nu e nevoie să fi făcut vreo școală(..a la:"Ștefan GHEORGHIU" = din trecut,sau: "SNSPA"..?= ACTUALĂ=de lângă: ."APACA","LEU"..din BUCUREȘTI) ci "să fi fost atent"..la ce se întâmplă.."în jurul tău "..!

Calinmihaib12 spunea...

Chelaru..la TV:..se mândrea..cu mulți ani în urmă cu:..interven ția:în forță,.a sa și a trupelor sale..la palatul guvernului,prin ian.-feb. 1990,chipurile pt."des presurarea.." de "demonstranții violenți"..!!?
În ROMANIA (ca și..oriunde în lu me..și oricând: în.."perioada modernă")"demonstrații violenti" sunt AGENȚII GUVERNELOR=cu rolul de a produce:"haosul..în zonă",
urmat de intervenția brutală a "forțelor speciale.."și.."legiti marea" consecințelor grave ale intervenției..!(..acțiuni care pot fi și..etape: din ALGORITMII din.."tehnica loviturilor de stat,"cam cum a fost la noi= în perioada începând.cu..dec.1989:
la..IAȘI,.TIMIȘOARA ↗️ BUCUREȘTI 🌞🌍☃️📺⬇️📹💸🔄..!)și..cam cum..a fost ilustrat în filmul celebru: "Z"..!= a lui Costas GAVRAS (prin anii '70..!).

Huhu Rezea spunea...

Niciun regim nu inițiază acțiuni anarhice impotriva sa pentru că nu știe cum se pot finaliza.
Aia de care vorbeste Chelaru erau orbeți care intraseră și devastau clădirea guvernului și-l luaseră prizonier pe Voica Voiculescu.Era prin februarie 1990.
Tot așa spuneau si anarhiștii din Piata Universitații că nu ei au incendiat clădirile guvernamentale in 13 iunie.

Leo spunea...

Până la urmă , s-a stabilit ce au avut minerii în iunie '90 cu microscoapele de la facultatea de geologie de le-au făcu praf ? Dar cu calculatoarele şi planşetele de la arhitectură pe care de asemenea la-au făcut ţăndări ?
Chelaru a avut un mare rol pozitiv , când era vid de autoritate a instituțiilor , în marie 1990 când a fost problema cu Hungurii care au uitat că sunt cetățeni Români , de la Târgu Mureș.

Calinmihaib12 spunea...

..deci:Chelaru (..un nume FALS.. = ?, cu semnificație de: meserie.,ocupație.,apucături,...etc. a cam fost peste tot..unde era nevoie de..DIVERSIUNI..!, chiar și româno-maghiare = de.. SORGINTE BOLȘEVICĂ..!(se cam contrazic: .."discursurile"..și .."faptele" lor..!):într-un fel:
LEONARD confirmă.."pozitiv"..!= cele scrise mai sus,..și în comentariul nepublicat..!
..știu că "adevărurile"=întărite și reliefate de:..TIMP..!= nu "plac"..unora..din sistem,..când li se arată că:.dracul e..gol..!

Huhu Rezea spunea...

HoȚii(anarhiștii) strigă hoții!

Calinmihaib12 spunea...

Iar povestea..(și a)lui LEONARD, cu: "vidul de autoritate"= e de adormit:.PROȘTII.!!;nici o clipă nu a fost vorba de: AȘA CEVA în ROMÂNIA=ultimilor..75 de ani.!

Iulian Mareș spunea...

Trebuie teoretizat unde începe vidul de putere și unde este disoluția puterii statului în teritoriu!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Așa s-a întâmplat oriunde in lume...la zevzera!
Mai aplicat îți poate răspunde Cămărășescu....

Calinmihaib12 spunea...

Poate fi..perfect adevărat..în cazurile de..HOȚIE..!; în socio-politică e..ALTCEVA..: mult mai GRAV..!..și răspunsul de mai sus
= "nu ține loc" de ADEVĂR..!, care: observ că e "ocultat..!
Cât despre "ANARHIE" ( și fără ghilimele..): a pomeni de..EA.., aici..,în ROMANIA:de 31 de ani (.și încă ceva..ani anteriori.!)
e ca și cum..ar râde ciob de oala spartă..în casa olarului..!
..Și "povestea" cu Voican VOICU LESCU = "prizonierul".."cui"
..e o fantezie de adormit PROȘTII..!

Iulian Mareș spunea...

Ai uitat sau nici TV nu aveai? Așa a fost....disoluția ROU se juca încă și în vară, iar hoitarii așteptau hălcile!

Burebista spunea...

Mai țineți minte lozinca,, Nu ne vindem tara " și pe susținătoarele lui Petrica,, gat scurt" de la Apaca.. 🤣

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
..care "hoitari"..? și care "vară".?(= aștept răspunsul în clar..!?,inclusiv la o intrebare anterioară..!!..)
..dacă e vorba de vara lui:'90, nu era REAL,dovedibil: vorba de nici o "disoluție".a"ROU":ci de: pure "operațiuni" PROPAGANDISTI CE.."televizate"(nu mai invocați =ca argumentare a VERIDICITĂȚII= "televiziunile" române:="demne de încredere"="cât negru sub unghie"..!(atunci..și acum..!).
"Evenimentele" din anii:'89-'90 ➡️ 1996 au fost cele de preluare /transfer..a PUTERII POLITICO-ECONOMICE..și în mare parte:și.. "SOCIALE"..într-o "atmosferă"(?) CREATĂ:ca cea invocată:de"disolu ție"..!,concomitent..cu MARILE JAFURI..!!
..dar asta: deja e ISTORIE, care nu poate fi: ESCAMOTATĂ = e prea "grosieră..!