Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 23, 2020

Proiectul de ordonanță a lui Cîțu prin care pensiile militare nu se majorează în anul 2021 cu rata inflației.

124 comments

 


Filă care circulă pe internet.

Ințelegem că a început revizuirea cadrului normativ pentru soluționarea problemelor sociale ale cadrelor militare în rezervă /retragere.


Extras din Programul Guvernului Cîțu, capitolul MApN


"Concomitent, o atenție deosebită va fi acordată revizuirii cadrului normativ aplicabil la nivel național sau intern MApN pe linia soluționării problemelor sociale ale personalului armatei, veteranilor, invalizilor, văduvelor de război și văduvelor veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă/retragere, a veteranilor, răniților și invalizilor care au participat la acțiuni militare, precum și a urmașilor celor decedați în acțiuni militare

Ne vom concentra pe reducerea birocrației și realizarea unei structuri organizatorice moderne, flexibile conform nivelului de ambiție adoptat pe baza rezultatelor din procesul de revizuire strategică a apărării, a experienței acumulate în teatrele de operații, a lecțiilor învățate și a bunelor practici din sfera euroatlantică. 

Ne propunem dezvoltarea unui program pentru retenția, motivarea și recompensarea personalului militar și civil în conformitate cu legislația națională și a bunelor practici în cadrul NATO si îmbunătățirea programului dedicat protejării drepturilor veteranilor de război, veteranilor din teatrele de operații, răniților, familiilor și rudelor acestora prin înființarea unui centru național în acest sens. 

Vom urmări aplicarea prevederilor constituționale, a normelor internaționale și UE la care România a aderat privind protejarea drepturilor omului pentru personalul militar și civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Vom dezvolta strategii de comunicare internă și externă cu scopul îmbunătățirii prestigiului și imaginii Armatei române, precum si inițierea unui program dedicat ofițerilor în rezervă și în retragere în vederea implicării acestora în diferite acțiuni privind domeniul apărării."


124 de comentarii:

Un pensionar spunea...

Făcătură au dat comunicatul casă de pensii MAI

Huhu Rezea spunea...

Așa sunt publicate pe blog și drafturile ordonanțelor 57/2015 și 59/2017. Erau și atunci naivi care ziceau că sunt făcături. Nu apăruse barbarismul de fakenews.
Pun pariu că în câtecva zile vor dispărea comunicatele de pe site-urile Caselor sectoriale.
Ar fi prost Câțu dacă nu taie și majorarea salariilor prevăzută în L 153/2017 pentru anul 2021.

Huhu Rezea spunea...

Au folosit termenul de actualizare, așa cum era în OUG 59/2017, modificat între timp prin OUG 114/2018. Specialiștii lui Cîțu nu și-au actualizat legislația.

Viorel spunea...

De așa ceva sunt în stare după ce s-au văzut la putere. De fapt acel pct. 7 ar putea fi pct. 23 (care nu era cuprins) din Planul de măsuri la nivelul M.Ap.N. al domnului Ciucă.
Așa e viața, trebuie să trăim și printre râme care au apărut și se târăsc după ploaie, numai că atunci când le vezi te apucă scârba. Deși se târăsc pe pământ și sub pământ, unele se agață și urcă pe picioarele scaunelor până în vârf. Și mai comentau unii despre revoluție și fapte de vitejie. Revoluția trebuia să o facă PSD-ul cel puțin pentru cei ce i-au ales refuzând în semn de protest orice funcție acordată. Să boicoteze orice lege sau O.U.G., să depună până în primăvară moțiune de cenzură împotriva guvernului și vorba celor de la AUR, să-l demită pe președinte. Să ia orice măsuri vor, dar întâi să prezinte public cum am mai comentat, de câți bani s-au împrumutat, de la ce bănci, cu ce dobânzi, pe ce perioade și unde s-au dus. Când au fost chemați în Parlament au refuzat. Dacă au furat banii, la pușcărie. Să prezinte de fapt moștenirea grea pe care le-a lăsat-o fostul guvern, nu așa spuneau despre PSD ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe cei cu pensii mici ne-au condamnat la foame!

IAR99Army spunea...

domnule Viorel ce revolutie sa faca PSD ? daca ei au spus pina ieri ca vor fac o opozitie reala si agresiva la monstruoasa coalitie a lu MUIANIS si astazi au fost parlamentari PSD care au votat guvernul? plus ca au luat cu mare bucurie functiile in comisii oferite de coalitie si pina ieri ziceau ca nu le vor accepta.pe pariu ca in acest ritm PSD va avea soarta PNTCD la alegerile viitoare? pe pariu ca AUR le valua locul ?

BONIFATIE spunea...

Corect, d-le HUHU!
Nu vom păpa actualizarea dar ne mulțumim (vorba vine) cu indexarea.
Nu spunea Cîțu, frate cu Mâțu, că nu vor scădea salariile și pensiile, ba dimpotrivă. Ar fi culmea ca să facă pensionara mea (care va beneficia de creșterea punctului de pensie cu de la 8% spre infinit) mișto de mine, șeful de trib care am și o pensie civilă la valoarea unui pachet de țigări.
Să încerce să șteargă postările CPS-rile, că le am deja salvate și le fac hârtie gudronată în capetele semețe ale aleșilor politruci.
Crăciun liniștit și viață lungă, cu sănătate, tuturor!

mosmartin16 spunea...

E prea multă coerență și trimiteri legislative concrete în această pagină...să nu te poți gândi că....nu iese fum fără foc ! Dea Domnul să mă înșel !

Huhu Rezea spunea...

Astăzi, după audierea ministrilor la comisii, au fost scoase la vedere mai multe documente privind programul de guvernare.
Documentul care a apărut este credibil. După modul în care este redactat se vede că este creația birocrației guvernamentale.

DjSAX spunea...

Lasati, ca o sa va dea Oprea

Calinmihaib12 spunea...

