Un produs Blogger.

duminică, decembrie 27, 2020

Ghiciți ce pensii vrea Turcana să recalculeze de urgență pe bază de contributivitate!

132 comments
Potrivit art. 157 din L 127/2019, până la data de 09 10 2019... ministerul Muncii trebuia să emită Ordinul de evaluare a tuturor pensiilor din sistemul public.
Ordinul nu este emis nici astăzi, deși legea trebuie să intre în vigoare din luna septembrie 2021.
Vinovați:
-Budăi de la PSD - ministru al  muncii  în Guv Dăncilă
-Violeta Alexandru - PNL ministru al muncii în guv Orban.
Noua ministresă. Țurcana lui Cîțu, abia a pus de o comisie interguvernamentală care să propună modalitatea de evaluare. Amenință că va evalua toate pensiile  stabilite  de legislația anterioară. 

 


O comisie inter-ministerială va fi înfiinţată de urgenţă, pe 28 decembrie, cu scopul începerii recalculării pensiilor pe bază de contributivitate, a declarat, joi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, în conferinţa de presă organizată după preluarea mandatului, scrie Agerpres. 24 dec, 2020 | Agerpres

"Aş sublinia subiectul pensiilor, care deja face parte dintr-o măsură pe termen lung pe care o vom urmări ca impact social extrem de important, şi anume că am solicitat echipei ministerului să îmi prezinte structura unei comisii pe care să o înfiinţăm de urgenţă, începând cu 28 decembrie, astfel încât să chemăm reprezentanţii mai multor ministere la masă şi să putem pune pe masa opiniei publice o soluţie care să asigure recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate. Vreau să facem un pas mare înainte pe acest subiect, care a fost pronunţat în diferite momente, din nefericire doar în cheie electorală", a afirmat Raluca Turcan


"Cât timp voi fi ministrul Muncii, nu voi intra în niciun fel de speculaţii privind regimul de calcul al pensiilor, momentul majorărilor şi aşa mai departe, pentru că ele creează o aşteptare uriaşă în rândul beneficiarilor, şi nu vreau să îi dezamăgim. Aşadar pot să le spun că din această zi, practic prima zi de preluare a mandatului, m-am preocupat să creez acel mecanism instituţional care să ne permită tuturor să ajungem în România la pensii calculate pe bază pe contributivitate şi echitate în sistemul public de pensii. De aici încolo vom anunţa doar deciziile pe care le luăm", a precizat Raluca Turcan.



132 de comentarii:

Viorel spunea...

Ați fost cu 1 minut înaintea mea privind postarea subiectului. Redau doar finalul:
???:
- Crearea de urgență a unei comisii care va reuni reprezentanți din mai multe ministere (care ministere ?);
- Calcularea pensiei pe bază de contributivitate, aducând astfel echitate în sistem.
- Probabil încă 5 ani de așteptare.
https://www.mediafax.ro/economic/noul-ministru-al-muncii-a-anuntat-principalele-urgente-ale-mandatului-sau-19817762

Unknown spunea...

Cu miniștrii naziști vopsiti in galben sa nu speram la lucruri bune.Nu trebuie să uităm că în timpul crizei anterioare,Basescu cu Udrea si gasca lor conduceau Romania din restaurantele de pe Valea Prahovei

Leon spunea...

Daca nici dna ministru nu stie despre ce este vorba, noi nici atât!
Dar pana se lamureste, sa citeasca Art.157, al.(2) din Lg.127/2019:
"2) Începând cu data intrării în vigoare a prezentului alineat, pensiile stabilite conform legislației anterioare vor fi EVALUATE în vederea RECALCULARII prevăzută la alin. (1). Procedura de evaluare se stabilește prin ordin al ministrului muncii și justiției sociale, la propunerea CNPP, în termen de 90 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I."
Acest alin.a intrat in vigoare la data de 12.07.2019(vezi art.182,al.(1) lit.c) ), si NIMIC pana in prezent..!

Huhu Rezea spunea...

Dacă mai află uituca și că la trecerea de la necontributivitate la contributivitate nu e musai să aplice cuantumul mai avantajos, e de rău pentru cei care au rupt porțile unităților cu pensii anticipate.

Viorel spunea...

Domnule unknown, ăștia s-au modernizat, în ultimul an și deacum în colo vor conduce România online.
E de jale, s-au pus pe capul nostrum. Cel ce ne-a trădat a fost ministrul Ciucă.
A văzut anul trecut că a rămas cu bani, l-a chemat KWI și LO și i-a dat ordin. În 2020 domnule Ciucă să ai pregătite alte 2 miliarde pentru alegeri. De ce au luat tocmai de la M.Ap.N. Eu unul (nu mă pricep) aș informa structurile NATO. Ai voie să iei din cei 2% alocați M.Ap. și să-i dai în altă parte ? Se mai adună o bilă neagră la CV domnului Ciucă. Îl iertăm dacă face ceva palpabil și benefic pentru noi.

Mihai spunea...

Este vorba de pensiile speciale cu excepția celor militare.

y spunea...

5 ANI? poate 5 LUNI cel mult!
Legile le au făcute deja și, foarte probabil, le vor trece prin parlament prin asumarea răspunderii (avem precedente la guvernul băsescu-boc-oprea-udrea). Comisiile sunt doar un paravan pentru a se justifica și a ne arunca praf în ochi. Iar psd-ul va fi mână moartă sau, cel mult pe post de joly-joker.

Viorel spunea...

LEGIONARULE MAXX, nu ai nici un presentiment ? Poate o fi vorba despre tine și încă nu știi. Nu ți-au apărut viziuni ?

vasile iosif spunea...

Dle Nero
Nu ati inteles din Decizia CCR nr.900/2020, decizie obligatorie, ca pensiile militare au fost asimilate celor speciale?
Respectiv parte contributiva garantata + bonus variabil?
De unde atatea exceptii?

Viorel spunea...

5 ani de dezamăgire din partea sindicatelor și asociațiilor (52 la număr cum specifica cineva).
4 chipurile s-au luptat cu „dușmanul” pentru că în fond s-au luptat cu morile de vânt ale lui Don Quijote de La Mancha având randament 0 (zero) pe pensii militare.
Au șansa să-și spele onoarea propunând și insistând pe o Lege a pensiilor militare conform legilor din țările NATO (la alegere).
Comisia doamnei Raluca Turcan va trebui să caute până la terminarea mandatului și a vieții și nu v-a găsi o țară membră NATO în care Legea pensiilor militare să fie inclusă într-un Sistem unitar de pensii publice cum dorește dumneaei.
O fi dânsa moldoveancă „pregătită” ca și Olguța olteancă, dar să nu se considere nici Ștefan cel Mare, nici Alexandru Ioan Cuza (să studieze înainte de toate Pensiile militarilor români în legislația secolului al XIX-lea de Veronica Bondar / poate confundă cu Veronica Micle și trece pe poezii) și nici Mihai Viteazul.

y spunea...

Până la sosirea viitorului mult așteptat, până la îndeplinirea așa ziselor „profeții”, mai avem de așteptat. Dar ce se întâmplă în prezent și în viitorul foarte apropiat, ar trebui să ne îngrijoreze, pentru că va avea efecte dezastruoase. Și chiar se întâmplă! ACUM! Și nu întrun viitor neprecizat temporal.
P.S. Interesant și comentariul de la finalul articolului.

https://anonimus.ro/2020/12/semnal-de-alarma-privind-desfiintarea-istoriei-si-geografiei-din-scoli/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=ultimele-articole-de-pe-anonimus-ro_1

Huhu Rezea spunea...

Credeți că el a citit Decizia nr. 900 a CCR?
Eu am mai spus ca ar fi bine să ne fie calculată și partea contributivă, dar țurcana de Sibiu vrea să ne-o facă pe de-a-ntregul contributivă. Partea bună este ca punctele lunare și anuale le avem calculate din cuantumul brut impozabil.
Se termină cu media soldelor nete si cu plafoanele.
Se adaug majorare de punctaj:
-pentru condițiile de muncă
-pentru pensie suplimentară
Se valorifică în punctaj toate stagiile civile lucrate.
Se adaugă în final sporul OMM/SOSP, nu în algoritmul de calcul al pensiei, cum au zăpăcit formatorii INM judecătorii curților de apel.

un oscar = o pensie spunea...

sa vedem atunci cate puncte acumuleaza premiantii Oscar

Cezar spunea...