Viorel:
Râmele sunt niște ființe foarte sensibile:la frecvențe luminoase (adică la temperaturile asociate diferitelor frecvențe din spec trul luminii albe..),la vibrații minime ale pământului călcat de ..talpa pantofului sau chiar a ierbii..sau provocate de zgomote ..!
De asemenea e de presupus că au o IMUNITATE REMARCABILĂ..dovedi tă de faptul că trăiesc destul de mult( câteva luni..?) târându-se..și săpând găuri în
pământ fără a se "imbolnăvi"..?!
Revenind la ale noastre:îți spun că eu am convingerea că PSD care are aproape 35% din mandate ,+AUR:vreo 10 %,+UDMR..,+ MINORI TĂȚILE..:NU VREA SĂ GUVERNEZE.!!
Actualul guvern are:ca și până acum, VOTUL și SUSȚINEREA..PSD-ului..!; de unde a luat 260 de VOTURI.?,pt.că"arcul guvernamen tal" nu avea atâtea voturi..!
"TOTUL."..: de 31 de ani: e o piesă/film =fără sfârșit..!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
acum este buna CCR, care a parafat acum cativa ani ca este corect si constitutional ca o lege organica sa fie modificata prin OUG in partile ei financiare?

*Azi, cand tara plange unde-s trolii nostri toxici ca s-o sterga de muci? Rmeaza cu ...a _ y _ _ c ....

vasile spunea...

CSP a MAI tocmai a comunicat ca ne indexeaza pensiile aflate in plata la 31.12.2020.

Leon spunea...

Eu zic ca tot PSD este de vina; este mana(lunga)
a... Olgutei..:)).

Huhu Rezea spunea...

Dacă ministrul Ciucă ar avea puțină omenie, l-ar convinge pe Cîțu să excludă de la eliminarea indexării pensiile militare mai mici de 2500 lei. O sută de lei în plius pe fiecare lună ar conta pentru cei care au asemenea pensii.

Leon spunea...

Doctore, e grea Aritmetica !
Aduna voturile Coalitiei +Minoritati si o sa-ti dea 262, iar Câtu a fost votat de 260 de parlamentari !
PSD are 157 de senatori si deputati, iar impotriva au votat 186( si cu votul AUR)..!

sky-zone spunea...

Adica la civili posibil sa mareasca din nou, iar la militari nici macar un rahat de 3.8%?sincer nu cred ca e posibil asa ceva.

Anton spunea...

Nu cred că se se poate, ar putea fi atacata pentru discriminare.

Mihai spunea...

🤣🤣🤣Ce sa zic?
Nimic mai mult decat topice continuare A3 si Ghiță tv pe aici.
Meseriaș adminul !!!!!
Og 57 si 59 au fost mirosite de Coarna, care le-a dat pe goarna. Ca atare meritul ii apartine.
Si in final o intrebare de interes național 🤣🤣🤣🤣
Cand ii arestează pe cei dati afara din guvern de Ciuca cu sigilarea birourilor 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣ca pe A3 si Ghiță tv au inchis subiectul🤣🤣🤣🤣🥳🥳🥳🤣

Iulian Mareș spunea...

Programul de guvernare al Guvernului Citu: Modificarea Constitutiei va viza reforma CCR, "Fara penali in functii" si fara OUG-uri care sa modifice codurile penale

Fara penali in functii publice," interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si extinderea dreptului de a contesta ordonantele direct la Curtea Constitutionala si reformarea institutiei Curtii Constitutionale, sunt o parte din modificarile esentiale propuse de Programul de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR."

☆Ca să-l satisfac pe Pro(s)tan:
ziare.com

Leon spunea...

CPS a MApN inca NU a dat un Comunicat in acest sens !
In Topic este prezentat un raspuns catre un pensionar militar, cu ceva timp in urma..!

Margarit Fernand spunea...

Dmnule Huhu când v-am spus cu o lună în urmă că ordonanța este deja scrisă în ”laboratoarele PNL” nu m-ați crezut , iar unii mi-au reproșat că sunt ”zvonac”! Iată că am avut dreptate!

CEZAR spunea...

..adica ..sa ne-o faca ..cu minuta..??? Nu ar fi rau ..:D

Gigi spunea...

Atacat pt.discriminare?La cine? la îmbuibaţi? Nu stii d-ta cã sãtulul nu crede sãracului?

marvas66@yahoo.com spunea...

Omenie la ciuca??? O aberatie...

marvas66@yahoo.com spunea...

Politrucul de ciuca e invatat sa-i pupe in dos pe politicieni si sa-si bata joc de militari. E mai rau ca volguta...

Calinmihaib12 spunea...

LEON:nu-i grea "aritmetica" pt...mine,dar textul l-am scris noaptea târziu..și recunosc faptul că nu am căutat numărul mandatelor fiecărui grup..știind procentele lor..,dar eu mai știu din "antecedente"..:că totul e foarte "volatil",că "majoritatea asta..e de conjunctură",impusă" de "păpușarii"..care de 31 de ani= fac jocurile( tragice)de la noi.!= ca să "menajeze": PROTEJATUL..!(..ghici,ghicitoarea mea..??!)

HALA spunea...

Sky-zone, Ba este posibil, la cât de caca în izmene sunt pensionarii militari și la cât de dezbinati sunt!

Calinmihaib12 spunea...

Iulian MAREȘ:
..e cam "greu" să modifici Constituția,..dacă n-ai 2/3 +..1 vot,adică MAJORITATEA ABSOLUTĂ ..în parlament..!!!
..să-i..vedem..!!

Huhu Rezea spunea...

Cîțu a anunțat după predarea funcției la MF câ ordonanța cu masuri bugetare pentru anul viitor va fi transparentizată lunea viitoare înainte de adoptare în ședința de guvern.

Periamu lucica spunea...

Dar Dl general ministru nu are nimic de spus?

Cristi spunea...

Totuși e o hârtie fără nr.de înregistrare, trebuie publicată în MO.
Nu arată a fi ceva oficial !!
Dacă nu vor mai acordă inflația ,e clar că v-a apărea cât de curând o nouă lege a PM .

Sorin spunea...

Ce inseamna lipsa unei indexări de 3,8% la cei 16300 lei pensie pe care o primește lunar acesta.

Huhu Rezea spunea...

Parcă sunteți de pe altă lume.
Nu v-ați obisnuit la fiecare început de an cu asemenea ordonanțe bugertar- fiscale?
Așa va fi și această ordonanță. Eliminarea indexării va fi reală dacă nu intervin miniștrii de Interne sau Apărare.

Mihai spunea...

Domn Huhurez iar buimaciti lumea cu închipuiri pe vorbe din târg.
Va spun eu ca pensiile militare se indexeaza sigur cu 3,8%.
Aveti răbdare să intre guvernul in atributiuni si sa emită anuntul oficial.

@ Cristi
Huhu a publicat raspunsul la o " interpelare" .Anumite date sunt șterse.

Leon spunea...

CPS a MApN ne teansmite pe FB, deocamdata, numai urarile obisnuite de Sarbatori ..!

Unknown spunea...

Dar cei de la MApN nu l- au dat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu am primit cuponul de pensie pana acum. Stie cineva ceva?

Iulian Mareș spunea...

Eu știu asta, dar ei când si-au propus asa ceva?

☆Dpv al meu nu-i apuca Ziua Copilului la guvernare...
Din aprilie lucrurile se vor limpezi și vor lua drumul PDL!
Dacă Voiculescu a revenit la M.Sănătății si Dragu a ajuns Președinte al Senatului eu ce sa mai zic?
Mie-mi place rău Cîțu! Cu el în frunte vor fi victorii multe! De aceea îl si iubesc fierbinte ... 451 grade Fahrenheit!

Margarit Fernand spunea...

Nu se indexează nici o pensie, ordonanta era scrisă de vreo lună!

Viorel spunea...

Dacă tot vrea să ne ia domnul Cîțu indexarea de 3,8% din 2020 lucru pe care nu l-a mai făcut nici un guvern în ultimii 5 ani [dimpotrivă Guvernul Cioloș ne-a dat 5% în 2016 tot prin derogare de la lege (mai mult decât trebuia conform inflației)], luați-o domnule Câțu dacă această indexare vă stă în gât numai că, ia puneți dumneavoastră o vorbă bună la judecătorii C.Ap.B. ca pe data de 19.01.2021 când judecă procesul dintre C.P.S. a. M.A.I. și C. de C.....etc., să dea un aviz favorabil pensionarilor militari prin admiterea principiilor i și ii ale pct. 1 din Decizia nr. 5/2020 a Curții de Conturi și respingerea principiului iii din aceeași decizie, astfel pensionarii militari (M.A.I.) să nu fie nevoiți să restituie așa zisele sume primite necuvenit.
Acest lucru este valabil și în procesul dintre C.P.S. a M.Ap.N. și C. de C.....etc., dată ce urmează să fie stabilită ulterior (o vorbă bună din partea dumneavoastră nu strică).
Spun acest lucru pentru că, atunci când un politician, om de afaceri, persoană importantă este prins / prinsă cu sacul în spate la furat, sau încălcând reguli elementare de circulație dar cu consecințe grave (judecătoarea moartă de beată ce-și suna șeful la 12 noaptea / polițistul a luat-o în barbă pe degeaba) imediat încep telefoanele (spune presa și TV. zi de zi / monsieur Paul, etc.). Noi nu am furat nimic, dimpotrivă, ni s-a luat.
Și nu uitați, noi cei din M.Ap.N. am fost darnici anul acesta cu domnul fost prim ministru Orban când din banii noștri din pensii, salarii, înzestrare i-am dat 2 miliarde pentru campanie electorală (1 miliard în bugetul primului ministru), altfel nu ați fi ajuns unde sunteți.
Când mă refer la o vorbă bună pusă la domnii judecători, nu spun să încălcați legea, dumneavoastră sau dânșii, nu, ci doar să fie aplicată corect. Dacă intervin „Informatori” din Institutul Național al Magistraturii cu fel de fel de propuneri (strecurate pe sub masa de unii politicieni), se duc dracului toate legile importante cei privesc pe cetățenii acestei țări.
O recomandare de final, invitați familia la Palatul Victoria și faceți câte mai multe fotografii pentru că nu vă apucă sărbătorile de Paște în funcție. Cel puțin să aveți ca amintire cum au unii foști președinți (nu știu actualul), prim miniștri și alți politicieni cu militarii Armatei României prin Irak, Afganistan, etc. Armata e cu voi tot timpul, voi cu noi, niciodată.


Cristi spunea...

Așa ne-au aburit cu acel PLX 199 ...!!! Că apare , că dispare ..,minciuni lansate de unii care nu au ce face ..
Asa și cu neacordarea coeficientului de inflație..
Vorbiți înainte de a fi publicată..
Minciuni

Silver spunea...

Asa este, CPS a MApN ne ureaza pe FB de sarbatori.
Nici un comunicat referitor la indexare !
Stie ea ..ceva..

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Ba au citit... dar au realizat că nu ești trecut prin avatarurile condiției de pensionar militar din ultimii 10 ani.
Un om de bine care are acces la documentele respective mi-a trimis doar pagina care ne privește.
Eu am scris mai sus care este confuzia cu actualizarea. Gulerații care au scris OUG 59 au vrut să se piardă definitiv ideea de actualizare, astfel că au numit actualizare indexarea de la art. 59. Confuzia a fost reparată în anul 2018 prim redefinirea art. 59 de către OUG 114.
Funcționarii de le finanțe care au pregătit textul Ordonanței s-au ghidat după L 223/2015 neactualizată cu OUG 114/2018.
Ordonanta nu modifica cu nimic Codul fiscal ci dispoziții din legile care grevează bugetul de stat.

Burebista spunea...

Pagina aceea am văzut-o și eu postata prin redistribuire pe un grup de whatsapp, asta nu însemna că este reală.. 🤣 Am republicat postarea ștearsă cu mici modificări mai jos 👇

Viorel spunea...

Domnule IAR99Army, prin acceptarea funcțiilor și-au recunoscut înfrângerea deși a fost o victorie, mică, dar a fost. PSD trebuia să numească primul ministru, pica în Parlament pentru că nu aveau majoritate (poate dacă trădau din PNL sau USR PLUS, etc.), dar se urma procedura legală. Numai că (,) cum domnul președinte nu respectă legile în țara noastră (casa luată prin escrocherii), asta-i situația, tăcem ca proștii și acceptăm.

Burebista spunea...

Dumneavoastră chiar credeți prostia asta??
Fără cap și fără coadă.. 🤣
Omul ala de bine care v a trimis-o cred ca era mai degrabă de rău 👿 sa va discrediteze..

Burebista spunea...