🤣🤣🤣😛😛😛😎😎😎
AVE....

Leon spunea...

Va urez SARBATORI LINISTITE si sa fim ocoliti de Covid 19..!

Sebi spunea...

Jos palaria in fata unui guvern, indiferent care vi acela si cand o va face - care inceteaza de a ne mai da suturi usoare in cur si ne va arunca, franc si curajos, adevarul in fata: milioane de civili vor sa avem pensie strict contributiva, ramanand sa alegem fiecare intre democratie si un seppuku absolut onorabil.
Pentru ca inca nu s-a nascut acel partid, eu va recomand sa apreciati trecerea pesedeului in rezerva, poate fi mai importanta puterea de cumparare decat ambitia militara de a avea un sac de bani fara valoare in plus fata de prostovanul vaduvit de instructia de front.
Craciun fericit, zambiti mai mult si, daca nu primiti, daruiti!

Viorel spunea...

Domnule un oskar = o pensie, cum un medic (,) care a primit în anul 2018 salariul la nivelul anului 2022 (4 ani în plus) va avea o pensie mult mai mare decât unul din altă categorie socioprofesinală cu același coeficient de ierarhizare dar pentru care s-a aplicat legea etapizat, tot așa și un premiant Oskar va avea cu 0, (câți de zero vreți) 1% mai mult decât dumneavoastră (pentru banii primiți pentru 1 an, 6 sau 3 luni). Dar va avea.
De curiozitate, ați fost trompetist cumva pe Legea nr. 8/2006 sau sunteți cumva „Veteran” ?
Urmăresc acum un serial (sezonul 1) intitulat Generațion.Kill. Este vorba despre un Batalion American (puștani luați cu arcanul) ce luptă în Irak și care au ca misiune cucerirea podului peste Eufrat. Și culmea, nu apare nici domnul Ciucă, nici B. 26 I. (Scorpionii Roșii). S-or fi pierdut în desert. Poate în sezonul 2 la renovarea / repararea podului.
Oskarul a apărut târziu (nu știu la SMFT, SMAp.) în provincie. Deci să știți că cei cu Oskar au și vechime în serviciu și vechime cumulată.

Maax spunea...

Cred ca iarasi se forteaza....stiti ce a declarat LOV cand apele s-au mai potolit...ca Ministerul Muncii nu poate interveni in cazul pensiilor militare acestea fiind atributul exclusiv al MApN dar cum ai nostri conducatori nu au coloana vertebrala ne putem astepta la orice...Sarbatori linistite tuturor.

Calinmihaib12 spunea...

Leon: nu fi "superficial"(am pus ghilimele.făcând haz de necaz..) că în urarea ta..de sănătate..ai omis să amintești:"să ne ocoleas că:Covid:'19,.'20,.'21..și..Câți ..or mai fi...?!!

Huhu Rezea spunea...

Da, Turcan se referă la art. 157 din noua lege a pensiilor militare, L 127/2019, care intră în vigoare în sept. 2021.

Articolul 157
(1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile stabilite pe baza legislației anterioare devin pensii în înțelesul prezentei legi și se recalculează prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință prevăzută la art. 86, cu excepția pensiilor stabilite în fostul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001 care se recalculează conform art. 168.
(2) Începând cu data intrării în vigoare a prezentului alineat, pensiile stabilite conform legislației anterioare vor fi evaluate în vederea recalculării prevăzută la alin. (1). Procedura de evaluare se stabilește prin ordin al ministrului muncii și justiției sociale, la propunerea CNPP, în termen de 90 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Miniștrii care au urmat după LOV nu au făcut nimic pentru evaluarea și recalcularea ce trebuie să se termine înainte de intrarea ân vigoare a legii.

Gigi spunea...

A pensiilor civile

Calinmihaib12 spunea...

Raluca..TURCAN (o fi rusoaică = tătăroaică..=asiatică)..?,după "facies" și "istoricul" ei:..: studii la MOSCOVA,..(dacă nu mă înșel..?!).
Pentru a face studii în RUSIA.. trebuie să ai o atracție"deosebi tă" pt..zona aceea,..sau chiar "originea" în zonă..!
..Să o vedem ce face..!
În orice caz, ea a spus, destul de limpede,că se vor aduna repre zentanții ministerelor care PLĂTESC PENSII NECONTRIBUTIVE.. pt.a stabili ce e de făcut..pt. a se trece la recalcularea..pe CONTRIBUTIVITATE a..PENSIILOR NECONTRIBUTIVE..!!="SPECIALE"..!

Burebista spunea...

CRĂCIUN FERICIT TUTUROR? 🍾🎅

GO spunea...

Este clar ca ca vor sa ne bubuie la fel ca in 2011. De fapt, posibil mai rau, respectiv cu impartire la 35 ani si varsta de pensionare de 65 ani.

Dupa cate vad, ambuscada face parte din programul de guvernare a lui Cîțu. Rezulta clar din afirmatiile sale.

"Program de guvernare: Pensiile vor fi majorate anual cu rata inflaţiei şi cu minimum 58,5% din creşterea salariului mediu"

https://www.g4media.ro/program-de-guvernare-pensiile-vor-fi-majorate-anual-cu-rata-inflatiei-si-cu-minimum-585-din-cresterea-salariului-mediu.html

Huhu Rezea spunea...

În formularea din art. 157
pensiile stabilite pe baza legislației anterioare devin pensii în înțelesul prezentei legi și se recalculează prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință

poate intra orice pensie stabilită în baza legislației anterioare

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fiti calmi, dragii mei: Nu apuca sa aplice ei nici o lege ca le vor cadea guvernarea, si o sa vedeti asta. Astfel de gafe atrage ura poporului, revolte, miscari de mase de oameni in strada, revoltati, care ii vor determina pe cei din UDMR si nationalitati sa se retraga de la guvernare, dar si politicieni din USR si PNL, astfel incat vor pica printr-o procedura parlamentara. Nu-mi fac griji ca nu se va intampla asta... Beti, mancati, distrati-va si lasati-i pe ei sa-si bata capul cu propriile prostii. Austeritatile peste tot duc la caderi de guverne si destramari de partide, asa ca va urez un Craciun fericit si imbelsugat, alaturi de cei dragi! PS: Daca eu, saracanul blogului, nu plang, atunci nici sa nu va doara de nimic la basca, pentru ca Dumnezeu nu doarme si are grija de noi sa nu patim nimic rau! Doamne, ajuta!

Calinmihaib12 spunea...