Am mai scris dar se oare ca nu a citit nimeni...
Este un mare fake news... Unde este restul de ordonanță, începutul mai ales unde trebuie sa și motiveze asa ceva precum și sfârșitul cu semnături și trimiterea la MO pentru publicare...
Va fac și eu acum un text în Word cu articole liniuțe, de o pagină și va trec acolo măriri de pensii cu 8 % la toate acele categorii și zic că este un alt draft făcut de Catu aseară după ce a fost votat.. 🤣, draft de modificare a articolelor de lege respective... Nu se modifica codul fiscal dacă nu se mai acorda indexarea ...
Numai după asta va puteți da seama ca este o făcătură.. 🤣
Numai când se modifica impozite și taxe se modifica articole din codul fiscal..
Și încă ceva din textul cu pricina.. Indexarea cu inflația NU ESTE ACTUALIZARE, asa cum scrie pe pagina aia... Cred ca ala care a scris-o își râde în barba de cât de naivi sunt unii.. 🤣 🤣

Burebista spunea...

Am avut poza înainte sa o postați pe site, dar nu v am trimis-o pentru ca este un fals.

Huhu Rezea spunea...

Ai rabdare ... ca nu mai este mult până luni.
Vorba lui @mosmartin, pagina este prea bune scrisa ca să fie o făcătura.
Articolul 40 al OUG 57/2015 l-am publicat cu 2 zile inainte de a fi intercalat de doamna ministru Dragu, acuala șefa de Senat, în textul ordonanței bugetare pentru anul 2016.

Viorel spunea...

Domnule călinmihaib, PSD cu un guvern fără susținere de 55-60% în Parlament nu ar fi făcut nimic, cum nimic nu va face nici actualul guvern, asta este și dorința mea pentru a cădea la prima moțiune de cenzură. Numai că în momentul când ai acceptat funcțiile date, greu mai votezi împotrivă pentru că ești parte la proiectele de legi bune sau proaste (habar nu au despre ele pentru că se prezintă și votează la foc automat [le citesc după aprobare ca și până acum după care vin cu modificări și completări) sau la buchet / de flori al miresei].

sky-zone spunea...

imi pare rau sa va spun, dar daca voi credeti ca acea fraza :"art 34-37, care intra in vigoare" , poate fi creata de catre oameni competenti d p d v literar, si nu de catre analfabeti, inseamna ca orice foaie aparuta pe internet, o luati de buna.Reveniti-va oameni buni, si incercati sa nu stricati sarbatorilor pensionarilor cu venit mic, pentru ei, acea inflatie chiar conteaza !!!!!!!!!!

Huhu Rezea spunea...

Cum ai putea să faci opoziție în Parlament dacă refuzi funcțiile care se acorda după un algoritm stabilit după procentele din alegeri?
Iohannis, spre deosebire de băse, a respectat Constituția. Nu a facut ca base, care a respins o alianta de cca 60% si l-a numit pe Boc să formeze guvernul... doar pentru că PDL a avut cu un parlamentar mai mult decat PSD. După ce l-a numit pe Boc a urmat tradarea interesului național- Oprea Găbită.

marvas66@yahoo.com spunea...

Cum credeti ca s-a ingrasat ca elefantul, ciuca? Asta isi mananca ...vorbele de doua ori...pentru 564 de lei o f..e si pe ma-sa...

Pop Iuliu spunea...

Întrebați la Posta, mai ales daca in același plic au fost introduse și cupoanele de călătorie pentru 2021!

Iulian Mareș spunea...

Adică nu-i crezi capabili si de greșeli?

Huhu Rezea spunea...

Catalin
Te jurasei ca nu mai citesti blogul.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Textul privind "Extras din Programul Guvernului Cîțu, capitolul MApN" este elaborat în minister...lor le-ar trwbui translator ca să înțeleagă ceva!

☆Nu se ca aloca nicio indexare, iar dragul OUG era gata de ka începutul lui decembrie, urmând reglajele fine! Pana pe 30 dec trebuie trimisă la M.O.

Huhu Rezea spunea...

Astia de 2-3 ani spun ca in câteva luni de la intrarea la guvernare desființează pensiile speciale si unii se miră că vor sa anuleze indexarea in 2012.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea, exact cam așa (ca ex.):
1. „MEDIAFAX a realizat un bilanț al celor trei ani de mandat în Parlament, la capitolul luări de cuvânt în plen. Cel mai activ senator este Mihai Goţiu USR, cu 773 luări de cuvânt în plen. La polul opus, 3 senatori au luat cuvântul doar la depunerea jurământului. La Camera Deputaţilor, cel mai activ a fost deputatul Florin Iordache, cu 2264 de luări de cuvânt.
Din 136 de senatori, 21 au luat cuvântul de mai puţin de 10 ori. Din cei 21 de senatori, 14 sunt din PSD. Printre aceştia, se numără şi fostul ministru de Interne, Carmen Dan, care a luat cuvântul de patru ori”.
În plus, ce finalitate a avut Proiectul PLx-221/2020 având ca inițiatori pe domnul Ion MOCIOALCĂ (2004 membru supleant în Adunarea Parlamentară NATO iar în 2008 membru în A.P. NATO) și pe domnul Lt.col.(rtr.) Dumitru LUPESCU ?
Unii stau 4 ani și dorm în Parlamentul României plătiți cu indemnizații obținute de la omul de rând / salariul minim pe economie.
2. „Sprijinul parlamentar este obținut formal în data de 14 decembrie 2008 când PD-L și alianța PSD+PC ajung la un acord de guvernare intitulat "Parteneriat Pentru România
Pe 15 decembrie 2008, prim ministru desemnat devine Emil Boc, pe baza acordului deja semnat între PD-L si PSD+PC. (PSD+PC a semnat de bunăvoie după care au plecat tot de bunăvoie).
La data de 18 decembrie 2008, premierul desemnat Emil Boc anunță componența noului cabinet. Noul guvern primește votul de învestitură din partea Parlamentului în data de 22 decembrie2008”.
Despre ce alianță de 60% este vorba pentru că nu-mi amintesc și nici nu găsesc ?

Sorin spunea...

Siteul sindicatului polițiștilor a postat comunicatul casei de pensii mai referitor la indexare. Comunicatul a apărut deja în rezumatul google cu articole din media, cu precizarea că a fost postat acum 7 ore......
Sa fie sah?

Pop Iuliu spunea...

@All
Vis-a-vis de facsimil, îmi atrage atenția exprimarea folosită frecvent “Prin derogare de la art. ...” care in mod corect era “Prin derogare de la prevederile art. ...” ma face sa cred ca este ceva făcut de către o persoana grabita!

Șoimul spunea...

Domnilor, fiți serioși și raționali, indexarea cu rata inflației se va face.
Fiți atenți, ca prea mergem ușor după fenta.
Sunt mulți posta i aici care nu știu nici gradele militare și se dau buni cunoscători ai fenomenului militar.
Atenție mulți ne testează....

HALA spunea...

Doar colonelul Tejero

Iulian Mareș spunea...

Craciun fericit!
Sănătate, bucurii alături de cei dragi si speranțe în vremuri mai bune! 🧑‍✈️👮💂🥷

hankook spunea...

Inflatia in 2014 a fost de 1,1%, asa ca indexarea in 2016 a cuprins inflatia din 2014 + 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie si s-a ajuns la 5 % ( asa era legea atunci, intre timp mulguta a modificat-o si a ramas doar inflatia)...

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

De la mine pt Ioha...

https://youtu.be/lS4wTuvR7Ik

Huhu Rezea spunea...

Nu, prin derogare de la art. 59, guvernul Ciolos a dat mai mult în 2016. In loc de 1,1 a dat 5%.
zăpăciții de la 2 case sectoriale au interpretat că derogare inseamna ca indexarea aia s-a dat doar in anul 2016 si de aceia au taiat-o in 2017. asa s-a ajuns la conflictul cu Curtea de Conturi.

Iulian Mareș spunea...

Este dintr-un draft de lucru...

Iulian Mareș spunea...

Smeagol...sau Frankenstein...

Leon spunea...

@Burebista, draftul de OuG exista cu siguranta in cotloanele de la MF, si pana la data publicarii pe site-ul acestei institutii, va suferi ceva modificari...!
Cum a spus si Huhu, au luat Articolele din OuG nr.59/2017( OuG.nr.114/2018, n-au bagat-o in seama, era proprietatea lui Teodorovici..:))..) si le-au mutat aici !
Punem pariu ca Actualizarea Pensiilor de Serviciu ale Magistratilor NU va face obiectul in acest proiect ? ( la fel ca in OuG.59..!)
Pentru conformitate,...in OuG 59 sunt 7 Articole, in aceasta pagina sunt trecute Art.3, 4 5, 6 si 7, garantez ca in pagina anterioara (pag.6) sunt si Art.1 si 2, toate preluate in alin.(1)-(7) (Art.1 se refera la Lg.223/2007, aviatia civila iar Art.2 se refera la Lg.567/2004, Grefieri ).
Deci proiectul exista, si imi mentin parerea ca peste cateva zile NU vor mai apare aceste alineate si pentru simplu fapt ca au apucat sa apara Comunicatele CPS a MAI( - MApN, SI PE BLOGUL Huhurez.com...!!

Anton spunea...

Crăciun fericit tuturor camarazilor și celor care citesc acest blog.

Huhu Rezea spunea...

Potrivit legislației în vigoare, casele erau obligate să faca actualizarea cu 3,8%, incepând cu ianuarie.
Spuneam anterior că indexarea nu se aplică decât dacă se da o lege că se anulează aplicarea art. 59. Iată, se pare, va veni ordonanța Cîțu.

Unknown spunea...

FOARTE IMPORTANT: precizări pentru polițiștii pensionari!
În contextul punerii în aplicare a ,,OUG nr. 75/14 mai 2020 pentru completarea OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare (...)”, unitățile angajatoare sunt în măsură să achite cadrelor militare în rezervă, provenite din structurile polițienești, care s-au pensionat în perioada 31 ianuarie 2017-30 ianuarie 2020, prima tranșă din suma recalculată.

În acest sens, rezerviștii care și-au schimbat, după pensionare, unitatea bancară/contul bancar, trebuie să transmită, în regim de urgență, structurii Financiare a fostei unități angajatoare, datele necesare actualizate, pentru virarea sumelor aferente.
Sursa: SNPPC

gheo spunea...

Pe CPS a MAPN ... mutenie totala insa, dupa ... ministru !!!.

Huhu Rezea spunea...

Incetați cu copilăria Comunicatelor Caselor Sectoriale.
Acestea nu au nicio valoare daca se dă ordonanța.
Miercuri dacă se adoptă ordonanța, miercuri dispare comunicatul CSP.
Eu banuiam că acest blog este citit de oameni care stiu ce inseamnă rangul actelor normative.

Unknown spunea...

Oricând se poate calcula o pensie, folosindu-se un algoritm anume.
Se știu gradele, valoarea soldelor, ș.a.m.d.
Se poate calcula un prezumtiv indice de contributivitate și...asta este, iaca și pensia "pe contributivitate"!

Huhu Rezea spunea...

Ai pe blog raspunsul CPS al MAPN, anterior Cominicatului CPS a MAi, prin care comunica si ei ca fac indexarea. Atunci nu se zvonise despre conținutul proiectului Cîțu.

Burebista spunea...

Citiți articolul... Pentru cei care mai cred că la o eventuala trecere din nou a pensiilor militare pe contributivitate li se vor da înapoi punctele avute înainte de 223...

https://www.economica.net/recalculare-pensii-2021-contributivitate-pensii-comisie-cat-va-fi-pensia-in-2021_194653.html

avianyc spunea...

Huhurez de la Vâlcea,
Fă puțin și voia mea
Publica și-așa ceva,
Să mai descrețim fruntea,
Să putem și noi ura,
Celor ce ne-or ajuta,
Și pensia-or majora
C-o-ndexare de colea.
Majorarea de-o veni,
Ea pe loc se va topi
Și la alta vom cerși.

La anu si la multi ani,
Pentru-ai nostri alesi dusmani,
Să aveti noroc la bani ,
De salarii cât mai mari ,
D-alea de sparlamentari,
Secretare cu duiumul,
Să le mirosiți parfumul,
Să le iasa din _ur fumul.
Pensii de-un merțan pe an,
Să bagați boală-n dușmani,
S-aveți parte la ospețe,
Numai cu bucate alese,
Și consiliere crețe ...