1."Alte MINISTERE" (care plătesc PENSII NECONTRIBUTIVE , în afara ministerului muncii),sunt :
=ministerul justiției
=ministerul de externe
=ministerul cultelor..
=ministerele și structurile:
din sistemul de apărare..
=..și altele,dacă..or mai fi..!?
..Printre rânduri ("sper" să mă înșel..!/sau nu..!=poate că ar fi mai bine..să ne consolăm cu ideea că..până la urmă..trebuie să înceteze "nebunia" politicie nilor cu:..UITE pensia..!,..NU E..pensia..MILITARĂ..!!, Raluca
TURCAN: făcandu-se porta-vocea grupurilor politice susținătoare ale guvernului,SPUNE exact ce le frământă..pe acestea: pensiile necontributive,adică în accepțiu nea.."intoxicantă"lansată de ani de zile: pensiile speciale..!
2. modul de recalculare..din art.157 e un " artificiu" de calcul,în care singura schimbare reală,favorabilă pensionarilor e luarea:în formula de calcul..:a unui STAGIU de COTIZARE MEDIU: de 25 de ani utilizat la stabili rea VALORII PUNCTULUI de REFERIN ȚĂ(V.P.R: lei..),prin împărțirea VPP(valorii punctului de pensie din anii 2019-2021,.și următorii ..indexați.?)la cei 25 de ani,în loc de STAGIUL COMPLET de COTIZA RE de 35 de ani( care: mare atenție: se menține în lege:ca o condiție de pensionare la limită de vârstă,pt.ca formula de calcul să se aplice în întregime ..!!(=fără penalizare..??!);
(..P.T.× V.P.R.=75 lei/2021.?= cuantum pensie brută).
PSD-ul a ieșit de la guvernare in 2019 (și..2020..!!?) pt ca avea de rezolvat 2 probleme sociale mari:
= "onorarea"..plății pensiilor majorate cu 40 % în 2020,..și pe care știa că nu o poate realiza..!
= "presiunea financiară"..de
"nesuportat":din partea pensiilor"speciale"..!!(inclusiv militare =mărturisită=în clar de..LOV-uța ...!!!..,așa că: a decis că e profitabil să =PASEZE OBLIGAȚIILE: "fraierilor"!=adică .."partenerilor" absconși..!!
Și mai e ceva:R.TURCAN spune:
citez din topic:.."începând cu 28 decembrie,astfel încât să chemăm reprezentanţii mai multor ministere la masă şi să putem pune pe masa opiniei publice o soluţie care să asigure recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate. Vreau.."...
=încheiat: citatul din topic al R.TURCAN..!,în care ea nu spune .."recalcularea..pensiilor din sistemul public"=cum ar fi fost normal să spună:dacă ar fi avut în vedere NUMAI pe acelea=adică pensiile contributive..!, ci se referă la.."asigurarea recalculă rii pensiilor pe BAZĂ DE CONTRIBUTIVITATE.."adică: subliminal extinde recalcularea pe acest principiu contributiv ..și la cele..necontributive..!, din afara "sistemului public", adică "pensiile speciale"= din
alte sisteme de asigurare socia lă de..pensii..!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
...pe ei si pe EL nu-i opreste nici Constitutia, nici 7,62, poate doar 14,5!

Iulian Mareș spunea...

Catalin,
respectivul nu poate demonstra nimic dpv juridic. Pe raport omul a scris ca doreste sa se pensioneze in conditiile L...si OUG...
Intelegi?

Iulian Mareș spunea...

Au fost votati... Emanatii din alegeri!
Nu PNL a casrigat ultimile alegeri parlamentare? Usurel, caci cum se scriu lucrurile kiar ar putea fi ultimile alegeri, pt ca ce rost ar avea urmatoarele?
Dragu si asa vrea parlament unicameral...ca ea este o vedeta pe care oamenii se bat sa o voteze.....etc!

Iulian Mareș spunea...

Ai glume in program?

Iulian Mareș spunea...

Esti printre primii ramasi fara oxigen!

Iulian Mareș spunea...

Catalin,
la care parte a corpului te-ai referit cand ai scris DE "FIER"?

Iulian Mareș spunea...

Buna poanta!

Periamu lucica spunea...

Se vor certa vreo 5 ani si nu va iesi nimic Asta e lunga proasta si zaluda.

Periamu lucica spunea...

Se vor certa vreo 5 ani si nu va iesi nimic Asta e lunga proasta si zaluda.

HALA spunea...

Au turcanele mii de euro salarii pentru ca nu avem militari ci niște purtători de ceva haine kaki

Margarit Fernand spunea...

Domnule HUHU si pe asta am anunțat-o acum o lună sau două !Un anume domn y spune mai sus 5 luni și are dreptate, e pe-aproape, dar ceea ce nu se știe este faptul că mulți vor pierde dramatic, am făcut o simulare la un prieten, lt.col și scade de la 4060 la 3020, iar cuntumul cel mai avantajos nu se mai păstrează! Exact ca în 2010!

HALA spunea...

O armata de ciuci nu poate sa arate turcanei model NATO al pensiilor militare.

HALA spunea...

Legionarul dar cine se teme de furia oilor?

Sorin spunea...

Emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, Digi 24, 11.12.2020
(Text si înregistrare pe internet)

Raluca Turcan, vicepremier: Pe bună dreptate că atenția este foarte canalizată pe pensiile speciale. Există în momentul de față două proiecte de lege în dezbatere în Parlament. Cu cât opinia publică este mai concentrată pe subiect, cu atât dezbaterea va fi una mai bună.

PNL a afirmat de la bun început că susține principiul contributivității în materie de calculare a pensiilor. Vom merge cu indexarea pensiilor așa cum prevede legea, însă pregătim un proiect de lege care să conducă la o legislație pentru calcularea pensiilor bazată pe contributivitate. Atunci când legea actuală și legea bazată pe contributivitate se vor întâlni, cadrul legal va fi mai echitabil.

Există două categorii pe pensionari care au statut special: Partea de militari care intră pe sistemul NATO și care trebuie să aibă același sistem de calculare a pensiilor ca în întreg ansamblul Alienței Nord-Atlantice și mai există o categorie, a magistraților. Aici apare o interpretare – că beneficiază de o decizie a CCR. În acest caz vom analiza foarte clar consecințele deciziei CCR asupra tuturor pensiilor magistraților. Dacă acea decizie se referă doar la membrii CCR, așa cum este o interpretare, atunci să rămânem doar pe mebrii CCR, dacă acea decizie se răsfrânge pe întregul sistem de pensionare a magistraților, atunci este o situație pe care trebuie să o acceptăm. Nu avem încotro.

Partea cu militarii și magistrații nu apare în preluarile din media. Intenționat, din indiferenta?
Nu cred ca a vorbit fără să aibă la bază o decizie politică. Stie ca media care a citat o cu omisiune, o pune la zid daca va proceda altfel.

Mihai spunea...

@ Vasile Iosif
In primul rand domn Huhurez ne-a adresat invitația sa "ghicim!
Nu a precizat însă si recompensa.
Cat timp eu imi dau seama ce vrea sa spuna doamna ministru dupa cum deschide gura domnul Huhurez poate avea liniste.
O sa fie si indexare cu 3,8% si un atac mai ponderat la pensiile militare.
PNL are un război ascuns cu CCR si nazbatiile facute de psd iar Iohan nu se va lasa pana nu-i potcoveste la cate i-au facut.
Asa ca țintă sunt pensiile aleșilor si ale CCR-iștilor .Pe lângă astea vor cădea victime si alte categorii civile " reparate" de Ponta inclusiv cei reparați de Dogaru prin cumul pensie speciala cu salariul de la stat.
Pnl nu este in razboi cu militarii insa sunt deranjați de niste pensii mari aranjate de gulerati prin tot felul de artificii in detrimentul pensiilor rămase mici.
La pensiile militare se va recurge probabil la un fel de " comprimare" de sus in jos si de jos in sus care se va numi tot actualizare iar pensiile rezultate se vor numi tot pensii militare de stat.
Ocazie cu care isi vor reactualiza si sentimentele fata de AI Cuza.

Simdum spunea...

Prima masura a comisiei raluca-nauca ar trebui sa fie stabilirea datei incepand de cand tuturor categoriilor de militari li se aplica CODUL MUNCII data de cand ordinul este facultativ pentru militari si data de cand militarii nu mai sunt supusi interdictiilor si incompatibilitatilor stabilite prin legi organice. Restul e ABUUUUUZZZZZ!!!

Zar Dacul spunea...

Avand in vedere ca din cele vreo 6 milioane de pensii platite de Min Muncii doar vreo 2,7 milioane sunt pensii contributive restul fiind practic ajutoare sociale (precum "pensia minima" care se plateste celor care n-au muncit nici o zi, stim noi cine), probabil ca Turcan se refera la acestea din urma care ar trebui reformate in sensul trecerii lor in sistemul "contributivitatii" !

Periamu lucica spunea...

Mie imi convine vechime destula .punctaj mare indexare ca la civili pai iar o da fie ca in2010 Asa ca sa o faca cu pensia in plata e ok si sa bage ca la civili pana in 2024 zha ha imi psre tau pentru ceilalți Asa e viata

CEZAR spunea...

Sigur ti-a intrat un ..pork in cont !

CEZAR spunea...