PS
Pentru tehnocrat ,măi frate
De la Cezar ,spre dreptate,
Doua capre mai bălaie,
Să il scarpine la _oaie
.......................

Avy

mosmartin16 spunea...

....oameni care știu rangul actelor normative, spui ! Trist, Huhu....nu vezi că unii nu fac nici măcar diferenta intre un act normativ și....un comunicat ??! Gand bun, oameni buni !

Burebista spunea...

Care acte normative că eu nu am văzut nici aici nici în MO, un act normativ care sa prevadă acele aberații... Am văzut o pagina scrisa la pc, probabil sa facă mișto de cei care pun botul... 🤣
Vom vedea luni ce ordonanta va da Catu... Plafonare indemnizații parlamentari, președinte și demnitari din guvern la nivelul salariului minim 2019... Punctul de amenda de circulație rămâne 145 lei...
Se proroga acordarea de pensii speciale primarilor și celor din conducerea consiliilor județene... Prorogarea și nu anularea pensiilor lor...
Probabil creșterea pensiilor civile cu 8 %, alocații cu 20%... În continuare plăti pentru șomaj tehnic, amânare plata taxe..
Nu va fi nimic despre pensii militare pentru ca indexarea deja este prevazuta în lege prin oug 114 și legea de modificare și aprobare a oug 114 care deja a fost promulgata...

un oscar = o pensie spunea...

urari intre prea-fericiti cu pensii de 5 cifre!!!
ar trebui topic separat pt imbuibatii de genul

Sorin spunea...

Turcan se refera la sistemul public de pensii.....

Burebista spunea...

Asta are discul zgâriat de pe timpul lui Băsescu și tot sare de la început.. Contributivitate la toți..... Contributivitate la toți... 🤣 😱 😎
Era mai bună Violeta Alexandru, mai ales ca soțul ei este militar...
Țurcanu asta are creierul odihnit și debitează prostii.. Face ea o comisie interministeriala pe model Lia Olguta Vasilescu.. 🤣
Asta s a lipit întotdeauna de putere începând de pe vremea lui Băsescu.. Oare ce o ști sa facă bine?? Ceva pe model suedez? ... Ma refer la bufet nu la altceva.. 🤣

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Pop Iuliu: Va multumesc frumos pt. info. Am dat telefon si mi-au zis sa mai intreb la Posta dupa Craciun. Un canmarad azi a primit cuponul si foile. Sarbatori fericite si, La multi ani! Cu stima, respect si pretuire!

@Adminului, Huhu Rezea si tuturor camarazilor, va urez un Craciun fericit si binecuvantat, in sanatate si fericire! LA MULTI ANI!


Cezar spunea...

😎🤣😎😎😛😛😛😛

Leon spunea...

Proiectul de lege de aprobare a OuG.nr.114/2018, NU a devenit lege, este inca la Comisiile din CD pentru un Raport comun, vezi PL x nr.93/2019..!

Iulian Mareș spunea...

Tu de ce nu ai ...din 5 cifre? Ai refuzat? Au fost strugurii acri?
Iisus te vede și te are în pază!

Iulian Mareș spunea...

Când vezi OUG publicata în MO nu-i deja prea târziu pt tine?

Burebista spunea...

Va fi o ordonanță de urgență cu ceea ce am scris eu mai sus 🔝. Nu cu aberațiile unora.. 🤣

Huhu Rezea spunea...

@Bure
Greșești în final.
Art. 59 din L 223,modificat prin OUG 114/2018, poate fi suspendat la aplicare printr-o OUG emisă până ce Parlamentul intră în vacanță.

Calinmihaib12 spunea...

Viorel:în dec.2008:PDL și PSD au avut cam 32-33% =la vot,fiecare .!;după redistribuirea voturilor partidelor neintrate în parla ment:au avut cam 34-35 % fiecare ..!și au făcut alianța PDL+PSD: cu o majoritate de aproape 70 %! +.."aliații" de la minorități =practic s-a refăcut FSN-ul..!= cu cele mai multe voturi:din '90= ÎNCOACE..!care a "rezistat" așa=până în sept.2009, când și-au înscenat un..mic scandal:sub pretextul că tov. ministru NICA a vorbit de niște transporturi ale votanților cu niște autobuze ..; SCOPUL REAL: s-a înscenat "despărțirea" alianței..pt.a se putea candida separat:BĂSESCU și GEOANĂ la prezidențialele din 2009.și pt. a-l scoate din jocul prezidențial pe CRIN ANTONESCU, șeful liberalilor, aliat(ți) cu PSD, împotriva lui BĂSESCU-PDL.!
..cam asta..și restul:sunt deja ISTORIE..!
În prezent:PSD-ul și "păpușarii" fac ORICE pentru a sta"deoparte" și..CÂT MAI DEPARTE..de RĂSPUNDE REA GUVERNĂRII..!= în contextul intern și extern.."nefavorabil"! ,..așteptând:la pândă ="momentul prielnic"pt."REGRUPAREA FORȚELOR
.!(aflate: unele:"la refacere"!, altele:"în misiune"prin diverse locuri:"partide".., propaganda: radio-tv. și.."on-line"..,etc..!
și dărâmarea..printr-o moțiune de cenzură:a actualului guvern.!

Burebista spunea...

CRĂCIUN FERICIT TUTUROR! 🍾🎅

valica spunea...

Ministrul Ciuca, coordoneaza direct:"DEPARTAMENTUL DE LUPTA IMPOTRIVA PENSIONARILOR MILITARI".

IAR99Army spunea...

dragi colegi rezervisti, hai sa ne amintim :
-PSD a mai sustinut guverne minoritare de dreapta, asa ca nu este la prima actiune de acest fel si mai mult ca sigur ca au avut si ei avantaje atunci si probabil vor avea si acum. declaratia lor ca vor face o opozitie ferma la coalitia de dreapta este facuta pentru a linistii pe votantii lor nemultumiti ca iau votat si nu sunt la guvernare, deci este gargara de 2 lei.
- plx 199 a fost o gaselnita a lui ciuca -sprijinit de fosti colegi de-ai lui mânati de interese personale ori de rezervisti creduli de la craiova- pentru ai pacali si amagi pe multi rezervistii din acest oras sa ii dea voturile necesare ca sa poata fi ales senator ceea ce i-a reusit de minune. din pacate cei care l-au crezut si l-au votat au luat plasa.un era unul care zicea ca se multumeste si cu 2 lei la pensie, parca a stiut ce zicea actuala presedinta a senatului despre romani ca trebuie sa se multumeasca cu 2 lei si trebuie sa munceasca pe brinci pentru ai dobandi.
- atita timp cit anncmr nu face altceva decit sa ceara grade onorifice care nu au nici o valoare materiala pentru pensionari, iar acestia se multumesc doar cu firimituri si cu aceste avansari, iar celelalte asociatii se razboiesc intre ele in permanenta si fac jocul decidentilor, iar majoritatea rezervistilor cred ca inechitatile, discriminarile si masurile abuzive ale politicului se vor rezolva doar prin petitii si pe bloguri, vom fi tot timpul bataia de joc a magistratilor, a societatii civile si a celor care sunt prin alternanta la guvernare.
- nici macar singura posibilitate de a mai pune 2 lei la pensiile militare, cum se exprima un confrate din craiova fost coleg cu maciuca, nu va fi aplicata de la 01.01.2021. ADIO ARME, ADIO 3,8 % ACTUALIZARE CU RATA INFLATIEI ! sa fim sanatosi ca belele curg. MUCLES CA DUSMANUL ASCULTA.
- faptul ca apar aceste drafturi este clar ca lumina zilei ca ne testeaza reactia si in acelas timp ne pregatesc psihologic pentru a accepta masura de a nu ne acorda 3,8 % si de a ne resemna in final, fiind chiar bucurosi ca vom ramine cu cuantumurile de la aceasta data nediminuate ori impozitate suplimentar. sunt convins ca multi confrati au votat dreapta cu 2 maini, ce-si face omul cu mana lui e lucru ....manual.

Iulian Mareș spunea...

Dar prin Posta nu mai stiu?

Iulian Mareș spunea...

In concluzieȘ
-proiectul de OUG specific sfarsitului de an, cu pagina incriminata a inceput a fi elaborat inainte de decembrie, pt ca MF, minister integrator sa aiba timpul efectiv si necesar pregatirii formei finale; apoi forma finala circula pe la ministere pt avize si urmaza votul in sedinta de guvern pt aprobarea OUG!
Daca CSP au comunicari pe invers, postate inca, inseamna ca ceva a scartait si s-a rasucit decizia politica!
Luni vom vedea, dar de skimbarea atitudinii nu va mai putea opera!

*Nu mai scrie nimic de ajutoarele la iesirea la pensie!!??

HALA spunea...

Legionarul maxx ba suntem testați și încă puternic. Vor sa vadă dacă mai suntem în stare și de altceva inafara de bocetul pe forumuri care ii distreaza de minune dar le trezește și o scârbă teribila fata de cei care au parul în mana dar le este frica și măcar sa vorbeasca de el dara măcar sa îl și arate spre asupritorii politici.

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorin spunea...

Emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, Digi24, 11.12.2020

Raluca Turcan, vicepremier:
"Pe bună dreptate că atenția este foarte canalizată pe pensiile speciale. Există în momentul de față două proiecte de lege în dezbatere în Parlament. Cu cât opinia publică este mai concentrată pe subiect, cu atât dezbaterea va fi una mai bună.

PNL a afirmat de la bun început că susține principiul contributivității în materie de calculare a pensiilor. Vom merge cu indexarea pensiilor așa cum prevede legea, însă pregătim un proiect de lege care să conducă la o legislație pentru calcularea pensiilor bazată pe contributivitate. Atunci când legea actuală și legea bazată pe contributivitate se vor întâlni, cadrul legal va fi mai echitabil.

Există două categorii pe pensionari care au statut special: Partea de militari care intră pe sistemul NATO și care trebuie să aibă același sistem de calculare a pensiilor ca în întreg ansamblul Alienței Nord-Atlantice și mai există o categorie, a magistraților. Aici apare o interpretare – că beneficiază de o decizie a CCR. În acest caz vom analiza foarte clar consecințele deciziei CCR asupra tuturor pensiilor magistraților. Dacă acea decizie se referă doar la membrii CCR, așa cum este o interpretare, atunci să rămânem doar pe mebrii CCR, dacă acea decizie se răsfrânge pe întregul sistem de pensionare a magistraților, atunci este o situație pe care trebuie să o acceptăm. Nu avem încotro."

Media a preluat interviul fără ultima parte, despre magistrați si militari.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, O.U.G. nr. 114/2018 la art. 41 prevede:
„(1) În perioada 2019 - 2021 nu se acordă ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situația încetării raporturilor de muncă sau serviciu ca urmare a decesului angajatului”.

Burebista spunea...

Să i vedem luni după oug pe cei care susțin ca acea pagina fake cu aliminarea actualizării cu inflația este reală.. 🤣

Calinmihaib12 spunea...

CĂTĂLIN:..nu te grăbi cu "tradu cerea" ziselor tov.TURCAN..!:
.a zis:"Partea din militari care intră pe sistemul din NATO.."..!
ceea ce poate însemna:..ORICE.! adică de evaluat "structurile de
stat"(..și nu numai..!?) care au încadrate funcții militare.., condițiile..NATO..!,care..DINTRE MILITARI..(?)= adică:=NU TOȚI=.! ..și câte și mai câte..!

Calinmihaib12 spunea...

CĂTĂLIN:..nu te grăbi cu "tradu cerea" ziselor tov.TURCAN..!:
.a zis:"Partea din militari care intră pe sistemul din NATO.."..!
ceea ce poate însemna:..ORICE.! adică de evaluat "structurile de
stat"(..și nu numai..!?) care au încadrate funcții militare.., condițiile..NATO..!,care..DINTRE MILITARI..(?)= adică:=NU TOȚI=.! ..și câte și mai câte..!

Calinmihaib12 spunea...