Ai dreptate !
Unii basinosi ..nici macar un pseudonim nu au curajul sa-si ia...le descopera ID-ul si daca le taie pensia ..?
In rest curajosi tare..haideti ..sa luptati sa-i facem praf....!

CEZAR spunea...

Sa le uram celor cu ceva firfirei peste 15.000...IMPOZITE SANATOASE la anul ce va sa vina..!

Periamu lucica spunea...

Pensiile miltate au fost deja pe legea 263 nu o vor putea contrazice

Periamu lucica spunea...

Fff corect !!

un oscar = o pensie spunea...

asta tot zic si eu de multe ori
nesimtirea guleratilor a scapat de sub orice limita
au lasat majoritatea militarilor de izbeliste si pt ei si-au tras numai bunatati
legea asta ciuntita 223 a dus la anomalii de genul -unul cu 15 ani de birou si 10 ani de rebu dar cu oscar sa incaseze pensie mai mare decat un operativ cu 27 de ani (doar de cascheta)de teren
motivul anomaliei-la el se plateste oscar-ul la operativ nu se plateste OMM
HAHAHAHA,ce tara de sclavi

Calinmihaib12 spunea...

ZAR DACUL:..atunci: ..săracii: vor primi..2 lei (doi) .."ajutor social"..??!..și să ne rugăm pt. soarta lor, cu bună credință..!

Calinmihaib12 spunea...

Nero:...toți cei numiți în funcții de demnitate publică și "aleșii" prin vot popular, con form legilor de pensie: 19/2000 și 263/2010: sunt asigurați obligatoriu în sistemul public de pensii, din veniturile lor plătesc contribuții pt.pensia de stat,.și ca atare: la împlinirea condițiilor de pensionare cu:
P.L.V.(=pensie limită de vârstă)
PRIMESC acea PENSIE CONTRIBUTIVĂ
(care nu e prea mică..,fiind con formă cu veniturile lor "destul de mari"..din toată perioada de activitate..!
În DISCUȚIE:intră faptul că ei: MAI AU: și CÂTE o LEGE SEPARATĂ de PENSIE PROCENTUALĂ..din veniturile realizate,.. iar unii dintre ei, ca de ex. "aleșii" în parlament: au ȘI..INDEMNIZAȚII = adică SUME FIXE de..peste:1.500
lei: crescătoare în funcție de nr. mandatelor,...etc..!

Burebista spunea...

Legislația anterioara după care a fost stabilită pensia militara în cazul unei treceri din nou pe contributivitate este ULTIMA LEGE ÎN SPEȚĂ 223... Chiar dacă unii au rămas în plată cu cuantumul avantajos în 2016 acel cualtum a devenit pensie militara în sensul prezentei legi adică 223... Alte calcule, puncte etc pe legi anterioare nu mai au valoare juridica... Doar statistică sau cum vreți sa i spuneți.
La recalculare se face pentru toți la fel un alt calcul pe o noua schemă, lege, anexa sau ce or da, pentru ca în legea 263 nu mai exista anexa cu apărarea, în 127 nu exista și nici nu cred ca se va mai aplica 127... Asa ca nu va rugați prea mult ca s ar putea sa iasă mult mai rău decât acum mai ales cu usr la butoane... Și ministrul Ciuca în guvern nu are nici măcar un sfert din puterea și determinarea avuta de Ministrul Oprea și în guvernul Boc și în guvernul Ponta...

Burebista spunea...

Mai degrabă o astfel de abordare. 👍. Nu toți cei din PNL, UDMR chiar su unii din USRPLUS,doresc desființarea pensiilor militare ci mai degrabă așezarea acestora în limite decente chiar dacă se vor calcula printr-un alt algoritm..

Burebista spunea...

Ție îți convine pentru ca pensia de urmaș pe care o primești nu reprezinta anii munciți de tine.
Dacă ai fi muncit tu 20-25 ani în operativ și chiar dacă ai ieșit din sistem la o vârstă mai mica pentru ca organismul nu te mai lasă să continui munca la același nivel iar locuri călduțe sunt decât pentru cei cu multe cohonas... și acum ar veni ăștia să-ți taie din munca ta nu cred ca ai mai fi avut aceeași opinie..
Încă primești o pensie mult prea mare ținând cont ca este de urmaș 3200 lei nu au alții nici care au muncit 35 ani în armată dar nu au avut norocul sa fie securiști și sa aivă salariile lor..
Știm și noi de ce securiștii aveau salariile mult mai mari decât cei de la armată și chiar de la miliție..

Burebista spunea...

Am găsit pe net câte ceva despre doamna Raluca Turcan..

Raluca Turcan s-a născut la 2 aprilie 1976, la Botoşani, potrivit cdep.ro şi gov.ro.

În 1999 a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti. În acelaşi an, a devenit masterand în Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul SNSPA Bucureşti. Deţine diplomă în rusă comercială, obţinută la Institutul Puşkin din Moscova (1996-1999). A urmat un curs postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", Colegiul Naţional de Apărare, în perioada 4-22 aprilie 2011.

A mai urmat: studii politice la American Council of Young Political Leaders, Washington, SUA; studii despre cadrul legal şi instituţional al Uniunii Europene la Universitatea Viena, Austria; studii politice organizate în cadrul Fellowship German Marshall Fund, SUA şi studii de comunicare politică la Harvard Kennedy School, Atena, Grecia.

A fost consultant Relaţii Publice la Tofan Grup (1999-2000); expert parlamentar la Senatul României (2000-2004); cadru didactic asociat la Universitatea Transilvania Braşov şi la Universitatea Româno-Germană din Sibiu (2001-2006), potrivit cdep.ro.

Consilier al preşedintelui Consiliului Naţional al PNL (2000-2002), consilier al preşedintelui PNL (2002-2004) şi membru în Biroul Naţional de conducere al PNL (2004-2006). Membru fondator al Partidului Liberal Democrat (PLD). După unificarea Partidului Democrat cu Partidul Liberal Democrat, în decembrie 2007, Raluca Turcan a ocupat în noua formaţiune (PDL), funcţia de vicepreşedinte (decembrie 2007-mai 2011 şi iunie 2012-2014).

Din 2014 până în decembrie 2016, a fost vicepreşedinte al PNL, preşedinte al Comisiei de Educaţie din PNL. În decembrie 2016, a devenit preşedinte interimar al PNL, funcţie deţinută până în iunie 2017, dată de la care deţine funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, conform gov.ro.

A fost deputat PNL de Sibiu (2004-2006), deputat independent (sept. 2006-febr. 2008) şi PDL (febr.-nov. 2008). În legislatura 2004-2008 a ocupat funcţiile de preşedinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă (febr. 2005 - sept. 2006) şi de secretar al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

Raluca Turcan a candidat din partea PDL la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 pentru un post de deputat în oraşul Sibiu (colegiul 2) şi a câştigat cu aproximativ 47% un nou mandat. În acea legislatură a fost preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă.

Realeasă deputat de Sibiu, pe listele ARD (PDL) la 9 decembrie 2012, în Colegiul 2. Până în septembrie 2016 a fost secretarul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, apoi a devenit vicepreşedintele amintitei comisii. A făcut parte şi din Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

În 2016, a fost aleasă deputat pe listele PNL, fiind şi lider al Grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor în perioada 2016-2019. A fost membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză.

Din 4 noiembrie 2019, Raluca Turcan deţine funcţia de vicepremier în cadrul guvernului condus de Ludovic Orban.

În urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020, a obţinut un nou mandat de deputat de Sibiu, fiind aleasă pe listele Partidului Naţional Liberal.

Este cetăţean de onoare al Statului Nebraska (SUA).

Coautor al unui dicţionar englez-rus-român de termeni economici, editat de ASE Bucureşti; coautor al cărţii "Integrarea şi politica fiscală europeană", Editura Infomarket. A publicat studii în domeniul integrării europene şi relaţiilor publice. AGERPRES/(Documentare - Liviu-Ioan Tatu, editor: Cerasela Bădiţă, editor online: Irina Giurgiu)

Unknown spunea...

până la urmă credeți că din recalculare se vor reduce semnificativ pensiile aflate in plata? e o măsură constituțională?

HALA spunea...

Cezare, din obligații profesionale nu îmi pot afișa numele dar te asigur ca de mi l-aș putea afișa, te-ai rușina pentru cele spuse, numai și la cât s-a vorbit în presa despre acțiunile mele în justiție cu unul dintre autorii loviturii de stat din decembrie 89. Bine, prin acei ani eu eram deja civil iar D-ta erai încă "luptătorul din Newrlins".

HALA spunea...

Lucica dar dacă ne va părea noua celorlalți rău de tine? Crezi ca ar fi imposibil? În legea 223 sau care o urma oricând se poate articula un alineat cu ceva de genul"pensiile de urmaș urmează algoritmul celor de pe legea 263".Mai cu seama ca se tot cauta surse de economii.

HALA spunea...

Simdum pentru asta trebuie sa nu mai ai o armata de ciuci

Dan B. spunea...

D-aia se spune „dar din dar se face rai!”. Ce să dăruiesc dacă nu primesc!
Iar cum ceea ce primesc este similar „prafului de pe tobă”, ....

Dan B. spunea...

Dacă ar fi urmat cursurile unei facultăți tehnice, ar fi fost lăudabilă inițiativa sa! Căci rușii au, în majoritate, mentalități tehnice, incl realizări în domeniu.

Leon spunea...

Nu va mai luati dupa Dogaru, puteti sa va documentati de la sursa, CNPP, o sa vedeti ca, de exemplu in luna Octombrie 2020, numarul Total de PENSIONARI (in sistemul public) a fost de 4.677.428( si Agricultorii au pensii de asigurari sociale de stat..!), iar cei aproape 1 milion de beneficiari ai Indemnizatii sociale(pensia minima garantata) fac parte din cei 4,6 milioane :
https://www.cnpp.ro/documents/10180/3808414/2020.10%20-%20Octombrie?version=1.0&t=1605198877102

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am distribuit azi pe toate grupurile militare, importante, o adresa a MApN-CSP catre Gen. G. Oprea-Uniunea Militarilor si Politistilor ,,Mihai Viteazul'' in care se arata ca se majoreaza de la 01 ianuarie pensiile cu 3,8%, adresa se poate vedea si pe pagina mea

Unknown spunea...

și despre recalculare și diminuarea drastica a pensiilor polițiștilor ce părere aveți?

Dragu Alecu spunea...

Craciun fericit,sarbatorile cu bine tuturor pensionarilor militari si celor care citesc acest mesaj.

Leon spunea...

Pai daca ne-am bucurat noi de indexarea de 1,3% din 2019, acum suntem super-multumiti cu 3,8%, este de 3 ori mai mare, nu..??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tot ce se publica de catre Gen Gabriel Oprea si UMP-,,M.V.'' am liber la distribuire si informare. Din pacate, nu am informatii si despre actualizari-recalculari. Guvernarea este in formare, asa ca sa avem putintica rabdare, mai ales cu prostiile debitate de catre capra Țurcana îngălata, care pentru declaratiile de presa nu are girul Guvernului, si nu cred ca aceste tampenii se vor aplica, sa-si puna poporul in cap de la inceput. Au fost declaratii personale, neconfirmate de ministere sau Guvern, ori Prim Ministru, ca nu ea face legile

Bebetul spunea...

Sa avem un sfarsit de an linistit, ca de la anul, Dumnezeu cu mila.

cr.1 spunea...

A mai recalculat și guvernul Boc pensiile militare,in 2012 Victor Ponta a înapoiat oamenilor banii opriți.Asta după ce instanțele de judecată au fost blocate un dosarele militarilor care au cerut dreptate. Un militar, în momentul când se pensionează in baza legala valabilă din acel moment.Daca face calcul pe contributivității se vor trezi cu zeci de mii de procese. Iar militarii le vor câștiga.

Margarit Fernand spunea...

Anuntul facut de casa de pensii a MI a fost afișat fără a se cunoaste ordonanța noului guvern, pensiile NU vor fi indexate cu 3,8%!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
ia-o caci ti-a dat-o calda bine....

"Unknown
vineri, decembrie 25, 2020
Cezare, din obligații profesionale nu îmi pot afișa numele dar te asigur ca de mi l-aș putea afișa, te-ai rușina pentru cele spuse, numai și la cât s-a vorbit în presa despre acțiunile mele în justiție cu unul dintre autorii loviturii de stat din decembrie 89. Bine, prin acei ani eu eram deja civil iar D-ta erai încă "luptătorul din Newrlins"."

micutzul spunea...

Craciun fericit!
Ciucă a dat de inteles prin alții că legea pensiilor militare se schimba, Turcan spune de sistem NATO, etc. Clar? Dispar sporurile iar pensiile vor fi calclate la functie, grad, gradatii, ind.cda. ori un procent de 2,5 (probabil) pentru fiecare an . Trebuie rezolvata problema grupelor , pensia suplimentara si OMM. Zic si eu....

Unknown spunea...

ce e de făcut pentru a bloca activitatea acelei comisii și a se pastra drepturile din pensie dobândite legal până în prezent?

Unknown spunea...

Ordonatoruii de credite al celor care poartă,sau au purtat haina militară sunt,Ministrul Apărării,Ministrul de Interne,așa că nu văd rostul multor comentarii la adresa Ministrului Muncii care nu are absolut nici o trebușoară în vreo speță în ceea ce privește soldele și pensiile militare!Dacă,cumva,îi trece prin creierașul ei cel expertizat o măgărie de gen Olguța îi spun de pe-acuma că mă duc în justiție cu...Țurca...n!

Cezar spunea...

Nimic
Lege noua
Moment T-0
Furaciunile v.au umplut desagii piba acum

Sorin spunea...

@călin, posibil sa fie vorba si de orientare pt job. Am auzit ca vorbitorii de rusă cu studii superioare sunt căutați la Bruxelles care duce lipsă....
Asa ca diplomați români care au fost in misiune de lunga durata la Moscova si au dat copii la facultate acolo si acum au un job asigurat pana la pensie, apoi ce pensie!

un oscar = o pensie spunea...

lege noua copiata de la o tara civilizata
disparitia cuantum avantajos
plafon maxim 10.000 lei -pensie(2.000 euro)-venit decent raportat la colonia de sclavi
a se retine -pensia nu este salariu!!!!!

Ein Stein spunea...

@avia
E minunat ca PNL are un razboi personal cu CCR, doar asta e rostul unui partid politic, sa-si rezolve chestiunile personale cu institutiile statului. Ai grija, tu si cei din gasca ta, povestea cu cumul pensie + salariu la stat, daca nu e doar o goanga electorala, parerea mea, e o prostie mare cat casa. Au mai incercat, problema nu e ce a spus CCR ci ce a spus Arafat cand a iesit cu ochii beliti la TV si se plangea ca o sa-l lase fara piloti si personal tehnic. Eu am scris cu ceva timp in urma despre prostul harnic, astia de la guvernare sunt un izvor nesecat de asemena specimene.
In SUA, spre exemplu, militarii pensionati primesc bonusuri consistente daca se angajeaza in companiile patronate de stat, cei care au lucrat cu trimisii Unchiului Sam stiu despre ce vorbesc. De fapt e o moda pentru clanurile mafiote, iti dai seama ce bine ar da in CV sa-ti angajezi amanta sau odrasla la ROMARM pe post de expert sau consilier, ce sa mai caute acolo un pensionar nesimtit special, ce daca toata cariera a lucrat in domeniu si are experienta foarte mare. Asa ca aveti grija la prostul harnic.

Mihai spunea...