CĂTĂLIN:..eu nu răstalmăcesc.., am luat ad literam spusele d-nei TURCAN.și observă că am scris:
"..POATE însemna ORICE".. la afirmația:.."parte dintre militari"..adică exact:.."NU TOȚI..MILITARII.. (..vor avea același..tratament..financiar..!= de exemplu.!).Asta nu e o interpretare,ci o deductie (logică)..din afirmațiile d-nei R.T...!
Și în plus: diverși politicieni
din grupul guvernamental actual, în loc să CORECTEZE = REPARE = FURTURILE=comise de predecesori, ..au tot amenințat și amenință în continuare cu intenția de a tăia pensiile speciale,inclusiv cele militare,dar procedează tot PERVERS:..azi vine unul la un TV...și e radical zicând că trebuie "rase"..toate pensiile speciale..;mâine,.sau la alt TV.
vine..altul și retractează sau o mai "înmoaie"..și tot așa..!
..Ăștia,ca și ceilalți: fără coloană vertebrală și CARACTER, ..nu merită..: până la proba contrarie: nici o cauțiune sau prezumția de ONESTITATE..!,mai ales că: au avut UN AN la dispoziție să arate..CĂ POT..și
CĂ..VOR..!!( prin proiecte elabo rate și puse pe masă: ACUM..!!,
nu peste.."X"..ANI..!!!..)●

Calinmihaib12 spunea...

ACTUALIZARE PENSII= majorarea pensiilor prin modificarea (=crescatoare) elementelor structurale ale SOLDEI LUNARE BRUTE BAZĂ de CALCUL..!
INDEXARE PENSII:majorarea procentuală: în funcție de inflație a cuantumului brut stabilit,(rec.,act.) al pensiilor..!
= sunt cele 2 definiții simple
ale procedurilor de mai sus..!
Restul: e vorbărie goală..!

Sorin spunea...

Corect. 2019

Paul Puiu spunea...

In opinia exterminatorilor astia politici numai ceilalti pensionari trebuie sa primeasca beneficii, noi trebuie sa ne obisnuim cu regimul lor cate un os din cand in cand, atunci cand au chef si cand vor ceva de la noi! Acum cand alegerile au trecut incep masurile de austeritate promise in campania electorala, taierea pensiilor si stabilirea lor pe contributivitate, impozitarea in functie de cuantumul lor progresiv, magistratii fiind oricum excepati, actualizari zero!! In conditiile astea nu va mai dori nimeni sa aiba o cariera militara sau de politie!!!

CEZAR spunea...

Si asta te framanta ..asa tare ???

un oscar = o pensie spunea...

paulica,la faza ca tinerii vor renunta sa faca o cariera militara te inseli grav
am iesit din sistem in 2019 si e coada la portile scolilor si ministerelor SNaP
singura diferenta intre generatiile care acced in sistem este de calitatea umana
acum vin ultimii din clasa ,daca intelegi, care sunt slab pregatiti intelectual si ar muri de foame in real-life! asa ca vin fuguta in haina militara ,nu se cere vreun test de inteligenta ,e nevoie doar de furajeri,la numar ,asa ca sunt clienti destui -de la tara,ciobanei,semiinfractori,etc

Cezar spunea...

Cim sa inteleg ca nu mai vin copii de generali..colonei..ambasadori in diverse tari?
Ca eu cu de astia am concurat inclusiv un Barbulescu..nepot a lui Ceausescu ..
Nasol
Se duce draku Armata

un oscar = o pensie spunea...

Cezar,
stai ca acolo e alta discutie
locurile caldute de la birouri sunt cu dedicatie-astea sunt pt cei din lista ta
eu am venit din operativ (27 de ani)-aici nu era nici-o pila din lista ta,toti mergeau direct la loc ferit de ploaie, dar la pensie are mai mult decat mine desi tragea cu pistolul 1 data pe an si ii cadea pistolul din mana ,in tinuta civila in poligon,lua la angajare tinuta militara apoi pana la pensionare incasa doar banii de tinuta militara ,iar probele fizice erau tinute la terasa

un oscar = o pensie spunea...

ma refeream la palmasi,astia din elita vin daca au biroul aranjat cu totul inclus,oscar din prima zi pana la pensie

BatistaPeTambal spunea...

Ai perfecta dreptate Oscar. La ora actuala inclusiv Academia Tehnica Militara scoate niste ratati care se curenteaza daca baga un aparat in priza. Multe fufe printre ei.

Simdum spunea...

Bei jigodiilor, ce faceti cu cei care au actionat in instanta neacordarea celor 5 % indexare in 2016 si care chipurile au pierdut procesele din varii motive imputabile STATULUI NESIMTIT????

Mișu spunea...

Deci, ceea ce este mai important, o să primim indexarea sau nu, după ultimele evoluții ale scenei politice?3.8% din ce, că nu s-a lămurit lumea?

Skoda 4x4 spunea...

Misu...3,8 din ce ai in prezent ,daca nu avem o surpriza astazi...puschea pe degete...

nick spunea...

Deja Dumitru Costin de la BNS a afirmat la tv.la ora 14.15 ca au primit draftul in care se prevede pe langa inghetarea salariilor si sporurilor ptr.bugetari la nivel dec.2020 si a tuturor pensiilor de serviciu: parlamentari, diplomati, militari etc.

Petre.. spunea...

Mi-e rusine cand vad multe din comentariile de aici. Am rabdat umilinte si am avut interdictii cu duiumul si acum stam si carcotim ca niste babe pe sant, in loc sa punem mana pe ei sa-i tavalim prin piata publica legati de bara din spate a masinilor, cu pancarte legate de gat pe care sa scrie mare -hoti borfasi, cazaturi si tradatori. Unii se pretind in continuare militari dar de onoare au uitat. Ce onoare mai ai cand unul iti scuipa in fata si te umileste nerespectandu-ti drepturile si legile care le consfintesc, iar tu din lasitate nu-i raspunzi pe masura. Nu vad pe nimeni care sa cheme la proteste si de ce nu la revolta inpotriva nenorocitilor astora.

Seba spunea...

La Multi Ani! De acord cu tine! Asa ar trebui sa reactionam toti. Astfel nenoricitii nu ar mai avea tupeul asta.

Seba spunea...

La Multi Ani! Perfect de acord cu tine. Asa ar trebui sa procedam cu nenorocitii astia. Ca si pe vremea lui Cuza! Tupeul si nesimtirea au ajuns la cote inimaginabile pentru o tara normala. Sau poate asta nu mai e o tara normala?