@ ein stein
Sunt atat de multi tineri foarte bine pregătiți, cu vechime si experienta care nu au voie la stat ,fiindca la stat se merge pe apartenenta de partid ,familie , nepotism, cotizații, etc.
Sunt n absolventi cu studii superioare bine pregătiți cu examene de admitere in invatamant luate cu 9 si 10 care stau pe tușă fiindca directorii si primarii manevrează posturile vacante dupa cum vor mușchii lor ,ocupandu-le cu pensionari ,neveste de popi ,politisti, etc
Bolojan a facut treaba la Oradea si la Bihor acum cu echipa de oameni tineri ,dând afara chiar si un general printre alti militari care trăgeau mata de coada pe acolo cumuland pensia cu salariul pe principiul ,timpul trece leafa merge,unii chiar șefi la fonduri europene fara a cunoaște limbi străine.
Mai sunt multe ,ma opresc insa la ceva semnificativ: CCR ,salariu 35000 +pensie 30000 s.a.m.d.
Cat de eficienta si profesionalism mult de discutat ......
În concluzie ,locuri de munca la stat pentru tânără generație, bine calificată și dornica de munca, ,progres ,cunoscători de limbi străine, dornici si deschiși la digitalizare ,etc.
Nimeni nu este de neînlocuit, totul se rezolva din mers .
Cine mai vrea munca dupa varsta standard de pensionare 60 ,65 de ani este cu totul alta poveste daca faci dovada ca esti mai bun si la zi cu pregătirea profesională,rezistenta la stres ,sănătate buna.......
Puțini care au muncit in privat mai au chef de angajare dupa 65 de ani .
Cei obișnuiți cu taiatul frunzei la câini pe la stat pot sta in mod nesimțit pe scaune pana la adanci bătrânețe tragand prin neimplicare si nepregătiți tehnologic si profesional in pas cu evoluția domeniului trăgând sistemul in involuție.
Si in final o intrebare de bun simt; chiar nu merge Politia Locala fara cumularzi de pensii militare și salarii mai mari decât ale polițiștilor activi ? Ia zii ,pensionare !!!!

Huhu Rezea spunea...

Indexarea nu reprezintă o modificare a cuantumului pensiei zice L 223/2015. Nu zice că nu este o majorare.
Articolul 74 din L 223/2015 trebuia bagat pe gât auditorilor Curții de Conturi ca să nu mai susțină plafonarea indexării pensiilor stabilite/recalculate/actualizate. Nu e târziu să o facă și în instanță. Mă refer la CSP a MAI pentru că nu sunt sigur ca CSP a MApN a contestat și punctul 1/iii din Decizia nr.4/2020.

Călugărul spunea...

Stați liniștiți legea 223 NU se mai modifică dar vor apărea limite minime și maxime ale pensiilor militare sursă sigură &!

Ein Stein spunea...

@avia cel nero
Colegule sunt de acord cu tine in proportie de 82.27%, un record! E bine ca totusi ti-ai dat seama, ce scriu eu de mult timp, ciuma galbena nu e cu nimic mai buna ca aia rosie, dimpotriva.
Stii ca pentru preschimbarea Cartii de Identitate termenul legal, cel putin in Bucuresti, este de 21 (douazecisinunu) de zile? Cred ca-ti dai seama ca introducerea datelor in sistem si tiparirea cartii nu ia mai mult de 5 minute. Restul de 20 de zile 23 ore si 55 minute sunt alocate pentru a da o paine de mancat la tot felul de structuri parazite care nici nu ar trebui sa existe. Asta e problema cea mare si asta a sesizat Bolojan, nu tinerii frumosi si liberi de nota 9 si 10, el a actionat in sensul de a desfiinta aceste structuri parazite, de aici si succesul. Inchipuiesteti ca daca pentru eliberarea CI trebuie sa astepti 21 de zile cam cat timp ar lua, foloseste-ti din plin imaginatia, dezvoltarea unui proiect de cateva milioane de euro.
Repet nu ar trebui uitata fata lui Arafat cand a zis ca o sa ramana fara piloti si personal tehnic, chestiunea cu prostul harnic e de actualitate.
Parca mai era una din popor, "s-a pus ca prostu cu sula-n mal", dupa cum observi ambele au ca piesa centrala "prostul". Maria Sa prostul!

monteoru spunea...

Unk @ ce ai cu Lucica.?A muncit si ea.Crezi ca a fost usor sa se dea in barci cu unul mai mare ca ea cu 20 ani?Problema pentru ea este daca le trece la astia prin cap ca la securisti sa nu le ia in calcul perioada cat au servit regimul comunist.Femeie prevazitoare Lucica noastra.L-a mirosit pe Mares.Lipeala i-a facut-o Cezarica.
Calugare@ vezi ca e posibil sa intre dracul in casa popii.Fa-te pupacios de moaste.
Baieti de baieti@cand statul vrea orice e posibil.Nu vreti sa va reamintiti cand statul in 2010 a sters dintr-un condei pensiile militare.Pana si CEDO ne-a trimis la plimbare.
Personal optez pt o lege bazata pe contributivitate dar in care ministrul poate jongla cum vrea muschii lui grupele de munca.Precizez lege in care sa fie luat in calcul venitul realizat in intreaga cariera militara fara alte manarii.
Asta cu operativ e o gogorita.Nu ai stat cu curul in apa.Termenul lati luat dela fosta securitate care a fost alta gasca in alta traista.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tehnocrat, daca intra Gabita Oprea la butoane, in cateva luni eram rezolvati la pensiile militare! Lupt alaturi de domnia sa, pana la moarte! Eu nu abandonez lupta si nu-l tradez nici pe Generalul Gabriel Oprea si nici pe pensionarii militari! La fel voi face si in justitie, pana la capat, dar niciodata in genunchi! Ai pierdut lupta? Continua! Ai castigat lupta? Continua, dar nu te opri niciodata din lupta! Dumnezeu, Onoare, Patrie!

valica spunea...

Intr-un raspuns la o interpelare a ministerului muncii, se afirma sub semnatura ministrei muncii ca in ceea ce priveste pensiile militare de stat, responsabil cu legislatia este M.Ap.N. Nu aminteste ca nici un guvern al Romaniei nu a respectat Memorandumul de aderare la Nato in ceea ce priveste salarizarea si pensiile militarilor si nici de ce Ministerul Muncii nu a introdus in nomenclatorul ocupatiilor din Romania , grupa "0", ocupatia de MILITAR.

Mihai spunea...

Poate ati fost coleg cu actualul președinte al Comisiei de apărare de la Camera Deputaților, fost ofițer de infanterie ,sibian, membru pnl sibiu🤣🙋🏿‍♂️

Leon spunea...

Presedintele Comisiei pentru Aparare din CD, C-tin SOVAIALA, deputat PNL al Jud.Sibiu, ar putea pune pe Ordinea de zi Pl x nr.199/2020, pentru intocmirea Raportului si adoptarea in prima sedinta de plen !
Are pensie militara de stat pentru cei 20 de ani de vechime in serviciu, cam mica, 2500 lei/luna, si cu siguranta Pl x 199 i-ar mari acest cuantum..!
@Avia, afla unde are Biroul parlamentar in Sibiu, si fa-i o vizita !

Iulian Mareș spunea...

Cine-i omul?

Periamu lucica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@Huhu Rezea, CIBS este platita de militari din Aprilie 2001 conf.Art.78 din Lg.164/2001:
,,(2) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, contribuţia pentru pensia suplimentară va deveni contribuţie individuală la bugetul de stat, pentru prestaţiile prevăzute la art. 4.
(3) Cota de contribuţie individuală este de 5%. Baza lunară de calcul pentru care se va determina contribuţia individuală o reprezintă solda lunară bruta.,,

monteoru spunea...

Cornelius lupta si dai si lupta pentru sarmana noastra tarisoara.Cam asa se exprima si Trahanache.Esti in cautarea timpului pierdut.

Huhu Rezea spunea...

Da, dar L 223/2010 a restabilit statutul de contribuție pentru pensia suplimentară pentru acel CIBS de 5% plătit până la 31 12 2010.
CIBS-ul plătit din 01 01 2011 este egal cu CAS-ul civililor.

vasile spunea...

Gata, s-a anuntat ca astazi are loc sedinta de guvern, principala temă aflată pe agendă fiind proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale. Fereasca-ne Dumnezeu!

Burebista spunea...

Tehnocrat, Astea sunt condițiile pentru doamna Lucica, ca să poată primi încă 25% din pensia soțului pe lângă a dumneaei... Nu le îndeplinește...pentru ca ar depăși salariul minim brut pe acinomie, asa ca rămâne cu cea de urmaș... 3200 net

,, Alte condiţii pentru cel care primeşte acest ajutor este să fie beneficiar de pensie de limită de vârstă, să aibă stagiul complet de cotizare şi vârsta standard de pensionare, iar suma totală să nu depăşească 80% din salariul minim brut.

Se va menţine şi opţiunea actuală de a lua 50% din pensia soţului decedat, cu renunţarea la propria pensie.

Conform proiectului de act normativ, soţul supravieţuitor are dreptul la pensie de urmaş pe tot timpul vieţii, la împlinirea vârstei standard de pensionare, dacă durata căsătoriei a fost de cel puţin 15 ani. În cazul în care durata căsătoriei este mai mică de 15 ani, dar de cel puţin 10 ani, cuantumul pensiei de urmaş cuvenit soţului supravieţuitor se diminuează cu 0,5% pentru fiecare lună, respectiv cu 6% pentru fiecare an de căsătorie în minus."

Burebista spunea...

Domnule Corneliu, Dacă în anii ăștia de când luptați, ați fi avut și contracte de munca a-ți mai fi obținut acum și o pensie civilă... Asa pe gratis nu prea a meritat...
Nu trebuia sa executați o munca fizică, vad ca stați bine la capitolul scris, deci se putea lucra ceva cu contract de muncă care sa va crească acum pensia... Părerea mea..

doru spunea...

corneliu flaviu ifrim ! tu nu ai sanse de vindecare!lasa-l dracului de impostor! oprea

marvas66@yahoo.com spunea...

Stie careva cati fosti militari sunt in parlament in sesiunea aceasta?

Xpert 86 spunea...

Membrii psd de la CC ne-au asimilat prin decizia 900/2020 cu ceilalti ca și beneficiari ai pensiilor speciale, cu exceptia lor și a celorlalti magistrați, pentru că am fost moneda lor de schimb!!!!! de acuma pot să facă ce vor cu pensiile rezerviștilor, pensiile lor sunt apărate de constituție, ale noastre sunt apărate doar de legea specială, adică de nimeni!!

Gigi spunea...

Nu credeţi cã aleşii,atât locali,cât şi cei de la centru,sã se mai sacrifice şi danşii,dupã 31 de ani,pt.popor şi în numele poporului?
Pensia speciala pt.un primar,parlamentar,adevãrate speciale,nu ce spun ãştia cã ale noastre sunt speciale,uitandu-se la ele an de an sã le ciunteasca.Toti care cum vin la putere se leaga de noi,de pensiile noastre,chipurile cã nu sunt contributive şi cã pot sã le taie când si cum vor muşchii lor.Nu,şi noi am platit impozite pe Solde/salarii.Cine mai are vreun fluturas din urmã îl poate posta aici pt.a se convinge,iar sindicalistii sã le dea peste bot la nestiutorii din CCR,parlament,ICCJ.
Eu când aud cã sustineti cã pensiile noastre nu sunt un drept câştigat şi le daţi apã la moarã tuturor idiotilor,inclusiv la tembelevizouni am mai vãzut câteva fatuce cu ochii bulbucati cã susţin aceste aberatii.
Pãi,vedeţi câta pensie SPECIALA primesc aleşii locali,parlamentari,pt.un
mandat,douã trei,apoi sã vorbeasca de militari.
Pânã nu mergem peste ei masiv,aşa ne vor ... Ute mereu.Suntem nişte mamaligi,pânã şi ciobanii stiu sã se organizeze mai bine.Sa nu mai spunem cã am fost militari,cã ne facem dracului de râs.Ne f.t astoa când vor,la ce ora din zi şi din noapte,din orice pozitie.


CEZAR spunea...

GENERALUL ROMAN !

y spunea...

https://www.newsbuzau.ro/cultura-media/29929-ce-spuneti-de-asta-cum-se-face-curatenie-in-rusia-fara-dna-ani-diicot-si-alte-institutii
Ar vrea sau ar fi cineva în românia în stare să urmeze exemplul?

Huhu Rezea spunea...

Pentru ca sunt vreo 4-5 insi care posteaza ca persoana necunoscută nu le mai public comentariile decât dacă își stabilesc un pseudonim în contul google.

anonim spunea...

y
sunt ceva exemple de "militari" imbogatiti si pe acest blog.Unul stiu eu.Altii sunt imprastiati pe alte site-uri de unde isi apara reciproc spatele,de aici acolo si invers, tot pe filiera "indecenta"

monteoru spunea...

Va aduceti aminte cand FNI patronat de Vantu spunea"dormiti linistiti FNI lucreaza pentru voi"?Stati acasa baieti.Guvernul ,Parlamentul,CCR lucreaza pentru voi.

vasile spunea...

Dumitru Costin a anuntat ca a primit proiectul oug prin care sunt inghetate salariile si pensiile militare la nivelul 31.12.2020.

Periamu lucica spunea...

Cum e vu înghețarea pensiilor ls nivelul anului 2020Astia sant nebuni asa a zis Dumitru Costin adinrairi la antena 3 deci nici indexate?

Gigi spunea...

Nu,nu d-ne,nu se poate aşa ceva.Astia sunt rusi, nu trebuie luat exemplul asta,pai cum,noi ne luãm dupã rusi? Doamne,pazeşte şi apãra,ãştia sunt ciumati,ptiu,ptiu,ptiu!
Lasand ironia la o parte,trebuie spus clar şi fãrã menajamente,la noi numai o mânã de fier intr-o manuse de catifea mai poate pune ţara asta pe linia de plutire,suntem ca un vapor in deriva,dar ce spun eu aici de vapoare cã nici d-alea nu mai avem,suntem ţara in care se furã tot,evaziunea fiscalã este la ea acasã,aleşii locali îşi fac salarii dupã bunul plac,parlament cu aleşi care dorm pe bani de bani,şi multe multe altele pe care le regasim in art.de mai sus.
Numai un Ţepes modern ne mai scãpa de aceastã mafie.Daaar,nu,nu,pensionarii militari sunt de vinã,ei sunt de vinã cã sug sângele poporului,cã au o singura vinã,aceia cã existã.Ca sunt şi câţiva care si-au tras pensii nesimtite,sunt, nimic de zis,dar trebuie sã sufere marea masã pt.cativa? Înţeleg cã in armatã dacã face unul o prostie,trag toţi,dar nici chiar aşa.

Leon spunea...

URA, ..creste salariul minim pe economie cu....3%...!!
"Salariul minim va crește în 2021 cu o sumă care va depăși rata inflației, adică 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar. Aceasta este concluzia consultărilor pe care le-am avut astăzi, alături de prim-ministrul Florin Cîțu, cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social”, a scris, luni, Raluca Turcan pe contul de Facebook.(dcnews).

un oscar = o pensie spunea...

ati vazut ca am ajuns la capatul drumului?
aici ne-a dus nesimtirea celor care au permis pensiile nesimtite de cinci cifre
dar eu sunt linistit-astept acum planul de masuri pe anul 2021 al zeului cu burdihan (ma)Ciuca,un plan in 30 de puncte prin care sa ne aduca speranta in suflete,ciuca-salvartore della patria! hahahaha-cata dementa la sclavi

Gigi spunea...

Pãi,dacã e inghetare,e destul de clar,nu?
Şi asta e inceputul,doar,deja,s-a anuntat ca preţul la gaze,electricitate şi la altle,vor creste cu 15-25%.In condiţiile in care pensiile noastre sunt inghetate de vreo....4 ani.
Lasã cã e bine,la vara va fi destul de cald!

Iulian Mareș spunea...

Tu kuar ai un mod de gândire primitivă! Tu habar nu ai unde sunt pensiile cele mai mari!
Ciuca are si carte, tu?

Burebista spunea...

Viorel, dacă în 2016 aveai solda brută numai 3126 lei, iar salariul mediu brut pe economie a fost 2681 lei ai fi făcut 1.17 puncte + 50% grupa 1 = 1.755 puncte pensie.
1,755 x 36 / 24 = 2,6325 puncte pensie. 2.6325+9%(pensia suplimentara) = 2.8694
2,8694 x 871 (punct pensie 2016) = 2499, 25 + 20% Omm = 2999 brut + 5% majorare 2016 =3149 pensie brută pe 263...
A ta a fost 3350 pe 223.. Mai mare cu 200 brut.

Cezar spunea...

Generalul Roman..nu sta la discutii cu naroji ca tine sau panglijari precum Daogaru &
Pe asta nu.l mai duceti vooi cu zaharelul...

Teo spunea...

Zvonurile s-au oficializat și am reușit să intrăm în posesia proiectului de OUG pe care Guvernul vrea să îl promoveze înainte de 01 Ianuarie 2021. Textul OUG prevede următoarele măsuri cu impact pe zona noastră:

menținerea salariilor de bază/soldelor de bază în 2021 la nivelul cuantumului din decembrie 2020. Practic vorbim despre suspendarea aplicării Legii 153/2017;
menținerea normei de hrană în 2021 la nivelul cuantumului stabilit în Ianuarie 2019;
pensiile nu se actualizează în 2021 cu rata medie a inflației;
se menține dreptul de decontare a serviciilor turistice în cuantum de 1450 lei și pentru anul 2021;
decontarea serviciilor turistice aferentă anului 2020 se poate efectua și pentru serviciile turistice prestate în perioada 01 ianuarie – 31 decembrie 2021;
punctul de amendă va fi menținut la 145 lei pentru contravențiile la regimul rutier;

Mihai spunea...

Realitățile din economie plus lafaiala bugetară pesedista isi vor spune cuvantul .
Singurul care poate si ii va mai apara pe cei din sistemul de aparare este Coarna.
Bine ca a ajuns in parlament si le poate vorbi de la tribuna.
Stie legea ,stie cum sa puna problema pe masa ,si este insistent.
În rest nu vad pe cineva de la "tragerile in poligon "capabil să ne apere cu argumente pertinente aplecate pe lege folosind toate mijloacele posibile cum face Coarna.
Va sfătuiesc pe cei cu pensii mici sa-i trimiteți lui Coarna cupoanele de pensii cu rugămintea să le prezinte in plen si pe televiziunile unde este invitat.

Burebista spunea...

Aici găsiți salariile medii brute și nete din 1938 în prezent...dacă vreți sa va calculați punctajul pe 127 unde vechimea necesară este 25 ani contribuții....
Pe 263 erau între 20 ani și 30 ani.. La militari.. La civili era cu 35 ani.

https://insse.ro/cms/ro/content/c%C3%A2%C8%99tiguri-salariale-din-1938-serie-anual%C4%83-0

monteoru spunea...

Cat timp tabara nemultumitilor este mica si rezultatele vor fi pe masura.
Alimentati nemultumirea daca vreti sa aveti rezultate.Facebook este pentru toti.

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/28-12-2020-comunicat-nt-lnire-la-comisia-de-ap-rare-din-camera-deputa-ilor-pe-probleme-de-interes-bd10517

Leon spunea...

Deputatul Coarna stie !
Ai dreptate, tot PeSeDe este de vina, cred ca Ordonanta este facuta de Dragnea(la Beciul Domnesc), Câțu decat o semneaza..!

un oscar = o pensie spunea...

la magistrati-cateva sute
baiul e la militari vreo 10.000 cu pensii de 5 cifre
un magistrat valoreaza cat 100 de colonei

mosmartin16 spunea...

Pe facebook deja circula un draft despre proiectul unei OUG ( 16 pagini ) ! La art.VIII, alin.(7) ..."actualizare" pensii militare cu rata inflației = zero ! De-a Domnul să fie fake, dar am mari rezerve !

Gigi spunea...

Iatã cã ce am prevãzut acum 2-3 luni când discutam despre proiectul de lege Plx 199,cu etapele de implementare dacã acest proiect ar fi trecut.
Se mai putea respecta etapele, 3 la numar,în condiţiile in care se ingheata salariile in 2021,poate chiar şi în anii urmatori?
Sã ne reamintim ce se spunea:
Etapa a2-a,recalcularea tuturor pensiilor in platã,se va face numai atunci când se va termina aplicarea in integralitate a legii 153.Ori in condiţiile acestea de inghetare a salariilor la nivelul anului 2020 erau sanse minime cã etapele respective cu termenele respective sã fie respectate aşa cum era prevãzut in proiect.Deci,era o mare minciunã,mimã in toatã regulã.

Mihai spunea...

@ Leon
Cat timp economia reala tine Romania sa lăsăm la o parte polemica politica si sa coboram cu picioarele pe pamant.
În România sunt n categorii mai ales in privat care daca muncesc traiesc ,daca nu au loc de munca mor de foame sau o gonesc din România.
Imi place sa vad
lucrurile din poziția de independent politic ,venit din mijlocul celor care muncesc ,precum și Coarna.
Adevarul momentului este ca politica romaneasca nu mai livrează oameni politici credibili si nici nu va livra cat timp accesul in parlament ,guvern se face functie de cat este cotizație la partid mai mare.
Coarna s-a decis să candideze din conflictul cu Vela .Ba chiar voia să candideze la Caraș Severin ,dar nu s-a putut.
Momentan este unul din cei mai credibili din psd si sper sa devina un lider .Dar cu o floare nu înflorește pesedeua.In rest si la psd numai imbuibati în averi si incapabili ca si la pnl sau pe la alte gasti nemuncite aciuite prin parlament sau guvern.
Asa ca sa nu amestecăm prea tare pesede cu ,Coarna sindicalistul politician care chiar stie ce vorbeste si ce trebuie sa vorbeasca in sprijinul omului de rand.

mosmartin16 spunea...

Si totuși ceva ciudat în acel proiect de OUG ! In art. VIII nu se regăsesc ....pensionarii magistrați !

Leon spunea...

Pai n-au fost nici in OuG.59..!

Leon spunea...

Confim cfele spuse despre Deputatul Coarna!
L-am urmarit, in direct la Realitatea TV (orele16-17.00) si se descurca din ce in ce mai bine !
O sa fie o colaborare DIFICILA cu Comisia ptr.Munca deoarece Presedintele acestei comisii nu mai este Solomon, ci o doamna de la USR+..!

Burebista spunea...

https://s.docworkspace.com/d/ACE_xhWm3L8d6ILj8aadFA
Pai vreți sa fie atacată la CCR și sa fie declarată neconstituțională?
Oricum pensiile magistraților creșteau odată cu salariile cor din activitate. Dacă blochează și aplicarea legii 153 unde sunt și magistrații vor rămâne și pensiile pe loc.. Poate vor ataca magistrații doar blocarea creșterii salariale de la ei..

anonim spunea...

...nu doar sal minim creste,ci si "buleftrica" cu 18-20%(((:

se dau 40 de lei la sal min si te arde in fiecare luna la "curent" cu 20 lei basca pericolul cel mare....lantul de scumpiri la toate produsele pe acelasi motiv.Si ca noutate: A crescut pretul gazului pe bursa!!...Toata vara pretul a fost mic si ieftinire nu a fost.Acum cand va creste se va vedea instant cresterea....stiu ei ce fac cei de la electrica +gaz SI MAI ALES ANRE

Iulian Mareș spunea...

In timp ce democratia alegerilor se impune cu binecuvantarea lui Iohannis, aflăm, cu tristete că Radu Banciu a fost dat afară de la B1tv pentru conflict de interese iar Mădălina Dobrovolschi, trimisă in misiune de Cotroceni la Realitatea plus, a fost exmatriculată din televiziune pentru exagerări editoriale. Urmează ca aceasta (MD) să primească o nouă misiune in vederea parlamentarelor.

☆YouTube ROU îl interzice temporar pe maestrul Cristoiu pt că se îndoiește de vaccinul anti SARS Cov2!

Iulian Mareș spunea...

Dacă dpv al tău, un erudit cu 12 clase, un magistrat =100 colonei atunci =10000 parliti de alde tine!

☆in genere, școală te învață că nu poți evalua pe cei care sunt peste tine! Daca o faci frizeri ridicolul si prostia!
Te încadrezi la ambele...